abonnement Unibet Coolblue
pi_171647551
Dank je wel :D Het was erg smakelijk, de volgende keer ga ik het proberen met ander fruit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171647994
quote:
7s.gif Op zondag 11 juni 2017 17:48 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ link | afbeelding ]

Ik zag vandaag een recept voor Tarte Tartin voorbij komen en ik dacht: "O ja.. nog nooit gemaakt, dus laat ik het maken." Vanavond als toetje met een bolletje ijs en wat slagroom :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo zou het er bij mij ook uitzien.
pi_171659835
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 18:49 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Zo zou het er bij mij ook uitzien.
Oeps-momentje bij het omkeren :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171815552


Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2017 17:17:40 ]
  dinsdag 20 juni 2017 @ 17:29:32 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171815810
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic.
Ja, sorry, maar dat zijn echt geen foodgawkerwaardige foto's hoor. :N
  dinsdag 20 juni 2017 @ 20:35:48 #156
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_171819318
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic.
_O-
.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 21:38:17 #157
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_171821469
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 17:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic.
:D

Doe eens een foto van Miep, ik ben erg nieuwsgierig.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_171996362
Had al een tijdje bahn xeo op de lijst staan om ergens te eten of thuis te laten bezorgen, maar vandaag zag ik ineens een zak rijstmeel liggen waarvan ik vergeten was wat ik er mee moest en er lag nog een stuk char siew in de vriezer en....ik had eigenlijk vrijwel alles in huis om zelf een poging te wagen.

En nee, dat char siew geen normaal ingrediënt is voor bahn xeo, dat weet ik, maar ik kan het aanbevelen hoor!...normaal zitten er ook vaak garnalen in, maar die heb ik weggelaten.
Verder zit er gewone ui, lente-ui en tauge door/in, wat munt er op en een hand sla er naast. Natuurlijk met (een simpele) nuoc cham om te dippen (in dit geval vissaus, limoensap, suiker en een groen rawitje).



Het was verrassend lekker. Binnenkort waarschijnlijk alsnog de echte versie van de vietnamees proeven, daar ben ik nog steeds benieuwd naar.
Dit is in ieder geval een blijvertje.
pi_173042512
Even een kickje.



Eerste keer dat ik garnalen in panko maakte. Er overheen een chili karamelsaus.
pi_173043459
quote:
0s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:56 schreef n0a het volgende:
Even een kickje.

[ afbeelding ]

Eerste keer dat ik garnalen in panko maakte. Er overheen een chili karamelsaus.
Lekker? Ziet er goed uit!
Is dat zo?
pi_173043792
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 16:52 schreef Smallish het volgende:

[..]

Lekker? Ziet er goed uit!
Ja, vond ik wel! Dank je. Had dit keer lekkere garnalen van de visboer.
  zondag 13 augustus 2017 @ 18:40:14 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173116510

Koud gestoomde aubergine met knoflookdressing


Mijn nieuwste favoriete aubergine zomerrecept. *O*
En van mij moeten de aubergines echt snotgaar. :9
Hier op de foto eigenlijk niet gaar genoeg.
In een warm waterbad (3 uur op 80C) was wel lekker, maar ziet er niet uit, het paars wordt bruin!


Maar makkelijk is het wel, wegens geen omkijken naar en het komt niet zo nauw. En lekker was dat ook.

(voor wie klikt, de algemene post over Chinese aubergines staat er eerst nog boven, dus voor het recept even doorscrollen)
pi_173128351
Ah, dat is inderdaad erg lekker, moet ik weer eens maken!
(zie ook tweede post van deze thread, het is alweer een tijd geleden)

een echte aanrader ..leuk de alternatieve dressing, ga ik ook eens proberen.
  maandag 14 augustus 2017 @ 15:57:17 #164
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_173138057
Ik ben er ook weer! Foto's van mijn Instagram geplukt, want geen goede camera ter beschikking.

Maar, het was geslaagd. Heb de laatste tijd wel vaker uitgebreid gekookt, maar kon geen (goede) foto's maken. Nu is alles helemaal gelukt en was het qua smaak perfect. Al zeg ik het zelf, mijn tafelgenoten bevestigden gelukkig.

Ik wilde al langer de snicker's bar van Shannon Bennett nog een keer maken. Hier ging het wel aardig, maar nu ging het helemaal zoals ik wilde. Alleen chocolade tempereren ging niet, want mijn thermometer was kapot; voor het effect (zie filmpje) maakte dat weinig uit. :)

Vooraf buikspek met appelsoep, geroosterde knoflookpuree en witte portsaus.
Hoofd was sous vide zalm met edamamepuree, aioli, tuinbonen, radijs en noripoeder
Na was dus de snicker's bar.







En let maar niet op het geluid bij het filmpje, er waren kids bij. :)



[ Bericht 0% gewijzigd door vinnypassy op 14-08-2017 17:16:11 ]
  maandag 14 augustus 2017 @ 16:29:43 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173138756
Jeetje mina weer. _O_

Eet je dan ook gewoon zelf mee?
Hoeveel tijd zit er dan tussen de gangen?
Ik zou dat alleen kunnen/willen als ik niet mee hoef te eten.
  maandag 14 augustus 2017 @ 16:39:55 #166
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_173138967
Ik eet zeker mee :) Het meeste had ik zaterdag (4 uur) en gisteren (1,5 uur) voorbereid. Gisteren om 17.30u met laatste voorbereidingen voorgerecht begonnen en dat stond denk ik om 18.15u op tafel, rond 20.00u hadden we het dessert denk ik op. Omdat ik dit nu een paar keer zo heb gedaan, zit er dus maximaal 30-45 minuten tussen de gerechten; prima om ff wat te praten (kan tegenwoordig tijdens het koken ook, mijn vriendin heeft een open keuken).
pi_173139486
_O_ _O_ :9~
  maandag 14 augustus 2017 @ 21:40:16 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173146527
Wat prachtig en heerlijk weer zeg, wow!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_173146736
_O_ wat geweldig weer! :D
pi_173146927
Fantastisch vinny! Ik zou voor- en hoofd omdraaien. Ik wil het buikspek en de snickerbar proeven :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_173147961
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 21:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Fantastisch vinny! Ik zou voor- en hoofd omdraaien. Ik wil het buikspek en de snickerbar proeven :9~
Ja, dit. Buikspek en snickersbar. Ziet er geweldig uit Vinny.
pi_173150160
Wauw!
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_173150337
Ik juist de zalm want ik ben geen toetjesmens en heb niet zo veel met varkensvlees.
Het ziet er iig allemaal goed uit ^O^
pi_173152340
Allemaal prachtig! En dat buikspek lijkt me helemaal geweldig.
pi_173328367
Geen culinair hoogstandje, maar wel knallende smaken en kleuren:

Tostadas met een klein beetje salsa verde (uit een potje), flink uitgebakken chorizo (voor de smaak en de textuur) met wat zwarte boontjes, mango salsa (mango, rode ui, puntpaprika, jalapeno, limoensap en zout) en lente-ui

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')