abonnement Unibet Coolblue
  zondag 9 oktober 2016 @ 23:02:59 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165863869
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

een van de weinige mensen is die echt op een bestaansminimum zitten mijn excuses.
Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?
pi_165863920
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 23:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Een van de weinige mensen die op een bestaansminimum zitten? Ben jij wel helemaal van deze wereld?
Stel je niet zo aan zeg.
Whatever...
  Moderator zondag 9 oktober 2016 @ 23:09:05 #278
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165863987
Genoeg offtopic
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 9 oktober 2016 @ 23:11:23 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165864030
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Er zijn een aantal micro-organismen waar wij erg ziek van kunnen worden. Salmonella is er een van. Maar bacillus cereus kan voor heel nare dingen zorgen, evenals listeria, campylobacter. Van bijna alle krijg je buikpijn en enzo.

Cereus groeit goed op die meerdere keren opgewarmde rijst... Of pasta. Dus dat is het meestal.

Die andere dingen kun je van rauwe producten krijgen. Maar ook gewoon van slechte hygiëne. Ik denk dat dat laatste veel meer ziekte veroorzaakt dan een verdwaalde bacterie in rauw ei of rauwmelkse kaas.

Misschien zijn de schimmels wel veel gevaarlijker. Die gifstoffen zijn echt naar. Alleen krijg je er vaak op termijn kanker van.. Dat merk je niet als je iets eet.
Concur, slechte hygiene, koelkast te warm, niet regelmatig schoongemaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:21:23 #280
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870418
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:13 schreef fespo het volgende:
bedankt.

Piet of iemand anders nog een leuk idee voor een Belgisch dessert en/of voorgerecht?
Geen Piet, wel iemand anders.

Zoek eens op 'dagelijkse kost'. Database is inmiddels wel enorm geworden. Bord vol inspiratie, zeg maar.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:26:10 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870523
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:21 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Geen Piet, wel iemand anders.

Zoek eens op 'dagelijkse kost'. Database is inmiddels wel enorm geworden. Bord vol inspiratie, zeg maar.
Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:29:33 #282
168739 Red_85
'echt wel'
pi_165870584
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:32:38 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870653
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
Mja, als ik kijk naar de kwaliteit van het vlees wat hij gebruikt zou ik niet zeggen dat hij geen moeilijk verkrijgbare ingredienten gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:32:56 #284
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165870662
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Het beste van dat programma vind ik dat Jeroen geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruikt en de technieken basic.
En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijken ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 10 oktober 2016 @ 12:41:08 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165870805
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:32 schreef Molo het volgende:

[..]

En hij is ook gewoon heel prettig om naar te kijken ;)
Jep, en hij legt goed uit, heeft oprechte liefde voor mooie ingredienten en eten. En belangrijkste is, hij kan echt vreselijk goed koken, itt tot mensen als Jamie Oliver en Joop Braakhekke vooral
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 12:56:34 #286
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165871145
Ik moet altijd een braakje leggen als ik Joop hoor praten.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165872360
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeroen Meus, ook zo een schatje, dagelijkse kost zit inmiddels ver over de duizend afleveringen
Zou er bijna hommel van worden. Heerlijke tv.
pi_165876531
Piet, hoe bak ik vanavond een scholfilet op de lekkerste wijze?
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:46:22 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165876977
quote:
14s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:23 schreef Kaas- het volgende:
Piet, hoe bak ik vanavond een scholfilet op de lekkerste wijze?
zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:47:24 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165877002
Gaat beter met een hele schol trouwens.
Hele schol met spekjes ipv peterselie is ook erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 18:52:18 #291
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165877112
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaat beter met een hele schol trouwens.
Hele schol met spekjes ipv peterselie is ook erg lekker
Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 10 oktober 2016 @ 18:54:41 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165877181
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:52 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Kun je bij schol die grijs/oranje huid gewoon opeten?
Lekker als die krokant gebakken is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 18:56:26 #293
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165877221
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker als die krokant gebakken is.
Top. Een hele schol is een stuk goedkoper als een gefileerde :Y Fileren lukt wel maar vel verwijderen lijkt me lastig.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165877330
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Zo had ik mijn tongetjes gisteren <3
pi_165877492
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Bedankt.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 10 oktober 2016 @ 19:11:48 #296
414785 sirdanilot
pi_165877595
Zo maak ik het ook maat dan zonder peterselie en citroen. Zal die toevoeging eens proberen .

Als je geen geklaarde botet hebt, begin dan met gewone olie en voeg halverwege flink wat roomboter toe.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_165877917
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zouten, peperen en bloemen.
Peterselie snijden
Geklaarde Boter (geen margarine) in koekenpan verhitten, vis erin bakken en uit de pan nemen, peterselie in de boter doen en kort bakken, over de vis geven, wat citroensap erover.
Heerlijk. Klassiek en simpel.

Die geklaarde boter is wel belangrijk, anders verbrandt de boel.
Whatever...
  maandag 10 oktober 2016 @ 21:15:07 #298
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_165881804
Ik ga zondag kardemomijs maken, maar ik heb nog nooit met kardemom gewerkt. Hoe kan ik dat het beste verwerken: alleen mee laten koken (geopend of ongeopend) of ook fijnmalen, en hoeveel ongeveer? Ik ben van plan 250ml room en 250ml volle melk te gebruiken, samen met 4 of 5 eidooier.
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:29:34 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165885124
Ik zou de groene peulen flink open stampen, mee laten sudderen en er dan uit zeven. Zonde van de moeite om de zaadjes eruit te peuteren zoals wanneer je masala maakt.

Hoeveelheid is moeilijk in te schatten. Ik gok 4-6 peulen?
Zijn er geem bestaande recepten op internet te vinden?
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:42:38 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165885721
Niet te lang op hogere temperatuur, is vluchtige olie dat (wat de smaak geeft in de kardemom)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')