abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 juni 2016 @ 15:23:46 #1
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_163007053


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  dinsdag 14 juni 2016 @ 15:26:26 #2
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_163007128
Zit nu zo te bidden dat die voetballers en tenissers ook eindelijk eens op het schavotje komen...al zijn ze al gestopt, en kun je ze niet meer schorsen, indertijd werden praktisch alleen de wielrenners bekend, laat dat maar eens veranderen.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  Moderator dinsdag 14 juni 2016 @ 15:30:04 #3
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163007239
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 15:26 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Zit nu zo te bidden dat die voetballers en tenissers ook eindelijk eens op het schavotje komen...al zijn ze al gestopt, en kun je ze niet meer schorsen, indertijd werden praktisch alleen de wielrenners bekend, laat dat maar eens veranderen.
Dat gaat pas gebeuren als ooit de hele administratie van Fuentes uitlekt. Bij die bloedzakjes gaat geen voetballer of tennisser zitten. Daarnaast is het maar de vraag of überhaupt iemand nog moeite gaat doen voor die bloedzakken.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 14 juni 2016 @ 15:34:48 #4
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_163007366
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 15:30 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dat gaat pas gebeuren als ooit de hele administratie van Fuentes uitlekt.
Laat me dromen dat ze de DNA profielen van die zakken gaan linken aan bloedmonsters van het biologisch paspoort en andere doping controles....
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_163007662
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 15:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Laat me dromen dat ze de DNA profielen van die zakken gaan linken aan bloedmonsters van het biologisch paspoort en andere doping controles....
Dan moet je nog mazzel hebben om tennissers of voetballers te pakken, gezien het gebrek aan bloedcontroles aldaar
  dinsdag 14 juni 2016 @ 17:20:40 #6
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163009564
dus jullie eisen namen? you got them!

.
pi_163009698
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 13:36 schreef Mani89 het volgende:
Ik wil Cancellara voor de bijl zien gaan. De rest kan me gestolen worden.
Contador en Sanchez graag.
pi_163009747
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 17:27 schreef wimderon het volgende:

[..]

Contador en Sanchez graag.
Welke Sanchez?
pi_163009754
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 17:29 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Welke Sanchez?
Luis Leon.
  dinsdag 14 juni 2016 @ 17:30:49 #10
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163009761
Teflon Leon.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_163011599
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 13:30 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Verjaard of niet verjaard, zet ze gewoon met hun kop op de voorpagina van elke krant. Hun prestaties kun je mss niet meer afnemen, hun reputatie wel
Ik ben het met je eens maar genoeg ploegen die deze heren gewoon een nieuw contract aanbieden.
pi_163023282


'helderziende sportarts' _O_
pi_163024594
Fantastisch :D _O_
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 juni 2016 @ 08:38:16 #14
426493 crew  PippenScottie
pi_163025356
Bijziende gynaecoloog was beter geweest.
  woensdag 15 juni 2016 @ 08:50:33 #15
14505 OProg
A Life in Music
pi_163025493
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 01:04 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

'helderziende sportarts' _O_
Episch dit. :D _O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 15 juni 2016 @ 08:54:36 #16
14505 OProg
A Life in Music
pi_163025550
quote:
Dr Bonar whistleblower says doping is 'endemic' in cycling

UKAD criticised by parliamentary committee for handling of the case

Dan Stevens, the whistleblower at the centre of the Sunday Times' investigation into the practices of Dr Mark Bonar, has warned that doping is an "endemic" problem in cycling, that other doctors like Bonar are operating, and that doping may have become far more sophisticated in the upper echelons of the sport.
http://www.cyclingnews.co(...)-endemic-in-cycling/

Wat open deuren maar verder niet onaardig. Het enige wat ik dan niet begrijp is waarom ze zich druk maken om een op dat moment 38/39 jarige amateursporter voor een out-of-competition controle. En dat die dan blijkbaar direct een schorsing zou krijgen na weigering.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 15 juni 2016 @ 09:41:19 #17
40566 Ericr
Livewrong
pi_163026291


Nog eentje uit de oude doos (1992), wordt Fuentes ook in genoemd.
pi_163026971
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 09:41 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Nog eentje uit de oude doos (1992), wordt Fuentes ook in genoemd.
Best een goed stuk van Heuvelman.

Toch wel geruststellend dat ze 25 jaar geleden ook al klaagden over renners die zich alleen maar op de Tour focusten en gevaar van massale leegloop van sponsors.
pi_163027040
quote:
Preudhomme trekt UCI in twijfel omtrent mechanische doping
Geplaatst op woensdag 15 juni 2016 om 09:33

ASO-directeur Christian Prudhomme heeft in De Telegraaf extra olie om het vuur gegooid in de verhitte machtsstrijd tussen zijn organisatie en de UCI. Dat doet de Fransman naar aanleiding van een uitzending van Stade 2, dat UCI’s technisch manager Mark Barfield in verlegenheid bracht.
Onafhankelijk orgaan
Het Franse televisieprogramma openbaarde een e-mail van Barfield gericht aan een Typhoon-directeur Harry Gibbings, waarin hij vroeg: “Heb jij een telefoonnummer waar ik je direct op kan bereiken. Ik zit met de Franse politie die denken dat een ingenieur ‘Hongaar’ vandaag de Tour de France bezoekt om een fiets te verkopen en teams te bezoeken, kan dat jullie man zijn?” Barfield zou daarmee mechanische fraudeurs willen waarschuwen. Daar wil Preudhomme nu een verklaring voor. “Ik vind dat de UCI elk mogelijk middel moet aanwenden om mechanische doping tegen te gaan. Bij de UCI geloven ze niet in motortjes in de fiets, maar dan nog kan een onafhankelijk orgaan wellicht een bijdrage leveren. […] Je ziet tegenwoordig in allerlei sporten dat er schandalen zijn. In elke sport zijn veranderingen noodzakelijk. En onafhankelijke organen zijn simpelweg nodig om fraude tegen te gaan”, stelt Preudhomme, die twijfelt aan de huidige opsporingstechniek om mechanische doping te detecteren middels tablets.
Lijkt me ook niet meer dan logisch dat een onafhankelijke organisatie het monitort.
  woensdag 15 juni 2016 @ 10:39:56 #20
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163027303
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 09:41 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Nog eentje uit de oude doos (1992), wordt Fuentes ook in genoemd.
was het niet Conconi, die met Indurain werkte? en Ferrari was de leerling.
  woensdag 15 juni 2016 @ 10:51:40 #21
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_163027531
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 01:04 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

'helderziende sportarts' _O_
Hardop gelachen hier (rare bliken van collega's neem ik op de koop toe)! Waar vind je dit?
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:05:09 #22
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163027843
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 10:39 schreef THEFXR het volgende:

[..]

was het niet Conconi, die met Indurain werkte? en Ferrari was de leerling.
Dat was Conconi inderdaad, Maar ook Cipollini, Chiappucci, Bugno, Moser, Sörensen, Pantani, Oegroemov en Fondriest werden vaak bij hem als "klant" genoemd.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_163027900
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 17:20 schreef THEFXR het volgende:
dus jullie eisen namen? you got them!

.
[ afbeelding ]
Stuk van Thijsje vanmorgen. Clasicomano is bijna zeker Flecha en Gemma is Remmert Wielinga.

quote:
Van wie zijn de 63 overgebleven bloedzakken van Fuentes?

OPERACIÓN PUERTOZowaar. Na tien jaar getouwtrek zijn de bloedzakken van Operatie Puerto vrijgegeven om te worden gebruikt als bewijs tegen de betrokken sporters. Maar de impact daarvan is waarschijnlijk een stuk kleiner dan al die jaren is gedacht.

,,Om te beginnen vind ik het vreemd dat dit weer zo lang moest duren. Maar ik heb er persoonlijk niet zo’n probleem mee als je 10 jaar na bewust dopinggebruik nog altijd niet lekker slaap, bang om gepakt te worden. Dopinggebruikers zullen altijd een stap voorliggen op de instanties, maar als ze een paar jaar later alsnog getest kunnen worden op een bepaald product dat in het verleden niet te vinden was: top! Dat vergroot de angst om doping te pakken aanzienlijk lijkt me.’’

Reactie Bauke Mollema
,,In principe is dit een goede zaak, net als dat ik een voorstander ben van hertesten van oude monsters met de nieuwste technieken. Maar dit komt wel veel te laat! Van de renners/sporters die daar tussen zitten zijn er waarschijnlijk nu al veel gestopt. En ik moet ook nog maar zien hoe de instanties nu verder die dna-vergelijkingen aan gaan pakken.’’

En toen, na tien jaar van juridische strijd, na tien jaar van politieke intriges, na tien jaar van verbergen, verstoppen, verhullen en verzwijgen, kwam de uitspraak gisteren alsnog. Een rechter in Madrid oordeelde gisteren dat de 211 bloedzakken die in 2006 in beslag werden genomen bij dopingarts Eufemiano Fuentes niet mogen worden vernietigd. In plaats daarvan moet het DNA-materiaal uit die zakken worden overgedragen aan het internationaal anti-dopingagentschap WADA, de internationale wielerbond UCI en het Italiaanse anti-dopingcomité CONI.

De 211 bloed- en plasmazakken zijn al jaren voer voor speculaties. Dat komt niet in de laatste plaats omdat de Spaanse instanties de afgelopen tien jaar de soepele rechtsgang rond Operatie Puerto op talloze manieren hebben tegengewerkt en getraineerd. Maar het is een misverstand om te denken dat er door de uitspraak van gisteren volledige openheid van zaken komt over de klantenkring van Fuentes. Het gaat immers alleen op de sporters die op dat moment bloedzakken in de vriezer hadden liggen.

Voetballers en tennissers
Fuentes zei zelf al eerder dat er ook voetballers en tennissers bij hem over de vloer kwamen, maar die zullen er ook deze keer zonder kleerscheuren vanaf komen. Want de kans dat die zich dopeerden met bloedzakken is bijzonder klein: in voetbal en tennis werd tien jaar geleden niet of nauwelijks gecontroleerd, en al helemaal niet buiten competitie. Waarom al die moeite nemen om bloed af te nemen, in te vriezen en weer in te brengen als je ook gewoon een spuit epo kunt zetten?

<strong>Namen in verband gebracht met Fuentes<br />(sporter, nummer bloedzakken, codenaam, aantal bloedzakken)</strong>
Bekend/Wielrenners:
Jörg Jaksche (nummer 20, Bella, 11 bloedzakken)
Jan Ullrich (1, Hijo Rudicio, 10 zakken)
Thomas Dekker (24, Clasicomano Luigi, 10 zakken)
Ivan Basso (2, Birillo, 11 zakken)

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid
Fränk Schleck (25, Amigo de Birillo, 4 zakken)

Niet bekend/Wielrenners:
Alejandro Valverde (18, Valv. Piti, 1 plasmazak)
Santiago Botero (4, Nicolas, 17 zakken)
Francisco Mancebo (17, Goku, 20 zakken)
Constantino Zaballa (19, Oso, 15 zakken)
Oscar Sevilla (5, Sevillano, 15 zakken)
Marcos Serrano (13, Alcalde, 8 zakken)
José Enrique Gutierrez (12, Guti, 6 zakken)
Aitor Osa (8, Atr, 11 zakken)
Unai Osa (7, 1ai, 5 zakken)
Roberto Heras (14, RH, 2 zakken)
Angel Vicioso (16, Vcs, 4 zakken, tegenwoordig rijdend voor Katusha)
Luis Leon Sanchez (26, Huerta, 3 zakken)
Juan Antonio Flecha (33, Clasicomano, 7 zakken)
Remmert Wielinga (Gemma, 3 zakken)

Niet bekend/niet-wielrenners
Marta Dominguez (9, Urco, 6 zakken)

De bloedzakken zijn voorzien van nummers. Die zijn erop gezet door de sporters zelf, in opdracht van Fuentes. Ze kregen van hem allemaal een cijfer, en vaak ook een bijnaam. Op die manier probeerde hij te voorkomen dat hij bloedzakken zou verwisselen (wat evengoed alsnog gebeurde, maar dat terzijde).

Door te zoeken in het politiedossier van Operatie Puerto (in handen van deze krant) kun je veel van de 211 bloedzakken aan sporters linken. Er staan telefoontaps in, foto's van sporters die in de kliniek van Fuentes' companen aanbellen, en ook kalenders met dopingschema's. De afgelopen jaren zijn op die manier veel van de klanten van Fuentes ontmaskerd.

Laten we er eens doorheen lopen. De 211 bloedzakken behoren toe aan 36 verschillende sporters. Naar alle waarschijnlijkheid 23 wielrenners en 12 atleten; op de ene overgebleven bloedzak is niets geschreven. Slechts een handvol van de betreffende 36 sporters heeft inmiddels bekend in grote of kleine bewoordingen: wielrenners Jörg Jaksche (nummer 20, Bella, 11 bloedzakken), Jan Ullrich (1, Hijo Rudicio, 10 zakken), Thomas Dekker (24, Clasicomano Luigi, 10 zakken) en Ivan Basso (2, Birillo). Al loog die laatste in de rechtszaal dat hij alleen een keertje bloed had laten afnemen door Fuentes: er lagen 11 zakken van hem in de vriezer. Fränk Schleck (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid 25, Amigo de Birillo, 4 zakken) bekende dat hij klant was van Fuentes, maar dan voor trainingsschema's (nota bene: Fuentes is gyaecoloog van huis uit) in plaats van doping. Met die uitleg kwam hij nog weg ook.

Verder is Alejandro Valverde (18, Valv. Piti, 1 plasmazak) geschorst voor zijn betrokkenheid, maar bekende hij nooit. De rest ging vrijwel zonder uitzondering vrijuit, voornamelijk omdat het belangrijkste bewijsstuk (de DNA in de bloedzakken) nooit gebruikt mocht worden. Maar hun namen zijn af te leiden uit het politiedossier en de dopingschema's. Zo duiken de wielrenners Santiago Botero (4, Nicolas, 17 zakken), Francisco Mancebo (17, Goku, 20 zakken), Constantino Zaballa (19, Oso, 15 zakken), Oscar Sevilla (5, Sevillano, 15 zakken), Marcos Serrano (13, Alcalde, 8 zakken), José Enrique Gutierrez (12, Guti, 6 zakken), Aitor Osa (8, Atr, 11 zakken), Unai Osa (7, 1ai, 5 zakken), Roberto Heras (14, RH, 2 zakken) en Angel Vicioso (16, Vcs, 4 zakken, tegenwoordig rijdend voor Katusha) op in het dossier.

Ontrafeld
Drie jaar terug werd de bijnaam van Luis Leon Sanchez ontrafeld in het NRC dankzij de uitgetikte conversaties van telefoontaps tussen Fuentes en zijn handlanger: Sanchez gaat schuil achter nummer 26 en bijnaam Huerta (3 bloedzakken). Het was voor de toenmalige Blanco-ploeg (nu Lotto-Jumbo) de reden om zijn contract te ontbinden: Sanchez rijdt tegenwoordig voor Astana.

Vorig jaar werd de Spaanse hardloopster Marta Dominguez door de Spaanse krant El Pais gelinkt aan nummer 9, Urco (6 zakken). Verder werd oud-Rabo-renner Juan Antonio Flecha er door de Volkskrant van beschuldigd nummer 33, Clasicomano (7 bloedzakken) te zijn. Die kans is zeer groot, omdat het dopingschema precies past in het toenmalige wedstrijdschema van Flecha, maar verder bewijs ontbreekt. Flecha spande een zaak aan en de Volkskrant werd op de vingers getikt door de Raad van de Journalistiek.

Een andere oud-Rabo-renner, Remmert Wielinga, werd gezien in een hotel waar Fuentes bloedtransfusies deed. Volgens een bron zou hij schuil gaan achter Gemma (3 zakken), maar Wielinga ontkent tot op de dag van vandaag iedere betrokkenheid.

63 zakken over
Bovenstaande namen (inclusief die ene blanco) zijn goed voor 148 van de 211 bloedzakken. Als die namen inderdaad bij de betreffende nummers en bijnamen horen, dan blijven er nog 63 zakken over, behorend aan 15 verschillende sporters - 11 atleten en 4 wielrenners. En die moeten nog maar geïdentificeerd worden.

http://www.ad.nl/sport/va(...)an-fuentes~afaee566/
  Moderator woensdag 15 juni 2016 @ 11:09:33 #24
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163027958
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 09:41 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Nog eentje uit de oude doos (1992), wordt Fuentes ook in genoemd.
Wat een prachtig artikel is dit. Zo luchtig als er in die tijd over dit soort zaken werd geschreven, geniaal.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:14:58 #25
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_163028058
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 11:05 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat was Conconi inderdaad, Maar ook Cipollini, Chiappucci, Bugno, Moser, Sörensen, Pantani, Oegroemov en Fondriest werden vaak bij hem als "klant" genoemd.
In een van die krantenknipsels kwam Fondriest even tussendoor bij het interview voor een Conconi-test :D
pi_163030755
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:02:55 @BertGrabsch Dear Bert, what does the number 101 mean to you? reageer retweet
BertGrabsch twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:06:10 @thijszonneveld i don't know.You can say it? reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:08:52 @BertGrabsch I don't know. But number 101 on the Fuentes list fits your race program. Maybe you can tell me? reageer retweet
Inspector Gadget. _O-
  woensdag 15 juni 2016 @ 13:25:01 #27
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_163031215
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 13:03 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:02:55 @BertGrabsch Dear Bert, what does the number 101 mean to you? reageer retweet
BertGrabsch twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:06:10 @thijszonneveld i don't know.You can say it? reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:08:52 @BertGrabsch I don't know. But number 101 on the Fuentes list fits your race program. Maybe you can tell me? reageer retweet
Inspector Gadget. _O-
SOWWW

Trouwens: Mancebo 20 zakken _O-
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 15 juni 2016 @ 13:29:13 #28
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163031299
En bert is stil
pi_163031519
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 13:25 schreef Bugno het volgende:
Trouwens: Mancebo 20 zakken _O-
Daar ging ooit nog een leuk verhaal over de ronde.

quote:
“The one I pity the most is Mancebo. Do you know that he naturally has sauch a high hematocrit level, of 49, that we could not give him anything because he would been detected easily? We only gave him a placebo and little else. We’ve been cheating him for a few years.
  woensdag 15 juni 2016 @ 13:43:03 #30
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163031619
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 13:25 schreef Bugno het volgende:

[..]

SOWWW

Trouwens: Mancebo 20 zakken _O-
Ergens vind ik het wel jammer dat die , in tegenstelling tot zo'n Valverde , de rest van z'n carriere veroordeeld was tot het domineren van koersen als de Ronde van Guadaloupe, de Tour of Egypt, Ronde van Chihuahua, Redlands Bicycle Classic, enzovoort ...

Hij werd eerder dit jaar nog 2de in de Ronde van Taiwan trouwens.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator woensdag 15 juni 2016 @ 13:49:26 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163031759
Thijs heeft de tijd van z'n leven, zo te zien.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 juni 2016 @ 13:52:39 #32
426493 crew  PippenScottie
pi_163031814
Kom maar op met de namen.
pi_163031906
Mooie actie van Thijs.
pi_163032294
Wel mooi: veel toppers en dan Wielinga...
pi_163032341
Wielinga, om een trieste carrière nog triester te maken :')

Thijsje wel goed bezig indd.
  Moderator woensdag 15 juni 2016 @ 14:29:43 #36
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163032596
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 14:14 schreef rajknier het volgende:
Wel mooi: veel toppers en dan Wielinga...
Zonder zijn pelotonvrees was Reinbert natuurlijk ook een echte topper geweest.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 15 juni 2016 @ 14:42:42 #37
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163032867
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 14:16 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wielinga, om een trieste carrière nog triester te maken :')

Thijsje wel goed bezig indd.
Het verklaart in zijn geval wel waarom hij een paar hoge toppen met héél héél diepe dalen afwisselde natuurlijk.

Feitelijk het geval bij héél véél van die renners die genoemd werden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 juni 2016 @ 14:43:58 #38
426493 crew  PippenScottie
pi_163032902
Hoezo wordt Wielinga nu genoemd?

Bron?
  woensdag 15 juni 2016 @ 14:52:30 #39
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163033073
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juni 2016 14:43 schreef PippenScottie het volgende:
Hoezo wordt Wielinga nu genoemd?

Bron?
Toch al jaren bekend dat "Gemma" op Wielinga zou duiden ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 juni 2016 @ 14:58:49 #40
426493 crew  PippenScottie
pi_163033235
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 14:52 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Toch al jaren bekend dat "Gemma" op Wielinga zou duiden ?
Dat moet me zijn ontschoten. Dank!
  woensdag 15 juni 2016 @ 15:18:47 #41
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163033709
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 13:03 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:02:55 @BertGrabsch Dear Bert, what does the number 101 mean to you? reageer retweet
BertGrabsch twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:06:10 @thijszonneveld i don't know.You can say it? reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:08:52 @BertGrabsch I don't know. But number 101 on the Fuentes list fits your race program. Maybe you can tell me? reageer retweet
Inspector Gadget. _O-
Wow. _O- _O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 15 juni 2016 @ 15:20:20 #42
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163033747
En hoe komt Wielinga in godsnaam bij Fuentes terecht en in welke tijdsperiode was dit?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 15 juni 2016 @ 15:31:07 #43
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_163033990
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 15:20 schreef Mani89 het volgende:
En hoe komt Wielinga in godsnaam bij Fuentes terecht en in welke tijdsperiode was dit?
Saunier Duval natuurlijk.
Put these foolish ambitions to rest.
  woensdag 15 juni 2016 @ 15:32:24 #44
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_163034036
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 15:31 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Saunier Duval natuurlijk.


_O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  Moderator woensdag 15 juni 2016 @ 15:33:39 #45
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163034080
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 15:20 schreef Mani89 het volgende:
En hoe komt Wielinga in godsnaam bij Fuentes terecht en in welke tijdsperiode was dit?
Via Cecchini?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 15 juni 2016 @ 15:36:05 #46
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_163034156
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 15:32 schreef Bugno het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

_O_
Wat een schitterende ploeg.

Put these foolish ambitions to rest.
  woensdag 15 juni 2016 @ 15:40:23 #47
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_163034289
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 15:36 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Wat een schitterende ploeg.

Op 'n helling van een procentje of 6-7 een peloton fileren. Schaamteloos.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 15 juni 2016 @ 16:07:32 #48
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163035063
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 13:03 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:02:55 @BertGrabsch Dear Bert, what does the number 101 mean to you? reageer retweet
BertGrabsch twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:06:10 @thijszonneveld i don't know.You can say it? reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:08:52 @BertGrabsch I don't know. But number 101 on the Fuentes list fits your race program. Maybe you can tell me? reageer retweet
Inspector Gadget. _O-
BURN!! :D
pi_163035594
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 10:51 schreef Bugno het volgende:

[..]

Hardop gelachen hier (rare bliken van collega's neem ik op de koop toe)! Waar vind je dit?
Kwam een stukje daarvan op twitter tegen en toen even het hele artikel opgezocht.
  woensdag 15 juni 2016 @ 16:32:05 #50
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163035601
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 15:31 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Saunier Duval natuurlijk.
Aangezien ook Thomas Dekker er kwam lijkt mij Rabobank aannemelijker ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_163035633
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 16:32 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Aangezien ook Thomas Dekker er kwam lijkt mij Rabobank aannemelijker ...
Denk gewoon de Cecchini connectie, daar trainden ze allebei.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 15 juni 2016 @ 16:38:46 #52
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_163035801
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 13:03 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:02:55 @BertGrabsch Dear Bert, what does the number 101 mean to you? reageer retweet
BertGrabsch twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:06:10 @thijszonneveld i don't know.You can say it? reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:08:52 @BertGrabsch I don't know. But number 101 on the Fuentes list fits your race program. Maybe you can tell me? reageer retweet
Inspector Gadget. _O-
:D _O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 15 juni 2016 @ 16:45:40 #53
14505 OProg
A Life in Music
pi_163035998
Geen fan van Thijs zijn Twitter maar dit is wel echt prachtig. _O-
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 15 juni 2016 @ 17:53:47 #54
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163037487
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 15:31 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Saunier Duval natuurlijk.
Dat was in 2007, dat lijkt me niet.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 15 juni 2016 @ 17:55:06 #55
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163037516
Maar fucking Wielinga die bloedtransfusies onderging bij Fuentes, ik kan me het nauwelijks voorstellen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 15 juni 2016 @ 18:28:07 #56
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163038395
heywoodu twitterde op woensdag 15-06-2016 om 18:19:06 #Swimming Short course 50m backstroke WR holder Etiene Medeiros (BRA) tested positive for an 'asthma drug'. https://t.co/D9yndYhbGc reageer retweet
pi_163040693
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 17:20 schreef THEFXR het volgende:
dus jullie eisen namen? you got them!

.
[ afbeelding ]
25 is Fränk.

Overigens zou ik knap zenuwachtig worden als mijn dopingdokter zulke soms wel belachelijk simpel te kraken codenamen zou verzinnen. Jan Alemán :')
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_163040819
quote:
7s.gif Op woensdag 15 juni 2016 19:37 schreef nostra het volgende:

[..]

25 is Fränk.

Overigens zou ik knap zenuwachtig worden als mijn dopingdokter zulke soms wel belachelijk simpel te kraken codenamen zou verzinnen. Jan Alemán :')
Alsof ze dachten ooit gepakt te worden.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_163040917
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juni 2016 19:41 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Alsof ze dachten ooit gepakt te worden.
OK, maar dan is een codenaam toch überhaupt niet nodig?

Tonante zou nog wel een aardige voor Bolt zijn tegenwoordig, maar die heeft niet zoveel aan bloedzakjes.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 juni 2016 @ 20:08:42 #60
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163041750
Laatste WADA update over Rusland voor de beslissing:
https://wada-main-prod.s3(...)ing_update_final.pdf

Lekker een "militaire stad" (kazerne?) opgeven :Y





Even een potje schone pis naar binnen duwen waarna de controleur het uit de prullenbak mag vissen ^O^

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163042936
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 14:52 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Toch al jaren bekend dat "Gemma" op Wielinga zou duiden ?
Was ik vergeten. Is Gemma z'n vriendin of hond?


EDIT. Zit even op Wikipedia te kijken. Ik was helemaal vergeten dat hij ook nog voor Team Lefevere, Saunier Duval en Itera-Katusha gereden heeft.
pi_163042996
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 13:03 schreef showtimer het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:02:55 @BertGrabsch Dear Bert, what does the number 101 mean to you? reageer retweet
BertGrabsch twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:06:10 @thijszonneveld i don't know.You can say it? reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-06-2016 om 12:08:52 @BertGrabsch I don't know. But number 101 on the Fuentes list fits your race program. Maybe you can tell me? reageer retweet
Inspector Gadget. _O-
Thijs _O_
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 juni 2016 @ 20:48:23 #63
426493 crew  PippenScottie
pi_163043044
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 20:08 schreef heywoodu het volgende:
Laatste WADA update over Rusland voor de beslissing:
https://wada-main-prod.s3(...)ing_update_final.pdf

Lekker een "militaire stad" (kazerne?) opgeven :Y

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Even een potje schone pis naar binnen duwen waarna de controleur het uit de prullenbak mag vissen ^O^

[ afbeelding ]
:N

Nog steeds niet uitgesloten van Rio?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 juni 2016 @ 20:59:49 #64
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163043473
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juni 2016 20:48 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

:N

Nog steeds niet uitgesloten van Rio?
De beslissing staat al een tijdje voor komende vrijdag gepland :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 juni 2016 @ 21:03:12 #65
426493 crew  PippenScottie
pi_163043635
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 20:59 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De beslissing staat al een tijdje voor komende vrijdag gepland :P
Ah dank! Hoe laat, waar?
  Moderator woensdag 15 juni 2016 @ 21:04:18 #66
249559 crew  Lavenderr
pi_163043686
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juni 2016 19:41 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Alsof ze dachten ooit gepakt te worden.
Moest er een n voor ooit?
Misschien waren ze zo overmoedig dat ze echt dachten nooit gepakt te worden.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 juni 2016 @ 21:07:45 #67
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163043847
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juni 2016 21:03 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ah dank! Hoe laat, waar?
Geen idee, maar IAAF in de gaten houden is het devies denk ik :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 15 juni 2016 @ 21:08:54 #68
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163043891
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 21:07 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Geen idee, maar IAAF in de gaten houden is het devies denk ik :+
Die hebben daar toch niks over te zeggen ? Eerder iets voor het IOC ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_163043971
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 20:08 schreef heywoodu het volgende:
Laatste WADA update over Rusland voor de beslissing:
https://wada-main-prod.s3(...)ing_update_final.pdf

Lekker een "militaire stad" (kazerne?) opgeven :Y
Welke wielrenners zijn plots met pensioen gegaan? Menchov en Kolobnev? :P
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 juni 2016 @ 21:11:18 #70
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163043995
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 21:08 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Die hebben daar toch niks over te zeggen ? Eerder iets voor het IOC ...
Het gaat erover of de Russische atletiekbond, die nu geschorst is, geschorst blijft en daardoor niet aan de Spelen mee mag doen. En of de Russische atletiekbond geschorst blijft bepaald de IAAF, net zoals de IBU het zou bepalen voor de biatlonbond en FINA voor de zwembond.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 15 juni 2016 @ 21:11:21 #71
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163044003
quote:
7s.gif Op woensdag 15 juni 2016 19:37 schreef nostra het volgende:

[..]

25 is Fränk.

Overigens zou ik knap zenuwachtig worden als mijn dopingdokter zulke soms wel belachelijk simpel te kraken codenamen zou verzinnen. Jan Alemán :')
ze kozen toch zelf hun codenaam, naam hond enzo
pi_163046375
Herman Ram verwacht dat de Russische atleten uitgesloten gaan worden.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 juni 2016 @ 22:10:42 #73
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163046764
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 22:01 schreef Dale__Cooper het volgende:
Herman Ram verwacht dat de Russische atleten uitgesloten gaan worden.
Dat kan inmiddels bijna niet meer anders inderdaad.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163046935
quote:
7s.gif Op woensdag 15 juni 2016 19:37 schreef nostra het volgende:

[..]

25 is Fränk.

Overigens zou ik knap zenuwachtig worden als mijn dopingdokter zulke soms wel belachelijk simpel te kraken codenamen zou verzinnen. Jan Alemán :')
Sevillano _O-
  woensdag 15 juni 2016 @ 23:14:14 #75
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163049781
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2016 20:08 schreef heywoodu het volgende:
Laatste WADA update over Rusland voor de beslissing:
https://wada-main-prod.s3(...)ing_update_final.pdf

Lekker een "militaire stad" (kazerne?) opgeven :Y

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Even een potje schone pis naar binnen duwen waarna de controleur het uit de prullenbak mag vissen ^O^

[ afbeelding ]
Zit het nu te lezen, allemachtig. Als dit geen uitsluiting wordt weet ik het ook niet meer. Ze proberen echt van alles om de controleurs te ontlopen/intimideren
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 16 juni 2016 @ 00:16:31 #76
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163051496
En officieel, Ilyin :'( :'( :'( :'(



Kazakhstan in rouw, dit zijn me een partij medailles zeg.

En Kostova. Zo. Fucking. Voorspelbaar.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 16 juni 2016 @ 00:31:08 #77
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163051738
Lekkere anabole steroiden gebruiken en denken dat je ermee wegkomt

:D :D
  donderdag 16 juni 2016 @ 00:34:18 #78
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163051775
man,man, allemaal oude roids van de 60,70 jaren
pi_163052012
quote:
Russisch parlement gaat over tot actie om deelname aan Olympische Spelen te redden

De Russische parlementsleden hebben woensdag een eerste wetsvoorstel ingediend waarbij het aanzetten tot dopinggebruik als een misdrijf beschouwd zal worden. Over twee dagen neemt de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) een definitieve beslissing over de deelname van Russische atleten aan de Olympische Spelen in Rio.

In het wetsvoorstel, goedgekeurd door 436 parlementsleden van het Russische federale lagerhuis, staat dat elke trainer of dokter die een sporter aanzet tot het nemen van verboden middelen, zich schuldig maakt aan strafbare feiten. Bij bewijs van de feiten gaan de straffen van een boete van 6.700 euro tot een celstraf van één tot vijf jaar.

Personen die medeplichtig zijn aan het aansporen tot dopinggebruik riskeren een celstraf tot een jaar. Trainers of dokters die verboden middelen gebruiken op een sporter, kunnen een gevangenisstraf van vijf jaar krijgen.

De voorzitter van de commissie voor sport in de doema, Dmitri Svichtchev, hoopt dat de wet definitief aangenomen wordt voor het begin van de zomervakantie, die gaat voor het Russische parlement volgende week van start. “Met onze acties tonen we dat de staat niets te maken wil hebben met dopinggebruik in Rusland”, onderlijnt Svichtchev.

Vrijdag beslist IAAF over schorsing

Rusland is al sinds november 2015 verwikkeld in een dopingschandaal. Het Wereldantidopingagentschap WADA publiceerde toen een rapport over gesystematiseerd dopinggebruik in de Russische atletiekwereld. Daarop werden Russische atleten door het IAAF geweerd bij internationale wedstrijden. De IAAF spreekt zich vrijdag op een conventie in Wenen uit of deze schorsing gehandhaafd blijft voor de Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus).

De Russische autoriteiten kondigden vorige week nog verplichte lessen over de antidopingstrijd op scholen aan, in het kader van een campagne die “de Russische houding ten opzichte van dopinggebruik wil veranderen”.

Om de IAAF te overtuigen om Russische atleten toe te laten op de Olympische Spelen, heeft Rusland ook nog eens vijftig buitenlandse specialisten aangetrokken om het team rond de dopingstrijd te versterken.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 16 juni 2016 @ 00:54:19 #80
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163052025
De exacte cijfers heb ik zo even niet, maar volgens mij kan Azerbeidzjan zo langzamerhand de Spelen in het gewichtheffen wel vergeten...dus voor Kostova maakt dit sowieso niet uit dan :+ :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 16 juni 2016 @ 00:56:02 #81
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163052047
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 00:31 schreef Frozen-assassin het volgende:
Lekkere anabole steroiden gebruiken en denken dat je ermee wegkomt

:D :D
Tenzij je er vanuit gaat dat je positieve plasje weggemoffeld gaat worden natuurlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 16 juni 2016 @ 01:02:33 #82
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163052106
Deze hier al langsgekomen ?

quote:
"Russische atlete bekende doping, maar WADA deed niks"

Net op de dag dat het Wereldantidopingagentschap WADA een verontrustend rapport gepubliceerd heeft over dopinggebruik in Rusland, pakt The New York Times uit met een opvallend verhaal.

In december 2012 zat er plots een berichtje in de mailbox van het WADA van een zekere Darja Pisjtsjalnikova. De Russische discuswerpster had enkele maanden eerder de zilveren medaille gewonnen op de Spelen in Londen.

Ze schreef dat ze verboden middelen had gebruikt en dat ze informatie had over systematisch dopinggebruik in haar land, Rusland. Het was een soort van hulpkreet, Pisjtsjalnikova vroeg het WADA om de zaak zeker te onderzoeken, zo weet The New York Times.

Maar het WADA startte helemaal geen onderzoek op. Integendeel, het stuurde de e-mail van Pisjtsjalnikova naar leden van de Russische sportbond. Dus naar de personen die Pisjtsjalnikova beschuldigde van systematisch dopinggebruik.

Het verhaal komt net aan het licht op de dag dat het WADA een rapport de wereld instuurde, waarin onder meer staat dat dopingcontroleurs van het WADA destijds bedreigd werden door de Russische geheime dienst. Zo zouden ze 736 van de geplande tests niet hebben kunnen uitvoeren. Zou er een link zijn tussen het verhaal van Pisjtsjalnikova en het nieuwste WADA-rapport? Wordt vervolgd...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 16 juni 2016 @ 01:04:45 #83
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163052126
Rusland juicht, want ze krijgen ineens drie gouden medailles van Londen 2012 erbij dankzij de Kazachen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 16 juni 2016 @ 01:09:48 #84
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163052159
Al die oostblok landen, wat raar toch. Totaal nier verwacht.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  donderdag 16 juni 2016 @ 01:16:58 #85
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163052215
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 01:02 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Deze hier al langsgekomen ?

[..]

Pure moordpoging van WADA :D
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 juni 2016 @ 08:46:04 #86
426493 crew  PippenScottie
pi_163053757
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 00:16 schreef heywoodu het volgende:
En officieel, Ilyin :'( :'( :'( :'(

[ afbeelding ]

Kazakhstan in rouw, dit zijn me een partij medailles zeg.

En Kostova. Zo. Fucking. Voorspelbaar.
Waarom kon dit pas na hertesten worden aangetoond?? Waar is dan in eerste instantie op getest?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 16 juni 2016 @ 09:52:14 #87
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163054708
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 08:46 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Waarom kon dit pas na hertesten worden aangetoond?? Waar is dan in eerste instantie op getest?
Geen idee, nieuwe methoden ofzo? :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163054909
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 00:31 schreef Frozen-assassin het volgende:
Lekkere anabole steroiden gebruiken en denken dat je ermee wegkomt

:D :D
Prima te timen, tijd opspoorbaarheid is bekendbekend. Je weet dus wanneer je moet stoppen. Tot de opsporingsmethoden verbeteren.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 juni 2016 @ 10:37:46 #89
426493 crew  PippenScottie
pi_163055530
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 09:52 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Geen idee, nieuwe methoden ofzo? :P
Dit lijken me middelen die al jaren gemakkelijk op te sporen zijn.
pi_163055622
quote:
"IOC staat klaar om uitsluiting Rusland voor Rio terug te draaien"

Morgen beslist de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) of Russische atleten worden uitgesloten voor de Olympische Spelen in Rio. Rusland is sinds november van vorig jaar geschorst voor alle internationale competities, nadat het Wereldantidopingagentschap (WADA) in een rapport een grootschalig en staatsgesteund dopingnetwerk blootlegde. Maar zelfs àls de IAAF morgen beslist om Russische atleten weg te houden uit Rio, heeft Rusland nog een ontsnappingsroute: het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Het IOC heeft namelijk de eindbeslissing over het al dan niet deelnemen van Russische atleten in Rio. Wat IAAF-voorzitter Sebastian Coe ook moge beweren. De gewezen Britse topatleet orakelde van bij het begin dat als de schorsing van Rusland vrijdag wordt verlengd, er automatisch geen Russische atleten mogen aantreden op de Spelen. Fout, zo blijkt nu. De definitieve beslissing daarover ligt in de handen van het IOC. Op maandag 21 juni, drie dagen na het verdict van de IAAF, buigen de IOC-bonzen zich op een topmeeting in het Zwitserse Lausanne over dezelfde materie. Insiders menen te weten dat het IOC klaarstaat om een IAAF-beslissing die negatief zou uitvallen voor Rusland terug te draaien.

"Ik kan daar niets over zeggen", liet IOC-voorzitter Thomas Bach optekenen toen hem die vraag werd gesteld. "De vergadering van 21 juni heeft als doel om cleane atleten te beschermen en om iedereen een evenwaardig deelnemersveld te bezorgen in Rio. We gaan bekijken welke vorderingen Rusland heeft gemaakt in de aanpak van zijn dopingprobleem."

Poetin
Mysterieuze woorden van Bach, die bij insiders de wenkbrauwen deden fronsen. De Duitse IOC-voorzitter heeft sinds lange tijd een hartelijke relatie met de Russische president Vladimir Poetin, niet het minst door de gigantische investeringen die Rusland deed bij de Winterspelen van Sochi in 2014. "Poetin heeft 50 miljard redenen om een gunst van het IOC te verwachten", zegt een bron dicht bij het dossier. Het feit dat sommige leden van de IAAF-raad die morgen de beslissing neemt een dubbele pet dragen, zorgt eveneens voor twijfel. Ondermeer de ex-atleten Sergei Bubka, Nawal El Moutawakel en Frankie Fredericks, die tot de IAAF-raad behoren, zijn ook lid van het IOC.

Wie is baas?
Voor Dick Pound, ex-topman van het WADA, liggen de zaken alvast duidelijk. Het IOC moet de schorsing van Rusland zonder de minste twijfel verlengen. "Zo zie ik het inderdaad en niet anders", aldus Pound. "Maar met wat nu aan de orde lijkt, krijgen we straks wel een interessante juridische kwestie. Het roept de vraag op wie baas is over de atletieksport: de IAAF of het IOC?"

Bedreigingen
Nog dit: volgens nieuwe onthullingen van het WADA heeft de Russische geheime dienst dopingcontroleurs recentelijk bedreigd met een verbanning uit Rusland. Zo werd geprobeerd om dopingcontroles bij Russische sporters tegen te houden met het oog op de Spelen in Rio. "Agenten van de Russische geheime dienst hebben ermee gedreigd om dopingcontroleurs te verdrijven uit Rusland", schrijft het WADA in zijn rapport. Van de in totaal 3.000 geplande dopingcontroles zouden er 736 niet doorgevoerd geweest zijn door toedoen van de Russische geheime dienst.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)aaien.dhtml?show=art
pi_163055629
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 10:37 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Dit lijken me middelen die al jaren gemakkelijk op te sporen zijn.
Nieuwe opsporingsmethoden zorgen vaak voor dat lagere concentraties ook opgemerkt kunnen worden.
pi_163055678
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 10:42 schreef TheArt het volgende:

[..]

Zou weer een knap staaltje geopolitiek zijn van de Russen
pi_163056459
quote:
7s.gif Op woensdag 15 juni 2016 19:37 schreef nostra het volgende:

[..]

25 is Fränk.

Overigens zou ik knap zenuwachtig worden als mijn dopingdokter zulke soms wel belachelijk simpel te kraken codenamen zou verzinnen. Jan Alemán :')
Is 33 als Cancellara al confirmed?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163056641
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 11:22 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Is 33 als Cancellara al confirmed?
Dat zou Flecha zijn.
pi_163057631
Cancellara is eigenlijk pas na Operacion Puerto echt doorgebroken.
  Moderator donderdag 16 juni 2016 @ 12:21:12 #96
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163057676
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 12:19 schreef Tommeke het volgende:
Cancellara is eigenlijk pas na Operacion Puerto echt doorgebroken.
Da's niet waar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_163057806
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 12:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Da's niet waar.
Net een paar maanden voor de beerput open ging inderdaad. MAar zit niet veel tijd tussen.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 16 juni 2016 @ 17:08:07 #98
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163064477
Toch ongelofelijk als de russen gewoon naar de olympische spelen kunnen.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  donderdag 16 juni 2016 @ 17:38:11 #99
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163065155
Weening, zonder doping winnen *O*
pi_163065980
quote:
Fuentes recognises ‘some top sports names’ could be owners of Puerto blood bags

Spanish doctor Eufemiano Fuentes has recognised that it is possible that some top names in sport could be identified as the owners of the blood transfusion bags from Operación Puerto should they be publicly confirmed.

In one of his first interviews with the media since he was cleared on Tuesday of all charges in the Puerto anti-doping probe, Fuentes was asked by Spanish radio station COPE if ‘major names’ could appear once the list of the 211 blood bags seized in Puerto was cross-checked with their potential owners via their DNA.

“It could be, it could be,” Fuentes said, before adding, “but I’m not going to give you clues or names.

“If they are going to be found out, it’s a question of waiting to find out.”

Fuentes emphasied that “If there is no crime, and there is none for either myself or the sports people involved” - at least, not according to Spanish public health laws in 2006, which were those applied to Puerto - “then I have to say I am professionally bound [not to comment further].”

Technically the process of naming riders and athletes linked via DNA to at least some of the 211 blood bags seized in Puerto and which are currently sitting in a freezer in an anti-doping lab in Barcelona - as they have been for the last ten years - is possible. But legally, whether the process of ‘naming and shaming’ these sports personalities and whether this constitutes slander given no suspension is now possible after the statute of limitations has passed, has already been raised in Spain - and Fuentes speculated on it again.

When asked if he would invite the anti-doping authorities to name all the sports personalities who could be identified as blood bag owners via DNA, Fuentes said he would not, saying he did not know if such a process was in fact permitted in a democratic state.

Other issues are clearer, at least for Fuentes. Whilst recognising that his former activities would now be penalised under Spain’s anti-doping laws if carried out on athletes, he also insisted that his practices had “caused no harm whatsoever to any of my patients, only benefits. I would carry them out on a relative. I have always protected their health.”

Asked if his activities had been simply playing with the athletes' health in order to improve performance, Fuentes said his objective was “to protect their health, which does improve performance despite the excessively high number of events on the schedules of some sports, which are simply there with the objective of creating a greater spectacle.

“Those directing sport like one thing, doctors try to protect athletes' health. My athletes’ lives have never been in any danger.”

Now working, he said, in a health centre as a family doctor, Fuentes added that he was “satisfied with the verdict, I’ve been on trial for ten years and it’s good to know that justice has been done.” He said that he would need time to decide, however, if he will return to sports medicine.

Once the COPE interviewer had completed his questions, Fuentes concluded by offering messages of support to the Olympic and Spanish football squads in this summer’s Rio Games and Euro 2016 competitions. He also - after pointing out that the Puerto verdict had, coincidentally, come out on World Blood Donor Day - took the opportunity to encourage Spaniards “to donate blood. It’s risk-free, innocent and can save lives.”
  donderdag 16 juni 2016 @ 20:24:18 #101
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163069611
Op bbc doco over seb coe en corruptie
AFCA
Qui audet adipiscitur
  donderdag 16 juni 2016 @ 21:51:00 #102
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163072783
quote:
Voorzitter Sebastian Coe van de internationale atletiekfederatie IAAF zou door gekochte stemmen aan de macht zijn gekomen.
Dat meldt het programma Panorama van de BBC. Papa Massata Diack zou Afrikaanse stemmen hebben geregeld voor Coe om het voorzitterschap veilig te stellen.

Papa Massata Diack is de zoon van Lamine Diack die van corruptie wordt verdacht.

De IAAF heeft de beschuldigingen inmiddels verworpen. De 59-jarige Coe werd augustus vorig jaar in Peking gekozen als voorzitter van de internationale federatie.

Hij kreeg 115 stemmen, zijn concurrent Sergei Boebka 92. Panorama baseert de beschuldigingen op basis van verschillende onderschepte e-mails.

Uit de onthulling van de BBC blijkt ook dat Coe een parlementaire commissie zou hebben misleid toen bekend werd dat de atletiek bol staat van dopingpraktijken.

Sjoboechova
Volgens Panorama wist Coe al voor de Spelen van 2012 in Londen dat marathonloopster Lilia Sjoboechova uit Rusland doping had gebruikt.

De atlete zou 450.000 euro aan medewerkers van de IAAF hebben betaald om toch aan de Spelen deel te kunnen nemen. Coe was toen al vicevoorzitter van de IAAF.

Coe raakte eerder al in opspraak omdat hij weet zou hebben gehad van pogingen tot omkoping bij de toewijzing van de WK's atletiek van 2017 in Londen en 2019 in Doha.

Ook zou hij als adviseur van het Amerikaanse sportmerk Nike hebben gelobbyd voor het Amerikaanse Eugene als gastheer van het WK van 2021.
Zou me totaal niks verbazen overigens
  vrijdag 17 juni 2016 @ 14:11:30 #103
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163085475
Isinbajeva: laat me meedoen in Rio

quote:
De tweevoudig olympisch kampioene en zevenvoudig wereldkampioene zegt in bijna 20 jaar competitie (goed voor 28 wereldrecords) nooit positief te zijn bevonden en vindt dat Russische atleten die de atletieksport op een goede manier bedrijven niet gestraft moeten worden voor het wangedrag van anderen.

''Al mijn wereldrecords heb ik buiten Rusland gevestigd en ik ben overal ter wereld gecontroleerd. Nooit positief."
:')
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 14:14:24 #104
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163085566
quote:
Alleen al om Isinbayeva hoop ik zo hard dat Rusland niet mee mag doen. Wat een kutwijf is dat.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 14:17:50 #105
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163085674
Persco over Rusland om 17:00, hier live:

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 14:20:21 #106
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163085753
Poll: Laat de IAAF Russische atleten toe op de Olympische Spelen?
Ja
Nee
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 16:11:51 #107
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163089188
owen_g twitterde op vrijdag 17-06-2016 om 15:46:19 IAAF will not lift suspension of Russian athletes ahead of Rio 2016 because they have failed to meet task force criteria, it is understood. reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 17 juni 2016 @ 16:14:44 #108
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163089299
Doei :W
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 16:16:08 #109
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163089358
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:14 schreef Szura het volgende:
Doei :W
Hoi :')

danroan twitterde op vrijdag 17-06-2016 om 16:04:08 IAAF will not lift ban on Russian athletes. But next week IOC will propose compromise where demonstrably clean athletes CAN compete in Rio reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 16:16:39 #110
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163089383
En de derde vaak nuttige journalist in dit soort zaken zegt weer wat anders :+

mjshrimper twitterde op vrijdag 17-06-2016 om 16:05:36 IAAF: A source inside the room tells me no decision has been made yet. Talks ongoing. Just saying! reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 17 juni 2016 @ 16:20:53 #111
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163089575
Oh maar ff wachten dan :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 16:26:30 #112
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163089750
Iedereen moet @rossiyasport even volgen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 17 juni 2016 @ 16:47:47 #113
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163090436
Persco is 1700?
AFCA
Qui audet adipiscitur
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 16:50:01 #114
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163090505
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:47 schreef Smoofie het volgende:
Persco is 1700?
:Y
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163090617
Het IOC die dan toch Russische atleten toelaat zou werkelijk schandalig zijn. Dus dat zal wel gebeuren :')
pi_163090619
Ik heb iig ja gestemd
  vrijdag 17 juni 2016 @ 16:54:08 #117
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163090633
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:53 schreef Klaphark het volgende:
Het IOC die dan toch Russische atleten toelaat zou werkelijk schandalig zijn. Dus dat zal wel gebeuren :')
Kan er na Twente ook nog wel bij
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 17:00:01 #118
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163090762


Drukke boel.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 17:01:57 #119
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163090793
Persco begint over 45 minuten :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163090884
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hoi :')

danroan twitterde op vrijdag 17-06-2016 om 16:04:08 IAAF will not lift ban on Russian athletes. But next week IOC will propose compromise where demonstrably clean athletes CAN compete in Rio reageer retweet
En terecht.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  vrijdag 17 juni 2016 @ 17:13:21 #121
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163091029
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 17:01 schreef heywoodu het volgende:
Persco begint over 45 minuten :+
=\
AFCA
Qui audet adipiscitur
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 17 juni 2016 @ 17:34:11 #122
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163091517
Yates geschorst tot 11 juli.
pi_163092483
We zijn live. _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 18:16:04 #124
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163092484
Persco nu live
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163092514
Doei Rusland. :W
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 18:18:34 #127
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163092544
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:17 schreef superniger het volgende:
Doei Rusland. :W
Even dinsdag afwachten :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163092553
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:53 schreef Klaphark het volgende:
Het IOC die dan toch Russische atleten toelaat zou werkelijk schandalig zijn. Dus dat zal wel gebeuren :')
Nou, ik vind eigenlijk niet dat je iedereen zomaar kunt weigeren. Al zou er maar één atleet van de complete ploeg schoon zijn dan is dat voor mij al reden genoeg. Dat dit zulke groteske vormen heeft kunnen aannemen valt vooral anderen aan te rekenen.
  vrijdag 17 juni 2016 @ 18:19:23 #129
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163092560
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hoi :')

danroan twitterde op vrijdag 17-06-2016 om 16:04:08 IAAF will not lift ban on Russian athletes. But next week IOC will propose compromise where demonstrably clean athletes CAN compete in Rio reageer retweet
Vraag mij alleen af hoe ze in godsnaam die lijst gaan bepalen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_163092583
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:19 schreef wimderon het volgende:

[..]

Nou, ik vind eigenlijk niet dat je iedereen zomaar kunt weigeren. Al zou er maar één atleet van de complete ploeg schoon zijn dan is dat voor mij al reden genoeg. Dat dit zulke groteske vormen heeft kunnen aannemen valt vooral anderen aan te rekenen.
Eens. Gewoon alle Russische atleten een week voor de spelen controleren. :)
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_163092595
Neutrale atleten. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 18:21:11 #132
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163092604
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:20 schreef superniger het volgende:

[..]

Eens. Gewoon alle Russische atleten een week voor de spelen controleren. :)
En in de tijd dat 95% van het werk verricht wordt dan?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 17 juni 2016 @ 18:23:00 #133
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163092643
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:20 schreef superniger het volgende:

[..]

Eens. Gewoon alle Russische atleten een week voor de spelen controleren. :)
dat helpt geen zier, in de jaren 80 deden ze al 6 weken van te voren stoppen met doping
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 18:35:40 #134
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163092934
Dus atleten die kunnen bewijzen dat ze in het buitenland getest zijn kunnen mogelijk wel onder de olympische vlag starten in Rio.

Eerste naam die me te binnen schiet, Stepanova, de klokkenluidster oO/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 17 juni 2016 @ 18:37:17 #135
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_163092979
Alleen atletiek? Dacht dat er meer dan dat op het spel stond.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_163093062
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:35 schreef heywoodu het volgende:
Dus atleten die kunnen bewijzen dat ze in het buitenland getest zijn kunnen mogelijk wel onder de olympische vlag starten in Rio.

Eerste naam die me te binnen schiet, Stepanova, de klokkenluidster oO/
Isinbayeva dan ook wel denk ik :+
  vrijdag 17 juni 2016 @ 18:42:18 #137
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163093103
Verwacht niemand dat er opeens nog een deel voor pakweg Kazakstan gaan uitkomen ? Of is dat niet meer te regelen ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 18:43:53 #138
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163093149
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:42 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Verwacht niemand dat er opeens nog een deel voor pakweg Kazakstan gaan uitkomen ? Of is dat niet meer te regelen ?
In de atletiek gaat dat bij lange na niet zo snel nee :P

Misschien B of C-atleten die nooit voor Rusland uit zijn gekomen op een groot internationaal toernooi, maar dat zet weinig zoden aan de dijk. Orlando Ortega heeft bijvoorbeeld al dik 3 jaar niet voor Cuba gelopen en moet nog altijd afwachten of hij in Rio voor Spanje mag starten.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163093390
Die Coe is wel een engnek.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 18:56:16 #140
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163093453
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:54 schreef superniger het volgende:
Die Coe is wel een engnek.
Nee joh, beetje door een door Interpol gezochte crimineel aan je stemmen voor de presidentsverkiezingen komen, niks mis mee.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163093471
Wat een laf antwoord van Coe.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  vrijdag 17 juni 2016 @ 19:09:58 #142
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163093787
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:19 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Vraag mij alleen af hoe ze in godsnaam die lijst gaan bepalen ...
Niet-geschorst is meedoen. :Y
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 19:11:25 #143
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163093824
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:40 schreef wimderon het volgende:

[..]

Isinbayeva dan ook wel denk ik :+
Waar heeft die haar kamp opgeslagen dan? :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 19:33:54 #144
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163094474
Ik hoor op Twitter dat Isinbayeva al een jaartje of 5 gewoon in Rusland verblijft :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163096098
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 19:11 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Waar heeft die haar kamp opgeslagen dan? :P
Monaco dacht ik, maar blijkbaar niet of niet meer.

Maar hoe zit het dan met atleten die bijvoorbeeld het afgelopen WK getest zijn? Welke voorwaarden zitten er aan het getest zijn in het buitenland?
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 20:52:23 #146
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163096779
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 20:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Monaco dacht ik, maar blijkbaar niet of niet meer.

Maar hoe zit het dan met atleten die bijvoorbeeld het afgelopen WK getest zijn? Welke voorwaarden zitten er aan het getest zijn in het buitenland?
Ik kan me zo voorstellen dat het gaat om het geregistreerd staan in de testing pool van iets anders dan RUSADA. Denk bijvoorbeeld aan Russen die in de NCAA actief zijn (hoewel die dan weer van matig niveau zijn, maar het gaat om het principe). Klishina wordt op Twitter ook genoemd, omdat zij schijnbaar in Florida zit.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 17 juni 2016 @ 20:53:18 #147
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163096800
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 19:09 schreef Zelva het volgende:

[..]

Niet-geschorst is meedoen. :Y
Welja ... Maar daar hoef je een bond niet voor te schorsen natuurlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_163097506
http://nos.nl/artikel/211(...)issing-van-iaaf.html

Herman Ram heeft zijn plasje ook al gedaan.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  vrijdag 17 juni 2016 @ 21:43:38 #149
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163098532
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:13 schreef superniger het volgende:
http://nos.nl/artikel/211(...)issing-van-iaaf.html

Herman Ram heeft zijn plasje ook al gedaan.
Zo te zien is hij positief.
in a crowd you lose humanity
pi_163098713
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:43 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Zo te zien is hij positief.
Testosteron zorgt toch haargroei?
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 juni 2016 @ 22:04:45 #151
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163099142
quote:
A World Anti-Doping Agency investigator says he has evidence that the Russian state helped cover up doping cases around the 2013 world track championships in Moscow.

Richard McLaren says Russia's Sports Ministry told the WADA-accredited laboratory in Moscow "to not report positive sample results over the period before, during and after" the 2013 worlds.
_O- :')

Zal ongetwijfels niks te maken hebben met al die wereldtoppers uit Rusland die zich vlak voor dat WK geblesseerd terugtrokken :)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163107940
Rusland gaat Rodchenkov strafrechtelijk vervolgen voor het lekken. :')
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  zaterdag 18 juni 2016 @ 12:56:29 #153
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163108029
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 12:50 schreef nostra het volgende:
Rusland gaat Rodchenkov strafrechtelijk vervolgen voor het lekken. :')
heeft ie geluk, normaal krijg je de polonium behandeling
pi_163108236
Morgen een nieuwe aflevering in het Franse "Stade 2" over mechanische doping met speciale aandacht voor schansspringgod Roglic die een Giro tijdrit wint op zijn reservefiets.

Goed spul die Bianchi's of.... oO<
pi_163108302
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:07 schreef showtimer het volgende:
Morgen een nieuwe aflevering in het Franse "Stade 2" over mechanische doping met speciale aandacht voor schansspringgod Roglic die een Giro tijdrit wint op zijn reservefiets.

Goed spul die Bianchi's of.... oO<
:D
  zaterdag 18 juni 2016 @ 13:57:05 #156
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163109159
quote:
Vice-voorzitter IOC geeft Rusland geen hoop

Vandaag, 10:06

Russische atleten hoeven niet te rekenen op clementie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Vice-voorzitter John Coates verwacht niet dat het IOC het schorsingsbesluit van de internationale atletiekfederatie IAAF zal herroepen. "Dat ligt niet voor de hand."

Het IOC komt dinsdag in Lausanne bijeen om de schorsing van Rusland te bespreken. In theorie kan het olympisch comité besluiten de Russische atleten toch aan de Spelen te laten deelnemen. "Maar dat zou best vreemd zijn", aldus de Australische vice-voorzitter.

Door de schorsing is Rusland niet welkom op de EK atletiek in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wel zette Coates de deur op een kier voor Russische atleten die kunnen aantonen dat zij de afgelopen jaren niet zijn getest in Rusland, maar door andere landen met een erkend antidopingbeleid. Zij kunnen mogelijk in Rio meedoen onder een neutrale vlag.

WADA opgetogen
Wereldantidopingbureau WADA legde vorig jaar november bloot dat in de Russische atletiek jarenlang systematisch doping is gebruikt, met steun van de staat en de veiligheidsdiensten. "We staan helemaal achter die beslissing van de internationale atletiekfederatie IAAF", stelt het bureau in een verklaring.

"Het is duidelijk dat er in Rusland eerst iets serieus moet veranderen", zegt voorzitter Craig Reedie van WADA. "Bij de regering, topambtenaren, atleten en begeleiders."
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_163109438
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:07 schreef showtimer het volgende:
Morgen een nieuwe aflevering in het Franse "Stade 2" over mechanische doping met speciale aandacht voor schansspringgod Roglic die een Giro tijdrit wint op zijn reservefiets.

Goed spul die Bianchi's of.... oO<
Die reservefiets moest ingezet worden omdat de andere afgekeurd werd door de UCI. Zou wel erg omslachtig zijn dan.
pi_163109456
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:57 schreef Szura het volgende:

[..]

Valse hoop geven, hopelijk zijn er niet te veel beroepscommissies.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 juni 2016 @ 14:12:53 #159
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163109482
Stepanova en hooguit één of twee anderen gaan gewoon meedoen en de rest niet, lijkt me.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 18 juni 2016 @ 15:46:17 #160
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163111785
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:12 schreef heywoodu het volgende:
Stepanova en hooguit één of twee anderen gaan gewoon meedoen en de rest niet, lijkt me.
ik denk dat we verrast zullen zijn
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 juni 2016 @ 15:51:16 #161
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163111914
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik denk dat we verrast zullen zijn
Dat ligt eraan wat je verwacht. Kortom, maak die post eens concreter, wat verwacht je?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 18 juni 2016 @ 15:54:57 #162
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163112031
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:51 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat ligt eraan wat je verwacht. Kortom, maak die post eens concreter, wat verwacht je?
elke rus mag gewoon mee doen joh, politiek rules
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 juni 2016 @ 15:55:32 #163
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163112053
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

elke rus mag gewoon mee doen joh, politiek rules
Oh zo. Nee, dat gaat niet gebeuren en in elk geval niet onder de Russische vlag.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 18 juni 2016 @ 15:58:00 #164
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163112131
del

[ Bericht 62% gewijzigd door THEFXR op 18-06-2016 16:00:32 (verkeerde topic) ]
  zaterdag 18 juni 2016 @ 15:58:16 #165
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163112147
del

[ Bericht 87% gewijzigd door THEFXR op 18-06-2016 16:00:53 (verkeerde topic) ]
  zaterdag 18 juni 2016 @ 17:58:40 #166
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_163115751
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

elke rus mag gewoon mee doen joh, politiek rules
De uitspraak (of persbericht) van het IOC vandaag lijkt dat onmogelijk te maken.Tenzij ze echt ongeloofwaardig willen overkomen.
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_163116025
En Poetin vindt het onrechtvaardig :')
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 18 juni 2016 @ 18:21:21 #168
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163116303
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 18:10 schreef komrad het volgende:
En Poetin vindt het onrechtvaardig :')
Staking bij een Fabriek en Putin komt even langs.




[ Bericht 16% gewijzigd door THEFXR op 18-06-2016 18:49:45 ]
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 juni 2016 @ 13:48:35 #169
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163136445
'Gewichthefbond wil Rusland ook weren van Spelen'

Rusland wel schorsen en Kazakhstan en Azerbeidzjan niet schorsen zou zo'n ongelooflijke onzin zijn _O- :')

Ik ben niet pro-Rusland, maar dat zou echt puur politiek zijn.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163144752
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:11 schreef wimderon het volgende:

[..]

Die reservefiets moest ingezet worden omdat de andere afgekeurd werd door de UCI. Zou wel erg omslachtig zijn dan.

Meer een stukje om het onderwerp warm te houden ja.
pi_163146305
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:56 schreef showtimer het volgende:

[..]


Meer een stukje om het onderwerp warm te houden ja.
Ik kan geen Frans dus hier kan ik niets mee. Ik verwacht er overigens weinig van. Hun vorige uitzending stelde ook niet veel voor.
  zondag 19 juni 2016 @ 21:49:54 #172
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163148493
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:49 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik kan geen Frans dus hier kan ik niets mee. Ik verwacht er overigens weinig van. Hun vorige uitzending stelde ook niet veel voor.
Samenvatting: Primoz reed op een reservefiets en er waren die dag geen controles op mechanische doping. Dus Primoz had een motortje in zijn fiets.

|:(
pi_163150216
Breaking: EPO werkt niet.
pi_163150441
quote:
10s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:41 schreef showtimer het volgende:
Breaking: EPO werkt niet.
Zou een zeer schokkende conclusie zijn, zeker als je de beelden van het wielrennen van de Armstrong jaren en nu vergelijkt.

Vind het onderzoek wel bijzonder. De test betreft met name de gevolgen voor een 1-daagse wedstrijd, hiervan is altijd twijfel geweest of EPO goed werkte (volgens mij zelfs in de hoogtij dagen). Zou het zeer interessant vinden als het onderzoek, wanneer het gepubliceerd wordt, ook ingaat op de effecten op herstel in meerdaagse wedstrijden. Ben benieuwd.
pi_163150502
quote:
10s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:41 schreef showtimer het volgende:
Breaking: EPO werkt niet.
  zondag 19 juni 2016 @ 23:14:10 #176
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163151170
Ik vind het maar een matig onderzoek op eerste oog, je kunt er heel veel vragen bij stellen

Hoe hard hebben ze getraind in aanloop naar de wedstrijd?
In hoeverre zorgt hoogte ervoor dat EPO minder goed werkt?
Is er verschil in het voordeel van EPO-gebruik op het vlakke tov hoogte?
Biedt EPO niet eerder sneller herstel aan waardoor je op termijn meer voordeel hebt tov niet gebruikers?
  Redactie Frontpage / Sport zondag 19 juni 2016 @ 23:37:30 #177
426493 crew  PippenScottie
pi_163151803
Ik ben blij dat dit wordt onderzocht, maar wat ik tot nu toe van de methodolgie begrijp (een groepje zonder EPO kuur was eerder boven dan een groepje met EPO kuur) mag je de nodige vraagtekens zetten.

Dat is niet echt het soort onderzoek wat ik op teletekstpagina 101 verwacht.
pi_163152236
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:48 schreef Tieske89 het volgende:

[..]

Vind het onderzoek wel bijzonder. De test betreft met name de gevolgen voor een 1-daagse wedstrijd, hiervan is altijd twijfel geweest of EPO goed werkte (volgens mij zelfs in de hoogtij dagen).
Maar goed dat Gewiss ook goed getraind had op het trappen van een zwaarder verzet :Y

pi_163152428
EPO werkt juist bij mensen die een relatief sterke toename in hematocriet ervaren. Oftewel, als jij van nature al een hoge hematocrietwaarde hebt, heb je inderdaad minder aan EPO. Is hiervoor gecontroleerd? Wanneer is het toegediend? Zo heb ik nog wel wat meer vragen.
Tijdje terug nog een Britse goedgetrainde journalist die EPO microdoseerde en 7% sneller was dan zonder EPO.
pi_163152430
Hier meer info over het onderzoek:
http://www.proefpersoon.n(...)-fietsprestatie.html

Lijkt goed in elkaar te steken. Alleen twee groepen van 24 lijkt me een beetje afdoen aan je statistische power, de verschillen zijn natuurlijk enorm, dus enkele toevallige uitschieters hebben een enorme impact.

Maar toch een onverwacht resultaat.

Hier eerdere uitlatingen van de hoofdonderzoeker, Adam Cohen: http://hetiskoers.nl/epo-(...)wondermiddel-deel-1/

En dit is het artikel dat hij eerder schreef over het gebrek aan effect van EPO: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/bcp.12034/full
  maandag 20 juni 2016 @ 00:15:39 #181
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163152715
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 00:02 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hier meer info over het onderzoek:
http://www.proefpersoon.n(...)-fietsprestatie.html

Lijkt goed in elkaar te steken. Alleen twee groepen van 24 lijkt me een beetje afdoen aan je statistische power, de verschillen zijn natuurlijk enorm, dus enkele toevallige uitschieters hebben een enorme impact.

Maar toch een onverwacht resultaat.

Hier eerdere uitlatingen van de hoofdonderzoeker, Adam Cohen: http://hetiskoers.nl/epo-(...)wondermiddel-deel-1/

En dit is het artikel dat hij eerder schreef over het gebrek aan effect van EPO: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/bcp.12034/full
En leeftijd varieert dus van 18 tot 50. Dat is ook niet echt bevorderlijk lijkt me
  Moderator maandag 20 juni 2016 @ 00:17:20 #182
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163152752
Ik vind vooral de vooringenomenheid van de onderzoekers echt gênant. Nu al van twee van de onderzoekers gelezen dat ze er vrij zeker van zijn dat EPO geen effect heeft.

Waarom hebben we in Nederland zoveel mensen die denken dat EPO geen effect heeft? Of hebben deze jongens samengewerkt met Harm Kuipers?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_163152863
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 21:49 schreef Zelva het volgende:

[..]

Samenvatting: Primoz reed op een reservefiets en er waren die dag geen controles op mechanische doping. Dus Primoz had een motortje in zijn fiets.

|:(
Primoz zat ook bij de "verdachte" gevallen in Strade Bianche.
pi_163153427
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 13:48 schreef heywoodu het volgende:
'Gewichthefbond wil Rusland ook weren van Spelen'

Rusland wel schorsen en Kazakhstan en Azerbeidzjan niet schorsen zou zo'n ongelooflijke onzin zijn _O- :')

Ik ben niet pro-Rusland, maar dat zou echt puur politiek zijn.
Gewichtheffen mogen ze van mij sowieso wel lozen, daar deugt in de top al jarenlang maar heel weinig van
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163155149
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 00:17 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik vind vooral de vooringenomenheid van de onderzoekers echt gênant. Nu al van twee van de onderzoekers gelezen dat ze er vrij zeker van zijn dat EPO geen effect heeft.

Waarom hebben we in Nederland zoveel mensen die denken dat EPO geen effect heeft? Of hebben deze jongens samengewerkt met Harm Kuipers?
Vooral ook een prachtige aanpak in die onderzoeken met een handvol #viesdikke en #viesluie toerfietsers en als ze dan niet in Armstrongs transformeren 'werkt EPO niet'. _O-

Plus van die grappenmakerij dat mensen moeten 'beschrijven' hoe goed het voor hun werkt, in plaats van gewoon even grondig bloedonderzoek te doen.

En EPO, waar hebben we het ook over. Al 25 jaar lang een vertrouwde speler op de markt, doe eens wat onderzoeken met een nieuwer middel zou ik zeggen! Al die vetverbranders enzo, misschien hebben de deelnemers er dan ook nog wat aan. ^O^
Jack does it in real time...
  maandag 20 juni 2016 @ 08:38:48 #186
40566 Ericr
Livewrong
pi_163155666
quote:
Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van ¤ 320,00 en een Pioneer single leg power meter op een crank inclusief een Pioneer fietscomputer twv ¤ 540,00.
Wel goede incentive om mee te doen.

Flutonderzoek verder. Maar misschien was de generatie Riis, Pantani, Ullrich, Armstrong gewoon heel erg begiftigd met talent dat ze klimtijden konden neerzetten waar nu geen renner meer bij in de buurt komt. Oh wacht de cleane Froome daargelaten natuurlijk, marginal gains wint het hoe dan ook van EPO.
pi_163155772
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 08:38 schreef Ericr het volgende:

[..]

Wel goede incentive om mee te doen.

Flutonderzoek verder. Maar misschien was de generatie Riis, Pantani, Ullrich, Armstrong gewoon heel erg begiftigd met talent dat ze klimtijden konden neerzetten waar nu geen renner meer bij in de buurt komt. Oh wacht de cleane Froome daargelaten natuurlijk, marginal gains wint het hoe dan ook van EPO.
Gebruikten zij alleen EPO dan?

En in dit onderzoek is gewerkt met een kleine veilige dosis waarbij natuurlijk terecht de opmerking gemaakt wordt dat in de praktijk sporters met een veel grotere dosis werk(t)en. Maar als het zo'n wondermiddel is, dan zou je toch mogen verwachten dat je ook een verbetering van de prestaties zou zien bij sporters bij een lage dosering

Herman Ram gaf vanmorgen aan dat "ze" graag naar meer middelen die op de dopinglijst staan onderzoek zouden willen doen maar dat hier wel geld voor beschikbaar zou moeten zijn
pi_163156013
Dit hele onderzoek zegt natuurlijk helemaal niks zolang we niet weten hoeveel sneller de placebo groep was voordat de EPO kuur begon.
pi_163156072
Ik denk dat heel veel zaken die hier als kritiek op het onderzoek worden gegeven, gewoon onderzocht en (ervoor) gecontroleerd zijn (is). Ik zou het daadwerkelijke uiteindelijke artikel wel willen lezen, maar dat zal nog wel even duren.
  maandag 20 juni 2016 @ 09:15:38 #190
40566 Ericr
Livewrong
pi_163156096
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 08:50 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Gebruikten zij alleen EPO dan?

En in dit onderzoek is gewerkt met een kleine veilige dosis waarbij natuurlijk terecht de opmerking gemaakt wordt dat in de praktijk sporters met een veel grotere dosis werk(t)en. Maar als het zo'n wondermiddel is, dan zou je toch mogen verwachten dat je ook een verbetering van de prestaties zou zien bij sporters bij een lage dosering

Herman Ram gaf vanmorgen aan dat "ze" graag naar meer middelen die op de dopinglijst staan onderzoek zouden willen doen maar dat hier wel geld voor beschikbaar zou moeten zijn
Waarschijnlijk niet maar de overgang naar EPO is wel te koppelen aan een forse verbetering van de prestaties in meerdere duursporten. Net zo goed als old school anabolen te koppelen zijn aan de verbetering in prestaties in disciplines waar kracht een rol speelt.

Daarnaast was er inderdaad amper sprake van een veilige dosis begin jaren 90. Of er daadwerkelijk sporters dood zijn gegaan door EPO-gebruik zullen we nooit weten maar er zijn wel opvallend wat sporters dood op onverklaarbare aan hun einde gekomen eind jaren 80, begin jaren 90. Een Riis en nog meer van zijn ploeggenoten tikten meerdere malen de 60 hematocriet aan, dat is ver voorbij de veilige marge.

Maar zelfs met een lage dosis zodat je onder de 50 blijft zullen er verbeteringen in prestaties te zien moeten zijn. Zeker bij sporters die beginnen met een van nature laag hematocrietgehalte van onder de 40.

EPO zal waarschijnlijk in lage doseringen amper tot niet werken bij sporters die reeds een hoog hematocrietgehalte hebben. Maar dat is niet meegenomen in deze studie. Hier is alleen het effect gemeten, ongeacht welk hematocrietgehalte een sporter van nature heeft.
  maandag 20 juni 2016 @ 09:17:47 #191
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_163156116
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:15 schreef Ericr het volgende:

[..]

Waarschijnlijk niet maar de overgang naar EPO is wel te koppelen aan een forse verbetering van de prestaties in meerdere duursporten. Net zo goed als old school anabolen te koppelen zijn aan de verbetering in prestaties in disciplines waar kracht een rol speelt.

Daarnaast was er inderdaad amper sprake van een veilige dosis begin jaren 90. Of er daadwerkelijk sporters dood zijn gegaan door EPO-gebruik zullen we nooit weten maar er zijn wel opvallend wat sporters dood op onverklaarbare aan hun einde gekomen eind jaren 80, begin jaren 90. Een Riis en nog meer van zijn ploeggenoten tikten meerdere malen de 60 hematocriet aan, dat is ver voorbij de veilige marge.

Maar zelfs met een lage dosis zodat je onder de 50 blijft zullen er verbeteringen in prestaties te zien moeten zijn. Zeker bij sporters die beginnen met een van nature laag hematocrietgehalte van onder de 40.

EPO zal waarschijnlijk in lage doseringen amper tot niet werken bij sporters die reeds een hoog hematocrietgehalte hebben. Maar dat is niet meegenomen in deze studie. Hier is alleen het effect gemeten, ongeacht welk hematocrietgehalte een sporter van nature heeft.
Elke 2 uur de wekker zetten 's nachts omdat ze bang waren om niet meer wakker te worden :')_!
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator maandag 20 juni 2016 @ 09:24:18 #192
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_163156206
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:08 schreef bruinebeer het volgende:
Dit hele onderzoek zegt natuurlijk helemaal niks zolang we niet weten hoeveel sneller de placebo groep was voordat de EPO kuur begon.
Inderdaad, zeker met zo'n kleine groep proefpersonen lijkt het me een beter idee om met een voor- en nameting te werken.
Ik kan me niet voorstellen dat er op deze manier iets uit het onderzoek komt, wat statistisch betrouwbaar is
  maandag 20 juni 2016 @ 09:37:44 #193
40566 Ericr
Livewrong
pi_163156365
Maar die Cohen en Heuberger zijn toch wel Harm Kuipers 2.0 :

https://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121205200059.htm
  Redactie Sport / Supervogel maandag 20 juni 2016 @ 09:50:32 #194
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163156556
Domien twitterde op maandag 20-06-2016 om 09:45:03 @maduc Waarom? Er is toch al langer grote twijfel over het effect van epo? Het is nog nooit op deze schaal onderzocht. reageer retweet
Als zelfs een DJ z'n mening al heeft.. :')
pi_163157138
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:50 schreef Pino112 het volgende:
Domien twitterde op maandag 20-06-2016 om 09:45:03 @maduc Waarom? Er is toch al langer grote twijfel over het effect van epo? Het is nog nooit op deze schaal onderzocht. reageer retweet
Als zelfs een DJ z'n mening al heeft.. :')
/care
  maandag 20 juni 2016 @ 11:02:32 #196
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163157818
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:50 schreef Pino112 het volgende:
Domien twitterde op maandag 20-06-2016 om 09:45:03 @maduc Waarom? Er is toch al langer grote twijfel over het effect van epo? Het is nog nooit op deze schaal onderzocht. reageer retweet
Als zelfs een DJ z'n mening al heeft.. :')
dat ie het aan Indurain vraagt.
  maandag 20 juni 2016 @ 11:29:37 #197
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163158373
3FM :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_163158418
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:37 schreef Ericr het volgende:
Maar die Cohen en Heuberger zijn toch wel Harm Kuipers 2.0 :

https://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121205200059.htm
Dat is het artikel dat ik eerder al postte. Het is wel gewoon gepubliceerd een peer-reviewed journal, met een redelijke impact factor.
  maandag 20 juni 2016 @ 11:32:13 #199
194695 franklop
Fran knock
pi_163158427
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:24 schreef noodgang het volgende:

[..]

Inderdaad, zeker met zo'n kleine groep proefpersonen lijkt het me een beter idee om met een voor- en nameting te werken.
Ik kan me niet voorstellen dat er op deze manier iets uit het onderzoek komt, wat statistisch betrouwbaar is
ze kunnen mij ook wel epo geven, maar daarmee fiets ik niet direct iedereen uit het recreatieve wielrenners topic eruit natuurlijk.

Dus een test met voor en na meting had zeker beter geweest
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 20 juni 2016 @ 11:48:10 #200
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163158779
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:49 schreef baggerbaas het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
zou hem weleens aan een leugendetector zien of hij het allemaal echt gelooft.
  maandag 20 juni 2016 @ 11:48:56 #201
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163158794
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 11:32 schreef franklop het volgende:

[..]

ze kunnen mij ook wel epo geven, maar daarmee fiets ik niet direct iedereen uit het recreatieve wielrenners topic eruit natuurlijk.

Dus een test met voor en na meting had zeker beter geweest
gelijk 30.000 ui
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 11:49:00 #202
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163158796
Even een invalletje in het hotel waar Jama Aden (coach van oa Dibaba) al jaren verblijft.

pjvazel twitterde op maandag 20-06-2016 om 11:23:20 #doping Police raids Genzebe Dibaba's hotel in Sabadell, Barcelona at the training base of team Aden (not 1st time) https://t.co/oXDnjHb3jg reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 12:56:38 #203
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163160508
Aden gearresteerd :W
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163160669
:W

Hopelijk Dibaba ook :W
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 13:02:59 #205
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163160701
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:01 schreef TheArt het volgende:
:W

Hopelijk Dibaba ook :W
Souleiman ook in de problemen in dat geval ;(

Hamza Driouch die dan nog voor zijn terugkeer weer gepakt wordt of iets zou wel puur genot zijn trouwens.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 13:03:41 #206
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163160721
Ik denk niet dat Mo Farah nog even een laatste trainingskampje met Aden gaat doen trouwens.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 20 juni 2016 @ 13:59:45 #207
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163162123
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:08 schreef bruinebeer het volgende:
Dit hele onderzoek zegt natuurlijk helemaal niks zolang we niet weten hoeveel sneller de placebo groep was voordat de EPO kuur begon.
+1

En zelfs dan zegt het nog niet al te veel. Pas als je over twee hele koersseizoenen kijkt (één zonder, en één met) en daarmee vormen van de dag/week/maand definitief kunt wegstrepen, heb je een definitief antwoord.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 14:05:29 #208
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163162256
En boem, EPO gevonden in de hotelkamer van Aden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 20 juni 2016 @ 14:06:47 #209
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163162281
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:05 schreef heywoodu het volgende:
En boem, EPO gevonden in de hotelkamer van Aden.
:D :D :D
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 14:07:42 #210
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163162305
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:06 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

:D :D :D
Gelukkig werkt het niet, dus die atleten hebben daar sowieso geen baat bij gehad.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport maandag 20 juni 2016 @ 14:08:14 #211
426493 crew  PippenScottie
pi_163162318
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:05 schreef heywoodu het volgende:
En boem, EPO gevonden in de hotelkamer van Aden.
Dat is aardig van hem. Daar word je namelijk een slechtere atleet van. :')
  maandag 20 juni 2016 @ 14:08:26 #212
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163162325
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:07 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gelukkig werkt het niet, dus die atleten hebben daar sowieso geen baat bij gehad.
Naar verluidt heeft UCI besloten dat alle prijzen weer terug moet naar Lance Armstrong
  maandag 20 juni 2016 @ 15:31:12 #213
14505 OProg
A Life in Music
pi_163164901
Het is wel duidelijk dat er op een gegeven moment dingen gebeurden die niet konden. Dus ik vraag me wel af wat dan de verklaring van de heren is hoe bijvoorbeeld een Gewiss aanval kon als EPO niet kon, of noem maar een berg andere wonderbaarlijke dingen.

En dan graag een beter antwoord dan dat ze gewoon toevallig alle drie een goede dag hadden.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_163165112
quote:
15s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:31 schreef OProg het volgende:
Het is wel duidelijk dat er op een gegeven moment dingen gebeurden die niet konden. Dus ik vraag me wel af wat dan de verklaring van de heren is hoe bijvoorbeeld een Gewiss aanval kon als EPO niet kon, of noem maar een berg andere wonderbaarlijke dingen.

En dan graag een beter antwoord dan dat ze gewoon toevallig alle drie een goede dag hadden.
Dat hebben ze ook niet onderzocht, ze hebben het onderzocht op de manier waarop (vermoedelijk) tegenwoordig doping wordt gebruikt. Dus niet het hematocriet naar 60 schieten, daar kan je ook weinig proefpersonen voor vinden vermoed ik :P.

Het is gewoon jammer dat we niet meteen al alle details krijgen, want er zijn op dit moment vooral veel vragen.
pi_163165247
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:05 schreef heywoodu het volgende:
En boem, EPO gevonden in de hotelkamer van Aden.
Voor een kindertehuis in Ethiopië.

Zou Mo's voorbereiding nu in de war gegooid worden? :D
Jack does it in real time...
pi_163165470
Als ik het dus goed begrijp is dat EPO experiment behoorlijk slordig van opzet? Even wachten totdat de werkelijke resultaten gepubliceerd worden natuurlijk. Ik vraag mij enkele zaken af.
1 Is er een 0-meting op de Ventoux gedaan?
2 Wordt de nu gemeten beklimmingstijd vergeleken met de 0-meting en worden de verschillen per groep dan procentueel vergeleken? (ik bedoel als de EPO groep bij de 0-meting eerst 10 minuten gemiddeld langzamer was en nu nog maar 38 seconden, dan heeft EPO toch zijn effect).
3 Zijn de groepen vooraf gematched? Dwz dat men zo vergelijkbaar mogelijke groepen heeft. Dus als je 4 zwaarder gebouwde renners hebt, je ze dan 2 om 2 over de groepen verdeeld).
4 Is de dosis EPO dusdanig geweest dat het tot een hct verhoging heeft geleid, of is men erg voorzichtig geweest met de dosering? In dat laatste geval heeft het natuurlijk geen zin om het resultaat van EPO te bekijken.

Ik ben erg benieuwd :)
pi_163165624
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:49 schreef Coppi het volgende:
Als ik het dus goed begrijp is dat EPO experiment behoorlijk slordig van opzet? Even wachten totdat de werkelijke resultaten gepubliceerd worden natuurlijk. Ik vraag mij enkele zaken af.
1 Is er een 0-meting op de Ventoux gedaan?
2 Wordt de nu gemeten beklimmingstijd vergeleken met de 0-meting en worden de verschillen per groep dan procentueel vergeleken? (ik bedoel als de EPO groep bij de 0-meting eerst 10 minuten gemiddeld langzamer was en nu nog maar 38 seconden, dan heeft EPO toch zijn effect).
3 Zijn de groepen vooraf gematched? Dwz dat men zo vergelijkbaar mogelijke groepen heeft. Dus als je 4 zwaarder gebouwde renners hebt, je ze dan 2 om 2 over de groepen verdeeld).
4 Is de dosis EPO dusdanig geweest dat het tot een hct verhoging heeft geleid, of is men erg voorzichtig geweest met de dosering? In dat laatste geval heeft het natuurlijk geen zin om het resultaat van EPO te bekijken.

Ik ben erg benieuwd :)
Die voormeting op de Ventoux lijkt iig niet te hebben plaatsgevonden als je de oproep leest, want daar hebben ze het over één keer naar de Ventoux. Dus capaciteitentest heeft wsl gewoon in Nederland plaatsgevonden.
pi_163165718
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:54 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Die voormeting op de Ventoux lijkt iig niet te hebben plaatsgevonden als je de oproep leest, want daar hebben ze het over één keer naar de Ventoux. Dus capaciteitentest heeft wsl gewoon in Nederland plaatsgevonden.
Jammer, daarmee hadden ze veel critici voor een deel de wind uit de zeilen kunnen nemen. maar de capaciteitentest is misschien wel betrouwbaarder en de Ventoux het lokkertje voor sponsoren, deelnemers en pers.
  maandag 20 juni 2016 @ 16:20:31 #219
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163166244
Is Farah al voor de bijl jongons?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 16:58:59 #220
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163167068
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:05 schreef heywoodu het volgende:
En boem, EPO gevonden in de hotelkamer van Aden.
Trieste correctie: het is gevonden in de kamer van de fysio blijkt nu. Niks aan het handje dus.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 17:11:23 #221
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163167286
Jongons, doe de broekjes alvast even naar beneden uit voorzorg:

petercossins twitterde op maandag 20-06-2016 om 17:07:55 Story also suggests 3 of 30 athletes refused to undergo blood tests and at least 1 British athlete is involved https://t.co/WsRDY1KwqF reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 20 juni 2016 @ 17:18:24 #222
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_163167363
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:11 schreef heywoodu het volgende:
Jongons, doe de broekjes alvast even naar beneden uit voorzorg:

petercossins twitterde op maandag 20-06-2016 om 17:07:55 Story also suggests 3 of 30 athletes refused to undergo blood tests and at least 1 British athlete is involved https://t.co/WsRDY1KwqF reageer retweet
Is het MO :D
  maandag 20 juni 2016 @ 17:18:46 #223
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163167366
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:58 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Trieste correctie: het is gevonden in de kamer van de fysio blijkt nu. Niks aan het handje dus.
wat moet een fysio daar mee?
pi_163167576
Oja er waren toch stalen van de olympische spelen van vier jaar geleden hertest en xx aantal stalen waren positief getest maar we weten dus nog steeds niet wie dat waren of uit welk land de sporters kwamen, toch?
pi_163167588
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:18 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Is het MO :D
Nee joh dat is zeker geen Mo. Echt niet, dat kan nooooit
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 18:06:02 #226
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163168104
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:34 schreef opgebaarde het volgende:
Oja er waren toch stalen van de olympische spelen van vier jaar geleden hertest en xx aantal stalen waren positief getest maar we weten dus nog steeds niet wie dat waren of uit welk land de sporters kwamen, toch?
Stalen van 2008 en 2012 zijn hertest met flink wat positieve resultaten als gevolg inderdaad. Een aantal dingen weten we al wel, zoals Nesta Carter in 2008 en Anna Chicherova ook in 2008 (maar negatief in 2012). Volgens mij zijn er twee of drie waarbij de tweede B-staal (eerste tests waren geen A-stalen, maar ook B-stalen) ineens negatief was, met Nizhegorodov als enige echt grote naam.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 18:09:50 #227
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163168200
Dit had ik tot een paar dagen geleden, maar dat kan ook wel aangepast worden. Rijtje bevestigde gewichtheffers erbij en ik zie nu dat de IWF ook de hertesten van 2008 heeft gepubliceerd: Ilyin was ook daar positief -O-

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163168354
Zou wel prettig zijn voor Sifan als Dibaba in de problemen komt.
  maandag 20 juni 2016 @ 18:21:10 #229
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163168460
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:08 schreef bruinebeer het volgende:
Dit hele onderzoek zegt natuurlijk helemaal niks zolang we niet weten hoeveel sneller de placebo groep was voordat de EPO kuur begon.
Bingo.
in a crowd you lose humanity
  maandag 20 juni 2016 @ 18:25:08 #230
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163168557
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 11:32 schreef franklop het volgende:

[..]

ze kunnen mij ook wel epo geven, maar daarmee fiets ik niet direct iedereen uit het recreatieve wielrenners topic eruit natuurlijk.

Dus een test met voor en na meting had zeker beter geweest
Je moet ook rekening houden met de conditie die er al was, waar die op gebaseerd is en welk potentieel er nog was.
Iemand die b.v. d afgelopen jaren steeds 2x per week 3 uur trainde, en sinds begin dit jaar 3x per week 3 uur traint, zal beter presteren dit jaar, ten opzichte van vorige jaren (er van uitgaande dat hij wel genoeg rust krijgt).
Iemand die pas 2 jaar geleden is begonnen met fietsen, zal in het derde jaar met gelijke trainiingsarbeid nog steeds progressie boeken. Iemand die al 20 jaar fietst niet.
in a crowd you lose humanity
  maandag 20 juni 2016 @ 18:26:17 #231
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163168577
quote:
15s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:31 schreef OProg het volgende:
Het is wel duidelijk dat er op een gegeven moment dingen gebeurden die niet konden. Dus ik vraag me wel af wat dan de verklaring van de heren is hoe bijvoorbeeld een Gewiss aanval kon als EPO niet kon, of noem maar een berg andere wonderbaarlijke dingen.

En dan graag een beter antwoord dan dat ze gewoon toevallig alle drie een goede dag hadden.
Die Campagnolo wielen natuurlijk!
in a crowd you lose humanity
pi_163168846

Lekker met z'n allen op trainingskamp. _O_

Wat een sukkels ook, beetje in Spanje gaan zitten. Ga dan in ieder geval de vulkaan op of het Colombiaanse oerwoud in. Of had gewoon op de hoogvlakte gebleven in Afrika. _O-
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 18:41:58 #233
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163168938
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:38 schreef DeeBee het volgende:

Lekker met z'n allen op trainingskamp. _O_

Wat een sukkels ook, beetje in Spanje gaan zitten. Ga dan in ieder geval de vulkaan op of het Colombiaanse oerwoud in. Of had gewoon op de hoogvlakte gebleven in Afrika. _O-
Goede timing dat filmpje nu de broek toch al op de enkels hangt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163169196
Mo traint overigens 'toevallig' een kilometer of 80 verderop. Mist z'n trainingbuddies natuurlijk gewoon. ;(



En ik zie dat je je al opoffert om Dibaba te troosten bij een schorsing. _O-

Benieuwd wie de evt. geteste atleten zijn, want lees daar ook berichten over. Dat zou een flinke targettest zijn. ^O^
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 18:55:49 #235
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163169254
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:54 schreef DeeBee het volgende:
Mo traint overigens 'toevallig' een kilometer of 80 verderop. Mist z'n trainingbuddies natuurlijk gewoon. ;(

[ afbeelding ]
Facebook/Hamza Driouch
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 18:56:14 #236
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163169262
Het mooiste vind ik dat er drie zijn die weigeren bloed af te geven voor tests _O- :W
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 18:57:02 #237
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163169288
Ik heb het hertestscorebord even bijgewerkt trouwens:



Van de "B-stalen" kunnen er vast meer ingevuld worden, maar ik had even geen zin om daarnaar te zoeken :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 18:59:07 #238
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163169338
Zestig gebruikte spuiten gevonden in het hotel in Sabadell.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 20 juni 2016 @ 20:42:33 #239
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163172404
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:59 schreef heywoodu het volgende:
Zestig gebruikte spuiten gevonden in het hotel in Sabadell.
more?
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 20:45:40 #240
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163172505
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 20:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

more?
Meer wat?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 20 juni 2016 @ 21:34:44 #241
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163174455
nieuws
  maandag 20 juni 2016 @ 21:55:57 #242
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163175268
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:59 schreef heywoodu het volgende:
Zestig gebruikte spuiten gevonden in het hotel in Sabadell.
Godverdomme :')

Dit gaat wat worden _O_
pi_163177054
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:59 schreef heywoodu het volgende:
Zestig gebruikte spuiten gevonden in het hotel in Sabadell.
Die lui moeten snel even een Spaanse cursus over hoe je zoiets een jaartje of tien kan rekken volgen.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 22:41:10 #244
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163177118
Sowieso, hoe krijg je het in godesnaam voor elkaar dat je spuiten gevonden worden? _O-

Die wikkel je toch in wat pleepapier en stop je in wat etensverpakkingen en gooi je ergens een kilometer verderop in een prullenbak ofzo? :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport / Supervogel maandag 20 juni 2016 @ 22:45:57 #245
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163177281
quote:
10s.gif Op maandag 20 juni 2016 18:59 schreef heywoodu het volgende:
Zestig gebruikte spuiten gevonden in het hotel in Sabadell.
Man man man :').
  maandag 20 juni 2016 @ 22:49:21 #246
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163177401
Er was een conferentie voor diabetici-patienten?
in a crowd you lose humanity
  maandag 20 juni 2016 @ 22:53:22 #247
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163177586
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 22:49 schreef Wombcat het volgende:
Er was een conferentie voor diabetici-patienten?
in, before vitamine spuiten
pi_163177854
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)t-in-dopingonderzoek

[ Bericht 45% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2016 23:03:15 ]
  maandag 20 juni 2016 @ 23:05:04 #249
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163178012
quote:
Alles is gearresteerd in de ochtend van maandag, ongeveer tien uur in de atletiekpiste van Sant Oleguer in Sabadell. The Police zijn verschenen met een huiszoekingsbevel in de hand en zijn gegaan naar de Somalische Jama Aden, manager van een grote groep topsporters die vier jaar heeft doorgebracht scherpstellen. Ze wilden om te zoeken hun kamers in het hotel Arrahona waar alle verblijven. Training is voorbij.

In het hotel hebben we meer dan 60 gebruikte spuiten, EPO, anabole steroïden en illegale drugs in Spanje bestemd voor intraveneuze herstel. Daarnaast zijn zes artsen uit de IAAF 27 atleten die trainen in Sabadell in opdracht van Aden naar dopingcontrole, die, indien positief, kan een bestuurlijke boete worden geconfronteerd in de sport aan de poorten van de gehad Olympische Spelen deze zomer zal worden gehouden in Rio de Janeiro. Onder hen, de Ethiopische Genzebe Dibaba, wereld record houder in de 1.500 meter.

De Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF) stuurde de klacht bij de Catalaanse politie, op zoek naar bewijzen van doping in de groep van Aden. Op de middag, de onderzoekers opgenomen Musaeb kamers Balla, belangrijke Qatari ochocentista van Somalische afkomst, en een andere atleet wiens identiteit niet gebleken. De coup is opmerkelijk: het is een van de belangrijkste groepen mediofondo de wereld. Onder hen Genzebe Dibaba zei de Djibouti Ayanelh Suleiman, een ander teken van mediofondo verschijnt. Deze dagen, de groep ontving een bezoek van Abdi Bile, wereldkampioen op de 1.500 m Roma'87, en twee zussen Genzebe Dibaba: Tirunesh (Olympisch kampioen in 5000 m 10.000 m) en Ejegayehu.

Om twee uur, de Catalaanse politie arresteerde Aden werden uitgevoerd in wiens kamer had een aantal monsters van erytropoëtine, bekend als EPO, een doteermiddel die zuurstof levert aan het bloed verscheen. Hij werd ook gearresteerd de therapeut van de groep, waarvan de naam nog niet gebleken. Ondertussen, een groep van artsen uit het Spaans Anti-Doping Agentschap dopingcontroles Ze traden verschillende atleten van Aden.

Bronnen dicht bij de atleten verklaarde "verbijsterd" en "diep bedroefd" als gevolg van het nieuws dat een merkbare pijn atletiek in Sabadell veroorzaakt. Vier jaar geleden was de groep van Aden (53), die Ethiopiërs bevat, Eritreeërs, Somaliërs, djibutíes en Qataris, organiseert concentraties in de stad. Velen van hen concurreren vaak zonder aanklacht, op lokaal bijeenkomsten georganiseerd door de Catalaanse Federatie van Atletiek Stadion in Barcelona Serrahima.
pi_163178019
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 22:41 schreef heywoodu het volgende:
Sowieso, hoe krijg je het in godesnaam voor elkaar dat je spuiten gevonden worden? _O-

Die wikkel je toch in wat pleepapier en stop je in wat etensverpakkingen en gooi je ergens een kilometer verderop in een prullenbak ofzo? :')
Ze waren blijkbaar overtuigd van het uitblijven van controles.
pi_163178155
quote:
"Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de atleten onder zijn hoede doping hebben gebruikt. De Spaanse politie deed een inval in zijn hotelkamer in de buurt van Barcelona. Daar vond ze sporen van EPO en andere verboden middelen."

Eh wat? :D

Erg benieuwd naar de testen, maar ik vermoed dat een DNA-testje op die spuiten er niet in zit.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 20 juni 2016 @ 23:08:57 #252
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163178156
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 23:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

"Ochocentista", schitterend Spaans woord voor 800 meter-loper, dat kende ik nog niet :D
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163178405
Leve de grote doofpot :P
  maandag 20 juni 2016 @ 23:54:49 #254
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163179396
quote:
15s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:31 schreef OProg het volgende:
Het is wel duidelijk dat er op een gegeven moment dingen gebeurden die niet konden. Dus ik vraag me wel af wat dan de verklaring van de heren is hoe bijvoorbeeld een Gewiss aanval kon als EPO niet kon, of noem maar een berg andere wonderbaarlijke dingen.

En dan graag een beter antwoord dan dat ze gewoon toevallig alle drie een goede dag hadden.
Marginal gains.
pi_163179472
Als Mo toch eens voor de bijl ging O+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  dinsdag 21 juni 2016 @ 01:25:39 #256
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163180248
quote:
15s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:31 schreef OProg het volgende:
Het is wel duidelijk dat er op een gegeven moment dingen gebeurden die niet konden. Dus ik vraag me wel af wat dan de verklaring van de heren is hoe bijvoorbeeld een Gewiss aanval kon als EPO niet kon, of noem maar een berg andere wonderbaarlijke dingen.

En dan graag een beter antwoord dan dat ze gewoon toevallig alle drie een goede dag hadden.
anabole steroïden.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 01:36:21 #257
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163180305
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 23:08 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

"Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de atleten onder zijn hoede doping hebben gebruikt. De Spaanse politie deed een inval in zijn hotelkamer in de buurt van Barcelona. Daar vond ze sporen van EPO en andere verboden middelen."

Eh wat? :D

Erg benieuwd naar de testen, maar ik vermoed dat een DNA-testje op die spuiten er niet in zit.
Een of andere inspecteur die een envelopje kreeg heeft die inmiddels al volstrekt per ongeluk een vuilnisbak in gekieperd waardoor ze onbruikbaar zijn ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Trouwste user 2022 dinsdag 21 juni 2016 @ 11:31:12 #258
7889 tong80
Spleenheup
pi_163183546
Roeier Vincenzo Abbagnale is vanwege
het missen van drie dopingcontroles
door het Italiaans olympisch comité
(CONI) voor zestien maanden geschorst.

De wereldkampioen van 2013 in de twee-
met-stuurman mist door de schorsing de
Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Abbagnale miste op 1 februari tijdens
een trainingskamp ten zuiden van Rome
voor de derde keer een controle.Hij gaf
een auto-ongeluk op als reden voor zijn
absentie,maar kwam daar niet mee weg.

De zaak brengt ook zijn vader Giuseppe,
tweevoudig olympisch kampioen en tevens
voorzitter van de Italiaanse roeibond,
in een lastig parket.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_163187107
In de kantlijn: de vriend van Dafne vindt dat Maxim Hartman weinig van voeding weet omdat hij van der vaart aanviel op diens frikandellenconsumptie. Ook dom natuurlijk van Maxim, want frikandellen vallen gewoon onder #groenteenvlees.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:07:17 #260
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163187907
Soedanese Qatari Musaeb Balla is gearresteerd in de zaak-Aden. Dit jaar 5e op het WK indoor, vorig jaar 6e op het WK outdoor (800m).
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163188051
Die trainingsgroepen hier zijn ook vrij lachwekkend. Geen wonder dat er daar weer een paar van tegen de lamp lopen, wat een farce eigenlijk ook. _O-
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:15:23 #262
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163188067
Ik snap er geen kut meer van. De een zegt dat bepaalde Russische atleten onder de Russische vlag mee mogen doen, de ander zegt dat alle Russische en Keniaanse sporters in elke sport individueel "cleared" moeten zijn om mee te mogen doen in Rio.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Forum Admin / PR dinsdag 21 juni 2016 @ 15:16:44 #263
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_163188105
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 15:15 schreef heywoodu het volgende:
Ik snap er geen kut meer van. De een zegt dat bepaalde Russische atleten onder de Russische vlag mee mogen doen, de ander zegt dat alle Russische en Keniaanse sporters in elke sport individueel "cleared" moeten zijn om mee te mogen doen in Rio.
Ik vraag me af of ze het zelf nog wel begrijpen.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:17:41 #264
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163188138
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 21 juni 2016 @ 15:27:09 #265
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163188342
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 15:15 schreef heywoodu het volgende:
Ik snap er geen kut meer van. De een zegt dat bepaalde Russische atleten onder de Russische vlag mee mogen doen, de ander zegt dat alle Russische en Keniaanse sporters in elke sport individueel "cleared" moeten zijn om mee te mogen doen in Rio.
Russische sporters die willen meedoen moeten toch bewijzen dat ze schoon zijn en dan mogen ze meedoen onder Olympisch vlag. Las dat Isinbajeva al had gezegd dat ze weigert om onder die vlag te sporten, ze wil alleen meedoen onder Russische vlag
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:28:03 #266
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163188359
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 15:27 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Russische sporters die willen meedoen moeten toch bewijzen dat ze schoon zijn en dan mogen ze meedoen onder Olympisch vlag. Las dat Isinbajeva al had gezegd dat ze weigert om onder die vlag te sporten, ze wil alleen meedoen onder Russische vlag
Nee, IOC/Bach heeft gezegd dat ze dan onder Russische vlag mee mogen doen. Elke Rus in elke sport moet door de internationale sportbond in die sport aantoonbaar schoon worden verklaard, net als elke Keniaan.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:28:12 #267
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163188363
Mijn hersenen doen pijn.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 21 juni 2016 @ 15:28:39 #268
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163188379
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 15:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nee, IOC/Bach heeft gezegd dat ze dan onder Russische vlag mee mogen doen. Elke Rus in elke sport moet door de internationale sportbond in die sport aantoonbaar schoon worden verklaard, net als elke Keniaan.
Ik lees het nu; nieuwe update in zaak ja. Toch onder Russische vlag. Genant hoor

quote:
Atleten die al getest zijn buiten het disfunctionele antidopingsysteem in eigen land of die zich alsnog buiten Rusland laten testen, mogen toch deelnemen.
Dit is niet een kier, maar gewoon deur wagenwijd open zetten. Elke Rus(sin) gaat nu naar buitenland om een test aan te vragen en als het schoon is mogen ze allemaal meedoen
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:31:56 #269
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163188465
Ik betwijfel nog steeds of er een volledige ploeg in Rio zal staan. De internationale sportbonden moeten het per geval bekijken en ik weet niet of die iemand die nooit buiten Rusland komt en dat nu ineens wel even doet positief (hihi) beoordeeld.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:37:22 #270
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163188604
Om het even klein te houden: in het geval van atletiek/Rusland lijkt het erop dat IAAF mag beslissen welke Russen naar de Spelen mogen. IOC beslist vervolgens dat die onder de Russische vlag mee mogen doen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163188693
Het iaaf zal erg terughoudend zijn atleten te clearen. Als later blijkt dat het toch mis is gaat het IOC het iaaf natuurlijk aan de schandpaal nagelen. Het wordt dus Nee, tenzij er geen enkele twijfel meer is. En er is altijd twijfel als een atleet veel in Rusland verbleef. Guilty untill proven innocent.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 15:42:30 #272
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163188703
alexthomascnn twitterde op dinsdag 21-06-2016 om 15:14:59 IAAF tells CNN they will NOT accept appeals from Russian track & field athletes despite IOC declaration. CAS the only route back to Rio. reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163188752
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 15:42 schreef heywoodu het volgende:
alexthomascnn twitterde op dinsdag 21-06-2016 om 15:14:59 IAAF tells CNN they will NOT accept appeals from Russian track & field athletes despite IOC declaration. CAS the only route back to Rio. reageer retweet
[ afbeelding ]
en dat is dan een logisch besluit :Y
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_163189566
Aantoonbaar schoon worden verklaard, dat is echt ultiem grappig.

En dit is nog erger dan de gemiddelde Nederlandse polderoplossing, wat een topshow. _O_

Hoop dat de Rusjes om te trollen all-out gedopeerd gaan domineren in Rio. :9~
Jack does it in real time...
pi_163190218
Moeilijk in te schatten dit soort zaken altijd, maar als het IOC de voorwaarde stelt dat sporters zich buiten Rusland moeten laten testen, en de Russen doen dat, dan lijkt het me dat ze wel kans maken bij het cas?

Dit zou natuurlijk de grootst mogelijke bullshit zijn, omdat iedereen nu volledig pumped up na een tijdje detoxen weer lachend mee kan doen.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 16:50:01 #276
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163190364
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 16:44 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Moeilijk in te schatten dit soort zaken altijd, maar als het IOC de voorwaarde stelt dat sporters zich buiten Rusland moeten laten testen, en de Russen doen dat, dan lijkt het me dat ze wel kans maken bij het cas?

Dit zou natuurlijk de grootst mogelijke bullshit zijn, omdat iedereen nu volledig pumped up na een tijdje detoxen weer lachend mee kan doen.
Tenzij het de sportbonden zijn die bepalen wie wel of niet naar Rio mogen. Wie "eligible" zijn dus.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163191555
Leuk als je Russische tennisser bent: 'ja, mag ik aub m'n testresultaten om aan te tonen dat ik clean ben?' 'Ow, ja, sorry...we testen niet in tennis, dus weten ook niet of je clean bent...' :')

Wat een clusterfuck wordt dit, man man man...
Jack does it in real time...
  dinsdag 21 juni 2016 @ 17:49:39 #278
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163191717
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

elke rus mag gewoon mee doen joh, politiek rules
:D :D :D :D
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 17:50:28 #279
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163191746
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 17:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

:D :D :D :D
Wat? Waar heb je gezien dat elke Rus mee mag doen?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 21 juni 2016 @ 17:51:27 #280
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163191781
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 17:50 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Wat? Waar heb je gezien dat elke Rus mee mag doen?
dat komt nog, maar igg jouw stelling is niet meer zo zeker.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 17:54:41 #281
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163191874
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 17:43 schreef DeeBee het volgende:
Leuk als je Russische tennisser bent: 'ja, mag ik aub m'n testresultaten om aan te tonen dat ik clean ben?' 'Ow, ja, sorry...we testen niet in tennis, dus weten ook niet of je clean bent...' :')
Dan mag je van het IOC dus gewoon even een testje laten doen om te bewijzen dat je schoon bent en mag je meedoen. *O*

:')
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 17:56:40 #282
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163191937
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 17:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat komt nog, maar igg jouw stelling is niet meer zo zeker.
Die kans lijkt vooralsnog toch echt een stuk groter dan jouw stelling "elke Rus gewoon mee mag doen" :)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 18:22:44 #283
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163192784
ElenaRusAthletx twitterde op dinsdag 21-06-2016 om 18:07:54 The ROC head Zhukov said that Stepanova will not be included in the Rio team despite whatever IAAF says reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163197022
We hebben het nu toch alleen over Russische atletiek en niet over de andere sporten die zichzelf moeten bewijzen? Of geldt dit voor de gehele Russissche equipe?
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 20:30:51 #285
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163197148
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 20:28 schreef TheVulture het volgende:
We hebben het nu toch alleen over Russische atletiek en niet over de andere sporten die zichzelf moeten bewijzen? Of geldt dit voor de gehele Russissche equipe?
Elke Russische en Keniaanse sporter moet 'beoordeeld' worden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163198050
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 20:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Elke Russische en Keniaanse sporter moet 'beoordeeld' worden.
Oh dat gaat dan inderdaad nog leuk worden :D
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163198377
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 20:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Elke Russische en Keniaanse sporter moet 'beoordeeld' worden.
Atleten toch? Zwemmers ofzo toch niet?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 21:01:44 #288
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163198447
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 21:00 schreef showtimer het volgende:

[..]

Atleten toch? Zwemmers ofzo toch niet?
Het gaat volgens mij wel degelijk om alle sporten, want men spreekt over het 'non-compliant' zijn van die antidopingorganisaties. Dat Keniaanse en Russische sporters niet positief testen hoeft dus niet te betekenen dat ze onschuldig zijn, aldus IOC.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163200280
quote:
quote:
Zijn achterdocht is mede gebaseerd op een gesprek tussen juryleden dat hij opving. Ook hierin ligt de suggestie van mechanische doping.
Waarom heeft de jury de fiets dan niet gecontroleerd?

Nee hecht weinig waarde aan dit verhaal. Hun vorige reportage stelde ook niet veel voor. Een hoop sensatie maar bewijzen ho maar.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 22:11:49 #291
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_163201401
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 15:14 schreef DeeBee het volgende:
Die trainingsgroepen hier zijn ook vrij lachwekkend. Geen wonder dat er daar weer een paar van tegen de lamp lopen, wat een farce eigenlijk ook. _O-
Vertel!
pi_163201711
Sportminister Mutko geeft toe dat Russisch elftal in crisis verkeert
Foto: ANP
Gepubliceerd: 21-06-16 11:22
Laatste update: 21-06-16 11:21
Deel
Twee jaar voor het WK in eigen land verkeert het Russische elftal in een diepe crisis, zo erkende minister van Sport Vitaly Mutko na de uitschakeling op het EK.
''We moeten toegeven dat we momenteel geen topspelers hebben'', aldus Mutko, die tevens voorzitter is van de nationale voetbalbond.

Rusland werd maandag in Toulouse vernederd door Wales (3-0) en eindigde daardoor onderaan in de groep. ''Miljoenen fans zijn heel teleurgesteld en gefrustreerd.''

Een grote schoonmaak lijkt noodzakelijk om in 2018 wel een rol van betekenis te kunnen spelen op het WK in Rusland. Bondscoach Leonid Sloetski zei na de catastrofe tegen Wales plaats te willen maken voor een andere trainer.

''De prestaties van onze nationale ploeg geven het niveau van ons voetbal aan'', aldus Moetko. ''Dit is ons niveau, we moeten hard aan de slag om dat te verbeteren.''

Volgens Moetko kan het huidige Russische elftal fysiek de strijd niet aan. ''De spelers zullen in zichzelf moeten investeren om beter en sterker te worden. Ze moeten door de pijngrens heen.''

Mutko :D :')
  dinsdag 21 juni 2016 @ 22:23:19 #293
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_163201864
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 22:19 schreef kikoooooo het volgende:
Volgens Moetko kan het huidige Russische elftal fysiek de strijd niet aan. ''De spelers zullen in zichzelf moeten investeren om beter en sterker te worden. Ze moeten door de pijngrens heen.''
Misschien wat doping herdistribueren?
pi_163201997
Russische voetballers gaan voor het WK in eigen land weer helemaal full retard natuurlijk, net als tijdens de periode Hiddink.
pi_163204665
Kwam vandaag dit bericht van een paar maanden terug nog tegen, Peter Vergouwen wordt daar even ter discussie gesteld.

http://athleticsillustrat(...)-at-anytime-to-dope/

Wel een goed rijtje (ex-)sporters op z'n site:
http://www.elitesportsmedicine.nl/
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 juni 2016 @ 23:47:47 #296
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163205010
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 23:37 schreef wimderon het volgende:
Kwam vandaag dit bericht van een paar maanden terug nog tegen, Peter Vergouwen wordt daar even ter discussie gesteld.

http://athleticsillustrat(...)-at-anytime-to-dope/

Wel een goed rijtje (ex-)sporters op z'n site:
http://www.elitesportsmedicine.nl/
Die site mag ook wel een spuitje krijgen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 21 juni 2016 @ 23:49:07 #297
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163205061
Dirk Boerrigter.

Verder mooie MS DOS website.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 22 juni 2016 @ 02:25:11 #298
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163207000
  woensdag 22 juni 2016 @ 02:26:19 #299
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163207006
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 02:25 schreef THEFXR het volgende:
[ afbeelding ]
Is er een nieuwe test op Stanozonol ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 22 juni 2016 @ 02:27:59 #300
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163207011
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 02:26 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Is er een nieuwe test op Stanozonol ?
schijnbaar wel of ze hebben veel gemist.
pi_163207038
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 23:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die site mag ook wel een spuitje krijgen.
Schwazer heeft ook een spuitje gekregen, met testosteron deze keer.

Ik kan me haast niet voorstellen dat jij hier blij mee bent :7
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')