abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator woensdag 5 oktober 2016 @ 14:15:44 #201
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165769875
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan met normale bloem en eieren prima een pasta maken, echt goed gaat het met semola di grano duro, een griesmeel van harde tarwe
Is het het Duitse 'Hartweizengriess' hetzelfde? Is een stuk voordeliger dan dat spul met Italiaanse namen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165771706
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:15 schreef -Wereld- het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar...

Hoe moet je crème fraîche toevoegen?
Ik heb het een keer geprobeerd, maar het verliep niet volgens plan, want er kwamen allemaal 'witte stipjes'. En gebonden werd het eten niet.. :+
Verschilt per merk.
Ene schift sneller dan de andere
pi_165771776
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 21:28 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb geiten schouder van de marokkaanse supermarkt. Hoe lang moet ik dit stoven? Op internet vind ik dat 1 uur voldoende is maar gevoelsmatig lijkt me dit super kort.

Ik wil dat het vlees gewoon zacht is en eigenlijk van het bot valt. Ik wil geen taaie geit waar ik uren op moet kauwen !


Ik heb het in stukken laten snijden (ging er nogal aggressief aan toe zo te horen, dat zagen...) dus het is geen hele schouder meer. Gewassen tegen botfragmenten. Ligt nu te marineren in kruiden.
Simpel antwoord, tot het gaar genoeg is.
Heel jonge geit kan best in een uurtje gaar zijn, maar ik verwacht dat je gemiddeld een uur of 4 nodig hebt. Zorg ervoor dat de temperatuur rond 80°C blijft.
pi_165771856
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 14:15 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Is het het Duitse 'Hartweizengriess' hetzelfde? Is een stuk voordeliger dan dat spul met Italiaanse namen.
[ afbeelding ]
Is dat niet te grof?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 5 oktober 2016 @ 18:16:52 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165773556
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 16:30 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Is dat niet te grof?
Volgens mij wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165773839
Inderdaad, waarschijnlijk te grof. Jumbo heeft dubbelgemalen! griesmeel van harde tarwe in haar assortiment (De Cecco). Werkt perfect en geeft mooie kleur aan je deeg!
pi_165777462
Piet. Ik wil een keer duif gaan klaarmaken, maar heb er eigenlijk nog nooit mee gewerkt. Heb je tips of een lekker recept? Ik kom vooral veel stoof recepten tegen, maar ik zou het liever braden.
pi_165777818
Oh, ze hebben ook ganzenfilet. Ik heb ook nog nooit gans gegeten. Lijkt me ook tof.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 21:15:33 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165778373
Houtduif is erg lekker, maar ook snel droog, voorzichtig braden, hooguit rosé.
Gans wild of tam? Tamme gans is erg lekker, ik heb het voor zaterdag in de planning (een hele), wilde gans smaakt nogal "wild" en is zeer donker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165778718
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Houtduif is erg lekker, maar ook snel droog, voorzichtig braden, hooguit rosé.
Gans wild of tam? Tamme gans is erg lekker, ik heb het voor zaterdag in de planning (een hele), wilde gans smaakt nogal "wild" en is zeer donker.
Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 22:54:22 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165781199
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
Wilde ganzenfilet maakte ik altijd klaar als een biefstuk, medium rare, lekkere wildsaus erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 05:00:50 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165783862
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
Ik ging ooit mee met een jager en kreeg ganzenborst mee naar huis.
Gemarineerd en sous-vide gegaard werd die heel mooi. Gans kan snel te droog/taai worden.
Maar denk ook dat ik een jong beest had.



Deed het goed in een salade:

pi_165784548
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 08:57:22 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165784642
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 08:46 schreef Myraela het volgende:
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
Die "leversmaak" is het ijzer wat je proeft omdat het zo rood is. Heb je bij meer wild omdat ze veel bewegen en daardaar het vlees erg rood is. Het is meestal niet zo intens hoor, het is niet alsof je gebakken varkenslever eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 09:15:02 #215
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_165784825
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 08:46 schreef Myraela het volgende:
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
In de reacties levert Robin het plaatje zelf aan ;)
Siesta & Fiesta!
  donderdag 6 oktober 2016 @ 10:16:42 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165785670
Vind het schandalig dat allerlei blogs en websites de fotos van Robin jatten, en Robin een sukkel dat ze daar geen gespecialiseerde advocaat op zet iedere keer een fikse rekening heen te laten sturen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165786590
Gans heb ik alleen gegeten als een hele in de oven gebraden gans, lekker.

Duif zou ik in nl niet kopen tenzij je zeker kunt weten dat het echt een wilde duif is. Want ze plukken gewoon ordinaire stadsduiven van de straat en verkopen die zo als houtduif. Als de kop er nog aan zit, of er een keurmerk op zit, kun je het natuurlijk wel vertrouwen.

Maar nee duif in nederland durf ik niet aan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 6 oktober 2016 @ 14:22:27 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165789628
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 09:15 schreef Bramito het volgende:
In de reacties levert Robin het plaatje zelf aan ;)
:Y

Foodlog is mijn vriendje. :s)
  donderdag 6 oktober 2016 @ 14:32:17 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165789757
En van een duif eet ik alleen de filets. Die rook ik eerst, dan zijn ze al mooi op temperatuur. En dan heel snel nog even bakken.


8 minuutjes roken



3 minuutjes grillen



Met saus van bouillon het karkas, wijn en appelstroop


Lekker klassiek en winters. :P
  donderdag 6 oktober 2016 @ 17:22:07 #220
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165792556
Oef, die foto's hier van dat mooie rooie vlees zeg... :9~
pi_165801833


Zojuist eerste keer porchetta gemaakt. Op zich redelijk gelukt al kreeg ik de huid niet overal goed krokant en zat er nog redelijk veel vet onder de huid.

Bij sommige delen kreeg ik de huid niet goed ingekerft; is dat de reden dat het vel onder de huid niet weggesmolten is?
  donderdag 6 oktober 2016 @ 22:50:15 #222
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165802209
Grappig, heb ik vanavond ook gemaakt. :) Had je ook buikspek? Was bij mij helemaal zacht geworden, dus toen het warm was, kon ik er geen plakken van snijden. Lukte dat bij jou wel?

Heb je het wel lang genoeg in de oven gehad? Ik heb nooit problemen met het wegsmelten van het vet, maar heb het dan ook vaak een paar uur in de oven.
pi_165802481
Hehe.

Ja, eerst 20 minuten op 230 graden. Daarna 3 uur afgedekt op 150 en daarna weer op 230 voor 30 minuten. Toen ging het op sommige plekken prima (met regelmatig keren) maar begon 't uitgelekte vet zwart te branden dus toen maar eruitgehaald en 30 min laten rusten.

Snijden ging prima en sommige plekken waren redelijk krokant. Maar er zat dus nog best veel zacht wit vet onder 't bruine en dat mocht van mij wel flink meer weggesmolten zijn..

En ja, was buikspek :)!
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 08:34:10 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165806482
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 22:57 schreef WKFinal2010 het volgende:
Hehe.

Ja, eerst 20 minuten op 230 graden. Daarna 3 uur afgedekt op 150 en daarna weer op 230 voor 30 minuten. Toen ging het op sommige plekken prima (met regelmatig keren) maar begon 't uitgelekte vet zwart te branden dus toen maar eruitgehaald en 30 min laten rusten.

Snijden ging prima en sommige plekken waren redelijk krokant. Maar er zat dus nog best veel zacht wit vet onder 't bruine en dat mocht van mij wel flink meer weggesmolten zijn..

En ja, was buikspek :)!
Krokant krijgen van zwoerd is zwarte magie.
Als ik een schouder met zwoerd heb pekel ik hem een aantal dagen, snij de zwoerd in, wiebertjes van anderhalf a twee cm breed. Overgiet de zwoerd met een paar liter kokend water en dan in de over voor uren op 150 graden (niet afgedekt). Wanneer hij dan gaar is doe ik de grill aan en het popt dan als popcorn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 09:20:38 #225
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_165807067
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 22:40 schreef WKFinal2010 het volgende:
[ afbeelding ]

Zojuist eerste keer porchetta gemaakt. Op zich redelijk gelukt al kreeg ik de huid niet overal goed krokant en zat er nog redelijk veel vet onder de huid.

Bij sommige delen kreeg ik de huid niet goed ingekerft; is dat de reden dat het vel onder de huid niet weggesmolten is?
Het insnijden van de huid gaat erg makkelijk met een afbreekmesje. Je kan dan ook meteen heel makkelijk de diepte instellen.
Siesta & Fiesta!
pi_165811199
@allen, dank voor de tips. Ik ga het zeker nog een keer doen. Kan ik mooi alle tips combineren :).

Ander vraagje;

Salieboter, meestal zie je dat op basis van (bijna) burre noisette gebeuren met op het laatst de salie er in verwerkt.

Maar je kan toch ook wat water met boter smelten in een pan en de salie er in laten trekken om dit als een saus over bijvoorbeeld pasta te doen?

Volgens mij zag ik ze zoiets in Florence bij de food market doen, maar weet 't niet meer precies.
pi_165812612
Ik houd niet van salie. Oh dit moet ik eigenlijk inhet 'kruiden die je niet lust' topic posten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165813643
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 14:05 schreef WKFinal2010 het volgende:
@allen, dank voor de tips. Ik ga het zeker nog een keer doen. Kan ik mooi alle tips combineren :).

Ander vraagje;

Salieboter, meestal zie je dat op basis van (bijna) burre noisette gebeuren met op het laatst de salie er in verwerkt.

Maar je kan toch ook wat water met boter smelten in een pan en de salie er in laten trekken om dit als een saus over bijvoorbeeld pasta te doen?

Volgens mij zag ik ze zoiets in Florence bij de food market doen, maar weet 't niet meer precies.
Kan beiden. Officieel is het met ongrbruinde gesmolten boter. Salie even zachtjes aanzetten in gesmolten boter,niet laten bruinen.
Whatever...
pi_165813894
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 17:07 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Kan beiden. Officieel is het met ongrbruinde gesmolten boter. Salie even zachtjes aanzetten in gesmolten boter,niet laten bruinen.
'Beide', 'beiden' gebruik je alleen als het over personen gaat. Net als sommige(n), enkele(n) etc.

:T
pi_165817451
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 17:25 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

'Beide', 'beiden' gebruik je alleen als het over personen gaat. Net als sommige(n), enkele(n) etc.

:T
lekker boeiuh

We zitten hier op FOK! niet bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:00:17 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165819066
Je zou ook eens kunnen proberen het te onthouden.
Beetje respect voor je taal enzo.
pi_165820347
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 21:00 schreef RobinOok het volgende:
Je zou ook eens kunnen proberen het te onthouden.
Beetje respect voor je taal enzo.
Ik vind dat mensen correct moeten kunnen schrijven, maar dat ze dat niet op sociale media en internet fora hoeven te doen, en dat dat ook niet de plek is om taalnazist uit te hangen.

Als ik 'me moeder' en 'hun hebben dat gedaan' wil schrijven dan doe ik dat toch lekker gewoon? Op het moment dat er een keurige sollicitatiebrief de deur uit moet dan zullen daar geen fouten in zitten.

Ik gebruik ook vaak meer spa ties dan nodig gewoon omdat ik dat makkelijekr vind typen, zeker op 'me' telefoon. En als ik een typfoutje maak wat de leesbaarheid niet ernstig aantast dan laat ik die lekker staan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:39:01 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165820415
Oh ja, typfoutje. Het was maar een typfoutje.
pi_165820428
Nee volgens mij schrijf je makkelijker echt als makkelijekr
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165820486
Tegenwoordig hoef ik overigens nauwelijks nog correct nederlands te schrijven, vooral engels. En ik kan erg goed engels (lezen/schrijven, spreken is wat hakkeliger) maar 100 procent foutloos zal ik het nooit kunnen.

Nederlands schrijf ik op fok, whatsapp en facebook. Veel meer niet eigenlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:45:01 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165820595
Joh! Fijn voor je.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:50:27 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165820818
Taalnazis zijn niet welkom in dit topic
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 22:07:39 #238
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165821436
Ja, dat verbaast me dan weer niks.
pi_165821531
Het is nazi's.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 22:18:51 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165821864
Goed. Salieboter dus.
Whatever...
pi_165853097
Beste Piet (of Spanky, Robin wie dan ook :) )
Misschien een domme vraag maar terwijl ik het zit te eten vraag ik me af:
Eigeel in zelfgemaakte vanillevla, kan door de verhitting geen salmonella meer bevatten toch?
Heb de vla nog een paar minuten verhit tot de gewenste dikte, maar niet aan de kook gebracht. Zat wel zo rond de 80 a 90 graden gok ik.
Voor zover ik weet is salmonella (e.d.) vrij snel kapot. Maar dit was redelijk kort, vandaar mijn vraag.
  zondag 9 oktober 2016 @ 16:32:08 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165854025
Bij 60C gaat de salonella al dood, bij 70C zeker.
Je kunt gerust gaan uitbuiken. :)
pi_165854785
Hartstikke fijn, dank je wel ^O^
  zondag 9 oktober 2016 @ 17:26:54 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165855004
Sowieso is de angst voor salmonella uit ei wat overdreven. Meeste voedselvergiftigingen komen door koelkasten die niet koud genoeg staan (hoewel salmonella zich bij 5 graden beter voelt dan bij 21) en door rijst vorige dag (Rijst van de afhaalchinees de volgende dag nog een keer opwarmen)
Van dit laatste kan je écht goed ziek worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 9 oktober 2016 @ 18:51:23 #246
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165856402
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

Van dit laatste kan je écht goed ziek worden
Nog nooit gehoord :o Is me ook nog nooit overkomen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165856529
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 18:51 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Nog nooit gehoord :o Is me ook nog nooit overkomen.
Als het je wel was overkomen was je nu dood :)
  zondag 9 oktober 2016 @ 18:58:03 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856532
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:00:05 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856575
quote:
14s.gif Op zondag 9 oktober 2016 18:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als het je wel was overkomen was je nu dood :)
Das ook weer overdreven. Maar mensen die ziek worden van opgewarmde chinees worden dan meestal niet van het vlees en de sausjes, maar vooral de rijst is de schuldige.
Mensen van de VWA nemen graag monsters van de rijst in keukens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165856762
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.

zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.

en een voorgerechtje en een nagerechtje.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')