abonnement Unibet Coolblue
pi_175440834

Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

De alternatieve Sinterklaas van Dick Maas.



quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.


Update :

Kick Out Zwarte Piet opgenomen in Dreigingsbeeld Terrorisme,
samen met Demonstranten G20 Hamburg en De Grauwe Eeuw.

Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uitactievoerders met een migranten achtergrond. Zij strijdentegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, deVOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe
Eeuw.

link
link document

Barryl Biekman: 'Het is niet mijn feest. We moeten echt gaan nadenken over het concept van het Sinterklaasfeest'


Anti-Piet-activisten verdeeld over nieuwe Amsterdamse Piet


En verder!

<O) :W
standaarddrinker
pi_175440850
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 00:55 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit gaat voornamelijk over de perceptie van mensen en hoe die mettertijd verandert. Noem het een "culturele zeitgeist". Daar is niks mis mee. En dat dat invloed heeft op tradities en gebruiken ook niet.

Eerlijk gezegd zie ik verder geen probleem in het vraagstuk zelf: laten we tradities blijven vormgeven in de context van die veranderende morele tijdgeest.

Geheel los van het vraagstuk zelf is deze discussie ook een soort verkapte politieke discussie geworden. Het is geen toeval dat de fanatiekste pro-pieten bij partijen als PVV en FvD zitten en de fanatiekste tegenstanders aan de andere kant van het politieke spectrum.

Dat laatste vind ik nog het meest zorgwekkende.
Niet zo raar als je de afgelopen jaren bekijkt.

Maar wat doet het fvd er nu weer bij? Die wordt in de extreme hoek gepraat, terwijl het helemaal niet zo'n extreme partij is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175440851
Oh dit forum... gaat veel te snel soms. Ik lees al jaren mee, maar posten is een ander iets. Anyways, testing testing omdat dit topic nu actief is.
pi_175440855
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 december 2017 00:51 schreef bedachtzaam het volgende: [..] Laat blackface lekker in de VS waar die thuishoort. Met de roe gehad vroeger?
Het probleem in deze kwestie is een beetje dat mensen enkel nog beginnen te schuimbekken en in pro of anti kunnen denken. Dat illustreert deze post wel weer alleraardigst. De hele discussie an sich kan me verder gestolen worden, maar ontkennen dat zwarte Piet gewoon een negerkarikatuur is, dat is gewoon vrij lachwekkend gezien de al eeuwen bekende stereotype afbeelding van negers.
Ik zie niet in waarom daar zo krampachtig over gedaan moet worden.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175440877
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 00:59 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het probleem in deze kwestie is een beetje dat mensen enkel nog beginnen te schuimbekken en in pro of anti kunnen denken. Dat illustreert deze post wel weer alleraardigst. De hele discussie an sich kan me verder gestolen worden, maar ontkennen dat zwarte Piet gewoon een negerkarikatuur is, dat is gewoon vrij lachwekkend gezien de al eeuwen bekende stereotype afbeelding van negers.
Ik zie niet in waarom daar zo krampachtig over gedaan moet worden.
Daar word dan ook niet krampachtig over gedaan, zie de aanpassingen die al gedaan zijn.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175440897
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:01 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Daar word dan ook niet krampachtig over gedaan, zie de aanpassingen die al gedaan zijn.
Gezien de reacties op mijn post wordt daar wel degelijk krampachtig over gedaan.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175440898
Worden de forummers pro én contra nooit moe van jezelf? (Even iets ontopics)
pi_175440908
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 00:40 schreef papert het volgende: Waarom is zwarte piet zo belangrijk voor zoveel mensen?
volgens mij ligt dat aan twee dingen.

het eerste is een reactie op racisme/negerkarikatuur/blackface beschuldigingen. Sinterklaas is een volksfeest dat in bijna ieder huishouden wordt gevierd dus dat maakt het ook nogal persoonlijk en als dat wordt gereduceerd en weggezet als racistische (of een beschuldiging in die trant) ga je je daartegen verdedigen en als je eraan toegeeft dmv aanpassingen voelt het alsof de beschuldigingen waar zijn.

en volgens mij denken veel mensen dat een minderheid er op uit is om iets van het volk af te pakken, in dit geval zp
pi_175440909
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 00:50 schreef Monolith het volgende:

[..]

Omdat ik heel slecht ben in basketbal.
Je ziet iets zwart geverfd dat zich speels gedraagt en je denkt gelijk aan een domme slaaf. Vervolgens associeer je die domme slaaf gelijk met de neger die in het hier en nu leeft. Snap je dat dat behoorlijk denigrerend overkomt op veel zwarte mensen die nu leven? Dat ze zich misschien zelfs racistische bejegend voelen door die opmerking van jou?
pi_175440914
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:03 schreef Tattou het volgende:
Worden de forummers pro én contra nooit moe van jezelf? (Even iets ontopics)
Is toch gewoon vermaak / tijdverdrijf. Althans zo ervaar ik het.
  zaterdag 2 december 2017 @ 01:05:01 #11
132454 Koen66
Sweet Lake City
pi_175440917
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:04 schreef jamesdeen het volgende:

[..]

volgens mij ligt dat aan twee dingen.

het eerste is een reactie op racisme/negerkarikatuur/blackface beschuldigingen. Sinterklaas is een volksfeest dat in bijna ieder huishouden wordt gevierd dus dat maakt het ook nogal persoonlijk en als dat wordt gereduceerd en weggezet als racistische (of een beschuldiging in die trant) ga je je daartegen verdedigen en als je eraan toegeeft dmv aanpassingen voelt het alsof de beschuldigingen waar zijn.

en volgens mij denken veel mensen dat een minderheid er op uit is om iets van het volk af te pakken, in dit geval zp
dat dus :Y
Same shit, different day
SC hopper present
  zaterdag 2 december 2017 @ 01:05:34 #12
132454 Koen66
Sweet Lake City
pi_175440924
lol, bestaat dit topic al 3 jaar
Same shit, different day
SC hopper present
pi_175440936
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:03 schreef Monolith het volgende:

[..]

Gezien de reacties op mijn post wordt daar wel degelijk krampachtig over gedaan.
Het racisme vanuit de antiracismeclubs, zwarte piet linken aan een neger en slavernij terwijl het daar niets mee te maken heeft zet alles op scherp.
Dat is toch niet zo moeilijk, bovendien heeft het zelfs met het uiterlijk van zp niets te maken volgens weer medestanders in het antikamp, die willen zp gewoon helemaal weg hebben.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175440950
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 00:55 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit gaat voornamelijk over de perceptie van mensen en hoe die mettertijd verandert. Noem het een "culturele zeitgeist". Daar is niks mis mee. En dat dat invloed heeft op tradities en gebruiken ook niet.

Eerlijk gezegd zie ik verder geen probleem in het vraagstuk zelf: laten we tradities blijven vormgeven in de context van die veranderende morele tijdgeest.

Geheel los van het vraagstuk zelf is deze discussie ook een soort verkapte politieke discussie geworden. Het is geen toeval dat de fanatiekste pro-pieten bij partijen als PVV en FvD zitten en de fanatiekste tegenstanders aan de andere kant van het politieke spectrum.

Dat laatste vind ik nog het meest zorgwekkende.
Ik vind het nogal zorgwekkend dat jij iedereen die voor het behoud van zwarte piet is als een pvv er of FvD er weg wil zetten. framing
Door dat zo te stellen zet je in feite jezelf daarmee weg als een extreem linkse aanhanger van kozp en je vriendjes die rare filmpjes maken.

"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175440971
Malorus:

'Sorry, maar ik kan me echt op geen enkele manier verantwoordelijk voelen voor de uitspraken van reason against racism.'

Mag. Het is alleen wel enorm hypocriet om je te verschuilen in een discussie waarin dezelfde argumenten die gebruikt worden, nu gespeeld worden om de blanke medemens de mond te snoeren en op de achtergrond te plaatsen.

Dat ZP aangepast moet worden op huidskleur, vermeend discriminatie en racisme, kan nu niet meer gespeeld worden. Mensen die toevallig blank zijn, verpesten ze het feestje als ze op de camera staan. Woow.

Dit kan je gewoonweg niet maken. Als je al ergens voor stond, hebben de publiceerders van dit bericht alles om zeep geholpen. Derhalve geeft dit blijk van hun ware aard en laat zien waar de hele groep zeurpieten voor staan.

En oa jij bent een medestander van die onzin. Ik zou me genaaid voelen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175440974
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:04 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Is toch gewoon vermaak / tijdverdrijf. Althans zo ervaar ik het.
Ik zie dit niet als vermaak, maar mijn manier van vermaak is anders geloof ik.
Ik vind het vooral onzinnig.
pi_175440983
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:07 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ik vind het nogal zorgwekkend dat jij iedereen die voor het behoud van zwarte piet is als een pvv er of FvD er weg wil zetten. framing
Ik zie in elk geval wel een significante relatie tussen politieke orientatie en opvattingen over ZP. Als je dat framing wil noemen, so be it.

quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:07 schreef StaceySinger het volgende:

Door dat zo te stellen zet je in feite jezelf daarmee weg als een extreem linkse aanhanger van kozp en je vriendjes die rare filmpjes maken.
Ik ben geen aanhanger van kozp. Nooit geweest ook. En ik ben ook niet van plan om kozp te verdedigen.

Het enige dat ik hier verdedigd heb is a) dat ik een voorstander ben van de verandering van het uiterlijk van ZP, en b) dat ik een voorstander ben van het recht om te demonstreren. Dus ook van kozp.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175440987
Extremen van beide kanten gaan maar tegen elkaar in en niemand luistert.
pi_175441011
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:05 schreef Koen66 het volgende:
lol, bestaat dit topic al 3 jaar
Nee ik heb deze net pas aangemaakt
standaarddrinker
  zaterdag 2 december 2017 @ 01:14:01 #20
132454 Koen66
Sweet Lake City
pi_175441016
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:13 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Nee ik heb deze net pas aangemaakt
de reeks bedoel ik dus
Same shit, different day
SC hopper present
pi_175441017
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:06 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Het racisme vanuit de antiracismeclubs, zwarte piet linken aan een neger en slavernij terwijl het daar niets mee te maken heeft zet alles op scherp.
Dat is toch niet zo moeilijk, bovendien heeft het zelfs met het uiterlijk van zp niets te maken volgens weer medestanders in het antikamp, die willen zp gewoon helemaal weg hebben.
En wat heeft dat precies van doen met de vraag of het uiterlijk van zwarte Piet overeenkomt met gangbare negerkarikatuur?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175441022
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:11 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zie in elk geval wel een significante relatie tussen politieke orientatie en opvattingen over ZP. Als je dat framing wil noemen, so be it.

[..]

Ik ben geen aanhanger van kozp. Nooit geweest ook. En ik ben ook niet van plan om kozp te verdedigen.

Het enige dat ik hier verdedigt heb is a) dat ik een voorstander ben van de verandering van het uiterlijk van ZP, en b) dat ik een voorstander ben van het recht om te demonstreren. Dus ook van kozp.
Dat zijn we bijna allemaal. Want ZP hoeft van niemand hier een 'gekke negerclown' te zijn. En dat is hij al lang niet meer.
Je vergeet ook te kijken naar de inhoudelijke argumentatie en de motieven. En die zijn allemaal bewezen onwaar en discriminatoir.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175441023
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 00:59 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het probleem in deze kwestie is een beetje dat mensen enkel nog beginnen te schuimbekken en in pro of anti kunnen denken. Dat illustreert deze post wel weer alleraardigst. De hele discussie an sich kan me verder gestolen worden, maar ontkennen dat zwarte Piet gewoon een negerkarikatuur is, dat is gewoon vrij lachwekkend gezien de al eeuwen bekende stereotype afbeelding van negers.
Ik zie niet in waarom daar zo krampachtig over gedaan moet worden.
Ik begrijp het wel. Jij leeft een beetje in een bubbel en tolereert hoogstens enkele gekleurde mensen in je omgeving die zich zielig gedragen zodat je er zelf ook nog wat aan heb. Wat jij niet kan weten is dat er ook gekleurde mensen zijn zonder minderwaardigheidscompex. Die nemen dit soort opmerkingen van jou echt niet in dank af hoor. :{
pi_175441033
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:14 schreef Koen66 het volgende:

[..]

de reeks bedoel ik dus
Sinds 2011 denk ik, want toen kwam Gario met zijn kunstproject
standaarddrinker
  zaterdag 2 december 2017 @ 01:15:41 #25
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175441039
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:05 schreef Koen66 het volgende:
lol, bestaat dit topic al 3 jaar
Eigenlijk triest.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_175441049
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:09 schreef Tattou het volgende:

[..]

Ik zie dit niet als vermaak, maar mijn manier van vermaak is anders geloof ik.
Ik vind het vooral onzinnig.
Jij vroeg het. Ik gaf antwoord.
pi_175441058
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:14 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat zijn we bijna allemaal. Want ZP hoeft van niemand hier een 'gekke negerclown' te zijn. En dat is hij al lang niet meer.
Je vergeet ook te kijken naar de inhoudelijke argumentatie en de motieven. En die zijn allemaal bewezen onwaar en discriminatoir.
Ik hou me vooral bij mijn eigen argumenten en motieven, en zie vooralsnog geen reden om te denken dat die onwaar of discriminatoir zijn. ;)
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175441072
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:11 schreef Tattou het volgende:
Extremen van beide kanten gaan maar tegen elkaar in en niemand luistert.
Jij bent radio verslaggever van beroep?

Tattou langs de lijn.
pi_175441080
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:14 schreef Monolith het volgende:

[..]

En wat heeft dat precies van doen met de vraag of het uiterlijk van zwarte Piet overeenkomt met gangbare negerkarikatuur?
Nou, zp is geen mens en dus geen donker persoon of neger, dat hij kenmerken heeft van een negerkarikatuur kan aangepast en is ook al gedaan.
Maar daar blijft het dus niet bij want het is niet genoeg.
Het moet dus een keer klaar zijn en misschien moeten we voorbeeld nemen aan


Welk probleem?
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175441082
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:11 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zie in elk geval wel een significante relatie tussen politieke orientatie en opvattingen over ZP. Als je dat framing wil noemen, so be it.

[..]

Ik ben geen aanhanger van kozp. Nooit geweest ook. En ik ben ook niet van plan om kozp te verdedigen.

Het enige dat ik hier verdedigd heb is a) dat ik een voorstander ben van de verandering van het uiterlijk van ZP, en b) dat ik een voorstander ben van het recht om te demonstreren. Dus ook van kozp.
En tussen de regels door ga je hier een hele groep users wegzetten als pvv er of FvD er.
Beetje zwak en onder de gordel
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175441092
Ik kan niet ontkennen dat ik FvD heb gestemd, ik vind Hiddema een kostelijke man.
standaarddrinker
pi_175441100
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:18 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

En tussen de regels door ga je hier een hele groep users wegzetten als pvv er of FvD er.
Beetje zwak en onder de gordel
Je zal ze vast ook bij CDA en deels bij VVD aantreffen. Ik bedoel daarmee 'dat deel van het politieke spectrum'. PVV en FvD zijn in die hoek wel de 2 meest fanatieke.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175441102
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:14 schreef Monolith het volgende:

[..]

En wat heeft dat precies van doen met de vraag of het uiterlijk van zwarte Piet overeenkomt met gangbare negerkarikatuur?
Hoe werkt dat eigenlijk in de Goedmenswereld? Stel je loopt als Goedmens met je gekleurde vriend of kennis over straat en je komt ZP tegen. Zeg je dan tegen je vriend/kennis "Hee die zwarte piet, dat ben jij" en geef je hem dat een aai over zijn bolletje om hem te troosten?
pi_175441121
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:18 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nou, zp is geen mens en dus geen donker persoon of neger, dat hij kenmerken heeft van een negerkarikatuur kan aangepast en is ook al gedaan.
Maar daar blijft het dus niet bij want het is niet genoeg.
Het moet dus een keer klaar zijn en misschien moeten we voorbeeld nemen aan


Welk probleem?
Nogmaals, wat heeft de gezwets in vredesnaam te maken met de vraag of de zwarte Piet qua uiterlijk overeenkomt met negerkarikaturen?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175441146
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:20 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je zal ze vast ook bij CDA en deels bij VVD aantreffen. Ik bedoel daarmee 'dat deel van het politieke spectrum'. PVV en FvD zijn in die hoek wel de 2 meest fanatieke.
nuancerende vaardigheden -een probleemverhelderende tweede fase - hou op man
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175441173
FvD mengt zich ook al in het zwarte piet gedoe?
pi_175441182
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:25 schreef jamesdeen het volgende:
FvD mengt zich ook al in het zwarte piet gedoe?

Disclaimer: ik ben het compleet oneens met deze clown. :)
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175441208
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:16 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Jij vroeg het. Ik gaf antwoord.
Als je alle fora en alle nieuwssites naast elkaar legt, dan kan ik niets anders concluderen dan dat er een aantal mensen zijn die niks anders doen dan reageren op dit soort topics en alle heisa dus zo in stand houden, sterker nog verergeren (bewust of onbewust).
pi_175441221
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:17 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Jij bent radio verslaggever van beroep?

Tattou langs de lijn.
Onee, ik praat teveel. Mensen zouden zich doodergeren aan mij als verslaggever vrees ik.
pi_175441240
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:14 schreef Monolith het volgende:

[..]

En wat heeft dat precies van doen met de vraag of het uiterlijk van zwarte Piet overeenkomt met gangbare negerkarikatuur?
Don't judge a book by it's cover.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_175441252
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:31 schreef Montagui het volgende:

[..]

Don't judge a book by it's cover.
Zie vorige post.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175441257
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:21 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nogmaals, wat heeft de gezwets in vredesnaam te maken met de vraag of de zwarte Piet qua uiterlijk overeenkomt met negerkarikaturen?
Ik begrijp nog steeds niet waarom dit niet racistisch is, sterker nog, juist zo'n opmerking niet racistisch is.
pi_175441269
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:21 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nogmaals, wat heeft de gezwets in vredesnaam te maken met de vraag of de zwarte Piet qua uiterlijk overeenkomt met negerkarikaturen?
overeenkomt, maar is het niet.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_175441273


Maar goed, dit was even om te testen. Ik ben weer weg voor nu :)
pi_175441281
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:26 schreef Molurus het volgende:

[..]


Disclaimer: ik ben het compleet oneens met deze clown. :)
;(
pi_175441295
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:28 schreef Tattou het volgende:

[..]

Als je alle fora en alle nieuwssites naast elkaar legt, dan kan ik niets anders concluderen dan dat er een aantal mensen zijn die niks anders doen dan reageren op dit soort topics en alle heisa dus zo in stand houden, sterker nog verergeren (bewust of onbewust).
Klopt, dat maakt het juist zo vermakelijk wat mij betreft. Al die onzinnige reacties die je soms voorbij ziet komen, lach me rot soms iedere dag.
pi_175441302
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:34 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

overeenkomt, maar is het niet.
Dat is een beetje een vreemde dichotomie. Als de weergave net zo is als een negerkarikatuur, dan kun je niet echt stellen dat het dat niet is.
Of het ook zo bedoeld is of mensen het zo ervaren is een tweede, maar dat was de vraag niet.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175441334
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:36 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat is een beetje een vreemde dichotomie. Als de weergave net zo is als een negerkarikatuur, dan kun je niet echt stellen dat het dat niet is.
Of het ook zo bedoeld is of mensen het zo ervaren is een tweede, maar dat was de vraag niet.
Dus als jij zwarte piet ziet dan zou het zomaar kunnen dat jij Obama in hem herkent. :D 8)7 Totaal niet racistisch. :|W
pi_175441336
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:32 schreef Monolith het volgende:

[..]

Zie vorige post.
Nee, jij beweert, jij bewijst. Jij claimt dat de huidige Zwarte Piet gelijkt op een 'gangbare' negerkarikatuur. Bewijs maar. :)

Ben best wel benieuwd naar de standaard van de negerkarikatuur, waarop die gebaseerd is en hoe de huidige Zwarte Piet zich daarmee verhoudt.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_175441339
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:36 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Klopt, dat maakt het juist zo vermakelijk wat mij betreft. Al die onzinnige reacties die je soms voorbij ziet komen, lach me rot soms.
Meen je dat? Ik vind het in en in triest gedrag.

Maar goed ik ging, ik ga even verder met de serie Godless, mooie serie zeg! (Ik heb pas 2 episodes gezien, maar echt een aanrader vind ik nu al, al is het maar omdat er zelden western-series te zien zijn, mooie beelden, echt een western verhaal).

Verder zwaai ik even naar alle fokkers en viva-ers die hier dubbel aanwezig zijn, ze kennen me vast nog wel :)
pi_175441348
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:42 schreef Tattou het volgende:

[..]

Meen je dat? Ik vind het in en in triest gedrag.

Maar goed ik ging, ik ga even verder met de serie Godless, mooie serie zeg! (Ik heb pas 2 episodes gezien, maar echt een aanrader vind ik nu al, al is het maar omdat er zelden western-series te zien zijn, mooie beelden, echt een western verhaal).

Verder zwaai ik even naar alle fokkers en viva-ers die hier dubbel aanwezig zijn, ze kennen me vast nog wel :)
De een vermaakt zich met Fok!, de ander met series ;) Kijkze!
pi_175441358
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:04 schreef jamesdeen het volgende:

[..]

volgens mij ligt dat aan twee dingen.

het eerste is een reactie op racisme/negerkarikatuur/blackface beschuldigingen. Sinterklaas is een volksfeest dat in bijna ieder huishouden wordt gevierd dus dat maakt het ook nogal persoonlijk en als dat wordt gereduceerd en weggezet als racistische (of een beschuldiging in die trant) ga je je daartegen verdedigen en als je eraan toegeeft dmv aanpassingen voelt het alsof de beschuldigingen waar zijn.

en volgens mij denken veel mensen dat een minderheid er op uit is om iets van het volk af te pakken, in dit geval zp
Dat ben ik met je eens.
Daarom lijkt mij het veel nuttiger om het gesprek aan te gaan wat er zo belangrijk aan zwarte piet is, en waar er eventueel ruimte zit voor verandering. Dan de discussie of zwarte piet wel of geen racistische karikatuur is.
pi_175441400
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:45 schreef papert het volgende:

[..]

Dat ben ik met je eens.
Daarom lijkt mij het veel nuttiger om het gesprek aan te gaan wat er zo belangrijk aan zwarte piet is, en waar er eventueel ruimte zit voor verandering. Dan de discussie of zwarte piet wel of geen racistische karikatuur is.
Laten we een gesprek hebben dan :) Hoe en waar zou verandering toegepast kunnen worden?

Dat bepaald het belang namelijk.
pi_175441408
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:42 schreef Montagui het volgende:

[..]

Nee, jij beweert, jij bewijst. Jij claimt dat de huidige Zwarte Piet gelijkt op een 'gangbare' negerkarikatuur. Bewijs maar. :)

Ben best wel benieuwd naar de standaard van de negerkarikatuur, waarop die gebaseerd is en hoe de huidige Zwarte Piet zich daarmee verhoudt.
Kroeshaar, dikke rode lippen, grote gouden oorbellen, pikzwarte huidskleur, het lijkt me niet zo moeilijk toch? Waarom zo krampachtig?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175441413
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:57 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kroeshaar, dikke rode lippen, grote gouden oorbellen, pikzwarte huidskleur, het lijkt me niet zo moeilijk toch? Waarom zo krampachtig?
Omdat het niet klopt.

De aarde is plat, want ik val er niet van af, het lijkt me niet zo moeilijk toch?

En blijf niet zeggen dat hij rond is want dat is planeetisme en dat kwetst mij tot in mijn ziel.

[ Bericht 6% gewijzigd door WodanIsGroot op 02-12-2017 02:06:30 ]
pi_175441414
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:55 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Hoe en waar zou verandering toegepast kunnen worden?
Mijn standpunt is; het kan me niet schelen hoe zwarte piet er uit ziet.
Maar blijkbaar nemen mensen er aanstoot aan, en worden er kinderen door gepest. En ik heb er geen enkel last van als ie van uiterlijk veranderd, dus waarom niet.

Maar het gaat niet om mij. Waar ik benieuwd naar ben, is waarom zwarte piet zo fel verdedigt wordt. Wat zit daar achter? Is het puur tegen verandering zijn? Willen zij de Nederlandse cultuur precies zo behouden als deze nu is, met al zijn kenmerken.

Of is er nog iets anders dat ik mis?
pi_175441415
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:57 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kroeshaar, dikke rode lippen, grote gouden oorbellen, pikzwarte huidskleur, het lijkt me niet zo moeilijk toch? Waarom zo krampachtig?


Zie jij hier ook het karikatuur van een blanke in?
pi_175441419
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:16 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik hou me vooral bij mijn eigen argumenten en motieven, en zie vooralsnog geen reden om te denken dat die onwaar of discriminatoir zijn. ;)
Je huilt met dezelfde wolven, maar bent er van overtuigd dat het een ander geluid is?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175441424
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:57 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kroeshaar, dikke rode lippen, grote gouden oorbellen, pikzwarte huidskleur, het lijkt me niet zo moeilijk toch? Waarom zo krampachtig?
Die kenmerken heeft de huidige Zwarte Piet niet. En nu?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_175441426
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:00 schreef papert het volgende:

[..]

Mijn standpunt is; het kan me niet schelen hoe zwarte piet er uit ziet.
Maar blijkbaar nemen mensen er aanstoot aan, en worden er kinderen door gepest. En ik heb er geen enkel last van als ie van uiterlijk veranderd, dus waarom niet.

Maar het gaat niet om mij. Waar ik benieuwd naar ben, is waarom zwarte piet zo fel verdedigt wordt. Wat zit daar achter? Is het puur tegen verandering zijn? Willen zij de Nederlandse cultuur precies zo behouden als deze nu is, met al zijn kenmerken.

Of is er nog iets anders dat ik mis?
Ja de hoe, die mis je.

Mogen mensen niet meer verkleed als zwarte piet op straat, tv, in eigen huis? Mag het in de krant, folder, winkel etc.

Hoe doe je 1 van deze punten zonder een gedachtenpolitie te zijn? Vandaar de felheid: het is een een schande.
pi_175441434
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:26 schreef Molurus het volgende:

[..]


Disclaimer: ik ben het compleet oneens met deze clown. :)
Je bent het oneens met hem, dus is het een clown?

Lekker dan. Top. Weten we gelijk hoe je over alle propieten denkt....
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175441435
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 01:57 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kroeshaar, dikke rode lippen, grote gouden oorbellen, pikzwarte huidskleur, het lijkt me niet zo moeilijk toch? Waarom zo krampachtig?
Bij mijn weten droegen slaven 200 jaar geleden geen gouden oorbellen. Ik kan ernaast zitten maar vermoed van niet.
pi_175441469


Geen gouden oorbellen, geen opvallende rode lippen, geen gekleurde muts, geen gekleurde kleding. :N Ik herken er geen zwarte piet in.
pi_175441474
Rare mensen die pietenhaters.
pi_175441489
Hun fantasie is een beetje ontspoord.
pi_175441493
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:03 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ja de hoe, die mis je.

Mogen mensen niet meer verkleed als zwarte piet op straat, tv, in eigen huis? Mag het in de krant, folder, winkel etc.

Hoe doe je 1 van deze punten zonder een gedachtenpolitie te zijn? Vandaar de felheid: het is een een schande.
Goed punt, van verbieden gaat zeker niemand beter worden.
Maar maatschappelijke organisaties zoals de publieke omroep en scholen zouden wel gevraagd kunnen worden om rekening te houden met minderheden.

Je zou ook kunnen zeggen dat dat een kwestie van fatsoen is. In plaats van een verbod.

En dan kan je terugkomen op de pijnpunten voor de pro-zwarte pieters. Andersom kan het ook een kwestie van fatsoen zijn daar rekening mee te houden.

Ik weet alleen eerlijk gezegd echt niet waarom dit voor mensen een probleem hoeft te zijn. Daar ben ik dus oprecht benieuwd naar.
pi_175441495
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:00 schreef papert het volgende:
Maar het gaat niet om mij. Waar ik benieuwd naar ben, is waarom zwarte piet zo fel verdedigt wordt. Wat zit daar achter? Is het puur tegen verandering zijn? Willen zij de Nederlandse cultuur precies zo behouden als deze nu is, met al zijn kenmerken.

Of is er nog iets anders dat ik mis?
Omdat er geen goede tegenargumenten zijn.
pi_175441496


Hier herken ik zwarte piet ook niet in. Ben ik nou gevoelloos? -O-
pi_175441509
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:00 schreef papert het volgende:

[..]

Mijn standpunt is; het kan me niet schelen hoe zwarte piet er uit ziet.
Maar blijkbaar nemen mensen er aanstoot aan, en worden er kinderen door gepest. En ik heb er geen enkel last van als ie van uiterlijk veranderd, dus waarom niet.

Maar het gaat niet om mij. Waar ik benieuwd naar ben, is waarom zwarte piet zo fel verdedigt wordt. Wat zit daar achter? Is het puur tegen verandering zijn? Willen zij de Nederlandse cultuur precies zo behouden als deze nu is, met al zijn kenmerken.

Of is er nog iets anders dat ik mis?
Als er nu van het begin af aan geprobeerd was met het uiten van gekrenkte gevoelens met daarbij het vriendelijk verzoek of daar geen rekening mee gehouden kan worden was het allemaal heel anders gelopen, daar ben ik van overtuigd. Maar ze zijn vanaf het begin met de botte bijl gaan hakken en alles en iedereen die zwarte piet niet wil veranderen voor racist en nazi uitgemaakt, tsja....dan ga je weerstand krijgen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175441514
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:17 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Omdat er geen goede tegenargumenten zijn.
Nee?
Waarom zouden er dan toch zoveel mensen tegen demonstreren. Denk je dat het puur een uiting is vanwege frustratie over hun eigen situatie? Of het misgunnen?

Ik bedoel, voor je lol ga je toch niet in een bus naar Dokkum om te protesteren.
pi_175441516
Blijkbaar hebben de pietenhaters een karikatuur van een neger in hun hoofd. Zijn er volgens hun ook negers die niet aan die karikatuur voldoen?
pi_175441539
Of doet Zwarte piet hun aan elke neger denken? Obama, Ruud Gullit, Denzel Washington, zodra pietenhaters een zwarte piet zien denken ze aan deze personen? :|W
pi_175441543
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:22 schreef Braindead2000 het volgende:
Blijkbaar hebben de pietenhaters een karikatuur van een neger in hun hoofd. Zijn er volgens hun ook negers die niet aan die karikatuur voldoen?
Je kan moeilijk om die karikatuur heen pik :') Dikke rode lippen, gigantische oorbellen, kroeshaar, nee, is geen karikatuur :')
pi_175441544
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:21 schreef papert het volgende:

[..]

Nee?
Waarom zouden er dan toch zoveel mensen tegen demonstreren. Denk je dat het puur een uiting is vanwege frustratie over hun eigen situatie? Of het misgunnen?

Ik bedoel, voor je lol ga je toch niet in een bus naar Dokkum om te protesteren.
Je moet wel goed beseffen dat van die lui die in die bus zitten hun hele leven om demonstreren draait, dat zijn beroepsdemonstranten. Als er niks te demonstreren viel zouden die mensen geen enkel doel in het leven hebben. Ze demonstreren tegen politieke stromingen, globalisering, zwarte piet, slavernij, de hond van de buren, enz...zo is er elke week wel een reden om lekker te gaan lopen gillen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175441546
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:21 schreef papert het volgende:

[..]

Nee?
Waarom zouden er dan toch zoveel mensen tegen demonstreren. Denk je dat het puur een uiting is vanwege frustratie over hun eigen situatie? Of het misgunnen?

Ik bedoel, voor je lol ga je toch niet in een bus naar Dokkum om te protesteren.
Je vroeg naar redenen waarom men ZP wil houden zoals hij is. Dat je het er niet mee eens bent is iets anders.
pi_175441548
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:27 schreef MrAero het volgende:

[..]

Je kan moeilijk om die karikatuur heen pik :') Dikke rode lippen, gigantische oorbellen, kroeshaar, nee, is geen karikatuur :')
Zwarte slaven droegen gigantische oorbellen? Dikke lippen hadden ze waarschijnlijk wel maar ik vermoed dat ze geen rode lippenstick gebruikten.
pi_175441550
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:20 schreef Hathor het volgende:

[..]

Als er nu van het begin af aan geprobeerd was met het uiten van gekrenkte gevoelens met daarbij het vriendelijk verzoek of daar geen rekening mee gehouden kan worden was het allemaal heel anders gelopen, daar ben ik van overtuigd. Maar ze zijn vanaf het begin met de botte bijl gaan hakken en alles en iedereen die zwarte piet niet wil veranderen voor racist en nazi uitgemaakt, tsja....dan ga je weerstand krijgen.
Ja, dat proces begrijp ik. Ik denk dat bv. de T-shirt actie "zwarte piet is racisme" averechts werkt.

Maar sommige personen kunnen zich er zo druk om maken. Daar lijkt een angst of pijn achter te zitten die verder gaat dan de kleur van Zwarte piet.
Maar dat is een subjectieve constatering van mij. Ik zit niet op dit forum om gelijkgestemden tegen te komen, of anderen te overtuigen. Maar om beweegredenen van anderen te begrijpen.

(bovendien houd ik wel van een goede dialoog/discussie)
pi_175441561
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:29 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Zwarte slaven droegen gigantische oorbellen? Dikke lippen hadden ze waarschijnlijk wel maar ik vermoed dat ze geen rode lippenstick gebruikten.
Wie heeft het over slaven? Ik heb het over negerkarikaturen. Als er een volk is dat van veel te veel bling houdt dan zijn zij het wel :')
pi_175441563
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:21 schreef papert het volgende:

[..]

Nee?
Waarom zouden er dan toch zoveel mensen tegen demonstreren. Denk je dat het puur een uiting is vanwege frustratie over hun eigen situatie? Of het misgunnen?

Ik bedoel, voor je lol ga je toch niet in een bus naar Dokkum om te protesteren.
Zij zijn van mening dat zwarte piet door de blanken verzonnen is om negers bewust met een terugkerend jaarlijks ritueel te pesten. Wat natuurlijk compleet bonkers is.

Dan heb je nog dat kwetsende omdat het ''raciale stereotypering'' zou zijn. Waarom dat zo kwetsend is probeer ik ook nog te snappen.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_175441565
De Moren namen ook Europese slaven, jeetje is dit nog niet klaar en duidelijk inmiddels/
Zoek eens op IEREN wat men die mensen aangedaan heeft.
pi_175441569
quote:
15s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:33 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Zij zijn van mening dat zwarte piet door de blanken verzonnen is om negers bewust met een terugkerend jaarlijks ritueel te pesten. Wat natuurlijk compleet bonkers is.

Dan heb je nog dat kwetsende omdat het ''raciale stereotypering'' zou zijn. Waarom dat zo kwetsend is probeer ik ook nog te snappen.
Hoef je ook niet te snappen. Voor ons is het niet kwetsend. Voor mij ook niet. Voor sommigen wel. Zeg dan gewoon dat dat je geen kut kan schelen ipv dat je je in rare bochten gaat dwingen om blackface te verdedigen, want laten we wel wezen, dat kan echt niet meer :')
pi_175441570
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:29 schreef papert het volgende:

[..]

Ja, dat proces begrijp ik. Ik denk dat bv. de T-shirt actie "zwarte piet is racisme" averechts werkt.

Maar sommige personen kunnen zich er zo druk om maken. Daar lijkt een angst of pijn achter te zitten die verder gaat dan de kleur van Zwarte piet.
Maar dat is een subjectieve constatering van mij. Ik zit niet op dit forum om gelijkgestemden tegen te komen, of anderen te overtuigen. Maar om beweegredenen van anderen te begrijpen.

(bovendien houd ik wel van een goede dialoog/discussie)
Het zal mij eerlijk gezegd een worst wezen welke kleur ZP heeft, maar van de andere kant heb ik ook zoiets dat die zeikerds hun zin niet mogen krijgen. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175441572
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:28 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Je vroeg naar redenen waarom men ZP wil houden zoals hij is. Dat je het er niet mee eens bent is iets anders.
Ja, maar de reden: "er zijn geen tegenargumenten" vind ik wel heel makkelijk gezegd.
pi_175441576
Voor de pietenhaters: Vergeef me mijn gevoelloosheid maar zit nu hiernaar te luisteren zonder dat ik hem gelijk met zwarte piet associeer. ik snap dat het niet deugt om elke neger niet met zwarte piet te associëren en elke zwarte piet niet met een neger te associëren maar ook ik heb mijn tekortkomingen. -O-

  zaterdag 2 december 2017 @ 02:37:09 #86
367004 TBakkert
Aleksandr Bukharov
pi_175441577
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:35 schreef Hathor het volgende:

[..]

Het zal mij eerlijk gezegd een worst wezen welke kleur ZP heeft, maar van de andere kant heb ik ook zoiets dat die zeikerds hun zin niet mogen krijgen. :')
"Ik vind Marcellis wel zo iemand die er op zijn 28e achter komt dat hij eigenlijk linksbenig is." - Tim86
"Marcellis legt ze zo op de stropdas. Mits ze een stropdas van 8 meter aan zouden hebben." - Toefjes
kortom:
pi_175441582
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:36 schreef papert het volgende:

[..]

Ja, maar de reden: "er zijn geen tegenargumenten" vind ik wel heel makkelijk gezegd.
Was gewoon een aanvulling op jouw rijtje: "puur tegen verandering zijn", de Nederlandse cultuur precies zo behouden".
pi_175441584
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:32 schreef MrAero het volgende:

[..]

Wie heeft het over slaven? Ik heb het over negerkarikaturen. Als er een volk is dat van veel te veel bling houdt dan zijn zij het wel :')
Hoe ziet een negerkarikatuur eruit en waarom is het een negerkarikatuur? Bestaat er ook zoiets als een blankenkarikatuur en hoe ziet dat eruit?
pi_175441586
https://tallsay.com/page/(...)deel-dit-artikel-aub

Er zijn meer blanken als slaaf verkocht aan Noord Afrika dan zwarten naar Amerika zijn gebracht. Dan praten we over de oorspronkelijk 13 staten. Blanken werden nog tientallen jaren gekocht en verkocht in het Ottoman keizerrijk, nadat de slaven (1866) werden bevrijd in Amerika.
pi_175441589
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:35 schreef MrAero het volgende:

[..]

Hoef je ook niet te snappen. Voor ons is het niet kwetsend. Voor mij ook niet. Voor sommigen wel. Zeg dan gewoon dat dat je geen kut kan schelen ipv dat je je in rare bochten gaat dwingen om blackface te verdedigen, want laten we wel wezen, dat kan echt niet meer :')
Blackface is weer heeeeeeeel wat anders he, of wist je dat niet?

Het kan mij geen kut schelen dat sommige blijkbaar onterecht menen racistisch bejegend te worden door rituelen waarbij mensen hun gezicht schminken of zich gekwetst voelen door karikaturale stereotypering. Zo goed?

Het kan mij ook geen kut schelen als zwarte piet uiteindelijk gewoon piet word. Ook goed?

[ Bericht 1% gewijzigd door SpaceOddity op 02-12-2017 02:47:31 ]
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_175441600
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:38 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Was gewoon een aanvulling op jouw rijtje: "puur tegen verandering zijn", de Nederlandse cultuur precies zo behouden".
Ok, daar valt weinig tegen in te brengen. Zelf vind ik zulke conservatieve waarden niet zo belangrijk, maar dat ik een kwestie van persoonlijkheid.
Probeer wel een beetje open te staan voor verandering, want elke cultuur is altijd aan verandering onderhevig. Al kan het tempo verschillen.
pi_175441603
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:35 schreef MrAero het volgende:

[..]

Hoef je ook niet te snappen. Voor ons is het niet kwetsend. Voor mij ook niet. Voor sommigen wel. Zeg dan gewoon dat dat je geen kut kan schelen ipv dat je je in rare bochten gaat dwingen om blackface te verdedigen, want laten we wel wezen, dat kan echt niet meer :')
Waarom vind jij het zo schandelijk als mensen een zwart gezicht hebben?
pi_175441604
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:38 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Hoe ziet een negerkarikatuur eruit en waarom is het een negerkarikatuur? Bestaat er ook zoiets als een blankenkarikatuur en hoe ziet dat eruit?
Huid zwart geverfd. Kroeshaar pruik. Overgenuanceerde lippen. Dikke bling bling. Tada, negerkarikatuur.

Wil je een blankenkarikatuur? In welk land zitten we? Frankrijk? Stokbrood in je anus. Nederland? Klompen aan je poten en een kaas hoed op je kop. Voila, blanken karikaturen.
pi_175441605
Pegida gaat morgen verkleed als ZP pepernoten uitdelen in Dokkum. :{
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175441607
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:46 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Waarom vind jij het zo schandelijk als mensen een zwart gezicht hebben?
Vind ik niet. Zei ik toch al? Is nie zo moeilijk hoor, lezen. Ik heb er geen probleem mee. Anderen blijkbaar wel. Internationaal gezien is het blijkbaar nogal taboe voor blanken om hun gezicht zwart te verven. Nogmaals, ik heb er geen probleem mee, maar anderen blijkbaar wel. Waarom wordt er dan zo een fckin probleem van gemaakt als ook maar wordt voorgesteld om Piet wat zwarte vlekjes te geven, van de roet, ipv helemaal zwart. Wat doen jullie nou moeilijk :')
pi_175441609
Inderdaad, wat doet iedereen nu moeilijk.

Tijd voor een stukje cabaret, nu het nog mag;

Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_175441610
Zijn mensen die denken dat wij gaan demonstreren, dat is in het geheel niet het geval.Gaan vanaf 12 uur ergens in het centrum pepernoten uitdelen (niet bij #kozp locatie) , merken wij dat #dokkum zich massaal gaat houden aan het geen aandacht geven aan deze #kozp demonstratie ,gaan wij natuurlijk ook vanaf 14 uur lekker ergens koffie drinken met stuk appelgebak.Zo hebben we de laatste weken elke keer Zwarte Pieten acties gehouden, en doen het nu niet anders.Hopen dus dat Stad werkelijk leeg is vanaf 14 uur, daarvoor en erna delen wij dan pepernoten uit.

Aldus Pegida
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175441611
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:45 schreef papert het volgende:

[..]

Ok, daar valt weinig tegen in te brengen. Zelf vind ik zulke conservatieve waarden niet zo belangrijk, maar dat ik een kwestie van persoonlijkheid.
Probeer wel een beetje open te staan voor verandering, want elke cultuur is altijd aan verandering onderhevig. Al kan het tempo verschillen.
Daar is iedereen het wel over eens denk ik. Alleen zal een verandering van een traditie vanuit de mensen die het vieren zelf moeten komen, anders is die verandering ook niet oprecht. Als je iets gaat opdringen kun je reactie verwachten.
pi_175441612
quote:
15s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:41 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Blackface is weer heeeeeeeel wat anders he, of wist je dat niet?
Voor ons wel idd. Voor anderen lijkt het er fckin veel op :) Het moet denk ik wel genoeg zeggen dat als je in letterlijk elk ander land als blank persoon als zwarte piet verkleed gaat dat je helemaal in elkaar wordt geramd :')

quote:
Het kan mij geen kut schelen dat sommige blijkbaar onterecht menen racistisch bejegend te worden door rituelen waarbij mensen hun gezicht schminken of zich gekwetst voelen door karikaturale stereotypering. Zo goed?

Het kan mij ook geen kut schelen als zwarte piet uiteindelijk gewoon piet word. Ook goed?
Goedzo! Juist! Zeg gwn waar het op staat, het kan ons geen kut schelen :)
pi_175441614
Werkelijk mensen lees je eens in, dan is deze hele discussie overbodig.
pi_175441616
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:48 schreef maryen65 het volgende:
Pegida gaat morgen verkleed als ZP pepernoten uitdelen in Dokkum. :{
Maak je geen zorgen hoor, de 'dappere' Friezen gaan ze thuis zitten negeren, lekker puh :6
En dat noemen ze dan geweldloos protest. :D
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_175441617
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:53 schreef MrAero het volgende:

[..]

Voor ons wel idd. Voor anderen lijkt het er fckin veel op :) Het moet denk ik wel genoeg zeggen dat als je in letterlijk elk ander land als blank persoon als zwarte piet verkleed gaat dat je helemaal in elkaar wordt geramd :')

[..]

Goedzo! Juist! Zeg gwn waar het op staat, het kan ons geen kut schelen :)
Onzin, er zijn genoeg andere landen waar ze tradities hebben waarbij mensen zich zwart schminken.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175441618
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:53 schreef Fidji het volgende:
Werkelijk mensen lees je eens in, dan is deze hele discussie overbodig.
Waar/wat moet ik inlezen?
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175441619
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:47 schreef MrAero het volgende:

[..]

Huid zwart geverfd. Kroeshaar pruik. Overgenuanceerde lippen. Dikke bling bling. Tada, negerkarikatuur.

Wil je een blankenkarikatuur? In welk land zitten we? Frankrijk? Stokbrood in je anus. Nederland? Klompen aan je poten en een kaas hoed op je kop. Voila, blanken karikaturen.
Boer zoekt Vrouw is het populairste programma op tv. Veel kijkers voelen sympathie voor de boeren op klompen. Wat wil je zeggen? Dat negers zich moeten schamen voor wat zij als hun karikatuur zien en blanken er trots op mogen zijn? Of heb je liever dat blanken zich ook schamen voor klompen en kaas?
pi_175441620
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:55 schreef Hathor het volgende:

[..]

Onzin, er zijn genoeg andere landen waar ze tradities hebben waarbij mensen zich zwart schminken.
Prima, niet alle landen, vervang dat dan maar met 'de meeste landen'. Je hebt me helemaal beet.. :')
pi_175441624
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:55 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Boer zoekt Vrouw is het populairste programma op tv. Veel kijkers voelen sympathie voor de boeren op klompen. Wat wil je zeggen? Dat negers zich moeten schamen voor wat zij als hun karikatuur zien en blanken er trots op mogen zijn? Of heb je liever dat blanken zich ook schamen voor klompen en kaas?
Ik zeg tegen niemand wat ze moeten doen. Wat kan mij het nou schelen. Blijkbaar zijn er mensen die het aanstootgevend vinden. Okidoki, dan geven we piet toch gewoon wat vlekjes ipv hem helemaal zwart te maken. Who the Fok! cares :')

Mensen die dat voorstelden maakten de domme fout om ons racisten te noemen. Tja, das niet handig, dan krijg je verzet.
pi_175441625
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:54 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Maak je geen zorgen hoor, de 'dappere' Friezen gaan ze thuis zitten negeren, lekker puh :6
En dat noemen ze dan geweldloos protest. :D
:o Kijkertje toch...

quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:53 schreef MrAero het volgende:

[..]

Voor ons wel idd. Voor anderen lijkt het er fckin veel op :) Het moet denk ik wel genoeg zeggen dat als je in letterlijk elk ander land als blank persoon als zwarte piet verkleed gaat dat je helemaal in elkaar wordt geramd :')
Tja dat het er dus op lijkt, zorgt al voor problemen.
quote:
[..]

Goedzo! Juist! Zeg gwn waar het op staat, het kan ons geen kut schelen :)
Yes!!!

*O* Het kan ons geen kut schelen!!! *O*

Ik denk dat ik morgen straks ook naar dokkum ga, als tussenpartij.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_175441626
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:50 schreef MrAero het volgende:

[..]

Vind ik niet. Zei ik toch al? Is nie zo moeilijk hoor, lezen. Ik heb er geen probleem mee. Anderen blijkbaar wel. Internationaal gezien is het blijkbaar nogal taboe voor blanken om hun gezicht zwart te verven. Nogmaals, ik heb er geen probleem mee, maar anderen blijkbaar wel. Waarom wordt er dan zo een fckin probleem van gemaakt als ook maar wordt voorgesteld om Piet wat zwarte vlekjes te geven, van de roet, ipv helemaal zwart. Wat doen jullie nou moeilijk :')
Omdat dan andere mensen weer gekwetst worden, de overgrote meerderheid. Zwarte piet heet niet voor niks zwarte piet. Hij heet Zwarte Piet omdat hij zwart is en Piet heet. Veranderen kan niet want dan elimineer je Zwarte Piet.
pi_175441628
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:59 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Omdat dan andere mensen weer gekwetst worden, de overgrote meerderheid. Zwarte piet heet niet voor niks zwarte piet. Hij heet Zwarte Piet omdat hij zwart is en Piet heet. Veranderen kan niet want dan elimineer je Zwarte Piet.
Hoor je jezelf wel :') Geef hem vlekjes en blijf hem lekker zwarte piet noemen. Wat doe je nou moeilijk :') "Neee hij is dan niet echt zwart en als hij niet echt helemaal zwart is issie geen zwarte piet meer en dan is het hele sinterklaasfeest verneukt voor de kindertjes aaaaaahh!!".... :')
pi_175441633
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:56 schreef MrAero het volgende:

[..]

Prima, niet alle landen, vervang dat dan maar met 'de meeste landen'. Je hebt me helemaal beet.. :')
Geen idee waar je het over hebt, ik probeer je helemaal niet "beet te nemen", ik wijs je er alleen even op dat Nederland niet het enige land is waar ze een festiviteit hebben waarbij mensen zich zwart schminken, en dat je stelling dat je klappen krijgt als je dat buiten Nederland zou doen geen hout snijdt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175441635
quote:
15s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:58 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

:o Kijkertje toch...

[..]

Tja dat het er dus op lijkt, zorgt al voor problemen.
Het probleem is dat toen de gekwetsten voorstelden om piet wat vlekjes te geven ipv hem helemaal zwart te verven, is dat ze praktisch de hele Nederlandse bevolking racistisch noemde. Dat was fcking retarded, want dan stap je op de tenen van iedereen en weigeren ze ineens de simpelste dingetjes toe te geven, zoals piet wat vlekjes geven. Iets wat in 1 maandje opgelost had kunnen zijn blijft nu jarenlang een discussiepunt omdat niemand als racist bestempeld wilt worden. Logisch, zwarte pieten zijn ook niet racistisch.
pi_175441636
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:57 schreef MrAero het volgende:

[..]

Ik zeg tegen niemand wat ze moeten doen. Wat kan mij het nou schelen. Blijkbaar zijn er mensen die het aanstootgevend vinden. Okidoki, dan geven we piet toch gewoon wat vlekjes ipv hem helemaal zwart te maken. Who the Fok! cares :')

Mensen die dat voorstelden maakten de domme fout om ons racisten te noemen. Tja, das niet handig, dan krijg je verzet.
Als je Zwarte Piet vlekjes geeft dan is het Zwarte Piet niet meer. Hoogstens een Zwarte Piet met een huidziekte maar daar heb ik geen behoefte aan.
pi_175441638
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:02 schreef Hathor het volgende:

[..]

Geen idee waar je het over hebt, ik probeer je helemaal niet "beet te nemen", ik wijs je er alleen even op dat Nederland niet het enige land is waar ze een festiviteit hebben waarbij mensen zich zwart schminken, en dat je stelling dat je klappen krijgt als je dat buiten Nederland zou doen geen hout snijdt.
Oh jawel hoor. Probeer het maar in een paar willekeurige landen en loop daar een tijdje rond. Gegarandeerd dat je in 9 van de 10 landen klappen krijgt :')
pi_175441640
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:04 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Als je Zwarte Piet vlekjes geeft dan is het Zwarte Piet niet meer. Hoogstens een Zwarte Piet met een huidziekte maar daar heb ik geen behoefte aan.
Ach gossie, is Sinterklaas dan niet meer leuk voor jou? Ik dacht dat het om de kindertjes ging. Hoe oud ben je, 7? Klim es door een schoorsteen en vertel me hoe je eruit ziet. Pikzwart of heb je wat vlekjes?
pi_175441642
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:01 schreef MrAero het volgende:

[..]

Hoor je jezelf wel :') Geef hem vlekjes en blijf hem lekker zwarte piet noemen. Wat doe je nou moeilijk :') "Neee hij is dan niet echt zwart en als hij niet echt helemaal zwart is issie geen zwarte piet meer en dan is het hele sinterklaasfeest verneukt voor de kindertjes aaaaaahh!!".... :')
Ben je er dan ook voor om alle slaven op schilderijen in musea in Nederland over te schilderen met vlekjes?
pi_175441646
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:06 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ben je er dan ook voor om alle slaven op schilderijen in musea in Nederland over te schilderen met vlekjes?
Wat de fuck heeft dat er mee te maken :') Tuurlijk niet. Is geschiedenis, daar leer je van. Maar jij doet je username wel erg veel eer aan. Ga slapen :')
pi_175441648
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:07 schreef MrAero het volgende:

[..]

Wat de fuck heeft dat er mee te maken :') Tuurlijk niet. Is geschiedenis, daar leer je van. Maar jij doet je username wel erg veel eer aan. Ga slapen :')
Wat doe je nou moeilijk? Als mensen nou gekwetst worden door die schilderijen dan is het toch een kleine moeite om ze over te schilderen?
pi_175441652
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:09 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Wat doe je nou moeilijk? Als mensen nou gekwetst worden door die schilderijen dan is het toch een kleine moeite om ze over te schilderen?
Ja, ga historische schilderijen lekker vergelijken met make-up tijdens een kinderfeestje :') :') Ik zie geen historische waarde in een volledig zwarte zwarte piet die rondhuppelt in dokkum. Jij wel? Wat leer je er allemaal van? :')
pi_175441658
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:05 schreef MrAero het volgende:
Ach gossie, is Sinterklaas dan niet meer leuk voor jou? Ik dacht dat het om de kindertjes ging. Hoe oud ben je, 7?
Vroegen sommige anti's zich dat maar eens af.
pi_175441662
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:13 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Vroegen sommige anti's zich dat maar eens af.
Die anti's maakten de fout door zwarte piet als racistisch te bestempelen. Dat was dom, want toen ik me als zwarte piet verkleedde was ik natuurlijk geen racist. Dat is belachelijk. Maar ben je nou echt te trots om dat ff naast je neer te leggen en Piet gwn wat roetvlekken te geven ipv helemaal zwart te verven? Wat kan jou het schelen? Niks, hoop ik? En als je het doet kan iedereen leuk en gezellig meedoen. Kinderen kunnen het ook niet schelen. Die nemen nog snoep en kado's aan van een halfnaakte Gerard Joling-figuur in een busje waarop staat "gratis ijsjes" :)
pi_175441664
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:11 schreef MrAero het volgende:

[..]

Ja, ga historische schilderijen lekker vergelijken met make-up tijdens een kinderfeestje :') :') Ik zie geen historische waarde in een volledig zwarte zwarte piet. Jij wel? Wat leer je er allemaal van? :')
Dus het klootjesvolk moet het maar accepteren dat zijn cultuur, wat zij belangrijk vinden, herschreven wordt en de elite moet met rust gelaten worden. Zij moeten gewoon zonder inmenging en in alle rust hun racistische schilderijen kunnen bewonderen? :')
pi_175441666
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:55 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Waar/wat moet ik inlezen?
Zie linken
het gaat nergens over als die rutte dat nu eens duidelijk zou maken was het geintje zo over
pi_175441669
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:16 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dus het klootjesvolk moet het maar accepteren dat zijn cultuur, wat zij belangrijk vinden, herschreven wordt en de elite moet met rust gelaten worden. Zij moeten gewoon zonder inmenging en in alle rust hun racistische schilderijen kunnen bewonderen? :')
"Cultuur herschreven wordt" :') Het gaat om de make up van zwarte piet :') Het feit dat jij dat nog steeds vergelijkt met schilderijen met historische waarde is overigens nog steeds hilarisch, ga zo door :')
pi_175441674
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:17 schreef Fidji het volgende:

[..]

Zie linken
het gaat nergens over als die rutte dat nu eens duidelijk zou maken was het geintje zo over
En Rutte heeft daar iets over te zeggen? Net of hij dat uitmaakt
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175441677
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:18 schreef MrAero het volgende:

[..]

"Cultuur herschreven wordt" :') Het gaat om de make up van zwarte piet :') Het feit dat jij dat nog steeds vergelijkt met schilderijen met historische waarde is overigens nog steeds hilarisch, ga zo door :')
Voor het klootjesvolk heeft Zwarte Piet evenveel waarde als schilderijen voor de elitaire snobjes.
pi_175441687
Ach als we ZP afschaffen dan vinden ze wel weer iets anders om over te janken
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175441688
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:21 schreef maryen65 het volgende:
Ach als we ZP afschaffen dan vinden ze wel weer iets anders om over te janken
wie?
pi_175441689
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:16 schreef MrAero het volgende:

[..]

Die anti's maakten de fout door zwarte piet als racistisch te bestempelen. Dat was dom, want toen ik me als zwarte piet verkleedde was ik natuurlijk geen racist. Dat is belachelijk. Maar ben je nou echt te trots om dat ff naast je neer te leggen en Piet gwn wat roetvlekken te geven ipv helemaal zwart te verven? Wat kan jou het schelen? Niks, hoop ik? En als je het doet kan iedereen leuk en gezellig meedoen. Kinderen kunnen het ook niet schelen. Die nemen nog snoep en kado's aan van een halfnaakte Gerard Joling-figuur in een busje waarop staat "gratis ijsjes" :)
Dat is het ook een beetje. Het maakt jou niets uit, het maakt de kinderen niets uit. Waarom dan toch veranderen? Zoals je zelf zei zeg ik tegen die mensen: je bent toch geen 7?
pi_175441690
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:20 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Voor het klootjesvolk heeft Zwarte Piet evenveel waarde als schilderijen voor de elitaire snobjes.
Wat is je punt :')
pi_175441692
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:22 schreef jamesdeen het volgende:

[..]

wie?
ZP Zwarte Piet, waar deze discussie over gaat
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175441696
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:22 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Dat is het ook een beetje. Het maakt jou niets uit, het maakt de kinderen niets uit. Waarom dan toch veranderen? Zoals je zelf zei zeg ik tegen die mensen: je bent toch geen 7?
Omdat blijkbaar sommige mensen het aanstootgevend vinden. Laat ze ook lekker meedoen. Enige wat hoeft te gebeuren is zwarte piet wat vlekjes geven. Wrm niet?

Tenzij het je natuurlijk niks kan schelen dat zij het kwetsend vinden. Ook prima. Maar zeg dat dan gwn :) Dan kunnen we het pietendebat een beetje inperken tot "ik vind het kwetsend" vs "i dont care" in plaats van al die domme argumenten als 'tis een kinderfeestje'.
pi_175441700
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:25 schreef MrAero het volgende:

[..]

Omdat blijkbaar sommige mensen het aanstootgevend vinden. Laat ze ook lekker meedoen. Enige wat hoeft te gebeuren is zwarte piet wat vlekjes geven. Wrm niet?

Tenzij het je natuurlijk niks kan schelen dat zij het kwetsend vinden. Ook prima. Maar zeg dat dan gwn :)
Omdat ze geen 7 zijn.
pi_175441706
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:25 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Omdat ze geen 7 zijn.
Prima toch, het kan je dus geen fuck schelen dat mensen het kwetsend vinden, maar zeg dat dan voortaan, scheelt een hoop gedebatteer :')
pi_175441708
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:23 schreef maryen65 het volgende:

[..]

ZP Zwarte Piet, waar deze discussie over gaat
wie bedoel je met ze
pi_175441716
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:22 schreef MrAero het volgende:

[..]

Wat is je punt :')
Dat het altijd makkelijk is om iets te willen veranderen (of er geen moeite ermee te hebben) als je er niks mee hebt. 99% van de pietenhaters hebben niks met het sinterklaasfeest maar bemoeien zich er wel mee maar zodra je op hun terrein komt dan is niets mogelijk.
pi_175441717
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:28 schreef jamesdeen het volgende:

[..]

wie bedoel je met ze
KOZP groep
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_175441724
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:27 schreef MrAero het volgende:

[..]

Prima toch, het kan je dus geen fuck schelen dat mensen het kwetsend vinden, maar zeg dat dan voortaan, scheelt een hoop gedebatteer :')
Net als dat het jou geen fuck kan schelen dat mensen het niet kwetsend vinden.
pi_175441727
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:31 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dat het altijd makkelijk is om iets te willen veranderen (of er geen moeite ermee te hebben) als je er niks mee hebt. 99% van de pietenhaters hebben niks met het sinterklaasfeest maar bemoeien zich er wel mee maar zodra je op hun terrein komt dan is niets mogelijk.
Ik heb er geen moeite mee als zwarte piet een beetje wordt aangepast, maar ik heb wel wat met het Sinterklaasfeest. Heb er erg veel leuke herinneringen aan. En toch vind ik het niet erg als zwarte piet wordt aangepast. Dus niet doen alsof mensen die het niet erg vinden er helemaal niks mee te maken hebben ;)

Maar vertel, wat wil je van de anti-ZP'ers veranderen waar je niet aan mag komen? Misschien kan ik als tussenpersoon een ruil regelen :)
pi_175441730
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:34 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Net als dat het jou geen fuck kan schelen dat mensen het niet kwetsend vinden.
Tuurlijk niet. Als mensen het niet kwetsend vinden is er geen probleem. Duh :')
pi_175441735
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:35 schreef MrAero het volgende:

[..]

Tuurlijk niet. Als mensen het niet kwetsend vinden is er geen probleem. Duh :')
Dan hoeven die mensen ZP toch ook niet te veranderen?
pi_175441742
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:37 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Dan hoeven die mensen ZP toch ook niet te veranderen?
Het is niet kwetsend voor jou.
Het is niet kwetsend voor mij.
Het is wel kwetsend voor een bepaald groep.

Ik zeg, ach, pas het een beetje aan, dan kan die groep lekker meedoen, iedereen blij.

Jij zegt nee, niet veranderen, kan me geen kut schelen dat ze het kwetsend vinden. Prima. Is niet racistisch, gewoon asociaal. Het niet kunnen schelen dat mensen gekwetst zijn is de letterlijke definitie van asocialiteit. Is geen wet tegen, je bent vrij om asociaal te zijn. Maar jij bent degene die hier moeilijk over doet :') Als jij toegeeft is het probleem weg. Als je stand blijft houden dan hebben we dit probleem elk jaar weer. Blijkbaar is het heeeeeel kwetsend voor die bepaalde groep, want ze proberen het elk jaar weer. Ze doen hier best moeilijk over. Maar dat zou niet nodig hoeven zijn als jij er niet zo moeilijk over deed, want als jij je nee moeiteloos in een ja verandert is aaaaallll dit gedoe weg. :)

[ Bericht 6% gewijzigd door MrAero op 02-12-2017 03:51:08 ]
pi_175441747
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:34 schreef MrAero het volgende:

[..]

Ik heb er geen moeite mee als zwarte piet een beetje wordt aangepast, maar ik heb wel wat met het Sinterklaasfeest. Heb er erg veel leuke herinneringen aan. En toch vind ik het niet erg als zwarte piet wordt aangepast. Dus niet doen alsof mensen die het niet erg vinden er helemaal niks mee te maken hebben ;)

Maar vertel, wat wil je van de anti-ZP'ers veranderen waar je niet aan mag komen? Misschien kan ik als tussenpersoon een ruil regelen :)
Ik wil dat alle slaven op alle schilderijen in Nederland overgeschilderd worden. Ik hou niet van halve maatregelen. Als we rekening gaan houden met de gekwetste nieuwe Nederlander dan doen we dat op elk terrein. Ik wil ook dat elk historisch gebouw dat met VOC-geld gefinancierd is gesloopt wordt.
pi_175441755
Ik eis dat Amsterdam met de grond gelijk gemaakt wordt. Veel van die historische gebouwen daar zijn gebouwd met bloedgeld, geld verdiend over de rug van slaven.
pi_175441756
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:43 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ik wil dat alle slaven op alle schilderijen in Nederland overgeschilderd worden. Ik hou niet van halve maatregelen. Als we rekening gaan houden met de gekwetste mens dan doen we dat op elk terrein. Ik wil ook dat elk historisch gebouw dat met VOC-geld gefinancierd is gesloopt wordt.
Dat jij het verschil niet snapt tussen 1) schilderijen/gebouwen/monumenten met educationele/historische waarde en 2) make-up op een kinderfeestje is toch echt jouw probleem :') Je komt in ieder geval niet erg intelligent over en geeft het pro-ZP kamp alleen maar een slechte naam :')
pi_175441762
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:47 schreef MrAero het volgende:

[..]

Dat jij het verschil niet snapt tussen 1) schilderijen/gebouwen/monumenten met educationele/historische waarde en 2) make-up op een kinderfeestje is toch echt jouw probleem :') Je komt in ieder geval niet erg intelligent over en geeft het pro-ZP kamp alleen maar een slechte naam :')
Jij begrijpt niet dat mensen verschillen. Dat de een andere zaken belangrijker vind dan de ander.
pi_175441768
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:50 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Jij begrijp niet dat mensen verschillen. Dat de een andere zaken belangrijker vind dan de ander.
Ik vind schilderijen geen moer aan. Maar ze hebben een objectieve historische waarde. Wat je ook vind van eeuwenoude schilderijen, je kan ze altijd voor veel geld verkopen omdat ze een grote historische waarde hebben. Schmink, daarentegen, heeft dat niet :') Dat kan je toch niet vergelijken met het censureren van de geschiedenis :')

[ Bericht 5% gewijzigd door MrAero op 02-12-2017 04:06:37 ]
pi_175441777
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:40 schreef MrAero het volgende:

[..]

Het is niet kwetsend voor jou.
Het is niet kwetsend voor mij.
Het is wel kwetsend voor een bepaald groep.

Ik zeg, ach, pas het een beetje aan, dan kan die groep lekker meedoen, iedereen blij.

Jij zegt nee, niet veranderen, kan me geen kut schelen dat ze het kwetsend vinden. Prima. Is niet racistisch, gewoon asociaal. Het niet kunnen schelen dat mensen gekwetst zijn is de letterlijke definitie van asocialiteit. Is geen wet tegen, je bent vrij om asociaal te zijn. Maar jij bent degene die hier moeilijk over doet :') Als jij toegeeft is het probleem weg. Als je stand blijft houden dan hebben we dit probleem elk jaar weer.
Ik vind het dan weer asociaal dat een klein groepje met veel bombarie hun zin aan een veel grotere groep probeert op te dringen. Als ze daar mee kappen is het probleem ook voorbij.
pi_175441779
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:57 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Ik vind het dan weer asociaal dat een klein groepje met veel bombarie hun zin aan een veel grotere groep probeert op te dringen. Als ze daar mee kappen is het probleem ook voorbij.
Idd, de manier waarop ze te werk gaan is dom en asociaal. Het leidt af van wat ze willen bereiken. Maar als jij gwn ja zegt ipv nee is aaaaalllll dit gedoe voorbij. Geen ellenlange discussies meer om 4 uur in de ochtend. Geen gejank en geschreeuw meer op tv van de media die het elk jaar lekker aanwakkert. Alles, eindelijk voorbij, als jij gwn ff ja zegt. Als je dat niet doet kan je niet meer beweren dat het je niet kan schelen ;) Dan is al dit gedoe het blijkbaar waard voor jou om nee te blijven zeggen.

Of ben je bang voor die slippery slope? Dat als je nu een keertje ja zegt, dat je volgende week geen elfjes bij het kerstmanfiguurtje mag zetten omdat dwergen dat kwetsend vinden? Of geen ezel mag plaatsen in het stalletje naast baby jezus omdat een dierenrechtenorganisatie vindt dat een ezel ten alle tijden vrij moet kunnen grazen in de wei? :p

[ Bericht 4% gewijzigd door MrAero op 02-12-2017 04:05:29 ]
pi_175441786
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 04:00 schreef MrAero het volgende:

[..]

Idd, de manier waarop ze te werk gaan is dom en asociaal. Het leidt af van wat ze willen bereiken. Maar als jij gwn ja zegt ipv nee is aaaaalllll dit gedoe voorbij. Geen ellenlange discussies meer om 4 uur in de ochtend. Geen gejank en geschreeuw meer op tv van de media die het elk jaar lekker aanwakkert. Alles, eindelijk voorbij, als jij gwn ff ja zegt. Als je dat niet doet kan je niet meer beweren dat het je niet kan schelen ;) Dan is al dit gedoe het blijkbaar waard voor jou om nee te blijven zeggen.
Dit kun je natuurlijk ook omdraaien. Gewoon niet als 7-jarigen lopen klagen, kinderen vinden het prima zo.
pi_175441796
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 04:08 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Dit kun je natuurlijk ook omdraaien. Gewoon niet als 7-jarigen lopen klagen, kinderen vinden het prima zo.
7-jarigen wel. Die andere bepaalde groep niet. Mogen zij niet meegenieten van het feestje? Zij vinden het blijkbaar kwetsend. Als jij toezegt om zwarte piet iets anders te schminken kunnen zij comfortabel meedoen :) Of kom je dan weer met het argument "het is een kinderfeestje"? Mijn opa en oma genoten minstens zoveel van het sinterklaasfeest hoor. De gezelligheid, de surprises, etc.
pi_175441798
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 04:13 schreef MrAero het volgende:

[..]

7-jarigen wel. Die andere bepaalde groep niet. Mogen zij niet meegenieten van het feestje? Zij vinden het blijkbaar kwetsend. Als jij toezegt om zwarte piet iets anders te schminken kunnen zij comfortabel meedoen :)
Het zijn toch geen kinderen meer, of geldt dat argument alleen 1 kant op ;)

Maar goed, ik ga pitten :W
pi_175441799
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 04:19 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Het zijn toch geen kinderen meer, of geldt dat argument alleen 1 kant op ;)

Maar goed, ik ga pitten :W
Hah, ik wist dat je met dat argument kwam, ik had m'n post dan ook nog even aangepast :p Slaap lekker!

Trouwens, er zit eventueel nog een groot voordeel aan toegeven. Al die hardcore protestanten die van protesteren hun levensmissie gemaakt hebben he? Je neemt ze de reden van hun bestaan ermee weg! Dan kunnen ze niet meer protesteren en kwijnen ze langzaam weg in een depressie tot ze uiteindelijk hun verdriet proberen weg te drinken en in een dronken bui van de afsluitdijk springen :)

[ Bericht 11% gewijzigd door MrAero op 02-12-2017 04:44:18 ]
  zaterdag 2 december 2017 @ 05:19:12 #154
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175441846
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:48 schreef maryen65 het volgende:
Pegida gaat morgen verkleed als ZP pepernoten uitdelen in Dokkum. :{
:|W
Laten ze thuisblijven.
Laat die Friesen de snelweg maar weer blokkeren.
Pegida is helemaal de weg kwijt en van het padje maar ik vrees dat ze met een TomTom Dokkum nog wel kunnen vinden (zeker nu de rotonde bij Joure verleden tijd is).
  zaterdag 2 december 2017 @ 05:27:28 #155
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175441855
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:53 schreef MrAero het volgende:

[..]

Ik vind schilderijen geen moer aan. Maar ze hebben een objectieve historische waarde. Wat je ook vind van eeuwenoude schilderijen, je kan ze altijd voor veel geld verkopen omdat ze een grote historische waarde hebben. Schmink, daarentegen, heeft dat niet :') Dat kan je toch niet vergelijken met het censureren van de geschiedenis :')
Daarom is er beschermd *immaterieel* cultureel erfgoed. En men poogt in Nederland het Sinterklaasfeest (met Zwarte Piet dus) op die lijst van de VN te krijgen. Het Belgische Sinterklaasfeest staat er al op.
  zaterdag 2 december 2017 @ 05:36:08 #156
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175441865
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:04 schreef MrAero het volgende:

[..]

Oh jawel hoor. Probeer het maar in een paar willekeurige landen en loop daar een tijdje rond. Gegarandeerd dat je in 9 van de 10 landen klappen krijgt :')
Net als wij doen die mensen dat binnen een bepaalde context, bij een bepaald feestelijk ritueel in een bepaalde tijd van het jaar en op bepaalde plaatsen.
Als je je hier als Zwarte Piet verkleed op Koningsdag op de vrijmarkt heb je het ook niet begrepen: dat kàn gewoon niet. Zwarte Piet hoort daar niet.
Dan kun je juist van de fanatiekste pro-Pieter nog klappen krijgen.
  zaterdag 2 december 2017 @ 05:38:06 #157
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175441867
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:27 schreef MrAero het volgende:

[..]

Je kan moeilijk om die karikatuur heen pik :') Dikke rode lippen, gigantische oorbellen, kroeshaar, nee, is geen karikatuur :')
Wanneer heb jij voor het laatst een Zwarte Piet gezien die er zo uit zag?
pi_175441893
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:20 schreef maryen65 het volgende:

[..]

En Rutte heeft daar iets over te zeggen? Net of hij dat uitmaakt
Ja want premier.
Regering was ooit een voorbeeld.
  zaterdag 2 december 2017 @ 06:30:32 #159
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175441927
Nepnieuws en Zwarte Piet:
https://www.wildgeraasdef(...)euws-en-zwarte-piet/

Bijvoorbeeld
quote:
Zwarte Piet is racisme

Marleen de Vries, historicus in de documentaire Wild Geraas:
‘Een goed staaltje van Stalinisme zou je kunnen zeggen. We zijn getuige, en dat vind ik dan wel weer interessant, van een vorm van geschiedsvervalsing. Wat de tegenstanders van Piet namelijk doen is allerlei zaken op één hoop gooien die feitelijk niks met elkaar te maken hebben. Het actuele racisme in de samenleving. De geschiedenis van de slavernij. En de geschiedenis van Sinterklaas.’
pi_175442132
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:05 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Je bent het oneens met hem, dus is het een clown?
Nee, dat staat los van elkaar.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175442186
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:05 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Je bent het oneens met hem, dus is het een clown?

Lekker dan. Top. Weten we gelijk hoe je over alle propieten denkt....
Je kan het oneens zijn met de man en het daarnaast een clown vinden.
  zaterdag 2 december 2017 @ 08:01:43 #162
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175442497
Jongens, willen jullie het niet over clowns hebben? Ik voel me als blanke dan gekwetst.

Die Kaukasische karikatuur ervaar ik, vanuit mijn geschiedenis van onderdrukking door het Ottomaanse rijk, als bijzonder vervelend.
pi_175442532
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 08:01 schreef BadderHaring het volgende:
Jongens, willen jullie het niet over clowns hebben? Ik voel me als blanke dan gekwetst.

Die Kaukasische karikatuur ervaar ik, vanuit mijn geschiedenis van onderdrukking door het Ottomaanse rijk, als bijzonder vervelend.
Okay. Laten we hem pedant noemen.
pi_175442545
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 08:01 schreef BadderHaring het volgende:
Jongens, willen jullie het niet over clowns hebben? Ik voel me als blanke dan gekwetst.

Die Kaukasische karikatuur ervaar ik, vanuit mijn geschiedenis van onderdrukking door het Ottomaanse rijk, als bijzonder vervelend.
Tijd voor een anti clown demonstratie !
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175442549
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 08:06 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Okay. Laten we hem pedant noemen.
Nee nee, dat is niet genoeg! Ik eis een verbod op clowns!
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175442801
Straks gaan die bussen met die werkeloze idioten naar Dokkum, hopelijk blijft die mist lekker lang hangen, zijn ze weer te laat.
pi_175443271


https://m.facebook.com/st(...)&id=1401491540155436

Lees dit dan :')

Zwarte activisten die een verzoek doen aan hun witte activisten om vooral niet in de spotlights te gaan staan en door te verwijzen naar hun zwarte bondgenoten :')

Maar zwarte piet is racisme
8)7

PS. Calimero is ook zwart. Toeval? :+

[ Bericht 10% gewijzigd door Mojo.jojo op 02-12-2017 09:23:59 ]
  zaterdag 2 december 2017 @ 09:32:07 #168
22565 asco
Los in deze tent
pi_175443424
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:16 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]

https://m.facebook.com/st(...)&id=1401491540155436

Lees dit dan :')

Zwarte activisten die een verzoek doen aan hun witte activisten om vooral niet in de spotlights te gaan staan en door te verwijzen naar hun zwarte bondgenoten :')

Maar zwarte piet is racisme
8)7

PS. Calimero is ook zwart. Toeval? :+
Ik vind het echt jammer dat ik door al deze onzin langzamerhand echt een hekel aan zwarten begin te krijgen. Gelukkig zijn er nog wat zwarten in mijn omgeving die wel normaal zijn/doen om me toch te overtuigen dat ik dat niet moet doen. Maar zou dat volk nou echt niet in de gaten hebben dat ze precies het tegenovergestelde bereiken van wat ze willen? Ik bedoel, kun je echt zó achterlijk zijn? :N
pi_175443811
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 08:01 schreef BadderHaring het volgende:
Jongens, willen jullie het niet over clowns hebben? Ik voel me als blanke dan gekwetst.

Die Kaukasische karikatuur ervaar ik, vanuit mijn geschiedenis van onderdrukking door het Ottomaanse rijk, als bijzonder vervelend.
Ja, de Ottomaanse verovering van de Balkan is inderdaad volledig vergelijkbaar met een aantal eeuwen slavernij :')

Hou nou eens op met te bepalen hoe andere mensen zich horen te voelen, en lees eens een keer een geschiedenisboek.
Demain, on roule
pi_175443826
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:16 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]

https://m.facebook.com/st(...)&id=1401491540155436

Lees dit dan :')

Zwarte activisten die een verzoek doen aan hun witte activisten om vooral niet in de spotlights te gaan staan en door te verwijzen naar hun zwarte bondgenoten :')

Maar zwarte piet is racisme
8)7

PS. Calimero is ook zwart. Toeval? :+
Vervang wit door zwart en zwart door wit, en dit zou de wereld over gaan.

Black privelege. :r
pi_175443853
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:56 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Vervang wit door zwart en zwart door wit, en dit zou de wereld over gaan.

Black privelege. :r
Blanken hebben zwarten eeuwenlang onderdrukt en monddood gemaakt, en nu moeten we 5 minuten naar hen luisteren en is dat teveel gevraagd?
Demain, on roule
pi_175443873
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:58 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Blanken hebben zwarten eeuwenlang onderdrukt en monddood gemaakt, en nu moeten we 5 minuten naar hen luisteren en is dat teveel gevraagd?
Tering, dát haal jij uit dat stukje? Dan ben je achterlijk.

Het racistische pist je zo'n beetje recht in je smoel, en jij vertaalt het naar 'luisteren naar'. Rosa Parks zou uit schaamte weer achterin gaan zitten als ze dit soort dingen las.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2017 10:00:39 ]
pi_175443907
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:16 schreef papert het volgende:

[..]

Goed punt, van verbieden gaat zeker niemand beter worden.
Maar maatschappelijke organisaties zoals de publieke omroep en scholen zouden wel gevraagd kunnen worden om rekening te houden met minderheden.

Je zou ook kunnen zeggen dat dat een kwestie van fatsoen is. In plaats van een verbod.

En dan kan je terugkomen op de pijnpunten voor de pro-zwarte pieters. Andersom kan het ook een kwestie van fatsoen zijn daar rekening mee te houden.

Ik weet alleen eerlijk gezegd echt niet waarom dit voor mensen een probleem hoeft te zijn. Daar ben ik dus oprecht benieuwd naar.
Jouw 'fatsoen' dwing je niet af.

[ Bericht 0% gewijzigd door WodanIsGroot op 02-12-2017 10:13:39 ]
pi_175443921
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:58 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Blanken hebben zwarten eeuwenlang onderdrukt en monddood gemaakt, en nu moeten we 5 minuten naar hen luisteren en is dat teveel gevraagd?
Waarom maak je anno 2017 nog steeds dat onderscheid?
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_175443927
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 03:47 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik eis dat Amsterdam met de grond gelijk gemaakt wordt. Veel van die historische gebouwen daar zijn gebouwd met bloedgeld, geld verdiend over de rug van slaven.
Als het aan rechts gelegen had was dat ook gebeurd en waren het nu allemaal parkeerplaatsen en wegen. Gelukkig staken de krakers en de hippies daar een stokje voor zodat vastgoedspeculanten en de toeristenindustrie er nu roofbouw op kunnen plegen. Maar ja, ZP is natuurlijk niet goed voor het imago van Amsterdam bij Amerikanen met hun etnocentrische imperialistische bril.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_175443932
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:02 schreef Wantie het volgende:

[..]

Waarom maak je anno 2017 nog steeds dat onderscheid?
Dit dus. _O_
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:03:56 #177
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175443954
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:02 schreef Wantie het volgende:

[..]

Waarom maak je anno 2017 nog steeds dat onderscheid?
Omdat anderen dat, bewust of onbewust, ook nog doen.
pi_175443957
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:59 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Tering, dát haal jij uit dat stukje? Dan ben je achterlijk.

Het racistische pist je zo'n beetje recht in je smoel, en jij vertaalt het naar 'luisteren naar'. Rosa Parks zou uit schaamte weer achterin gaan zitten als ze dit soort dingen las.
Nee, jij bent degene die je eigen racisme niet ziet. Zwarten mogen zich uitspreken op de voorwaarden die jij als blanke stelt. Dus ze moeten gelijke spreektijd en beeldtijd geven aan blanken en blanken net zo'n prominente plaats geven in een demonstratie die gaat over racisme jegens zwarte mensen.
Die mensen mogen zelf bepalen hoe ze hun demonstratie inrichten, daar ga jij niet over.
Demain, on roule
pi_175443971
Dat wordt wel rellen zeker in Dokkum, vandaag? :').
I´m back.
pi_175444004
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:03 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Nee, jij bent degene die je eigen racisme niet ziet. Zwarten mogen zich uitspreken op de voorwaarden die jij als blanke stelt. Dus ze moeten gelijke spreektijd en beeldtijd geven aan blanken en blanken net zo'n prominente plaats geven in een demonstratie die gaat over racisme jegens zwarte mensen.
Die mensen mogen zelf bepalen hoe ze hun demonstratie inrichten, daar ga jij niet over.
_O-

Gozer, ik hoop dat je ooit gaat snappen hoe dom dit klinkt. Demonstreren tegen een niet racistisch figuur, met als reden: RACISME. Vervolgens als actiegroep een Facebook post maken waaruit blijkt wie er nou echt racist is, en vervolgens dan nog anderen beschuldigen van racisme.
pi_175444023
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:02 schreef Wantie het volgende:

[..]

Waarom maak je anno 2017 nog steeds dat onderscheid?
Waarom is er een bepaalde groep Nederlanders die zo ontzettend allergisch reageert op elke gekleurde medemens met een mening?
Demain, on roule
pi_175444027
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:03 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Omdat anderen dat, bewust of onbewust, ook nog doen.
Mwah, de oproep aan blanken om achteraan te gaan staan vind ik ook wel ver gaan. Het staat ook haaks op het ideaal van gelijke behandeling.

In zekere zin begrijp ik de gedachte achter deze oproep, toch lijkt die mij helemaal niet handig.

Als journalisten onevenredig aandacht schenken aan blanke activisten mag daar natuurlijk best op gereageerd worden. Maar ik kan niet zeggen dat ik nu zo veel sympathie heb voor deze benadering.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:07:56 #183
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444045
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:16 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]

https://m.facebook.com/st(...)&id=1401491540155436

Lees dit dan :')

Zwarte activisten die een verzoek doen aan hun witte activisten om vooral niet in de spotlights te gaan staan en door te verwijzen naar hun zwarte bondgenoten :')

Maar zwarte piet is racisme
8)7

PS. Calimero is ook zwart. Toeval? :+
Zo dan...

Welke zwakzinnige hebben ze nu weer vrijgelaten uit Den Dolder...
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:08:11 #184
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175444052
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:07 schreef Molurus het volgende:

[..]

Mwah, de oproep aan blanken om achteraan te gaan staan vind ik ook wel ver gaan. Het staat ook haaks op het ideaal van gelijke behandeling.

In zekere zin begrijp ik de gedachte achter deze oproep, toch lijkt die mij helemaal niet handig.

Als journalisten onevenredig aandacht schenken aan blanke activisten mag daar natuurlijk best op gereageerd worden. Maar ik kan niet zeggen dat ik nu zo veel sympathie heb voor deze benadering.
Zolang het bij een oproep blijft, heb ik er niet zo veel problemen mee. Die oproep hierboven is vooral bedoeld om te voorkomen dat blanken de demonstraties gaan domineren. Ten eerste vinden die demonstranten het belangrijk dat de stem van de zwarte medemens ook gehoord wordt, ten tweede zijn ze allicht bang dat de hele demonstratie anders afgedaan wordt als 'blanken die boos zijn voor anderen'.
pi_175444059
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:08 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Zolang het bij een oproep blijft, heb ik er niet zo veel problemen mee. Blanken mogen af en toe best eens herinnerd worden aan hun privileges.
Racist.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:09:24 #186
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444081
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:08 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Zolang het bij een oproep blijft, heb ik er niet zo veel problemen mee. Blanken mogen af en toe best eens herinnerd worden aan hun privileges.
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:08 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Racist.
Dat dus, opbokken.
pi_175444097
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:08 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Zolang het bij een oproep blijft, heb ik er niet zo veel problemen mee. Blanken mogen af en toe best eens herinnerd worden aan hun privileges.
Ze mogen het doen. In die zin heb ik er ook geen problemen mee. Ik vraag me alleen af of dit niet gewoon contra-productief is. Het gaat uiteindelijk om het veranderen van de publieke opinie. En ik denk eerlijk gezegd niet dat dit helpt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:10:33 #188
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175444107
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:08 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Racist.
Wat is daar racistisch aan?
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:09 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

[..]

Dat dus, opbokken.
Aan jou dezelfde vraag.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:11:27 #189
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175444119
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:10 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ze mogen het doen. In die zin heb ik er ook geen problemen mee. Ik vraag me alleen af of dit niet gewoon contra-productief is. Het gaat uiteindelijk om het veranderen van de publieke opinie. En ik denk eerlijk gezegd niet dat dit helpt.
Zie ook mijn edit hierboven: de oproep lijkt averechts te werken, maar heeft gevolgen die op de lange termijn juist voordelig kunnen zijn.
pi_175444126
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:10 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Wat is daar racistisch aan?

[..]

Aan jou dezelfde vraag.
_O-

Tering. Ik stop hiermee. Laat maar _O-
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:12:18 #191
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444138
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:10 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Wat is daar racistisch aan?

[..]

Aan jou dezelfde vraag.
Laat jezelf alsjeblieft opnemen als je dat niet snapt.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:13:00 #192
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175444163
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:12 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Laat jezelf alsjeblieft opnemen als je dat niet snapt.
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:11 schreef Scrummie het volgende:

[..]

_O-

Tering. Ik stop hiermee. Laat maar _O-
Tweemaal een zwaktebod. Ik weet genoeg. Gewoon racisme-roepers met lange tenen.
pi_175444173
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:11 schreef Scrummie het volgende:

[..]

_O-

Tering. Ik stop hiermee. Laat maar _O-
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:12 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Laat jezelf alsjeblieft opnemen als je dat niet snapt.
Goede argumenten wel. Wie is hier nu minder intelligent?
Demain, on roule
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:15:00 #194
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444213
Sorry hoor, maar als je niet snapt dat wanneer een groep een andere probeert te onderdrukken, dat is exact wat racisme inhoudt dan ben je gewoon dom ja.

En dat is exact wat er in dat stukje gebeurd.
pi_175444257
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:15 schreef S95Sedan het volgende:
Sorry hoor, maar als je niet snapt dat wanneer een groep een andere probeert te onderdrukken, dat is exact wat racisme inhoudt dan ben je gewoon dom ja.

En dat is exact wat er in dat stukje gebeurd.
Mijn probleem is vooral dat we allebei weten dat als het andersom was (de blanke die de zwarte op zo'n manier zou 'onderdrukken'), jij er geen woord aan zou verspillen.

Bovendien is onderdrukken nogal een sterke uitdrukking he: die zwarte demonstranten hebben geen enkel middel om blanken te stoppen en zijn waarschijnlijk zwaar in de minderheid, dus zo'n vaart zal het niet lopen.
Demain, on roule
pi_175444260
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:16 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]

https://m.facebook.com/st(...)&id=1401491540155436

Lees dit dan :')

Zwarte activisten die een verzoek doen aan hun witte activisten om vooral niet in de spotlights te gaan staan en door te verwijzen naar hun zwarte bondgenoten :')

Maar zwarte piet is racisme
8)7

PS. Calimero is ook zwart. Toeval? :+
Iedereen die deze oproep op Facebook goedkeurt, of er begrip voor heeft, is een smerige zwarte racist. Verwissel de woorden 'wit' en 'zwart' in de oproep en je ziet meteen waarom.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:17:27 #197
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_175444267
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:15 schreef S95Sedan het volgende:
Sorry hoor, maar als je niet snapt dat wanneer een groep een andere probeert te onderdrukken, dat is exact wat racisme inhoudt dan ben je gewoon dom ja.

En dat is exact wat er in dat stukje gebeurd.
"Gaan jullie alsjeblieft achteraan staan, want als jullie al te prominent vooraan gaan staan heeft dat negatieve gevolgen voor de effectiviteit van ons protest."
Normaal mens: "Ja, prima." of "Nee, ik blijf liever hier staan."
S95Sedan: " Ik WoRd OnDeRdRuKt!!!!!!!!"
pi_175444275
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:16 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Mijn probleem is vooral dat we allebei weten dat als het andersom was (de blanke die de zwarte op zo'n manier zou 'onderdrukken'), jij er geen woord aan zou verspillen.

Want racisme word nooit aangekaart en aangepakt? :D Hou alsjeblieft op zeg.
pi_175444277
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:16 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]

https://m.facebook.com/st(...)&id=1401491540155436

Lees dit dan :')

Zwarte activisten die een verzoek doen aan hun witte activisten om vooral niet in de spotlights te gaan staan en door te verwijzen naar hun zwarte bondgenoten :')

Maar zwarte piet is racisme
8)7

PS. Calimero is ook zwart. Toeval? :+
Dit doet me denken aan Planet of the Apes. Witte mannen in kooien als untermenschen, een omgekeerde wereld.
standaarddrinker
pi_175444297
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:17 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Want racisme word nooit aangekaart en aangepakt? :D Hou alsjeblieft op zeg.
Ik heb het niet over beleid in het algemeen, ik heb het over jou persoonlijk. Kom jij hier ook schuimbekkend posten als je iets leest over racisme jegens zwarten? Ik dacht het niet.
Demain, on roule
pi_175444307
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:17 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

"Gaan jullie alsjeblieft achteraan staan, want als jullie al te prominent vooraan gaan staan heeft dat negatieve gevolgen voor de effectiviteit van ons protest."
Normaal mens: "Ja, prima." of "Nee, ik blijf liever hier staan."
S95Sedan: " Ik WoRd OnDeRdRuKt!!!!!!!!"
"Zwarte Piet is zwart".
Normaal mens: "ja leuk :)".
Ser_ciapelletto: "RACISME! SLAVERNIJ VERLEDEN! BETALEN!"
pi_175444310
Live weerbeeld:
pi_175444314
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:17 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Dit doet me denken aan Planet of the Apes. Witte mannen in kooien als untermenschen, een omgekeerde wereld.
Krijgen we deze idioot er ook nog bij. Hoe je dat uit zo'n bericht haalt, paranoïde gek :D
Demain, on roule
pi_175444316
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:19 schreef WodanIsGroot het volgende:
Live weerbeeld:
[ afbeelding ]
Tijd voor een verbod op die witte mist.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:20:06 #205
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175444321
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:55 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Ja, de Ottomaanse verovering van de Balkan is inderdaad volledig vergelijkbaar met een aantal eeuwen slavernij :')

Hou nou eens op met te bepalen hoe andere mensen zich horen te voelen, en lees eens een keer een geschiedenisboek.
Ik vergelijk niks hoor? :?

Ik stel alleen dat ik gekwetst word en vraag of men daar rekening mee wil houden.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:20:50 #206
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444337
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:16 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Mijn probleem is vooral dat we allebei weten dat als het andersom was (de blanke die de zwarte op zo'n manier zou 'onderdrukken'), jij er geen woord aan zou verspillen.

Bovendien is onderdrukken nogal een sterke uitdrukking he: die zwarte demonstranten hebben geen enkel middel om blanken te stoppen en zijn waarschijnlijk zwaar in de minderheid, dus zo'n vaart zal het niet lopen.
Wat? :')

Oh right, dus jij denkt dat het er allemaal normaal aan toe zou gaan als iemand dat zou negeren. Dat gevoel heb ik daar nou niet echt bij.

quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:17 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

"Gaan jullie alsjeblieft achteraan staan, want als jullie al te prominent vooraan gaan staan heeft dat negatieve gevolgen voor de effectiviteit van ons protest."
Normaal mens: "Ja, prima." of "Nee, ik blijf liever hier staan."
S95Sedan: " Ik WoRd OnDeRdRuKt!!!!!!!!"
Sorry maar je snap er echt geen reet van, en nee ik voel mij niet onderdrukt want ik zou sowieso niet luisteren als iemand zulke belachelijke uitspraken zou doen. Wit of zwart.
pi_175444342
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:20 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik vergelijk niks hoor? :?

Ik stel alleen dat ik gekwetst word en vraag of men daar rekening mee wil houden.
Hou toch op man :D

Nu ben ik wel benieuwd naar je uitleg over hoe jouw voorouders onderdrukt zijn door de Ottomanen?
Demain, on roule
pi_175444352
eelcohiltermann twitterde op zaterdag 02-12-2017 om 10:18:19 Bussen gaan zo vertrekken richting #Dokkum. De begeleiding staat klaar https://t.co/3yFa1U0LvV reageer retweet


De tweede intocht. :').
I´m back.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:21:50 #209
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444362
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:19 schreef WodanIsGroot het volgende:
Live weerbeeld:
[ afbeelding ]
Ik mis de thumbleweeds en cricket geluid :P
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:22:22 #210
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175444371
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:21 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Hou toch op man :D

Nu ben ik wel benieuwd naar je uitleg over hoe jouw voorouders onderdrukt zijn door de Ottomanen?
Ze mochten hun geloof niet uitoefenen in een normaal formaat kerk.

En natuurlijk de slavernij daar. Verschrikkelijk.
pi_175444372
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:21 schreef Ryan3 het volgende:
eelcohiltermann twitterde op zaterdag 02-12-2017 om 10:18:19 Bussen gaan zo vertrekken richting #Dokkum. De begeleiding staat klaar https://t.co/3yFa1U0LvV reageer retweet
[ afbeelding ]

De tweede intocht. :').
Vingers gekruist.
wooblabalurg
pi_175444390
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:19 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Krijgen we deze idioot er ook nog bij. Hoe je dat uit zo'n bericht haalt, paranoïde gek :D
Je busje staat klaar.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175444409
Echt een prachtige titel. "The return to Dokkum." <O)
Het is pas echt crisis als het bier op is.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:24:29 #214
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444416
Misschien moeten jullie zoals in dat stukje vaker 'witte mensen' gebruiken, dat iedereen dan wel luistert.
pi_175444481
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:21 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Ik mis de thumbleweeds en cricket geluid :P
Als ik het zo zie zijn er meer dan genoeg toeschouwers. In elk geval in dit topic. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175444487
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:22 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Vingers gekruist.
Gaat niks gebeuren, iedereen staat nu op scherp.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_175444494
Hij komt, hij komt
de zeurende anti Sint
Geen beste vriend, niemands vriend
de hater van elk van kind

Mijn bloeddruk klopt
mijn adrenaline klopt vrij
Wat brengt hij jou, wat brengt hij mij
wat brengt hij jou en mij

Wie blank is krijgt racisme
Wie zwarte piet is krijgt de roe
Hij komt, hij komt
de hatende anti Sint
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:30:27 #218
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175444544
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:28 schreef WodanIsGroot het volgende:
Hij komt, hij komt
de zeurende anti Sint
Geen beste vriend, niemands vriend
de hater van elk van kind

Mijn bloeddruk klopt
mijn adrenaline klopt vrij
Wat brengt hij jou, wat brengt hij mij
wat brengt hij jou en mij

Wie blank is krijgt racisme
Wie zwarte piet is krijgt de roe
Hij komt, hij komt
de hatende anti Sint
Het ritme in de tekst klopt voor geen meter. Als je het dan doet, doe het dan goed.
pi_175444553
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:27 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Gaat niks gebeuren, iedereen staat nu op scherp.
Dat is toch ook de bedoeling.
wooblabalurg
pi_175444556
En weer een plaatselijk weerbeeld van uw lokale weerman.


Hopelijk blijft de zon echt weg.
pi_175444572
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:28 schreef WodanIsGroot het volgende:
Hij komt, hij komt
de zeurende anti Sint
Geen beste vriend, niemands vriend
de hater van elk van kind

Mijn bloeddruk klopt
mijn adrenaline klopt vrij
Wat brengt hij jou, wat brengt hij mij
wat brengt hij jou en mij

Wie blank is krijgt racisme
Wie zwarte piet is krijgt de roe
Hij komt, hij komt
de hatende anti Sint
De skills zijn niet aanwezig.
wooblabalurg
pi_175444584
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:30 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Het ritme in de tekst klopt voor geen meter. Als je het dan doet, doe het dan goed.
Ik raakte mn motivatie wat kwijt ja, valt dus op. Pardoan.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:33:16 #223
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175444613
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:32 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ik raakte mn motivatie wat kwijt ja, valt dus op. Pardoan.
Het gaat in regel 2 al fout, korte concentratiespanne heb je.
pi_175444625
Welkomstspandoek:

I´m back.
pi_175444636
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:33 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Het gaat in regel 2 al fout, korte concentratiespanne heb je.
Oeijoeijoei.
pi_175444641
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:33 schreef Ryan3 het volgende:
Welkomstspandoek:

[ afbeelding ]
Weten ze dat die mensen uit Nederland komen of?
wooblabalurg
pi_175444663
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:34 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Weten ze dat die mensen uit Nederland komen of?
Uit Holland hè.
I´m back.
pi_175444694
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:35 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Uit Holland hè.
Die Friezen lijken niet te weten wat de doelgroep is.
wooblabalurg
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:37:16 #229
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175444709
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:33 schreef Ryan3 het volgende:
Welkomstspandoek:

[ afbeelding ]
Vertaling?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175444711
Edit: kittens.gif
pi_175444717
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 02:50 schreef MrAero het volgende:

[..]

Vind ik niet. Zei ik toch al? Is nie zo moeilijk hoor, lezen. Ik heb er geen probleem mee. Anderen blijkbaar wel. Internationaal gezien is het blijkbaar nogal taboe voor blanken om hun gezicht zwart te verven. Nogmaals, ik heb er geen probleem mee, maar anderen blijkbaar wel. Waarom wordt er dan zo een fckin probleem van gemaakt als ook maar wordt voorgesteld om Piet wat zwarte vlekjes te geven, van de roet, ipv helemaal zwart. Wat doen jullie nou moeilijk :')
Alleen in de V.S. en in mindere mate het V.K. Buiten de anglo-saksische wereld zal het ieder een worst zijn en maakt men de bakkes gewoon zwart rond Midwinter.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_175444719
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:36 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Die Friezen lijken niet te weten wat de doelgroep is.
Nee, maar Friezen spreken met name Hollanders graag aan in hun eigen taal. Gewoon om hen duidelijk te maken dat het Hollandocentrisme ophoudt bij de grens van Friesland.
I´m back.
pi_175444731
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:37 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Vertaling?
Zwarte mensen, leef & lach en wees tevreden.
I´m back.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:38:28 #234
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175444734
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:37 schreef WodanIsGroot het volgende:
Edit: kittens.gif
Je had gelijk hoor
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175444737
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:37 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Vertaling?
"Zwarte mensen, leef, lach en wees tevreden."
pi_175444745
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:30 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dat is toch ook de bedoeling.
Ja, maar ik denk dat die journalisten allemaal hopen dat iedereen los gaat. Een verslag van een vreedzame demonstratie is saai.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_175444746
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:37 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, maar Friezen spreken met name Hollanders graag aan in hun eigen taal. Gewoon om hen duidelijk te maken dat het Hollandocentrisme ophoudt bij de grens van Friesland.
Los van de ZP discussie vind ik dat toch wel een heel bijzondere houding.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:39:07 #238
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175444747
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:38 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Zwarte mensen, leef en lach en wees tevreden.
De maker heeft het helemaal begrepen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:40:22 #239
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175444780
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:39 schreef Molurus het volgende:

[..]

Los van de ZP discussie vind ik dat toch wel een heel bijzondere houding.
Prima, die eigenheid.
pi_175444785
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:37 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, maar Friezen spreken met name Hollanders graag aan in hun eigen taal. Gewoon om hen duidelijk te maken dat het Hollandocentrisme ophoudt bij de grens van Friesland.
Taal is om te communiceren.

Als jij je eigen taal gaat hanteren tegen iemand die daar niet bekend mee is komt je boodschap niet over.

Ik begrijp nu dat het een statement is omdat men dwars wil doen om het dwars doen. Heerlijk van die volwassen landgenoten. Heil de gekkigheid.
wooblabalurg
pi_175444786
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:39 schreef Molurus het volgende:

[..]

Los van de ZP discussie vind ik dat toch wel een heel bijzondere houding.
Ze zijn trots. Deel van mijn familie was ook Fries. Generatie van mijn grootmoeder. Die generatie is wel uitgestorven en dus alleen de verhalen zijn nog gebleven. Op zich bloemrijke verhalen.
I´m back.
pi_175444805
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:40 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Prima, die eigenheid.
Het lijkt me gewoon geen heel effectieve manier van communiceren, mensen aanspreken in een taal waarvan je weet dat ze die niet / nauwelijks verstaan. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175444807
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:39 schreef Molurus het volgende:

[..]

Los van de ZP discussie vind ik dat toch wel een heel bijzondere houding.
Dat klopt.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:41:37 #244
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175444812
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:40 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Ik begrijp nu dat het een statement is omdat men dwars wil doen om het dwars doen. Heerlijk van die volwassen landgenoten. Heil de gekkigheid.
Dat zou je ook kunnen zeggen van de mensen die nu opnieuw gaan demonstreren.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_175444820
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:40 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Taal is om te communiceren.

Als jij je eigen taal gaat hanteren tegen iemand die daar niet bekend mee is komt je boodschap niet over.

Ik begrijp nu dat het een statement is omdat men dwars wil doen om het dwars doen. Heerlijk van die volwassen landgenoten. Heil de gekkigheid.
Ja, goed dit is dus wat je noemt de Thymos van de Friezen.
Zoals de ZP voor die swarte minsken ook weer te maken heeft met de Thymos.
I´m back.
pi_175444824
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:39 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Ja, maar ik denk dat die journalisten allemaal hopen dat iedereen los gaat. Een verslag van een vreedzame demonstratie is saai.
Als het te vreedzaam is gaat dit topic wel weer los of massaal in de slachtofferrol, komt sowieso goed.
wooblabalurg
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:42:49 #247
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175444830
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:41 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het lijkt me gewoon geen heel effectieve manier van communiceren, mensen aanspreken in een taal waarvan je weet dat ze die niet / nauwelijks verstaan. :D
Het is toch wel duidelijk dat het hier om een statement gaat mag ik hopen? Maak je niet zo druk joh. Dat spandoek had zo een advies voor jou kunnen zijn.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175444837
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:41 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Dat zou je ook kunnen zeggen van de mensen die nu opnieuw gaan demonstreren.
Die hebben daadwerkelijk een boodschap. Die de Friezen niet willen horen.
wooblabalurg
pi_175444838
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:42 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het is toch wel duidelijk dat het hier om een statement gaat mag ik hopen? Maak je niet zo druk joh. Dat spandoek had zo een advies voor jou kunnen zijn.
Dat was geen reactie op dat spandoek.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175444845
Koffietijd.
pi_175444850
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:41 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, goed dit is dus wat je noemt de Thymos van de Friezen.
Zoals de ZP voor die swarte minsken ook weer te maken heeft met de Thymos.
Is dit ook in het Fries?
wooblabalurg
pi_175444876
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:44 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Is dit ook in het Fries?
Thymos is een term afkomstig van Plato, gebezigd door Socrates. Lees anders een keer dat boek van Fukuyama over het einde van de geschiedenis, dan wordt alles duidelijk over de thymos.
I´m back.
pi_175444878
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:43 schreef WodanIsGroot het volgende:
Koffietijd.
Waarom post je allahu ahkbar?
wooblabalurg
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:45:52 #254
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175444887
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:43 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat was geen reactie op dat spandoek.
En dat maakt mijn uitspraak minder waar?

Je denkt echt dat ze daar het iq van een aardappel hebben? Past wel bij het stereotype ZP-hater.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:46:10 #255
356891 Abed
hooggeleid
pi_175444893
Beter deze leuke actie dat er niemand op af komt dan dat de anti's in elkaar geslagen worden door een wilde bende schuimbekkende tokkies.
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
pi_175444899
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:45 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Thymos is een term afkomstig van Plato, gebezigd door Socrates. Lees anders een keer dat boek van Fukuyama over het einde van de geschiedenis, dan wordt alles duidelijk over de thymos.
Nu is het helemaal duidelijk.
wooblabalurg
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:46:43 #257
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175444905
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:43 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Die hebben daadwerkelijk een boodschap. Die de Friezen niet willen horen.
Hou toch op zeg. Die boodschap horen we al een aantal jaar aan nu. Vorige week werd duidelijk dat de Friezen, en meer Nederlanders, er wel klaar mee zijn. Als je nu dan weer gaat, wil je gewoon provoceren. Dit gaat niet meer over zwarte piet, dit gaat over een minderheid die er nu een principekwestie van gemaakt heeft.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_175444907
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]

En dat maakt mijn uitspraak minder waar?
Nee, dat betekent alleen maar dat je nogal slecht bent in lezen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175444908
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:45 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Waarom post je allahu ahkbar?
Omdat je heil post, klein kind.

Toen bedacht ik me, dat ik dat beter kon negeren samen met je getroll
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:47:22 #260
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175444923
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:46 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee, dat betekent alleen maar dat je nogal slecht bent in lezen.
En jij bent heel goed in selectief lezen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:47:36 #261
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175444928
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:41 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het lijkt me gewoon geen heel effectieve manier van communiceren, mensen aanspreken in een taal waarvan je weet dat ze die niet / nauwelijks verstaan. :D
Ik denk dat ze dat geen hol uitmaakt. De betekenis van de tekst is slechts een deel van de boodschap.
pi_175444931
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Je denkt echt dat ze daar het iq van een aardappel hebben? Past wel bij het stereotype ZP-hater.
Mooi hoe je een mening aan een ander toeschrijft. Lijkt best populair te zijn. Hip ben jij.
wooblabalurg
pi_175444936
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:01 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Jouw 'fatsoen' dwing je niet af.
Nee, dat snap ik ook wel. Daarom probeer ik achter de beweegredenen en emoties te komen die de pro-pieten hebben. Ze zeggen wel de dialoog aan te willen gaan, maar schieten alleen op argumenten van de andere kant, die dan meestal als onzin bestempeld worden.

Tot nu toe ben ik gekomen op;

1. Conservatieve waarden. De Nederlandse cultuur moet zo blijven zoals ie is. Dus de mensen die moeite hebben met verandering.

2. Het kan me niet zoveel schelen hoe zwarte piet eruit ziet. Maar ik gun het niet dat ze winnen.

Mis ik hier nog andere argumenten waarom zwarte piet zwart moet blijven?
pi_175444956
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:46 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Nu is het helemaal duidelijk.
Van Freud heb je ongetwijfeld geleerd dat eros en thanatos de belangrijkste componenten van 's mens streven zijn, welaan, Plato, vrij onkend is dat eigenlijk, koppelde daar ook de thymos aan vast.
Dus eros (erotiek), thanatos (de dood) en thymos (trots/erkenning) zijn leidende principes.
Qua thymos heb je dan volgens Fukuyama weer een streven naar megalothymos (superioriteit) en isothymos (gelijkwaardigheid).
I´m back.
pi_175444970
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:46 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Hou toch op zeg. Die boodschap horen we al een aantal jaar aan nu. Vorige week werd duidelijk dat de Friezen, en meer Nederlanders, er wel klaar mee zijn. Als je nu dan weer gaat, wil je gewoon provoceren. Dit gaat niet meer over zwarte piet, dit gaat over een minderheid die er nu een principekwestie van gemaakt heeft.
Dus omdat de Friezen vinden dat het nu wel klaar is, is het nu klaar? Was het leven maar zo simpel. Ik vind het alleen maar fascinerend hoe steeds meer mensen zich voor gek zetten omdat ze geen moer geven om racisme.
wooblabalurg
pi_175444971
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:47 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik denk dat ze dat geen hol uitmaakt. De betekenis van de tekst is slechts een deel van de boodschap.
Ik bedoelde meer de algemene houding om mensen van buiten Friesland aan te spreken in Fries. Het was meer een algemene opmerking daarover.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:50:02 #267
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175444973
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:48 schreef papert het volgende:

[..]

Nee, dat snap ik ook wel. Daarom probeer ik achter de beweegredenen en emoties te komen die de pro-pieten hebben. Ze zeggen wel de dialoog aan te willen gaan, maar schieten alleen op argumenten van de andere kant, die dan meestal als onzin bestempeld worden.

Tot nu toe ben ik gekomen op;

1. Conservatieve waarden. De Nederlandse cultuur moet zo blijven zoals ie is. Dus de mensen die moeite hebben met verandering.

2. Het kan me niet zoveel schelen hoe zwarte piet eruit ziet. Maar ik gun het niet dat ze winnen.

Mis ik hier nog andere argumenten waarom zwarte piet zwart moet blijven?
Laten we eerst jouw uitgangspunt veranderen: de anti-pieten willen verandering en hebben met een geweldige dosis argumenten te komen. Verder dan 'IES DISCRIMINATIE!!!1!!1' zijn ze niet gekomen, dus tja...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:51:17 #268
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175444998
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:49 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dus omdat de Friezen vinden dat het nu wel klaar is, is het nu klaar? Was het leven maar zo simpel. Ik vind het alleen maar fascinerend hoe steeds meer mensen zich voor gek zetten omdat ze geen moer geven om racisme.
Dus niet tegendemonstreren maakt je racistisch? Oke.

Volgens mij mogen ze gewoon demonstreren daar.
pi_175445000
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:46 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Omdat je heil post, klein kind.

Toen bedacht ik me, dat ik dat beter kon negeren samen met je getroll
Dat betekent leve, oftewel leve de gekkigheid. Wat dat met allahu ahkbar te maken heeft begrijp ik niet maar ik snap nu wel dat je met haat zit en het daar moeilijk mee hebt.
wooblabalurg
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:52:23 #270
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175445015
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:49 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dus omdat de Friezen vinden dat het nu wel klaar is, is het nu klaar? Was het leven maar zo simpel. Ik vind het alleen maar fascinerend hoe steeds meer mensen zich voor gek zetten omdat ze geen moer geven om racisme.
Je kan ook de andere kant op redeneren. Omdat een aantal gekleurde medemensen vindt dat zwarte piet racisme is moeten we het maar afschaffen?

Beide kampen zetten zich natuurlijk wel eens voor schut.

Konden we hier maar een raadgevend referendum over houden, dan konden we daarna gewoon weer door.

En als jij vindt dat mensen die pro-piet zijn, zogenaamd niks geven om racisme zet je jezelf ook wel een beetje voor schut.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_175445016
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Laten we eerst jouw uitgangspunt veranderen: de anti-pieten willen verandering en hebben met een geweldige dosis argumenten te komen. Verder dan 'IES DISCRIMINATIE!!!1!!1' zijn ze niet gekomen, dus tja...
Maar waarom "hebben zij met een geweldige dosis argumenten te komen"

Wat is nu het werkelijke probleem als zwarte piet veranderd?
pi_175445040
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:51 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Dus niet tegendemonstreren maakt je racistisch? Oke.

Volgens mij mogen ze gewoon demonstreren daar.
Iedereen mag demonstreren maar verwachten dat mensen niet meer komen omdat je vorige x je best hebt gedaan om mensen tegen te houden is een beetje mal. Da's alles.
wooblabalurg
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:53:34 #273
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175445048
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:50 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer de algemene houding om mensen van buiten Friesland aan te spreken in Fries. Het was meer een algemene opmerking daarover.
Ik denk dat mijn reactie daarop ook gewoon klopt.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 10:53:51 #274
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175445055
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:52 schreef papert het volgende:

[..]

Maar waarom "hebben zij met een geweldige dosis argumenten te komen"

Wat is nu het werkelijke probleem als zwarte piet veranderd?
Het uitgangspunt is geen verandering, zo werkt het nou eenmaal in het leven. Je kan mensen niet dwingen om allemaal dingen te gaan veranderen zonder met argumenten te komen. Dus ook jij moet met een hele goede reden komen om voor verandering te pleiten.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175445059
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:52 schreef papert het volgende:

[..]

Maar waarom "hebben zij met een geweldige dosis argumenten te komen"

Wat is nu het werkelijke probleem als zwarte piet veranderd?
Waarom iets veranderen wat niet nodig is?
pi_175445081
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:53 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ik denk dat mijn reactie daarop ook gewoon klopt.
Dat het ze geen hol kan schelen klinkt plausibel, ik vind dat alleen best vreemd. Het gaat een beetje voorbij aan het doel van communicatie.

Ik zou zeggen dat het doel van iemand aanspreken informatie-overdracht is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:55:25 #277
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175445097
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:54 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat het ze geen hol kan schelen klinkt plausibel, ik vind dat alleen best vreemd. Het gaat een beetje voorbij aan het doel van communicatie.

Ik zou zeggen dat het doel van iemand aanspreken informatie-overdracht is.
Klopt, maar de manier van communiceren is ook informatie overdracht.
pi_175445119
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:53 schreef Nattekat het volgende:
Het uitgangspunt is geen verandering, zo werkt het nou eenmaal in het leven. Je kan mensen niet dwingen om allemaal dingen te gaan veranderen zonder met argumenten te komen. Dus ook jij moet met een hele goede reden komen om voor verandering te pleiten.
Het uitgangspunt is verandering, progressie komt niet zonder verandering. Anders was je nu gewoon een holbewoner.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  zaterdag 2 december 2017 @ 10:56:49 #279
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175445126
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:53 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Iedereen mag demonstreren maar verwachten dat mensen niet meer komen omdat je vorige x je best hebt gedaan om mensen tegen te houden is een beetje mal. Da's alles.
Ze worden niet tegengehouden, en niet gehinderd (tot nu toe) dus het al wel meevallen. De vorige keer was ook duidelijk omdat dat midden in een optocht was waar het niet de plaats voor is om zulke tegendemonstraties te voeren.

Nu is dat niet het geval dus daarom ishet rustig(er)
pi_175445131
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:55 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Klopt, maar de manier van communiceren is ook informatie overdracht.
Op een bepaalde zeer primitieve manier, wellicht.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175445142
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:52 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Je kan ook de andere kant op redeneren. Omdat een aantal gekleurde medemensen vindt dat zwarte piet racisme is moeten we het maar afschaffen?

Beide kampen zetten zich natuurlijk wel eens voor schut.

Konden we hier maar een raadgevend referendum over houden, dan konden we daarna gewoon weer door.

En als jij vindt dat mensen die pro-piet zijn, zogenaamd niks geven om racisme zet je jezelf ook wel een beetje voor schut.
Je moet de verandering niet willen omwille van de demonstranten. De bedoeling is dat je demonstranten opmerkt en een mening vormt over het onderwerp. Maar als je geen moer geeft om racisme en denkt dat anderen iets van je af willen pakken is het snel klaar en gaat men als typisch Hollandsche traditie lekker dwars doen met de hakken in het zand. En over 200 jaar lachen mensen om hoe mal dit was.
wooblabalurg
pi_175445172
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:54 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat het ze geen hol kan schelen klinkt plausibel, ik vind dat alleen best vreemd. Het gaat een beetje voorbij aan het doel van communicatie.

Ik zou zeggen dat het doel van iemand aanspreken informatie-overdracht is.
Hoe je vrienden het liefst communiceren is wel op de vele You tube filmpjes te zien.
Overal ellende,gescheld en ze worden weer opgepakt.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_175445175
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:56 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Ze worden niet tegengehouden, en niet gehinderd (tot nu toe) dus het al wel meevallen. De vorige keer was ook duidelijk omdat dat midden in een optocht was waar het niet de plaats voor is om zulke tegendemonstraties te voeren.

Nu is dat niet het geval dus daarom ishet rustig(er)
Dat begrijp. De reactie waar ik op reageerde ging erover waarom ze nog kwamen omdat de boodschap wel duidelijk zou zijn na vorige x.
wooblabalurg
pi_175445193
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:59 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Hoe je vrienden het liefst communiceren is wel op de vele You tube filmpjes te zien.
Overal ellende,gescheld en ze worden weer opgepakt.
Hoezo weet jij wie vrienden met wie is. Heb jij een vriendenboekje gevonden?
wooblabalurg
  zaterdag 2 december 2017 @ 11:03:15 #285
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175445251
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:59 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dat begrijp. De reactie waar ik op reageerde ging erover waarom ze nog kwamen omdat de boodschap wel duidelijk zou zijn na vorige x.
Dat is eerder een mening van iemand. Daarom komen ze toch ook evengoed.
pi_175445293
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:00 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Hoezo weet jij wie vrienden met wie is. Heb jij een vriendenboekje gevonden?
Als je het niet met Stacy eens bent dan hoor je gewoon bij "the evil others". Dat moet 1 grote homogene groep zijn, anders begrijpt ze het niet meer.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175445322
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:03 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Dat is eerder een mening van iemand. Daarom komen ze toch ook evengoed.
Dat zeg ik. :D
wooblabalurg
pi_175445330
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:51 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dat betekent leve, oftewel leve de gekkigheid. Wat dat met allahu ahkbar te maken heeft begrijp ik niet maar ik snap nu wel dat je met haat zit en het daar moeilijk mee hebt.
"Heil" alleen is niet anti-semitistisch. "Heil met die naam erachter" mag niet.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_175445339
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 07:26 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Je kan het oneens zijn met de man en het daarnaast een clown vinden.
Hij is natuurlijk niet policor. En ook niet salonfehig voor de grachtengordel. Hij lult iedereen stuk met argumenten op ieder onderwerp.
Ja, en daar kan je niet zo maar tegen op.
Dus is het een clown.

NL van tegenwoordig :')
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 2 december 2017 @ 11:07:09 #290
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175445345
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:05 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dat zeg ik. :D
Juist, maar dat is dan geen racisme.
pi_175445348
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:06 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

"Heil" alleen is niet anti-semitistisch. "Heil met die naam erachter" mag niet.
Anders leg je mijn uitleg nog een x uit. :D
wooblabalurg
pi_175445356
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:07 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Juist, maar dat is dan geen racisme.
Gelukkig beweer ik dat nergens. :D
wooblabalurg
pi_175445369
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:07 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Anders leg je mijn uitleg nog een x uit. :D
Ja. Ik had de verkeerde gequote *O*
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_175445382
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 07:21 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee, dat staat los van elkaar.
Wat maakt dat jou denken dan?

Ook hier huil je mee met de wolven. Ongefundeerd.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175445394
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:07 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Anders leg je mijn uitleg nog een x uit. :D
Ga je heil ergens anders zoeken...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 2 december 2017 @ 11:10:38 #296
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175445410
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:56 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Het uitgangspunt is verandering, progressie komt niet zonder verandering. Anders was je nu gewoon een holbewoner.
Als je dingen zou veranderen om het veranderen, creëer je één grote bende. Dat holbewonerverhaal is ook dikke onzin, er zijn talloze redenen te verzinnen om zelf eten te verbouwen en om in dorpen te wonen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zaterdag 2 december 2017 @ 11:10:53 #297
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_175445416
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:07 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Gelukkig beweer ik dat nergens. :D
Waarom zeg je dan dat ze geen moer geven om racisme, ook zoiets kan je niet vaststellen aan de hand van zoiets ophangen.
pi_175445438
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:57 schreef Molurus het volgende:

[..]

Op een bepaalde zeer primitieve manier, wellicht.
Een gekleurde agent voor 'huisneger' uitschelden, terwijl jezelf staat te demonstreren met je zp=racisme bord is wel primitief idd.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175445446
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ga je heil ergens anders zoeken...
Dit is een openbaar forum.
Leer ermee leven.
wooblabalurg
pi_175445462
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:12 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Een gekleurde agent voor 'huisneger' uitschelden, terwijl jezelf staat te demonstreren met je zp=racisme bord is wel primitief idd.
Er zijn enorm veel primitieve mensen zo te zien.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 2 december 2017 @ 11:14:42 #301
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175445475
Oe
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')