Nee, plastic opruimen is lastig en kost geld. Alleen is dat voor een ander dan degene die eraan verdient....quote:Op zondag 27 december 2015 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is het niet. Wat het wel is, is symboolpolitiek. Het lost niets op, het veranderd niet veel, het is alleen maar lastig en kost geld.
Tja, je moet érgens beginnen denk ik dan...quote:Op zondag 27 december 2015 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is het niet. Wat het wel is, is symboolpolitiek. Het lost niets op, het veranderd niet veel, het is alleen maar lastig en kost geld.
Zwerfvuil is een slechte zaak, maar dat los je met dit soort symboolwetgeving niet opquote:Op zondag 27 december 2015 15:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, plastic opruimen is lastig en kost geld. Alleen is dat voor een ander dan degene die eraan verdient....
Yep vond ik nou ook. Ik heb er al 1 keer een ingeruild en je krijgt gewoon een nieuwe of je euro terug net wat je wilt.quote:
Het principe van de vervuiler betaalt lost een heleboel vervuiling op.quote:Op zondag 27 december 2015 16:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zwerfvuil is een slechte zaak, maar dat los je met dit soort symboolwetgeving niet op
Laten we om te beginnen ophouden het mensen laten betalen voor hun afval, vervolgens overal weer vuilnisemmers neerzetten.quote:Op zondag 27 december 2015 15:49 schreef FANN het volgende:
[..]
Tja, je moet érgens beginnen denk ik dan...
Misschien is het wel één van de eerste maatregelen om mensen bewust te maken van de
milieuschade en komen er straks nog een hele reeks maatregelen achteraan, want zoals je zelf
al zei, er zitten nog héél veel andere dingen in plastic, maar ook in driedubbele verpakkingen,
achter de schermen wordt daar misschien wel héél hard over nagedacht en het probleem van
de tasjes is vrij snel opgelost mensen zijn nou eenmaal eerder bereid om ergens aan mee te werken als het hun geld kost.
Problematiek echt aanpakken ipv symboolpolitiek lost wat opquote:Op zondag 27 december 2015 16:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het principe van de vervuiler betaalt lost een heleboel vervuiling op.
Dan ga je me nu vast vertellen hoe het dan wel aangepakt had moeten worden.quote:Op zondag 27 december 2015 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Problematiek echt aanpakken ipv symboolpolitiek lost wat op
Ik heb 2 tasjes van de hema. Iets duurder dan die van de zeeman maar ik loop nu eenmaal niet graag met reclame rond. Ik heb een L en een XL in mijn schoudertas, daar gaat genoeg in.quote:Op zondag 27 december 2015 15:55 schreef karr-1 het volgende:
Ik loop sinds ongeveer een jaar rond met een paar van die stoffen tasjes van de Zeeman. Kosten een euro en als ie kapot gaat kun je hem inleveren voor een euro terug of omruilen voor een ander. Scheelt een vracht aan plastic tasjes in huis.
De wekelijkse boodschappen doen we met een paar van die grote big shoppers en dat gaat prima.
Elke keer als ik bij de Hema sta krijg ik te horen "Wist u dat er per 1 januari geen tasjes meer meegegeven worden? Ow u heeft uw eigen tasje al bij u, dan bent u wel een van de weinigen"
Voorlichting. Minister Schippers kan toch ook een hele campagne op het journaal aftrappen om te vertellen hoe vaak wij het vatendoekje moeten wassen?quote:Op zondag 27 december 2015 16:19 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dan ga je me nu vast vertellen hoe het dan wel aangepakt had moeten worden.
Goeie ripoff van Susan Bijl. In zulke tassen gaat verrassend veel.quote:Op zondag 27 december 2015 16:25 schreef deedeetee het volgende:
Ik heb 2 tasjes van de hema. Iets duurder dan die van de zeeman maar ik loop nu eenmaal niet graag met reclame rond. Ik heb een L en een XL in mijn schoudertas, daar gaat genoeg in.
Hmmm, ik zei weer iets niet goed geloof ik en daar maak jij nu gebruik vanquote:Op zondag 27 december 2015 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Laten we om te beginnen ophouden het mensen laten betalen voor hun afval, vervolgens overal weer vuilnisemmers neerzetten.
Dat zal een heleboel zwerfvuil schelen.
Vervolgens boetes afschaffen en vervangen door uren chaingang troep prikken.
Verder zet je op het op straat of uit de auto gooien van troep draconische straffen met stokslagen.
Kassabon moet eigenlijk wel blijven, misschien ander papier? recyclen of zoiets?quote:Op zondag 27 december 2015 16:08 schreef Vermar het volgende:
Straks ook geen kassabon meer vanwege het milieu?
En om dan te voorkomen dat iedereen zomaar met een artikel in zijn hand de winkel uit loopt waarvan neimand meer kan zien of het is betaald, zal de politiek zich "helaas" genoodzaakt zien het contant betalen te verbieden en dán zijn ze ineens een stuk dichter bij waar ze willen komen: volledige controle over iedereen, 100% controle over ieders inkomsten en uitgaven.
En de meeste mensen zullen er helaas nog blij aan mee gaan doen ook. Grrrr! Want pinnen is misschien wel 13 seconden of een halve minuut sneller dan contant afrekenen.
Dus dan heb je tijd genoeg over om aan al je Facebook vrienden mede te delen wat je nu weer bij het Kruidvat hebt gekocht.
O ja, da's dan wel weer waar, heb je eigenlijk helemaal gelijk in, maar het scheelt wél weer dat éénquote:Op zondag 27 december 2015 16:33 schreef Vermar het volgende:
Heb je wel eens opgelet hoeveel verpakkingsmateriaal gebruikt wordt voordat internetaankopen bij jou thuis achter de voordeur staan? (nog afgezien van al die bezorgadressen afrijden wat veel benzine/diesel verbruikt).
hmm, die ga ik ook een paar scoren. Dank voor de tip.quote:Op zondag 27 december 2015 15:55 schreef karr-1 het volgende:
Ik loop sinds ongeveer een jaar rond met een paar van die stoffen tasjes van de Zeeman. Kosten een euro en als ie kapot gaat kun je hem inleveren voor een euro terug of omruilen voor een ander. Scheelt een vracht aan plastic tasjes in huis.
De wekelijkse boodschappen doen we met een paar van die grote big shoppers en dat gaat prima.
Elke keer als ik bij de Hema sta krijg ik te horen "Wist u dat er per 1 januari geen tasjes meer meegegeven worden? Ow u heeft uw eigen tasje al bij u, dan bent u wel een van de weinigen"
Een triljoen tasjes per jaar wereldwijd gaan er over de toonbank heb ik wel eens gelezen, zou toch best wel schelen...quote:Op zondag 27 december 2015 17:00 schreef George_Zina het volgende:
Niet mee eens. Ze denken alleen maar aan hun klandizie. De consumenten wennen wel aan dat ze zelf een tas moeten meenemen. Geef het 2 maanden. Het grotere goed is het milieu. Mooi verbod!
Inderdaad. We gaan maar door met de verspilling. De mens is zo koppig dat het vaak alleen met verbod en toezicht een deel van zijn gedrag gaat aanpassen.quote:Op zondag 27 december 2015 17:02 schreef FANN het volgende:
n er over de toonbank heb ik wel eens gelezen, zou toch best wel schelen...
De rest zal wel volgen, zal wel moeten als de nieuwe generatie nog een béétje natuur over wil houden.
Cry me a river.quote:Op zondag 27 december 2015 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Winkeliers zitten met hun handen in het haar door het komende verbod op het gratis weggeven van plastic tassen.
quote:Op zondag 27 december 2015 17:03 schreef Bram_van_Loon het volgende:
5. Nu maak ik me er ook druk om.
quote:Op zondag 27 december 2015 17:03 schreef George_Zina het volgende:
[..]
Inderdaad. We gaan maar door met de verspilling. De mens is zo koppig dat het vaak alleen met verbod en toezicht een deel van zijn gedrag gaat aanpassen.
Onnodige verspilling van fossiele brandstoffen en onnodige uitstoot van CO2 tegengaan is toch geen waanzin?quote:Op zondag 27 december 2015 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Waanzin van de regeloverheid
Zie straks de chaos al op de markt,
Chaos is beter inderdaad.quote:Op zondag 27 december 2015 10:39 schreef Janneke141 het volgende:
Lang leve de maakbare samenleving. Hoe zit het trouwens met de afhaalchinees en de friettent?
Welke chaos, dat de klanten nu eventjes iets in hun rugzak of een tas van thuis stoppen in plaats van in een tas van de winkel?quote:
Nou, wat "al die auto's" betreft is het dan eigenlijk wel weer grappig om te zien dat hier bij het plaatselijke winkelcentrum amper auto's op het parkeerterrein staan. Bij de fietsenstalling is het juist dringen!quote:Op zondag 27 december 2015 16:54 schreef FANN het volgende:
[..]
... bezorgd i.p.v. dat een heleboel mensen in hun auto stappen en gaan shoppen, ....
Dan moeten ze maar eens snel het aantal fietsenstallingen uitbreiden.quote:Op zondag 27 december 2015 17:12 schreef Vermar het volgende:
[..]
Nou, wat "al die auto's" betreft is het dan eigenlijk wel weer grappig om te zien dat hier bij het plaatselijke winkelcentrum amper auto's op het parkeerterrein staan. Bij de fietsenstalling is het juist dringen!
Tja, je kan van alles bedenken, maar in elk geval gaat het geld van de plastic tasjes gewoon naarquote:Op zondag 27 december 2015 17:12 schreef Vermar het volgende:
[..]
Nou, wat "al die auto's" betreft is het dan eigenlijk wel weer grappig om te zien dat hier bij het plaatselijke winkelcentrum amper auto's op het parkeerterrein staan. Bij de fietsenstalling is het juist dringen!
In het verleden wilde men de beschikbare parkeerruimte eerlijk verdelen. Dat kan natuurlijk prima d.m.v. de blauwe schijf en die werd dan ook in eerste instantie veelvuldig gebruikt.
Totdat overheid/gemeentes ontdekten dat het veel lucratiever was om parkeergeld te heffen.
Zo plat werd het niet gebracht natuurlijk; men noemde het "vanwege het milieu", en maar hopen dat die auto's ("jammer voor het milieu, maar goed voor de overheid/gemeente") bleven komen....
Nu iedereen zo begaan is met het milieu dat men niet meer (of alleen op de fiets) naar het winkelcentrum komt, is dit misschien wel een maatregel om te zorgen dat er toch weer wat geld binnekomt door de verkoop van plastic tasjes?
Sommigen zijn allergisch voor gereguleer. Daarom mijn reactie.quote:Op zondag 27 december 2015 17:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Welke chaos, dat de klanten nu eventjes iets in hun rugzak of een tas van thuis stoppen in plaats van in een tas van de winkel?
Dat de winkel nu 25 cent vraagt voor een tas?
Serieus, who gives a fuck? Het belemmert niet het koopproces, je kan nog steeds net zo gemakkelijk een winkel in stappen en iets kopen.
Dit is trouwens helemaal niet zo gek. Je kan een stuk landbouwgrond nu eenmaal ofwel voor voedsel ofwel voor dit soort zaken gebruiken. Gezien de uitputting van de landbouwgrond (http://www.scientificamer(...)-and-nutrition-loss/) en de groeiende wereldbevolking kunnen we dat missen als kiespijn. Het enige waarover je kan soebatten is of dat de regels ideaal zijn geformuleerd. Waarschijnlijk niet maar ja, overleg dan in een eerder stadium intensiever in plaats van af te wachten wat de overheid gaat doen.quote:Op zondag 27 december 2015 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De woordvoerder van Dijksma kan op deze vraag geen antwoord geven. En dat geldt volgens de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Papier- en Verpakkingsmaterialen (NVGP) voor meer mensen op het departement. „Volgens de definitie die het ministerie hanteert, vallen niet alleen synthetische, maar ook biologische polymeren onder de regeling. Daardoor mogen feitelijk ook papier, jute en linnen tassen niet gratis worden weggegeven”, stelt de brancheorganisatie.
Het zou me niet verbazen als dat gaat voorkomen maar niet alle binnensteden zullen dit doen, als binnenstad X dat doet dan kan binnenstand Y er juist voor kiezen om dat niet te doen aangezien dat een competitief voordeel geeft. Je wil een beetje aantrekkelijk zijn. Concreet, stel dat dezelfde winkel - die waar ik wat wil kopen - op 2 km. en op 3 km. van mijn woning ligt (even grote filialen) en in het tweede geval kan ik wel mijn fiets parkeren, dan hoef ik niet na te denken over welk filiaal ik bezoek. Het lijkt me geen verstandig beleid om de fietser weg te pesten. Daarentegen kan het best baten om mensen uit de auto en op de fiets te pesten aangezien dat het gebied aantrekkelijker kan maken, in theorie. Je moet alleen wel voorzichtig zijn dat je de bezoekers van buitenaf niet afstoot. Daarom lijkt het mij een goede balans als je omheen het centrum parkeergarages hebt en in het centrum de fietser een voordeel geeft. Kom je van dichtbij dan loont het om met de fiets te gaan, kom je van ver dan doet het er weinig toe dat je 5-10 minuten moet wandelen van de auto naar de winkelstraat.quote:Op zondag 27 december 2015 17:20 schreef Janneke141 het volgende:
Aangezien ze in de binnensteden op grote schaal fietsklemmen verwijderen en je dwingen om gebruik te maken van de gratis fietsenstallingen, zullen die over niet al te lange tijd wel niet meer zo gratis zijn.
Huh? Jij dacht dat ik wel even naar Den Bosch fiets als ik in Nijmegen moet betalen voor de stalling?quote:Op zondag 27 december 2015 17:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het zou me niet verbazen als dat gaat voorkomen maar niet alle binnensteden zullen dit doen, als binnenstad X dat doet dan kan binnenstand Y er juist voor kiezen om dat niet te doen aangezien dat een competitief voordeel geeft.
Ik heb het over 2 en 3 km. , dat gaat duidelijk niet over twee steden. Ik woon in een stadje, daar heb je tal van winkelcentra en tal van losse winkelstraten, een aantal grotere en een aantal kleinere. Veel van dezelfde winkels kan ik op minstens twee plaatsen in het stadje vinden. Bij allebei kom ik sneller met de fiets dan dat ik wandel naar de ander. Keuze genoeg.quote:Op zondag 27 december 2015 17:25 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Huh? Jij dacht dat ik wel even naar Den Bosch fiets als ik in Nijmegen moet betalen voor de stalling?
Ik heb het over de binnenstad, een grotere verzameling van winkels. Daar heeft iedere stad er maar één van. Bij losse winkelstraatjes met een supermarkt, een bakker, een Kruidvat en een kledingboetiekje zijn natuurlijk geen verplichte bewaakte stallingen, dus waarom je die winkellocaties erbij haalt is me een raadsel.quote:Op zondag 27 december 2015 17:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb het over 2 en 3 km. , dat gaat duidelijk niet over twee steden. Ik woon in een stadje, daar heb je tal van winkelcentra en tal van losse winkelstraten, een aantal grotere en een aantal kleinere. Veel van dezelfde winkels kan ik op minstens twee plaatsen in het stadje vinden. Bij allebei kom ik sneller met de fiets dan dat ik wandel naar de ander. Keuze genoeg.
Het is maar een concreet voorbeeldje van hoe je jezelf een competitief nadeel geeft door fietsers weg te pesten.
Zie de aanvulling van mijn vorige reactie voor mijn gedachte over hoe je wel mensen van de auto naar de fiets pest maar niet mensen van ver weg wegpest. Door gebruik te maken van het toch al grote verschil in reistijd.
Niets persoonlijks maar enkel het feit dat je allergisch bent voor regulering is natuurlijk geen argument tegen dit specifieke gereguleer.quote:Op zondag 27 december 2015 17:20 schreef loni55 het volgende:
[..]
Sommigen zijn allergisch voor gereguleer. Daarom mijn reactie.
Dat lost toch niks o-hop!!!quote:Op zondag 27 december 2015 17:33 schreef Elfletterig het volgende:
Geef de klant 25 cent korting op het kledingstuk en zet dan 25 cent op de bon voor het tasje. Probleem opgelost, slotje.
En omdat je een harde plasser krijgt van cosmetische milieumaatregels maakt het deze nog niet zinvol.quote:Op zondag 27 december 2015 17:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Niets persoonlijks maar enkel het feit dat je allergisch bent voor regulering is natuurlijk geen argument tegen dit specifieke gereguleer.
Een Nederlander houdt van gratis. Dus betalen voor tasjes is een prima maatregel om ervoor te zorgen dat er minder tasjes in het milieu of de verbrandingsovens komen. Ik schat dat dit wel eens miljoenen tasjes op jaarbasis kan schelen.quote:Op zondag 27 december 2015 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En omdat je een harde plasser krijgt van cosmetische milieumaatregels maakt het deze nog niet zinvol.
Ik heb even voor je gegoogeldquote:Op zondag 27 december 2015 17:41 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Een Nederlander houdt van gratis. Dus betalen voor tasjes is een prima maatregel om ervoor te zorgen dat er minder tasjes in het milieu of de verbrandingsovens komen. Ik schat dat dit wel eens miljoenen tasjes op jaarbasis kan schelen.
Even wennen voor de klant en de winkelier. Klanten zullen vaker hun eigen tas meenemen. En winkeliers kunnen er zelfs creatief mee omgaan door een tasje één cent te maken of korting te geven op het artikel. Prima toch?
Ik snap het ook niet. Ik zamel ook alle plastic afzonderlijk in. En volgens mij is het aan winkels zelf om te bepalen wat ze gratis weggeven aan klanten.quote:Op zondag 27 december 2015 17:40 schreef athlonkmf het volgende:
Plastic tasjes herbruik je als pedaalemmerzakje. Plastic verpakkingen gooi je weg. Dus wat doen we hierna? Plastic verpakkingen verbieden.
Succes met het verkopen van artikelen dan.quote:Op zondag 27 december 2015 17:40 schreef athlonkmf het volgende:
Plastic tasjes herbruik je als pedaalemmerzakje. Plastic verpakkingen gooi je weg. Dus wat doen we hierna? Plastic verpakkingen verbieden.
Ik wed dat het gros van de plastic zakken wordt gebruikt als vuilniszak. Schaf je ze af gaan mensen vuilniszakken kopen. Hoeveelheid kunststof zal niet veel veranderen.quote:Op zondag 27 december 2015 17:41 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Een Nederlander houdt van gratis. Dus betalen voor tasjes is een prima maatregel om ervoor te zorgen dat er minder tasjes in het milieu of de verbrandingsovens komen. Ik schat dat dit wel eens miljoenen tasjes op jaarbasis kan schelen.
Even wennen voor de klant en de winkelier. Klanten zullen vaker hun eigen tas meenemen. En winkeliers kunnen er zelfs creatief mee omgaan door een tasje één cent te maken of korting te geven op het artikel. Prima toch?
Een miljard gratis tassen. Dat is echt enorm.quote:Op zondag 27 december 2015 17:42 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb even voor je gegoogeld![]()
Nederlandse supermarkten verkopen jaarlijks 420 miljoen tassen. Daar komen nog eens een miljard gratis tasjes bij.
Die kleine zakjes gebruik ik niet als vuilniszak hoor. Ik koop van die grote met zo'n mooi koord erin.quote:Op zondag 27 december 2015 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik wed dat het gros van de plastic zakken wordt gebruikt als vuilniszak. Schaf je ze af gaan mensen vuilniszakken kopen. Hoeveelheid kunststof zal niet veel veranderen.
Dan scheid jij je afval blijkbaar niet.quote:Op zondag 27 december 2015 17:50 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Die kleine zakjes gebruik ik niet als vuilniszak hoor. Ik koop van die grote met zo'n mooi koord erin.
Jawel, waarom zou dat niet kunnen?quote:Op zondag 27 december 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan scheid jij je afval blijkbaar niet.
Wat een rare gevolgtrekking.quote:Op zondag 27 december 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Dan scheid jij je afval blijkbaar niet.
Serieus, hoeveel bioafval heb jij dan in de emmer?quote:Op zondag 27 december 2015 17:51 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Jawel, waarom zou dat niet kunnen?
Ik heb een biobak. Met biologisch afbreekbare zakken.quote:Op zondag 27 december 2015 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Serieus, hoeveel bioafval heb jij dan in de emmer?
In mijn buurt zamelen ze gft niet eens in. Toen ik het nog wel apart hield, deed ik het in de emmer/bak waar ik een krant in deed.quote:Op zondag 27 december 2015 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Serieus, hoeveel bioafval heb jij dan in de emmer?
Ik heb niet eens een Biobak er zijn wel plekken waar je het af kan leveren, maar ik doe dat ook niet.quote:Op zondag 27 december 2015 18:03 schreef luxerobots het volgende:
[..]
In mijn buurt zamelen ze gft niet eens in. Toen ik het nog wel apart hield, deed ik het in de emmer/bak waar ik een krant in deed.
Bioafval moet toch juist niet in plastic?
Bioafval kan prima in kunststof zakken, worden keurig gescheiden en het voorkomt veel watergebruik voor het schoonmaken van de emmer.quote:Op zondag 27 december 2015 18:03 schreef luxerobots het volgende:
[..]
In mijn buurt zamelen ze gft niet eens in. Toen ik het nog wel apart hield, deed ik het in de emmer/bak waar ik een krant in deed.
Bioafval moet toch juist niet in plastic?
Bij mij dus niet. En bij luxerobots ook niet per definitie, want zijn gemeente haalt bij hem niet gescheiden op. Waarschijnlijk een ondergronds systeem.quote:
Glas, papier en plastic doe ik apart.quote:Op zondag 27 december 2015 18:10 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb niet eens een Biobak er zijn wel plekken waar je het af kan leveren, maar ik doe dat ook niet.
En er zijn hier vuilniscontainers, daar gaat alles in, je kan wel papier scheiden en er is een glascontainer in de buurt.
Winkelcentrum Woensel komt erg dicht in de buurt van wat het centrum in Eindhoven biedt, beide zijn uitgebreide winkelcentra. Je zal meer winkels in het centrum vinden maar daarentegen heb je in de eerste ook winkels die je niet in het centrum vindt. In een stad heb je vaak meer dan 1 winkelcentrum in de buurt liggen. Woon je toevallig richting Geldrop dan is dat ook nog een prima alternatief. Ja, je zal er niet alles hebben maar 9 van de 10 keer doet dat er niet toe.quote:Op zondag 27 december 2015 17:32 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Ik heb het over de binnenstad, een grotere verzameling van winkels. Daar heeft iedere stad er maar één van. Bij losse winkelstraatjes met een supermarkt, een bakker, een Kruidvat en een kledingboetiekje zijn natuurlijk geen verplichte bewaakte stallingen, dus waarom je die winkellocaties erbij haalt is me een raadsel.
Ik denk dat het hier en daar gaat gebeuren maar omwille van de concurrentiepositie zal het niet overal gaan gebeuren en de plaatsen waar ze het niet doen, daar zullen de winkelcentra meer klanten krijgen.quote:En ik vind het ook een onzinnig plan om fietsers te laten betalen, maar ik denk wel dat het gaat gebeuren. In het linkse hol waar ik woon waarschijnlijk als laatste, maar toch.
Ik zit in Den Haag, het wisselt hier per buurt. Ook met die ondergrondse containers.quote:Op zondag 27 december 2015 18:13 schreef Copycat het volgende:
[..]
Bij mij dus niet. En bij luxerobots ook niet per definitie, want zijn gemeente haalt bij hem niet gescheiden op. Waarschijnlijk een ondergronds systeem.
Dat plastic zou ik dan naar zo'n afvalpunt moeten brengen, te ver om te lopen voor mij,quote:Op zondag 27 december 2015 18:13 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Glas, papier en plastic doe ik apart.
Daar gebruik ik dan weer grote 'AH of zo' plastic tassen voor die ik af en toe toch moet kopen. Hang ik in de kelder met postelastieken aan een spijker en zodra die tas vol is, gaat-ie op de fiets mee naar de supermarkt en zo in de bak.quote:Op zondag 27 december 2015 18:17 schreef FANN het volgende:
Dat plastic zou ik dan naar zo'n afvalpunt moeten brengen, te ver om te lopen voor mij,
of je moet voor ieder klein dingetje gaan, of opsparen, maar als je het opspaart moet je het
met de auto brengen, dat zou nog kunnen...
zou ik eigenlijk moeten doen, nou ja, zelf rij ik geen auto is ook weer érg lastig![]()
dus tja... eigenlijk doe ik het niet goed
"Als u als ondernemer of klant uw rotzooi gewoon over de schutting gooit, dan levert u dat omzet/gemak op, en de kosten zijn voor een ander."quote:
Dat kan ook, alleen is dat een extra handeling. Niemand hoeft met zijn armen vol sinaasappelen over straat. Maar als ik naar de markt ga, met een tas (ik ga naar de markt immers... zo moeilijk is het niet), dan krijg ik het vanzelf in een plastic zakje mee, ook nog om de papieren zak. Ik moet vragen om geen plastic rommel mee te krijgen, en dan nog snel zijn ook. Die papieren zakken kunnen prima in mijn boodschappentas.quote:Waarom nou toch weer zo'n idiote maatregel met boetes en handhaving?
Alsof winkeliers het steeds makkelijker krijgen. Laat die ondernemers nu toch gewoon in voorkomende gevallen de service bieden om iemand die toevallig even geen tasje bij zich heeft, dat aan te bieden.
Moet je ook verbieden. Het slaat nergens op, je gebruikt een materiaal wat het eeuwige leven heeft voor wegwerproducten. Laat de producent maar vertellen hoe hij dat weer gaat opruimen, en daar geld voor reserveren. Er zijn al lang alternatieven, er is alleen geen financiele prikkel. De werkelijke kosten worden niet doorberekend aan degenen die ze maken.quote:Heb je wel eens opgelet hoeveel verpakkingsmateriaal gebruikt wordt voordat internetaankopen bij jou thuis achter de voordeur staan? (nog afgezien van al die bezorgadressen afrijden wat veel benzine/diesel verbruikt).
Glasquote:Op zondag 27 december 2015 18:13 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Glas, papier en plastic doe ik apart.
Ga toch heen met je tasjes man, we hebben inmiddels veel grotere problemenquote:Op zondag 27 december 2015 18:29 schreef J.B. het volgende:
Prijs van de tas gewoon ¤0,01 maken. Die ¤0,25 wordt enkel geadviseerd, je kunt zelf ook creatief met de wetgeving omgaan.
Er zijn er hier wel meer die geen kinderen hebben, dus tja wat maken we ons drukquote:Op zondag 27 december 2015 18:30 schreef Geralt het volgende:
En dat kan me eigenlijk niet bommen. Dat geld lig ik niet wakker van en het milieu ook niet; ik heb toch geen kinderen
Als je geen kinderen hebt ben je op de lange termijn milieuvriendelijker dan jutezak dragende fietsende vegetariers met kinderen.quote:Op zondag 27 december 2015 18:32 schreef FANN het volgende:
[..]
Er zijn er hier wel meer die geen kinderen hebben, dus tja wat maken we ons druk![]()
We gaan allemaal dood
dat heb je al vaker gezegd en dat doet me dan weer goedquote:Op zondag 27 december 2015 18:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je geen kinderen hebt ben je op de lange termijn milieuvriendelijker dan jutezak dragende fietsende vegetariers met kinderen.
Paar honderd jaar zonder mensen en de natuur is weer overal king, paar duizend jaar en je vind alleen als archeoloog wat terug van mensen.quote:Op zondag 27 december 2015 18:32 schreef FANN het volgende:
Ik vind het wel zonde van de natuurmaar die hersteld wel weer na een miljoen jaar ofzo
De jutezak is nieuw.quote:Op zondag 27 december 2015 18:34 schreef FANN het volgende:
[..]
dat heb je al vaker gezegd en dat doet me dan weer goed
Nah... kiek aan, valt reuze mee dusquote:Op zondag 27 december 2015 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paar honderd jaar zonder mensen en de natuur is weer overal king, paar duizend jaar en je vind alleen als archeoloog wat terug van mensen.
Paar duizend jaar zonder mensen, waar komt die archeoloog dan vandaan?quote:Op zondag 27 december 2015 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paar honderd jaar zonder mensen en de natuur is weer overal king, paar duizend jaar en je vind alleen als archeoloog wat terug van mensen.
nah.. niet op alle slakken zout leggenquote:Op zondag 27 december 2015 18:36 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Paar duizend jaar zonder mensen, waar komt die archeoloog dan vandaan?
Moeite met beeldspraak?quote:Op zondag 27 december 2015 18:36 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Paar duizend jaar zonder mensen, waar komt die archeoloog dan vandaan?
Als jij het over een paar duizend jaar zonder mensen hebt, ben ik wel benieuwd wie die archeoloog is.quote:
Jep, moeite met beeldspraakquote:Op zondag 27 december 2015 18:41 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Als jij het over een paar duizend jaar zonder mensen hebt, ben ik wel benieuwd wie die archeoloog is.
We dwalen af. Als we Action spul moeten verbieden, dan is het vragen van geld voor een plastic tasje toch een goede stap om het milieu minder te belasten? De oceanen zitten vol met plastic, dit beland weer in vissen en vogels. Heel goed allemaal.quote:
Denk jij dat dit plastic tasjes uit NL zijn? Of zou het uit de derde wereld komen en van schepen?quote:Op zondag 27 december 2015 18:46 schreef luxerobots het volgende:
De oceanen zitten vol met plastic, dit beland weer in vissen en vogels. Heel goed allemaal.
Iedere keer kom jij met opmerkingen zoals dat de plastic tasjes ook worden gebruikt voor het vuil. Of dat de plastic tasjes in de oceanen uit de derde wereld komen of van schepen.quote:Op zondag 27 december 2015 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk jij dat dit plastic tasjes uit NL zijn? Of zou het uit de derde wereld komen en van schepen?
Nah... er zit ook wel veel zwerfafval bij hoor, zulk soort foto's kan je maken in Nederland alsquote:Op zondag 27 december 2015 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk jij dat dit plastic tasjes uit NL zijn? Of zou het uit de derde wereld komen en van schepen?
Je beantwoord de vraag nietquote:Op zondag 27 december 2015 19:00 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Iedere keer kom jij met opmerkingen zoals dat de plastic tasjes ook worden gebruikt voor het vuil. Of dat de plastic tasjes in de oceanen uit de derde wereld komen of van schepen.
Het zijn allemaal randzaken, het is gewoon een feit dat er gigantische hoeveelheden plastic tasjes weggegeven worden, waarvan een aanzienlijk deel in het milieu terechtkomt.
Je kan ook niets doen en wijzen naar de derde wereld of dat enkele tasje dat gebruikt wordt als vuilniszak.
Alleen als je zo kortzichtig bent om te denken dat de volgende generatie ook maar door moet gaan met zorgeloos je afvalstoffen dumpen omdat anders een paar bekrompen ondernemertjes beginnen te miepen. Die kinderen zijn hard nodig om jouw rotzooi op te ruimen, dat lukt deze generatie niet meer.quote:Op zondag 27 december 2015 18:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je geen kinderen hebt ben je op de lange termijn milieuvriendelijker dan jutezak dragende fietsende vegetariers met kinderen.
Klopt, als je kijkt naar dat afval zijn dat lege flessen, een schoen, kartonnen doos, een ouwe tent etc etc etc en plastic tasjes. Je beleid dan richten op plastic tasjes is dan dus cosmetisch, onzinnig, dom beleid.quote:Op zondag 27 december 2015 19:02 schreef FANN het volgende:
[..]
Nah... er zit ook wel veel zwerfafval bij hoor, zulk soort foto's kan je maken in Nederland als
Mien en Joop even lekker aan het water hebben gezeten, Nederlanders zijn ook een stelletje
smeerpijpen![]()
[ afbeelding ]
Maar ze moeten dat tasverbod natuurlijk wel wereldwijd invoeren voor een beter resultaat.
Zo gaat het wél héél snel fout hoor![]()
[ afbeelding ]
Ja maar Mop.... we moeten érgens beginnen....quote:Op zondag 27 december 2015 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt, als je kijkt naar dat afval zijn dat lege flessen, een schoen, kartonnen doos, een ouwe tent etc etc etc en plastic tasjes. Je beleid dan richten op plastic tasjes is dan dus cosmetisch, onzinnig, dom beleid.
Dat is mijn punt.
mijn rotzooi?quote:Op zondag 27 december 2015 19:04 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Alleen als je zo kortzichtig bent om te denken dat de volgende generatie ook maar door moet gaan met zorgeloos je afvalstoffen dumpen omdat anders een paar bekrompen ondernemertjes beginnen te miepen. Die kinderen zijn hard nodig om jouw rotzooi op te ruimen, dat lukt deze generatie niet meer.
Dus omdat het probleem hier niet helemaal mee opgelost kan worden, is het cosmetisch, onzinnig en dom beleid?quote:Op zondag 27 december 2015 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt, als je kijkt naar dat afval zijn dat lege flessen, een schoen, kartonnen doos, een ouwe tent etc etc etc en plastic tasjes. Je beleid dan richten op plastic tasjes is dan dus cosmetisch, onzinnig, dom beleid.
Dat is mijn punt.
Kwartje vragen voor een plastic tasje was 30 jaar geleden een begin.quote:Op zondag 27 december 2015 19:07 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja maar Mop.... we moeten érgens beginnen....
ik weet ook niet precies waar, maar tasjes is geen slecht begin toch?
Nee, het is helemaal geen oplossing, er wordt al decennia geld gevraagd voor plastic tassen door allerlei winkels, dit beleid is nu cosmetisch, hier waren we 30 jar geleden al.quote:Op zondag 27 december 2015 19:07 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Dus omdat het probleem hier niet helemaal mee opgelost kan worden, is het cosmetisch, onzinnig en dom beleid?
Weer zo'n randzaak. Omdat plastic tasjes als vuilniszak gebruikt kunnen worden, veel rommel uit de derde wereld komt en van schepen en deze maatregel 30 jaar geleden ingevoerd had moeten worden, moeten we het nu maar niet meer doen?quote:Op zondag 27 december 2015 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kwartje vragen voor een plastic tasje was 30 jaar geleden een begin.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |