Dit is wat ik zelf altijd aanhoud.. Niet alleen omdat de smaken er naar mijn mening dan beter uit komen maar ook omdat de vis bij een kortere tijd gewoonweg vaak niet "gaar" is. Ook de structuur veranderd wanneer het gegaard is door het zuur, iets wat kenmerkend is voor ceviche, dat bereik je met een kwartiertje marineren simpelweg niet.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:13 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.
Ik doe zelfs 10 minuten max als het een stevige vissoort is, meeste is veel korter.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:13 schreef MutedFaith het volgende:
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.
Maar dan heet het geen ceviche;)quote:Op donderdag 7 december 2017 14:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik doe zelfs 10 minuten max als het een stevige vissoort is, meeste is veel korter.
was slechts een opmerking, calm your tittiesquote:Op donderdag 7 december 2017 14:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Oh, niet? Jeetje. Ik wist niet dat jij de bedenker van dit gerecht was.
Door de garing met zuur veranderd de structuur van de eiwitten. Bij vis uit dit zich in het steviger worden van de vis en creëert het dus een soort bite.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:47 schreef emmyemmy2 het volgende:
4 uur lijkt me inderdaad echt veel te lang, dat is dan toch net pap in je mond
Ik heb het eigenlijk nog nooit met zo'n korte garing geprobeerd.quote:Op donderdag 7 december 2017 14:54 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik ben van mening dat 4 uur gewoon niet juist is, lijkt me dan ook niet lekker
Scherp opgemerkt. Ik ga het binnenkort een keer proberen op de andere manier. Je hebt trouwens wel gelijk dat er op veel sites een tijd van 15 minuten oid wordt aangeduid.quote:Op donderdag 7 december 2017 15:05 schreef MutedFaith het volgende:
Maar als ik naar je recept kijk dan denk ik dat het verschil in marineertijd wellicht ook samenhangt met een verschil in hoeveelheid zuur. Jij gebruikt 3 limoenen op 500 gram vis, recepten die ik eerder tegenkwam (en gebruikte als test) gebruiken ongeveer 120 ml (0,5 cup) citrussap op 450 gram (1 pound) vis.
Minder zuur betekent natuurlijk langer marineren.
Common Mistakes To Avoidquote:Op donderdag 7 december 2017 14:21 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Heb je een bron waar ze het hebben over een kwartiertje?
Als dat enige bron was... die deed ik er maar voor grap bij omdat ik die toevallig tegenkwam en die extreem lange tijd had. En zelf kwam je trouwens met de huffington post aan Wanneer is Alison Spiegel voor het laatst in Zuid-Amerika geweest?quote:Op zondag 10 december 2017 00:25 schreef RobinOok het volgende:
Seriously, Anny's Healthy Kitchen? Goeie bron!
Ach van mij mag je best de mening van een of andere new yorkse foodie posten, maar jij zit meteen weer zo te bitchen als ik een weblog van iemand post die daadwerkelijk jaren in mexico gewoond heeft en bovendien negeer je de goede bronnen die ik ook noemdequote:
Gelukkig kun je wel lekker kokenquote:Op zondag 10 december 2017 00:42 schreef RobinOok het volgende:
Oh, sorry. Dat komt zo, het boeit me niet.
Ik ben benieuwd wat je tijdens de feestdagen gaat maken, je gerechten zien er altijd zo mooi en lekker uitquote:Op vrijdag 22 december 2017 13:59 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Taiwanese Steak Sandwich
Er moet meer gekookt en gefotografeerd worden! Topic viel bijna van de bladzijde. Dat moet niet!
Ik at een stukje leftover Taiwanese steak in plakjes op een ciabatta afbakbroodje met Okonomiyaki saus, Kewpie mayonaise, sjalot en koriander.
Ik zal het nog wel posten in het kersttopic. Maar met kerst ziet het er altijd een stuk minder mooi uit. ;-)quote:Op vrijdag 22 december 2017 17:23 schreef Serieliefhebber het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wat je tijdens de feestdagen gaat maken, je gerechten zien er altijd zo mooi en lekker uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |