abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_165856816
Jahoor, dat is zat.
pi_165856827
bedankt.

Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:15:13 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165856852
Dat is net geen 3 ons per persoon, dat is krap met stoofvlees, maar kan net. Moet je wel zelf opscheppen voor iedereen, anders heb je kans dat het bij de laatste persoon op is.

Varkenswang is toch niet zo duur?

En hou er rekening mee dat als je wang bestelt je er soms nogal veel vanaf "moet" snijden. En soms heeft de slager dat al voor je gedaan. Dan kun je het zo ongeveer allemaal gebruiken. Dat verklaard grote prijsverschillen. Hoe dan ook zou wang niet duur moeten zijn.....
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:16:54 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856884
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:13 schreef fespo het volgende:
bedankt.

Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
Amandeltaart?
Hier een heleboel
https://www.sjeef.nl/Recepten/Bnagerechten/0b0nagerechten.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:17:12 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165856895
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 18:51 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Nog nooit gehoord :o Is me ook nog nooit overkomen.
Pffffff, hoe lang loop je hier nou al rond? Nog nooit van gehoord. Knap....
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:18:19 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856916
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.

zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.

en een voorgerechtje en een nagerechtje.
Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165856931
Als voorgerecht vind ik waterzooi ook lekker. O+
pi_165856959
Wij doen met vier personen met een kilo. Zeker als je meerdere gangen hebt, zal dat echt wel zat zijn. Zou de rode kool er wel bij maken, trouwens. :9
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:20:25 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165856964
quote:
14s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Myraela het volgende:
Als voorgerecht vind ik waterzooi ook lekker. O+
Das eerder een hoofdgerecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165857065
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
Inderdaad je kunt toch beter te veel dan te weinig maken? Een pond pp lijkt me redelijk, en wat over is kun je invriezen, je kunt er kroketten van draaien, in een ragout, gewoon de volgende dag opeten etc. Kun je vanalles mee maken.

Typisch hollands dat afgepaste koken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165857087
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso is de angst voor salmonella uit ei wat overdreven. Meeste voedselvergiftigingen komen door koelkasten die niet koud genoeg staan (hoewel salmonella zich bij 5 graden beter voelt dan bij 21) en door rijst vorige dag (Rijst van de afhaalchinees de volgende dag nog een keer opwarmen)
Van dit laatste kan je écht goed ziek worden
Er zijn een aantal micro-organismen waar wij erg ziek van kunnen worden. Salmonella is er een van. Maar bacillus cereus kan voor heel nare dingen zorgen, evenals listeria, campylobacter. Van bijna alle krijg je buikpijn en enzo.

Cereus groeit goed op die meerdere keren opgewarmde rijst... Of pasta. Dus dat is het meestal.

Die andere dingen kun je van rauwe producten krijgen. Maar ook gewoon van slechte hygiëne. Ik denk dat dat laatste veel meer ziekte veroorzaakt dan een verdwaalde bacterie in rauw ei of rauwmelkse kaas.

Misschien zijn de schimmels wel veel gevaarlijker. Die gifstoffen zijn echt naar. Alleen krijg je er vaak op termijn kanker van.. Dat merk je niet als je iets eet.
Whatever...
pi_165857136
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
Ik maak meestal een paar kilo. Prima om in te vriezen en als gemakkelijke hap nog eens op te warmen.
Whatever...
pi_165857176
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.

zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.

en een voorgerechtje en een nagerechtje.
Maak gewoon voldoende. 2 kilo is krap. Maak gewoon 4 en vries de resting.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:35:11 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165857284
Allemaal weer makkelijker gezegd dan gedaan als je het geld niet op je rug hebt groeien.
pi_165857651
ik ben ook in een vakantiehuisje dus het is ook wat klein om alles te maken en 4 kg is al 45 euro aan vlees, dan heb ik nog de rest van het stoofgerecht. en de bijgerechten, het voorgerecht en nagerecht.
pi_165857717
Gewoon twee kilo maken en zelf opscheppen voor iedereen. Het hoeft niet altijd een enorm berg te zijn.
pi_165857800
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:35 schreef RobinOok het volgende:
Allemaal weer makkelijker gezegd dan gedaan als je het geld niet op je rug hebt groeien.
Tsja.ik kan niet in de portemonnee van ts kijken. Maar varkenswang is nou niet echt de duurste soort vlees.
Whatever...
pi_165858566
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das ook weer overdreven. Maar mensen die ziek worden van opgewarmde chinees worden dan meestal niet van het vlees en de sausjes, maar vooral de rijst is de schuldige.
Mensen van de VWA nemen graag monsters van de rijst in keukens.
Botulisme is in rijst en pasta ook wel een ding.
  zondag 9 oktober 2016 @ 21:39:28 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165861550
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Tsja.ik kan niet in de portemonnee van ts kijken. Maar varkenswang is nou niet echt de duurste soort vlees.
Je hoeft ook niet in zijn portemonnaie te kijken, maar gewoon te lezen wat hij schrijft:

quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.
pi_165862537
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 21:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je hoeft ook niet in zijn portemonnaie te kijken, maar gewoon te lezen wat hij schrijft:

[..]

Gezeik over een kilo varkenswangen van 6 euro/kg vind ik echt een beetje overdrevn. Koop je een fles wijn minder.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:21:52 #271
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165862823
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pffffff, hoe lang loop je hier nou al rond? Nog nooit van gehoord. Knap....
komt elk topic wel voorbij idd haha
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:30:54 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165863052
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gezeik over een kilo varkenswangen van 6 euro/kg vind ik echt een beetje overdrevn. Koop je een fles wijn minder.
Sommige mensen moeten nu eenmaal ieder dubbeltje omdraaien. Ik vind het naar om dat zo makkelijk af te serveren als overdreven, gezeik of Hollandse krenterigheid. Lekker makkelijk ook.
pi_165863176
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sommige mensen moeten nu eenmaal ieder dubbeltje omdraaien. Ik vind het naar om dat zo makkelijk af te serveren als overdreven, gezeik of Hollandse krenterigheid. Lekker makkelijk ook.
Sommige mensen wel, maar bijna niemand heeft zo'n krap budget dat er geen 6 euro extra af kan als er 7 mensen komen eten.

Misschien lekker makkelijk, misschien naar, maak er van wat je wilt. Ik denk dat TS gewoon op zijn oudhollands krenterig doet met voldoende en goed eten. Maar als het inderdaad een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:38:52 #274
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_165863251
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Sommige mensen wel, maar bijna niemand heeft zo'n krap budget dat er geen 6 euro extra af kan als er 7 mensen komen eten.

Misschien lekker makkelijk, misschien naar, maak er van wat je wilt. Ik denk dat TS gewoon op zijn oudhollands krenterig doet met voldoende en goed eten. Maar als het inderdaad een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Al is de vraagsteller gewoon krenterig, het is toch zijn diner? Jij hebt niks te vinden van zijn budget, mag ie helemaal zelf weten.
Laffe huichelaar
pi_165863572
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:38 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Al is de vraagsteller gewoon krenterig, het is toch zijn diner? Jij hebt niks te vinden van zijn budget, mag ie helemaal zelf weten.
Dat klopt; mijn advies is om gewoon wat meer te maken. Dat mag ik ook zeggen, of niet dan? Sinds wanneer is er een meningenpolitie op FOK!? Jouw avatar is in ieder geval juist gekozen.

En nu ben ik er wel klaar, me, beetje piet zijn topic verneuken.
Whatever...
  zondag 9 oktober 2016 @ 23:02:59 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165863869
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?
pi_165863920
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 23:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?
Stel je niet zo aan zeg.
Whatever...
  Moderator zondag 9 oktober 2016 @ 23:09:05 #278
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165863987
Genoeg offtopic
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 9 oktober 2016 @ 23:11:23 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165864030
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Er zijn een aantal micro-organismen waar wij erg ziek van kunnen worden. Salmonella is er een van. Maar bacillus cereus kan voor heel nare dingen zorgen, evenals listeria, campylobacter. Van bijna alle krijg je buikpijn en enzo.

Cereus groeit goed op die meerdere keren opgewarmde rijst... Of pasta. Dus dat is het meestal.

Die andere dingen kun je van rauwe producten krijgen. Maar ook gewoon van slechte hygiëne. Ik denk dat dat laatste veel meer ziekte veroorzaakt dan een verdwaalde bacterie in rauw ei of rauwmelkse kaas.

Misschien zijn de schimmels wel veel gevaarlijker. Die gifstoffen zijn echt naar. Alleen krijg je er vaak op termijn kanker van.. Dat merk je niet als je iets eet.
Concur, slechte hygiene, koelkast te warm, niet regelmatig schoongemaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:21:23 #280
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870418
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:13 schreef fespo het volgende:
bedankt.

Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
Geen Piet, wel iemand anders.

Zoek eens op 'dagelijkse kost'. Database is inmiddels wel enorm geworden. Bord vol inspiratie, zeg maar.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:26:10 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870523
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:21 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Geen Piet, wel iemand anders.

Zoek eens op 'dagelijkse kost'. Database is inmiddels wel enorm geworden. Bord vol inspiratie, zeg maar.
Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:29:33 #282
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870584
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:32:38 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870653
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
Mja, als ik kijk naar de kwaliteit van het vlees wat hij gebruikt zou ik niet zeggen dat hij geen moeilijk verkrijgbare ingredienten gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:32:56 #284
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165870662
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijken ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:41:08 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870805
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:32 schreef Molo het volgende:

[..]

En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijken ;)
Jep, en hij legt goed uit, heeft oprechte liefde voor mooie ingredienten en eten. En belangrijkste is, hij kan echt vreselijk goed koken, itt tot mensen als Jamie Oliver en Joop Braakhekke vooral
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 12:56:34 #286
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165871145
Ik moet altijd een braakje leggen als ik Joop hoor praten.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165872360
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
Zou er bijna hommel van worden. Heerlijke tv.
pi_165876531
Piet, hoe bak ik vanavond een scholfilet op de lekkerste wijze?
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:46:22 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165876977
quote:
14s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:23 schreef Kaas- het volgende:
Piet, hoe bak ik vanavond een scholfilet op de lekkerste wijze?
zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:47:24 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165877002
Gaat beter met een hele schol trouwens.
Hele schol met spekjes ipv peterselie is ook erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 18:52:18 #291
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165877112
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaat beter met een hele schol trouwens.
Hele schol met spekjes ipv peterselie is ook erg lekker
Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:54:41 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165877181
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:52 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?
Lekker als die krokant gebakken is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 18:56:26 #293
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165877221
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker als die krokant gebakken is.
Top. Een hele schol is een stuk goedkoper als een gefileerde :Y Fileren lukt wel maar vel verwijderen lijkt me lastig.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165877330
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Zo had ik mijn tongetjes gisteren <3
pi_165877492
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Bedankt.
pi_165877595
Zo maak ik het ook maat dan zonder peterselie en citroen. Zal die toevoeging eens proberen .

Als je geen geklaarde botet hebt, begin dan met gewone olie en voeg halverwege flink wat roomboter toe.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165877917
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Heerlijk. Klassiek en simpel.

Die geklaarde boter is wel belangrijk, anders verbrandt de boel.
Whatever...
  maandag 10 oktober 2016 @ 21:15:07 #298
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165881804
Ik ga zondag kardemomijs maken, maar ik heb nog nooit met kardemom gewerkt. Hoe kan ik dat het beste verwerken: alleen mee laten koken (geopend of ongeopend) of ook fijnmalen, en hoeveel ongeveer? Ik ben van plan 250ml room en 250ml volle melk te gebruiken, samen met 4 of 5 eidooier.
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:29:34 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165885124
Ik zou de groene peulen flink open stampen, mee laten sudderen en er dan uit zeven. Zonde van de moeite om de zaadjes eruit te peuteren zoals wanneer je masala maakt.

Hoeveelheid is moeilijk in te schatten. Ik gok 4-6 peulen?
Zijn er geem bestaande recepten op internet te vinden?
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:42:38 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165885721
Niet te lang op hogere temperatuur, is vluchtige olie dat (wat de smaak geeft in de kardemom)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')