Dat bedacht ik me ook toen ik dat lasquote:Op vrijdag 5 februari 2016 10:53 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommel
Dan heb ik wel een lekker recept voor jequote:Op maandag 8 februari 2016 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.
Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
quote:Op maandag 8 februari 2016 16:50 schreef FANN het volgende:
[..]
Dan heb ik wel een lekker recept voor je
Italiaanse Aubergineschotel
4 pers.
2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
denk ik welquote:Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
Wij eten vaak een tofu speciaal van vietnam streetfood, lijkt er een beetje op.quote:Op maandag 8 februari 2016 16:49 schreef NoralyZ het volgende:
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...
je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk
> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.
Very nice.
Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
Ik heb het gemaakt, maar wél met knoflook erin en volgende keer ook zwarte peper,quote:Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was lekker
Ik niet, Utrecht is een beetje te ver voor mijquote:Op dinsdag 1 maart 2016 19:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?
Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?quote:Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,
Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.
Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?
Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.
Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.
Alvast bedankt.
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.quote:Op maandag 4 april 2016 11:50 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
Ik ben ook geen Veganist maar hier staat ook kokosolie....quote:Op maandag 4 april 2016 11:52 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
Plantaardige margarine kopen (bij de AH) en no egg, is lekkerder naar mijn mening en melk is makkelijk te vervangen. Als je een glans wilt kun je smeren met jam.quote:Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,
Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.
Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?
Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.
Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.
Alvast bedankt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |