abonnement Unibet Coolblue
pi_158099968
Heerlijke verslagen zijn dit Iwanius. Beschouw jij jezelf ook als redelijk bekende Nederlander of dat totaal niet? Mooi om te zien dat je alle 'usual suspects' kent.
Koning.
  dinsdag 8 december 2015 @ 10:40:21 #152
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158100290
Het valt me nu pas op dat Francois zich moeiteloos kan scharen in het clubje van Cas Spijkers en Herman den Blijker qua 'rond en gezond' :+
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  dinsdag 8 december 2015 @ 10:56:56 #153
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158100559
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:40 schreef robdriessen het volgende:
Het valt me nu pas op dat Francois zich moeiteloos kan scharen in het clubje van Cas Spijkers en Herman den Blijker qua 'rond en gezond' :+
Never trust a skinny chef, die proeven hun eten namelijk niet :+
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_158100811
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:56 schreef PierreTT het volgende:

[..]

Never trust a skinny chef, die proeven hun eten namelijk niet :+
Ze leggen ook allemaal een stuk eerder het loodje. :+
  dinsdag 8 december 2015 @ 12:12:31 #155
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158102304
Wanneer staat Londen nu op het program, Iwanius?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158107226
Zoals ik al eerder zei: Ik ben er allang geweest.En als het stuk helemaal klaar is dan plemp ik het wel online. Het was i.i.g.mijn beste ervaring (als in jaren) tot nu toe op culinair gebied. :Y

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 07:11 schreef egeltje1985 het volgende:
Ziet er gezellig (en lekker) uit. :s) Heb je eigenlijk een voorkeur qua restaurant van FG? Foodlabs of FG restaurant?
Ik vind beiden erg goed. FG (voormalig Ivy) ben ik begonnen en is natuurlijk een echt restaurant qua opzet en de keuken
is natuurlijk veel grootschaliger i.c.m. bijbehorende horeca-inventaris qua voorraden(eten en drinken) FoodLabs is een soort
uitgerekte snackbar/Deli waar het met name (met danks aan de term Labs) de plek is waar je de "FG Experience" kleinschaliger maar zeker niet minder proeft.(lagere drempel dus)

Labs is ook de plek waar de allernieuwste creaties op eetgebied door Francois worden geintroduceerd. Is het een succes
dan wordt gekeken of dit ook goed genoeg is voor het grote vlaggenschip FG restaurant.

Qua uitgaan moet je het zo zien: Bij FG kom je helemaal in pak en netjes en ga je echt even een avondje uit en daarna eventueel naar een sjieke club. Bij FoodLabs kom je wat meer casual gekleed/informeler binnen en eet je in een wat informelere setting en moet je niet vreemd opkijken als je salsa-achtige muziek op de achtergrond hoort. In beiden zaken
kun je het trouwens qua spendering net zo gek en duur maken als dat je wilt. Je hebt aan mijn ervaringen al kunnen zien dat dat kan.

En het mooie is van beide zaken: Bij FG zijn zaken weet je zeker dat je verwend wordt! Iets dat het allerbelangrijkste is voor Francois naast het gevoel dat je een warm bad bij hem op eetgebied hebt gehad.

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 07:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Go Tan chilisaus en Hela curry! :D
>:) Waarom denk je dat ik nog bewust die laatste foto waarop hij proost heb laten zien.
Gelukkig is het opgevallen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 09:40 schreef MutedFaith het volgende:

Heeft Iwanius nog een tip voor een niet te moeilijke hap op zaterdag in Amsterdam? We gaan overdag even de stad in, maar moeten 's avonds bij de Ziggodome zijn. Wellicht een goeie roti-tent ofzo?
Oef...ik ben niet zo thuis in Mokum maar eentje die mij wel altijd is bijgebleven is Warung Spang Makandra een Javaans-Surinaams eethuis op de Gerard Doustraat 39. Veel keuzes uit de roti's en het lekkerst toen vond ik de Tjauwmin moksi speciaal!

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:17 schreef tha_dark het volgende:
Heerlijke verslagen zijn dit Iwanius. Beschouw jij jezelf ook als redelijk bekende Nederlander of dat totaal niet? Mooi om te zien dat je alle 'usual suspects' kent.
Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premières of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.

Ik vind de mensen die daar vaak komen meestal nep,helemaal als het BN'ers zijn die betaalt daar beetje populair lopen te doen terwijl ze anders nooit hun hoofd laten zien wanneer ze zelf de geldbuidel voor het eten moeten trekken,of ik zie mensen die ik gewoon niet ken maar je aan de verhalen alleen al hoort dat ze zo een Sylvie Meiss/Yolanthe glamoureus leventje hebben en om de zoveel tijd in Marbella zitten (lul verhalen dus)

En terwijl iedereen daar dus helemaal opgedirkt en geweldig loopt te doen kom ik dan aanlopen op gympen,kaki broek en sigaar in mijn hand of mond met een voorkomen van iemand die wekenlang ergens onder een brug heeft gelegen. Ik kijk mensen vaak ook aan van: Als je niks zinnigs hebt te zeggen praat dan liever niet tegen mij want gezellig ben ik niet. :') Gekke is als ik in gesprek geraak met enkelen dan krijg ik altijd te horen: "Dat had ik niet achter u gezocht wat interessant". :') (schijnbaar omdat ik met twee woorden spreek en dan toch wel iets van kennis van zaken blijk te hebben over e.e.a.?)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2015 15:56:53 ]
  dinsdag 8 december 2015 @ 16:01:39 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158107450
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:49 schreef Iwanius het volgende:

Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premières of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.

En terwijl iedereen daar dus helemaal opgedirkt en geweldig loopt te doen kom ik dan aanlopen op gympen,kaki broek en sigaar in mijn hand of mond met een voorkomen van iemand die wekenlang ergens onder een brug heeft gelegen. Ik kijk mensen vaak ook aan van: Als je niks zinnigs hebt te zeggen praat dan liever niet tegen mij want gezellig ben ik niet. :') Gekke is als ik in gesprek geraak met enkelen dan krijg ik altijd te horen: "Dat had ik niet achter u gezocht wat interessant". :') (schijnbaar omdat ik met twee woorden spreek en dan toch wel iets van kennis van zaken blijk te hebben over e.e.a.?)
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 8 december 2015 @ 16:02:15 #158
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158107463
Tnx. :) Ik denk dat Labs dan wat beter bij me past, als sterrenrestaurants-noob. :P
  dinsdag 8 december 2015 @ 17:51:56 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158109793
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
_O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 december 2015 @ 09:50:23 #160
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158124123
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  woensdag 9 december 2015 @ 12:03:06 #161
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158126129
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 12:07 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Yes, zeker eens doen! Heerlijk en onbeperkt eten en drinken bestellen voor dacht 27,50.
Ga ik eens proberen ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 9 december 2015 @ 12:03:19 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158126134
Tevens, Iwanius held _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158126349
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:

[..]

En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-

Wat denk je van Kromme Jee? (Grand Marnier).
  woensdag 9 december 2015 @ 13:06:16 #164
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_158127083
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:

[..]

En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-

Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.
Ik snap dat neerkijken op mensen "die niet weten hoe het hoort" nooit zo.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_158138357
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
Ik moet denken aan Guggenheimer van Brusselmans
pi_158142103
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 13:06 schreef Tinkepink het volgende:

Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.
Ik snap dat neerkijken op mensen "die niet weten hoe het hoort" nooit zo.
Men (Golfer,Rob..Blooody..) maken alleen maar grapjes hoor...Niet te zwaar aan tillen..



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Behoort niet tot het standaard menu van de Noodlebar maar werd bereid in het ernaast
gelegen FG Foodlabs voor mij en wel FG's eigen Kabeljauw galanga-soep. Erg lekker zacht,
romig met een tikje pittigheid erin.



Ook dit gerecht is afkomstig van FG Foodlabs en heeft normaliter buikspek erbij wat op verzoek vervangen is voor......
Cote De Boeuf. *) Lekker hartig hapje.



Tja...zelfs bij FG Noodlebar wordt mijn meest geliefde gerecht gebracht en wel de overbekende kreeft-kaviaar (helaas Imperial
kaviaar zoals men die bij Parkheuvel gebruikt) schotel. Dit werd trouwens hierna nog 2x voor mij bereid en gebracht.



Totslot moest de kok van de Noodlebar ook iets te doen hebben en ik had toch nog wat trek dus maakte
hij deze grote bowl met Udong-gamba's-rundvlees combinatie voor mij.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja,wat valt er nog meer over te zeggen dan wat al onder de geplaatste foto's is gezegd.
Niks eigenlijk als het om het eten gaat want het was weer allemaal erg lekker en gewoon
dus top.

Maarre....hoe dat zo dat wat je wilde hebben speciaal naar FG Noodlebar werd gebracht?

V.w.b. dat men het eten bij de Noodlebar voor mij bracht was te danken aan de chef-kok
Francois Geurds die het onnodig vond dat ik helemaal naar Foodlabs moest lopen om
wat ik wilde te eten aangezien we toch al gezellig bij de Noodlebar zaten en dan kan
wat ik bestel gewoon daar bij Foodlabs worden bereid en vervolgens naar de Noodlebar
gebracht.. Kleine moeite volgens de chef. En wie ben ik om het oneens met de chef te zijn. O-)

• FG Foodlabs gerechten: 8
• FG Noodlebar gerecht: 7,5

Cijfer
8 -
/ 10
  donderdag 10 december 2015 @ 19:21:34 #167
451222 WillekeA
De glimlach van een hert
pi_158156568
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
pi_158157047
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  donderdag 10 december 2015 @ 19:37:57 #169
451222 WillekeA
De glimlach van een hert
pi_158157139
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
?
pi_158157277
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:

Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor! :o

En Willeke, de decoratie is neem ik aan (weet ik wel zeker) schoon.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158157496
Waarom vind ik dit topic nu pas :@

Briljante aankleding wel van de noodlebar.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_158157972
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor! :o

En Willeke, de decoratie is neem ik aan (weet ik wel zeker) schoon.
Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  donderdag 10 december 2015 @ 20:21:49 #173
62913 Blik
The one and Only!
pi_158158490
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Je doet je username eer aan ;)
pi_158158628
quote:
1s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:21 schreef Blik het volgende:

[..]

Je doet je username eer aan ;)
*kijkt schichtig over zijn schouder* Nu weer ontopic graag :D kan niet wachten op de London verslagen.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_158165247
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
Nou hé. Ik had toen ik dit voor de eerste keer zag ook zoiets van: :|W

quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:

Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Nou... je doet je naam meer dan terecht eer aan want ondanks dat de haters in dit eigen topic gelukkig geen kans meer krijgen met hun onzin, is buiten dit subforum types als met name Amarantha,Insomnia,Elan om maar wat recentere users te noemen nog volop bezig met hun haatzaaierij op grond van afgunst en heresay verhalen in GC. Dus zo gek vind ik de reactie van Dr.P niet.



Waar?





De menukaarten in de verlichte vintrine.




Restaurant Amarone.
Meent 72-A
3011 JN Rotterdam.

Wat at / dronk je?


Jay...nieuw in het assortiment dus nemen we het maar en ..smaakte best.



En daar zijn de Amarone knabbels weer die we hierna nog maar 2 keer uitvroegen,gewoon omdat we ze vandaag :+
erg lekker vonden.



En als eerste de welbekende Amarone amuse die wederom smaakte.



Dungesneden rauwe coquilles St. Jacques met truffel, hazelnoot en schuim van pecorino. Erg lekker,zacht in de mond
en dus een goed begin als voorgerecht.



1 van de 2 “Pommes Tsarine” Amarone stijl. Deze is met een luchtige aardappelmousseline met krokante spekstukjes en een
stuk tarbot. Lekker!


2 van de 2 “Pommes Tsarine” Amarone stijl met een luchtige aardappelmousseline i.c.m.10 gram Osiëtra kaviaar en gebakken
langoustines. Oversteeg de vorige versie in smaak en opmaak.



In de oven bereide tarbotfilet, gebrande langoustine, Brusselse spruitjes,aardappel-mouselline en een vinaigrette van truffel.
Smakelijk maar niet spannend als geheel Weet niet waar dit aan lag maar had er meer van verwacht.



Ossenhaas “Rossini”, gebakken ganzenlever, gyoza gevuld met paddenstoelen en witte kool met eigen braadjus.
Had ik de vorige keer ook al genomen en ligt het nu aan mij of is het formaat vlees dit keer groter. Ja dus. Smaakte dus
daarom extra lekker :')



Cilinder van pure chocolade gevuld met witte chocolade – pandan mousse, yuzu gel, gepofte rijst,
kerrie-olie en roomijs van limoenblad. Verrassend lekker dessert die in zowel opmaak als smaak een toppertje was.
Hierna nog een keer extra uitgevraagd alvorens ik naar buiten wilde om te paffen.



Zo na dit maal even buiten acclimatiseren met een bakkie 'pleur' terwijl er een herfst aanblik is van de vele
fietsen/scooters die tegenwoordig tot het standaard vervoer van de jeugd van nu behoort.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja...het was niet zolang geleden dat ik hier voor het laatst was en ditmaal beviel het mij eigenlijk
beter dan de vorige keer. Lag het aan de bestelde gerechten,het weer/gezelschap? Ik weet het niet
maar hoe dan ook: Dit bezoek aan restaurant Amarone is uitstekend bevallen.

Tot het volgend bezoek!

Cijfer

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2015 00:59:50 ]
  vrijdag 11 december 2015 @ 07:39:23 #176
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158166378
Ziet er mooi maar ook erg lekker uit. :) En winters, door al dat wit.
  vrijdag 11 december 2015 @ 10:26:41 #177
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158167890
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen :9 Zeer mooi dessert ook.

Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158169464
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 10:26 schreef robdriessen het volgende:
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen :9 Zeer mooi dessert ook.

Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Die dingen heten niet voor niets "vershoudzakjes" ;) de klimaatbox was vast te groot om mee te slepen.

eten* Eten ziet er weer erg goed uit!
pi_158188988
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 10:26 schreef robdriessen het volgende:
Man, ik zou die knabbels alleen al de hele avond blijven uitvragen :9 Zeer mooi dessert ook.
Die 'knabbels' zijn bij Amarone inderdaad erg goed. Die lollies trouwens is ganzenlever..en die gekarameliseerde donkere nootjes zijn ook "to die for". :Y

quote:
Maarreh, hoe transporteer jij je sigaren? Is dat een speciaal zakje? Koker of blik te lomp in de binnenzak zeker?
Neu...dit is gewoon mijn wat ik noem een "reis-zakje"die ik meestal bij mij heb als voorraadje voor onderweg. ( ik grits dan wat uit de huiselijke voorraad en mieter het dan in het zakje. Wat ik overhoud na een avondje uitgaan flikker ik dan thuisgekomen weer terug in de kisten.

Ik heb ook van die sigarenkokers maar daar kunnen nooit zoveel in dus gebruik ik die niet. En een travel-humidor neem ik i.t.t vele andere sigaren afficionados nooit mee op reis gewoon omdat ik die onzin van temperatuur e.d. nooit geloof. Ik flikker altijd een kistje in mijn koffers en koop heel soms ook wat ergens onderweg..als de mogelijkheid er is.

Bon. In dit topic zei ik dat ik weer zin had om een kleine verwennerij te doen en daarom werd een oude bekende maar weer eens aangedaan.



Waar?


© Kombuispraat



Busy,busy avond.




Restaurant Old Dutch.
Rochussenstraat 20
3015 EK Rotterdam

Wat at / dronk je?


Allebei maar beginnen met een lekkere Vodka Martini terwijl onze tafel in gereedheid wordt gebracht.



Ook maar gelijk de welbekende runderbouillon met ravioli van truffel en paddestoelen nuttigen.



Kijk..nostalgie ten tijde van mijn jeugd toen aan tafel alles nog bereid werd.
(dit is trouwens de bereiding van de welbekende 'Old Dutch' kreeftensoep)



Ook een oude bekende van een eerder bezoek. Toen prima,nu dus ook met
in de neus een frisse smaak van citroen en grapefruit.



En zo een fles hoort koel te blijven naast de lege kom waar eerder het volgende gerecht in werd
bereid.



En dat bereide gerecht was de welbekende Steak tartaar 'Old Dutch' stijl. Heerlijk!



Tarbot met een coulis van kreeft. Lekker en nog een keer uitgevraagd!



Lekker stuk hert!



Old Dutch's Parade van nagerechten met o.a.Crème brûlée met honing,
tijm en citrussorbet en wortel- en gembercake met specerijen, hazelnoot
en advocaat, geserveerd met kaneelijs. Prima maar machtige afsluiter!


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja, in de maanden juli en september bezochten wij Old Dutch
al eerder en dit werd dan het derde bezoek die wederom goed beviel.

Daarom kan ik met een gerust hart zeggen: Tot de volgende keer!

Cijfer
8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2015 06:39:43 ]
  zaterdag 12 december 2015 @ 06:42:17 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158189003
Ik rijd er vaak langs en vind die tent er altijd zo muf oldskool Van Der Valkerig uit ziet ofzo :D
Maar eten ziet er lekker uit ^O^ :Y)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 12 december 2015 @ 08:32:15 #181
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158189367
Ik heb precies hetzelfde. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158189499
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_158299268
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 06:42 schreef Molo het volgende:
Ik rijd er vaak langs en vind die tent er altijd zo muf oldskool Van Der Valkerig uit ziet ofzo :D
Maar eten ziet er lekker uit ^O^ :Y)
Klopt maar dat is nou net de charme van een Old Dutch Zoals ik al eerder zei:
quote:
...Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crèpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was.
Dus af en toe is het gewoon goed om ook hier weer eens langs te gaan en je een beetje in de aloude nostalgie van weleer te wentelen op eetgebied.

Ga vanaf volgende week de dagen die er volgen opvullen met wat bezoekjes aan sterrenzaken gewoon omdat we toch in de feestmaand zitten en dan is het altijd goed om alvast in de stemming te komen voor we het luchtruim kiezen met dat Ali Baba toestel richting onze bestemming.
  Moderator donderdag 17 december 2015 @ 11:04:15 #184
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158303438
quote:
Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crèpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was.
Eerlijk gezegd spreekt mij dat meer aan (behalve ganzenlever dan, heb het niet zo op orgaanvlees) dan wat je bij FG vaak eet :@ Noem mij een barbaar: P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158304188
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 09:01 schreef Tim86 het volgende:
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
Zwezerik kom je over het algemeen toch nog wel redelijk vaak tegen? In mijn ervaring is dat echt niet alleen weg gelegd voor het hogere segment restaurants.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  donderdag 17 december 2015 @ 11:42:42 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158304234
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 17 december 2015 @ 11:43:24 #187
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158304248
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 11:42 schreef golfer het volgende:
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
De naam is in ieder geval geen succes
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158304273
quote:
10s.gif Op donderdag 17 december 2015 11:43 schreef leeell het volgende:

[..]

De naam is in ieder geval geen succes
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158311534
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 11:42 schreef golfer het volgende:
Straks een middagje Van Gogh-museum en daarna maar eens kijken of die Aziatische Streetfoodtent van Julius Jaspers iets lekkers heeft.
lijkt me heel lekker! Veel plezier :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 17 december 2015 @ 18:25:41 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158312005
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 18:01 schreef FutureFairytale het volgende:

lijkt me heel lekker! Veel plezier :)
Viel tegen.
Zie CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #19 Iwanius vrij?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158315526
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 09:01 schreef Tim86 het volgende:
Iwanius, staat (kalfs)zwezerik nog vaak op de kaart bij de restaurants waar jij komt? Daar ben ik zelf zo gek op. Kom het tegenwoordig steeds minder vaak tegen voor mijn gevoel.
Oh, dat heb ik gisteren nog gehad. Zo lekker!
pi_158318950


Waar?


© Buik



Tai Wu (HK specialiteiten restaurant)
Mauritsweg 24-26
3012 JR Rotterdam

Wat at / dronk je?


De nieuwe specialiteitenkaart waar we dit keer voor alle gerechten uit Taiwan kozen,gewoon omdat dit je dit niet elke dag eet. Chinees biertje erbij en laat maar komen die handel.



*Boem* ouderwets alles tegelijkertijd laten komen i.c.m. witte en gebakken rijst.


Impressies / op of aanmerkingen

Tja..ik had van al deze gekozen gerechten heel veel verwacht. En dan echt dat je erop verheugt.

Oh jee, ik voel 'm al aankomen. Dit werd hem niet?

:N en dan meer van }:| . Het was allemaal doorkookt en een grote smurrie met teveel maïzena erin
verwerkt waardoor het erg plakkerig aandeed. Nee, dit is duidelijk de meest slechte ervaring die
ik ooit in meer dan 25 jaar bij Tai Wu heb opgedaan. Wat is dit gewoon slecht!

Waar lag het precies aan? Niet goed bereid of had je teveel pils op?

"Teveel pils op" :') Hoeveel glazen bier zie je op de eerste foto Harry? Nee, het smaakte allemaal eender.
Alsof men gewoon met een lepel dezelfde saus over alle drie de gerechten had verdeeld. Het vlees
deed ook erg taai aan en zelfs de garnalen smaakten naar iets zoet zonder dat het nu een Koe-Loe-Ha
gerecht was (zoetzuur) Of is dit de Taiwanese smaak?

En dit melde je uiteraard en wat volgde?

Uiteraard want als vaste klant over zoveel jaren die ineens alles laat staan en niet meer aanraakt roept vragen op,
iets wat ik ook aan de eigenaar (die er vandaag ook was) uitlegde. Hij was hier verbaast over en vroeg of ik de
gerechten dan opnieuw wilde laten bereiden nadat hij zelf ook even wat proefde en het met mij eens was dat dit
duidelijk niet in orde was. Ik zei "nee, laat maar,mijn trek is al weg en moet nog ergens heen.

Ik stond op en verliet de zaak zonder iets te hoeven afrekenen.

Cijfer

3
/ 10

En je hebt de rest van de avond niets meer gegeten?

Nee,want het was in de vroege vooravond en Miep belde toevallig of ik al gegeten had waarop ik "nee" zei.
Zij was ook net thuis dus 1 en 1 = 2 en haar gelijk opgehaald, naar FG Noodlebar gereden en...



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


De eerste van in totaal 4! verschillende bowls die ik zou nuttigen bij FG Noodlebar. Gewoon omdat ik trek had na
het debacle met de Taiwanese keuken bij Tai Wu. Allemaal lekkel! *burp*



En aangezien FG met een strippenkaart werkt werden er braaf 5 stempels opgezet ( 4 van mij en
1 van Miep) voor ons beiden. Wanneer deze vol is mag je een gratis bowl naar keuze bestellen.
Nou...dat zien we dan wel tegen die tijd.


Impressies / Op of aanmerkingen


Er valt niks meer te zeggen dan dat ik smakelijk alle bestelde bowls heb geledigd
en met een volle maag en tevreden gevoel met Miep nog even ben gaan acclimatiseren bij.



Waar?

© Bogue.



Hugh Rotterdam
Kruiskade 15
3012 CM Rotterdam

Wat dronk je?


Een serie van verschillende cocktails gewoon om de avond en dag goed af
te sluiten. Het is tenslotte nog donderdagavond. :s)


Note:

Morgen begint de grootste volksverlakkerij show weer op tv om
de mensen in Nederland een schuldgevoel te laten afkopen
maar
voor ons een begin van de 'sterren' dagen alvorens we naar betere
oorden vertrekken.
pi_158319196
Meer foto's van Miep! Volgens mij wel een lekker ding. Doe je goed Iwanus. :Y

Trouwens tof dat je een recensie hebt van Tai Wu. Fiets er al jaren langs maar nooit het lef gehad om er te gaan eten, dit soort zaakjes zijn doorgaans of beregoed of enorm slecht.
  donderdag 17 december 2015 @ 23:06:54 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158319366
Tai Wu is goed, maar verwacht geen prettige bediening. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158319719
Ik was je kwijt :o
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 18 december 2015 @ 06:43:14 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158322995
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Tai Wu is goed, maar verwacht geen prettige bediening. :P
Nou, nou, nou, nou, nou.
  vrijdag 18 december 2015 @ 07:56:45 #197
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158323219
Tja, is daar toch gewoon de gebruikelijke Chinese horkerige bediening? :D Geen probleem wat mij betreft want het eten is prima, maar als je erg gehecht bent aan etiquette kan het misschien tegenvallen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 18 december 2015 @ 08:21:45 #198
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158323344
Wat koken jij en/of Miep eigenlijk op een avondje dat jullie thuisblijven? Of staat de keuken er alleen om mooi te wezen? ;)
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158329912
Hi Iwanius, welke sigaren rook jij? En pas je de sigaren aan op de restaurants die je wilt bezoeken?
pi_158330104
Lijkt wel tijd voor een Iwanius AMA (ask me anything-Reddit), of een Fok Cul variant. VMR- Vraag maar raak. _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')