quote:Op zondag 27 maart 2016 12:09 schreef Joosie200 het volgende:
Oh ja, ik weet weer wat ik nog wou maken. Paashaantjes Moest eraan denken toen ik Bleie haar broodjes zag. Oh well, er is nog een tweede paasdag
Ziet er mooi uit. Zijn het zoete broodjes?quote:Op zondag 27 maart 2016 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
Aan het paasbakken geweest. Ik heb de Hot Cross Buns gemaakt naar recept van Paul Hollywood. Ze zijn erg lekker vind alleen het kruis iets minder, dat is een taaie reep.
[ afbeelding ]
Ja met appel en rozijnen, al zie die minder in diegene die ik had open gesneden.quote:Op zondag 27 maart 2016 12:12 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit. Zijn het zoete broodjes?
Zag dat Paul ze via Twitter had aangeraden ja Zien er lekker uitquote:Op zondag 27 maart 2016 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
Aan het paasbakken geweest. Ik heb de Hot Cross Buns gemaakt naar recept van Paul Hollywood. Ze zijn erg lekker vind alleen het kruis iets minder, dat is een taaie reep.
[ afbeelding ]
Klinkt goed!quote:Op zondag 27 maart 2016 12:14 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ja met appel en rozijnen, al zie die minder in diegene die ik had open gesneden.
Lekker toch, broodje gezondquote:Op zondag 27 maart 2016 13:21 schreef Resistor het volgende:
Even heel hard vloeken op 1e paasdag in de kerk met mijn Koopmans creatie:
Lijkt haast op een Friesche sûkerbolequote:Op zondag 27 maart 2016 13:33 schreef Postbus100 het volgende:
Resultaat brioche:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
naar het recept van Laura's Bakery. Waarschijnlijk culinair niet het meest verantwoorde recept, maar wel makkelijk en weinig werk.
Het resultaat valt me mee! Het had namelijk niet tot amper gerezen in de koelkast en in de tweede rijs, maar in de oven ging het als een malle.
Heb al een aantal stukjes op
quote:Op zondag 27 maart 2016 13:33 schreef Postbus100 het volgende:
Resultaat brioche:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
naar het recept van Laura's Bakery. Waarschijnlijk culinair niet het meest verantwoorde recept, maar wel makkelijk en weinig werk.
Het resultaat valt me mee! Het had namelijk niet tot amper gerezen in de koelkast en in de tweede rijs, maar in de oven ging het als een malle.
Heb al een aantal stukjes op
Oeee, ziet dat er even fluffy uit!quote:Op zondag 27 maart 2016 13:33 schreef Postbus100 het volgende:
Resultaat brioche:
[ afbeelding ]
en
[ afbeelding ]
naar het recept van Laura's Bakery. Waarschijnlijk culinair niet het meest verantwoorde recept, maar wel makkelijk en weinig werk.
Het resultaat valt me mee! Het had namelijk niet tot amper gerezen in de koelkast en in de tweede rijs, maar in de oven ging het als een malle.
Heb al een aantal stukjes op
Mooi broodje, was ie ook zo lekker?quote:Op maandag 28 maart 2016 12:02 schreef MonkNL het volgende:
Aangezien ik vorig jaar 50 kilo Molino Caputo tipo 00 bloem heb gekocht voor mijn pizza/houtoven maak ik ook weleens een no knead broodje tussendoor. Vanochtend weer!
[ afbeelding ]
Best moeilijk he om de berg krenten erin te krijgen!quote:Op zondag 27 maart 2016 21:37 schreef computergirl het volgende:
Krentenbollen experiment
Levine gevolgd qua hoeveelheden maar 300 gr krenten/rozijnen wilde niet echt niet passen in 450 gr meel.
Ik had 100 gr tarwemeel vervangen door havermeel, voor een andere touch. En van recept van weekendbakery tip overgenomen van citrusrasp gemengd met suiker. Ik weet nog niet hoe het smaakt maar deeg was nauwelijks te hanteren en mijn keuken is een zooitje
[ link | afbeelding ]
Perfect gescored. Zonde om aan te snijdenquote:Op maandag 28 maart 2016 12:02 schreef MonkNL het volgende:
Aangezien ik vorig jaar 50 kilo Molino Caputo tipo 00 bloem heb gekocht voor mijn pizza/houtoven maak ik ook weleens een no knead broodje tussendoor. Vanochtend weer!
[ afbeelding ]
smaakte prima maar proefde de citrus er niet in terug, was ook maar 10 gram natuurlijk en de hele batch was meer van kilo ( )quote:Op maandag 28 maart 2016 14:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoe lekker waren ze? Citrus erin klinkt goed!
en dan gelijk vlechten, ambitieus hoor!quote:Op maandag 28 maart 2016 18:29 schreef Sarabi het volgende:
Vanmorgen een vlechtbrood met zonnebloempitten gemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor een eerst een brood gebakken en ik ben best tevreden
Wat leuk, zelf paashaasjes maken Ziet er goed uitquote:Op zondag 27 maart 2016 21:06 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Paashaan in de braadpan
Thanks, ja was erg lekker. Was overigens de eerste keer dat mijn brood zo goed lukt.quote:Op maandag 28 maart 2016 14:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Mooi broodje, was ie ook zo lekker?
Wat tof! Voor t eerst een brood bakken en meteen een vlechtbroodquote:Op maandag 28 maart 2016 18:29 schreef Sarabi het volgende:
Vanmorgen een vlechtbrood met zonnebloempitten gemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor een eerst een brood gebakken en ik ben best tevreden
het ziet er meer uit als vla..quote:Op zaterdag 2 april 2016 11:48 schreef computergirl het volgende:
Dit gaat brood worden
[ link | afbeelding ]
Ziet er interessant uit. Ik ben benieuwd naar het resultaat! (ik heb het recept van Levine gelezen)quote:Op zaterdag 2 april 2016 12:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
komt in de buurt, het is roux. Zoek maar eens op de Tang Zhong methode
Het worden idd dezequote:Op zaterdag 2 april 2016 12:57 schreef qltel het volgende:
[..]
Ziet er interessant uit. Ik ben benieuwd naar het resultaat! (ik heb het recept van Levine gelezen)
Giga bollen, worden morgen geproefdquote:Op zaterdag 2 april 2016 18:42 schreef computergirl het volgende:
[..]
Het worden idd deze
http://uitdekeukenvanarde(...)djes-tang-zhong.html
Ik loop een beetje achter op schema, maar het is nu al het makkelijkst te kneden deeg ooit.
Mooi zeg!quote:Op vrijdag 1 april 2016 11:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Gister gemaakt, tweede rijs vannacht in de koelkast, vers uit de oven!
Vijgen noten Rogge desem brood (t Rogge was per ongeluk, roggebloem ipv speltmeel gepakt )
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Knap van je dat je het uithoudt tot morgen! De verleiding is groot om ze vers uit de oven te proeven, al dan niet met een lik roomboter. Zijn het harde bollen? Hartig of zoet?quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
Giga bollen, worden morgen geproefd
[ link | afbeelding ]
zoet! Zacht! Recept heeft beetje suiker, en die Tang Zhong methode zou er voor moeten zorgen dat ze heel lang fluffy blijven (recept link in # 238)quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:48 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Knap van je dat je het uithoudt tot morgen! De verleiding is groot om ze vers uit de oven te proeven, al dan niet met een lik roomboter. Zijn het harde bollen? Hartig of zoet?
Klinkt goed! Sorry, heb er met m'n stomme kop overheen gelezen .quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:57 schreef computergirl het volgende:
[..]
zoet! Zacht! Recept heeft beetje suiker, en die Tang Zhong methode zou er voor moeten zorgen dat ze heel lang fluffy blijven (recept link in # 238)
dat geeft helemaal nietquote:Op zaterdag 2 april 2016 22:03 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Klinkt goed! Sorry, heb er met m'n stomme kop overheen gelezen .
Niet alleen bij kinderen .quote:Op zondag 3 april 2016 08:49 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat geeft helemaal niet
Bolletjes waren idd zacht, maar verder geen bijzondere smaak. Ik denk dat deze het wel goed zouden doen bij kinderen en feestontbijt
Dat moet je ook wel echt bij het raam doen!quote:Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test :
[ afbeelding ]
met de hand gekneed?quote:Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test :
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test :
[ afbeelding ]
Prachtig! Ik ben benieuwd!quote:Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test :
[ afbeelding ]
Jazeker!quote:Op zaterdag 16 april 2016 10:10 schreef Molo het volgende:
Zit daar flink olijfolie door/over of lijkt dat maar zo?
quote:
je bent de bak-koningin!quote:Op zaterdag 16 april 2016 10:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foccacia gebakken met rozemarijn, deels desem, beetje gist. Heel lekker!
En had nog twee desembroodjes zonder gist met pitten en zaden maar daar ontbreekt de foto van
Nog meer mensen aan t bakken dit weekend?
grapjas! Dankquote:Op zaterdag 16 april 2016 11:33 schreef computergirl het volgende:
[..]
je bent de bak-koningin!
Ik ga ook bakken, momenteel staat deeg voor zachte bruine bollen in de 1e rijs, recept van Levine maar dan met havermelk, kokosolie en voor extra bite gewelde havergrutten.
Verder heb ik ook een zuurdesem in de planning, probeer ik eens te timen over meerder dagen (beetje als San Fransisco sourdough). Dus de poolish heeft vannacht buiten de koelkast gestaan en staat nu in de koelkast, ik ga vanavond dan deeg maken en weer nacht in koeling en dan morgenochtend 2e rijs en bakken.
Noh, ook uit het boek van Levine?quote:Op zaterdag 16 april 2016 13:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
grapjas! Dank
Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Andere broodje van gister
Ja! Zaden en pitten desemquote:Op zaterdag 16 april 2016 20:34 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Noh, ook uit het boek van Levine?
Mooie broden zijn er weer gebakken hier! Ik ga weer actief bakken als ik m'n nieuwe fornuis heb . Echt aan het aftellen!
de desem was niet blij met mijn acties, brood toch maar in de oven gegooid maar ook nauwelijks ovenspringquote:Op zaterdag 16 april 2016 13:36 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
grapjas! Dank
Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren
Hmmm! Klinkt heerlijk en wat een leuke foto!quote:Op maandag 18 april 2016 12:06 schreef Audreyoot het volgende:
Gisteren soepje gemaakt met tomaten-vlechtbrood
[ afbeelding ]
Gelukkig dat t uiteindelijk toch nog mee viel! Toch een beetje té veel rijs geweest misschien?quote:Op zondag 17 april 2016 11:22 schreef computergirl het volgende:
[..]
de desem was niet blij met mijn acties, brood toch maar in de oven gegooid maar ook nauwelijks ovenspring
Bruine bollen waren wel gelukt dus genoeg eetbaars voor de lunch
Edit: Ach bij aansnijden valt het ook wel mee, niet helemaal beton en smaak is ok. Dit was eerste baksel met meel van De Zandhaas
[ link | afbeelding ]
misschien, maar bij eerste rijs had ik die indruk niet zo. Zuurdesem blijft toch lastigquote:Op maandag 18 april 2016 14:10 schreef Zo-is-dat het volgende:
Gelukkig dat t uiteindelijk toch nog mee viel! Toch een beetje té veel rijs geweest misschien?
Goed gelukt zeg!quote:Op zondag 24 april 2016 10:57 schreef Bleie het volgende:
Mooi douche-eendje en computergirl!
Ik heb gisteren het brood met zaden en pitten van Levine gebakken, en daarbij de gewone bloem vervangen door speltbloem. Lekker, maar er had wat meer zout in gemoeten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
google eens 'revive sourdough' , misschien vind je tips.quote:Op vrijdag 29 april 2016 17:10 schreef Helsinki het volgende:
Bedenk me net dat ik m'n desem al ruim een maand niet meer ververst heb. Shit! Opnieuw beginnen dan maar?
staat onder het recept bij opmerkingenquote:Op vrijdag 29 april 2016 18:11 schreef Riann het volgende:
ik wil gaan maken: http://uitdekeukenvanarde(...)-witte-broodjes.html
Maar ik wil gewone melk gebruiken ipv melkpoeder hoe moet ik de samenstelling dan doen?
Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?quote:Op vrijdag 29 april 2016 18:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
staat onder het recept bij opmerkingen
neeeeeeeeee. Dan krijg je soepquote:Op vrijdag 29 april 2016 18:34 schreef Riann het volgende:
[..]
Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
Het water & melkpoeder vervangen door de melk. Bij twijfel wat minder gebruiken, aangezien je er wel bij kunt doen, maar eruit halen is een stuk lastiger..quote:Op vrijdag 29 april 2016 18:34 schreef Riann het volgende:
[..]
Er staat 240 gram melk alleen moet je dan toch ook nog de 240 water bij doen?
quote:je kunt inderdaad ook melk nemen. Melk heeft 10% vaste bestanddelen, je zou dus 230+23 gram = 253 gram melk moeten nemen. In de praktijk vind ik die omrekening vaak niet kloppen. Ik zou beginnen met 240 gram. Is het deeg te droog dan nog wat melk toevoegen. Succes!
Okay, is ook de eerste keer dat ik het ga proberen.quote:Op vrijdag 29 april 2016 18:38 schreef computergirl het volgende:
[..]
neeeeeeeeee. Dan krijg je soep
Kopiëren lukt niet mobiel maar ze zegt met 240 gr melk te beginnen, in plaats van het water dat genoemd is in recept dus
Opmerking van Levine http://uitdekeukenvanarde(...)c8211165452350856531
spannend! Recepten van Levine zijn altijd een goede start.quote:Op vrijdag 29 april 2016 18:50 schreef Riann het volgende:
[..]
Okay, is ook de eerste keer dat ik het ga proberen.
Oh, dat is wel een goede factor om rekening mee te houden! Zou denk ik wel moeten passen, aangezien je tot 900 gram aan ingrediënten kan bakken.quote:Op vrijdag 29 april 2016 19:12 schreef computergirl het volgende:
Ik heb geen flauw idee, ligt er misschien ook een beetje aan hoeveel deeg je gaat maken? Is er genoeg ruimte voor heel gerezen brood?
http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=196&t=4253
Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.quote:Op vrijdag 29 april 2016 19:07 schreef Postbus100 het volgende:
Ik vind broodbakken leuk, maar ik vind het kneden altijd zo'n pokkewerk. Zeker nu ik in mijn nieuwe huis een geribbeld aanrecht heb Een broodbakmachine die het kneedwerk voor je doet, lijkt me dus ideaal. Als het werkt.
luchtdicht hoeft ook niet hoor, ik dek mijn kom af met douchemuts achtig ietsquote:Op vrijdag 29 april 2016 19:25 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oh, dat is wel een goede factor om rekening mee te houden! Zou denk ik wel moeten passen, aangezien je tot 900 gram aan ingrediënten kan bakken.
Ik zat zelf ook te denken aan dat het misschien niet helemaal luchtdicht is waardoor het brood kan uitdrogen.
Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzoquote:Op vrijdag 29 april 2016 20:25 schreef qltel het volgende:
[..]
Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.
Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
Geen idee of dat wat is. Ik heb deze http://www.kieskeurig.nl/(...)sch-mum52120/prijzen, al een paar jaar, doet het geweldig.quote:Op vrijdag 29 april 2016 21:10 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo
En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
heb je een extra stukje aan je keuken bijgebouwd voor al die accessoires?quote:Op vrijdag 29 april 2016 21:50 schreef Bleie het volgende:
[..]
Geen idee of dat wat is. Ik heb deze http://www.kieskeurig.nl/(...)sch-mum52120/prijzen, al een paar jaar, doet het geweldig.
Ik heb mn foodprocessor verkocht. Ruimte is wel een punt. Ik heb een groot aanrecht, dus t ding zelf staat daarop. Accessoires liggen in een la.quote:Op vrijdag 29 april 2016 21:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
heb je een extra stukje aan je keuken bijgebouwd voor al die accessoires?
Ik heb ze net uit de oven gehaald maar de bovenkant van de broodjes voelt hard aan en dat snap ik eigenlijk niet. Het zou zacht moeten zijn.quote:Op vrijdag 29 april 2016 21:03 schreef Riann het volgende:
nou ik heb nu de bolletjes gemaakt nu nog een uur reizen en dan afbakken ik hoop dat het lukt ik heb van alles de helft gedaan van het recept en nu 9 minibolletjes gemaakt
Nachtbrood is inderdaad no-knead-brood. Wij vonden het fantastisch. De enige reden dat ik ermee gestopt ben is omdat het lang duurt en die broden rond zijn, wat ik niet handig vind. Maar goed, iedereen heeft z'n eigen voorkeur. Taai was het bij ons trouwens niet.quote:Op vrijdag 29 april 2016 21:10 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Bedoel je met nachtbrood het no-knead brood? Dat heb ik een aantal keer geprobeerd, maar vind het niet helemaal een succes. Ik vind het te taai ofzo
En dat roeren, dat herken ik wel. Heb een paar weken geleden gezocht naar een keukenmachine. Een kitchenaid vind ik te duur, maar zou zoiets geschikt kunnen zijn? http://demixerspecialist.(...)73-keukenmachine-xl/
(hoe kan deze zo goedkoop zijn? Waar zit de adder onder het gras? Slechte knoppen? Na een half jaar kapot?)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |