abonnement Unibet Coolblue
  maandag 4 april 2016 @ 17:07:50 #251
221912 minilot
Nancy boy
pi_161171667
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test *O* :

[ afbeelding ]
:D O+

Benieuwd naar het eindresultaat!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 4 april 2016 @ 18:10:28 #252
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161172712
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben bezig met het recept van weekendbakery voor sourdough mini boules, kiek nou hoe mooi mijn deeg slaagt voor de window pane test *O* :

[ afbeelding ]
Prachtig! Ik ben benieuwd! :D
pi_161308248
Veel ovenspring, maar dit gedrocht was niet helemaal de bedoeling :+
  zaterdag 9 april 2016 @ 18:29:27 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161308264
Net of hij omnomnom doet uit zichzelf _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161308398
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 18:29 schreef Molo het volgende:
Net of hij omnomnom doet uit zichzelf _O_
:D
  zondag 10 april 2016 @ 11:02:04 #256
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161323836


Broodjes gebakken vanochtend, wit met wat Rogge





:9
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:06:40 #257
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161464092





Foccacia gebakken met rozemarijn, deels desem, beetje gist. Heel lekker! :9

En had nog twee desembroodjes zonder gist met pitten en zaden maar daar ontbreekt de foto van :)

Nog meer mensen aan t bakken dit weekend? *O*
pi_161464131
Ik ga morgen aan de slag met meel van Soubry. Zag het bij de jumbo en was benieuwd of dat beter werkt of niet.
mag het weten
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:10:07 #259
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161464140
Zit daar flink olijfolie door/over of lijkt dat maar zo?

:9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:02:58 #260
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161464796
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:10 schreef Molo het volgende:
Zit daar flink olijfolie door/over of lijkt dat maar zo?

:9
Jazeker! :9
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:04:24 #261
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161464816
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:02 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Jazeker! :9
:9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161465230
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:06 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

Foccacia gebakken met rozemarijn, deels desem, beetje gist. Heel lekker! :9

En had nog twee desembroodjes zonder gist met pitten en zaden maar daar ontbreekt de foto van :)

Nog meer mensen aan t bakken dit weekend? *O*
je bent de bak-koningin! _O_
Ik ga ook bakken, momenteel staat deeg voor zachte bruine bollen in de 1e rijs, recept van Levine maar dan met havermelk, kokosolie en voor extra bite gewelde havergrutten.

Verder heb ik ook een zuurdesem in de planning, probeer ik eens te timen over meerder dagen (beetje als San Fransisco sourdough). Dus de poolish heeft vannacht buiten de koelkast gestaan en staat nu in de koelkast, ik ga vanavond dan deeg maken en weer nacht in koeling en dan morgenochtend 2e rijs en bakken.
  zaterdag 16 april 2016 @ 13:36:09 #263
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161467153
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:33 schreef computergirl het volgende:

[..]

je bent de bak-koningin! _O_
Ik ga ook bakken, momenteel staat deeg voor zachte bruine bollen in de 1e rijs, recept van Levine maar dan met havermelk, kokosolie en voor extra bite gewelde havergrutten.

Verder heb ik ook een zuurdesem in de planning, probeer ik eens te timen over meerder dagen (beetje als San Fransisco sourdough). Dus de poolish heeft vannacht buiten de koelkast gestaan en staat nu in de koelkast, ik ga vanavond dan deeg maken en weer nacht in koeling en dan morgenochtend 2e rijs en bakken.
:D grapjas! Dank :@

Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren :9







Andere broodje van gister O+
  zaterdag 16 april 2016 @ 15:26:31 #264
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161469017
BBB's; briochebusbroodjes.




Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 16 april 2016 @ 15:30:00 #265
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161469071
Overigens: bakvormen van Golden Heritage. _O_

Prijzig, maar elke cent waard. En ze doorstaan de Rofco's op 300 graden ook zonder problemen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161473422
Wat ziet dat er allemaal lekker uit.

Ik heb vandaag weer behoorlijk gezondigd. Heb zojuist een bak Baba Ganoush en een paar Maneesh gebakken. Om te proeven al de helft van een brood opgevroten, de rest gaat er vanavond in.



recepten van Paul Hollywood (BBC):
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/maneesh_55703
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/baba_ganoush_44415
  zaterdag 16 april 2016 @ 20:34:03 #267
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_161474992
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 13:36 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

:D grapjas! Dank :@

Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren :9


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

Andere broodje van gister O+
Noh, ook uit het boek van Levine?
Mooie broden zijn er weer gebakken hier! Ik ga weer actief bakken als ik m'n nieuwe fornuis heb :). Echt aan het aftellen!
  zaterdag 16 april 2016 @ 21:38:12 #268
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161477107
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 20:34 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Noh, ook uit het boek van Levine?
Mooie broden zijn er weer gebakken hier! Ik ga weer actief bakken als ik m'n nieuwe fornuis heb :). Echt aan het aftellen!
Ja! Zaden en pitten desem :)

Een nieuw fornuis! Heerlijk zeg, dat is wel super leuk om naar uit te kijken! *O*
pi_161488262
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 13:36 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

:D grapjas! Dank :@

Ik ben benieuwd naar je lange rijs project! Zal wel veel smaak opleveren :9

de desem was niet blij met mijn acties, brood toch maar in de oven gegooid maar ook nauwelijks ovenspring :{
Bruine bollen waren wel gelukt dus genoeg eetbaars voor de lunch ;)

Edit: Ach bij aansnijden valt het ook wel mee, niet helemaal beton en smaak is ok. Dit was eerste baksel met meel van De Zandhaas



[ Bericht 18% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 17-04-2016 17:50:25 (Eindresultaat) ]
pi_161518103
Gisteren soepje gemaakt met tomaten-vlechtbrood :9~

  maandag 18 april 2016 @ 14:10:13 #271
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161521008
quote:
17s.gif Op maandag 18 april 2016 12:06 schreef Audreyoot het volgende:
Gisteren soepje gemaakt met tomaten-vlechtbrood :9~

[ afbeelding ]
Hmmm! Klinkt heerlijk en wat een leuke foto! :D

quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 11:22 schreef computergirl het volgende:

[..]

de desem was niet blij met mijn acties, brood toch maar in de oven gegooid maar ook nauwelijks ovenspring :{
Bruine bollen waren wel gelukt dus genoeg eetbaars voor de lunch ;)

Edit: Ach bij aansnijden valt het ook wel mee, niet helemaal beton en smaak is ok. Dit was eerste baksel met meel van De Zandhaas

[ link | afbeelding ]
Gelukkig dat t uiteindelijk toch nog mee viel! Toch een beetje té veel rijs geweest misschien? :)
pi_161525447
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 14:10 schreef Zo-is-dat het volgende:


Gelukkig dat t uiteindelijk toch nog mee viel! Toch een beetje té veel rijs geweest misschien? :)
misschien, maar bij eerste rijs had ik die indruk niet zo. Zuurdesem blijft toch lastig :@
pi_161647591
Mn nieuwe oven getest met een no-knead:
pi_161647642
Ziet er prima uit :)
Ik ga Kaiserbroodjes maken vandaag :s)

Edit voor resultaat:
Mix van vouw- en knooptechniek en eentje kreeg straf en moest bolletje blijven.
Paté fermenté had ik gemaakt van lemaire meel dus daarom lichtbruin



[ Bericht 26% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 23-04-2016 17:25:36 ]
pi_161668433
Mooi douche-eendje en computergirl!

Ik heb gisteren het brood met zaden en pitten van Levine gebakken, en daarbij de gewone bloem vervangen door speltbloem. Lekker, maar er had wat meer zout in gemoeten.



abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')