abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator woensdag 5 oktober 2016 @ 14:15:44 #201
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165769875
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan met normale bloem en eieren prima een pasta maken, echt goed gaat het met semola di grano duro, een griesmeel van harde tarwe
Is het het Duitse 'Hartweizengriess' hetzelfde? Is een stuk voordeliger dan dat spul met Italiaanse namen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165771706
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:15 schreef -Wereld- het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar...

Hoe moet je crème fraîche toevoegen?
Ik heb het een keer geprobeerd, maar het verliep niet volgens plan, want er kwamen allemaal 'witte stipjes'. En gebonden werd het eten niet.. :+
Verschilt per merk.
Ene schift sneller dan de andere
pi_165771776
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 21:28 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb geiten schouder van de marokkaanse supermarkt. Hoe lang moet ik dit stoven? Op internet vind ik dat 1 uur voldoende is maar gevoelsmatig lijkt me dit super kort.

Ik wil dat het vlees gewoon zacht is en eigenlijk van het bot valt. Ik wil geen taaie geit waar ik uren op moet kauwen !


Ik heb het in stukken laten snijden (ging er nogal aggressief aan toe zo te horen, dat zagen...) dus het is geen hele schouder meer. Gewassen tegen botfragmenten. Ligt nu te marineren in kruiden.
Simpel antwoord, tot het gaar genoeg is.
Heel jonge geit kan best in een uurtje gaar zijn, maar ik verwacht dat je gemiddeld een uur of 4 nodig hebt. Zorg ervoor dat de temperatuur rond 80°C blijft.
pi_165771856
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 14:15 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Is het het Duitse 'Hartweizengriess' hetzelfde? Is een stuk voordeliger dan dat spul met Italiaanse namen.
[ afbeelding ]
Is dat niet te grof?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 5 oktober 2016 @ 18:16:52 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165773556
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 16:30 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Is dat niet te grof?
Volgens mij wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165773839
Inderdaad, waarschijnlijk te grof. Jumbo heeft dubbelgemalen! griesmeel van harde tarwe in haar assortiment (De Cecco). Werkt perfect en geeft mooie kleur aan je deeg!
pi_165777462
Piet. Ik wil een keer duif gaan klaarmaken, maar heb er eigenlijk nog nooit mee gewerkt. Heb je tips of een lekker recept? Ik kom vooral veel stoof recepten tegen, maar ik zou het liever braden.
pi_165777818
Oh, ze hebben ook ganzenfilet. Ik heb ook nog nooit gans gegeten. Lijkt me ook tof.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 21:15:33 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165778373
Houtduif is erg lekker, maar ook snel droog, voorzichtig braden, hooguit rosé.
Gans wild of tam? Tamme gans is erg lekker, ik heb het voor zaterdag in de planning (een hele), wilde gans smaakt nogal "wild" en is zeer donker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165778718
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Houtduif is erg lekker, maar ook snel droog, voorzichtig braden, hooguit rosé.
Gans wild of tam? Tamme gans is erg lekker, ik heb het voor zaterdag in de planning (een hele), wilde gans smaakt nogal "wild" en is zeer donker.
Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 22:54:22 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165781199
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
Wilde ganzenfilet maakte ik altijd klaar als een biefstuk, medium rare, lekkere wildsaus erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 05:00:50 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165783862
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 21:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is wilde ganzenfilet. Ik wist eigenlijk niet eens dat het zo'n rood vlees was. Maar het lijkt me leuk om eens wat dingen klaar te maken die ik nog niet eerder heb gekookt.
Ik ging ooit mee met een jager en kreeg ganzenborst mee naar huis.
Gemarineerd en sous-vide gegaard werd die heel mooi. Gans kan snel te droog/taai worden.
Maar denk ook dat ik een jong beest had.



Deed het goed in een salade:

pi_165784548
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 08:57:22 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165784642
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 08:46 schreef Myraela het volgende:
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
Die "leversmaak" is het ijzer wat je proeft omdat het zo rood is. Heb je bij meer wild omdat ze veel bewegen en daardaar het vlees erg rood is. Het is meestal niet zo intens hoor, het is niet alsof je gebakken varkenslever eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 09:15:02 #215
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_165784825
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 08:46 schreef Myraela het volgende:
Even tussendoor. Ik kwam die foto al tegen toen ik dus opzoek was naar recepten. Vond het al zo op een foto van jou lijken. Overigens ook één van de weinige foto's die er lekker uitzag, maar hij is hier dus ook gebruikt: http://www.foodlog.nl/artikel/een_lekker_probleem_gans/

Maar door alle verhalen wacht ik toch nog even met de gans. Eerst maar eens een tamme gans proberen. Sommige vergelijken het echt met lever en dat is toch niet mijn ding.
In de reacties levert Robin het plaatje zelf aan ;)
Siesta & Fiesta!
  donderdag 6 oktober 2016 @ 10:16:42 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165785670
Vind het schandalig dat allerlei blogs en websites de fotos van Robin jatten, en Robin een sukkel dat ze daar geen gespecialiseerde advocaat op zet iedere keer een fikse rekening heen te laten sturen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165786590
Gans heb ik alleen gegeten als een hele in de oven gebraden gans, lekker.

Duif zou ik in nl niet kopen tenzij je zeker kunt weten dat het echt een wilde duif is. Want ze plukken gewoon ordinaire stadsduiven van de straat en verkopen die zo als houtduif. Als de kop er nog aan zit, of er een keurmerk op zit, kun je het natuurlijk wel vertrouwen.

Maar nee duif in nederland durf ik niet aan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 6 oktober 2016 @ 14:22:27 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165789628
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 09:15 schreef Bramito het volgende:
In de reacties levert Robin het plaatje zelf aan ;)
:Y

Foodlog is mijn vriendje. :s)
  donderdag 6 oktober 2016 @ 14:32:17 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165789757
En van een duif eet ik alleen de filets. Die rook ik eerst, dan zijn ze al mooi op temperatuur. En dan heel snel nog even bakken.


8 minuutjes roken



3 minuutjes grillen



Met saus van bouillon het karkas, wijn en appelstroop


Lekker klassiek en winters. :P
  donderdag 6 oktober 2016 @ 17:22:07 #220
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165792556
Oef, die foto's hier van dat mooie rooie vlees zeg... :9~
pi_165801833


Zojuist eerste keer porchetta gemaakt. Op zich redelijk gelukt al kreeg ik de huid niet overal goed krokant en zat er nog redelijk veel vet onder de huid.

Bij sommige delen kreeg ik de huid niet goed ingekerft; is dat de reden dat het vel onder de huid niet weggesmolten is?
  donderdag 6 oktober 2016 @ 22:50:15 #222
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165802209
Grappig, heb ik vanavond ook gemaakt. :) Had je ook buikspek? Was bij mij helemaal zacht geworden, dus toen het warm was, kon ik er geen plakken van snijden. Lukte dat bij jou wel?

Heb je het wel lang genoeg in de oven gehad? Ik heb nooit problemen met het wegsmelten van het vet, maar heb het dan ook vaak een paar uur in de oven.
pi_165802481
Hehe.

Ja, eerst 20 minuten op 230 graden. Daarna 3 uur afgedekt op 150 en daarna weer op 230 voor 30 minuten. Toen ging het op sommige plekken prima (met regelmatig keren) maar begon 't uitgelekte vet zwart te branden dus toen maar eruitgehaald en 30 min laten rusten.

Snijden ging prima en sommige plekken waren redelijk krokant. Maar er zat dus nog best veel zacht wit vet onder 't bruine en dat mocht van mij wel flink meer weggesmolten zijn..

En ja, was buikspek :)!
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 08:34:10 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165806482
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 22:57 schreef WKFinal2010 het volgende:
Hehe.

Ja, eerst 20 minuten op 230 graden. Daarna 3 uur afgedekt op 150 en daarna weer op 230 voor 30 minuten. Toen ging het op sommige plekken prima (met regelmatig keren) maar begon 't uitgelekte vet zwart te branden dus toen maar eruitgehaald en 30 min laten rusten.

Snijden ging prima en sommige plekken waren redelijk krokant. Maar er zat dus nog best veel zacht wit vet onder 't bruine en dat mocht van mij wel flink meer weggesmolten zijn..

En ja, was buikspek :)!
Krokant krijgen van zwoerd is zwarte magie.
Als ik een schouder met zwoerd heb pekel ik hem een aantal dagen, snij de zwoerd in, wiebertjes van anderhalf a twee cm breed. Overgiet de zwoerd met een paar liter kokend water en dan in de over voor uren op 150 graden (niet afgedekt). Wanneer hij dan gaar is doe ik de grill aan en het popt dan als popcorn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 09:20:38 #225
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_165807067
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 22:40 schreef WKFinal2010 het volgende:
[ afbeelding ]

Zojuist eerste keer porchetta gemaakt. Op zich redelijk gelukt al kreeg ik de huid niet overal goed krokant en zat er nog redelijk veel vet onder de huid.

Bij sommige delen kreeg ik de huid niet goed ingekerft; is dat de reden dat het vel onder de huid niet weggesmolten is?
Het insnijden van de huid gaat erg makkelijk met een afbreekmesje. Je kan dan ook meteen heel makkelijk de diepte instellen.
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')