abonnement Unibet Coolblue
pi_160974020
Aan het paasbakken geweest. Ik heb de Hot Cross Buns gemaakt naar recept van Paul Hollywood. Ze zijn erg lekker vind alleen het kruis iets minder, dat is een taaie reep.

pi_160974031
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:09 schreef Joosie200 het volgende:
Oh ja, ik weet weer wat ik nog wou maken. Paashaantjes :D Moest eraan denken toen ik Bleie haar broodjes zag. Oh well, er is nog een tweede paasdag :7
:D
pi_160974041
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
Aan het paasbakken geweest. Ik heb de Hot Cross Buns gemaakt naar recept van Paul Hollywood. Ze zijn erg lekker vind alleen het kruis iets minder, dat is een taaie reep.

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit. Zijn het zoete broodjes?
pi_160974094
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:12 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit. Zijn het zoete broodjes?
Ja met appel en rozijnen, al zie die minder in diegene die ik had open gesneden.
pi_160974136
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
Aan het paasbakken geweest. Ik heb de Hot Cross Buns gemaakt naar recept van Paul Hollywood. Ze zijn erg lekker vind alleen het kruis iets minder, dat is een taaie reep.

[ afbeelding ]
Zag dat Paul ze via Twitter had aangeraden ja :Y Zien er lekker uit :Y)
mag het weten
pi_160974195
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:14 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ja met appel en rozijnen, al zie die minder in diegene die ik had open gesneden.
Klinkt goed!
pi_160975296


Vers uit de oven. Eerste keer pain au raisin proberen te maken. Tijd om er eentje soldaat te maken met een kop koffie c_/

[ Bericht 13% gewijzigd door Joosie200 op 27-03-2016 13:45:12 ]
mag het weten
pi_160975369
Even heel hard vloeken op 1e paasdag in de kerk met mijn Koopmans creatie:







:+
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_160975678
Resultaat brioche:


en


naar het recept van Laura's Bakery. Waarschijnlijk culinair niet het meest verantwoorde recept, maar wel makkelijk en weinig werk.

Het resultaat valt me mee! Het had namelijk niet tot amper gerezen in de koelkast en in de tweede rijs, maar in de oven ging het als een malle.
Heb al een aantal stukjes op :9~
Somebody that I used to know
pi_160975884
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:21 schreef Resistor het volgende:
Even heel hard vloeken op 1e paasdag in de kerk met mijn Koopmans creatie:







:+
Lekker toch, broodje gezond :Y

quote:
2s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:33 schreef Postbus100 het volgende:
Resultaat brioche:

[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]

naar het recept van Laura's Bakery. Waarschijnlijk culinair niet het meest verantwoorde recept, maar wel makkelijk en weinig werk.

Het resultaat valt me mee! Het had namelijk niet tot amper gerezen in de koelkast en in de tweede rijs, maar in de oven ging het als een malle.
Heb al een aantal stukjes op :9~
Lijkt haast op een Friesche sûkerbole :9~
mag het weten
  zondag 27 maart 2016 @ 14:33:36 #211
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160976914
Die brioche :9~ O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160978678
quote:
2s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:33 schreef Postbus100 het volgende:
Resultaat brioche:

[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]

naar het recept van Laura's Bakery. Waarschijnlijk culinair niet het meest verantwoorde recept, maar wel makkelijk en weinig werk.

Het resultaat valt me mee! Het had namelijk niet tot amper gerezen in de koelkast en in de tweede rijs, maar in de oven ging het als een malle.
Heb al een aantal stukjes op :9~
:Y)
  zondag 27 maart 2016 @ 16:13:00 #213
221912 minilot
Nancy boy
pi_160978768
quote:
2s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:33 schreef Postbus100 het volgende:
Resultaat brioche:

[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]

naar het recept van Laura's Bakery. Waarschijnlijk culinair niet het meest verantwoorde recept, maar wel makkelijk en weinig werk.

Het resultaat valt me mee! Het had namelijk niet tot amper gerezen in de koelkast en in de tweede rijs, maar in de oven ging het als een malle.
Heb al een aantal stukjes op :9~
Oeee, ziet dat er even fluffy uit! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_160985042



Paashaan in de braadpan :Y)
mag het weten
pi_160986213
Krentenbollen experiment
Levine gevolgd qua hoeveelheden maar 300 gr krenten/rozijnen wilde niet echt niet passen in 450 gr meel.
Ik had 100 gr tarwemeel vervangen door havermeel, voor een andere touch. En van recept van weekendbakery tip overgenomen van citrusrasp gemengd met suiker. Ik weet nog niet hoe het smaakt maar deeg was nauwelijks te hanteren en mijn keuken is een zooitje :D
pi_160995096
Aangezien ik vorig jaar 50 kilo Molino Caputo tipo 00 bloem heb gekocht voor mijn pizza/houtoven maak ik ook weleens een no knead broodje tussendoor. Vanochtend weer!

  maandag 28 maart 2016 @ 12:07:26 #217
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160995162
Niceeee!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 28 maart 2016 @ 14:43:23 #218
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160998381
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 12:02 schreef MonkNL het volgende:
Aangezien ik vorig jaar 50 kilo Molino Caputo tipo 00 bloem heb gekocht voor mijn pizza/houtoven maak ik ook weleens een no knead broodje tussendoor. Vanochtend weer!

[ afbeelding ]
Mooi broodje, was ie ook zo lekker?
  maandag 28 maart 2016 @ 14:45:45 #219
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160998456
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 21:37 schreef computergirl het volgende:
Krentenbollen experiment
Levine gevolgd qua hoeveelheden maar 300 gr krenten/rozijnen wilde niet echt niet passen in 450 gr meel.
Ik had 100 gr tarwemeel vervangen door havermeel, voor een andere touch. En van recept van weekendbakery tip overgenomen van citrusrasp gemengd met suiker. Ik weet nog niet hoe het smaakt maar deeg was nauwelijks te hanteren en mijn keuken is een zooitje :D
[ link | afbeelding ]
Best moeilijk he om de berg krenten erin te krijgen! :D

100 gram meel vervangen kan de verhoudingen qua vocht best wel eens heel anders maken, bij mijn versies van dit recept is t deeg altijd prima te hanteren.

Hoe lekker waren ze? Citrus erin klinkt goed!
pi_160998907
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 12:02 schreef MonkNL het volgende:
Aangezien ik vorig jaar 50 kilo Molino Caputo tipo 00 bloem heb gekocht voor mijn pizza/houtoven maak ik ook weleens een no knead broodje tussendoor. Vanochtend weer!

[ afbeelding ]
Perfect gescored. Zonde om aan te snijden :7
mag het weten
pi_161000068
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 14:45 schreef Zo-is-dat het volgende:

Hoe lekker waren ze? Citrus erin klinkt goed!
smaakte prima maar proefde de citrus er niet in terug, was ook maar 10 gram natuurlijk en de hele batch was meer van kilo ( :o )
pi_161003259
Vanmorgen een vlechtbrood met zonnebloempitten gemaakt:





Voor een eerst een brood gebakken en ik ben best tevreden :)
  maandag 28 maart 2016 @ 18:34:42 #223
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161003416
Ziet er lekker uit! :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161003621
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 18:29 schreef Sarabi het volgende:
Vanmorgen een vlechtbrood met zonnebloempitten gemaakt:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Voor een eerst een brood gebakken en ik ben best tevreden :)
en dan gelijk vlechten, ambitieus hoor!
pi_161003633
quote:
10s.gif Op zondag 27 maart 2016 21:06 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Paashaan in de braadpan :Y)
Wat leuk, zelf paashaasjes maken *O* Ziet er goed uit :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_161005692
Laatste baksel van dit lange weekend, zuurdesem ((Levine 124)
Vriezer zit voorlopig weer vol :7
pi_161017582
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 14:43 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Mooi broodje, was ie ook zo lekker?
Thanks, ja was erg lekker. Was overigens de eerste keer dat mijn brood zo goed lukt.
pi_161090758
Voor mijn New York Brunch aankomende zondag maak ik bagels. Maar hierin moet moutextract, wat ik momenteel niet tot mijn beschikking heb. Wel heb ik moutpoeder in mijn voorraadkast. Kan ik daar iets mee knutselen?
  vrijdag 1 april 2016 @ 09:07:14 #229
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161090772
Is dat niet vooral voor de kleur?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161090922
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 09:07 schreef Isegrim het volgende:
Is dat niet vooral voor de kleur?
dat is gebrande (gerste)mout, dacht ik?
  vrijdag 1 april 2016 @ 11:55:56 #231
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161093556


Gister gemaakt, tweede rijs vannacht in de koelkast, vers uit de oven! O+

Vijgen noten Rogge desem brood (t Rogge was per ongeluk, roggebloem ipv speltmeel gepakt O-) )


  vrijdag 1 april 2016 @ 20:22:23 #232
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_161103315
Top
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 2 april 2016 @ 09:40:32 #233
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161113343
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 18:29 schreef Sarabi het volgende:
Vanmorgen een vlechtbrood met zonnebloempitten gemaakt:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Voor een eerst een brood gebakken en ik ben best tevreden :)
Wat tof! Voor t eerst een brood bakken en meteen een vlechtbrood :D ^O^
pi_161114528
Dit gaat brood worden :+
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 2 april 2016 @ 12:51:04 #235
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161115422
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 11:48 schreef computergirl het volgende:
Dit gaat brood worden :+
[ link | afbeelding ]
het ziet er meer uit als vla.. :)
pi_161115497
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 12:51 schreef qltel het volgende:

[..]

het ziet er meer uit als vla.. :)
komt in de buurt, het is roux. Zoek maar eens op de Tang Zhong methode
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 2 april 2016 @ 12:57:10 #237
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161115592
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 12:54 schreef computergirl het volgende:

[..]

komt in de buurt, het is roux. Zoek maar eens op de Tang Zhong methode
Ziet er interessant uit. Ik ben benieuwd naar het resultaat! (ik heb het recept van Levine gelezen)
pi_161123180
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 12:57 schreef qltel het volgende:

[..]

Ziet er interessant uit. Ik ben benieuwd naar het resultaat! (ik heb het recept van Levine gelezen)
Het worden idd deze
http://uitdekeukenvanarde(...)djes-tang-zhong.html
Ik loop een beetje achter op schema, maar het is nu al het makkelijkst te kneden deeg ooit.
pi_161128312
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:42 schreef computergirl het volgende:

[..]

Het worden idd deze
http://uitdekeukenvanarde(...)djes-tang-zhong.html
Ik loop een beetje achter op schema, maar het is nu al het makkelijkst te kneden deeg ooit.
Giga bollen, worden morgen geproefd
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:21:59 #240
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161128381
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 11:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Gister gemaakt, tweede rijs vannacht in de koelkast, vers uit de oven! O+

Vijgen noten Rogge desem brood (t Rogge was per ongeluk, roggebloem ipv speltmeel gepakt O-) )


[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Mooi zeg! _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:29:55 #241
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_161128658
Lijken me heerlijke bollen, CG! Ik ga morgen weer wat bakken :). Triangels uit het boek van Levine.
pi_161129266
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

Giga bollen, worden morgen geproefd
[ link | afbeelding ]
Knap van je dat je het uithoudt tot morgen! De verleiding is groot om ze vers uit de oven te proeven, al dan niet met een lik roomboter. Zijn het harde bollen? Hartig of zoet?
pi_161129670
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:48 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Knap van je dat je het uithoudt tot morgen! De verleiding is groot om ze vers uit de oven te proeven, al dan niet met een lik roomboter. Zijn het harde bollen? Hartig of zoet?
zoet! Zacht! Recept heeft beetje suiker, en die Tang Zhong methode zou er voor moeten zorgen dat ze heel lang fluffy blijven (recept link in # 238)
pi_161129949
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:57 schreef computergirl het volgende:

[..]

zoet! Zacht! Recept heeft beetje suiker, en die Tang Zhong methode zou er voor moeten zorgen dat ze heel lang fluffy blijven (recept link in # 238)
Klinkt goed! Sorry, heb er met m'n stomme kop overheen gelezen :').
pi_161137854
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 22:03 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Klinkt goed! Sorry, heb er met m'n stomme kop overheen gelezen :').
dat geeft helemaal niet :D
Bolletjes waren idd zacht, maar verder geen bijzondere smaak. Ik denk dat deze het wel goed zouden doen bij kinderen en feestontbijt
pi_161148317
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 08:49 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat geeft helemaal niet :D
Bolletjes waren idd zacht, maar verder geen bijzondere smaak. Ik denk dat deze het wel goed zouden doen bij kinderen en feestontbijt
Niet alleen bij kinderen :D .
pi_161168398
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test *O* :

freedom is just another word for nothing left to lose
  maandag 4 april 2016 @ 14:52:05 #248
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161168844
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test *O* :

[ afbeelding ]
Dat moet je ook wel echt bij het raam doen! ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161170966
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test *O* :

[ afbeelding ]
met de hand gekneed?
pi_161171589
Jep! Met de hand gekneed. De eerste broodjes zijn klaar; ik was bijna vergeten in te snijden dus dat is slordig nog even snel in de oven gebeurd. Misschien later nog een foto ;)
freedom is just another word for nothing left to lose
  maandag 4 april 2016 @ 17:07:50 #251
221912 minilot
Nancy boy
pi_161171667
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test *O* :

[ afbeelding ]
:D O+

Benieuwd naar het eindresultaat!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 4 april 2016 @ 18:10:28 #252
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161172712
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test *O* :

[ afbeelding ]
Prachtig! Ik ben benieuwd! :D
pi_161308248
Veel ovenspring, maar dit gedrocht was niet helemaal de bedoeling :+
  zaterdag 9 april 2016 @ 18:29:27 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161308264
Net of hij omnomnom doet uit zichzelf _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161308398
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 18:29 schreef Molo het volgende:
Net of hij omnomnom doet uit zichzelf _O_
:D
  zondag 10 april 2016 @ 11:02:04 #256
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161323836


Broodjes gebakken vanochtend, wit met wat Rogge





:9
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:06:40 #257
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161464092





Foccacia gebakken met rozemarijn, deels desem, beetje gist. Heel lekker! :9

En had nog twee desembroodjes zonder gist met pitten en zaden maar daar ontbreekt de foto van :)

Nog meer mensen aan t bakken dit weekend? *O*
pi_161464131
Ik ga morgen aan de slag met meel van Soubry. Zag het bij de jumbo en was benieuwd of dat beter werkt of niet.
mag het weten
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:10:07 #259
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161464140
Zit daar flink olijfolie door/over of lijkt dat maar zo?

:9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:02:58 #260
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161464796
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:10 schreef Molo het volgende:
Zit daar flink olijfolie door/over of lijkt dat maar zo?

:9
Jazeker! :9
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:04:24 #261
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161464816
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:02 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Jazeker! :9
:9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161465230
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

Foccacia gebakken met rozemarijn, deels desem, beetje gist. Heel lekker! :9

En had nog twee desembroodjes zonder gist met pitten en zaden maar daar ontbreekt de foto van :)

Nog meer mensen aan t bakken dit weekend? *O*
je bent de bak-koningin! _O_
Ik ga ook bakken, momenteel staat deeg voor zachte bruine bollen in de 1e rijs, recept van Levine maar dan met havermelk, kokosolie en voor extra bite gewelde havergrutten.

Verder heb ik ook een zuurdesem in de planning, probeer ik eens te timen over meerder dagen (beetje als San Fransisco sourdough). Dus de poolish heeft vannacht buiten de koelkast gestaan en staat nu in de koelkast, ik ga vanavond dan deeg maken en weer nacht in koeling en dan morgenochtend 2e rijs en bakken.
  zaterdag 16 april 2016 @ 13:36:09 #263
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161467153
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:33 schreef computergirl het volgende:

[..]

je bent de bak-koningin! _O_
Ik ga ook bakken, momenteel staat deeg voor zachte bruine bollen in de 1e rijs, recept van Levine maar dan met havermelk, kokosolie en voor extra bite gewelde havergrutten.

Verder heb ik ook een zuurdesem in de planning, probeer ik eens te timen over meerder dagen (beetje als San Fransisco sourdough). Dus de poolish heeft vannacht buiten de koelkast gestaan en staat nu in de koelkast, ik ga vanavond dan deeg maken en weer nacht in koeling en dan morgenochtend 2e rijs en bakken.
:D grapjas! Dank :@

Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren :9







Andere broodje van gister O+
  zaterdag 16 april 2016 @ 15:26:31 #264
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161469017
BBB's; briochebusbroodjes.




Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 16 april 2016 @ 15:30:00 #265
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161469071
Overigens: bakvormen van Golden Heritage. _O_

Prijzig, maar elke cent waard. En ze doorstaan de Rofco's op 300 graden ook zonder problemen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161473422
Wat ziet dat er allemaal lekker uit.

Ik heb vandaag weer behoorlijk gezondigd. Heb zojuist een bak Baba Ganoush en een paar Maneesh gebakken. Om te proeven al de helft van een brood opgevroten, de rest gaat er vanavond in.



recepten van Paul Hollywood (BBC):
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/maneesh_55703
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/baba_ganoush_44415
  zaterdag 16 april 2016 @ 20:34:03 #267
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_161474992
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 13:36 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

:D grapjas! Dank :@

Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren :9


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

Andere broodje van gister O+
Noh, ook uit het boek van Levine?
Mooie broden zijn er weer gebakken hier! Ik ga weer actief bakken als ik m'n nieuwe fornuis heb :). Echt aan het aftellen!
  zaterdag 16 april 2016 @ 21:38:12 #268
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161477107
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 20:34 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Noh, ook uit het boek van Levine?
Mooie broden zijn er weer gebakken hier! Ik ga weer actief bakken als ik m'n nieuwe fornuis heb :). Echt aan het aftellen!
Ja! Zaden en pitten desem :)

Een nieuw fornuis! Heerlijk zeg, dat is wel super leuk om naar uit te kijken! *O*
pi_161488262
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 13:36 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

:D grapjas! Dank :@

Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren :9

de desem was niet blij met mijn acties, brood toch maar in de oven gegooid maar ook nauwelijks ovenspring :{
Bruine bollen waren wel gelukt dus genoeg eetbaars voor de lunch ;)

Edit: Ach bij aansnijden valt het ook wel mee, niet helemaal beton en smaak is ok. Dit was eerste baksel met meel van De Zandhaas



[ Bericht 18% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 17-04-2016 17:50:25 (Eindresultaat) ]
pi_161518103
Gisteren soepje gemaakt met tomaten-vlechtbrood :9~

  maandag 18 april 2016 @ 14:10:13 #271
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161521008
quote:
17s.gif Op maandag 18 april 2016 12:06 schreef Audreyoot het volgende:
Gisteren soepje gemaakt met tomaten-vlechtbrood :9~

[ afbeelding ]
Hmmm! Klinkt heerlijk en wat een leuke foto! :D

quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 11:22 schreef computergirl het volgende:

[..]

de desem was niet blij met mijn acties, brood toch maar in de oven gegooid maar ook nauwelijks ovenspring :{
Bruine bollen waren wel gelukt dus genoeg eetbaars voor de lunch ;)

Edit: Ach bij aansnijden valt het ook wel mee, niet helemaal beton en smaak is ok. Dit was eerste baksel met meel van De Zandhaas

[ link | afbeelding ]
Gelukkig dat t uiteindelijk toch nog mee viel! Toch een beetje té veel rijs geweest misschien? :)
pi_161525447
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 14:10 schreef Zo-is-dat het volgende:


Gelukkig dat t uiteindelijk toch nog mee viel! Toch een beetje té veel rijs geweest misschien? :)
misschien, maar bij eerste rijs had ik die indruk niet zo. Zuurdesem blijft toch lastig :@
pi_161647591
Mn nieuwe oven getest met een no-knead:
pi_161647642
Ziet er prima uit :)
Ik ga Kaiserbroodjes maken vandaag :s)

Edit voor resultaat:
Mix van vouw- en knooptechniek en eentje kreeg straf en moest bolletje blijven.
Paté fermenté had ik gemaakt van lemaire meel dus daarom lichtbruin



[ Bericht 26% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 23-04-2016 17:25:36 ]
pi_161668433
Mooi douche-eendje en computergirl!

Ik heb gisteren het brood met zaden en pitten van Levine gebakken, en daarbij de gewone bloem vervangen door speltbloem. Lekker, maar er had wat meer zout in gemoeten.



  vrijdag 29 april 2016 @ 16:37:03 #276
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161802452
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 10:57 schreef Bleie het volgende:
Mooi douche-eendje en computergirl!

Ik heb gisteren het brood met zaden en pitten van Levine gebakken, en daarbij de gewone bloem vervangen door speltbloem. Lekker, maar er had wat meer zout in gemoeten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Goed gelukt zeg! :D

Heb ook weer broodjes gebakken, desem met tarwe kiemen uit levines boek


  vrijdag 29 april 2016 @ 17:10:22 #277
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_161803110
Bedenk me net dat ik m'n desem al ruim een maand niet meer ververst heb. Shit! Opnieuw beginnen dan maar?
pi_161804266
ik wil gaan maken: http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html

Maar ik wil gewone melk gebruiken ipv melkpoeder hoe moet ik de samenstelling dan doen?
pi_161804591
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 17:10 schreef Helsinki het volgende:
Bedenk me net dat ik m'n desem al ruim een maand niet meer ververst heb. Shit! Opnieuw beginnen dan maar?
google eens 'revive sourdough' , misschien vind je tips.
Ik heb desem gedroogd en in potje gestopt, daarmee schijn je met paar keer voeren ook weer levende desem te krijgen dus niet gelijk opgeven
pi_161804621
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:11 schreef Riann het volgende:
ik wil gaan maken: http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html

Maar ik wil gewone melk gebruiken ipv melkpoeder hoe moet ik de samenstelling dan doen?
staat onder het recept bij opmerkingen
pi_161804677
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

staat onder het recept bij opmerkingen
Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
pi_161804741
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:34 schreef Riann het volgende:

[..]

Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
neeeeeeeeee. Dan krijg je soep :@
Kopiëren lukt niet mobiel maar ze zegt met 240 gr melk te beginnen, in plaats van het water dat genoemd is in recept dus
Opmerking van Levine http://uitdekeukenvanarde(...)c8211165452350856531

[ Bericht 10% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 29-04-2016 18:47:58 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 29 april 2016 @ 18:49:34 #283
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161804900
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:34 schreef Riann het volgende:

[..]

Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
Het water & melkpoeder vervangen door de melk. Bij twijfel wat minder gebruiken, aangezien je er wel bij kunt doen, maar eruit halen is een stuk lastiger.. :P

[edit]dit is de tekst die Computergirl niet kon kopieren:
quote:
je kunt inderdaad ook melk nemen. Melk heeft 10% vaste bestanddelen, je zou dus 230+23 gram = 253 gram melk moeten nemen. In de praktijk vind ik die omrekening vaak niet kloppen. Ik zou beginnen met 240 gram. Is het deeg te droog dan nog wat melk toevoegen. Succes!
pi_161804926
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

neeeeeeeeee. Dan krijg je soep :@
Kopiëren lukt niet mobiel maar ze zegt met 240 gr melk te beginnen, in plaats van het water dat genoemd is in recept dus
Opmerking van Levine http://uitdekeukenvanarde(...)c8211165452350856531
Okay, is ook de eerste keer dat ik het ga proberen. ;)
pi_161805055
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 18:50 schreef Riann het volgende:

[..]

Okay, is ook de eerste keer dat ik het ga proberen. ;)
spannend! Recepten van Levine zijn altijd een goede start.
Wat handig is om te onthouden is dat gistdeeg beetje moet aanvullen als plaklaag van Post-it , en je een vliesje moet kunnen trekken zie uitleg op haar site
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/p/handige-tips.html?m=1
pi_161805261
Mijn broer had een broodbakmachine, maar gebruikte die niet meer. Toen hebben mijn ouders hem een tijdje geleend, maar die gebruikten hem ook niet meer. Nu heb ik hem meegenomen naar huis om te kijken of dit bevalt. Ik vind broodbakken leuk, maar ik vind het kneden altijd zo'n pokkewerk. Zeker nu ik in mijn nieuwe huis een geribbeld aanrecht heb :') Een broodbakmachine die het kneedwerk voor je doet, lijkt me dus ideaal. Als het werkt.

Heb zojuist de ingrediënten voor een basiswitbrood van Levine erin gegooid. Eerste test. Toch een vraagje: de broodbakmachine heeft een kneedprogramma van 1,5 uur (met rusten en rijzen). Kan ik hem gewoon 1,5 uur laten uitrazen of verdient het de voorkeur om na 20 minuten het deeg eruit te halen en het gewoon in een kom te laten rijzen (mits je een vliesje kan trekken natuurlijk)?

Overigens fascerend om te zien hoe dat kneden in zijn werk gaat. Daar kan ik uren naar kijken!
Somebody that I used to know
pi_161805366
Ik heb geen flauw idee, ligt er misschien ook een beetje aan hoeveel deeg je gaat maken? Is er genoeg ruimte voor heel gerezen brood?
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=196&t=4253
pi_161805615
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 19:12 schreef computergirl het volgende:
Ik heb geen flauw idee, ligt er misschien ook een beetje aan hoeveel deeg je gaat maken? Is er genoeg ruimte voor heel gerezen brood?
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=196&t=4253
Oh, dat is wel een goede factor om rekening mee te houden! Zou denk ik wel moeten passen, aangezien je tot 900 gram aan ingrediënten kan bakken.
Ik zat zelf ook te denken aan dat het misschien niet helemaal luchtdicht is waardoor het brood kan uitdrogen.
Somebody that I used to know
  vrijdag 29 april 2016 @ 20:22:19 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161807106
Gewoon niet kneden maar autolyse toepassen. Opgelost! :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 29 april 2016 @ 20:25:56 #290
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161807212
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2016 19:07 schreef Postbus100 het volgende:
Ik vind broodbakken leuk, maar ik vind het kneden altijd zo'n pokkewerk. Zeker nu ik in mijn nieuwe huis een geribbeld aanrecht heb :') Een broodbakmachine die het kneedwerk voor je doet, lijkt me dus ideaal. Als het werkt.
Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.

Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
pi_161807790
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 19:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oh, dat is wel een goede factor om rekening mee te houden! Zou denk ik wel moeten passen, aangezien je tot 900 gram aan ingrediënten kan bakken.
Ik zat zelf ook te denken aan dat het misschien niet helemaal luchtdicht is waardoor het brood kan uitdrogen.
luchtdicht hoeft ook niet hoor, ik dek mijn kom af met douchemuts achtig iets
pi_161808475
nou ik heb nu de bolletjes gemaakt nu nog een uur reizen en dan afbakken ik hoop dat het lukt ik heb van alles de helft gedaan van het recept en nu 9 minibolletjes gemaakt ;)
pi_161808705
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 20:25 schreef qltel het volgende:

[..]

Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.

Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo :@

En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
Somebody that I used to know
pi_161810173
Ik kneed met de hand, dus geen tips qua machines.
Maar probeer gewoon eens hoe het wordt met de broodbakmachine die je nu hebt joh, misschien gaat het kneden best goed.
pi_161810545
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:10 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo :@

En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
Geen idee of dat wat is. Ik heb deze http://www.kieskeurig.nl/(...)sch-mum52120/prijzen, al een paar jaar, doet het geweldig.
pi_161810686
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:50 schreef Bleie het volgende:

[..]

Geen idee of dat wat is. Ik heb deze http://www.kieskeurig.nl/(...)sch-mum52120/prijzen, al een paar jaar, doet het geweldig.
heb je een extra stukje aan je keuken bijgebouwd voor al die accessoires?
pi_161811266
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

heb je een extra stukje aan je keuken bijgebouwd voor al die accessoires?
:+ Ik heb mn foodprocessor verkocht. Ruimte is wel een punt. Ik heb een groot aanrecht, dus t ding zelf staat daarop. Accessoires liggen in een la.
  vrijdag 29 april 2016 @ 22:18:14 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161811858
Postbus100, het is ook heel goed mogelijk om zacht, fluffy no-knead brood te maken. Feitelijk kun je van vrijwel elk recept een no-knead recept maken. Gewoon veel minder gist en veel meer tijd. Tijd doet wat je anders met je handen doet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161812050
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:03 schreef Riann het volgende:
nou ik heb nu de bolletjes gemaakt nu nog een uur reizen en dan afbakken ik hoop dat het lukt ik heb van alles de helft gedaan van het recept en nu 9 minibolletjes gemaakt ;)
Ik heb ze net uit de oven gehaald maar de bovenkant van de broodjes voelt hard aan en dat snap ik eigenlijk niet. Het zou zacht moeten zijn.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 29 april 2016 @ 22:30:35 #300
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_161812377
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2016 21:10 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo :@

En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
Nachtbrood is inderdaad no-knead-brood. Wij vonden het fantastisch. De enige reden dat ik ermee gestopt ben is omdat het lang duurt en die broden rond zijn, wat ik niet handig vind. Maar goed, iedereen heeft z'n eigen voorkeur. Taai was het bij ons trouwens niet.
Als je trouwens zacht brood wil, zou ik het zeker niet in die broodbakmachine proberen, aangezien zacht brood al helemaal niet lukt in zo'n ding.

Ik heb deze machine:


Weegt ruim 50 kilo en is best wel groot. De kom is 10 liter en er kan tot 2 kilo deeg in 1x in.
De adder is meestal dat dit soort machientjes niet geschikt zijn voor waar ze voor bedoeld zijn. De motor kan het toch niet aan waardoor je veel kleinere hoeveelheden in 1x kan verwerken. Ik ken deze machine overigens niet hoor, dus best kans dat het een prima apparaat is. Ik kan me het voor die prijs echter niet voorstellen. De mijne is bijna 500 euro en 53 kilo zwaar en daar gooi ik echt geen 2,5 kilo brooddeeg in. Maximaal de helft. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')