Je kan dijfilet nemen ipv borstfilet, dat is malser en sappiger, voor de rest gebruiken restaurants vaak prefab en ik heb het idee dat dit vaak vormvlees is.quote:Op donderdag 22 september 2016 11:49 schreef kirsten. het volgende:
Hi Piet (en andere experts), vraagje namens mijn vriend.
Het valt hem op dat in restaurants de kipsaté (en ook varkenshaassaté) altijd malser is dan als we het zelf klaarmaken. Nu kopen wij geen kiloknallers en ook regelmatig vlees bij de biologische en/of betere slagers, dus hij dacht niet dat het alleen maar aan een verschil in kwaliteit lag. Nu vermoed hij dat het vlees een klein beetje wordt voorgekookt zodat het al gaar is en niet zolang hoeft te braden. Ikzelf kan er geen zinnig woord over zeggen.
Hoe komt het dat de saté vaak zoveel malser is? Alvast bedankt!
Top! Gaan we daar eens mee beginnenquote:Op donderdag 22 september 2016 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan dijfilet nemen ipv borstfilet, dat is malser en sappiger, voor de rest gebruiken restaurants vaak prefab en ik heb het idee dat dit vaak vormvlees is.
Vlees kan je heel erg mals krijgen door het te marineren met Papaïne,
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Papaïne
Dit kan je bij de supermarkt in het kruidenrek vinden als vlees malser.
Als je het te lang laat trekken of teveel gebruikt wordt het zo mals dat het uit elkaar valt. Het is niets engs verder, je kan hetzelfde effect bereiken door het marineren in vers papayasap of pulp, het is een enzym wat daar inzit.
Verder kan je marineren in zure marinades met bv, azijn, citroensap, yoghurt, maar dan moet je wel minstens 24 uur (liefst langer) marineren.
Je vlees langzaam pocheren bij een relatief lage temperatuur (in een vacuumzak) van een 70-75 graden dan breekt het collageen (bindweefsel) in vlees af en wordt omgezet in Gelatine.
Dit zijn een paar manieren om steviger vlees zachter te krijgen.
Mijn tip, gebruik eens dijfilet ipv borstfilet, lekkerder en zachter.
Betere bruining en meer smaakquote:Op zondag 25 september 2016 13:08 schreef fespo het volgende:
en waarom niet langer op een lagere temperatuur?
Toevoegen waaraan?quote:Op maandag 26 september 2016 21:15 schreef -Wereld- het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar...
Hoe moet je crème fraîche toevoegen?
Ik heb het een keer geprobeerd, maar het verliep niet volgens plan, want er kwamen allemaal 'witte stipjes'. En gebonden werd het eten niet..
In mijn oven is 5 kwartier op 170 genoeg, anders verbrandt de boel. Ik grill liever nog even minuten na als het nodig blijkt.quote:Op zondag 25 september 2016 13:05 schreef Pietverdriet het volgende:
200 graden, vijf kwartier zou ik doen. Maar iedere oven is anders. Gas en electra maakt al veel uit, convectie of met fan nog meer.
Zout, peper, komijn of kummel, wat takjes rozemarijn.
Crème fraiche is zuur, maar mengt meestal vrij goed. Het schift eerder als je het heel Koud toevoegt of langer laat koken.quote:Op maandag 26 september 2016 21:15 schreef -Wereld- het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar...
Hoe moet je crème fraîche toevoegen?
Ik heb het een keer geprobeerd, maar het verliep niet volgens plan, want er kwamen allemaal 'witte stipjes'. En gebonden werd het eten niet..
misschien helpt het als je verteld wat je hebt gedaan?quote:Op maandag 26 september 2016 21:15 schreef -Wereld- het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar...
Hoe moet je crème fraîche toevoegen?
Ik heb het een keer geprobeerd, maar het verliep niet volgens plan, want er kwamen allemaal 'witte stipjes'. En gebonden werd het eten niet..
Waarom schrijf je koud met een hoofdletter? Of bedoel je meneer of mevrouw Koud?quote:Op dinsdag 27 september 2016 19:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Crème fraiche is zuur, maar mengt meestal vrij goed. Het schift eerder als je het heel Koud toevoegt of langer laat koken.
Laagvet crème schift ook eerder.
Mobiel.quote:Op dinsdag 27 september 2016 21:12 schreef lighted het volgende:
[..]
Waarom schrijf je koud met een hoofdletter? Of bedoel je meneer of mevrouw Koud?
Oh ik heb het uit de koelkast gehaald en in de soep gedaan en geroerd.quote:Op dinsdag 27 september 2016 19:36 schreef Elleska het volgende:
[..]
misschien helpt het als je verteld wat je hebt gedaan?
Je kan met normale bloem en eieren prima een pasta maken, echt goed gaat het met semola di grano duro, een griesmeel van harde tarwequote:Op woensdag 5 oktober 2016 11:41 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb een pasta machine gekregen en wil dit weekend voor het eerst pasta maken.
Nu lees ik op internet dat er allerlei speciale meel/bloem soorten zijn om pasta te maken.
Aangezien het mijn eerste poging is, vraag ik mij af of ik de speciale typo 00 bloem zal aanschaffen om de eerste poging gewoon met normale tarwebloem zal doen?
Maak ik het mijzelf extra moeilijk als ik de normale tarwebloem gebruik of werkt dit ook prima?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |