Klinkt prima, let wel goed op hoe goed ze schoongemaakt zijn van binnen, anders is het een bittere ervaring.quote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:31 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb 4 kwartels bij de Sligro meegenomen,Ik wou ze vanavond met peper en zout aanbakken.Dan omwikkelen met pancetta en dan de oven in voor 15 minuten.Maar jij hebt vast nog wel een ander recept in je hoofd.
Bedankt voor de tip,Zal ze even goed napluizen en schoonspoelen.quote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt prima, let wel goed op hoe goed ze schoongemaakt zijn van binnen, anders is het een bittere ervaring.
Zal ff kijken naar recepten
Ik heb uiteindelijk op een recept van 8 bananen/8 eieren/180gr havermout 200 gram 85% pure chocolade gebruikt. En ze zijn heerlijk gewordenquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe meer chocolade, hoe lekkerer. Wel pure gebruiken
Ik merk het al 19 jaar niet. heb hier zelf al 19 jaar lang ongeveer 100 kippen rondlopen van het zelfde ras.quote:Op dinsdag 22 november 2016 11:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
De wangen stoof ik altijd in rode wijn, daar gaat dan bij mij zeekraal bij, maakt het meer umami.quote:Op zondag 26 maart 2017 13:44 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht,Van de kinder/stadsboerderij.Hier van ga ik lekker stoofvlees maken,Maar heb er ook een schijf van de hiel bij gekregen.Jij hebt vast nog wel een leuk en smakelijk idee.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bedankt,Ja het zwoerd zit er nog aan.Jij hebt vast wel een goed recept voor pekel.quote:Op zondag 26 maart 2017 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De wangen stoof ik altijd in rode wijn, daar gaat dan bij mij zeekraal bij, maakt het meer umami.
Een varkershiel, die zou ik een paar dagen pekelen en dan braden. Zit de zwoerd er nog aan? Die wordt heerlijk als je heb nadat hij gaar is nog even onder de grill legt.
Ik kan me vergissen, maar volgens mij moeten de wangen er nog uitgesneden worden.quote:Op zondag 26 maart 2017 13:44 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht
Klopt ik ga er zo mee aan de slagquote:Op zondag 26 maart 2017 14:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik kan me vergissen, maar volgens mij moeten de wangen er nog uitgesneden worden.
Water, zout (zoveel dat het smaakt als zoute soep) Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, azijn of citroensap zodat het wat is voorkomt ongewensde bacteriën.quote:Op zondag 26 maart 2017 14:02 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Bedankt,Ja het zwoerd zit er nog aan.Jij hebt vast wel een goed recept voor pekel.
Dank!,Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.Koop ze volgende keer wel schoon,Er bleef ook niet erg veel vlees over.Dus heb ik de overgebleven huid met vet ook meer in de pekel gelegd.Wil niks verspillen,Die rooster ik van de week welquote:Op zondag 26 maart 2017 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Water, zout (zoveel dat het smaakt als zoute soep) Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, azijn of citroensap zodat het wat is voorkomt ongewensde bacteriën.
Lekkerquote:Op zondag 26 maart 2017 23:43 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Dank!,Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.Koop ze volgende keer wel schoon,Er bleef ook niet erg veel vlees over.Dus heb ik de overgebleven huid met vet ook meer in de pekel gelegd.Wil niks verspillen,Die rooster ik van de week wel
Ja, dat had ik al eens gehoord ja.quote:Op zondag 26 maart 2017 23:43 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.
Wat is er met roodbaars?quote:
haha ja dat zal vast wel,deze waren 9 euro de kg.Heb er van de kilo iets van 350 gram maar af gekregen.Morgen eens bij mijn slager vragen wat schoongemaakte kosten.quote:Op maandag 27 maart 2017 00:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat had ik al eens gehoord ja.
Daarom verschilt de prijs ook nogal van schoongemaakte of niet.
Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQquote:
Zo dan!quote:Op maandag 27 maart 2017 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
Ja maar ze waren super zacht,en vond een verstopte speekselklier die mee gestoofd was.Heb hem gewoon opgegeten,smaakte niet slecht.quote:
Dat klinkt lekker. Het weer wordt nu gelukkig perfect hiervoor. Dankjequote:Op maandag 27 maart 2017 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |