abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 22 november 2016 @ 09:43:04 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166819893
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:24 schreef Sotchi2014 het volgende:

[..]

Hardgekookt, en ik eet ze gewoon zo. Pellen en opeten (plakjes of halfjes)

Maar vaak eindig ik dus met zulke kneusjes, of erger (plaatje van google)
[ afbeelding ]
Hmm. Zou eens elders eieren gaan kopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166820086
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:01:29 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166820105
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:59 schreef Bleie het volgende:
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
Afaik is dat een fabel, maar je zou het kunnen proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166820664
Laat je de eieren goed schrikken? Ik had eerst dit probleem ook regelmatig maar sinds ik ze goed koel in koud water direct na het koken geen last meer van.
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:54:07 #105
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_166820835
Eieren laten schrikken is om het gaarproces te stoppen
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:54:52 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166820842
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:22 schreef FANN het volgende:

[..]

dan valt de schaal er van rottigheid zelf vanaf ofzo?
Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 10:56:11 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166820853
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 08:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Verder eieren niet in de koelkast bewaren
Alsof dat er wat mee te maken heeft! :o
pi_166820953
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alsof dat er wat mee te maken heeft! :o
Ik vind het wel een goede tip.
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:08:06 #109
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_166821042
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
Is dat zo? Ik had van mijn buren altijd eieren van hun kippen, uit het hok zo de pan in, nooit een probleem met pellen gehad.

Helaas zijn mijn buren verhuist...

Ik weet trouwens ook niet waarom eieren soms zo moeilijk te pellen zijn. Ik doe ze ook altijd in koud water, maar dat helpt niet altijd met het pellen.
pi_166821370
Ik weet het niet hoor. Volgens mij is het niet te sturen. Ik koop, bewaar en kook eieren altijd hetzelfde en de ene keer is het ei prima te pellen en de andere keer niet. Zelfs bij eieren uit dezelfde doos die evenlang in hetzelfde pannetje hebben gezeten kan het zijn dat je de ene zo pelt en bij de ander een kwartier bezig bent met kleine stukje eraf te pulken.

Ik denk dat het de schuld van de kippen is...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:28:40 #111
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166821391
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hmm. Zou eens elders eieren gaan kopen
Heb al best veel soorten gehad van veel verschillende supermarkten en filialen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 09:59 schreef Bleie het volgende:
Laat je ze schrikken? Of is het een fabeltje dat dat helpt?
Heb ik ook al mee geëxperimenteerd, (meestal doe ik het wel trouwens, uit de eierkoker niet zo vaak trouwens :P ) maar helpt ook niet.
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:29:17 #112
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166821401
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:27 schreef Karstman het volgende:
Ik weet het niet hoor. Volgens mij is het niet te sturen. Ik koop, bewaar en kook eieren altijd hetzelfde en de ene keer is het ei prima te pellen en de andere keer niet. Zelfs bij eieren uit dezelfde doos die evenlang in hetzelfde pannetje hebben gezeten kan het zijn dat je de ene zo pelt en bij de ander een kwartier bezig bent met kleine stukje eraf te pulken.

Ik denk dat het de schuld van de kippen is...
Ik kook altijd een hele doos (of 2..) tegelijk en dan verschilt het inderdaad ook nogal eens per ei
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:32:47 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166821465
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:02 schreef Tem het volgende:

[..]

Ik vind het wel een goede tip.
Ik geef je op een briefje dat het geen zak uitmaakt.
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:33:19 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166821473
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:08 schreef Snakey het volgende:

[..]

Is dat zo? Ik had van mijn buren altijd eieren van hun kippen, uit het hok zo de pan in, nooit een probleem met pellen gehad.
Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:39:02 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166821570
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik geef je op een briefje dat het geen zak uitmaakt.
voor het pellen? Geen idee, ik heb iig nooit problemen met pellen. Voor het verder verwerken maakt het wel veel uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:40:17 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166821586
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:29 schreef Sotchi2014 het volgende:

[..]

Ik kook altijd een hele doos (of 2..) tegelijk en dan verschilt het inderdaad ook nogal eens per ei
Ze komen ook allemaal van een andere kip
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:48:56 #117
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_166821716
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze komen ook allemaal van een andere kip
Haha, het is idd niet zo dat elke kip zo'n doosje onder z'n reet heeft en dat elke 10 dagen het doosje vervangen wordt :')
  dinsdag 22 november 2016 @ 11:53:56 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166821797
Waarom in de VS eieren gekoeld worden verkocht, en waarom in de EU niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:13:20 #119
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_166822107
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
Misschien gaven de buren me stiekem oude eieren. :P
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:15:01 #120
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166822136
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze komen ook allemaal van een andere kip
Maar ik mag ervan uitgaan dat ze uit dezelfde doos wel ongeveer dezelfde leefomstandigheden gehad hebben zoals voer en ongeveer even oud zijn :P
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:20:44 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166822260
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 12:15 schreef Sotchi2014 het volgende:

[..]

Maar ik mag ervan uitgaan dat ze uit dezelfde doos wel ongeveer dezelfde leefomstandigheden gehad hebben zoals voer en ongeveer even oud zijn :P
Klopt, maar de kippen zijn de variabelen, wellicht is dat de factor is de pelbaarheid?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166822262
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Afaik is dat een fabel, maar je zou het kunnen proberen
Bij het schrikken van een ei gebeuren er twee dingen: je stopt het kookproces en het ei blijft op dezelfde gaarheid als het was, gaart minder na.

Als je een gaatje in de schaal en het vlies prikt, dan loopt er bij het schrikken water tussen het vlies en het gare ei. Dat maakt pellen veel makkelijker. Tijdens het schrikken even een tik geven om dan het vlies te breken kan ook, in ieder geval helpt dat wel enorm.

quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 10:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee hoor, maar hoe verser het ei, hoe moeilijker te pellen.
Absoluut. Er is ook een wetenschappelijke verklaring voor maar die ben ik even kwijt. heel verse eieren zijn gemiddeld genomen veel lastiger te pellen dan wat oudere.
Whatever...
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:37:26 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166822495
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 12:20 schreef Spanky78 het volgende:


Absoluut. Er is ook een wetenschappelijke verklaring voor maar die ben ik even kwijt. heel verse eieren zijn gemiddeld genomen veel lastiger te pellen dan wat oudere.
Was het niet de zuurgraad die in de eerste 24 uur anders is dan daarna?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 november 2016 @ 12:52:57 #124
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_166822789
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Was het niet de zuurgraad die in de eerste 24 uur anders is dan daarna?
klopt

Why is this? In fresh eggs, the albumen (egg white) tends to stick to the inner shell membrane due to the less acidic environment of the egg.

After the eggshell's protective coat slowly wears off, the egg becomes porous, absorbs more air, and releases some of its carbon dioxide. This makes the albumen more acidic, causing it to stick to the inner membrane less. The egg white also shrinks slightly, so the air space between the eggshell and the membrane grows larger, resulting in boiled eggs that are easier to peel.

http://www.popsugar.com/f(...)-Hard-Boiled-7429332
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_166826936
hele verse eieren zijn idd een ramp om te pellen. verschilt per ras.
of het dooier mooi in het midden blijft verschilt ook per ras.

en verder gewoon niet pellen maar doormidden meppen en leeg lepelen.
pi_166828690
Geen tijd/ingrediënten om een frisse saus te maken bij dorade. Ik heb nog wel een flesje lemongrass chili woksaus van Conimex staan. Kan ik daar wat mee om er een leuke saus bij te maken? :P
hardcoholic
  dinsdag 22 november 2016 @ 18:29:19 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166829284
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 18:02 schreef Ferdii het volgende:
Geen tijd/ingrediënten om een frisse saus te maken bij dorade. Ik heb nog wel een flesje lemongrass chili woksaus van Conimex staan. Kan ik daar wat mee om er een leuke saus bij te maken? :P
Citroensap, olijfolie, wat chili en kappertjes in huis?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166830488
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 november 2016 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Citroensap, olijfolie, wat chili en kappertjes in huis?
Citroensap niet, dat is ook direct het probleem :P
hardcoholic
pi_166841964
Piet (of anderen), ik heb een recept met briskit maar dat verkopen ze niet in NL op dezelfde manier als in Amerika etc. Wat is een goede vervanger voor dit stuk vlees wat ik zonder te bestellen direct ergens kan scoren?

Online vind ik een diversiteit aan mogelijkheden..

Dank!
  woensdag 23 november 2016 @ 08:19:41 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166842303
Klapstuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166842336
Ok. Dank je wel.
  woensdag 23 november 2016 @ 08:31:52 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166842404
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2016 08:25 schreef WKFinal2010 het volgende:
Ok. Dank je wel.
Hou er rekening mee dat NL vaak (eigenlijk altijd) veel te mager is voor amerikaanse standaarden en bereidingswijzen. Probeer ook of je aan amerikaans vlees kan komen. Zo eet ik graag steak van de sucade gesneden, maar niet van NL rund.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166843367
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2016 08:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Klapstuk
Dat is inderdaad exact hetzelfde stuk vlees. Amerikanen gebruiken vaak point breast. Die is vetter.

Denk dat je dit zomaar bij je slager kunt bestellen. Sowieso sinds BBQ sinds een jaar of twee populair is, zijn dit soort stukken vlees meestal wel te bestellen.

Online zijn er al een aantal specialisten waar je van die typische Amerikaanse BBQ stukken kunt krijgen.

http://www.chowhound.com/food-news/162155/brisket-101/

Hierin staat nog wat meer over brisket. Let goed op welk stuk vlees je koopt :)
Whatever...
pi_166843856
Dank voor de info! Had al wel een online adres gevonden waar ik de Amerikaanse versie kon kopen. Toch maar eens aan wagen, iets voor in de kerstvakantie denk ik dan maar.
  zaterdag 26 november 2016 @ 22:12:41 #135
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_166921118
Langzaam gegaarde buikspek uit de oven.. Ik lees zoveel verschillende manieren en dan met name baktijden en temperaturen.
Piet wat raad je aan? ^O^
  dinsdag 27 december 2016 @ 10:58:16 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167635220
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 22:12 schreef Mubassie het volgende:
Langzaam gegaarde buikspek uit de oven.. Ik lees zoveel verschillende manieren en dan met name baktijden en temperaturen.
Piet wat raad je aan? ^O^
Woeps, sorry dat ik deze vraag gemist heb!
Koop buikspek aan één stuk met zwoerd, snij de zwoerd wiebertvormig in met een afstand van ca 2 cm tussen de snedes, niet diep snijden, alleen de huid.
Maak een pekeloplossing met drie kwart liter water, twee eetlepels zout, peper, foelie of muskaatnoot, tee eetlepels blanke azijn of citroensap.
Doe dit in een stevige plastic zak samen met het stuk buikspek.
Leg dit twee a drie dagen in de koelkast.
Hierna
Kook ca anderhalve liter water, haal het buikspek uit de zak en overgiet de zwoerdkant met het kokende water.
Neem een stel peen en gehalveerde uien, leg dit in een braadslee en leg de drooggedepte buikspek erop.
Stop dit in de oven bij 125-150 graden (boven en benedenwarmte) en laat het 2-3 uur garen, met de zwoerdkant omhoog
Zet de grill aan en draai de temp op max. Blijf erbij! De zwoerd popt na een minuut of wat op als popcorn.
Als de hele zwoerd zo opgepopt is haal je hem uit de oven, maar iig voordat het begint te verbranden.
Haal het vlees en de groente uit de braadslee, giet het vet af en maak een jus van de aanbaksels.
De zwoerd is heerlijk krokant om zo te eten, snij plakken van het buikspek en eet deze met de jus.

Ditzelfde kan je ook doen met een schouder, nekstuk of ham met zwoerd, heerlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2016 @ 13:20:48 #137
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_167638212
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2016 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Woeps, sorry dat ik deze vraag gemist heb!
Koop buikspek aan één stuk met zwoerd, snij de zwoerd wiebertvormig in met een afstand van ca 2 cm tussen de snedes, niet diep snijden, alleen de huid.
Maak een pekeloplossing met drie kwart liter water, twee eetlepels zout, peper, foelie of muskaatnoot, tee eetlepels blanke azijn of citroensap.
Doe dit in een stevige plastic zak samen met het stuk buikspek.
Leg dit twee a drie dagen in de koelkast.
Hierna
Kook ca anderhalve liter water, haal het buikspek uit de zak en overgiet de zwoerdkant met het kokende water.
Neem een stel peen en gehalveerde uien, leg dit in een braadslee en leg de drooggedepte buikspek erop.
Stop dit in de oven bij 125-150 graden (boven en benedenwarmte) en laat het 2-3 uur garen, met de zwoerdkant omhoog
Zet de grill aan en draai de temp op max. Blijf erbij! De zwoerd popt na een minuut of wat op als popcorn.
Als de hele zwoerd zo opgepopt is haal je hem uit de oven, maar iig voordat het begint te verbranden.
Haal het vlees en de groente uit de braadslee, giet het vet af en maak een jus van de aanbaksels.
De zwoerd is heerlijk krokant om zo te eten, snij plakken van het buikspek en eet deze met de jus.

Ditzelfde kan je ook doen met een schouder, nekstuk of ham met zwoerd, heerlijk.
Duidelijke taal en zo heb ik het nog nergens gezien!! Bedankt ga dit zeker proberen ^O^
  dinsdag 27 december 2016 @ 14:44:55 #138
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_167640907
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2016 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Woeps, sorry dat ik deze vraag gemist heb!
De zwoerd popt na een minuut of wat op als popcorn.
Ik had je jaren geleden gevraagd wat te doen met ham met zwoerd, maar koos er op het laatste moment toch voor de zwoerd eraf te snijden. Afgelopen kerst niet, en het was heelijk. Het 'poppen' zorgde wel voor consternatie aan tafel, waar men al met de voorgerechten was begonnen 😀
  woensdag 28 december 2016 @ 10:33:22 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167666672
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2016 14:44 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ik had je jaren geleden gevraagd wat te doen met ham met zwoerd, maar koos er op het laatste moment toch voor de zwoerd eraf te snijden. Afgelopen kerst niet, en het was heelijk. Het 'poppen' zorgde wel voor consternatie aan tafel, waar men al met de voorgerechten was begonnen 😀
Herinner ik me nog, hebben het er hier thuis nog wel eens over, die user die het lekkerste van de ham weggooide
:9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2016 @ 10:56:39 #140
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_167667290
Wil een chocolade soufflé maken als dessert, wat kan ik op voorhand al klaarmaken? Wat ik begreep, de chocolade mengeling kan al op voorhand, in de koelkast bewaren en bij gebruik op kamertemperatuur laten komen en dan de eiwit erbij mengen.

Eventueel de ramekins al prepareren. Maar de volledige mengsel Kan waarschijnlijk niet? De lucht uit de mengsel (eiwit) zal eventueel verminderen waardoor ik geen goede rijs zal krijgen?
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  woensdag 28 december 2016 @ 11:08:22 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167667599
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 10:56 schreef ASSpirine het volgende:
Wil een chocolade soufflé maken als dessert, wat kan ik op voorhand al klaarmaken? Wat ik begreep, de chocolade mengeling kan al op voorhand, in de koelkast bewaren en bij gebruik op kamertemperatuur laten komen en dan de eiwit erbij mengen.

Eventueel de ramekins al prepareren. Maar de volledige mengsel Kan waarschijnlijk niet? De lucht uit de mengsel (eiwit) zal eventueel verminderen waardoor ik geen goede rijs zal krijgen?
Soufflé zou ik niet van te voren klaarmaken.
Als je het chocolade mengsel in de koelkast zet, stolt het, daar ga je je eiwit niet meer doorheen krijgen. Soufflé is al lastig genoeg te maken zonder dat je het proces onderbreekt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2016 @ 11:13:53 #142
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_167667771
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Soufflé zou ik niet van te voren klaarmaken.
Als je het chocolade mengsel in de koelkast zet, stolt het, daar ga je je eiwit niet meer doorheen krijgen. Soufflé is al lastig genoeg te maken zonder dat je het proces onderbreekt.
Ok, begrepen. Vreesde er al voor.
Maar ook niet als ik de chocolade mengsel zeg maar minstens een uur op voorhand uit de koelkast haal? :P

Of op zen minst terug verwarmen au bin marie
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_167667772
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Soufflé zou ik niet van te voren klaarmaken.
Als je het chocolade mengsel in de koelkast zet, stolt het, daar ga je je eiwit niet meer doorheen krijgen. Soufflé is al lastig genoeg te maken zonder dat je het proces onderbreekt.
De ramekins beboteren en bloemen kan natuurlijk wel :)

Sowieso lastig om een soufflé de eerste keer goed te krijgen. Een paar keer oefenen om je oven te leren kennen lijkt me heel zinvol.
Whatever...
  woensdag 28 december 2016 @ 11:16:20 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167667858
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:13 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Ok, begrepen. Vreesde er al voor.
Maar ook niet als ik de chocolade mengsel zeg maar minstens een uur op voorhand uit de koelkast haal? :P

Of op zen minst terug verwarmen au bin marie
Dat is meer werk dan het vers maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 december 2016 @ 03:36:15 #145
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_167773630
Pfft, ik vind dus geen eenduidige recept voor een chocolade soufflé. Nu snap ik wel dat dit niet bestaat, maar er zijn naar mijn gevoel vrij grote verschillen:

Crème anglaise
1. Alleen bloem, alleen zetmeel (mais of aardappel), een mengeling (50/50?) Of helemaal niks (glutenvrij :N )
2. Alleen room, alleen melk, een mengeling (50/50?)
3. Eigeel, gelukkig is het duidelijk dat je er eigeel voor nodig hebt :P
4. Suiker, idem voor de suiker
5. Ik zou er voor de smaak nog graag een vanille toevoegen. Kan volgens mij zonder problemen

Chocolade
6. Chocolade rechtstreeks toevoegen aan crème anglaise of toch apart smelten en achteraf toevoegen?
7. Al dan niet boter erbij?
8. Snuifje zout bij de chocolade toevoegen om de smaak te versterken
(Ben zelf voorstander om dit wel te doen)

Eiwit
9. Eiwit opkloppen en geleidelijk aan suiker toevoegen
10. Klein beetje citroensap toevoegen om stevigheid van de eiwit. Cream of tartar wordt ook wel gebruikt en heb ik ook liggen

Dan heb ik het nog niet over de hoeveelheden, verschilt ook veel op verschillende sites.

Moet 8 porties hebben, ramekins van 9cm heb ik liggen.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  zaterdag 31 december 2016 @ 07:54:26 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167774342
Wat is nu preciesje vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_167788672
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Herinner ik me nog, hebben het er hier thuis nog wel eens over, die user die het lekkerste van de ham weggooide
:9
  zaterdag 31 december 2016 @ 16:51:49 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167789367
quote:
10s.gif Op zaterdag 31 december 2016 16:33 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 januari 2017 @ 01:50:37 #149
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_167848421
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 07:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is nu preciesje vraag?
Was gewoon om mijn frustatie te uiten over al de verschillende recepten van de souffle.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 3 januari 2017 @ 13:45:54 #150
130803 Gripper
Get a grip
pi_167854865
Piet, het is me deze feestdagen twee keer mislukt: een lekker stuk vlees in een kruidenkorst maken die ook echt blijft zitten.

Wat ik wilde was dit:



En wat er (na het trancheren) gebeurde waren kale lamsrackjes met een los hoopje kruidensmots ernaast.

Wat ik gedaan heb: kruiden in de keukenmachine, tot een niet al te natte massa malen met peterselie, rozemarijn, pijnboompitjes, stukje parmezaan, en wat olie. Vlees even kort aangegrild in de pan, en daarna de lamsracks met de bolle kant naar boven in een ovenschaal, en de kruidenlaag eroverheen boetseren.

Dat lag er ook na het braden in de oven nog erg los op, en wat er dan gebeurt als je de racks verdeelt kun je wel raden, alles laat los.

Hoe krijg je dus een goed plakkende kruidenkorst, is er een secret ingredient?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 3 januari 2017 @ 13:48:12 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167854916
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 13:45 schreef Gripper het volgende:
Piet, het is me deze feestdagen twee keer mislukt: een lekker stuk vlees in een kruidenkorst maken die ook echt blijft zitten.

Wat ik wilde was dit:

[ afbeelding ]

En wat er (na het trancheren) gebeurde waren kale lamsrackjes met een los hoopje kruidensmots ernaast.

Wat ik gedaan heb: kruiden in de keukenmachine, tot een niet al te natte massa malen met peterselie, rozemarijn, pijnboompitjes, stukje parmezaan, en wat olie. Vlees even kort aangegrild in de pan, en daarna de lamsracks met de bolle kant naar boven in een ovenschaal, en de kruidenlaag eroverheen boetseren.

Dat lag er ook na het braden in de oven nog erg los op, en wat er dan gebeurt als je de racks verdeelt kun je wel raden, alles laat los.

Hoe krijg je dus een goed plakkende kruidenkorst, is er een secret ingredient?
Geen idee, ik heb een enorme hekel aan kruidenkorsten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 januari 2017 @ 13:57:22 #152
414785 sirdanilot
pi_167855142
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 13:45 schreef Gripper het volgende:
Piet, het is me deze feestdagen twee keer mislukt: een lekker stuk vlees in een kruidenkorst maken die ook echt blijft zitten.

Wat ik wilde was dit:

[ afbeelding ]

En wat er (na het trancheren) gebeurde waren kale lamsrackjes met een los hoopje kruidensmots ernaast.

Wat ik gedaan heb: kruiden in de keukenmachine, tot een niet al te natte massa malen met peterselie, rozemarijn, pijnboompitjes, stukje parmezaan, en wat olie. Vlees even kort aangegrild in de pan, en daarna de lamsracks met de bolle kant naar boven in een ovenschaal, en de kruidenlaag eroverheen boetseren.

Dat lag er ook na het braden in de oven nog erg los op, en wat er dan gebeurt als je de racks verdeelt kun je wel raden, alles laat los.

Hoe krijg je dus een goed plakkende kruidenkorst, is er een secret ingredient?
Wellicht wat eiwit erdoor mengen zodat het plakt?

Of een ander plak ingredient, b.v. honing of ketjap of granaatappelsiroop. Maar dat moet dan maar net bij je smaken passen. bij jouw genoemd voorbeeld past niks zoets.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 januari 2017 @ 14:12:48 #153
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_167855531
quote:
10s.gif Op zaterdag 31 december 2016 16:33 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Jajaja.... zo kan 'ie wel weer. Als je er maar van leert, nietwaar?
  dinsdag 3 januari 2017 @ 14:59:35 #154
130803 Gripper
Get a grip
pi_167856536
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik heb een enorme hekel aan kruidenkorsten.
W' rom nie?

Maar ik zal die tip van Sirdanilot eens proberen, beetje eiwit. Wordt ie vast steviger van. En zou ik dat eiwit eerst luchtig klopen, of gewoon "nat" door de kruidenmix heen draaien?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 3 januari 2017 @ 15:05:33 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167856693
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 14:59 schreef Gripper het volgende:

[..]

W' rom nie?

Maar ik zal die tip van Sirdanilot eens proberen, beetje eiwit. Wordt ie vast steviger van. En zou ik dat eiwit eerst luchtig klopen, of gewoon "nat" door de kruidenmix heen draaien?
Je zou ei kunnen proberen, of wat zetmeel (bloem, aardappelmeel) maar ik kan je zo niet voorspellen of dat het gewenste resultaat heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 januari 2017 @ 15:11:10 #156
414785 sirdanilot
pi_167856845
Ik zou het eiwit nat doen, niet kloppen. En alleen een beetje zodat het plakt, niet te veel.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 januari 2017 @ 17:05:20 #157
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_167859323
Ik heb een knolselderij gekocht. Wat is de lekkerste manier om deze klaar te maken?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 januari 2017 @ 17:10:13 #158
414785 sirdanilot
pi_167859425
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:05 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb een knolselderij gekocht. Wat is de lekkerste manier om deze klaar te maken?
Kun je van alles mee doen. Kan in de erwtensoep, kan in allerlei soepen, stoofpotten etc.

Zou hem zelf gewoon slachten, in blokjes snijden, in weinig water koken (veel mensen maken de fout om dingen in té veel water te koken waardoor de smaak verloren gaat) en er dan bijvoorbeeld een puree van maken, met boter.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_167859545
Inderdaad puree, al dan niet in combinatie met aardappel.
In de oven (half uur 200 graden) met wat wortel ui en olie en tijm voor lekker geroosterde wintergroenten
hutspot van knolselderij, pastinaak en wortel voor een wat ouderwetsere variant ervan.
knolselderij-pompoensoep
roosteren in de oven met pompoen en rozemarijn en sjalotten dan daarna mengen met spinazi of andere groene bladgroenten voor een salade. overgieten met balsamicoazijn en parmezaanse kaas.

Nou ja zoiets...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 3 januari 2017 @ 17:23:01 #160
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_167859667
Ik ga er denk ik de eerste keer een puree van maken. Kijken of de smaak me bevalt.
Daarna ga ik er eens een in de oven proberen met wat andere groenten.

Dank jullie wel.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 januari 2017 @ 17:27:11 #161
414785 sirdanilot
pi_167859755
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:23 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ga er denk ik de eerste keer een puree van maken. Kijken of de smaak me bevalt.
Daarna ga ik er eens een in de oven proberen met wat andere groenten.

Dank jullie wel.
Smaak is sterke selderijsmaak, dus wellicht wat aardappel door je puree doen de eerste keer?

Of je knolselderijpuree serveren met iets dat ook een sterke smaak heeft, zoals een krachtige stoofpot of zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_167861300
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:23 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ga er denk ik de eerste keer een puree van maken. Kijken of de smaak me bevalt.
Daarna ga ik er eens een in de oven proberen met wat andere groenten.

Dank jullie wel.
https://www.ah.nl/allerha(...)selderijsoep-met-kip

Dat vind ik wel een aanrader.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator vrijdag 6 januari 2017 @ 15:39:54 #163
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167926308
Suggestie wat ik hier mee kan? In de oven? In de pan?


Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 6 januari 2017 @ 15:45:09 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167926425
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 15:39 schreef derLudolf het volgende:
Suggestie wat ik hier mee kan? In de oven? In de pan?


[ afbeelding ]
Op kamertemperatuur laten komen
Peperen en zouten,
Aanbraden in de pan en dan in een lauwwarme oven parkeren tot de kerntemp van ongevee 55 graden heeft (Medium rare) of bij gebrek aan kerntempthermometer, met je vinger op het vlees duwen
Voelt het aan als je wang -> Rood
Voelt het aan als je bovenlip -> Medium rare
Voelt het aan als het puntje van je neus -> well done
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 6 januari 2017 @ 17:24:56 #165
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167928822
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op kamertemperatuur laten komen
Peperen en zouten,
Aanbraden in de pan en dan in een lauwwarme oven parkeren tot de kerntemp van ongevee 55 graden heeft (Medium rare) of bij gebrek aan kerntempthermometer, met je vinger op het vlees duwen
Voelt het aan als je wang -> Rood
Voelt het aan als je bovenlip -> Medium rare
Voelt het aan als het puntje van je neus -> well done
Top, ga ik morgen even doen :9
Wat is een lauwwarme oven?. Kernthermometer heb ik ergens liggen :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 6 januari 2017 @ 18:26:40 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167929827
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 17:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Top, ga ik morgen even doen :9
Wat is een lauwwarme oven?. Kernthermometer heb ik ergens liggen :)
100-120 graden, moet egaal warm worden zonder dat het te snel gaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 januari 2017 @ 12:18:42 #167
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_168156016
Ik heb gisteren een lamsbout uit de vriezer gehaald. Daar wil ik een stoof van maken. Mooi recept?
Laffe huichelaar
  zondag 15 januari 2017 @ 12:26:21 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168156223
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 12:18 schreef timmmmm het volgende:
Ik heb gisteren een lamsbout uit de vriezer gehaald. Daar wil ik een stoof van maken. Mooi recept?
Bout als stoof, okay, zou hem ontbenen en als braadstuk bereiden, maar stoven kan ook.
Aan grove stukken snijden, zouten en peperen, aanbraden in kleine hoeveelheden dat het mooi bruin wordt. Vlees apart nemen, In het braadvet ui aanzetten.
Blussen met een fles rode wijn, gehakte knoflook, rozemarijn en thijm toevoegen, eventueel een twee eetlepels honing. Vlees weer toevoegen en aan de kook brengen.
Je kan hier van alles aan toevoegen, tomaat, peen, of dadels, vijgen. Lekker paar uur laten pruttelen.
Als je dadels en of vijgen toevoegt, kan je ook wat kaneel en kardemom toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 januari 2017 @ 14:56:16 #169
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_168160964
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bout als stoof, okay, zou hem ontbenen en als braadstuk bereiden, maar stoven kan ook.
Aan grove stukken snijden, zouten en peperen, aanbraden in kleine hoeveelheden dat het mooi bruin wordt. Vlees apart nemen, In het braadvet ui aanzetten.
Blussen met een fles rode wijn, gehakte knoflook, rozemarijn en thijm toevoegen, eventueel een twee eetlepels honing. Vlees weer toevoegen en aan de kook brengen.
Je kan hier van alles aan toevoegen, tomaat, peen, of dadels, vijgen. Lekker paar uur laten pruttelen.
Als je dadels en of vijgen toevoegt, kan je ook wat kaneel en kardemom toevoegen.
Topshow, hij staat op. 3 uur is wel genoeg denk ik?
Laffe huichelaar
  zondag 15 januari 2017 @ 15:05:42 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168161237
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:56 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Topshow, hij staat op. 3 uur is wel genoeg denk ik?
Ja, niet te hard laten koken, moet glimlachen, niet schateren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 januari 2017 @ 15:06:38 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168161275
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:56 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Topshow, hij staat op. 3 uur is wel genoeg denk ik?
Dat verschilt per lam. Ik zou na een uurtje eens proeven. En dan beslissen nog een half uurtje, uurtje of meer.
pi_169268567
Hoi! Vraagje, ik had laatst pannenkoekjes gemaakt van banaan, ei en havermout. Dat was mega lekker, ik vroeg me af of ik er ook chocoladepannenkoeken van kan maken door er cacao (en evt wat suiker) doorheen te doen? En zo ja, hoeveel? De verhoudingen waren uit mn hoofd 200 gr banaan op 110 gram ei en 50 gram havermout. Alle tips zijn welkom :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_169270032
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 19:07 schreef PluisigNijntje het volgende:
uit mn hoofd 200 gr banaan op 110 gram ei en 50 gram havermout
Dan moet je daar precies 65 gram pure chocolade door raspen. Dan worden ze precies goed. Nooit meer dan dat.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169270098
:')
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 3 maart 2017 @ 21:20:59 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169272105
Hoe meer chocolade, hoe lekkerer. Wel pure gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169280484
Piet ik heb 4 kwartels bij de Sligro meegenomen,Ik wou ze vanavond met peper en zout aanbakken.Dan omwikkelen met pancetta en dan de oven in voor 15 minuten.Maar jij hebt vast nog wel een ander recept in je hoofd.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:34:36 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169280529
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:31 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb 4 kwartels bij de Sligro meegenomen,Ik wou ze vanavond met peper en zout aanbakken.Dan omwikkelen met pancetta en dan de oven in voor 15 minuten.Maar jij hebt vast nog wel een ander recept in je hoofd.
Klinkt prima, let wel goed op hoe goed ze schoongemaakt zijn van binnen, anders is het een bittere ervaring.
Zal ff kijken naar recepten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169282238
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt prima, let wel goed op hoe goed ze schoongemaakt zijn van binnen, anders is het een bittere ervaring.
Zal ff kijken naar recepten
Bedankt voor de tip,Zal ze even goed napluizen en schoonspoelen.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 13:54:23 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169282632
Ga je je kwartels vullen? Het is idd goed ze met panchetta of spek te omwikkelen. Een kwartier in een voorverwarmde oven is aan de korte kant. Prik er even in met een sate prikker, sap moet licht roze van kleur zijn en dan zijn ze nog rose aan de binnenkant. Wil je ze helemaal gaar hebben dan moet het sap meer gelig zijn.
Je kan ze ook in de pan braden in ruim boter. Verder verschillen de recepten die ik heb vooral in de saus en de vulling, bereiden heeft men het alleen over roosteren in de oven of braden in de pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169284501
Ze vullen dat doe ik de volgende keer,Wou ze nu eerst aanbraden en dan de oven in doen.En ja idd ff met de prikker.Maak er wel een dragonsaus bij,Aardappel kroketjes(volgende keer weer eens zelf maken,Die gepaneerde zijn bijna nergens meer te krijgen),Zuurkool en aangemaakte andijvie.
pi_169321324
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe meer chocolade, hoe lekkerer. Wel pure gebruiken
Ik heb uiteindelijk op een recept van 8 bananen/8 eieren/180gr havermout 200 gram 85% pure chocolade gebruikt. En ze zijn heerlijk geworden :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_169357246
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
Ik merk het al 19 jaar niet. heb hier zelf al 19 jaar lang ongeveer 100 kippen rondlopen van het zelfde ras.
Al jaren hetzelfde voer, en doe niets anders dan anders.
De ene keer zijn ze goed te pellen, en de andere keer trek je het halve ei kapot. Dus hoe het komt, ik weet het niet, en volgens mij komen we er nooit achter want het hele internet staat vol met van alles en nog wat. Kwestie van geluk :) of het ligt zoals eerder gezegd aan de kip
  zondag 26 maart 2017 @ 13:44:50 #183
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169789454
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht,Van de kinder/stadsboerderij.Hier van ga ik lekker stoofvlees maken,Maar heb er ook een schijf van de hiel bij gekregen.Jij hebt vast nog wel een leuk en smakelijk idee.


  zondag 26 maart 2017 @ 13:51:02 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169789587
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 13:44 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht,Van de kinder/stadsboerderij.Hier van ga ik lekker stoofvlees maken,Maar heb er ook een schijf van de hiel bij gekregen.Jij hebt vast nog wel een leuk en smakelijk idee.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
De wangen stoof ik altijd in rode wijn, daar gaat dan bij mij zeekraal bij, maakt het meer umami.
Een varkershiel, die zou ik een paar dagen pekelen en dan braden. Zit de zwoerd er nog aan? Die wordt heerlijk als je heb nadat hij gaar is nog even onder de grill legt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 14:02:35 #185
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169789806
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De wangen stoof ik altijd in rode wijn, daar gaat dan bij mij zeekraal bij, maakt het meer umami.
Een varkershiel, die zou ik een paar dagen pekelen en dan braden. Zit de zwoerd er nog aan? Die wordt heerlijk als je heb nadat hij gaar is nog even onder de grill legt.
Bedankt,Ja het zwoerd zit er nog aan.Jij hebt vast wel een goed recept voor pekel.
  zondag 26 maart 2017 @ 14:36:28 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169790502
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 13:44 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht


Ik kan me vergissen, maar volgens mij moeten de wangen er nog uitgesneden worden.
  zondag 26 maart 2017 @ 14:51:38 #187
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169790825
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik kan me vergissen, maar volgens mij moeten de wangen er nog uitgesneden worden.
Klopt ik ga er zo mee aan de slag
  zondag 26 maart 2017 @ 15:32:20 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169791604
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:02 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Bedankt,Ja het zwoerd zit er nog aan.Jij hebt vast wel een goed recept voor pekel.
Water, zout (zoveel dat het smaakt als zoute soep) Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, azijn of citroensap zodat het wat is voorkomt ongewensde bacteriën.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:43:57 #189
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169804821
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Water, zout (zoveel dat het smaakt als zoute soep) Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, azijn of citroensap zodat het wat is voorkomt ongewensde bacteriën.
Dank!,Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.Koop ze volgende keer wel schoon,Er bleef ook niet erg veel vlees over.Dus heb ik de overgebleven huid met vet ook meer in de pekel gelegd.Wil niks verspillen,Die rooster ik van de week wel
  zondag 26 maart 2017 @ 23:46:17 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804882
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:43 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Dank!,Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.Koop ze volgende keer wel schoon,Er bleef ook niet erg veel vlees over.Dus heb ik de overgebleven huid met vet ook meer in de pekel gelegd.Wil niks verspillen,Die rooster ik van de week wel
Lekker
Het vet uitsmelten en daar aardappels in bakken, jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169805563
Roodbaars Piet?
  maandag 27 maart 2017 @ 00:25:28 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169805573
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:43 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.
Ja, dat had ik al eens gehoord ja. :P
Daarom verschilt de prijs ook nogal van schoongemaakte of niet. :)
  maandag 27 maart 2017 @ 00:27:50 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169805610
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:24 schreef yue het volgende:
Roodbaars Piet?
Wat is er met roodbaars?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169805645
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat had ik al eens gehoord ja. :P
Daarom verschilt de prijs ook nogal van schoongemaakte of niet. :)
haha ja dat zal vast wel,deze waren 9 euro de kg.Heb er van de kilo iets van 350 gram maar af gekregen.Morgen eens bij mijn slager vragen wat schoongemaakte kosten.
  maandag 27 maart 2017 @ 08:23:08 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169807663
Dure wangetjes! :)
pi_169811795
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is er met roodbaars?
Hoe zou jij het klaarmaken
  maandag 27 maart 2017 @ 13:19:33 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169811899
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:14 schreef yue het volgende:

[..]

Hoe zou jij het klaarmaken
Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169812490
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
Zo dan! O+ :Y)
pi_169820142
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 08:23 schreef RobinOok het volgende:
Dure wangetjes! :)
Ja maar ze waren super zacht,en vond een verstopte speekselklier die mee gestoofd was.Heb hem gewoon opgegeten,smaakte niet slecht.
pi_169843697
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
Dat klinkt lekker. Het weer wordt nu gelukkig perfect hiervoor. Dankje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')