FOK!forum / Werk, Geldzaken & Recht / [Crowdfunding] #171 We zijn toch zeker Sinterklaas niet!
djh77vrijdag 24 november 2017 @ 15:01
ztv2ifcv9bvj7.jpg

Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen omdat de risico's onderschat werden..

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiŽle instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Horecacrowdfunding (HCN), leningen voor horeca.
Lendahand (LDH), opkomende economieŽn met rentes van tussen 3 - 6%.
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Waardevoorjegeld, leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Capital Circle, leningen voor MKB.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
NewFunding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
DuurzaamInvesteren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven.
ZonnepanelenDelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten.
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
GreenCrowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
Voordegroei, leningen voor MKB.
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB.
The Dutch Deal, leningen voor MKB.
Moneybrothers, leningen voor MKB.

Resultaten crowdfundingplatformen
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen.
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal Op Maat
Lendahand
Investormatch
Horecacrowdfunding
Crowdaboutnow
Knab Crowdfunding
Capital Circle
Oneplanetcrowd
The Dutch Deal
Voordegroei

ExitstrategieŽn platformen
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal op Maat
Samen in Geld
Horecacrowdfunding
Waardevoorjegeld

E-mail alerts
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een service die nieuwe projecten bijhoudt en een alert stuurt per @mail.

Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar [email protected].
Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.

Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar [email protected].
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op: wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reŽel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reŽle bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuÔtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geÔnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiŽle projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract. Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijsten dan ook graag je opmerkingen. bijgewerkt tot 09-10-2017

GVE 2n69rwi.jpg

KOM,CCF,AGD,LDH,HCN,FNC, etc idadcl.jpg

Projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017.

2itq9ns.jpg

Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.
Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Horsemenvrijdag 24 november 2017 @ 15:25
quote:
12s.gif Op vrijdag 24 november 2017 14:51 schreef peterc het volgende:

[..]

resume

aankoop gehele pand max 549k 2 jr te koop gestaan
WOZ waarde 472k
Hypo Aegon gehele pand 465k
verbouwing 139k
marktwaarde na verbouw 880k

pitch
aankp BG 166k VOF vanuit prive
verbouw 139k
btw 30k (verbouw)
totaal 335k
waarvan
eigen inbreng 200k waarvan de 166k + wat liq § ? voor de inrichting of zo
CCF 135k met zekerheid 2ehypo

Na de eigen inbreng is er in privť nog beperkt liquide vermogen aanwezig. dit lijkt alsof een er liq midd in gestopt zijn vwb de eigen inbreng, verschil tussen 166k en de 200k?

of ben ik niet meer helder a h eind van de werkweek
Ik denk een prima samenvatting. Wel denk ik dat de inschrijving van de Aegon hypotheek vermoedelijk 30% hoger is, derhalve omstreeks 605k, ivm eventuele rente en kosten. De taxatie waarde na verbouw neem ik met een hele grote korrel zout.Van die zekerheid blijft dus niet heel veel meer over. Wel is natuurlijk positief dat beide eigenaren een goed inkomen genieten en dat er nog een aantal jaren subsidie aan komt. Al met al twijfel ik nog een beetje.
Royvevrijdag 24 november 2017 @ 15:45
2 nieuwe op FNC.

SPOILER
petercvrijdag 24 november 2017 @ 16:17
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik denk een prima samenvatting. Wel denk ik dat de inschrijving van de Aegon hypotheek vermoedelijk 30% hoger is, derhalve omstreeks 605k, ivm eventuele rente en kosten. De taxatie waarde na verbouw neem ik met een hele grote korrel zout.Van die zekerheid blijft dus niet heel veel meer over. Wel is natuurlijk positief dat beide eigenaren een goed inkomen genieten en dat er nog een aantal jaren subsidie aan komt. Al met al twijfel ik nog een beetje.
resume.
+ subsidie inkomsten
+ goed stabiel inkomen eigenaren
- onzekerheid verdiensten B&B
+ 2e hypo 135k
- bovenop die van de Aegon
risico ; wat gebeurt er bij in gebreke blijven , is de evt waarde/opbrengst vh pand dan voldoende voor de voor de 2xhypo.(tot nu 135+465 = 600k)

Op zich geen verkeerd project, veel slechtere gezien, twijfel nog
impact9vrijdag 24 november 2017 @ 16:32
quote:
12s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:17 schreef peterc het volgende:

[..]

resume.
+ subsidie inkomsten
+ goed stabiel inkomen eigenaren
- onzekerheid verdiensten B&B
+ 2e hypo 135k
- bovenop die van de Aegon
risico ; wat gebeurt er bij in gebreke blijven , is de evt waarde/opbrengst vh pand dan voldoende voor de voor de 2xhypo.(tot nu 135+465 = 600k)

Op zich geen verkeerd project, veel slechtere gezien, twijfel nog
Wanneer wordt het project uberhaupt open gezet?
Zit er ergens een teller oid?
Benger2vrijdag 24 november 2017 @ 16:56
Leuke topictitel!
djh77vrijdag 24 november 2017 @ 17:01
Het gaat zo goed bij het Pensioenbureau van KoM dat ze de aflossing niet kunnen betalen
quote:
Ondernemer geeft aan dat op korte termijn de betaling van rente en aflossing niet mogelijk is. Wel zal hij tot januari 2018 de rentecomponent voldoen. De eerste rentebetaling kunnen wij inmiddels bevestigen en zullen we begin volgende week uitkeren.


[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 24-11-2017 17:29:45 ]
Benger2vrijdag 24 november 2017 @ 19:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 17:01 schreef djh77 het volgende:
Het gaat zo goed bij het Pensioenbureau van KoM dat ze de aflossing niet kunnen betalen

[..]

Aan het einde van het jaar willen veel mensen nog hun pensioengat opvullen. December is voor deze lui als het goed is een toptijd. Als ze maar weer gaan aflossen lijkt het me niet zo'n probleem. Je krijgt tenminste nog rente. Dat is helaas niet bij elk platform zo geregeld.
CFrealistvrijdag 24 november 2017 @ 19:35
Het duurzaamheidsproject van CC heb ik meegepakt voor een bescheiden bedrag. Is hier volgens mij niet besproken.
jsuijkervrijdag 24 november 2017 @ 19:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 19:35 schreef CFrealist het volgende:
Het duurzaamheidsproject van CC heb ik meegepakt voor een bescheiden bedrag. Is hier volgens mij niet besproken.
Wat zijn de zekerheden hier?
Mijn account is schijnbaar gedeactiveerd aangezien ik nog niet geinvesteerd heb bij CC. Kan dus ook geen zekerheden inzien.

Wel echt een groot nadeel bij CC
obligatairevrijdag 24 november 2017 @ 19:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 19:35 schreef CFrealist het volgende:
Het duurzaamheidsproject van CC heb ik meegepakt voor een bescheiden bedrag. Is hier volgens mij niet besproken.
M.i. erg risicovol dit project. Moet zich nog helemaal bewijzen.
TisIkvrijdag 24 november 2017 @ 21:04
Nieuwe CCF
SPOILER
Het lijkt erop dat CCF de investeringsmogelijkheid geblokkeerd heeft.
queposvrijdag 24 november 2017 @ 21:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 21:04 schreef TisIk het volgende:
Nieuwe CCF
SPOILER
Het lijkt erop dat CCF de investeringsmogelijkheid geblokkeerd heeft.
ja al sinds gisteravond, maar er hebben vandaag op een of andere manier toch nog mensen kunnen investeren, rara waarom?
Horsemenvrijdag 24 november 2017 @ 21:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 21:04 schreef TisIk het volgende:
Nieuwe CCF
SPOILER
Het lijkt erop dat CCF de investeringsmogelijkheid geblokkeerd heeft.
Ja, het vooraf investeren pakken ze nu anders aan. Het is echter wel mogelijk want ik zie dat er wel investeringen plaatsvinden. Werk te doen voor de speurneuzen onder ons..... :Y
TisIkvrijdag 24 november 2017 @ 22:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 21:54 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, het vooraf investeren pakken ze nu anders aan. Het is echter wel mogelijk want ik zie dat er wel investeringen plaatsvinden. Werk te doen voor de speurneuzen onder ons..... :Y
Probeer deze eens:
SPOILER
Mynheer007vrijdag 24 november 2017 @ 22:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 21:54 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, het vooraf investeren pakken ze nu anders aan. Het is echter wel mogelijk want ik zie dat er wel investeringen plaatsvinden. Werk te doen voor de speurneuzen onder ons..... :Y
Ik zie het ook. Ik ben geen expert maar heb het vermoeden dat de innercircle twee links toegestuurd krijgt: 1 met de pitch, en een link via welke ze kunnen investeren. (We zouden dus eigenlijk iemand in de innercircle moeten hebben die ons iets meer kan vertellen over de gang van zaken, en op basis daarvan kunnen we er waarschijnlijk wel achter komen hoe het werkt, want ze zullen elke keer wel dezelfde manier gebruiken)

Ze zullen deze wijziging wel hebben aangebracht ivm de afm regels.

PS: er kan altijd iemand proberen te infiltreren in de innercircle door gewoon een mail te sturen naar de ondernemers die geld op proberen te halen
Mynheer007vrijdag 24 november 2017 @ 22:18
quote:
Thanks, het lijkt het er op dat mijn vermoeden klopt. De link lijkt het te doen, al heb ik niet geprobeerd te investeren.

Petje af hoor :)
Horsemenvrijdag 24 november 2017 @ 22:19
quote:
Ja, helemaal super. Geen idee hoe je het weer voor elkaar krijgt maar deze werkt voor project In de Kloosterhof. ^O^ *O*

Kan je er voor de liefhebbers ook nog een vinden voor de groothandel in groente en fruit?
Horsemenvrijdag 24 november 2017 @ 22:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 22:18 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Thanks, het lijkt het er op dat mijn vermoeden klopt. De link lijkt het te doen, al heb ik niet geprobeerd te investeren.
Ja, het werkt. Ik heb kloosterhof voorlopig toch maar meegenomen.
Faraday01vrijdag 24 november 2017 @ 22:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 22:22 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, het werkt. Ik heb kloosterhof voorlopig toch maar meegenomen.
Ik twijfel heel erg over deze pitch, vooral omdat het een groot vraagteken is wat de marktwaarde van het pand is al er verkocht moet worden

Hoor ook graag meningen over de supermarkt
Horsemenvrijdag 24 november 2017 @ 22:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 21:04 schreef TisIk het volgende:
Nieuwe CCF
SPOILER
Het lijkt erop dat CCF de investeringsmogelijkheid geblokkeerd heeft.
Eigenaar gaat van een supermarkt over naar een groothandel. Wederom een 2e hypotheek met op papier enige overwaarde. Wel h.a. Al met al stellen de zekerheden niet zo veel vol. Wel een familiebedrijf met lage personeelskosten. Wat vinden jullie van deze?
NaRegenDeZonzaterdag 25 november 2017 @ 07:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 22:19 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, helemaal super. Geen idee hoe je het weer voor elkaar krijgt maar deze werkt voor project In de Kloosterhof. ^O^ *O*

Kan je er voor de liefhebbers ook nog een vinden voor de groothandel in groente en fruit?
Heb gezien dat in de kloosterhof nog 100500 euro Open staat. Dus reeds 30k toegezegd.👍🔓

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 25-11-2017 07:33:08 ]
NaRegenDeZonzaterdag 25 november 2017 @ 07:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 22:30 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Eigenaar gaat van een supermarkt over naar een groothandel. Wederom een 2e hypotheek met op papier enige overwaarde. Wel h.a. Al met al stellen de zekerheden niet zo veel vol. Wel een familiebedrijf met lage personeelskosten. Wat vinden jullie van deze?
Inderdaad familie bedrijf met beperkt risico. Op de verhuurde panden met aflossingsvrije hypotheken zal ook nog wel wat overwaarde zitten daar er 5% rente betaald wordt en men er geld aan over-houdt. Op het aan te kopen pand creŽert men ook wat overwaarde in de loop der tijd door de aflossingen op hypotheek morgen.nl. Dus op zich niet verkeerd.

Daarnaast heeft meneer zo te zien nog een zware gouden ketting om te verkopen.😋

Ben ook benieuwd of onze speurders deze Investeringslink kunnen vinden!

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 25-11-2017 14:49:28 ]
voetbalmanager2zaterdag 25 november 2017 @ 19:39
Een week te vroeg al de betaling van FNC binnen.....en ook nog meer dan ingepland is :)
crowd-fundizaterdag 25 november 2017 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 19:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Een week te vroeg al de betaling van FNC binnen.....en ook nog meer dan ingepland is :)
Bofkont ;) Bij mij is het altijd een dag later. Zal wel aan mijn bank liggen (ING).
Dat het meer is dan ingepland, daar reken ik ook op. Dan is er tenminste weer een achterstallige termijn betaald.
Benger2zaterdag 25 november 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 19:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Een week te vroeg al de betaling van FNC binnen.....en ook nog meer dan ingepland is :)
Ik heb hem nog niet. Groot kans is het een vervroegde aflossing. Niets om blij mee te zijn, ten zij het een probleemgeval was.
voetbalmanager2zaterdag 25 november 2017 @ 19:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 19:56 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Bofkont ;) Bij mij is het altijd een dag later. Zal wel aan mijn bank liggen (ING).
Dat het meer is dan ingepland, daar reken ik ook op. Dan is er tenminste weer een achterstallige termijn betaald.
Ik heb ook ING.
Op basis van het ontvangen bedrag gok ik dat de materialen behang& schilderman een dubbele betaling heeft gedaan en weer helemaal bij is. Een van mijn kleinere betalingen zit er dan niet bij.
Groepfunderzaterdag 25 november 2017 @ 21:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 19:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Een week te vroeg al de betaling van FNC binnen.....en ook nog meer dan ingepland is :)
Bij mij is er ook geld gestort, maar §16,95 minder dan verwacht. Nu maar hopen dat dit in de komende week wordt rechtgetrokken.
escortmk2zaterdag 25 november 2017 @ 21:38
Ik heb 9/10 FNC betalingen ontvangen, alleen de supermarkt/groothandel weer niet, ondanks toezeggingen over een familielid dat zou meehelpen met de financiŽle administratie. Ik ben wel een beetje klaar met 'm, wat mij betreft gaat FNC nu over tot actie.
Horsemenzondag 26 november 2017 @ 07:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 07:17 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]


Ben ook benieuwd of onze speurders deze Investeringslink kunnen vinden!
Iemand deze investeringslink al kunnen vinden?
FINONAFzondag 26 november 2017 @ 08:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 07:02 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Heb gezien dat in de kloosterhof nog 100500 euro Open staat. Dus reeds 30k toegezegd.👍🔓
Gisterenavond geÔnvesteerd. In mijn mail gaven ze aan dat "De leningaanvraag van In de Kloosterhof is nu voor 23% volgeschreven en staat nog uiterlijk tot 24-12-2017 open voor inschrijvingen" Dus inderdaad ongeveer 31 k toegezegd.
prins01zondag 26 november 2017 @ 09:55


[ Bericht 100% gewijzigd door prins01 op 26-11-2017 10:06:49 ]
prins01zondag 26 november 2017 @ 10:07
Vanochtend is 24% volgeschreven.
Mynheer007zondag 26 november 2017 @ 11:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 07:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Iemand deze investeringslink al kunnen vinden?
Ik heb gekeken maar ik kan hem niet vinden. Als ik naar de link van de b&b kijk dan bestaat het laatste gedeelte uit de nummers van het project-id. Ik kan het project-id van het suoermarktproject vinden, maar als ik die invul in de link van de b&b dan werkt het niet. Misschien kan Tilsk ons verder helpen of uitleggen hoe de url is opgebouwd..
prins01zondag 26 november 2017 @ 15:06
Ook deze link werkt niet:
https://www.collincrowdfu(...)96-8EF3-D9580839F61E

https://www.collincrowdfu(...)2A-BE1F-29477BDF3B65

bron: https://www.crowdfundmarkt.nl/crowdfundingproject/supermarkt-ram
Groepfunderzondag 26 november 2017 @ 15:35
Op FNC staat deze nu open om in te investeren:

Koeling en vriezer Brasserie:
Risico-categorie: A
Bedrag: §15.000,-
Nominale rente: 6.49 %
Termijn: 2 jaar.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/30238
Faraday01zondag 26 november 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 15:35 schreef Groepfunder het volgende:
Op FNC staat deze nu open om in te investeren:

Koeling en vriezer Brasserie:
Risico-categorie: A
Bedrag: §15.000,-
Nominale rente: 6.49 %
Termijn: 2 jaar.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/30238
voor 5,5% na kosten kies is liever voor een SiG pitch met hypotheekrecht. Ik laat deze lopen
Groepfunderzondag 26 november 2017 @ 16:27
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 15:50 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
voor 5,5% na kosten kies is liever voor een SiG pitch met hypotheekrecht. Ik laat deze lopen
En zo maken we allemaal onze eigen keuzes. Hij is inmiddels al vol. Bij de showroom van het onderhoudsbedrijf was ik te laat. Bij Rock Cafť Aflossing Crediteuren heb ik te lang zitten twijfelen en hebben anderen dus voor mij beslist dat ik niet meedoe.
marathon2000maandag 27 november 2017 @ 10:44
Nieuwe LAH Indonesie:
https://www.lendahand.com(...)5725-ksp-artha-prima
12mnd 3.5%
djh77maandag 27 november 2017 @ 11:01
In de Koosterhof:
https://www.collincrowdfund.nl/in-de-kloosterhof/
Mynheer007maandag 27 november 2017 @ 11:05
quote:
Zonder voorkennis via dit platform ben je gewoon kansloos om te investeren. Project zit gewoon weer binnen 5 minuten vol.

Benieuwd of er een antwoord komt op de vraag die er bij de pitch geplaatst is (waarschijnlijk afkomstig uit ons midden):
quote:
Geachte, ik heb een paar vragen over dit project. 1. Wat is de reden dat Aegon niet het volle bedrag dus inclusief de verbouwing heeft gefinancierd? Gezien de royale taxatiewaarde had dat toch makkelijk gekund en was wellicht goedkoper geweest? 2. Wat was het aankoopbedrag van het pand inclusief kosten kk? 3. Hoeveel brengen de ondernemers daadwerkelijk in aan liquide middelen? 4. Kunt u de inbreng van 200K nader toelichten c.q. specificeren? Met vr.groet.
djh77maandag 27 november 2017 @ 11:27
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 11:05 schreef Mynheer007 het volgende:
Benieuwd of er een antwoord komt op de vraag die er bij de pitch geplaatst is (waarschijnlijk afkomstig uit ons midden):
quote:
Geachte, ik heb een paar vragen over dit project. 1. Wat is de reden dat Aegon niet het volle bedrag dus inclusief de verbouwing heeft gefinancierd? Gezien de royale taxatiewaarde had dat toch makkelijk gekund en was wellicht goedkoper geweest? 2. Wat was het aankoopbedrag van het pand inclusief kosten kk? 3. Hoeveel brengen de ondernemers daadwerkelijk in aan liquide middelen? 4. Kunt u de inbreng van 200K nader toelichten c.q. specificeren? Met vr.groet.
quote:
Beste investeerder,
Bedankt voor uw vragen. Het deel dat door Aegon gefinancierd is middels een woninghypotheek, is gebaseerd op basis van het inkomen uit loondienst. Op basis van de taxatiewaarde kon eventueel meer gefinancierd worden echter het inkomen is hier leidend in geweest. Het aankoopbedrag van het pand bedroeg § 491.250 kosten koper (die bedragen ongeveer 2%). De eigen inbreng zakelijk is afkomstig uit gerealiseerde overwaarde bij verkoop van de vorige woning. De totale overwaarde bedroeg § 218.000,–.
Royvemaandag 27 november 2017 @ 11:29
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 11:05 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Zonder voorkennis via dit platform ben je gewoon kansloos om te investeren. Project zit gewoon weer binnen 5 minuten vol.

Benieuwd of er een antwoord komt op de vraag die er bij de pitch geplaatst is (waarschijnlijk afkomstig uit ons midden):

[..]

Ik zorg altijd dat ik het geld wat ik wil investeren bij Collin die week al op mijn account heb staan zodat ik geen iDEAL betaling meer hoef te doen en via de app gaat investeren sneller omdat je geen code via SMS hoeft in te voeren.
djh77maandag 27 november 2017 @ 11:33
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 11:29 schreef Royve het volgende:

[..]

Ik zorg altijd dat ik het geld wat ik wil investeren bij Collin die week al op mijn account heb staan zodat ik geen iDEAL betaling meer hoef te doen en via de app gaat investeren sneller omdat je geen code via SMS hoeft in te voeren.
Goede tip! Zeker nu we nog niet exact weten hoe de verborgen betaallink is opgebouwd.

Ik heb de site rond 11 uur een aantal keren ververst. toen het project op het scherm verscheen hadden er al zeker meer dan 40 mensen (excl. de voorinschrijvers) geÔnvesteerd. De app gaat misschien sowieso sneller dan de site

[ Bericht 7% gewijzigd door djh77 op 27-11-2017 11:39:25 ]
djh77maandag 27 november 2017 @ 13:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 17:01 schreef djh77 het volgende:
Het gaat zo goed bij het Pensioenbureau van KoM dat ze de aflossing niet kunnen betalen
quote:
Ondernemer geeft aan dat op korte termijn de betaling van rente en aflossing niet mogelijk is. Wel zal hij tot januari 2018 de rentecomponent voldoen. De eerste rentebetaling kunnen wij inmiddels bevestigen en zullen we begin volgende week uitkeren.
quote:
Namens de ondernemer:
"Ik realiseer me terdege dat het op zijn minst vragen oproept als wij niet in staat zijn de aflossingen te voldoen. De reden is dat wij, voor een deel van de omzet, afhankelijk zijn van abonnementen die per 1 januari voor een heel jaar vervallen. Daarnaast maken we momenteel relatief veel kosten om de groei die we voorzien te kunnen realiseren. Dat is de reden dat de liquiditeit onder druk staat. Voor zover is te voorzien is dat dit in januari is opgelost. Ik wil u ervan overtuigen dat wij niet lichtvaardig met uw belangen omgaan. Nogmaals bied ik dan ook mijn verontschuldiging aan voor de situatie en doe er alles aan om dit verder te voorkomen. "
Royvemaandag 27 november 2017 @ 15:48
Nieuwe op FNC, wat vinden jullie hier van?

SPOILER
Nieuwe op GvE
SPOILER
OpDieFietsmaandag 27 november 2017 @ 15:54
Nieuwe IVM:
https://www.investormatch(...)pitches/401-myid-bv/

Een mooi verhaal, maar de indruk die bij mij toch vooral blijft hangen is: onduidelijk waar het geld precies voor gebruikt gaat worden, hockeystickprognose, geen noemenswaardige zekerheden.
impact9maandag 27 november 2017 @ 16:04
Ik vind die voorpublicaties echt zooo vervelend, ik wil gewoon gelijk investeren of niet pfff...
obligatairemaandag 27 november 2017 @ 16:39
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 16:04 schreef impact9 het volgende:
Ik vind die voorpublicaties echt zooo vervelend, ik wil gewoon gelijk investeren of niet pfff...
Helemaal terecht, dit werkt niet op deze manier.

Overigens had dat bij dit project van IvM niet uitgemaakt want die sla ik met volle overtuiging over :6
FINONAFmaandag 27 november 2017 @ 16:41
[quote]0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:48 schreef Royve het volgende:
Nieuwe op FNC, wat vinden jullie hier van?

SPOILER
Hij neemt in 2016 geen privť opname. Resultaat wordt toegevoegd aan het eigen vermogen. De post vlottende activa? Iemand enig idee? Ik stel de vraag ook maar even aan FNC. Kijken of ze reageren voordat project wordt opengezet.
obligatairemaandag 27 november 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 11:27 schreef djh77 het volgende:

[..]

[..]


[..]

Hmmm, dit antwoord maakt, dat ik mijn gedane investering niet zal terugtrekken. Die inbreng was blijkbaar geen gebakken lucht maar echt geld.

[ Bericht 7% gewijzigd door obligataire op 27-11-2017 16:58:18 ]
pro-investeerdermaandag 27 november 2017 @ 16:42
Die Thai van GVE gaat een zaak overnemen die alleen afhaal heeft of bezorgt. Binnen 5km van eigen zaak (ook Thai) die ook bezorgt... En dan wel de omzetten optellen.... Dat lijkt me geen juiste inschatting.

Die van IVM heeft weinig zekerheden, maar verder wel een sterke balans/EV en prima omzet. Wel benieuwd hoe het tot nu toe is gefinancierd. Lijkt hoop eigen geld....
bleyenburgmaandag 27 november 2017 @ 17:06
iemand een idee wat die 1%CB bij de FNC projecten betekent?
nooit eerder gezien
FINONAFmaandag 27 november 2017 @ 17:08
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 17:06 schreef bleyenburg het volgende:
iemand een idee wat die 1%CB bij de FNC projecten betekent?
nooit eerder gezien
Momenteel heeft Funding Circle een cashback actie voor investeerders. Investeert u in een kredietproject met [1% CB] in de titel, dan ontvangt u naast uw maandelijkse rente en aflossing ook eenmalig een extra bonus van 1% van het door u geÔnvesteerde bedrag terug. Bekijk de actievoorwaarden op www.fundingcircle.com/nl/cashbackactie. Belangrijk: De AFM raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert zij maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.
FINONAFmaandag 27 november 2017 @ 17:08
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 17:08 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Momenteel heeft Funding Circle een cashback actie voor investeerders. Investeert u in een kredietproject met [1% CB] in de titel, dan ontvangt u naast uw maandelijkse rente en aflossing ook eenmalig een extra bonus van 1% van het door u geÔnvesteerde bedrag terug. Bekijk de actievoorwaarden op www.fundingcircle.com/nl/cashbackactie. Belangrijk: De AFM raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert zij maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.
Staan wel heel veel projecten open dus ze proberen het met dit lokkertje.
FINONAFmaandag 27 november 2017 @ 17:26
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 16:41 schreef FINONAF het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op maandag 27 november 2017 15:48 schreef Royve het volgende:
Nieuwe op FNC, wat vinden jullie hier van?

SPOILER
Hij neemt in 2016 geen privť opname. Resultaat wordt toegevoegd aan het eigen vermogen. De post vlottende activa? Iemand enig idee? Ik stel de vraag ook maar even aan FNC. Kijken of ze reageren voordat project wordt opengezet.
Antwoord gekregen van FNC:

Onder vlottende activa zijn onderstaande posten inbegrepen:
voorraden (grondstoffen en/of gereed product)
debiteuren
liquide middelen (bank en kas)

Helaas kunnen wij uit privacyoverwegingen niet de onderlinge verdeling specificeren.
Mocht u aanvullende vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

Voorraden lijkt mij onmogelijk. Liquide middelen zal niet veel zijn anders leent hij niet. Blijft over de post debiteuren... Wat verder opvalt is dat er helemaal geen schulden zijn, ook geen btw schuld (wellicht alles in onderaanneming uitgevoerd, waardoor de verleggingsregeling gold)
bleyenburgmaandag 27 november 2017 @ 17:56
Dank Finofaf
Royvemaandag 27 november 2017 @ 17:57
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 17:26 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Antwoord gekregen van FNC:

Onder vlottende activa zijn onderstaande posten inbegrepen:
voorraden (grondstoffen en/of gereed product)
debiteuren
liquide middelen (bank en kas)

Helaas kunnen wij uit privacyoverwegingen niet de onderlinge verdeling specificeren.
Mocht u aanvullende vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

Voorraden lijkt mij onmogelijk. Liquide middelen zal niet veel zijn anders leent hij niet. Blijft over de post debiteuren... Wat verder opvalt is dat er helemaal geen schulden zijn, ook geen btw schuld (wellicht alles in onderaanneming uitgevoerd, waardoor de verleggingsregeling gold)
Bedankt, voor mij toch iets te veel vraagtekens voor nu om in te stappen.
NaRegenDeZonmaandag 27 november 2017 @ 18:20
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 17:57 schreef Royve het volgende:

[..]

Bedankt, voor mij toch iets te veel vraagtekens voor nu om in te stappen.
Net alle 6 nieuwe projecten van FNC doorgelezen. Doe aan alle 6 niet mee.
IVM project, luchtkasteel prognoses. Laat ik dus ook links liggen.
De Thai van GVE lijkt me wel wat. Maar ik begin er niet aan. 20k met de trage site bij GVE heb ik geen geduld voor. Kortom Veel nieuwe projecten maar niet investeren.
wouterdemaandag 27 november 2017 @ 19:43
Bij Greencrowd na 12/24 termijnen volledige aflossing.

Project Wildlife green organic.
djh77maandag 27 november 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:54 schreef OpDieFiets het volgende:
Nieuwe IVM:
https://www.investormatch(...)pitches/401-myid-bv/

Een mooi verhaal, maar de indruk die bij mij toch vooral blijft hangen is: onduidelijk waar het geld precies voor gebruikt gaat worden, hockeystickprognose, geen noemenswaardige zekerheden.
200k lijkt me ook wat aan de hoge kant voor IVM
Speekselkliermaandag 27 november 2017 @ 21:43
Leesvoer!

Blijkbaar is er een consultatie geweest bij de overheid over crowdfunding. Ze hebben maar liefst 17 reacties gekregen van platforms en investeerders.

Ik heb de boel nog niet doorgelezen, maar liefst 17 brieven, maar ik wilde ze toch vast melden.
Ik denk dat er hier wel wat mensen zitten die hun eigen brief tegenkomen!
ML45maandag 27 november 2017 @ 22:12
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 21:43 schreef Speekselklier het volgende:
Leesvoer!

Blijkbaar is er een consultatie geweest bij de overheid over crowdfunding. Ze hebben maar liefst 17 reacties gekregen van platforms en investeerders.

Ik heb de boel nog niet doorgelezen, maar liefst 17 brieven, maar ik wilde ze toch vast melden.
Ik denk dat er hier wel wat mensen zitten die hun eigen brief tegenkomen!
Het aantal reacties zal veel hoger zijn, zelf heb ik ook gereageerd alleen niet openbaar. Ongetwijfeld zullen meer particulieren dit gedaan hebben. Ben benieuwd wat de uitkomsten zijn en of de regelgeving aangepast gaat worden.
Benger2maandag 27 november 2017 @ 22:24
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 22:12 schreef ML45 het volgende:

[..]

Het aantal reacties zal veel hoger zijn, zelf heb ik ook gereageerd alleen niet openbaar. Ongetwijfeld zullen meer particulieren dit gedaan hebben. Ben benieuwd wat de uitkomsten zijn en of de regelgeving aangepast gaat worden.
Ik heb ook gereageerd met een niet openbare reactie.
dyna18dinsdag 28 november 2017 @ 00:44
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 22:12 schreef ML45 het volgende:

[..]

Het aantal reacties zal veel hoger zijn, zelf heb ik ook gereageerd alleen niet openbaar. Ongetwijfeld zullen meer particulieren dit gedaan hebben. Ben benieuwd wat de uitkomsten zijn en of de regelgeving aangepast gaat worden.
Yup. Ik heb ook een reactie ingediend, echter niet openbaar.
Ik hoef niet perse op geenstijl daskapitaal te staan.

Gelukkig zijn er veel goede reacties ingediend, hoewel sommige tegenstrijdig.
NaRegenDeZondinsdag 28 november 2017 @ 08:51
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 21:43 schreef Speekselklier het volgende:
Leesvoer!

Blijkbaar is er een consultatie geweest bij de overheid over crowdfunding. Ze hebben maar liefst 17 reacties gekregen van platforms en investeerders.

Ik heb de boel nog niet doorgelezen, maar liefst 17 brieven, maar ik wilde ze toch vast melden.
Ik denk dat er hier wel wat mensen zitten die hun eigen brief tegenkomen!
Iedere dag 1 lezen. Heb net reactie van FNC gelezen. Zeer gedegen stuk! Kan ik het voor 95% mee eens zijn.
escortmk2dinsdag 28 november 2017 @ 09:47
Het geld klotst tegen de plinten, pitches bij Collin, GVE, HCN enz zitten snel vol.
En FNC moet lokkertjes verzinnen om investeerders te vinden. Dat, icm de twijfelachtige manier waarop ze projecten zoeken, maakt dit echt een heel gevaarlijk spelletje. Ik houd mijn hart vast.

Kan/moet hier niemand tegen optreden?
OpDieFietsdinsdag 28 november 2017 @ 10:21
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 november 2017 09:47 schreef escortmk2 het volgende:
Het geld klotst tegen de plinten, pitches bij Collin, GVE, HCN enz zitten snel vol.
En FNC moet lokkertjes verzinnen om investeerders te vinden. Dat, icm de twijfelachtige manier waarop ze projecten zoeken, maakt dit echt een heel gevaarlijk spelletje. Ik houd mijn hart vast.

Kan/moet hier niemand tegen optreden?
Waartegen, precies? Vooralsnog heeft FNC qua defaults denk ik een betere track record dan diverse andere platformen.
djh77dinsdag 28 november 2017 @ 11:11
Surinaamse supermarkt is ook weer snel gefund. Helaas zonder geheime investeringslink:
https://www.collincrowdfund.nl/supermarkt-ram/
Royvedinsdag 28 november 2017 @ 11:57
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 november 2017 09:47 schreef escortmk2 het volgende:
de plinten, pitches bij Collin, GVE, HCN enz zitten snel vol.
En FNC moet lokkertjes verzinnen om investeerders te vinden. Dat, icm de twijfelachtige manier waarop ze projecten zoeken, maakt dit echt een heel gevaarlijk spelletje. Ik houd mijn hart vast.

Kan/moet hier niemand tegen optreden?
Staan ook relatief veel projecten uit/open op dit moment vergeleken andere platformen.
crowd-fundidinsdag 28 november 2017 @ 12:04
Kleintje op LAH
Kenia
§ 10000
7%
6 maanden
Umati (factoring)
Horsemendinsdag 28 november 2017 @ 12:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 11:11 schreef djh77 het volgende:
Surinaamse supermarkt is ook weer snel gefund. Helaas zonder geheime investeringslink:
https://www.collincrowdfund.nl/supermarkt-ram/
Wat mij betreft toch geen onaardig project en ik heb hem meegenomen. Inderdaad erg jammer dat de investeringslink van nieuwe projecten nog niet “gekraakt” is.
FINONAFdinsdag 28 november 2017 @ 12:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 10:21 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Waartegen, precies? Vooralsnog heeft FNC qua defaults denk ik een betere track record dan diverse andere platformen.
Eens, ik bekeek zo net mijn dashboard even en ik alle projecten zijn bij met betalen en met de hoge rentes die ze bieden, kan je je een default permitteren. Ik doe max 200 per project, maar meestal slechts 100 om maximaal te spreiden.
crowd-fundidinsdag 28 november 2017 @ 13:20
Nog een wat grotere factorer bij LAH:
Prodigy Healthcare, Kenia
§ 165300
6%
12 maanden
FinancialAcces
djh77dinsdag 28 november 2017 @ 13:25
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Horsemendinsdag 28 november 2017 @ 13:41
quote:
Dank voor het delen!
Op zich geen onaardig project maar de eigenaren lopen weer geen enkel risico en de crowd mag alle risico’s voor zijn rekening nemen voor een magere 7,5% vergoeding. Ik laat deze aan mij voorbij gaan.
FINONAFdinsdag 28 november 2017 @ 14:16
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 november 2017 12:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Wat mij betreft toch geen onaardig project en ik heb hem meegenomen. Inderdaad erg jammer dat de investeringslink van nieuwe projecten nog niet “gekraakt” is.
Ik heb hem zonet nog mee kunnen pikken, was nog een plaatsje vrijgekomen.
obligatairedinsdag 28 november 2017 @ 14:17
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:41 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dank voor het delen!
Op zich geen onaardig project maar de eigenaren lopen weer geen enkel risico en de crowd mag alle risico’s voor zijn rekening nemen voor een magere 7,5% vergoeding. Ik laat deze aan mij voorbij gaan.
Er is toch een 115K materiŽle borg gesteld, al kun je afvragen of dat in de toekomst zo blijft.

Ze zijn weer lekker aan het goochelen trouwens. Vooruitontvangen omzet/cursusgeld geen schuld _O- Debiteurenkrediet is ook een vorm van krediet zolang de prestatie nog niet geleverd is en de kosten nog gemaakt moeten worden. Op zich niets mis mee maar als cursisten vooraf betalen dan verwacht je toch ook een post liquide middelen debet op de balans.
djh77dinsdag 28 november 2017 @ 14:30
Volgende beŽindigde project KoM:
quote:
Het project Weelink Stalinnovatie is beŽindigd. Samen met de ondernemers is geconcludeerd dat de kans op een succesvolle funding met nog 12 dagen te gaan nihil is. We hebben besloten het project dat 45% van het doelbedrag gerealiseerd van ons platform te halen. Mede namens Weelink Stalinnovatie dank aan alle investeerders die wel in dit project geloofden en we zien u graag terug bij een volgend project!
NaRegenDeZondinsdag 28 november 2017 @ 14:39
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 november 2017 12:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Wat mij betreft toch geen onaardig project en ik heb hem meegenomen. Inderdaad erg jammer dat de investeringslink van nieuwe projecten nog niet “gekraakt” is.
Ik had hem ook graag meegenomen. Had vanochtend alleen geen tijd. Mijn hoop is ook gevestigd op de kraakploeg. Anders zie ik mij niet zo vaak meer investeren via Collin.
obligatairedinsdag 28 november 2017 @ 15:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 11:57 schreef Royve het volgende:

[..]

(inz. FNCj)

Staan ook relatief veel projecten uit/open op dit moment vergeleken andere platformen.
Dat is niet zo vreemd want ik heb intussen al vijf of zes brieven met kredietaanbod van FNC gehad met telkens twee maanden of zo er tussen.
Je zou het bijna doen om maar van het gezeur af te zijn _O-
impact9dinsdag 28 november 2017 @ 15:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:21 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat is niet zo vreemd want ik heb intussen al vijf of zes brieven met kredietaanbod van FNC gehad met telkens twee maanden of zo er tussen.
Je zou het bijna doen om maar van het gezeur af te zijn _O-
Ik heb er idd ook al 2 gehad, haha
ETphonehomedinsdag 28 november 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:21 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat is niet zo vreemd want ik heb intussen al vijf of zes brieven met kredietaanbod van FNC gehad met telkens twee maanden of zo er tussen.
Je zou het bijna doen om maar van het gezeur af te zijn _O-
Maar mr. Obli zou ongetwijfeld in de velige A categorie vallen, dus het is maar goed dat ze je aanschrijven, om een gezonde mix te houden tussen waagstukjes, en veilige havens!
obligatairedinsdag 28 november 2017 @ 16:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:39 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik had hem ook graag meegenomen. Had vanochtend alleen geen tijd. Mijn hoop is ook gevestigd op de kraakploeg. Anders zie ik mij niet zo vaak meer investeren via Collin.
Het probleem is dat ze hier meelezen dus ze zullen ons altijd wel een stap voorblijven.
Erg jammer maar het doet je wel beseffen hoe goed we het gehad hebben afgelopen tijd.
Certecodinsdag 28 november 2017 @ 16:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:21 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat is niet zo vreemd want ik heb intussen al vijf of zes brieven met kredietaanbod van FNC gehad met telkens twee maanden of zo er tussen.
Je zou het bijna doen om maar van het gezeur af te zijn _O-
Aangezien ik aardig wat BV'tjes beheer heb ik er inmiddels ca. 80 voorbij zien komen. Ik herken de blanco envelop al voordat ik 'em open heb gemaakt.
escortmk2dinsdag 28 november 2017 @ 16:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 16:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Het probleem is dat ze hier meelezen dus ze zullen ons altijd wel een stap voorblijven.
Erg jammer maar het doet je wel beseffen hoe goed we het gehad hebben afgelopen tijd.
Colling mag wat mij betreft ook gewoon meelezen toch? Hebben ze er last van als er investeerders zijn die al eerder investeren? De projecten lopen nu allemaal al snel vol, maar mocht dit niet zo zijn dan kan een "vliegende start" door fok-investeerders ook positief voor Collin uitpakken.
Royvedinsdag 28 november 2017 @ 16:35
Je ziet bij de Collin projecten die nog dicht zitten wel al veel investeringen staan. Hebben sommige een andere link gekregen zodat ze wel kunnen investeren? Of weten ze gewoon de link om te investeren?
Horsemendinsdag 28 november 2017 @ 16:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 16:35 schreef Royve het volgende:
Je ziet bij de Collin projecten die nog dicht zitten wel al veel investeringen staan. Hebben sommige een andere link gekregen zodat ze wel kunnen investeren? Of weten ze gewoon de link om te investeren?
Of ze hebben de link gekregen en zijn vrienden of familie (van geldnemer) of ze zijn nog handiger dan onze speurneuzen....
obligatairedinsdag 28 november 2017 @ 16:49
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 november 2017 16:23 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Collin mag wat mij betreft ook gewoon meelezen toch? Hebben ze er last van als er investeerders zijn die al eerder investeren? De projecten lopen nu allemaal al snel vol, maar mocht dit niet zo zijn dan kan een "vliegende start" door fok-investeerders ook positief voor Collin uitpakken.
Plus dat ze er nog wat gratis commentaar bij krijgen waardoor ze hun pitch nog wat zouden kunnen verbeteren/aanvullen.
(niet dat dit veel gebeurde trouwens).
Mynheer007dinsdag 28 november 2017 @ 16:52
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 november 2017 16:23 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Colling mag wat mij betreft ook gewoon meelezen toch? Hebben ze er last van als er investeerders zijn die al eerder investeren? De projecten lopen nu allemaal al snel vol, maar mocht dit niet zo zijn dan kan een "vliegende start" door fok-investeerders ook positief voor Collin uitpakken.
Zo denk ik er ook over. Volgens mij is het een win-winsituatie.
Faraday01dinsdag 28 november 2017 @ 16:53
Net mijn portefeuille bekeken en het valt op dat ik heel veel minder ben gaan investeren. En dat komt voor een deel ook door de 48 uur politiek.

GvE, KoM, LaH en IvM heb ik al maanden niet meer geÔnvesteerd. CCF vorige maand een investering gedaan en daarvoor was het ook maanden geleden. Enige waar ik nog wel beperkt investeer zijn SiG en FNC. Maar al met al heb ik moeite om mijn portefeuille op peil te houden terwijl ik eigenlijk nog wel iets uit zou willen breiden.
Mynheer007dinsdag 28 november 2017 @ 16:54
quote:
Nogmaals bedankt. Zou je ons ook aan de links voor de andere projecten kunnen helpen? (of ons in pm vertellen waar je de link vindt)
bleyenburgdinsdag 28 november 2017 @ 18:35
nieuwe 020 slager op FNC.

kulverhaal: 30K om voorraad vlees aan te leggen.

verloop van de cijfers 2014 -> 2016 geeft reden genoeg om anders te vermoeden.

omzetverloop prima, maar balans geeft reden tot zorg.
(disclaimer: ervanuitgaande dat gepresenteerde cijfers correct en waarheidsgetrouw zijn)
bleyenburgdinsdag 28 november 2017 @ 18:49
Wat een gedoe joh, met die nieuwe wachttermijn voor nieuwe projecten
:R :N
TisIkdinsdag 28 november 2017 @ 21:32
Nieuwe CCF:
SPOILER
Helaas zonder investeringsknop.
Als ik hem vind zal ik hem delen.
rechtsbackjedinsdag 28 november 2017 @ 21:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:17 schreef obligataire het volgende:

[..]

Er is toch een 115K materiŽle borg gesteld, al kun je afvragen of dat in de toekomst zo blijft.

Ze zijn weer lekker aan het goochelen trouwens. Vooruitontvangen omzet/cursusgeld geen schuld _O- Debiteurenkrediet is ook een vorm van krediet zolang de prestatie nog niet geleverd is en de kosten nog gemaakt moeten worden. Op zich niets mis mee maar als cursisten vooraf betalen dan verwacht je toch ook een post liquide middelen debet op de balans.
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:17 schreef obligataire het volgende:

[..]

Er is toch een 115K materiŽle borg gesteld, al kun je afvragen of dat in de toekomst zo blijft.

Ze zijn weer lekker aan het goochelen trouwens. Vooruitontvangen omzet/cursusgeld geen schuld _O- Debiteurenkrediet is ook een vorm van krediet zolang de prestatie nog niet geleverd is en de kosten nog gemaakt moeten worden. Op zich niets mis mee maar als cursisten vooraf betalen dan verwacht je toch ook een post liquide middelen debet op de balans.
Dwarsindewegdinsdag 28 november 2017 @ 22:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 21:32 schreef TisIk het volgende:
Nieuwe CCF:
SPOILER
Helaas zonder investeringsknop.
Als ik hem vind zal ik hem delen.
Deze durf ik denk ik wel aan. Niet tť groot. Ervaring en een bewezen concept. Nu hopen op de link en reacties hier.
obligatairedinsdag 28 november 2017 @ 23:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 22:28 schreef Dwarsindeweg het volgende:

[..]

Deze durf ik denk ik wel aan. Niet tť groot. Ervaring en een bewezen concept. Nu hopen op de link en reacties hier.
Ik sla deze bewust over. Het eerste bedrijf is amper een jaar oud, ze heeft nog geen buffers opgebouwd en neemt dan voor veel geld en zonder eigen inbreng een krimpend bedrijf over. Heel veel fantasie o.a. door de synergie maar dat moet allemaal nog maar blijken. Ze heeft niets om op terug te vallen als het minder gaat dan verwacht. Of die 2 ton overnamesom reŽel is is onduidelijk. Er wordt geen goodwill betaald dus vette winsten zullen er wel niet geweest zijn.


Persoonlijk zie ik meer in het volgende project:
https://www.capitalcircle(...)c50d9ce5e3-160047061

Zeer ervaren ondernemersechtpaar, ze hebben al een vestiging in Etten-Leur die goed draait en blijft bestaan naast de nieuwe vestiging, brengen 70K eigen geld in en hoeven van de nieuwe vestiging niet te leven. Ik schat de kans op succes veel hoger in dan voornoemd CCF project.

[ Bericht 4% gewijzigd door obligataire op 29-11-2017 00:01:24 ]
amp25woensdag 29 november 2017 @ 07:33
volgende project 13654 van gve met probleem

SPOILER
Hal24

djh77woensdag 29 november 2017 @ 08:17
De schoenzolenman van KoM lijkt net op het nippetje de 90% ondergrens te gaan halen mbt een succesvolle funding. Wel met de nodige noodgrepen...
quote:
Credion Rotterdam-Rijnmond KVO
In de afgelopen week heeft zich een investeerder uit ons netwerk gemeld die een meer dan gemiddelde belangstelling in het product van FootActive heeft geuit. Wij hebben de investeerder met FootActive in verbinding gebracht. Vandaag heeft dat geresulteerd in een investering in het lopende project van § 15.000,-. Ook wordt er gekeken naar verdere samenwerking.
crowdiefunderwoensdag 29 november 2017 @ 08:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 07:33 schreef amp25 het volgende:
volgende project 13654 van gve met probleem

SPOILER
Hal24

Gelukkig is er iemand die 9 maanden borg wil staan lees ik (of zijn die al op?), gelukkig zit ik er niet in.
BillieCFwoensdag 29 november 2017 @ 08:57
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 08:36 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Gelukkig is er iemand die 9 maanden borg wil staan lees ik (of zijn die al op?), gelukkig zit ik er niet in.
Ik zie op facebook dat ze al een jaar geleden terziele zijn gegaan, dus denk dat die borg nu uitgeput is. Zit er zelf overigens niet in.
ETphonehomewoensdag 29 november 2017 @ 10:06
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 08:36 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Gelukkig is er iemand die 9 maanden borg wil staan lees ik (of zijn die al op?), gelukkig zit ik er niet in.
Ik
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 08:36 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Gelukkig is er iemand die 9 maanden borg wil staan lees ik (of zijn die al op?), gelukkig zit ik er niet in.
Ik zit wel in dit project, die 9 maanden borg zijn dus nu op. Het bedrijf is inderdaad al een tijd geleden gestopt, borg is nu op. Nu eens gaan kijken hoe de HA uit gaat pakken, en of GvE hier een beetje door gaat pakken.
ETphonehomewoensdag 29 november 2017 @ 10:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 23:31 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik sla deze bewust over. Het eerste bedrijf is amper een jaar oud, ze heeft nog geen buffers opgebouwd en neemt dan voor veel geld en zonder eigen inbreng een krimpend bedrijf over. Heel veel fantasie o.a. door de synergie maar dat moet allemaal nog maar blijken. Ze heeft niets om op terug te vallen als het minder gaat dan verwacht. Of die 2 ton overnamesom reŽel is is onduidelijk. Er wordt geen goodwill betaald dus vette winsten zullen er wel niet geweest zijn.

Persoonlijk zie ik meer in het volgende project:
https://www.capitalcircle(...)c50d9ce5e3-160047061

Zeer ervaren ondernemersechtpaar, ze hebben al een vestiging in Etten-Leur die goed draait en blijft bestaan naast de nieuwe vestiging, brengen 70K eigen geld in en hoeven van de nieuwe vestiging niet te leven. Ik schat de kans op succes veel hoger in dan voornoemd CCF project.
Ik ken de vestiging in Etten-Leur, lijkt inderdaad goed te lopen, wat mij betreft een prima plek om even wat te eten. Het begon inderdaad een kleine 10 jaar geleden als veredelde snackbar, maar is dat niveau ondertussen wel ontgroeid.
Ik had kortgeleden een CC account aangemaakt, ik ga die morgen maar eens in gebruik nemen.
Royvewoensdag 29 november 2017 @ 11:06
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 10:11 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Ik ken de vestiging in Etten-Leur, lijkt inderdaad goed te lopen, wat mij betreft een prima plek om even wat te eten. Het begon inderdaad een kleine 10 jaar geleden als veredelde snackbar, maar is dat niveau ondertussen wel ontgroeid.
Ik had kortgeleden een CC account aangemaakt, ik ga die morgen maar eens in gebruik nemen.
Lijkt mij ook geen verkeerd project, zojuist even een account aangemaakt.

Deze staat nu open op CCF, is deze hier voorbij gekomen?
SPOILER
djh77woensdag 29 november 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 11:06 schreef Royve het volgende:
Deze staat nu open op CCF, is deze hier voorbij gekomen?
SPOILER
Ja
obligatairewoensdag 29 november 2017 @ 11:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 11:07 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ja
Het kan nog, 25K, (in het onwaarschijnlijke geval dat je dat zou willen :) )
Certecowoensdag 29 november 2017 @ 14:33
Over 48 uur een nieuw SiG-project, wederom op de Mathenesserweg:
https://investeren.sameni(...)g-46-c1-te-rotterdam
jsuijkerwoensdag 29 november 2017 @ 14:53
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 14:33 schreef Certeco het volgende:
Over 48 uur een nieuw SiG-project, wederom op de Mathenesserweg:
https://investeren.sameni(...)g-46-c1-te-rotterdam
Eigenlijk hetzelfde project dat zojuist gestart is. 46-c2 met dezelfde mensen
FINONAFwoensdag 29 november 2017 @ 15:04
Thai Kitchen (GVE) is open en ik eet een hapje mee.

Edit: vol in 50 seconden.
djh77woensdag 29 november 2017 @ 15:09
Nieuw trampolinepark van 825K op ccf:
SPOILER
Nu met een 2e hypotheek op een kerkgebouw:
mu945eds8euhn.png
obligatairewoensdag 29 november 2017 @ 15:09
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:04 schreef FINONAF het volgende:
Thai Kitchen (GVE) is open en ik eet een hapje mee.

Edit: vol in 50 seconden.
Ik eet met je mee :) maar wat een gedoe zeg. het moet allemaal maar net meezitten met je internetverbinding.
Faraday01woensdag 29 november 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:09 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik eet met je mee :) maar wat een gedoe zeg. het moet allemaal maar net meezitten met je internetverbinding.
wat een drama zo :')

Iemand een mening over de ivm pitch die net open is gegaan?
Red_arrowwoensdag 29 november 2017 @ 15:20
Ik zat er klaar voor, maar met het klikken op mijn bevestigingsmail was hij al vol. Ik vind het geen verbetering die 48 uur.
impact9woensdag 29 november 2017 @ 15:22
Ver-schrikkelijk die 48 uur man man man
FINONAFwoensdag 29 november 2017 @ 15:23
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:20 schreef Red_arrow het volgende:
Ik zat er klaar voor, maar met het klikken op mijn bevestigingsmail was hij al vol. Ik vind het geen verbetering die 48 uur.
Vooral bij projecten met een relatief laag investeringsbedrag is het bijna niet te doen. Ik zat startklaar, was ingelogd bij gve, ververste de pagina en had ook mijn e-mail openstaan. Zodoende zat ik bij de eerste tien investeringen. De Thai had slechts 39 eters toen was het buffet alweer leeg.
obligatairewoensdag 29 november 2017 @ 15:25
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:20 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

wat een drama zo :')

Iemand een mening over de ivm pitch die net open is gegaan?
Ik zou de IVM zelf niet doen; de omzetverwachtingen zijn m.i. een hockeystick zoals we dat hier noemen.

De CCF laat ik ook lekker lopen, net als die van gisteren. Het lijkt wel alsof er alleen nog kansloze projecten worden aangeboden de laatste dagen. Ben achteraf toch wel blij dat ik de B&B heb meegepakt.
Faraday01woensdag 29 november 2017 @ 15:28
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:25 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik zou de IVM zelf niet doen; de omzetverwachtingen zijn m.i. een hockeystick zoals we dat hier noemen.

De CCF laat ik ook lekker lopen, net als die van gisteren. Het lijkt wel alsof er alleen nog kansloze projecten worden aangeboden de laatste dagen. Ben achteraf toch wel blij dat ik de B&B heb meegepakt.
bedankt, had zelf ook al twijfels.

Het lukt mij amper meer om te investeren op deze manier :(
Red_arrowwoensdag 29 november 2017 @ 15:29
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:23 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Vooral bij projecten met een relatief laag investeringsbedrag is het bijna niet te doen. Ik zat startklaar, was ingelogd bij gve, ververste de pagina en had ook mijn e-mail openstaan. Zodoende zat ik bij de eerste tien investeringen. De Thai had slechts 39 eters toen was het buffet alweer leeg.
Het zou beter zijn als er dan een beperking van 100 euro per investering zou zijn, dan heb je teminste nog 200 man ipv 39, maar voor GVE heeft het alleen maar voordelen als er minder investeerders zijn.
impact9woensdag 29 november 2017 @ 15:31
Projecten zoals Thai Kitchen zijn de reden waarom ik nog investeer bij GVE.
Niet zoals bij CCF 800k voor 18 trampolines en een borgstelling van 30k

Overzichtelijke kleine projecten, die zijn leuk. Alleen moet het wel mogelijk blijven Łberhaupt te kunnen investeren..
obligatairewoensdag 29 november 2017 @ 15:32
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:28 schreef Faraday01 het volgende:

[..]Het lukt mij amper meer om te investeren op deze manier :(
Het wordt wel lastig zo ja, ik had bij aanvang van die 48-dagen regel nog een stuk of wat projecten staan om af te rekenen, maar als die op zijn dan wordt het lastig. Ik denk dat uiteindelijk de kleinere platformen hiervan gaan profiteren. Wat dat betreft is het goed om op veel platformen ingeschreven te staan.
Morgen de Familyman uit Etten-Leur?
obligatairewoensdag 29 november 2017 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 14:33 schreef Certeco het volgende:
Over 48 uur een nieuw SiG-project, wederom op de Mathenesserweg:
https://investeren.sameni(...)g-46-c1-te-rotterdam
Dezelfde straat, jammer in het kader van de spreiding. Denk wel dat ik iets in de eerste schijf stop, de tweede schijf laat ik lopen omdat deze helemaal boven WOZ waarde zit als je de opslag voor rente en kosten van de eerste schijf/hypotheek meetelt. Wel prettig dat ze het pand netjes opgeknapt hebben.
Aalsmeer15woensdag 29 november 2017 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:44 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dezelfde straat, jammer in het kader van de spreiding. Denk wel dat ik iets in de eerste schijf stop, de tweede schijf laat ik lopen omdat deze helemaal boven WOZ waarde zit als je de opslag voor rente en kosten van de eerste schijf/hypotheek meetelt. Wel prettig dat ze het pand netjes opgeknapt hebben.
Kan iemand uit de tekst halen welk gedeelte van de woning het betreft.
op de startpagina van sig staat 46 C1 "kamerverhuur op 1e en 4e etage", klik je erop dan staat dat nergens in de tekst.
vorige project 46 C2 staat op startpagina " bovenwoning" klik je erop dan staat dat nergens meer.
zou 46 C2 dan 3e etage zijn?
woonoppervlakte is bij beiden ongeveer hetzelfde, zou bij 2 etage's bijna dubbele verwachten.
Raymond-711woensdag 29 november 2017 @ 16:56
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:09 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik eet met je mee :) maar wat een gedoe zeg. het moet allemaal maar net meezitten met je internetverbinding.
En als de webserver eens wat sneller zou kunnen reageren zou hij binnen 30 sec wel vol zitten, geen beginnen aan zo
plesnerwoensdag 29 november 2017 @ 17:13
Ook ik heb de Thai voor een mooi bedrag meegepakt :)
Mishuwoensdag 29 november 2017 @ 17:35
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 17:13 schreef plesner het volgende:
Ook ik heb de Thai voor een mooi bedrag meegepakt :)
Hier ook.
dyna18woensdag 29 november 2017 @ 19:16
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:44 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dezelfde straat, jammer in het kader van de spreiding. Denk wel dat ik iets in de eerste schijf stop, de tweede schijf laat ik lopen omdat deze helemaal boven WOZ waarde zit als je de opslag voor rente en kosten van de eerste schijf/hypotheek meetelt. Wel prettig dat ze het pand netjes opgeknapt hebben.
Ik snap niet waarom je naar de WOZ waarde kijkt. Deze is nog van voor de verbouwing en is niet meegestegen. Sowieso kom ik veel woningen tegen die een hogere verkoopprijs / marktprijs hebben dan de WOZ waarde. Deze wordt ook nog eens vaak laag gegehouden om belasting te besparen. Waarom kijk je niet naar de marktwaarde?
obligatairewoensdag 29 november 2017 @ 20:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:16 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Ik snap niet waarom je naar de WOZ waarde kijkt. Deze is nog van voor de verbouwing en is niet meegestegen. Sowieso kom ik veel woningen tegen die een hogere verkoopprijs / marktprijs hebben dan de WOZ waarde. Deze wordt ook nog eens vaak laag gegehouden om belasting te besparen. Waarom kijk je niet naar de marktwaarde?
Uit voorzichtigheid. We hebben een crisis achter de rug met langdurig dalende prijzen van vastgoed. Nu schieten de prijzen weer omhoog, alsof de wereld niets geleerd heeft. Bovendien heb ik niet zo'n hoge dunk van taxaties. Kijk maar naar die partyboot. Ze schrijven vaak op wat de klant wil.
TisIkwoensdag 29 november 2017 @ 20:51
Nieuwe CCF:
SPOILER
obligatairewoensdag 29 november 2017 @ 21:15
quote:
Tnx :)
Ik pas wederom. Koopsom betreft vooral goodwill, weinig zakelijk vermogen, geen privťvermogen.
52 jaar oud zijn en dan nog steeds geen vermogen hebben, sterker nog negatief :G
Dwarsindewegwoensdag 29 november 2017 @ 21:21
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:15 schreef obligataire het volgende:

[..]

Tnx :)
Ik pas wederom. Koopsom betreft vooral goodwill, weinig zakelijk vermogen, geen privťvermogen.
52 jaar oud zijn en dan nog steeds geen vermogen hebben, sterker nog negatief :G
#MeToo
petercwoensdag 29 november 2017 @ 23:01
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 21:15 schreef obligataire het volgende:

[..]

Tnx :)
Ik pas wederom. Koopsom betreft vooral goodwill, weinig zakelijk vermogen, geen privťvermogen.
52 jaar oud zijn en dan nog steeds geen vermogen hebben, sterker nog negatief :G
idem, eigen inbreng 5k........
Benger2woensdag 29 november 2017 @ 23:43
Is dat trouwens normaal, § 3.900/md voor een winkeltje aan de rand van het centrum van Emmen? Lijkt me wat veel.
Omzet lijkt mij te veel hockeystick. De huizenmarkt kan zo maar weer tot stilstand komen.
CFrealistdonderdag 30 november 2017 @ 00:14
Vandaag de uitbreidende fietsenboer van FNC toch maar weer meegepakt. Maximaal risico is 99% dankzij 1% cashback actie van FNC 😀
dyna18donderdag 30 november 2017 @ 00:23
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:35 schreef obligataire het volgende:

[..]

Uit voorzichtigheid. We hebben een crisis achter de rug met langdurig dalende prijzen van vastgoed. Nu schieten de prijzen weer omhoog, alsof de wereld niets geleerd heeft. Bovendien heb ik niet zo'n hoge dunk van taxaties. Kijk maar naar die partyboot. Ze schrijven vaak op wat de klant wil.
Mee eens dat een WOZ vaak naar de wens van de opdrachtgever toe wordt geschreven.
Echter als er een renovatie van een pand heeft plaats gevonden denk ik echt wel dat het klopt dat de taxatiewaarde hoger is dan de WOZ.
dyna18donderdag 30 november 2017 @ 00:27
quote:
Jeetje, daar zit zeer weinig eigen inbreng in.
En dan deze zekerheden, waarbij ook nog eens de ABN AMRO betrokken is...
quote:
De eigen woning kent een verwachte marktwaarde van § 230.000,- en kent een hypothecaire schuld ter hoogte van § 265.000,-. De ABN AMRO heeft een eerste hypothecaire inschrijving ter hoogte van § 300.000,-.
Groepfunderdonderdag 30 november 2017 @ 06:30
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 00:14 schreef CFrealist het volgende:
Vandaag de uitbreidende fietsenboer van FNC toch maar weer meegepakt. Maximaal risico is 99% dankzij 1% cashback actie van FNC 😀
Ik vraag mij af waar die van gaat leven als hij jaarlijks §20.473,08 moet gaan betalen.
djh77donderdag 30 november 2017 @ 07:47
quote:
Een hypotheekadviseur met een tophypotheek en een privť huis die behoorlijk onder water staat lijkt me geen goede adviseur.
dyna18donderdag 30 november 2017 @ 08:56
Ik snap dat mensen bij SiG graag meer spreiding zien dan alleen Rotterdam. Er komen veel projecten in Rotterdam langs. Echter is dat ook verklaarbaar. In Rotterdam liggen de prijzen lager en koop je nog een appartement voor 100k. Dat lukt op dit moment gewoonweg niet meer in A'dam of Utrecht. Je ziet dat in Utrecht een project vaak het dubbele bedrag nodig heeft en dat komt dan weer lastig vol.

Dus ik snap het wel. Waar zouden mensen anders moeten investeren? De meeste vraag naar huurwoningen is toch in de randstad. Het volgende project wat er aan komt is trouwens ook weer een appartementje van 100k in Rotterdam.
Mynheer007donderdag 30 november 2017 @ 09:18
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 08:56 schreef dyna18 het volgende:
Ik snap dat mensen bij SiG graag meer spreiding zien dan alleen Rotterdam. Er komen veel projecten in Rotterdam langs. Echter is dat ook verklaarbaar. In Rotterdam liggen de prijzen lager en koop je nog een appartement voor 100k. Dat lukt op dit moment gewoonweg niet meer in A'dam of Utrecht. Je ziet dat in Utrecht een project vaak het dubbele bedrag nodig heeft en dat komt dan weer lastig vol.

Dus ik snap het wel. Waar zouden mensen anders moeten investeren? De meeste vraag naar huurwoningen is toch in de randstad. Het volgende project wat er aan komt is trouwens ook weer een appartementje van 100k in Rotterdam.
Zo denk ik er ook over, en Rotterdam is zeker een stad die zich positief ontwikkelt en daarmee lijkt ook de stijging van de prijzen redelijk duurzaam te zijn. En van bekenden hoor ik dat het ook in Rotterdam steeds lastiger wordt om in dit segment te huren of te kopen.

Bij gebrek aan andere mogelijkheden, gecombineerd met vertrouwen in dit project, zal ik weer een duit in het zakje doen.
FINONAFdonderdag 30 november 2017 @ 09:30
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 09:18 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Zo denk ik er ook over, en Rotterdam is zeker een stad die zich positief ontwikkelt en daarmee lijkt ook de stijging van de prijzen redelijk duurzaam te zijn. En van bekenden hoor ik dat het ook in Rotterdam steeds lastiger wordt om in dit segment te huren of te kopen.

Bij gebrek aan andere mogelijkheden, gecombineerd met vertrouwen in dit project, zal ik weer een duit in het zakje doen.
Nog even en mijn zwaartepunt qua vastgoedinvesteringen ligt in Rotterdam in plaats van in mijn eigen straat :)
OpDieFietsdonderdag 30 november 2017 @ 09:41
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 00:23 schreef dyna18 het volgende:
Echter als er een renovatie van een pand heeft plaats gevonden denk ik echt wel dat het klopt dat de taxatiewaarde hoger is dan de WOZ.
Mits de manier waarop het pand nu is getransformeerd (zo kun je het denk ik wel noemen) ook in de toekomst nog voldoet aan waar in de markt behoefte aan is. Als dat niet zo is, is er met deze verbouwing mogelijk juist waarde vernietigd.
Aster1Xdonderdag 30 november 2017 @ 09:52
Mijn eerste faillissement (1 termijn betaald) op OPC dus bij dit platform voorlopig een negatief rendement :'(
SPOILER
Hierbij informeren we u over de stand van zaken omtrent RG Plastic Recycling.
Gisteren heeft er een zitting in de rechtbank te Amsterdam plaatsgevonden, waarbij het faillissement van RG Plastic Recycling is uitgesproken. Op dit moment wordt een curator aangesteld, waarmee wij namens de crowdfunding investeerders in contact zullen treden.

Wij houden u op de hoogte van relevante updates in dit proces. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, neemt u dan graag contact met ons op.
Gaat vrijwel niets van terugkomen want ook borgen blijken geen waarde te hebben. Enige lichtpuntje is dat OPC wel regelmatig en netjes communiceerd.
Certecodonderdag 30 november 2017 @ 09:55
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 08:56 schreef dyna18 het volgende:
Ik snap dat mensen bij SiG graag meer spreiding zien dan alleen Rotterdam. Er komen veel projecten in Rotterdam langs. Echter is dat ook verklaarbaar. In Rotterdam liggen de prijzen lager en koop je nog een appartement voor 100k. Dat lukt op dit moment gewoonweg niet meer in A'dam of Utrecht. Je ziet dat in Utrecht een project vaak het dubbele bedrag nodig heeft en dat komt dan weer lastig vol.

Dus ik snap het wel. Waar zouden mensen anders moeten investeren? De meeste vraag naar huurwoningen is toch in de randstad. Het volgende project wat er aan komt is trouwens ook weer een appartementje van 100k in Rotterdam.
Ben jij op enige wijze betrokken bij SiG?

SiG is momenteel ook mijn favoriete platform, maar het valt me wel op dat je hun belangrijkste Fok-ambassadeur bent.
marathon2000donderdag 30 november 2017 @ 10:05
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 09:52 schreef Aster1X het volgende:

Slecht verhaal, nog geen jaar draaien en dan klapt de boel.
Betaalt oneplanet per half jaar uit?
Anders geeft dit wel weer pijnlijk weer dat maandelijkse betalingen van rente+aflossingen noodzakelijk zijn.
SPOILER
djh77donderdag 30 november 2017 @ 10:10
geldvoorelkaar twitterde op donderdag 30-11-2017 om 09:45:49 CWM Service - nu met hogere rente en nieuwe projectomschrijving. Check het project hier: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=17041 reageer retweet
Haha de foto van de ondernemer is uit de pitch gehaald. Gaf dit onvoldoende vertrouwen?
obligatairedonderdag 30 november 2017 @ 10:22
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 00:23 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Mee eens dat een WOZ vaak naar de wens van de opdrachtgever toe wordt geschreven.
Echter als er een renovatie van een pand heeft plaats gevonden denk ik echt wel dat het klopt dat de taxatiewaarde hoger is dan de WOZ.
Op zich zal dat ook wel juist zijn. WOZ loopt ook altijd 1 Š 2 jaar achter.
Ik zie het even aan. In principe gaat mijn interesse uit naar schijf 1 maar als er weinig interessants is in die week dan stop ik misschien ook nog wel wat in schijf 2.

Er zijn diverse projecten geweest waarbij we wel royaal binnen de WOZ bleven. Dat geeft dan toch net wat meer vertrouwen waardoor je wat meer durft te investeren.
marathon2000donderdag 30 november 2017 @ 10:23
'Om de kwaliteit en het imago van crowdfunding te beschermen, dient dit deel van de sector verder te professionaliseren. Professionalisering kan niet zonder een stuk regelgeving.
Het Ministerie van Financien heeft op 12 oktober 2017 het consultatiedocument 'Juridisch kader crowdfundingplatformen onderhandse leningen' voorgelegd aan het publiek': https://www.internetconsultatie.nl/crowdfunding

Reactie van het Verbond van BO-platformen (LAH, CC, Symbid, DuurzInv OPC).
https://www.internetconsu(...)fa-9f93-50ca54f1df15
ETphonehomedonderdag 30 november 2017 @ 11:41
Bij de laatste nieuwe op FnC, wagens voor wegenonderhoud, snap ik niets van de classificatie (C, 12.49%), blijkbaar weet FnC iets positiefs wat wij niet weten: afnemende omzet, imploderend resultaat, en exploderend negatief E.V.
Ik rij met een zeer grote boog voorzichtig om deze wegwerkers heen, we willen natuurlijk geen ongelukken!

[ Bericht 6% gewijzigd door ETphonehome op 30-11-2017 11:53:25 ]
voetbalmanager2donderdag 30 november 2017 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 21:07 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Bij mij is er ook geld gestort, maar §16,95 minder dan verwacht. Nu maar hopen dat dit in de komende week wordt rechtgetrokken.
Inmiddels ook dat deel ontvangen?
obligatairedonderdag 30 november 2017 @ 13:16
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 11:41 schreef ETphonehome het volgende:
Bij de laatste nieuwe op FnC, wagens voor wegenonderhoud, snap ik niets van de classificatie (C, 12.49%), blijkbaar weet FnC iets positiefs wat wij niet weten: afnemende omzet, imploderend resultaat, en exploderend negatief E.V.
Ik rij met een zeer grote boog voorzichtig om deze wegwerkers heen, we willen natuurlijk geen ongelukken!
Dat dacht ik ook gisteren, een E met 20% rente was logischer geweest afgaande op die beroerde cijfers maar misschien heeft hij wat privť vermogen. Ik volg dezelfde route :)
Aster1Xdonderdag 30 november 2017 @ 13:30
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 10:05 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Slecht verhaal, nog geen jaar draaien en dan klapt de boel.
Betaalt oneplanet per half jaar uit?
Anders geeft dit wel weer pijnlijk weer dat maandelijkse betalingen van rente+aflossingen noodzakelijk zijn.
SPOILER
OPC betaalt per kwartaal uit.
Hallmarkdonderdag 30 november 2017 @ 14:08
Iemand ervaring met Lender & Spender?

Ik zie dat mensen een hoop affiliate linkjes hebben gepost, maar ik hoor nog geen resultaten. Het lijkt me ook een erg jong platform.

Wat mij ook niet duidelijk is, zijn er leningen met onderpand?
djh77donderdag 30 november 2017 @ 14:13
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:08 schreef Hallmark het volgende:
Iemand ervaring met Lender & Spender?

Ik zie dat mensen een hoop affiliate linkjes hebben gepost, maar ik hoor nog geen resultaten. Het lijkt me ook een erg jong platform.

Wat mij ook niet duidelijk is, zijn er leningen met onderpand?
Ervaringen zijn goed wat mij betreft. Ik investeer nu bijna een jaar via l&s. Bijna elke maand worden er leningen vervroegd afgelost. Je kan kiezen voor automatisch herinvesteren van de gelden zodat er geen renteverlies is. De leningen zijn niet met onderpand. Wel kunnen alleen mensen met een vast contract een lening krijgen (strenge selectie aan de poort). Leners zijn ook tevreden want een hoog cijfer op independer. Het risicoprofiel is lager dan andere vormen van crowdfunding doordat je in alle leningen tegelijk investeert. Mijn inleg wordt bijvoorbeeld verdeeld over 215 verschillende leningen. Dit komt neer op een paar euro per lening. Risico op wanbetaling is daarom beperkter: https://www.lenderspender.nl/r/wynkzyh
Royvedonderdag 30 november 2017 @ 14:22
2 nieuwe op FNC:
SPOILER
De nieuwste van CC is nu open.
SPOILER
ETphonehomedonderdag 30 november 2017 @ 14:32
[/quote]
De nieuwste van CC is nu open.
SPOILER
[/quote]

Vol goede moed ingelogd om te investeren, ik kwam tot de pagina van de rendement berekeningen, en zag daar dat ruim 12,5% van de rente verdampt aan kosten aan Capital Circle.
Dit is niet op de site te vinden, dus (wellicht naief van mij) ging ik er vanuit dat CC geen kosten aan investeerders zou berekenen.
Bij de meeste sites staat dit soort dingen wel in de V&A vermeld, die ik doorgelezen had. Bij CC staat het alleen in de algemene voorwaarden vermeld (die ik dus nog niet gelezen had).
Mijn positieve mening over het project blijft bestaan, ik investeer echter niet, met een netto rendement van net geen 7% voldoet het project niet meer aan mijn criteria.

Al lezend zag ik ook dat er bij CC onderboden kan worden als een lening volgeschreven is, en dat je daardoor als late investeerder tegen het originele rentepercentage toch buiten de boot kan vallen: komt dit vaak voor, dat er na het volschrijven investeerders inschrijven tegen een lager rentepercentage? Iemand hier ervaring mee, of inzicht in?

[ Bericht 0% gewijzigd door ETphonehome op 30-11-2017 14:43:59 ]
obligatairedonderdag 30 november 2017 @ 14:33
quote:
Jammer dat je meteen moet storten, kan nog wel even duren denk ik :)

De kosten zijn gelijk aan die van FNC, namelijk ťťn procentpunt van het bruto rendement.

Van dat onderbieden heb ik de vorige keer geen last gehad, denk dat ze al lang blij zijn als een project vol geraakt.
ETphonehomedonderdag 30 november 2017 @ 15:03
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:33 schreef obligataire het volgende:

[..]

Jammer dat je meteen moet storten, kan nog wel even duren denk ik :)

De kosten zijn gelijk aan die van FNC, namelijk ťťn procentpunt van het bruto rendement.

Van dat onderbieden heb ik de vorige keer geen last gehad, denk dat ze al lang blij zijn als een project vol geraakt.
Gelijk storten is inderdaad een ander punt: je geld zal een aardig tijdje zonder rendement geparkeerd staan, in eerste instantie had ik CC laten liggen omdat ze met een wallet werken. In het kader van spreiding tussen platforms had ik me maar over het bezwaar "wallet" heengezet, aangezien mijn uitstaande bedragen bij een paar andere platforms teruglopen:

Teruglopend:
1.KoM: dit jaar niks geinvesteerd, vorig jaar slechts 2 projecten, redenen hiervoor zijn al genoeg besproken. (15 actieve projecten nu, 3 defaults waar ik slechts matig tevreden ben over de aanpak van KoM).
2. GvE: loopt ook terug, maar minder hard: dit jaar een project of 7 meegenomen, dus mijn uitstaande bedrag per eind december zal ruim 20% lager zijn als eind vorig jaar. (Ongeveer 70 projecten, in dit jaar 7 defaults, dhr. van Schelven heeft een veel zonnigere kijk op mijn portefeuille dan ik)
3. IvM: loopt helaas ook terug, had hier slechts 4 projecten, waarvan er nu 1 afgerond is, helaas te weinig aanwas van nieuwe projecten die aan mijn criteria voldoen

Oplopend:
1. FnC: is dit jaar flink opgelopen. Als ik dit nog een jaar zo door laat gaan staat eind 2018 zo'n 70% van mijn uitstaande crowdfunding bij hen, en dat vind ik eigenlijk te veel. (ruim 50 actieve projecten nu, 1 trage betaler, die nu nog 4/12 termijnen open heeft staan)

Vwb de kosten van FnC heb je gelijk, dit is eenzelfde structuur, en eenzelfde hoogte als CC, echter bij FnC neem ik alleen projecten met 9% of meer bruto rente mee. De tijd zal het leren of dit verstandig is.
Aster1Xdonderdag 30 november 2017 @ 15:06
quote:
De nieuwste van CC is nu open.
SPOILER
quote:
Vol goede moed ingelogd om te investeren, ik kwam tot de pagina van de rendement berekeningen, en zag daar dat ruim 12,5% van de rente verdampt aan kosten aan Capital Circle.
Dit is niet op de site te vinden, dus (wellicht naief van mij) ging ik er vanuit dat CC geen kosten aan investeerders zou berekenen.
Bij de meeste sites staat dit soort dingen wel in de V&A vermeld, die ik doorgelezen had. Bij CC staat het alleen in de algemene voorwaarden vermeld (die ik dus nog niet gelezen had).
Mijn positieve mening over het project blijft bestaan, ik investeer echter niet, met een netto rendement van net geen 7% voldoet het project niet meer aan mijn criteria.

Al lezend zag ik ook dat er bij CC onderboden kan worden als een lening volgeschreven is, en dat je daardoor als late investeerder tegen het originele rentepercentage toch buiten de boot kan vallen: komt dit vaak voor, dat er na het volschrijven investeerders inschrijven tegen een lager rentepercentage? Iemand hier ervaring mee, of inzicht in?
Ik heb die ervaring zelf (nog) niet. In het begin heb ik dat wel een paar keer gezien maar recent is dat weinig meer voorgekomen. Vaak staat er in de pitch expliciet bij of er wel / niet onderboden kan worden maar dat heb ik in deze omschrijving niet gevonden. Wellicht even navragen?
djh77donderdag 30 november 2017 @ 15:33
Nieuwe garage op ccf:
SPOILER
Beljackdonderdag 30 november 2017 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 10:05 schreef marathon2000 het volgende:

[..]
Slecht verhaal, nog geen jaar draaien en dan klapt de boel.
Betaalt oneplanet per half jaar uit?
Anders geeft dit wel weer pijnlijk weer dat maandelijkse betalingen van rente+aflossingen noodzakelijk zijn.
SPOILER
Zit maar in twee projecten bij ze, uit maatschappelijk gevoel, zo zie je maar weer...
Een van de twee was deze, in mijn info vind ik terug kwartaalbetaling, met jou eens hoe sneller hoe eerder..
FINONAFdonderdag 30 november 2017 @ 16:26
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:08 schreef Hallmark het volgende:
Iemand ervaring met Lender & Spender?

Ik zie dat mensen een hoop affiliate linkjes hebben gepost, maar ik hoor nog geen resultaten. Het lijkt me ook een erg jong platform.

Wat mij ook niet duidelijk is, zijn er leningen met onderpand?
Bestaat een jaar (eerste lening oktober 2016) Leningen zijn zonder onderpand. 256 leningen verstrekt en geen afboekingen.. Tot nu 1,8 miljoen uitgeleend, circa 6.800 per lening. Netto rendement rond de 4,1%
Thomas88donderdag 30 november 2017 @ 17:00
Iemand nog iets gehoord over Luxury Suites A'dam ?
Horsemendonderdag 30 november 2017 @ 17:17
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:00 schreef Thomas88 het volgende:
Iemand nog iets gehoord over Luxury Suites A'dam ?
Nee, helaas.
GvE komt herhaaldelijk niet met toegezegde informatie over dit project. Ook na de tv uitzending van opgelicht (september!) heeft GvE blijkbaar deze familie Tol nog niet/niet voldoende op de korrel en blijft het akelig stil.
:(
crowd-fundidonderdag 30 november 2017 @ 17:39
Bij TRINE nu een Tanzaniaan met 25% first-loss protection
§ 170000
24 maanden
annuÔteit per kwartaal
6,5% rente
djh77donderdag 30 november 2017 @ 17:57
Ook 48-uurs termijn bij CCF. Ze houden wel de mogelijkheid om in een prepublicatie te investeren. Weet niet of dat de bedoeling is van de AFM
quote:
Zaterdag 2 december zet Collin Crowdfund weer een extra stap in de verdere professionalisering van ons platform. Wij voeren de volgende verbeteringen door:
- Toekomstige investeringskansen worden inzichtelijk conform de nieuwe regelgeving van de AFM.
- De hosting van de website wordt geoptimaliseerd om zo performance verbeteringen rondom de livegangen te bereiken.
- De homepage zal worden voorzien van een nieuwe look & feel, gericht op het gebruiksgemak voor zowel investeerders als leningnemers.

48-uurs regel AFM
Aanscherping voorschriften
De regelgeving vanuit de AFM luidt: “Alle projectinformatie moet minimaal 48 uur vooraf aan openstelling van de inschrijving voor alle investeerders op het platform beschikbaar zijn. Dit is een nieuw voorschrift.’’

Op de homepage van Collin komt een nieuwe rubriek genaamd “Toekomstige investeringskansen”. Hier staan alle leningaanvragen die zich in onze zogenaamde prťpublicatie fase bevinden. Hier worden alle pitches gepubliceerd. Zo krijgt u de tijd om deze rustig te lezen. Investeren is dan nog niet mogelijk. Wanneer de betreffende leningaanvraag live gaat wordt niet exact vermeld. Dit moment wordt samen met de ondernemer gekozen nadat de prťpublicatie fase, bij zijn directe innercrowd, is afgerond.

Bij Collin blijven we de 14 dagen bedenktermijn (investering terugtrekken of verlagen) hanteren ondanks dat de minimale eis vanuit de AFM 1 dag bedraagt.

Homepage
Diverse onderdelen op de website hebben een ‘naam’ gekregen:
- De drie meest actuele projecten: “Nieuwste investeringskansen”
- De belangrijkste nieuwsberichten: “Collin Highlights”
- Statistieken: “Statistieken Collin Crowdfund”
Crowdfunding nieuws: “Laatste crowdfunding nieuws”
- Aanvragen in 48-uurs regel AFM: “Toekomstige investeringskansen”

Website uit de lucht
Vanwege de impact van het verhuizen van de website zal Collin langer dan gebruikelijk uit de lucht zijn. De website zal zaterdag 2 december naar verwachting vanaf 10 uur tot ongeveer 18 uur offline zijn. Mocht er onverhoopt vertraging optreden, dan kan de website ook zaterdagavond nog offline zijn. Wij excuseren ons voor het eventuele ongemak.
k_mandonderdag 30 november 2017 @ 18:00
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:00 schreef Thomas88 het volgende:
Iemand nog iets gehoord over Luxury Suites A'dam ?
Nee, helaas niet. Wel vandaag bericht gehad over een ander GvE-project in problemen. Dat is nu definitief afgehandeld door een faillissement en vervolgens een gerechtelijke uitspraak over het opheffen daarvan. De ondernemer betaalt al zijn schuldeisers (waaronder GvE) nog eenmaal een laatste bedrag, waarna het faillissement eindigt. De meerderheid van de schuldeisers is daarmee akkoord gegaan. GvE is niet akkoord gegaan, maar kan nu niet anders dan zich schikken naar de uitspraak.

Betekent dat er uiteindelijk toch nog zo'n 97% van de inleg is teruggekomen Al met al niet eens zo verkeerd.

SPOILER
Eetzakelijk.nl - GvE 5851
Hallmarkdonderdag 30 november 2017 @ 18:59
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:26 schreef FINONAF het volgende:
Netto rendement rond de 4,1%
:D

Da's niet veel! Allemachtig... nog maar eens goed over nadenken.
dyna18donderdag 30 november 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 09:55 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ben jij op enige wijze betrokken bij SiG?

SiG is momenteel ook mijn favoriete platform, maar het valt me wel op dat je hun belangrijkste Fok-ambassadeur bent.
Nope. Ik ben niet verbonden aan SiG.

Hun concept staat mij echter wel enorm aan, vooral omdat ik flink teleurgesteld ben in de zekerheden die andere crowdfunding projecten bieden. Mijn enige betrokkenheid is dat ik als investeerder een grote som geld in hun projecten heb zitten en daarom ook hoop dat het voorspoedig met SiG gaat.
Horsemendonderdag 30 november 2017 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:33 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe garage op ccf:
SPOILER
Ik dacht ik ga hem even bekijken maar klaarblijkelijk is hij verwijderd of beter verstopt.... :@
djh77donderdag 30 november 2017 @ 21:10
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:56 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik dacht ik ga hem even bekijken maar klaarblijkelijk is hij verwijderd of beter verstopt.... :@
SPOILER
Samenvatting

Gerrit Drenth h.o.d.n. Garage Drenth is een kleinschalig garagebedrijf met verkoop, onderhoud en reparaties. Het bedrijf is gevestigd op het industrieterrein van Nieuwe Pekela. Voor de regio heeft Drenth het dealerschap van Microcar en Ligier. Naast regulier onderhoud vormt de import en verkoop van jong gebruikte occasions uit Duitsland, het grootste deel van de activiteiten.

Gerrit Drenth, 46 jaar en geboren in Nieuwe Pekela, is zijn garagebedrijf gestart in 2015 te Emmen. Al snel heeft hij de onderneming verplaatst naar Nieuwe Pekela, waar hij de markt kent en zijn netwerk heeft.
Hij heeft het vak geleerd van zijn vader die algemeen directeur was van een ter plaatse gevestigd middelgroot garagebedrijf. De echtgenote van Gerrit verzorgt de administratie en de planning.

Financieringsbehoefte
De investeringsbehoefte ten behoeve van uitbreiding van de voorraad auto’s (werkkapitaal) bedraagt § 50.000,- en de gehele financiering wordt via Collin aangevraagd. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8% gedurende de gehele looptijd.

Risico
Dun & Bradstreet noteert een Verhoogd risico voor Garage Drenth. De overall Collin Credit Score komt uit op Ruim voldoende. De debiteuren worden Gerrit Drenth h.o.d.n. Garage Drenth en zijn echtgenote Karin Hilberdink. De huidige en toekomstige inventaris en voorraad worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
Leendoel

De financiering zal worden aangewend voor de uitbreiding van de voorraad auto’s, zodat de onderneming verder kan groeien.

Ondernemer

Gerrit Drenth is 46 jaar en opgeleid tot tweede autotechnicus op mbo 3 niveau. Hij heeft in de loop der jaren cursussen gevolgd op het gebied van auto-elektronica en verkoopvaardigheden. De heer Drenth is geboren en getogen in Nieuwe Pekela waar zijn ouders decennialang een universeel garagebedrijf hebben geŽxploiteerd. Dit bedrijf heeft verschillende groeistadia meegemaakt. Kort voor de recessie in 2007 is dit middelgrote dealerbedrijf gedwongen gestaakt, middels een minnelijke regeling. Op dat moment waren Gerrit Drenth en zijn broer werkzaam in de onderneming. Zijn vader was toen algemeen directeur. In april 2015 is Gerrit voor zichzelf begonnen. Aanvankelijk in Emmen en medio 2016 in Nieuwe Pekela, de woonplaats van de ondernemer. Zijn echtgenote werkt mee in de onderneming en is verantwoordelijk voor de calculatie, administratie, planning en werkplaatsbezetting. Ook de ouders van de ondernemer verlenen hand- en spandiensten wanneer dat nodig is.

Onderneming

Garage Drenth is een universeel garagebedrijf met goede werkplaatsvoorziening in Nieuwe Pekela. De kernactiviteiten zijn handel in courante (geÔmporteerde) auto’s uit Duitsland, onderhoud en reparaties. Garage Drenth is voor het Noorden ook de nichemarkt van de brommobielen die zowel door ouderen en personen zonder rijbewijs worden aangekocht.
Het verzorgingsgebied is regionaal. Met drie garagebedrijven binnen het werkgebied zit men ruim onder de landelijke norm. Drenth is goed bekend met de in de branche gebruikelijke verkoopkanalen, maar wil zich onderscheiden door klanttevredenheid en mond-tot-mond reclame. Dit bereikt hij door middel van een goed product, kwaliteit in de dienstverlening en een uitstekende service. Dit leidt er steeds vaker toe dat auto’s op bestelling worden geÔmporteerd, wat weer ten goede komt aan de doorlooptijden, de marge en het voorraadrisico. Het bedrijf is tot nu toe gefinancierd met eigen vermogen. Om aan de stijgende vraag naar gemiddeld duurdere occasions te kunnen voldoen en groei te realiseren, is een grotere voorraad gewenst. De gevraagde financiering wordt dan ook aangewend voor uitbreiding van de voorraad auto’s.

Juridische structuur


Financieringsbehoefte

Investeringsbehoefte

Uitbreiding voorraad (werkkapitaal) § 50.000,-
Lening via Collin Crowdfund § 50.000,-
Leenbedrag: § 50.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 60 maanden, met een lineaire maandelijkse aflossing.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

De debiteuren zijn Gerrit Drenth h.o.d.n. Garage Drenth en zijn echtgenote Karin Hilberdink.
De huidige en toekomstige inventaris en voorraad worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet noteert een Verhoogd risico voor Garage Drenth.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de berekening hebben wij gebruik gemaakt van het jaarverslag over 2016 en exploitatieprognoses over 2017 en 2018. In de prognose voor 2017 zijn de cijfers over het eerste halfjaar als basis gebruikt. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende.

Rentabiliteit
Ondanks de verplaatsing van de onderneming in 2016 van Emmen naar Nieuwe Pekela is er in dat jaar, rekening houdend met lage privť opnames, een bescheiden bedrag van § 13.000,- toegevoegd aan het eigen vermogen. De omzet over 2016 bedroeg § 138.000,- en voor 2017 wordt een omzetstijging begroot van 15% gebaseerd op de ontwikkeling in het eerste halfjaar. Na uitbreiding van het werkkapitaal verwacht men voor 2018 minimaal een verdubbeling van de omzet. Het berekende netto cashflow overschot bedraagt dan 50%. De berekende Rentabiliteit is Goed. Omdat deze score is berekend vanuit prognoses kwalificeren wij deze voorzichtigheidshalve op Voldoende.

Solvabiliteit
De onderneming is opgezet met eigen middelen en heeft geen bankkrediet. De solvabiliteit ultimo 2016 bedroeg 81%, bij een balanstotaal § 70.000,-. Na kredietverlening bedraagt de geprognotiseerde solvabiliteit eind 2017 51% bij een balanstotaal van § 126.000,- om in 2018 weer toe te nemen. De Solvabiliteit geeft als uitkomst Excellent, echter is dit gebaseerd op toekomstige balansposities. Voor nu hanteren wij de score Goed.

Liquiditeit
De current ratio in de balansen komt uit op factor 3,3: een Excellente score. Wisseling in het seizoen tussen voorraad en liquide middelen heeft geen invloed op dit cijfer. Aangezien het hier een kleinschalig garagebedrijf betreft, waarderen wij de Liquiditeit als Ruim voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Goed
Liquiditeit: Ruim voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Voor iedere investeerder bieden wij eenmalig een korting van 5% op een reguliere onderhoudsbeurt, kleine beurt, grote beurt of APK. Zowel op onderdelen als werkplaats tarief.
Of een investeerder kan kiezen voor gratis begeleiding bij het opstellen van documenten en bpm-rapporten bij auto-import uit Duitsland. De waardebon/voucher/uitnodiging* zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.
Benger2donderdag 30 november 2017 @ 22:40
quote:
Op basis van de ervaring met het MiFID I en II-kader waaraan zij zijn, dan wel worden onderworpen, acht het Verbond van BO-platformen een op de geest van dit MiFID-regime gebaseerd juridisch kader wenselijk, praktisch haalbaar en werkbaar voor dat deel van de crowdfundingsector dat op dit moment onder een ontheffing opereert. Het Verbond van BO-platformen raadt, in reactie op de consultatie, het Ministerie van FinanciŽn dan ook aan om een op het MiFID II-regime gebaseerd juridisch kader te introduceren voor de gehele crowdfundingsector.
Onder het motto: als wij de lul zijn, dan liever de concurrentie ook. Hoe naai ik mijn concurrenten een oor aan. :6

Ik had zelf als advies gegeven: als je zelfs KoM een ontheffing geeft, schaf die dan ook maar af en bemoei je er niet meer mee.

[ Bericht 7% gewijzigd door Benger2 op 30-11-2017 23:02:54 ]
Groepfunderdonderdag 30 november 2017 @ 22:59
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 13:11 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Inmiddels ook dat deel ontvangen?
Ja, deze maand heeft uiteindelijk iedereen die via FNC geld van mij heeft geleend keurig betaald.
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 04:41
Volgens GvE zijn er ook investeerders positief over de 48-uurs termijn.... Toch bijzonder gezien de 100% negatieve reacties op dit forum
quote:
Positieve reacties op 48 uurs termijn

De eerste reacties op de 48 uur inzagetermijn voor nieuwe projecten zijn positief. Investeerders kunnen zich hierdoor twee dagen oriŽnteren op nieuwe projecten zonder dat het project al volloopt.

Als investeerder heeft u het gemerkt: projectbeschrijvingen op Geldvoorelkaar.nl staan sinds november 2017 minimaal 48 uur 'ter inzage' voordat ze openstaan voor investeringen. Tijdens die inzagetermijn weten potentiŽle investeerders zeker dat het project niet wordt volgeschreven terwijl zij nog bezig zijn met hun afweging.

48uur inzagetermijn

Goede stap

Geldvoorelkaar.nl heeft lang op een dergelijke maatregel aangedrongen. Directeur Edwin Adams: 'Wij vinden het belangrijk dat investeerders een weloverwogen keuze maken en zich goed inlezen in de projecten waar ze hun geld in steken. De projectbeschrijvingen zijn behoorlijk uitgebreid, en daarnaast geven we in bijlagen veel informatie over de achtergronden en zekerheden bij de lening. Logisch dat wij dan ook positieve reacties krijgen uit onze achterban op de inzagetermijn. Investeerders vinden het prettig zich zorgvuldig te kunnen verdiepen in een projectbeschrijving.' Het investeren in een project zelf is onveranderd. En nog altijd is het verloop van de investeringen transparant via Geldvoorelkaar.nl te volgen.
Sybren je hebt heel veel werk te doen om de communicatie op orde te krijgen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-communicatie.aspx
ETphonehomevrijdag 1 december 2017 @ 06:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 04:41 schreef djh77 het volgende:
Volgens GvE zijn er ook investeerders positief over de 48-uurs termijn.... Toch bijzonder gezien de 100% negatieve reacties op dit forum

[..]

Sybren je hebt heel veel werk te doen om de communicatie op orde te krijgen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-communicatie.aspx
Ik denk dat GvE die 6000 euro per maand beter had kunnen gebruiken door een default manager aan te nemen, ipv een communicatie manager.
GvE werkt hard aan de voorkant: projecten binnen halen, binnen 2 jaar naar 500 miljoen, dat was hun doel na het weer zelfstandig worden. Nu wordt hier een mr. goed nieuws show aan toegevoegd.
Ik keek zojuist nog eens naar het team op de website: administratie, crowdfundbemiddelaars, en risk managers, alles aan de inkomende kant lijkt wel aardig op zijn plek, maar ze vergeten wat mij betreft de stop in het bad te duwen.
Communicatie mbt default projecten is steeds te laat, ook toegezegde en aangekondigde updates
en betalingen op probleemprojecten blijven keer op keer uit. En dan heb ik het niet alleen over toezeggingen in de algemene mailings, maar ook over toezeggingen in individueel mailverkeer tussen de directie, en mij als investeerder.
Daarnaast moeten naar mijn mening ook de inning bij default projecten (denk aan een Meat and Co, en nog een aantal anderen die niet failliet zijn, maar wel gestopt met betalen) veel assertiever.
Ik heb de indruk dat een behoorlijk deel van de investeerders die sinds een aantal jaar investeren bij GvE aan het afhaken zijn, en dat de goed nieuws show hierbij voor vervangende investeerders moet zorgen.
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 07:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 04:41 schreef djh77 het volgende:
Volgens GvE zijn er ook investeerders positief over de 48-uurs termijn.... Toch bijzonder gezien de 100% negatieve reacties op dit forum

[..]

Sybren je hebt heel veel werk te doen om de communicatie op orde te krijgen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-communicatie.aspx
GvE gaat steeds meer in hun eigen wereldje leven. Goed om te lezen dat GvE zo heeft aangedrongen op het gedrocht 48-uurs termijn, dan weet ik ook wie ik er op af kan rekenen :(
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 07:06
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:10 schreef djh77 het volgende:

[..]

SPOILER
Samenvatting

Gerrit Drenth h.o.d.n. Garage Drenth is een kleinschalig garagebedrijf met verkoop, onderhoud en reparaties. Het bedrijf is gevestigd op het industrieterrein van Nieuwe Pekela. Voor de regio heeft Drenth het dealerschap van Microcar en Ligier. Naast regulier onderhoud vormt de import en verkoop van jong gebruikte occasions uit Duitsland, het grootste deel van de activiteiten.

Gerrit Drenth, 46 jaar en geboren in Nieuwe Pekela, is zijn garagebedrijf gestart in 2015 te Emmen. Al snel heeft hij de onderneming verplaatst naar Nieuwe Pekela, waar hij de markt kent en zijn netwerk heeft.
Hij heeft het vak geleerd van zijn vader die algemeen directeur was van een ter plaatse gevestigd middelgroot garagebedrijf. De echtgenote van Gerrit verzorgt de administratie en de planning.

Financieringsbehoefte
De investeringsbehoefte ten behoeve van uitbreiding van de voorraad auto’s (werkkapitaal) bedraagt § 50.000,- en de gehele financiering wordt via Collin aangevraagd. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8% gedurende de gehele looptijd.

Risico
Dun & Bradstreet noteert een Verhoogd risico voor Garage Drenth. De overall Collin Credit Score komt uit op Ruim voldoende. De debiteuren worden Gerrit Drenth h.o.d.n. Garage Drenth en zijn echtgenote Karin Hilberdink. De huidige en toekomstige inventaris en voorraad worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
Leendoel

De financiering zal worden aangewend voor de uitbreiding van de voorraad auto’s, zodat de onderneming verder kan groeien.

Ondernemer

Gerrit Drenth is 46 jaar en opgeleid tot tweede autotechnicus op mbo 3 niveau. Hij heeft in de loop der jaren cursussen gevolgd op het gebied van auto-elektronica en verkoopvaardigheden. De heer Drenth is geboren en getogen in Nieuwe Pekela waar zijn ouders decennialang een universeel garagebedrijf hebben geŽxploiteerd. Dit bedrijf heeft verschillende groeistadia meegemaakt. Kort voor de recessie in 2007 is dit middelgrote dealerbedrijf gedwongen gestaakt, middels een minnelijke regeling. Op dat moment waren Gerrit Drenth en zijn broer werkzaam in de onderneming. Zijn vader was toen algemeen directeur. In april 2015 is Gerrit voor zichzelf begonnen. Aanvankelijk in Emmen en medio 2016 in Nieuwe Pekela, de woonplaats van de ondernemer. Zijn echtgenote werkt mee in de onderneming en is verantwoordelijk voor de calculatie, administratie, planning en werkplaatsbezetting. Ook de ouders van de ondernemer verlenen hand- en spandiensten wanneer dat nodig is.

Onderneming

Garage Drenth is een universeel garagebedrijf met goede werkplaatsvoorziening in Nieuwe Pekela. De kernactiviteiten zijn handel in courante (geÔmporteerde) auto’s uit Duitsland, onderhoud en reparaties. Garage Drenth is voor het Noorden ook de nichemarkt van de brommobielen die zowel door ouderen en personen zonder rijbewijs worden aangekocht.
Het verzorgingsgebied is regionaal. Met drie garagebedrijven binnen het werkgebied zit men ruim onder de landelijke norm. Drenth is goed bekend met de in de branche gebruikelijke verkoopkanalen, maar wil zich onderscheiden door klanttevredenheid en mond-tot-mond reclame. Dit bereikt hij door middel van een goed product, kwaliteit in de dienstverlening en een uitstekende service. Dit leidt er steeds vaker toe dat auto’s op bestelling worden geÔmporteerd, wat weer ten goede komt aan de doorlooptijden, de marge en het voorraadrisico. Het bedrijf is tot nu toe gefinancierd met eigen vermogen. Om aan de stijgende vraag naar gemiddeld duurdere occasions te kunnen voldoen en groei te realiseren, is een grotere voorraad gewenst. De gevraagde financiering wordt dan ook aangewend voor uitbreiding van de voorraad auto’s.

Juridische structuur


Financieringsbehoefte

Investeringsbehoefte

Uitbreiding voorraad (werkkapitaal) § 50.000,-
Lening via Collin Crowdfund § 50.000,-
Leenbedrag: § 50.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 60 maanden, met een lineaire maandelijkse aflossing.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

De debiteuren zijn Gerrit Drenth h.o.d.n. Garage Drenth en zijn echtgenote Karin Hilberdink.
De huidige en toekomstige inventaris en voorraad worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet noteert een Verhoogd risico voor Garage Drenth.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de berekening hebben wij gebruik gemaakt van het jaarverslag over 2016 en exploitatieprognoses over 2017 en 2018. In de prognose voor 2017 zijn de cijfers over het eerste halfjaar als basis gebruikt. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende.

Rentabiliteit
Ondanks de verplaatsing van de onderneming in 2016 van Emmen naar Nieuwe Pekela is er in dat jaar, rekening houdend met lage privť opnames, een bescheiden bedrag van § 13.000,- toegevoegd aan het eigen vermogen. De omzet over 2016 bedroeg § 138.000,- en voor 2017 wordt een omzetstijging begroot van 15% gebaseerd op de ontwikkeling in het eerste halfjaar. Na uitbreiding van het werkkapitaal verwacht men voor 2018 minimaal een verdubbeling van de omzet. Het berekende netto cashflow overschot bedraagt dan 50%. De berekende Rentabiliteit is Goed. Omdat deze score is berekend vanuit prognoses kwalificeren wij deze voorzichtigheidshalve op Voldoende.

Solvabiliteit
De onderneming is opgezet met eigen middelen en heeft geen bankkrediet. De solvabiliteit ultimo 2016 bedroeg 81%, bij een balanstotaal § 70.000,-. Na kredietverlening bedraagt de geprognotiseerde solvabiliteit eind 2017 51% bij een balanstotaal van § 126.000,- om in 2018 weer toe te nemen. De Solvabiliteit geeft als uitkomst Excellent, echter is dit gebaseerd op toekomstige balansposities. Voor nu hanteren wij de score Goed.

Liquiditeit
De current ratio in de balansen komt uit op factor 3,3: een Excellente score. Wisseling in het seizoen tussen voorraad en liquide middelen heeft geen invloed op dit cijfer. Aangezien het hier een kleinschalig garagebedrijf betreft, waarderen wij de Liquiditeit als Ruim voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Goed
Liquiditeit: Ruim voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Voor iedere investeerder bieden wij eenmalig een korting van 5% op een reguliere onderhoudsbeurt, kleine beurt, grote beurt of APK. Zowel op onderdelen als werkplaats tarief.
Of een investeerder kan kiezen voor gratis begeleiding bij het opstellen van documenten en bpm-rapporten bij auto-import uit Duitsland. De waardebon/voucher/uitnodiging* zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.
Dank!
Ik laat hem aan mij voorbij gaan.
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 07:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 06:04 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Ik denk dat GvE die 6000 euro per maand beter had kunnen gebruiken door een default manager aan te nemen, ipv een communicatie manager.
GvE werkt hard aan de voorkant: projecten binnen halen, binnen 2 jaar naar 500 miljoen, dat was hun doel na het weer zelfstandig worden. Nu wordt hier een mr. goed nieuws show aan toegevoegd.
Ik keek zojuist nog eens naar het team op de website: administratie, crowdfundbemiddelaars, en risk managers, alles aan de inkomende kant lijkt wel aardig op zijn plek, maar ze vergeten wat mij betreft de stop in het bad te duwen.
Communicatie mbt default projecten is steeds te laat, ook toegezegde en aangekondigde updates
en betalingen op probleemprojecten blijven keer op keer uit. En dan heb ik het niet alleen over toezeggingen in de algemene mailings, maar ook over toezeggingen in individueel mailverkeer tussen de directie, en mij als investeerder.
Daarnaast moeten naar mijn mening ook de inning bij default projecten (denk aan een Meat and Co, en nog een aantal anderen die niet failliet zijn, maar wel gestopt met betalen) veel assertiever.
Ik heb de indruk dat een behoorlijk deel van de investeerders die sinds een aantal jaar investeren bij GvE aan het afhaken zijn, en dat de goed nieuws show hierbij voor vervangende investeerders moet zorgen.
Mee eens. Eigenlijk erger ik mij aan zo ongeveer de hele nieuwsbrief. Ook erg zwak van GvE om de internetconsultatie anoniem in te vullen maar vervolgens wel in de nieuwsbrief te verwijzen naar de reacties van anderen die wel open communiceren.
Red_arrowvrijdag 1 december 2017 @ 08:50
Maar GVE verdient natuurlijk niets aan een default manager, daar profiteren alleen de investeerders van...ze kunnen beter nieuwe projecten binnenhalen, ze willen natuurlijk wel "de grootste blijven" en nog meer van dat soort borstklopperij.

Ze (AFM of de platforms zelf) zouden ook moeten aandringen op het vermelden van het percentage recovery bij een default bij alle platforms.
ETphonehomevrijdag 1 december 2017 @ 09:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 08:50 schreef Red_arrow het volgende:
Maar GVE verdient natuurlijk niets aan een default manager, daar profiteren alleen de investeerders van...ze kunnen beter nieuwe projecten binnenhalen, ze willen natuurlijk wel "de grootste blijven" en nog meer van dat soort borstklopperij.

Ze (AFM of de platforms zelf) zouden ook moeten aandringen op het vermelden van het percentage recovery bij een default bij alle platforms.
Dat zou best wel eens een afweging bij GvE geweest kunnen zijn. Nu is dit natuurlijk het ultieme korte termijn denken!
De early adapters, en de mensen die nu een paar jaar meedoen gaan nu verschillen zien tussen default afhandelingen, en afschrijvingen per platform. Dat zal heus wel een keer in een cijfer gevangen gaan worden, als dit eenmaal gebeurd droogt de vijver met potentiele investeerders natuurlijk heel snel op. Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard.
Certecovrijdag 1 december 2017 @ 09:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 04:41 schreef djh77 het volgende:
Volgens GvE zijn er ook investeerders positief over de 48-uurs termijn.... Toch bijzonder gezien de 100% negatieve reacties op dit forum

[..]

Sybren je hebt heel veel werk te doen om de communicatie op orde te krijgen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-communicatie.aspx
Ik heb maar even de moeite genomen om GvE te laten weten hoe ik denk over de 48-uurs termijn, de reacties die ze ontvangen moeten natuurlijk wel representatief zijn.

quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:45 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Nope. Ik ben niet verbonden aan SiG.

Hun concept staat mij echter wel enorm aan, vooral omdat ik flink teleurgesteld ben in de zekerheden die andere crowdfunding projecten bieden. Mijn enige betrokkenheid is dat ik als investeerder een grote som geld in hun projecten heb zitten en daarom ook hoop dat het voorspoedig met SiG gaat.
Mee eens, van de 50+ platformen gaan er straks een stuk minder overblijven en daar mag SiG van mij best bij zitten.
fok321vrijdag 1 december 2017 @ 09:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 04:41 schreef djh77 het volgende:
Volgens GvE zijn er ook investeerders positief over de 48-uurs termijn.... Toch bijzonder gezien de 100% negatieve reacties op dit forum

[..]

Sybren je hebt heel veel werk te doen om de communicatie op orde te krijgen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-communicatie.aspx
quote:
48uur inzagetermijn

Goede stap

Geldvoorelkaar.nl heeft lang op een dergelijke maatregel aangedrongen. Directeur Edwin Adams: 'Wij vinden het belangrijk dat investeerders een weloverwogen keuze maken en zich goed inlezen in de projecten waar ze hun geld in steken.
Aldus de spin doctors van gve.
Blijkbaar vonden ze het niet belangrijk genoeg om het in te voeren, maar hebben ze eerst wettelijke maatregelen afgewacht |:(
CaLeXvrijdag 1 december 2017 @ 11:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 09:29 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ik heb maar even de moeite genomen om GvE te laten weten hoe ik denk over de 48-uurs termijn, de reacties die ze ontvangen moeten natuurlijk wel representatief zijn.
Heb ook maar een mailtje gestuurd.

Je zou bijna denken dat Trump de nieuwe eigenaar is van GVE.
obligatairevrijdag 1 december 2017 @ 11:22
Wie nog in roestige auto's en gas wil investeren, het kan nog heel even :)
Faraday01vrijdag 1 december 2017 @ 11:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 11:22 schreef obligataire het volgende:
Wie nog in roestige auto's en gas wil investeren, het kan nog heel even :)
en zou jij ons dat aanraden?

en hij zit al vol ;)
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 11:39
project Utrecht (SiG) zit ook vol:
https://investeren.sameni(...)straat-19-te-utrecht
dyna18vrijdag 1 december 2017 @ 11:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 11:39 schreef djh77 het volgende:
project Utrecht (SiG) zit ook vol:
https://investeren.sameni(...)straat-19-te-utrecht
De laatste investeerder heeft er even zo'n 20k ingestort.
Maar mooi dat er weer een succes is.
FINONAFvrijdag 1 december 2017 @ 11:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 11:47 schreef dyna18 het volgende:

[..]

De laatste investeerder heeft er even zo'n 20k ingestort.
Maar mooi dat er weer een succes is.
*O*
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 12:12
Nieuwe waterspelletjes op ccf (2e lening):
SPOILER
dubbeltjezvrijdag 1 december 2017 @ 12:26
nieuwe op investormatch

MyID
Doelbedrag § 200.000,- AnnuÔteitenlening
Rente 8% .28 G-PD %
Looptijd 36 mnd
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 12:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 12:26 schreef dubbeltjez het volgende:
nieuwe op investormatch

MyID
Doelbedrag § 200.000,- AnnuÔteitenlening
Rente 8% .28 G-PD %
Looptijd 36 mnd
Staat al 3 dagen online *)
crowdiefundervrijdag 1 december 2017 @ 12:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 12:12 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe waterspelletjes op ccf (2e lening):
SPOILER
Lekker weer voor waterspelletjes :)

Ik sla over, ben niet zo’n fan van 2e leningen.
obligatairevrijdag 1 december 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 11:33 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

en zou jij ons dat aanraden?


Nee😀
Faraday01vrijdag 1 december 2017 @ 12:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 12:44 schreef obligataire het volgende:

[..]

Nee😀
dat vermoeden had ik al :D
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 13:14
Update ontvangen m.b.t. KoM's Special Trees
De Lasten tot Incasso's zijn nu (pas) verstuurd naar de advocaat en deze gaat nu de dagvaarding maken welke aan Van de Kimmenade zal worden betekend. Daarna gaat de rechtbank er zijn plasje over doen… Het gaat allemaal nog wel even duren dus.
obligatairevrijdag 1 december 2017 @ 13:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 12:48 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

dat vermoeden had ik al :D
Die hadden we al besproken hier, slecht project m.i., maar dat vonden de investeerders blijkbaar ook want , nou nou, om 11;22u nog niet vol dan moet het wel een hele slechte zijn _O-
obligatairevrijdag 1 december 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 11:47 schreef dyna18 het volgende:

[..]

De laatste investeerder heeft er even zo'n 20k ingestort.
Maar mooi dat er weer een succes is.
Ja ik dacht, ik moet toch iets doen met mijn 13e maand :7 :7
Faraday01vrijdag 1 december 2017 @ 13:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:25 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ja ik dacht, ik moet toch iets doen met mijn 13e maand :7 :7
lekker vroege dertiende maand :7
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 13:39
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 14:33 schreef Certeco het volgende:
Over 48 uur een nieuw SiG-project, wederom op de Mathenesserweg:
https://investeren.sameni(...)g-46-c1-te-rotterdam
Als ik de WOZ waarde van dit pand wil controleren dan is deze locatie niet terug te vinden bij het WOZ-waardeloket. Volgens SiG komt dit vaker voor in Rotterdam en heeft dit te maken met de etage waar dit appartement zit. Voor mij allemaal een beetje wazig waardoor ik nu twijfel of ik deze wel of niet ga meepakken. Hier iemand die daar mee over weet?
obligatairevrijdag 1 december 2017 @ 13:55
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:30 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

lekker vroege dertiende maand :7
De betaalmail komt pas later :)
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 13:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:30 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

lekker vroege dertiende maand :7
Mensen bij de rijksoverheid hebben hun 13e maand al in november ontvangen ;)
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 14:01
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:59 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mensen bij de rijksoverheid hebben hun 13e maand al in november ontvangen ;)
ha ha logisch. Nu verdenk ik obli er niet van bij de rijksoverheid te werken
Faraday01vrijdag 1 december 2017 @ 14:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 14:01 schreef djh77 het volgende:

[..]

ha ha logisch. Nu verdenk ik obli er niet van bij de rijksoverheid te werken
met een dertiende maand van 20k zal dat wel niet _O-
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 14:02
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 december 2017 13:39 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Als ik de WOZ waarde van dit pand wil controleren dan is deze locatie niet terug te vinden bij het WOZ-waardeloket. Volgens SiG komt dit vaker voor in Rotterdam en heeft dit te maken met de etage waar dit appartement zit. Voor mij allemaal een beetje wazig waardoor ik nu twijfel of ik deze wel of niet ga meepakken. Hier iemand die daar mee over weet?
SiG zou de beschikking van de gemeentelijke lasten bij het project kunnen voegen, maar ik verwacht dat zij aan zullen geven dat ze dit namens de investeerders hebben gecontroleerd en de investeerders hierop moeten vertrouwen
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 14:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 14:02 schreef djh77 het volgende:

[..]

SiG zou de beschikking van de gemeentelijke lasten bij het project kunnen voegen, maar ik verwacht dat zij aan zullen geven dat ze dit namens de investeerders hebben gecontroleerd en de investeerders hierop moeten vertrouwen
Daar heb ik naar gevraagd maar zij hebben de beschikking van de gemeentelijke lasten zelf niet en hebben deze dus ook niet zelf kunnen controleren.
dyna18vrijdag 1 december 2017 @ 14:04
SiG staat open.
https://investeren.sameni(...)g-46-c1-te-rotterdam
Royvevrijdag 1 december 2017 @ 14:05
Ik zit te twijfel of ik ook aan SIG zal gaan beginnen.

Ik kan alleen nergens een totaaloverzicht van het platform vinden. Is er veel betalingsachterstand en is een gedwongen verkoop al eens voorgekomen zodat hierdoor de hypotheekwaarde verzilverd kon worden vanwege wanbetaling bij een project?
dyna18vrijdag 1 december 2017 @ 14:06
Er zijn nog geen projecten met problemen bij SiG.
Tot nu toe betaald iedereen netjes op tijd zijn rente.
Faraday01vrijdag 1 december 2017 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 14:05 schreef Royve het volgende:
Ik zit te twijfel of ik ook aan SIG zal gaan beginnen.

Ik kan alleen nergens een totaaloverzicht van het platform vinden. Is er veel betalingsachterstand en is een gedwongen verkoop al eens voorgekomen zodat hierdoor de hypotheekwaarde verzilverd kon worden vanwege wanbetaling bij een project?
Voor zover ik weet zijn er nog geen achterstanden en is er dus ook nog geen gedwongen verkoop geweest
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 14:07
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 december 2017 14:03 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Daar heb ik naar gevraagd maar zij hebben de beschikking van de gemeentelijke lasten zelf niet en hebben deze dus ook niet zelf kunnen controleren.
Dat is een slechte zaak. Was het minste wat ze konden doen. Of gaan ze uit van de gegevens uit het taxatierapport? Weet niet of een taxateur deze gegevens moet controleren.

[ Bericht 4% gewijzigd door djh77 op 01-12-2017 14:22:19 ]
dyna18vrijdag 1 december 2017 @ 14:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 14:05 schreef Royve het volgende:
Ik zit te twijfel of ik ook aan SIG zal gaan beginnen.

Ik kan alleen nergens een totaaloverzicht van het platform vinden. Is er veel betalingsachterstand en is een gedwongen verkoop al eens voorgekomen zodat hierdoor de hypotheekwaarde verzilverd kon worden vanwege wanbetaling bij een project?
Houdt er verder rekening mee dat je geld 5 jaar vaststaat en dat er pas op het einde wordt afgelost. Voor dit soort investeringen kun je dus alleen meedoen met geld wat je zeker weten niet op korte termijn nodig hebt.
Daarentegen krijg je wel goede zekerheden terug, namelijk een 1e hypotheekrecht.
Royvevrijdag 1 december 2017 @ 14:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 14:08 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Houdt er verder rekening mee dat je geld 5 jaar vaststaat en dat er pas op het einde wordt afgelost. Voor dit soort investeringen kun je dus alleen meedoen met geld wat je zeker weten niet op korte termijn nodig hebt.
Daarentegen krijg je wel goede zekerheden terug, namelijk een 1e hypotheekrecht.
Thanks voor de herinnering, maar dit had ik gelezen inderdaad.

Edit: 1e schijf meegepakt.

[ Bericht 2% gewijzigd door Royve op 01-12-2017 14:24:20 ]
Mynheer007vrijdag 1 december 2017 @ 14:11
quote:
Ik pak de 1e schijf mee. De combinatie van woz waarde en taxatie icm met mijn inschatting van de waarde van zo'n woning geeft mij genoeg zekerheid (ben het er wel mee eens dat SiG ten minste de woz-waarde moet checken).
djh77vrijdag 1 december 2017 @ 14:14
De top 10 van week 48:
jsu4tvbbqoymj.png
Royvevrijdag 1 december 2017 @ 14:55
Nieuwe GvE

SPOILER
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 15:23
Collin maakt het gedrocht “48-uurs regel AFM” nog erger. Collin neemt ook nog eens niet de moeite om vooraf duidelijk te maken wanneer welk project online gaat.

“Op de homepage van Collin komt een nieuwe rubriek genaamd “Toekomstige investeringskansen”. Hier staan alle leningaanvragen die zich in onze zogenaamde prťpublicatie fase bevinden. Hier worden alle pitches gepubliceerd. Zo krijgt u de tijd om deze rustig te lezen. Investeren is dan nog niet mogelijk. Wanneer de betreffende leningaanvraag exact live gaat wordt niet vermeld. Dit moment wordt samen met de ondernemer gekozen nadat de prťpublicatie fase, bij zijn directe innercrowd, is afgerond.”
zeilertvrijdag 1 december 2017 @ 16:11
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 december 2017 15:23 schreef Horsemen het volgende:
Collin maakt het gedrocht “48-uurs regel AFM” nog erger. Collin neemt ook nog eens niet de moeite om vooraf duidelijk te maken wanneer welk project online gaat.

“Op de homepage van Collin komt een nieuwe rubriek genaamd “Toekomstige investeringskansen”. Hier staan alle leningaanvragen die zich in onze zogenaamde prťpublicatie fase bevinden. Hier worden alle pitches gepubliceerd. Zo krijgt u de tijd om deze rustig te lezen. Investeren is dan nog niet mogelijk. Wanneer de betreffende leningaanvraag exact live gaat wordt niet vermeld. Dit moment wordt samen met de ondernemer gekozen nadat de prťpublicatie fase, bij zijn directe innercrowd, is afgerond.”
Ook Geld voor elkaar vermelde dat in zijn nieuwsbrief: ....exact tijdstip wordt niet vermeld...
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 16:36
quote:
8s.gif Op vrijdag 1 december 2017 16:11 schreef zeilert het volgende:

[..]

Ook Geld voor elkaar vermelde dat in zijn nieuwsbrief: ....exact tijdstip wordt niet vermeld...
Ze doen het tot op heden nog wel. Overigens loopt de klok bij GvE nog wel eens een paar minuten achter.
wouterdevrijdag 1 december 2017 @ 16:38
Tijdelijk bij Lenderspender 10§ gratis bij eerste investering, niet verkeerd bij investering van 100§:)
En bij investering van 1000§ komt daar nog 25§ bovenop.

Als iemand zich wil aanmelden, graag via mijn link:

https://www.lenderspender.nl/r/mud8gm

BVD.
wouterdevrijdag 1 december 2017 @ 16:40
https://greencrowd.nl/project/herfstronde-vierverlaten

Iemand interesse? Rente is wat laag maar wel jaarlijkse aflossing.
NaRegenDeZonvrijdag 1 december 2017 @ 17:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 07:14 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mee eens. Eigenlijk erger ik mij aan zo ongeveer de hele nieuwsbrief. Ook erg zwak van GvE om de internetconsultatie anoniem in te vullen maar vervolgens wel in de nieuwsbrief te verwijzen naar de reacties van anderen die wel open communiceren.
Ik moest wel lachen toen ik bij de open reacties wel een reactie zag van de stichting crowdfunders belangen. Dit is de club die GVE inhuurt sinds ze weg zijn bij de vereniging van CF platformen. De reactie van deze stichting is doorspekt met gehengel naar regelgeving waar zij zelf in de toekomts geld aan kunnen verdienen. Dus geen crowdfundersbelangen (investeerders belangen die men zegt te verdedigen) maar portemonnee belangen van de Stichting bestuurders. Deze stichting heeft zover ik weet nog nooit met een CF investeerder gesproken en krijgt door het platform wat haar inhuurt betaald.
Ik erger me met name aan de volgende naar mijn stellige overtuiging door GVE ingefluisterde passage over Collin:
5.2:
Ons is ter ore gekomen dat ťťn of meerdere Nederlandse crowdfundingplatforms een systeem hanteren waarbij alvorens het te financieren project van de geldvrager publiekelijk geopend wordt voor deelname door geldgevers, de geldvrager reeds van een aantal geldgevers (vaak vrienden en familieleden van de geldvrager) een deelnamegarantie heeft verkregen. Dit leidt ertoe dat op of snel na het moment waarop het te financieren project van de geldvrager publiekelijk geopend wordt voor deelname door (andere) geldgevers het betreffende crowdfundingplatform al op zijn website kan laten zien dat het project al voor een behoorlijk percentage van het totaal op te halen bedrag is gefinancierd. Op deze 6
manier wordt een sfeer gecreŽerd die zou kunnen leiden tot het door deze andere geldgevers overhaast (fear of missing out) deelnemen aan het project, zonder dat zij voldoende tijd hebben genomen om alle toepasselijke voorwaarden en relevante informatie over het project en de geldvrager te kunnen bestuderen. Wij vinden dit een zeer onwenselijke situatie en verzoeken u dan ook om wet- of regelgeving op te stellen


A fijn wiens appelen men vaart wiens appelen men eet. :( :R
dubbeltjezvrijdag 1 december 2017 @ 17:39
gve project / failliet

SPOILER
leningnummer: 003864, Delibugs, 8,5%, 60mnd classificatie 5

Incassoprocedure via deurwaarder
In september 2013 is het project van de heer Van der Wal tot stand gekomen. Het betrof een lening ad § 59.800,- waarop op dit moment 49 termijnen aan u zijn voldaan. Dit is bijna 100% van de volledige inleg.

Op 10 november jl. informeerde de heer Van der Wal ons over het feit dat het faillissement zou worden uitgesproken voor Delibugs. Dit is op 13 november jl. daadwerkelijk gebeurd. Op het moment van melden was er geen sprake van een structurele achterstand. De melding kwam voor ons dan ook volledig onverwacht. We zijn hierdoor niet in de gelegenheid geweest om met de heer Van der Wal in gesprek te gaan over de ontstane situatie en een mogelijk recovery traject op te starten.

Op de schuldbekentenis heeft de persoonlijke holding van de heer Van der Wal getekend. Deze holding is niet failliet. Het dossier is overgedragen aan de gerechtsdeurwaarder Flanderijn en van Eck. Zij hebben de heer Van der Wal en zijn persoonlijke holding aangeschreven voor de ontstane achterstand.

Vanwege bovenstaande hebben wij moeten besluiten om de betalingen aan u en de overige betrokken investeerders op te schorten tot het moment dat genoemde deurwaarders voldoende bij de betreffende schuldenaar/schuldenaren hebben kunnen incasseren om een (tussentijdse) afdracht te doen of tot het moment dat Geldvoorelkaar.nl weer rechtstreeks van de schuldenaar/schuldenaren aflossingen mocht gaan ontvangen.

Het gevolg is dat Geldvoorelkaar.nl u vooralsnog geen termijnbedragen meer zal doorstorten. Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten.
NaRegenDeZonvrijdag 1 december 2017 @ 17:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 17:39 schreef dubbeltjez het volgende:
gve project / failliet

SPOILER
leningnummer: 003864, Delibugs, 8,5%, 60mnd classificatie 5

Incassoprocedure via deurwaarder
In september 2013 is het project van de heer Van der Wal tot stand gekomen. Het betrof een lening ad § 59.800,- waarop op dit moment 49 termijnen aan u zijn voldaan. Dit is bijna 100% van de volledige inleg.

Op 10 november jl. informeerde de heer Van der Wal ons over het feit dat het faillissement zou worden uitgesproken voor Delibugs. Dit is op 13 november jl. daadwerkelijk gebeurd. Op het moment van melden was er geen sprake van een structurele achterstand. De melding kwam voor ons dan ook volledig onverwacht. We zijn hierdoor niet in de gelegenheid geweest om met de heer Van der Wal in gesprek te gaan over de ontstane situatie en een mogelijk recovery traject op te starten.

Op de schuldbekentenis heeft de persoonlijke holding van de heer Van der Wal getekend. Deze holding is niet failliet. Het dossier is overgedragen aan de gerechtsdeurwaarder Flanderijn en van Eck. Zij hebben de heer Van der Wal en zijn persoonlijke holding aangeschreven voor de ontstane achterstand.

Vanwege bovenstaande hebben wij moeten besluiten om de betalingen aan u en de overige betrokken investeerders op te schorten tot het moment dat genoemde deurwaarders voldoende bij de betreffende schuldenaar/schuldenaren hebben kunnen incasseren om een (tussentijdse) afdracht te doen of tot het moment dat Geldvoorelkaar.nl weer rechtstreeks van de schuldenaar/schuldenaren aflossingen mocht gaan ontvangen.

Het gevolg is dat Geldvoorelkaar.nl u vooralsnog geen termijnbedragen meer zal doorstorten. Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten.
Het is te hopen dat de incasso nog wat op op zal leveren. Anders heb je weliswaar je geld terug na 49 maanden, maar heb je er nog niets aan over gehouden!

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 01-12-2017 17:55:32 ]
ETphonehomevrijdag 1 december 2017 @ 17:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 17:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Het is te hopen dat de incasso nog wat op op zal leveren. Anders heb je weliswaar je geld terug na 49 maanden, maar heb je er nog niets aan over ge houden!
49/60 voldaan, en dan zonder schroom schrijven dat bijna 100% van de inleg terug is. M.a.w.: niet mopperen, je hebt na 49 maanden ongeveer je inleg terug, dus het valt allemaal wel mee. Zo te zien is mr. Goed Nieuws Show al flink aan de slag.
dubbeltjezvrijdag 1 december 2017 @ 17:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 17:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Het is te hopen dat de incasso nog wat op op zal leveren. Anders heb je weliswaar je geld terug na 49 maanden, maar heb je er nog niets aan over ge houden!
Het bedrag is gelukkig niet heel hoog wat de ondernemer nog aan gve moet betalen. Maja, we kennen natuurlijk zijn andere schulden niet
Royvevrijdag 1 december 2017 @ 18:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 17:49 schreef ETphonehome het volgende:
mr. Goed Nieuws Show
mr. Goed Nieuws Show mag ook wel eens de cijfers updaten, laatste update is van 1 okt.

Edit:
ContinuÔteitsstrategie Geldvoorelkaar.nl
https://www.geldvoorelkaa(...)eldvoorelkaarnl.aspx
PDF: https://www.geldvoorelkaa(...)0website%2001.12.pdf

[ Bericht 30% gewijzigd door Royve op 01-12-2017 18:38:26 ]
ML45vrijdag 1 december 2017 @ 20:31
quote:
Wat mij wel opvalt tussen 46C2 en 46C1:
46C2( de vorige met een oppervlakte van 113m2): Marktwaarde 156,6; een huuropbrengst van 21,4 en een overschot van 10,7
46C1( de nieuwe met een oppervlakte van 111m2); Marktwaarde 161,6; een huuropbrengst van 11,5 en een overschot van 2,2.
Er wordt mi wel erg met huren en de aan de marktwaarde in verhuurde staat gerommeld. Bij C2 waarde/huuropbr = 7,3 en bij C1 waarde/huuropbr = 14,1!!!
Benger2vrijdag 1 december 2017 @ 20:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 17:39 schreef dubbeltjez het volgende:
gve project / failliet

SPOILER
leningnummer: 003864, Delibugs, 8,5%, 60mnd classificatie 5

Incassoprocedure via deurwaarder
In september 2013 is het project van de heer Van der Wal tot stand gekomen. Het betrof een lening ad § 59.800,- waarop op dit moment 49 termijnen aan u zijn voldaan. Dit is bijna 100% van de volledige inleg.

Op 10 november jl. informeerde de heer Van der Wal ons over het feit dat het faillissement zou worden uitgesproken voor Delibugs. Dit is op 13 november jl. daadwerkelijk gebeurd. Op het moment van melden was er geen sprake van een structurele achterstand. De melding kwam voor ons dan ook volledig onverwacht. We zijn hierdoor niet in de gelegenheid geweest om met de heer Van der Wal in gesprek te gaan over de ontstane situatie en een mogelijk recovery traject op te starten.

Op de schuldbekentenis heeft de persoonlijke holding van de heer Van der Wal getekend. Deze holding is niet failliet. Het dossier is overgedragen aan de gerechtsdeurwaarder Flanderijn en van Eck. Zij hebben de heer Van der Wal en zijn persoonlijke holding aangeschreven voor de ontstane achterstand.

Vanwege bovenstaande hebben wij moeten besluiten om de betalingen aan u en de overige betrokken investeerders op te schorten tot het moment dat genoemde deurwaarders voldoende bij de betreffende schuldenaar/schuldenaren hebben kunnen incasseren om een (tussentijdse) afdracht te doen of tot het moment dat Geldvoorelkaar.nl weer rechtstreeks van de schuldenaar/schuldenaren aflossingen mocht gaan ontvangen.

Het gevolg is dat Geldvoorelkaar.nl u vooralsnog geen termijnbedragen meer zal doorstorten. Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten.
SPOILER
Delibugs is een handelsnaam van Insect Europe BV. Dat die BV failliet was, was al eerder gepost. Ik zit er in via Symbid. Er komt wel een doorstart, maar dat veel gaat opleveren betwijfel ik.
Mishuvrijdag 1 december 2017 @ 23:07
Wat is jullie doel met crowdfunding? Sparen of uiteindelijk kunnen leven van de rente (rentenieren)?
dubbeltjezvrijdag 1 december 2017 @ 23:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 23:07 schreef Mishu het volgende:
Wat is jullie doel met crowdfunding? Sparen of uiteindelijk kunnen leven van de rente (rentenieren)?
de tijd overbruggen tussen stoppen met werken en aow/pensioen. CF vormt een belangrijke, maar niet de enige bron
Horsemenvrijdag 1 december 2017 @ 23:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 23:07 schreef Mishu het volgende:
Wat is jullie doel met crowdfunding? Sparen of uiteindelijk kunnen leven van de rente (rentenieren)?
Voor mij is crowdfunding een van de middelen om rendement te maken op mijn vermogen.
dubbeltjezzaterdag 2 december 2017 @ 09:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 23:12 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Voor mij is crowdfunding een van de middelen om rendement te maken op mijn vermogen.
en wat wil je evt vervolgens met het vermogen doen?
Groepfunderzaterdag 2 december 2017 @ 09:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 23:07 schreef Mishu het volgende:
Wat is jullie doel met crowdfunding? Sparen of uiteindelijk kunnen leven van de rente (rentenieren)?
Mijn doel is hetzelfde als dat van Horsemen: crowdfunding is "een van de middelen om rendement te maken op mijn vermogen."

Ik heb overigens ook naar de pitches van FNC gekeken die vandaag online komen. Ik twijfel over de dweilmachine, maar als leek vermoed ik dat er iets met die balans aan de hand is. Een risico-categorie D, maar geen schulden. Een eigen vermogen dat consequent net zo hoog is als de vlottende activa. En een lening voor een duur van 5 jaar. Tja ...., bij twijfel haal ik niet in.
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
ETphonehomezaterdag 2 december 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:59 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Mijn doel is hetzelfde als dat van Horsemen: crowdfunding is "een van de middelen om rendement te maken op mijn vermogen."

Ik heb overigens ook naar de pitches van FNC gekeken die vandaag online komen. Ik twijfel over de dweilmachine, maar als leek vermoed ik dat er iets met die balans aan de hand is. Een risico-categorie D, maar geen schulden. Een eigen vermogen dat consequent net zo hoog is als de vlottende activa. En een lening voor een duur van 5 jaar. Tja ...., bij twijfel haal ik niet in.
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:59 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Mijn doel is hetzelfde als dat van Horsemen: crowdfunding is "een van de middelen om rendement te maken op mijn vermogen."

Ik heb overigens ook naar de pitches van FNC gekeken die vandaag online komen. Ik twijfel over de dweilmachine, maar als leek vermoed ik dat er iets met die balans aan de hand is. Een risico-categorie D, maar geen schulden. Een eigen vermogen dat consequent net zo hoog is als de vlottende activa. En een lening voor een duur van 5 jaar. Tja ...., bij twijfel haal ik niet in.
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
In eerste instantie twijfelde ik ook over de dweilmachine, dezelfde afweging als jij over de cijfers, even het bedrijf googlen leert ons dat er volgens mij 3 inschrijvingen zijn/waren van een schoonmaakbedrijf van dezelfde eigenaar, op hetzelfde adres. Alles bij elkaar teveel twijfels, dus ik doe ook niet mee. Ik twijfel nog over de surinaamse garage uit Rotterdam, heb een vraag gesteld aan FnC mbt het steeds vaker ontbreken van de cijfers van 2014: op deze manier valt er te weinig conclusie te trekken over de richting van de beweging. Dus daar wacht ik het antwoord af.
Faraday01zaterdag 2 december 2017 @ 10:21
Ik heb de nieuwe SiG toch meegenomen in schijf 1 ondanks dat ik liever meer spreiding heb over het land en dat WOZ verhaal wat vreemd vind. Er zijn ook niet zo veel alternatieven voor mij op het moment met de wachttijd van 2 dagen.
Horsemenzaterdag 2 december 2017 @ 10:53
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:10 schreef dubbeltjez het volgende:

[..]

en wat wil je evt vervolgens met het vermogen doen?
Van leven.
obligatairezaterdag 2 december 2017 @ 11:12
Op SIG zijn de vervallen rentes en aflossingen inmiddels weer bijgeschreven in de wallet.

SPOILER
Ik mis ome Lex nog maar die zal er maandag ook wel wel bijstaan.
ML45zaterdag 2 december 2017 @ 11:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:12 schreef obligataire het volgende:
Op SIG zijn de vervallen rentes en aflossingen inmiddels weer bijgeschreven in de wallet.

SPOILER
Ik mis ome Lex nog maar die zal er maandag ook wel wel bijstaan.
SPOILER
Gek genoeg staat het project Vlasstraat te Utrecht van Lex niet meer bij de 'succesvolle projecten' maar is die alleen zichtbaar bij 'alle projecten' voor 99%. In mijn overzicht van 'investeringen' staat die ook niet meer. Kortom een rare zaak
dyna18zaterdag 2 december 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 23:07 schreef Mishu het volgende:
Wat is jullie doel met crowdfunding? Sparen of uiteindelijk kunnen leven van de rente (rentenieren)?
Doel is om mijn geld inflatiebestendig te maken en veilig te stellen voor de toekomst. Wat die toekomst is weet ik op dit moment ook niet.

quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:10 schreef dubbeltjez het volgende:

[..]

en wat wil je evt vervolgens met het vermogen doen?
Goede vraag.
Eerlijk gezegd heb ik op dit moment meer geld dan ik nodig heb. Ik woon in een rijtjeshuis en rijd een normale auto. Nou kan ik wel duurder gaan wonen en meer geld uitgeven, maar met wat ik heb ben ik al prima tevreden. Op deze manier kan ik een prima zorgeloos leven leiden.

Dus als ik het zelf niet nodig heb, dan zet ik mijn geld liever in werking om anderen te helpen hun dromen te bereiken. CF is voor mij daar een goede manier voor.

Daarom heb ik bijvoorbeeld ook meegedaan met de 1e tranch van PassionWithoutLimits. Weinig beleggers geloofden in hem en de 1e tranche had grote moeite om genoeg geÔnteresseerden te krijgen. Hij had voor mij echter de gunfactor waardoor ik wel meedeed. Nu heeft hij een succesvol bedrijf draaiend.

[ Bericht 4% gewijzigd door dyna18 op 02-12-2017 13:19:51 ]
dyna18zaterdag 2 december 2017 @ 13:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 11:36 schreef ML45 het volgende:

[..]

SPOILER
Gek genoeg staat het project Vlasstraat te Utrecht van Lex niet meer bij de 'succesvolle projecten' maar is die alleen zichtbaar bij 'alle projecten' voor 99%. In mijn overzicht van 'investeringen' staat die ook niet meer. Kortom een rare zaak
Vlasstraat is ook bij mij op 1 dec niet uitbetaald. En ook bij mij staat dit project niet meer op de Mijn investeringen pagina ...

https://investeren.sameni(...)traat-3-a-te-utrecht

Op de projectpagina lijkt hij 500 euro te missen ineens...
Vreemd.
mrbombasticzaterdag 2 december 2017 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 13:24 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Vlasstraat is ook bij mij op 1 dec niet uitbetaald. En ook bij mij staat dit project niet meer op de Mijn investeringen pagina ...

https://investeren.sameni(...)traat-3-a-te-utrecht

Op de projectpagina lijkt hij 500 euro te missen ineens...
Vreemd.
Bij mij staat dit project sinds vandaag ook niet meer op de Mijn investeringen pagina, gisteren nog wel. Heel raar inderdaad.
Benger2zaterdag 2 december 2017 @ 13:53
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 december 2017 09:10 schreef dubbeltjez het volgende:

[..]

en wat wil je evt vervolgens met het vermogen doen?
Ikzelf heb inmiddels ongeveer het punt bereikt waarop ik met pensioen kan (ik ben in de 40). Alleen heb ik dan geen dik belegde boterham. En na een paar maanden ga ik me vervelen. Ik ben ZZP-er en heb zojuist weer een paar klussen aangenomen. Ik spaar dus nog maar even door en ga een andere auto kopen.
Daarbij zit ik nog met het probleem van spreiding. Ik heb het meeste geld via vier verschillende platformen geÔnvesteerd. Als de resultaten tegen vallen, bijvoorbeeld doordat een platform omvalt, heb ik mogelijk een probleem als ik gestopt zou zijn met werken. Mijn spaargeld dient ook als arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het geeft me een hoop rust dat er elke maand een stroom rente en aflossing binnen komt. Ik hoef niet meer zo nodig hard te werken. Als ik geen zin heb in een opdracht kan ik hem afwijzen. En als ik een paar maanden weinig of geen opdrachten heb, vermaak ik me ook prima, zonder dat ik me zorgen maak.
ML45zaterdag 2 december 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 13:35 schreef mrbombastic het volgende:

[..]

Bij mij staat dit project sinds vandaag ook niet meer op de Mijn investeringen pagina, gisteren nog wel. Heel raar inderdaad.
SPOILER
Heb van Gijs van der Woude van SIG een mail gekregen dat ze het technische probleem samen met Intersolve gaan oplossen. De betaling van de Vlasstraat komt maandag.
Royvezaterdag 2 december 2017 @ 14:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 16:38 schreef wouterde het volgende:
Tijdelijk bij Lenderspender 10§ gratis bij eerste investering, niet verkeerd bij investering van 100§:)
En bij investering van 1000§ komt daar nog 25§ bovenop.

Als iemand zich wil aanmelden, graag via mijn link:

[knip]

BVD.
Ik heb hier even naar gekeken maar ik denk niet dat ik hieraan ga beginnen. Er staat bijvoorbeeld in de overeenkomst dat als geÔncasseerde bedragen onvoldoende zijn om de servicekosten te dekken dan zal de Investeerder het tekort voldoen op eerste verzoek daartoe door het platform

En ook de incasso kosten komen te koste van de investeerder als ze deze niet kunnen verhalen op de geldnemer.

En dat alles voor welgeteld 4%! ;)
Mijnenvegerzaterdag 2 december 2017 @ 14:38
-edit-

[ Bericht 49% gewijzigd door Mijnenveger op 04-12-2017 11:32:25 ]
djh77zaterdag 2 december 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 13:24 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Vlasstraat is ook bij mij op 1 dec niet uitbetaald. En ook bij mij staat dit project niet meer op de Mijn investeringen pagina ...

https://investeren.sameni(...)traat-3-a-te-utrecht

Op de projectpagina lijkt hij 500 euro te missen ineens...
Vreemd.
Opnieuw een technisch probleem bij intersolve. Rente wordt maandag bijgeschreven. Verdwenen project wordt zsm opgelost.
FINONAFzaterdag 2 december 2017 @ 17:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 23:07 schreef Mishu het volgende:
Wat is jullie doel met crowdfunding? Sparen of uiteindelijk kunnen leven van de rente (rentenieren)?
Doe crowdfunding vooral om naast beleggen in aandelen/obligaties rendement op mijn vermogen te maken, om daar van te leven.Zou kunnen stoppen, maar dan wordt het leven wel wat schraal ben nu dus vooral nog aan het werk voor de slagroom op de taart (en omdat ik er plezier aan beleef)
Horsemenzaterdag 2 december 2017 @ 18:20
Vandaag de 2 toegangskaartjes voor Ouwehands dierenpark ontvangen van De Zwaan Vastgoed (Collin project). Eerdaags de 🐼 panda's maar eens gaan bekijken.
NaRegenDeZonzaterdag 2 december 2017 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 18:20 schreef Horsemen het volgende:
Vandaag de 2 toegangskaartjes voor Ouwehands dierenpark ontvangen van De Zwaan Vastgoed (Collin project). Eerdaags de 🐼 panda's maar eens gaan bekijken.
Hier zijn ook de kaartjes voor de bamboe eters aangekomen. We hebben tot 1 jan 2019 de tijd om een bezoek in te plannen. Dat moet wel gaan lukken.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 02-12-2017 18:30:49 ]
djh77zaterdag 2 december 2017 @ 18:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 18:25 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Hier zijn ook de kaartjes voor de bamboe eters aangekomen. We hebben tot 1 jan 2018 de tijd om een bezoek in te plannen. Dat moet wel gaan lukken.
2019, dus nog langer de tijd. Had trouwens best digitaal verstuurd kunnen worden. Het is slechts een voucher. De kaartjes moeten via de website aangevraagd worden.
NaRegenDeZonzaterdag 2 december 2017 @ 18:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 18:29 schreef djh77 het volgende:

[..]

2019, dus nog langer de tijd. Had trouwens best digitaal verstuurd kunnen worden. Het is slechts een voucher. De kaartjes moeten via de website aangevraagd worden.
Klopt, bedoelde te zeggen ruim een jaar geldig maar vergiste me in het jaartal.
NaRegenDeZonzaterdag 2 december 2017 @ 18:36
Ik was op zoek naar de internetpagina op de website van FNC over de exit/continuÔteits- strategie maar kon hem zo gauw niet vinden. Is die weggehaald? of kijk ik er overheen?
Mynheer007zaterdag 2 december 2017 @ 18:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 17:34 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik moest wel lachen toen ik bij de open reacties wel een reactie zag van de stichting crowdfunders belangen. Dit is de club die GVE inhuurt sinds ze weg zijn bij de vereniging van CF platformen. De reactie van deze stichting is doorspekt met gehengel naar regelgeving waar zij zelf in de toekomts geld aan kunnen verdienen. Dus geen crowdfundersbelangen (investeerders belangen die men zegt te verdedigen) maar portemonnee belangen van de Stichting bestuurders. Deze stichting heeft zover ik weet nog nooit met een CF investeerder gesproken en krijgt door het platform wat haar inhuurt betaald.
Ik erger me met name aan de volgende naar mijn stellige overtuiging door GVE ingefluisterde passage over Collin:
5.2:
Ons is ter ore gekomen dat ťťn of meerdere Nederlandse crowdfundingplatforms een systeem hanteren waarbij alvorens het te financieren project van de geldvrager publiekelijk geopend wordt voor deelname door geldgevers, de geldvrager reeds van een aantal geldgevers (vaak vrienden en familieleden van de geldvrager) een deelnamegarantie heeft verkregen. Dit leidt ertoe dat op of snel na het moment waarop het te financieren project van de geldvrager publiekelijk geopend wordt voor deelname door (andere) geldgevers het betreffende crowdfundingplatform al op zijn website kan laten zien dat het project al voor een behoorlijk percentage van het totaal op te halen bedrag is gefinancierd. Op deze 6
manier wordt een sfeer gecreŽerd die zou kunnen leiden tot het door deze andere geldgevers overhaast (fear of missing out) deelnemen aan het project, zonder dat zij voldoende tijd hebben genomen om alle toepasselijke voorwaarden en relevante informatie over het project en de geldvrager te kunnen bestuderen. Wij vinden dit een zeer onwenselijke situatie en verzoeken u dan ook om wet- of regelgeving op te stellen


A fijn wiens appelen men vaart wiens appelen men eet. :( :R
Ik vind het wel een fijn gegeven dat ook de innercircle risico loopt op deze manier; zorgt toch ook voor wat sociale druk op de ondernemer om de boel niet te bedonderen.
djh77zaterdag 2 december 2017 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 18:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Ik was op zoek naar de internetpagina op de website van FNC over de exit/continuÔteits- strategie maar kon hem zo gauw niet vinden. Is die weggehaald? of kijk ik er overheen?
Zie de OP voor alle bekende exitstrategieen of https://www.fundingcircle(...)mst-back-up-servicer

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 03-12-2017 07:14:33 ]
Groepfunderzaterdag 2 december 2017 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 10:06 schreef ETphonehome het volgende:
[...]
Dankjewel. Nu weet ik helemaal zeker dat ik niet meedoe.

M.b.t. de pitch 'Werkbruggen Garage':
Hij heeft een positief eigen vermogen en geen hoge schulden. Dat is positief. Maar als garagehouder weet je toch dat je geld opzij moet leggen voor het moment dat de garagebrug vervangen moet worden? Waarom is daar niet voor gespaard, vraag ik mij dan af. Volgens FNC is het bedrijf 11 jaar geleden opgericht, maar elders lees ik dat het bedrijf in april 2013 is opgericht.
SPOILER
Maar wellicht wordt bedoeld dat het bedrijf sinds 2013 op deze locatie zit. Want in 2007 had dezelfde ondernemer ook al een garagebedrijf, maar op een ander adres in Rotterdam.
SPOILER
Dat zou wel verklaren waarom er onvoldoende geld is voor deze reguliere vervangingsinvestering. Ging jouw vraag aan FNC hierover?

[ Bericht 9% gewijzigd door Groepfunder op 02-12-2017 20:12:10 ]
djh77zondag 3 december 2017 @ 09:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 13:24 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Vlasstraat is ook bij mij op 1 dec niet uitbetaald. En ook bij mij staat dit project niet meer op de Mijn investeringen pagina ...

https://investeren.sameni(...)traat-3-a-te-utrecht

Op de projectpagina lijkt hij 500 euro te missen ineens...
Vreemd.
Vlasstraat staat weer tussen de investeerders projecten van SiG/de lijst in de dashboards
Benger2zondag 3 december 2017 @ 10:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 14:35 schreef Royve het volgende:

[..]

Ik heb hier even naar gekeken maar ik denk niet dat ik hieraan ga beginnen. Er staat bijvoorbeeld in de overeenkomst dat als geÔncasseerde bedragen onvoldoende zijn om de servicekosten te dekken dan zal de Investeerder het tekort voldoen op eerste verzoek daartoe door het platform

En ook de incasso kosten komen te koste van de investeerder als ze deze niet kunnen verhalen op de geldnemer.

En dat alles voor welgeteld 4%! ;)
Ik ben hier ook niet ingestapt. Ik vermoed dat 95% van de investeerders niet begrijpt hoe de spreiding bij L&S werkt. Ze proberen het op hun site niet eens uit te leggen (omdat het te ingewikkeld is voor de gemiddelde consument), je moet ze er echt over mailen. Zoiets kan echt alleen in NL waar crowdfunding niet onder toezicht staat. En mensen stappen gewoon blind in.
wouterdezondag 3 december 2017 @ 10:42
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 10:25 schreef Benger2 het volgende:

[..]

Ik ben hier ook niet ingestapt. Ik vermoed dat 95% van de investeerders niet begrijpt hoe de spreiding bij L&S werkt. Ze proberen het op hun site niet eens uit te leggen (omdat het te ingewikkeld is voor de gemiddelde consument), je moet ze er echt over mailen. Zoiets kan echt alleen in NL waar crowdfunding niet onder toezicht staat. En mensen stappen gewoon blind in.
Hoe werkt de spreiding dan volgens de reactie die jij hebt ontvangen van L&S?
Benger2zondag 3 december 2017 @ 10:49
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 10:42 schreef wouterde het volgende:

[..]

Hoe werkt de spreiding dan volgens de reactie die jij hebt ontvangen van L&S?
quote:
De crux zit hem in het feit dat het totaal van de vorderingen op een geldnemer het profiel van de betreffende lening vormen, maar onderling kunnen verschillen in looptijd / profiel. Hierbij is de verdeling op basis van de uitstaande hoofdsom op enig moment wel pro rata, zodat de risico's volledig gespreid zijn onder alle investeerders.

Om te illustreren hoe dit werkt zie onderstaand versimpeld voorbeeld:

1) Wij geven een lening uit aan geldnemer 1 met een hoofdsom van EUR 10.000 en een looptijd van 3 jaar
2) Investeerder 1 investeert EUR 10.000 op basis van het profiel van deze lening en ontvangt een vordering van EUR 10.000 met een looptijd van 3 jaar op geldnemer 1
3) Wij geven een jaar later een lening uit aan geldnemer 2 met een hoofdsom van EUR 20.000 en een looptijd van 5 jaar
4) Het resultaat van het spreidingsproces is dat Investeerder 1 een vordering heeft op geldnemer 1 met een hoofdsom van EUR 10.000 / EUR 30.000 = EUR 3.333,33 die 2 jaar loopt en een vordering heeft op geldnemer 2 met een hoofdsom van EUR 20.000 / EUR 30.000 = EUR 6.666,66 die 2 jaar loopt, waarbij het profiel van beide vorderingen gelijk is aan de laatste twee jaar van het profiel van de eerste lening
5) De overige vorderingen zijn in totaal gelijk aan het profiel van de tweede lening
Leg dit maar eens uit aan een consument met 100 leningen en herinvesteren en dan ook nog eens met achterstanden en defaults.
ETphonehomezondag 3 december 2017 @ 12:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 20:05 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Dankjewel. Nu weet ik helemaal zeker dat ik niet meedoe.

M.b.t. de pitch 'Werkbruggen Garage':
Hij heeft een positief eigen vermogen en geen hoge schulden. Dat is positief. Maar als garagehouder weet je toch dat je geld opzij moet leggen voor het moment dat de garagebrug vervangen moet worden? Waarom is daar niet voor gespaard, vraag ik mij dan af. Volgens FNC is het bedrijf 11 jaar geleden opgericht, maar elders lees ik dat het bedrijf in april 2013 is opgericht.
SPOILER
Maar wellicht wordt bedoeld dat het bedrijf sinds 2013 op deze locatie zit. Want in 2007 had dezelfde ondernemer ook al een garagebedrijf, maar op een ander adres in Rotterdam.
SPOILER
Dat zou wel verklaren waarom er onvoldoende geld is voor deze reguliere vervangingsinvestering. Ging jouw vraag aan FNC hierover?
Mijn vraag aan FNC ging over het ontbreken van de jaarcijfers van 2014, wat de laatste maanden steeds vaker voorkomt, ook bij bedrijven die al voor 2014 opgericht zijn. Dan vraag ik me af: waarom wordt dit weggelaten, investeren op cijfers van 1 jaar + voorlopige cijfers van 2016, terwijl we eind 2017 zitten wordt wat mij betreft wel erg karig met informatie om een goede beslissing op te nemen. Nog geen antwoord gehad, het betreffende project staat nu op 8%, dus het antwoord zal waarschijnlijk wel op tijd komen om alsnog te beslissen om te investeren in de nieuwe bruggen van de surinaamse garage.
dyna18zondag 3 december 2017 @ 13:14
Update van speelhal (KoM)
SPOILER
Patricia Kutscher - Speelparadijs de Ballon (30-11-2017 14:30)

Beste Investeerders,
IMK heeft aangegeven dat de gemeente de speeltoestellen niet moet financieren, hiermee heeft pleinplan aangeven om de speeltoestellen vanaf 7 december 1 voor een weg te halen. We hebben onze huidige financier ING gevraagd of zij dit kunnen financiering en loopt nu via intensief beheer van ING waar ik vandaag een gesprek mee heb gehad zij gaan bekijken of zij de speeltoestellen kunnen financieren. Ik hoop volgende week meer te weten anders is het heel jammer voor ons dat de buitenspeeltuin we hebben voor gestreden om tot een oplossing te komen maar pleinplan gaat er niet mee akkoord. Verder wil ik aangeven dat we het heel moeilijk hebben waardoor de betaling van december iets later zal plaatsvinden.
https://www.kapitaalopmaat.nl/Speelparadijs-De-Ballon#reacties
Zoals gebruikelijk horen we van KoM zelf niets en moeten de investeerders dit direct van de ondernemer te horen krijgen.

Lastig zaak trouwens om dit nog tot een succes te brengen. Het lijkt een aflopende zaak zoals het nu gaat.

[ Bericht 5% gewijzigd door dyna18 op 03-12-2017 13:50:12 ]
NaRegenDeZonzondag 3 december 2017 @ 13:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 18:42 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik vind het wel een fijn gegeven dat ook de innercircle risico loopt op deze manier; zorgt toch ook voor wat sociale druk op de ondernemer om de boel niet te bedonderen.
Tuurlijk is het goed voor de andere investeerders als de innercircle zijn stee(tje) bijdraagt. Daarom zie ik deze opmerking van de partner van GvE ook als niets anders dan dat men bij GvE een stok in het wiel van Collin wil steken. Je merkt regelmatig dat deze concurrenten elkaar het licht in de ogen niet gunnen en elkaar als het ook maar enigszins mogelijk is dwars proberen te zitten.
Crowdfunder87zondag 3 december 2017 @ 13:42
Wellicht een interessante discussie op deze zondag.
Het was te verwachten, maar onderstaand project zit nu echt in de problemen. Alleen op de wijze hoe het gaat, brengt veel vraagtekens met zich mee.

SPOILER
Recentelijk heeft een investeerder een meerderheidsbelang in EUPet B.V. verworven. Na een analyse van de financiŽle situatie van EUPet B.V. verzoekt deze nieuwe aandeelhouder aan de Stichting Zekerheden KOM voor akkoord om EUPet, voor een periode van 6 maanden, alleen rente hoeft te betalen.
Vanuit uw account kunt u bij het project van EUPet bij het tabblad 'zekerheden' een nieuwe bijlage vinden met de naam "Update EUPet November 2017" met een uitgebreide onderbouwing van de actuele business case van EUpet.
Tegelijkertijd heeft de St. Zekerheden de actuele cijfers van 2016 en 2017 opgevraagd en zal Finstage in het kader van de monitoring afspraken de actuele financiŽle status van EUPet beoordelen en ook EUPet locatie bezoeken.
Vooralsnog gaat de St. Zekerheden KOM akkoord met de aflossingsvrije periode van 6 maanden ingaande 1 december 2017.
SPOILER
Inleiding
Na meerdere investeringsronden is het momenteel een moeilijke periode voor EUPET B.V. In dit overzicht wordt er kort maar krachtig uitgelegd wat de huidige situatie is.
Afhaken klant
EUPET B.V. heeft het afgelopen jaar erg moeilijk gehad. Hiervoor zijn er verschillende redenen.
Er is een grote klant afgehaakt op het laatste moment, waardoor er veel opstartkosten, verpakkingskosten en voorraadkosten zijn gemaakt die zomaar ineens niet terugverdiend konden worden door verkopen.
Afgelopen jaar is een afspraak gemaakt met de klant (distributeur), die op grote schaal winkels levert. De afspraak was dat er een lijn opgezet zou worden van verschillende artikelen en merken, en deze werd uitgezet in de Benelux. Om een lijn op te zetten moeten er verpakkingen bedrukt worden. En de minimale aantallen zijn erg hoog. Dit heeft te maken met de eenmalige clichťkosten. Deze zijn besteld met de veronderstelling dat de klant dit binnen een jaar makkelijk zou afnemen. Echter vond de klant na de eerste levering dat de focus toch verlegd moest worden naar non‐food en bleef het bij deze ene order. Hierin is EUPET B.V. ook schuldig. Er zijn geen duidelijke afspraken gemaakt over de clichťkosten en verpakkingen wanneer er een vroegtijdige stop zou komen op de levering. Hier heeft EUPET B.V. van geleerd, en maakt vanaf heden nu duidelijke afspraken omtrent afname en de eenmalige (opstart)kosten hiervan.
Een deel van deze gemaakte verpakkingen staat nog bij de fabrikant, met een verpakking voor de afgehaakte klant. Deze is deels de markt op te krijgen en een deel moet worden weggegooid.
Een ander deel van de voorraad staat in het magazijn, maar hier zit ook een foutieve verpakking op. De fabrikant heeft de THT verkeerd gedrukt. Dit is momenteel moeilijk verkoopbaar, eerst zal de verpakking gewijzigd moeten worden. Hierin is al een gesprek gaande met de fabrikant. Dit wordt op korte termijn veranderd door de fabrikant. De gemaakte kosten voor het transport en ompakken zullen ook voor de fabrikant zijn. Hierna is het goed te verkopen.
Gemaakte kosten
Naast dat een zeer grote klant op het laatste moment afhaakte, zijn er in EUPET B.V. kosten gemaakt die niet rechtstreeks zijn te verbinden aan te behalen omzet. Het grootste deel van de leningen is gebruikt, zoals aangegeven, voor designkosten, marketingkosten, websitekosten, productiekosten, ontwikkelingskosten en verpakkingskosten. Onder andere de gemaakte kosten voor de afgehaakte klant (grondstoffen + klant specifieke verpakkingen) zijn lastig terug te verdienen.
Merken
Vervolgens is er een deel van de lening gebruikt om merken vast te leggen, verpakkingen te designen, monsters aan te kopen en producten samen te stellen qua ingrediŽnten en grondstoffen in te kopen.
Productlijn
Momenteel zijn de productlijnen van de verschillende merken klaar. Verpakkingen, website, merkregistratie en samenstellingen van producten zijn klaar en deze zijn nu direct in te vullen in verschillende retail organisaties in Europa. Het grote deel van de producten en verpakkingen is Europees verkoopbaar, EUPET B.V. heeft meerdere talen op de achterkant van de verpakking staan. Dit scheelt clichťkosten als een bepaald merk of product in meerdere landen wordt verkocht.
Betalingsproblemen
Zoals hiervoor beschreven, is een groot deel van de leningen opgegaan aan gemaakte kosten waaruit niet rechtstreeks omzet voortvloeide. EUPET B.V. heeft de afgelopen maanden dan ook weinig orders uit kunnen leveren, doordat er niet genoeg liquide middelen aanwezig zijn om inkooporders vooruit te financieren en te leveren aan de klanten. Er zijn een aantal leveranciers van EUPET B.V. die nog geld tegoed hebben, die hebben ingestemd met een uitgestelde betalingstermijn of maandelijkse aflossing.
Afscheid
EUPET B.V. heeft afscheid genomen van CEO dhr. Schirpenbach. Zijn visie en missie over EUPET B.V. bleek toch af te wijken van de visie en missie die EUPET B.V. heeft. Ook kwamen onder andere de verkopen in het Verre Oosten (India en China) niet van de grond, doordat achteraf bleek dat het verkoopnetwerk van dhr. Schirpenbach niet goed genoeg was om er direct verkopen te kunnen doen. In goed overleg is daarom besloten om afscheid van elkaar te nemen. Zo kan EUPET. B.V. zich meer focussen op de Nederlandse en Europese markt, waar meer dan genoeg kansen zijn en hier gebruik maken van factoring, wat positief is voor de liquiditeit van de onderneming.
Investeerder
Vanwege de betalingsproblemen heeft EUPET B.V. een nieuwe investeerder gevonden die bereid is 51% van de aandelen over te nemen. Zij zijn hiervoor bereid een bedrag te betalen dat gebruikt gaat worden om een deel van huidige leningen en crediteuren af te lossen. Deze nieuwe investeerder, The Investment Factory, zal het beleid van EUPET B.V. gaan managen, het financiŽle aspect van het bedrijf managen en ondersteunen van de inkoop‐ en verkoopwerkzaamheden. De productkennis, het netwerk van fabrikanten en klanten en verkoopvaardigheden heeft de heer Rensink zeer goed op orde. Echter zijn er een aantal aspecten van het ondernemerschap die hem minder goed liggen. Daarom is The Investment Factory bereid om 51% belang in EUPET B.V. te nemen, om in overleg met de visie van de
heer Rensink, hier een snellere besluitvorming in te kunnen nemen en te ondersteunen daar waar nodig. Dit is erg belangrijk in de huidige fase waarin EUPET B.V. zich bevindt.
EUPET B.V. wil op een ‘nieuwe’ manier verder met haar werkzaamheden met de ondersteuning van de nieuwe investeerder. Om deze plannen verder mogelijk te maken, vraagt EUPET B.V. van de investeerders van Kapitaal Op Maat een tijdelijke verruiming van de aflossingstermijnen. Zo krijgen wij op korte termijn wat meer lucht om nieuwe orders in te kunnen geven en uit te leveren, zonder dat wij maandelijks met de hoge kosten van aflossing zitten. Dit betreft slechts een periode van 6 maand waarin wij vragen tijdelijk niet te hoeven aflossen.
Toekomst
EUPET B.V. is momenteel met een aantal retailketens in Nederland bezig om ťťn of meerdere merklijnen op te zetten. De leveranciers van EUPET B.V. zullen betaald krijgen via factoring aangezien EUPET B.V. daar momenteel de financiŽle middelen niet voor heeft. Daarnaast heeft EUPET B.V. order aanvragen lopen van klanten uit Denemarken, Turkije en China.
De merken van EUPET B.V. liggen momenteel in 430 winkels in Nederland en EUPET B.V. is in gesprek met bedrijven om vanaf januari 2018 door te groeien naar 1300 verkooppunten in de Benelux. Deze bedrijven worden allemaal door middel van factoring geleverd. Er wordt op deze manier een buffer opgebouwd om o.a. de Kapitaal Op Maat lening weer te kunnen aflossen. Dat is ook de reden voor tijdelijke verruiming van de aflossing.
Ook is er met een betrouwbare partij een gesprek om een online winkel in China te openen die vooruitbetaalt. Deze partij maakt geen ongewone beloftes en kijkt met een reŽle blik naar de markt en ook naar de potentiŽle omzet die behaald kan worden. Uit het verleden blijkt ook dat de prognoses die zij maken ook erg dicht bij de realiteit liggen. Deze gesprekken zijn net gestart en de Chinese partij is op zoek naar een Europees B‐merk om een alternatief aan te kunnen bieden voor de A‐merken die zij voeren. Zij wensen een ‘eigen’ merk om zo de exclusieve distributie te kunnen gaan doen in China. Het startpunt is online verkopen, waar de markt wordt getest en veel data wordt verkregen. Aan de hand van deze data en verkopen, gaan zij ook offline distributie verzorgen. Belangrijk punt voor hen is een exclusieve distributie van een merk, die EUPET B.V. kan geven met haar eigen merken.
De focus van EUPET B.V. gaat eerst uit naar de partijen die financieel interessant zijn. Dit betekent dat EUPET B.V. eerst met de 1300 verkooppunten in zee zal stappen, omdat deze via factoring te beleveren zijn. Hierdoor loopt EUPET B.V. deze orders niet mis. De export naar China zal door deze klant vooraf betaald worden en daar zal na goedkeuring van samenstellingen, verpakkingen, prijzen en samples het balletje gaan rollen. Hiervoor hoeft EUPET B.V. geen verdere kosten meer te maken, deze kosten zijn allemaal al gemaakt.
Verder zijn er nog gesprekken met een Spaans bedrijf en een bedrijf in Denemarken die ook via factoring te beleveren zijn.
Het belangrijkste is de focus op de bedrijven die snel betalen of via factoring kunnen betalen. Hierdoor zal een belangrijke buffer en kasstroom opgebouwd worden om na een half jaar weer een financieel gezond bedrijf te hebben. Op dit moment lukt het EUPET B.V. niet om maandelijks hoge bedragen af te lossen en tegelijkertijd nieuwe orders in te kopen, uit te
werken en te verkopen. EUPET B.V. zoekt daarom samen met hun crediteuren en geldverstrekkers naar tijdelijke, passende oplossingen.
EUPET B.V. hoopt mede namens The Investment Factory B.V., op begrip van de investeerders van Kapitaal Op Maat om tijdelijk niet af te lossen om zo wat extra lucht te kunnen creŽren en weer positieve cijfers te gaan halen.
Concreet zal EUPET voor een periode van 6 maanden, ingaande per 1 december 2017, alleen rente betalen. Hierna zal het oorspronkelijke aflossingsregime weer opgepakt worden.
EUPET B.V. samen met The Investment Factory B.V. zien zeker veel mogelijkheden maar zullen de hulp/ondersteuning nodig zijn voor een periode van 6 maand van de crediteuren en leninggevers om aan dit herstel te werken en het bedrijf weer gezond te maken. Zonder de hulp en ondersteuning van onze crediteuren en geldverstrekkers wordt het bijna onmogelijk om verder te gaan met onze werkzaamheden en nieuwe omzetten te halen. Dit zou erg jammer zijn voor alle investeringen, tijd en energie die er tot nu toe aan is besteed. Samen met de investeerders willen we er weer een gezond bedrijf van maken. Wij zijn er van overtuigd dat met de ondersteuning en hulp van crediteuren en geldverstrekkers dit ook zeker mogelijk is.
EUPet B.V.
Namens de Directie.
Hoe zit het met de hoofdsprakelijke aansprakelijkheid van Dhr. Schirpenbach?
Is het realistisch dat een investeerder een onderneming overneemt die financieel zwaar in de problemen zit?
Zou dit een constructie kunnen zijn om met het geld er vandoor te gaan?

SPOILER
https://theinvestmentfactory.nl/ We trust in trust, maar ik op dit moment niet,
dyna18zondag 3 december 2017 @ 13:52
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 13:42 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Wellicht een interessante discussie op deze zondag.
Het was te verwachten, maar onderstaand project zit nu echt in de problemen. Alleen op de wijze hoe het gaat, brengt veel vraagtekens met zich mee.
En weer lijkt KoM op geen enkele manier de investeerders te betrekken bij deze beslissing. Zonder afstemming gaan ze akkoord met een half jaar niets aflossen.

Lekker makkelijk, want het is toch niet hun geld...
djh77zondag 3 december 2017 @ 13:52
Bedoelen ze vader of zoon Rensink?
Royvezondag 3 december 2017 @ 14:00
Hoe houden jullie het overzicht tussen alle projecten en platformen? Ik heb crowdfundpanel geprobeerd maar mis hier toch wel een aantal dingen en de kosten worden ook niet goed verrekend.

Ik ben nu zelf wat aan het proberen in een Excel bestand maar het gaat nog niet van harte...
ETphonehomezondag 3 december 2017 @ 14:21
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 13:42 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Wellicht een interessante discussie op deze zondag.
Het was te verwachten, maar onderstaand project zit nu echt in de problemen. Alleen op de wijze hoe het gaat, brengt veel vraagtekens met zich mee.

Hoe zit het met de hoofdsprakelijke aansprakelijkheid van Dhr. Schirpenbach?
Is het realistisch dat een investeerder een onderneming overneemt die financieel zwaar in de problemen zit?
Zou dit een constructie kunnen zijn om met het geld er vandoor te gaan?

Klungelen Op Megaschaal kennnende zal het vervallen van de hoofdelijke aansprakelijkheid van dhr. Schirpenbach gewoon geaccepteerd worden. Ik zit in een ander project bij KoM: 2 vennoten, 2xHA (ongeveer de enige zekerheid), 1 van de vennoten stapt uit de v.o.f., en KoM kondigd doodleuk via een update aan dat er een nieuwe versie van de leenovereenkomst beschikbaar is, waar nu nog maar 1x HA in voorkomt.

Ik heb hier destijds gemaild over dit eenzijdig aanpassen van het leningcontract, en antwoord gehad, kort gezegd kwam dat hier op neer: tja, als een van de vennoten uit het bedrijf stapt kunnen we daar als platform eigenlijk niet zo veel mee, en accepteren we het maar, en dat kunt u als investeerder beter ook maar doen.

Als je je v.o.f. bij de bank gefinancierd hebt, en een van de vennoten stapt uit wordt er altijd een nieuwe risicoanalyse gemaakt, waarna een nieuwe leenovereenkomst aangeboden wordt (of niet natuurlijk, afhankelijk van de uitkomst van de analyse), met hoogst waarschijnlijk andere voorwaarden en rentepercentages.

Verder was dit diervoer consortium een "disaster waiting to happen" wat mij betreft.

[ Bericht 8% gewijzigd door ETphonehome op 03-12-2017 14:31:13 ]
peterczondag 3 december 2017 @ 15:36
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 13:42 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Wellicht een interessante discussie op deze zondag.
Het was te verwachten, maar onderstaand project zit nu echt in de problemen. Alleen op de wijze hoe het gaat, brengt veel vraagtekens met zich mee.

SPOILER
Recentelijk heeft een investeerder een meerderheidsbelang in EUPet B.V. verworven. Na een analyse van de financiŽle situatie van EUPet B.V. verzoekt deze nieuwe aandeelhouder aan de Stichting Zekerheden KOM voor akkoord om EUPet, voor een periode van 6 maanden, alleen rente hoeft te betalen.
Vanuit uw account kunt u bij het project van EUPet bij het tabblad 'zekerheden' een nieuwe bijlage vinden met de naam "Update EUPet November 2017" met een uitgebreide onderbouwing van de actuele business case van EUpet.
Tegelijkertijd heeft de St. Zekerheden de actuele cijfers van 2016 en 2017 opgevraagd en zal Finstage in het kader van de monitoring afspraken de actuele financiŽle status van EUPet beoordelen en ook EUPet locatie bezoeken.
Vooralsnog gaat de St. Zekerheden KOM akkoord met de aflossingsvrije periode van 6 maanden ingaande 1 december 2017.
SPOILER
Inleiding
Na meerdere investeringsronden is het momenteel een moeilijke periode voor EUPET B.V. In dit overzicht wordt er kort maar krachtig uitgelegd wat de huidige situatie is.
Afhaken klant
EUPET B.V. heeft het afgelopen jaar erg moeilijk gehad. Hiervoor zijn er verschillende redenen.
Er is een grote klant afgehaakt op het laatste moment, waardoor er veel opstartkosten, verpakkingskosten en voorraadkosten zijn gemaakt die zomaar ineens niet terugverdiend konden worden door verkopen.
Afgelopen jaar is een afspraak gemaakt met de klant (distributeur), die op grote schaal winkels levert. De afspraak was dat er een lijn opgezet zou worden van verschillende artikelen en merken, en deze werd uitgezet in de Benelux. Om een lijn op te zetten moeten er verpakkingen bedrukt worden. En de minimale aantallen zijn erg hoog. Dit heeft te maken met de eenmalige clichťkosten. Deze zijn besteld met de veronderstelling dat de klant dit binnen een jaar makkelijk zou afnemen. Echter vond de klant na de eerste levering dat de focus toch verlegd moest worden naar non‐food en bleef het bij deze ene order. Hierin is EUPET B.V. ook schuldig. Er zijn geen duidelijke afspraken gemaakt over de clichťkosten en verpakkingen wanneer er een vroegtijdige stop zou komen op de levering. Hier heeft EUPET B.V. van geleerd, en maakt vanaf heden nu duidelijke afspraken omtrent afname en de eenmalige (opstart)kosten hiervan.
Een deel van deze gemaakte verpakkingen staat nog bij de fabrikant, met een verpakking voor de afgehaakte klant. Deze is deels de markt op te krijgen en een deel moet worden weggegooid.
Een ander deel van de voorraad staat in het magazijn, maar hier zit ook een foutieve verpakking op. De fabrikant heeft de THT verkeerd gedrukt. Dit is momenteel moeilijk verkoopbaar, eerst zal de verpakking gewijzigd moeten worden. Hierin is al een gesprek gaande met de fabrikant. Dit wordt op korte termijn veranderd door de fabrikant. De gemaakte kosten voor het transport en ompakken zullen ook voor de fabrikant zijn. Hierna is het goed te verkopen.
Gemaakte kosten
Naast dat een zeer grote klant op het laatste moment afhaakte, zijn er in EUPET B.V. kosten gemaakt die niet rechtstreeks zijn te verbinden aan te behalen omzet. Het grootste deel van de leningen is gebruikt, zoals aangegeven, voor designkosten, marketingkosten, websitekosten, productiekosten, ontwikkelingskosten en verpakkingskosten. Onder andere de gemaakte kosten voor de afgehaakte klant (grondstoffen + klant specifieke verpakkingen) zijn lastig terug te verdienen.
Merken
Vervolgens is er een deel van de lening gebruikt om merken vast te leggen, verpakkingen te designen, monsters aan te kopen en producten samen te stellen qua ingrediŽnten en grondstoffen in te kopen.
Productlijn
Momenteel zijn de productlijnen van de verschillende merken klaar. Verpakkingen, website, merkregistratie en samenstellingen van producten zijn klaar en deze zijn nu direct in te vullen in verschillende retail organisaties in Europa. Het grote deel van de producten en verpakkingen is Europees verkoopbaar, EUPET B.V. heeft meerdere talen op de achterkant van de verpakking staan. Dit scheelt clichťkosten als een bepaald merk of product in meerdere landen wordt verkocht.
Betalingsproblemen
Zoals hiervoor beschreven, is een groot deel van de leningen opgegaan aan gemaakte kosten waaruit niet rechtstreeks omzet voortvloeide. EUPET B.V. heeft de afgelopen maanden dan ook weinig orders uit kunnen leveren, doordat er niet genoeg liquide middelen aanwezig zijn om inkooporders vooruit te financieren en te leveren aan de klanten. Er zijn een aantal leveranciers van EUPET B.V. die nog geld tegoed hebben, die hebben ingestemd met een uitgestelde betalingstermijn of maandelijkse aflossing.
Afscheid
EUPET B.V. heeft afscheid genomen van CEO dhr. Schirpenbach. Zijn visie en missie over EUPET B.V. bleek toch af te wijken van de visie en missie die EUPET B.V. heeft. Ook kwamen onder andere de verkopen in het Verre Oosten (India en China) niet van de grond, doordat achteraf bleek dat het verkoopnetwerk van dhr. Schirpenbach niet goed genoeg was om er direct verkopen te kunnen doen. In goed overleg is daarom besloten om afscheid van elkaar te nemen. Zo kan EUPET. B.V. zich meer focussen op de Nederlandse en Europese markt, waar meer dan genoeg kansen zijn en hier gebruik maken van factoring, wat positief is voor de liquiditeit van de onderneming.
Investeerder
Vanwege de betalingsproblemen heeft EUPET B.V. een nieuwe investeerder gevonden die bereid is 51% van de aandelen over te nemen. Zij zijn hiervoor bereid een bedrag te betalen dat gebruikt gaat worden om een deel van huidige leningen en crediteuren af te lossen. Deze nieuwe investeerder, The Investment Factory, zal het beleid van EUPET B.V. gaan managen, het financiŽle aspect van het bedrijf managen en ondersteunen van de inkoop‐ en verkoopwerkzaamheden. De productkennis, het netwerk van fabrikanten en klanten en verkoopvaardigheden heeft de heer Rensink zeer goed op orde. Echter zijn er een aantal aspecten van het ondernemerschap die hem minder goed liggen. Daarom is The Investment Factory bereid om 51% belang in EUPET B.V. te nemen, om in overleg met de visie van de
heer Rensink, hier een snellere besluitvorming in te kunnen nemen en te ondersteunen daar waar nodig. Dit is erg belangrijk in de huidige fase waarin EUPET B.V. zich bevindt.
EUPET B.V. wil op een ‘nieuwe’ manier verder met haar werkzaamheden met de ondersteuning van de nieuwe investeerder. Om deze plannen verder mogelijk te maken, vraagt EUPET B.V. van de investeerders van Kapitaal Op Maat een tijdelijke verruiming van de aflossingstermijnen. Zo krijgen wij op korte termijn wat meer lucht om nieuwe orders in te kunnen geven en uit te leveren, zonder dat wij maandelijks met de hoge kosten van aflossing zitten. Dit betreft slechts een periode van 6 maand waarin wij vragen tijdelijk niet te hoeven aflossen.
Toekomst
EUPET B.V. is momenteel met een aantal retailketens in Nederland bezig om ťťn of meerdere merklijnen op te zetten. De leveranciers van EUPET B.V. zullen betaald krijgen via factoring aangezien EUPET B.V. daar momenteel de financiŽle middelen niet voor heeft. Daarnaast heeft EUPET B.V. order aanvragen lopen van klanten uit Denemarken, Turkije en China.
De merken van EUPET B.V. liggen momenteel in 430 winkels in Nederland en EUPET B.V. is in gesprek met bedrijven om vanaf januari 2018 door te groeien naar 1300 verkooppunten in de Benelux. Deze bedrijven worden allemaal door middel van factoring geleverd. Er wordt op deze manier een buffer opgebouwd om o.a. de Kapitaal Op Maat lening weer te kunnen aflossen. Dat is ook de reden voor tijdelijke verruiming van de aflossing.
Ook is er met een betrouwbare partij een gesprek om een online winkel in China te openen die vooruitbetaalt. Deze partij maakt geen ongewone beloftes en kijkt met een reŽle blik naar de markt en ook naar de potentiŽle omzet die behaald kan worden. Uit het verleden blijkt ook dat de prognoses die zij maken ook erg dicht bij de realiteit liggen. Deze gesprekken zijn net gestart en de Chinese partij is op zoek naar een Europees B‐merk om een alternatief aan te kunnen bieden voor de A‐merken die zij voeren. Zij wensen een ‘eigen’ merk om zo de exclusieve distributie te kunnen gaan doen in China. Het startpunt is online verkopen, waar de markt wordt getest en veel data wordt verkregen. Aan de hand van deze data en verkopen, gaan zij ook offline distributie verzorgen. Belangrijk punt voor hen is een exclusieve distributie van een merk, die EUPET B.V. kan geven met haar eigen merken.
De focus van EUPET B.V. gaat eerst uit naar de partijen die financieel interessant zijn. Dit betekent dat EUPET B.V. eerst met de 1300 verkooppunten in zee zal stappen, omdat deze via factoring te beleveren zijn. Hierdoor loopt EUPET B.V. deze orders niet mis. De export naar China zal door deze klant vooraf betaald worden en daar zal na goedkeuring van samenstellingen, verpakkingen, prijzen en samples het balletje gaan rollen. Hiervoor hoeft EUPET B.V. geen verdere kosten meer te maken, deze kosten zijn allemaal al gemaakt.
Verder zijn er nog gesprekken met een Spaans bedrijf en een bedrijf in Denemarken die ook via factoring te beleveren zijn.
Het belangrijkste is de focus op de bedrijven die snel betalen of via factoring kunnen betalen. Hierdoor zal een belangrijke buffer en kasstroom opgebouwd worden om na een half jaar weer een financieel gezond bedrijf te hebben. Op dit moment lukt het EUPET B.V. niet om maandelijks hoge bedragen af te lossen en tegelijkertijd nieuwe orders in te kopen, uit te
werken en te verkopen. EUPET B.V. zoekt daarom samen met hun crediteuren en geldverstrekkers naar tijdelijke, passende oplossingen.
EUPET B.V. hoopt mede namens The Investment Factory B.V., op begrip van de investeerders van Kapitaal Op Maat om tijdelijk niet af te lossen om zo wat extra lucht te kunnen creŽren en weer positieve cijfers te gaan halen.
Concreet zal EUPET voor een periode van 6 maanden, ingaande per 1 december 2017, alleen rente betalen. Hierna zal het oorspronkelijke aflossingsregime weer opgepakt worden.
EUPET B.V. samen met The Investment Factory B.V. zien zeker veel mogelijkheden maar zullen de hulp/ondersteuning nodig zijn voor een periode van 6 maand van de crediteuren en leninggevers om aan dit herstel te werken en het bedrijf weer gezond te maken. Zonder de hulp en ondersteuning van onze crediteuren en geldverstrekkers wordt het bijna onmogelijk om verder te gaan met onze werkzaamheden en nieuwe omzetten te halen. Dit zou erg jammer zijn voor alle investeringen, tijd en energie die er tot nu toe aan is besteed. Samen met de investeerders willen we er weer een gezond bedrijf van maken. Wij zijn er van overtuigd dat met de ondersteuning en hulp van crediteuren en geldverstrekkers dit ook zeker mogelijk is.
EUPet B.V.
Namens de Directie.
Hoe zit het met de hoofdsprakelijke aansprakelijkheid van Dhr. Schirpenbach?
Is het realistisch dat een investeerder een onderneming overneemt die financieel zwaar in de problemen zit?
Zou dit een constructie kunnen zijn om met het geld er vandoor te gaan?

SPOILER
https://theinvestmentfactory.nl/ We trust in trust, maar ik op dit moment niet,
https://www.oozo.nl/bedri(...)7/schipper-groep-b-v

http://sbrtrading.com/trading/nl/home-2/
mike79_nzondag 3 december 2017 @ 17:04
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 13:42 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Wellicht een interessante discussie op deze zondag.
Het was te verwachten, maar onderstaand project zit nu echt in de problemen. Alleen op de wijze hoe het gaat, brengt veel vraagtekens met zich mee.

SPOILER
Recentelijk heeft een investeerder een meerderheidsbelang in EUPet B.V. verworven. Na een analyse van de financiŽle situatie van EUPet B.V. verzoekt deze nieuwe aandeelhouder aan de Stichting Zekerheden KOM voor akkoord om EUPet, voor een periode van 6 maanden, alleen rente hoeft te betalen.
Vanuit uw account kunt u bij het project van EUPet bij het tabblad 'zekerheden' een nieuwe bijlage vinden met de naam "Update EUPet November 2017" met een uitgebreide onderbouwing van de actuele business case van EUpet.
Tegelijkertijd heeft de St. Zekerheden de actuele cijfers van 2016 en 2017 opgevraagd en zal Finstage in het kader van de monitoring afspraken de actuele financiŽle status van EUPet beoordelen en ook EUPet locatie bezoeken.
Vooralsnog gaat de St. Zekerheden KOM akkoord met de aflossingsvrije periode van 6 maanden ingaande 1 december 2017.
SPOILER
Inleiding
Na meerdere investeringsronden is het momenteel een moeilijke periode voor EUPET B.V. In dit overzicht wordt er kort maar krachtig uitgelegd wat de huidige situatie is.
Afhaken klant
EUPET B.V. heeft het afgelopen jaar erg moeilijk gehad. Hiervoor zijn er verschillende redenen.
Er is een grote klant afgehaakt op het laatste moment, waardoor er veel opstartkosten, verpakkingskosten en voorraadkosten zijn gemaakt die zomaar ineens niet terugverdiend konden worden door verkopen.
Afgelopen jaar is een afspraak gemaakt met de klant (distributeur), die op grote schaal winkels levert. De afspraak was dat er een lijn opgezet zou worden van verschillende artikelen en merken, en deze werd uitgezet in de Benelux. Om een lijn op te zetten moeten er verpakkingen bedrukt worden. En de minimale aantallen zijn erg hoog. Dit heeft te maken met de eenmalige clichťkosten. Deze zijn besteld met de veronderstelling dat de klant dit binnen een jaar makkelijk zou afnemen. Echter vond de klant na de eerste levering dat de focus toch verlegd moest worden naar non‐food en bleef het bij deze ene order. Hierin is EUPET B.V. ook schuldig. Er zijn geen duidelijke afspraken gemaakt over de clichťkosten en verpakkingen wanneer er een vroegtijdige stop zou komen op de levering. Hier heeft EUPET B.V. van geleerd, en maakt vanaf heden nu duidelijke afspraken omtrent afname en de eenmalige (opstart)kosten hiervan.
Een deel van deze gemaakte verpakkingen staat nog bij de fabrikant, met een verpakking voor de afgehaakte klant. Deze is deels de markt op te krijgen en een deel moet worden weggegooid.
Een ander deel van de voorraad staat in het magazijn, maar hier zit ook een foutieve verpakking op. De fabrikant heeft de THT verkeerd gedrukt. Dit is momenteel moeilijk verkoopbaar, eerst zal de verpakking gewijzigd moeten worden. Hierin is al een gesprek gaande met de fabrikant. Dit wordt op korte termijn veranderd door de fabrikant. De gemaakte kosten voor het transport en ompakken zullen ook voor de fabrikant zijn. Hierna is het goed te verkopen.
Gemaakte kosten
Naast dat een zeer grote klant op het laatste moment afhaakte, zijn er in EUPET B.V. kosten gemaakt die niet rechtstreeks zijn te verbinden aan te behalen omzet. Het grootste deel van de leningen is gebruikt, zoals aangegeven, voor designkosten, marketingkosten, websitekosten, productiekosten, ontwikkelingskosten en verpakkingskosten. Onder andere de gemaakte kosten voor de afgehaakte klant (grondstoffen + klant specifieke verpakkingen) zijn lastig terug te verdienen.
Merken
Vervolgens is er een deel van de lening gebruikt om merken vast te leggen, verpakkingen te designen, monsters aan te kopen en producten samen te stellen qua ingrediŽnten en grondstoffen in te kopen.
Productlijn
Momenteel zijn de productlijnen van de verschillende merken klaar. Verpakkingen, website, merkregistratie en samenstellingen van producten zijn klaar en deze zijn nu direct in te vullen in verschillende retail organisaties in Europa. Het grote deel van de producten en verpakkingen is Europees verkoopbaar, EUPET B.V. heeft meerdere talen op de achterkant van de verpakking staan. Dit scheelt clichťkosten als een bepaald merk of product in meerdere landen wordt verkocht.
Betalingsproblemen
Zoals hiervoor beschreven, is een groot deel van de leningen opgegaan aan gemaakte kosten waaruit niet rechtstreeks omzet voortvloeide. EUPET B.V. heeft de afgelopen maanden dan ook weinig orders uit kunnen leveren, doordat er niet genoeg liquide middelen aanwezig zijn om inkooporders vooruit te financieren en te leveren aan de klanten. Er zijn een aantal leveranciers van EUPET B.V. die nog geld tegoed hebben, die hebben ingestemd met een uitgestelde betalingstermijn of maandelijkse aflossing.
Afscheid
EUPET B.V. heeft afscheid genomen van CEO dhr. Schirpenbach. Zijn visie en missie over EUPET B.V. bleek toch af te wijken van de visie en missie die EUPET B.V. heeft. Ook kwamen onder andere de verkopen in het Verre Oosten (India en China) niet van de grond, doordat achteraf bleek dat het verkoopnetwerk van dhr. Schirpenbach niet goed genoeg was om er direct verkopen te kunnen doen. In goed overleg is daarom besloten om afscheid van elkaar te nemen. Zo kan EUPET. B.V. zich meer focussen op de Nederlandse en Europese markt, waar meer dan genoeg kansen zijn en hier gebruik maken van factoring, wat positief is voor de liquiditeit van de onderneming.
Investeerder
Vanwege de betalingsproblemen heeft EUPET B.V. een nieuwe investeerder gevonden die bereid is 51% van de aandelen over te nemen. Zij zijn hiervoor bereid een bedrag te betalen dat gebruikt gaat worden om een deel van huidige leningen en crediteuren af te lossen. Deze nieuwe investeerder, The Investment Factory, zal het beleid van EUPET B.V. gaan managen, het financiŽle aspect van het bedrijf managen en ondersteunen van de inkoop‐ en verkoopwerkzaamheden. De productkennis, het netwerk van fabrikanten en klanten en verkoopvaardigheden heeft de heer Rensink zeer goed op orde. Echter zijn er een aantal aspecten van het ondernemerschap die hem minder goed liggen. Daarom is The Investment Factory bereid om 51% belang in EUPET B.V. te nemen, om in overleg met de visie van de
heer Rensink, hier een snellere besluitvorming in te kunnen nemen en te ondersteunen daar waar nodig. Dit is erg belangrijk in de huidige fase waarin EUPET B.V. zich bevindt.
EUPET B.V. wil op een ‘nieuwe’ manier verder met haar werkzaamheden met de ondersteuning van de nieuwe investeerder. Om deze plannen verder mogelijk te maken, vraagt EUPET B.V. van de investeerders van Kapitaal Op Maat een tijdelijke verruiming van de aflossingstermijnen. Zo krijgen wij op korte termijn wat meer lucht om nieuwe orders in te kunnen geven en uit te leveren, zonder dat wij maandelijks met de hoge kosten van aflossing zitten. Dit betreft slechts een periode van 6 maand waarin wij vragen tijdelijk niet te hoeven aflossen.
Toekomst
EUPET B.V. is momenteel met een aantal retailketens in Nederland bezig om ťťn of meerdere merklijnen op te zetten. De leveranciers van EUPET B.V. zullen betaald krijgen via factoring aangezien EUPET B.V. daar momenteel de financiŽle middelen niet voor heeft. Daarnaast heeft EUPET B.V. order aanvragen lopen van klanten uit Denemarken, Turkije en China.
De merken van EUPET B.V. liggen momenteel in 430 winkels in Nederland en EUPET B.V. is in gesprek met bedrijven om vanaf januari 2018 door te groeien naar 1300 verkooppunten in de Benelux. Deze bedrijven worden allemaal door middel van factoring geleverd. Er wordt op deze manier een buffer opgebouwd om o.a. de Kapitaal Op Maat lening weer te kunnen aflossen. Dat is ook de reden voor tijdelijke verruiming van de aflossing.
Ook is er met een betrouwbare partij een gesprek om een online winkel in China te openen die vooruitbetaalt. Deze partij maakt geen ongewone beloftes en kijkt met een reŽle blik naar de markt en ook naar de potentiŽle omzet die behaald kan worden. Uit het verleden blijkt ook dat de prognoses die zij maken ook erg dicht bij de realiteit liggen. Deze gesprekken zijn net gestart en de Chinese partij is op zoek naar een Europees B‐merk om een alternatief aan te kunnen bieden voor de A‐merken die zij voeren. Zij wensen een ‘eigen’ merk om zo de exclusieve distributie te kunnen gaan doen in China. Het startpunt is online verkopen, waar de markt wordt getest en veel data wordt verkregen. Aan de hand van deze data en verkopen, gaan zij ook offline distributie verzorgen. Belangrijk punt voor hen is een exclusieve distributie van een merk, die EUPET B.V. kan geven met haar eigen merken.
De focus van EUPET B.V. gaat eerst uit naar de partijen die financieel interessant zijn. Dit betekent dat EUPET B.V. eerst met de 1300 verkooppunten in zee zal stappen, omdat deze via factoring te beleveren zijn. Hierdoor loopt EUPET B.V. deze orders niet mis. De export naar China zal door deze klant vooraf betaald worden en daar zal na goedkeuring van samenstellingen, verpakkingen, prijzen en samples het balletje gaan rollen. Hiervoor hoeft EUPET B.V. geen verdere kosten meer te maken, deze kosten zijn allemaal al gemaakt.
Verder zijn er nog gesprekken met een Spaans bedrijf en een bedrijf in Denemarken die ook via factoring te beleveren zijn.
Het belangrijkste is de focus op de bedrijven die snel betalen of via factoring kunnen betalen. Hierdoor zal een belangrijke buffer en kasstroom opgebouwd worden om na een half jaar weer een financieel gezond bedrijf te hebben. Op dit moment lukt het EUPET B.V. niet om maandelijks hoge bedragen af te lossen en tegelijkertijd nieuwe orders in te kopen, uit te
werken en te verkopen. EUPET B.V. zoekt daarom samen met hun crediteuren en geldverstrekkers naar tijdelijke, passende oplossingen.
EUPET B.V. hoopt mede namens The Investment Factory B.V., op begrip van de investeerders van Kapitaal Op Maat om tijdelijk niet af te lossen om zo wat extra lucht te kunnen creŽren en weer positieve cijfers te gaan halen.
Concreet zal EUPET voor een periode van 6 maanden, ingaande per 1 december 2017, alleen rente betalen. Hierna zal het oorspronkelijke aflossingsregime weer opgepakt worden.
EUPET B.V. samen met The Investment Factory B.V. zien zeker veel mogelijkheden maar zullen de hulp/ondersteuning nodig zijn voor een periode van 6 maand van de crediteuren en leninggevers om aan dit herstel te werken en het bedrijf weer gezond te maken. Zonder de hulp en ondersteuning van onze crediteuren en geldverstrekkers wordt het bijna onmogelijk om verder te gaan met onze werkzaamheden en nieuwe omzetten te halen. Dit zou erg jammer zijn voor alle investeringen, tijd en energie die er tot nu toe aan is besteed. Samen met de investeerders willen we er weer een gezond bedrijf van maken. Wij zijn er van overtuigd dat met de ondersteuning en hulp van crediteuren en geldverstrekkers dit ook zeker mogelijk is.
EUPet B.V.
Namens de Directie.
Hoe zit het met de hoofdsprakelijke aansprakelijkheid van Dhr. Schirpenbach?
Is het realistisch dat een investeerder een onderneming overneemt die financieel zwaar in de problemen zit?
Zou dit een constructie kunnen zijn om met het geld er vandoor te gaan?

SPOILER
https://theinvestmentfactory.nl/ We trust in trust, maar ik op dit moment niet,
Wat frappant is, is dat door Schirpenbach op 18-7-2017 om 10:57 bij het project tranche 2 schrijft:

"Daar we niet meer afhankelijk zijn van een grote afnemer verdeeld zich de omzet per klant ook veel mooier over veel meer klanten. De nu grootste afnemer doet ca. 5 a 6% van onze totale omzet."

Vier maanden later staat de boel op omvallen omdat er ťťn grote klant is afgehaakt. Iets klopt er naar mijn mening niet.

Ook blijken er met de nieuwe investeringsimpuls wel leningen te worden afgelost, maar uiteraard die van KOM niet.

Het eenzijdig alles regelen van KOM begrijp ik wel, want dit betekent dat ze weer een half jaar geen default hebben op ik meen drie of vier projecten, geen gedoe hebben met incasso en vervelende vragen van investeerders. En met een beetje mazzel rekt KOM het naar driekwart tot een heel jaar en dan vraag ik mij af of KOM dan nog wel bestaat.

KOM is bij uitstek hťt crowdfundplatform waar je als lener naartoe kunt als je een middelgrote som geld nodig hebt en waarbij je zelf maar een beetje moet kijken of en hoe je die terugbetaald.
mike79_nzondag 3 december 2017 @ 17:05
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 14:00 schreef Royve het volgende:
Hoe houden jullie het overzicht tussen alle projecten en platformen? Ik heb crowdfundpanel geprobeerd maar mis hier toch wel een aantal dingen en de kosten worden ook niet goed verrekend.

Ik ben nu zelf wat aan het proberen in een Excel bestand maar het gaat nog niet van harte...
Excel doet het voor mij. Iedere dag noteer ik van welke lening ik welk bedrag krijg. Je moet het wel consequent bijhouden, maar dan voldoet het prima.
Crowdfunder87zondag 3 december 2017 @ 17:18
quote:
Grappig is dat Schipper eerst in de houtbouw zat en na hun faillissement verder zijn gegaan in de branche FinanciŽle holdings.

https://www.faillissement(...)hipper-houtbouw.aspx
Baklapperzondag 3 december 2017 @ 17:23
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 17:04 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Wat frappant is, is dat door Schirpenbach op 18-7-2017 om 10:57 bij het project tranche 2 schrijft:

"Daar we niet meer afhankelijk zijn van een grote afnemer verdeeld zich de omzet per klant ook veel mooier over veel meer klanten. De nu grootste afnemer doet ca. 5 a 6% van onze totale omzet."

Vier maanden later staat de boel op omvallen omdat er ťťn grote klant is afgehaakt. Iets klopt er naar mijn mening niet.

Haha. Ik had die vraag destijds gesteld. Het antwoord is natuurlijk dikke onzin. De grootste afnemer is namelijk Dierservice en die is verantwoordelijk voor veel meer omzet dan 5 a 6%.

Het is gewoon wachten tot de hele zooi klapt.
mike79_nzondag 3 december 2017 @ 17:32
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 17:23 schreef Baklapper het volgende:

[..]

Haha. Ik had die vraag destijds gesteld. Het antwoord is natuurlijk dikke onzin. De grootste afnemer is namelijk Dierservice en die is verantwoordelijk voor veel meer omzet dan 5 a 6%.

Het is gewoon wachten tot de hele zooi klapt.
Ik ben dan ook voorstander van het laten klappen. Stel dat het bedrijf echt levensvatbaar is, dan komt er een investeerder of een overname kandidaat die de boel overneemt. Als er nu niemand geloof in heeft, dan klapt het toch wel maar dan over een half jaar. Voordeel is dat de waarde van het bedrijf nu hoger is dan over een half jaar als het klapt. Dat is gunstig voor de investeerders om nog een deel van hun investering terug te zien. Daarbij komt in dit specifieke geval dat de HA uitgewonnen kan worden. Kortom: mij lijkt het beste dat KOM maandag het faillissement aanvraagt maar dat doet KOM niet want daar hebben ze werk en gedoe mee en daar zijn ze geen crowdfundplatform voor begonnen.
Hallmarkmaandag 4 december 2017 @ 07:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 16:38 schreef wouterde het volgende:
Tijdelijk bij Lenderspender 10§ gratis bij eerste investering
Hoe snel kun je eigenlijk uitstappen bij Lenderspender?
djh77maandag 4 december 2017 @ 07:54
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 07:31 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Hoe snel kun je eigenlijk uitstappen bij Lenderspender?
Niet, maar dat ik zo wat bij elk platform zo.
Horsemenmaandag 4 december 2017 @ 07:55
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 07:31 schreef Hallmark het volgende:

[..]

Hoe snel kun je eigenlijk uitstappen bij Lenderspender?
Je kunt het vergelijken met een 60 mnd project. Maandelijks uitbetaling van aflossing en rente. Je kunt er ook voor kiezen dit maandelijks te laten herinvesteren.
NaRegenDeZonmaandag 4 december 2017 @ 09:36
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 17:32 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Ik ben dan ook voorstander van het laten klappen. Stel dat het bedrijf echt levensvatbaar is, dan komt er een investeerder of een overname kandidaat die de boel overneemt. Als er nu niemand geloof in heeft, dan klapt het toch wel maar dan over een half jaar. Voordeel is dat de waarde van het bedrijf nu hoger is dan over een half jaar als het klapt. Dat is gunstig voor de investeerders om nog een deel van hun investering terug te zien. Daarbij komt in dit specifieke geval dat de HA uitgewonnen kan worden. Kortom: mij lijkt het beste dat KOM maandag het faillissement aanvraagt maar dat doet KOM niet want daar hebben ze werk en gedoe mee en daar zijn ze geen crowdfundplatform voor begonnen.
In de meeste gevallen blijft er bij een faillissement niets meer te verdelen voor de investeerders. Bij deze mensen die verstand hebben van hoe geld/waardevolle goederen weggesluisd worden bij een faillissement zal er zeker niets meer te halen zijn. Dus hoewel ik alle mensen afgeraden heb in deze diervoeder projecten van KOM te investeren, denk ik dat nu je er eenmaal inzit je maar beter de boel kan laten leven. Elke euro die er nu nog uit komt aan rente de komende maanden is in de pocket. Als de club nu failleert sta je naar mijn stellige overtuiging met lege handen dan wel als ik het goed lees met lege dozen in je handen!
bleyenburgmaandag 4 december 2017 @ 10:18
geld binnen van AGD betreffende CFS
Harm krijgt het zelfs nog voor elkaar er wat extra uit te slepen.

Hulde!!

CF platforms zouden moeten vechten om deze gozer binnen te halen op de recovery afdeling.
NaRegenDeZonmaandag 4 december 2017 @ 10:43
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 10:18 schreef bleyenburg het volgende:
geld binnen van AGD betreffende CFS
Harm krijgt het zelfs nog voor elkaar er wat extra uit te slepen.

Hulde!!

CF platforms zouden moeten vechten om deze gozer binnen te halen op de recovery afdeling.
Laten we Han ook in de hulde betrekken. w/
bleyenburgmaandag 4 december 2017 @ 11:02
duizendmaal excuus

Ik bedoel uiteraard HAN van Aygodutch
NaRegenDeZonmaandag 4 december 2017 @ 11:07
Nu open op Collin https://www.collincrowdfund.nl/mundo-sportivo/ en bijna weer vol.
Ik dacht dat er vanaf vandaag bij Collin een rubriek zou zijn met toekomstige projecten om in te zien. Heb net even met de computer op de site gekeken maar ik kon deze nieuwe rubriek niet vinden!
Zie ik iets over het hoofd of is die nieuwe rubriek er gewoon nog niet?
djh77maandag 4 december 2017 @ 11:23
Nieuwe op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Wocozon
12mnd, 7%
ook 48-uurs termijn gaat 6 december 10 uur live
Frandderouwmaandag 4 december 2017 @ 11:30
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:23 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op KoM:
https://www.kapitaalopmaat.nl/Wocozon
12mnd, 7%
ook 48-uurs termijn gaat 6 december 10 uur live
Hoewel Raymond van Hooft en Roland van der Klauw de directeuren zijn van Wocozon BV zijn zij door de specifieke bedrijfsstructuur met bovenliggende stichting geen aandeelhouder en daarom ligt een privť aansprakelijkheid in deze aanvraag niet voor de hand.

tja... nul, nul zekerheden
bleyenburgmaandag 4 december 2017 @ 11:46
Het dierenspul bij KOM was een zekerheid qua disaster.
de vraag was alleen, wanneer...
wel die vraag is nu dus ook beantwoord.
Certecomaandag 4 december 2017 @ 11:49
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:30 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

Hoewel Raymond van Hooft en Roland van der Klauw de directeuren zijn van Wocozon BV zijn zij door de specifieke bedrijfsstructuur met bovenliggende stichting geen aandeelhouder en daarom ligt een privť aansprakelijkheid in deze aanvraag niet voor de hand.

tja... nul, nul zekerheden
Plak er een STAK boven en KoM vraagt niet meer om zekerheden, wat een grap.
petercmaandag 4 december 2017 @ 12:05
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:49 schreef Certeco het volgende:

[..]

Plak er een STAK boven en KoM vraagt niet meer om zekerheden, wat een grap.
KOM laat ik sowieso voorbijgaan.
obligatairemaandag 4 december 2017 @ 12:14
quote:
12s.gif Op maandag 4 december 2017 12:05 schreef peterc het volgende:

[..]

KOM laat ik sowieso voorbijgaan.
Heb je de balanscijfers 31-12-2017 gezien?
Totaal activa 381.796
Totaal passiva (min)- 381.796 _O-
djh77maandag 4 december 2017 @ 12:19
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 12:14 schreef obligataire het volgende:

[..]

Heb je de balanscijfers 31-12-2017 gezien?
Totaal activa 381.796
Totaal passiva (min)- 381.796 _O-
Volgens Exsysting klopt het wel:
quote:
De balans zoals hierboven gepresenteerd komt op deze wijze uit Twinfield. Twinfield geeft altijd de creditstand als een
negatief getal. Hierdoor lijkt het niet in evenwicht, maar dat is hij wel.
ETphonehomemaandag 4 december 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:49 schreef Certeco het volgende:

[..]

Plak er een STAK boven en KoM vraagt niet meer om zekerheden, wat een grap.
Dus eigenlijk hebben we hier een bv met:
1. een negatief eigen vermogen
2. nog nooit winst gemaakt tot nu toe, maar dat gaat over 2017 wel gebeuren
3. geen andere b.v.'s die meetekenen
4. geen H.A. of andere zekerheden
5. 10 woningbouwvereningen die de b.v. liever tegen 7% laten lenen, dan er zelf geld uit hun reserves in te steken, laten we zeggen tegen 5%.

En dat alles resulteerd dan in een A- voor 7%. Juist ja.
Bambricks2maandag 4 december 2017 @ 13:24
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:46 schreef bleyenburg het volgende:
Het dierenspul bij KOM was een zekerheid qua disaster.
de vraag was alleen, wanneer...
wel die vraag is nu dus ook beantwoord.
Wat is er gebeurd en is dit bij alle zaken het geval? ik zit er overigens niet in.
obligatairemaandag 4 december 2017 @ 14:02
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 12:44 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Dus eigenlijk hebben we hier een bv met:
3. geen andere b.v.'s die meetekenen

En dat alles resulteerd dan in een A- voor 7%. Juist ja.
De dochter b.v.'s hoeven in principe niet mee te tekenen, want als de moeder omvalt , vallen de deelnemingen ook in de boedel. Toch?
Verder helemaal met je eens. Ik sla 'm heel gauw over, ondanks dat het verhaal op zich misschien niet eens zo kansloos is.

Terugkomend op die balanspresentatie: het was natuurlijk een kleine moeite geweest om het direct zo te presenteren dat het voor iedereen logisch overkomt. En dat het EV niet positief lijkt waar het eigenlijk negatief is.

En zouden ze, na dozijnen projecten, nog steeds niet doorhebben dat 'hoofdelijk aanspraakelijk' geen goed Nederlands is :6

[ Bericht 3% gewijzigd door obligataire op 04-12-2017 14:08:12 ]
ETphonehomemaandag 4 december 2017 @ 14:20
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 14:02 schreef obligataire het volgende:

[..]

De dochter b.v.'s hoeven in principe niet mee te tekenen, want als de moeder omvalt , vallen de deelnemingen ook in de boedel. Toch?
Je hebt gelijk vwb de dochters, zou in principe in de boedel moeten vallen, maar iets zegt me dat eventuele resultaten omhoog gestuwd worden naar de STAK, die niet meetekend.
djh77maandag 4 december 2017 @ 14:31
Vrijdag 12uur nieuw 5* project op HCN:
SPOILER
Recensie HCN: er is sprake van een eigentijds concept op een uitstekende locatie. Er is reeds een track record beschikbaar. De ondernemer beschikt over bovengemiddelde horeca- en
ondernemerservaring De ondernemer wordt ondersteund door een ervaren horeca-organisatie die
meerdere formules exploiteert en ontwikkeld. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is
uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. Daarnaast biedt de hoofdhuurder een borgstelling van 50% op het openstaande obligo. Een vijf sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen.

Het concept
Foodbar en Restaurant Colins is geopend in juni 2017 en richt zich primair op de eerste levensbehoefte van de mens: genieten. Colins brengt de levensgenieter in jou weer naar boven. Kom langs om lekker te lunchen, te borrelen maar ook om heerlijk te dineren in een ongedwongen en vooral huiselijke sfeer.

In de Foodbar aan de voorzijde worden onze fingerfoods gepresenteerd: dit is dť plek om lekker te lunchen, te hangen aan de bar en ťťn van onze cocktails uit te proberen. Loop je door naar de
achterzijde, dan kom je in Colins Restaurant. In dit gedeelte draait het om het samen zijn en de
beleving van het koken. Onze grote grill ‘The Beast’ staat centraal in de open keuken. Op open vuur worden hier de meest (h)eerlijke grill gerechten bereid. Colin is in juni 2017 succesvol geopend met hoge weekomzetten en een gezonde verhouding drink vs food. Het succes is niet alleen terug te zien in de omzet maar ook via de (media)aandacht, de betrokkenheid op de FB pagina en de reviews op Iens. Binnenkort zullen er ook in andere grote steden nieuwe vestigingen van de formule worden geopend.

Colins is gelegen aan de Ginnekenweg 24. Deze mooie winkelstraat met luxueuze winkels (van wijn tot kleding, van glaswerk tot design) vormt de verbinding tussen het gezellige Ginneken en het centrum van Breda. Deze straat loopt van het centrum van Breda in het verlengde van de Wilhelminastraat naar de Ginnekenmarkt.

De inspiratie komt uit New York: stoer, open en trendy. Met herkenbare elementen als metalen
kettingen, onbewerkt hout en staal, veel staal. Colins is ruim opgezet en biedt plaats aan ongeveer 100 couverts binnen, plus zo’n 30 terrasplaatsen. Gasten kunnen reserveren in de Foodbar of voor de ‘klassieke’ restaurantsetting achter in het restaurant. Als gasten buiten wilt zitten is dat geen probleem. Zij kunnen plaats nemen bij de ingang aan de Ginnekenweg of in de achtertuin. Op de menukaart staan tal van smakelijke gerechten. De vleeseter kan zijn hart ophalen. Lust je worst, ben je gek op kip en zet je je tanden graag in een goede burger? Dan zit je hier wel goed. Onder leiding van Chef Tijn Pelkmans (eerder souschef bij het gerenommeerde restaurant De Zwaan in Etten-Leur) wordt elk gerecht met zorg klaargemaakt. Aan de Foodbar hoef je je ook zeker niet te vervelen, met meer dan 26 bieren en heerlijke cocktails sluit je de avond in stijl af.

De ondernemer
De gastheer en mede-eigenaar van Colins is Colin Rigter. Hij is de spil en drijvende kracht achter de foodbar en het restaurant. Colin heeft een succesvolle carriŤre bij Domino’s Pizza en New York Pizza achter de rug, zowel in managementrollen als zelfstandig franchisenemer van meerdere vestiging. Na de verkoop van zijn zaken en een sabbatical periode met inspiratievolle wereldreizen, is hij aan de slag gegaan met concept-ontwikkelingsbureau Immensus om zijn droom te verwezenlijken: een hip en bourgondisch restaurant in zijn thuisstad Breda.

De financiering
De financiering is bestemd voor de herfinanciering van de eerder verrichte investeringen in de
verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De (boek)waarde van de huidige activa bedraagt afgerond § 673k, het risicodragend vermogen afgerond § 213k. Het gewenste langlopende financieringsbedrag bedraagt § 397k, af te lossen in 60 maandelijkse termijnen.

De vooruitzichten
Op dit moment is de weekomzet van ongeveer § 31k al stabiel vanaf de opening. De verwachtte
omzet voor 2017 (iets minder dan 6 maanden) is § 700k. Op dit moment wordt deze omzet voornamelijk in de avonduren gedraaid met het diner. Er zit veel potentieel in de lunch en de late night borrel (op donderdag, vrijdag en zaterdag). Uitgaande van de huidige omzet (conservatief) zal de totaalomzet in 2018 op § 1.6 mln uitkomen met een vrije kasstroom van § 171k (na managementfee). De vrije kasstroom zal mede door kostenbesparingen, inkoopvoordelen/bonussen en efficiŽntieslagen geleidelijk groeien naar § 266k in 2019. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Crowdfunding
Colins Breda is zo goed bevallen dat er nu al gezocht wordt naar een geschikte lokatie voor Colins II. En precies om deze reden is er bewust gekozen voor crowdfunding, om de Colins community nog groter te maken en om toekomstige groei samen met onze community te gaan bereiken. Colins maakt deel uit van de Immensus familie, net zoals LOT&DAAN in Rotterdam. De crowdfundingcampagne van LOT&DAANheeft de zaak een vliegende start gegeven waarbij de adviezen van het team van Horeca Crowdfunding Nederland zeer waardevol gebleken zijn.

Incentives
De mooiste beloning die je ontvangt is een prachtige tweede Colins in Nederland, waarin je via dit
platform binnen een jaar opnieuw kan investeren. Maar daarnaast bieden we nog meer extra
beloningen die oplopen per geÔnvesteerd bedrag. Incentives om van te watertanden!
Elke investeerder van Colins ontvangt:
- Een gratis lunch voor ťťn persoon bij Colins Breda
- Een uitnodiging voor de Grand Opening van Colins II

Investeerders die minimaal §1.000 investeren ontvangen:
- Een gratis lunch voor 2 personen bij Colins Breda
- Een uitnodiging voor de Grand Opening van Colins II
- Altijd 25% korting op de rekening gedurende de looptijd*

Investeerders die minimaal §5.000 investeren ontvangen:
- Een gratis lunch voor 6 personen bij Colins Breda
- Een uitnodiging voor de Grand Opening van Colins II
- Altijd 25% korting op de rekening gedurende de looptijd*
- Een Cocktail of Gin&Tonic cursus voor 10 personen bij Colins Breda!

Investeerders die minimaal §10.000 investeren ontvangen:
- Een gratis lunch voor 10 personen bij Colins Breda
- Een uitnodiging voor de Grand Opening van Colins II
- Altijd 25% korting op de rekening gedurende de looptijd*
- Een 3-gangen diner met bijpassende wijnen bij je thuis verzorgd door onze chef op locatie (max
4 pax) !
*Je ontvangt de korting op zowel lunch als diner op maandag tot en met donderdag.
Royvemaandag 4 december 2017 @ 15:12
Nieuwe FNC

SPOILER
Nieuwe GvE
SPOILER


[ Bericht 7% gewijzigd door Royve op 04-12-2017 15:36:34 ]
Royvemaandag 4 december 2017 @ 15:46
Woensdag 12 uur een 4* project op HCN:

SPOILER
Recensie HCN: de ondernemers hebben ruime horeca- en ondernemingservaring opgebouwd. De
locatie beoordelen wij als aantrekkelijk. De ondernemers zullen ook de horeca naast The Oyster Club
gaan exploiteren. Dit kan leiden tot synergie-effecten in de bedrijfsvoering. HCN heeft de verpanding
op de inventaris en neemt een 1e recht verkoop exploitatie. Een vier sterrenclassificatie is naar onze
mening te rechtvaardigen.

Het concept
The Oyster Club: een nieuw hoogwaardig visrestaurant in het centrum van Rotterdam aan
de Rodezand 36. De Rodezand ligt om de hoek van De Meent, het populaire winkel-en
horecaconcentratiegebied in het centrum. The Oyster Club wordt een all-day concept van
internationale allure, dat zich focust op de volgende vier kernwaarden: cuisine, entertainment, vibe en
ambiance.
Het concept bestaat uit 'Le Restaurant, 'Le Bar' en 'Le Club' en richt zich op gasten tussen de 30 en 65
jaar. De entourage is chique en stijlvol. Wit tafellinnen en obers in zwart-wit. De menukaart is gevarieerd
en van hoge kwaliteit, bestaande uit vis, vlees, sushi en sashimi. Gerechten worden op klassieke wijze
bereid. Van de 'raw bar' kunnen verschillende soorten oesters, Fruits de Mer en king crab worden
besteld. De mooiste wijnen worden getoond in imposante wijnkasten en mind-blowing cocktails worden
bereid door sexy bartenders. The Oyster Club Rotterdam is ontworpen om de gast een unieke beleving
mee te geven. De doelstelling is helder; elke gast moet 100% tevreden het restaurant verlaten en met
veel plezier terugkijken op zijn/haar bezoek aan The Oyster Club. Verwachtingen moeten worden
overtroffen, op het gebied van service en kwaliteit, maar ook zeker op het gebied van uitstraling.
Medewerkers worden daarom geselecteerd op basis van een aantal criteria, waaronder teamspirit en
motivatie om hun gasten te verwennen. Service met een oprechte glimlach!

'Le Restaurant'
Fruits de Mer, oesters, kreeft en zo veel meer, The Oyster Club werkt hoofdzakelijk met dagvers
gevangen vis. Maar ook als liefhebber van sushi bent u bij The Oyster Club aan het juiste adres! De sushichefs
bereiden de beste en meest verse sushi en sashimi op traditionele Japanse wijze. Kortom, de
Oyster Club is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een feest voor de ogen!

'Le Bar'
The Oyster Club's best kept secret: Le Bar. Of het nu is voor een pre-dinner aperitief, wat kleine bites of
een after-dinner drink, je voelt je hier binnen no-time thuis. De bar biedt een theatrale, art deco
omgeving waar u kunt genieten van de meest bijzondere en gedurfde cocktails. Voor gasten met een
liefde voor wijn, beschikt 'Le Bar' over een indrukwekkende selectie van mooie wijnen afkomstig van
verschillende gerenommeerde wijnhuizen. 'Le Bar' is een speakeasy concept. Een plek die je moet
koesteren als een kostbaar geheim. Na een bezoek aan 'Le Bar' zal ook duidelijk worden waarom...

'Le Club'
In de kelder van The Oyster Club komt het exclusieve 'Le Club'. Treed binnen in een wereld van luxe en
weelderigheid. Terwijl de laatste gasten 'Le Restaurant' verlaten, is dit de plek waar het nog lang
gezellig blijft. 'Le Club' is een members-only club en een lidmaatschap is slechts weggelegd voor de
'lucky few'.

De ondernemer(s)
Mickey De Jong komt uit een horecafamilie en volgde een opleiding aan de Hogere Hotelschool
in Den Haag. Mickey werkte o.a. geruime tijd als manager voor The Harbour Club. Samen met zijn
broer Yoeri de Jong exploiteerden zij tot deze maand The Fish Club in Kijkduin. Tevens werkte hij als
bedrijfsleider bij Cafe In the City op het Leidseplein in Amsterdam. Vanwege herontwikkeling van het
gebied in Kijkduin hebben Mickey en Yoeri de Jong besloten om The Fish Club in Kijkduin te beŽindigen
en hun ondernemersambities in Rotterdam voort te zetten. Na een lange zoektocht kwamen twee
locaties in beeld. Beide worden overgenomen. Yoeri de Jong werkt eveneens al vanaf jongs af aan in
de horeca. De laatste 5 jaar als mede-eigenaar van The Fish Club. Mickey en Yoeri worden
conceptmatig bijgestaan door hun vader die primair verantwoordelijk is geweest voor de
conceptontwikkeling van The Oyster Club in Amsterdam en de verschillende vestigingen van The
Harbour Club.

De financiering
De financiering is bestemd voor de overname, verbouwing en inrichting van de zaak. De totale
financieringsbehoefte inclusief de aanschaf van inventaris, verbouwing, aanloopkosten,
voorfinanciering BTW, voorraden en huurwaarborg bedraagt afgerond § 863.000. De eigen inbreng
bedraagt § 230.000. Daarnaast wordt door leveranciers voor § 283.000 meegefinancierd. De resterende
langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op § 350.000.

De vooruitzichten
Het omzetniveau voor het eerste exploitatiejaar is begroot op afgerond § 2,2 mln. De omzet is mede
gebaseerd op de ervaring vanuit The Fish Club en andere vergelijkbare exploitaties. De
geprognosticeerde kasstroom voor het eerste exploitatiejaar (inclusief management fee directie)
bedraagt afgerond § 144.000. De daarop volgende jaren is een omzetgroei begroot van 4% per jaar
met een kasstroom van afgerond § 170.000. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de
aflossingsverplichtingen jegens de langlopende financiering te kunnen voldoen. De
aflossingsverplichting bedraagt afgerond § 70.000 per jaar. Beide ondernemers zullen ook de
onderneming naast The Oyster Club gaan exploiteren. De ondernemers zijn hierdoor niet primair
afhankelijk van inkomen uit ťťn onderneming.

Crowdfunding
"The Oyster Club gaat zich mede richten op het zakelijke segment en wenst snel naamsbekendheid te
creŽren. Tevens is er sprake van enige concurrentie in het directe marktgebied. Via ťťn van onze
leveranciers en enkele bevriende relaties werden wij geattendeerd op crowdfunding. Met
crowdfunding kunnen wij loyale gasten en betrokkenheid van onze investeerders creŽren. Wij
hadden al voornemens om een mooie incentive te gaan aanbieden aan onze gasten. Met
crowdfunding kunnen we onze investeerders op een prachtige wijze extra belonen."

Incentives
Wij bieden onze investeerders - als blijk van waardering voor het in ons gestelde vertrouwen - graag een
incentive om naast de investering ook kennis te gaan maken met onze onderneming.
Bij een investering van minimaal §1.000 bieden wij u aan:
- Een tegoed van §50,- te besteden in The Oyster Club Rotterdam.
- Een 1-jarig lidmaatschap van de exclusieve members-only club van The Oyster Club.
- Uitnodigingen voor exclusieve evenementen en bijzondere activiteiten.
- Een korting van 5% op de factuur bij uw eerste business-boeking (min. 10 personen).
Bij een investering van minimaal §2.500 bieden wij u aan:
- Een tegoed van §125,- te besteden bij The Oyster Club Rotterdam.
- Een 1-jarig lidmaatschap van de exclusieve members-only club van The Oyster Club.
- Uitnodigingen voor exclusieve evenementen en bijzondere activiteiten.
- Een korting van 10% op de factuur bij uw eerste business-boeking (min. 10 personen).
Bij een investering van §5.000 of meer bieden wij u aan:
- Een tegoed van §250,- te besteden in The Oyster Club Rotterdam.
- Een 1-jarig lidmaatschap van de exclusieve members-only club van The Oyster Club.
- Uitnodigingen voor exclusieve evenementen en bijzondere activiteiten.
- Een korting van 15% op de factuur bij uw eerste business-boeking (min. 10 personen).
- Unieke privileges en voordelen gedurende het hele jaar.
ETphonehomemaandag 4 december 2017 @ 15:51
Ondertussen antwoord gehad van FnC mbt het aanleveren van jaarcijfers over 2014: de minimale eisen van FnC zijn dat een bedrijf 2 jaar oud moet zijn (en dus ook over die 2 jaar cijfers aan moet leveren).
Als een bedrijf ouder is, kan het bedrijf ook cijfers aanleveren over het voorgaande jaar (2014 in dit geval dus), maar als ze dit niet doen gaat FnC hier niet om vragen.
Tja, ik vind het mager zat. Het project wat voor mij de aanleiding was voor de vraag (de surinaamse garagehouder uit Rotterdam) loopt langzaam, ik haak nog niet definitie af, maar wacht even met investeren om te zien of er betere projecten voorbijkomen de komende 2 weken.

Overigens heb ik bij FnC 1 project met achterstand (op een totaal van ruim 50 projecten), dit bedrijf heeft in November 2 keer betaald, dus de achterstand is een maand kleiner geworden. Nog 3/12 te gaan nu.

Alles bij elkaar is de informatie in pitches bij FnC beknopt, updates over projecten met problemen komen iig wel structureel, en wat daarin vermeld wordt wordt ook nagekomen.
Voorlopig ga ik door met mijn tactiek om in projecten met een beperkt bedrag te investeren.
Hoe de netto rendementen per platform uit gaan komen? Dat moeten we over een jaar of drie nog maar eens op een rijtje zetten.
FINONAFmaandag 4 december 2017 @ 15:52
[quote]0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:12 schreef Royve het volgende:
Nieuwe FNC

SPOILER
Wellicht ook even paar k reserveren voor een nieuwe site.
Royvemaandag 4 december 2017 @ 15:58
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:52 schreef FINONAF het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op maandag 4 december 2017 15:12 schreef Royve het volgende:
Nieuwe FNC

SPOILER
Wellicht ook even paar k reserveren voor een nieuwe site.
Haha dat dacht ik ook, geen cijfers over 2014 bekend en het geld is ook nodig om een lening te herfinancieren, vaag verhaal wat mij betreft. Toch een A rating...?
BillieCFmaandag 4 december 2017 @ 15:58
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:58 schreef Royve het volgende:

[..]

Haha dat dacht ik ook, geen cijfers over 2014 bekend en het geld is ook nodig om een lening te herfinancieren, vaag verhaal wat mij betreft. Toch een A rating...?
En waarom een bedrijfsauto? Gaan ze de teksten fysiek naar hun klanten brengen??
Royvemaandag 4 december 2017 @ 16:13
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:46 schreef Royve het volgende:
Woensdag 12 uur een 4* project op HCN:

SPOILER
Recensie HCN: de ondernemers hebben ruime horeca- en ondernemingservaring opgebouwd. De
locatie beoordelen wij als aantrekkelijk. De ondernemers zullen ook de horeca naast The Oyster Club
gaan exploiteren. Dit kan leiden tot synergie-effecten in de bedrijfsvoering. HCN heeft de verpanding
op de inventaris en neemt een 1e recht verkoop exploitatie. Een vier sterrenclassificatie is naar onze
mening te rechtvaardigen.

Het concept
The Oyster Club: een nieuw hoogwaardig visrestaurant in het centrum van Rotterdam aan
de Rodezand 36. De Rodezand ligt om de hoek van De Meent, het populaire winkel-en
horecaconcentratiegebied in het centrum. The Oyster Club wordt een all-day concept van
internationale allure, dat zich focust op de volgende vier kernwaarden: cuisine, entertainment, vibe en
ambiance.
Het concept bestaat uit 'Le Restaurant, 'Le Bar' en 'Le Club' en richt zich op gasten tussen de 30 en 65
jaar. De entourage is chique en stijlvol. Wit tafellinnen en obers in zwart-wit. De menukaart is gevarieerd
en van hoge kwaliteit, bestaande uit vis, vlees, sushi en sashimi. Gerechten worden op klassieke wijze
bereid. Van de 'raw bar' kunnen verschillende soorten oesters, Fruits de Mer en king crab worden
besteld. De mooiste wijnen worden getoond in imposante wijnkasten en mind-blowing cocktails worden
bereid door sexy bartenders. The Oyster Club Rotterdam is ontworpen om de gast een unieke beleving
mee te geven. De doelstelling is helder; elke gast moet 100% tevreden het restaurant verlaten en met
veel plezier terugkijken op zijn/haar bezoek aan The Oyster Club. Verwachtingen moeten worden
overtroffen, op het gebied van service en kwaliteit, maar ook zeker op het gebied van uitstraling.
Medewerkers worden daarom geselecteerd op basis van een aantal criteria, waaronder teamspirit en
motivatie om hun gasten te verwennen. Service met een oprechte glimlach!

'Le Restaurant'
Fruits de Mer, oesters, kreeft en zo veel meer, The Oyster Club werkt hoofdzakelijk met dagvers
gevangen vis. Maar ook als liefhebber van sushi bent u bij The Oyster Club aan het juiste adres! De sushichefs
bereiden de beste en meest verse sushi en sashimi op traditionele Japanse wijze. Kortom, de
Oyster Club is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een feest voor de ogen!

'Le Bar'
The Oyster Club's best kept secret: Le Bar. Of het nu is voor een pre-dinner aperitief, wat kleine bites of
een after-dinner drink, je voelt je hier binnen no-time thuis. De bar biedt een theatrale, art deco
omgeving waar u kunt genieten van de meest bijzondere en gedurfde cocktails. Voor gasten met een
liefde voor wijn, beschikt 'Le Bar' over een indrukwekkende selectie van mooie wijnen afkomstig van
verschillende gerenommeerde wijnhuizen. 'Le Bar' is een speakeasy concept. Een plek die je moet
koesteren als een kostbaar geheim. Na een bezoek aan 'Le Bar' zal ook duidelijk worden waarom...

'Le Club'
In de kelder van The Oyster Club komt het exclusieve 'Le Club'. Treed binnen in een wereld van luxe en
weelderigheid. Terwijl de laatste gasten 'Le Restaurant' verlaten, is dit de plek waar het nog lang
gezellig blijft. 'Le Club' is een members-only club en een lidmaatschap is slechts weggelegd voor de
'lucky few'.

De ondernemer(s)
Mickey De Jong komt uit een horecafamilie en volgde een opleiding aan de Hogere Hotelschool
in Den Haag. Mickey werkte o.a. geruime tijd als manager voor The Harbour Club. Samen met zijn
broer Yoeri de Jong exploiteerden zij tot deze maand The Fish Club in Kijkduin. Tevens werkte hij als
bedrijfsleider bij Cafe In the City op het Leidseplein in Amsterdam. Vanwege herontwikkeling van het
gebied in Kijkduin hebben Mickey en Yoeri de Jong besloten om The Fish Club in Kijkduin te beŽindigen
en hun ondernemersambities in Rotterdam voort te zetten. Na een lange zoektocht kwamen twee
locaties in beeld. Beide worden overgenomen. Yoeri de Jong werkt eveneens al vanaf jongs af aan in
de horeca. De laatste 5 jaar als mede-eigenaar van The Fish Club. Mickey en Yoeri worden
conceptmatig bijgestaan door hun vader die primair verantwoordelijk is geweest voor de
conceptontwikkeling van The Oyster Club in Amsterdam en de verschillende vestigingen van The
Harbour Club.

De financiering
De financiering is bestemd voor de overname, verbouwing en inrichting van de zaak. De totale
financieringsbehoefte inclusief de aanschaf van inventaris, verbouwing, aanloopkosten,
voorfinanciering BTW, voorraden en huurwaarborg bedraagt afgerond § 863.000. De eigen inbreng
bedraagt § 230.000. Daarnaast wordt door leveranciers voor § 283.000 meegefinancierd. De resterende
langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op § 350.000.

De vooruitzichten
Het omzetniveau voor het eerste exploitatiejaar is begroot op afgerond § 2,2 mln. De omzet is mede
gebaseerd op de ervaring vanuit The Fish Club en andere vergelijkbare exploitaties. De
geprognosticeerde kasstroom voor het eerste exploitatiejaar (inclusief management fee directie)
bedraagt afgerond § 144.000. De daarop volgende jaren is een omzetgroei begroot van 4% per jaar
met een kasstroom van afgerond § 170.000. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de
aflossingsverplichtingen jegens de langlopende financiering te kunnen voldoen. De
aflossingsverplichting bedraagt afgerond § 70.000 per jaar. Beide ondernemers zullen ook de
onderneming naast The Oyster Club gaan exploiteren. De ondernemers zijn hierdoor niet primair
afhankelijk van inkomen uit ťťn onderneming.

Crowdfunding
"The Oyster Club gaat zich mede richten op het zakelijke segment en wenst snel naamsbekendheid te
creŽren. Tevens is er sprake van enige concurrentie in het directe marktgebied. Via ťťn van onze
leveranciers en enkele bevriende relaties werden wij geattendeerd op crowdfunding. Met
crowdfunding kunnen wij loyale gasten en betrokkenheid van onze investeerders creŽren. Wij
hadden al voornemens om een mooie incentive te gaan aanbieden aan onze gasten. Met
crowdfunding kunnen we onze investeerders op een prachtige wijze extra belonen."

Incentives
Wij bieden onze investeerders - als blijk van waardering voor het in ons gestelde vertrouwen - graag een
incentive om naast de investering ook kennis te gaan maken met onze onderneming.
Bij een investering van minimaal §1.000 bieden wij u aan:
- Een tegoed van §50,- te besteden in The Oyster Club Rotterdam.
- Een 1-jarig lidmaatschap van de exclusieve members-only club van The Oyster Club.
- Uitnodigingen voor exclusieve evenementen en bijzondere activiteiten.
- Een korting van 5% op de factuur bij uw eerste business-boeking (min. 10 personen).
Bij een investering van minimaal §2.500 bieden wij u aan:
- Een tegoed van §125,- te besteden bij The Oyster Club Rotterdam.
- Een 1-jarig lidmaatschap van de exclusieve members-only club van The Oyster Club.
- Uitnodigingen voor exclusieve evenementen en bijzondere activiteiten.
- Een korting van 10% op de factuur bij uw eerste business-boeking (min. 10 personen).
Bij een investering van §5.000 of meer bieden wij u aan:
- Een tegoed van §250,- te besteden in The Oyster Club Rotterdam.
- Een 1-jarig lidmaatschap van de exclusieve members-only club van The Oyster Club.
- Uitnodigingen voor exclusieve evenementen en bijzondere activiteiten.
- Een korting van 15% op de factuur bij uw eerste business-boeking (min. 10 personen).
- Unieke privileges en voordelen gedurende het hele jaar.
Wat is jullie mening hierover?
SPOILER
Ik heb er persoonlijk geen goed gevoel over. Als een mooi praatje leest het mij en ben met 1 simpele google opdracht dit tegengekomen:

http://www.quotenet.nl/Ni(...)h-Stadion-aan-186727
Red_arrowmaandag 4 december 2017 @ 16:17
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:58 schreef BillieCF het volgende:

[..]

En waarom een bedrijfsauto? Gaan ze de teksten fysiek naar hun klanten brengen??
Zou kunnen:

SPOILER
Koeriersservice

Heeft u liever niet dat uw concept/dictaat per post of mail verzonden wordt? Ons Tekstbureau biedt u extra service!

Tegen een redelijk tarief kunnen wij een vertrouwde koeriersdienst inschakelen (www.snelkoeriers.nl) die binnen de kortste keren uw stukken, en dus onze opdracht, kunnen afhalen. Zo blijft uw (vertrouwelijke) correspondentie dan wel uw (vertrouwelijk) dictaat uitsluitend in ůnze handen. Toch een veilig gevoel, nietwaar? Uiteraard bestaat er dan ook de mogelijkheid het uitgewerkte dictaat c.q. de uitgewerkte correspondentie op dezelfde wijze aan u terug te bezorgen.
Waarom wordt de verhouding tussen het bedrag voor de auto en herfinanciering nou niet aangegeven...ik vind die informatie van FNC echt te summier altijd.