Ze leggen ook allemaal een stuk eerder het loodje.quote:Op dinsdag 8 december 2015 10:56 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Never trust a skinny chef, die proeven hun eten namelijk niet
Ik vind beiden erg goed. FG (voormalig Ivy) ben ik begonnen en is natuurlijk een echt restaurant qua opzet en de keukenquote:Op dinsdag 8 december 2015 07:11 schreef egeltje1985 het volgende:
Ziet er gezellig (en lekker) uit. Heb je eigenlijk een voorkeur qua restaurant van FG? Foodlabs of FG restaurant?
Waarom denk je dat ik nog bewust die laatste foto waarop hij proost heb laten zien.quote:Op dinsdag 8 december 2015 07:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Go Tan chilisaus en Hela curry!
Oef...ik ben niet zo thuis in Mokum maar eentje die mij wel altijd is bijgebleven is Warung Spang Makandra een Javaans-Surinaams eethuis op de Gerard Doustraat 39. Veel keuzes uit de roti's en het lekkerst toen vond ik de Tjauwmin moksi speciaal!quote:Op dinsdag 8 december 2015 09:40 schreef MutedFaith het volgende:
Heeft Iwanius nog een tip voor een niet te moeilijke hap op zaterdag in Amsterdam? We gaan overdag even de stad in, maar moeten 's avonds bij de Ziggodome zijn. Wellicht een goeie roti-tent ofzo?
Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premičres of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.quote:Op dinsdag 8 december 2015 10:17 schreef tha_dark het volgende:
Heerlijke verslagen zijn dit Iwanius. Beschouw jij jezelf ook als redelijk bekende Nederlander of dat totaal niet? Mooi om te zien dat je alle 'usual suspects' kent.
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.quote:Op dinsdag 8 december 2015 15:49 schreef Iwanius het volgende:
Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premičres of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.
En terwijl iedereen daar dus helemaal opgedirkt en geweldig loopt te doen kom ik dan aanlopen op gympen,kaki broek en sigaar in mijn hand of mond met een voorkomen van iemand die wekenlang ergens onder een brug heeft gelegen. Ik kijk mensen vaak ook aan van: Als je niks zinnigs hebt te zeggen praat dan liever niet tegen mij want gezellig ben ik niet. Gekke is als ik in gesprek geraak met enkelen dan krijg ik altijd te horen: "Dat had ik niet achter u gezocht wat interessant". (schijnbaar omdat ik met twee woorden spreek en dan toch wel iets van kennis van zaken blijk te hebben over e.e.a.?)
quote:Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.quote:Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
Ga ik eens proberenquote:Op maandag 7 december 2015 12:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Yes, zeker eens doen! Heerlijk en onbeperkt eten en drinken bestellen voor dacht 27,50.
Wat denk je van Kromme Jee? (Grand Marnier).quote:Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:
[..]
En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."
Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden.
Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.quote:Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:
[..]
En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."
Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden.
Ik moet denken aan Guggenheimer van Brusselmansquote:Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
Men (Golfer,Rob..Blooody..) maken alleen maar grapjes hoor...Niet te zwaar aan tillen..quote:Op woensdag 9 december 2015 13:06 schreef Tinkepink het volgende:
Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.
Ik snap dat neerkijken op mensen "die niet weten hoe het hoort" nooit zo.
Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren?quote:Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn
?quote:Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren?
GTFO okok dankje
Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor!quote:Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:
Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren?
GTFO okok dankje
Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijkquote:Op donderdag 10 december 2015 19:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor!
En Willeke, de decoratie is neem ik aan (weet ik wel zeker) schoon.
Je doet je username eer aanquote:Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk
*kijkt schichtig over zijn schouder* Nu weer ontopic graag kan niet wachten op de London verslagen.quote:
Nou hé. Ik had toen ik dit voor de eerste keer zag ook zoiets van:quote:Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn
Nou... je doet je naam meer dan terecht eer aan want ondanks dat de haters in dit eigen topic gelukkig geen kans meer krijgen met hun onzin, is buiten dit subforum types als met name Amarantha,Insomnia,Elan om maar wat recentere users te noemen nog volop bezig met hun haatzaaierij op grond van afgunst en heresay verhalen in GC. Dus zo gek vind ik de reactie van Dr.P niet.quote:Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:
Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk
Die dingen heten niet voor niets "vershoudzakjes" de klimaatbox was vast te groot om mee te slepen.quote:Op vrijdag 11 december 2015 10:26 schreef robdriessen het volgende:
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen Zeer mooi dessert ook.
Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Die 'knabbels' zijn bij Amarone inderdaad erg goed. Die lollies trouwens is ganzenlever..en die gekarameliseerde donkere nootjes zijn ook "to die for".quote:Op vrijdag 11 december 2015 10:26 schreef robdriessen het volgende:
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen Zeer mooi dessert ook.
Neu...dit is gewoon mijn wat ik noem een "reis-zakje"die ik meestal bij mij heb als voorraadje voor onderweg. ( ik grits dan wat uit de huiselijke voorraad en mieter het dan in het zakje. Wat ik overhoud na een avondje uitgaan flikker ik dan thuisgekomen weer terug in de kisten.quote:Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Klopt maar dat is nou net de charme van een Old Dutch Zoals ik al eerder zei:quote:Op zaterdag 12 december 2015 06:42 schreef Molo het volgende:
Ik rijd er vaak langs en vind die tent er altijd zo muf oldskool Van Der Valkerig uit ziet ofzo
Maar eten ziet er lekker uit
Dus af en toe is het gewoon goed om ook hier weer eens langs te gaan en je een beetje in de aloude nostalgie van weleer te wentelen op eetgebied.quote:...Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crčpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was.
Eerlijk gezegd spreekt mij dat meer aan (behalve ganzenlever dan, heb het niet zo op orgaanvlees) dan wat je bij FG vaak eet Noem mij een barbaar: Pquote:Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crčpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was.
Zwezerik kom je over het algemeen toch nog wel redelijk vaak tegen? In mijn ervaring is dat echt niet alleen weg gelegd voor het hogere segment restaurants.quote:Op zaterdag 12 december 2015 09:01 schreef Tim86 het volgende:
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
De naam is in ieder geval geen succesquote:Op donderdag 17 december 2015 11:42 schreef golfer het volgende:
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
quote:Op donderdag 17 december 2015 11:43 schreef leeell het volgende:
[..]
De naam is in ieder geval geen succes
lijkt me heel lekker! Veel plezierquote:Op donderdag 17 december 2015 11:42 schreef golfer het volgende:
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
Viel tegen.quote:Op donderdag 17 december 2015 18:01 schreef FutureFairytale het volgende:
lijkt me heel lekker! Veel plezier
Oh, dat heb ik gisteren nog gehad. Zo lekker!quote:Op zaterdag 12 december 2015 09:01 schreef Tim86 het volgende:
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
Nou, nou, nou, nou, nou.quote:Op donderdag 17 december 2015 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Tai Wu is goed, maar verwacht geen prettige bediening.
Haha goed idee!quote:Op vrijdag 18 december 2015 15:32 schreef mytec het volgende:
Lijkt wel tijd voor een Iwanius AMA (ask me anything-Reddit), of een Fok Cul variant. VMR- Vraag maar raak.
Niet altijd. Ben er echt heus wel eens vriendelijk bediend. Zeer vriendelijk zelfs.quote:Op vrijdag 18 december 2015 07:56 schreef Isegrim het volgende:
Tja, is daar toch gewoon de gebruikelijke Chinese horkerige bediening? Geen probleem wat mij betreft want het eten is prima, maar als je erg gehecht bent aan etiquette kan het misschien tegenvallen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |