FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Warm weer-gerecht: Iwanius Hamburgers
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 19:47
Daar benne we weer!
Met vandaag een snel gerecht. Ik probeer het ook voor het eerst hoor, maar we gaan er voor.

Eerst wilde ik dit punt-hamburgers noemen, of mooi weer-hamburgers. Het gaat puur om het gemak bij het eten als je aan een tafeltje zit met een biertje in de zon.
Ik noem ze echter nu Iwanius hamburgers.

2aj8kl3.jpg

Ik zeg jullie al van te voren, ik doe rustig aan, want er is ook voetbal vanavond.
houdjemondwoensdag 9 mei 2018 @ 19:53
*pikt een plakje cheddar* *O*
Nibb-itwoensdag 9 mei 2018 @ 19:54
_O_
Levi01woensdag 9 mei 2018 @ 19:55
Ik mis de paffert.
Woelwaterwoensdag 9 mei 2018 @ 19:57
Eitje, paneermeel? Of zit dat al in het zakje?

Oh en leuk, weer een topic :)
Sorellawoensdag 9 mei 2018 @ 20:02
Ik lees ook weer mee, ziet er in ieder geval nu al een stuk lekkerder uit als mijn bak sla die ik zonet heb gegeten.
#ANONIEMwoensdag 9 mei 2018 @ 20:02
Juve *O*
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:09
En dan ga ik de hamburgerkruiden uit het zakje mengen met het pond rundergehakt van de slager. Inderdaad zit daar ook de paneermeel in.

Maar eerst een paar scheutjes chilipoeder voor de pit.
Dan gaan we mengen met het mes.

Half zakje hamburgermix eerst.
2w38g8o.jpg

Mengen mengen, en de rest van het zakje en nog ietsje meer chilipoeder.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:12
Als alles gemengd is pak ik twee aluminiumbakjes, bedek ze met bakpapier voor de gezondheid en dan vorm ik sigaren van het gehakt. De broodjes van de warme bakker leg ik er even naast om te kijken of het allemaal gaat passen.

2zp1ut5.jpg

Waarom doe ik dat? Want het zijn mooiweer-hamburgers. Ik zit dan buiten aan een tafeltje met een koud pilsje en dan is zo'n rond broodje hamburger alleen maar lastig. Boel gedoe, boel gesmeer, klodders op je kleren, bah bah. Een puntje gaat veel gemakkelijker.

Oh ja, geen mager rundergehakt nemen! Dat is smaakloos.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:15
Oven op 190 graden voorverwarmen.
w1bpub.jpg

en de sigaren zijn ook klaar

wilyyh.jpg

Nog even voetbal luisteren.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:15
Ik had wat hamburgergehakt over, daar heb ik een minihamburgertje van gedraaid.
Ferwoensdag 9 mei 2018 @ 20:18
Sorry maar ik gebruik liever peper, zout, paneermeel en eitje. Een hamburgerpers en daarna grillen op de barbecue of in de RVS koekenpan.
H0D3NPYLwoensdag 9 mei 2018 @ 20:25
Hier gaat Iwanius een KLB topic over maken
LPFANwoensdag 9 mei 2018 @ 20:27
Geen ei voor de binding?
Woelwaterwoensdag 9 mei 2018 @ 20:33
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:27 schreef LPFAN het volgende:
Geen ei voor de binding?
Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:

https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/mix-voor-hamburgers.html

Had nog een beetje hoop dat dat ui erdoor zou gaan.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:36
Inderdaad.

Oven is warm en we zetten de sigaren in de oven voor 25 minuten. Opletten bij 22 minuten.
Ondertussen ga ik de broodjes doen (van de warme bakker)
el48lj.jpg

Cheddar cheese (let op dat het geen mengselcheese is, die van President kun je beter niet nemen) in de broodjes doen, daar past driekwart plakje in en wat ui.
2mflqww.jpg
LPFANwoensdag 9 mei 2018 @ 20:37
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:33 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Hoeft helemaal niks bij blijkbaar:

https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/mix-voor-hamburgers.html

Had nog een beetje hoop dat dat ui erdoor zou gaan.
Hmm oke.
Harvest89woensdag 9 mei 2018 @ 20:38
Waar is de augurk? komkommer? tomaat? sla?
RobinOokwoensdag 9 mei 2018 @ 20:41
Ben jij bang voor koekenpannen of voor afwas, Sigaartje?
houdjemondwoensdag 9 mei 2018 @ 20:41
Geen gebakken ui :'(
Mojo.jojowoensdag 9 mei 2018 @ 20:43
_O_
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:38 schreef Harvest89 het volgende:
Waar is de augurk? komkommer? tomaat? sla?
Nu even niet, want het is een gemakshamburger.
Woelwaterwoensdag 9 mei 2018 @ 20:44
Durf eigenlijk niks te zeggen, bang Sigaartje weer verdrietig te maken ;(
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ben jij bang voor koekenpannen of voor afwas, Sigaartje?
Nee, maar ik ben verslaafd aan mijn oven. Een groot voordeel is dat je geen vet of olie hoeft te gebruiken (scheelt weer in de calorietjes) en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Ik proef het verschil niet,behalve bij shoarma.

Ok, de oven is lekker bezig en op naar de 22 minuten.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:45
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:41 schreef houdjemond het volgende:
Geen gebakken ui :'(
komt nog
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Woelwater het volgende:
Durf eigenlijk niks te zeggen, bang Sigaartje weer verdrietig te maken ;(
Zeg maar.
Harvest89woensdag 9 mei 2018 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:44 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nu even niet, want het is een gemakshamburger.
Ah oke man.

Ik zou ze nog steeds eten hoor.
Ben benieuwd naar het eindresultaat.
realAIVDwoensdag 9 mei 2018 @ 20:47
Ja, ik ga ook niemand voor z'n hoofd stoten, maar als het echt gemakkelijk moet, gok ik dat ik voor een voor-gekruide hamburger zou zijn gegaan, en die had ik dan zekers in de pan gebakken.

....minstens zo makkelijk, en ik gok dat het resultaat een aardig stukje smakelijker zal zijn

edit:
oke, ik zie de achterliggende gedachte, de calorieën. Dus ja, dat is wel een punt.
Ben benieuwd naar het eindresultaat! :-)
Woelwaterwoensdag 9 mei 2018 @ 20:48
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:45 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Zeg maar.
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
LurkJeRotwoensdag 9 mei 2018 @ 20:49
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Vanwege het acclimatiseren!
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:49
Ah, 3, 2 minuten voor tijd.
f1fayc.jpg

En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
sx22dz.jpg

Er is nog wat over, dat gaat in een chinees bakje, voor de vriezer.

En dan gaat de hele mikmak terug in de oven, 2 minuten lang.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:49
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Klopt, als het kouder is maak ik een heel andere burger.
Harvest89woensdag 9 mei 2018 @ 20:50
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:48 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer :* Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan.
Iwanius maakt dit soort hamburgers ook gewoon thuis, als hij niet ergens buiten aan het acclimatiseren is.

Enige verschil is dat Iwanius er waarschijnlijk zoveel jus bij zal gooien dat de hele hamburger drijft in de saus.
RobinOokwoensdag 9 mei 2018 @ 20:51
Ik vind rauwe uien juist lekker op een hamburger. Heb niks met gebakken ui. Zou het beide eten, daar niet van, maar rauw vin'k lekkerder.
realAIVDwoensdag 9 mei 2018 @ 20:51
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:

En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]

Ik moet toegeven dat dat er een heel stuk beter uit ziet dan ik had verwacht! :Y
LurkJeRotwoensdag 9 mei 2018 @ 20:52
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ah, 3, 2 minuten voor tijd.
[ afbeelding ]

En dan leggen we de sigaren in de broodjes.
[ afbeelding ]

Er is nog wat over, dat gaat in een chinees bakje, voor de vriezer.

En dan gaat de hele mikmak terug in de oven, 2 minuten lang.
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry :P
Verder weer leuk topic!
Harvest89woensdag 9 mei 2018 @ 20:52
quote:
11s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
_O- _O-
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 20:53
En het is klaar.

Oeeeeffffff, dat bord is lllllooooooeeeeiiiiiheeettt.
Ben helemaal van slag.

Wat Bull's eye erop (USA most famous bbq-sauce) en oei ik schiet wat uit met Hellmann's
b64h6v.jpg
realAIVDwoensdag 9 mei 2018 @ 20:53
quote:
11s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry :P
Verder weer leuk topic!
Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren.... :7
LurkJeRotwoensdag 9 mei 2018 @ 20:54
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren.... :7
Goed punt.
Harvest89woensdag 9 mei 2018 @ 20:55
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:53 schreef Sigaartje het volgende:
En het is klaar.

Oeeeeffffff, dat bord is lllllooooooeeeeiiiiiheeettt.
Ben helemaal van slag.

Wat Bull's eye erop (USA most famous bbq-sauce) en oei ik schiet wat uit met Hellmann's
[ afbeelding ]
Nice! _O_
Uitschieten met mayonaise kan trouwens niet, er moet altijd een flinke lading op.
realAIVDwoensdag 9 mei 2018 @ 20:55
Eet smakelijk Sigaartje, en proost!
Woelwaterwoensdag 9 mei 2018 @ 20:56
quote:
11s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:52 schreef LurkJeRot het volgende:
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry
Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.

S3QGNqn.png

Oh een ook eet smakelijk natuurlijk, die waren snel klaar :Y)
Harvest89woensdag 9 mei 2018 @ 20:58
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:56 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn.

[ afbeelding ]

Oh een ook eet smakelijk natuurlijk, die waren snel klaar :Y)
De smaak zal goed zitten.
Maar ik zou graag de reacties van mensen willen zien als je dit in een restaurant zou serveren.
houdjemondwoensdag 9 mei 2018 @ 21:01
Bohh lekker eindresultaat wel _O_ :Y)
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 21:01
Zo even testen.

Hm, ze zijn wel onhandelbaar. En ze zijn superheet.
Mes en vork erbij

Ohohohohoh, wat is daaaaattt lekker. Wat een smaak! Even wennen aan de saus. Mmmhhh, ja heerlijk hoor. Zo intens, de smaak golft door mijn mond.

es0m86.jpg

Whow, heerlijk, het broodje pecies goed, nog een hapje, ja ja, heerlijk hoor.

Plus en min:
+ heerlijk resultaat
+ intense smaak bbq saus
+ vlees heel mooi gaar en luchtig
+ broodje op de juiste manier gegaard
- had wat pittiger gemogen
- bbq-saus wordt snel te veel
- toch een onhandelbaar broodje uit de hand, dat is jammer.
LurkJeRotwoensdag 9 mei 2018 @ 21:02
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 21:01 schreef Sigaartje het volgende:
Zo even testen.

Hm, ze zijn wel onhandelbaar. En ze zijn superheet.
Mes en vork erbij

Ohohohohoh, wat is daaaaattt lekker. Wat een smaak! Even wennen aan de saus. Mmmhhh, ja heerlijk hoor. Zo intens, de smaak golft door mijn mond.

[ afbeelding ]

Whow, heerlijk, het broodje pecies goed, nog een hapje, ja ja, heerlijk hoor.

Plus en min:
+ heerlijk resultaat
+ intense smaak bbq saus
+ vlees heel mooi gaar en luchtig
+ broodje op de juiste manier gegaard
- had wat pittiger gemogen
- bbq-saus wordt snel te veel
- toch een onhandelbaar broodje uit de hand, dat is jammer.
Eet smakelijk dan maar.
Sorellawoensdag 9 mei 2018 @ 21:05
Misschien de volgende keer platte iwanius hamburgers maken sigaartje
Lucky_Strikewoensdag 9 mei 2018 @ 21:14
Sigaartje CUL topic _O_

Dit ga ik niet namaken want er kan niets op tegen mijn eigen burgers maar qua saus hebben Sigaar en ik dezelfde smaak. Ik meng altijd mayo met barbecuesaus en gesnipperd ui. Dan kan je ook goed de verhouding tussen mayo en bbq proeven want darlt usbeen verhouding die precies goed moet zijn.
realAIVDwoensdag 9 mei 2018 @ 21:18
hmmmm....ik ben toch meer van hamburgers met mayonaise, ketchup en een beetje mosterd.

(of eigenlijk altijd een cheeseburger, want zo'n lapje kaas mag inderdaad niet ontbreken! :) )
LPFANwoensdag 9 mei 2018 @ 21:26
Eet smakelijk!
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 22:09
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Mojo.jojowoensdag 9 mei 2018 @ 22:14
Waarom? Zou juist leuk zijn als hij nu een gerecht maakt dat door iemand hier is geďnspireerd en daar een topic van maakt :s)
LurkJeRotwoensdag 9 mei 2018 @ 22:16
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?
Lucky_Strikewoensdag 9 mei 2018 @ 22:24
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
Nee hoor, dat kan hij niet. Users kunnen andere users nooit een ban aansmeren.

Misschien heb je zijn ego wel enorm gestreeld door zijn hobby en jouw username in een gerecht te gebruiken :)
Renewoensdag 9 mei 2018 @ 22:26
Ook al zijn het broodjes van de warme bakker, liever een hard broodje. Verder heb ik nu wel honger :9
Black_Baronwoensdag 9 mei 2018 @ 22:28
Hoe bevallen die hamburgerkruiden van de AH?
En hoeveel heb je gebruikt?
Ik lees het: heel zakje op een pond gehakt.
marc0871woensdag 9 mei 2018 @ 22:55
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:28 schreef Black_Baron het volgende:
Hoe bevallen die hamburgerkruiden van de AH?
En hoeveel heb je gebruikt?
Ik lees het: heel zakje op een pond gehakt.
Verstegen.
Persoonlijk vind ik ze niet lekker.
Liever die van Silvo.
Een half zakje daarvan op een pond gehakt vind ik meestal wel plenty.
emmyemmy2woensdag 9 mei 2018 @ 22:56
Bah
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 22:57
Staat op het zakje: voor een pond.
Friday12woensdag 9 mei 2018 @ 22:59
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:55 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Verstegen.
Persoonlijk vind ik ze niet lekker.
Liever die van Silvo.
Een half zakje daarvan op een pond gehakt vind ik meestal wel plenty.
Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zout :r

En ik ben dan nog een zoute eter ook :P

Verder gebruik ik alleen zout, peper en gerookte paprika poeder(La Chi­na­ta) in mijn burgers :9 en dan de grillpan in.
marc0871woensdag 9 mei 2018 @ 22:59
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 21:05 schreef Sorella het volgende:
Misschien de volgende keer platte iwanius hamburgers maken sigaartje
^O^
Zo zou ik het doen, ja.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 23:00
Ik heb trouwens alweer een nieuw gerechtidee. Ik weet zeker dat die nergens staat maar wel mjummjum is.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 23:00
quote:
6s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:59 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zout :r

En ik ben dan nog een zoute eter ook :P

Verder gebruik ik alleen zout, peper en gerookte paprika poeder(La Chi­na­ta) in mijn burgers :9 en dan de grillpan in.
getver.
Friday12woensdag 9 mei 2018 @ 23:01
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

getver.
Wat is er getver?
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 23:02
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:59 schreef marc0871 het volgende:

[..]

^O^
Zo zou ik het doen, ja.
Platte Iwaniusburgers bestaan niet.
Ik heb zojuist de Burger Iwania uitgevonden, daar moet je het mee doen.
Sigaartjewoensdag 9 mei 2018 @ 23:02
quote:
6s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:01 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is er getver?
Paprikapoeder.
Friday12woensdag 9 mei 2018 @ 23:03
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Paprikapoeder.
Zo lekker :9 en zeker deze

71cUrO7WGBL._SY450_.jpg

Maar ieder zijn eigen smaak toch :D
marc0871woensdag 9 mei 2018 @ 23:04
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Platte Iwaniusburgers bestaan niet.
Ik heb zojuist de Burger Iwania uitgevonden, daar moet je het mee doen.
Okay ^O^
#ANONIEMdonderdag 10 mei 2018 @ 00:42
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:09 schreef Sigaartje het volgende:

Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien?
En waarom dat?

quote:
14s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:16 schreef LurkJeRot het volgende:

Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe?
Precies. Vind het wel ludiek.
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

Misschien heb je zijn ego wel enorm gestreeld door zijn hobby en jouw username in een gerecht te gebruiken :)
Gestreeld is een groot woord als je ziet wat het eindresultaat is (een drol }) ) maar vind het wel grappig. Gaat zo door Sigaartje met je eigen frutsels.
Sigaartjedonderdag 10 mei 2018 @ 10:12
Frutsels? :{

Wacht maar tot je mijn spekpannekoeken ziet.
Sigaartjedonderdag 10 mei 2018 @ 10:16
Frutsels :{
magikmichaeldonderdag 10 mei 2018 @ 10:17
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 22:57 schreef Sigaartje het volgende:
Staat op het zakje: voor een pond.
Probeer volgende keer eens de Mexicaanse gehaktkruiden van silvo. Max half zakje.
Woelwaterdonderdag 10 mei 2018 @ 10:22
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 10:16 schreef Sigaartje het volgende:
Frutsels :{
Heeft makkelijk praten ja. Zelf iets lekkers maken is toch wel iets anders dan simpelweg bestellen en er een plaatje van te schieten..
Zijn er zat die je "frutsels" waarderen heur..
Clubsodadonderdag 10 mei 2018 @ 10:50
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Paprikapoeder.
Heb je de ingrediënten van je zakje mix doorgelezen? ;)
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 11:09
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 10:16 schreef Sigaartje het volgende:
Frutsels :{
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!
Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf! })
Sigaartjedonderdag 10 mei 2018 @ 11:22
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man!
Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf! })
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.
Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed.
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 11:25
Ingrediënten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden.

Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is:

Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch)
Versgemalen peper
Zout

Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker.
4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees.
Friday12donderdag 10 mei 2018 @ 11:40
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:25 schreef djkoelkast het volgende:
Ingrediënten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden.

Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is:

Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch)
Versgemalen peper
Zout

Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker.
4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees.
_O_ alleen dan doe ik er smokey paprika bij.

Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal :r
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 11:43
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:40 schreef Friday12 het volgende:

[..]

_O_ alleen dan doe ik er smokey paprika bij.

Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal :r
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 11:43
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:22 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben.
Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed.
In goedlopende topics maken ja!
Hoezo andere dingen, half Fok ligt aan je kokende voeten!
Harvest89donderdag 10 mei 2018 @ 12:00
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
zelfgemaakte) bacon
Wat bedoel je hier mee?
Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten?
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 12:08
quote:
10s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:00 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Wat bedoel je hier mee?
Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten?
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.
Volgens mij liep er hier ooit een topic over.
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 12:11
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven.
Volgens mij liep er hier ooit een topic over.
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:
Smoked-bacon.jpg

Buikspek:
m1mycxww009v.jpg
IfImJamesDeandonderdag 10 mei 2018 @ 13:50
God-samme, een pakje met kruiden :')
Foeifoeifoei, dat kun je zelf toch veel lekkerder maken :@
Harvest89donderdag 10 mei 2018 @ 13:58
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:
[ afbeelding ]

Buikspek:
[ afbeelding ]
Ik dacht altijd dat bacon gewoon heel dun gesneden buikspek was.
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 14:02
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:
[ afbeelding ]

Buikspek:
[ afbeelding ]
Streaky bacon is ook bacon.

streaky-bacon.jpg
Levi01donderdag 10 mei 2018 @ 14:16
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:02 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Streaky bacon is ook bacon.

[ afbeelding ]
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 14:22
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:16 schreef Levi01 het volgende:

[..]

Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker.
Ontbijtspek is meestal opgerold:

AAAzEUH-AwDT7QjUD7QoRw.670x670.jpg

Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven.
Levi01donderdag 10 mei 2018 @ 14:25
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:22 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ontbijtspek is meestal opgerold:

[ afbeelding ]

Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven.
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken

Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50.

Sorelladonderdag 10 mei 2018 @ 14:30
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.

In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers :)
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 14:31
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:25 schreef Levi01 het volgende:

[..]

Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken

Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50.

Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.

Hoor, van een echte Brit:


Maargoed, lekker offtopic verder.
Woelwaterdonderdag 10 mei 2018 @ 14:36
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic :')

Zelf bacon maken :')

Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Levi01donderdag 10 mei 2018 @ 14:38
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon.

Hoor, van een echte Brit:


Maargoed, lekker offtopic verder.
Feit blijft dat bacon bacon is, en streaky bacon gewoon ontbijtspek. Dat oventje wil ik trouwens ook wel hebben.
Levi01donderdag 10 mei 2018 @ 14:41
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic :')

Zelf bacon maken :')

Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.
Woelwaterdonderdag 10 mei 2018 @ 14:46
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:41 schreef Levi01 het volgende:

[..]

Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan.
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn :')

streaky%20bacon%202015.jpg

Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Levi01donderdag 10 mei 2018 @ 14:47
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn :')

[ afbeelding ]

Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Natuurlijk wel, dat is juist lekker. Alleen de naam klopt niet.
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 14:47
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:36 schreef Woelwater het volgende:
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic :')

Zelf bacon maken :')

Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen.
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.

Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker!
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 14:55
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:46 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn :')

[ afbeelding ]

Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn.
Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.
Ik haat het dat woorden niet meer betekenen wat ze ooit betekenden gewoon omdat iedereen te dom en te lui is om de juiste woorden voor de juiste producten te gebruiken. Daarmee wordt boodschappen doen, boodschappen bestellen of boodschappen laten halen door iemand een fucking ingewikkeld proces waarbij je hele waslijsten mee moet geven om te voorkomen dat iemand met het verkeerde product thuiskomt. Jullie verkrachten de taal. }:|

Waarbij het me trouwens dan ook weer niks uitmaakt of het er in het engels op staat, streaky bacon mag van mij ook, geen moeite mee. Engels is ook een taal.
Pietverdrietdonderdag 10 mei 2018 @ 14:58
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! :{w

Bacon:
[ afbeelding ]

Buikspek:
[ afbeelding ]
QFT
Woelwaterdonderdag 10 mei 2018 @ 15:06
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord.

Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker!
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.

Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.

Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree :') ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes :') je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
nogeenoudebekendedonderdag 10 mei 2018 @ 15:07
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d.
Een hamburger is niets meer dan een plattere Duitse frikadel die van gewoon gehakt gemaakt is.
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 15:14
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.

Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.

Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree :') ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes :') je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.
Pietverdrietdonderdag 10 mei 2018 @ 15:23
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. \
Waarom zou je duur vlees gebruiken om hamburger van te maken? Juist de taaie stukken die je tot gehakt maalt hebben veel meer smaak omdat ze veel bewogen hebben. Verder heeft het vet nodig
Woelwaterdonderdag 10 mei 2018 @ 15:28
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:14 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn.
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt :+

En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:

https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/

https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/

https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/

Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Pietverdrietdonderdag 10 mei 2018 @ 15:29
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt :+

En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:

https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/

https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/

https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/

Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 15:30
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:28 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt :+

En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien:

https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/

https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/

https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/

Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken.
Er zijn mensen die van alles in van alles gooien, uiteraard, maar naar mijn persoonlijke smaak en die van iedereen die ik het heb laten proeven is goed vet vlees, peper, zout en 2x 4 minuten de beste hamburger. Ohja en niet te veel kneden, het moet een beetje rul blijven als het kan.

Hamburger van biefstuk maken is echt niet lekker.
Woelwaterdonderdag 10 mei 2018 @ 15:34
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen?
Jij wel hoor :) Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 15:48
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:34 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Jij wel hoor :) Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna.
Iedereen heeft altijd wel iets te zeiken. De een vindt het te simpel, de ander teveel werk, of niet authentiek genoeg, of te ongezond of juist te gezond, te duur, te goedkoop. Ik zeg alleen maar "nou en?!"

Ga je irl ook huilen als iemand je schoenen niet mooi vindt?
Woelwaterdonderdag 10 mei 2018 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Ga je irl ook huilen als iemand je schoenen niet mooi vindt?
Ze zouden niet durven :(
Sigaartjedonderdag 10 mei 2018 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.

In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers :)
Wat het teweeg brengt... inderdaad.
Laat ik even duidelijk zijn over de zakjes....

Datgene wat ik maak is voor een bepaalde doelgroep waartoe ik ook behoor.
Daarnaast, internet staat bol van videootjes waarin gerechten zonder zakjes en pakjes worden gemaakt.

Daarbij heb ik het idee dat hoe ik kook in de taboesfeer hangt en ik trek het eruit met het risico dat ik kritiek krijg.

En ik zie mijzelf geen 5 dagen spek roken voor de nasi of bami .. en mijn buren ook niet.

Een andere doelgroep: op Youtube staat een serie van een Duitser op middelbare leeftijd die complete maaltijden/hamburgers uittest verpakt in plastic en diepvriespizza’s. Heerlijk om naar te kijken. Hij eet ze op en tijdens het eten vertelt hij hoe hij er over denkt.
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 16:49
Gezien de enorme hoeveelheden pakjes, zakjes, potjes en flesjes in winkels lijkt het me echt nogal belachelijk om te doen alsof er een taboe op ligt. Sorry hoor. 8)7
djkoelkastdonderdag 10 mei 2018 @ 19:42
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 16:19 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wat het teweeg brengt... inderdaad.
Laat ik even duidelijk zijn over de zakjes....

Datgene wat ik maak is voor een bepaalde doelgroep waartoe ik ook behoor.
Daarnaast, internet staat bol van videootjes waarin gerechten zonder zakjes en pakjes worden gemaakt.

Daarbij heb ik het idee dat hoe ik kook in de taboesfeer hangt en ik trek het eruit met het risico dat ik kritiek krijg.

En ik zie mijzelf geen 5 dagen spek roken voor de nasi of bami .. en mijn buren ook niet.

Een andere doelgroep: op Youtube staat een serie van een Duitser op middelbare leeftijd die complete maaltijden/hamburgers uittest verpakt in plastic en diepvriespizza’s. Heerlijk om naar te kijken. Hij eet ze op en tijdens het eten vertelt hij hoe hij er over denkt.
Bacon was iets losstaands. In plaats van een zakje mix gewoon alleen peper en zout gebruiken en dat eens proberen ;)
Harvest89donderdag 10 mei 2018 @ 19:53
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:
Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
_O- _O_

Ik heb mijn eten hier ook nog nooit gepost vanwege precies dezelfde reden.
Allemaal foodnazi's die in het topic komen bashen.

Maar Sigaartje heeft nu de poorten opengebroken, dus misschien is dit onze kans.
Friday12donderdag 10 mei 2018 @ 20:08
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 11:43 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af.
Ik heb echt een mini balkon dus kan geen bbq kwijt :(

Daarom had ik inderdaad toen smokey paprika toegevoegd :P
Pietverdrietdonderdag 10 mei 2018 @ 20:12
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 15:06 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic.

Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's.

Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen.

- die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje.
-die satésaus (diaree :') ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden.
-die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden
-die spekblokjes horen niet in Javaanse bami
-die paprika hoort niet in Javaanse bami
-bouillonblokjes :') je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen.
-die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder.

Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt.

Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten.
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
Sicstusdonderdag 10 mei 2018 @ 20:15
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
De Cecco!
Divjedonderdag 10 mei 2018 @ 20:18
Die Sigaartjes :D Mooi topic weer ^O^
Lucky_Strikedonderdag 10 mei 2018 @ 21:44
Tja, er zullen hier altijd tegenstellingen zijn in wat iemand de juiste bereidingswijze vindt voor werkelijk elk gerecht. Hoe hoog of laag onze standaard is, we houden allemaal van eten.

Het is wel een vervelende manier van communiceren door te doen alsof jouw specifieke manier van koken de enige juiste is.

Aan iedereen die zich af laat schrikken om dit soort topics te maken: maak alsjeblieft je topic! Heel graag zelfs. CUL is voor iedereen, jullie zijn allemaal welkom om mee te posten. Zo lang een topic serieus is, doet het kookniveau er helemaal niet toe, dat bewijst de grote meerderheid van positieve posts in Sigaartje-topics.
Sigaartjedonderdag 10 mei 2018 @ 21:45
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 20:18 schreef Divje het volgende:
Die Sigaartjes :D Mooi topic weer ^O^
Dank je!
Sigaartjedonderdag 10 mei 2018 @ 21:45
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tja, er zullen hier altijd tegenstellingen zijn in wat iemand de juiste bereidingswijze vindt voor werkelijk elk gerecht. Hoe hoog of laag onze standaard is, we houden allemaal van eten.

Het is wel een vervelende manier van communiceren door te doen alsof jouw specifieke manier van koken de enige juiste is.

Aan iedereen die zich af laat schrikken om dit soort topics te maken: maak alsjeblieft je topic! Heel graag zelfs. CUL is voor iedereen, jullie zijn allemaal welkom om mee te posten. Zo lang een topic serieus is, doet het kookniveau er helemaal niet toe, dat bewijst de grote meerderheid van positieve posts in Sigaartje-topics.
Zo ervaar ik het ook.
Sigaartjedonderdag 10 mei 2018 @ 21:50
Nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen. Mijn nasi begon plotseling te leven. En dat voor zo’n eenvoudige boer als ik.
anndbdonderdag 10 mei 2018 @ 22:08
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
Nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen. Mijn nasi begon plotseling te leven. En dat voor zo’n eenvoudige boer als ik.
Gewoon verder posten, heerlijk! Weer wat leven in CUL. Ik lees graag mee!
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 22:14
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 20:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen
_O- Priceless. Dat ga ik ook nooit meer vergeten. _O-
#ANONIEMdonderdag 24 mei 2018 @ 19:56
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:53 schreef Harvest89 het volgende:

_O- _O_

Ik heb mijn eten hier ook nog nooit gepost vanwege precies dezelfde reden.
Allemaal foodnazi's die in het topic komen bashen.


Maar Sigaartje heeft nu de poorten opengebroken, dus misschien is dit onze kans.
Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt.
Sigaartjedonderdag 24 mei 2018 @ 20:01
quote:
10s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:56 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt.
Ik moet weer eens wat fabriceren. Hoogkunstjes eet ik wel bij restaurants. Ik ben geen kok en dat zal ik nooit worden, heb daar ook geen zin in. Als ik al die kunstjes in de Kerst-Allerhandes lees, word ik al moe. Tot nu toe heb ik geen topics meer kunnen maken omdat ik de vriezer leeg wil hebben voor de schoonmaak. Zit veel in.

Bij mij ligt de lat niet hoog. Ik wil gewoon een lekker bord eten op tafel.
:7

Ik vind dat jij het goed doet in het Wat eten we vandaag-topic en dat er veel te veel gebashed wordt. Een sigaar en een koffie, nou en, dat is ook genieten.
Fokpopvrijdag 25 mei 2018 @ 08:36
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt.
Ik haat het dat woorden niet meer betekenen wat ze ooit betekenden gewoon omdat iedereen te dom en te lui is om de juiste woorden voor de juiste producten te gebruiken. Daarmee wordt boodschappen doen, boodschappen bestellen of boodschappen laten halen door iemand een fucking ingewikkeld proces waarbij je hele waslijsten mee moet geven om te voorkomen dat iemand met het verkeerde product thuiskomt. Jullie verkrachten de taal. }:|

Waarbij het me trouwens dan ook weer niks uitmaakt of het er in het engels op staat, streaky bacon mag van mij ook, geen moeite mee. Engels is ook een taal.
Bacon in het engels kan gewoon elke soort spek betekenen. Vroegah, toen het engels nog niet zo'n grote invloed had op onze taal is bacon waarschijnlijk een keer in het nederlands terecht gekomen als een specifiek soort buikspek, maar met de huidige invloed van het engels op het nederlands (zeker wat betreft burgers en bbqen) is zo'n aparte nederlandse betekenis gewoon niet meer vol te houden. Ik ben bang dat je je bacon dus moet opgeven :)

Net zoals die abominatie die nederlandse bbq-saus heet het onderspit moet delven tegenover de amerikaanse-stijl bbq-saus!
RobinOokvrijdag 25 mei 2018 @ 16:19
Het is helemaal geen aparte Nederlandse betekenis. In Engeland ergeren ze zich ook kapot aan de uitholling van hun taal. Fuck die kutamerikanen met kutslang en hun kutbacon! :(

http://www.myrecipes.com/(...)an-and-british-bacon
https://www.buzzfeed.com/(...)=.qre83KYD#.cg30KA84
Bramitovrijdag 25 mei 2018 @ 17:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 16:19 schreef RobinOok het volgende:
Het is helemaal geen aparte Nederlandse betekenis. In Engeland ergeren ze zich ook kapot aan de uitholling van hun taal. Fuck die kutamerikanen met kutslang en hun kutbacon! :(

http://www.myrecipes.com/(...)an-and-british-bacon
https://www.buzzfeed.com/(...)=.qre83KYD#.cg30KA84
Britten moet leren accepteren dat hun taal niet meer van hun is. Verder heb je gewoon gelijk, bacon is van de rug.

Etymology
From Middle English bacon (“meat from the back and sides of a pig”), from Anglo-Norman bacon, bacun (“ham, flitch, strip of lard”), from Old Low Frankish *bakō (“ham, flitch”), from Proto-Germanic *bakô, *bakkô (“back”), from Proto-Indo-European *bhAg- (“back, buttocks”). Cognate with Old High German bahho, bacho (“back, ham, side of bacon”) (compare Alemannic German Bache, Bachen), Old Saxon baco (“back”), Dutch bake (“side of bacon, ham”), Old English bćc (“back”). More at back.

https://en.wiktionary.org/wiki/bacon
fathankvrijdag 25 mei 2018 @ 17:21
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:30 schreef Sorella het volgende:
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen.

In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers :)
Ja lekker man zon hamburger van een biefstuk zonder vet. Draai er dan op z'n minst varkensvlees doorheen voor een goeie dosis vet.
liedetectorvrijdag 25 mei 2018 @ 18:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 17:21 schreef fathank het volgende:

[..]

Ja lekker man zon hamburger van een biefstuk zonder vet. Draai er dan op z'n minst varkensvlees doorheen voor een goeie dosis vet.
denk ook meer dat die duitse biefstuk aka tartaar bedoelde dan hamburger...hamburger zonder is idd geen hamburger! (trouwens rook aroma is ook gewoon kut, grill m dan echt met wat eik ofzo...)