Welk recept heb je gebruikt voor het boze broodje? .quote:Op vrijdag 11 maart 2016 23:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ben benieuwd hoe die smaakt! T klinkt erg lekker
Broodje 3 hier
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik krijg een melding dat de pagina niet bestaat. Maar ik maak bollen (met of zonder krenten) altijd tussen de 70 en 80 gram. Of dit genoeg is is een kwestie van het gewicht van alle ingrediënten bij elkaar tellen en delen door het gewicht van 1 bol. Trek er wel 1 bol vanaf vanwege het verdampen van water tijdens het rijzen. En mocht het recept in bakkersprocenten zijn, dan kun je het in een handomdraai omrekenen naar de juiste gewichtenquote:Op vrijdag 18 maart 2016 20:17 schreef Bleie het volgende:
Ik wil komende week kleine krentenbolletjes maken voor de paasontbijten van mijn kinderen, naar recept van Levine (http://uitdekeukenvanarde(...)/krentenbollen.html), maar hoe zwaar zal ik die dan ongeveer maken? En zou dit recept genoeg zijn voor 20-25 kleine bolletjes?
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/07/krentenbollen.htmlquote:Op vrijdag 18 maart 2016 20:17 schreef Bleie het volgende:
Ik wil komende week kleine krentenbolletjes maken voor de paasontbijten van mijn kinderen, naar recept van Levine (http://uitdekeukenvanarde(...)/krentenbollen.html), maar hoe zwaar zal ik die dan ongeveer maken? En zou dit recept genoeg zijn voor 20-25 kleine bolletjes?
quote:Op vrijdag 18 maart 2016 20:19 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Welk recept heb je gebruikt voor het boze broodje? .
Oeps, dat ziet er erg lekker uit. Lijkt op de rosinenschnecken/nuss-schnecken die hier verkocht worden.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 21:28 schreef computergirl het volgende:
Eerste baksel van weekend is beetje mislukt, de nootjes hadden er in gemoeten en niet erop
[ link | afbeelding ]
Onderkant is zompig door de gesmolten boter/suiker/likeur vulling.
Diabetes gevaar!
Ik zat op iPad, misschien dat kopiëren van de link daardoor inderdaad niet werkte? Bollen van 70-80 gram, is dat ongeveer het formaat dat je in de winkel koopt? Want ik wil ze echt kleiner hebben dan dat. Omrekenen kan ik wel, maar dan moet ik wel een idee hebben van het gewicht (ik bak niet vaak genoeg om dat goed te kunnen inschatten).quote:Op vrijdag 18 maart 2016 20:21 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik krijg een melding dat de pagina niet bestaat. Maar ik maak bollen (met of zonder krenten) altijd tussen de 70 en 80 gram. Of dit genoeg is is een kwestie van het gewicht van alle ingrediënten bij elkaar tellen en delen door het gewicht van 1 bol. Trek er wel 1 bol vanaf vanwege het verdampen van water tijdens het rijzen. En mocht het recept in bakkersprocenten zijn, dan kun je het in een handomdraai omrekenen naar de juiste gewichten
Oh ja, korter bakken is natuurlijk handig. Dank!quote:Op vrijdag 18 maart 2016 20:34 schreef computergirl het volgende:
[..]
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/07/krentenbollen.html
Deze link doet het wel? Er staat 12 a 15 stuks, je kan uiteraard wel kleiner maken, maar dan korter bakken en worden ze misschien heel mini
Klopt, dat is het normale formaat. Als je ze kleiner wilt zou ik ze 40 a 50 gram maken bijvoorbeeld. Baktijd iets aanpassen en als ze gebakken zijn even op de onderkant kloppen om te kijken of ze goed gaar zijn.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:20 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik zat op iPad, misschien dat kopiëren van de link daardoor inderdaad niet werkte? Bollen van 70-80 gram, is dat ongeveer het formaat dat je in de winkel koopt? Want ik wil ze echt kleiner hebben dan dat. Omrekenen kan ik wel, maar dan moet ik wel een idee hebben van het gewicht (ik bak niet vaak genoeg om dat goed te kunnen inschatten).
Dank! Daar heb ik veel aan. Dan zal 1x het gewone recept ook wel genoeg zijn.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:25 schreef qltel het volgende:
[..]
Klopt, dat is het normale formaat. Als je ze kleiner wilt zou ik ze 40 a 50 gram maken bijvoorbeeld. Baktijd iets aanpassen en als ze gebakken zijn even op de onderkant kloppen om te kijken of ze goed gaar zijn.
De ingrediënten wegen samen ongeveer 1100 gram. 1100 gedeeld door 50 is 22, dus je kunt er dan waarschijnlijk ongeveer 21 uit krijgen.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:38 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank! Daar heb ik veel aan. Dan zal 1x het gewone recept ook wel genoeg zijn.
Dankje .quote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:14 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Dit recept
Laat het goed smaken.quote:
Bij de molen..quote:Op maandag 21 maart 2016 15:13 schreef robuust89 het volgende:
Ik wil een paasstol bakken, en daarvoor wordt tarwebloem gevraagd met meer dan %12 eiwit. Waar kan ik dit kopen?
Heb bijvoorbeeld wel dit gevonden, maar ik betaal dan meer aan verzendkosten
ah, dat kan je vinden op http://www.molenaarsgilde.nlquote:
De goedkoopste bloem uit de supermarkt gaat ook prima! Hoef je niet perse moeilijk te doenquote:Op maandag 21 maart 2016 15:13 schreef robuust89 het volgende:
Ik wil een paasstol bakken, en daarvoor wordt tarwebloem gevraagd met meer dan %12 eiwit. Waar kan ik dit kopen?
Heb bijvoorbeeld wel dit gevonden, maar ik betaal dan meer aan verzendkosten
Mooie structuur!quote:Op zaterdag 19 maart 2016 20:33 schreef computergirl het volgende:
Brood had ik gebakken met 50% bio volkoren en 50% manitobameel, dat kan je bij Zuidmolen kopen.
Dat wordt gemaakt van Canadese tarwe met hoog eiwitgehalte, 14%.
Ik heb de indruk dat dat hoge glutengehalte hier goed uitpakt
[ link | afbeelding ]
Sorry was beetje kort door de bocht maar ging via mijn telefoon. Maar goed, de molen dus, eigenlijk vrijwel de enige plek waar je dat goed kan kopen (al dan niet online)quote:Op maandag 21 maart 2016 17:32 schreef robuust89 het volgende:
[..]
ah, dat kan je vinden op http://www.molenaarsgilde.nl
Bedankt voor de hulp.
ikquote:Op dinsdag 22 maart 2016 10:03 schreef klaprooss het volgende:
Ik heb zojuist mijn eerste brood gebakken en ben echt tevreden voor een eerste keer , straks even proeven!
Nu vroeg ik me af of het in te vriezen valt.
Vers is natuurlijk het lekkerst maar niet altijd haalbaar. Vriest iemand hier brood in? En wat is de slimste methode?
Zeker! En die knapperige korstquote:Op dinsdag 22 maart 2016 10:50 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mooi broodje klaprooss! Dat word smullen, en wat ruikt t heerlijke he?
helemaal niet hoor, ik maak regelmatig de noknead broodjes uit de OPquote:Op dinsdag 22 maart 2016 16:16 schreef klaprooss het volgende:
Ja, dus een beetje vals spelen haha. Ik had weinig tijd en wilde zo graag vers brood.
je bent niet de helft van de vulling vergeten voor het oprollen zie ikquote:Op donderdag 24 maart 2016 18:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Appel amandel kaneel broodjes
Recept uit levines brood bak boek
deze zijn Levine recept en dan 50 gram?quote:Op vrijdag 25 maart 2016 15:52 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Resultaat van de krentenbollen. Waren errug lekker.
60 gram. Prima formaat voor kinderen van 4-7 jaar, zo bleek.quote:Op vrijdag 25 maart 2016 16:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
deze zijn Levine recept en dan 50 gram?
Wat een bakdag vandaag
Beste broodje ooit '"De Krentenbol"heb je toevallig een link naar het recept?quote:Op vrijdag 25 maart 2016 15:52 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Resultaat van de krentenbollen. Waren errug lekker.
Zit nu mobiel. Recept staat eerder in dit topic, krentenbollen van Levine.quote:Op vrijdag 25 maart 2016 18:00 schreef pmponer het volgende:
[..]
Beste broodje ooit '"De Krentenbol"heb je toevallig een link naar het recept?
Zou dit ook wel eens willen proberen
Ok thnkx ik zal ze eens opzoeken.quote:Op vrijdag 25 maart 2016 20:50 schreef Bleie het volgende:
[..]
Zit nu mobiel. Recept staat eerder in dit topic, krentenbollen van Levine.
moet die nog mee doen voor het paasontbijt?quote:Op zondag 27 maart 2016 11:11 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb een brioche in de rijs staan
http://imgur.com/IUXodwY
Ik krijg de foto niet direct in het topic, sorry
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |