voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rulesquote:Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik
Voorgerecht was een (beetje truttig ) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
[ afbeelding ]
Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus
[ afbeelding ]
Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje.
[ afbeelding ]
Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten.
My kitchen rules maar deze heb ik daar niet vanquote:Op zaterdag 18 november 2017 22:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules
Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit.
Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!quote:Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Voorgerecht was een (beetje truttig ) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
Was heel simpel Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheenquote:Op zaterdag 2 december 2017 21:24 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!
Oh nice dat is idd erg simpel Thanks!quote:Op zondag 3 december 2017 13:56 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Was heel simpel Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen
Staat onder de foto:"quote:
Na dat plaatje helemaal niet meer verder naar beneden gescrolledquote:Op woensdag 6 december 2017 15:53 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Staat onder de foto:"
Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.
Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht.
Ziet er mooi én lekker uit!quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]
Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]
Andere uitvoering:
[ afbeelding ]
Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[knip = van achterlijk grote foto's van 4 MB waardoor je pagina langzaam laad in je browser]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker?quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]
Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]
Andere uitvoering:
[ afbeelding ]
Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
Klopt, ben ik zelf ook niet zo van maar zag er mooier uit mét dan zonder;)quote:Op woensdag 6 december 2017 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er mooi én lekker uit!
(Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen)
Ja, alles zelf gemaakt en opgemaakt. Dat laatste is omdat ik er net pas achter kom dat deze reeks bestaat haha, kom hier zeker vaker in het vervolg!quote:Op donderdag 7 december 2017 09:57 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker?
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebtquote:Op donderdag 7 december 2017 10:57 schreef MutedFaith het volgende:
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst.
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.quote:Op donderdag 7 december 2017 12:48 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt
Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk)
-mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo).
-5 takjes koriander
-1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant)
-halve rode ui
-lente uitje
-klein teentje knoflook
-1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder.
-sap van 3 limoenen
Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper.
Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |