Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 19:47 |
Daar benne we weer! Met vandaag een snel gerecht. Ik probeer het ook voor het eerst hoor, maar we gaan er voor. Eerst wilde ik dit punt-hamburgers noemen, of mooi weer-hamburgers. Het gaat puur om het gemak bij het eten als je aan een tafeltje zit met een biertje in de zon. Ik noem ze echter nu Iwanius hamburgers. Ik zeg jullie al van te voren, ik doe rustig aan, want er is ook voetbal vanavond. | |
houdjemond | woensdag 9 mei 2018 @ 19:53 |
*pikt een plakje cheddar* | |
Nibb-it | woensdag 9 mei 2018 @ 19:54 |
Levi01 | woensdag 9 mei 2018 @ 19:55 |
Ik mis de paffert. | |
Woelwater | woensdag 9 mei 2018 @ 19:57 |
Eitje, paneermeel? Of zit dat al in het zakje? Oh en leuk, weer een topic | |
Sorella | woensdag 9 mei 2018 @ 20:02 |
Ik lees ook weer mee, ziet er in ieder geval nu al een stuk lekkerder uit als mijn bak sla die ik zonet heb gegeten. | |
#ANONIEM | woensdag 9 mei 2018 @ 20:02 |
Juve | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:09 |
En dan ga ik de hamburgerkruiden uit het zakje mengen met het pond rundergehakt van de slager. Inderdaad zit daar ook de paneermeel in. Maar eerst een paar scheutjes chilipoeder voor de pit. Dan gaan we mengen met het mes. Half zakje hamburgermix eerst. Mengen mengen, en de rest van het zakje en nog ietsje meer chilipoeder. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:12 |
Als alles gemengd is pak ik twee aluminiumbakjes, bedek ze met bakpapier voor de gezondheid en dan vorm ik sigaren van het gehakt. De broodjes van de warme bakker leg ik er even naast om te kijken of het allemaal gaat passen. Waarom doe ik dat? Want het zijn mooiweer-hamburgers. Ik zit dan buiten aan een tafeltje met een koud pilsje en dan is zo'n rond broodje hamburger alleen maar lastig. Boel gedoe, boel gesmeer, klodders op je kleren, bah bah. Een puntje gaat veel gemakkelijker. Oh ja, geen mager rundergehakt nemen! Dat is smaakloos. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:15 |
Oven op 190 graden voorverwarmen. en de sigaren zijn ook klaar Nog even voetbal luisteren. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:15 |
Ik had wat hamburgergehakt over, daar heb ik een minihamburgertje van gedraaid. | |
Fer | woensdag 9 mei 2018 @ 20:18 |
Sorry maar ik gebruik liever peper, zout, paneermeel en eitje. Een hamburgerpers en daarna grillen op de barbecue of in de RVS koekenpan. | |
H0D3NPYL | woensdag 9 mei 2018 @ 20:25 |
Hier gaat Iwanius een KLB topic over maken | |
LPFAN | woensdag 9 mei 2018 @ 20:27 |
Geen ei voor de binding? | |
Woelwater | woensdag 9 mei 2018 @ 20:33 |
Hoeft helemaal niks bij blijkbaar: https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/mix-voor-hamburgers.html Had nog een beetje hoop dat dat ui erdoor zou gaan. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:36 |
Inderdaad. Oven is warm en we zetten de sigaren in de oven voor 25 minuten. Opletten bij 22 minuten. Ondertussen ga ik de broodjes doen (van de warme bakker) Cheddar cheese (let op dat het geen mengselcheese is, die van President kun je beter niet nemen) in de broodjes doen, daar past driekwart plakje in en wat ui. | |
LPFAN | woensdag 9 mei 2018 @ 20:37 |
Hmm oke. | |
Harvest89 | woensdag 9 mei 2018 @ 20:38 |
Waar is de augurk? komkommer? tomaat? sla? | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2018 @ 20:41 |
Ben jij bang voor koekenpannen of voor afwas, Sigaartje? | |
houdjemond | woensdag 9 mei 2018 @ 20:41 |
Geen gebakken ui | |
Mojo.jojo | woensdag 9 mei 2018 @ 20:43 |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:44 |
Nu even niet, want het is een gemakshamburger. | |
Woelwater | woensdag 9 mei 2018 @ 20:44 |
Durf eigenlijk niks te zeggen, bang Sigaartje weer verdrietig te maken | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:45 |
Nee, maar ik ben verslaafd aan mijn oven. Een groot voordeel is dat je geen vet of olie hoeft te gebruiken (scheelt weer in de calorietjes) en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Ik proef het verschil niet,behalve bij shoarma. Ok, de oven is lekker bezig en op naar de 22 minuten. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:45 |
komt nog | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:45 |
Zeg maar. | |
Harvest89 | woensdag 9 mei 2018 @ 20:46 |
Ah oke man. Ik zou ze nog steeds eten hoor. Ben benieuwd naar het eindresultaat. | |
realAIVD | woensdag 9 mei 2018 @ 20:47 |
Ja, ik ga ook niemand voor z'n hoofd stoten, maar als het echt gemakkelijk moet, gok ik dat ik voor een voor-gekruide hamburger zou zijn gegaan, en die had ik dan zekers in de pan gebakken. ....minstens zo makkelijk, en ik gok dat het resultaat een aardig stukje smakelijker zal zijn edit: oke, ik zie de achterliggende gedachte, de calorieën. Dus ja, dat is wel een punt. Ben benieuwd naar het eindresultaat! :-) | |
Woelwater | woensdag 9 mei 2018 @ 20:48 |
Nee, gemakshamburger, daar leg ik me bij neer Bij Iwanius hamburger dacht ik aan een culinair hoogstandje, maar het ging dus voornamelijk om de vorm ervan. | |
LurkJeRot | woensdag 9 mei 2018 @ 20:49 |
Vanwege het acclimatiseren! | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:49 |
Ah, 3, 2 minuten voor tijd. En dan leggen we de sigaren in de broodjes. Er is nog wat over, dat gaat in een chinees bakje, voor de vriezer. En dan gaat de hele mikmak terug in de oven, 2 minuten lang. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:49 |
Klopt, als het kouder is maak ik een heel andere burger. | |
Harvest89 | woensdag 9 mei 2018 @ 20:50 |
Iwanius maakt dit soort hamburgers ook gewoon thuis, als hij niet ergens buiten aan het acclimatiseren is. Enige verschil is dat Iwanius er waarschijnlijk zoveel jus bij zal gooien dat de hele hamburger drijft in de saus. | |
RobinOok | woensdag 9 mei 2018 @ 20:51 |
Ik vind rauwe uien juist lekker op een hamburger. Heb niks met gebakken ui. Zou het beide eten, daar niet van, maar rauw vin'k lekkerder. | |
realAIVD | woensdag 9 mei 2018 @ 20:51 |
Ik moet toegeven dat dat er een heel stuk beter uit ziet dan ik had verwacht! | |
LurkJeRot | woensdag 9 mei 2018 @ 20:52 |
Ja, ze doen me een beetje aan drollen denken zo op die foto, sorry Verder weer leuk topic! | |
Harvest89 | woensdag 9 mei 2018 @ 20:52 |
| |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 20:53 |
En het is klaar. Oeeeeffffff, dat bord is lllllooooooeeeeiiiiiheeettt. Ben helemaal van slag. Wat Bull's eye erop (USA most famous bbq-sauce) en oei ik schiet wat uit met Hellmann's | |
realAIVD | woensdag 9 mei 2018 @ 20:53 |
Dat heb ik ook altijd met Iwanius z'n sigaren.... | |
LurkJeRot | woensdag 9 mei 2018 @ 20:54 |
Goed punt. | |
Harvest89 | woensdag 9 mei 2018 @ 20:55 |
Nice! Uitschieten met mayonaise kan trouwens niet, er moet altijd een flinke lading op. | |
realAIVD | woensdag 9 mei 2018 @ 20:55 |
Eet smakelijk Sigaartje, en proost! | |
Woelwater | woensdag 9 mei 2018 @ 20:56 |
Het is inderdaad maar goed dat we weten dat het hamburgers zijn. Oh een ook eet smakelijk natuurlijk, die waren snel klaar | |
Harvest89 | woensdag 9 mei 2018 @ 20:58 |
De smaak zal goed zitten. Maar ik zou graag de reacties van mensen willen zien als je dit in een restaurant zou serveren. | |
houdjemond | woensdag 9 mei 2018 @ 21:01 |
Bohh lekker eindresultaat wel | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 21:01 |
Zo even testen. Hm, ze zijn wel onhandelbaar. En ze zijn superheet. Mes en vork erbij Ohohohohoh, wat is daaaaattt lekker. Wat een smaak! Even wennen aan de saus. Mmmhhh, ja heerlijk hoor. Zo intens, de smaak golft door mijn mond. Whow, heerlijk, het broodje pecies goed, nog een hapje, ja ja, heerlijk hoor. Plus en min: + heerlijk resultaat + intense smaak bbq saus + vlees heel mooi gaar en luchtig + broodje op de juiste manier gegaard - had wat pittiger gemogen - bbq-saus wordt snel te veel - toch een onhandelbaar broodje uit de hand, dat is jammer. | |
LurkJeRot | woensdag 9 mei 2018 @ 21:02 |
Eet smakelijk dan maar. | |
Sorella | woensdag 9 mei 2018 @ 21:05 |
Misschien de volgende keer platte iwanius hamburgers maken sigaartje | |
Lucky_Strike | woensdag 9 mei 2018 @ 21:14 |
Sigaartje CUL topic Dit ga ik niet namaken want er kan niets op tegen mijn eigen burgers maar qua saus hebben Sigaar en ik dezelfde smaak. Ik meng altijd mayo met barbecuesaus en gesnipperd ui. Dan kan je ook goed de verhouding tussen mayo en bbq proeven want darlt usbeen verhouding die precies goed moet zijn. | |
realAIVD | woensdag 9 mei 2018 @ 21:18 |
hmmmm....ik ben toch meer van hamburgers met mayonaise, ketchup en een beetje mosterd. (of eigenlijk altijd een cheeseburger, want zo'n lapje kaas mag inderdaad niet ontbreken! ) | |
LPFAN | woensdag 9 mei 2018 @ 21:26 |
Eet smakelijk! | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 22:09 |
Denken jullie dat Iwanius mij een ban aan kan draaien? | |
Mojo.jojo | woensdag 9 mei 2018 @ 22:14 |
Waarom? Zou juist leuk zijn als hij nu een gerecht maakt dat door iemand hier is geďnspireerd en daar een topic van maakt | |
LurkJeRot | woensdag 9 mei 2018 @ 22:16 |
Iwanius gaat hier echt niet boos om worden hoor, daar heeft hij toch ook geen reden toe? | |
Lucky_Strike | woensdag 9 mei 2018 @ 22:24 |
Nee hoor, dat kan hij niet. Users kunnen andere users nooit een ban aansmeren. Misschien heb je zijn ego wel enorm gestreeld door zijn hobby en jouw username in een gerecht te gebruiken | |
Rene | woensdag 9 mei 2018 @ 22:26 |
Ook al zijn het broodjes van de warme bakker, liever een hard broodje. Verder heb ik nu wel honger | |
Black_Baron | woensdag 9 mei 2018 @ 22:28 |
Hoe bevallen die hamburgerkruiden van de AH? En hoeveel heb je gebruikt? Ik lees het: heel zakje op een pond gehakt. | |
marc0871 | woensdag 9 mei 2018 @ 22:55 |
Verstegen. Persoonlijk vind ik ze niet lekker. Liever die van Silvo. Een half zakje daarvan op een pond gehakt vind ik meestal wel plenty. | |
emmyemmy2 | woensdag 9 mei 2018 @ 22:56 |
Bah | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 22:57 |
Staat op het zakje: voor een pond. | |
Friday12 | woensdag 9 mei 2018 @ 22:59 |
Met zo'n half zakje van verstegen is het nog steeds veel te zout En ik ben dan nog een zoute eter ook Verder gebruik ik alleen zout, peper en gerookte paprika poeder(La Chinata) in mijn burgers en dan de grillpan in. | |
marc0871 | woensdag 9 mei 2018 @ 22:59 |
Zo zou ik het doen, ja. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 23:00 |
Ik heb trouwens alweer een nieuw gerechtidee. Ik weet zeker dat die nergens staat maar wel mjummjum is. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 23:00 |
getver. | |
Friday12 | woensdag 9 mei 2018 @ 23:01 |
Wat is er getver? | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 23:02 |
Platte Iwaniusburgers bestaan niet. Ik heb zojuist de Burger Iwania uitgevonden, daar moet je het mee doen. | |
Sigaartje | woensdag 9 mei 2018 @ 23:02 |
Paprikapoeder. | |
Friday12 | woensdag 9 mei 2018 @ 23:03 |
Zo lekker en zeker deze Maar ieder zijn eigen smaak toch | |
marc0871 | woensdag 9 mei 2018 @ 23:04 |
Okay | |
#ANONIEM | donderdag 10 mei 2018 @ 00:42 |
En waarom dat? Precies. Vind het wel ludiek. Gestreeld is een groot woord als je ziet wat het eindresultaat is (een drol ) maar vind het wel grappig. Gaat zo door Sigaartje met je eigen frutsels. | |
Sigaartje | donderdag 10 mei 2018 @ 10:12 |
Frutsels? Wacht maar tot je mijn spekpannekoeken ziet. | |
Sigaartje | donderdag 10 mei 2018 @ 10:16 |
Frutsels | |
magikmichael | donderdag 10 mei 2018 @ 10:17 |
Probeer volgende keer eens de Mexicaanse gehaktkruiden van silvo. Max half zakje. | |
Woelwater | donderdag 10 mei 2018 @ 10:22 |
Heeft makkelijk praten ja. Zelf iets lekkers maken is toch wel iets anders dan simpelweg bestellen en er een plaatje van te schieten.. Zijn er zat die je "frutsels" waarderen heur.. | |
Clubsoda | donderdag 10 mei 2018 @ 10:50 |
Heb je de ingrediënten van je zakje mix doorgelezen? | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 11:09 |
Dat is gewoon een woord. Je moet echt iets aan die lange tenen doen, man! Of eigenlijk, irl zou ik zeggen: je moet echt iets aan die lange tenen doen, wijf! | |
Sigaartje | donderdag 10 mei 2018 @ 11:22 |
Haha. Zo zwaar til ik er nou ook weer niet aan. Ik ben niet gek. Ik weet heus wel op welk niveau ik bezig ben. Maar ja, ik ben weer in andere dingen goed. | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 11:25 |
Ingrediënten: PANEERMEEL (bevat TARWE), aardappelzetmeel, zout, groenten (tomaat, ui, geroosterde knoflook), specerijen (koriander, pepers, gerookte paprika, fenegriek, SELDERIJZAAD, piment), kruiden. Wat mij betreft is er maar 1 goed recept voor hamburger en dat is: Rundergehakt (niet mager, liefst wel biologisch) Versgemalen peper Zout Meer niet, stop eens met het gooien van allerlei andere dingen door hamburgers, is niet lekker. 4 minuten aan elke kant bakken op een grillpan of op de bbq en meer moet het niet zijn, qua vlees. | |
Friday12 | donderdag 10 mei 2018 @ 11:40 |
alleen dan doe ik er smokey paprika bij. Eitje en paneermeel horen in een gehaktbal | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 11:43 |
Hoort ook niet, echt alleen peper en zout. En als je een rooksmaakje wil dan bak je je burger op de barbecue (zorg dat het vet niet in de hete kolen druipt, dan krijg je een verband vetsmaak) 4 minuten ene kant, 2 minuten andere kant, dan wat rookhoutjes erbij voor de laatste 2 minuten en je hebt een heerlijk smokey hamburger. Liefst met wat goede (als het kan zelfgemaakte) bacon, dat maakt het af. | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 11:43 |
In goedlopende topics maken ja! Hoezo andere dingen, half Fok ligt aan je kokende voeten! | |
Harvest89 | donderdag 10 mei 2018 @ 12:00 |
Wat bedoel je hier mee? Zelf een varken kopen, vetmesten, en dan slachten? | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 12:08 |
2kg (biologisch) buikspek kopen, zelf zouten (5 dagen lang) en daarna zelf roken in de rookoven. Volgens mij liep er hier ooit een topic over. | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 12:11 |
Bacon is toch niet gemaakt van buikspek?! Bacon: Buikspek: | |
IfImJamesDean | donderdag 10 mei 2018 @ 13:50 |
God-samme, een pakje met kruiden Foeifoeifoei, dat kun je zelf toch veel lekkerder maken | |
Harvest89 | donderdag 10 mei 2018 @ 13:58 |
Ik dacht altijd dat bacon gewoon heel dun gesneden buikspek was. | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 14:02 |
Streaky bacon is ook bacon. | |
Levi01 | donderdag 10 mei 2018 @ 14:16 |
Nee, dat is ontbijtspek. Overigens wel gewoon lekker. | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 14:22 |
Ontbijtspek is meestal opgerold: Hoe dan ook, gerookt buikspek in dunne plakjes is streaky bacon. Je kunt die andere bacon ook gewoon zelf maken, als in een heel stuk rauw kopen, 5 dagen zouten en drogen en dan roken in de rookoven. | |
Levi01 | donderdag 10 mei 2018 @ 14:25 |
Maar streaky bacon is een commerciele naam, heeft niks met bacon te maken Kijk ook eens deze aflevering, en met name vanaf 20:50. | |
Sorella | donderdag 10 mei 2018 @ 14:30 |
Echte hamburgers worden van biefstuk,ribeye o.i.d. gemaakt. o en in plaats van gerookte paprika poeder of een beetje laten verbranden op de gril gewoon een fles rookaroma kopen en daar wat van in je vlees doen. In ieder geval geniet ik van sigaartje zijn topics en wat het soms teweeg brengt bij de lezers | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 14:31 |
Ik ken alle afleveringen van de Keuringsdienst. Feit blijft dat als je in de VS bacon bestelt je 'streaky' krijgt en bestel je bacon in het VK dan krijg je de 'gewone' bacon. In het VK kun je ook gewoon streaky bacon vinden, dan heet het, jawel, streaky bacon. Hoor, van een echte Brit: Maargoed, lekker offtopic verder. | |
Woelwater | donderdag 10 mei 2018 @ 14:36 |
Ah, het laagdrempelige "gewone man" topic is weer eens verworden tot een typisch CUL-topic Zelf bacon maken Haal dan ook rundvlees bij de biologische keurslager, of koop desnoods een koe bij de boer en draai dan zelf je gehakt als je het goed wilt doen. | |
Levi01 | donderdag 10 mei 2018 @ 14:38 |
Feit blijft dat bacon bacon is, en streaky bacon gewoon ontbijtspek. Dat oventje wil ik trouwens ook wel hebben. | |
Levi01 | donderdag 10 mei 2018 @ 14:41 |
Fijn is dat aan een forum hé, dat er discussies ontstaan. | |
Woelwater | donderdag 10 mei 2018 @ 14:46 |
Nou zeker, bacon blijkt opeens geen bacon meer te zijn Ik pleurde altijd die linker op mn hamburgers, maar dat blijkt nu niet meer CUL verantwoord te zijn. | |
Levi01 | donderdag 10 mei 2018 @ 14:47 |
Natuurlijk wel, dat is juist lekker. Alleen de naam klopt niet. | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 14:47 |
Al het vlees wat ik haal is biologisch. Zelf een koe kopen en gehakt er van draaien is niet erg realistisch natuurlijk. En een biologische keurslager heb ik nog nooit van gehoord. Zelf bacon maken is heel erg leuk en het is vele malen lekkerder. Ik rook het zo rond de herfst altijd boven dennenappels die ik dan in het bos haal, superlekker! | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 14:55 |
Het maakt mij geen flikker uit wat jij op je hamburger pleurt. Ik haat het dat woorden niet meer betekenen wat ze ooit betekenden gewoon omdat iedereen te dom en te lui is om de juiste woorden voor de juiste producten te gebruiken. Daarmee wordt boodschappen doen, boodschappen bestellen of boodschappen laten halen door iemand een fucking ingewikkeld proces waarbij je hele waslijsten mee moet geven om te voorkomen dat iemand met het verkeerde product thuiskomt. Jullie verkrachten de taal. Waarbij het me trouwens dan ook weer niks uitmaakt of het er in het engels op staat, streaky bacon mag van mij ook, geen moeite mee. Engels is ook een taal. | |
Pietverdriet | donderdag 10 mei 2018 @ 14:58 |
QFT | |
Woelwater | donderdag 10 mei 2018 @ 15:06 |
Ja, maar perfectionisme was nou net niet de insteek van dit topic. Ik zie in CUL vaak zat foto's van liflafjes die zo uit een restaurant konden komen (en achteraf aangevuld moeten worden met een zak patat of een boterham) maar zie daar zelden een stappenplan van met foto's. Had zelf een topic over soort van Javaanse bami op de planning staan, maar weet nu al welk commentaar erop gaat komen. - die sateetjes kan je beter zelf maken ipv uit een zakje. -die satésaus (diaree ) kan je beter zelf maken dan uit een pot bereiden. -die spekblokjes had je ook zelf kunnen snijden -die spekblokjes horen niet in Javaanse bami -die paprika hoort niet in Javaanse bami -bouillonblokjes je moet zelf bouillon trekken van schenkel en dan die en die kruiden er doorheen doen en mee laten pruttelen. -die spaghetti moet je zelf maken, met dát deeg en een pastamachine , dat is veel lekkerder. Laat maar gaan dus als dit soort topics dat soort publiek aantrekt. Oh ja, en natuurlijk de verkeerde soort/merk sojasaus niet te vergeten. | |
nogeenoudebekende | donderdag 10 mei 2018 @ 15:07 |
Een hamburger is niets meer dan een plattere Duitse frikadel die van gewoon gehakt gemaakt is. | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 15:14 |
Nou zo erg was het niet, ik zei voordat de bacondiscussie kwam: rundergehakt (liefst bio, niet mager) met peper en zout en that's it. Meer moet dat niet zijn. | |
Pietverdriet | donderdag 10 mei 2018 @ 15:23 |
Waarom zou je duur vlees gebruiken om hamburger van te maken? Juist de taaie stukken die je tot gehakt maalt hebben veel meer smaak omdat ze veel bewogen hebben. Verder heeft het vet nodig | |
Woelwater | donderdag 10 mei 2018 @ 15:28 |
Ja sorry hoor, moest het ook gewoon even kwijt En ik ben zelf ook beetje hypocriet want begon hier zelf ook over eieren en paneermeel wat er blijkbaar niet in "hoort" terwijl er zat mensen zijn die het er wel in gooien: https://chickslovefood.com/recept/hamburgers-zelf-maken/ https://www.brendakookt.nl/2017/06/18/hamburger-recept/ https://www.leukerecepten.nl/recepten/amerikaanse-hamburger/ Eigenlijk kan je het in CUL nooit goed doen want er heeft altijd wel iemand iets op aan te merken. | |
Pietverdriet | donderdag 10 mei 2018 @ 15:29 |
Ken een snackbar waar de vrouw van de eigenaar kadetjes dik besmeerde met margarine om er een plakje tomaat, een blaadje sla en een patty op te doen en dat een hamburger noemde. Mag je zeker ook niets van zeggen? | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 15:30 |
Er zijn mensen die van alles in van alles gooien, uiteraard, maar naar mijn persoonlijke smaak en die van iedereen die ik het heb laten proeven is goed vet vlees, peper, zout en 2x 4 minuten de beste hamburger. Ohja en niet te veel kneden, het moet een beetje rul blijven als het kan. Hamburger van biefstuk maken is echt niet lekker. | |
Woelwater | donderdag 10 mei 2018 @ 15:34 |
Jij wel hoor Ik verwacht alleen niet dat die vrouw hier nog een topic komt openen daarna. | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 15:48 |
Iedereen heeft altijd wel iets te zeiken. De een vindt het te simpel, de ander teveel werk, of niet authentiek genoeg, of te ongezond of juist te gezond, te duur, te goedkoop. Ik zeg alleen maar "nou en?!" Ga je irl ook huilen als iemand je schoenen niet mooi vindt? | |
Woelwater | donderdag 10 mei 2018 @ 16:06 |
Ze zouden niet durven | |
Sigaartje | donderdag 10 mei 2018 @ 16:19 |
Wat het teweeg brengt... inderdaad. Laat ik even duidelijk zijn over de zakjes.... Datgene wat ik maak is voor een bepaalde doelgroep waartoe ik ook behoor. Daarnaast, internet staat bol van videootjes waarin gerechten zonder zakjes en pakjes worden gemaakt. Daarbij heb ik het idee dat hoe ik kook in de taboesfeer hangt en ik trek het eruit met het risico dat ik kritiek krijg. En ik zie mijzelf geen 5 dagen spek roken voor de nasi of bami .. en mijn buren ook niet. Een andere doelgroep: op Youtube staat een serie van een Duitser op middelbare leeftijd die complete maaltijden/hamburgers uittest verpakt in plastic en diepvriespizza’s. Heerlijk om naar te kijken. Hij eet ze op en tijdens het eten vertelt hij hoe hij er over denkt. | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 16:49 |
Gezien de enorme hoeveelheden pakjes, zakjes, potjes en flesjes in winkels lijkt het me echt nogal belachelijk om te doen alsof er een taboe op ligt. Sorry hoor. | |
djkoelkast | donderdag 10 mei 2018 @ 19:42 |
Bacon was iets losstaands. In plaats van een zakje mix gewoon alleen peper en zout gebruiken en dat eens proberen | |
Harvest89 | donderdag 10 mei 2018 @ 19:53 |
Ik heb mijn eten hier ook nog nooit gepost vanwege precies dezelfde reden. Allemaal foodnazi's die in het topic komen bashen. Maar Sigaartje heeft nu de poorten opengebroken, dus misschien is dit onze kans. | |
Friday12 | donderdag 10 mei 2018 @ 20:08 |
Ik heb echt een mini balkon dus kan geen bbq kwijt Daarom had ik inderdaad toen smokey paprika toegevoegd | |
Pietverdriet | donderdag 10 mei 2018 @ 20:12 |
Nee, pasta moet je uit een blauwe plastic verpakking hebben, dat weet iedereen | |
Sicstus | donderdag 10 mei 2018 @ 20:15 |
De Cecco! | |
Divje | donderdag 10 mei 2018 @ 20:18 |
Die Sigaartjes Mooi topic weer | |
Lucky_Strike | donderdag 10 mei 2018 @ 21:44 |
Tja, er zullen hier altijd tegenstellingen zijn in wat iemand de juiste bereidingswijze vindt voor werkelijk elk gerecht. Hoe hoog of laag onze standaard is, we houden allemaal van eten. Het is wel een vervelende manier van communiceren door te doen alsof jouw specifieke manier van koken de enige juiste is. Aan iedereen die zich af laat schrikken om dit soort topics te maken: maak alsjeblieft je topic! Heel graag zelfs. CUL is voor iedereen, jullie zijn allemaal welkom om mee te posten. Zo lang een topic serieus is, doet het kookniveau er helemaal niet toe, dat bewijst de grote meerderheid van positieve posts in Sigaartje-topics. | |
Sigaartje | donderdag 10 mei 2018 @ 21:45 |
Dank je! | |
Sigaartje | donderdag 10 mei 2018 @ 21:45 |
Zo ervaar ik het ook. | |
Sigaartje | donderdag 10 mei 2018 @ 21:50 |
Nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen. Mijn nasi begon plotseling te leven. En dat voor zo’n eenvoudige boer als ik. | |
anndb | donderdag 10 mei 2018 @ 22:08 |
Gewoon verder posten, heerlijk! Weer wat leven in CUL. Ik lees graag mee! | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 22:14 |
Priceless. Dat ga ik ook nooit meer vergeten. | |
#ANONIEM | donderdag 24 mei 2018 @ 19:56 |
Ik zeg gewoon doen en de rest langs je heen laten glijden. Je moet wel weten dat hier in CUL men verwend is en dus de lat meestal erg hoog legt. | |
Sigaartje | donderdag 24 mei 2018 @ 20:01 |
Ik moet weer eens wat fabriceren. Hoogkunstjes eet ik wel bij restaurants. Ik ben geen kok en dat zal ik nooit worden, heb daar ook geen zin in. Als ik al die kunstjes in de Kerst-Allerhandes lees, word ik al moe. Tot nu toe heb ik geen topics meer kunnen maken omdat ik de vriezer leeg wil hebben voor de schoonmaak. Zit veel in. Bij mij ligt de lat niet hoog. Ik wil gewoon een lekker bord eten op tafel. Ik vind dat jij het goed doet in het Wat eten we vandaag-topic en dat er veel te veel gebashed wordt. Een sigaar en een koffie, nou en, dat is ook genieten. | |
Fokpop | vrijdag 25 mei 2018 @ 08:36 |
Bacon in het engels kan gewoon elke soort spek betekenen. Vroegah, toen het engels nog niet zo'n grote invloed had op onze taal is bacon waarschijnlijk een keer in het nederlands terecht gekomen als een specifiek soort buikspek, maar met de huidige invloed van het engels op het nederlands (zeker wat betreft burgers en bbqen) is zo'n aparte nederlandse betekenis gewoon niet meer vol te houden. Ik ben bang dat je je bacon dus moet opgeven Net zoals die abominatie die nederlandse bbq-saus heet het onderspit moet delven tegenover de amerikaanse-stijl bbq-saus! | |
RobinOok | vrijdag 25 mei 2018 @ 16:19 |
Het is helemaal geen aparte Nederlandse betekenis. In Engeland ergeren ze zich ook kapot aan de uitholling van hun taal. Fuck die kutamerikanen met kutslang en hun kutbacon! http://www.myrecipes.com/(...)an-and-british-bacon https://www.buzzfeed.com/(...)=.qre83KYD#.cg30KA84 | |
Bramito | vrijdag 25 mei 2018 @ 17:16 |
Britten moet leren accepteren dat hun taal niet meer van hun is. Verder heb je gewoon gelijk, bacon is van de rug. Etymology From Middle English bacon (“meat from the back and sides of a pig”), from Anglo-Norman bacon, bacun (“ham, flitch, strip of lard”), from Old Low Frankish *bakō (“ham, flitch”), from Proto-Germanic *bakô, *bakkô (“back”), from Proto-Indo-European *bhAg- (“back, buttocks”). Cognate with Old High German bahho, bacho (“back, ham, side of bacon”) (compare Alemannic German Bache, Bachen), Old Saxon baco (“back”), Dutch bake (“side of bacon, ham”), Old English bćc (“back”). More at back. https://en.wiktionary.org/wiki/bacon | |
fathank | vrijdag 25 mei 2018 @ 17:21 |
Ja lekker man zon hamburger van een biefstuk zonder vet. Draai er dan op z'n minst varkensvlees doorheen voor een goeie dosis vet. | |
liedetector | vrijdag 25 mei 2018 @ 18:16 |
denk ook meer dat die duitse biefstuk aka tartaar bedoelde dan hamburger...hamburger zonder is idd geen hamburger! (trouwens rook aroma is ook gewoon kut, grill m dan echt met wat eik ofzo...) |