abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 23 december 2015 @ 21:58:27 #1
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158480275
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 58% gewijzigd door Specularium op 23-12-2015 22:38:26 ]
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158480349
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 21:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het is idd een hele vreemd gevormde winkel geworden sinds het Jorisplein gebouwd is.
Vroeger was het gewoon het hoofdgedeelte, de begane grond en kelder een stukje naar de Hellestraat (maar kleiner dan nu) en bij de horloges links was een doorgang naar een soort fietsen een tentengedeelte (waar in de winter de kerstmeuk wel stond), op de plek waar nu zo ongeveer de passage naar het Jorisplein is.
Dit kan ik me eigenlijk niet meer herinneren. Wanneer is het Jorisplein gebouwd?

[ Bericht 0% gewijzigd door Postbus100 op 23-12-2015 22:06:19 ]
Somebody that I used to know
  woensdag 23 december 2015 @ 22:00:38 #3
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158480354
Nog geen verzendbevestiging :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158480615
registreer om deze reclame te verbergen
Nog een oplossing, gebouwen ombouwen tot kantoren en dan La Place houden als bedrijfsrestaurant.
.
pi_158480742
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:07 schreef Fer het volgende:
Nog een oplossing, gebouwen ombouwen tot kantoren en dan La Place houden als bedrijfsrestaurant.
Als ze dan ook gelijk een supermarkt onderin de kelders bouwen, hoef je niet eens meer na je werk nog helemaal langs de AH fietsen/rijden. Kan je dat gewoon gelijk vanuit je werk meenemen. En dan ook gelijk misschien wat kleding, scheelt ook weer tijd. Ow, wacht...
Somebody that I used to know
pi_158481258
quote:
2s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:00 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dit kan ik me eigenlijk niet meer herinneren. Wanneer is het Jorisplein gebouwd?
Rond 2000 ongeveer volgens mij.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158481524
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:07 schreef Fer het volgende:
Nog een oplossing, gebouwen ombouwen tot kantoren en dan La Place houden als bedrijfsrestaurant.
Ik denk dat een soort grote shop in shop bij de meeste filialen de beste kans maakt, wat dat betreft heeft Vanderveen in Assen dat bijtijds gedaan, dat is al jaren één grote shop-in-shop terwijl het vroeger een zelfstandig warenhuis was (waarbij V&D als "concurrent" aan de overkant van het plein zit).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 23 december 2015 @ 22:32:59 #8
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158481848
Ik denk dat V&D een doorstart maakt met enkel de winkels in de grote steden. Failliet is een handige manier om van personeel af te komen natuurlijk.
pi_158481882
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:32 schreef Hexagon het volgende:
Ik denk dat V&D een doorstart maakt met enkel de winkels in de grote steden. Failliet is een handige manier om van personeel af te komen natuurlijk.
Helemaal als een groot deel van je personeel al een jaar of 35 in dienst is.... die zijn duur.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 23 december 2015 @ 22:35:20 #10
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158481951
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:33 schreef Leandra het volgende:

[..]

Helemaal als een groot deel van je personeel al een jaar of 35 in dienst is.... die zijn duur.
Zeker, voor hen is het erg zuur. Maar ik denk dat het de enige manier is om het merk V&D nog te kunnen laten voortbestaan.
pi_158482038
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:33 schreef Leandra het volgende:

[..]

Helemaal als een groot deel van je personeel al een jaar of 35 in dienst is.... die zijn duur.
Ze schijnen wel de best betaalde verkoopmedewerkers van de winkelstraat te zijn geweest.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 22:43:25 #12
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158482270
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:37 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ze schijnen wel de best betaalde verkoopmedewerkers van de winkelstraat te zijn geweest.
Als je vanaf 1980 je jaarlijkse verhogingen en inflatieaanpassingen hebt gehad dan zullen ze idd op een heel aardig salaris voor een verkoopmedewerker zitten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 23 december 2015 @ 22:44:02 #13
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158482299
Zet lekker 16 jarige neer. ^O^
Dan heb je je 3e ondergang binnen de kortste tijd
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 22:45:16 #14
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158482372
:X Specularium had m al gedaan :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 23 december 2015 @ 22:45:51 #15
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158482400
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:44 schreef Zelfscanner het volgende:
Zet lekker 16 jarige neer. ^O^
Dan heb je je 3e ondergang binnen de kortste tijd
Nou ja, het is niet alsof ze advies geven oid. Ze rekenen gewoon af. Dat kan iemand van 16 ook. Beter nog, elke keer als ik een vraag heb halen ze toch de filiaalmanager erbij :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 22:46:09 #16
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158482414
De regering moet online shoppen verbieden :)

Klinkt dan wel idioot, maar mensen moeten dan wel naar de echte winkel. En eindelijk weer moeite doen om het juiste te vinden.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 22:46:35 #17
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158482430
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:46 schreef Zelfscanner het volgende:
De regering moet online shoppen verbieden :)

Klinkt dan wel idioot, maar mensen moeten dan wel naar de echte winkel. En eindelijk weer moeite doen om het juiste te vinden.
Nooit :( verrader
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 22:47:14 #18
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158482456
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:45 schreef Maraca het volgende:

[..]

Nou ja, het is niet alsof ze advies geven oid. Ze rekenen gewoon af. Dat kan iemand van 16 ook. Beter nog, elke keer als ik een vraag heb halen ze toch de filiaalmanager erbij :')
6 verdiepingen, medelijden met de manager.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 22:47:45 #19
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158482481
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:47 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

6 verdiepingen, medelijden met de manager.
3 :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 22:49:03 #20
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158482543
Als fysieke winkels hetzelfde retourbeleid zouden hanteren als webwinkels met koop op afstand zou dat misschien nog wel kunnen helpen.... een beetje.

Overigens word ik er wel moe van dat bijvoorbeeld H&M in de webshop iets al in de aanbieding kan hebben en in de winkel nog niet, en dan kun je dus ook niet één op één ruilen tegen een grotere maat in de winkel, dan moet je bijbetalen :')
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 23 december 2015 @ 22:50:54 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158482623
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:46 schreef Zelfscanner het volgende:
De regering moet online shoppen verbieden :)

Klinkt dan wel idioot, maar mensen moeten dan wel naar de echte winkel. En eindelijk weer moeite doen om het juiste te vinden.
Het klinkt niet idioot, het is gewoon idioot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 22:51:47 #22
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158482669
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het klinkt niet idioot, het is gewoon idioot.
:')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 22:51:56 #23
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158482676
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:46 schreef Zelfscanner het volgende:
De regering moet online shoppen verbieden :)

Klinkt dan wel idioot, maar mensen moeten dan wel naar de echte winkel. En eindelijk weer moeite doen om het juiste te vinden.
Winkels moeten gewoon iets te bieden hebben dat je online niet zo gemakkelijk krijgt.
  woensdag 23 december 2015 @ 22:53:25 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158482748
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:51 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Winkels moeten gewoon iets te bieden hebben dat je online niet zo gemakkelijk krijgt.
Advies, service, blowjobs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158482840
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:47 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

6 verdiepingen, medelijden met de manager.
Mooie nick. Die dingen ook maar verbieden? Ze gaan maar mooi langs de cassiere :(
  woensdag 23 december 2015 @ 22:56:55 #26
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158482902
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:51 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Winkels moeten gewoon iets te bieden hebben dat je online niet zo gemakkelijk krijgt.
Opper eens iets?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158482917
live muziek, sfeer, ...advies, offline koopjes?
Somebody that I used to know
  woensdag 23 december 2015 @ 22:57:33 #28
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158482931
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Advies, service, blowjobs
Tegenwoordig online chats, gratis nummer bellen of zelf je moeilijkste vraag per whatsapp stellen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158482933
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Advies, service, blowjobs
Bij advies is het dan weer minder als een deel vervolgens online het geadviseerde product elders goedkoper bestelt.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 22:58:35 #30
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158482986
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Advies, service, blowjobs
Of maatwerkproducten. verrassend aanbod, knappe kassameisjes etc.

Valt genoeg te bedenken.
pi_158482987
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:46 schreef Zelfscanner het volgende:
De regering moet online shoppen verbieden :)

Klinkt dan wel idioot, maar mensen moeten dan wel naar de echte winkel. En eindelijk weer moeite doen om het juiste te vinden.
De regering moet jou verbieden.
pi_158483063
Intratuin lijkt het bijvoorbeeld prima te doen wat betreft belevenis. En ze verkopen veel producten die je minder snel online koopt.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:00:52 #33
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158483081
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:58 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

De regering moet jou verbieden.
Dit is het punt dus.
De mensen die de winkelstaat verkloten willen niks van verandering weten.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158483099
Een winkelstraat is geen doel op zich he? Bovendien hing de eenheidsworst mij en veel anderen de keel uit. Wie weet komt er ruimte voor leuke kleinschalige en innoverende alternatieven.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:01:46 #35
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158483120
V&D, terug met de naaimachine afdeling. Naaien kan niet online :)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 23:02:35 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158483147
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:00 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dit is het punt dus.
De mensen die de winkelstaat verkloten willen niks van verandering weten.
De wereld veranderd, wen daar maar aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:03:38 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158483176
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:01 schreef Perrin het volgende:
Een winkelstraat is geen doel op zich he? Bovendien hing de eenheidsworst mij en veel anderen de keel uit. Wie weet komt er ruimte voor leuke kleinschalige en innoverende alternatieven.
De winkelstraten in NL lijken allemaal op elkaar, overal dezelfde ketenwinkels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:03:41 #38
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158483182
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:56 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Opper eens iets?
Dingen die bijvoorbeeld in de winkel op maat gemaakt worden lijkt me zoiets. Dan zal er toch echt een fysiek persoon aan te pas moeten komen en het is zeker iets dat mensen graag willen ivm exclusiviteit.

Maar ook bijvoorbeeld verrassende producten de je zo snel niet op het internet gaat opzoeken. Een van de dingen die de Action zo succesvol maakt is dat het een soort schattenjacht is naar goedkope leuke dingen in een berg troep. Dat maakt die winkel een avontuur op zich.
pi_158483206
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:01 schreef Zelfscanner het volgende:
V&D, terug met de naaimachine afdeling. Naaien kan niet online :)
En ze moeten weer een gamepod met Megadrive+Sonic 2 plaatsen ^O^
  woensdag 23 december 2015 @ 23:04:20 #40
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158483207
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De wereld veranderd, wen daar maar aan.
Nee. Straks is alles online en dan gaan we massaal klagen dat we fysieke winkels willen :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 23:05:05 #41
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158483232
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Nee. Straks is alles online en dan gaan we massaal klagen dat we fysieke winkels willen :')
Dan komen er vanzelf nieuwe winkels dus.
pi_158483237
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De winkelstraten in NL lijken allemaal op elkaar, overal dezelfde ketenwinkels.
Wie weet is dat over 10 jaar helemaal weg en heeft elke stad weer zijn eigen leuke kleine winkeltjes.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:05:13 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158483241
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Nee. Straks is alles online en dan gaan we massaal klagen dat we fysieke winkels willen :')
Wat is jouw probleem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:06:06 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158483274
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:05 schreef Perrin het volgende:

[..]

Wie weet is dat over 10 jaar helemaal weg en heeft elke stad weer zijn eigen leuke kleine winkeltjes.
Of andere leuke tentjes met lekker eten, goede koffie, etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:06:37 #45
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158483295
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:01 schreef Zelfscanner het volgende:
V&D, terug met de naaimachine afdeling. Naaien kan niet online :)
Zelf dingen naaien kan ook al bijna niet meer uit, voor de prijs van een lapje stof en 2 ritsen koop je 3 jurkjes bij de Primark....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158483311
In het oosten, ik geloof Nijverdal, kwam ik een leuk concept tegen waar mensen schapruimte huurden om hun eigen spullen te verkopen.

Veel tweedehands spullen, maar ook handgemaakte dingen, heel afwisselend.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:07:51 #47
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158483350
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is jouw probleem?
Het nageslacht straks moeten vertellen wat wij mensen allemaal hebben aangericht.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 23:15:25 #48
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158483694
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:07 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Het nageslacht straks moeten vertellen wat wij mensen allemaal hebben aangericht.
Zelfscanners vooral.... zelfscannen is toch een beetje de online afrekenen variant in de supermarkt natuurlijk ;)
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158483708
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:07 schreef Perrin het volgende:
In het oosten, ik geloof Nijverdal, kwam ik een leuk concept tegen waar mensen schapruimte huurden om hun eigen spullen te verkopen.

Veel tweedehands spullen, maar ook handgemaakte dingen, heel afwisselend.
In Groningen heb je ook zoiets: MijnTafel. Kunnen lokale ondernemers en particulieren een tafeltje huren, verkoopt de winkel hun spullen (er wordt geregistreerd van wie wat is) en krijgt de lokale ondernemer de opbrengst. Is een combi van een betere tweedehands winkel en lokale specialiteiten. En steeds weer verrassend :) Heb daar zelf bijvoorbeeld een potje honing van een imker gekocht.

http://groningen.mijntafel.nl/
Somebody that I used to know
  woensdag 23 december 2015 @ 23:18:09 #50
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158483811
Primark, AH, Hema, McDonalds, Kruidvat, VanHaren. Dat blijft nog over.

Xenos ook wel.

Omvallers: Bristol, Coolcat, Telefoonwinkels, Sport2000, Boekenvoordeel.

Zara wil ik gewoon failliet hebben.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 23:19:27 #51
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158483858
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:15 schreef Leandra het volgende:

[..]

Zelfscanners vooral.... zelfscannen is toch een beetje de online afrekenen variant in de supermarkt natuurlijk ;)
Zal je steeds meer zien ook.

Echter, een tijdje was het idee om personeel daarmee te besparen. Maar nu moet je de scanner aan de kassamiep geven.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 23:19:43 #52
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158483872
quote:
2s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:15 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

In Groningen heb je ook zoiets: MijnTafel. Kunnen lokale ondernemers en particulieren een tafeltje huren, verkoopt de winkel hun spullen (er wordt geregistreerd van wie wat is) en krijgt de lokale ondernemer de opbrengst. Is een combi van een betere tweedehands winkel en lokale specialiteiten. En steeds weer verrassend :) Heb daar zelf bijvoorbeeld een potje honing van een imker gekocht.

http://groningen.mijntafel.nl/
Leuk concept!
En nooit gezeik met afdingen (wat met tweedehands nog wel eens wil gebeuren), want degenen die de verkoop afhandelen zijn niet de verkopers.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 23 december 2015 @ 23:20:33 #53
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158483911
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:19 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Zal je steeds meer zien ook.

Echter, een tijdje was het idee om personeel daarmee te besparen. Maar nu moet je de scanner aan de kassamiep geven.
En toch bespaart het personeel... dus weer een baan minder.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 23 december 2015 @ 23:20:47 #54
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158483923
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:07 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Het nageslacht straks moeten vertellen wat wij mensen allemaal hebben aangericht.
Zelfscanners brengen het pleziertje van in de rij staan bij het lekkerste kassameisje in gevaar.
  Eindredactie Games woensdag 23 december 2015 @ 23:25:48 #55
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158484141
quote:
2s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:15 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

In Groningen heb je ook zoiets: MijnTafel. Kunnen lokale ondernemers en particulieren een tafeltje huren, verkoopt de winkel hun spullen (er wordt geregistreerd van wie wat is) en krijgt de lokale ondernemer de opbrengst. Is een combi van een betere tweedehands winkel en lokale specialiteiten. En steeds weer verrassend :) Heb daar zelf bijvoorbeeld een potje honing van een imker gekocht.

http://groningen.mijntafel.nl/
Wat je in Amsterdam genoeg had, en allemaal niet overleefden
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games woensdag 23 december 2015 @ 23:26:18 #56
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158484158
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Zelfscanners brengen het pleziertje van in de rij staan bij het lekkerste kassameisje in gevaar.
De eerste AH's heb je al zonder kassameisjes. En veel sneller dat het gaat (not.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  woensdag 23 december 2015 @ 23:26:54 #57
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158484187
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:20 schreef Leandra het volgende:

[..]

En toch bespaart het personeel... dus weer een baan minder.
Waar bespaar je personeel? Ze zitten er immers nog steeds om je scanner aan te pakken.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 23:27:32 #58
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158484213
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Zelfscanners brengen het pleziertje van in de rij staan bij het lekkerste kassameisje in gevaar.
En dan straks bij de zelfscan kassa in de rij staan :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158484249
quote:
4s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:25 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Wat je in Amsterdam genoeg had, en allemaal niet overleefden
Wie weet worden dit soort initiatieven ook in Amsterdam levensvatbaarder als de vaste lasten van detailhandelaren omlaag gaan?
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:30:37 #60
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158484342
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:26 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Waar bespaar je personeel? Ze zitten er immers nog steeds om je scanner aan te pakken.
Hoeveel? Als er nu één personeelslid zit (dat ondertussen ook nog andere dingen doet), waar anders twee caissières zouden zitten, dan bespaar je al één personeelslid.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158484400
quote:
4s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:26 schreef donald_dick het volgende:

[..]

De eerste AH's heb je al zonder kassameisjes. En veel sneller dat het gaat (not.
Dat komt doordat mensen boven de veertig het niet snappen.
Tap tap tap
  Moderator woensdag 23 december 2015 @ 23:32:56 #62
231857 crew  Housekeeper
Ik kies bewust
pi_158484440
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:26 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Waar bespaar je personeel? Ze zitten er immers nog steeds om je scanner aan te pakken.
Nope. Ik was laatst bij een AH in Assen. Na het scannen hang je de scanner in een paal. Scan je je bonuskaart vervolgens bij de betaalpaal. Je kunt eventueel een steekproef krijgen. Na betalen krijg je een bon. Die laat je weer scannen voor het poortje en weg ben je :P

Dat jij dat niet weet met jouw username, onderschrift en UI _O-
Hier had jouw advertentie kunnen staan. Meer info via DM.
pi_158484450
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:32 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dat komt doordat mensen boven de veertig het niet snappen.
En dat je toch moet controleren of er niet allerlei spul onafgerekend naar buiten gaat
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 23 december 2015 @ 23:34:52 #64
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158484526
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:32 schreef Housekeeper het volgende:

[..]

Nope. Ik was laatst bij een AH in Assen. Na het scannen hang je de scanner in een paal. Scan je je bonuskaart vevolgens bij de betaalpaal. Je kunt eventueel een steekproef krijgen. Na betalen krijg je een bon. Die laat je weer scannen voor het poortje en weg ben je :P

Dat jij dat niet weet met jouw username, onderschrift en UI _O-
Alleen bij AH. Jumbo, Deka en zo niet.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158484549
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 21:20 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik realiseerde me in de lift van V&D Amersfoort pas dat die lift er nog precies hetzelfde uitzag als toen mijn oudste 22 jaar geleden in de wandelwagen zat....

Verder vind ik dat glas in lood boven de roltrappen prachtig, er zijn best wat dingen in die winkel die gewoon mogen blijven zoals ze zijn, de trappen en lift in het hoofdgebouw bijvoorbeeld, en de trappen en lift in het stuk aan de Hellestraat, die bij LaPlace boven uitkomen weer niet :')
Zit er een trap en lift aan de hellestraat kant? :o

:')
  Moderator woensdag 23 december 2015 @ 23:36:00 #66
231857 crew  Housekeeper
Ik kies bewust
pi_158484569
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:34 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Alleen bij AH. Jumbo, Deka en zo niet.
Kwestie van tijd. Het is een simpel rekensommetje: derving vs personeelskosten. :Y
Hier had jouw advertentie kunnen staan. Meer info via DM.
  Eindredactie Games woensdag 23 december 2015 @ 23:36:44 #67
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158484587
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:32 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dat komt doordat mensen boven de veertig het niet snappen.
Het werkt alleen sneller als je meer dan 15 stuks aan boodschappen hebt. Daaronder zijn de controlecomputers veels te traag.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games woensdag 23 december 2015 @ 23:37:42 #68
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158484644
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:32 schreef Housekeeper het volgende:

[..]

Nope. Ik was laatst bij een AH in Assen. Na het scannen hang je de scanner in een paal. Scan je je bonuskaart vervolgens bij de betaalpaal. Je kunt eventueel een steekproef krijgen. Na betalen krijg je een bon. Die laat je weer scannen voor het poortje en weg ben je :P

Dat jij dat niet weet met jouw username, onderschrift en UI _O-
iemand moet de scanners weer terugplaatsen, mensen lastig vallen voor controles en domme vragen beantwoorden :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158484650
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:33 schreef Perrin het volgende:

[..]

En dat je toch moet controleren of er niet allerlei spul onafgerekend naar buiten gaat
Nee, het gaat net zoals bij de XL waar je met een scanner betaalt. Er staat volgens mij iemand die steekproefsgewijs mensen controleert. Bij de XL ben ik een paar keer achter elkaar de sjaak geweest :') en bij de xl kun je ook alleen naar buiten door de barcode op de bon bij het paaltje te scannen. Maar die AH to go's zijn klein, krap en chaotisch en hysterisch en iedereen heeft haast, dus dat is een beetje een rommeltje.
Tap tap tap
  Moderator woensdag 23 december 2015 @ 23:39:02 #70
231857 crew  Housekeeper
Ik kies bewust
pi_158484718
quote:
4s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:37 schreef donald_dick het volgende:

[..]

iemand moet de scanners weer terugplaatsen, mensen lastig vallen voor controles en domme vragen beantwoorden :P
Ja helemaal zonder personeel kan het natuurlijk niet :D
Hier had jouw advertentie kunnen staan. Meer info via DM.
pi_158484752
quote:
4s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:36 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Het werkt alleen sneller als je meer dan 15 stuks aan boodschappen hebt. Daaronder zijn de controlecomputers veels te traag.
Ja, precies. Op het station koopt iedereen een of twee dingen en willen ze gewoon hun trein halen. Als er dan iemand voor je loopt te kloten duurt het al te lang.
In Engeland een paar jaar geleden lopen kloten :X snapte er geen zak van. Maar daar zie je het ook steeds meer, zelfs bij de Boots.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 23:40:11 #72
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158484761
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:39 schreef Housekeeper het volgende:

[..]

Ja helemaal zonder personeel kan het natuurlijk niet :D
Gelukkig maar
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158484824
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:00 schreef Maraca het volgende:
Nog geen verzendbevestiging :P
Oh jij hebt echt wat besteld bij V&D waar je op wacht :o
pi_158484847
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:41 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Oh jij hebt echt wat besteld bij V&D waar je op wacht :o
Living on the edge.
Tap tap tap
  Eindredactie Games woensdag 23 december 2015 @ 23:42:37 #75
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158484850
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:39 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, precies. Op het station koopt iedereen een of twee dingen en willen ze gewoon hun trein halen. Als er dan iemand voor je loopt te kloten duurt het al te lang.
In Engeland een paar jaar geleden lopen kloten :X snapte er geen zak van. Maar daar zie je het ook steeds meer, zelfs bij de Boots.
Ow, dan moet je toch je zakje ophangen en dan 1 voor 1 scannen? Dat systeem zie ik steeds vaker in Amerika en ik snap er de ballen van :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158484870
quote:
2s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:15 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

In Groningen heb je ook zoiets: MijnTafel. Kunnen lokale ondernemers en particulieren een tafeltje huren, verkoopt de winkel hun spullen (er wordt geregistreerd van wie wat is) en krijgt de lokale ondernemer de opbrengst. Is een combi van een betere tweedehands winkel en lokale specialiteiten. En steeds weer verrassend :) Heb daar zelf bijvoorbeeld een potje honing van een imker gekocht.

http://groningen.mijntafel.nl/
Hier in Eindhoven iets soortgelijks geweest. Niet overleefd.
  Eindredactie Games woensdag 23 december 2015 @ 23:44:04 #77
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158484902
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Living on the edge.
ik wilde gisteravond iets van 170 euro bestellen, maar ik moest kakken en daarna ben ik gaan douchen en straal vergeten. Werd om 3 uur wakker en toen herinnerde ik het mij ineens, maar ik wilde mijn vrouw niet wakker maken en ben maar gaan doortukken om vervolgens een lege website aan te treffen.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  woensdag 23 december 2015 @ 23:44:06 #78
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158484905
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:41 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Oh jij hebt echt wat besteld bij V&D waar je op wacht :o
Ze kan beter wat onder de armen meenemen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158484941
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Living on the edge.
Het is wat
pi_158484994
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:34 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Alleen bij AH. Jumbo, Deka en zo niet.
Jumbo heeft dat ook.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 23 december 2015 @ 23:48:01 #81
862 Arcee
Look closer
pi_158485055
quote:
4s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:44 schreef donald_dick het volgende:
ik wilde gisteravond iets van 170 euro bestellen, maar ik moest kakken en daarna ben ik gaan douchen en straal vergeten. Werd om 3 uur wakker en toen herinnerde ik het mij ineens, maar ik wilde mijn vrouw niet wakker maken en ben maar gaan doortukken om vervolgens een lege website aan te treffen.
Juist, schijten gaat altijd voor.
pi_158485106
quote:
4s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:42 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ow, dan moet je toch je zakje ophangen en dan 1 voor 1 scannen? Dat systeem zie ik steeds vaker in Amerika en ik snap er de ballen van :P
Weet ik het, het was in zo'n mini Tesco op een station, chaos alom, als je je bewoog stootte je een rek chips om, er lagen overal plastic tasjes en bonnetjes, ik moest de boodschappen eerst op een soort weegschaal aan de linkerkant leggen en dan scannen en rechts in het tasje doen, maar daar had iemand anders z'n rotzooi al neergelegd en er lagen al allemaal tasjes die je dan uit elkaar moest halen, en dan pakte dat ding m'n pas niet en ondertussen willen er mensen langs die lopen te duwen en te zuchten en komt er zo'n knakker die amper Engels kan kijken wat het probleem is. Bij de grotere winkels ging het de vorige keer beter.
Tap tap tap
pi_158485147
quote:
4s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:44 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ik wilde gisteravond iets van 170 euro bestellen, maar ik moest kakken en daarna ben ik gaan douchen en straal vergeten. Werd om 3 uur wakker en toen herinnerde ik het mij ineens, maar ik wilde mijn vrouw niet wakker maken en ben maar gaan doortukken om vervolgens een lege website aan te treffen.
O dat heb ik ook altijd, dan ben ik aan het opruimen ofzo en moet ik naar de wc. En die avond vraag ik me af waarom m'n tas en schoenen op de wc staan maar die was ik dus net aan het opruimen toen ik moest.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 23:53:18 #84
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158485240
Medewerk loze jumbo?
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Eindredactie Games woensdag 23 december 2015 @ 23:59:24 #85
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158485479
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:50 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O dat heb ik ook altijd, dan ben ik aan het opruimen ofzo en moet ik naar de wc. En die avond vraag ik me af waarom m'n tas en schoenen op de wc staan maar die was ik dus net aan het opruimen toen ik moest.
scheiten is belangrijk. the circle of life!
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 00:00:50 #86
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158485540
Het ministerie gaat helpen _O-
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158485679
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 00:00 schreef Zelfscanner het volgende:
Het ministerie gaat helpen _O-
Het is een systeemwinkel. De maatschappij gaat ten onder zonder V&D. Bailout! Sun Capital onteigenen en van V&D het Rijksstaatswarenhuis maken. Want het is een grondrecht dat elke middelgrote stad een warenhuis heeft!
:P
pi_158485819
http://www.omroepbrabant.(...)+kortingsbonnen.aspx

quote:
Eindhovenaar start actie om V&D-cadeaubonnen om te ruilen voor kortingsbonnen

EINDHOVEN - Ferry van den Broek uit Eindhoven heeft woensdag een speciale ruilactie op touw gezet voor V&D-cadeaubonnen. Dat meldde hij aan Omroep Brabant.

Van den Broek is raadslid in Eindhoven en tevens oprichter van het bedrijf MysteryDining. Bij dat bedrijf kun je een verrassingsmenu bestellen in een onbekend restaurant.

Het raadslid zegt dat iedereen een V&D-bon bij zijn bedrijf kan omwisselen voor een kortingsbon van MysteryDining met dezelfde waarde. Hij doet dit op eigen initiatief; er zijn geen afspraken gemaakt met V&D.

Actie om naamsbekendheid
De V&D-bonnen kunnen tot 10 januari worden omgewisseld. Een dag later worden alle kortingsbonnen naar de klanten gestuurd, zegt Van den Broek. Vervolgens kunnen er etentjes worden geboekt.

Tegen Omroep Brabant zei Van den Broek dat hij met de actie is begonnen om zo naamsbekendheid te krijgen met zijn bedrijf. Hij geeft niet aan hoeveel bonnen hij kan omwisselen; de Eindhovenaar kijkt naar eigen zeggen hoe de actie loopt.
Ben benieuwd hoe snel hij die actie weer afblaast. :P
pi_158485862
Net een horloge gekocht bij V&D dinsdag :') . Ga 'm maar terugbrengen denk ik i.v.m. garantie bij faillissement.
pi_158485944
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Advies, service, blowjobs
Daar zeg je wat, gewoon megabordelen van maken zoals in Duitsland.

prostitution206_v-ARDFotogalerie.jpg
pi_158485969
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 00:10 schreef bombmannl het volgende:
Net een horloge gekocht bij V&D dinsdag :') . Ga 'm maar terugbrengen denk ik i.v.m. garantie bij faillissement.
Tsja je geld krijg je nu ook al niet meer terug. En ik denk dat je qua garantie bij de fabriek terecht kunt ofzo. (Hoop ik voor je in ieder geval.)
  donderdag 24 december 2015 @ 00:16:34 #92
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_158486088
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Zelfscanners brengen het pleziertje van in de rij staan bij het lekkerste kassameisje in gevaar.
Meoah bij mij had je de afgelopen jaren alleen keus tussen hoofddoek A, B of C dus dat zal ik niet zo missen :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_158486400
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:35 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Zit er een trap en lift aan de hellestraat kant? :o

:')
Ja :D
En nee, die is niet nieuw, die zit er al minimaal 35 jaar (maar ik denk langer).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158486889
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 00:13 schreef Operc het volgende:

[..]

Tsja je geld krijg je nu ook al niet meer terug. En ik denk dat je qua garantie bij de fabriek terecht kunt ofzo. (Hoop ik voor je in ieder geval.)
:{

Anders leuk ¤230 door me neus geboord :')
pi_158487075
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 00:45 schreef bombmannl het volgende:

[..]

:{

Anders leuk ¤230 door me neus geboord :')
Voor ¤ 230 zal het wel een fatsoenlijk merk zijn geweest, dus dan kun je voor garantie gewoon bij de fabrikant of importeur terecht.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158487598
Het is al decennia lang een aflopende zaak. Gauw laten ploffen die hap.
pi_158487816
Een uitstraling en service van een Zeeman, prijzen van een Bijenkorf. Dure merkkleding willekeurig op rekken gesodemieterd. Een wirwar van artikelen ongestructureerd verspreid. Personeel die niks weet, en klanten liever ziet gaan als komen en net zo ordinair en onbeschoft is als dat van het GVB.
En dan de schuld geven aan internet en de warme zomer.....
Daar is geen redden meer aan.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_158487942
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 00:25 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja :D
En nee, die is niet nieuw, die zit er al minimaal 35 jaar (maar ik denk langer).
Nog nooit gezien in al die jaren :') ik ga altijd naar boven via die trapgat om de lift. Met verzakte treden :') of roltrap. :P
pi_158488039
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:37 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee, het gaat net zoals bij de XL waar je met een scanner betaalt. Er staat volgens mij iemand die steekproefsgewijs mensen controleert. Bij de XL ben ik een paar keer achter elkaar de sjaak geweest :') en bij de xl kun je ook alleen naar buiten door de barcode op de bon bij het paaltje te scannen. Maar die AH to go's zijn klein, krap en chaotisch en hysterisch en iedereen heeft haast, dus dat is een beetje een rommeltje.
Op het station doe ik het altijd. Maar dan heb je een paar dingen. In supermarkt heb ik helemaal geen zin om met zo'n zelfscanner rond te lopen of zelf alles te gaan scannen :') Daar schiet ik toch niets mee op
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_158488181
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 01:39 schreef Injetta het volgende:
Een uitstraling en service van een Zeeman, prijzen van een Bijenkorf. Dure merkkleding willekeurig op rekken gesodemieterd. Een wirwar van artikelen ongestructureerd verspreid. Personeel die niks weet, en klanten liever ziet gaan als komen en net zo ordinair en onbeschoft is als dat van het GVB.
En dan de schuld geven aan internet en de warme zomer.....
Daar is geen redden meer aan.
Ze hadden gewoon meer kleuren kussentjes in het assortiment moeten opnemen. Plus een verkoopcursus natuurlijk - iets van 'doe en denk richting klant'.
pi_158488282
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:00 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dit is het punt dus.
De mensen die de winkelstaat verkloten willen niks van verandering weten.
Er zijn ook mensen die niet zo makkelijk naar de winkel kunnen hoor, dan is online shoppen
vaak een zegen :Y maar daar dacht je natuurlijk ook niet bij na :')
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_158488836
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:18 schreef Zelfscanner het volgende:
Primark, AH, Hema, McDonalds, Kruidvat, VanHaren. Dat blijft nog over.

Xenos ook wel.

Omvallers: Bristol, Coolcat, Telefoonwinkels, Sport2000, Boekenvoordeel.

Zara wil ik gewoon failliet hebben.
Achter Zara zit Inditex, een heul groot Spaans concern. Die hebben inmiddels hun vingers zo diep in de pap zitten ver in de productieketen dat het nog een hele lange tijd kan duren. Zeg nooit nooit maar de kans is uiterst klein. Net als IKEA hun eigen bossen heeft voor het hout van de meubels. Ze kunnen alles zelf bepalen en V&D is afhankelijk van wat hun inkopers op de kop konden tikken. Zara kan zelf produceren en met 1 druk op de knop de productie stilzetten en binnen no-time weer iets nieuws hebben hangen. Overigens schreeuwt de webshop van Zara (ik ben geen fan, dus er nu voor de eerste keer op geweest :') ) nergens aanbieding aanbieding in tegenstelling tot veel andere winkels...
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158488852
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 01:39 schreef Injetta het volgende:
Dure merkkleding willekeurig op rekken gesodemieterd. Een wirwar van artikelen ongestructureerd verspreid.
De structuur snap ik nog wel. Maar veel winkels zijn verouderd van binnen. Ik snap dat dat enorme sloten aan geld kost om op te frissen maar als merk wil je ook een bepaald imago uitstralen lijkt mij.

Bijvoorbeeld Bijenkorf Amsterdam ben ik laatst geweest dat is ook armoe troef. Parterre ziet er nog wel netjes uit (recent verbouwd) maar daarboven is het soms echt matig hoe artikelen gepresenteerd zijn. En dat op 6 etages. Wil nog een keer andere Bijenkorf checken maar die gaan hele dure producten die onaantrekkelijk / oubollige winkelrekken gepresenteerd zijn niet blijven verkopen nu er ook concurrentie komt van Hausmann en andere premium retailers.

Van de andere kant: Men at Work zat in Eindhoven in de Piazza in een heel hippe winkel met roltrap (waar nu Zara zit) en die hebben het zaakje ook weer verkast, terwijl dat ook een best vooruitstrevend winkelinterieur was. Enige winkel die ik ken met hip volk in het centrum is The Sting, met echt een hele grote winkel waar ook echt altijd kopend volk is (maar niet mijn smaak en matige kwaliteit afwerking vd kleding vind ik).
Friettent dikke Willie, met Willie
  donderdag 24 december 2015 @ 04:59:05 #104
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_158488982
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 03:34 schreef W00fer het volgende:

[..]

Achter Zara zit Inditex, een heul groot Spaans concern. Die hebben inmiddels hun vingers zo diep in de pap zitten ver in de productieketen dat het nog een hele lange tijd kan duren. Zeg nooit nooit maar de kans is uiterst klein. Net als IKEA hun eigen bossen heeft voor het hout van de meubels. Ze kunnen alles zelf bepalen en V&D is afhankelijk van wat hun inkopers op de kop konden tikken. Zara kan zelf produceren en met 1 druk op de knop de productie stilzetten en binnen no-time weer iets nieuws hebben hangen. Overigens schreeuwt de webshop van Zara (ik ben geen fan, dus er nu voor de eerste keer op geweest :') ) nergens aanbieding aanbieding in tegenstelling tot veel andere winkels...
Zara is een toonbeeld van hoe het we moet. Snap niet waarom iemand dat failliet zou willen zien.
Ten percent faster with a sturdier frame
pi_158489154
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Zelfscanners brengen het pleziertje van in de rij staan bij het lekkerste kassameisje in gevaar.
Geheel niet. Als je bij zelf scannen een mooie dame ziet kun je altijd zorgen dat er iets mis gaat met het apparaat en krijg je persoonlijke hulp. En.....je staat niet voor haar in de rij.
pi_158489160
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 03:42 schreef W00fer het volgende:

[..]

De structuur snap ik nog wel. Maar veel winkels zijn verouderd van binnen. Ik snap dat dat enorme sloten aan geld kost om op te frissen maar als merk wil je ook een bepaald imago uitstralen lijkt mij.

Bijvoorbeeld Bijenkorf Amsterdam ben ik laatst geweest dat is ook armoe troef. Parterre ziet er nog wel netjes uit (recent verbouwd) maar daarboven is het soms echt matig hoe artikelen gepresenteerd zijn. En dat op 6 etages. Wil nog een keer andere Bijenkorf checken maar die gaan hele dure producten die onaantrekkelijk / oubollige winkelrekken gepresenteerd zijn niet blijven verkopen nu er ook concurrentie komt van Hausmann en andere premium retailers.

Van de andere kant: Men at Work zat in Eindhoven in de Piazza in een heel hippe winkel met roltrap (waar nu Zara zit) en die hebben het zaakje ook weer verkast, terwijl dat ook een best vooruitstrevend winkelinterieur was. Enige winkel die ik ken met hip volk in het centrum is The Sting, met echt een hele grote winkel waar ook echt altijd kopend volk is (maar niet mijn smaak en matige kwaliteit afwerking vd kleding vind ik).
Bijenkorf zit nog in een transitie fase volgens mij. Dus daarboven zal het nog veranderen. The Sting is inderdaad iets bijzonders. Blijkbaar weet men steeds weer de jonge markt te trekken.
pi_158489162
Vroeger had je ook nog de Bonneterie. Daarvan voelde je dan ook aan dat men het niet meer helemaal begreep.
  donderdag 24 december 2015 @ 07:58:30 #108
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158489475
hoe zit het met paradigit in de vend gaat dat nog door
pi_158489540
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 07:58 schreef KingRadler het volgende:
hoe zit het met paradigit in de vend gaat dat nog door
Waarom zouden ze dat nog doen? Kost weer ettelijke tonnen aan verbouwingskosten en levert niets op.
ElectricCity en Dixons hebben er ook al (tevergeefs) ingezeten.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158489558
Vlak voor kerst is wel de beste tijd om failliet te gaan als detailhandelszaak..
De verkopen zijn nu net allemaal binnen. De slappe periode januari en februari komt eraan.

En je hoeft nu niet meer zelf te balansen. En de salarissen van de laatste vierwekenperiode hoef je niet meer te betalen. Dit jaar heeft zelfs een 53-ste week, zodat de grootwinkelbedrijven dit jaar ook nog een (fysiek) extra loonweek moeten uitbetalen.
pi_158489594
quote:
6s.gif Op donderdag 24 december 2015 02:00 schreef k_man het volgende:

[..]

Ze hadden gewoon meer kleuren kussentjes in het assortiment moeten opnemen. Plus een verkoopcursus natuurlijk - iets van 'doe en denk richting klant'.
finkers ^O^
Hooray for boobies!
  donderdag 24 december 2015 @ 08:24:42 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158489639
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:15 schreef Idisrom het volgende:
Vlak voor kerst is wel de beste tijd om failliet te gaan als detailhandelszaak..
De verkopen zijn nu net allemaal binnen. De slappe periode januari en februari komt eraan.

En je hoeft nu niet meer zelf te balansen. En de salarissen van de laatste vierwekenperiode hoef je niet meer te betalen. Dit jaar heeft zelfs een 53-ste week, zodat de grootwinkelbedrijven dit jaar ook nog een (fysiek) extra loonweek moeten uitbetalen.
Je kan je niet aan de indruk onttrekken dat men heel bewust dit allemaal zo gedaan heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158489665
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan je niet aan de indruk onttrekken dat men heel bewust dit allemaal zo gedaan heeft.
De investeerder zal zo wel gedacht moeten hebben. Waarschijnlijk had V&D zelfs in deze laatste periode nog steeds extern geld nodig. Vandaar ook de nadruk in de persberichten op het zachte weer in de cruciale november- en decembermaand.
Ik denk dat de investeerder gedacht heeft: "Als er zelfs in deze periode nog geld ingepompt moet worden, hoe erg moet het straks in januari en februari dan wel niet zijn".
  donderdag 24 december 2015 @ 08:28:32 #114
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_158489666
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan je niet aan de indruk onttrekken dat men heel bewust dit allemaal zo gedaan heeft.
Sun Capital staat er min of meer om bekend bedrijven leeg te zuigen. Om de dus verkregen winst uit te keren richting hun investeerders.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  donderdag 24 december 2015 @ 08:28:44 #115
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158489670
De regering gaat zich ermee bemoeien zie ik
http://www.nu.nl/vd/41880(...)n-met-doorstart.html

Ben benieuwd wat die dan willen doen. Geld gaan steken in een slecht lopende warenhuisketen?
  donderdag 24 december 2015 @ 08:29:23 #116
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158489679
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:19 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

finkers ^O^
Die kan losgaan tijdens de oudejaarsconference :D
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158489699
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:28 schreef Hexagon het volgende:
De regering gaat zich ermee bemoeien zie ik
http://www.nu.nl/vd/41880(...)n-met-doorstart.html

Ben benieuwd wat die dan willen doen. Geld gaan steken in een slecht lopende warenhuisketen?
10.000 uitkeringen a¤1000 gaat ons 10 miljoen per maand kosten.
  donderdag 24 december 2015 @ 08:32:36 #118
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158489701
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:28 schreef Hexagon het volgende:
De regering gaat zich ermee bemoeien zie ik
http://www.nu.nl/vd/41880(...)n-met-doorstart.html

Ben benieuwd wat die dan willen doen. Geld gaan steken in een slecht lopende warenhuisketen?
Sun Capital heeft niet voor niks de stekker eruit getrokken. Ze zagen ook dat ze geld zaten te gooien in een bodemloze put (hoe die tot stand is gekomen en welke rol ze daar zelf in hebben gespeeld, laat ik even buiten beschouwing). Zit er eigenlijk niet op te wachten dat het kabinet vervolgens zoveel geld erin stopt.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 08:36:14 #119
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158489719
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:32 schreef hoas het volgende:

[..]

10.000 uitkeringen a¤1000 gaat ons 10 miljoen per maand kosten.
V&D heeft 40 miljoen nodig. Met natuurlijk geen garantie dat het nu wel goed gaat komen. Dan heb je straks in een worst case scenario 40 miljoen erin gepompt en vervolgens mag je nog die uitkeringen gaan betalen.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 08:44:38 #120
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158489787
daar gaat onze belasting centen.
heb liever dat er geld word gestoken in sociaal plan. vend is niet meer te redden.
pi_158489807
Toch vreemd dat wij zojuist een vipcard op de mat kregen voor 15% korting tot 31 december, die krijg je zo snel niet gedrukt, tenzij voorkennis.
  donderdag 24 december 2015 @ 08:47:28 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158489812
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:28 schreef Hexagon het volgende:
De regering gaat zich ermee bemoeien zie ik
http://www.nu.nl/vd/41880(...)n-met-doorstart.html

Ben benieuwd wat die dan willen doen. Geld gaan steken in een slecht lopende warenhuisketen?
De incompetentie van de overheid is ongelofelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158489819
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:46 schreef hoas het volgende:
Toch vreemd dat wij zojuist een vipcard op de mat kregen voor 15% korting tot 31 december, die krijg je zo snel niet gedrukt, tenzij voorkennis.
Die dingen worden weken vantevoren gedrukt en klaargelegd, dat is niet iets wat je een paar dagen voor kerst even vlug tussendoor doet.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 24 december 2015 @ 08:50:08 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158489831
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:46 schreef hoas het volgende:
Toch vreemd dat wij zojuist een vipcard op de mat kregen voor 15% korting tot 31 december, die krijg je zo snel niet gedrukt, tenzij voorkennis.
Korting in de winkel of in de online shop?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 08:50:40 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158489834
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:44 schreef KingRadler het volgende:
heb liever dat er geld word gestoken in sociaal plan. vend is niet meer te redden.
Prima, maar geen belastinggeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158489839
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Korting in de winkel of in de online shop?
9 van de 10 keer is in beide geldig, maar ja sinds gisteren
pi_158489848
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:51 schreef F1gamer het volgende:

[..]

9 van de 10 keer is in beide geldig, maar ja sinds gisteren
Men kan niet eens wat uitleg geven op die site.......
  donderdag 24 december 2015 @ 08:53:57 #128
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158489852
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:52 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Men kan niet eens wat uitleg geven op die site.......
Nee, dat vind ik ook zo vreemd :? Wel interviews geven in alle kranten, maar even op je website zetten wat men kan verwachten is blijkbaar teveel gevraagd.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158489870
Zoals duidelijk geven over lopende online bestellingen.
  donderdag 24 december 2015 @ 08:57:56 #130
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158489883
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:55 schreef F1gamer het volgende:
Zoals duidelijk geven over lopende online bestellingen.
Die van mij zou vandaag komen _O- Communicatie van V&D erover: nihil. Ook geen verzendbevestiging ontvangen, dus ga er niet vanuit dat ik vandaag nog iets krijg :P Maar dat stoort me ook wel behoorlijk. Als je niet kan leveren prima, dat overleef ik wel. Maar zeg iets! Nu heb je klantenservice die (tegen mij) zegt dat ze wel gaan leveren en tegen anderen zeggen ze dat ze niet gaan leveren. Daar ben ik een beetje allergisch voor :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158489888
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Korting in de winkel of in de online shop?
Beide
  donderdag 24 december 2015 @ 09:00:15 #132
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158489900
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:58 schreef hoas het volgende:

[..]

Beide
Zo heel raar is het toch niet dat je die krijgt? Die sturen ze zo vaak rond.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 09:09:16 #133
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158489965
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 23:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Hier in Eindhoven iets soortgelijks geweest. Niet overleefd.
Nou, we hebben in Eindhoven nog steeds zoiets en het bestaat ook al een tijdje: http://www.onzekraam.nl/

Weliswaar niet op dure centrum-locaties en het is ook helemaal niet gezegd dat dit de redding is, maar wel een initiatief dat wat mij betreft een kansje verdient.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 09:11:13 #134
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158489986
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:28 schreef Hexagon het volgende:
De regering gaat zich ermee bemoeien zie ik
http://www.nu.nl/vd/41880(...)n-met-doorstart.html

Ben benieuwd wat die dan willen doen. Geld gaan steken in een slecht lopende warenhuisketen?
Ja, onbegrijpelijk. Alsof je de tijd kunt terugdraaien of doen alsof het nu ineens wel gaat lopen.
Als het roer niet omgaat is het bij voorbaat weggegooid geld.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 09:23:38 #135
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158490109
Ik wil ook hulp :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158490125
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:57 schreef Maraca het volgende:

[..]

Die van mij zou vandaag komen _O- Communicatie van V&D erover: nihil. Ook geen verzendbevestiging ontvangen, dus ga er niet vanuit dat ik vandaag nog iets krijg :P Maar dat stoort me ook wel behoorlijk. Als je niet kan leveren prima, dat overleef ik wel. Maar zeg iets! Nu heb je klantenservice die (tegen mij) zegt dat ze wel gaan leveren en tegen anderen zeggen ze dat ze niet gaan leveren. Daar ben ik een beetje allergisch voor :P
Je hebt uberhaupt geen trace nr.?
  donderdag 24 december 2015 @ 09:25:33 #137
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158490134
er hebben veel mensen zitten slapen bij vend dat dit zover heeft kunnen komen.
pi_158490151
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:25 schreef KingRadler het volgende:
er hebben veel mensen zitten slapen bij vend dat dit zover heeft kunnen komen.
Veel winkels hebben zitten slapen.
  donderdag 24 december 2015 @ 09:27:31 #139
141482 Q.
Just Q it!
pi_158490161
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:11 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, onbegrijpelijk. Alsof je de tijd kunt terugdraaien of doen alsof het nu ineens wel gaat lopen.
Als het roer niet omgaat is het bij voorbaat weggegooid geld.
Beetje zoals bij Fokker.
For great justice!
  donderdag 24 december 2015 @ 09:27:46 #140
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158490165
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:26 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Veel winkels hebben zitten slapen.
De regering ook.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 09:28:58 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158490181
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:23 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik wil ook hulp :')
Dat heb je ook nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158490190
Dan is het wel een lang, lang slaapje geweest.. Uit 1992: "Voor de aandeelhouders is V&D een blok aan het been"
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_158490193
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:27 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

De regering ook.
Ook maar de verantwoording bij dit soort dingen ligt toch echt bij de zaken zelf. Halfords is ook zo'n vb. Blijkt nog wel te bestaan op bepaalde plekken.
  donderdag 24 december 2015 @ 09:29:51 #144
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158490199
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:24 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Je hebt uberhaupt geen trace nr.?
Nope
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158490209
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heb je ook nodig
_O-
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_158490301
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:09 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Nou, we hebben in Eindhoven nog steeds zoiets en het bestaat ook al een tijdje: http://www.onzekraam.nl/

Weliswaar niet op dure centrum-locaties en het is ook helemaal niet gezegd dat dit de redding is, maar wel een initiatief dat wat mij betreft een kansje verdient.
Ah, die kende ik nog niet.
Die andere zat idd hartje centrum.
pi_158490415
30 jaar geleden ging je naar de stad en natuurlijk naar de V&D daar verkochten ze toen nog witgoed en was er een reisbureau, nu zou ik niet weten wat ik er nog zou moeten doen.
pi_158490477
Voor degenen die het online winkelen hier zo verheerlijken, raad ik eens aan om eens naar een Amerikaanse stad van zo´n 50.000 inwoners te gaan. Daar is echt niks te beleven.
pi_158490524
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:45 schreef Idisrom het volgende:
Voor degenen die het online winkelen hier zo verheerlijken, raad ik eens aan om eens naar een Amerikaanse stad van zo´n 50.000 inwoners te gaan. Daar is echt niks te beleven.
Maar wat we hier nu hebben is ook niet alles; om de 50m hetzelfde aanbod omdat er feitelijk maar een paar ketens zijn die de huur op kunnen brengen.
Elke stedelijke winkelstraat in Nederland is onderling uitwisselbaar, een Mac een BurgerKing, de Bagels & Beans, dan nog een Sacha / Invitos, Etos en een V&D en/of Bijenkorf en klaar.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 24 december 2015 @ 09:48:02 #150
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158490525
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:45 schreef Idisrom het volgende:
Voor degenen die het online winkelen hier zo verheerlijken, raad ik eens aan om eens naar een Amerikaanse stad van zo´n 50.000 inwoners te gaan. Daar is echt niks te beleven.
Dan is online shoppen toch juist een uitkomst? ;)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158490714
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:45 schreef Idisrom het volgende:
Voor degenen die het online winkelen hier zo verheerlijken, raad ik eens aan om eens naar een Amerikaanse stad van zo´n 50.000 inwoners te gaan. Daar is echt niks te beleven.
En? Winkelen brengt gezelligheid?
pi_158490772
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:45 schreef Idisrom het volgende:
Voor degenen die het online winkelen hier zo verheerlijken, raad ik eens aan om eens naar een Amerikaanse stad van zo´n 50.000 inwoners te gaan. Daar is echt niks te beleven.
Wat een stad levendig maakt is aanbod van cultuur, restaurants (geen ketens) en evenementen op straat. Niet of er wel een Bart Smit of weet-ik-hoeveel kledingzaken aan de winkelstraat gevestigd zijn. Die zaken vind je namelijk in elke stad, en is dus geen selling point van de ene stad ten opzichte van de andere.
pi_158490788
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:57 schreef Maraca het volgende:

[..]

Die van mij zou vandaag komen _O- Communicatie van V&D erover: nihil. Ook geen verzendbevestiging ontvangen, dus ga er niet vanuit dat ik vandaag nog iets krijg :P Maar dat stoort me ook wel behoorlijk. Als je niet kan leveren prima, dat overleef ik wel. Maar zeg iets! Nu heb je klantenservice die (tegen mij) zegt dat ze wel gaan leveren en tegen anderen zeggen ze dat ze niet gaan leveren. Daar ben ik een beetje allergisch voor :P
hopelijk met acceptgiro?
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_158490794
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:04 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Wat een stad levendig maakt is aanbod van cultuur, restaurants (geen ketens) en evenementen op straat. Niet of er wel een Bart Smit of weet-ik-hoeveel kledingzaken aan de winkelstraat gevestigd zijn. Die zaken vind je namelijk in elke stad, en is dus geen selling point van de ene stad ten opzichte van de andere.
Helemaal mee eens.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:07:07 #155
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158490817
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:11 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, onbegrijpelijk. Alsof je de tijd kunt terugdraaien of doen alsof het nu ineens wel gaat lopen.
Als het roer niet omgaat is het bij voorbaat weggegooid geld.
Ik zou het ook dom vinden.

Staatssteun is iets dat je kan overwegen als het een groot risico vormt voor een regio omdat de val van een bedrijf een hele regio de afgrond in kan duwen. En dat er echt perspectief is voor de toekomst.

Bij V&D is de klap over het hele land gespreid dus zal de impact ook veel minder zijn. Die zijn het risico van redden niet waard.
pi_158490835
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:07 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ik zou het ook dom vinden.

Staatssteun is iets dat je kan overwegen als het een groot risico vormt voor een regio omdat de val van een bedrijf een hele regio de afgrond in kan duwen. En dat er echt perspectief is voor de toekomst.

Bij V&D is de klap over het hele land gespreid dus zal de impact ook veel minder zijn. Die zijn het risico van redden niet waard.
Bovendien spelen de problemen daar al decennia.. Het is geen acuut, tijdelijk probleem dat je met een pleister oplost.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:11:24 #157
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158490888
is die VIP bon die ik ontvangen heb nog geldig.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:11:42 #158
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158490896
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heb je ook nodig
Hoezo dat nou weer
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 10:13:51 #159
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158490928
Kortingsbonnen nog wel toch? (Zoals la place) er zit immers ook gewoon korting op producten in de winkel
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158490929
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:11 schreef KingRadler het volgende:
is die VIP bon die ik ontvangen heb nog geldig.
Denk het niet.
edit: O, volgens zelfscanner zijn sommige dingen nog wel geldig.
Tap tap tap
  donderdag 24 december 2015 @ 10:14:28 #161
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158490940
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:04 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

hopelijk met acceptgiro?
Paypal. Als ze niet leveren krijg ik geld terug.. althans volgens de vriendelijke medewerker van Paypal die ik aan de lijn had :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 10:15:00 #162
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158490946
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:29 schreef Perrin het volgende:
Dan is het wel een lang, lang slaapje geweest.. Uit 1992: "Voor de aandeelhouders is V&D een blok aan het been"
Sinds 1992 hebben ze dan ook weinig meer veranderd, behalve het logo, maar dat lijkt bij V&D sowieso ieder schrikkeljaar te gebeuren.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 10:15:19 #163
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158490951
De bon lag ook bij mij in de bus _O- denk niet dat ik nog naar V&D durf :D
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158490962
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:15 schreef Maraca het volgende:
De bon lag ook bij mij in de bus _O- denk niet dat ik nog naar V&D durf :D
Ik durf ook niet naar binnen, voel me een beetje een ramptoerist. Wilde nog even bij Esprit kijken :X
Tap tap tap
pi_158490995
De overheid die V&D bij doorstart wil helpen? Manmanman. Er komen ook geen klanten als overheid V&D steunt. Beter nu failliet laten gaan en WW moeten betalen dan nu steunen, geld kwijt zijn en dan ook nog WW moeten dokken.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:18:06 #166
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158491000
wie durft een vend in te stappen en te vragen wanneer de opheffings uitverkoop begint in Januari
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 24 december 2015 @ 10:18:32 #167
862 Arcee
Look closer
pi_158491009
quote:
V&D sleurt leveranciers mee

Vroom+_+Dreesmann
Een faillissement van V&D heeft ook grote gevolgen voor leveranciers en schoonmakers die met de warenhuisketen te maken hebben.

Niet alleen de 10.000 werknemers van V&D en LaPlace verkeren in onzekere tijden. Datzelfde geldt ook voor veel leveranciers van de warenhuisketen. Volgens directeur Patric Hanselman van branchevereniging Modint, die de belangen behartigt van importeurs, groothandels en fabrikanten van kleding en interieurartikelen, zullen er leveranciers zijn die in de problemen komen als V&D omvalt. ,,We zijn nu aan het inventariseren wat de mogelijke gevolgen zijn, maar het ziet er in ieder geval somber uit.”

Lees ook: Hoe nu verder met de Nederlandse winkelstraat?

Ook voor de ruim 200 medewerkers van schoonmaakbedrijf Gom die werkzaam zijn in de 62 V&D-filialen in ons land zijn het spannende tijden. Een woordvoerder van moederbedrijf Facilicom kan nog niets zeggen over de mogelijke gevolgen voor het schoonmaakpersoneel.

Vakbond CNV verwacht dat een ondergang van V&D grote gevolgen heeft voor de rest van de detailhandel. ,,In veel winkelgebieden is V&D een grote publiekstrekker. Als de toeloop verdwijnt, zal dat ook gevolgen hebben voor de winkels in de omgeving.”

Bron: Telegraaf
quote:
,,In veel winkelgebieden is V&D een grote publiekstrekker.
Ja, zo groot dat ze er zo goed als failliet aan zijn gegaan.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:18:38 #168
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158491010
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:15 schreef Leandra het volgende:

[..]

Sinds 1992 hebben ze dan ook weinig meer veranderd, behalve het logo, maar dat lijkt bij V&D sowieso ieder schrikkeljaar te gebeuren.
Ze hebben sindsdien hun panden verkocht en daarna gehuurd. Daardoor leek het bedrijf weer even "gezond".
  donderdag 24 december 2015 @ 10:19:32 #169
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158491022
Natuurlijk zijn bonnen niet geldig. Zo'n bon is immers een soort schuldpapier van V&D naar jou toe.

En als schuldeiser kun je nu dus even niks claimen.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:19:33 #170
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158491024
de overheid had veel eerder moeten ingrijpen er zijn genoeg retail deskundige die dit zagen aankomen. Maar er werd steeds meer winkelcentra gebouwd waar geen kip komt.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:20:00 #171
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158491034
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:15 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik durf ook niet naar binnen, voel me een beetje een ramptoerist. Wilde nog even bij Esprit kijken :X
Ze hebben wel hele toffe bekers waar ik na kerst op zat te azen :@
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158491057
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:20 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ze hebben wel hele toffe bekers waar ik na kerst op zat te azen :@
Ze zouden een vaas van Blond moeten hebben die in veel filialen was afgeprijsd, maar hier vorige week nog niet. Durf niet meer te controleren.
Tap tap tap
  donderdag 24 december 2015 @ 10:21:31 #173
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158491058
opeens heb je het je word een Retaildeskundige
  donderdag 24 december 2015 @ 10:22:29 #174
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158491075
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze zouden een vaas van Blond moeten hebben die in veel filialen was afgeprijsd, maar hier vorige week nog niet. Durf niet meer te controleren.
Die is vast al door een boze klant naar een V&D medewerker gegooid _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158491081
Hebben ze al gemeld over de geldigheid van die kortingsbonnen?
Als de toko toch failliet gaat en een grote opheffingsverkoop komt, dan ga ik kleding van Jane Norman, blond servies en tv-series kopen.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:23:33 #176
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158491099
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:22 schreef F1gamer het volgende:
Hebben ze al gemeld over de geldigheid van die kortingsbonnen?
Als de toko toch failliet gaat en een grote opheffingsverkoop komt, dan ga ik kleding van Jane Norman, blond servies en tv-series kopen.
V&D en communicatie :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158491101
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:22 schreef F1gamer het volgende:
Hebben ze al gemeld over de geldigheid van die kortingsbonnen?
Als de toko toch failliet gaat en een grote opheffingsverkoop komt, dan ga ik kleding van Jane Norman, blond servies en tv-series kopen.
Nee, Blond is van mij :( Je mag de circuscollectie en delfts blond hebben.
Tap tap tap
pi_158491134
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:23 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nee, Blond is van mij :( Je mag de circuscollectie en delfts blond hebben.
Hangt af naar welke v&d vestiging jij gaat
  donderdag 24 december 2015 @ 10:27:47 #179
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158491178
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:19 schreef Hexagon het volgende:
Natuurlijk zijn bonnen niet geldig. Zo'n bon is immers een soort schuldpapier van V&D naar jou toe.

En als schuldeiser kun je nu dus even niks claimen.
Ik had 'm vorige week al weggegooid, maar het is een bon voor korting, dus dat lijkt me anders te werken dan een cadeaukaart.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158491188
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:25 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Hangt af naar welke v&d vestiging jij gaat
Arnhem ofzo :P
Tap tap tap
  donderdag 24 december 2015 @ 10:45:24 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158491490
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:45 schreef Idisrom het volgende:
Voor degenen die het online winkelen hier zo verheerlijken, raad ik eens aan om eens naar een Amerikaanse stad van zo´n 50.000 inwoners te gaan. Daar is echt niks te beleven.
Aha, dus jij vind winkelen een belevenis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 10:46:34 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158491511
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:11 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Hoezo dat nou weer
Wellicht kom je niet met van de pot gerukte ideeen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158491516
Quote: Arnhem ofzo :P


Mooi, eind de buurt van mij (ljouwert)
  donderdag 24 december 2015 @ 10:49:10 #184
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158491552
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wellicht kom je niet met van de pot gerukte ideeen
Mensen voelen gewoon nattigheid
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 10:56:58 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158491667
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:49 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Mensen voelen gewoon nattigheid
Sure, online handel verbieden is een goed idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:04:54 #186
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158491783
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure, online handel verbieden is een goed idee.
30 jaar geleden had je het niet eens kunnen bedenken.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158491837
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

30 jaar geleden had je het niet eens kunnen bedenken.
Dus moeten nu alle goed lopende online zaken kapot omdat kost wat kost de winkelstraten gevuld moeten zijn?
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 24 december 2015 @ 11:08:39 #188
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158491840
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

30 jaar geleden had je het niet eens kunnen bedenken.
Nee, een foto met je telefoon maken en die direct daarna naar je oma in Australië sturen, waar zij hem een minuut later al kan bekijken, ook niet... laten we dat dan ook maar afschaffen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 11:10:20 #189
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158491858
o-AMISH-facebook.jpg"De overheid moet online verkoop verbieden, dan doen de mensen ten minste weer moeite voor hun boodschappen!"
pi_158491863
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:08 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nee, een foto met je telefoon maken en die direct daarna naar je oma in Australië sturen, waar zij hem een minuut later al kan bekijken, ook niet... laten we dat dan ook maar afschaffen.
Je vraagt je toch af hoe iemand zulke onzin uit kan kramen. Online winkelen afschaffen :')
  donderdag 24 december 2015 @ 11:11:06 #191
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158491875
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:10 schreef Tijn het volgende:
[ afbeelding ]"De overheid moet online verkoop verbieden, dan doen de mensen ten minste weer moeite voor hun boodschappen!"
Ik ga dan echt huilen, want ik ken geen enkele fysieke winkel die mijn haarproducten verkoopt :'(
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 11:12:39 #192
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_158491906
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

30 jaar geleden had je het niet eens kunnen bedenken.
:{w Zelfscannen ook niet.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  donderdag 24 december 2015 @ 11:14:57 #193
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158491937
Waar was al dat commentaar toen de fotografen kapotgingen doordat mensen zelf printers hebben en digitaal gingen fotograferen?

Weet je wat je moet doen; kwaliteitsspul kopen, dat blijft wel bestaan en voor een paar van Bommels, van Liers of Greve's heeft het ook zin er nog een paar keer nieuwe zolen onder te laten zetten.
Heb je wat fatsoenlijks en je houdt ambachten binnen de grenzen levensvatbaar, met als dubbele bonus dat er ook weer een fatsoenlijke schoenwinkel kan blijven bestaan, waar ze meer weten dan of paar X op voorraad is in filiaal Y.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158491954
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:14 schreef Leandra het volgende:
Waar was al dat commentaar toen de fotografen kapotgingen doordat mensen zelf printers hebben en digitaal gingen fotograferen?

Weet je wat je moet doen; kwaliteitsspul kopen, dat blijft wel bestaan en voor een paar van Bommels, van Liers of Greve's heeft het ook zin er nog een paar keer nieuwe zolen onder te laten zetten.
Heb je wat fatsoenlijks en je houdt ambachten binnen de grenzen levensvatbaar, met als dubbele bonus dat er ook weer een fatsoenlijke schoenwinkel kan blijven bestaan, waar ze meer weten dan of paar X op voorraad is in filiaal Y.
Helemaal mee eens!
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 11:16:43 #195
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158491961
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:07 schreef Hexagon het volgende:
Staatssteun is iets dat je kan overwegen als het een groot risico vormt voor een regio omdat de val van een bedrijf een hele regio de afgrond in kan duwen. En dat er echt perspectief is voor de toekomst.
DAF Trucks is destijds gered met een injectie van 600 miljoen gulden. Maar die steun is 5 jaar later dubbel en dwars terugbetaald door de verkoop van aandelen die in staatsbezit waren. :).

Staatssteun kán werken, maar dan moet de bedrijfsvoering doorgaans radicaal op de helling! En volgt meestal toch gelijktijdig ook een flinke reorganisatie, lees sanering/afslanking.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 11:17:57 #196
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158491978
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:11 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Hoezo dat nou weer
Als je online winkelen aan banden wilt leggen om de winkelcentra te redden heb je inderdaad hulp nodig. Dat is zoiets als stoppen met aardgas om de kolenboer te redden. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:18:15 #197
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158491983
SHO / Albert Verlinde klaar met V&D: ‘Ze lieten me sjouwen!’

Ja, als V&D zo omgaat met hun klanten is het einde zoek ;(
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 11:19:42 #198
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158491998
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:11 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik ga dan echt huilen, want ik ken geen enkele fysieke winkel die mijn haarproducten verkoopt :'(
Als online niet bestaat dan ga je het echt wel in een winkel aantreffen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 11:20:11 #199
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492004
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:16 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Helemaal mee eens!
De productie van Van Lier is inmiddels niet meer in NL trouwens.... :{
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 11:20:13 #200
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158492007
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:12 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

:{w Zelfscannen ook niet.
Dit
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158492014
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:19 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Als online niet bestaat dan ga je het echt wel in een winkel aantreffen.
Euh, nee. Dat is niet hoe het werkt. De beschikbaarheid van producten is alleen maar gestegen sinds we online kunnen kopen. We kunnen nu dingen aanschaffen die hiervoor nooit in een winkel hebben gelegen.
pi_158492020
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:19 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Als online niet bestaat dan ga je het echt wel in een winkel aantreffen.
Andersom ook.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 24 december 2015 @ 11:20:53 #203
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492024
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:19 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Als online niet bestaat dan ga je het echt wel in een winkel aantreffen.
Ja, in een andere stad waardoor ik eerst minimaal een uur moet reizen om het te halen :') Nee bedankt
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 11:22:22 #204
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492050
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:16 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

DAF Trucks is destijds gered met een injectie van 600 miljoen gulden. Maar die steun is 5 jaar later dubbel en dwars terugbetaald door de verkoop van aandelen die in staatsbezit waren. :).

Staatssteun kán werken, maar dan moet de bedrijfsvoering doorgaans radicaal op de helling! En volgt meestal toch gelijktijdig ook een flinke reorganisatie, lees sanering/afslanking.
Klopt maar DAF had dus dat perspectief en had ook die impact op de regio (die door het wankelen van Philips toen toch al in zwaar weer zat)

Ik zie die noodzaak bij een bedrijf als V&D, dat her en der enkele tientallen werknemers heeft, veel minder. Bovendien zie ik te weinig toekomst in V&D om het risico te lopen.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:22:59 #205
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158492059
Keuzes maken moet men. Of failliet of weer 10.000 werklozen. Die krijg je nooit meer ergens anders want de rest valt ook om. De mens is zowat niet meer nodig voor de mens.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 11:23:46 #206
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158492077
Maar, mijn excuses hoor van de online opmerking ;(
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 11:23:56 #207
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492081
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:22 schreef Zelfscanner het volgende:
Keuzes maken moet men. Of failliet of weer 10.000 werklozen. Die krijg je nooit meer ergens anders want de rest valt ook om. De mens is zowat niet meer nodig voor de mens.
Nieuw tijdperk. Bepaalde banen worden overbodig, dat is altijd zo geweest.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158492083
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:22 schreef Zelfscanner het volgende:
Keuzes maken moet men. Of failliet of weer 10.000 werklozen. Die krijg je nooit meer ergens anders want de rest valt ook om. De mens is zowat niet meer nodig voor de mens.
Tja, dat zal nog wel vaker voorkomen met alles wat geautomatiseerd wordt.

Alles geforceerd aan het werk proberen te houden 'omdat dat altijd zo geweest is' is gewoon niet te doen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158492088
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 10:18 schreef KingRadler het volgende:
wie durft een vend in te stappen en te vragen wanneer de opheffings uitverkoop begint in Januari
Ik werkte vorig jaar in een winkel vlakbij de V&D. Toen de vorige crisis bij V&D uitbrak en ze op wankelen stond, was dat in onze winkel natuurlijk een onderwerp van gesprek. Toen vertelden klanten ons ook dat er al mensen aan personeel vroegen wanneer de opheffingsuitverkoop begon :') :X onbeschoft volk zijn we toch ook af en toe. Als ik maar voordeel heb. Maar dat het personeel een rotboodschap heeft gekregen, dat doet er dan niet toe :')
Somebody that I used to know
  donderdag 24 december 2015 @ 11:25:31 #210
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_158492102
Ik vind ook dat we de e-mail moeten verbieden. Veel te vervelend voor alle postbodes. Zeker als die geen pakjes meer mogen bezorgen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  donderdag 24 december 2015 @ 11:26:22 #211
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_158492111
Paradigit net in aantal winkels open...krijgen ze dit...
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:26:34 #212
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158492116
En als straks alles voor 50% weg zou gaan, dan zit men met tentjes voor de deur. :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158492137
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:26 schreef Zelfscanner het volgende:
En als straks alles voor 50% weg zou gaan, dan zit men met tentjes voor de deur. :')
Ik heb er al geld voor opzijgezet.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:28:42 #214
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492138
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:24 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Tja, dat zal nog wel vaker voorkomen met alles wat geautomatiseerd wordt.

Alles geforceerd aan het werk proberen te houden 'omdat dat altijd zo geweest is' is gewoon niet te doen.
Daar ontstaan ook weer nieuwe banen voor. De welvaart die het geautomatiseerde werk voortbrengt blijft bestaan en die kan aan andere dingen besteed worden.

We hebben ook niet duizenden werkloze trekschuittrekkers of turfstekers. Het evolueert gewoon.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:28:45 #215
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158492139
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:26 schreef joers1 het volgende:
Paradigit net in aantal winkels open...krijgen ze dit...
Ik zou snel inpakket en wegwezen voordat de deur op slot zit.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 11:29:02 #216
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_158492145
Neem aan dat dat ook wel gaande is ;) De Paradigit-vestiging in Tilburg is nu nl. ook ineens dicht haha
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_158492153
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:28 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Daar ontstaan ook weer nieuwe banen voor. De welvaart die het geautomatiseerde werk voortbrengt blijft bestaan en die kan aan andere dingen besteed worden.

We hebben ook niet duizenden werkloze trekschuittrekkers of turfstekers. Het evolueert gewoon.
Klopt, het ging me er meer om dat het niet houdbaar is om alles maar te redden omdat het nu zo sneu is.
Totaal gebrek aan lange-termijn-denken.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 24 december 2015 @ 11:30:49 #218
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492171
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:26 schreef Zelfscanner het volgende:
En als straks alles voor 50% weg zou gaan, dan zit men met tentjes voor de deur. :')
Ik hoop zo dat het dezelfde mensen zijn die nu huilie huilie doen O+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158492187
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:25 schreef Janneke141 het volgende:
Ik vind ook dat we de e-mail moeten verbieden. Veel te vervelend voor alle postbodes. Zeker als die geen pakjes meer mogen bezorgen.
Maar dan ga ik failliet ;(
Tap tap tap
pi_158492206
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:32 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar dan ga ik failliet ;(
Jij bent de eigenaar van gmail? :o
Somebody that I used to know
  donderdag 24 december 2015 @ 11:33:43 #221
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492214
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:29 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Klopt, het ging me er meer om dat het niet houdbaar is om alles maar te redden omdat het nu zo sneu is.
Totaal gebrek aan lange-termijn-denken.
Klopt, sommigen missen het voorstellingsvermogen dat er wel eens wat nieuws ontstaat in de toekomst.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:33:57 #222
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158492215
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:22 schreef Zelfscanner het volgende:

De mens is zowat niet meer nodig voor de mens.
Ideaal toch?
pi_158492218
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:33 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Jij bent de eigenaar van gmail? :o
Nee maar het maakt m'n werk wel enorm lastig.
Tap tap tap
  donderdag 24 december 2015 @ 11:34:05 #224
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158492219
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik hoop zo dat het dezelfde mensen zijn die nu huilie huilie doen O+
Ik durf er op in te zetten. Inclusief medewerkers die dat ook gaan doen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 24 december 2015 @ 11:34:29 #225
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492230
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:22 schreef Zelfscanner het volgende:
Keuzes maken moet men. Of failliet of weer 10.000 werklozen. Die krijg je nooit meer ergens anders want de rest valt ook om. De mens is zowat niet meer nodig voor de mens.
Dat zijn niet de keuzes hoor; failliet betekent 10.000 werklozen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 11:34:31 #226
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158492232
quote:
14s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:33 schreef Tijn het volgende:

[..]

Ideaal toch?
Dan heb je toch een probleem.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158492244
635837255597994947-475961495_black-friday-shopping-620km111612-1363291018.jpg

Dit soort toestanden..
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:35:35 #228
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158492250
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:34 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dan heb je toch een probleem.
De discussie is hier gaande: NWS / De geautomatiseerde maatschappij #4 ... the birth of AI.
pi_158492256
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:28 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Daar ontstaan ook weer nieuwe banen voor. De welvaart die het geautomatiseerde werk voortbrengt blijft bestaan en die kan aan andere dingen besteed worden.

We hebben ook niet duizenden werkloze trekschuittrekkers of turfstekers. Het evolueert gewoon.
Daar ben ik het niet mee eens. De economie heeft jaren gedraaid op schaalvergroting en grotere afzet. Het zijn nu juist de laagopgeleide functies die verdwijnen omdat ze gekannibaliseerd worden door automatisering omdat dat nog één van de weinige manieren is om winst te blijven maken. Automatisering is per definitie hoog opgeleid werk waar deze mensen niet voor opgeleid kunnen worden omdat ze te dom zijn. De gegenereerde welvaart verdwijnt in de zakken van de eigenaren van de automatisering, niet in de zakken van diegenen die vervangen zijn.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:37:10 #230
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492281
Waarom zitten we deze discussie trouwens op een internetforum te houden, met gratis koffie van thuis of op het werk?
Daarmee onthouden we een horecagelegenheid omzet.

Kom, met z'n allen naar La Place Amersfoort:
13.00 uur FOK! "hoe de wereld ten onder ging aan het internet" discussie.

Dat zal ze leren! Dat vuige internet!
En als we er dan toch zijn kunnen we gelijk bespreken hoe we FOK! kunnen redden :+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158492295
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:33 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Klopt, sommigen missen het voorstellingsvermogen dat er wel eens wat nieuws ontstaat in de toekomst.
Maar het is ook een illusie om te denken dat er voor iedere baan die verdwijnt 1 op 1 een baan terugkomt en dat de welvaartsgroei die verdere automatisering en toenemende efficiency met zich meebrengen in gelijke mate overal terechtkomt.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 11:38:40 #232
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158492306
En toch móet er nog een toekomst zijn voor fysiek winkelen! In ieder geval voor bepaalde winkels.
V&D past alleen helaas niet direct in dat rijtje:

- Zoals gezegd de ramsj-winkels, waarbij bezorgen niet loont.
- De luxe-winkels, waar je de sfeer wilt proeven en spulletjes wilt aanraken of proberen.
- De tijdschrifterie met krasloterie, stomerij en e-afhaalpunt.
- De restaurantjes en broodjeszaakjes.
- Supermarkten met verse spullen, al zitten die zelden in winkelcentra.
- Kleding- en schoenwinkels voor mensen die toch echt willen voelen, passen of vergelijken.
- Gemaksspulletjes waar je niet op wilt wachten, drogisterij en zo.

Tsja, persoonlijk koop ik kleding zowel online als nog wel eens bij een echte winkel. Ik kom/kwam hooguit 1 keer per jaar bij een V&D en dan kocht ik een trui of zo.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:40:43 #233
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492335
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:35 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Daar ben ik het niet mee eens. De economie heeft jaren gedraaid op schaalvergroting en grotere afzet. Het zijn nu juist de laagopgeleide functies die verdwijnen omdat ze gekannibaliseerd worden door automatisering omdat dat nog één van de weinige manieren is om winst te blijven maken. Automatisering is per definitie hoog opgeleid werk waar deze mensen niet voor opgeleid kunnen worden omdat ze te dom zijn. De gegenereerde welvaart verdwijnt in de zakken van de eigenaren van de automatisering, niet in de zakken van diegenen die vervangen zijn.
Genoeg laag opgeleide taken die niet automatiseerbaar zijn en waarbij ook nog door de gegenereerde welvaart meer behoefte naar en geld voor komt.

Meer hoger opgeleiden kunnen zich bijvoorbeeld een huishoudster veroorloven en meer hoger opgeleiden zullen wellicht hun klusjes over laten aan iemand die ze kunnen huren.

Tevens kunnen bedrijven die kosten besparen op simpele taken het vrijgevallen geld inzetten voor bijvoorbeeld betere service waarmee ze concurrenten naar de kroon kunnen steken.
pi_158492350
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:26 schreef joers1 het volgende:
Paradigit net in aantal winkels open...krijgen ze dit...
Ook zoiets. Eerst Dixons, nu Paradigit. Waarom zou je in godsnaam van die winkels je bedrijf in halen? Het is niet voor niks dat die zaken zelfstandig al geen bestaansrecht meer hadden. Kan nooit winstgevend zijn.
A mind with a heart of it's own
pi_158492356
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:37 schreef Leandra het volgende:
Waarom zitten we deze discussie trouwens op een internetforum te houden, met gratis koffie van thuis of op het werk?
Daarmee onthouden we een horecagelegenheid omzet.

Kom, met z'n allen naar La Place Amersfoort:
13.00 uur FOK! "hoe de wereld ten onder ging aan het internet" discussie.

Dat zal ze leren! Dat vuige internet!
En als we er dan toch zijn kunnen we gelijk bespreken hoe we FOK! kunnen redden :+
:D

Ik kan niet ;(
Somebody that I used to know
  donderdag 24 december 2015 @ 11:42:16 #236
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492358
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:37 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Maar het is ook een illusie om te denken dat er voor iedere baan die verdwijnt 1 op 1 een baan terugkomt en dat de welvaartsgroei die verdere automatisering en toenemende efficiency met zich meebrengen in gelijke mate overal terechtkomt.
Er zullen zeker verliezers zijn. Maar ik verwacht geen grote werkloosheid onder mensen die geen dom repititief baantje kunnen doen.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:43:20 #237
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158492373
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:37 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Maar het is ook een illusie om te denken dat er voor iedere baan die verdwijnt 1 op 1 een baan terugkomt en dat de welvaartsgroei die verdere automatisering en toenemende efficiency met zich meebrengen in gelijke mate overal terechtkomt.
Zo zijn er ook veel banen verloren tijdens de industriele revolutie.
Niet dat iemand die banen nu mist.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158492393
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:42 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Er zullen zeker verliezers zijn. Maar ik verwacht geen grote werkloosheid onder mensen die geen dom repititief baantje kunnen doen.
Klopt; mede dankzij D'66 en hun participatiedrang worden mensen nu in de bijstand reeds op dat soort baantjes gezet. Win win.
Omnibus in omnibus.
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 11:44:23 #239
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158492397
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:35 schreef Mystikvm het volgende:
De gegenereerde welvaart verdwijnt in de zakken van de eigenaren van de automatisering, niet in de zakken van diegenen die vervangen zijn.
Maar die geven dat geld toch ook weer uit, in dure restaurants of aan kunst of whatever, maar vroeg of laat moet zo'n restaurant of galerie weer een verfje hebben en een nieuwe spaarlamp. En die dienst wordt weer geleverd door een eenvoudige arbeider. Oftewel: geld blijft altijd rollen. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_158492417
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:40 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Genoeg laag opgeleide taken die niet automatiseerbaar zijn en waarbij ook nog door de gegenereerde welvaart meer behoefte naar en geld voor komt.

Meer hoger opgeleiden kunnen zich bijvoorbeeld een huishoudster veroorloven en meer hoger opgeleiden zullen wellicht hun klusjes over laten aan iemand die ze kunnen huren.

Tevens kunnen bedrijven die kosten besparen op simpele taken het vrijgevallen geld inzetten voor bijvoorbeeld betere service waarmee ze concurrenten naar de kroon kunnen steken.
Er zijn wel genoeg laag opgeleide taken die je niet kunt automatiseren, maar het is naïef om te denken dat er vanzelf wel weer nieuw werk komt omdat dat nu eenmaal altijd zou is gegaan, en dan de pessimisten te weinig voorstellingsvermogen te verwijten. De vraag of er nog wel genoeg laagopgeleid werk overblijft is al meermalen becijferd en dat ziet er niet rooskleurig uit.

Het aantal hoogopgeleiden is beperkt. Daar bovenop gaan die echt niet allemaal een huishoudster, tuinman en pool boy aannemen.

Trouwens, je ziet ook dat serviceberoepen verdwijnen, vooral in de financiële sector staan tienduizenden adviseurs en klantenservicemedewerkers op straat. De klant heeft simpelweg geen behoefte meer aan die service. Ze willen het zelf kunnen oplossen, dat scheelt tijd en geld.

Zo eenvoudig worden al die banen niet op natuurlijke wijze vervangen. De economie zit al 5 of 6 kwartalen in de lift, maar de arbeidsmarkt profiteert daar nog steeds niet van.
pi_158492448
quote:
15s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:43 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Zo zijn er ook veel banen verloren tijdens de industriele revolutie.
Niet dat iemand die banen nu mist.
Nee, omdat de welvaart zo explodeerde door het fabriekswerk wat als vervanging daarvoor kwam, wat uiteindelijk leidde tot meer mensen die aan de lopende band moesten staan omdat we met z'n allen meer producten konden kopen van het geld wat we daar verdienden. Echter zijn we nu op het punt gekomen dat er mensen worden weggeautomatiseerd omdat het noodzakelijk is om winsten te blijven maken. Meer producten vallen er namelijk niet te verkopen omdat iedereen alles al heeft.

Je kunt de situatie van nu niet vergelijken met die van toen. Er is namelijk geen enkele overeenkomst.
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 11:47:48 #242
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158492474
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:45 schreef Mystikvm het volgende:
De vraag of er nog wel genoeg laagopgeleid werk overblijft is al meermalen becijferd en dat ziet er niet rooskleurig uit.
Hoeft ook niet, vroeger werkten we 60 uur per week inclusief zaterdag en dan hadden we 10 dagen vakantie, nu werken we gemiddeld zo'n 32 uur en hebben we al gauw een 30-40 vakantiedagen. Dan brengen we dat nog wat terug naar 18 uur werken en 60 dagen vakantie of zo. :)
Maar verder een beetje off topic. :@
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:48:06 #243
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492486
Sterker nog; bij iedere industriële revolutie werd mensen voorgehouden dat ze straks minder (of helemaal niet!) zouden hoeven werken.... maar wee je gebeente dat je niet of minder werkt, dan ben je niet ambitieus genoeg.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158492496
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:47 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Hoeft ook niet, vroeger werkten we 60 uur per week inclusief zaterdag en dan hadden we 10 dagen vakantie, nu werken we gemiddeld zo'n 32 uur en hebben we al gauw een 30-40 vakantiedagen. Dan brengen we dat nog wat terug naar 18 uur werken en 60 dagen vakantie of zo. :)
Maar verder een beetje off topic. :@
Die 20-urige werkweek werd ons een eeuw geleden al beloofd ;)

Maar je hebt gelijk, ik zal niet verder offtopic gaan.
pi_158492521
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:45 schreef Mystikvm het volgende:

[..]
Trouwens, je ziet ook dat serviceberoepen verdwijnen, vooral in de financiële sector staan tienduizenden adviseurs en klantenservicemedewerkers op straat. De klant heeft simpelweg geen behoefte meer aan die service. Ze willen het zelf kunnen oplossen, dat scheelt tijd en geld.
De klant heeft zeker wel behoefte aan service, maar laagopgeleide mensen die werken bij een op kortetermijnwinst gericht bedrijf kunnen die service niet bieden. Ze zien er leuk uit en lezen kaartjes voor, maar dat doet een webpagina ook.

Zolang Google + webwinkel objectiever, efficiënter en effectiever zijn dan een verkoper + reguliere winkel, delft die laatste combinatie het onderspit. In die zin prijzen ze zichzelf uit de markt, door te blijven hangen in "de consument koopt toch wel" modus terwijl de consument tegenwoordig kritischer is en alternatieven heeft.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:50:06 #246
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158492533
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:46 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Nee, omdat de welvaart zo explodeerde door het fabriekswerk wat als vervanging daarvoor kwam, wat uiteindelijk leidde tot meer mensen die aan de lopende band moesten staan omdat we met z'n allen meer producten konden kopen van het geld wat we daar verdienden. Echter zijn we nu op het punt gekomen dat er mensen worden weggeautomatiseerd omdat het noodzakelijk is om winsten te blijven maken. Meer producten vallen er namelijk niet te verkopen omdat iedereen alles al heeft.

Je kunt de situatie van nu niet vergelijken met die van toen. Er is namelijk geen enkele overeenkomst.
Fabriekswerk is niet per definitie in de plaats gekomen van agrarisch werk, ontwikkelingen liepen niet noodzakelijk parallel. Op een gegeven moment, met de komst van computers en kopieerapparaten werden typistes ook overbodig. Die banen zijn ook weggeautomatiseerd. En ik denk dat als iets oneindig is, dat het de menselijke behoefte aan "meer, meer, meer" is. Natuurlijk hebben we al een hele hoop spullen als we het vergelijken met toen, maar er zal altijd ruimte zijn voor nieuwe spullen, diensten of ervaringen waar mensen behoefte aan hebben. Maar wellicht ga ik iets teveel off-topic nu.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:51:13 #247
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492561
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:48 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Die 20-urige werkweek werd ons een eeuw geleden al beloofd ;)

Wat maar aantoont dat we die arbeidsuren echt niet kunnen missen
  donderdag 24 december 2015 @ 11:52:23 #248
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492589
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:46 schreef Mystikvm het volgende:
Meer producten vallen er namelijk niet te verkopen omdat iedereen alles al heeft.

Ohja
-Er worden geen nieuwe mensen geboren?
-Er gaan geen spullen kapot?
-Er worden geen nieuwe, modernere versies van producten gemaakt?
  donderdag 24 december 2015 @ 11:53:43 #249
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492624
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:37 schreef Leandra het volgende:
Waarom zitten we deze discussie trouwens op een internetforum te houden, met gratis koffie van thuis of op het werk?
Daarmee onthouden we een horecagelegenheid omzet.

Kom, met z'n allen naar La Place Amersfoort:
13.00 uur FOK! "hoe de wereld ten onder ging aan het internet" discussie.

Dat zal ze leren! Dat vuige internet!
En als we er dan toch zijn kunnen we gelijk bespreken hoe we FOK! kunnen redden :+
Mag het ook morgen? Dan is mijn kortingsbon geldig
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 11:55:13 #250
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492662
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:38 schreef Cynix ® het volgende:
En toch móet er nog een toekomst zijn voor fysiek winkelen! In ieder geval voor bepaalde winkels.
V&D past alleen helaas niet direct in dat rijtje:

- Zoals gezegd de ramsj-winkels, waarbij bezorgen niet loont.
- De luxe-winkels, waar je de sfeer wilt proeven en spulletjes wilt aanraken of proberen.
- De tijdschrifterie met krasloterie, stomerij en e-afhaalpunt.
- De restaurantjes en broodjeszaakjes.
- Supermarkten met verse spullen, al zitten die zelden in winkelcentra.
- Kleding- en schoenwinkels voor mensen die toch echt willen voelen, passen of vergelijken.
- Gemaksspulletjes waar je niet op wilt wachten, drogisterij en zo.

Tsja, persoonlijk koop ik kleding zowel online als nog wel eens bij een echte winkel. Ik kom/kwam hooguit 1 keer per jaar bij een V&D en dan kocht ik een trui of zo.
Kappers en tattoozaken zullen ook wel niet snel naar internet gaan :P
pi_158492714
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:52 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ohja
-Er worden geen nieuwe mensen geboren?
-Er gaan geen spullen kapot?
-Er worden geen nieuwe, modernere versies van producten gemaakt?
Ja, ja en ja. Maar de groei is dan wel uit de markt, als je elkaar moet beconcurreren op de vervanging van defecten en nieuwe aanwas. Als je dan nog winst wilt maken, moet je dat op efficiëncy halen. Die bereik je met automatisering.

In de industriële revolutie en de periode daarna hebben we door onze arbeidsinzet toegang gekregen tot een hele reeks nieuwe producten die we ook konden betalen doordat de lonen explodeerden. Daar is nu geen sprake van. We werken bijna evenveel als 30 jaar terug, verdienen verhoudingsgewijs minder extra dan ten tijde van de industriële revolutie en kopen dus al jaren evenveel dingen.

Daarnaast, de grootste winstmakers nu zijn bedrijven die betrekkelijk weinig mensen in dienst hebben. Zij die de inhaalslag te maken hebben, doen dit altijd op personeel, en daarna pas op innovatie. Die innovatie leidt al zeker 20 jaar niet meer tot grote nieuwe markten die honderdduizenden banen scheppen.

Maar goed, misschien maar in een ander topic verder.
  donderdag 24 december 2015 @ 11:59:15 #252
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492760
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:45 schreef Mystikvm het volgende:
Het aantal hoogopgeleiden is beperkt. Daar bovenop gaan die echt niet allemaal een huishoudster, tuinman en pool boy aannemen.
En toch zie ik dat verschil hier in de wijk wel heel erg tussen de oudere generatie (70+) en de "jongeren"; de hoveniersbedrijven staan voornamelijk bij de jongere (35-60 jr) huishoudens, de bejaarden laten alleen maar een hoveniersbedrijf komen als ze het zelf niet meer kunnen.
Idem voor de schoonmaaksters.... alleen bij de bejaarden die het zelf niet meer kunnen, en weer de "jongeren".

Nou moet je al een behoorlijk inkomen hebben om hier te kunnen kopen, dus dat beperkt het beeld wel aardig tot die groep, maar ik vind het wel opvallend.... er wordt wat dat betreft door sommige groepen idd meer uitbesteed.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 11:59:55 #253
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492781
Verrassing! V&D klantenservice moet nu mensen vertellen dat ze toch geen bestellingen uit de webshop gaan leveren _O- Snap ook waarom ze dat niet op de site zetten. Allemaal mensen die voor 80ct per gesprek gaan informeren :D
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:00:27 #254
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492787
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:53 schreef Maraca het volgende:

[..]

Mag het ook morgen? Dan is mijn kortingsbon geldig
:D _O-
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 12:01:45 #255
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492818
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:59 schreef Maraca het volgende:
Verrassing! V&D klantenservice moet nu mensen vertellen dat ze toch geen bestellingen uit de webshop gaan leveren _O- Snap ook waarom ze dat niet op de site zetten. Allemaal mensen die voor 80ct per gesprek gaan informeren :D
Verdienmodel....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158492823
Voor miljoenen aan V&D-bonnen in omloop - http://nos.nl/l/2077053

Er zit nog 9,5 miljoen euro aan cadeaukaarten in de portemonnees van de Nederlanders. Inclusief 12500 bonnen van afgelopen maand (waarschijnlijk kerstpakketten).
Somebody that I used to know
  donderdag 24 december 2015 @ 12:02:44 #257
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492839
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:01 schreef Leandra het volgende:

[..]

Verdienmodel....
Ja, moet zeggen dat ze het wel slim aanpakken :P Anyway, claim ingediend bij Paypal. Schrijf het bedrag zelf wel af, maar wie weet *O*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158492840
Veelzeggend:

CW_ANuDWwAYe_1V.jpg:large
pi_158492852
Er is nog 9,5 miljoen euro aan cadeaubonnen van de V&D in omloop :X
Tap tap tap
  donderdag 24 december 2015 @ 12:04:03 #260
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492869
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:03 schreef CherryLips het volgende:
Er is nog 9,5 miljoen euro aan cadeaubonnen van de V&D in omloop :X
Ja, snap wel dat ze die bevriezen :o
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:04:52 #261
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158492888
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:02 schreef Roel_Jewel het volgende:
Veelzeggend:

[ afbeelding ]
Ach hoelang zal het bij Wehkamp nog duren voordat daar de normale Jan Doedel ook z'n baan verliest. Ze hebben immers al een vol automatisch distributiesysteem geinstalleerd.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
  donderdag 24 december 2015 @ 12:05:37 #262
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158492897
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:57 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Ja, ja en ja. Maar de groei is dan wel uit de markt, als je elkaar moet beconcurreren op de vervanging van defecten en nieuwe aanwas. Als je dan nog winst wilt maken, moet je dat op efficiëncy halen. Die bereik je met automatisering.

In de industriële revolutie en de periode daarna hebben we door onze arbeidsinzet toegang gekregen tot een hele reeks nieuwe producten die we ook konden betalen doordat de lonen explodeerden. Daar is nu geen sprake van. We werken bijna evenveel als 30 jaar terug, verdienen verhoudingsgewijs minder extra dan ten tijde van de industriële revolutie en kopen dus al jaren evenveel dingen.

Daarnaast, de grootste winstmakers nu zijn bedrijven die betrekkelijk weinig mensen in dienst hebben. Zij die de inhaalslag te maken hebben, doen dit altijd op personeel, en daarna pas op innovatie. Die innovatie leidt al zeker 20 jaar niet meer tot grote nieuwe markten die honderdduizenden banen scheppen.

Maar goed, misschien maar in een ander topic verder.
Dat is imo wel een heel bizar beeld van de economie
pi_158492899
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:59 schreef Leandra het volgende:

[..]

En toch zie ik dat verschil hier in de wijk wel heel erg tussen de oudere generatie (70+) en de "jongeren"; de hoveniersbedrijven staan voornamelijk bij de jongere (35-60 jr) huishoudens, de bejaarden laten alleen maar een hoveniersbedrijf komen als ze het zelf niet meer kunnen.
Idem voor de schoonmaaksters.... alleen bij de bejaarden die het zelf niet meer kunnen, en weer de "jongeren".

Nou moet je al een behoorlijk inkomen hebben om hier te kunnen kopen, dus dat beperkt het beeld wel aardig tot die groep, maar ik vind het wel opvallend.... er wordt wat dat betreft door sommige groepen idd meer uitbesteed.
Ik doe dat ook meer hoor. Mijn partner gaat een nieuwe zaak kopen, dus dan komt er bij ons een huishoudster in. Maar als 5000 hoogopgeleiden met hun machines 15000 laagopgeleiden vervangen en ze nemen allemaal een huishoudster, kom je nog 10000 andere plekken tekort. Er is echt wel werk voor laagopgeleiden in de toekomst, maar het is helemaal niet zo ondenkbaar als men het over doet komen dat er een flink aantal honderdduizend mensen permanent aan de kant komt te staan. Niet omdat ze lui of gehandicapt zijn, maar omdat ze niet meer aan kunnen sluiten bij wat de markt van ze verwacht.
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 12:06:34 #264
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158492916
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:02 schreef Roel_Jewel het volgende:
Veelzeggend:

[ afbeelding ]
Ja, 10.000 man voor een lousy omzet van ¤ 600 miljoen. Dat zijn ze aan salarissen al bijna kwijt. :o
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:07:18 #265
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158492931
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:02 schreef Postbus100 het volgende:

Voor miljoenen aan V&D-bonnen in omloop - http://nos.nl/l/2077053

Er zit nog 9,5 miljoen euro aan cadeaukaarten in de portemonnees van de Nederlanders. Inclusief 12500 bonnen van afgelopen maand (waarschijnlijk kerstpakketten).
Zo, dat is een kwart van hun tekort :X
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 12:07:22 #266
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492934
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:02 schreef Roel_Jewel het volgende:
Veelzeggend:

[ afbeelding ]
Eigenlijk niet. Omzet zelf zegt niet zoveel, winst wel :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158492947
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:05 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dat is imo wel een heel bizar beeld van de economie
Ik wil het er graag nog eens met je over hebben :) Ik kan er helemaal naast zitten, natuurlijk. Echter, als ik Deloitte zie berekenen dat 3 miljoen banen gaan definitief gaan verdwijnen, dan vraag ik me wel af welke sector drie miljoen nieuwe banen op moet leveren.

Ik werk overigens ook in de automatisering in de financiële sector, en overal waar ik kom draag ik bij aan het wegautomatiseren van duizenden banen. Ik draag nooit bij aan het automatiseren zodat er mooie nieuwe producten geleverd kunnen worden.
pi_158492953
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:03 schreef CherryLips het volgende:
Er is nog 9,5 miljoen euro aan cadeaubonnen van de V&D in omloop :X
Lees net dat het personeel van Universiteit en de Hogeschool hier in de stad een V&D bon in het kerstpakket hadden. Er zullen nog wel een zooi andere instellingen zijn die dat ook hadden. Tikt aardig aan natuurlijk.
A mind with a heart of it's own
  donderdag 24 december 2015 @ 12:08:30 #269
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158492955
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:07 schreef Maraca het volgende:

[..]

Eigenlijk niet. Omzet zelf zegt niet zoveel, winst wel :)
Heb je die omzetstijging van coolblue wel gezien?
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 12:09:05 #270
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158492964
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:07 schreef Maraca het volgende:

[..]

Eigenlijk niet. Omzet zelf zegt niet zoveel, winst wel :)
Met zo'n lage omzet en zulke hoge kosten (huur, salarissen) is geen winst te behalen. En dat blijkt dus ook.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:09:18 #271
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158492967
als hoopopgeleiden met een goed inkomen alleen al gaan Shoppen bij de Action / H&M / Zara / Primark dan weet je al hoelaat het is.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:09:21 #272
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492970
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:08 schreef MCH het volgende:

[..]

Heb je die omzetstijging van coolblue wel gezien?
Ja, maar wat doen de kosten? Omzet laten zien is leuk, maar als je kosten hoger zijn of vrijwel gelijk is aan je omzet, geeft dat een ander beeld.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:10:00 #273
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158492988
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:09 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Met zo'n lage omzet en zulke hoge kosten (huur, salarissen) is geen winst te behalen. En dat blijkt dus ook.
Zeker :Y Dat bedoel ik dus ook ;)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:11:25 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493018
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:03 schreef CherryLips het volgende:
Er is nog 9,5 miljoen euro aan cadeaubonnen van de V&D in omloop :X
Als je uitgaat van gemiddeld 25 euro zijn dat 380.000 bonnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:11:31 #275
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158493022
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:09 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, maar wat doen de kosten? Omzet laten zien is leuk, maar als je kosten hoger zijn of vrijwel gelijk is aan je omzet, geeft dat een ander beeld.
Daar zou ik me bij die e-commerce bedrijven niet zo druk om maken.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 12:11:57 #276
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158493034
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:09 schreef KingRadler het volgende:
als hoopopgeleiden met een goed inkomen alleen al gaan Shoppen bij de Action / H&M / Zara / Primark dan weet je al hoelaat het is.
Mijn vrouw (HBO, 1 x modaal) is echt gek op Primark. Ze wil er bij wijze van spreken elke zaterdag wel heen. Zonder mij uiteraard.

Ikzelf (HBO, bijna 2 x modaal) snaai en graai wel eens bij Action. Maar ook bij Wibra, Zeeman, C&A, Kruidvat. Maar gek genoeg heb ik weer niks met de V&D.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:12:09 #277
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158493043
ik vind dat alleen gezonde bedrijven cadeaubonnen moeten kunnen uitgeven.
als je op afgrond staat dan ga je toch geen cadeaubonnen verkopen :?
pi_158493051
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:11 schreef MCH het volgende:

[..]

Daar zou ik me bij die e-commerce bedrijven niet zo druk om maken.
Amazon draait al jaren break-even. Die hebben geloof ik nog nooit winst genoteerd.
pi_158493066
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:12 schreef KingRadler het volgende:
ik vind dat alleen gezonde bedrijven cadeaubonnen moeten kunnen uitgeven.
als je op afgrond staat dan ga je toch geen cadeaubonnen verkopen :?
Alsof je ineens moet stoppen met het uitgeven van cadeaubonnen. Wat voor signaal denk je dat je als winkel daarmee afgeeft?
  donderdag 24 december 2015 @ 12:13:45 #280
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158493070
vroeger ging men naar de Schoolcampus en nu gaan kinderen naar de Action. :')
pi_158493078
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:09 schreef KingRadler het volgende:
als hoopopgeleiden met een goed inkomen alleen al gaan Shoppen bij de Action / H&M / Zara / Primark dan weet je al hoelaat het is.
Ik kom best vaak bij de Action :@ H&M en Primark niet zo maar dat kan ook gewoon aan mijn figuur liggen, het past me niet meer :X . Ik haal veel uit de sale bij de Esprit. Maar ik koop weer andere dure zooi, was laatst nog een paar honderd euro kwijt aan een ziek huisdier (dat het niet eens gered heeft dus het was geen goede investering).
Tap tap tap
pi_158493091
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:12 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Amazon draait al jaren break-even. Die hebben geloof ik nog nooit winst genoteerd.
Laatste tijd wel eens: http://www.bbc.co.uk/news/business-34611704
  donderdag 24 december 2015 @ 12:15:00 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493092
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:12 schreef KingRadler het volgende:
ik vind dat alleen gezonde bedrijven cadeaubonnen moeten kunnen uitgeven.
als je op afgrond staat dan ga je toch geen cadeaubonnen verkopen :?
Tuurlijk wel, verbeterd je financiële positie.
Dat het hufterig is en crimineel, ja dat ben ik met je eens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158493096
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:12 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Amazon draait al jaren break-even. Die hebben geloof ik nog nooit winst genoteerd.
Ja maar de Kindle O+
Tap tap tap
  donderdag 24 december 2015 @ 12:15:46 #285
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493110
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:11 schreef MCH het volgende:

[..]

Daar zou ik me bij die e-commerce bedrijven niet zo druk om maken.
Doe ik ook zeker niet ;) Maar als je zo'n schema maakt vind ik het gewoon onvolledig. Net zoals dat de verzendkosten niet zijn opgenomen.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:16:39 #286
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158493126
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:15 schreef Maraca het volgende:

[..]

Doe ik ook zeker niet ;) Maar als je zo'n schema maakt vind ik het gewoon onvolledig. Net zoals dat de verzendkosten niet zijn opgenomen.
Uh, die kan ik bij V&D niet meer checken maar daar winnen ze het vast ook niet.
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 12:16:44 #287
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158493127
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, verbeterd je financiële positie.
Dat het hufterig is en crimineel, ja dat ben ik met je eens
Daar cadeaubonnen feitelijk geld vertegenwoordigen zou er eigenlijk een soort bankgarantie-systeem-achtig iets moeten zijn. Toch?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:17:02 #288
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493136
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:12 schreef KingRadler het volgende:
ik vind dat alleen gezonde bedrijven cadeaubonnen moeten kunnen uitgeven.
als je op afgrond staat dan ga je toch geen cadeaubonnen verkopen :?
Dan moet je ze niet kopen. Of een VVV bon *O*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493147
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:08 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Lees net dat het personeel van Universiteit en de Hogeschool hier in de stad een V&D bon in het kerstpakket hadden. Er zullen nog wel een zooi andere instellingen zijn die dat ook hadden. Tikt aardig aan natuurlijk.
Twente?

Personeel UT heeft het namelijk ook...
Somebody that I used to know
  donderdag 24 december 2015 @ 12:18:00 #290
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493159
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:16 schreef MCH het volgende:

[..]

Uh, die kan ik bij V&D niet meer checken maar daar winnen ze het vast ook niet.
Tot 75 euro 3,95 en daarboven gratis. Wehkamp is 5,95 (even uitgaande van kleding)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493161
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:17 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Twente?

Personeel UT heeft het namelijk ook...
:Y
A mind with a heart of it's own
  donderdag 24 december 2015 @ 12:18:01 #292
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158493162
door de crisis zijn veel bedrijven in slaap gevallen en net in die tijd is gedrag van consumenten gaan veranderen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:18:24 #293
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158493175
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:17 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dan moet je ze niet kopen. Of een VVV bon *O*
Fashion Check :D
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 12:18:43 #294
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158493182
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:17 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dan moet je ze niet kopen. Of een VVV bon *O*
Ik wil ook nooit een bon van één winkel(keten), alleen al niet omdat ik dan weinig keus heb, maar als particulier kun je natuurlijk geen gedegen analyse doen voordat je ergens een bon koopt.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:19:18 #295
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158493200
het zou echt krom zijn als personeel van een Retailopleiding kadobonnen hebben gekregen van V&D.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:19:37 #296
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493206
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:18 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ik wil ook nooit een bon van één winkel(keten), alleen al niet omdat ik dan weinig keus heb, maar als particulier kun je natuurlijk geen gedegen analyse doen voordat je ergens een bon koopt.
Ben ik normaal gesproken met je eens. Maar V&D was een bekend risico
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:19:37 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493207
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:09 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, maar wat doen de kosten? Omzet laten zien is leuk, maar als je kosten hoger zijn of vrijwel gelijk is aan je omzet, geeft dat een ander beeld.
Ja, je kan ook te hard groeien en ondanks je enorme omzet(stijging) failliet gaan omdat je voorfinanciering hoger is dan je cashflow. Groei moet je goed zien te financieren. Als je ieder jaar 20-30% of nog meer groeit moet je daar heel goed op letten.
Mijn man heeft een webwinkel en dergelijke groeicijfers, daar wordt moet goed op worden gelet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 12:20:04 #298
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158493218
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:18 schreef KingRadler het volgende:
door de crisis zijn veel bedrijven in slaap gevallen en net in die tijd is gedrag van consumenten gaan veranderen.
V&D ligt al zolang te slapen, die hebben ongeveer de 1e en 2e wereldoorlog gemist.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 12:21:22 #299
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158493252
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:19 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ben ik normaal gesproken met je eens. Maar V&D was een bekend risico
Ook weer waar. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:22:18 #300
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158493269
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:08 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Ik wil het er graag nog eens met je over hebben :) Ik kan er helemaal naast zitten, natuurlijk. Echter, als ik Deloitte zie berekenen dat 3 miljoen banen gaan definitief gaan verdwijnen, dan vraag ik me wel af welke sector drie miljoen nieuwe banen op moet leveren.

Ik werk overigens ook in de automatisering in de financiële sector, en overal waar ik kom draag ik bij aan het wegautomatiseren van duizenden banen. Ik draag nooit bij aan het automatiseren zodat er mooie nieuwe producten geleverd kunnen worden.
Dat hoeft ook niet, maar we moeten af van het idee dat we allemaal een fulltime baan zouden moeten hebben, dat is sowieso de grootste fout geweest toen men vrouwen ook aan het werk wilde hebben.

Je zou een huishouden moeten laten rondkomen van één baan van 40 uur, en hoe die 40 uur tussen partners verdeeld worden zou niet moeten uitmaken, dan kun je de zorg voor de kinderen ook gewoon verdelen.
Maar feit is dat mannen amper minder kunnen gaan werken zonder hun carrièrekansen te torpederen, en vrouwen niet serieus genomen worden op de werkvloer als ze niet minimaal 32 uur werken en dan ook nog eens bereid zijn op die ene vrije dag per week haar werktelefoon op te nemen.

Maar goed, off-topic... :X
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 12:22:49 #301
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158493280
Ik dacht trouwens dat iedereen het over die kortingsbon had die ik al weggegooid had, maar ik kreeg m net in de bus...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')