abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 maart 2016 @ 18:05:46 #151
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_160664516
ah ja, dan zou ik ook vaker brood bakken.
Wij hebben gelukkig hier nog een bakker in de buurt die niet met mixen werkt, daar halen wij ons dagelijks brood,.
Drop you like an ill, bad habit
pi_160769490
Ik wil komende week kleine krentenbolletjes maken voor de paasontbijten van mijn kinderen, naar recept van Levine (http://uitdekeukenvanarde(...)/krentenbollen.html), maar hoe zwaar zal ik die dan ongeveer maken? En zou dit recept genoeg zijn voor 20-25 kleine bolletjes?
  vrijdag 18 maart 2016 @ 20:19:58 #153
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_160769567
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 23:09 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ben benieuwd hoe die smaakt! T klinkt erg lekker :9

Broodje 3 hier


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

:D
Welk recept heb je gebruikt voor het boze broodje? :).
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 18 maart 2016 @ 20:21:42 #154
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160769615
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 20:17 schreef Bleie het volgende:
Ik wil komende week kleine krentenbolletjes maken voor de paasontbijten van mijn kinderen, naar recept van Levine (http://uitdekeukenvanarde(...)/krentenbollen.html), maar hoe zwaar zal ik die dan ongeveer maken? En zou dit recept genoeg zijn voor 20-25 kleine bolletjes?
Ik krijg een melding dat de pagina niet bestaat. Maar ik maak bollen (met of zonder krenten) altijd tussen de 70 en 80 gram. Of dit genoeg is is een kwestie van het gewicht van alle ingrediënten bij elkaar tellen en delen door het gewicht van 1 bol. Trek er wel 1 bol vanaf vanwege het verdampen van water tijdens het rijzen. En mocht het recept in bakkersprocenten zijn, dan kun je het in een handomdraai omrekenen naar de juiste gewichten :P
pi_160770047
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 20:17 schreef Bleie het volgende:
Ik wil komende week kleine krentenbolletjes maken voor de paasontbijten van mijn kinderen, naar recept van Levine (http://uitdekeukenvanarde(...)/krentenbollen.html), maar hoe zwaar zal ik die dan ongeveer maken? En zou dit recept genoeg zijn voor 20-25 kleine bolletjes?
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/07/krentenbollen.html
Deze link doet het wel? Er staat 12 a 15 stuks, je kan uiteraard wel kleiner maken, maar dan korter bakken en worden ze misschien heel mini
pi_160772230
Eerste baksel van weekend is beetje mislukt, de nootjes hadden er in gemoeten en niet erop

Onderkant is zompig door de gesmolten boter/suiker/likeur vulling.
Diabetes gevaar!
  vrijdag 18 maart 2016 @ 22:14:25 #157
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160773570
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 20:19 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Welk recept heb je gebruikt voor het boze broodje? :).


Dit recept :)
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 18 maart 2016 @ 22:44:23 #158
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160774345
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 21:28 schreef computergirl het volgende:
Eerste baksel van weekend is beetje mislukt, de nootjes hadden er in gemoeten en niet erop
[ link | afbeelding ]
Onderkant is zompig door de gesmolten boter/suiker/likeur vulling.
Diabetes gevaar!
Oeps, dat ziet er erg lekker uit. Lijkt op de rosinenschnecken/nuss-schnecken die hier verkocht worden.
pi_160779637
Vandaag gewoon weer eens een (half) volkoren busbrood in de planning, wel met poolish
pi_160780237
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 20:21 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik krijg een melding dat de pagina niet bestaat. Maar ik maak bollen (met of zonder krenten) altijd tussen de 70 en 80 gram. Of dit genoeg is is een kwestie van het gewicht van alle ingrediënten bij elkaar tellen en delen door het gewicht van 1 bol. Trek er wel 1 bol vanaf vanwege het verdampen van water tijdens het rijzen. En mocht het recept in bakkersprocenten zijn, dan kun je het in een handomdraai omrekenen naar de juiste gewichten :P
Ik zat op iPad, misschien dat kopiëren van de link daardoor inderdaad niet werkte? Bollen van 70-80 gram, is dat ongeveer het formaat dat je in de winkel koopt? Want ik wil ze echt kleiner hebben dan dat. Omrekenen kan ik wel, maar dan moet ik wel een idee hebben van het gewicht (ik bak niet vaak genoeg om dat goed te kunnen inschatten).

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 20:34 schreef computergirl het volgende:

[..]

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/07/krentenbollen.html
Deze link doet het wel? Er staat 12 a 15 stuks, je kan uiteraard wel kleiner maken, maar dan korter bakken en worden ze misschien heel mini
Oh ja, korter bakken is natuurlijk handig. Dank!
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 19 maart 2016 @ 08:25:07 #161
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160780264
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:20 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik zat op iPad, misschien dat kopiëren van de link daardoor inderdaad niet werkte? Bollen van 70-80 gram, is dat ongeveer het formaat dat je in de winkel koopt? Want ik wil ze echt kleiner hebben dan dat. Omrekenen kan ik wel, maar dan moet ik wel een idee hebben van het gewicht (ik bak niet vaak genoeg om dat goed te kunnen inschatten).
Klopt, dat is het normale formaat. Als je ze kleiner wilt zou ik ze 40 a 50 gram maken bijvoorbeeld. Baktijd iets aanpassen en als ze gebakken zijn even op de onderkant kloppen om te kijken of ze goed gaar zijn.
pi_160780340
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:25 schreef qltel het volgende:

[..]

Klopt, dat is het normale formaat. Als je ze kleiner wilt zou ik ze 40 a 50 gram maken bijvoorbeeld. Baktijd iets aanpassen en als ze gebakken zijn even op de onderkant kloppen om te kijken of ze goed gaar zijn.
Dank! Daar heb ik veel aan. Dan zal 1x het gewone recept ook wel genoeg zijn.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 19 maart 2016 @ 08:44:45 #163
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160780376
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:38 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank! Daar heb ik veel aan. Dan zal 1x het gewone recept ook wel genoeg zijn.
De ingrediënten wegen samen ongeveer 1100 gram. 1100 gedeeld door 50 is 22, dus je kunt er dan waarschijnlijk ongeveer 21 uit krijgen.

Ik heb voor een etentje trouwens wel eens bollen van 40 gram gemaakt. Kleiner zou ik ze niet maken, want dan krijg je vooral korst en weinig binnenkant.. :)
  zaterdag 19 maart 2016 @ 08:45:51 #164
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_160780389
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:14 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Dit recept :)
Dankje :*.
Nu nog even rijsmandjes kopen. Mag ik vragen welk formaat jij gebruikt?
  zaterdag 19 maart 2016 @ 12:57:51 #165
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160783548
De ronde zijn ongeveer 20 cm doorsnede
pi_160788631
*trots* :@
pi_160789790
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 17:40 schreef computergirl het volgende:
*trots* :@
[ link | afbeelding ]
Laat het goed smaken. :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 19 maart 2016 @ 19:49:42 #168
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160791176
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 17:40 schreef computergirl het volgende:
*trots* :@
[ link | afbeelding ]
Terecht! Ziet er smakelijk uit (en ik heb toch al honger.. :) )
pi_160792723
Brood had ik gebakken met 50% bio volkoren en 50% manitobameel, dat kan je bij Zuidmolen kopen.
Dat wordt gemaakt van Canadese tarwe met hoog eiwitgehalte, 14%.
Ik heb de indruk dat dat hoge glutengehalte hier goed uitpakt

pi_160834636
Ik wil een paasstol bakken, en daarvoor wordt tarwebloem gevraagd met meer dan %12 eiwit. Waar kan ik dit kopen?

Heb bijvoorbeeld wel dit gevonden, maar ik betaal dan meer aan verzendkosten :')
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_160837575
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 15:13 schreef robuust89 het volgende:
Ik wil een paasstol bakken, en daarvoor wordt tarwebloem gevraagd met meer dan %12 eiwit. Waar kan ik dit kopen?

Heb bijvoorbeeld wel dit gevonden, maar ik betaal dan meer aan verzendkosten :')
Bij de molen..
pi_160837840
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:23 schreef Trusten het volgende:

[..]

Bij de molen..
ah, dat kan je vinden op http://www.molenaarsgilde.nl
Bedankt voor de hulp.

[ Bericht 15% gewijzigd door robuust89 op 21-03-2016 17:42:01 ]
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  maandag 21 maart 2016 @ 18:41:13 #173
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160839467
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 15:13 schreef robuust89 het volgende:
Ik wil een paasstol bakken, en daarvoor wordt tarwebloem gevraagd met meer dan %12 eiwit. Waar kan ik dit kopen?

Heb bijvoorbeeld wel dit gevonden, maar ik betaal dan meer aan verzendkosten :')
De goedkoopste bloem uit de supermarkt gaat ook prima! Hoef je niet perse moeilijk te doen :)
  maandag 21 maart 2016 @ 18:41:39 #174
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160839478
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 20:33 schreef computergirl het volgende:
Brood had ik gebakken met 50% bio volkoren en 50% manitobameel, dat kan je bij Zuidmolen kopen.
Dat wordt gemaakt van Canadese tarwe met hoog eiwitgehalte, 14%.
Ik heb de indruk dat dat hoge glutengehalte hier goed uitpakt

[ link | afbeelding ]
Mooie structuur! :D
pi_160843793
quote:
18s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:32 schreef robuust89 het volgende:

[..]

ah, dat kan je vinden op http://www.molenaarsgilde.nl
Bedankt voor de hulp.
Sorry was beetje kort door de bocht maar ging via mijn telefoon. Maar goed, de molen dus, eigenlijk vrijwel de enige plek waar je dat goed kan kopen (al dan niet online)
pi_160851921
Ik heb zojuist mijn eerste brood gebakken en ben echt tevreden voor een eerste keer *O* , straks even proeven!

Nu vroeg ik me af of het in te vriezen valt.
Vers is natuurlijk het lekkerst maar niet altijd haalbaar. Vriest iemand hier brood in? En wat is de slimste methode?
♥ J & S
pi_160852068
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 10:03 schreef klaprooss het volgende:
Ik heb zojuist mijn eerste brood gebakken en ben echt tevreden voor een eerste keer *O* , straks even proeven!

Nu vroeg ik me af of het in te vriezen valt.
Vers is natuurlijk het lekkerst maar niet altijd haalbaar. Vriest iemand hier brood in? En wat is de slimste methode?
ik *O*
Ik laat brood goed afkoelen en dan gaat het gesneden de diepvries in (in zipbag)
  dinsdag 22 maart 2016 @ 10:15:30 #178
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160852215
Mijn desembroden gaan altijd ongesneden de diepvries in om ze nog even op te piepen in de oven als we ze gaan eten. Busbroden gaan gesneden en dat gaat inderdaad prima!

Moet snel weer eens gewoon brood bakken ook :9
pi_160852468
Top! Bedankt :). Gaan we van de week eens een voorraad maken. Straks ook even zuurdesem starter maken. Ik vind het leuk!

Resultaat van vanmorgen.


[ Bericht 0% gewijzigd door klaprooss op 22-03-2016 10:39:06 ]
♥ J & S
  dinsdag 22 maart 2016 @ 10:50:23 #180
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160853148
Mooi broodje klaprooss! Dat word smullen, en wat ruikt t heerlijke he? O+
pi_160854364
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 10:50 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mooi broodje klaprooss! Dat word smullen, en wat ruikt t heerlijke he? O+
Zeker! En die knapperige korst O+
♥ J & S
pi_160855744
Was dit een no knead variant?
pi_160861867
Ja, dus een beetje vals spelen haha. Ik had weinig tijd en wilde zo graag vers brood.

Van de week duik ik weer in het desem. Ik heb dat een jaar of 2 eens gedaan maar dat was niet zo met de enthousiasme die ik nu heb :)
♥ J & S
pi_160862393
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 16:16 schreef klaprooss het volgende:
Ja, dus een beetje vals spelen haha. Ik had weinig tijd en wilde zo graag vers brood.

helemaal niet hoor, ik maak regelmatig de noknead broodjes uit de OP
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 22 maart 2016 @ 17:00:00 #185
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_160862854
Als ik busbroden maak stop ik ze gesneden in een broodzak (ik heb eindelijk een adres gevonden waar ik die kan kopen, gewoon bij de molen waar ik veel haal.. 8)7 ) en vries ze in. Ook broodjes vries ik wel in. Gaat prima. Mooi brood trouwens!
pi_160888209
Dit ziet er ook wel lekker en makkelijk uit: http://www.24kitchen.nl/recepten/makkelijk-glutenvrij-brood
pi_160915592


Appel amandel kaneel broodjes O+

Recept uit levines brood bak boek
pi_160915626
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2016 18:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Appel amandel kaneel broodjes O+

Recept uit levines brood bak boek
je bent niet de helft van de vulling vergeten voor het oprollen zie ik :D
pi_160934597


Resultaat van de krentenbollen. Waren errug lekker.
pi_160935734
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 15:52 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]

Resultaat van de krentenbollen. Waren errug lekker.
deze zijn Levine recept en dan 50 gram?
Wat een bakdag vandaag :+
pi_160935790
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 16:36 schreef computergirl het volgende:

[..]

deze zijn Levine recept en dan 50 gram?
Wat een bakdag vandaag :+
60 gram. Prima formaat voor kinderen van 4-7 jaar, zo bleek.
pi_160936872
Ik ben ook met bakken bezig geweest, terwijl de zuurdesem even heeft staan chillen op het balkon ben ik op en neer gegaan naar Santpoort , molen de Zandhaas

Lemaire, Eko bloem, patentbloem en suiker voor suikerbrood, samen 8 kilo.
Het is best een eind lopen terug naar station met dat gewicht in een tas :@

[ Bericht 1% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 25-03-2016 17:35:43 ]
  vrijdag 25 maart 2016 @ 18:00:50 #193
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_160937430
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 15:52 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]

Resultaat van de krentenbollen. Waren errug lekker.
Beste broodje ooit '"De Krentenbol"heb je toevallig een link naar het recept?
Zou dit ook wel eens willen proberen
Drop you like an ill, bad habit
pi_160942224
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 18:00 schreef pmponer het volgende:

[..]

Beste broodje ooit '"De Krentenbol"heb je toevallig een link naar het recept?
Zou dit ook wel eens willen proberen
Zit nu mobiel. Recept staat eerder in dit topic, krentenbollen van Levine.
  zondag 27 maart 2016 @ 09:53:16 #195
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_160972548
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 20:50 schreef Bleie het volgende:

[..]

Zit nu mobiel. Recept staat eerder in dit topic, krentenbollen van Levine.
Ok thnkx ik zal ze eens opzoeken.
Drop you like an ill, bad habit
pi_160973214
Ik heb een brioche in de rijs staan 8-)

http://imgur.com/IUXodwY

Ik krijg de foto niet direct in het topic, sorry ;(

[ Bericht 19% gewijzigd door Postbus100 op 27-03-2016 13:22:55 ]
Somebody that I used to know
pi_160973338
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 11:11 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb een brioche in de rijs staan 8-)


http://imgur.com/IUXodwY

Ik krijg de foto niet direct in het topic, sorry ;(
moet die nog mee doen voor het paasontbijt? :+

Ik heb krenten/rozijnen in de week staan. Vanochtend mijn laatste stukje kerstbrood gegeten ( :D ) en de vriezerla kan wel een batch krentenbollen handelen (geïnspireerd door bleie)
pi_160973484





Nadeel aan een kleine oven. Maar 1 batch per keer kunnen meepakken ;( Nu moet ik wachten tot ik met mijn croissants en pain au chocolat verder kan.

Wel handig een paasbrunch. Kan je mooi de ochtend benutten voor het verder werken aan je verse broodjes *O*
mag het weten
pi_160973911
Hier ook een paasbrunch, met deze broodjes (vorm is helaas niet heel goed zichtbaar gebleven).



En deze taartjes (beetje off topic)



En eieren natuurlijk :P
pi_160973978
Oh ja, ik weet weer wat ik nog wou maken. Paashaantjes :D Moest eraan denken toen ik Bleie haar broodjes zag. Oh well, er is nog een tweede paasdag :7
mag het weten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')