abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator woensdag 5 oktober 2016 @ 14:15:44 #201
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165769875
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan met normale bloem en eieren prima een pasta maken, echt goed gaat het met semola di grano duro, een griesmeel van harde tarwe
Is het het Duitse 'Hartweizengriess' hetzelfde? Is een stuk voordeliger dan dat spul met Italiaanse namen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165771706
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:15 schreef -Wereld- het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar...

Hoe moet je crème fraîche toevoegen?
Ik heb het een keer geprobeerd, maar het verliep niet volgens plan, want er kwamen allemaal 'witte stipjes'. En gebonden werd het eten niet.. :+
Verschilt per merk.
Ene schift sneller dan de andere
pi_165771776
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 21:28 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb geiten schouder van de marokkaanse supermarkt. Hoe lang moet ik dit stoven? Op internet vind ik dat 1 uur voldoende is maar gevoelsmatig lijkt me dit super kort.

Ik wil dat het vlees gewoon zacht is en eigenlijk van het bot valt. Ik wil geen taaie geit waar ik uren op moet kauwen !


Ik heb het in stukken laten snijden (ging er nogal aggressief aan toe zo te horen, dat zagen...) dus het is geen hele schouder meer. Gewassen tegen botfragmenten. Ligt nu te marineren in kruiden.
Simpel antwoord, tot het gaar genoeg is.
Heel jonge geit kan best in een uurtje gaar zijn, maar ik verwacht dat je gemiddeld een uur of 4 nodig hebt. Zorg ervoor dat de temperatuur rond 80°C blijft.
pi_165771856
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 14:15 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Is het het Duitse 'Hartweizengriess' hetzelfde? Is een stuk voordeliger dan dat spul met Italiaanse namen.
[ afbeelding ]
Is dat niet te grof?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 5 oktober 2016 @ 18:16:52 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165773556
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 16:30 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Is dat niet te grof?
Volgens mij wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165773839
Inderdaad, waarschijnlijk te grof. Jumbo heeft dubbelgemalen! griesmeel van harde tarwe in haar assortiment (De Cecco). Werkt perfect en geeft mooie kleur aan je deeg!
pi_165777462
Piet. Ik wil een keer duif gaan klaarmaken, maar heb er eigenlijk nog nooit mee gewerkt. Heb je tips of een lekker recept? Ik kom vooral veel stoof recepten tegen, maar ik zou het liever braden.
pi_165777818
Oh, ze hebben ook ganzenfilet. Ik heb ook nog nooit gans gegeten. Lijkt me ook tof.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 21:15:33 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165778373
Houtduif is erg lekker, maar ook snel droog, voorzichtig braden, hooguit rosé.
Gans wild of tam? Tamme gans is erg lekker, ik heb het voor zaterdag in de planning (een hele), wilde gans smaakt nogal "wild" en is zeer donker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165778718
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Houtduif is erg lekker, maar ook snel droog, voorzichtig braden, hooguit rosé.
Gans wild of tam? Tamme gans is erg lekker, ik heb het voor zaterdag in de planning (een hele), wilde gans smaakt nogal "wild" en is zeer donker.
Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 22:54:22 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165781199
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
Wilde ganzenfilet maakte ik altijd klaar als een biefstuk, medium rare, lekkere wildsaus erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 05:00:50 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165783862
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
Ik ging ooit mee met een jager en kreeg ganzenborst mee naar huis.
Gemarineerd en sous-vide gegaard werd die heel mooi. Gans kan snel te droog/taai worden.
Maar denk ook dat ik een jong beest had.



Deed het goed in een salade:

pi_165784548
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 08:57:22 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165784642
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 08:46 schreef Myraela het volgende:
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
Die "leversmaak" is het ijzer wat je proeft omdat het zo rood is. Heb je bij meer wild omdat ze veel bewegen en daardaar het vlees erg rood is. Het is meestal niet zo intens hoor, het is niet alsof je gebakken varkenslever eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 09:15:02 #215
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_165784825
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 08:46 schreef Myraela het volgende:
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
In de reacties levert Robin het plaatje zelf aan ;)
Siesta & Fiesta!
  donderdag 6 oktober 2016 @ 10:16:42 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165785670
Vind het schandalig dat allerlei blogs en websites de fotos van Robin jatten, en Robin een sukkel dat ze daar geen gespecialiseerde advocaat op zet iedere keer een fikse rekening heen te laten sturen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165786590
Gans heb ik alleen gegeten als een hele in de oven gebraden gans, lekker.

Duif zou ik in nl niet kopen tenzij je zeker kunt weten dat het echt een wilde duif is. Want ze plukken gewoon ordinaire stadsduiven van de straat en verkopen die zo als houtduif. Als de kop er nog aan zit, of er een keurmerk op zit, kun je het natuurlijk wel vertrouwen.

Maar nee duif in nederland durf ik niet aan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 6 oktober 2016 @ 14:22:27 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165789628
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 09:15 schreef Bramito het volgende:
In de reacties levert Robin het plaatje zelf aan ;)
:Y

Foodlog is mijn vriendje. :s)
  donderdag 6 oktober 2016 @ 14:32:17 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165789757
En van een duif eet ik alleen de filets. Die rook ik eerst, dan zijn ze al mooi op temperatuur. En dan heel snel nog even bakken.


8 minuutjes roken



3 minuutjes grillen



Met saus van bouillon het karkas, wijn en appelstroop


Lekker klassiek en winters. :P
  donderdag 6 oktober 2016 @ 17:22:07 #220
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165792556
Oef, die foto's hier van dat mooie rooie vlees zeg... :9~
pi_165801833


Zojuist eerste keer porchetta gemaakt. Op zich redelijk gelukt al kreeg ik de huid niet overal goed krokant en zat er nog redelijk veel vet onder de huid.

Bij sommige delen kreeg ik de huid niet goed ingekerft; is dat de reden dat het vel onder de huid niet weggesmolten is?
  donderdag 6 oktober 2016 @ 22:50:15 #222
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165802209
Grappig, heb ik vanavond ook gemaakt. :) Had je ook buikspek? Was bij mij helemaal zacht geworden, dus toen het warm was, kon ik er geen plakken van snijden. Lukte dat bij jou wel?

Heb je het wel lang genoeg in de oven gehad? Ik heb nooit problemen met het wegsmelten van het vet, maar heb het dan ook vaak een paar uur in de oven.
pi_165802481
Hehe.

Ja, eerst 20 minuten op 230 graden. Daarna 3 uur afgedekt op 150 en daarna weer op 230 voor 30 minuten. Toen ging het op sommige plekken prima (met regelmatig keren) maar begon 't uitgelekte vet zwart te branden dus toen maar eruitgehaald en 30 min laten rusten.

Snijden ging prima en sommige plekken waren redelijk krokant. Maar er zat dus nog best veel zacht wit vet onder 't bruine en dat mocht van mij wel flink meer weggesmolten zijn..

En ja, was buikspek :)!
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 08:34:10 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165806482
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 22:57 schreef WKFinal2010 het volgende:
Hehe.

Ja, eerst 20 minuten op 230 graden. Daarna 3 uur afgedekt op 150 en daarna weer op 230 voor 30 minuten. Toen ging het op sommige plekken prima (met regelmatig keren) maar begon 't uitgelekte vet zwart te branden dus toen maar eruitgehaald en 30 min laten rusten.

Snijden ging prima en sommige plekken waren redelijk krokant. Maar er zat dus nog best veel zacht wit vet onder 't bruine en dat mocht van mij wel flink meer weggesmolten zijn..

En ja, was buikspek :)!
Krokant krijgen van zwoerd is zwarte magie.
Als ik een schouder met zwoerd heb pekel ik hem een aantal dagen, snij de zwoerd in, wiebertjes van anderhalf a twee cm breed. Overgiet de zwoerd met een paar liter kokend water en dan in de over voor uren op 150 graden (niet afgedekt). Wanneer hij dan gaar is doe ik de grill aan en het popt dan als popcorn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 09:20:38 #225
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_165807067
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 22:40 schreef WKFinal2010 het volgende:
[ afbeelding ]

Zojuist eerste keer porchetta gemaakt. Op zich redelijk gelukt al kreeg ik de huid niet overal goed krokant en zat er nog redelijk veel vet onder de huid.

Bij sommige delen kreeg ik de huid niet goed ingekerft; is dat de reden dat het vel onder de huid niet weggesmolten is?
Het insnijden van de huid gaat erg makkelijk met een afbreekmesje. Je kan dan ook meteen heel makkelijk de diepte instellen.
Siesta & Fiesta!
pi_165811199
@allen, dank voor de tips. Ik ga het zeker nog een keer doen. Kan ik mooi alle tips combineren :).

Ander vraagje;

Salieboter, meestal zie je dat op basis van (bijna) burre noisette gebeuren met op het laatst de salie er in verwerkt.

Maar je kan toch ook wat water met boter smelten in een pan en de salie er in laten trekken om dit als een saus over bijvoorbeeld pasta te doen?

Volgens mij zag ik ze zoiets in Florence bij de food market doen, maar weet 't niet meer precies.
pi_165812612
Ik houd niet van salie. Oh dit moet ik eigenlijk inhet 'kruiden die je niet lust' topic posten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165813643
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 14:05 schreef WKFinal2010 het volgende:
@allen, dank voor de tips. Ik ga het zeker nog een keer doen. Kan ik mooi alle tips combineren :).

Ander vraagje;

Salieboter, meestal zie je dat op basis van (bijna) burre noisette gebeuren met op het laatst de salie er in verwerkt.

Maar je kan toch ook wat water met boter smelten in een pan en de salie er in laten trekken om dit als een saus over bijvoorbeeld pasta te doen?

Volgens mij zag ik ze zoiets in Florence bij de food market doen, maar weet 't niet meer precies.
Kan beiden. Officieel is het met ongrbruinde gesmolten boter. Salie even zachtjes aanzetten in gesmolten boter,niet laten bruinen.
Whatever...
pi_165813894
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 17:07 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Kan beiden. Officieel is het met ongrbruinde gesmolten boter. Salie even zachtjes aanzetten in gesmolten boter,niet laten bruinen.
'Beide', 'beiden' gebruik je alleen als het over personen gaat. Net als sommige(n), enkele(n) etc.

:T
pi_165817451
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 17:25 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

'Beide', 'beiden' gebruik je alleen als het over personen gaat. Net als sommige(n), enkele(n) etc.

:T
lekker boeiuh

We zitten hier op FOK! niet bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:00:17 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165819066
Je zou ook eens kunnen proberen het te onthouden.
Beetje respect voor je taal enzo.
pi_165820347
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 21:00 schreef RobinOok het volgende:
Je zou ook eens kunnen proberen het te onthouden.
Beetje respect voor je taal enzo.
Ik vind dat mensen correct moeten kunnen schrijven, maar dat ze dat niet op sociale media en internet fora hoeven te doen, en dat dat ook niet de plek is om taalnazist uit te hangen.

Als ik 'me moeder' en 'hun hebben dat gedaan' wil schrijven dan doe ik dat toch lekker gewoon? Op het moment dat er een keurige sollicitatiebrief de deur uit moet dan zullen daar geen fouten in zitten.

Ik gebruik ook vaak meer spa ties dan nodig gewoon omdat ik dat makkelijekr vind typen, zeker op 'me' telefoon. En als ik een typfoutje maak wat de leesbaarheid niet ernstig aantast dan laat ik die lekker staan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:39:01 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165820415
Oh ja, typfoutje. Het was maar een typfoutje.
pi_165820428
Nee volgens mij schrijf je makkelijker echt als makkelijekr
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165820486
Tegenwoordig hoef ik overigens nauwelijks nog correct nederlands te schrijven, vooral engels. En ik kan erg goed engels (lezen/schrijven, spreken is wat hakkeliger) maar 100 procent foutloos zal ik het nooit kunnen.

Nederlands schrijf ik op fok, whatsapp en facebook. Veel meer niet eigenlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:45:01 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165820595
Joh! Fijn voor je.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:50:27 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165820818
Taalnazis zijn niet welkom in dit topic
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 22:07:39 #238
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165821436
Ja, dat verbaast me dan weer niks.
pi_165821531
Het is nazi's.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 22:18:51 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165821864
Goed. Salieboter dus.
Whatever...
pi_165853097
Beste Piet (of Spanky, Robin wie dan ook :) )
Misschien een domme vraag maar terwijl ik het zit te eten vraag ik me af:
Eigeel in zelfgemaakte vanillevla, kan door de verhitting geen salmonella meer bevatten toch?
Heb de vla nog een paar minuten verhit tot de gewenste dikte, maar niet aan de kook gebracht. Zat wel zo rond de 80 a 90 graden gok ik.
Voor zover ik weet is salmonella (e.d.) vrij snel kapot. Maar dit was redelijk kort, vandaar mijn vraag.
  zondag 9 oktober 2016 @ 16:32:08 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165854025
Bij 60C gaat de salonella al dood, bij 70C zeker.
Je kunt gerust gaan uitbuiken. :)
pi_165854785
Hartstikke fijn, dank je wel ^O^
  zondag 9 oktober 2016 @ 17:26:54 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165855004
Sowieso is de angst voor salmonella uit ei wat overdreven. Meeste voedselvergiftigingen komen door koelkasten die niet koud genoeg staan (hoewel salmonella zich bij 5 graden beter voelt dan bij 21) en door rijst vorige dag (Rijst van de afhaalchinees de volgende dag nog een keer opwarmen)
Van dit laatste kan je écht goed ziek worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 9 oktober 2016 @ 18:51:23 #246
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165856402
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

Van dit laatste kan je écht goed ziek worden
Nog nooit gehoord :o Is me ook nog nooit overkomen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165856529
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 18:51 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Nog nooit gehoord :o Is me ook nog nooit overkomen.
Als het je wel was overkomen was je nu dood :)
  zondag 9 oktober 2016 @ 18:58:03 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856532
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:00:05 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856575
quote:
14s.gif Op zondag 9 oktober 2016 18:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als het je wel was overkomen was je nu dood :)
Das ook weer overdreven. Maar mensen die ziek worden van opgewarmde chinees worden dan meestal niet van het vlees en de sausjes, maar vooral de rijst is de schuldige.
Mensen van de VWA nemen graag monsters van de rijst in keukens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165856762
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.

zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.

en een voorgerechtje en een nagerechtje.
pi_165856816
Jahoor, dat is zat.
pi_165856827
bedankt.

Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:15:13 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165856852
Dat is net geen 3 ons per persoon, dat is krap met stoofvlees, maar kan net. Moet je wel zelf opscheppen voor iedereen, anders heb je kans dat het bij de laatste persoon op is.

Varkenswang is toch niet zo duur?

En hou er rekening mee dat als je wang bestelt je er soms nogal veel vanaf "moet" snijden. En soms heeft de slager dat al voor je gedaan. Dan kun je het zo ongeveer allemaal gebruiken. Dat verklaard grote prijsverschillen. Hoe dan ook zou wang niet duur moeten zijn.....
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:16:54 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856884
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:13 schreef fespo het volgende:
bedankt.

Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
Amandeltaart?
Hier een heleboel
https://www.sjeef.nl/Recepten/Bnagerechten/0b0nagerechten.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:17:12 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165856895
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 18:51 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Nog nooit gehoord :o Is me ook nog nooit overkomen.
Pffffff, hoe lang loop je hier nou al rond? Nog nooit van gehoord. Knap....
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:18:19 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856916
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.

zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.

en een voorgerechtje en een nagerechtje.
Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165856931
Als voorgerecht vind ik waterzooi ook lekker. O+
pi_165856959
Wij doen met vier personen met een kilo. Zeker als je meerdere gangen hebt, zal dat echt wel zat zijn. Zou de rode kool er wel bij maken, trouwens. :9
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:20:25 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856964
quote:
14s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Myraela het volgende:
Als voorgerecht vind ik waterzooi ook lekker. O+
Das eerder een hoofdgerecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165857065
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
Inderdaad je kunt toch beter te veel dan te weinig maken? Een pond pp lijkt me redelijk, en wat over is kun je invriezen, je kunt er kroketten van draaien, in een ragout, gewoon de volgende dag opeten etc. Kun je vanalles mee maken.

Typisch hollands dat afgepaste koken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165857087
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso is de angst voor salmonella uit ei wat overdreven. Meeste voedselvergiftigingen komen door koelkasten die niet koud genoeg staan (hoewel salmonella zich bij 5 graden beter voelt dan bij 21) en door rijst vorige dag (Rijst van de afhaalchinees de volgende dag nog een keer opwarmen)
Van dit laatste kan je écht goed ziek worden
Er zijn een aantal micro-organismen waar wij erg ziek van kunnen worden. Salmonella is er een van. Maar bacillus cereus kan voor heel nare dingen zorgen, evenals listeria, campylobacter. Van bijna alle krijg je buikpijn en enzo.

Cereus groeit goed op die meerdere keren opgewarmde rijst... Of pasta. Dus dat is het meestal.

Die andere dingen kun je van rauwe producten krijgen. Maar ook gewoon van slechte hygiëne. Ik denk dat dat laatste veel meer ziekte veroorzaakt dan een verdwaalde bacterie in rauw ei of rauwmelkse kaas.

Misschien zijn de schimmels wel veel gevaarlijker. Die gifstoffen zijn echt naar. Alleen krijg je er vaak op termijn kanker van.. Dat merk je niet als je iets eet.
Whatever...
pi_165857136
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
Ik maak meestal een paar kilo. Prima om in te vriezen en als gemakkelijke hap nog eens op te warmen.
Whatever...
pi_165857176
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.

zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.

en een voorgerechtje en een nagerechtje.
Maak gewoon voldoende. 2 kilo is krap. Maak gewoon 4 en vries de resting.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:35:11 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165857284
Allemaal weer makkelijker gezegd dan gedaan als je het geld niet op je rug hebt groeien.
pi_165857651
ik ben ook in een vakantiehuisje dus het is ook wat klein om alles te maken en 4 kg is al 45 euro aan vlees, dan heb ik nog de rest van het stoofgerecht. en de bijgerechten, het voorgerecht en nagerecht.
pi_165857717
Gewoon twee kilo maken en zelf opscheppen voor iedereen. Het hoeft niet altijd een enorm berg te zijn.
pi_165857800
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:35 schreef RobinOok het volgende:
Allemaal weer makkelijker gezegd dan gedaan als je het geld niet op je rug hebt groeien.
Tsja.ik kan niet in de portemonnee van ts kijken. Maar varkenswang is nou niet echt de duurste soort vlees.
Whatever...
pi_165858566
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das ook weer overdreven. Maar mensen die ziek worden van opgewarmde chinees worden dan meestal niet van het vlees en de sausjes, maar vooral de rijst is de schuldige.
Mensen van de VWA nemen graag monsters van de rijst in keukens.
Botulisme is in rijst en pasta ook wel een ding.
  zondag 9 oktober 2016 @ 21:39:28 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165861550
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Tsja.ik kan niet in de portemonnee van ts kijken. Maar varkenswang is nou niet echt de duurste soort vlees.
Je hoeft ook niet in zijn portemonnaie te kijken, maar gewoon te lezen wat hij schrijft:

quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.
pi_165862537
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 21:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je hoeft ook niet in zijn portemonnaie te kijken, maar gewoon te lezen wat hij schrijft:

[..]

Gezeik over een kilo varkenswangen van 6 euro/kg vind ik echt een beetje overdrevn. Koop je een fles wijn minder.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:21:52 #271
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165862823
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pffffff, hoe lang loop je hier nou al rond? Nog nooit van gehoord. Knap....
komt elk topic wel voorbij idd haha
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:30:54 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165863052
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gezeik over een kilo varkenswangen van 6 euro/kg vind ik echt een beetje overdrevn. Koop je een fles wijn minder.
Sommige mensen moeten nu eenmaal ieder dubbeltje omdraaien. Ik vind het naar om dat zo makkelijk af te serveren als overdreven, gezeik of Hollandse krenterigheid. Lekker makkelijk ook.
pi_165863176
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sommige mensen moeten nu eenmaal ieder dubbeltje omdraaien. Ik vind het naar om dat zo makkelijk af te serveren als overdreven, gezeik of Hollandse krenterigheid. Lekker makkelijk ook.
Sommige mensen wel, maar bijna niemand heeft zo'n krap budget dat er geen 6 euro extra af kan als er 7 mensen komen eten.

Misschien lekker makkelijk, misschien naar, maak er van wat je wilt. Ik denk dat TS gewoon op zijn oudhollands krenterig doet met voldoende en goed eten. Maar als het inderdaad een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:38:52 #274
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_165863251
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Sommige mensen wel, maar bijna niemand heeft zo'n krap budget dat er geen 6 euro extra af kan als er 7 mensen komen eten.

Misschien lekker makkelijk, misschien naar, maak er van wat je wilt. Ik denk dat TS gewoon op zijn oudhollands krenterig doet met voldoende en goed eten. Maar als het inderdaad een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Al is de vraagsteller gewoon krenterig, het is toch zijn diner? Jij hebt niks te vinden van zijn budget, mag ie helemaal zelf weten.
Laffe huichelaar
pi_165863572
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:38 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Al is de vraagsteller gewoon krenterig, het is toch zijn diner? Jij hebt niks te vinden van zijn budget, mag ie helemaal zelf weten.
Dat klopt; mijn advies is om gewoon wat meer te maken. Dat mag ik ook zeggen, of niet dan? Sinds wanneer is er een meningenpolitie op FOK!? Jouw avatar is in ieder geval juist gekozen.

En nu ben ik er wel klaar, me, beetje piet zijn topic verneuken.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 23:02:59 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165863869
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?
pi_165863920
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 23:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?
Stel je niet zo aan zeg.
Whatever...
  Moderator zondag 9 oktober 2016 @ 23:09:05 #278
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165863987
Genoeg offtopic
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 9 oktober 2016 @ 23:11:23 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165864030
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Er zijn een aantal micro-organismen waar wij erg ziek van kunnen worden. Salmonella is er een van. Maar bacillus cereus kan voor heel nare dingen zorgen, evenals listeria, campylobacter. Van bijna alle krijg je buikpijn en enzo.

Cereus groeit goed op die meerdere keren opgewarmde rijst... Of pasta. Dus dat is het meestal.

Die andere dingen kun je van rauwe producten krijgen. Maar ook gewoon van slechte hygiëne. Ik denk dat dat laatste veel meer ziekte veroorzaakt dan een verdwaalde bacterie in rauw ei of rauwmelkse kaas.

Misschien zijn de schimmels wel veel gevaarlijker. Die gifstoffen zijn echt naar. Alleen krijg je er vaak op termijn kanker van.. Dat merk je niet als je iets eet.
Concur, slechte hygiene, koelkast te warm, niet regelmatig schoongemaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:21:23 #280
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870418
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:13 schreef fespo het volgende:
bedankt.

Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
Geen Piet, wel iemand anders.

Zoek eens op 'dagelijkse kost'. Database is inmiddels wel enorm geworden. Bord vol inspiratie, zeg maar.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:26:10 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870523
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:21 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Geen Piet, wel iemand anders.

Zoek eens op 'dagelijkse kost'. Database is inmiddels wel enorm geworden. Bord vol inspiratie, zeg maar.
Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:29:33 #282
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870584
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:32:38 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870653
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
Mja, als ik kijk naar de kwaliteit van het vlees wat hij gebruikt zou ik niet zeggen dat hij geen moeilijk verkrijgbare ingredienten gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:32:56 #284
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165870662
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijken ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:41:08 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870805
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:32 schreef Molo het volgende:

[..]

En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijken ;)
Jep, en hij legt goed uit, heeft oprechte liefde voor mooie ingredienten en eten. En belangrijkste is, hij kan echt vreselijk goed koken, itt tot mensen als Jamie Oliver en Joop Braakhekke vooral
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 12:56:34 #286
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165871145
Ik moet altijd een braakje leggen als ik Joop hoor praten.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165872360
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
Zou er bijna hommel van worden. Heerlijke tv.
pi_165876531
Piet, hoe bak ik vanavond een scholfilet op de lekkerste wijze?
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:46:22 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165876977
quote:
14s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:23 schreef Kaas- het volgende:
Piet, hoe bak ik vanavond een scholfilet op de lekkerste wijze?
zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:47:24 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165877002
Gaat beter met een hele schol trouwens.
Hele schol met spekjes ipv peterselie is ook erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 18:52:18 #291
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165877112
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaat beter met een hele schol trouwens.
Hele schol met spekjes ipv peterselie is ook erg lekker
Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:54:41 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165877181
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:52 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?
Lekker als die krokant gebakken is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 18:56:26 #293
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165877221
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker als die krokant gebakken is.
Top. Een hele schol is een stuk goedkoper als een gefileerde :Y Fileren lukt wel maar vel verwijderen lijkt me lastig.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165877330
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Zo had ik mijn tongetjes gisteren <3
pi_165877492
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Bedankt.
pi_165877595
Zo maak ik het ook maat dan zonder peterselie en citroen. Zal die toevoeging eens proberen .

Als je geen geklaarde botet hebt, begin dan met gewone olie en voeg halverwege flink wat roomboter toe.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165877917
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Heerlijk. Klassiek en simpel.

Die geklaarde boter is wel belangrijk, anders verbrandt de boel.
Whatever...
  maandag 10 oktober 2016 @ 21:15:07 #298
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165881804
Ik ga zondag kardemomijs maken, maar ik heb nog nooit met kardemom gewerkt. Hoe kan ik dat het beste verwerken: alleen mee laten koken (geopend of ongeopend) of ook fijnmalen, en hoeveel ongeveer? Ik ben van plan 250ml room en 250ml volle melk te gebruiken, samen met 4 of 5 eidooier.
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:29:34 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165885124
Ik zou de groene peulen flink open stampen, mee laten sudderen en er dan uit zeven. Zonde van de moeite om de zaadjes eruit te peuteren zoals wanneer je masala maakt.

Hoeveelheid is moeilijk in te schatten. Ik gok 4-6 peulen?
Zijn er geem bestaande recepten op internet te vinden?
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:42:38 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165885721
Niet te lang op hogere temperatuur, is vluchtige olie dat (wat de smaak geeft in de kardemom)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')