abonnement Unibet Coolblue
pi_175158175
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik :)

Voorgerecht was een (beetje truttig :P) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.



Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus



Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje.



Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten.
  zaterdag 18 november 2017 @ 20:28:27 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175159204
Ziet er goed uit! ^O^
Leuk hoor.
pi_175160839
Dat ziet er lekker uit emmyemmy2
Dat voorgerecht :9~ :9
pi_175162521
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik :)

Voorgerecht was een (beetje truttig :P) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.

[ afbeelding ]

Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus

[ afbeelding ]

Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje.

[ afbeelding ]

Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten.
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules :)
Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit.

Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_175162705
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 22:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules :)
Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit.

Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je :)
My kitchen rules O+ maar deze heb ik daar niet van

En ja, normaal koken we voor ons tweetjes met kerst maar we wisten niet of dat dit jaar zou lukken dus we hebben samen maar een geniet avondje ervan gemaakt :9
  zaterdag 18 november 2017 @ 23:27:24 #231
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175163442
Ziet er heel goed uit!
  zaterdag 2 december 2017 @ 14:29:27 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175449422
Gisteren lam gegeten, met witte bonen met cherrytomaatjes.
En nu dus broodje lam met witte bonen humus. :9


Broodje lamsschouder met witte bonen hums
  zaterdag 2 december 2017 @ 21:24:40 #233
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_175458158
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:

Voorgerecht was een (beetje truttig :P) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_175469270
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 21:24 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!
Was heel simpel :P Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen :)
  zondag 3 december 2017 @ 21:24:17 #235
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_175478070
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 13:56 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Was heel simpel :P Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen :)
Oh nice dat is idd erg simpel :P Thanks!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  woensdag 6 december 2017 @ 15:46:16 #236
194233 Friday12
Originele kloon
pi_175530049
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
knip
Welk recept was dat?
  woensdag 6 december 2017 @ 15:53:17 #237
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175530204
quote:
6s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:46 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Welk recept was dat?
Staat onder de foto:"

Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.

Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht.
  woensdag 6 december 2017 @ 15:55:24 #238
194233 Friday12
Originele kloon
pi_175530240
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:53 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Staat onder de foto:"

Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.

Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht.
Na dat plaatje helemaal niet meer verder naar beneden gescrolled :9~
pi_175530599
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.


Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus


Andere uitvoering:


Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
pi_175532006
Die zien er lekker uit! Mooi, hoor. *O*
Is dat zo?
  woensdag 6 december 2017 @ 21:53:56 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175538009
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]

Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]

Andere uitvoering:
[ afbeelding ]

Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
Ziet er mooi én lekker uit! ^O^

(Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen)
pi_175540350
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.

[knip = van achterlijk grote foto's van 4 MB waardoor je pagina langzaam laad in je browser] :(

© Wat eten en drinken we vandaag #397 Sinterklaasvoedsel.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2017 23:29:39 ]
  donderdag 7 december 2017 @ 09:57:22 #243
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175544910
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]

Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]

Andere uitvoering:
[ afbeelding ]

Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker? ;)
  donderdag 7 december 2017 @ 10:57:35 #244
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175546093
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst. :P
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175547946
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 21:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er mooi én lekker uit! ^O^

(Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen)
Klopt, ben ik zelf ook niet zo van maar zag er mooier uit mét dan zonder;)
pi_175547993
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:57 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker? ;)
Ja, alles zelf gemaakt en opgemaakt. Dat laatste is omdat ik er net pas achter kom dat deze reeks bestaat haha, kom hier zeker vaker in het vervolg!
pi_175548322
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 10:57 schreef MutedFaith het volgende:
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst. :P
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt ;)

Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk)

-mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo).

-5 takjes koriander
-1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant)
-halve rode ui
-lente uitje
-klein teentje knoflook
-1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder.
-sap van 3 limoenen

Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper.

Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes!
pi_175549258
Nog een aantal dingen die ik een tijdje terug gemaakt heb:

Tongfilet





Ja, dit is veel werk;)



Calamares & zwaardvis



pi_175549608
Dat laatste kommetje had van mij iets voller gemogen, maar verder ziet het er wel top uit :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 7 december 2017 @ 14:13:38 #250
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175550206
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 12:48 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt ;)

Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk)

-mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo).

-5 takjes koriander
-1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant)
-halve rode ui
-lente uitje
-klein teentje knoflook
-1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder.
-sap van 3 limoenen

Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper.

Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes!
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')