abonnement Unibet Coolblue
pi_157895487
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 22:51 schreef Molo het volgende:

[..]

Met naaktfoto's?
Vooral veel babyfoto's de laatste tijd.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_157895826
ze was altijd een soort fitness- en voedingsguru op fok! Idolaat waren sommigen van haar :D
  zondag 29 november 2015 @ 12:22:23 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157896902
Is de strippenkaart voor FG nog niet vol, Iwanius? :')

het zag er allemaal weer erg appetijtelijk uit en kwamen Julius en Alain daar ook om uitgebreid te tafelen of kwamen die alleen even een snack halen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 november 2015 @ 12:11:01 #105
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_157918611
Nog even en dan kunnen de lezers alhier simpelweg FG binnenlopen met de woorden "Ik ben een vriend van Iwanius" om vervolgens de hele avond in de watten gelegd te worden _O-

Trouwens, Iwanius, Dr. is nu qua cocktails zeker het bezoeken waard. Nieuwe menu is net ingegaan en heet "Chinese Takeaway". Alle creaties zijn gemaakt met een knipoog naar 'de chinees'. Ik heb daar vrijdagavond mogen vertoeven. Wat een genot. En naderhand bij The Cat nog even een Epic in m'n mik gestoken. 03:00 uur thuis. Da's even geleden :P
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_157967860
Dank voor de tip Rob en de Dr.'s ken ik maar al te goed. Sterker nog ze waren tijdje terug even als mystery cocktailshakers bij mijn lievelingsclub achter de bar te bewonderen. Ik was de enige van alle aanwezige gasten die ze herkende en kreeg ook gelijk 4 cocktails op mijn tafel neergezet met de woorden: " Jij ben een liefhebber dus we zetten maar alvast wat neer voor je. :') Wanneer kom je weer langs want het is weer een tijdje geleden dat we je zagen."

quote:
11s.gif Op zondag 29 november 2015 12:22 schreef golfer het volgende:
....het zag er allemaal weer erg appetijtelijk uit en kwamen Julius en Alain daar ook om uitgebreid te tafelen of kwamen die alleen even een snack halen?
Alain en Julius kwamen buurten zoals dat heet en dus snacken. Niet veel (1 glaasje wijn en 1 amuse en dat was het!) want sedert Francois zijn eigen ervaring van "langskomen bij horeca collega's (waarvoor ik hem waarschuwde) opdeed" en waar men het presteerde hem een rekening voor te leggen ongeacht of hij nu uitgebreid kwam eten of alleen maar snacken gelden voor hun nu ook dezelfde regels en wel: Geen freewheelen meer en gewoon betalen! En gelijk heeftie want ik heb het al eerder gezegd: 99% van de Nederlandse koks/horeca-uitbaters zijn harteloze geldwolven met een hoop blabla!

Trouwens die Alain zat de hele tijd aan m'n tafel met zijn wijnglas te walsen en de nikszeggende tekst uit te spreken: "Iek bhen ghier bhij Franoise Geurds,errhug ghezhellig". :')


Eraf geflikkerd die onzintekst want wees dan een vent en zet gewoon een foto/filmpje van jou en Julius gewoon online i.p.v. dit nietszeggende stukje beeldmaterieel zo van: "ik zeg wat,maar zeg ook niks"alsof het een geheim is dat hij daar op een weekendavond is met Julius. Gelukkig heb ik wel een foto gemaakt van hun samenzijn daar. :Y

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2015 17:30:49 ]
pi_157968403
Welke Thai in Rotterdam is nou het meest de moeite?
Ik heb binnenkort een weekend eten in Rotterdam voor de boeg. Restaurant de Jong is al gereserveerd, ben ik enorm benieuwd naar. Verder nog niks vast, dus...
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_157977976
In Rotterdam heb je goede Thaise toko's maar in Amsterdam toch wel de beste en meesten vind ik.




Waar?




© TubesDesign




Firma Pickles
Grotemarkt 186
3011 PA Rotterdam

Wat at / dronk je?


1 voor hem en 1 voor haar verdeeld over twee tafeltjes.



Allejezus wat een homp is het toch! Bijzonder? nah...


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Ondanks alle mooie woorden over de toppings en kwaliteit
aan vlees die men gebruikt(alsof niet elke pas geopende hippe hamburger-joint dit doet) vind ik het allemaal qua
smaak(en daar gaat het tenslotte om in de basis) verre van bijzonder en eigenlijk maar zo zo in smaak.

Want?

Kijk je kan je hamburger broodje (giga bun eigenlijk) wel optuigen met o.a.dry aged vlees, MRIJ- en Wagyu-rund,
Ibérico-varken, eendelever en huisgemaakte jus de veau, in de basis moet het allemaal wel op elkaar afgestemd
zijn zodat het uiteindelijk tot een lekker smakelijk geheel smaakt.

Dat is dus het probleem met al die 'hippe' zaken van nu. Men denkt vaak dat het gebruik van allerlei op zich van
goede kwaliteit zijnde vleessoorten ( en die nu erg in de picture staan = dry aged vlees, MRIJ- en Wagyu-rund, etc.)
voldoende is om de hoge prijs en hipheid te rechtvaardigen maar dat is natuurlijk geklets in de ruimte want de
combinatie van de ingrediënten maken de smaak wat in de basis het allerbelangrijkste is en niet hoe duur of hip de
naam is van een 1 ingrediënt dat je gebruikt.

Ik vond daarom ook dat de hamburger weinig smaak nog kraak had en te groot,ja,zelfs voor mij doen gewoon omdat
men van alles ermaar op smijt,weinig tot geen afstemming is voor de smaak en het dus niet echt lekker was.

Dus je vindt een Whopper van de BurgerKing of de Big Mac van McDonalds veel lekkerder?

:') _________! Nee, dat is weer een vergelijking die als een tang op een varken slaat.

Was er niks goed dan?

Oh jawel hoor. De patat was goed maar is natuurlijk niet zo verwonderlijk want die was van Pomms op de Coolsingel,
tegenover de Bijenkorf.

Dus...hoe plaatst je Pickles in de Markthal i.v.g met je eerder gerecenseerde hippe hamburger-joints?

Als laatste!

Cijfer?
6-
/ 10

[ Morgen is donderdag en dan lopen we weer tegen het weekend aan en dus tijd om jezelf te verwennen alvorens we weer]


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-12-2015 23:32:46 ]
  woensdag 2 december 2015 @ 23:45:40 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157978343
Als je een keer in de buurt bent probeer dan eens de Thrill Grill van Kranenborg. Ben benieuwd wat je daar van vindt.

En waar gaat de volgende vliegreis naartoe en wordt die culinair interessant?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 2 december 2015 @ 23:51:32 #110
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157978452
Proef je nou nog verschil tussen Maas Rijn IJssel en Wagyu? :) Welk vlees zat er op jou burger?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157978510
Vlees verschil is er wel degelijk , alleen jammer genoeg bij de meeste zaken niet te proeven. Ben eigenlijk ook wel benieuwd of je het verschil tussen dat vlees zo proeft. Heb wel eens beef and steakburgers wagyu gehad die waren erg lekker, maar net zo lekker als goed nederlands vlees.
  donderdag 3 december 2015 @ 01:17:24 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157979904
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 23:54 schreef mytec het volgende:
Vlees verschil is er wel degelijk , alleen jammer genoeg bij de meeste zaken niet te proeven. Ben eigenlijk ook wel benieuwd of je het verschil tussen dat vlees zo proeft. Heb wel eens beef and steakburgers wagyu gehad die waren erg lekker, maar net zo lekker als goed nederlands vlees.
QFT
Het verschil in Kobe, Wagyu en MRIJ kan ik niet direct in een hamburgertje proeven.
Wel als het als carpaccio wordt uitgesneden en geserveerd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_157981475
Als gewoon gebakken steak merk je ook echt wel verschil tussen a5 wagyo en iedere willekeurige andere kwaliteitssteak.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_158003332
quote:
3s.gif Op woensdag 2 december 2015 23:45 schreef golfer het volgende:
Als je een keer in de buurt bent probeer dan eens de Thrill Grill van Kranenborg. Ben benieuwd wat je daar van vindt.

En waar gaat de volgende vliegreis naartoe en wordt die culinair interessant?
Mwah...minder dan NYC i.i.g. En je op weg te helpen. Het is een Nederlandse topkok van een hele bekende Hollandse kok dynastie naar ik meen.

Dank trouwens voor de tip van de Grill en laat je weten hoe jullie ervaring was bij dat DWDD
restaurant?


Waar?




© Rotterdam-Nederland web



© Cliweb




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Een Zuid-Afrikaanse mooie heldere lichte wijn met in de neus een geur van o.a.zon
gerijpte peer.Voelt ook bij een eerste slok vol en rijk in de mond. Prima wijntje om
mee te beginnen.



Zoals gewoonlijk het hele Parkheuvel 'knabbel arsenaal 'weer laten uitrukken om te beginnen.Wat is het voor de puristen: Kerrie, kummel en
kaas op filodeeg.Wonton met ganzenlever en zoetzuur,gemarineerde groenten.Tosti van Pata Negra met truffel.Vitello tonato met sesam en
zuurdesem.





En zo beland je van Zuid-Afrika in Catalonië met deze hele frisse Catalaanse wijn die prima bij bovenstaande kleine hapjes
past.




Dubbele portie voor elk en wel Zeeuwse oester op lamellen van gemarineerde schorseneer en zalf,
met Perle Imperial kaviaar en aardappelrösti.



Deze Beaujolais was een aangename verrassing in zowel geur als smaak door met name
de kersen waardoor deze wijn met al zijn elegantie en harmonie erg lang,diep en breed in
de mond aandeed.Toppertje!




Een oude bekende en wel de Australische! Kobe Wagyu rund geserveerd met radijs, brunoise van merg,
gebrande zilveruitjes en Vietnamese longpepper jus.Lekker!

Ik noem expres dit keer 'Australische' bij het vlees omdat Van Loo dus de suggestie wekt dat hij origineel
Japans rund serveert en wat bij controle niet zo blijkt te zijn omdat hij de licentie daar niet voor heeft.
Yamazato van Okura te Amsterdam en FG restaurants te Rotterdam zijn de enigen in Nederland die dat
wel hebben en rechtstreeks invoeren.(en fiks voor moeten betalen!)



Deze laatste fles wijn moest er nog even bij als afsluiter! Kende ik nog niet en werd aanbevolen vanwege zijn
intense aroma's van kers,donkerrood fruit, houttoetsen, tijm en zoethout.Smaakte erg lekker bij de komende toetjes
vond ik.



Toetjes! Voor mij deze 'fruitbowl' en 'Miep" (achtergrond) neemt wat ijs & fruit met van die
madeleine's gevuld met amandelspijs en citroen.



En daar zijn de kazen met het 'kaas'meisje.



En dit werd de selectie i.c.m.de eerder bestelde Plan Pegau wijn. Heerlijk!



Nou...vooruit! De echt allerlaatste fles en wel deze fantastische rum die 1998,
1999, 2000 en 2001 tot de beste rum ter wereld werd uitgeroepen vanwege
zijn volle en rijke palet aan tropische smaken en kruidige tonen. Nou...ze
hebben niks teveel gezegd en hij was inderdaad fantastisch!



En zo sta je saampjes bij de ingang van Parkheuvel met de rum te proosten
terwijl het wachten is op de bestelde taxi. Was mij een avondje wel.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja...er valt niet veel meer te zeggen dan wat al gezegd is als commentaar onder de foto's.
Wederom genoten en dat was het dan voor deze keer.

Cijfer
9-
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-12-2015 04:49:59 ]
pi_158003345
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 december 2015 03:20 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Mwah...minder dan NYC i.i.g. En je op weg te helpen. Het is een Nederlandse topkok van een hele bekende Hollandse kok dynastie naar ik meen.

Dank trouwens voor de tip van de Grill.

[ afbeelding ]
Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
© Rotterdam-Nederland web


[ afbeelding ]
© Cliweb


[ afbeelding ]

Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Een Zuid-Afrikaanse mooie heldere lichte wijn met in de neus een geur van
o.a.zon gerijpte peer.Voelt ook bij een eerste slok vol en rijk in de mond.
Prima wijntje om mee te beginnen.


[ afbeelding ]
Zoals gewoonlijk het hele Parkheuvel 'knabbel arsenaal 'weer laten uitrukken om te beginnen.Wat is het voor de puristen: Kerrie, kummel en
kaas op filodeeg.Wonton met ganzenlever en zoetzuur,gemarineerde groenten.Tosti van Pata Negra met truffel.Vitello tonato met sesam en
zuurdesem.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En zo beland je van Zuid-Afrika in Catalonië met deze hele frisse Catalaanse
wijn die prima bij bovenstaande kleine hapjes past.


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dubbele portie voor elk en wel Zeeuwse oester op lamellen van gemarineerde schorseneer en zalf,
met Perle Imperial kaviaar en aardappelrösti.


[ afbeelding ]
Deze Beaujolais was een aangename verrassing in zowel geur als smaak door
met name de kersen waardoor deze wijn met al zijn elegantie en harmonie erg
lang,diep en breed in de mond aandeed.Toppertje!


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een oude bekende en wel de Australische! Kobe Wagyu rund geserveerd met radijs, brunoise van merg,
gebrande zilveruitjes en Vietnamese longpepper jus.Lekker!

Ik noem expres dit keer 'Australische' bij het vlees omdat Van Loo dus de suggestie wekt dat hij origineel
Japans rund serveert en wat bij controle niet zo blijkt te zijn omdat hij de licentie daar niet voor heeft.
Yamazato van Okura te Amsterdam en FG restaurants te Rotterdam zijn de enigen in Nederland die dat
wel hebben en rechtstreeks invoeren.(en fiks voor moeten betalen!)


[ afbeelding ]
Deze laatste fles wijn moest er nog even bij als afsluiter! Kende ik nog niet
en werd aanbevolen vanwege zijn intense aroma's van kers,donkerrood fruit,
houttoetsen, tijm en zoethout.Smaakte erg lekker bij de komende toetjes
vond ik.


[ afbeelding ]
Toetjes! Voor mij deze 'fruitbowl' en 'Miep" (achtergrond) neemt wat ijs & fruit met van die
madeleine's gevuld met amandelspijs en citroen.


[ afbeelding ]
En daar zijn de kazen met het 'kaas'meisje.


[ afbeelding ]
En dit werd de selectie i.c.m.de eerder bestelde Plan Pegau wijn. Heerlijk!


[ afbeelding ]
Nou...vooruit! De echt allerlaatste fles en wel deze fantastische rum die 1998,
1999, 2000 en 2001 tot de beste rum ter wereld werd uitgeroepen vanwege
zijn volle en rijke palet aan tropische smaken en kruidige tonen. Nou...ze
hebben niks teveel gezegd en hij was inderdaad fantastisch!


[ afbeelding ]
En zo sta je saampjes bij de ingang van Parkheuvel met de rum te proosten
terwijl het wachten is op de bestelde taxi. Was mij een avondje wel.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja...er valt niet veel meer te zeggen dan wat al gezegd is als commentaar onder de foto's.
Wederom genoten en dat was het dan voor deze keer.

Cijfer
9-
/ 10
ziet gut aush.

vooral het kaas meisje
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  vrijdag 4 december 2015 @ 09:08:29 #116
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158004443
Demerara El Dorado :o
Ik zoek nog altijd naar een Lemon Hart Demerara 151 proof. De distilleerderij is overgenomen en gestopt met de 151. Wordt dus steeds zeldzamer. Maar verplichte kost als je ooit een echte Zombie wil maken ;(
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158005433
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 03:36 schreef Tim86 het volgende:
Heerlijk leesvoer :)

En we weten weer wat meer over de mysterieuze Miep..Ze spreekt Russisch _O_
Dochter van Poetin zeker.

Toffe recensies overigens. Ontzettend leuk om een inkijkje te hebben in zo'n leven :7

[ Bericht 6% gewijzigd door H.FR op 04-12-2015 11:03:32 ]
Het kan geen kwaad af en toe je mond te houden, zelfs al weet je waarover je het hebt
  vrijdag 4 december 2015 @ 15:49:43 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158011528
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 december 2015 03:20 schreef Iwanius het volgende:

Dank trouwens voor de tip van de Grill en laat je weten hoe jullie ervaring was bij dat DWDD
restaurant?

Hopelijk is onze ervaring bij het DWDD-restaurantbeter dan die van Mac van Dinther:
http://www.volkskrant.nl/(...)5374ccc85719b7cf205c
:@
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 4 december 2015 @ 15:59:11 #119
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158011717
Das een redelijk vernietigende kritiek ja..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158027277


Waar?


Het restaurant gezien vanaf de buitenkant naast de Bijenkorf



Als je de trap opgaat kom je op de tussenverdieping een grote ruimte tegen voor hele grote gezelschappen die aan lange tafels
bij elkaar kunnen zitten.



Trapje omhoog en je bent op de eerste verdieping met de grote eetzaal en het buffet,open keuken en alles wat erbij hoort.



Als je de grote zaal betreed aan je rechterhand de lange bar voor alle drank die je gewoon mag pakken.



Voor de open keuken in het midden het deel met de warme gerechten.



Links naast de open keuken en wanneer je de grote zaal betreed in een hoek alle voorgerechten (soepen e.d.) en de salade bar.



Naast de saladebar en de soepen,de warme kleine hapjes



Daar weer naast voor de kleintjes een aparte eethoek om op te scheppen.



Op het middendeel van het buffet aan 1 kant vlees en kip en vis en andere gerechten.(babi spul :r )



Aan de andere kant weer andere,veelal,groentegerechten en of schaaldieren. (mosselen bijvoorbeeld)




Op een ander middendeel van het buffet grote garnalen,pekingeend stukjes,rivierkreeftjes,rundvlees,saté e.d.



Op datzelfde deel aan 1 kant het koude,dessert,buffet met ijs,gebak en fruit en zelfs een chocolade machine.




Links tegen de muur en naast de open keuken het buffet voor allerlei koude vlees of vis gerechten die je daar kan laten bereiden.




Idols
(all you can eat Wok restaurant)

Coolsingel 103 (naast de Bijenkorf)
3012 AG Rotterdam

Wat at / dronk je?


Witte rijst met o.a. licht gebakken grote garnalen,stoofvlees in een pittige saus,gefrituurde kippenboutjes in
een zware sojasaus,rundvlees in pepers gebakken,visfilet met groentes(paksoi o.a.)saté. Op een apart bordje
lamskoteletten in knoflook gegrild en links naast het grote bord een volgens zegge originele haaienvinnensoep
en een colaatje.



Een bord met wat fruit als dessert.


Impressies / Op of aanmerkingen


Dit was wat er overbleef van het grote bord en zegt volgens mij genoeg!


Nou...je hebt dus niet genoten?

:N totaal niet!

Want?

De rijst was oud,te droog en sowieso geen jasmijnrijst. Dit is zoals de meeste 'Hollandse; chinezen doen en wel oude rijst invriezen en de volgende dag opnieuw gebruiken en verkopen aan die onwetende gwai lo's (Kantonees voor niet-Chinezen) aangezien die altijd gerechten nemen met heel veel saus waardoor men de slechte rijstkorrel helemaal niet proeft en alles braaf opeet en 'lekker' vind.

Rundvlees was taai en droog,visfilet sompig en de groenten doorkookt en eigenlijk smaakten zowel de vlees als de kip gerechten allemaal eender. De grote gamba's met schil waren redelijk in knoflook gegrild en eetbaar, de stukjes pekingeend
te droog en erg vet. De lamskoteletten waren een bonk vet alsof je een speklap zit te eten. De geroemde (volgens het personeel van restaurant) haaienvinnensoep was eigenlijk nog het meest redelijke van alles gek genoeg. Helemaal geen origineel maar gewoon een 'Hollandse'versie met minuscule stukjes....nep krab erin :D _O- 8)7

Ho...oké,dus het hoofdgerecht was waardeloos. Dan was het dessert met fruit waar jij je geen buil aan kan stoten wel goed?


En dit bleef er over van het dessert.


Reden? Ananas was niet rijp en sappig maar hard. Galia meloen had wel wat
zoete stukjes maar over de hele ook niet echt rijp en de rest was smaakloos
,waterig en kwam allemaal overduidelijk van de groothandel en uit blik!.

Kortom ook dat was een aanfluiting.

Ik zie op de foto's bij het dessert buffet ook ijs en allerlei zoete hartigheden.
Waarom die niet ook geprobeerd?


Nou als je goed keek dan zag je gewoon dat het allemaal uitgedroogd (ijs zelfs vies)
eruit zag en ook overduidelijk van de groothandel kwam en erg lang in de koelingen
(vriezers?) is bewaart alvorens uit te serveren voor het buffet. Maar ja als je ijsbolletjes
opschept en vervolgens er een kledder slagroom(spuitbus) of chocolade opflikkert en
zo in de mond lepelt dan proef je natuurlijk de slechte kwaliteit niet. Beetje het verhaal
wat ik over de rijst vertelde. Dus ik nam eigenlijk nog hetgeen wat het meest veilige was
en zelfs dat was dus in de praktijk gewoonweg slecht.

Was het druk?

Ja best wel en duidelijk publiek dat gewend is anders op de zondag om de hoek bij de
zondagschinees hun babi whatever of Foe Y whatever met kroepoek en saté onder welk
nummer het ook staat, te bestellen.

Vond je van de prijs-kwaliteit verhouding?

Slecht. Vanaf vrijdag betaal je dus E 27,50 p.p. wat misschien een koopje lijkt gezien van
waaruit je allemaal kan kiezen(er is dus veel volgens het blote oog) i.c.m. drank maar als je
echt het ontleed dan is gezien de kwaliteit het gewoonweg duur! Te duur! (doordeweeks
E 22,50 p.p en je mag 2 uur zitten schransen)

Goed,dat was dus goed waardeloos. Maar jou kennende had je natuurlijk nog trek dus hoe loste je dat op?


Jaaaaa....mijn lievelings-Thai (SOI3) in Rotterdam bezocht en gelijk een schotel met rundvlees in pepers en
basilicum bestelt en...


Nog een schotel met de befaamde groene curry met kipfilet! Eindresultaat?


"Bammm...thank you mam! Ik ben weer het mannetje hoor! Heeeerlijk! En daarna:


pimpen :') met (weer) heerlijke zoete cocktails alias sneeuwwitjes!


Harry..je vergeet een cijfer te geven voor je Ídols ervaring.

Oh ja...

Cijfer
4,5
/ 10
pi_158027352
Ok, ik als lurker schrok toen ik deze vreetschuur in je mooie topic zag opduiken :D . Wat een ranzige tent is dat en ik vind de 4.5 nog wel erg ruimhartig.
(caroro duikt weer in lurkmodus)
  zaterdag 5 december 2015 @ 17:02:59 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158035492
quote:
11s.gif Op vrijdag 4 december 2015 15:49 schreef golfer het volgende:

Hopelijk is onze ervaring bij het DWDD-restaurantbeter dan die van Mac van Dinther:
http://www.volkskrant.nl/(...)5374ccc85719b7cf205c
:@
Ik had al geannuleerd, maar dat hoeft niet meer want ze gaan per direct dicht:
http://dewerelddraaitdoor(...)ct-pop-up-restaurant
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158035551
quote:
4s.gif Op zaterdag 5 december 2015 03:20 schreef Iwanius het volgende:
knip-
Tja deze tenten zijn op z,n tijds wel te doen, maar er zitten wel een paar hele slechten tussen. overigens in de sfeer van dit topic, in New York ook een aantal van dit soort tentjes tegengekomen, een soort van vaag buffet restaurant met van alles uit allerlei streken. Was daar best te doen, maar hele aparte zaakjes, vlak bij Central station.
pi_158035691
Nou weet je Mytec. Ik had best trek en wilde mijn maagje vullen en mijn eisen waren dus vrij laag in de vooravond en ik had geen zin om naar het restaurant van de Bijenkorf te gaan dus kun je zeggen dat gezien wat was uitgestald ik i.i.g genoeg keuze had en de kans dat ik mijn maagje kon vullen vrij groot was alleen...als je dan alles van dichtbij ziet,de bereiding,vervolgens nog het minst slecht uitziende aan gerechten neemt en zelfs die dus in smaak alleen al gewoon vies tegenvallen dan begrijp je dus dat het gewoon te duur is en ik beter naar mijn Kruiskade adresjes even had kunnen gaan en daar mijn maagje had kunnen vullen en zelfs lekkerder gegeten!

Oh ja en ik was veel goedkoper uit geweest

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2015 17:11:58 ]
  zaterdag 5 december 2015 @ 18:35:25 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158037732
Zoiets had ik ook van de week, ik had honger en zin in "veul vlees" en stevige smaken en ik dacht "weet je wat, we gaan eens naar een Griek!". Nou, ik kan er weer voor 20 jaar tegenaan. :'(

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #19 Iwanius vrij?
pi_158038010
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 december 2015 17:11 schreef Iwanius het volgende:
Nou weet je Mytec. Ik had best trek en wilde mijn maagje vullen en mijn eisen waren dus vrij laag in de vooravond en ik had geen zin om naar het restaurant van de Bijenkorf te gaan dus kun je zeggen dat gezien wat was uitgestald ik i.i.g genoeg keuze had en de kans dat ik mijn maagje kon vullen vrij groot was alleen...als je dan alles van dichtbij ziet,de bereiding,vervolgens nog het minst slecht uitziende aan gerechten neemt en zelfs die dus in smaak alleen al gewoon vies tegenvallen dan begrijp je dus dat het gewoon te duur is en ik beter naar mijn Kruiskade adresjes even had kunnen gaan en daar mijn maagje had kunnen vullen en zelfs lekkerder gegeten!

Oh ja en ik was veel goedkoper uit geweest
Helemaal gelijk, soms valt het gewoon vies tegen. Ik heb nog steeds een ervaring van 12 jaar terug op mijn netvlies staan. Eerste kerstdag, drouwenerzand, 1 of ander circus buffet, echt niet te doen, dan hebben we ook nog Preston Palace, 2 dagen ziek geweest.. En dan nog de nodige slechte ervaringen uit mijn kindertijd met Yankee Doodle..

Edit: daarnaast vind ik Ni Hao Groningen bijvoorbeeld wel goed, of Sushi in het stadion van Utrecht was ook prima te doen. In de niet Sushi hoek, buffet restaurant- De Schoapwas (eext) ook lekker.
  zaterdag 5 december 2015 @ 18:50:01 #127
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158038016
Die hele "All you can eat"-formule vind ik al helemaal kut, de aankleding, het eten, het volk en de service is vaak ronduit treurig. Ongeacht welke "keuken" je bezoekt.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  Moderator zaterdag 5 december 2015 @ 19:24:30 #128
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158038673
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 18:49 schreef mytec het volgende:

[..]

Helemaal gelijk, soms valt het gewoon vies tegen. Ik heb nog steeds een ervaring van 12 jaar terug op mijn netvlies staan. Eerste kerstdag, drouwenerzand, 1 of ander circus buffet, echt niet te doen, dan hebben we ook nog Preston Palace, 2 dagen ziek geweest.. En dan nog de nodige slechte ervaringen uit mijn kindertijd met Yankee Doodle..

Edit: daarnaast vind ik Ni Hao Groningen bijvoorbeeld wel goed, of Sushi in het stadion van Utrecht was ook prima te doen. In de niet Sushi hoek, buffet restaurant- De Schoapwas (eext) ook lekker.
Klinkt als een Noorderling. Het wereldrestaurant 'Puur'in Emmen wel eens geprobeerd? Ik ben er twee keer geweest. Ondanks de 800 zitplaatsen vind ik het best ruim en je ervaart het niet als druk.
Deel van het buffet vind ik wel goed, een ander deel met matig. Producten van de wok, grill en bakplaat vind ik goed.

Echt een vreetschuur vond ik het niet.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158050317
Nadat ik de zelf geschoten foto's van Bluezz & Golfer in het CUL FOK! Meet topic zag (14 november jl).bij het authentieke Sichuan Restaurant SānSān, besloot ik ook maar weer eens die kant op te gaan en mijzelf maar weer eens te verwennen
met die schotels die er in de foto's erg appetijtelijk uitzagen. Na het eten 'Miep' ontmoeten.



Waar?


© Google Maps






Restaurant SānSān
Hang 33
3011 GG Rotterdam

Wat at / dronk je?


Zo...menukaart erbij en de foto's van de gerechten die mij wel wat leken tijdens die eerder gehouden meet.
Hoef ik alleen maar te wijzen op de foto's wanneer de serveerster langskomt, zodat ze weet wat ik wil. :7



Zo de drank staat klaar (inclusief de eigen meegenomen Busta cassis) en even kijken of er nog wat leuks
in het CUL subforum staat vermeld na mijn laatste reactie.



Zo!...kijk...het is er nadat de Chinese serveerster mij eerder verbazend vroeg of ik wel heel zeker wist dat ik alle drie de schotels
wilde hebben aangezien ik in mijn eentje was. Nu weet ik waarom want het zijn geef ik toe grotere porties dan ik dacht.
Ach...als ik het niet op kan dan nemen we het gewoon mee. Maar eerst.... O-)






Wel even controleren of het er minstens zo goed uitziet als op de foto's. :') Nou...in het echt beter. Ik krijg hier een goed
gevoel bij....



Zo..beetje rijst in dat kommetje en gelijk wat van die heerlijk uitziende spicy beef i.c.m.eend erbij en dan happen maar. Oh ik kan
niet wachten..


Impressies / Op of aanmerkingen

Heerlijk! Maar...mijn spicy beef schotel is helemaal niet zo heet als dat ik het gewend ben terwijl ik vooraf zei dat ik het traditioneel wil hebben dus "make me cry" of...ik ben zo verwend dat ik zelfs dit een beetje ontgroeid ben qua pittigheid.

Zie je wel...teveel bij de Thai gegeten *) en dan vallen andere keukens qua pittigheid in het niet. Desondanks heerlijk!
Mals vlees en uitstekende seasoning. Mijn eend was lekker,crispy en helemaal goed en een lekkere tegenhanger voor
mijn beef gerecht. De krab tenslotte was ook helemaal goed geprepareerd. Lekker krokant maar....beetje weinig vlees
vond ik. De schaal met de eend en de krab waren ook het eerst leeg en die werden dus opnieuw uitgevraagd i.c.m.
een verse kom witte rijst. Het is tenslotte zaterdagavond.. :')

Je zat dus te genieten?

Ik werd niet teleurgesteld maar moet wel zeggen dat...als mensen hier gaan eten voor de eerste keer en nog nooit de echte Szechuan keuken hebben geproefd, bij een eerste kennismaking met de smaken van bijvoorbeeld zo een beefgerecht, zullen schrikken en het misschien zelfs vies zullen vinden omdat het zo hemelsbreed afwijkt in bereiding als smaak van de aangepaste 'westerse' Chinese keukens..

Hoe zag je tafel eruit na afloop Harry?


Dit keer niet de twee ronde van de eend helemaal kunnen opeten maar voor de rest heb ik het denk ik in mijn eentje
niet slecht gedaan qua eten.




Cijfer?
8
/ 10

Na afloop even acclimatiseren op een terras in de buurt en 'Miep' belt even.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2015 04:01:42 ]
  zondag 6 december 2015 @ 04:01:05 #130
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_158050330
Zijn alle gerechten kruidig? Zo zien ze er namelijk wel uit.

En acclimatiseren zal wel lukken met zo'n uitzicht :Y)
  Knapste mannelijke user 2022 zondag 6 december 2015 @ 04:41:20 #131
206731 Mortaxx
Doomer
pi_158050449
Zou miep nog een zusje hebben :9
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_158051626
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 19:24 schreef derLudolf het volgende:
Het wereldrestaurant 'Puur'in Emmen
Dankjewel voor deze nee kende het niet, ben tegenwoordig niet vaak in Nederland maar inderdaad een noordeling ;-) Misschien maar een keer combineren met de dierentuin, daar ook in geen jaren meer geweest.
pi_158051859
Holy fuck, die vreetschuur! :D :D :D :r

Wel respect dat je het probeert.
  zondag 6 december 2015 @ 10:31:01 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158051895
Iwanius, held _O_

Ik moet toch echt binnenkort naar SanSan, so much to eat, so little time!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 6 december 2015 @ 11:27:09 #135
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158052643
Ha! Wat tof dat je met de meetfoto's bent gegaan! :D

En ik was dit topic kwijt, wtf, je bent bij Idol's geweest! :') :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 6 december 2015 @ 11:52:12 #136
63722 z80
I fink you freaky
pi_158053059
quote:
3s.gif Op zondag 6 december 2015 03:58 schreef Iwanius het volgende:
Nadat ik de zelf geschoten foto's van Bluezz & Golfer in het CUL FOK! Meet topic zag (14 november jl).bij het authentieke Sichuan Restaurant SānSān, besloot ik ook maar weer eens die kant op te gaan en mijzelf maar weer eens te verwennen
met die schotels die er in de foto's erg appetijtelijk uitzagen. Na het eten 'Miep' ontmoeten.

Heerlijk! Maar...mijn spicy beef schotel is helemaal niet zo heet als dat ik het gewend ben terwijl ik vooraf zei dat ik het traditioneel wil hebben dus "make me cry" of...ik ben zo verwend dat ik zelfs dit een beetje ontgroeid ben qua pittigheid.

Zie je wel...teveel bij de Thai gegeten *) en dan vallen andere keukens qua pittigheid in het niet. Desondanks heerlijk!
Mals vlees en uitstekende seasoning. Mijn eend was lekker,crispy en helemaal goed en een lekkere tegenhanger voor
mijn beef gerecht. De krab tenslotte was ook helemaal goed geprepareerd. Lekker krokant maar....beetje weinig vlees
vond ik. De schaal met de eend en de krab waren ook het eerst leeg en die werden dus opnieuw uitgevraagd i.c.m.
een verse kom witte rijst. Het is tenslotte zaterdagavond.. :')

Je zat dus te genieten?

Ik werd niet teleurgesteld maar moet wel zeggen dat...als mensen hier gaan eten voor de eerste keer en nog nooit de echte Szechuan keuken hebben geproefd, bij een eerste kennismaking met de smaken van bijvoorbeeld zo een beefgerecht, zullen schrikken en het misschien zelfs vies zullen vinden omdat het zo hemelsbreed afwijkt in bereiding als smaak van de aangepaste 'westerse' Chinese keukens..
ik van de spicy beef en de pepertjes in het andere gerecht ook niet echt heet. het branden niet na en de volgende dag ook geen "plezier".

maar inderdaad een keuken die zich niet te veel heeft aangepast aan de local smaak.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 6 december 2015 @ 12:41:02 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158053889
Ik schoot hier hardop in de lach van die foto's met de foto's van Bluezz ernaast. _O-

En inderdaad: de spicy beef is helemaal niet zo spicy. Had van mij wel wat pittiger gemogen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158054429
^O^

/waar láát je het!!
Hoelang zit je ong te eten dan? :%

Ik wil ook weer!
pi_158058599
quote:
3s.gif Op zondag 6 december 2015 03:58 schreef Iwanius het volgende:
Nadat ik de zelf geschoten foto's van Bluezz & Golfer in het CUL FOK! Meet topic zag (14 november jl).bij het authentieke Sichuan Restaurant SānSān, besloot ik ook maar weer eens die kant op te gaan en mijzelf maar weer eens te verwennen
met die schotels die er in de foto's erg appetijtelijk uitzagen. Na het eten 'Miep' ontmoeten.

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]
© Google Maps


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Restaurant SānSān
Hang 33
3011 GG Rotterdam

Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Zo...menukaart erbij en de foto's van de gerechten die mij wel wat leken tijdens die eerder gehouden meet.
Hoef ik alleen maar te wijzen op de foto's wanneer de serveerster langskomt, zodat ze weet wat ik wil. :7


[ afbeelding ]
Zo de drank staat klaar (inclusief de eigen meegenomen Busta cassis) en even kijken of er nog wat leuks
in het CUL subforum staat vermeld na mijn laatste reactie.


[ afbeelding ]
Zo!...kijk...het is er nadat de Chinese serveerster mij eerder verbazend vroeg of ik wel heel zeker wist dat ik alle drie de schotels
wilde hebben aangezien ik in mijn eentje was. Nu weet ik waarom want het zijn geef ik toe grotere porties dan ik dacht.
Ach...als ik het niet op kan dan nemen we het gewoon mee. Maar eerst.... O-)


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel even controleren of het er minstens zo goed uitziet als op de foto's. :') Nou...in het echt beter. Ik krijg hier een goed
gevoel bij....


[ afbeelding ]
Zo..beetje rijst in dat kommetje en gelijk wat van die heerlijk uitziende spicy beef i.c.m.eend erbij en dan happen maar. Oh ik kan
niet wachten..


Impressies / Op of aanmerkingen

Heerlijk! Maar...mijn spicy beef schotel is helemaal niet zo heet als dat ik het gewend ben terwijl ik vooraf zei dat ik het traditioneel wil hebben dus "make me cry" of...ik ben zo verwend dat ik zelfs dit een beetje ontgroeid ben qua pittigheid.

Zie je wel...teveel bij de Thai gegeten *) en dan vallen andere keukens qua pittigheid in het niet. Desondanks heerlijk!
Mals vlees en uitstekende seasoning. Mijn eend was lekker,crispy en helemaal goed en een lekkere tegenhanger voor
mijn beef gerecht. De krab tenslotte was ook helemaal goed geprepareerd. Lekker krokant maar....beetje weinig vlees
vond ik. De schaal met de eend en de krab waren ook het eerst leeg en die werden dus opnieuw uitgevraagd i.c.m.
een verse kom witte rijst. Het is tenslotte zaterdagavond.. :')

Je zat dus te genieten?

Ik werd niet teleurgesteld maar moet wel zeggen dat...als mensen hier gaan eten voor de eerste keer en nog nooit de echte Szechuan keuken hebben geproefd, bij een eerste kennismaking met de smaken van bijvoorbeeld zo een beefgerecht, zullen schrikken en het misschien zelfs vies zullen vinden omdat het zo hemelsbreed afwijkt in bereiding als smaak van de aangepaste 'westerse' Chinese keukens..

Hoe zag je tafel eruit na afloop Harry?

[ afbeelding ]
Dit keer niet de twee ronde van de eend helemaal kunnen opeten maar voor de rest heb ik het denk ik in mijn eentje
niet slecht gedaan qua eten.


[ afbeelding ]

Cijfer?
8
/ 10

Na afloop even acclimatiseren op een terras in de buurt en 'Miep' belt even.
Nice :D

Ben er vrij zeker van dat de Sizzling Beef qua pittigheid wat vlakker gehouden is hoor. Dat was hij, ondanks aandringen, op de meet ook.
pi_158061556
quote:
2s.gif Op zondag 6 december 2015 15:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nice :D

Ben er vrij zeker van dat de Sizzling Beef qua pittigheid wat vlakker gehouden is hoor. Dat was hij, ondanks aandringen, op de meet ook.
ik heb spleetogen. Bij mij zouden ze zich niet inhouden hopelijk :D
Door al die enthousiaste verhalen moet ik nu ook een keer dat restaurant gaan bezoeken!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 6 december 2015 @ 17:48:55 #141
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158061627
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 17:46 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ik heb spleetogen. Bij mij zouden ze zich niet inhouden hopelijk :D
Door al die enthousiaste verhalen moet ik nu ook een keer dat restaurant gaan bezoeken!
Was jij al eens bij Kimchi in Den Haag geweest? Bij Rabbijn Maarssenplein
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 december 2015 @ 11:26:02 #142
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158075009
En SanSan zich maar afvragen waar al die nieuwe gasten en reserveringen ineens vandaan komen _O-
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158075895
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 17:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Was jij al eens bij Kimchi in Den Haag geweest? Bij Rabbijn Maarssenplein
Yes, zeker eens doen! Heerlijk en onbeperkt eten en drinken bestellen voor dacht 27,50.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 december 2015 @ 16:43:57 #144
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158083267
Nieuwsflits: Nieuwe Michelinsterren zijn bekend. In regio 010 eerste ster voor Joelia en Aan de Zweth (voormalige Zwethheul).
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158098227
Waarom denk je dat ik vandaag de hele dag niet op FOK! was. Zoveel te doen gehad... *)



Waar?














Leon IJpelaar beste gastheer van Nederland 2015






FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Bij binnenkomst even rustig aan gedaan met o.a.wat overheerlijke Joselito ham,olijven en vers geperste jus d'orange,water en
wat bubbels.



Daarna naar buiten(best lekker weer) en op het terras gezeten en deze plateau voorgeschoteld gekregen met o.a.veel
ganzenlever op crackers en opnieuw die overheerlijke ham.


En deze zelfde schotel nog maar een keer laten uitrukken want de chef wil ook meehappen.


Intussen is onze tafel buiten het centrum van gezelligheid want er komen steeds meer bekenden naast ons zitten en...de chef laat
nu maar een grote schaal saté aanrukken waar deze 3 sowieso voor mij zijn Tast toe Iwanius. :9~


En nog maar een plateau met nu kazen erop en de fles bubbel blijft nu ook maar hier.Fles nr.#4 alweer
en het is nog niet eens 17:00 uur..


En we zijn in de keuken waar 1 plateautje voor mij is aangezien ik volgens de chef
goed gevoed moet worden. :')


En 1 bakje voor moi...


En een stukje vlees voor ondergetekende om te proeven..Pfff...ik zit meer dan vol.


Hierna kreeg ik nog een stuk of 4 kleine gerechtjes in het systeem: Stel een tafel van 2 bestelt
2 gerechten dan moet de keuken 3 maken want eentje is dan voor mij om te 'proeven' want
de chef wil het zo.



En de chef proost nog maar een keer met mij.


Hierna heb ik FG Foodlabs verlaten en ben ik naar Joelia gegaan
om Mario de Ridder te feliciteren met zijn behaalde ene Michelinster
en om een sigaartje met hem te roken(kist Davidoff meegenomen) en het
glas te heffen. Ik werd daarna gevraagd mee te eten aan de voor vanavond
speciaal gedekte tafel voor Mario's gezelschap maar daar voelde ik weinig
voor omdat a: ik al vol zat en dan echt vol! b: Zulke goeie 'vrienden' zijn wij
nou ook niet van elkaar. Dus beleefd afgeslagen wat in eerste instantie niet
begrepen werd.



Mario vierde het op het terras bij het Hilton Hotel in aanwezigheid van o.a.zijn vrouw(vooraan,links op de tweede foto = midden,
huisadvocaat = eerste foto rechts van Mario,chef-kok en zijn juwelier die een sjaal om zijn nek droeg.


Impressies / Op of aanmerkingen

Dit is zoals je gemerkt hebt niet echt een eet-verslag met beoordelingen maar meer een sfeerimpressie van
een gebeurtenis en wel een borrel n.a.v. van Leon IJpelaar als beste gastheer van Nederland die verder uitmondde
in mijn langer verblijf bij FG Foodlabs en waar ik in de vooravond verder werd vetgemest door FG.

Mijn bezoek tenslotte later op de avond aan Mario de Ridder was een fatsoenlijke die je gewoon behoort te doen als plichtpleging als je elkaar al zolang kent.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2015 02:42:22 ]
  dinsdag 8 december 2015 @ 07:11:51 #146
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158098491
Ziet er gezellig (en lekker) uit. :s) Heb je eigenlijk een voorkeur qua restaurant van FG? Foodlabs of FG restaurant?
pi_158098600
Go Tan chilisaus en Hela curry! :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 8 december 2015 @ 09:36:43 #148
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158099431
Hela curry beste curry
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 8 december 2015 @ 09:40:24 #149
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158099487
Mooi om te zien dat de curry die ik gebruik FG-approved is.

Heeft Iwanius nog een tip voor een niet te moeilijke hap op zaterdag in Amsterdam? We gaan overdag even de stad in, maar moeten 's avonds bij de Ziggodome zijn. Wellicht een goeie roti-tent ofzo?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2015 @ 09:41:57 #150
43556 miss_dynastie
pi_158099503
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 07:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Go Tan chilisaus en Hela curry! :D
Viel mij ook op :D :9
pi_158099968
Heerlijke verslagen zijn dit Iwanius. Beschouw jij jezelf ook als redelijk bekende Nederlander of dat totaal niet? Mooi om te zien dat je alle 'usual suspects' kent.
Koning.
  dinsdag 8 december 2015 @ 10:40:21 #152
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158100290
Het valt me nu pas op dat Francois zich moeiteloos kan scharen in het clubje van Cas Spijkers en Herman den Blijker qua 'rond en gezond' :+
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  dinsdag 8 december 2015 @ 10:56:56 #153
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158100559
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:40 schreef robdriessen het volgende:
Het valt me nu pas op dat Francois zich moeiteloos kan scharen in het clubje van Cas Spijkers en Herman den Blijker qua 'rond en gezond' :+
Never trust a skinny chef, die proeven hun eten namelijk niet :+
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_158100811
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:56 schreef PierreTT het volgende:

[..]

Never trust a skinny chef, die proeven hun eten namelijk niet :+
Ze leggen ook allemaal een stuk eerder het loodje. :+
  dinsdag 8 december 2015 @ 12:12:31 #155
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158102304
Wanneer staat Londen nu op het program, Iwanius?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158107226
Zoals ik al eerder zei: Ik ben er allang geweest.En als het stuk helemaal klaar is dan plemp ik het wel online. Het was i.i.g.mijn beste ervaring (als in jaren) tot nu toe op culinair gebied. :Y

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 07:11 schreef egeltje1985 het volgende:
Ziet er gezellig (en lekker) uit. :s) Heb je eigenlijk een voorkeur qua restaurant van FG? Foodlabs of FG restaurant?
Ik vind beiden erg goed. FG (voormalig Ivy) ben ik begonnen en is natuurlijk een echt restaurant qua opzet en de keuken
is natuurlijk veel grootschaliger i.c.m. bijbehorende horeca-inventaris qua voorraden(eten en drinken) FoodLabs is een soort
uitgerekte snackbar/Deli waar het met name (met danks aan de term Labs) de plek is waar je de "FG Experience" kleinschaliger maar zeker niet minder proeft.(lagere drempel dus)

Labs is ook de plek waar de allernieuwste creaties op eetgebied door Francois worden geintroduceerd. Is het een succes
dan wordt gekeken of dit ook goed genoeg is voor het grote vlaggenschip FG restaurant.

Qua uitgaan moet je het zo zien: Bij FG kom je helemaal in pak en netjes en ga je echt even een avondje uit en daarna eventueel naar een sjieke club. Bij FoodLabs kom je wat meer casual gekleed/informeler binnen en eet je in een wat informelere setting en moet je niet vreemd opkijken als je salsa-achtige muziek op de achtergrond hoort. In beiden zaken
kun je het trouwens qua spendering net zo gek en duur maken als dat je wilt. Je hebt aan mijn ervaringen al kunnen zien dat dat kan.

En het mooie is van beide zaken: Bij FG zijn zaken weet je zeker dat je verwend wordt! Iets dat het allerbelangrijkste is voor Francois naast het gevoel dat je een warm bad bij hem op eetgebied hebt gehad.

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 07:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Go Tan chilisaus en Hela curry! :D
>:) Waarom denk je dat ik nog bewust die laatste foto waarop hij proost heb laten zien.
Gelukkig is het opgevallen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 09:40 schreef MutedFaith het volgende:

Heeft Iwanius nog een tip voor een niet te moeilijke hap op zaterdag in Amsterdam? We gaan overdag even de stad in, maar moeten 's avonds bij de Ziggodome zijn. Wellicht een goeie roti-tent ofzo?
Oef...ik ben niet zo thuis in Mokum maar eentje die mij wel altijd is bijgebleven is Warung Spang Makandra een Javaans-Surinaams eethuis op de Gerard Doustraat 39. Veel keuzes uit de roti's en het lekkerst toen vond ik de Tjauwmin moksi speciaal!

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:17 schreef tha_dark het volgende:
Heerlijke verslagen zijn dit Iwanius. Beschouw jij jezelf ook als redelijk bekende Nederlander of dat totaal niet? Mooi om te zien dat je alle 'usual suspects' kent.
Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premières of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.

Ik vind de mensen die daar vaak komen meestal nep,helemaal als het BN'ers zijn die betaalt daar beetje populair lopen te doen terwijl ze anders nooit hun hoofd laten zien wanneer ze zelf de geldbuidel voor het eten moeten trekken,of ik zie mensen die ik gewoon niet ken maar je aan de verhalen alleen al hoort dat ze zo een Sylvie Meiss/Yolanthe glamoureus leventje hebben en om de zoveel tijd in Marbella zitten (lul verhalen dus)

En terwijl iedereen daar dus helemaal opgedirkt en geweldig loopt te doen kom ik dan aanlopen op gympen,kaki broek en sigaar in mijn hand of mond met een voorkomen van iemand die wekenlang ergens onder een brug heeft gelegen. Ik kijk mensen vaak ook aan van: Als je niks zinnigs hebt te zeggen praat dan liever niet tegen mij want gezellig ben ik niet. :') Gekke is als ik in gesprek geraak met enkelen dan krijg ik altijd te horen: "Dat had ik niet achter u gezocht wat interessant". :') (schijnbaar omdat ik met twee woorden spreek en dan toch wel iets van kennis van zaken blijk te hebben over e.e.a.?)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2015 15:56:53 ]
  dinsdag 8 december 2015 @ 16:01:39 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158107450
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:49 schreef Iwanius het volgende:

Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premières of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.

En terwijl iedereen daar dus helemaal opgedirkt en geweldig loopt te doen kom ik dan aanlopen op gympen,kaki broek en sigaar in mijn hand of mond met een voorkomen van iemand die wekenlang ergens onder een brug heeft gelegen. Ik kijk mensen vaak ook aan van: Als je niks zinnigs hebt te zeggen praat dan liever niet tegen mij want gezellig ben ik niet. :') Gekke is als ik in gesprek geraak met enkelen dan krijg ik altijd te horen: "Dat had ik niet achter u gezocht wat interessant". :') (schijnbaar omdat ik met twee woorden spreek en dan toch wel iets van kennis van zaken blijk te hebben over e.e.a.?)
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 8 december 2015 @ 16:02:15 #158
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158107463
Tnx. :) Ik denk dat Labs dan wat beter bij me past, als sterrenrestaurants-noob. :P
  dinsdag 8 december 2015 @ 17:51:56 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158109793
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
_O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 december 2015 @ 09:50:23 #160
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158124123
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  woensdag 9 december 2015 @ 12:03:06 #161
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158126129
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 12:07 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Yes, zeker eens doen! Heerlijk en onbeperkt eten en drinken bestellen voor dacht 27,50.
Ga ik eens proberen ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 9 december 2015 @ 12:03:19 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158126134
Tevens, Iwanius held _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158126349
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:

[..]

En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-

Wat denk je van Kromme Jee? (Grand Marnier).
  woensdag 9 december 2015 @ 13:06:16 #164
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_158127083
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:

[..]

En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-

Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.
Ik snap dat neerkijken op mensen "die niet weten hoe het hoort" nooit zo.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_158138357
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
Ik moet denken aan Guggenheimer van Brusselmans
pi_158142103
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 13:06 schreef Tinkepink het volgende:

Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.
Ik snap dat neerkijken op mensen "die niet weten hoe het hoort" nooit zo.
Men (Golfer,Rob..Blooody..) maken alleen maar grapjes hoor...Niet te zwaar aan tillen..



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Behoort niet tot het standaard menu van de Noodlebar maar werd bereid in het ernaast
gelegen FG Foodlabs voor mij en wel FG's eigen Kabeljauw galanga-soep. Erg lekker zacht,
romig met een tikje pittigheid erin.



Ook dit gerecht is afkomstig van FG Foodlabs en heeft normaliter buikspek erbij wat op verzoek vervangen is voor......
Cote De Boeuf. *) Lekker hartig hapje.



Tja...zelfs bij FG Noodlebar wordt mijn meest geliefde gerecht gebracht en wel de overbekende kreeft-kaviaar (helaas Imperial
kaviaar zoals men die bij Parkheuvel gebruikt) schotel. Dit werd trouwens hierna nog 2x voor mij bereid en gebracht.



Totslot moest de kok van de Noodlebar ook iets te doen hebben en ik had toch nog wat trek dus maakte
hij deze grote bowl met Udong-gamba's-rundvlees combinatie voor mij.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja,wat valt er nog meer over te zeggen dan wat al onder de geplaatste foto's is gezegd.
Niks eigenlijk als het om het eten gaat want het was weer allemaal erg lekker en gewoon
dus top.

Maarre....hoe dat zo dat wat je wilde hebben speciaal naar FG Noodlebar werd gebracht?

V.w.b. dat men het eten bij de Noodlebar voor mij bracht was te danken aan de chef-kok
Francois Geurds die het onnodig vond dat ik helemaal naar Foodlabs moest lopen om
wat ik wilde te eten aangezien we toch al gezellig bij de Noodlebar zaten en dan kan
wat ik bestel gewoon daar bij Foodlabs worden bereid en vervolgens naar de Noodlebar
gebracht.. Kleine moeite volgens de chef. En wie ben ik om het oneens met de chef te zijn. O-)

• FG Foodlabs gerechten: 8
• FG Noodlebar gerecht: 7,5

Cijfer
8 -
/ 10
  donderdag 10 december 2015 @ 19:21:34 #167
451222 WillekeA
De glimlach van een hert
pi_158156568
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
pi_158157047
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  donderdag 10 december 2015 @ 19:37:57 #169
451222 WillekeA
De glimlach van een hert
pi_158157139
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
?
pi_158157277
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:

Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor! :o

En Willeke, de decoratie is neem ik aan (weet ik wel zeker) schoon.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158157496
Waarom vind ik dit topic nu pas :@

Briljante aankleding wel van de noodlebar.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_158157972
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor! :o

En Willeke, de decoratie is neem ik aan (weet ik wel zeker) schoon.
Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  donderdag 10 december 2015 @ 20:21:49 #173
62913 Blik
The one and Only!
pi_158158490
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Je doet je username eer aan ;)
pi_158158628
quote:
1s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:21 schreef Blik het volgende:

[..]

Je doet je username eer aan ;)
*kijkt schichtig over zijn schouder* Nu weer ontopic graag :D kan niet wachten op de London verslagen.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_158165247
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
Nou hé. Ik had toen ik dit voor de eerste keer zag ook zoiets van: :|W

quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:

Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Nou... je doet je naam meer dan terecht eer aan want ondanks dat de haters in dit eigen topic gelukkig geen kans meer krijgen met hun onzin, is buiten dit subforum types als met name Amarantha,Insomnia,Elan om maar wat recentere users te noemen nog volop bezig met hun haatzaaierij op grond van afgunst en heresay verhalen in GC. Dus zo gek vind ik de reactie van Dr.P niet.



Waar?





De menukaarten in de verlichte vintrine.




Restaurant Amarone.
Meent 72-A
3011 JN Rotterdam.

Wat at / dronk je?


Jay...nieuw in het assortiment dus nemen we het maar en ..smaakte best.



En daar zijn de Amarone knabbels weer die we hierna nog maar 2 keer uitvroegen,gewoon omdat we ze vandaag :+
erg lekker vonden.



En als eerste de welbekende Amarone amuse die wederom smaakte.



Dungesneden rauwe coquilles St. Jacques met truffel, hazelnoot en schuim van pecorino. Erg lekker,zacht in de mond
en dus een goed begin als voorgerecht.



1 van de 2 “Pommes Tsarine” Amarone stijl. Deze is met een luchtige aardappelmousseline met krokante spekstukjes en een
stuk tarbot. Lekker!


2 van de 2 “Pommes Tsarine” Amarone stijl met een luchtige aardappelmousseline i.c.m.10 gram Osiëtra kaviaar en gebakken
langoustines. Oversteeg de vorige versie in smaak en opmaak.



In de oven bereide tarbotfilet, gebrande langoustine, Brusselse spruitjes,aardappel-mouselline en een vinaigrette van truffel.
Smakelijk maar niet spannend als geheel Weet niet waar dit aan lag maar had er meer van verwacht.



Ossenhaas “Rossini”, gebakken ganzenlever, gyoza gevuld met paddenstoelen en witte kool met eigen braadjus.
Had ik de vorige keer ook al genomen en ligt het nu aan mij of is het formaat vlees dit keer groter. Ja dus. Smaakte dus
daarom extra lekker :')



Cilinder van pure chocolade gevuld met witte chocolade – pandan mousse, yuzu gel, gepofte rijst,
kerrie-olie en roomijs van limoenblad. Verrassend lekker dessert die in zowel opmaak als smaak een toppertje was.
Hierna nog een keer extra uitgevraagd alvorens ik naar buiten wilde om te paffen.



Zo na dit maal even buiten acclimatiseren met een bakkie 'pleur' terwijl er een herfst aanblik is van de vele
fietsen/scooters die tegenwoordig tot het standaard vervoer van de jeugd van nu behoort.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja...het was niet zolang geleden dat ik hier voor het laatst was en ditmaal beviel het mij eigenlijk
beter dan de vorige keer. Lag het aan de bestelde gerechten,het weer/gezelschap? Ik weet het niet
maar hoe dan ook: Dit bezoek aan restaurant Amarone is uitstekend bevallen.

Tot het volgend bezoek!

Cijfer

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2015 00:59:50 ]
  vrijdag 11 december 2015 @ 07:39:23 #176
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158166378
Ziet er mooi maar ook erg lekker uit. :) En winters, door al dat wit.
  vrijdag 11 december 2015 @ 10:26:41 #177
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158167890
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen :9 Zeer mooi dessert ook.

Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158169464
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 10:26 schreef robdriessen het volgende:
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen :9 Zeer mooi dessert ook.

Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Die dingen heten niet voor niets "vershoudzakjes" ;) de klimaatbox was vast te groot om mee te slepen.

eten* Eten ziet er weer erg goed uit!
pi_158188988
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 10:26 schreef robdriessen het volgende:
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen :9 Zeer mooi dessert ook.
Die 'knabbels' zijn bij Amarone inderdaad erg goed. Die lollies trouwens is ganzenlever..en die gekarameliseerde donkere nootjes zijn ook "to die for". :Y

quote:
Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Neu...dit is gewoon mijn wat ik noem een "reis-zakje"die ik meestal bij mij heb als voorraadje voor onderweg. ( ik grits dan wat uit de huiselijke voorraad en mieter het dan in het zakje. Wat ik overhoud na een avondje uitgaan flikker ik dan thuisgekomen weer terug in de kisten.

Ik heb ook van die sigarenkokers maar daar kunnen nooit zoveel in dus gebruik ik die niet. En een travel-humidor neem ik i.t.t vele andere sigaren afficionados nooit mee op reis gewoon omdat ik die onzin van temperatuur e.d. nooit geloof. Ik flikker altijd een kistje in mijn koffers en koop heel soms ook wat ergens onderweg..als de mogelijkheid er is.

Bon. In dit topic zei ik dat ik weer zin had om een kleine verwennerij te doen en daarom werd een oude bekende maar weer eens aangedaan.



Waar?


© Kombuispraat



Busy,busy avond.




Restaurant Old Dutch.
Rochussenstraat 20
3015 EK Rotterdam

Wat at / dronk je?


Allebei maar beginnen met een lekkere Vodka Martini terwijl onze tafel in gereedheid wordt gebracht.



Ook maar gelijk de welbekende runderbouillon met ravioli van truffel en paddestoelen nuttigen.



Kijk..nostalgie ten tijde van mijn jeugd toen aan tafel alles nog bereid werd.
(dit is trouwens de bereiding van de welbekende 'Old Dutch' kreeftensoep)



Ook een oude bekende van een eerder bezoek. Toen prima,nu dus ook met
in de neus een frisse smaak van citroen en grapefruit.



En zo een fles hoort koel te blijven naast de lege kom waar eerder het volgende gerecht in werd
bereid.



En dat bereide gerecht was de welbekende Steak tartaar 'Old Dutch' stijl. Heerlijk!



Tarbot met een coulis van kreeft. Lekker en nog een keer uitgevraagd!



Lekker stuk hert!



Old Dutch's Parade van nagerechten met o.a.Crème brûlée met honing,
tijm en citrussorbet en wortel- en gembercake met specerijen, hazelnoot
en advocaat, geserveerd met kaneelijs. Prima maar machtige afsluiter!


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja, in de maanden juli en september bezochten wij Old Dutch
al eerder en dit werd dan het derde bezoek die wederom goed beviel.

Daarom kan ik met een gerust hart zeggen: Tot de volgende keer!

Cijfer
8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2015 06:39:43 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:42:17 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158189003
Ik rijd er vaak langs en vind die tent er altijd zo muf oldskool Van Der Valkerig uit ziet ofzo :D
Maar eten ziet er lekker uit ^O^ :Y)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 08:32:15 #181
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158189367
Ik heb precies hetzelfde. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158189499
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_158299268
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:42 schreef Molo het volgende:
Ik rijd er vaak langs en vind die tent er altijd zo muf oldskool Van Der Valkerig uit ziet ofzo :D
Maar eten ziet er lekker uit ^O^ :Y)
Klopt maar dat is nou net de charme van een Old Dutch Zoals ik al eerder zei:
quote:
...Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crèpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was.
Dus af en toe is het gewoon goed om ook hier weer eens langs te gaan en je een beetje in de aloude nostalgie van weleer te wentelen op eetgebied.

Ga vanaf volgende week de dagen die er volgen opvullen met wat bezoekjes aan sterrenzaken gewoon omdat we toch in de feestmaand zitten en dan is het altijd goed om alvast in de stemming te komen voor we het luchtruim kiezen met dat Ali Baba toestel richting onze bestemming.
  Moderator donderdag 17 december 2015 @ 11:04:15 #184
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158303438
quote:
Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crèpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was.
Eerlijk gezegd spreekt mij dat meer aan (behalve ganzenlever dan, heb het niet zo op orgaanvlees) dan wat je bij FG vaak eet :@ Noem mij een barbaar: P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158304188
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 09:01 schreef Tim86 het volgende:
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
Zwezerik kom je over het algemeen toch nog wel redelijk vaak tegen? In mijn ervaring is dat echt niet alleen weg gelegd voor het hogere segment restaurants.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  donderdag 17 december 2015 @ 11:42:42 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158304234
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 17 december 2015 @ 11:43:24 #187
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158304248
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 11:42 schreef golfer het volgende:
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
De naam is in ieder geval geen succes
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158304273
quote:
10s.gif Op donderdag 17 december 2015 11:43 schreef leeell het volgende:

[..]

De naam is in ieder geval geen succes
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158311534
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 11:42 schreef golfer het volgende:
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
lijkt me heel lekker! Veel plezier :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 17 december 2015 @ 18:25:41 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158312005
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 18:01 schreef FutureFairytale het volgende:

lijkt me heel lekker! Veel plezier :)
Viel tegen.
Zie CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #19 Iwanius vrij?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158315526
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 09:01 schreef Tim86 het volgende:
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
Oh, dat heb ik gisteren nog gehad. Zo lekker!
pi_158318950


Waar?


© Buik



Tai Wu (HK specialiteiten restaurant)
Mauritsweg 24-26
3012 JR Rotterdam

Wat at / dronk je?


De nieuwe specialiteitenkaart waar we dit keer voor alle gerechten uit Taiwan kozen,gewoon omdat dit je dit niet elke dag eet. Chinees biertje erbij en laat maar komen die handel.



*Boem* ouderwets alles tegelijkertijd laten komen i.c.m. witte en gebakken rijst.


Impressies / op of aanmerkingen

Tja..ik had van al deze gekozen gerechten heel veel verwacht. En dan echt dat je erop verheugt.

Oh jee, ik voel 'm al aankomen. Dit werd hem niet?

:N en dan meer van }:| . Het was allemaal doorkookt en een grote smurrie met teveel maïzena erin
verwerkt waardoor het erg plakkerig aandeed. Nee, dit is duidelijk de meest slechte ervaring die
ik ooit in meer dan 25 jaar bij Tai Wu heb opgedaan. Wat is dit gewoon slecht!

Waar lag het precies aan? Niet goed bereid of had je teveel pils op?

"Teveel pils op" :') Hoeveel glazen bier zie je op de eerste foto Harry? Nee, het smaakte allemaal eender.
Alsof men gewoon met een lepel dezelfde saus over alle drie de gerechten had verdeeld. Het vlees
deed ook erg taai aan en zelfs de garnalen smaakten naar iets zoet zonder dat het nu een Koe-Loe-Ha
gerecht was (zoetzuur) Of is dit de Taiwanese smaak?

En dit melde je uiteraard en wat volgde?

Uiteraard want als vaste klant over zoveel jaren die ineens alles laat staan en niet meer aanraakt roept vragen op,
iets wat ik ook aan de eigenaar (die er vandaag ook was) uitlegde. Hij was hier verbaast over en vroeg of ik de
gerechten dan opnieuw wilde laten bereiden nadat hij zelf ook even wat proefde en het met mij eens was dat dit
duidelijk niet in orde was. Ik zei "nee, laat maar,mijn trek is al weg en moet nog ergens heen.

Ik stond op en verliet de zaak zonder iets te hoeven afrekenen.

Cijfer

3
/ 10

En je hebt de rest van de avond niets meer gegeten?

Nee,want het was in de vroege vooravond en Miep belde toevallig of ik al gegeten had waarop ik "nee" zei.
Zij was ook net thuis dus 1 en 1 = 2 en haar gelijk opgehaald, naar FG Noodlebar gereden en...



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


De eerste van in totaal 4! verschillende bowls die ik zou nuttigen bij FG Noodlebar. Gewoon omdat ik trek had na
het debacle met de Taiwanese keuken bij Tai Wu. Allemaal lekkel! *burp*



En aangezien FG met een strippenkaart werkt werden er braaf 5 stempels opgezet ( 4 van mij en
1 van Miep) voor ons beiden. Wanneer deze vol is mag je een gratis bowl naar keuze bestellen.
Nou...dat zien we dan wel tegen die tijd.


Impressies / Op of aanmerkingen


Er valt niks meer te zeggen dan dat ik smakelijk alle bestelde bowls heb geledigd
en met een volle maag en tevreden gevoel met Miep nog even ben gaan acclimatiseren bij.



Waar?

© Bogue.



Hugh Rotterdam
Kruiskade 15
3012 CM Rotterdam

Wat dronk je?


Een serie van verschillende cocktails gewoon om de avond en dag goed af
te sluiten. Het is tenslotte nog donderdagavond. :s)


Note:

Morgen begint de grootste volksverlakkerij show weer op tv om
de mensen in Nederland een schuldgevoel te laten afkopen
maar
voor ons een begin van de 'sterren' dagen alvorens we naar betere
oorden vertrekken.
pi_158319196
Meer foto's van Miep! Volgens mij wel een lekker ding. Doe je goed Iwanus. :Y

Trouwens tof dat je een recensie hebt van Tai Wu. Fiets er al jaren langs maar nooit het lef gehad om er te gaan eten, dit soort zaakjes zijn doorgaans of beregoed of enorm slecht.
  donderdag 17 december 2015 @ 23:06:54 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158319366
Tai Wu is goed, maar verwacht geen prettige bediening. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158319719
Ik was je kwijt :o
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 18 december 2015 @ 06:43:14 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158322995
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Tai Wu is goed, maar verwacht geen prettige bediening. :P
Nou, nou, nou, nou, nou.
  vrijdag 18 december 2015 @ 07:56:45 #197
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158323219
Tja, is daar toch gewoon de gebruikelijke Chinese horkerige bediening? :D Geen probleem wat mij betreft want het eten is prima, maar als je erg gehecht bent aan etiquette kan het misschien tegenvallen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 18 december 2015 @ 08:21:45 #198
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158323344
Wat koken jij en/of Miep eigenlijk op een avondje dat jullie thuisblijven? Of staat de keuken er alleen om mooi te wezen? ;)
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158329912
Hi Iwanius, welke sigaren rook jij? En pas je de sigaren aan op de restaurants die je wilt bezoeken?
pi_158330104
Lijkt wel tijd voor een Iwanius AMA (ask me anything-Reddit), of een Fok Cul variant. VMR- Vraag maar raak. _O-
pi_158330150
Hey Iwanius ben jij toevallig binnenkort nog te zien in die nieuwe Rotterdamse soap 'Niet lullen maar poetsen' van Powned?
  vrijdag 18 december 2015 @ 16:05:58 #202
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158331058
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:32 schreef mytec het volgende:
Lijkt wel tijd voor een Iwanius AMA (ask me anything-Reddit), of een Fok Cul variant. VMR- Vraag maar raak. _O-
Haha goed idee! :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')