abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 11:18:16 #1
163650 Greys
pi_173806599

Het topic voor degenen die al vaker dachten "ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen maar ik heb echt geen fluw benul waar ik moet beginnen". Het topic voor de absolute n00b-vragen. De basis. De eerste stappen. De sprong in het diepe. Enzo.

Op het moment dat ik dit topic maak ben ik zelf net een maand geleden begonnen. Ik wist NIETS, had geen benul van exchanges, wallets, altcoins. Nul. Ben toen wat rond gaan vragen bij de meer ervaren mensen op FOK! Daarna ben ik veel tutorial YouTube video's gaan kijken en veel gaan lezen op allerlei sites over deze onderwerpen.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.03230288 bitcoin voor 100 euro.

BITCOIN KOPEN MET IDEAL
Het allermakkelijkst als beginner om aan bitcoin te komen is simpelweg kopen met Ideal op bijvoorbeeld www.bitonic.nl Er zijn ook goedkopere opties maar die zijn nu te ingewikkeld om nu uit te leggen, probeer je eerste stappen eerst maar met een klein bedrag op deze manier. Later kan je het altijd nog uitbreiden als je het een beetje onder de knie hebt.

Als je BTC koopt heb je een 'adres' nodig waar zij je gekochte BTC naartoe kunnen sturen. Er zijn nu twee opties: 1) je BTC naar een exchange laten sturen waar je er andere coins mee kunt aankopen, of 2) je BTC naar een wallet op je computer laten sturen om simpelweg te bewaren zonder er iets mee te doen.

quote:
Aanvullende belangrijke beginnerstip van kthxbye:
bij nieuwe adressen, transacties: altijd eerst een testbedrag overmaken (0.1 of 1 coin bijv). Komt die goed aan, dan pas de rest overmaken!!
Optie 1. Je wilt met je aangekochte BTC op een exchange andere coins kopen.
In dit geval kan je de aangekochte BTC door Bitonic rechtstreeks naar de exchange laten sturen. (Een exchange is zeg maar de markt waar je met je BTC andere coins kunt kopen). Ik koos Bittrex als exchange als beginner, die werd me aangeraden en het is een exchange die goed bekend staat en gemakkelijk in gebruik is.

- Maak een account aan op www.bittrex.com
- Ga daarna in je account naar Wallets in het menu
- Klik vr BTC op de +

Je krijgt nu dit scherm te zien:- Kopieer het adres dat er in jouw scherm verschijnt
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- Na een tijdje (dit kan 5 minuten duren maar ook 30 minuten of langer) zie je op Bittrex op de Wallets-pagina meer naar onderen bij Pending Deposits je deposit verschijnen. Deze heeft een aantal confirmations nodig (dit gaat vanzelf) en kan even duren.
- Je ziet vanzelf achter BTC in je Wallets het aantal BTC verschijnen dat je kocht.

Optie 2. Je wilt je BTC naar een wallet op je computer sturen om te bewaren.
Ik heb na aanraden en inlezen gekozen voor de Electrum wallet. Deze heb ik op m'n computer genstalleerd om daarin het gedeelte BTC op te slaan waar ik niet mee wil handelen/aankopen, dus dat ik gewoon wil bewaren voor als het ooit een zestienziljoen euro waard is (dromen mag).

- Download de desktop wallet Electrum via https://electrum.org/#download
- Creer tijdens de set-up een nieuwe wallet
- LET OP: je krijgt tijdens dit proces een seed. Dit is een zin van een flink aantal woorden, bijvoorbeeld "chipmunk away person green sea coffee"' en dan nog wat woorden. schrijf deze zin over op een A4-tje, kopieer minimaal dertien keer of alles klopt, bewaar dit A4-tje met je leven of in elk geval op een veilige plaats waar je het terug kunt vinden. Mocht ooit je computer crashen ben je dan niet je BTC kwijt maar kan je met deze seed je wallet terugkrijgen. Heel belangrijk dus. Controleer nog maar even een veertiende keer.
- Onthoud uiteraard ook het gewone wachtwoord dat je aan je wallet hebt gegeven!
- Na het installeren klik je in je wallet op het tabblad "Receive"

Je krijgt nu dit scherm:- Kopieer het receive-adres
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP.
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd.
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt.
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- In je Electrum wallet zie je na een tijdje (kan 5 minuten duren maar ook 30) op het tabblad "History" een unconfirmed storting staan. Na nog een tijdje wachten op de confirmations - gaat vanzelf - zie je het aantal BTC in je wallet verschijnen dat je hebt aangekocht.

Bitcoins offline bewaren:
paper wallet of hardware wallet

Een paper wallet is een bitcoin wallet op papier. Dit is naast de hardware wallet de veiligste manier om je bitcoins te bewaren omdat eventuele hackers zo niet via het web bij jou wallet kunnen komen. De bitcoins kunnen zo dus alleen fysiek en niet meer online gestolen worden. Het idee van een paper wallet is dat je je private key op papier zet en zorgt dat het online niet meer aanwezig is. Je kan deze wallet in een kluis of een andere veilige plek bewaren.
Ook bestaan er apparaatjes waarop je je BTC op kunt slaan.
Over zowel de paper wallet (hoe het werkt, hoe aan te maken etc) en de hardware wallet kan je in onderstaand artikel alles lezen:

http://hardwarewallet.nl/paper-wallet/Je hebt hierboven kunnen lezen hoe je BTC op de exchange Bittrex kunt krijgen. Als je daar eenmaal BTC hebt staan kan je er andere coins mee kopen. Welke coins je moet kopen kan niemand je vertellen. Dat is een kwestie van veel inlezen, meelezen op FOK! bij de meer ervaren mensen etc. Ik heb zelf bv op Twitter een crypto-lijst aangemaakt om mensen te volgen waarvan ik het idee had dat ze weten waar ze over praten. Geen idee of ze dat echt allemaal weten, maar het is sowieso leuk en interessant om te volgen en je kunt er altijd ideen van krijgen.

Goed. Op Bittrex zie je op de homepage de 'markets'. Als je daar iets wilt kopen met je BTC klik je op de market page van de betreffende coin. Je ziet daarna bovenaan een grafiek met het verloop van de koers. Je kunt deze instellen op verschillende tijdsbestekken, dus het verloop van het laatste uur, week, maand etc.
Direct onder de grafiek zie je de laatst getrade prijs en de meest actuele koop/verkoopprijs. Dit zie je als je even blijft kijken steeds veranderen.

Daaronder zie je een BUY en een SELL scherm.

Dr weer onder zie je het orderbook. Links BUY, rechts SELL. Links bovenaan dus de hoogste prijs die een andere koper op dat precieze moment voor die coin wil bieden. Rechts bovenaan de laagste prijs wat iemand op dat moment voor zijn/haar coin vraagt. Je ziet dit constant veranderen.

HOE KOOP IK DIE COINS
LET OP: dit plaatje heb ik gewoon van internet geplukt, dit is dus geen coin die ik adviseer ofzo. Gewoon een voorbeeld.- Vul bij Units in hoeveel coins je wilt kopen
- Klik daaronder bv op ASK, dan vult ie automatisch de vraagprijs van dat moment in. Of, als je de vraagprijs helemaal niet wilt betalen maar minder, klik je op BID en kies het bedrag dat je wilt betalen.
- Onderaan het venster verschijnt het totaalbedrag aan BTC dat je kwijt bent voor deze aankoop.
- Als je de vraagprijs wilde betalen krijg je waarschijnlijk meteen een groene melding in beeld met 'BUY ORDER FILLED'. Als je lager hebt geboden zie je je geboden prijs in het Orderbook verschijnen met een sterretje erachter wat jouw geboden bedrag is. Mocht je prijs omlaag gaan kom je uiteindelijk een keer aan de beurt. Daarna krijg je de aankoopmelding. Het kan ook zijn uiteraard dat de prijs blijft stijgen, dan kan je uren/dagen wachten tot de prijs ooit zakt en gaat je aankoop er alsnog door. Of je kunt iets lager op de pagina onder het Orderbook bij "Open Orders"je order annuleren door op het rode kruisje erachter te klikken.Helemaal onderaan de pagina (scroll scroll) vind je je afgesloten orders van die betreffende coin. Zo kan je precies zien hoeveel je ervan hebt gekocht of verkocht.
- Verkopen gaat hetzelfde als hierboven maar dan uiteraard via het SELL scherm en een ASK prijs.

Hier even e.e.a. in bewegend beeld:


WAAR BLIJVEN DIE COINS?
Als je op Bittrex op Wallets klikt zie je exact hoeveel je van welke coin op dat moment hebt.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Lees je in, wat zijn de interessante coins van dat moment, koop er een paar. Nogmaals: begin met weinig als beginner! Als je dan een fout maakt en verlies maakt is dat niet zo erg als wanneer je er al je spaargeld tegenaan hebt gesmeten.

Probeer uiteraard altijd in een dip te kopen. Dus check de grafiek, lees mee in topics, wanneer je denkt 'ja nu is hij lekker laag en verwacht ik dat hij gaat stijgen binnenkort' koop je wat van die coins.

Je kunt na je aankoop twee dingen doen. Als je veel tijd en zin hebt dan blijf je in de uren/dagen/weken na aankoop zeer regelmatig het verloop van die koers volgen. Zodra je vindt dat je genoeg winst maakt verkoop je ze. Of een deel van je coins, net wat je wilt. Als de coin in prijs daalt na je aankoop paniek dan niet meteen. Koersen gaan nou eenmaal naar boven en naar beneden, dat is normaal. Wacht dan een tijdje tot de koers weer boven je aankoopbedrag is. Onthou: JE MAAKT PAS VERLIES ZODRA JE ONDER JE AANKOOPBEDRAG VERKOOPT. Nu denk je waarschijnlijk 'ja, duh...', maar veel mensen (lees: beginners en paniekvogels) (lees: ik ook, vooral in het begin) schrikken zich een ongeluk zodra de koers daalt na aankoop. Onthou dan dat je er toch maar om te proberen met weinig geld in bent gestapt - als je naar me geluisterd hebt tenminste - en nogmaals, dat je pas verlies hebt zodra je hebt verkocht voor minder dan je aankoop. Wacht dus gerust even tot het weer stijgt.
Hou het wel in de gaten, want als de coin echt lange tijd alleen maar blijft dalen (bijvoorbeeld door slecht nieuws in de media/Twitter over die coin) probeer dan je verlies te beperken.

Wat je ook kunt doen is BUY en SELL orders plaatsen uiteraard. Dus als je een coin hebt aangekocht op een bepaald bedrag bepaal je daarna (als je geen zin hebt om steeds de koers te volgen) een punt waarop de exchange voor jou automatisch je coins verkoopt voor een bepaalde prijs. Daarvoor vul je in het SELL venster het aantal coins in dat je wilt verkopen en de prijs die je ervoor wilt hebben. Plaats je die order dan worden ze automatisch verkocht voor je zodra die prijs bereikt is.

Omgekeerd werkt dat ook, als je bv wilt dat je coins automatisch verkocht worden als ze onder een bepaalde prijs komen (om je verlies te beperken). Stel dit niet te krap in onder je aankoopprijs, want stel dat de koers eerst even daalt na aankoop en daarna stijgt en onderweg tikt ie je verkoopprijs aan, dan worden ze automatisch verkocht voor die lage(re) prijs terwijl je - als je even gewacht had - wl winst had kunnen maken. Zelf gebruik ik deze optie dan ook nooit. Ik kies er tot nu toe altijd voor om zelf om de zoveel tijd de koers even te checken en om bv op Twitter de hashtag van die coin te volgen. Maar mocht je het wel willen werkt het als volgt:Kies in je Sell scherm op de pagina van die coin bij Type voor "Conditional". Kies bij Condition daaronder voor "Less than or equal to" en vul je prijs in waarvoor je absoluut wilt verkopen zodra je coin onder die prijs komt. Maar nogmaals, ik gebruik dit zelf nooit.HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Bittrex krijgt per transactie een fee. Even een Nijntje-voorbeeld:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100. (Nogmaals, voorbeeld). Om winst te maken moet je je coins dus verkopen voor een prijs die ook die fee dekt. Klinkt simpel, maar ook daar ging ik de eerste keer mee de mist in, ik wist immers niks, dat wil ik jullie dus besparen. Kijk naar de koers, bepaal een beetje reel punt in de grafiek waarvan je denkt dat hij die binnenkort wel zou kunnen bereiken. Vul dat verkoopbedrag in je SELL scherm en het aantal coins dat je verkoopt. Dan zie je automatisch onderaan dat scherm wat het totaalbedrag is dat je dat oplevert. Check de eerste keer dus vooral even of dat wel mr is inclusief fee dan wat je ervoor betaald hebt, anders ben je volledig voor de kat z'n viool aan het kloten. Geen dank, leer van mijn fouten.


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange

** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coinmarketcap.com
https://tradeblock.com/bl(...)preting-order-books/
https://www.coinpursuit.com/pages/top-10/
https://cryptopotato.com/(...)ng-bitcoin-altcoins/
http://metacoin.co/fomo-fud-pump-dump-trading-caveats

Veel plezier en succes.
En wacht nog heel even met het bestellen van die nieuwe auto.

PS nog even n disclaimer: ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Greys op 18-09-2017 08:36:24 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173806622
_O_ Goed topic.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 11:23:16 #3
163650 Greys
pi_173806662
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 11:19 schreef Typisch het volgende:
_O_ Goed topic.
*;
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173806815
Uitstekend werk! _O_
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 11:53:11 #5
163650 Greys
pi_173807158
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 11:32 schreef iteejer het volgende:
Uitstekend werk! _O_
Dank je!

Ook nog even een tutorial video toegevoegd halverwege omdat ik dat zelf ook fijn vond een tijdje terug om mee te kunnen kijken.

Mocht iemand hier meelezen die meer ervaren is en dingen willen toevoegen of handige linkjes etc of betere video hoor ik het graag, dan maken we de OP samen allemaal zo compleet en duidelijk mogelijk.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zaterdag 16 september 2017 @ 12:13:12 #6
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_173807466
Greys. _O_ goed topic. ^O^
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  PR en moderator zaterdag 16 september 2017 @ 13:07:47 #7
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_173808348
tvp voor als mijn hersens ooit zin hebben om dit te omvatten :@
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_173808358
Prima OP Greys ^O^
  zaterdag 16 september 2017 @ 13:19:15 #9
444350 broccoli.
Here stops reality
pi_173808497
Ik heb jaren geleden een tijdje gehandeld in btc, dat was toen vrij simpel. Maar ik snap er dus de ballen niet van die altcoins. Ja, je hebt ze aangekocht, het is alleen niet verstandig om ze online te laten staan, voor je het weet gaat die exchange er vandoor met je moneyzz of wordt die gehacked.

Moet je dus voor alle altcoins die je hebt een aparte wallet downloaden, die de maker zelf beschikbaar stelt, of zijn er ook wallets waar meerdere coins op kunnen?
Giechelend van de pret reed de bus volgeladen met meiden de afgrond in.
pi_173808576
Vanochtend mijn eerste munten gekocht en de grootste horde voor mij was wel de desktop wallet doorgronden.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 13:55:10 #11
163650 Greys
pi_173808992
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 13:19 schreef broccoli. het volgende:
Ik heb jaren geleden een tijdje gehandeld in btc, dat was toen vrij simpel. Maar ik snap er dus de ballen niet van die altcoins. Ja, je hebt ze aangekocht, het is alleen niet verstandig om ze online te laten staan, voor je het weet gaat die exchange er vandoor met je moneyzz of wordt die gehacked.

Moet je dus voor alle altcoins die je hebt een aparte wallet downloaden, die de maker zelf beschikbaar stelt, of zijn er ook wallets waar meerdere coins op kunnen?
Zodra je je coins van de exchange wilt halen heb je idd voor bijna alles nog een aparte wallet nodig bij mijn weten. Hele administratie met al die wachtwoorden etc. :P

Zelf heb ik niet veel voor de hold. Btc en nog twee. Die staan dus in drie aparte wallets op m'n computer. En het 'speelgeld' dat ik op de exchange heb is niet dusdanig enorm veel dat ik denk dat het daar onveilig is dus dat laat ik daar gewoon staan. Zodra ik denk dat het teveel is sluis ik wat btc door naar m'n desktop wallet.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 13:57:12 #12
163650 Greys
pi_173809027
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 13:08 schreef Toto69 het volgende:
Prima OP Greys ^O^
Dankjewel! Als je iets wilt wijzigen of aanvullen gil gerust.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173809487
Mooi topic, maar wil je noobs goed opvoeden, dan zou er nog een tutorial voor een paper wallet in moeten :)
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 14:40:53 #14
163650 Greys
pi_173809605
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 september 2017 14:33 schreef RanTheMan het volgende:
Mooi topic, maar wil je noobs goed opvoeden, dan zou er nog een tutorial voor een paper wallet in moeten :)
Goeie! Done.

[ Bericht 7% gewijzigd door Greys op 16-09-2017 19:39:20 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zaterdag 16 september 2017 @ 15:53:06 #15
93231 Sosa
Bolivian druglord
pi_173810818
Goed topic Greys! Kan ik mooi aan m'n pa doorzetten, scheelt mij weer een hoop uitleggen ^O^
I only tell you once. Don't fuck me, Tony. Don't you ever try to fuck me.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 16:04:29 #16
163650 Greys
pi_173811086
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 15:53 schreef Sosa het volgende:
Goed topic Greys! Kan ik mooi aan m'n pa doorzetten, scheelt mij weer een hoop uitleggen ^O^
:D ^O^
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173812950
Fijn topic! Andere optie als beginner: account maken op de Exchange kraken.com. Hier kun je je euro direct onwisselen voor meerdere coins, onder andere bitcoin en ethereum.

Voordeel is dat je alles op 1 plek hebt en alles ook snel weer om kan zetten naar euro's. Nadeel is dat kleinere coins er niet te vinden zijn.

[ Bericht 30% gewijzigd door June. op 16-09-2017 18:28:21 ]
Shine bright like a diamond.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 19:40:36 #18
163650 Greys
pi_173814347
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:22 schreef June. het volgende:
Fijn topic! Andere optie als beginner: account maken op de Exchange kraken.com. Hier kun je je euro direct onwisselen voor meerdere coins, onder andere bitcoin en ethereum.

Voordeel is dat je alles op 1 plek hebt en alles ook snel weer om kan zetten naar euro's. Nadeel is dat kleinere coins er niet te vinden zijn.
Ja, goeie toevoeging, dank je!

Ik heb dat in het begin ook geprobeerd maar ik geloof dat ik toen teveel haast had en de autorisatie te veel gedoe vond op Kraken geloof ik :@ Maar misschien nog eens naar kijken.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173814525
Ooit in de tijd van Mt Gox een aantal BTC gekocht voor $150,-. Volgens mij had ik er 12?
Maar toen werd Mt. Gox gehackt en was ik ze kwijt.....

Misschien weer eens instappen met een bedragje.
Maar wat zijn mogelijke(realistische) rendementen momenteel?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2017 19:49:53 ]
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 16 september 2017 @ 20:07:17 #20
163650 Greys
pi_173814964
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 19:49 schreef Blue_note het volgende:
Ooit in de tijd van Mt Gox een aantal BTC gekocht voor $150,-. Volgens mij had ik er 12?
Maar toen werd Mt. Gox gehackt en was ik ze kwijt.....

Misschien weer eens instappen met een bedragje.
Maar wat zijn mogelijke(realistische) rendementen momenteel?
Oh wat zonde!

Dat van de realistische rendementen kan je denk ik beter even in de SC van dit BTCforum vragen. Daar zitten wat meer ervaren mensen. Ik zit er nog te kort in om daar iets over te zeggen. Had zelf wat mazzeltjes qua beginprobeersels (oa een coin die ineens 8x zoveel werd in een paar uur, beginnersgeluk) maar tis nogal een chaos momenteel met gisteren nog een enorme btc correctie etc.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_173817014
Heb je voor iedere cryptocoin een verschillende wallet nodig of kan je er meerdere in 1 wallet stoppen?
pi_173817429
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:22 schreef Coppi het volgende:
Heb je voor iedere cryptocoin een verschillende wallet nodig of kan je er meerdere in 1 wallet stoppen?
Je hebt voor elke coin inderdaad een andere wallet nodig. Er zijn nu wel een aantal wallets die bitcoin en ethereum ondersteunen, maar wallets met meer dan 3 coins heb ik nog niet gezien.

Behoudens dan je coins op de exchange laten staan.
Shine bright like a diamond.
pi_173817526
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 21:37 schreef June. het volgende:

[..]

Je hebt voor elke coin inderdaad een andere wallet nodig. Er zijn nu wel een aantal wallets die bitcoin en ethereum ondersteunen, maar wallets met meer dan 3 coins heb ik nog niet gezien.

Behoudens dan je coins op de exchange laten staan.
https://www.exodus.io/

Ik gebruik Exodus als multi-currency wallet, die ondersteunt er wel wat meer.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_173818539
Net als Greys ben ik nog niet lang aan de crypto....

Wat bij mij in de eerste weken vooral mis ging zijn:
- ik beter moet opletten met het in vullen van het ontvangadres als ik coins koop
- ik niet wist dat ik m'n aangekochte coin direct naar de exchange kon versturen (heb dus eerst naar mijn wallet laten sturen en daarna doorgestuurd naar bittrex , gevolg meer fees en kostte meer tijd voordat ik kon beginnen)
- ik als beginner bij een stijging van 10k SAT direct begon te verkopen, terwijl deze coins enkele dagen later x3 of meer gingen
- ik met daytraden geen rekening hield met de transactie fees, en daardoor eigenlijk op bijna elke trade ietsje toelegde
- me in het aantal nulletjes vergiste in de sell order, gevolg voor een tiende van de waarde verkocht :(
- ik me liet meesleuren in de enthousiasme van een stijgende coin, deze te duur inkocht in de hoop dat de coin verder zou doorschieten en met verlies in een panic sell doorverkocht
- ik alleen op Bittrex keek terwijl er meerdere exchanges zijn en de koers per exchange kan verschillen


Dit heb ik tot nu geleerd:
- daytraden met een kleine inleg verhoogt het risico op verlies (winstmarge is beperkt en het risico vele malen groter)
- koop alleen een coin als je er vertrouwen in hebt!!!
- doe geen emotionele aankopen/verkopen
- verkoop niet te snel en heb geduld
- ik me beter moet inlezen (white paper, roadmap en de website van de coin)
- veel coins/bedrijven hebben een Facebook pagina, telegram, twitter en/of slack kanaal, meldt je aan om meer info te vergaren. doorverwijzingslink vind je op desbetreffende website
- bezoek sowieso regelmatig de website van je coin, dit voor aankondigingen van releases, updates en of het aangaan van nieuwe partnerships (allen kunnen de dagelijkse koers flink beinvloeden)
- maak een plan voor jezelf en een shortlist van coins die je in je blockfolio wil hebben en houden
- meld je aan op meerdere exchanges (ook al ben je er niet actief)
- kijk op www.coinmarketcap.com naar de waarde van een coin. Met het tabblad markets zie je de waarde per exchange (kan je dus goedkoper inkopen dan dat je je uitsluitend op 1 exchange richt)
- je van de ene exchange kan withdrawen en dit kan depositen bij een andere exchange (mits deze exchange de coin ook verhandelt)


ICO's zijn een mogelijkheid om relatief goedkoop coins te verwerven. Hierbij geldt helemaal dat je je moet inlezen en veel vertrouwen in het bedrijf erachter moet hebben. Een ICO is namelijk geen garantie dat het een succes wordt. Maar als het een degelijk idee en bedrijf is, dan zou je op een later tijdstip de coin voor een veelvoud kunnen verkopen.
LET OP ER ZIJN OOK OPLICHTERS MET ICO'S ACTIEF!!!

Verder ga ik me meer richten op investment funds. Dit zijn specialisten die met de ingelegde investeringen verantwoord en gespreid beleggen. Dit met als doel op langer termijn de waarde van de coin te verveelvoudigen of periodiek een dividend uit te betalen. Komende maanden gaat mijn maandelijkse inleg hier naar toe. Op deze manier vergelijk ik het met een beleggings- of pensioenfonds. Het rendement zal lager zijn dan wat de grote ervaren jongens bereiken. Maar het risico is imo ook lager dan dat je zelf aan de slag gaat en vaker de plank misslaat dan een keer goed raakt.

De investment funds die mijn aandacht hebben zijn;
- https://ethmon.com/ (tijdens de ICO zijn 28-2900 voor $20p/st van de max. 100.000 verkocht, resterende zijn nog te koop voor $23 p/st) Ethmon is een onderdeel van CryptoCalls (geven via telegram gratis en betaalde crypto investeringstips evt. te betalen met BTC en/of Ethmon coin)
- https://www.iconomi.net/digital-assets
- https://smartift.com/ (de ICO is net afgelopen, site is momenteel under construction)

[ Bericht 3% gewijzigd door SMS303 op 17-09-2017 01:47:08 ]
pi_173818921
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 18:22 schreef June. het volgende:
Fijn topic! Andere optie als beginner: account maken op de Exchange kraken.com. Hier kun je je euro direct onwisselen voor meerdere coins, onder andere bitcoin en ethereum
aha dit wist ik niet... dit is dus in FIAT gaan? :P
zo kan je dus inspelen op de schommelende euro/dollar waarde van BTC ...

edit:
Ik zit DEX (WaveLite Client Exchange) en EtherData (Ethereum platform) wat beter door te nemen...
Op beide exchanges zijn verschillende pairs (zoals Waves/BTC, of ETH/BTC) beschikbaar. De tokens van ICO's op het Waves platform vind je op DEX en die op het Ethereum platform op Etherdelta. Je kan hier niet zoals op Kraken in FIAT gaan. Dat FIAT gaan is wel een sterk punt van Kraken....

[ Bericht 10% gewijzigd door SMS303 op 17-09-2017 03:37:57 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')