Amandeltaart?quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:13 schreef fespo het volgende:
bedankt.
Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
Pffffff, hoe lang loop je hier nou al rond? Nog nooit van gehoord. Knap....quote:Op zondag 9 oktober 2016 18:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nog nooit gehoordIs me ook nog nooit overkomen.
Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.
zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.
en een voorgerechtje en een nagerechtje.
Das eerder een hoofdgerecht.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Myraela het volgende:
Als voorgerecht vind ik waterzooi ook lekker.
Inderdaad je kunt toch beter te veel dan te weinig maken? Een pond pp lijkt me redelijk, en wat over is kun je invriezen, je kunt er kroketten van draaien, in een ragout, gewoon de volgende dag opeten etc. Kun je vanalles mee maken.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
Er zijn een aantal micro-organismen waar wij erg ziek van kunnen worden. Salmonella is er een van. Maar bacillus cereus kan voor heel nare dingen zorgen, evenals listeria, campylobacter. Van bijna alle krijg je buikpijn en enzo.quote:Op zondag 9 oktober 2016 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso is de angst voor salmonella uit ei wat overdreven. Meeste voedselvergiftigingen komen door koelkasten die niet koud genoeg staan (hoewel salmonella zich bij 5 graden beter voelt dan bij 21) en door rijst vorige dag (Rijst van de afhaalchinees de volgende dag nog een keer opwarmen)
Van dit laatste kan je écht goed ziek worden
Ik maak meestal een paar kilo. Prima om in te vriezen en als gemakkelijke hap nog eens op te warmen.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik stoofvlees maak reken ik op een pond pp, maar wij zijn grote eters.
Maak gewoon voldoende. 2 kilo is krap. Maak gewoon 4 en vries de resting.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 7 personen een varkenswang stoofpot maken.
http://www.njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier
nu staat er in het recept 2kg (!) vlees voor 4 personen.
dit lijkt mij erg veel.
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.
zou ik het ook redden met 2 kg voor 7 personen? dat is 280 gram p.p.
ik serveer het met aardappelpuree en 2 stoofpeertjes p.p. en eventeel rodekool met appeltjes.
en een voorgerechtje en een nagerechtje.
Tsja.ik kan niet in de portemonnee van ts kijken. Maar varkenswang is nou niet echt de duurste soort vlees.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:35 schreef RobinOok het volgende:
Allemaal weer makkelijker gezegd dan gedaan als je het geld niet op je rug hebt groeien.
Botulisme is in rijst en pasta ook wel een ding.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Das ook weer overdreven. Maar mensen die ziek worden van opgewarmde chinees worden dan meestal niet van het vlees en de sausjes, maar vooral de rijst is de schuldige.
Mensen van de VWA nemen graag monsters van de rijst in keukens.
Je hoeft ook niet in zijn portemonnaie te kijken, maar gewoon te lezen wat hij schrijft:quote:Op zondag 9 oktober 2016 20:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Tsja.ik kan niet in de portemonnee van ts kijken. Maar varkenswang is nou niet echt de duurste soort vlees.
quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef fespo het volgende:
ook gezien de prijs lijkt mij 4 kg iets te veel van het goede.
Gezeik over een kilo varkenswangen van 6 euro/kg vind ik echt een beetje overdrevn. Koop je een fles wijn minder.quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je hoeft ook niet in zijn portemonnaie te kijken, maar gewoon te lezen wat hij schrijft:
[..]
komt elk topic wel voorbij idd hahaquote:Op zondag 9 oktober 2016 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pffffff, hoe lang loop je hier nou al rond? Nog nooit van gehoord. Knap....
Sommige mensen moeten nu eenmaal ieder dubbeltje omdraaien. Ik vind het naar om dat zo makkelijk af te serveren als overdreven, gezeik of Hollandse krenterigheid. Lekker makkelijk ook.quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Gezeik over een kilo varkenswangen van 6 euro/kg vind ik echt een beetje overdrevn. Koop je een fles wijn minder.
Sommige mensen wel, maar bijna niemand heeft zo'n krap budget dat er geen 6 euro extra af kan als er 7 mensen komen eten.quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sommige mensen moeten nu eenmaal ieder dubbeltje omdraaien. Ik vind het naar om dat zo makkelijk af te serveren als overdreven, gezeik of Hollandse krenterigheid. Lekker makkelijk ook.
Al is de vraagsteller gewoon krenterig, het is toch zijn diner? Jij hebt niks te vinden van zijn budget, mag ie helemaal zelf weten.quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:35 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Sommige mensen wel, maar bijna niemand heeft zo'n krap budget dat er geen 6 euro extra af kan als er 7 mensen komen eten.
Misschien lekker makkelijk, misschien naar, maak er van wat je wilt. Ik denk dat TS gewoon op zijn oudhollands krenterig doet met voldoende en goed eten. Maar als het inderdaad een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Dat klopt; mijn advies is om gewoon wat meer te maken. Dat mag ik ook zeggen, of niet dan? Sinds wanneer is er een meningenpolitie op FOK!? Jouw avatar is in ieder geval juist gekozen.quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:38 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Al is de vraagsteller gewoon krenterig, het is toch zijn diner? Jij hebt niks te vinden van zijn budget, mag ie helemaal zelf weten.
Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:35 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Stel je niet zo aan zeg.quote:Op zondag 9 oktober 2016 23:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?
Concur, slechte hygiene, koelkast te warm, niet regelmatig schoongemaaktquote:Op zondag 9 oktober 2016 19:26 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Er zijn een aantal micro-organismen waar wij erg ziek van kunnen worden. Salmonella is er een van. Maar bacillus cereus kan voor heel nare dingen zorgen, evenals listeria, campylobacter. Van bijna alle krijg je buikpijn en enzo.
Cereus groeit goed op die meerdere keren opgewarmde rijst... Of pasta. Dus dat is het meestal.
Die andere dingen kun je van rauwe producten krijgen. Maar ook gewoon van slechte hygiëne. Ik denk dat dat laatste veel meer ziekte veroorzaakt dan een verdwaalde bacterie in rauw ei of rauwmelkse kaas.
Misschien zijn de schimmels wel veel gevaarlijker. Die gifstoffen zijn echt naar. Alleen krijg je er vaak op termijn kanker van.. Dat merk je niet als je iets eet.
Geen Piet, wel iemand anders.quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:13 schreef fespo het volgende:
bedankt.
Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringenquote:Op maandag 10 oktober 2016 12:21 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Geen Piet, wel iemand anders.
Zoek eens op 'dagelijkse kost'. Database is inmiddels wel enorm geworden. Bord vol inspiratie, zeg maar.
Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
Mja, als ik kijk naar de kwaliteit van het vlees wat hij gebruikt zou ik niet zeggen dat hij geen moeilijk verkrijgbare ingredienten gebruiktquote:Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijkenquote:Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
Jep, en hij legt goed uit, heeft oprechte liefde voor mooie ingredienten en eten. En belangrijkste is, hij kan echt vreselijk goed koken, itt tot mensen als Jamie Oliver en Joop Braakhekke vooralquote:Op maandag 10 oktober 2016 12:32 schreef Molo het volgende:
[..]
En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijken
Zou er bijna hommel van worden. Heerlijke tv.quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
zouten, peperen en bloemen.quote:Op maandag 10 oktober 2016 18:23 schreef Kaas- het volgende:
Piet, hoe bak ik vanavond een scholfilet op de lekkerste wijze?
Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?quote:Op maandag 10 oktober 2016 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaat beter met een hele schol trouwens.
Hele schol met spekjes ipv peterselie is ook erg lekker
Lekker als die krokant gebakken is.quote:Op maandag 10 oktober 2016 18:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?
Top. Een hele schol is een stuk goedkoper als een gefileerdequote:Op maandag 10 oktober 2016 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekker als die krokant gebakken is.
Zo had ik mijn tongetjes gisteren <3quote:Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Bedankt.quote:Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Heerlijk. Klassiek en simpel.quote:Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |