YUM!!!quote:Op dinsdag 3 januari 2017 20:10 schreef realAIVD het volgende:
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:
Honey Pork Noodle Salad
(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)
[ afbeelding ]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 18:45 schreef realAIVD het volgende:
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!!
...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
ehm ja, toen ik zei dat ik een naar smaak aangepast sausje had gebruikt, bedoelde ik (een versie van) "jouw" yin yin saus!!quote:Op woensdag 11 januari 2017 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!
Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
dat vouwen heb je na twee of drie velletjes in de vingersquote:Op woensdag 11 januari 2017 15:27 schreef MutedFaith het volgende:
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.
Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
Gaaf!quote:Op woensdag 11 januari 2017 14:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.
Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).
Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....
[ afbeelding ]
....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)
tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4
[ afbeelding ]
Bedacht.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:52 schreef vinnypassy het volgende:
Pindakaas met ontbijtspek, nice. Hoe kom je daarop?
Ziet er goed uitquote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).
Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.
Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)
[ afbeelding ]
👍 Ook nog gochujang gekocht?quote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).
Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.
Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)
[ afbeelding ]
haha, Bunzlau castle!quote:Op vrijdag 27 januari 2017 22:09 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ziet er goed uit
m'n ma heeft dat servies ook
Lekker. Ik kook eigenlijk te weinig Koreaans. Moet mijn Koreaanse kookboeken maar weer eens bovenop leggen. Misschien binnenkort een Koreaanse varkensschouder maken of zo.quote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel
ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)
[ link | afbeelding ]
Ciabatta met gerookte eendenborst, kwarteleitjes en hoisionsaus
Nou ja, eigenlijk moesten de eendenborst en de kwarteleitjes gewoon op wegens bijna over de datum.
Dit precies!quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ziet er lekker uit.
Sowieso, Broodjesblog
Ooooh, wat ziet dat er allemaal lekker uit.quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)
Lijkt me lekkerquote:Op donderdag 2 februari 2017 11:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Zuurkoolkroketten niet moeilijk om te maken, maar je bent er wel even mee bezig.
Bij de term poke bowl moet ik helaas toch steeds aan pikachu denkenquote:Op dinsdag 31 januari 2017 14:31 schreef realAIVD het volgende:
Zojuist als lunch zo'n hipster poké bowl gemaakt, tenminste, iets dat er op lijkt.
Prefab gehaktballetjes?quote:Op zondag 5 februari 2017 18:42 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
soepje met lekkere balletjes.
[ afbeelding ]
kleine gehaktballetjes i.c.m. snijbonen en witte rijst & jus.
Note!
Wat eten en drinken we vandaag #375 Smikkelen & Acclimatiseren.
nee hoor!quote:Op dinsdag 14 februari 2017 10:00 schreef LovelyLady het volgende:
Edit: dit is alleen voor avond eten zie ik. Excuus
Oh in dat geval:quote:
Ziet er wel echt heel lekker uit .!quote:Op zaterdag 18 februari 2017 13:39 schreef RobinOok het volgende:
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :
[ link | afbeelding ]
Welsh Rarebit Inspired Tosti
Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
Ik vind het er anders prima uit zien...gesmolten kaas!quote:Op zondag 19 februari 2017 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard.
PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was!quote:Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Jeetje wat veel. Heb je dat echt opgekregen.quote:Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Je mag best eerlijk zeggen wat je denkt. Dit was een licht voorgerecht, voor we aan de bavette en salted caramelijs met chocoladetaart gingen.quote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was!
(en dat is gemeend!)
Was ook erg lekker. Jammer dat de verlichting zo rot is bij die vriend. Had er betere foto's van willen maken.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker!
Waar gekocht? Ik ben nog moed aan het verzamelen om ze zelf te maken. Zie dat al helemaal mis gaan.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ook in Vietnam volop te koop op straat. Zowel met octopus als met garnaal.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
whut als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeftquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatiequote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:37 schreef tombolafan het volgende:
[..]
whut als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeft
Speciale relatie in je hoof!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:42 schreef MCH het volgende:
[..]
Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatie
Ik heb het ooit ergens gekocht toen een vriendin me meenam naar een "japanse markt", oftewel alleen maar anime en manga droeftoeters. Buitenkant was heel crispy en de binnenkant zacht en melig, ik neem aan dat dat niet is hoe het hoort? Want dat was erg vies Kwam volgens mij uit de frituurquote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Speciaal voor jou: nooit vertoonde, unieke, zelfgemaakte èn zelfbedachte takoyaki. Met nashipeer, spekjes en Zeeuwse stroop.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
doe maar niet zo aangebrand. ik bedoelde die dingen die je uit de vriezer had.quote:Op zondag 9 april 2017 00:01 schreef RobinOok het volgende:
Mooi zo, krijg jij een frikandel met appelmoes.
je hebt ze toch ook helemaal moeten 'pimpen' om ze eetbaar te maken? ik haat die slechtgevulde troep. zoals ook alle bapao uit de vriezer.quote:Op zondag 9 april 2017 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe/ben niet aangebrand hoor. :-)
Vind het nooit een probleem als iemand iets niet lekker lijkt.
Kan. Ik vind ook zoveel er niet lekker uitzien.
Het is ook moeilijk uit te leggen. Sorry.quote:Op zaterdag 15 april 2017 13:52 schreef Prego het volgende:
Met banaan? Daar kan ik me niks bij voorstellen.
zal ik doen (met argwaan ), kan ik tegelijkertijd weer eens sriracha chilisaus makenquote:
ik vind t wel leukquote:Op zondag 16 april 2017 14:12 schreef Guanabana het volgende:
Ik kom hier normaal gesproken nooit (so go easy on me ), maar ik wilde even mijn Paascreatie delen.
[ afbeelding ]
Broodbakje met ei en spek.
Ik vind het er superschattig uitzien!quote:Op zondag 16 april 2017 14:12 schreef Guanabana het volgende:
Ik kom hier normaal gesproken nooit (so go easy on me ), maar ik wilde even mijn Paascreatie delen.
[ afbeelding ]
Broodbakje met ei en spek.
quote:Op donderdag 20 april 2017 17:58 schreef realAIVD het volgende:
Broodje Saté Tempeh
Tempeh gemarineerd in een ketjap, sojasaus, pindakaas, ketchup, sambal, azijn mengsel, vervolgens gebakken in de oven.
Broodje, zoete chilisaus, sate tempeh plakken, julienne wortel, plakjes komkommer, druppels sriracha....voila
[ afbeelding ]
Mooi hoor!quote:Op woensdag 26 april 2017 12:49 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Ik heb een 'kaasplankje' gemaakt gisteravond. Was lekker. En teveel.
[ afbeelding ]
Dat is je zeker gelukt!quote:Op woensdag 26 april 2017 12:57 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
.. 2
Maar een heel groot deel is in de koelkast gezet
Ik wilde gewoon iets moois maken
Ziet er tof uit!quote:Op woensdag 26 april 2017 12:57 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
.. 2
Maar een heel groot deel is in de koelkast gezet
Ik wilde gewoon iets moois maken
Oh ik vond hem wel lekker! Wel prijzig ja, maar muf, nee, niet echtquote:Op woensdag 26 april 2017 17:45 schreef mark_dabomb het volgende:
Die barolo kaas, iedereen is daar zo lyrisch over, hoe vond je hem?
Ik vond hem muf en extreem duur...
ik vind gesmolten kaas bij Robin er altijd verrukkelijk uitzienquote:Op donderdag 27 april 2017 15:12 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind gesmolten kaas nooit zo fotogeniek. Het was ongetwijfeld heerlijk, daar niet van.
Zien er mooi en smakelijk uit.quote:Op woensdag 17 mei 2017 11:25 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Bokkenpootjes macarons. Ik keek er tegenop om ze te maken, maar viel ontzettend mee.
Wauw, die zien er mooi uit! Goeie foto ookquote:Op woensdag 17 mei 2017 11:25 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Bokkenpootjes macarons. Ik keek er tegenop om ze te maken, maar viel ontzettend mee.
Jammie!!quote:Op zaterdag 20 mei 2017 19:10 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Nasi, atjar ketimoen, kip sate , sambal goreng telor en een berg kroepoek.
Lekker eten hoor!quote:Op zaterdag 20 mei 2017 19:10 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Nasi, atjar ketimoen, kip sate , sambal goreng telor en een berg kroepoek.
Nee, die komen uit een pakje.quote:
Ben ik wel benieuwd hoe de 'bite' van de tempeh is?quote:Op donderdag 20 april 2017 17:58 schreef realAIVD het volgende:
Broodje Saté Tempeh
Tempeh gemarineerd in een ketjap, sojasaus, pindakaas, ketchup, sambal, azijn mengsel, vervolgens gebakken in de oven.
Broodje, zoete chilisaus, sate tempeh plakken, julienne wortel, plakjes komkommer, druppels sriracha....voila
[ afbeelding ]
Dat is een lastige...ik kan niet op een vergelijking komen om je een idee te geven.quote:Op dinsdag 6 juni 2017 05:44 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ben ik wel benieuwd hoe de 'bite' van de tempeh is?
Ik ben gewend om tempeh eerst te frituren en dan te smoren in een sausje/boemboe oid. Nu ik jouw recept lees ben ik toch nieuwsgierig geworden om de oven te gebruiken. Denk dat ik allebei de methodes ga proberen, frituren en dan met marinade en op jouw manier. Het ziet er iig heerlijk uitquote:Op dinsdag 6 juni 2017 10:28 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat is een lastige...ik kan niet op een vergelijking komen om je een idee te geven.
Het is in ieder geval anders dan wanneer je het in de pan bakt of frituurt, toch zijn de (niet te dikke) plakken als ze op deze manier uit de oven komen wel stevig, maar zeker niet hard. Het geheel was erg lekker, zeker in combinatie met de knapperige wortel julienne en de komkommer
Dank je! Ik zal je zeker op de hoogte houden en als ik het niet vergeet ook een fotootje of twee.quote:Op dinsdag 6 juni 2017 15:42 schreef realAIVD het volgende:
Leuk, ben benieuwd welke versie lekkerder is, dus ik hoop dat je dat nog even laat weten!
Verder heb ik er even het hele recept bij gepakt:
tempeh in dunne plakjes snijden (<1 cm)
Vervolgens marineren, minstens een uur, zo af en toe keren.
marinade,
voor 2 personen eetlepels, voor 1 persoon dessertlepels:
- 2 ketjap
- 1 sojasaus
- 2 pindakaas
- 1 ketchup
- 1/2 sambal badjak
- 1/2 azijn
oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
op bakpapier oid de tempehplakken naast elkaar bakken, 8 - 10 minuten
lekkerste als het enigszins afgekoeld is (lauw-warm)
Serveren op een broodje met onderaan zoete chilisaus, dan de tempeh plakken, dan julienne geraspte wortel, dan dunne plakjes komkommer, dan wat sriracha
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
quote:Op zondag 11 juni 2017 17:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ik zag vandaag een recept voor Tarte Tartin voorbij komen en ik dacht: "O ja.. nog nooit gemaakt, dus laat ik het maken." Vanavond als toetje met een bolletje ijs en wat slagroomZo zou het er bij mij ook uitzien.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oeps-momentje bij het omkerenquote:Op maandag 12 juni 2017 18:49 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Zo zou het er bij mij ook uitzien.
Ja, sorry, maar dat zijn echt geen foodgawkerwaardige foto's hoor.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic.
quote:Op dinsdag 20 juni 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic.
quote:Op dinsdag 20 juni 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic.
Lekker? Ziet er goed uit!quote:Op donderdag 10 augustus 2017 15:56 schreef n0a het volgende:
Even een kickje.
[ afbeelding ]
Eerste keer dat ik garnalen in panko maakte. Er overheen een chili karamelsaus.
Ja, dit. Buikspek en snickersbar. Ziet er geweldig uit Vinny.quote:Op maandag 14 augustus 2017 21:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Fantastisch vinny! Ik zou voor- en hoofd omdraaien. Ik wil het buikspek en de snickerbar proeven
quote:Op maandag 11 september 2017 18:55 schreef Lilith_Immaculate het volgende:
Ik moet nog even oefenen met Foodgawker stijl foto's, maar je moet ergens beginnen.
Dit was mijn kip Jalfrezi vanavond:
[ afbeelding ]
Lekker. Gaat een blijvertje worden. Recept van de Hairy Bikers diet club.
o, dit had je zelf gemaakt?quote:Op vrijdag 22 september 2017 10:13 schreef Lilith_Immaculate het volgende:
Dim sum
[ link | afbeelding ]
Nee hoor, zo geniaal ben ik nog niet. Dit was uit eten maar het mooie plaatje vond ik wel foodporn waardigquote:
Oh, niet aan gedacht. Ik zal het de volgende keer anders doenquote:Op vrijdag 22 september 2017 18:43 schreef RobinOok het volgende:
Dat past beter in dit topic, Lilith : CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #25
quote:Op zondag 24 september 2017 13:08 schreef Molo het volgende:
Gewoon lekker thee erbij drinken ipv op roken, vaak veel lekkerder, ja toch, niet dan
Ik rook qua 'thee' graag op jasmijn. Da's wel lekker.quote:Op zondag 24 september 2017 13:05 schreef RobinOok het volgende:
Smaak en/of geur. Eigenlijk altijd een teleurstelling als ik rook op thee. Ik geloof dat ik er gewoon niet meer intrap vanaf nu. Als ik dat tenminste niet ook keihard weer vergeet.
Zwarte of groene?quote:Op zondag 24 september 2017 18:02 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik rook qua 'thee' graag op jasmijn. Da's wel lekker.
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.quote:Op zondag 15 oktober 2017 11:36 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen?
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.quote:Op zondag 15 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er prachtig uit.
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?quote:Op zondag 15 oktober 2017 19:23 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.
[..]
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
Thanks! Tuurlijk: 125ml room tegen de kook aan brengen, 250gr witte chocolade (gebrokkeld) erbij doen en goed er door mengen. Kort laten afkoelen en dan 175gr yoghurt (ik gebruikte Skyr, maar Griekse yoghurt kan ook goed) erdoor spatelen totdat alles een geheel is. Daarna minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 10:57 schreef ecstasy het volgende:
[..]
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?
SPOILER: bordje met van allesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En? Waarom?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan?
Ik weet het dus nog steeds niet.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan?
Ja, dat is het ook; zonde om weg te gooien. Maar goed, op zijn Robin's ga ik vanmiddag broodjes met leftover maken en vanavond de malse stukjes licht opbakken om in een wrap te stoppen. Met de botjes en het karkas ga ik proberen een lekkere bouillon te trekken. Als dat lukt, gaat dit zéker vaker gebeuren.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:25 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip.
Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten.
Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.
En als je wilt kun je er 2 dagen van eten.
Alleen, wij willen dat niet.
Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeën.
Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van....
Het is gewoon te leuk.
Nee, ik had teveel honger om een foto te maken. Was wel lekker. Zelf kerriesausje (mayo, yoghurt, kerrie, sherryazijn en peper & zout) gemaakt. Rood uitje, ijsbergsla en appeltje erbij en dat was een hele prima lunch.quote:Op zondag 29 oktober 2017 19:08 schreef RobinOok het volgende:
Geen foto van je broodje kip?
Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje.
Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha.
[ afbeelding ]
En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt.
[ link | afbeelding ]
Thai Fish Cakes
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rulesquote:Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik
Voorgerecht was een (beetje truttig ) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
[ afbeelding ]
Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus
[ afbeelding ]
Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje.
[ afbeelding ]
Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten.
My kitchen rules maar deze heb ik daar niet vanquote:Op zaterdag 18 november 2017 22:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules
Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit.
Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!quote:Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Voorgerecht was een (beetje truttig ) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
Was heel simpel Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheenquote:Op zaterdag 2 december 2017 21:24 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!
Oh nice dat is idd erg simpel Thanks!quote:Op zondag 3 december 2017 13:56 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Was heel simpel Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen
Staat onder de foto:"quote:
Na dat plaatje helemaal niet meer verder naar beneden gescrolledquote:Op woensdag 6 december 2017 15:53 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Staat onder de foto:"
Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.
Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht.
Ziet er mooi én lekker uit!quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]
Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]
Andere uitvoering:
[ afbeelding ]
Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[knip = van achterlijk grote foto's van 4 MB waardoor je pagina langzaam laad in je browser]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker?quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]
Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]
Andere uitvoering:
[ afbeelding ]
Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
Klopt, ben ik zelf ook niet zo van maar zag er mooier uit mét dan zonder;)quote:Op woensdag 6 december 2017 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er mooi én lekker uit!
(Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen)
Ja, alles zelf gemaakt en opgemaakt. Dat laatste is omdat ik er net pas achter kom dat deze reeks bestaat haha, kom hier zeker vaker in het vervolg!quote:Op donderdag 7 december 2017 09:57 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker?
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebtquote:Op donderdag 7 december 2017 10:57 schreef MutedFaith het volgende:
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst.
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.quote:Op donderdag 7 december 2017 12:48 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt
Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk)
-mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo).
-5 takjes koriander
-1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant)
-halve rode ui
-lente uitje
-klein teentje knoflook
-1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder.
-sap van 3 limoenen
Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper.
Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes!
Dit is wat ik zelf altijd aanhoud.. Niet alleen omdat de smaken er naar mijn mening dan beter uit komen maar ook omdat de vis bij een kortere tijd gewoonweg vaak niet "gaar" is. Ook de structuur veranderd wanneer het gegaard is door het zuur, iets wat kenmerkend is voor ceviche, dat bereik je met een kwartiertje marineren simpelweg niet.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:13 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.
Ik doe zelfs 10 minuten max als het een stevige vissoort is, meeste is veel korter.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:13 schreef MutedFaith het volgende:
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.
Maar dan heet het geen ceviche;)quote:Op donderdag 7 december 2017 14:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik doe zelfs 10 minuten max als het een stevige vissoort is, meeste is veel korter.
was slechts een opmerking, calm your tittiesquote:Op donderdag 7 december 2017 14:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Oh, niet? Jeetje. Ik wist niet dat jij de bedenker van dit gerecht was.
Door de garing met zuur veranderd de structuur van de eiwitten. Bij vis uit dit zich in het steviger worden van de vis en creëert het dus een soort bite.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:47 schreef emmyemmy2 het volgende:
4 uur lijkt me inderdaad echt veel te lang, dat is dan toch net pap in je mond
Ik heb het eigenlijk nog nooit met zo'n korte garing geprobeerd.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:54 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik ben van mening dat 4 uur gewoon niet juist is, lijkt me dan ook niet lekker
Scherp opgemerkt. Ik ga het binnenkort een keer proberen op de andere manier. Je hebt trouwens wel gelijk dat er op veel sites een tijd van 15 minuten oid wordt aangeduid.quote:Op donderdag 7 december 2017 15:05 schreef MutedFaith het volgende:
Maar als ik naar je recept kijk dan denk ik dat het verschil in marineertijd wellicht ook samenhangt met een verschil in hoeveelheid zuur. Jij gebruikt 3 limoenen op 500 gram vis, recepten die ik eerder tegenkwam (en gebruikte als test) gebruiken ongeveer 120 ml (0,5 cup) citrussap op 450 gram (1 pound) vis.
Minder zuur betekent natuurlijk langer marineren.
Common Mistakes To Avoidquote:Op donderdag 7 december 2017 14:21 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Heb je een bron waar ze het hebben over een kwartiertje?
Als dat enige bron was... die deed ik er maar voor grap bij omdat ik die toevallig tegenkwam en die extreem lange tijd had. En zelf kwam je trouwens met de huffington post aan Wanneer is Alison Spiegel voor het laatst in Zuid-Amerika geweest?quote:Op zondag 10 december 2017 00:25 schreef RobinOok het volgende:
Seriously, Anny's Healthy Kitchen? Goeie bron!
Ach van mij mag je best de mening van een of andere new yorkse foodie posten, maar jij zit meteen weer zo te bitchen als ik een weblog van iemand post die daadwerkelijk jaren in mexico gewoond heeft en bovendien negeer je de goede bronnen die ik ook noemdequote:
Gelukkig kun je wel lekker kokenquote:Op zondag 10 december 2017 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Oh, sorry. Dat komt zo, het boeit me niet.
Ik ben benieuwd wat je tijdens de feestdagen gaat maken, je gerechten zien er altijd zo mooi en lekker uitquote:Op vrijdag 22 december 2017 13:59 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Taiwanese Steak Sandwich
Er moet meer gekookt en gefotografeerd worden! Topic viel bijna van de bladzijde. Dat moet niet!
Ik at een stukje leftover Taiwanese steak in plakjes op een ciabatta afbakbroodje met Okonomiyaki saus, Kewpie mayonaise, sjalot en koriander.
Ik zal het nog wel posten in het kersttopic. Maar met kerst ziet het er altijd een stuk minder mooi uit. ;-)quote:Op vrijdag 22 december 2017 17:23 schreef Serieliefhebber het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wat je tijdens de feestdagen gaat maken, je gerechten zien er altijd zo mooi en lekker uit
Niet helemaal jouw stijl, toch?quote:Op zaterdag 6 januari 2018 08:52 schreef realAIVD het volgende:
Rauwe andijvie stamppot met Indische gehaktballetjes
[ afbeelding ]
Een chef uit Peru waar ik in Chili erg lekkere ceviche at... Zei me dat hij de ceviche de avond vooraf maakt. Dit is dan ook zoals ik het die als ik het al maak (doe ik niet zo vaak).quote:Op donderdag 7 december 2017 16:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Common Mistakes To Avoid
[ afbeelding ]
7 Overmarinating
Most chefs recommend marinating fish for ceviche for at least 10 to 20 minutes. It ensures that the fish properly absorbs the citrus juice and turns an opaque color. Anything over an hour, and you run the risk of the fish falling apart.
Bron : How to Make the Perfect Ceviche and 10 Common Mistakes to Avoid
Zeevis is toch altijd ingevroren geweest tegen wurmen enzo? Of bedoel je andere problemen in kwaliteit?quote:Op zaterdag 6 januari 2018 19:35 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Een chef uit Peru waar ik in Chili erg lekkere ceviche at... Zei me dat hij de ceviche de avond vooraf maakt. Dit is dan ook zoals ik het die als ik het al maak (doe ik niet zo vaak).
Dat is mijn enige bron overigens, ik denk dat het ook van de vis afhangt. Stevige vis heeft vast langer nodig dan zachtere witvis als kabeljauw.
Maar voor de voedselveiligheid is tien minuten erg kort. Dan moet je wel zeker zijn van de kwaliteit vis.
Vrijwel alle zeevis is ingevroren geweest, maar ik bedoel meer hoe vers en goed van kwaliteit het is. Het zuur breekt de structuur een beetje af. Stevige vis heeft langer nodig dan zachtere vis lijkt mij.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 19:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeevis is toch altijd ingevroren geweest tegen wurmen enzo? Of bedoel je andere problemen in kwaliteit?
Ach, mijn geknutsel in de keuken wordt volledig geïnspireerd door de recepten waar ik tegenaan loop.....en sinds ik op aanraden van een zekere website ( ) ABC-ketjap in huis heb, lust ik dat best graag.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 14:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet helemaal jouw stijl, toch?
Indisch, met ketjap en sambal?
Wow ziet er goedquote:Op zondag 7 januari 2018 14:27 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Aardappelkroketjes met Indiase Twist
Het recept voor mijn zelfbedachte, zelfgemaakte kerstkroketten staat online.
Uiteraard best wat werk, maar als je ze invriest ben je dat tegen de tijd dat je ze gaat eten weer vergeten, want dan is het opeens fast food en bovendien denk je alleen nog maar "ooooooh, wat lekker en wat leuuuk!".
Dat ziet er geweldig uit zeg!! En gezien de ingrediënten moet het ook lekker zijn. Superquote:Op zondag 7 januari 2018 14:27 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Aardappelkroketjes met Indiase Twist
Het recept voor mijn zelfbedachte, zelfgemaakte kerstkroketten staat online.
Uiteraard best wat werk, maar als je ze invriest ben je dat tegen de tijd dat je ze gaat eten weer vergeten, want dan is het opeens fast food en bovendien denk je alleen nog maar "ooooooh, wat lekker en wat leuuuk!".
Ik heb ze ooit zelf gemaakt, maar vond ik echt te moeite niet waard tegenover kopen. Ik had ze niet meer en dacht dat het een goed idee was om ze te maken.quote:Op zondag 7 januari 2018 17:06 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat ziet er geweldig uit zeg!! En gezien de ingrediënten moet het ook lekker zijn. Super
Jullie hele kerstdiner ziet er trouwens ook goed uit...ik zie op de fotocollage (rechts boven) dat je pannenkoekjes met eend/lente-ui/komkommer/hoisin hebt gegeten...zijn die pannenkoekjes zelfgemaakt en zo ja, hoe doe je dat?
Ja, zelfgemaakt, recept staat hier onderaan : http://www.aziatische-ingredienten.nl/pekingeend-pannenkoekjes/quote:Op zondag 7 januari 2018 17:06 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat ziet er geweldig uit zeg!! En gezien de ingrediënten moet het ook lekker zijn. Super
Jullie hele kerstdiner ziet er trouwens ook goed uit...ik zie op de fotocollage (rechts boven) dat je pannenkoekjes met eend/lente-ui/komkommer/hoisin hebt gegeten...zijn die pannenkoekjes zelfgemaakt en zo ja, hoe doe je dat?
Ja, ik baal wel dat ik het bij mijn ouders deed en er geen mogelijkheid was om foto's te maken. Dus ook in die zin nog overbodig werk. Want heb je er nou aan zonder foto's! Dus eigenlijk moet ik nog een keer.... Maar goed, dat kan ook wel een keer op een verloren middagje. Als het licht goed is.quote:Op zondag 7 januari 2018 18:52 schreef realAIVD het volgende:
Oke, ik vertrouw volledig op jullie ervaringen (haha), en ik ga daar dus niet voor de keuken in sprinten, maar wel erg leuk om te zien hoe ze gemaakt kúnnen worden! Dank voor het recept!
......en aan het eind heb je dan toch maar mooi een lekkere maaltijd! Ik krijg spontaan trek in eend en hoisinquote:Op zondag 7 januari 2018 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik baal wel dat ik het bij mijn ouders deed en er geen mogelijkheid was om foto's te maken. Dus ook in die zin nog overbodig werk. Want heb je er nou aan zonder foto's! Dus eigenlijk moet ik nog een keer.... Maar goed, dat kan ook wel een keer op een verloren middagje. Als het licht goed is.
Leuk om te zien dat meerdere mensen thuis zo koken. Om de 1 of andere reden besteed ik ook vaak tijd aan opmaak als ik alleen eet, misschien onbewust oefenen.quote:Op zondag 21 januari 2018 21:41 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer gekookt. Niet te spannend, want 's middags niet thuis, dus ik heb vooral wat dingen gemaakt die ik eerder had gemaakt. Het werd:
- Tonijntartaar met avocado-misopuree, Granny-smith en sojamayonaise
- Buikspek met geroosterde venkel, zoetzure venkel, whisky-honingsaus en aardappelkroketjes
- Bananasplit (gebakken banaan, chocoladeparfait met amandelcrumble, vanille-ijs met chococrumble, amandelspongecake en chocoladekaramelsaus)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel valsgespeeld met de kroketjes; die kwamen rechtstreeks bij de Jumbo vandaan.
Maar hoe een bord is opgemaakt is niet per definitie hoe je het moet opeten. Dat bordje tonijntartaar van mij ziet er op de foto netjes uit, maar toen ik het ging opeten was het een puinhoop; ik wil uiteindelijk wel bij elke hap zoveel mogelijk van de verschillende ingrediënten proeven. Dat is ook zo met die soep van jou: logisch toch om door te roeren en tijdens elke hap een beetje te proeven, ipv tijdens 1 hap heel veel van die katenspek bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 1 februari 2018 09:25 schreef govie het volgende:
Ik maak vaak recepten vanuit weblogs en wat ik wel eens ervaar is dat de foto's er zo mooi uitzien, maar het eindresultaat erdoor minder smaakt. Zo had ik laatst preisoep gemaakt, blijkt dat ze de "preistukjes pittige bite" en de gebakken katenspek er boven doen als een torentje. Leuk, maar hierdoor werd de preisoep veels te eentonig. Vandaar dat dat recept maar 3 sterren kreeg van bezoekers. Maar als je de gebakken katenspekstukjes en preistukjes gewoon in de soep husselt en doorroert, dan smaakte die als 5 sterren, geen grap.
Het ziet er dan ook prachtig uit, op de kroketjes na... bijna zonde om die er bij te doen (alhoewel het ook niet echt vies is ofzo).quote:Op zondag 21 januari 2018 21:41 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer gekookt. Niet te spannend, want 's middags niet thuis, dus ik heb vooral wat dingen gemaakt die ik eerder had gemaakt. Het werd:
- Tonijntartaar met avocado-misopuree, Granny-smith en sojamayonaise
- Buikspek met geroosterde venkel, zoetzure venkel, whisky-honingsaus en aardappelkroketjes
- Bananasplit (gebakken banaan, chocoladeparfait met amandelcrumble, vanille-ijs met chococrumble, amandelspongecake en chocoladekaramelsaus)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel valsgespeeld met de kroketjes; die kwamen rechtstreeks bij de Jumbo vandaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |