Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.quote:Op zondag 15 oktober 2017 11:36 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen?
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.quote:Op zondag 15 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er prachtig uit.
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?quote:Op zondag 15 oktober 2017 19:23 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.
[..]
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
Thanks! Tuurlijk: 125ml room tegen de kook aan brengen, 250gr witte chocolade (gebrokkeld) erbij doen en goed er door mengen. Kort laten afkoelen en dan 175gr yoghurt (ik gebruikte Skyr, maar Griekse yoghurt kan ook goed) erdoor spatelen totdat alles een geheel is. Daarna minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 10:57 schreef ecstasy het volgende:
[..]
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?
SPOILER: bordje met van allesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En? Waarom?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan?
Ik weet het dus nog steeds niet.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan?
Ja, dat is het ook; zonde om weg te gooien. Maar goed, op zijn Robin's ga ik vanmiddag broodjes met leftover maken en vanavond de malse stukjes licht opbakken om in een wrap te stoppen. Met de botjes en het karkas ga ik proberen een lekkere bouillon te trekken. Als dat lukt, gaat dit zéker vaker gebeuren.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:25 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip.
Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten.
Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.
En als je wilt kun je er 2 dagen van eten.
Alleen, wij willen dat niet.
Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeën.
Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van....
Het is gewoon te leuk.
Nee, ik had teveel honger om een foto te maken. Was wel lekker. Zelf kerriesausje (mayo, yoghurt, kerrie, sherryazijn en peper & zout) gemaakt. Rood uitje, ijsbergsla en appeltje erbij en dat was een hele prima lunch.quote:Op zondag 29 oktober 2017 19:08 schreef RobinOok het volgende:
Geen foto van je broodje kip?
Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje.
Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha.
[ afbeelding ]
En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt.
[ link | afbeelding ]
Thai Fish Cakes
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |