Onnodige verspilling van fossiele brandstoffen en onnodige uitstoot van CO2 tegengaan is toch geen waanzin?quote:Op zondag 27 december 2015 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Waanzin van de regeloverheid
Zie straks de chaos al op de markt,
Chaos is beter inderdaad.quote:Op zondag 27 december 2015 10:39 schreef Janneke141 het volgende:
Lang leve de maakbare samenleving. Hoe zit het trouwens met de afhaalchinees en de friettent?
Welke chaos, dat de klanten nu eventjes iets in hun rugzak of een tas van thuis stoppen in plaats van in een tas van de winkel?quote:
Nou, wat "al die auto's" betreft is het dan eigenlijk wel weer grappig om te zien dat hier bij het plaatselijke winkelcentrum amper auto's op het parkeerterrein staan. Bij de fietsenstalling is het juist dringen!quote:Op zondag 27 december 2015 16:54 schreef FANN het volgende:
[..]
... bezorgd i.p.v. dat een heleboel mensen in hun auto stappen en gaan shoppen, ....
Dan moeten ze maar eens snel het aantal fietsenstallingen uitbreiden.quote:Op zondag 27 december 2015 17:12 schreef Vermar het volgende:
[..]
Nou, wat "al die auto's" betreft is het dan eigenlijk wel weer grappig om te zien dat hier bij het plaatselijke winkelcentrum amper auto's op het parkeerterrein staan. Bij de fietsenstalling is het juist dringen!
Tja, je kan van alles bedenken, maar in elk geval gaat het geld van de plastic tasjes gewoon naarquote:Op zondag 27 december 2015 17:12 schreef Vermar het volgende:
[..]
Nou, wat "al die auto's" betreft is het dan eigenlijk wel weer grappig om te zien dat hier bij het plaatselijke winkelcentrum amper auto's op het parkeerterrein staan. Bij de fietsenstalling is het juist dringen!
In het verleden wilde men de beschikbare parkeerruimte eerlijk verdelen. Dat kan natuurlijk prima d.m.v. de blauwe schijf en die werd dan ook in eerste instantie veelvuldig gebruikt.
Totdat overheid/gemeentes ontdekten dat het veel lucratiever was om parkeergeld te heffen.
Zo plat werd het niet gebracht natuurlijk; men noemde het "vanwege het milieu", en maar hopen dat die auto's ("jammer voor het milieu, maar goed voor de overheid/gemeente") bleven komen....
Nu iedereen zo begaan is met het milieu dat men niet meer (of alleen op de fiets) naar het winkelcentrum komt, is dit misschien wel een maatregel om te zorgen dat er toch weer wat geld binnekomt door de verkoop van plastic tasjes?
Sommigen zijn allergisch voor gereguleer. Daarom mijn reactie.quote:Op zondag 27 december 2015 17:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Welke chaos, dat de klanten nu eventjes iets in hun rugzak of een tas van thuis stoppen in plaats van in een tas van de winkel?
Dat de winkel nu 25 cent vraagt voor een tas?
Serieus, who gives a fuck? Het belemmert niet het koopproces, je kan nog steeds net zo gemakkelijk een winkel in stappen en iets kopen.
Dit is trouwens helemaal niet zo gek. Je kan een stuk landbouwgrond nu eenmaal ofwel voor voedsel ofwel voor dit soort zaken gebruiken. Gezien de uitputting van de landbouwgrond (http://www.scientificamer(...)-and-nutrition-loss/) en de groeiende wereldbevolking kunnen we dat missen als kiespijn. Het enige waarover je kan soebatten is of dat de regels ideaal zijn geformuleerd. Waarschijnlijk niet maar ja, overleg dan in een eerder stadium intensiever in plaats van af te wachten wat de overheid gaat doen.quote:Op zondag 27 december 2015 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De woordvoerder van Dijksma kan op deze vraag geen antwoord geven. En dat geldt volgens de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Papier- en Verpakkingsmaterialen (NVGP) voor meer mensen op het departement. „Volgens de definitie die het ministerie hanteert, vallen niet alleen synthetische, maar ook biologische polymeren onder de regeling. Daardoor mogen feitelijk ook papier, jute en linnen tassen niet gratis worden weggegeven”, stelt de brancheorganisatie.
Het zou me niet verbazen als dat gaat voorkomen maar niet alle binnensteden zullen dit doen, als binnenstad X dat doet dan kan binnenstand Y er juist voor kiezen om dat niet te doen aangezien dat een competitief voordeel geeft. Je wil een beetje aantrekkelijk zijn. Concreet, stel dat dezelfde winkel - die waar ik wat wil kopen - op 2 km. en op 3 km. van mijn woning ligt (even grote filialen) en in het tweede geval kan ik wel mijn fiets parkeren, dan hoef ik niet na te denken over welk filiaal ik bezoek. Het lijkt me geen verstandig beleid om de fietser weg te pesten. Daarentegen kan het best baten om mensen uit de auto en op de fiets te pesten aangezien dat het gebied aantrekkelijker kan maken, in theorie. Je moet alleen wel voorzichtig zijn dat je de bezoekers van buitenaf niet afstoot. Daarom lijkt het mij een goede balans als je omheen het centrum parkeergarages hebt en in het centrum de fietser een voordeel geeft. Kom je van dichtbij dan loont het om met de fiets te gaan, kom je van ver dan doet het er weinig toe dat je 5-10 minuten moet wandelen van de auto naar de winkelstraat.quote:Op zondag 27 december 2015 17:20 schreef Janneke141 het volgende:
Aangezien ze in de binnensteden op grote schaal fietsklemmen verwijderen en je dwingen om gebruik te maken van de gratis fietsenstallingen, zullen die over niet al te lange tijd wel niet meer zo gratis zijn.
Huh? Jij dacht dat ik wel even naar Den Bosch fiets als ik in Nijmegen moet betalen voor de stalling?quote:Op zondag 27 december 2015 17:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het zou me niet verbazen als dat gaat voorkomen maar niet alle binnensteden zullen dit doen, als binnenstad X dat doet dan kan binnenstand Y er juist voor kiezen om dat niet te doen aangezien dat een competitief voordeel geeft.
Ik heb het over 2 en 3 km. , dat gaat duidelijk niet over twee steden. Ik woon in een stadje, daar heb je tal van winkelcentra en tal van losse winkelstraten, een aantal grotere en een aantal kleinere. Veel van dezelfde winkels kan ik op minstens twee plaatsen in het stadje vinden. Bij allebei kom ik sneller met de fiets dan dat ik wandel naar de ander. Keuze genoeg.quote:Op zondag 27 december 2015 17:25 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Huh? Jij dacht dat ik wel even naar Den Bosch fiets als ik in Nijmegen moet betalen voor de stalling?
Ik heb het over de binnenstad, een grotere verzameling van winkels. Daar heeft iedere stad er maar één van. Bij losse winkelstraatjes met een supermarkt, een bakker, een Kruidvat en een kledingboetiekje zijn natuurlijk geen verplichte bewaakte stallingen, dus waarom je die winkellocaties erbij haalt is me een raadsel.quote:Op zondag 27 december 2015 17:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb het over 2 en 3 km. , dat gaat duidelijk niet over twee steden. Ik woon in een stadje, daar heb je tal van winkelcentra en tal van losse winkelstraten, een aantal grotere en een aantal kleinere. Veel van dezelfde winkels kan ik op minstens twee plaatsen in het stadje vinden. Bij allebei kom ik sneller met de fiets dan dat ik wandel naar de ander. Keuze genoeg.
Het is maar een concreet voorbeeldje van hoe je jezelf een competitief nadeel geeft door fietsers weg te pesten.
Zie de aanvulling van mijn vorige reactie voor mijn gedachte over hoe je wel mensen van de auto naar de fiets pest maar niet mensen van ver weg wegpest. Door gebruik te maken van het toch al grote verschil in reistijd.
Niets persoonlijks maar enkel het feit dat je allergisch bent voor regulering is natuurlijk geen argument tegen dit specifieke gereguleer.quote:Op zondag 27 december 2015 17:20 schreef loni55 het volgende:
[..]
Sommigen zijn allergisch voor gereguleer. Daarom mijn reactie.
Dat lost toch niks o-hop!!!quote:Op zondag 27 december 2015 17:33 schreef Elfletterig het volgende:
Geef de klant 25 cent korting op het kledingstuk en zet dan 25 cent op de bon voor het tasje. Probleem opgelost, slotje.
En omdat je een harde plasser krijgt van cosmetische milieumaatregels maakt het deze nog niet zinvol.quote:Op zondag 27 december 2015 17:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Niets persoonlijks maar enkel het feit dat je allergisch bent voor regulering is natuurlijk geen argument tegen dit specifieke gereguleer.
Een Nederlander houdt van gratis. Dus betalen voor tasjes is een prima maatregel om ervoor te zorgen dat er minder tasjes in het milieu of de verbrandingsovens komen. Ik schat dat dit wel eens miljoenen tasjes op jaarbasis kan schelen.quote:Op zondag 27 december 2015 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En omdat je een harde plasser krijgt van cosmetische milieumaatregels maakt het deze nog niet zinvol.
Ik heb even voor je gegoogeldquote:Op zondag 27 december 2015 17:41 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Een Nederlander houdt van gratis. Dus betalen voor tasjes is een prima maatregel om ervoor te zorgen dat er minder tasjes in het milieu of de verbrandingsovens komen. Ik schat dat dit wel eens miljoenen tasjes op jaarbasis kan schelen.
Even wennen voor de klant en de winkelier. Klanten zullen vaker hun eigen tas meenemen. En winkeliers kunnen er zelfs creatief mee omgaan door een tasje één cent te maken of korting te geven op het artikel. Prima toch?
Ik snap het ook niet. Ik zamel ook alle plastic afzonderlijk in. En volgens mij is het aan winkels zelf om te bepalen wat ze gratis weggeven aan klanten.quote:Op zondag 27 december 2015 17:40 schreef athlonkmf het volgende:
Plastic tasjes herbruik je als pedaalemmerzakje. Plastic verpakkingen gooi je weg. Dus wat doen we hierna? Plastic verpakkingen verbieden.
Succes met het verkopen van artikelen dan.quote:Op zondag 27 december 2015 17:40 schreef athlonkmf het volgende:
Plastic tasjes herbruik je als pedaalemmerzakje. Plastic verpakkingen gooi je weg. Dus wat doen we hierna? Plastic verpakkingen verbieden.
Ik wed dat het gros van de plastic zakken wordt gebruikt als vuilniszak. Schaf je ze af gaan mensen vuilniszakken kopen. Hoeveelheid kunststof zal niet veel veranderen.quote:Op zondag 27 december 2015 17:41 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Een Nederlander houdt van gratis. Dus betalen voor tasjes is een prima maatregel om ervoor te zorgen dat er minder tasjes in het milieu of de verbrandingsovens komen. Ik schat dat dit wel eens miljoenen tasjes op jaarbasis kan schelen.
Even wennen voor de klant en de winkelier. Klanten zullen vaker hun eigen tas meenemen. En winkeliers kunnen er zelfs creatief mee omgaan door een tasje één cent te maken of korting te geven op het artikel. Prima toch?
Een miljard gratis tassen. Dat is echt enorm.quote:Op zondag 27 december 2015 17:42 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb even voor je gegoogeld![]()
Nederlandse supermarkten verkopen jaarlijks 420 miljoen tassen. Daar komen nog eens een miljard gratis tasjes bij.
Die kleine zakjes gebruik ik niet als vuilniszak hoor. Ik koop van die grote met zo'n mooi koord erin.quote:Op zondag 27 december 2015 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik wed dat het gros van de plastic zakken wordt gebruikt als vuilniszak. Schaf je ze af gaan mensen vuilniszakken kopen. Hoeveelheid kunststof zal niet veel veranderen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |