abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 11:18:16 #1
163650 Greys
pi_173806599

Het topic voor degenen die al vaker dachten "ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen maar ik heb echt geen flŠuw benul waar ik moet beginnen". Het topic voor de absolute n00b-vragen. De basis. De eerste stappen. De sprong in het diepe. Enzo.

Op het moment dat ik dit topic maak ben ik zelf net een maand geleden begonnen. Ik wist NIETS, had geen benul van exchanges, wallets, altcoins. Nul. Ben toen wat rond gaan vragen bij de meer ervaren mensen op FOK! Daarna ben ik veel tutorial YouTube video's gaan kijken en veel gaan lezen op allerlei sites over deze onderwerpen.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.03230288 bitcoin voor 100 euro.

BITCOIN KOPEN MET IDEAL
Het allermakkelijkst als beginner om aan bitcoin te komen is simpelweg kopen met Ideal op bijvoorbeeld www.bitonic.nl Er zijn ook goedkopere opties maar die zijn nu te ingewikkeld om nu uit te leggen, probeer je eerste stappen eerst maar met een klein bedrag op deze manier. Later kan je het altijd nog uitbreiden als je het een beetje onder de knie hebt.

Als je BTC koopt heb je een 'adres' nodig waar zij je gekochte BTC naartoe kunnen sturen. Er zijn nu twee opties: 1) je BTC naar een exchange laten sturen waar je er andere coins mee kunt aankopen, of 2) je BTC naar een wallet op je computer laten sturen om simpelweg te bewaren zonder er iets mee te doen.

quote:
Aanvullende belangrijke beginnerstip van kthxbye:
bij nieuwe adressen, transacties: altijd eerst een testbedrag overmaken (0.1 of 1 coin bijv). Komt die goed aan, dan pas de rest overmaken!!
Optie 1. Je wilt met je aangekochte BTC op een exchange andere coins kopen.
In dit geval kan je de aangekochte BTC door Bitonic rechtstreeks naar de exchange laten sturen. (Een exchange is zeg maar de markt waar je met je BTC andere coins kunt kopen). Ik koos Bittrex als exchange als beginner, die werd me aangeraden en het is een exchange die goed bekend staat en gemakkelijk in gebruik is.

- Maak een account aan op www.bittrex.com
- Ga daarna in je account naar Wallets in het menu
- Klik vůůr BTC op de +

Je krijgt nu dit scherm te zien:- Kopieer het adres dat er in jouw scherm verschijnt
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- Na een tijdje (dit kan 5 minuten duren maar ook 30 minuten of langer) zie je op Bittrex op de Wallets-pagina meer naar onderen bij Pending Deposits je deposit verschijnen. Deze heeft een aantal confirmations nodig (dit gaat vanzelf) en kan even duren.
- Je ziet vanzelf achter BTC in je Wallets het aantal BTC verschijnen dat je kocht.

Optie 2. Je wilt je BTC naar een wallet op je computer sturen om te bewaren.
Ik heb na aanraden en inlezen gekozen voor de Electrum wallet. Deze heb ik op m'n computer geÔnstalleerd om daarin het gedeelte BTC op te slaan waar ik niet mee wil handelen/aankopen, dus dat ik gewoon wil bewaren voor als het ooit een zestienziljoen euro waard is (dromen mag).

- Download de desktop wallet Electrum via https://electrum.org/#download
- CreŽer tijdens de set-up een nieuwe wallet
- LET OP: je krijgt tijdens dit proces een seed. Dit is een zin van een flink aantal woorden, bijvoorbeeld "chipmunk away person green sea coffee"' en dan nog wat woorden. schrijf deze zin over op een A4-tje, kopieer minimaal dertien keer of alles klopt, bewaar dit A4-tje met je leven of in elk geval op een veilige plaats waar je het terug kunt vinden. Mocht ooit je computer crashen ben je dan niet je BTC kwijt maar kan je met deze seed je wallet terugkrijgen. Heel belangrijk dus. Controleer nog maar even een veertiende keer.
- Onthoud uiteraard ook het gewone wachtwoord dat je aan je wallet hebt gegeven!
- Na het installeren klik je in je wallet op het tabblad "Receive"

Je krijgt nu dit scherm:- Kopieer het receive-adres
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP.
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd.
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt.
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- In je Electrum wallet zie je na een tijdje (kan 5 minuten duren maar ook 30) op het tabblad "History" een unconfirmed storting staan. Na nog een tijdje wachten op de confirmations - gaat vanzelf - zie je het aantal BTC in je wallet verschijnen dat je hebt aangekocht.

Bitcoins offline bewaren:
paper wallet of hardware wallet

Een paper wallet is een bitcoin wallet op papier. Dit is naast de hardware wallet de veiligste manier om je bitcoins te bewaren omdat eventuele hackers zo niet via het web bij jou wallet kunnen komen. De bitcoins kunnen zo dus alleen fysiek en niet meer online gestolen worden. Het idee van een paper wallet is dat je je private key op papier zet en zorgt dat het online niet meer aanwezig is. Je kan deze wallet in een kluis of een andere veilige plek bewaren.
Ook bestaan er apparaatjes waarop je je BTC op kunt slaan.
Over zowel de paper wallet (hoe het werkt, hoe aan te maken etc) en de hardware wallet kan je in onderstaand artikel alles lezen:

http://hardwarewallet.nl/paper-wallet/Je hebt hierboven kunnen lezen hoe je BTC op de exchange Bittrex kunt krijgen. Als je daar eenmaal BTC hebt staan kan je er andere coins mee kopen. Welke coins je moet kopen kan niemand je vertellen. Dat is een kwestie van veel inlezen, meelezen op FOK! bij de meer ervaren mensen etc. Ik heb zelf bv op Twitter een crypto-lijst aangemaakt om mensen te volgen waarvan ik het idee had dat ze weten waar ze over praten. Geen idee of ze dat echt allemaal weten, maar het is sowieso leuk en interessant om te volgen en je kunt er altijd ideeŽn van krijgen.

Goed. Op Bittrex zie je op de homepage de 'markets'. Als je daar iets wilt kopen met je BTC klik je op de market page van de betreffende coin. Je ziet daarna bovenaan een grafiek met het verloop van de koers. Je kunt deze instellen op verschillende tijdsbestekken, dus het verloop van het laatste uur, week, maand etc.
Direct onder de grafiek zie je de laatst getrade prijs en de meest actuele koop/verkoopprijs. Dit zie je als je even blijft kijken steeds veranderen.

Daaronder zie je een BUY en een SELL scherm.

DŠŠr weer onder zie je het orderbook. Links BUY, rechts SELL. Links bovenaan dus de hoogste prijs die een andere koper op dat precieze moment voor die coin wil bieden. Rechts bovenaan de laagste prijs wat iemand op dat moment voor zijn/haar coin vraagt. Je ziet dit constant veranderen.

HOE KOOP IK DIE COINS
LET OP: dit plaatje heb ik gewoon van internet geplukt, dit is dus geen coin die ik adviseer ofzo. Gewoon een voorbeeld.- Vul bij Units in hoeveel coins je wilt kopen
- Klik daaronder bv op ASK, dan vult ie automatisch de vraagprijs van dat moment in. Of, als je de vraagprijs helemaal niet wilt betalen maar minder, klik je op BID en kies het bedrag dat je wilt betalen.
- Onderaan het venster verschijnt het totaalbedrag aan BTC dat je kwijt bent voor deze aankoop.
- Als je de vraagprijs wilde betalen krijg je waarschijnlijk meteen een groene melding in beeld met 'BUY ORDER FILLED'. Als je lager hebt geboden zie je je geboden prijs in het Orderbook verschijnen met een sterretje erachter wat jouw geboden bedrag is. Mocht je prijs omlaag gaan kom je uiteindelijk een keer aan de beurt. Daarna krijg je de aankoopmelding. Het kan ook zijn uiteraard dat de prijs blijft stijgen, dan kan je uren/dagen wachten tot de prijs ooit zakt en gaat je aankoop er alsnog door. Of je kunt iets lager op de pagina onder het Orderbook bij "Open Orders"je order annuleren door op het rode kruisje erachter te klikken.Helemaal onderaan de pagina (scroll scroll) vind je je afgesloten orders van die betreffende coin. Zo kan je precies zien hoeveel je ervan hebt gekocht of verkocht.
- Verkopen gaat hetzelfde als hierboven maar dan uiteraard via het SELL scherm en een ASK prijs.

Hier even e.e.a. in bewegend beeld:


WAAR BLIJVEN DIE COINS?
Als je op Bittrex op Wallets klikt zie je exact hoeveel je van welke coin op dat moment hebt.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Lees je in, wat zijn de interessante coins van dat moment, koop er een paar. Nogmaals: begin met weinig als beginner! Als je dan een fout maakt en verlies maakt is dat niet zo erg als wanneer je er al je spaargeld tegenaan hebt gesmeten.

Probeer uiteraard altijd in een dip te kopen. Dus check de grafiek, lees mee in topics, wanneer je denkt 'ja nu is hij lekker laag en verwacht ik dat hij gaat stijgen binnenkort' koop je wat van die coins.

Je kunt na je aankoop twee dingen doen. Als je veel tijd en zin hebt dan blijf je in de uren/dagen/weken na aankoop zeer regelmatig het verloop van die koers volgen. Zodra je vindt dat je genoeg winst maakt verkoop je ze. Of een deel van je coins, net wat je wilt. Als de coin in prijs daalt na je aankoop paniek dan niet meteen. Koersen gaan nou eenmaal naar boven en naar beneden, dat is normaal. Wacht dan een tijdje tot de koers weer boven je aankoopbedrag is. Onthou: JE MAAKT PAS VERLIES ZODRA JE ONDER JE AANKOOPBEDRAG VERKOOPT. Nu denk je waarschijnlijk 'ja, duh...', maar veel mensen (lees: beginners en paniekvogels) (lees: ik ook, vooral in het begin) schrikken zich een ongeluk zodra de koers daalt na aankoop. Onthou dan dat je er toch maar om te proberen met weinig geld in bent gestapt - als je naar me geluisterd hebt tenminste - en nogmaals, dat je pas verlies hebt zodra je hebt verkocht voor minder dan je aankoop. Wacht dus gerust even tot het weer stijgt.
Hou het wel in de gaten, want als de coin echt lange tijd alleen maar blijft dalen (bijvoorbeeld door slecht nieuws in de media/Twitter over die coin) probeer dan je verlies te beperken.

Wat je ook kunt doen is BUY en SELL orders plaatsen uiteraard. Dus als je een coin hebt aangekocht op een bepaald bedrag bepaal je daarna (als je geen zin hebt om steeds de koers te volgen) een punt waarop de exchange voor jou automatisch je coins verkoopt voor een bepaalde prijs. Daarvoor vul je in het SELL venster het aantal coins in dat je wilt verkopen en de prijs die je ervoor wilt hebben. Plaats je die order dan worden ze automatisch verkocht voor je zodra die prijs bereikt is.

Omgekeerd werkt dat ook, als je bv wilt dat je coins automatisch verkocht worden als ze onder een bepaalde prijs komen (om je verlies te beperken). Stel dit niet te krap in onder je aankoopprijs, want stel dat de koers eerst even daalt na aankoop en daarna stijgt en onderweg tikt ie je verkoopprijs aan, dan worden ze automatisch verkocht voor die lage(re) prijs terwijl je - als je even gewacht had - wťl winst had kunnen maken. Zelf gebruik ik deze optie dan ook nooit. Ik kies er tot nu toe altijd voor om zelf om de zoveel tijd de koers even te checken en om bv op Twitter de hashtag van die coin te volgen. Maar mocht je het wel willen werkt het als volgt:Kies in je Sell scherm op de pagina van die coin bij Type voor "Conditional". Kies bij Condition daaronder voor "Less than or equal to" en vul je prijs in waarvoor je absoluut wilt verkopen zodra je coin onder die prijs komt. Maar nogmaals, ik gebruik dit zelf nooit.HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Bittrex krijgt per transactie een fee. Even een Nijntje-voorbeeld:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100. (Nogmaals, voorbeeld). Om winst te maken moet je je coins dus verkopen voor een prijs die ook die fee dekt. Klinkt simpel, maar ook daar ging ik de eerste keer mee de mist in, ik wist immers niks, dat wil ik jullie dus besparen. Kijk naar de koers, bepaal een beetje reŽel punt in de grafiek waarvan je denkt dat hij die binnenkort wel zou kunnen bereiken. Vul dat verkoopbedrag in je SELL scherm en het aantal coins dat je verkoopt. Dan zie je automatisch onderaan dat scherm wat het totaalbedrag is dat je dat oplevert. Check de eerste keer dus vooral even of dat wel mťťr is inclusief fee dan wat je ervoor betaald hebt, anders ben je volledig voor de kat z'n viool aan het kloten. Geen dank, leer van mijn fouten.


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange

** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coinmarketcap.com
https://tradeblock.com/bl(...)preting-order-books/
https://www.coinpursuit.com/pages/top-10/
https://cryptopotato.com/(...)ng-bitcoin-altcoins/
http://metacoin.co/fomo-fud-pump-dump-trading-caveats

Veel plezier en succes.
En wacht nog heel even met het bestellen van die nieuwe auto.

PS nog even ťťn disclaimer: ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Greys op 18-09-2017 08:36:24 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173806622
_O_ Goed topic.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 11:23:16 #3
163650 Greys
pi_173806662
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 11:19 schreef Typisch het volgende:
_O_ Goed topic.
*;
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173806815
Uitstekend werk! _O_
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 11:53:11 #5
163650 Greys
pi_173807158
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 11:32 schreef iteejer het volgende:
Uitstekend werk! _O_
Dank je!

Ook nog even een tutorial video toegevoegd halverwege omdat ik dat zelf ook fijn vond een tijdje terug om mee te kunnen kijken.

Mocht iemand hier meelezen die meer ervaren is en dingen willen toevoegen of handige linkjes etc of betere video hoor ik het graag, dan maken we de OP samen allemaal zo compleet en duidelijk mogelijk.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zaterdag 16 september 2017 @ 12:13:12 #6
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_173807466
Greys. _O_ goed topic. ^O^
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  PR en moderator zaterdag 16 september 2017 @ 13:07:47 #7
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_173808348
tvp voor als mijn hersens ooit zin hebben om dit te omvatten :@
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_173808358
Prima OP Greys ^O^
  zaterdag 16 september 2017 @ 13:19:15 #9
444350 broccoli.
Here stops reality
pi_173808497
Ik heb jaren geleden een tijdje gehandeld in btc, dat was toen vrij simpel. Maar ik snap er dus de ballen niet van die altcoins. Ja, je hebt ze aangekocht, het is alleen niet verstandig om ze online te laten staan, voor je het weet gaat die exchange er vandoor met je moneyzz of wordt die gehacked.

Moet je dus voor alle altcoins die je hebt een aparte wallet downloaden, die de maker zelf beschikbaar stelt, of zijn er ook wallets waar meerdere coins op kunnen?
Giechelend van de pret reed de bus volgeladen met meiden de afgrond in.
pi_173808576
Vanochtend mijn eerste munten gekocht en de grootste horde voor mij was wel de desktop wallet doorgronden.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 13:55:10 #11
163650 Greys
pi_173808992
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 13:19 schreef broccoli. het volgende:
Ik heb jaren geleden een tijdje gehandeld in btc, dat was toen vrij simpel. Maar ik snap er dus de ballen niet van die altcoins. Ja, je hebt ze aangekocht, het is alleen niet verstandig om ze online te laten staan, voor je het weet gaat die exchange er vandoor met je moneyzz of wordt die gehacked.

Moet je dus voor alle altcoins die je hebt een aparte wallet downloaden, die de maker zelf beschikbaar stelt, of zijn er ook wallets waar meerdere coins op kunnen?
Zodra je je coins van de exchange wilt halen heb je idd voor bijna alles nog een aparte wallet nodig bij mijn weten. Hele administratie met al die wachtwoorden etc. :P

Zelf heb ik niet veel voor de hold. Btc en nog twee. Die staan dus in drie aparte wallets op m'n computer. En het 'speelgeld' dat ik op de exchange heb is niet dusdanig enorm veel dat ik denk dat het daar onveilig is dus dat laat ik daar gewoon staan. Zodra ik denk dat het teveel is sluis ik wat btc door naar m'n desktop wallet.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 13:57:12 #12
163650 Greys
pi_173809027
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 13:08 schreef Toto69 het volgende:
Prima OP Greys ^O^
Dankjewel! Als je iets wilt wijzigen of aanvullen gil gerust.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173809487
Mooi topic, maar wil je noobs goed opvoeden, dan zou er nog een tutorial voor een paper wallet in moeten :)
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 14:40:53 #14
163650 Greys
pi_173809605
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 september 2017 14:33 schreef RanTheMan het volgende:
Mooi topic, maar wil je noobs goed opvoeden, dan zou er nog een tutorial voor een paper wallet in moeten :)
Goeie! Done.

[ Bericht 7% gewijzigd door Greys op 16-09-2017 19:39:20 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zaterdag 16 september 2017 @ 15:53:06 #15
93231 Sosa
Bolivian druglord
pi_173810818
Goed topic Greys! Kan ik mooi aan m'n pa doorzetten, scheelt mij weer een hoop uitleggen ^O^
I only tell you once. Don't fuck me, Tony. Don't you ever try to fuck me.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 16:04:29 #16
163650 Greys
pi_173811086
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:53 schreef Sosa het volgende:
Goed topic Greys! Kan ik mooi aan m'n pa doorzetten, scheelt mij weer een hoop uitleggen ^O^
:D ^O^
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173812950
Fijn topic! Andere optie als beginner: account maken op de Exchange kraken.com. Hier kun je je euro direct onwisselen voor meerdere coins, onder andere bitcoin en ethereum.

Voordeel is dat je alles op 1 plek hebt en alles ook snel weer om kan zetten naar euro's. Nadeel is dat kleinere coins er niet te vinden zijn.

[ Bericht 30% gewijzigd door June. op 16-09-2017 18:28:21 ]
Shine bright like a diamond.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 19:40:36 #18
163650 Greys
pi_173814347
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:22 schreef June. het volgende:
Fijn topic! Andere optie als beginner: account maken op de Exchange kraken.com. Hier kun je je euro direct onwisselen voor meerdere coins, onder andere bitcoin en ethereum.

Voordeel is dat je alles op 1 plek hebt en alles ook snel weer om kan zetten naar euro's. Nadeel is dat kleinere coins er niet te vinden zijn.
Ja, goeie toevoeging, dank je!

Ik heb dat in het begin ook geprobeerd maar ik geloof dat ik toen teveel haast had en de autorisatie te veel gedoe vond op Kraken geloof ik :@ Maar misschien nog eens naar kijken.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173814525
Ooit in de tijd van Mt Gox een aantal BTC gekocht voor $150,-. Volgens mij had ik er 12?
Maar toen werd Mt. Gox gehackt en was ik ze kwijt.....

Misschien weer eens instappen met een bedragje.
Maar wat zijn mogelijke(realistische) rendementen momenteel?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2017 19:49:53 ]
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 20:07:17 #20
163650 Greys
pi_173814964
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 19:49 schreef Blue_note het volgende:
Ooit in de tijd van Mt Gox een aantal BTC gekocht voor $150,-. Volgens mij had ik er 12?
Maar toen werd Mt. Gox gehackt en was ik ze kwijt.....

Misschien weer eens instappen met een bedragje.
Maar wat zijn mogelijke(realistische) rendementen momenteel?
Oh wat zonde!

Dat van de realistische rendementen kan je denk ik beter even in de SC van dit BTCforum vragen. Daar zitten wat meer ervaren mensen. Ik zit er nog te kort in om daar iets over te zeggen. Had zelf wat mazzeltjes qua beginprobeersels (oa een coin die ineens 8x zoveel werd in een paar uur, beginnersgeluk) maar tis nogal een chaos momenteel met gisteren nog een enorme btc correctie etc.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173817014
Heb je voor iedere cryptocoin een verschillende wallet nodig of kan je er meerdere in 1 wallet stoppen?
pi_173817429
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:22 schreef Coppi het volgende:
Heb je voor iedere cryptocoin een verschillende wallet nodig of kan je er meerdere in 1 wallet stoppen?
Je hebt voor elke coin inderdaad een andere wallet nodig. Er zijn nu wel een aantal wallets die bitcoin en ethereum ondersteunen, maar wallets met meer dan 3 coins heb ik nog niet gezien.

Behoudens dan je coins op de exchange laten staan.
Shine bright like a diamond.
pi_173817526
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:37 schreef June. het volgende:

[..]

Je hebt voor elke coin inderdaad een andere wallet nodig. Er zijn nu wel een aantal wallets die bitcoin en ethereum ondersteunen, maar wallets met meer dan 3 coins heb ik nog niet gezien.

Behoudens dan je coins op de exchange laten staan.
https://www.exodus.io/

Ik gebruik Exodus als multi-currency wallet, die ondersteunt er wel wat meer.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_173818539
Net als Greys ben ik nog niet lang aan de crypto....

Wat bij mij in de eerste weken vooral mis ging zijn:
- ik beter moet opletten met het in vullen van het ontvangadres als ik coins koop
- ik niet wist dat ik m'n aangekochte coin direct naar de exchange kon versturen (heb dus eerst naar mijn wallet laten sturen en daarna doorgestuurd naar bittrex , gevolg meer fees en kostte meer tijd voordat ik kon beginnen)
- ik als beginner bij een stijging van 10k SAT direct begon te verkopen, terwijl deze coins enkele dagen later x3 of meer gingen
- ik met daytraden geen rekening hield met de transactie fees, en daardoor eigenlijk op bijna elke trade ietsje toelegde
- me in het aantal nulletjes vergiste in de sell order, gevolg voor een tiende van de waarde verkocht :(
- ik me liet meesleuren in de enthousiasme van een stijgende coin, deze te duur inkocht in de hoop dat de coin verder zou doorschieten en met verlies in een panic sell doorverkocht
- ik alleen op Bittrex keek terwijl er meerdere exchanges zijn en de koers per exchange kan verschillen


Dit heb ik tot nu geleerd:
- daytraden met een kleine inleg verhoogt het risico op verlies (winstmarge is beperkt en het risico vele malen groter)
- koop alleen een coin als je er vertrouwen in hebt!!!
- doe geen emotionele aankopen/verkopen
- verkoop niet te snel en heb geduld
- ik me beter moet inlezen (white paper, roadmap en de website van de coin)
- veel coins/bedrijven hebben een Facebook pagina, telegram, twitter en/of slack kanaal, meldt je aan om meer info te vergaren. doorverwijzingslink vind je op desbetreffende website
- bezoek sowieso regelmatig de website van je coin, dit voor aankondigingen van releases, updates en of het aangaan van nieuwe partnerships (allen kunnen de dagelijkse koers flink beinvloeden)
- maak een plan voor jezelf en een shortlist van coins die je in je blockfolio wil hebben en houden
- meld je aan op meerdere exchanges (ook al ben je er niet actief)
- kijk op www.coinmarketcap.com naar de waarde van een coin. Met het tabblad markets zie je de waarde per exchange (kan je dus goedkoper inkopen dan dat je je uitsluitend op 1 exchange richt)
- je van de ene exchange kan withdrawen en dit kan depositen bij een andere exchange (mits deze exchange de coin ook verhandelt)


ICO's zijn een mogelijkheid om relatief goedkoop coins te verwerven. Hierbij geldt helemaal dat je je moet inlezen en veel vertrouwen in het bedrijf erachter moet hebben. Een ICO is namelijk geen garantie dat het een succes wordt. Maar als het een degelijk idee en bedrijf is, dan zou je op een later tijdstip de coin voor een veelvoud kunnen verkopen.
LET OP ER ZIJN OOK OPLICHTERS MET ICO'S ACTIEF!!!

Verder ga ik me meer richten op investment funds. Dit zijn specialisten die met de ingelegde investeringen verantwoord en gespreid beleggen. Dit met als doel op langer termijn de waarde van de coin te verveelvoudigen of periodiek een dividend uit te betalen. Komende maanden gaat mijn maandelijkse inleg hier naar toe. Op deze manier vergelijk ik het met een beleggings- of pensioenfonds. Het rendement zal lager zijn dan wat de grote ervaren jongens bereiken. Maar het risico is imo ook lager dan dat je zelf aan de slag gaat en vaker de plank misslaat dan een keer goed raakt.

De investment funds die mijn aandacht hebben zijn;
- https://ethmon.com/ (tijdens de ICO zijn 28-2900 voor $20p/st van de max. 100.000 verkocht, resterende zijn nog te koop voor $23 p/st) Ethmon is een onderdeel van CryptoCalls (geven via telegram gratis en betaalde crypto investeringstips evt. te betalen met BTC en/of Ethmon coin)
- https://www.iconomi.net/digital-assets
- https://smartift.com/ (de ICO is net afgelopen, site is momenteel under construction)

[ Bericht 3% gewijzigd door SMS303 op 17-09-2017 01:47:08 ]
pi_173818921
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:22 schreef June. het volgende:
Fijn topic! Andere optie als beginner: account maken op de Exchange kraken.com. Hier kun je je euro direct onwisselen voor meerdere coins, onder andere bitcoin en ethereum
aha dit wist ik niet... dit is dus in FIAT gaan? :P
zo kan je dus inspelen op de schommelende euro/dollar waarde van BTC ...

edit:
Ik zit DEX (WaveLite Client Exchange) en EtherData (Ethereum platform) wat beter door te nemen...
Op beide exchanges zijn verschillende pairs (zoals Waves/BTC, of ETH/BTC) beschikbaar. De tokens van ICO's op het Waves platform vind je op DEX en die op het Ethereum platform op Etherdelta. Je kan hier niet zoals op Kraken in FIAT gaan. Dat FIAT gaan is wel een sterk punt van Kraken....

[ Bericht 10% gewijzigd door SMS303 op 17-09-2017 03:37:57 ]
pi_173818969
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:37 schreef June. het volgende:

[..]

Je hebt voor elke coin inderdaad een andere wallet nodig. Er zijn nu wel een aantal wallets die bitcoin en ethereum ondersteunen, maar wallets met meer dan 3 coins heb ik nog niet gezien.

Behoudens dan je coins op de exchange laten staan.
Bedankt, duidelijk.
pi_173818978
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:42 schreef chroestjov het volgende:

[..]

https://www.exodus.io/

Ik gebruik Exodus als multi-currency wallet, die ondersteunt er wel wat meer.
Ik zal mij er eens in verdiepen. Hopelijk niet ingewikkeld aangezien ik beginner ben.
pi_173819023
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:19 schreef SMS303 het volgende:
:

- me in het aantal nulletjes vergiste in de sell order, gevolg voor een tiende van de waarde verkocht :(

Dit kan bij de meeste exchanges niet.
Je order wordt tegen beste prijs vervuld.
pi_173819044
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:43 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Dit kan bij de meeste exchanges niet.
Je order wordt tegen beste prijs vervuld.
tnx... dit wist ik niet
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 23:37:57 #30
163650 Greys
pi_173820035
Mooie post SMS! ^O^

En idd aantal herkenbare beginnersfouten zoals geen rekening houden met de fee. Deed ik dus ook _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173820098
DANKI Greys :D
pi_173820549
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:41 schreef Coppi het volgende:

[..]

Ik zal mij er eens in verdiepen. Hopelijk niet ingewikkeld aangezien ik beginner ben.
Ik ben ook pas vorige maand begonnen en ik vind de werking van Exodus zo'n beetje het meest simpele en basic van alles.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_173820880
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:22 schreef Coppi het volgende:
Heb je voor iedere cryptocoin een verschillende wallet nodig of kan je er meerdere in 1 wallet stoppen?
jaxx.io Kan je ruim 10 verschillende crypto's in kwijt
pi_173823164
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:38 schreef SMS303 het volgende:

[..]

aha dit wist ik niet... dit is dus in FIAT gaan? :P
zo kan je dus inspelen op de schommelende euro/dollar waarde van BTC ...
Ja precies :) Ik heb daar echter nog niet veel ervaring mee, ik ben niet zo'n daytrader als Greys. Ik laat het langer staan, met de hoop op meer winst. De coins die op kraken staan zijn ook de wat meer "gevestigde" coins, voor zover je dat kan zeggen.

Voor mij is het dus vooral nu hodl hodl hodl!!

Ik heb dan weer totaal geen ervaring met waves, is dat ook een nieuwe coin? Of hoe onderscheid hij zich van de andere coins? #n00bvraag
Shine bright like a diamond.
pi_173823182
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 00:53 schreef Kmbkjb het volgende:

[..]

jaxx.io Kan je ruim 10 verschillende crypto's in kwijt
Is die ook een beetje betrouwbaar dan? Vooralsnog laat ik alles op de Exchange staan maar ja, dat gaat om paar honderd euro.
Shine bright like a diamond.
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 17 september 2017 @ 10:20:13 #36
163650 Greys
pi_173823827
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 09:33 schreef June. het volgende:

[..]

Ja precies :) Ik heb daar echter nog niet veel ervaring mee, ik ben niet zo'n daytrader als Greys. Ik laat het langer staan, met de hoop op meer winst. De coins die op kraken staan zijn ook de wat meer "gevestigde" coins, voor zover je dat kan zeggen.

Voor mij is het dus vooral nu hodl hodl hodl!!

Ik heb dan weer totaal geen ervaring met waves, is dat ook een nieuwe coin? Of hoe onderscheid hij zich van de andere coins? #n00bvraag
Voor Waves moet je bij MaGNeT zijn! Die weet daar veel van!

Zie z'n topic BTC / [Waves] Het ultieme crypto-token blockchain platform!

En ik voel me nog lang geen daytrader hoor, meer beginnendprutser nog steeds. :P

[ Bericht 9% gewijzigd door Greys op 17-09-2017 10:28:59 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173824817
GOed topic Greys!
Uitvinder van de biersmiley.
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 17 september 2017 @ 11:45:14 #38
163650 Greys
pi_173825357
quote:
14s.gif Op zondag 17 september 2017 11:13 schreef dimmak het volgende:
GOed topic Greys!
Dankjewel!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 17 september 2017 @ 11:46:32 #39
163650 Greys
pi_173825370
Oh! En mocht je je als beginner nou afvragen waarom ze het overal hebben over HODL ipv HOLD (zoals ik me dus afvroeg).. Dat begon ooit met deze post:De rest van het verhaal kan je hier lezen:

https://www.quora.com/Why(...)tead-of-hold-Bitcoin

:D
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173825528
quote:
10s.gif Op zondag 17 september 2017 11:46 schreef Greys het volgende:
Oh! En mocht je je als beginner nou afvragen waarom ze het overal hebben over HODL ipv HOLD (zoals ik me dus afvroeg).. Dat begon ooit met deze post:

[ afbeelding ]

De rest van het verhaal kan je hier lezen:

https://www.quora.com/Why(...)tead-of-hold-Bitcoin

:D
Nooit geweten :D Leuk!
  zondag 17 september 2017 @ 12:22:09 #41
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_173826008
hoelang duurt het voordat ING mijn betaling aan Kraken heeft verwerkt in het weejend?
vrijdag overgemaakt, maar nog geen cent op de rekening ;(
pi_173830725
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 12:22 schreef RedFever007 het volgende:
hoelang duurt het voordat ING mijn betaling aan Kraken heeft verwerkt in het weejend?
vrijdag overgemaakt, maar nog geen cent op de rekening ;(
In het weekend wordt het niet verwerkt. Komt maandag in de loop van de dag. Handig he, die banken :P

Als je dus met de weekenddip wilt inslaan kun je het beste donderdag alvast overmaken.
pi_173832678
Een heel uitnodigend introductie-topic, Greys.
Zit zowaar een eerste stap in de BTC-wereld te overwegen, just for fun.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_173834839
SMS is gedeeltelijk uit de stressmodus....

Eerder poste ik al dat ik moet beter opletten met het ontvangadres voor gekochte coins!
Drie fouten die ik hiermee tot nu heb gemaakt;
1) In de eerste week wilde ik het restant aan Waves naar een exchange overmaken. Met copy/paste van het ontvangadres aan de slag gegaan en verstuurd. Wachten... wachten... en nog es wachten maar geen deposit op de exchange. Ik vermoed dat aan het eind van het ontvangadres een spatie bevond en hierdoor de overboeking verloren is gegaan......
Gelukkig ging het maar om 0.5-0.6Waves. Een domme actie maar stresslevel nog vrij stabiel.

2) Gisternacht liep een ICO af waar ik aan mee wilde doen. Wel moest ik geld beschikbaar maken van een spaarrekening van bank A naar de betaalrekening van bank B. Dit duurde langer dan verwacht. Om voor een lager bedrag toch mee te kunnen doen heb ik op Bittrex al mijn coins (met verlies) verkocht. Hiervan heb ik ETH gekocht. Frustratie-/stresslevel van 0% naar 50%.

Ineens bedacht ik me dat ik dat ik 20 Ethmon (is een ETH/ERC20 based token) had en was in de veronderstelling dat ik hiermee kon betalen. In alle haast en paniek heb ik het ERC20 adres van de coin gekopieerd en gebruikt als adres om mee te doen aan de ICO. Dit bleek achteraf het EtherDelta ERC20 adres van de coins uit de ICO te zijn. Gevolg 10Ethmon van $20 p/st staan nu geparkeerd op dat adres en waarschijnlijk (ALTHANS DAT HOOP IK MAAR?!?!?!) dat de techneuten van Ethmon de transactie kunnen tegenhouden en terugboeken. Dus stress-/frustratielevel van 50% naar 150%

3) Bij BTCDirect kocht ik gistermiddag >eur300 aan ETH. De aankoop was al afgerond en via IDeal betaald. Bij het verifiŽren van de aankoop zag ik dat het ontvangstadres niet juist was. Dus stress nivo van 150% gelijk op 200%.... De verificatie van de aankoop uitgesteld en direct een mail gestuurd. Vandaag heeft BTCDirect het ontvangadres gewijzigd en heb ik alsnog mijn gekochte ETH ontvangen. Stresslevel van 200% terug naar 150%

Leer van mijn domme fouten!!!

Updates of aanpassingen in de deze post volgen als er meer bekend is.......

[ Bericht 0% gewijzigd door SMS303 op 17-09-2017 17:33:10 ]
pi_173838085
Altijd check en dubbelcheck dus.
En niet door goudkoerskoorts gegrepen raken.

* noteert

Helaas voor jou een leerzaam voorbeeld, SMS.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_173845624
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 00:18 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ik ben ook pas vorige maand begonnen en ik vind de werking van Exodus zo'n beetje het meest simpele en basic van alles.
quote:
0s.gif Op zondag 17 september 2017 00:53 schreef Kmbkjb het volgende:

[..]

jaxx.io Kan je ruim 10 verschillende crypto's in kwijt
Bedankt voor de goede tips. Ik ga eerst even jaxx.io installeren.
pi_173846075
Beginnerstip: bij nieuwe adressen, transacties: altijd eerst een testbedrag overmaken (0.1 of 1 coin bijv). Komt die goed aan, dan pas de rest overmaken!!

Ik weet niet of dit in de OP staat Greys, anders even toevoegen :)
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 september 2017 @ 08:32:40 #48
163650 Greys
pi_173846792
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 03:10 schreef kthxbye het volgende:
Beginnerstip: bij nieuwe adressen, transacties: altijd eerst een testbedrag overmaken (0.1 of 1 coin bijv). Komt die goed aan, dan pas de rest overmaken!!

Ik weet niet of dit in de OP staat Greys, anders even toevoegen :)
Ja! Goeie! Staat er niet in, ga ik zo doen. Dankjewel, hele goede tip.

Edit: done. In een quote, want belangrijk. ^O^
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173850762
Iemand hier ervaring met de Waves Dex. In mijn portfolio staan meer coins dan er bij sell in de exchange wordt weergegeven. Ik denk dat er ergens een order staat maar ik heb alle combinaties al geprobeerd maar kan ze niet vinden. Als ik op gravit kijk staat daar trouwens ook de portfolio waarde. Is er een mogelijkheid om deze coins op een andere manier weer beschikbaar te krijgen?
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 september 2017 @ 13:26:14 #50
163650 Greys
pi_173851033
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 22:43 schreef MaGNeT het volgende:

[..]
Lokquote
.. Lokquote voor de vraag hierboven :@

(want als iemand dit weet is hij het wel!)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173851106
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:13 schreef zeeehn het volgende:
Iemand hier ervaring met de Waves Dex. In mijn portfolio staan meer coins dan er bij sell in de exchange wordt weergegeven. Ik denk dat er ergens een order staat maar ik heb alle combinaties al geprobeerd maar kan ze niet vinden. Als ik op gravit kijk staat daar trouwens ook de portfolio waarde. Is er een mogelijkheid om deze coins op een andere manier weer beschikbaar te krijgen?
Heb je ze misschien op lease staan of een open order?
  maandag 18 september 2017 @ 13:40:38 #52
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_173851251
Nou ik ga me er ook maar eens aan wagen, ik ga alleen wel voor de lange termijn en ga het eens proberen met gulden NLG.

Volgens mij zit daar wel potentie in. Geen klapper maar gewoon eens kijken wat dat doet na een maandje :)
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_173851317
Ja hoi, ik ben ook nog een beginner. Kan iemand mij uitleggen hoe je op Github kan zien of een team actief is of juist niet? Ik zie redelijk veel data staan op Github maar ik word er niet bepaald wijzer van.
pi_173851378
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 13:40 schreef Rossdale het volgende:
Nou ik ga me er ook maar eens aan wagen, ik ga alleen wel voor de lange termijn en ga het eens proberen met gulden NLG.

Volgens mij zit daar wel potentie in. Geen klapper maar gewoon eens kijken wat dat doet na een maandje :)
Maak daar maar maanden van. Of misschien zelfs jaren.
  maandag 18 september 2017 @ 13:51:02 #55
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_173851432
Ook prima, op de bank krijg ik toch geen rente :P
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_173851643
quote:
1s.gif Op maandag 18 september 2017 13:30 schreef Typisch het volgende:

[..]

Heb je ze misschien op lease staan of een open order?
Het gaat om precies 10k ocl. Ik ben alle mogelijkheden voor open order al afgeweest maar kan ze nergens vinden. Is het mogelijk omdat dit de minale hoeveelheid is voor een premium owner dat je deze niet kan verhandelen?
pi_173851958
quote:
15s.gif Op maandag 18 september 2017 14:00 schreef zeeehn het volgende:

[..]

Het gaat om precies 10k ocl. Ik ben alle mogelijkheden voor open order al afgeweest maar kan ze nergens vinden. Is het mogelijk omdat dit de minale hoeveelheid is voor een premium owner dat je deze niet kan verhandelen?
Als je je Waves adres bij http://wavesgo.com invult zie je ze wel op dat adres?

Dan moet het iets simpels zijn. Verhandelen kan altijd.

Als niets werkt kan je nog het volgende proberen:

- installeer op een andere PC ook de WavesLite client, importeer daar je seed, zie je ze nu wel?

of

- maak een nieuw adres aan, probeer ze daarheen te sturen
pi_173852378
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 14:16 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Als je je Waves adres bij http://wavesgo.com invult zie je ze wel op dat adres?

Dan moet het iets simpels zijn. Verhandelen kan altijd.

Als niets werkt kan je nog het volgende proberen:

- installeer op een andere PC ook de WavesLite client, importeer daar je seed, zie je ze nu wel?

of

- maak een nieuw adres aan, probeer ze daarheen te sturen
Ik heb ze gevonden, er stond nog een rare order open bij ocl/bch. Deze kwam in eerste instantie niet naar boven bij de suggesties. Bedankt voor jullie hulp!
pi_173853016
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 14:38 schreef zeeehn het volgende:

[..]

Ik heb ze gevonden, er stond nog een rare order open bij ocl/bch. Deze kwam in eerste instantie niet naar boven bij de suggesties. Bedankt voor jullie hulp!
Top.

Wat bedoelde je met premium owner trouwens van OCL?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2017 15:06:30 ]
pi_173853888
quote:
1s.gif Op maandag 18 september 2017 15:06 schreef Typisch het volgende:

[..]

Top.

Wat bedoelde je met premium owner trouwens van OCL?
https://drive.google.com/file/d/0B7B074XETb2iamtGd3ExSFJHTGc/view

Als ik het goed begrepen heb zijn er 10k ocl nodig om toegang te krijgen tot deze services.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 september 2017 @ 19:46:03 #61
163650 Greys
pi_173857921
Ook leuk om even hier te plakken. Mocht je ergens het woord 'whale' tegenkomen, een whale is:

quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 17:30 schreef daankes het volgende:

[..]

Iemand met heel veel BTC (of een andere specifieke coin), waarmee hij de markt manipuleert door grote buy/sell walls te plaatsen. Of gewoon veel opkoopt/verkoopt en daarme de prijs omhoog/omlaag drijft, eventueel met als doel hoger te kunnen verkopen of lager te kunnen inkopen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173858374
Hoe gaan jullie om met twijfels?

Ik heb nu bijvoorbeeld;

Tijdje terug meegedaan aan OCL ico met wat random coins en wat Waves. Nu is OCL lekker aan het stijgen, en twijfel ik erover om ze in te ruilen voor Waves. Maar, ik twijfel dus over verkoopmoment; nu zodat ik ook weer mee kan liften op het stijgende Waves, of toch nog even wachten want fomo? Stellen jullie je zelf gewoon grenzen? Wachten tot prijs X en daarna, ongeacht mogelijk verdere winst gewoon door naar een volgende?
pi_173858499
Gaat BTC nu crashen? :D
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 september 2017 @ 20:13:26 #64
163650 Greys
pi_173858654
Ben zelf natuurlijk nog maar heel kort bezig maar voor mij persoonlijk werkt nog het prettigst als ik op zo'n moment van twijfel de helft doe. Bv als ik twijfel om te verkopen omdat het op dat moment al best aardig op winst staat maar ik heb stiekem ook het idee dat ie in een pump nog veel hoger zou kunnen de uren erna verkoop ik een derde of de helft dan alvast en blijf ik even goed meekijken om de rest er nog hoger uit te kunnen gooien. Want ik heb helemaal in het begin echt steeds veel te vroeg verkocht :')
Waarschijnlijk als ik meer (girl)ballen heb gekweekt dat ik dat dat minder vaak ga doen en meer risico durf te nemen. Nu nog niet echt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173858844
quote:
1s.gif Op maandag 18 september 2017 20:13 schreef Greys het volgende:
Ben zelf natuurlijk nog maar heel kort bezig maar voor mij persoonlijk werkt nog het prettigst als ik op zo'n moment van twijfel de helft doe. Bv als ik twijfel om te verkopen omdat het op dat moment al best aardig op winst staat maar ik heb stiekem ook het idee dat ie in een pump nog veel hoger zou kunnen de uren erna verkoop ik een derde of de helft dan alvast en blijf ik even goed meekijken om de rest er nog hoger uit te kunnen gooien. Want ik heb helemaal in het begin echt steeds veel te vroeg verkocht :')
Waarschijnlijk als ik meer (girl)ballen heb gekweekt dat ik dat dat minder vaak ga doen en meer risico durf te nemen. Nu nog niet echt.
Opzich geen verkeerde tip. Ik denk vaak 'all in' terwijl dat niet hoeft natuurlijk. Komt misschien ook omdat het om kleine bedragen gaat, sneller de neiging alles telkens te verkopen 'want maar $XX'.
pi_173858855
quote:
10s.gif Op maandag 18 september 2017 20:08 schreef Faeroer het volgende:
Gaat BTC nu crashen? :D
Nee.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_173858920
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:03 schreef Scrummie het volgende:
Hoe gaan jullie om met twijfels?

Ik heb nu bijvoorbeeld;

Tijdje terug meegedaan aan OCL ico met wat random coins en wat Waves. Nu is OCL lekker aan het stijgen, en twijfel ik erover om ze in te ruilen voor Waves. Maar, ik twijfel dus over verkoopmoment; nu zodat ik ook weer mee kan liften op het stijgende Waves, of toch nog even wachten want fomo? Stellen jullie je zelf gewoon grenzen? Wachten tot prijs X en daarna, ongeacht mogelijk verdere winst gewoon door naar een volgende?
Haal je inleg eruit en die schuiven naar een 'zekere' coin als Waves, BTC, ETH e.d.

Zo doe ik dat, tenminste.
pi_173858957
quote:
10s.gif Op maandag 18 september 2017 20:08 schreef Faeroer het volgende:
Gaat BTC nu crashen? :D
na het China exchange nieuws was het laagste punt op BTCDirect 1BTC euro2700nog iets en 1ETH euro176.

BTC staat ondertussen alweer op euro3466 en ETH op euro255.
pi_173858963
quote:
14s.gif Op maandag 18 september 2017 20:24 schreef Typisch het volgende:

[..]

Haal je inleg eruit en die schuiven naar een 'zekere' coin als Waves, BTC, ETH e.d.

Zo doe ik dat, tenminste.
Dat is ook wel een goede ja. Thanks :).
pi_173859367
Het is nog niet het geval maar stel dat we moon moon gaan, hoe zit het belastingtechnisch dan? Volgens mij zit de grens op iets meer dan 20000 euro, mocht je daarboven zitten, dan ga je vermogensbelasting betalen oid.

Nu zit je met crypto onder de radar van de belastingdienst, maar hoe werkt het als je bijvoorbeeld over 4 jaar 100.000 euro hebt verdient en het wil uitbetalen, komt meneer belasting dan meteen aan de deur kloppen met de vraag waar je die centjes vandaan tovert?

Is het dan wijsheid om het eerlijk jaarlijks aan te geven hoeveel je in crypto hebt of kan je het laten rusten en over 4 jaar tegen de belastingdienst zeggen: ik heb moneyz maar ik betaal helemaal niks...?
pi_173859394
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:38 schreef DrSnuggle het volgende:
Het is nog niet het geval maar stel dat we moon moon gaan, hoe zit het belastingtechnisch dan? Volgens mij zit de grens op iets meer dan 20000 euro, mocht je daarboven zitten, dan ga je vermogensbelasting betalen oid.

Nu zit je met crypto onder de radar van de belastingdienst, maar hoe werkt het als je bijvoorbeeld over 4 jaar 100.000 euro hebt verdient en het wil uitbetalen, komt meneer belasting dan meteen aan de deur kloppen met de vraag waar je die centjes vandaan tovert?

Is het dan wijsheid om het eerlijk jaarlijks aan te geven hoeveel je in crypto hebt of kan je het laten rusten en over 4 jaar tegen de belastingdienst zeggen: ik heb moneyz maar ik betaal helemaal niks...?
Is toch box 3?

[ Bericht 1% gewijzigd door Faeroer op 18-09-2017 21:07:28 ]
pi_173859596
quote:
Overige bezittingen, zoals:
- uw aandeel in het vermogen van een Vereniging van Eigenaren (VvE)
- bitcoins (virtueel betaalmiddel)
- roerende zaken die u verhuurt of als belegging hebt
- trustvermogen of een vergelijkbaar doelvermogen naar buitenlands recht
- beperkt eigendom zoals vruchtgebruik van onroerende zaken als panden en natuurterreinen

Zijn deze bezittingen op 1 januari 2016 in totaal meer waard dan § 24.437? JaNee
Dit kom ik bij de belastingaangifte tegen, ze hebben in ieder geval al Bitcoins ertussen staan, dus mochten die bezittingen meer dan 24.437 zijn, dan moet ik daar belasting over betalen, is dat dan 1.2%?
pi_173859655
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:46 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

Dit kom ik bij de belastingaangifte tegen, ze hebben in ieder geval al Bitcoins ertussen staan, dus mochten die bezittingen meer dan 24.437 zijn, dan moet ik daar belasting over betalen, is dat dan 1.2%?
x% rendement veronderstelling, en daar 30% belasting

[ Bericht 4% gewijzigd door Faeroer op 18-09-2017 21:07:22 ]
pi_173859659
quote:
10s.gif Op maandag 18 september 2017 20:39 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Is toch box 3? Lekker boeiend die 1,2%
En dan ga ik dus weer een noobvraagje stellen, is dat deel bij de belastingaangifte box 3? :{
pi_173859715
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:49 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

En dan ga ik dus weer een noobvraagje stellen, is dat deel bij de belastingaangifte box 3? :{
Blijkbaar is in 2017 het fictieve rendement van 4% iets veranderd. _O-

[ Bericht 35% gewijzigd door Faeroer op 18-09-2017 20:56:07 ]
pi_173860624
Zijn er hier mensen die tether hebben? Vinden jullie dat betrouwbaar?
Elitair
pi_173862971
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 20:38 schreef DrSnuggle het volgende:
Het is nog niet het geval maar stel dat we moon moon gaan, hoe zit het belastingtechnisch dan? Volgens mij zit de grens op iets meer dan 20000 euro, mocht je daarboven zitten, dan ga je vermogensbelasting betalen oid.

Nu zit je met crypto onder de radar van de belastingdienst, maar hoe werkt het als je bijvoorbeeld over 4 jaar 100.000 euro hebt verdient en het wil uitbetalen, komt meneer belasting dan meteen aan de deur kloppen met de vraag waar je die centjes vandaan tovert?

Is het dan wijsheid om het eerlijk jaarlijks aan te geven hoeveel je in crypto hebt of kan je het laten rusten en over 4 jaar tegen de belastingdienst zeggen: ik heb moneyz maar ik betaal helemaal niks...?
Het is verstandig om 1 januari van ieder jaar te noteren hoeveel je van welke cryptocoins hebt, wat de waarde is per cryptocoin en wat de totale waarde is.

Bij de aangifte over 2017 zal je je cryptocoins bij het vermogen van 1 januari 2017 moeten opgeven, gezien de lage koersen van toen zal dat nog meevallen haha.

Dus stel, je hebt op 1 januari van dit jaar 17.000 spaargeld en 18.000 crypto geld dan is je totale vermogen 35.000
Je betaalt dan in 2018, bij de aangifte over 2017, over het bedrag dat boven de vrijstelling van 25.000 zit een kleine 1.x % belasting.

Hier is dat completer uitgelegd: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/vermogen_en_aanmerkelijk_belang/vermogen/belasting_betalen_over_uw_vermogen/grondslag_sparen_en_beleggen/berekenen_belasting_over_uw_inkomsten_uit_vermogen_vanaf_2017

Voor Bitcoins en andere cryptocurrencies kom je tijdens de aangifte vanzelf een eigen invulveld tegen.

Geef het altijd netjes op, ook als je niet boven die vrijstelling uitkomt.
pi_173870714
Nu een tijdje bezig met een klein bedrag een beetje heen en weer te wisselen naar verschillende altcoins. Tot nu toe met een klein beetje succes. Nu wilde ik dus eigenlijk wat meer geld gaan investeren dus nam een kijkje op bitonic om bitcoin aan te schaffen. Nu zag ik dat ze daar best veel fee vragen (bitcoin koers op ongeveer 3333 euro momenteel, 1 bitcoin kopen op bitonic kost je 3433 euro). Is dit normaal of zijn er andere manieren om voordeliger je euro's om te zetten naar bitcoin? (of natuurlijk naar andere crypto's als dat voordeliger is)
pi_173870883
Ik las al ff'tjes mee in de topics over crypto, waaronder dit topic dat erg nuttig is geweest in de korte tijd dat het bestaat. Echter moest ik om een wat minder fijne reden nu toch echt een account aanmaken om het volgende te posten

Gisteren heb ik eindelijk m'n eerste cryptomunten aangeschafd, BTC welteverstaan. Via Bitonic kocht ik ze en na het verificatieproces wat ik de dag voorafgaand geregeld had stonden ze netjes in m'n wallet. Die wallet is overigens van 'Bread', een applicatie die je op je iPhone kunt installeren.

Vandaag had ik tijd om te gaan traden en wilde ik mijn BTC vanuit m'n Bread wallet over gaan zetten naar Bittrex. Bij Bittrex maakte ik een account aan. Vervolgens kwam ik bij het startscherm uit, klikte daar op Wallets en vervolgens kwam ik uit bij 'Deposit Bitcoin'

Hier stond een Bitcoinadres, maar daaronder stond ook een QR-code die ik kon scannen vanuit mijn Bread wallet op m'n telefoon. Dat tweede heb ik gedaan, om vervolgens de transactie af te maken.

Dat het doorgaans eventjes duurt is mij duidelijk, echter staat er nu anderhalf 1.5 tot 2 uur later nog nergens een teken dat die BTC ooit zullen aankomen op Bittrex. Bij pending deposits staat 'You have no pending deposits'

Het aparte aan het verhaal is dat ik het proces precies tegelijk deed met een vriend van me, die ook BTC kocht bij Bitonic, de coins ook naar een Bread wallet op z'n iPhone stuurde en ook tegelijkertijd met mij zijn BTC vanaf z'n wallet naar een Bittrex adres stuurde.

Bij hem verscheen er direct nadat hij de transactie deed een melding bij pending deposits, iets over dat het in behandeling was. Na een klein half uurtje kon hij wel gewoon traden op Bittrex.

Ik zal vast een ongeloofelijke noob zijn geweest in een aantal dingen, maar ik begin langzaam een beetje te twijfelen of ik niet iets verkloot heb in het proces. Hoop wel dat ik die coins nog ga terug zien en dat iemand hier me kan helpen :)
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 september 2017 @ 16:22:40 #80
163650 Greys
pi_173872865
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 14:06 schreef sniel123 het volgende:
Nu een tijdje bezig met een klein bedrag een beetje heen en weer te wisselen naar verschillende altcoins. Tot nu toe met een klein beetje succes. Nu wilde ik dus eigenlijk wat meer geld gaan investeren dus nam een kijkje op bitonic om bitcoin aan te schaffen. Nu zag ik dat ze daar best veel fee vragen (bitcoin koers op ongeveer 3333 euro momenteel, 1 bitcoin kopen op bitonic kost je 3433 euro). Is dit normaal of zijn er andere manieren om voordeliger je euro's om te zetten naar bitcoin? (of natuurlijk naar andere crypto's als dat voordeliger is)
Ja, zie post nr 17 van dit topic, de post van June over Kraken. Zit ff mobiel dus linken lukt me nu niet.

Echte echte beginners raad ik alleen liever voor hun allereerste 'test' Bitonic aan ondanks duurder, omdat ze supergoed belbaar zijn (in het Nederlands) en erg hulpvaardig als er twijfel is of iets wel goed is gegaan.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 september 2017 @ 16:27:18 #81
163650 Greys
pi_173872945
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 14:19 schreef ZND het volgende:
Ik las al ff'tjes mee in de topics over crypto, waaronder dit topic dat erg nuttig is geweest in de korte tijd dat het bestaat. Echter moest ik om een wat minder fijne reden nu toch echt een account aanmaken om het volgende te posten

Gisteren heb ik eindelijk m'n eerste cryptomunten aangeschafd, BTC welteverstaan. Via Bitonic kocht ik ze en na het verificatieproces wat ik de dag voorafgaand geregeld had stonden ze netjes in m'n wallet. Die wallet is overigens van 'Bread', een applicatie die je op je iPhone kunt installeren.

Vandaag had ik tijd om te gaan traden en wilde ik mijn BTC vanuit m'n Bread wallet over gaan zetten naar Bittrex. Bij Bittrex maakte ik een account aan. Vervolgens kwam ik bij het startscherm uit, klikte daar op Wallets en vervolgens kwam ik uit bij 'Deposit Bitcoin'

Hier stond een Bitcoinadres, maar daaronder stond ook een QR-code die ik kon scannen vanuit mijn Bread wallet op m'n telefoon. Dat tweede heb ik gedaan, om vervolgens de transactie af te maken.

Dat het doorgaans eventjes duurt is mij duidelijk, echter staat er nu anderhalf 1.5 tot 2 uur later nog nergens een teken dat die BTC ooit zullen aankomen op Bittrex. Bij pending deposits staat 'You have no pending deposits'

Het aparte aan het verhaal is dat ik het proces precies tegelijk deed met een vriend van me, die ook BTC kocht bij Bitonic, de coins ook naar een Bread wallet op z'n iPhone stuurde en ook tegelijkertijd met mij zijn BTC vanaf z'n wallet naar een Bittrex adres stuurde.

Bij hem verscheen er direct nadat hij de transactie deed een melding bij pending deposits, iets over dat het in behandeling was. Na een klein half uurtje kon hij wel gewoon traden op Bittrex.

Ik zal vast een ongeloofelijke noob zijn geweest in een aantal dingen, maar ik begin langzaam een beetje te twijfelen of ik niet iets verkloot heb in het proces. Hoop wel dat ik die coins nog ga terug zien en dat iemand hier me kan helpen :)
Hoi! Ik weet zelf helaas helemaal niks over de Bread wallet. Moet je daar zelf een fee instellen als je iets verstuurt naar bv Bittrex? Het kan zijn dat je vriend een hogere fee heeft meegestuurd dan jij en het daardoor sneller ging misschien.

Maar laten we even wachten tot er iemand hier langskomt die wel ervaring heeft met de Bread wallet. Heb je de Bittrex wallet pagina wel al een keer gerefresht? En kan je zien of er bij het verzenden vanuit Bread confirmaties staan?

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 19 september 2017 @ 16:47:51 #82
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_173873308
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 14:19 schreef ZND het volgende:
Ik las al ff'tjes mee in de topics over crypto, waaronder dit topic dat erg nuttig is geweest in de korte tijd dat het bestaat. Echter moest ik om een wat minder fijne reden nu toch echt een account aanmaken om het volgende te posten

Gisteren heb ik eindelijk m'n eerste cryptomunten aangeschafd, BTC welteverstaan. Via Bitonic kocht ik ze en na het verificatieproces wat ik de dag voorafgaand geregeld had stonden ze netjes in m'n wallet. Die wallet is overigens van 'Bread', een applicatie die je op je iPhone kunt installeren.

Vandaag had ik tijd om te gaan traden en wilde ik mijn BTC vanuit m'n Bread wallet over gaan zetten naar Bittrex. Bij Bittrex maakte ik een account aan. Vervolgens kwam ik bij het startscherm uit, klikte daar op Wallets en vervolgens kwam ik uit bij 'Deposit Bitcoin'

Hier stond een Bitcoinadres, maar daaronder stond ook een QR-code die ik kon scannen vanuit mijn Bread wallet op m'n telefoon. Dat tweede heb ik gedaan, om vervolgens de transactie af te maken.

Dat het doorgaans eventjes duurt is mij duidelijk, echter staat er nu anderhalf 1.5 tot 2 uur later nog nergens een teken dat die BTC ooit zullen aankomen op Bittrex. Bij pending deposits staat 'You have no pending deposits'

Het aparte aan het verhaal is dat ik het proces precies tegelijk deed met een vriend van me, die ook BTC kocht bij Bitonic, de coins ook naar een Bread wallet op z'n iPhone stuurde en ook tegelijkertijd met mij zijn BTC vanaf z'n wallet naar een Bittrex adres stuurde.

Bij hem verscheen er direct nadat hij de transactie deed een melding bij pending deposits, iets over dat het in behandeling was. Na een klein half uurtje kon hij wel gewoon traden op Bittrex.

Ik zal vast een ongeloofelijke noob zijn geweest in een aantal dingen, maar ik begin langzaam een beetje te twijfelen of ik niet iets verkloot heb in het proces. Hoop wel dat ik die coins nog ga terug zien en dat iemand hier me kan helpen :)
Kan je in je Breadwallet het Transactie ID (TxID) achterhalen en hier plaatsen? Dan kunnen we even kijken wat de status van de transactie is.

Je kan hem ook invoeren op www.blockchain.info en kijken wat de status is indien je hem hier niet wil plaatsen.
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_173874041
Is het verstandig op nu in te stappen wetend dat de Chinese beurzen definitief aan het einde van de maand sluiten en er in november een 'fork' komt?
pi_173874105
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 17:30 schreef JOO het volgende:
Is het verstandig op nu in te stappen wetend dat de Chinese beurzen definitief aan het einde van de maand sluiten en er in november een 'fork' komt?
Dit is beetje het zelfde als nu vragen of deze winter een Elfstedentocht krijgen
pi_173874457
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 17:30 schreef JOO het volgende:
Is het verstandig op nu in te stappen wetend dat de Chinese beurzen definitief aan het einde van de maand sluiten en er in november een 'fork' komt?
Ik wacht iig wel. Kijken wat er aan het eind van de maand gebeurt, als China ermee "stopt".

Ik heb nu 0.5 BTC (gekocht in eind 2013, toen de koers rond 800 Dollar stond), en meer uit nieuwsgierigheid wil ik binnenkort met een paar honderd Euro instappen. Welke coin raden jullie mij aan? Ik zat zelf te denken aan ETH of BCC.
Echte elektriciŽns gebruiken geen jokari.
pi_173875718
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:22 schreef Greys het volgende:

[..]

Ja, zie post nr 17 van dit topic, de post van June over Kraken. Zit ff mobiel dus linken lukt me nu niet.

Echte echte beginners raad ik alleen liever voor hun allereerste 'test' Bitonic aan ondanks duurder, omdat ze supergoed belbaar zijn (in het Nederlands) en erg hulpvaardig als er twijfel is of iets wel goed is gegaan.
Aha thanks dan ga ik kraken even uitproberen. Heb mijn eerste investering destijds met bitonic gedaan en dat ging heel makkelijk ja, alleen was me toen die forse fee niet echt opgevallen.
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 september 2017 @ 19:26:31 #87
163650 Greys
pi_173875912
Edit: foutje, dubbel.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173876291
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:27 schreef Greys het volgende:

[..]

Hoi! Ik weet zelf helaas helemaal niks over de Bread wallet. Moet je daar zelf een fee instellen als je iets verstuurt naar bv Bittrex? Het kan zijn dat je vriend een hogere fee heeft meegestuurd dan jij en het daardoor sneller ging misschien.

Maar laten we even wachten tot er iemand hier langskomt die wel ervaring heeft met de Bread wallet. Heb je de Bittrex wallet pagina wel al een keer gerefresht? En kan je zien of er bij het verzenden vanuit Bread confirmaties staan?

[ afbeelding ]
Thanks voor je reactie!

quote:
Moet je daar zelf een fee instellen als je iets verstuurt naar bv Bittrex?
Volgens mij wordt dat vanuit Bread zelf berekend met een vast percentage. Er staat bij de transactie namelijk het volgende 'bitcoin netwerk vergoedig'. Het bedrag ernaast staat op 0.46 eurocent. Ik had hier verder ook geen keuze oid in.

quote:
Het kan zijn dat je vriend een hogere fee heeft meegestuurd dan jij en het daardoor sneller ging misschien.
Nope, de fee bedraagt ook bij hem 0.46 cent :(

quote:
Heb je de Bittrex wallet pagina wel al een keer gerefresht?
Daar heb ik een sport van gemaakt :)

quote:
En kan je zien of er bij het verzenden vanuit Bread confirmaties staan?
Uhm, ik gok dat je op het volgende doelt: Bij status staat: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging' Verder staat daar niet iets concreets bij...

edit: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging ' komt vrij vertaald eigenlijk wel neer op 'Pending' zoals in de foto die je stuurde te lezen was, alleen wat ik me afvraag is waarom de transactie van die vriend van me wel meteen door kon... Lijkt me logischer dat als het echt zo druk was, zijn transactie ook in de wacht geplaatst zou moeten zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door ZND op 19-09-2017 19:53:33 ]
pi_173876341
Hoe gaan jullie om met het uploaden van jullie ID ?
Zijn er Łberhaupt exchanges waar je naar fiat kan gaan zonder ID te uploaden? Zal wettelijk niet toegestaan zijn?
Zo nee, zijn er wel exchanges die een watermerk/verborgen BSN etc. accepteren?

Ik ben nogal terughoudend hierin, zeker na de hack van Litebit afgelopen week.
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 september 2017 @ 20:12:55 #90
163650 Greys
pi_173876715
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 19:48 schreef ZND het volgende:

[..]

Thanks voor je reactie!

[..]

Volgens mij wordt dat vanuit Bread zelf berekend met een vast percentage. Er staat bij de transactie namelijk het volgende 'bitcoin netwerk vergoedig'. Het bedrag ernaast staat op 0.46 eurocent. Ik had hier verder ook geen keuze oid in.

[..]

Nope, de fee bedraagt ook bij hem 0.46 cent :(

[..]

Daar heb ik een sport van gemaakt :)

[..]

Uhm, ik gok dat je op het volgende doelt: Bij status staat: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging' Verder staat daar niet iets concreets bij...

edit: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging ' komt vrij vertaald eigenlijk wel neer op 'Pending' zoals in de foto die je stuurde te lezen was, alleen wat ik me afvraag is waarom de transactie van die vriend van me wel meteen door kon... Lijkt me logischer dat als het echt zo druk was, zijn transactie ook in de wacht geplaatst zou moeten zijn.
En het is op Bittrex nu nog steeds niet te zien in je wallet? Niet bij Pending ook? Ik heb weleens naar Pending zitten staren en toen bleek het al gewoon in de wallet te zitten :@ :')

Indien nog steeds niks, kijk dan even naar de reactie van TimKuik hierboven.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173876778
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 september 2017 16:47 schreef TimKuik het volgende:

[..]

Kan je in je Breadwallet het Transactie ID (TxID) achterhalen en hier plaatsen? Dan kunnen we even kijken wat de status van de transactie is.

Je kan hem ook invoeren op www.blockchain.info en kijken wat de status is indien je hem hier niet wil plaatsen.
Jawel, dat is: 62b189cb0c7450db3adca8740326cce6bf6ade049fe820672d23a990e23157ba
Echter levert het bij mij geen resultaten op...
  dinsdag 19 september 2017 @ 20:30:46 #92
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_173877100
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 19:48 schreef ZND het volgende:

[..]

Thanks voor je reactie!

[..]

Volgens mij wordt dat vanuit Bread zelf berekend met een vast percentage. Er staat bij de transactie namelijk het volgende 'bitcoin netwerk vergoedig'. Het bedrag ernaast staat op 0.46 eurocent. Ik had hier verder ook geen keuze oid in.

[..]

Nope, de fee bedraagt ook bij hem 0.46 cent :(

[..]

Daar heb ik een sport van gemaakt :)

[..]

Uhm, ik gok dat je op het volgende doelt: Bij status staat: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging' Verder staat daar niet iets concreets bij...

edit: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging ' komt vrij vertaald eigenlijk wel neer op 'Pending' zoals in de foto die je stuurde te lezen was, alleen wat ik me afvraag is waarom de transactie van die vriend van me wel meteen door kon... Lijkt me logischer dat als het echt zo druk was, zijn transactie ook in de wacht geplaatst zou moeten zijn.
0.46c is tegenwoordig natuurlijk een wel heel belachelijk kleine fee voor een bitcoin transactie. Gaat het om een klein testbedrag? Hebben jullie hetzelfde bedrag overgemaakt?

Ik denk dat de transactiefee de bottleneck is.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_173877545
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 september 2017 20:30 schreef VeX- het volgende:

[..]

0.46c is tegenwoordig natuurlijk een wel heel belachelijk kleine fee voor een bitcoin transactie. Gaat het om een klein testbedrag? Hebben jullie hetzelfde bedrag overgemaakt?

Ik denk dat de transactiefee de bottleneck is.
We zijn beide begonnen met 200 euro. Bij wijze van experiment. Bedrag is dus hetzelfde :)
  dinsdag 19 september 2017 @ 21:38:04 #94
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_173879152
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 20:44 schreef ZND het volgende:

[..]

We zijn beide begonnen met 200 euro. Bij wijze van experiment. Bedrag is dus hetzelfde :)
0.46c in bitcoin zou op zo'n bedrag nog wel een prima transactiefee zijn. 0.46 eurocent niet, maar dat zal wel btc zijn geweest. Het feit dat je transactie id niet in blockchain.info verschijnt is wel heel gek.

Zelfs als je een te lage fee hebt meegestuurd krijg je een herkansing. Je geld zou je dan ook gewoon terug moeten krijgen.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_173879950
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 19:48 schreef ZND het volgende:

[..]

Thanks voor je reactie!

[..]

Volgens mij wordt dat vanuit Bread zelf berekend met een vast percentage. Er staat bij de transactie namelijk het volgende 'bitcoin netwerk vergoedig'. Het bedrag ernaast staat op 0.46 eurocent. Ik had hier verder ook geen keuze oid in.

[..]

Nope, de fee bedraagt ook bij hem 0.46 cent :(

[..]

Daar heb ik een sport van gemaakt :)

[..]

Uhm, ik gok dat je op het volgende doelt: Bij status staat: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging' Verder staat daar niet iets concreets bij...

edit: 'Geverifieerd, wachten op bevestiging ' komt vrij vertaald eigenlijk wel neer op 'Pending' zoals in de foto die je stuurde te lezen was, alleen wat ik me afvraag is waarom de transactie van die vriend van me wel meteen door kon... Lijkt me logischer dat als het echt zo druk was, zijn transactie ook in de wacht geplaatst zou moeten zijn.
0,46 cent lijkt me onwaarschijnlijk, bedoel je niet § 0,46?

Je zou in Breadwallet de optie "Rescan blockchain" eens kunnen proberen, te vinden onder Settings.

pi_173882050
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 22:10 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

0,46 cent lijkt me onwaarschijnlijk, bedoel je niet § 0,46?

Je zou in Breadwallet de optie "Rescan blockchain" eens kunnen proberen, te vinden onder Settings.

[ afbeelding ]
quote:
0,46 cent lijkt me onwaarschijnlijk, bedoel je niet § 0,46?
Oeps, you're right....

quote:
Je zou in Breadwallet de optie "Rescan blockchain" eens kunnen proberen, te vinden onder Settings.
Done, maar helaas zonder resultaat.. Thanks voor het meedenken :)
pi_173885690
Zo, na 2012 weer mijn eerste geld gestort op Kraken. Weet nog niet exact wat ik ermee ga kopen, maar begin is gemaakt.

Denk wel snel over te stappen naar Bittrex overigens. Gezien het aanbod van de currencies daar.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-09-2017 11:11:49 ]
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 20 september 2017 @ 19:17:35 #98
163650 Greys
pi_173895695
Getweet door Bitfinex, ter info mocht iemand dat gebruiken.

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173895810
Hopelijk komen de blockchain web advertentie bedrijven nou es goed van de grond met een degelijk product...
Uit de white papers van Adex haalde ik dat phishing advertenties op een block chain netwerk niet meer kunnen voorkomen...
pi_173905626
Voor de mensen die me geholpen helpen bij terughalen van m'n bitcoins, het is gelukt. :)

Fout lag bij het systeem van breadwallet, de transactie was nooit verstuurd naar Bittrex. Nadat ik contact met ze opnam hebben ze me netjes geholpen en kan ik nu beginnen met traden!
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 september 2017 @ 09:50:23 #101
163650 Greys
pi_173905761
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 09:38 schreef ZND het volgende:
Voor de mensen die me geholpen helpen bij terughalen van m'n bitcoins, het is gelukt. :)

Fout lag bij het systeem van breadwallet, de transactie was nooit verstuurd naar Bittrex. Nadat ik contact met ze opnam hebben ze me netjes geholpen en kan ik nu beginnen met traden!
Fijn dat het goedgekomen is! ^O^
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173907883
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 09:38 schreef ZND het volgende:
Voor de mensen die me geholpen helpen bij terughalen van m'n bitcoins, het is gelukt. :)

Fout lag bij het systeem van breadwallet, de transactie was nooit verstuurd naar Bittrex. Nadat ik contact met ze opnam hebben ze me netjes geholpen en kan ik nu beginnen met traden!
Okť mooi, maar ben nu toch wel benieuwd wat de oplossing was. Heb je zelf iets moeten doen in de app? Het transaction-ID wat je eerder doorgaf is iig niet bekend op de blockchain.
pi_173911111
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 09:50 schreef Greys het volgende:

[..]

Fijn dat het goedgekomen is! ^O^
`
Precies! Beginnen met 100% loss was ook zo jammer geweest :P

quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 11:55 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Okť mooi, maar ben nu toch wel benieuwd wat de oplossing was. Heb je zelf iets moeten doen in de app? Het transaction-ID wat je eerder doorgaf is iig niet bekend op de blockchain.
Yes, onderstaand kan je lezen wat ik gedaan heb om ze terug te krijgen. Ik begreep toen ook gelijk waardoor de transaction-ID inderdaad niet in de blockchain stond.

quote:
Thank you for the screentshot. It looks like your wallet became out of sync with the bitcoin network and the transaction wasn't sent. Don't worry however, as your bitcoin is safe. Please follow these below instructions exactly and then you will be able to retry sending your transactions:

1. Go to the breadwallet menu, and choose "settings" 

2. Go to "start/recover another wallet" 

3. Enter the recovery phrase for your wallet to be checked and choose "wipe" to clear the app's data (be sure to keep it carefully written down on a piece of paper as well, only you have access to this recovery phrase and it's needed to recover your wallet) 

4. Once you've verified that the app is wiped, delete breadwallet from you phone. 

5. Install breadwallet again, and upon startup choose "recover wallet" and enter your recovery phrase. Let the wallet sync to 100%, and the app must be open with screen on to sync.


Please let us know if this resolves your issue. Be sure to keep your recovery phrase in a safe place always for proper recovery of your wallet.


Thank you,

breadwallet Customer Support
breadwallet Support
  donderdag 21 september 2017 @ 15:35:08 #104
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_173912013
Nog twee noobvraagjes:

Ik lees veel over ICO's maar het wordt me niet helemaal duidelijk wat dat nou precies inhoud.

Zijn dat een soort startups waar je geld aan leent?

Daarnaast lijkt de meeste winst te halen uit nieuwe altcoins met een waarde van slechts een fractie van een cent, die verveelvoudigen potentieel enorm in waarde. Waarom investeren veel mensen dan juist in de grote jongens?
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_173912434
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 15:35 schreef Rossdale het volgende:
Nog twee noobvraagjes:

Ik lees veel over ICO's maar het wordt me niet helemaal duidelijk wat dat nou precies inhoud.

Zijn dat een soort startups waar je geld aan leent?

Daarnaast lijkt de meeste winst te halen uit nieuwe altcoins met een waarde van slechts een fractie van een cent, die verveelvoudigen potentieel enorm in waarde. Waarom investeren veel mensen dan juist in de grote jongens?
https://www.bestebank.org/ico/
bovenaan de site staat een dragdown menu waar je veel info in het Nederlands vindt, oa beschrijvingen van bedrijven....
  donderdag 21 september 2017 @ 17:10:43 #106
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_173913770
Ik heb nu op bittrex alleen een altcoin (gulden). Als ik nu wil investeren in een ander coin, moet ik deze guldens dan eerst omzetten naar bitcoin/ethereum voordat ik iets anders kan kopen?
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_173914092
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:10 schreef Rossdale het volgende:
Ik heb nu op bittrex alleen een altcoin (gulden). Als ik nu wil investeren in een ander coin, moet ik deze guldens dan eerst omzetten naar bitcoin/ethereum voordat ik iets anders kan kopen?
BTC, ETH of USDT.
  donderdag 21 september 2017 @ 17:35:32 #108
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_173914096
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:34 schreef Blue_note het volgende:

[..]

BTC, ETH of USDT.
Ok thanks :)
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_173914235
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 14:57 schreef ZND het volgende:

[..]

`
Precies! Beginnen met 100% loss was ook zo jammer geweest :P

[..]

Yes, onderstaand kan je lezen wat ik gedaan heb om ze terug te krijgen. Ik begreep toen ook gelijk waardoor de transaction-ID inderdaad niet in de blockchain stond.

[..]

Goed van breadwallet dat ze zo snel met een goede oplossing zijn gekomen. En bedankt voor het posten, misschien komt het nog eens van pas voor iemand anders! ^O^
pi_173929121
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 17:46 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Goed van breadwallet dat ze zo snel met een goede oplossing zijn gekomen. En bedankt voor het posten, misschien komt het nog eens van pas voor iemand anders! ^O^
Yup, het heeft me in eerste instantie wel wat moeite gekost om hun e-mailadres te achterhalen, wat me toch een beetje een shady gevoel gaf. Ik hoop inderdaad dat het nog een keertje nuttig kan zijn!
pi_173929545
Greys ftw ! _O_
Lambo of Rekt
pi_173932191
quote:
11s.gif Op zondag 17 september 2017 17:15 schreef SMS303 het volgende:
Gevolg 10Ethmon van $20 p/st staan nu geparkeerd op dat adres en waarschijnlijk (ALTHANS DAT HOOP IK MAAR?!?!?!) dat de techneuten van Ethmon de transactie kunnen tegenhouden en terugboeken.
ehhh .... die 10 ethmon tokens zijn weg.... -$200 :'(
  vrijdag 22 september 2017 @ 22:42:12 #113
311937 Snackie017
geen touw aan vast te knopen,
pi_173938021
Ik heb ooit in het rond 2010 ofzo, ooit eens wat met bitcoins gedaan en ook volgens mij een paar van die coins gehad, maar ik heb geen flauw idee of ik die ook ergens kan terug vinden via een email adres of een account op een site ofzo. hoe werkt dat eigenlijk ?
  vrijdag 22 september 2017 @ 23:57:30 #114
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_173939313
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:34 schreef SMS303 het volgende:

[..]

ehhh .... die 10 ethmon tokens zijn weg.... -$200 :'(
Auw, pijnlijk :(
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_173940340
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 22:42 schreef Snackie017 het volgende:
Ik heb ooit in het rond 2010 ofzo, ooit eens wat met bitcoins gedaan en ook volgens mij een paar van die coins gehad, maar ik heb geen flauw idee of ik die ook ergens kan terug vinden via een email adres of een account op een site ofzo. hoe werkt dat eigenlijk ?
Ga er maar vanuit dat ze weg zijn. Exchange weg, exchange gehackt, key kwijt, etc.
pi_173941326
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 22:42 schreef Snackie017 het volgende:
Ik heb ooit in het rond 2010 ofzo, ooit eens wat met bitcoins gedaan en ook volgens mij een paar van die coins gehad, maar ik heb geen flauw idee of ik die ook ergens kan terug vinden via een email adres of een account op een site ofzo. hoe werkt dat eigenlijk ?
Je zou kunnen zoeken op je pc naar een walletbestand, en anders in je mailbox. Heb je er nog iets vannopgeschreven/uitgeprint? Een user/pass, een 12-woord zin, een public/private address, een qr-code, iets?

Ik had eind 2013 een halve bitcoin gekocht (De koers was 800nogwat, dus ik was 400 Euro kwijt) en na een nieuwe installatie op m'n desktop kon ik ze niet meer terugvinden in de backup. Ik had ze als verloren beschouwd.
Tot ik een paar weken de koers opnieuw bekeek en deze op ruim 4k zag staan. Toen vond ik het wel de moeite waard. Drie dagen ben ik bezig geweest met zoeken in de backup waar ik ze ergens moet hebben staan. Ik vond ook een paperwallet met omgerekend 60 Euro aan Bitcoin erop. De rest had ik teruggevonden in een wallet van Multibit. Uiteindelijk Multibit opnieuw geinstalleerd (sinds 2016 niet meer ondersteund) en na een hoop gerommel heb ik de boel weer weten over te gooien naar Kraken.

Zo achteraf gezien had ik veel geluk gehad. Ik had m'n halve Bitcoin in eerste instantie bij Mt.Gox weg gezet. Ja, die begin 2014 bankroet was gegaan.

[ Bericht 2% gewijzigd door Ridocar op 23-09-2017 15:29:02 ]
Echte elektriciŽns gebruiken geen jokari.
pi_173943794
Ik ben heel erg benieuwd wat jullie aanpak is om een beetje te traden.

Een aantal weken geleden ben ik gestart met een heel klein bedrag, uiteraard ingestapt enkele dagen voor het China-nieuws, daarbij ook nog yoyow gekocht, die enkele dagen later van binance af werd gehaald.
Maar geen paniek, dit geld kon ik missen.

In eerste instantie kwam ik voor de HODL strategie, maar ik ben nu toch wel heel erg benieuwd in het traden met altcoins, gewoon als fun-factor.
Het inlezen over coins is een belangrijke stap, maar toch weet ik niet goed waar ik moet beginnen.

Waar beginnen jullie?
Het blijft natuurlijk een glazenbol, maar ik denk dat het voor veel beginners goed is om te lezen wat de aanpak van andere hier is.
pi_173947880
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 11:47 schreef Nurksis het volgende:
Ik ben heel erg benieuwd wat jullie aanpak is om een beetje te traden.

Een aantal weken geleden ben ik gestart met een heel klein bedrag, uiteraard ingestapt enkele dagen voor het China-nieuws, daarbij ook nog yoyow gekocht, die enkele dagen later van binance af werd gehaald.
Maar geen paniek, dit geld kon ik missen.

In eerste instantie kwam ik voor de HODL strategie, maar ik ben nu toch wel heel erg benieuwd in het traden met altcoins, gewoon als fun-factor.
Het inlezen over coins is een belangrijke stap, maar toch weet ik niet goed waar ik moet beginnen.

Waar beginnen jullie?
Het blijft natuurlijk een glazenbol, maar ik denk dat het voor veel beginners goed is om te lezen wat de aanpak van andere hier is.
Ik had ook in het begin iets van, laat maar even op HODL staan. maar nu ben ik aan het kijken wat de mogelijkheden zijn (het is ook meer experimenteren). Ik heb overgeheveld van XBT naar BCH. (Geen idee of het zin had, maar ik heb bij Kraken de koers XBT/BCH in de gaten gehouden en laag ingestapt.) Verder heb ik nu wat omgezet naar Waves (waarvan er 150 in de lease staan), en de rest staat bij BlockChain in Bitcoin en Ethereum (ongeveer 50/50 in waarde).

De stand:
0.631 BCH
192.048 WAVES
0.1496 BTC
2.018 ETH
Echte elektriciŽns gebruiken geen jokari.
pi_173948341
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 15:46 schreef Ridocar het volgende:

[..]

Ik had ook in het begin iets van, laat maar even op HODL staan. maar nu ben ik aan het kijken wat de mogelijkheden zijn (het is ook meer experimenteren). Ik heb overgeheveld van XBT naar BCH. (Geen idee of het zin had, maar ik heb bij Kraken de koers XBT/BCH in de gaten gehouden en laag ingestapt.) Verder heb ik nu wat omgezet naar Waves (waarvan er 150 in de lease staan), en de rest staat bij BlockChain in Bitcoin en Ethereum (ongeveer 50/50 in waarde).

De stand:
0.631 BCH
192.048 WAVES
0.1496 BTC
2.018 ETH
En begonnen met?
pi_173949510
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 16:20 schreef Blue_note het volgende:

[..]

En begonnen met?
ongeveer 0.5 BTC
Echte elektriciŽns gebruiken geen jokari.
pi_173950211
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 17:22 schreef Ridocar het volgende:

[..]

ongeveer 0.5 BTC
Zit je dan nog wel positief?
pi_173951085
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 17:48 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Zit je dan nog wel positief?
Als ik uit ga van toen ik die halve BTC kocht (november 2013) dan sowieso wel.

Maar ik zal vanavond de koersen er eens bij pakken en optellen.

--edit-- het is iets later geworden, werk enzo.

Totale waarde is ongeveer 1775 Euro.

[ Bericht 4% gewijzigd door Ridocar op 24-09-2017 13:50:04 ]
Echte elektriciŽns gebruiken geen jokari.
pi_173983210
Ik weet niet of dit echt hier hoort, maar een vraagje over bittrex.
Is het beter om grote aantallen in kleine stukjes te verkopen of alles in 1 x te koop te zetten? Als je alels in 1x te koop zet, gaan de lagere buy orders dan van dat aantal af?
PSN: Metal_Akilla
pi_173983234
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 10:08 schreef Akilla het volgende:
Ik weet niet of dit echt hier hoort, maar een vraagje over bittrex.
Is het beter om grote aantallen in kleine stukjes te verkopen of alles in 1 x te koop te zetten? Als je alels in 1x te koop zet, gaan de lagere buy orders dan van dat aantal af?
Ja. Als jij 1 grote order zet, kunnen daar ook kleine orders vanaf gehaald worden. Als dat is wat je bedoelt.
pi_173983386
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 10:10 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Ja. Als jij 1 grote order zet, kunnen daar ook kleine orders vanaf gehaald worden. Als dat is wat je bedoelt.
Dat bedoel ik idd, alleen had ik het wat noob-erig geschreven zeg maar :@
Bedankt!
PSN: Metal_Akilla
pi_174017126
Zo goed als zeker staat de link ook in de openingspost van dit topic....
maar ff nog een keer expliciet onder de aandacht brengen kan geen kwaad!

bovenaan de page staat een drag down menu met verwijzingen verder op de pagina...
https://www.bestebank.org/blockchain/
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 26 september 2017 @ 21:23:31 #127
163650 Greys
pi_174017770
Ik had de OP later nog willen aanvullen maar dat kon al snel niet meer helaas, de OP zit dan 'dicht'. Dus wellicht wil een mod die link ook even bij het linkjesoverzicht zetten? Dan wordt de OP steeds completer. Bedankt :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174026393
Wat is de handigste en goedkoopste manier om een deel van mijn investering weer om te zetten in Euro's? Handel op Bittrex, heb verschillende coins (BTC, ETH, NEO, WAVES) in verschillende wallets. Ben bang dat als ik alles omzet naar BTC en dan ergens uitcash (waar?) dat ik dan vrij veel verlies op koersverschil en fee.
pi_174026778
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 10:44 schreef Reljem het volgende:
Wat is de handigste en goedkoopste manier om een deel van mijn investering weer om te zetten in Euro's? Handel op Bittrex, heb verschillende coins (BTC, ETH, NEO, WAVES) in verschillende wallets. Ben bang dat als ik alles omzet naar BTC en dan ergens uitcash (waar?) dat ik dan vrij veel verlies op koersverschil en fee.
Wil je uitcashen of het alleen in euro's laten staan? Want je zou ook eens naar USDT kunnen k ik kijken dan. :Y
pi_174026856
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:02 schreef Typisch het volgende:

[..]

Wil je uitcashen of het alleen in euro's laten staan? Want je zou ook eens naar USDT kunnen k ik kijken dan. :Y
Ik wil een deel van mijn winst (gaat om wat honderdtallen aan euro's, niks geks) uitcashen naar mijn bankrekening in principe.
  woensdag 27 september 2017 @ 11:09:00 #131
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_174026877
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:07 schreef Reljem het volgende:

[..]

Ik wil een deel van mijn winst (gaat om wat honderdtallen aan euro's, niks geks) uitcashen naar mijn bankrekening in principe.
Omzetten naar BTC en dan op Kraken of BL3P (is van Bitonic maar goedkoper omdat exchange) uitcashen.

Weinig andere opties...
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_174026910
quote:
7s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:09 schreef TimKuik het volgende:

[..]

Omzetten naar BTC en dan op Kraken of BL3P (is van Bitonic maar goedkoper omdat exchange) uitcashen.

Weinig andere opties...
Kraken en BL3P zijn toch net als Bittrex exchanges? Omdat ik via Bittrex wat daytrade en handel, is via Bittrex uitcashen dan niet handiger? In dollars/euro's. En dus eerst verschillende altcoins omzetten naar BTC.
  woensdag 27 september 2017 @ 11:11:21 #133
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_174026922
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:10 schreef Reljem het volgende:

[..]

Kraken en BL3P zijn toch net als Bittrex exchanges? Omdat ik via Bittrex wat daytrade en handel, is via Bittrex uitcashen dan niet handiger? In dollars/euro's. En dus eerst verschillende altcoins omzetten naar BTC.
Op Bittrex kan je niet uitcashen.. Bittrex doet alleen aan altcoins.
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_174027084
quote:
7s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:11 schreef TimKuik het volgende:

[..]

Op Bittrex kan je niet uitcashen.. Bittrex doet alleen aan altcoins.
Hmm ok. Even samenvattend; ik heb van Bitonic BTC gestort naar Bittrex, daarmee verschillende altcoins gekocht, wat mee getrade, verschillende coins in verschillende wallets gestopt (Jax wallet voor BTC, Waves client, en nog wat), en heb o.a. ook nog wat kleiner spul op Bittrex staan.

Nou wil ik een deel van mijn winst uitkeren. Dit kan niet op Bittrex. Ik moet dus een account bij Kraken / BL3P aanmaken. Ik moet mijn altcoins van bv de Waves client of Jax Wallet naar Bittrex sturen en omzetten in BTC. Van Bittrex stuur ik het naar Kraken / BL3P (nee, dat kan ook rechtstreeks bedenk ik mij niet), en daar kan ik mijn BTC op mijn eigen rekening uit laten keren?

Ik heb daar het vermoeden dat het nogal wat fee en koersverlies kost, klopt dat? En klopt bovenstaande verhaal?

Bedankt voor de hulp iig.
  woensdag 27 september 2017 @ 11:26:54 #135
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174027207
Volgens mij kun je van bittrex je Bitcoins naar een wallet sturen en vanaf deze wallet kun je deze bijvoorbeeld via bitonic laten uitbetalen naar je bankrekening:

https://bitonic.nl/order
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174032019
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:19 schreef Reljem het volgende:

[..]

Hmm ok. Even samenvattend; ik heb van Bitonic BTC gestort naar Bittrex, daarmee verschillende altcoins gekocht, wat mee getrade, verschillende coins in verschillende wallets gestopt (Jax wallet voor BTC, Waves client, en nog wat), en heb o.a. ook nog wat kleiner spul op Bittrex staan.

Nou wil ik een deel van mijn winst uitkeren. Dit kan niet op Bittrex. Ik moet dus een account bij Kraken / BL3P aanmaken. Ik moet mijn altcoins van bv de Waves client of Jax Wallet naar Bittrex sturen en omzetten in BTC. Van Bittrex stuur ik het naar Kraken / BL3P (nee, dat kan ook rechtstreeks bedenk ik mij niet), en daar kan ik mijn BTC op mijn eigen rekening uit laten keren?

Ik heb daar het vermoeden dat het nogal wat fee en koersverlies kost, klopt dat? En klopt bovenstaande verhaal?

Bedankt voor de hulp iig.
Dank alvast. Iemand anders hier nog wat aanvulling op? (L)
pi_174034272
ik merk wel dat ik het toch lastig vind om te day-traden. Kan op sommige coins een beetje winst pakken(en deze dan weer herinvesteren) maar weet echt totaal niet wanneer... Wanneer ish et handig om een coin te sellen?
(ik heb bijv reddcoins, en een aardig aantal, maar weet niet of ik ze bij de volgende stijging wil verkopen, of dat ik wacht of ze misschien nog meer waard worden...)
PSN: Metal_Akilla
  woensdag 27 september 2017 @ 17:23:46 #138
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174034902
Ik probeer een beetje te zoeken naar nieuws over de coins. Vaak kun je wel discussies op bitcointalk of reddit over coins en of er iets gaande is. Zit er nog wat potentieel nieuws (speculatie over nieuws kan al voldoende zijn) dan zou de coin nog kunnen stijgen, is er geen info te vinden dan verkoop ik de coins snel. Zolang je je transactiekosten er maar altijd uit hebt zou ik een coin nog aanhouden.

Enige reden om met verlies te verkopen is als je meer heil ziet in een andere coin.
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174036887
Straks maar eens even mijn Walton, Sia en Steem verkopen om Lisk van te halen. Lisk is lekker stabiel gebleven afgelopen weken, maar nu rebrand voor de deur staat verwacht ik nog wel een stijging.

Kan iemand hier trouwens een TA doen voor Lisk over afgelopen maand? Als ik zo de chart bekijk op Blockfolio lijkt er een flag te ontstaan. Maar wat zegt dat? :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Greys, kom je nog een keer een kijkje nemen in het oude 'gangbare' topic? :D

[ Bericht 34% gewijzigd door fckdedeurkruk op 27-09-2017 19:53:53 ]
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 27 september 2017 @ 20:02:08 #140
163650 Greys
pi_174038509
Ja, zeker! Ik ben nog een beetje uit m'n normale ritme met ziekenhuisgedoe met gescheurde enkelbanden en een oudere breuk enzo en de boel regelen met werk en de honden etc. Ik word een oud wijf _O- Zeer binnenkort weer even alles bijlezen en dan duik ik overal weer in!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174048809
Ben ook geinteresseerd. :9~ Als ik vanavond thuis ben ook misschien maar eens beginnen.

Bedankt voor dit topic! :)
pi_174050468
quote:
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
pi_174056204
ik ben een n00b, ik wil graag Walton (WTC) kopen, zo snel mogelijk, hoe doe ik dat? Ik heb nog nooit een cryptocurrency gekocht.. Wie kan me helpen?
  Moderator donderdag 28 september 2017 @ 21:24:01 #144
1424 crew  Jimbo
GrŚtrunka
pi_174061023
greys <3
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
pi_174061303
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 17:48 schreef RobinaHoed het volgende:
ik ben een n00b, ik wil graag Walton (WTC) kopen, zo snel mogelijk, hoe doe ik dat? Ik heb nog nooit een cryptocurrency gekocht.. Wie kan me helpen?
Bitonic -> BTC naar Exchange sturen -> omzetten naar WTC
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174064248
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 17:48 schreef RobinaHoed het volgende:
ik ben een n00b, ik wil graag Walton (WTC) kopen, zo snel mogelijk, hoe doe ik dat? Ik heb nog nooit een cryptocurrency gekocht.. Wie kan me helpen?
Als beginner een coin kopen die net 300% gestegen is, is misschien niet het beste idee. Lees je eens in over FOMO (dat is geen coin), verdiep je eens wat meer in de markt en de coins die er zijn.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 29 september 2017 @ 01:13:54 #147
163650 Greys
pi_174065371
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 23:42 schreef kthxbye het volgende:

[..]

Als beginner een coin kopen die net 300% gestegen is, is misschien niet het beste idee. Lees je eens in over FOMO (dat is geen coin), verdiep je eens wat meer in de markt en de coins die er zijn.
Yes. Luister naar ome kthxbye.

(En zie onderaan de OP voor FOMO.)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174067605
quote:
14s.gif Op donderdag 28 september 2017 21:33 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Bitonic -> BTC naar Exchange sturen -> omzetten naar WTC
Bij binance?
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 29 september 2017 @ 10:25:37 #149
163650 Greys
pi_174068677
quote:
6s.gif Op vrijdag 29 september 2017 09:22 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Bij binance?
Maar dat had ze met ťťn seconde Googlen al kunnen vinden dus ik denk dat men ervan uitging dat ze dat al wel had gevonden. Zo niet, dan is het sowieso niet verstandig dat iemand in een opwelling koopt als je er niet eens een seconde zelf naar info hebt gezocht :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174075850
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 10:44 schreef Reljem het volgende:
Wat is de handigste en goedkoopste manier om een deel van mijn investering weer om te zetten in Euro's? Handel op Bittrex, heb verschillende coins (BTC, ETH, NEO, WAVES) in verschillende wallets. Ben bang dat als ik alles omzet naar BTC en dan ergens uitcash (waar?) dat ik dan vrij veel verlies op koersverschil en fee.
Account maken op kraken. Vanuit bittrex wat coins daar naartoe sturen en bekijken hoeveel je wil uitcashen.
Shine bright like a diamond.
pi_174081655
Goeien OP!
Ga ook maar een wat proberen met een beetje geld.
pi_174083451
Misschien ook iets voor de op:
WGR / Belasting & winst uit bitcoin/cryptocurrency handel
Stel dat het meezit, dan wil de belastingdienst ook meeliften op jouw succes.
Echte elektriciŽns gebruiken geen jokari.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 30 september 2017 @ 00:06:55 #153
163650 Greys
pi_174083718
Ja top. Als een mod dit leest, kan je dit dan even toevoegen? En anders voegen we bij het volgende deel wel alle verder genoemde info uit dit topic aan de OP toe.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174083836
Ik ben van plan om deze week en volgende week te beginnen met het maken van simpele tutorial video's. Met daarin kort maar krachtig bijvoorbeeld:

- Hoe maak ik een (gratis) Bitcoin wallet?
Dan moet je denken aan een paper wallet, of bijvoorbeeld hoe de Bitcoin Core wallet op de PC werkt. Daarnaast wil ik Coinbase behandelen. Dat is geen hele grote stap voor een ieder, je hebt namelijk alleen inloggegevens nodig en geen 'ingewikkelde' private keys e.d. Uiteraard wel met de kantekening dat de bitcoins (of andere cryptocurrency's) niet ťcht in je eigen bezit zijn.

-Hoe koop ik Bitcoin?
Dit laat ik denk ik zien door bij bitonic.nl een klein bedrag te kopen en dat naar een wallet te sturen.

- Hoe krijg ik vanaf mijn wallet mijn BTC naar een exchange en hoe koop ik daar andere cryptocurrency's?
Zoals dat hier in de OP eigenlijk ook staat omschreven, maar dan in een video format.

Zouden jullie nog graag dingen willen zien? Hebben jullie suggesties? Ik denk dat dit topic wel geschikt is omdat hier de beginnelingen komen waar ik de video's voor wil gaan maken.

Ik wil ook een handleiding maken voor bijvoorbeeld de Waves Lite Wallet, MyEtherWallet en meer.

[ Bericht 3% gewijzigd door BlockchainStories op 30-09-2017 00:23:24 ]
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 30 september 2017 @ 00:26:56 #155
163650 Greys
pi_174084036
Even gewoon uit nieuwsgierigheid, waar ga je de video's daarna plaatsen? Gewoon op YouTube zodat we de betreffende video's hier ook kunnen plaatsen? Of op een eigen site oid?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174084212
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 september 2017 00:26 schreef Greys het volgende:
Even gewoon uit nieuwsgierigheid, waar ga je de video's daarna plaatsen? Gewoon op YouTube zodat we de betreffende video's hier ook kunnen plaatsen? Of op een eigen site oid?
YouTube inderdaad. :Y
  zaterdag 30 september 2017 @ 15:41:19 #157
403746 JoeriKros
Koopjes Jager!
pi_174093012
Na wat rond zoeken is het nog niet helemaal duidelijk voor mij, een aantal Waves gekocht om eens te zien wat er gebeurd maar wat ik dus heel lastig vind is dat ik voor Waves een platform van hun zelf gebruikt terwijl ik ook andere coins wil kopen.

Is het mogelijk alle coins die je koopt bij 1 exchange te stallen?
pi_174093729
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 15:41 schreef JoeriKros het volgende:
Na wat rond zoeken is het nog niet helemaal duidelijk voor mij, een aantal Waves gekocht om eens te zien wat er gebeurd maar wat ik dus heel lastig vind is dat ik voor Waves een platform van hun zelf gebruikt terwijl ik ook andere coins wil kopen.

Is het mogelijk alle coins die je koopt bij 1 exchange te stallen?
Waves zijn gewoon via Bitrexx verhandelbaar.
pi_174128409
Ik zit al een tijdje in BTC te handelen (alleen BTC dus) op Kraken, maar nu wil ik naar Bittrex om in altcoins te traden. Hoe weten jullie welke coins je wanneer moet kopen? Zijn er bepaalde dingen waar je op kan letten (de chart uiteraard, maar daar snap ik vooralsnog niet heel veel van) of houden jullie social media in de gaten oid? Als ik een coin aanklik weet ik namelijk bij god niet wat ik er dan mee moet doen

Misschien een domme/vage vraag, maar beter kan ik het even niet verwoorden :P
pi_174129271
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 15:41 schreef JoeriKros het volgende:
Na wat rond zoeken is het nog niet helemaal duidelijk voor mij, een aantal Waves gekocht om eens te zien wat er gebeurd maar wat ik dus heel lastig vind is dat ik voor Waves een platform van hun zelf gebruikt terwijl ik ook andere coins wil kopen.

Is het mogelijk alle coins die je koopt bij 1 exchange te stallen?
Natuurlijk kan dat.

Besef echter dat het hele idee achter cryptocurrencies is dat ze decentraal zijn en in eigen beheer bewaard en verstuurd kunnen worden.

Door ze op een centrale exchange te plaatsen hef je dat unieke voordeel op.

Maar dat is hoe ik er naar kijk.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 7 oktober 2017 @ 10:25:11 #161
163650 Greys
pi_174250945
Ik ga zelf even een enorme noobvraag stellen. Kan iemand me uitleggen wat ik fout doe op Binance? Steeds als ik daar iets koop of verkoop blijf ik met 'restjes' zitten. Ook als ik op sell 100% klik verkoopt ie niet alles en blijf ik met 0.endanwatdecimalen die overblijven zitten. Ik zie vast iets heel simpels over het hoofd maar het irriteert me, die wallets met allemaal een ieniemienie-beetje over wat ik niet weg kan krijgen. :@
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174252468
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 10:25 schreef Greys het volgende:
Ik ga zelf even een enorme noobvraag stellen. Kan iemand me uitleggen wat ik fout doe op Binance? Steeds als ik daar iets koop of verkoop blijf ik met 'restjes' zitten. Ook als ik op sell 100% klik verkoopt ie niet alles en blijf ik met 0.endanwatdecimalen die overblijven zitten. Ik zie vast iets heel simpels over het hoofd maar het irriteert me, die wallets met allemaal een ieniemienie-beetje over wat ik niet weg kan krijgen. :@
Dat is idd een ding waar alle walletsoftware last van heeft, bedragen zijn altijd exclusief fee, en je moet goed het aantal getallen achter de komma tellen. Ik vind het altijd wel knap van mezelf als ik een goede berekening heb gemaakt en niks (of een rond bedrag) achter laat, maar soms zit ik er wel eens een 0,00001 naast en kost het qua fee meer dan als ik 'm laat staan. Vervelend ja.
Echte elektriciŽns gebruiken geen jokari.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 7 oktober 2017 @ 12:21:04 #163
163650 Greys
pi_174252588
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 12:11 schreef Ridocar het volgende:

[..]

Dat is idd een ding waar alle walletsoftware last van heeft, bedragen zijn altijd exclusief fee, en je moet goed het aantal getallen achter de komma tellen. Ik vind het altijd wel knap van mezelf als ik een goede berekening heb gemaakt en niks (of een rond bedrag) achter laat, maar soms zit ik er wel eens een 0,00001 naast en kost het qua fee meer dan als ik 'm laat staan. Vervelend ja.
Maar bv op Bittrex - als ik gewoon Sell Max kies - dan hou ik automatisch nul over. Dan rekent ie zelf uit wat de fee is en dat ik de rest dus verkoop om aan nul te komen. Snap echt niet waarom dat op Binance niet hetzelfde werkt, of dat ik dus zelf een verkeerde knop in druk. Ik verwacht dat als ik op Sell 100% klik dat ze dan zelf hun fee eraf halen en de rest verkopen. Maar niet dus. Meh! :D
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174311507
Ik ben sinds een paar weken bezig met cryptocurrency, en wat ik al een paar keer gelezen hebt (en niet begrijp) is dat de waarde van alle / de meeste currencies uitgedrukt worden in Bitcoin.

De koers ten opzichte van de USD of EUR is niet zo relevant, aangezien alles meebeweegt met de Bitcoin. Je zou de koers dus ten opzichte van de Bitcoin moeten bekijken. Klopt dat?

Zo ja, waarom dan? :-)
En geldt dit voor alle cryptocurrencies?
pi_174329400
De video tutorials laten nog even op zich wachten. :+

In de tussentijd heb ik deze guide geschreven:
http://blockchainstories.com/bitcoin-als-geld-hoe-werkt-dat/

Het doel is in de meest simpele vorm uit te leggen waarom bitcoin geld is en hoe transacties gecontroleerd worden. Eventuele op- en aanmerkingen hoor ik graag.

De volgende artikelen zitten nog in de pijpleiding:
Wat is bitcoin?
Wat is ethereum?
Wat zijn smart contracts?
Wat zijn miners en nodes?
pi_174336744
Wat gaat de komende hardfork precies betekenen? Ik heb interesse om voor de lange termijn wat te investeren in Bitcoins, echter ik begrijp nog niet goed wat een hardfork betekent en wat dit gaat betekenen voor een bitcoin welke bij een exchange staat.
pi_174357286
Stormloop topic.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 11 oktober 2017 @ 23:13:08 #168
163650 Greys
pi_174363326
Tis ook niet bepaald een ultieme beginnersvraag die je stelt zeg maar. Dit topic was oorspronkelijk meer bedoeld voor oa de dingen die in de OP genoemd worden. De allerallereerste stappen. Wallets. Btc kopen. Etc. Hoe een fork werkt en wat voor invloed ddat gaat hebben is andere koek, dus de echte beginners gaan je vraag hier niet kunnen beantwoorden. Dan moet je de mazzel hebben dat er een meer ervaren iemand hier langskomt die zin heeft om het je uit te leggen. Anders kan je dit soort dingen misschien beter proberen te vragen in de SC.

Je kunt ook even Googlen op bitcoin cash (BCH) hardfork, die was er een tijdje geleden al. Het is een afsplitsing van. Ik denk zelf niet dat de komende fork veel invloed op de btc gaat hebben. Hooguit dat ie nu mede aan het stijgen is/was omdat mensen de 'gratis' btc gold niet willen/wilden mislopen.

Ik snap ook niet zo goed wat je vraag is, die laatste zin over de exchange. Als iemand de toekomst kon voorspellingen wat welke invloed gaat hebben op een coin waren we allemaal rijk. :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 11 oktober 2017 @ 23:15:01 #169
163650 Greys
pi_174363374
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 18:07 schreef BlockchainStories het volgende:
De video tutorials laten nog even op zich wachten. :+

In de tussentijd heb ik deze guide geschreven:
http://blockchainstories.com/bitcoin-als-geld-hoe-werkt-dat/

Het doel is in de meest simpele vorm uit te leggen waarom bitcoin geld is en hoe transacties gecontroleerd worden. Eventuele op- en aanmerkingen hoor ik graag.

De volgende artikelen zitten nog in de pijpleiding:
Wat is bitcoin?
Wat is ethereum?
Wat zijn smart contracts?
Wat zijn miners en nodes?
^O^
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174364480
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 18:07 schreef BlockchainStories het volgende:
De video tutorials laten nog even op zich wachten. :+

In de tussentijd heb ik deze guide geschreven:
http://blockchainstories.com/bitcoin-als-geld-hoe-werkt-dat/

Het doel is in de meest simpele vorm uit te leggen waarom bitcoin geld is en hoe transacties gecontroleerd worden. Eventuele op- en aanmerkingen hoor ik graag.

De volgende artikelen zitten nog in de pijpleiding:
Wat is bitcoin?
Wat is ethereum?
Wat zijn smart contracts?
Wat zijn miners en nodes?
“Wie is Greys”?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 12 oktober 2017 @ 00:21:50 #171
163650 Greys
pi_174364644
quote:
1s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 00:06 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

“Wie is Greys”?
Dat lijkt me geen nuttige info voor een beginner. Krijgt men al die eurovisiemeuk in de tutorial over zich heen, ga daarna maar eens volledig in de war verstandige cryptobeslissingen nemen. _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174365920
quote:
10s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 00:21 schreef Greys het volgende:

[..]

Dat lijkt me geen nuttige info voor een beginner. Krijgt men al die eurovisiemeuk in de tutorial over zich heen, ga daarna maar eens volledig in de war verstandige cryptobeslissingen nemen. _O-
Misschien nog wel bruikbaar ook:

hodlen -> What's another year
koers gaat toch weer omhoog -> Rise like a phoenix
stap je in of stap je niet in -> Making your mind up
je verliest al je coins -> Waterloo
coin waar jij niet in zit gaat omhoog -> Ne partez pas sans moi
spreiden -> All kinds of everything

Ik zeg, dat ESF is reuze nuttig, dat verklaart ook vast je succes :+

[ Bericht 2% gewijzigd door TheFreshPrince op 12-10-2017 07:03:45 ]
pi_174366956


[ Bericht 100% gewijzigd door #ANONIEM op 12-10-2017 09:15:55 (grrrrr) ]
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 12 oktober 2017 @ 11:43:28 #174
163650 Greys
pi_174369871
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 06:57 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Misschien nog wel bruikbaar ook:

hodlen -> What's another year
koers gaat toch weer omhoog -> Rise like a phoenix
stap je in of stap je niet in -> Making your mind up
je verliest al je coins -> Waterloo
coin waar jij niet in zit gaat omhoog -> Ne partez pas sans moi
spreiden -> All kinds of everything

Ik zeg, dat ESF is reuze nuttig, dat verklaart ook vast je succes :+
_O- _O_ _O_

Doezepwa, MaGNeT!

Al was het bij mij voornamelijk Beginners-Euphoriaaaaaaaaa en de laatste tijd een beetje Running Scared. Beetje een flatline zeg maar, winstjes die verliesjes opheffen en andersom, dus het wachten is op een volgende Fairytale, dan roep ik weer Hallelujah. Gelukkig ben ik goed met geduld, dus inderdaad, What's another year?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174380680
quote:
10s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 11:43 schreef Greys het volgende:

[..]

_O- _O_ _O_

Doezepwa, MaGNeT!

Al was het bij mij voornamelijk Beginners-Euphoriaaaaaaaaa en de laatste tijd een beetje Running Scared. Beetje een flatline zeg maar, winstjes die verliesjes opheffen en andersom, dus het wachten is op een volgende Fairytale, dan roep ik weer Hallelujah. Gelukkig ben ik goed met geduld, dus inderdaad, What's another year?
:P
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 12 oktober 2017 @ 19:57:17 #176
163650 Greys
pi_174381122
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 19:41 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

:P
Ik mag alsnog niet klagen hoor, begon niet lang geleden met 0.364 btc en er staat nu 0.6 in m'n holdwallet dus Project Hele BTC gaat nog steeds vooruit. :D Alleen niet zo snel, maar dat hoeft ook niet.

En dan staan er nog NEO's en waves apart in wallets waar ik niet aankom (en dus niet meetel voor het hele btc project) en heb ik m'n speelgeld nog op de exchange waarmee ik dus die overige 0.4 'moet' zien te vergaren.
Ik wil gewoon ooit een van die max 21 miljoen mensen op de wereld zijn met een bitcoin en ik ben er stiekem alsnog best trots op hoe het tot nu toe gaat. Het gaat langzaam, maar het gŠŠt. Zonder speelgeld bij te kopen wordt het langzaam meer.

Ik bazel en ben langdradig. Sorry. Enthousiasme. Diggylooo diggyleeeee, ooit kopen we golden shoes. Jij iets eerder dan ik! _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door Greys op 12-10-2017 20:10:15 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174381429
Nog geen anderhalve week terug dacht ik was zo blij dat ik bijna de 1K dollar aantikte, en schommelde tussen de 0,21 en 0,2 BTC. Niets gedaan; sta nu op 0.1eneenbeetje BTC :').

#Beginnersdrama

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-10-2017 20:07:34 ]
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 12 oktober 2017 @ 20:21:37 #178
163650 Greys
pi_174381863
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 20:07 schreef Scrummie het volgende:
Nog geen anderhalve week terug dacht ik was zo blij dat ik bijna de 1K dollar aantikte, en schommelde tussen de 0,21 en 0,2 BTC. Niets gedaan; sta nu op 0.1eneenbeetje BTC :').

#Beginnersdrama
Oh da's klote ja. Zelf doe ik het waarschijnlijk veel tť voorzichtig. Dus ik jouw geval had ik dan bv 0.1 btc apart gezet van de exchange af en met de rest verder 'gespeeld'. Zo probeer ik m'n hele btc bij elkaar te graaien door steeds als ik een tiende btc winst heb die apart te zetten en met een paar honderdsten btc verder te gaan om daar weer een tiende van te maken. Ja dan gaat het heel langzaam omdat je nooit veel winst tegelijk hebt maar dan ben je iig niet veel kwijt ook als het inkakt.

Maar soms ben ik juist jaloers op mensen die met veel meer geld risico's durven nemen hoor. Dan maak je uiteraard gewoon ook grotere stappen en is het veel spannender. Maar ik vind m'n hele btc bijeenkrijgen belangrijker dan de snelheid. Ieder z'n manier. Misschien dat ik het daarna als het gelukt is ook met wat meer risico ga proberen. Maar nooit met de veilig gestelde btc uiteraard. :P

In jouw geval zou ik nu rustig afwachten want je alts gaan echt wel weer omhoog zodra btc weer even corrigeert. En als je dan weer terug bent op je oude niveau kan je altijd nog beslissen iets apart te zetten. Denk dat je eerder terug bent dan je nu denkt. Wat je iig niet moet doen is je alts met verlies verkopen. Behalve als je er ťcht compleet stervenden tussen hebt zitten natuurlijk.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174381977
quote:
1s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 20:21 schreef Greys het volgende:

[..]

Oh da's klote ja. Zelf doe ik het waarschijnlijk veel tť voorzichtig. Dus ik jouw geval had ik dan bv 0.1 btc apart gezet van de exchange af en met de rest verder 'gespeeld'. Zo probeer ik m'n hele btc bij elkaar te graaien door steeds als ik een tiende btc winst heb die apart te zetten en met een paar honderdsten btc verder te gaan om daar weer een tiende van te maken. Ja dan gaat het heel langzaam omdat je nooit veel winst tegelijk hebt maar dan ben je iig niet veel kwijt ook als het inkakt.

Maar soms ben ik juist jaloers op mensen die met veel meer geld risico's durven nemen hoor. Dan maak je uiteraard gewoon ook grotere stappen en is het veel spannender. Maar ik vind m'n hele btc bijeenkrijgen belangrijker dan de snelheid. Ieder z'n manier. Misschien dat ik het daarna als het gelukt is ook met wat meer risico ga proberen. Maar nooit met de veilig gestelde btc uiteraard. :P

In jouw geval zou ik nu rustig afwachten want je alts gaan echt wel weer omhoog zodra btc weer even corrigeert. En als je dan weer terug bent op je oude niveau kan je altijd nog beslissen iets apart te zetten. Denk dat je eerder terug bent dan je nu denkt. Wat je iig niet moet doen is je alts met verlies verkopen. Behalve als je er ťcht compleet stervenden tussen hebt zitten natuurlijk.
Dat is wel een goede tactiek ja :). Al doe ik niet veel traden eigenlijk hoor, ik hold eigenlijk alles op enkele momenten na :).

Ik verwacht ook wel snel weer dat het weer stijgt, en ik heb geduld :). Heb ook alleen maar Waves, OCL, en klein beetje WeTrust.
pi_174383713
quote:
1s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 19:57 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik mag alsnog niet klagen hoor, begon niet lang geleden met 0.364 btc en er staat nu 0.6 in m'n holdwallet dus Project Hele BTC gaat nog steeds vooruit. :D Alleen niet zo snel, maar dat hoeft ook niet.

En dan staan er nog NEO's en waves apart in wallets waar ik niet aankom (en dus niet meetel voor het hele btc project) en heb ik m'n speelgeld nog op de exchange waarmee ik dus die overige 0.4 'moet' zien te vergaren.
Ik wil gewoon ooit een van die max 21 miljoen mensen op de wereld zijn met een bitcoin en ik ben er stiekem alsnog best trots op hoe het tot nu toe gaat. Het gaat langzaam, maar het gŠŠt. Zonder speelgeld bij te kopen wordt het langzaam meer.

Ik bazel en ben langdradig. Sorry. Enthousiasme. Diggylooo diggyleeeee, ooit kopen we golden shoes. Jij iets eerder dan ik! _O-
Ah nee joh, gewoon Ecco's.

En de Herreys? Toen was ik 8 :D Wel live gezien toen, ESF mocht ik voor opblijven O+
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 12 oktober 2017 @ 21:41:55 #181
163650 Greys
pi_174384944
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 21:19 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ah nee joh, gewoon Ecco's.
Ik zou het serieus ook nooit uitgeven aan dure schoenen. Zonde. :D

quote:
En de Herreys? Toen was ik 8 :D Wel live gezien toen, ESF mocht ik voor opblijven O+
Ha, ik was al tien :@
En het eerste esf dat ik helemaal zag was met Sandra Kim in 1986. Inclusief zelfgemaakt puntenlijstje voor lied, zang en jurk _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174391808
Greys, heb je al een hele BTC?
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 13 oktober 2017 @ 09:23:42 #183
163650 Greys
pi_174391873
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 09:20 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Greys, heb je al een hele BTC?
Als ik alles bij elkaar optel bijjjjjjna denk ik.
Maar ik wil m'n NEO's en waves holden en als ik die niet meetel heb ik nu 0.6 btc.
Schiet lekker op he..? :P

Als ie zo blijft stijgen gaat de tweede helft iig een stuk langer duren om te vergaren haha.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174391943
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 09:23 schreef Greys het volgende:

[..]

Als ik alles bij elkaar optel bijjjjjjna denk ik.
Maar ik wil m'n NEO's en waves holden en als ik die niet meetel heb ik nu 0.6 btc.
Schiet lekker op he..? :P

Als ie zo blijft stijgen gaat de tweede helft iig een stuk langer duren om te vergaren haha.
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 09:23 schreef Greys het volgende:

[..]

Als ik alles bij elkaar optel bijjjjjjna denk ik.
Maar ik wil m'n NEO's en waves holden en als ik die niet meetel heb ik nu 0.6 btc.
Schiet lekker op he..? :P

Als ie zo blijft stijgen gaat de tweede helft iig een stuk langer duren om te vergaren haha.
Waarom ga je met je alts niet terug in BTC? Alts dalen als BTC stijgt. Ik gok dat BTC blijft schommelen in de $5100 $6000 regionen. En wil je niet wat gratis B2X half november? Kun je die omzetten naar BTC en heb je een hele :P

Ik zie BTC ook nog wel de $6k passeren zodra we half november naderen.

Hoe dan ook: goed bezig :)
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 13 oktober 2017 @ 09:59:01 #185
163650 Greys
pi_174392433
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 09:28 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]


[..]

Waarom ga je met je alts niet terug in BTC? Alts dalen als BTC stijgt. Ik gok dat BTC blijft schommelen in de $5100 $6000 regionen. En wil je niet wat gratis B2X half november? Kun je die omzetten naar BTC en heb je een hele :P

Ik zie BTC ook nog wel de $6k passeren zodra we half november naderen.

Hoe dan ook: goed bezig :)
Dankjewel!

En ik zeg eerlijk dat ik eraan twijfelde. En nu weer, als ik je dit zie schrijven. Okť even heel eerlijk met het gevaar domme dingen te zeggen en mezelf voor lul te zetten maar dit is het beginnerstopic dus ik ga heel eerlijk zijn. Misschien kunnen jullie me helpen beslissen. De twee redenen dat ik jouw manier niet wil(de) zijn:

1) dan moet ik de NEO's en waves verkopen op het lage punt van nu en er is me geleerd als beginner dat je nooit in een dip moet sellen. Je zou zeggen dat ze binnen een paar dagen (hallo glazen bol :D ) wel weer gaan stijgen.

2) schijterigheid.. Want tegen de tijd dat ik in november eindelijk eens door heb hoe ik van de gratis B2X weer BTC kan maken is het vast al niks meer waard. De vorige keer is het gelukt hoor met bcc, maar dat duurde vrij lang voordat er een manier was om dat om te zetten als je je btc niet op Bittrex had staan. (importeren in Electron werd het toen). Dus ik heb het gevoel dat als ik van die B2X wil profiteren ik dan 'al' m'n btc - dus ook die halve die apart staat - vanuit de wallet naar een exchange moet sturen en dat vind ik eng :@

Maar het zou wel de snelste weg naar een hele zijn denk ik ja. Help me, ik ben hier verkeerd (te schijterig) aan het denken he?

[ Bericht 3% gewijzigd door Greys op 13-10-2017 10:11:17 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174392900
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 09:28 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

[..]

Waarom ga je met je alts niet terug in BTC? Alts dalen als BTC stijgt. Ik gok dat BTC blijft schommelen in de $5100 $6000 regionen. En wil je niet wat gratis B2X half november? Kun je die omzetten naar BTC en heb je een hele :P

Ik zie BTC ook nog wel de $6k passeren zodra we half november naderen.

Hoe dan ook: goed bezig :)
B2X = BTCGold toch? Want daarvoor omzetten was al te laat dacht ik?
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 10:48:07 #187
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174393126
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 10:29 schreef Scrummie het volgende:

[..]

B2X = BTCGold toch? Want daarvoor omzetten was al te laat dacht ik?
Het gerucht gaat dat die fork al is geweest maar dat stilgehouden wordt. Als dat echt zo is, dan heeft het geen enkel nut om nu nog BTC in te kopen. Je krijgt je BTCGold uitgekeerd op basis van de BTC die je hebt op het moment van de afsplitsing.

Ik heb zelf de gok genomen om alles om te zetten in alts een paar dagen terug (ik dacht dat de BTC niet boven de 5k zou komen) en hoop dat na die BTCGold ellende iedereen BTC massaal dumpt en terug in alts gaat, waardoor die enorm gaan stijgen in waarde.

Stiekem hoop ik dus (voor mezelf, niet voor alle anderen) dat deze fork een grote oplichterij is waardoor de markt straks keihard crasht en ik met mijn alts relatief gezien veel BTC kan terugkopen in de dip.

Het kan ook zijn dat de fork echt nog moet gebeuren en de mensen die nu BTC hebben snel rijker worden en straks na de fork nog meer geld krijgen. Dan blijft de BTC sterk staan, blijven alts erg achter en ga ik stilletjes huilen in een hoekje :P
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174393248
edit: zag niet da tik in beginners zat.

[ Bericht 46% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2017 11:11:15 ]
pi_174393249
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 10:29 schreef Scrummie het volgende:

[..]

B2X = BTCGold toch? Want daarvoor omzetten was al te laat dacht ik?
Nee, B2X = Bitcoin2X (Bitcoin met Segwit + 2MB blocks). BTC Gold is een non event. Whales maken er misschien gebruik van en de noobs gaan er in mee.

quote:
1s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 09:59 schreef Greys het volgende:

[..]

Dankjewel!

En ik zeg eerlijk dat ik eraan twijfelde. En nu weer, als ik je dit zie schrijven. Okť even heel eerlijk met het gevaar domme dingen te zeggen en mezelf voor lul te zetten maar dit is het beginnerstopic dus ik ga heel eerlijk zijn. Misschien kunnen jullie me helpen beslissen. De twee redenen dat ik jouw manier niet wil(de) zijn:

1) dan moet ik de NEO's en waves verkopen op het lage punt van nu en er is me geleerd als beginner dat je nooit in een dip moet sellen. Je zou zeggen dat ze binnen een paar dagen (hallo glazen bol :D ) wel weer gaan stijgen.

Toen jij begon met traden was ik er ongeveer 4 maanden mee bezig en zat ik in hetzelfde parket als jij. Ik heb mezelf wat regels meegegeven waar ik me aan moet houden.

Ga je portfolio bijhouden in Bitcoin en niet in $ of §. Bitcoin is koning. Het is even schakelen vanaf fiat naar Bitcoin alles bij te houden, maar het went erg snel! Als je gelooft in crypto geloof je ook dat Bitctoin altijd zal blijven stijgen. Waarom? De 'productie' van Bitcoin neemt af (over een paar jaren krijgen we weer halvering van de blockrewards, nu nog 12.5 BTC per gevonden block - dan 6.25 BTC per gevonden block) terwijl de adoptie toeneemt. De schaarste neemt dus flink toe.

"Maar wat als Bitcoin instort, dan ben ik mijn geld kwijt". Ja klopt, maar als Bitcoin verdwijnt verdwijnen alle alts, zie ook hieronder.

Never fall in love with a coin. Het is zo dat Waves op FOK een populaire coin is en in termen van $ zal ie vast blijven stijgen maar ik denk niet dat je de koers van Bitcoin bijhoudt met een alt op lange termijn zolang je blijft holden. Lisk lijkt een tweede 'FOK-coin' te worden. Jij lijkt verliefd te zijn op NEO ;)

Als BTC stijgt, dalen alts. Als BTC daalt, dalen alts nog harder. Als BTC stabiel blijft valt er winst te halen uit alts. Gebruik alts om je stack Bitcoin te vergroten. Op alts loop je dubbel koersgevaar maar ook dubbel koerspotentie. Een alt kan af- en toenemen in termen van Bitcoin terwijl Bitcoin tegelijkertijd kan af- en toenemen in termen van $ of §.

quote:
2) schijterigheid.. Want tegen de tijd dat ik in november eindelijk eens door heb hoe ik van de gratis B2X weer BTC kan maken is het vast al niks meer waard. De vorige keer is het gelukt hoor met bcc, maar dat duurde vrij lang voordat er een manier was om dat om te zetten als je je btc niet op Bittrex had staan. (importeren in Electron werd het toen). Dus ik heb het gevoel dat als ik van die B2X wil profiteren ik dan 'al' m'n btc - dus ook die halve die apart staat - vanuit de wallet naar een exchange moet sturen en dat vind ik eng :@

Maar het zou wel de snelste weg naar een hele zijn denk ik ja. Help me, ik ben hier verkeerd (te schijterig) aan het denken he?
Ik heb zelf de knoop doorgehakt en ben op het moment mijn alts in de verkoop aan het gooien. Ja het is in een downtrend, maar so be it. Waves heb ik nu dik verlies op uitgedrukt in BTC maar in $ had ik nog wat winst, dus heb er vrede mee. Ik druk op de reset knop, zet bijna alles terug naar Bitcoin. Ik stap alleen nog maar tijdelijk in alts (max. 2 weken) in geval van een event zoals rebrand. Ik ga ETH kopen als ie laag staat om mee te doen aan ICO's, maar alleen ICO's die snel op de markt komen en als Bitcoin redelijk stabiel is. Hypecoins (Metaverse nu) blijf ik langere tijd in zitten, Metaverse houd ik denk ik tot begin november aan.

Daarnaast krijg ik volgende maand wel B2X. Op Bitfinex worden nu al futures verhandeld. De 'normale Bitcoin' genaamd bt1 (https://www.tradingview.com/chart/?symbol=BITFINEX%3ABT1BTC) en de Bitcoin2MB (B2X) genaamd bt2 (https://www.tradingview.com/symbols/BT2BTC/). Op het moment is elke bt2 0.12 BTC waard (toch een mooie $600). De vraag is natuurlijk wat de koers gaat doen. Maar ik ga in ieder geval wat extra BTC winnen dankzij B2X.

Het kunnen claimen van B2X gaat nog wel wat ingewikkelder worden dan met BCH. Er is geen replay protection, nog niet in ieder geval. Hier een goed geschreven stuk over de hardfork: https://bitcoin.nl/nieuws(...)ten-van-segwit2x-200.

Ik hoop dat tegen de tijd van de fork een exchange gelijk bt2 uitgeeft aan klanten. Als dat zo is, zet ik daar mijn BTC tijdelijk neer.

Nog een editje: Ik denk dat BTC nu nog niet boven de $6k gaat komen. Ga je je alts verkopen? Wacht dan even tot BTC wat richting de $5k is gezakt. Dan zijn je alts meer waard uitgedrukt in BTC ;)

Nog een editje: Doordat je meer in BTC gaat zitten en maar zo af en toe een uitstap maakt naar alts, geeft dit je meer rust dan een heel portfolio van alts te maken. Moet je zoveel in de gaten houden, geeft stress. Portfolio bjihoudene in BTC i.p.v. fiat geeft mij ook meer rust.

Zelf je conclusies trekken uit het verhaal, het is verder geen advies maar puur informatie over mijn strategie ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door fckdedeurkruk op 13-10-2017 11:09:31 ]
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 13 oktober 2017 @ 11:50:31 #190
163650 Greys
pi_174394031
Dank je voor je super uitgebreide verhaal. _O_

Ga het vanavond als ik thuis ben eens gewoon vier keer uitgebreid lezen inclusief je linkje over de b2x fork. Het zal wel iets wijverigs van me zijn maar ik 'durf' pas dingen als ik het gevoel heb dat ik het snap. Snap je? :P Dus vandaar het uitgebreide lezen een paar keer. Daarna kan ik dan inderdaad mijn eigen conclusies trekken (of gokken nemen, want daar komt het in crypto natuurlijk vaak op neer..).

Wat betreft je eerste editje, dat bedacht ik inderdaad net onderweg naar het werk in de auto. Het is nog geen november en ik kijk de komende dagen even of die BTC correctie er komt. Kan haast niet anders. Dus ik ga iig niet NU NU NU m'n alts verkopen.

En op zich is het 'meer in BTC zitten want dat geeft rust' wel sowieso m'n idee altijd geweest, op de kleine pakketjes NEO en Waves na. De rest zet ik steeds weer om in BTC als ik een ebetje winst hebt. En ja, eerlijk is eerlijk, die NEO en Waves kan ik op de een of andere manier moeilijk afscheid van nemen. Verliefd is een groot woord maar ik snap wat je bedoelt en tis misschien wel een beetje zo ja.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174400340
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 17:40 schreef Zinedinho het volgende:
Sorry voor mijn onwetendheid, maar ik ben er redelijk nieuw in, maar heb in een paar weken tijd met bitcoin wat bijverdiend. Ik heb mijn btc nu op Bittrex staan. Nu wou ik dat gisteren uitkeren via Bitonic, maar kreeg ik na een korte tijd een e-mail waarin stond dat mijn order was geannuleerd omdat ze te weinig bitcoins hadden ontvangen of iets. Nu lees ik dat het het beste is om het te verkopen via BL3p. Is dit correct of kunnen jullie mij iets anders adviseren?
Ik quote je hier maar even want de vraag past hier beter thuis :). Via Exchanges naar Bitonic gaat erg vaak fout omdat de verwerkingstijd langer is, en dan haal je de termijn niet die Bitonic stelt dat het bij hun binnen moet zijn. Wat ik altijd doe: Van Bittrex naar normale wallet (staan er hier wel wat in de OP dacht ik), en van die wallet naar Bitonic.
  zaterdag 14 oktober 2017 @ 03:41:15 #192
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_174408606
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 18:21 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ik quote je hier maar even want de vraag past hier beter thuis :). Via Exchanges naar Bitonic gaat erg vaak fout omdat de verwerkingstijd langer is, en dan haal je de termijn niet die Bitonic stelt dat het bij hun binnen moet zijn. Wat ik altijd doe: Van Bittrex naar normale wallet (staan er hier wel wat in de OP dacht ik), en van die wallet naar Bitonic.
Dan krijg je de melding dat de bitcoins te laat zijn ontvangen. Deze melding komt waarschijnlijk omdat hij de fee niet eraf heeft gehaald.
pi_174410828
Vraag aan iedere beginner. Waar hebben jullie nu het meeste moeite mee als je begint in crypto? Ben erg benieuwd!
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:28:35 #194
163650 Greys
pi_174411282
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:56 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Vraag aan iedere beginner. Waar hebben jullie nu het meeste moeite mee als je begint in crypto? Ben erg benieuwd!
Lastig uit te leggen maar voor mij was het die berg info die haast niet te doen lijkt om het ooit te gaan snappen. Info die je - als je wilt beginnen - her en der (niet echt verzameld of in je eigen taal) leest/krijgt over wallets en private keys en 'het staat niet echt in je wallet maar op de blockchain' en verschillende wallets voor verschillende alts en dat je bij sommige coins alleen hele kunt sturen en je decimalen anders kwijt bent en bij anderen weer niet etc etc. Dat maakte dat ik al veel vaker had willen beginnen en dan dacht 'pfff ik snap het nu al niet meer, dus laat maar'.

En eerlijk is eerlijk, de drempel om als ultieme nulwetende noob hulp te vragen was hoog. Overal, ook hier op FOK tussen de gevorderden. Je bent al snel bang om domme vragen te stellen, dat men gilt dat je maar moet Googlen terwijl je dat al tien keer gedaan hebt maar de verschillende info je inmiddels zo duizelt dat je het echt niet meer weet en dus even wat bevestiging nodig hebt dat wat je dťnkt dat misschien klopt ook echt goed is. Etc.

Vandaar ook dat ik heel erg hoop dat sommigen iets aan de OP hebben en dat we die met z'n allen kunnen uitbreiden/aanvullen in de toekomst. En dat ik hoop dat mensen die er al iets meer van weten hier af en toe willen blijven meelezen en helpen. Want wat was ik blij dat ik - toen ik begon - af en toe iemand had die me normaal en niet denigrerend antwoord gaf als ik iets vroeg. Dat maakte dat ik de drempel over durfde. Zonder die paar mensen had ik het al lang weer in de hoek gesmeten met 'laat maar ik snap het niet en durf het niet'.

Terwijl het voor degenen die er al 'in' zitten alleen maar goed is dat er meer en meer mensen die wereld in durven stappen, uiteindelijk. Hoe hoger de vraag, etc. Dat vergeten ze weleens denk ik... :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:28:54 #195
163650 Greys
pi_174411288
God wat ben ik langdradig :@
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zaterdag 14 oktober 2017 @ 18:54:35 #196
6941 APK
Factual, I think.
pi_174418755
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 11:28 schreef Greys het volgende:

Vandaar ook dat ik heel erg hoop dat sommigen iets aan de OP hebben en dat we die met z'n allen kunnen uitbreiden/aanvullen in de toekomst. En dat ik hoop dat mensen die er al iets meer van weten hier af en toe willen blijven meelezen en helpen. Want wat was ik blij dat ik - toen ik begon - af en toe iemand had die me normaal en niet denigrerend antwoord gaf als ik iets vroeg. Dat maakte dat ik de drempel over durfde. Zonder die paar mensen had ik het al lang weer in de hoek gesmeten met 'laat maar ik snap het niet en durf het niet'.
Prima gedaan hoor, die OP, wordt zeer gewaardeerd! ^O^
Zelf vond ik het een hoop gedoe maar heb nu met behulp van de OP een wallet aangemaakt en mijn rekening geverifieerd bij Bitonic.
Ga er nu niet instappen (staat volgens mij veel te hoog :P) maar ga wellicht iets kopen als een door mij bepaalde ondergrens bereikt wordt.
Die grens werd een aantal weken geleden bijna geraakt, maar toen was ik er dus nog niet klaar voor :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 14 oktober 2017 @ 22:23:43 #197
163650 Greys
pi_174422893
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 18:54 schreef APK het volgende:

[..]

Prima gedaan hoor, die OP, wordt zeer gewaardeerd! ^O^
Zelf vond ik het een hoop gedoe maar heb nu met behulp van de OP een wallet aangemaakt en mijn rekening geverifieerd bij Bitonic.
Ga er nu niet instappen (staat volgens mij veel te hoog :P) maar ga wellicht iets kopen als een door mij bepaalde ondergrens bereikt wordt.
Die grens werd een aantal weken geleden bijna geraakt, maar toen was ik er dus nog niet klaar voor :+
Echt tof om te horen dat je er iets aan had! Dankjewel. En heel goed dat je zelf gewoon duidelijk grenzen hebt bepaald wanneer je wilt kopen. Belangrijk ^O^

En als je eraan toe bent en je komt er niet uit met aankopen of je wallet gil je maar!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174424969
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:56 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Vraag aan iedere beginner. Waar hebben jullie nu het meeste moeite mee als je begint in crypto? Ben erg benieuwd!
Ik zie mezelf nog steeds als een beginner. Toen ik begon met crypto kocht ik elke coin die los en vast zat en zat ik soms 100% in ALT's. Dat ging niet helemaal goed. :'(

Inmiddels heb ik besloten om 70% van mijn portfolio in bitcoins te houden en de rest in ALT coins waar ik goed onderzoek naar heb gedaan en waar ik ook echt achter het project sta. Hierdoor gaat het een stuk beter en slaap ik ook weer goed. Waves gaat nu niet helemaal lekker maar op de lange termijn komt dat wel goed.

Ik had graag in het begin geweten dat je slechts op 5-8 coins echt moet focussen naast bitcoin en dat je vooral niet adviezen van andere moet volgen, maar door zelf onderzoek te doen een beslissing te maken waar je zelf ook echter achter staat En hoe je voor jezelf het risico kan verkleinen door op het juiste moment in te kopen. Uiteraard blijft er altijd een risico maar als je weet hoe de markt in elkaar zit en je een beetje de charts kan lezen kun je wel zelf betere beslissingen nemen.

En het belangrijkste is denk ik het hebben van geduld. Niets doen is ook iets doen. :)
pi_174427043
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 23:50 schreef BadVlad het volgende:

[..]

Ik zie mezelf nog steeds als een beginner. Toen ik begon met crypto kocht ik elke coin die los en vast zat en zat ik soms 100% in ALT's. Dat ging niet helemaal goed. :'(

Inmiddels heb ik besloten om 70% van mijn portfolio in bitcoins te houden en de rest in ALT coins waar ik goed onderzoek naar heb gedaan en waar ik ook echt achter het project sta. Hierdoor gaat het een stuk beter en slaap ik ook weer goed. Waves gaat nu niet helemaal lekker maar op de lange termijn komt dat wel goed.

Ik had graag in het begin geweten dat je slechts op 5-8 coins echt moet focussen naast bitcoin en dat je vooral niet adviezen van andere moet volgen, maar door zelf onderzoek te doen een beslissing te maken waar je zelf ook echter achter staat En hoe je voor jezelf het risico kan verkleinen door op het juiste moment in te kopen. Uiteraard blijft er altijd een risico maar als je weet hoe de markt in elkaar zit en je een beetje de charts kan lezen kun je wel zelf betere beslissingen nemen.

En het belangrijkste is denk ik het hebben van geduld. Niets doen is ook iets doen. :)
Thanks voor je toelichting! En inderdaad verstandig dat je je maar focus op een handjevol coins, had ik ook veel eerder moeten doen :P
  zondag 15 oktober 2017 @ 09:47:10 #200
208890 June.
Seriously?
pi_174427267
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 23:50 schreef BadVlad het volgende:

[..]

Ik zie mezelf nog steeds als een beginner. Toen ik begon met crypto kocht ik elke coin die los en vast zat en zat ik soms 100% in ALT's. Dat ging niet helemaal goed. :'(

Inmiddels heb ik besloten om 70% van mijn portfolio in bitcoins te houden en de rest in ALT coins waar ik goed onderzoek naar heb gedaan en waar ik ook echt achter het project sta. Hierdoor gaat het een stuk beter en slaap ik ook weer goed. Waves gaat nu niet helemaal lekker maar op de lange termijn komt dat wel goed.

Ik had graag in het begin geweten dat je slechts op 5-8 coins echt moet focussen naast bitcoin en dat je vooral niet adviezen van andere moet volgen, maar door zelf onderzoek te doen een beslissing te maken waar je zelf ook echter achter staat En hoe je voor jezelf het risico kan verkleinen door op het juiste moment in te kopen. Uiteraard blijft er altijd een risico maar als je weet hoe de markt in elkaar zit en je een beetje de charts kan lezen kun je wel zelf betere beslissingen nemen.

En het belangrijkste is denk ik het hebben van geduld. Niets doen is ook iets doen. :)
Inderdaad. Zo probeer ik het ook. Ik zou helemaal gek worden als ik echte dag zou kijken of traden.
Shine bright like a diamond.
  zondag 15 oktober 2017 @ 12:29:21 #201
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_174429989
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:47 schreef June. het volgende:

[..]

Inderdaad. Zo probeer ik het ook. Ik zou helemaal gek worden als ik echte dag zou kijken of traden.
aan de andere kant, ik heb net na een aantal dagen weer gekeken en zie toch dat al mijn alts in de min staan ;( geeft ook geen goed gevoel...

Edgeless verkocht met verlies

Hbe nu alleen nog Komodo, Ark en Monero op Bittrex. Iemand idee of dit een HODL of sell zou moeten zijn?

Op Kraken nog ETH :) Die doet het wel goed *O*
pi_174435636
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 18:21 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ik quote je hier maar even want de vraag past hier beter thuis :). Via Exchanges naar Bitonic gaat erg vaak fout omdat de verwerkingstijd langer is, en dan haal je de termijn niet die Bitonic stelt dat het bij hun binnen moet zijn. Wat ik altijd doe: Van Bittrex naar normale wallet (staan er hier wel wat in de OP dacht ik), en van die wallet naar Bitonic.
Ik lees in de op alleen het verschil tussen een paper wallet en een digitale. Op het moment heb ik Coinbase, maar zijn er andere die je kan aanraden? Alvast bedankt.
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 03:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:

[..]

Dan krijg je de melding dat de bitcoins te laat zijn ontvangen. Deze melding komt waarschijnlijk omdat hij de fee niet eraf heeft gehaald.
Op welke manier kan ik dit oplossen?
  woensdag 18 oktober 2017 @ 16:56:35 #203
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_174495886
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:25 schreef Zinedinho het volgende:

[..]

Ik lees in de op alleen het verschil tussen een paper wallet en een digitale. Op het moment heb ik Coinbase, maar zijn er andere die je kan aanraden? Alvast bedankt.

[..]

Op welke manier kan ik dit oplossen?
haal 0.001 af van het totaal dat je wilt laten uit betalen op bitonic. Stel je stuurt 0.11111111 van bittrex naar bitonic, dan vul je 0.11011111 in om te laten uitbetalen. Gewoon 0.001 van je aantal afhalen, dit is de fee.
pi_174502516
Hoi! Ik ben mij nu zo'n drie weken aan het inlezen over het hele crypto gebeuren en begin de basis een beetje te snappen nu. Heb alleen een aantal vragen;
1; Ik heb via bitonic een klein deel aan bitcoins gekocht en op bittrex gezet, vanuit daar heb ik wat geld gezet op Ripple, dat werpt zijn vruchten nog niet echt af maar dat terzijde... ;) Als ik nu klaar ben met bijvoorbeeld ripple en dit wil verkopen, moet ik dit dan altijd weer verkopen en inzetten op een andere coin? Of is het dan de bedoeling dat ik dit op bijvoorbeeld electrum (die ik heb gedownload) zet? Als het ware als mijn eigen portefuille?

2; En wat zijn jullie ideeŽn over opties voor de middellange termijn, ik dacht verstandig te doen aan ripple denk nog steeds dat dat geen slechte zet is. Denken jullie hier ook zo over? Ik was/ben ook van plan wat geld in te stoppen in Litecoin, omdat ik denk dat hier ook nog wel veel groei in zit..
pi_174504720
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 21:58 schreef Joeyyyy het volgende:
1; Ik heb via bitonic een klein deel aan bitcoins gekocht en op bittrex gezet, vanuit daar heb ik wat geld gezet op Ripple, dat werpt zijn vruchten nog niet echt af maar dat terzijde... ;) Als ik nu klaar ben met bijvoorbeeld ripple en dit wil verkopen, moet ik dit dan altijd weer verkopen naar een andere coin
Dit ligt het aan welke trading pairs op de exchange mogelijk zijn. Bittrex heeft een Marketplace voor BTC, ETH en USDT. De BTC market heeft de meeste trading pairs en is qua volume ook de grootste tov de andere twee. De meeste deals vinden in- en naar BTC plaats. Je kan je saldo in BTC of coins op de exchange laten staan. Dit scheelt in het heen en weer sturen naar en van je wallet en/of omwisselen allen met bijbehorende fees.

Als je eigen wallet meerdere en ook betreffende coin ondersteunt dan kan je rechtstreeks vanaf Bittrex de coin naar je wallet versturen. Zo niet dan zal je je coin moeten omzetten naar een coin die wel wordt ondersteund.
LET OP: STUUR ALTIJD NAAR DEZELFDE COIN/TOKEN IN JE WALLET WANT ANDERS BEN JE HET KWIJT!!!
Dus geen ETH naar BTC en ga zo maar door....

Net als vruchten zullen je coins/tokens moeten rijpen. Wat ik bedoel is dat je niet dagelijks +10% pakt op een trade en sommige coins op de langer termijn (HODL) renderen. De koersen worden met name door bedrijfsaankondigingen, behalen doelstelling, productrealisatie en/of geruchtenstroom omlaag of omhoog gejaagd..... dit is niet dagelijks :)

quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 21:58 schreef Joeyyyy het volgende:
2; En wat zijn jullie ideeŽn over opties voor de middellange termijn, ik dacht verstandig te doen aan ripple denk nog steeds dat dat geen slechte zet is. Denken jullie hier ook zo over? Ik was/ben ook van plan wat geld in te stoppen in Litecoin, omdat ik denk dat hier ook nog wel veel groei in zit..
Zelf zit ik niet in beide en kan er weinig over de coins zeggen. Nadat ik merkte dat daytraden met een budget van §150-200 gespreid over meerdere coins niet rendabel is, dit alleen de exchange met fees spekt, heb ik mijn investeringsstrategie veranderd.

Short term:
- Maandelijks §100-150 aan BTC of ETH kopen
- Meer long term tokens kopen
- Daytraden op DEX met huidig saldo (+/-30Waves)
- Meedoen aan (pre) ICO's (zoals Oceanlab/Anryze) om goedkoop aan tokens te komen

Mid long term:
- Short term ICO tokens verkopen (hopelijk met een X5 inleg of meer)
- Met daytraden opgebouwde Waves leasen aan WavesDesk
- Dividend in elke token herinvesteren/meer tokens kopen

Long term (HODL):
- Spectrocoin (betaalt dividend) ico start eind november
- WavesDesk (betaalt dividend) ico loopt tot eind november
- Paycent (betaalt dividend) presale loopt nog 2 dagen
- Astronaut Investment (betaalt dividend) ico nog bezig
- SIFT Smart Investment (betaalt dividend) ico afgelopen
- Change-Bank (betaalt dividend) ico afgelopen
- Portfolio gespreid over diverse marksegmenten zoals advertism, virtual reality, exchanges, games, user behaviour data en betting opbouwen
- Via Change-Bank en Paycent kortlopende microkredieten in (Zuid-)Oost AziŽ verstrekken*
- FIAT daytraden op Spectrocoin, Change-Bank en/of Kraken
- FLINKE voorraad Waves, ETH en BTC opbouwen :D

*Via i-net en whatsapp koop ik regelmatig uit Zuid-Oost Aziť. Als ik met microkredieten kan bijdragen aan een hogere levenstandaard aldaar en er zelf ook ietsje wijzer van wordt stemt dit me tevreden. SMS hippie modus uit :D

Of dit nou de meest rendabele of effectiefste manier is weet ik niet. Deze aanpak geeft me nu meer rust dan de 1e twee weken dat ik op Bittrex overactief was en overal MOON zag.

Tips, tricks en/of adviezen zijn natuurlijk altijd welkom!

[ Bericht 1% gewijzigd door SMS303 op 18-10-2017 23:50:48 ]
pi_174505040
Interessant om je strategie te zien SMS303! Ik zal wellicht mijn strategie ook eens op papier zetten.

@Joeyyy, trouwens een tip om Bitcoins niet via Bitonic aan te kopen, maar via de exchange BL3P (Is ook van Bitonic). Dan kun je Bitcoin/Euro traden en krijg je dus meer Bitcoin voor je euro. Je moet er alleen net wat meer moeite voor doen in het begin (verifiŽren). Maar is het verschil absoluut waard.

Overigens zet ik alleen fiat om naar Bitcoin tijdens een dip. Ik heb een alert ingesteld wanneer de bitcoin koers onder de $5000 - $4800 gaat. Ben van plan om dan enkele orders te plaatsen. Dus ik moet nog even geduld hebben.

[ Bericht 1% gewijzigd door BadVlad op 18-10-2017 23:48:13 ]
pi_174505105
Goede post SMS303. :Y

Waar ik in het begin vooral aan het (day)traden was en mij erg focuste op alts om zo mijn stack te vergroten probeer ik nu een groot deel van mijn portfolio gewoon lekker BTC te houden. Dus als een alt gigantisch omhoog gaat dwing ik mijzelf een (klein) deel om te zetten in BTC. Niet omdat ik niet geloof in alts, maar ik geloof nog veel meer in BTC in the long run.

Het aantal BTC in mijn portfolio is van hoogtepunt naar dieptepunt ongeveer /4 gegaan. Dat is best pijnlijk. :+
pi_174505174
Overigens kan ik iedereen aanraden om dit YouTube-kanaal te volgen: https://www.youtube.com/channel/UC4nXWTjZqK4bv7feoRntSog

Erg leerzaam! Mag alleen soms wel een stukje korter.
pi_174505295
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:21 schreef SMS303 het volgende:

[..]

Dit ligt het aan welke trading pairs op de exchange mogelijk zijn. Bittrex heeft een Marketplace voor BTC, ETH en USDT. De BTC market heeft de meeste trading pairs en is qua volume ook de grootste tov de andere twee. De meeste deals vinden in- en naar BTC plaats. Je kan je saldo in BTC of coins op de exchange laten staan. Dit scheelt in het heen en weer sturen naar en van je wallet en/of omwisselen allen met bijbehorende fees.

Als je eigen wallet meerdere en ook betreffende coin ondersteunt dan kan je rechtstreeks vanaf Bittrex de coin naar je wallet versturen. Zo niet dan zal je je coin moeten omzetten naar een coin die wel wordt ondersteund.
LET OP: STUUR ALTIJD NAAR DEZELFDE COIN/TOKEN IN JE WALLET WANT ANDERS BEN JE HET KWIJT!!!
Dus geen ETH naar BTC en ga zo maar door....

Net als vruchten zullen je coins/tokens moeten rijpen. Wat ik bedoel is dat je niet dagelijks +10% pakt op een trade en sommige coins op de langer termijn (HODL) renderen. De koersen worden met name door bedrijfsaankondigingen, behalen doelstelling, productrealisatie en/of geruchtenstroom omlaag of omhoog gejaagd..... dit is niet dagelijks :)

[..]

Zelf zit ik niet in beide en kan er weinig over de coins zeggen. Nadat ik merkte dat daytraden met een budget van §150-200 gespreid over meerdere coins niet rendabel is, dit alleen de exchange met fees spekt, heb ik mijn investeringsstrategie veranderd.

Short term:
- Maandelijks §100-150 aan BTC of ETH kopen
- Meer long term tokens kopen
- Daytraden op DEX met huidig saldo (+/-30Waves)
- Meedoen aan (pre) ICO's (zoals Oceanlab/Anryze) om goedkoop aan tokens te komen

Mid long term:
- Short term ICO tokens verkopen (hopelijk met een X5 inleg of meer)
- Met daytraden opgebouwde Waves leasen aan WavesDesk
- Dividend in elke token herinvesteren/meer tokens kopen

Long term (HODL):
- Spectrocoin (betaalt dividend) ico start eind november
- WavesDesk (betaalt dividend) ico loopt tot eind november
- Paycent (betaalt dividend) presale loopt nog 2 dagen
- Astronaut Investment (betaalt dividend) ico nog bezig
- SIFT Smart Investment (betaalt dividend) ico afgelopen
- Change-Bank (betaalt dividend) ico afgelopen
- Portfolio gespreid over diverse marksegmenten zoals advertism, virtual reality, exchanges, games, user behaviour data en betting opbouwen
- Via Change-Bank en Paycent kortlopende microkredieten in (Zuid-)Oost AziŽ verstrekken*
- FIAT daytraden op Spectrocoin, Change-Bank en/of Kraken
- FLINKE voorraad Waves, ETH en BTC opbouwen :D

*Via i-net en whatsapp koop ik regelmatig uit Zuid-Oost Aziť. Als ik met microkredieten kan bijdragen aan een hogere levenstandaard aldaar en er zelf ook ietsje wijzer van wordt stemt dit me tevreden. SMS hippie modus uit :D

Of dit nou de meest rendabele of effectiefste manier is weet ik niet. Deze aanpak geeft me nu meer rust dan de 1e twee weken dat ik op Bittrex overactief was en overal MOON zag.

Tips, tricks en/of adviezen zijn natuurlijk altijd welkom!
Wat een ongelofelijke bazenpost.

Bedankt voor je informatie! Erg leerzaam.
pi_174505380
Thanks Typisch, Vlad en Scrummie voor de comments ^O^
Vooral op de investeringsfondsen heb ik de hoop gevestigd. Deze zie ik dan ook als een soort langlopende kapitaalverzekering zonder verzwegen verborgen kosten zoals de woekerpolissen. De rechtzaken tegen deze polissen lopen nog steeds.... maar dat is een ander verhaal... ~O>

Alleen hoop ik over een paar jaar wel Hannibal uit de A-Team te kunnen quoten...
It is nice when .. ja die :D
pi_174507503
quote:
14s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:43 schreef Typisch het volgende:
Dwing ik mijzelf een (klein) deel om te zetten in BTC. Niet omdat ik niet geloof in alts, maar ik geloof nog veel meer in BTC in the long run.

Het aantal BTC in mijn portfolio is van hoogtepunt naar dieptepunt ongeveer /4 gegaan. Dat is best pijnlijk. :+
Dat is wel erg zuur om je voorraad met driekwart te zien slinken..... :(
Is dit nog wel goed gekomen?

Zover ben ik nog niet om aan BTC te beginnen. Mijn portfolio is misschien $1000 waard waarvan 85% long term. Eigenlijk heb ik geaccepteerd dat ik met BTC veel te laat ben. BTC is natuurlijk baanbrekend geweest maar ik verwacht dat het op den duur cult wordt.

Op langer termijn denk ik dat BTC voorbij wordt gegaan door ETH, NEO en/of misschien wel Waves. Als je kijkt naar welke overheden of multi-nationals zich langzaam aan een coin binden, verbaast het me dat BTC het minst van de drie wordt genoemd. Ik denk dat de decentrale manier van besturen en de macht van de miners BTC tov de andere 3 in de weg staat. Tenzij.....

Even afwachten wat komende weken tijdens het Chinese partijcongres wordt besloten. Gaan ze zich er mee bemoeien, ICO's reguleren en van tevoren toetsen dan verwacht ik dat NEO de leading coin in Azie gaat worden. Het probleem is dat de Yuan kunstmatig laag moet worden gehouden om de export te handhaven. Als het geen laagloonland meer is zullen ze waarschijnlijk net als in Japan ver-robotiseren om zo de kosten te drukken.

Mocht de Russische overheid het Waves project ondersteunen of zich inmengen/overnemen dan wordt dit hun leading coin. Op soortgelijke Russische projecten wordt een rem ingesteld om concurrentie tegen te gaan.

Zou de EU dan kiezen voor ETH/erc20 token of wordt dit het middel wat door de multi-nationals wordt omarmd en daardoor de EU overstag gaat? Juist de smart contracts en de transparantie van ETH spreken westerse overheden aan. Zo werd al een keer tijdens een tv programma aangehaald dat bijvoorbeeld de zorg- en huurtoeslag met smart contracts perfect uitgevoerd kunnen worden. Deze toeslagen kunnen dan alleen worden gebruikt waar ze voor zijn. Plus dat er ETH bijgemaakt kunnen worden is voor de EU aantrekkelijk.

Zolang die idiote Trump zich president mag noemen wordt er geen fatsoenlijk besluit genomen. Dus de VS staan nog minimaal 3 en wie weet wel 8jr stil op overheidsgebied. Plus dat hij voor een nog grotere wantrouwen tegen de federale overheid zorgt.

Tenzij BTC de overkoepelende munt waar de landen/continenten elkaar mee betalen wordt?!?!?
Zo bestaan er biljetten van $1miljoen dollar die intern door de FED worden gebruikt als het ene land geld leent van de ander en dit met hun goud voorraad dekken. Diverse landen hebben een gedeelte van hun goudreserves al sinds de 2e WW in de VS opgeslagen liggen. De VS houdt dit min of meer in gijzeling, geeft geen openheid over de daadwerkelijke voorraad en heeft er zooitje van gemaakt, maar dit terzijde.

Wat ik beschrijf zijn mijn verwachtingen, is op mijn "guts" gebaseerd en totaal niet wetenschappelijk of economisch onderbouwd....

Over een paar jaar/decennia weten we pas hoe het is gelopen....
pi_174508491
Bedankt voor het reageren mensen!

quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:21 schreef SMS303 het volgende:

[..]

Dit ligt het aan welke trading pairs op de exchange mogelijk zijn. Bittrex heeft een Marketplace voor BTC, ETH en USDT. De BTC market heeft de meeste trading pairs en is qua volume ook de grootste tov de andere twee. De meeste deals vinden in- en naar BTC plaats. Je kan je saldo in BTC of coins op de exchange laten staan. Dit scheelt in het heen en weer sturen naar en van je wallet en/of omwisselen allen met bijbehorende fees.

Als je eigen wallet meerdere en ook betreffende coin ondersteunt dan kan je rechtstreeks vanaf Bittrex de coin naar je wallet versturen. Zo niet dan zal je je coin moeten omzetten naar een coin die wel wordt ondersteund.
LET OP: STUUR ALTIJD NAAR DEZELFDE COIN/TOKEN IN JE WALLET WANT ANDERS BEN JE HET KWIJT!!!
Dus geen ETH naar BTC en ga zo maar door....

Net als vruchten zullen je coins/tokens moeten rijpen. Wat ik bedoel is dat je niet dagelijks +10% pakt op een trade en sommige coins op de langer termijn (HODL) renderen. De koersen worden met name door bedrijfsaankondigingen, behalen doelstelling, productrealisatie en/of geruchtenstroom omlaag of omhoog gejaagd..... dit is niet dagelijks :)

[..]

Zelf zit ik niet in beide en kan er weinig over de coins zeggen. Nadat ik merkte dat daytraden met een budget van §150-200 gespreid over meerdere coins niet rendabel is, dit alleen de exchange met fees spekt, heb ik mijn investeringsstrategie veranderd.

Short term:
- Maandelijks §100-150 aan BTC of ETH kopen
- Meer long term tokens kopen
- Daytraden op DEX met huidig saldo (+/-30Waves)
- Meedoen aan (pre) ICO's (zoals Oceanlab/Anryze) om goedkoop aan tokens te komen

Mid long term:
- Short term ICO tokens verkopen (hopelijk met een X5 inleg of meer)
- Met daytraden opgebouwde Waves leasen aan WavesDesk
- Dividend in elke token herinvesteren/meer tokens kopen

Long term (HODL):
- Spectrocoin (betaalt dividend) ico start eind november
- WavesDesk (betaalt dividend) ico loopt tot eind november
- Paycent (betaalt dividend) presale loopt nog 2 dagen
- Astronaut Investment (betaalt dividend) ico nog bezig
- SIFT Smart Investment (betaalt dividend) ico afgelopen
- Change-Bank (betaalt dividend) ico afgelopen
- Portfolio gespreid over diverse marksegmenten zoals advertism, virtual reality, exchanges, games, user behaviour data en betting opbouwen
- Via Change-Bank en Paycent kortlopende microkredieten in (Zuid-)Oost AziŽ verstrekken*
- FIAT daytraden op Spectrocoin, Change-Bank en/of Kraken
- FLINKE voorraad Waves, ETH en BTC opbouwen :D
Bedankt voor de uitgebreide uitleg, moet 'm even een paar keer lezen voordat ik het begrijp ;)
Ik ben van plan om te wachten met BTC in te kopen als de prijs rond de $5100 dollar is, dat kan na afgelopen dagen nog wel een tijdje duren denk ik. Van daaruit ga ik denk ik alles verdelen over Vertcoin en Litecoin maar dat is puur dat mijn gevoel daar wel goed bij zit... Ik hoor/zie veel mensen over Waves praten, zou ik daar ook op moeten letten voor de lange termijn of is dat enkel voor de korte termijn verstandig om in te traden? Bedankt voor de hulp!
  donderdag 19 oktober 2017 @ 09:32:14 #213
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174508502
Ik heb inderdaad ook het idee dat NEO en Waves door hun respectievelijke overheden gebacked gaan worden. Zowel Rusland als China hebben er baat bij om hun eigen tradingplatform te hebben die niet gekoppeld is aan de westerse wereld. Ik verwacht dat naast BTC en ETH, dit op middellange termijn (0,5 - 1 jaar) de twee nieuwe grote jongens worden.

Net als SMS ben ik begonnen met 1000 euro, alleen heb ik alles in altcoins (alles wat geen bitcoin is) zitten. Dit omdat ik verwacht dat de afgelopen maand veel geld in BTC is gestroomd voor de komende forks. Wanneer dit voorbij is dan zal dit geld weer richting de alts gaan stromen. Ik vermoed dus een waardestijging van de alts en een daling van BTC. Mijn plan is om op dit punt mijn alts hoog te verkopen en om te zetten in BTC. Ten opzichte van euro's zal mijn portfolio vast niet gigantisch veel stijgen, maar ik zal wel meer BTC kunnen kopen dan waar ik een maand geleden mee begonnen was. Ik hoop dus dat ik voor het geld wat ik een maand geleden heb ingelegd, een hoger aantal coins kan kopen. (Moet de markt wel gaan doen, wat ik denk dat hij gaat doen natuurlijk)

Als ik alle berichten mag geloven lijkt er een trend te zijn dat er veel meer fiat (euro/dollars/etc) wordt omgezet in BTC, dan dat er BTC terug wordt omgezet in fiat. M.a.w. de cryptomarkt blijft groeien. M.a.w. als je portfolio stijgt in waarde tov de bitcoin dan zal je portfolio in de tijd ook blijven groeien tov de euro.

Qua portfolio zit ik voor 70% in Waves, OmiseGo en Neo. Deze coins fluctueren wel een beetje maar zijn voor alts redelijk stabiel. Ik heb er vertrouwen dat deze drie langzaamaan steeds verder gaan stijgen.

Daarnaast heb ik 20% verdeeld over twee coins waar ik potentie in zie op lange termijn, Lisk & Komodo. Goede teams met een prima ontwikkeling. Nu nog redelijk goedkoop met een mijn inziens goed product, alleen verwacht ik geen gigawinsten vandaag op morgen.

De laatste 10% gooi ik in een coin waar ik op een korte termijn (< 1 week) een prijsstijging verwacht. Deze coin kies ik uit door trends te analyseren en door bitcointalk forum in de gaten te houden. Ook hier op FOK! lees je wel eens dat er nieuws ophanden is van een coin die voor een stijging zou kunnen zorgen. Soms klopt dat, vaak ook niet. Dit gedeelte is mijn speelgeld. Gisteren toevallig met Influxcoin (coin zelf zegt me weinig) 60% rendement meegepakt. Nu zit dit geld alweer in een andere coin.

Ik ben zelf ook vrij nieuw in deze wereld en heb geen idee of mijn strategie de juiste is, maar hier heb ik zelf het beste gevoel bij en lig ik 's nachts niet van wakker :P

[ Bericht 1% gewijzigd door Rossdale op 20-10-2017 09:57:46 ]
Please sir. When moon? When Mustang?
  donderdag 19 oktober 2017 @ 09:34:45 #214
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174508534
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 09:31 schreef Joeyyyy het volgende:
Bedankt voor het reageren mensen!

[..]

Bedankt voor de uitgebreide uitleg, moet 'm even een paar keer lezen voordat ik het begrijp ;)
Ik ben van plan om te wachten met BTC in te kopen als de prijs rond de $5100 dollar is, dat kan na afgelopen dagen nog wel een tijdje duren denk ik. Van daaruit ga ik denk ik alles verdelen over Vertcoin en Litecoin maar dat is puur dat mijn gevoel daar wel goed bij zit... Ik hoor/zie veel mensen over Waves praten, zou ik daar ook op moeten letten voor de lange termijn of is dat enkel voor de korte termijn verstandig om in te traden? Bedankt voor de hulp!
Waves is een lievelingetje onder een aantal FOK!kers. Of die coin echt veel gaat doen blijft gokken, maar veel mensen hebben er vertrouwen in. Ga vooral uit van je eigen gevoel en koop niets omdat iemand anders je dat vertelt. Niemand kan voorspellen wat coins gaan doen, hoe sommige mensen dat ook proberen te claimen.

Lees je in, kijk wat voor jou goed voelt en investeer daar je geld in
Please sir. When moon? When Mustang?
  vrijdag 20 oktober 2017 @ 09:09:43 #215
414501 KimJong-un
Heeft de titel Doctor
pi_174532581
Ik ben anderhalve maand geleden begonnen. Puur uit interesse en omdat ik het leuk vind een beetje te speculeren met die crypto's.

Anonimiteit, geen transactiekosten en geen overheidsbemoeienis zijn een aantal grote pijlers onder cryptocurrencies.

Wat mij nou opvalt en irriteert: als ik een trading account wil aanmaken dan moet ik overal e-mail, telefoonnummer, kopie id etc invullen. Hoezo anoniem?

Ook de transactiekosten zijn een ding. Dat zou op zich niet zo erg zijn als partijen er transparant over zouden zijn maar dat is nogal wazig. Neem bitonic waar ik wat Satoshi gekocht heb. Om te zien wat ik aan transactiekosten zou betalen moet ik de huidige koers ernaast leggen om te zien wat het oplevert. En welke huidige koers? Die verschillen per platform.

Hoe gaan jullie hier mee om? Is er een manier om gemakkelijk te zien wat de transactiekosten zijn? Zijn er trading platforms waar je geen id of telefoonnummer op hoeft te geven?
bijnamen: briljante kameraad, geweldige leider.
pi_174532695
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 09:09 schreef KimJong-un het volgende:
Ik ben anderhalve maand geleden begonnen. Puur uit interesse en omdat ik het leuk vind een beetje te speculeren met die crypto's.

Anonimiteit, geen transactiekosten en geen overheidsbemoeienis zijn een aantal grote pijlers onder cryptocurrencies.

Wat mij nou opvalt en irriteert: als ik een trading account wil aanmaken dan moet ik overal e-mail, telefoonnummer, kopie id etc invullen. Hoezo anoniem?

Ook de transactiekosten zijn een ding. Dat zou op zich niet zo erg zijn als partijen er transparant over zouden zijn maar dat is nogal wazig. Neem bitonic waar ik wat Satoshi gekocht heb. Om te zien wat ik aan transactiekosten zou betalen moet ik de huidige koers ernaast leggen om te zien wat het oplevert. En welke huidige koers? Die verschillen per platform.

Hoe gaan jullie hier mee om? Is er een manier om gemakkelijk te zien wat de transactiekosten zijn? Zijn er trading platforms waar je geen id of telefoonnummer op hoeft te geven?
Op Poloniex kun je zonder verdere ID-verificatie tot 2000 dollar per dag aan crypto van de exchange afhalen. Dus misschien kun je daar naar kijken.

De transactiekosten vraag laat ik aan mij voorbij gaan, daar weet ik ook niet genoeg van. :+
  vrijdag 20 oktober 2017 @ 09:39:00 #217
208890 June.
Seriously?
pi_174532962
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 09:09 schreef KimJong-un het volgende:
Ik ben anderhalve maand geleden begonnen. Puur uit interesse en omdat ik het leuk vind een beetje te speculeren met die crypto's.

Anonimiteit, geen transactiekosten en geen overheidsbemoeienis zijn een aantal grote pijlers onder cryptocurrencies.

Wat mij nou opvalt en irriteert: als ik een trading account wil aanmaken dan moet ik overal e-mail, telefoonnummer, kopie id etc invullen. Hoezo anoniem?

Ook de transactiekosten zijn een ding. Dat zou op zich niet zo erg zijn als partijen er transparant over zouden zijn maar dat is nogal wazig. Neem bitonic waar ik wat Satoshi gekocht heb. Om te zien wat ik aan transactiekosten zou betalen moet ik de huidige koers ernaast leggen om te zien wat het oplevert. En welke huidige koers? Die verschillen per platform.

Hoe gaan jullie hier mee om? Is er een manier om gemakkelijk te zien wat de transactiekosten zijn? Zijn er trading platforms waar je geen id of telefoonnummer op hoeft te geven?
Op kraken hoef je volgens mij tot tier 3 geen kopie van je id in te vullen. Bitonic gebruik ik dus ook niet om die reden, op bittrex/kraken kun je er makkelijk zelf aan komen.
Shine bright like a diamond.
pi_174539640
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:56 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Vraag aan iedere beginner. Waar hebben jullie nu het meeste moeite mee als je begint in crypto? Ben erg benieuwd!
Ik ben sinds een week begonnen met Coinbase omdat me dat het gemakkelijkste leek. Gewoon speelgeld. Vervolgens raakte ik in paniek omdat ik niet wist waar ik moest beginnen en toen bedacht ik me dat FOK misschien wel een forum had en zo kwam ik hier uit ;) OP is much appreciated.

Toch krijg ik nog een beetje het gevoel alsof ik dit nooit ga snappen. Het gaat me nog niet zozeer om de termen, maar bij mij ligt het probleem denk ik meer bij het feit dat ik geen ervaringen met beurzen (welke dan ook) heb. Ik vind het mega-interessant om te lezen en om hierover te leren maar ik weet totaal niet waar ik moet beginnen. Qua kennis, en qua nieuws om up-to-date te blijven en enig inzicht te vergaren in waarom koersen zich gedragen zoals ze doen. Combineer dat met het feit dat alles in Cryptocurrencies best nieuw is en daardoor zoveel jargon kent wat ik nog niet ken en ik voel me slightly overwhelmed. Tips?
pi_174539921
quote:
6s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 15:08 schreef kirsten. het volgende:

[..]
Toch krijg ik nog een beetje het gevoel alsof ik dit nooit ga snappen......
Combineer dat met het feit dat alles in Cryptocurrencies best nieuw is en daardoor zoveel jargon kent wat ik nog niet ken en ik voel me slightly overwhelmed. Tips?
Op https://www.bestebank.org/ wordt het een en ander inhoudelijk beschreven....
Bovenaan de pagina staat tegenwoordig het menu.... zie quote onder

quote:
CɃIT VISIE – crypto kennisbank
– de beste bank in de dageraad van Nieuwe FinanciŽn ………..
BLOG BLOCKCHAIN TECH CRYPTOCURRENCY EXCHANGE (ETH) ETHER KOPEN (XPR) RIPPLE KOPEN TRADING (LTC) LITECOINS KOPEN (XBT) BITCOINS KOPEN BITCOIN WALLET ETHEREUM ICO’s CRYPTOVALUTA CBIT VISIE
pi_174542737
quote:
6s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 15:08 schreef kirsten. het volgende:

[..]

Ik ben sinds een week begonnen met Coinbase omdat me dat het gemakkelijkste leek. Gewoon speelgeld. Vervolgens raakte ik in paniek omdat ik niet wist waar ik moest beginnen en toen bedacht ik me dat FOK misschien wel een forum had en zo kwam ik hier uit ;) OP is much appreciated.

Toch krijg ik nog een beetje het gevoel alsof ik dit nooit ga snappen. Het gaat me nog niet zozeer om de termen, maar bij mij ligt het probleem denk ik meer bij het feit dat ik geen ervaringen met beurzen (welke dan ook) heb. Ik vind het mega-interessant om te lezen en om hierover te leren maar ik weet totaal niet waar ik moet beginnen. Qua kennis, en qua nieuws om up-to-date te blijven en enig inzicht te vergaren in waarom koersen zich gedragen zoals ze doen. Combineer dat met het feit dat alles in Cryptocurrencies best nieuw is en daardoor zoveel jargon kent wat ik nog niet ken en ik voel me slightly overwhelmed. Tips?
Thanks. En tips? Ja waar te beginnen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat Bitcoin wordt afgezet tegen Euro/Dollar. Altcoins (alle anderen coins dan Bitcoin) hebben op zich ook wel een Euro/Dollar waarde, maar de waarde van alts wordt eigenlijk afgespiegeld tegen Bitcoin. Zit je in een alt, dan heb je eigenlijk 2 koersen.

Ik heb net aan de levende lijve ondervonden hoe snel je portfolio in termen van aantal Bitcoin kan dalen als je in alts zit en Bitcoin stijgt hard. De alts worden gelijk gedumpt en men springt op de Bitcoin trein. Niet normaal.
pi_174547950
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 16:56 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:

[..]

haal 0.001 af van het totaal dat je wilt laten uit betalen op bitonic. Stel je stuurt 0.11111111 van bittrex naar bitonic, dan vul je 0.11011111 in om te laten uitbetalen. Gewoon 0.001 van je aantal afhalen, dit is de fee.
Ok maar voor de duidelijkheid. Even als voorbeeld. Stel ik wil 0.005 laten uitbetalen. Dan vul ik dit bedrag bij Bitonic in als 0.005 en op Bittrex 0.004? Of andersom? Want als ik 0.004 invul bij Bittrex keert die maar 0.003 uit.
pi_174548191
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 12:29 schreef RedFever007 het volgende:

[..]
aan de andere kant, ik heb net na een aantal dagen weer gekeken en zie toch dat al mijn alts in de min staan ;( geeft ook geen goed gevoel...
en dan komt elke vrijdag ook nog es de weekenddip voorbij.....
hoe en waarom dit bijna elk weekend zo is weet ik niet?!?!?...
maar de meeste alt koersen gaan vanaf vrijdag tot maandag ochtend meestal in de min...

plus de alts krijgen altijd een tik als bitcoin weer es uithaalt zoals deze week....
niet stressen, geen paniek sells doen, probeer altijd laag in te kopen en nu kan het juiste moment hiervoor zijn :)
pi_174548232
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 22:00 schreef Zinedinho het volgende:

[..]

Ok maar voor de duidelijkheid. Even als voorbeeld. Stel ik wil 0.005 laten uitbetalen. Dan vul ik dit bedrag bij Bitonic in als 0.005 en op Bittrex 0.004? Of andersom? Want als ik 0.004 invul bij Bittrex keert die maar 0.003 uit.
Bittrex - fee = bitonic
0,006 - 0,001 = 0,005 invullen bij bitonic.
Om kacheldik te zijn, heb je geen kachel nodig.
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 22 oktober 2017 @ 15:23:00 #224
163650 Greys
pi_174578386
Dit is wel een leuke voor hier.
Also: note to self. :+

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174601090
https://cryptowhale.co/daytrading

Ik kwam deze link tegen, misschien heeft er iemand iets aan. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_174618198
Geweldig topic Greys, heel veel aan de informatie gehad, dankjewel!

Ik ben me sinds gisteren aan het inlezen en loop nu tegen een paar vragen aan:
- Bittrex lijkt me een goede exchange, maar ik moet mijn account 'enhanced' verifiŽren met mijn paspoort/ID en een foto. Hoe veilig is dit? Moet ik niet bang zijn voor identiteitsfraude? Waar zitten jullie en wat zijn eventuele andere goede opties?
- Ik wil voornamelijk BTC en als ik me meer heb ingelezen misschien wat altcoins halen zoals NEO etc., is er een wallet die ik voor meerdere currencies kan gebruiken? Of heb je verschillende apps/software nodig?
- Ik lees veel over een hardfork. Ik heb nu nog 0 BTC en wil deze dus kopen. Wat is handig om te doen? Zo snel mogelijk kopen of even afwachten? Ik lees dat weinig mensen nu verkopen omdat ze Bitcoin gold ofzo gaan krijgen? Is het dan niet verstandiger om even te wachten totdat mensen weer veel gaan verkopen omdat dan de prijs zal zakken? Of zeg ik nu iets heel doms?
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_174618226
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 00:00 schreef Nafi het volgende:
Geweldig topic Greys, heel veel aan de informatie gehad, dankjewel!

Ik ben me sinds gisteren aan het inlezen en loop nu tegen een paar vragen aan:
- Bittrex lijkt me een goede exchange, maar ik moet mijn account 'enhanced' verifiŽren met mijn paspoort/ID en een foto. Hoe veilig is dit? Moet ik niet bang zijn voor identiteitsfraude? Waar zitten jullie en wat zijn eventuele andere goede opties?
Bij Poloniex kun je voorlopig nog gewoon zonder verificatie tot 2000 aan USD per dag er af halen. Dus daar kun je ook naar kijken. Hoe veilig dat is moet je zelf bepalen. :+

Wat je overigens ook kunt doen is gewoon lekker je bitcoin kopen bij bitonic.nl en die dan naar een eigen wallet sturen die je zelf in beheer hebt. Maar dan moet je wel goed weten wat je doet, want het wordt tricky als je zomaar gaat kopen zonder jezelf goed te hebben ingelezen. Je coins zijn veiliger in eigen beheer, maar het is dan wel alleen jouw verantwoordelijkheid.

quote:
- Ik wil voornamelijk BTC en als ik me meer heb ingelezen misschien wat altcoins halen zoals NEO etc., is er een wallet die ik voor meerdere currencies kan gebruiken? Of heb je verschillende apps/software nodig?
Coins hebben hun eigen wallet. Crypto's die bijvoorbeeld op een platform als Ethereum, Neo (nog weinig op uit geloof ik), UBIQ en Waves zijn gebouwd kunnen vaak worden gehouden in dezelfde wallet als respectievelijk die coins.

Op de exchanges waar je ze koopt kun je ze ook opslaan, maar het hele idee van crypto's is juist dat je alles zelf in beheer kunt hebben. Maar tijdelijk en kleine bedragen kun je best even daar laten staan wat mij betreft. :Y

quote:
- Ik lees veel over een hardfork. Ik heb nu nog 0 BTC en wil deze dus kopen. Wat is handig om te doen? Zo snel mogelijk kopen of even afwachten? Ik lees dat weinig mensen nu verkopen omdat ze Bitcoin gold ofzo gaan krijgen? Is het dan niet verstandiger om even te wachten totdat mensen weer veel gaan verkopen omdat dan de prijs zal zakken? Of zeg ik nu iets heel doms?
Niemand weet wanneer de prijs gaat zakken. Wat je ook kunt doen is vanaf het moment dat je er klaar voor bent met kleine bedragen beginnen. Elke week een tientje, elke maand 500 euro. Maar net wat voor financiŽle ruimte je hebt en wat voor risico je wil lopen. :Y

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2017 00:06:12 ]
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 24 oktober 2017 @ 00:10:00 #228
163650 Greys
pi_174618286
Fijn dat je er iets aan had Nafi!

Omdat ik een hele btc bij elkaar wil 'sparen' heb ik wat ik tot nu toe heb (0.6) gewoon niet op een exchange staan maar in aparte wallet. (Electrum)

En aangezien m'n aparte 'speelgeld' op de exchange dat ik gebruik om er hopelijk meer van te maken niet duizenden dollars is maar een paar honderd heb ik voorlopig nog prima genoeg aan Bittrex zonder 'enhanced' account. Dus nog nooit een foto of ID op hoeven sturen en het werkt prima. Ik laat het geld op de exchange toch nooit zo ver oplopen dat ik het niet kan withdrawen, tussentijds bij winst gaat er steeds een beetje naar de vaste wallet.

Geloof dat je als Basic zelfs tot 3 BTC per dag mag withdrawen. Daar heb ik voorlopig dus meer dan genoeg aan. Misschien jij ook wel? :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174618400
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 00:04 schreef Typisch het volgende:

[..]

Bij Poloniex kun je voorlopig nog gewoon zonder verificatie tot 2000 aan USD per dag er af halen. Dus daar kun je ook naar kijken. Hoe veilig dat is moet je zelf bepalen. :+

Wat je overigens ook kunt doen is gewoon lekker je bitcoin kopen bij bitonic.nl en die dan naar een eigen wallet sturen die je zelf in beheer hebt. Maar dan moet je wel goed weten wat je doet, want het wordt tricky als je zomaar gaat kopen zonder jezelf goed te hebben ingelezen. Je coins zijn veiliger in eigen beheer, maar het is dan wel alleen jouw verantwoordelijkheid.

[..]

Coins hebben hun eigen wallet. Crypto's die bijvoorbeeld op een platform als Ethereum, Neo (nog weinig op uit geloof ik), UBIQ en Waves zijn gebouwd kunnen vaak worden gehouden in dezelfde wallet als respectievelijk die coins.

Op de exchanges waar je ze koopt kun je ze ook opslaan, maar het hele idee van crypto's is juist dat je alles zelf in beheer kunt hebben. Maar tijdelijk en kleine bedragen kun je best even daar laten staan wat mij betreft. :Y

[..]

Niemand weet wanneer de prijs gaat zakken. Wat je ook kunt doen is vanaf het moment dat je er klaar voor bent met kleine bedragen beginnen. Elke week een tientje, elke maand 500 euro. Maar net wat voor financiŽle ruimte je hebt en wat voor risico je wil lopen. :Y
Duidelijk, dankjewel.

Ik wil nadat ik heb getest met een klein bedrag BTC inderdaad kopen via Bitonic en bewaren in een eigen wallet. Met een klein deel ervan (10-20%) misschien wat proberen te traden op de exchange.

Wat betreft het moment van inkopen, zit er wel enige logica in mijn gedachtegang? Zouden er dus inderdaad mensen zijn die eigenlijk wel willen verkopen maar nu wachten met verkopen om die Bitcoin gold binnen te halen?
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_174618421
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 00:18 schreef Nafi het volgende:

[..]

Duidelijk, dankjewel.

Ik wil nadat ik heb getest met een klein bedrag BTC inderdaad kopen via Bitonic en bewaren in een eigen wallet. Met een klein deel ervan (10-20%) misschien wat proberen te traden op de exchange.

Wat betreft het moment van inkopen, zit er wel enige logica in mijn gedachtegang? Zouden er dus inderdaad mensen zijn die eigenlijk wel willen verkopen maar nu wachten met verkopen om die Bitcoin gold binnen te halen?
Er zit wel logica in, maar door de aankomende fork is er ook onzekerheid. Dus misschien drukt dat de prijs nog wel. :')
pi_174618477
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 00:10 schreef Greys het volgende:
Fijn dat je er iets aan had Nafi!

Omdat ik een hele btc bij elkaar wil 'sparen' heb ik wat ik tot nu toe heb (0.6) gewoon niet op een exchange staan maar in aparte wallet. (Electrum)

En aangezien m'n aparte 'speelgeld' op de exchange dat ik gebruik om er hopelijk meer van te maken niet duizenden dollars is maar een paar honderd heb ik voorlopig nog prima genoeg aan Bittrex zonder 'enhanced' account. Dus nog nooit een foto of ID op hoeven sturen en het werkt prima. Ik laat het geld op de exchange toch nooit zo ver oplopen dat ik het niet kan withdrawen, tussentijds bij winst gaat er steeds een beetje naar de vaste wallet.

Geloof dat je als Basic zelfs tot 3 BTC per dag mag withdrawen. Daar heb ik voorlopig dus meer dan genoeg aan. Misschien jij ook wel? :P
Oh... Dat is dan inderdaad wel genoeg ja, maar doen moet ik ook 2 factor authentication activeren zeker? Want is de withdrawal limit zonder 2FA 0 BTC? Zie https://support.bittrex.com/hc/en-us/articles/231701788
Wilde dat 2FA voor nu even laten omdat ik er nog niet over heb gelezen.

Ik bedenk me nu alleen net, wat wordt er bedoeld met withdrawal? Is dat misschien rechtstreeks je coins omzetten in dollars of euro's? Want ik dacht dat met withdrawal werd bedoeld dat je je coins van de exchange naar je wallet zet. Of kan je altijd je coins van de exchange naar je wallet zetten (en ook zonder limiet)?
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_174618487
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 00:20 schreef Typisch het volgende:

[..]

Er zit wel logica in, maar door de aankomende fork is er ook onzekerheid. Dus misschien drukt dat de prijs nog wel. :')
Lastig dit :D
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_174637690
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 00:25 schreef Nafi het volgende:

[..]

Oh... Dat is dan inderdaad wel genoeg ja, maar doen moet ik ook 2 factor authentication activeren zeker? Want is de withdrawal limit zonder 2FA 0 BTC? Zie https://support.bittrex.com/hc/en-us/articles/231701788
Wilde dat 2FA voor nu even laten omdat ik er nog niet over heb gelezen.

Ik bedenk me nu alleen net, wat wordt er bedoeld met withdrawal? Is dat misschien rechtstreeks je coins omzetten in dollars of euro's? Want ik dacht dat met withdrawal werd bedoeld dat je je coins van de exchange naar je wallet zet. Of kan je altijd je coins van de exchange naar je wallet zetten (en ook zonder limiet)?
Iemand hier misschien nog antwoord op? Kan ik te allen tijden mijn coins naar een wallet overzetten, ook al heb ik recht op 0 BTC withdrawal omdat m'n account niet geverifieerd is?
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_174640452
30 minuten geleden geregistreerd bij bittrex en zojuist is mijn account disabled na het klikken op 'new adress' bij bitcoin :') :'(
pi_174640761
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 21:48 schreef Nafi het volgende:

[..]

Iemand hier misschien nog antwoord op? Kan ik te allen tijden mijn coins naar een wallet overzetten, ook al heb ik recht op 0 BTC withdrawal omdat m'n account niet geverifieerd is?
Als je niet kunt withdrawen kunnen je coins er niet af.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 25 oktober 2017 @ 00:19:04 #236
163650 Greys
pi_174640989
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 21:48 schreef Nafi het volgende:

[..]

Iemand hier misschien nog antwoord op? Kan ik te allen tijden mijn coins naar een wallet overzetten, ook al heb ik recht op 0 BTC withdrawal omdat m'n account niet geverifieerd is?
Withdraw is het eraf halen van Bittrex naar een andere (je eigen) wallet idd. Maar dat kan ik dus ook met alleen Basic verificatie. Of is dat inmiddels niet meer? Ik kan het wel iig.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174641192
quote:
1s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 00:19 schreef Greys het volgende:

[..]

Withdraw is het eraf halen van Bittrex naar een andere (je eigen) wallet idd. Maar dat kan ik dus ook met alleen Basic verificatie. Of is dat inmiddels niet meer? Ik kan het wel iig.
Ja dat kan wel inderdaad, maar ben zo slim geweest door m'n tweede voornaam niet op te schrijven waardoor basic verificatie heeft gefaald :D
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_174797411
Kan ik ergens de stand van de BTC of ETH goed volgen dmv een grafiek etc? Zoals je bij de aex ook ziet?
Maar ik kan 't mis hebben...
  woensdag 1 november 2017 @ 09:35:56 #239
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174797890
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 09:06 schreef Patroon het volgende:
Kan ik ergens de stand van de BTC of ETH goed volgen dmv een grafiek etc? Zoals je bij de aex ook ziet?
coinmarketcap

https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/
Please sir. When moon? When Mustang?
  woensdag 1 november 2017 @ 09:37:21 #240
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174797925
https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum/ voor ETH. Je kunt hier alle currencies vinden, ook op welke exchanges ze worden verhandeld etc
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174798607
quote:
3s.gif Op woensdag 1 november 2017 09:37 schreef Rossdale het volgende:
https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum/ voor ETH. Je kunt hier alle currencies vinden, ook op welke exchanges ze worden verhandeld etc
Thnx!

Ik ga mij eens verdiepen in het beginnerstopic. En dan wat geld steken in BTC en ETH.
Maar ik kan 't mis hebben...
  woensdag 1 november 2017 @ 10:37:50 #242
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174798844
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 10:23 schreef Patroon het volgende:

[..]

Thnx!

Ik ga mij eens verdiepen in het beginnerstopic. En dan wat geld steken in BTC en ETH.
Succes :)
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174804501
Is Poloniex ook een goede en betrouwbare exchange?
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_174804588
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 10:23 schreef Patroon het volgende:

[..]

Thnx!

Ik ga mij eens verdiepen in het beginnerstopic. En dan wat geld steken in BTC en ETH.
Voor bitcoin ben ik een fan van https://bitcoinwisdom.com/
pi_174804678
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 15:36 schreef Ralphmeister het volgende:

[..]

Voor bitcoin ben ik een fan van https://bitcoinwisdom.com/
Thnx. Ik ga de werkwijze in de OP gebruiken en begin met bitcoins kopen bij Bitonic en plaatsen in de exchange Bittrex. Stel ik wil ze later vanuit de exchange verplaatsen naar een wallet (bijv Electrum) kan dat dan nog? Of eenmaal op de exchange blijft op de exchange? En is het mogelijk om vanaf de Wallet naar een Exchange te verplaatsen?

En vraag 2: Op Bitonic lees ik wat over de Greenaddress Wallet en Electrum. Opzich is het wel handig dat ik bij Greenaddress ook met de mobiel erbij kan. Of kan dit ook bij Electrum? Wat bedoelen ze met broncode openbaar? Wat is wijsheid?

[ Bericht 8% gewijzigd door Patroon op 01-11-2017 15:48:40 ]
Maar ik kan 't mis hebben...
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 1 november 2017 @ 15:52:20 #246
163650 Greys
pi_174804903
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 15:41 schreef Patroon het volgende:

[..]

Thnx. Ik ga de werkwijze in de OP gebruiken en begin met bitcoins kopen bij Bitonic en plaatsen in de exchange Bittrex. Stel ik wil ze later vanuit de exchange verplaatsen naar een wallet (bijv Electrum) kan dat dan nog? Of eenmaal op de exchange blijft op de exchange? En is het mogelijk om vanaf de Wallet naar een Exchange te verplaatsen?
Je kunt je btc altijd gewoon van de exchange af halen via withdraw en naar je eigen wallet sturen.
Stel dat iemand veel winst maakt is dat ook wel raadzaam, nooit te veel geld op de exchange laten staan.

quote:
En vraag 2: Op Bitonic lees ik wat over de Greenaddress Wallet en Electrum. Opzich is het wel handig dat ik bij Greenaddress ook met de mobiel erbij kan. Of kan dit ook bij Electrum? Wat bedoelen ze met broncode openbaar? Wat is wijsheid?
Ik zeg heel eerlijk (als ook nog 'beginner') dat ik alleen Electrum ken en hier dus niet op kan antwoorden. Ik hoef mobiel ook niet bij de btc die ik wil holden/bewaren voor langere tijd. En bij de btc die op de exchange staan kan ik wel mobiel. Ik vind zelf Electrum een fijne betrouwbare wallet maar wellicht is er hier nog iemand die je meer over dat Greenaddress kan vertellen. Heb er nog nooit van gehoord zelf :@
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174805306
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 15:52 schreef Greys het volgende:

[..]

Je kunt je btc altijd gewoon van de exchange af halen via withdraw en naar je eigen wallet sturen.
Stel dat iemand veel winst maakt is dat ook wel raadzaam, nooit te veel geld op de exchange laten staan.

[..]

Ik zeg heel eerlijk (als ook nog 'beginner') dat ik alleen Electrum ken en hier dus niet op kan antwoorden. Ik hoef mobiel ook niet bij de btc die ik wil holden/bewaren voor langere tijd. En bij de btc die op de exchange staan kan ik wel mobiel. Ik vind zelf Electrum een fijne betrouwbare wallet maar wellicht is er hier nog iemand die je meer over dat Greenaddress kan vertellen. Heb er nog nooit van gehoord zelf :@
Thnx! En gebruik jij de exchange Bittrex?
Maar ik kan 't mis hebben...
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 1 november 2017 @ 16:14:21 #248
163650 Greys
pi_174805408
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:10 schreef Patroon het volgende:

[..]

Thnx! En gebruik jij de exchange Bittrex?
Ja klopt. Ik vind het een 'makkelijke' exchange ook voor een beginner, werkt voor mij mobiel ook best aardig, ze hebben veel coins/markets en staan goed bekend.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174805574
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:14 schreef Greys het volgende:

[..]

Ja klopt. Ik vind het een 'makkelijke' exchange ook voor een beginner, werkt voor mij mobiel ook best aardig, ze hebben veel coins/markets en staan goed bekend.
Bedankt voor je handige OP
Maar ik kan 't mis hebben...
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 1 november 2017 @ 16:29:28 #250
163650 Greys
pi_174805737
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:21 schreef Patroon het volgende:

[..]

Bedankt voor je handige OP
Geen dank :)

Ik vind het al heel leuk dat sommige mensen er iets aan hebben. Had het zelf in het begin ook graag gehad dat ergens de ultieme basisdingen gewoon bij elkaar te vinden waren in het Nederlands. De OP is nog verre van perfect maar die gaan we samen met elkaar hier in de komende tijd gewoon steeds aanvullen. ^O^
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174818866
Gisteren als proef bij Bitonic voor 6,53 euro BTC gekocht. Deze heb ik naar mijn wallet op Bittrex gezet. Nu had die BTC een waarde van 6,54 dollar. Dit had eigenlijk 7,60 dollar moeten zijn, oftewel je betaald veel fee over de coins bij Bitonic. Nu wil ik straks voor 500 euro BTC kopen, maar waar kan ik dat nu het goedkoopste doen?
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_174820676
Nog even een noob vraagje he:

Ik heb nu 250 euro aan BTC staan op Bittrex. Stel ik wil dat laten uitbetalen, moet ik het dan eerst weer naar Bitonic overboeken?
Maar ik kan 't mis hebben...
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 2 november 2017 @ 11:13:44 #253
163650 Greys
pi_174821088
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 10:52 schreef Patroon het volgende:
Nog even een noob vraagje he:

Ik heb nu 250 euro aan BTC staan op Bittrex. Stel ik wil dat laten uitbetalen, moet ik het dan eerst weer naar Bitonic overboeken?
Als je het wilt bewaren stuur je het van Bittrex naar een eigen wallet (bv Electrum) op je computer. Als je er klaar mee bent en euro's voor wilt kan je het idd verkopen weer via bv Bitonic of op een andere exchange waar ik nog geen verstand van heb.
Ook als je het via Bitonic uit wilt laten betalen kan je dat het beste eerst via Bittrex naar Electrum sturen en vanuit je eigen wallet naar Bitonic heb ik me laten vertellen. Anders komen er soms foutmeldingen en vertragingen.
Maar mss dat iemand anders dat beter weet. Maar denk wel om de fee he, als je steeds gaat heen en weren van btc naar euro en weer terug, het kost je steeds fee.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174821126
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 11:13 schreef Greys het volgende:

[..]

Als je het wilt bewaren stuur je het van Bittrex naar een eigen wallet (bv Electrum) op je computer. Als je er klaar mee bent en euro's voor wilt kan je het idd verkopen weer via bv Bitonic of op een andere exchange waar ik nog geen verstand van heb.
Ook als je het via Bitonic uit wilt laten betalen kan je dat het beste eerst via Bittrex naar Electrum sturen en vanuit je eigen wallet naar Bitonic heb ik me laten vertellen. Anders komen er soms foutmeldingen en vertragingen.
Maar mss dat iemand anders dat beter weet. Maar denk wel om de fee he, als je steeds gaat heen en weren van btc naar euro en weer terug, het kost je steeds fee.
Oke bedankt. Ja ik ben nog niets van plan, maar wilde het vast even weten.
Maar ik kan 't mis hebben...
  donderdag 2 november 2017 @ 13:41:06 #255
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_174823670
Top topic, even inlezen en me maar eens verdiepen hierin.

Zijn er met betrekking tot die wallets ook apps? Ik ben wel al Blockchain tegengekomen wat volgens mij een wallet is?
pi_174826681
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 13:41 schreef Tinos85 het volgende:
Top topic, even inlezen en me maar eens verdiepen hierin.

Zijn er met betrekking tot die wallets ook apps? Ik ben wel al Blockchain tegengekomen wat volgens mij een wallet is?
Coinomi!
Uitvinder van de biersmiley.
pi_174832283
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 13:41 schreef Tinos85 het volgende:
Top topic, even inlezen en me maar eens verdiepen hierin.

Zijn er met betrekking tot die wallets ook apps? Ik ben wel al Blockchain tegengekomen wat volgens mij een wallet is?
Blockfolio. Daarmee kun je makkelijk bijhouden hoeveel je portfolio waard is en zie je in 1 opslag de koersen.
Shine bright like a diamond.
pi_174832365
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 11:13 schreef Greys het volgende:

[..]

Als je het wilt bewaren stuur je het van Bittrex naar een eigen wallet (bv Electrum) op je computer. Als je er klaar mee bent en euro's voor wilt kan je het idd verkopen weer via bv Bitonic of op een andere exchange waar ik nog geen verstand van heb.
Ook als je het via Bitonic uit wilt laten betalen kan je dat het beste eerst via Bittrex naar Electrum sturen en vanuit je eigen wallet naar Bitonic heb ik me laten vertellen. Anders komen er soms foutmeldingen en vertragingen.
Maar mss dat iemand anders dat beter weet. Maar denk wel om de fee he, als je steeds gaat heen en weren van btc naar euro en weer terug, het kost je steeds fee.
Op de kraken Exchange kun je je bitcoisn direct naar euro’s omzetten. Wel een fee, maar die is verwaarloosbaar laag. In elk geval veel minder dan die “tussen” sites die ook weer aan je willen verdienen.
Shine bright like a diamond.
pi_174834659
Stel ik wil speculeren met de BTC op een exchange, maar wil niet steeds moeten handelen tussen die alts en BTC. Is er dan ook een exchange waar ik gewoon kan handelen tussen BTC en dollars? Want dat steeds kopen via Bitonic lijkt mij niet snel genoeg gaan om te reageren op kleine koerswijzigingen...hoe doen jullie dat?

Dat kraken lijkt mij niet betrouwbaar, althans dat heb ik hier ergens gelezen.
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_174834772
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 22:15 schreef Patroon het volgende:
Stel ik wil speculeren met de BTC op een exchange, maar wil niet steeds moeten handelen tussen die alts en BTC. Is er dan ook een exchange waar ik gewoon kan handelen tussen BTC en dollars? Want dat steeds kopen via Bitonic lijkt mij niet snel genoeg gaan om te reageren op kleine koerswijzigingen...hoe doen jullie dat?

Dat kraken lijkt mij niet betrouwbaar, althans dat heb ik hier ergens gelezen.
Op kraken kan het. Ik heb er wel goede ervaringen mee.
Shine bright like a diamond.
pi_174834941
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 22:18 schreef June. het volgende:

[..]

Op kraken kan het. Ik heb er wel goede ervaringen mee.
Oke nice en hoe is Bitstamp?
Maar ik kan 't mis hebben...
  donderdag 2 november 2017 @ 22:33:48 #262
468509 _--_
In varietate concordia
pi_174835277
Wat is een fork jongens? Er staat wat te gebeuren op 18 november maar ik snap er niets van. Ik krijg ook een beetje paniek enzo. ;(
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  vrijdag 3 november 2017 @ 08:27:14 #263
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174839115
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 22:33 schreef _--_ het volgende:
Wat is een fork jongens? Er staat wat te gebeuren op 18 november maar ik snap er niets van. Ik krijg ook een beetje paniek enzo. ;(
Ik vond deze video best duidelijk :)

https://www.businessinsid(...)ernational=true&r=US
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174847215
Goed topic! Heb alles reeds doorgelezen. Ik sta ook op het punt te beginnen met Bitcoin. Vraag mij alleen af of dit de beste tijd is ivm de 'fork' die eraan zit te komen.

Wel een duidelijke video Rossdale!
Binnenkort beginnen op Kraken en vanuit daar maar de eerste stapjes zetten in de cryptocurrency wereld.
pi_174847485
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 16:36 schreef Bamiblik het volgende:
Goed topic! Heb alles reeds doorgelezen. Ik sta ook op het punt te beginnen met Bitcoin. Vraag mij alleen af of dit de beste tijd is ivm de 'fork' die eraan zit te komen.

Wel een duidelijke video Rossdale!
Binnenkort beginnen op Kraken en vanuit daar maar de eerste stapjes zetten in de cryptocurrency wereld.
Kraken heb ik wat slechte dingen over gelezen.
Maar ik kan 't mis hebben...
  vrijdag 3 november 2017 @ 19:28:48 #266
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_174850346
Bitcoin blijft maar stijgen, is het verstandig om nu voor een paar honderd euro aan te schaffen?
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 3 november 2017 @ 19:49:19 #267
163650 Greys
pi_174850785
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 19:28 schreef Tinos85 het volgende:
Bitcoin blijft maar stijgen, is het verstandig om nu voor een paar honderd euro aan te schaffen?
Dat kan een ander echt niet voor je bepalen helaas. Dat risico neem je helemaal zelf. Niemand wil verantwoordelijk zijn voor andermans eventuele verlies. Want de hele boel kan over twee weken bv ineens in elkaar donderen, of honderden euro's meer waard zijn. Als iemand van ons dat altijd helemaal goed kon voorspellen zaten we niet op FOK maar op een tropisch eiland. :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 3 november 2017 @ 20:12:30 #268
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_174851297
Oh meer omdat ik over die fork las en alles. Nog lang niet alles ingelezen.

Ik heb mijn bitcoins nu nog op Bittrex staan, is het verstandig deze daar gewoon te laten of kan ik ze beter op een wallet op m’n computer/mobiel zetten?
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 3 november 2017 @ 20:55:40 #269
163650 Greys
pi_174852141
Daar durf ik als beginner in dit geval ook geen advies over te geven omdat deze fork wel een geval apart is dus het hangt ook van bepaalde keuzes af wat je er evt meteen na de fork mee zou willen doen. Dus misschien beter even in de SC vragen ook.
Maar mijn voorkeur zelf zou absoluut zijn om ze in een aparte eigen wallet te hebben, persoonlijk. Normaal gesproken is het gangbare advies namelijk dat ze altijd veiliger staan in een eigen wallet dan op een exchange omdat je van eigen wallet de private key hebt en dus volledige controle en op een exchange niet. Even heel kort door de bocht, als de exchange morgen in elkaar stort of ineens weg is dan is je geld weg. Als jou computer crasht met daarop je wallet is dat op zich geen probleem omdat je op een nieuwe computer dan gewoon de wallet weer kunt installeren en met je private key je btc terug haalt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 3 november 2017 @ 21:08:30 #270
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_174852423
Thanks, handelen in andere crypto ben ik (nog) niet van plan. Bittrex dan voor de zekerheid naar m’n eigen wallet overmaken. Zonde van de extra fee maar al doende leer je.
pi_174858727
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 16:50 schreef Patroon het volgende:

[..]

Kraken heb ik wat slechte dingen over gelezen.
Kan je wat voorbeelden geven van de slechte dingen die je hoort/ervaart/leest?

Welk platform raad jij dan aan en waarom?
  zondag 5 november 2017 @ 16:03:50 #272
304004 KaBuf
#teamfriet
pi_174885345
Goed topic dit, thanks _O_
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
pi_174888532
Ik heb ook een vraagje. Ik heb op dit moment voor zo'n 2k euro aan bitcoins op Bittrex staan die ik een dezer dagen wil uitkeren. Nu heb ik dit een week geleden ook gedaan met een klein bedragje via Bitonic en dat ging uiteindelijk goed. Dit heb ik gedaan door bij Bitonic het aantal te verkopen bitcoins in te vullen (0.005) en op Bittrex 0.006 want er werd een fee van 0.001 ingehouden waardoor er dus voor 0.005 naar Bitonic werd gestuurd. Dit ging goed, maar ging maar om een bedrag van §23,00. Kan ik weer gewoon dezelfde methode aanhouden of moet ik omdat het gaat om een groter bedrag iets anders doen? Ik lees namelijk op sommige plekken dat orders uiteindelijk worden geannuleerd omdat er te weinig fee wordt betaald. Ik hoor het graag. :)
pi_174890603
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 18:34 schreef Zinedinho het volgende:
Ik heb ook een vraagje. Ik heb op dit moment voor zo'n 2k euro aan bitcoins op Bittrex staan die ik een dezer dagen wil uitkeren. Nu heb ik dit een week geleden ook gedaan met een klein bedragje via Bitonic en dat ging uiteindelijk goed. Dit heb ik gedaan door bij Bitonic het aantal te verkopen bitcoins in te vullen (0.005) en op Bittrex 0.006 want er werd een fee van 0.001 ingehouden waardoor er dus voor 0.005 naar Bitonic werd gestuurd. Dit ging goed, maar ging maar om een bedrag van §23,00. Kan ik weer gewoon dezelfde methode aanhouden of moet ik omdat het gaat om een groter bedrag iets anders doen? Ik lees namelijk op sommige plekken dat orders uiteindelijk worden geannuleerd omdat er te weinig fee wordt betaald. Ik hoor het graag. :)
Ik zou sowieso geen Bitonic gebruiken (wel makkelijk, maar je wisselt dan om via een hogere koers). Je kan dan beter BL3P gebruiken (is ook van Bitonic), dan kun je ook zelf een bedrag instellen waarvoor je je Bitcoin wilt verkopen en betaal je slechts een fee van 0.25%.

Voorbeeld:

Bitonic koers is nu: 6496,31
BL3P koers is nu: 6596,00

En op GDAX betaal je volgens mij helemaal geen fees. Maar die gebruik ik zelf niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door BadVlad op 05-11-2017 20:28:19 ]
pi_174890659
...

[ Bericht 50% gewijzigd door BadVlad op 05-11-2017 20:12:00 (dubbel) ]
pi_174891338
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 20:09 schreef BadVlad het volgende:

[..]

Ik zou sowieso geen Bitonic gebruiken (wel makkelijk, maar je wisselt dan om via een hogere koers). Je kan dan beter BL3P gebruiken (is ook van Bitonic), dan kun je ook zelf een bedrag instellen waarvoor je je Bitcoin wilt verkopen en betaal je slechts een fee van 0.25%.

Voorbeeld:

Bitonic koers is nu: 6496,31
BL3P koers is nu: 6596,00

En op GDAX betaal je volgens mij helemaal geen fees. Maar die gebruik ik zelf niet.
Ik ben bekend met de koers van BL3P. Maar ik ben nu geverifierd bij Bitonic en ben nu bekend met de manier van verkopen bij Bitonic. Ik heb nu weinig zin om weer een hele identificatieprocedure te gaan starten bij BL3P met het opsturen van mijn IDkaart e.d. Ik heb al een leuke winst en die paar tientjes extra wil ik het niet voor doen.
  Moderator zondag 5 november 2017 @ 21:19:26 #277
18653 crew  D.
pi_174892467
*binnenvalt

Ik ga waarschijnlijk heel veel vragen, soms naar de bekende weg :P

In de OP wordt een wallet genoemd, maar ik lees dat je per coin een eigen wallet nodig hebt.
Kun je dezelfde wallet dan gewoon meerdere keren downloaden?
pi_174892517
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 21:19 schreef D. het volgende:
*binnenvalt

Ik ga waarschijnlijk heel veel vragen, soms naar de bekende weg :P

In de OP wordt een wallet genoemd, maar ik lees dat je per coin een eigen wallet nodig hebt.
Kun je dezelfde wallet dan gewoon meerdere keren downloaden?
Je hebt een wallet nodig die bij de coin hoort.
  Moderator zondag 5 november 2017 @ 21:27:32 #279