quote:Op vrijdag 29 januari 2016 10:49 schreef Farenji het volgende:
Okee, dan doe ik de laatste post wel, met een lekker en simpel recept: curry van kouseband en pompoen.
Ingredienten:
- wat plantaardige olie (bijv arachide)
- zwart mosterdzaad
- 1 of 2 uien, gehakt
- stuk gemberwortel, fijn gehakt
- paar knoflooktenen, fijn gehakt
- (naar smaak) rode peper, niet te heet, gehakt
- bosje kouseband, puntjes eraf gesneden en in stukken van 10cm ofzo
- een pompoen, geschild en in stukken van paar cm
- blikje kokosmelk (20cl)
- witte rijst.
Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan (waar een deksel op kan) en doe er de mosterdzaad in. Als dit zaad gaat knetteren, doe er dan de uien in, en bak die een paar minuten aan op niet te hoog vuur, tot ze heel licht bruin beginnen te worden. Doe er de knoflook, gember en evt de peper bij, even bakken tot de rauwe geur weg is. Daarna de kouseband. Omroeren en even aanbakken. Dan doe je de pompoen erbij, en de kokosmelk. Zachtjes aan de kook brengen, deksel op pan en 15-20 min zacht laten pruttelen. De pompoen is dan zacht; prak een paar stukjes door de saus en roer door. Serveer met witte rijst, evt met wat sojasaus.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.![]()
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken![]()
Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken uiquote:
Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieksquote:Op zondag 31 januari 2016 09:50 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken ui
quote:Op zondag 31 januari 2016 13:14 schreef Trusten het volgende:
Op verzoek vanuit het 'wat eten we vandaag': romige groentelasagne met spinazie
[ afbeelding ]
Het is gewoon een recept van HelloFresh, maar wel eentje die zo lekker is dat ik hem al meermaals heb gemaakt. Mijn vriend vraagt al snel waar het vlees blijftmaar hij vind hem ook erg lekker.
Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta overquote:Op zondag 31 januari 2016 13:32 schreef FANN het volgende:
[..]
Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieks![]()
Bak je de aardappel eerst? In plakjes ofzo? Want het klinkt wel lekker, behalve dan dat ik
geen Feta lust, maar die Griek wel....
Oké, dank je wel, een beetje variatie kan geen kwaadquote:Op zondag 31 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta overKan ook wel met cottage cheese denk ik trouwens
Ga ik woensdag eens proberen
De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keerquote:Op zondag 31 januari 2016 20:02 schreef FANN het volgende:
[..]
Klinkt ook al weer goed![]()
Ik heb vanavond voor het eerst deze geprobeerd
Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjesquote:Op zondag 31 januari 2016 20:04 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keer
Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberenquote:Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjes
Het leek er wel op, maar toch anders en ook anders gekruid, probeer gewoon 1x die van Good Bite, is moeilijk te zeggen zoquote:Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberen
quote:Op maandag 1 februari 2016 16:23 schreef minilot het volgende:
http://fotostrips.nl/strip/1061 !![]()
En gisteren nog reusachtig lekkere spruitjes gegeten!
Recept (vegan):
http://foodnessgracious.c(...)ed-brussels-sprouts/
Ze zijn idioot goed!quote:Op maandag 1 februari 2016 19:15 schreef Aphrodyte het volgende:
Die DVS stuckjes zijn echt geweldig; kip was het enige wat ik nog wel eens miste maar nu niet meer
Volgende portie maar eens tot shoarma maken
Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kochtquote:Op maandag 1 februari 2016 20:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ze zijn idioot goed!
En als heel Nederland het nou eens gaat eten, dan kan de prijs ook een tikkie naar beneden
Dat is ook weer waar... leuk dat je het geprobeerd heb en dat het ook bevaltquote:Op maandag 1 februari 2016 20:28 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kocht![]()
Maar goedkoper is natuurlijk niet erg
Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!quote:[b]Op maandag 1 februari 2016 22:19 schreef
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten
Ingrediënten
400 g penne
500 g champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
Klein bosje peterselie, fijngehakt
Olijfolie
Eventueel scheutje droge witte wijn
1 flesje kookroom
Stuk Parmezaanse kaas, geraspt
Beschrijving staat in de link...
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie Vegetariër is, maar of ik dat kanquote:Op maandag 1 februari 2016 22:46 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!
Nu alleen met soyaroom en broodkruim ipv parmezaan![]()
Zoals gezegd ben ik 80% vegan; dus volgens de eckte vegans een amateurquote:Op dinsdag 2 februari 2016 02:36 schreef FANN het volgende:
[..]
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie Vegetariër is, maar of ik dat kan
onthouden weet ik niet, dus moet je maar vergeven, eigenlijk is dat ook het leuke, gewoon
alles door elkaar, óók de flexitariërs
Hallo, ik ben Roos en ik ben een flexitariër.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 02:36 schreef FANN het volgende:
[..]
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie Vegetariër is, maar of ik dat kan
onthouden weet ik niet, dus moet je maar vergeven, eigenlijk is dat ook het leuke, gewoon
alles door elkaar, óók de flexitariërs
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 04:21 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zoals gezegd ben ik 80% vegan; dus volgens de eckte vegans een amateur![]()
Maar volgens mij "possible and practical " ; en vanwege mijn chronische ziekte het beste voor me
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 08:19 schreef roos85 het volgende:
[..]
Hallo, ik ben Roos en ik ben een flexitariër.
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 09:34 schreef douche-eendje het volgende:
Hoi ik ben eend en ik ben vegetariër. Ook allergisch voor sesam dus ik mis tahin en goede hummus. Mn vriend eet wel vlees en vis.
Gisteren hebben we weer wat gemaakt uit het kookboek van dvs. Indonesisch stoofvlees, pittige boontjes en rijst. Mn vriend is ook fan van het boek en de recepten
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 10:38 schreef Aphrodyte het volgende:
@Fann;
Ik heb een linkje op mijn profiel toegevoegd naar mijn instagram voor foto's.
Dat geeft misschien ook wat vega inspiratie
We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusverquote:Op dinsdag 2 februari 2016 13:54 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
[..]![]()
Hallo ik ben Fann, ik ben een Vegerariër die weleens zondigt![]()
Maar in elk geval houden we allemaal van lekker eten
[..]![]()
ah....... die kan wel in de volgende OP als je wil?
of al in deze als we het vragen?
Tuurlijk dat kunnen we toch vragen in de FB?quote:Op dinsdag 2 februari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusver
En ja, mag in de OP als je dat wil natuurlijk!
minilot was snel hoor, je linkje staat in de OP onder Vega inspiratie door Aphrodyte!quote:Op dinsdag 2 februari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusver
En ja, mag in de OP als je dat wil natuurlijk!
Tof!quote:Op dinsdag 2 februari 2016 14:37 schreef FANN het volgende:
[..]
minilot was snel hoor, je linkje staat in de OP onder Vega inspiratie door Aphrodyte!![]()
Met dank aan minilot
Nah... je was wél snelquote:
Ik koop gewoon een bus shlagfix van de plus.. Vegan en smaakt exact hetzelfde als gewone slagroom en is ook in een spuitbus.. Ideaalquote:Op dinsdag 2 februari 2016 17:46 schreef FANN het volgende:
[..]
Nah... je was wél snel![]()
En dan voor de Veganisten slagroom...
Zelf neem ik altijd gewone hoormaar ik heb het wel een keer gemaakt
Geen idee; google even op ''shlagfix'?quote:Op dinsdag 2 februari 2016 18:37 schreef _Ophelia_ het volgende:
Hm, verkopen ze dat ook ergens anders? Geen Plus in de buurt hier.
Dat leverde alleen wat online shops op. Ik ga wel op zoek naar een Plus.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 19:30 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Geen idee; google even op ''shlagfix'?
Goed plan; is echt de moeite waard!quote:Op dinsdag 2 februari 2016 19:46 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Dat leverde alleen wat online shops op. Ik ga wel op zoek naar een Plus.
wat is wfpb?quote:Op donderdag 4 februari 2016 18:53 schreef venomsnake het volgende:
Hoi, lekker allemaal heur..
Ofwel tvp.
Ben al jaar of 3 wfpb.
ziet er lekker uitquote:Op donderdag 4 februari 2016 19:41 schreef roos85 het volgende:
Heb vanavond deze portobello's gegeten![]()
http://foodness.nl/recipe(...)ozzarella-en-tomaat/
Whole Food Plant Based.quote:
écht alleen maar planten dus? en granen geloof ik, want ik heb even gegoogeldquote:
Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommelquote:Op vrijdag 5 februari 2016 10:29 schreef FANN het volgende:
[..]
écht alleen maar planten dus? en granen geloof ik, want ik heb even gegoogeld![]()
dát lijkt me érg moeilijk
Dat bedacht ik me ook toen ik dat lasquote:Op vrijdag 5 februari 2016 10:53 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommel
Dan heb ik wel een lekker recept voor jequote:Op maandag 8 februari 2016 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.
Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
quote:Op maandag 8 februari 2016 16:50 schreef FANN het volgende:
[..]
Dan heb ik wel een lekker recept voor je![]()
Italiaanse Aubergineschotel
4 pers.
2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
denk ik welquote:Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
Wij eten vaak een tofu speciaal van vietnam streetfood, lijkt er een beetje op.quote:Op maandag 8 februari 2016 16:49 schreef NoralyZ het volgende:
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...
je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk
> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.
Very nice.![]()
Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
Ik heb het gemaakt, maar wél met knoflook erin en volgende keer ook zwarte peper,quote:Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was lekker![]()
Ik niet, Utrecht is een beetje te ver voor mijquote:Op dinsdag 1 maart 2016 19:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?
Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?quote:Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,
Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.
Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?
Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.
Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.
Alvast bedankt.
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.quote:Op maandag 4 april 2016 11:50 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
Ik ben ook geen Veganist maar hier staat ook kokosolie....quote:Op maandag 4 april 2016 11:52 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
Plantaardige margarine kopen (bij de AH) en no egg, is lekkerder naar mijn mening en melk is makkelijk te vervangen. Als je een glans wilt kun je smeren met jam.quote:Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,
Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.
Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?
Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.
Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.
Alvast bedankt.
niet mediterraan, maar vegetarische sushi een idee? Super feestelijkquote:Op dinsdag 12 april 2016 19:16 schreef NoralyZ het volgende:
hallo!
twee van mijn vrienden gaan trouwen (!) en ik maak met een paar vrienden het diner. we verzorgen twee gangen en twee kleine hapjes, amuse-voor-tussenhapje-hoofd, (dessert is al geregeld). we gaan voor volledig vegetarisch en er zijn een paar veganisten en wat allergieën, maar daar passen we later op aan waar nodig. (fantastische veganistische recepten zijn natuurlijk ook welkom, daar niet van).
hebben jullie nog tips voor feestelijke, chique gerechten in deze sfeer? of bloggers die daar een kei in zijn? het diner is voor 70 man, de sfeer is relaxed en los, in een weiland, waar iedereen 's avonds met z'n tentje blijft slapen. we denken ottolenghi / beetje mediterraan / veel groenten, dus.
we zijn bezig een paar proefmenu's op te stellen, en alle input is welkom, met de keukenprinsen en -prinsessen hier zal 'r vast wat zijn waar we totaal niet aan gedacht hebben
note: we werken met vier man waarvan er drie aardige (3-8 jaar) ervaring in professionele keukens hebben. en een flinke keuken tot onze beschikking.
In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.quote:Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
Ik stop niet vanwege de potentiële gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopenquote:Op woensdag 11 mei 2016 17:07 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.
Mijn vriend is vegetariër, hij eet geen vlees of vis. Ik ben flexitariër, eet thuis vegetarisch en buiten de deur met mate. Liefst biologisch.
Anderen zijn pescotariër, geen vlees, wel vis. Omdat daar minder bio-industrie van is, of omdat je denkt de omega 6 nodig te hebben.
Dat ligt eraan; je kan je principes natuurlijk overboord zetten.quote:Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
quote:Op woensdag 11 mei 2016 17:24 schreef Woods het volgende:
[..]
Ik stop niet vanwege de potentiële gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopen
Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgersquote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-
Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:41 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgers
Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Tsja als je het vegetarier zijn gewoon zat bent kan je dat ook zeggen natuurlijkquote:Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Dat, flikker wat kikkererwten ofzo in een blender met wat kruiden enzo en je kan prima burgers vormen.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 13:10 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.
Of je zorgt dat je vriend ook vegetarisch gaat eten, maakt het een stuk makkelijker.
Deze zijn zonder sesam, of ze lekker zijn weet ik niet hoor, nooit geprobeerd eigenlijk,quote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-
Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten
Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-
Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 14:26 schreef isax het volgende:
[..]
Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.
maar aan die is niets verranderd?quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.
Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
Het lijkt me inderdaad lastig met zo'n allergie. Maak het jezelf niet te moeilijk. Ik heb voor mezelf al de stelregel dat ik in sommige situaties mag afwijken van mijn vega-dieet, bijvoorbeeld op vakantie als ik niet zelf kan koken, en ik genoeg heb van de standaard beperkte vega-opties. Dat is al een paar keer gebeurd, dat ik dan toch iets met vis of schelpdieren eet. Laatst had ik enorme honger na een hardloopwedstrijd en de enige optie was een kroket. Man wat smaakte die lekker. Uiteindelijk moet je dieet je niet ongelukkig maken en principes zijn er om af en toe te breken als dat nodig is.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.
Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:31 schreef isax het volgende:
[..]
maar aan die is niets verranderd?
[ afbeelding ]
alleen de verpakking heeft een make over gehad.
ik heb ook veel allergieën. noten allergie is gelukkig minimaal maar I feel your pain.
wat een naai streek dan.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:56 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.
Farenji, ik ben altijd best strikt geweest. Maar gelukkig snap je het dilemma... ik ga er maar eens goed over nadenken de komende tijd
ah... wat balen, ja volgens mij had jij ooit wel eens een foto gepost van die uitslag, dat is niet fijn....quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.
Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
quote:Op vrijdag 12 augustus 2016 00:32 schreef Farenji het volgende:
De banaan wilde er heel graag naastliggen maar had er verder niks mee te maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |