abonnement Unibet Coolblue
pi_157495437


Welkom in het centrale topic van "Depressie & Angst".


quote:
Depressie
Iemand met een depressie heeft last van een hevige neerslachtigheid.

Die neerslachtigheid klaart niet na een paar dagen vanzelf op, maar duurt minimaal twee weken. Depressie moet niet verward worden met 'gewone' neerslachtigheid die iedereen wel eens heeft. Bij een depressie is deze heviger en tast het dagelijks functioneren aan.

Bron: http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/depressie

quote:
Angststoornissen
Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoeningen. Sommige van deze aandoeningen worden fobie genoemd. Het gemeenschappelijke kenmerk van angststoornissen, is dat er sprake is van angst. Mensen kunnen zo angstig zijn dat het hun leven ontregelt.

Wanneer spreken we van een angststoornis?

Angst is een gevoel dat optreedt bij dreigend gevaar. De emotie ontstaat als het welzijn van een persoon direct wordt bedreigd, maar ook als een persoon een situatie als bedreigend ervaart. Als een angst geen reële grond heeft en de betrokken persoon er sociale of beroepsmatige problemen door ondervindt, is er sprake van een stoornis.

In het diagnostisch classificatiesysteem DSM-IV worden de volgende angststoornissen onderscheiden:

Paniekstoornis met of zonder agorafobie
Sociale fobie of angststoornis
Specifieke of enkelvoudige fobie
Obsessief-compulsieve stoornis of dwangstoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Posttraumatische stress-stoornis
Hypochondrie
Angststoornis door een lichamelijke aandoening
Acute stressstoornis
Angststoornis door alcohol of drugs

Voor de Multidisciplinaire Richtlijn Angststoornissen is de indeling van de DSM-IV als uitgangspunt genomen. Van de onderscheiden angststoornissen zijn de volgende aandoeningen opgenomen in de richtlijnen:

Paniekstoornis met en zonder agorafobie
Sociale fobie
Specifieke fobie
Obsessief-compulsieve stoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Posttraumatische stress-stoornis
quote:
In het diagnostisch classificatiesysteem DSM-5 zijn de angststoornissen zoals ze in het DSM-IV vermeld werden, opgesplitst in drie categorieën:
1) de angststoornissen
2) de obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen (ocgs)
3) de trauma- en stressorgerelateerde stoornissen

Angststoornissen in het DSM-5:
Paniekstoornis
Agorafobie
Specifieke fobie
Sociale angststoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Separatieangststoornis
Selectief mutisme
Angststoornis door een middel of medicatie
Angststoornis door een andere medische aandoening
angststoornis (niet anders omschreven)

Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Obsessieve-compulsieve stoornis (OCD)
Stoornis in de lichaamsbeleving
Hoarding (het dwangmatig verzamelen van dingen)
Trichotillomanie (het regelmatig uittrekken van het eigen haar)
Excoriation disorder/Dermatillomanie (het regelmatig pulken aan de eigen huid)

Trauma- en stressorgerelateerde stoornissen
Reactieve hechtingsstoornis
Ontremde sociale engagementstoornis
Posttraumatische stressstoornis
Acute stressstoornis
Aanpassingsstoornissen

quote:
FOK! heeft nu ook zijn eigen IRC-kanaal voor de mensen in "Depressie & Angst". Hier kunnen we gezellig chatten/ tips geven en het met elkaar erover hebben.

Indien jij ook gezellig mee wilt praten met ons kun je ons bereiken via de volgende link:

http://irc.fok.nl/

En dan in principe

/join #dna

Heb je vragen omtrent IRC?
PM de volgende users:
zomertje
RBWO

quote:




[ Bericht 10% gewijzigd door magnetronkoffie op 16-11-2015 10:10:41 ]
pi_157495647
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 17:43 schreef duracellkonijntje het volgende:

[..]

Precies. Ik denk dat het onderdrukken van gevoelens hem vooral zit in de vrijheid die je NIET ervaart om deze te uiten. Alleen jij weet net zo goed als ik dat dit lang niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend is.
Gevoelens onderdrukken doe je (of deed ik tenminste) vooral uit zelfbescherming (denk ik), maar het nadeel is dat je dan niet leert hoe je ermee om moet gaan.

Ik stopte ze weg, was me niet eens bewust dat ik gevoelens had (maar had er wel last van).

Het is misschien niet vanzelfsprekend, maar dat weet ik niet. Wel begrijp ik waarom mensen dit doen. Wie ben ik om daarover te veroordelen? Ik deed het ten slotte zelf ook :P
quote:
Gisteren had ik ook echt even zo'n moment waarop ik even brak, moest ik echt even uiten (in dit geval tegen m'n vriendin) hoe erg ik er soms doorheen zit en hoe gek ik wordt van die raas soms in mijn hoofd. Gelukkig weet ik het wel aardig onder controle te houden en ziet zij het wonder boven wonder niet als een issue. :)
Jij ook al?
Ik had er gisteren even de pestpleures in :@ Maar ik weet nu ook dat ik het ook kan relativeren en na een nachtje erover geslapen te hebben, zijn dingen wat helderder voor me en kan ik die dingen dan toch weer wegzetten (soms heb ik wel meer tijd nodig).
Ik weet dat ik nogal heftig kan reageren (ook emotioneel), maar dit geldt ook als ik me goed voel :)

Ik vind het trouwens vreselijk om anderen met mijn shit lastig te vallen, dus van nature houd ik dat zoveel mogelijk voor me. Maar dan ga ik opkroppen en op een gegeven moment moet het er toch uit, maar als ik het op de ene manier indam, dan zal het wel via een andere route eruit komt (waar precies is van tevoren moeilijk te voorspellen soms).

Ik vind het knap dat je het vol blijft houden, ook dat je vriendin je steunt (in elk geval tot nu toe, maar probeer haar wel te ontzien als je je moet "ontladen").
quote:
Herken je het ook dat je jezelf continu wil spiegelen aan een ideaalbeeld van hoe het was of hoe het kan zijn? Ik merk dat door dit minder te doen, de positieve momenten van het heden een stuk meer naar voren komen, en ik positiever kan denken over mijn eigen vooruitgang. Het lijkt immers niet altijd 'minder' dan eerst.
Ik ben dit ook steeds minder gaan doen, doe dit tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer, vooral omdat dat zinloos is. De achterstand die ik nu heb...die haal ik nooit never meer in..maar dat betekent niet dat het voorbij is, ik heb het gevoel dat ik nog steeds dingen kan bereiken.

Je kunt veel van jezelf zeggen, maar je probeert wel allerlei verschillende wegen uit, wat mij zegt dat je op zich wel openstaat voor alternatieven die misschien niet gelijk in je straatje passen.
pi_157546703
Even een vraagje wat de OP betreft (gespoilerd omdat gewoon enzo).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder nog één dingetje, ik had er al eerder soort van over geschreven, maar ik heb wel de indruk dat die vitamine-D toch wel werkt. Ik zak niet verder terug, ook al is de winter nu aanstaande en zo.

Waar het echter niks voor lijkt te doen is mijn wisselingen van m'n stemming, maar die kan ik op zich nog wel onder controle houden door bijvoorbeeld dingen te relativeren (misschien wel herkenbaar?).
pi_157547556
Ik vertel bij deze mijn levensverhaal dat tot op heden tot een ongelukkig bestaan heeft geleid. Ik zou dit echter graag veranderen, ik weet echt niet hoe ik het aan kan pakken. Theoretisch gezien heb ik wel enkele ideeen, maar daar blijft het bij. Ik ben momenteel 23 jaar, student international bedrijfskunde.

Periode 0 tot en met 15 jaar
Leuke jeugd gehad. ''Populairste'' jongen op de basisschool. Het leren ging me goed af en ik vond het ook erg leuk allemaal. Vaak thuis informatie op zoeken, eigen quizjes maken, noem maar op. Ik was een nerd, maar wel met hobbies zoals voetbal en veel vrienden. Uiteindelijk ook 550 voor mijn citoscore gehaald als enige van mijn klas.

Het begin van de middelbare school was ook leuk. Echter nam de drang af om te leren. Ik had zeker een vriendengroep waar ik leuke dingen mee deed en ik kreeg ik aandacht van meisjes. De gebruikele doen, durven of de waarheid periode ook mee gemaakt.

Een minder aspect van deze periode was mijn onzekerheid. Ik ben erg dun en toen ook. Ik was erg onzeker bij bijvoorbeeld het zwemmen. Ik werd op mijn 7e eigenlijk al bewust van mijn gewicht en sindsdien, tot op heden, beloof om er wat mee te doen. Maar, nooit wat mee gedaan. Uiteindelijk heeft dit er zelfs toegeleid dat ik maar een dubbele laag kleding ging dragen om een iets normaler postuur te krijgen iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe.

Periode 15-18 jaar
Hier ging het wat mis. Ik stopte met het voetballen en ik werd steeds luier qua school en miste steeds meer lessen. Ik kreeg ook last van angstgevoelens, obsessieve dwangstoornis. Ik moest bijvoorbeeld 10x de voordeur sluiten voordat ik het huis uitging, of anders zou het huis in de brand staan als ik terug zou komen. Ik vond het opzicht wel de moeite waard om dan 10x de deur te sluiten, ook al was de kans klein ik dacht dat ik het mezelf niet zou kunnen vergeven als het dan ooit mis zou gaan. Ik kon opzicht prima thuis leren, maar ik koos ook expres een makkelijk profiel. Ik koos uiteindelijk voor economie en maatschappij omdat ik dacht dat het een stuk makkelijker zou zijn. Mijn vrije tijd ging ik wel met vrienden om, maar ik ging bijvoorbeeld niet uit. Ook het contact met vrouwen en meisjes werd er niet beter op. Waar medescholieren zich op dat gebied ontwikkelde, bleef ik achter. Mijn vrije tijd besteedde ik vooral en het spelen van computer spelletjes. Het begon met schietspelletjes en daarna strategie spellen. Uiteindelijk mijn VWO weliswaar gehaald, met een 7 gemiddeld. Ik heb nooit normaal geleerd. Altijd en elke keer op de laatste nipper. Elke keer zei ik weer dat ik het de volgende keer anders zou aanpakken, maar dat is er nooit ervan gekomen zelfs nu nog niet.

Het gamen nam steeds meer tijd in beslag en ik werd er psychich ook een stuk ongelukkiger van. Het was erg competief en ik kon heel erg slecht tegen me verlies. Ik kreeg het gevoel dat iedereen tegen me was en dit gevoel sloeg ook over naar het echte leven waar ik dacht dat alles tegen me werkte.

Periode 18-23 jaar

Na mijn middelbare school wist ik niet wat ik verder moest. Ik wilde graag een tussenjaar nemen om te reizen, zoals mijn oudere zus ook had gedaan. De eerste paar maanden zat ik echter alleen maar thuis. Ik sliep uit tot 2 uur smiddags, sliep om 4 uur snachts en spendeerde opnieuw mijn tijd aan het spelen van computerspellen. Mijn ouders vonden het absurd en zeiden dat of ik moest gaan reizen of maar een bijbaantje moest nemen. Ten eerste dat laatste gedaan en dat heb ik ongeveer 2 weken volgehouden. Ik raakte er zwaar depressief van. Niet zozeer van het werken, maar van het werken op die leeftijd en waar medescholieren aan een leuke studie begonnen waren. Uiteindelijk met mijn spaargeld een reis besloten te doen. Drie maanden heb ik in Vietnam mogen wonen. Het was een erg leuke tijd. Maar opnieuw niet volledig benut. De meeste tijd spendeerde ik aan uitgaan, alcohol drinken en zelfs opnieuw gamen (niet extreem veel, maar toch een klein beetje). Ik gaf al mijn spaargeld uit aan absurde dingen. Tijdens het uitgaan had ik nog geen eens heel veel plezier. Ik zat teveel in mijn hoofd en dacht constant aan mijn leven, dat ik als verspild zag gezien het feit dat ik altijd de makkelijke weg had gekozen en totaal mijn potentie niet benutte. Uiteindelijk op de ene of andere manier toch contact kunnen krijgen met een meisje tijdens de reis en daar 2 weken mee opgetrokken en voor de eerste keer seks (op 19e jarige leeftijd...).

Bij thuiskomst raakte ik opnieuw doodongelukkig en spendeerde ik de meeste tijd aan het op bed liggen. Ik wist nog steeds niet wat ik nou verder wilde. Ik zat er over te twijfelen om deeltijdscertificaten te behalen bij de universiteit om zo uiteindelijk natuur en sterrenkunde te doen. Ik vond achter dat ik na 1 tussenjaar toch echt iets moest kiezen. Ik koos uiteindelijk maar, wat ik dacht, een brede studie: international bedrijfskunde. Ik wilde namelijk veel geld verdienen (terwijl je met natuurkunde waarschijnlijk mee zou verdienen), eigen baas worden, exploiteren en vroeg met pensioen gaan ipv een passie te volgen.

Tijdens deze tijd kreeg ik ook te maken met gezondheidsklachten. Klachten die ik nu nog steeds heb.Ik dacht dat ik HIV had opgelopen tijdens mijn reis. Hier spendeerde ik eigenlijk al mijn tijd aan en de studie kwam echt op de laatste plaats. Ik heb een jaar lang op gefocussed en werd zowat een expert op het gebied van HIV. Gedurende deze tijd ook testen gehad die toch echt zeiden: 99% kan niet, 99.99% kans niet en uiteindelijk na een jaar 100% kans geen HIV. Toen vond ik weer iets anders. Ik dacht dat ik een neurologische aandoening had, wat ik tot op heden nog steeds logisch vind. Ik heb toen opnieuw een jaar lang alles opgezocht en vaak naar de huisarts geweest. Kwam helemaal niks uit. Toen opnieuw een halfjaar alles opgezocht en toen uiteindelijk besloten om een MRI scan te doen, waar niks uit kwam. Nu zijn we bijna bij het heden belandt.

Gedurende deze ''studententijd'' heb ik eigenlijk vrijwel niks met andere studenten te maken gehad. Ik zat er tegen me zin in en vond het allemaal maar stom. Verder had ik het gevoel dat ik liever een uitkering zou hebben dan mij full time in te zetten als een slaaf voor een baas, dat idee had ik toen en besef natuurlijk nu dat dat ABSURD is om zo te denken. Ik heb weliswaar enkele andere studenten mogen ontmoeten, maar eigenlijk als ik eerlijk ben klikt het daar toch ook echt niet mee. Verder heb ik geen activiteiten naast mijn studie gedaan, helemaal niks. Ik ben ook niet naar het buitenland geweest, helemaal niks. Ik zit inmiddels in mijn 4e jaar en moet nog 1 vak en een scriptie doen. Ik zat te kijken om naar het buitenland te gaan, maar dat is niet meer mogelijk. Mijn studie zal ik rond de 7 afronden en dat is onder 50% van het gemiddelde van de klas. Buiten dat dus 1 jaar vertraging en geen activiteiten naast mijn studie, nog geen eens een hobby of een bijbaantje.

Ik kreeg enkele maanden dus te horen over de MRI scan en na een uitvoerig gesprek met de specialist die ook wist hoe klote ik mij voelde leek het ons verstandig om met een andere specialist te praten, over klachten zonder oorzaak. Dit heeft er toegeleid dat ik geen angst meer heb voor mijn lichamelijke klachten en mogelijk oorzaak ervan. Echter heeft mij dit toen lieten beseffen dat ik echt mijn leven aan het verspillen was. Zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkelijk stond ik al enigzins meer dan 5 jaar stil, en op profesioneel gebied had ik welliswaar een studie maar qua echte kennis ging ik daar ook niet op vooruit evenals mijn toekomst perspectief.

Heden: Ik vind het fijn dat ik mij opnieuw besef dat ik toch echt moet veranderen, ik woon nog steeds thuis voor wat het waard is. Echter lukt dit niet en ik raak er steeds gestressder door omdat ik steeds ouder wordt en bepaalde mogelijkheden toch niet meer mogelijk raken. Ik vind het erg lastig om om te e gaan met de spijtgevoelens die ik heb en het gevoel van de bepaalde dingen toch niet meer mogelijk zijn. Ik heb ook erg veel last van gevoelens van jaloezie, waar ik eerst een hekel had aan mensen ben ik nu jaloers op, en ook respect voor deze mensen heb gekregen en minder respect voor mijzelf. Ik vind het erg lastig om hier verandering in te brengen. Bijvoorbeeld gezonder eten en sporten is iets wat ik nog steeds niet doe, ook al weet ik dat een gezond lichaam mij een stuk gelukkiger zou maken.

Ik heb enkele kleine dingen ondernomen die mij een beter beeld geven over de toekomst. Ik heb mij bijvoorbeeld ingeschreven bij in-house dagen van bedrijven, meeloopdagen van andere studies en masters. Verder heb ik een afspraak gemaakt met de studieadviseur en loop ik bij de psycholoog.
Echter heb ik heel erg last van heftige moodswings. Echt heel heftig. Het ene momement voel ik grote motivatie om aan verandering te werken en heb ik ook hoop dat dat gewoon lukt. Het andere moment, en dat vindt vaak meerdere keren plaats op een dag, slaat dit gevoel erg om. Dan krijg ik weer last van pessisme, angstgevoelens, spijt en zelfhaat. Ik zie het dan niet meer zitten, en krijg dan het gevoel van wat is het nut nou allemaal, wat is het leven nou waard, wat is het nut van het bestaan uberhaubt we gaan toch dood, waarom zou ik mij inzetten voor een baan in de zakenwereld wat voegt dat nou echt toe. Dan opnieuw later krijg een ander gevoel en gevoel van opper optimisme. Tijdens dit gevoel krijg ik alle motivatie van de wereld; beloof mij zelf dan alles te doen! 12 uur naar bed gaan, 6 uur op staan, te beginnen aan scripitie en vak, sporten, een taal leren, inschrijven voor een extra studie, mijn focussen op solicitatie gesprekken met verschillende bedrijven, uitgaan, inschrijven bij een vereniging, nieuwe mensen ontmoeten, op vakantie gaan. Een voorbeeld van gisteren: ik was naar een opendag gegaan van een bedrijf en het trok me erg aan, althans niet extreem, maar wel het idee om daar aan de slag te kunnen gaa. Het gaf me hoop voor in de toekomst, toen ik echter weer thuis kwam, sloeg het roer zich compleet om en raakte ik zwaar depressief en besloot om 7 uur savonds al naar bed te gaan. Toen ik echter om 2 uur snachts wakker werd had ik oppeens weer alle motivatie. Ik spendeerde uren naar het opzoeken van informatie en maakte een heel stappenplan in excel over wat ik zou doen om bepaalde dingen te bereiken. Toen ik wakker werd vannochtend was al dit gevoel compleet weg en nu zit ik dus hier dit bericht te typen met tranen in mijn ogen.

De moodswings vind ik echt heel erg. Omdat als ik motivatie heb ik daadwerkelijk wel doelen heb waar ik zelf persoonlijk trots op ben. Als ik een slechte moodswing heb, word ik iemand die ik niet kan respecteren. Ik vind dit heel confronterend. Wie ben ik nou daadwerkelijk als persoon? Ben ik iemand die passie heeft, iemand die ergens voor wilt gaan? Of ben ik iemand die stagnatie prima vind, of althans geen motivatie heeft voor verandering? Ik weet het niet en ik vind het heel confronterend. Stel ik was altijd de persoon geweest in een positieve moodswing, dan had mij zelf volledig kunnen benutten, echter heb ik het idee dat ik voornamelijk depressief ben geweest. Verder beschuldig ik mijzelf ervan. Als ik jonger was begonnen met gezond eten en aan mijn gewicht te werken, dan denk ik dat ik mij niet in de eerder genoemde mate van onzekerheid zou begeven.

Concluderend:
Ik weet niet hoe ik verder mee kom. Ik heb voor het eerst een gesprek gehad sinds een lange tijd met mijn ouders, mijn ouders zagen ook in dat ik niet gelukkig was en dat het niet goed met mij ging. Echter stond ik eerder hier niet voor open. Het ene moment kan ik goed met mijn ouders hierover praten, maar op een ander moment (net zoals die moodswings) zit ik met kwade gevoelens te praten en laat ik niks naar binnen. Ik sta voor andere mensen open momenteel, ik respecteer andere meningen, ik probeer het op te nemen, iets wat ik voor heen niet had.

Mijn ouders hebben mij, en daar heb ik heel veel geluk mij, belooft om mij te ondersteunen in hetgeen wat ik besluit te doen. In principe zou ik alles kunnen kiezen, tot op zekere hoogte natuurlijk. Een voorbeeld: een studie ja, niks doen nee.

Al met al ben ik diep teleurgesteld in de persoon die ik momenteel geworden ben. Ik denk dat ik depressief ben. Ik ben arrogant, als ik in een slechte moodswing ben. Ik heb geen zelfrespect. Ik ben onzeker. Ik heb ben erg onzeker over de toekomst, en ik zie het niet positief in. Ik heb het gevoel dat alles tegen mij werkt in de wereld, echter besef ik momenteel heel goed dat de enige die mij in het leven heeft tegengewerkt ik zelf ben. Ik had een fijne vroege jeugd, een jeugd dat mij alle mogelijkheden geboden heeft. Echter heb ik, tot op zekere hoogte, niet veel met deze mogelijkheden gedaan. Natuurlijk heb ik het geluk gehad om VWO af te ronden en een universitaire opleiding. Echter heb ik daar zelf niet heel veel voor moeten doen. En heb ik ook geen studententijd kunnen ervaren, nieuwe mensen ontmoeten, uitgaan, relaties beginnen, mij zelf ontdekken, volwassen worden. Ik begon met bijvoorbeeld (een voorbeeld van verwachte waarde, ik heb geen miljoen natuurlijk, om een idee te schetsen) 1 miljoen euro, in de lijn der verwachtingen als je daar normaal mee om zou gaan en aan zou werken, zou je bijvoorbeeld later veel meer geld moeten hebben. Echter ik heb zo het gevoel dat ik slechts een klein beetje heb overgehouden aan alles. Waar ik lange tijd dacht dat het de schuld van de ''wereld'' was, besef ik mij dondersgoed dat alleen ik schuldig ben.

Ik vind het extreem lastig om mijn situatie te veranderen. Mede door het verleden, als in ''waarom zou het nu wel lukken, als het in het verleden toch niet gebeurt is''. Maar ook de toekomst speelt een rol. Ik heb gevoel van dat ik nooit meer mijn eigen top zou kunnen bereiken en dit leid er dan toe dat ik geen motivatie heb om te veranderen. Het gevoel van voor de ''2e plek'' gaan motiveert mij niet.

In theorie ben ik mij dondersgoed ervan bewust dat mijn hele gedachtegang absurd is. Als ik dit als buitenstaander, die zich ''normaal'' voelt, zou lezen zou de OP voor zijn kop willen slaan. Ik weet dat ik dit ''gigantische'' probleem stap voor stap moet oplossen, door kleine dingen aan te pakken en vanuit daaruit te groeien. Echter zijn het zoveel dingen dat ik erg angstig bij over de tijd. Als ik alles stap voor stap aanpak dan werkt de tijd niet mee. Om die tijd maak ik mij grote zorgen. Bijvoorbeeld stel ik zou mij inzetten denk ik dan voor een master en daar een 9 zou halen. Dan ben ik alsnog onzeker, waarom zou iemand iemand aannemen met een tussenjaar en een jaar vertraging? Ik verdien het nog geen eens om door iemand aangenomen te worden, waarom zou iemand mij aannemen? Er zijn zoveel betere kandidaten voor elk mogelijke baan dan ik.

Verder weet ik niet welke richting ik nou precies op wil, door de moodswings wil ik het ene moment dit en dan weer dat en daar weer allebei en dan weer iets anders. Ik lijk geen doel te hebben.

Ik zou graag mijn situatie resetten. Een nieuwe studie bijvoorbeeld beginnen en dan vanaf daar het aan te pakken. Echter ben ik dan weer vrij oud als ik dan die studie afrond. Een voorbeeld, stel ik zou piloot willen worden. Ben dan klaar op mijn 26e. Waarom zou iemand mij de aannemen, in plaats van iemand die na zijn middelbare school dat al gedaan heeft? Ik wil niet piloot worden, maar noem het als voorbeeld. Waarom zou een goede universiteit mij aannemen?

Nu ik klaar ben met dit verhaal twijfel ik of ik het wel moet posten. Ik weet niet wat ik zoek. Ik weet niet wat jullie kunnen zeggen wat hier verandering in brengt. Ik begon dit verhaal vol met motivatie, dat het wat zou kunnen opleveren, echter nu heb ik toch mijn twijfels over.

Toch post ik het maar en bied ik mijn excuses aan als dit iemand van zijn waardevolle tijd heeft berooft.

Bedankt.
pi_157548843
Je hebt nog genoeg tijd om wat van je leven te maken, je bent echt nog steeds best jong. Je passie vinden, dat is denk ik een belangrijk punt. En hulp zoeken voor alles wat tussen de oren niet goed gaat :)
pi_157551912
Maar ga eerst maar eens een psycholoog raadplegen, met zulke verschijnselen.
  zaterdag 14 november 2015 @ 20:47:39 #7
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_157553134
Jeetje. Complexe problematiek! Ik hoop dat je snel hulp vindt!
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_157556564
@wastedtimes, allereerst: ik denk dat je veel te streng bent voor jezelf.
Er is blijkbaar ergens in je puberteit iets mentaal niet lekker gelopen en daar heb je nu nog last van. Dat is niet jouw schuld, dat is gewoon een rotsituatie.

Probeer met de psych uit te zoeken waar het nu precies mis gaat met je gevoel en wat daar in de weg zit

Doordat je zo slim bent is het namelijk heel makkelijk om alles te beredeneren, maar daar zit de oplossing niet.

In ieder geval heel veel sterkte en je hebt mijn tijd niet verpest hoor met je verhaal ;)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_157561754
#wastedtimes:

k, m'n eerste poging jou in elk geval partieel feedback te geven gebaseerd op een aantal fragmenten van je door jou geschrevene.

Dat van dat excel dingetje, zodra je weet dat dat niet voor je werkt, dan op een andere manier aanpakken.
Om mezelf maar als voorbeeld te nemen, ik maakte altijd de meest geweldige plannen, maar de uitvoering ging bij mij altijd ruk. Het liep (en loopt) toch altijd anders dan ik gepland had, dan ik verwacht had.
Tegenwoordig doe ik dingen veel meer stapje voor stapje. Ik maak wel plannen, maar niet met teveel losse stappen ertussen. Ik doe één stap en pas zodra die afgerond is, begin ik aan stap twee en ik zie wel wat er komt, ik laat me wel verrassen :P.

Wat gebrek aan motivatie doordat je denkt dat je nooit de top kunt halen betreft, misschien is dat voor jou gewoon niet de juiste motivatie? Dat is misschien eerder een doel of misschien zelfs alleen maar een wens. Motivatie is iets wat jou "drived", iets waardoor je 'als vanzelf' door blijft gaan. Dat is ook een beetje wat passie is of in elk geval "met passie".

Ik weet wel dat als je soms bepaalde doelen wilt halen (complexe doelen) dat je dan een grotere kans hebt dingen te moeten doen waar je eigenlijk geen zin in hebt en hoe hoger die horde van niet-leuke dingen, hoe groter de sprong die je moet halen.

Je bent niet de enige met moodswings hoor :P Maar ik denk dat dit wel een wat andere aanpak vereist (ben er zelf nog niet uit hoe dit gegeven optimaal te kunnen benutten, maar alleen al het besef is al een stap (een hele belangrijke ook) omdat ik me er nu bewust van ben.

En maak je niet te druk om je uiterlijk, mensen krijgen op straat natuurlijk gelijk een indruk van jou door je op uitsluitend uiterlijk te beoordelen, maar tegenwoordig zie ik dat zelfs als een remmende voorsprong omdat ik dingen kan zeggen die totaal niet verwacht werden (meestal in de vorm van humor :P ) en dan schiet die eerste indruk zelfs door naar de andere kant van de schaal.

Wat je postuur betreft (als dat tenminste echt belangrijk voor je is), het broertje van een vriend van mij was vroeger ook altijd een lange slungel, maar hij ging al vrij snel naar de sportschool (ging er zelfs werken) en is nu een enorme beer van een vent geworden (ruzie met hem kan ik de meesten met passie afraden :D :P ). Ik ben zelf niet van de sportschool en een aantal die de resultaten merken (bijv. meer aandacht van vrouwen, meer als een "alfa-mannetje" overkomen bla bla) hebben de neiging daarin door te draaien, het als te belangrijk deel van hun leven te gaan zien en worden dan zelfs weer vervelend.

Misschien dat ik later nog meer toevoeg, je hebt nu op zich al best wel veel feedback gekregen hier :P
pi_157563191
Ik heb een relatie. Ineens. En het is heel vreemd, want hij is heel erg voorzichtig met me. Het is heel ingewikkeld om met een man om te gaan die niet gewelddadig is. Het is nog vreemder dan iemand die zo lief en zacht is, voor mij valt. Ik heb hem gewaarschuwd en gezegd dat hij een beter vriendinnetje moet uitzoeken en verdiende, maar dat wil hij niet (volgens hem bestaat er geen betere :@)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is heel erg vreemd om me zo veilig te voelen bij iemand. Het is echt een schat en ik wist niet dat ik in staat zou zijn verliefd op iemand te zijn en van iemand te houden.

Dus wauw en wtf.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_157563471
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 10:58 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb een relatie. Ineens. En het is heel vreemd, want hij is heel erg voorzichtig met me. Het is heel ingewikkeld om met een man om te gaan die niet gewelddadig is. Het is nog vreemder dan iemand die zo lief en zacht is, voor mij valt. Ik heb hem gewaarschuwd en gezegd dat hij een beter vriendinnetje moet uitzoeken en verdiende, maar dat wil hij niet (volgens hem bestaat er geen betere :@)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is heel erg vreemd om me zo veilig te voelen bij iemand. Het is echt een schat en ik wist niet dat ik in staat zou zijn verliefd op iemand te zijn en van iemand te houden.

Dus wauw en wtf.
Wauw :D
Wat een goed nieuws zo ineens voor jou! ^O^

Zit je zelf eigenlijk wel op een relatie te wachten op dit moment?

Wel goed dat je hebt aangegeven dat je het rustig aan wilt doen (je hebt je eigen grenzen aangegeven :D :P ).

O en dank voor de update :)

[ Bericht 2% gewijzigd door magnetronkoffie op 15-11-2015 11:21:49 ]
pi_157563890
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 10:58 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb een relatie. Ineens. En het is heel vreemd, want hij is heel erg voorzichtig met me. Het is heel ingewikkeld om met een man om te gaan die niet gewelddadig is. Het is nog vreemder dan iemand die zo lief en zacht is, voor mij valt. Ik heb hem gewaarschuwd en gezegd dat hij een beter vriendinnetje moet uitzoeken en verdiende, maar dat wil hij niet (volgens hem bestaat er geen betere :@)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is heel erg vreemd om me zo veilig te voelen bij iemand. Het is echt een schat en ik wist niet dat ik in staat zou zijn verliefd op iemand te zijn en van iemand te houden.

Dus wauw en wtf.
Heel fijn is dat, en het is je gegund. Geniet ervan, er zijn echt ook lieve mannen :)
pi_157591912
-NOGAS-

[ Bericht 51% gewijzigd door ChillModeOn op 16-11-2015 18:52:35 ]
none.
  maandag 16 november 2015 @ 08:23:37 #14
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157592845
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 10:58 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb een relatie. Ineens. En het is heel vreemd, want hij is heel erg voorzichtig met me. Het is heel ingewikkeld om met een man om te gaan die niet gewelddadig is. Het is nog vreemder dan iemand die zo lief en zacht is, voor mij valt. Ik heb hem gewaarschuwd en gezegd dat hij een beter vriendinnetje moet uitzoeken en verdiende, maar dat wil hij niet (volgens hem bestaat er geen betere :@)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is heel erg vreemd om me zo veilig te voelen bij iemand. Het is echt een schat en ik wist niet dat ik in staat zou zijn verliefd op iemand te zijn en van iemand te houden.

Dus wauw en wtf.
Wauw en wtf. :* Ik wens je alle goeds.
Hoe heb je hem leren kennen?
  maandag 16 november 2015 @ 19:11:56 #15
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_157605700
Afgelopen december een burn-out kreeg met rand psychotische verschijnselen. Half jaar thuis gezeten tot ik toch een beetje door begon te draaien. Heb toen 5 weken in een kliniek gezeten maar omdat dit absoluut geen goeie plek was voor mij uiteindelijk daar er uit gezet door een stomme fout van mezelf. Sindsdien 15 weken op straat geleefd en nu weer sinds een week onderdak op een begeleid wonen traject binnen de psychiatrie bij GGZ centraal. En nu binnenkort behandeling voor PTSS. Dit om naja heel grofweg heel globaal toch wat in grove lijnen te schetsen hoe mijn leven afgelopen tijd is geweest :P

Mvg,

Raggingbull
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
  maandag 16 november 2015 @ 20:25:49 #16
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_157607761
Child, wow!!! Enjoy :)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  maandag 16 november 2015 @ 20:27:16 #17
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_157607812
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 19:11 schreef Raggingbull het volgende:
Afgelopen december een burn-out kreeg met rand psychotische verschijnselen. Half jaar thuis gezeten tot ik toch een beetje door begon te draaien. Heb toen 5 weken in een kliniek gezeten maar omdat dit absoluut geen goeie plek was voor mij uiteindelijk daar er uit gezet door een stomme fout van mezelf. Sindsdien 15 weken op straat geleefd en nu weer sinds een week onderdak op een begeleid wonen traject binnen de psychiatrie bij GGZ centraal. En nu binnenkort behandeling voor PTSS. Dit om naja heel grofweg heel globaal toch wat in grove lijnen te schetsen hoe mijn leven afgelopen tijd is geweest :P

Mvg,

Raggingbull
:( wat een toestanden. Maar wel opgaande lijn nu dus? Of nou ja, qua wonen en hulp dan. Zal in je hoofd nog niet heel fijn voelen gok ik. :*
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  maandag 16 november 2015 @ 20:42:15 #18
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_157608316
quote:
1s.gif Op maandag 16 november 2015 20:27 schreef Murmeli het volgende:

[..]

:( wat een toestanden. Maar wel opgaande lijn nu dus? Of nou ja, qua wonen en hulp dan. Zal in je hoofd nog niet heel fijn voelen gok ik. :*
Ach kweet niet. Voel me wel goed wel positief enzo. Maar dat gaat momenteel niet verder dan de hele dag gamen en blij zijn dat ik weer een eigen plekje heb en gewoon kan eten. Zonder daar gekke dingen voor te moeten doen. Verder totaal niet mijn mijn hoofd en gevoel bezig dat heb ik volledig geparkeerd kan ik zelf niet meer veel te groot en veel te veel.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
  maandag 16 november 2015 @ 21:36:50 #19
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157610301
Fijn dat je een dak boven je hoofd hebt. Doe je voorzichtig met dat gamen, met het oog op psychotische verschijnselen? Succes met alles.
  dinsdag 17 november 2015 @ 10:59:41 #20
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_157619086
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 21:36 schreef Luchtbel het volgende:
Fijn dat je een dak boven je hoofd hebt. Doe je voorzichtig met dat gamen, met het oog op psychotische verschijnselen? Succes met alles.
Ja daar heb ik geen last van gelukkig kan zoveel gamen als ik wil zonder rare dingen te zien ofzo haha. Maar thx voor de tip anyway.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
pi_157626417
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 20:42 schreef Raggingbull het volgende:

[..]

Ach kweet niet. Voel me wel goed wel positief enzo. Maar dat gaat momenteel niet verder dan de hele dag gamen en blij zijn dat ik weer een eigen plekje heb en gewoon kan eten. Zonder daar gekke dingen voor te moeten doen. Verder totaal niet mijn mijn hoofd en gevoel bezig dat heb ik volledig geparkeerd kan ik zelf niet meer veel te groot en veel te veel.
Fijn om te lezen dat t zo wel beter gaat. Op straat leven is niet echt bevorderlijk voor wat er in je hoofd gebeurd lijkt me.

Ego post: het rommelt weer, ik voel me t ene moment goed en t andere moment niet. Weet niet wat eraan te doen.
pi_157627988
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 19:11 schreef Raggingbull het volgende:
Afgelopen december een burn-out kreeg met rand psychotische verschijnselen. Half jaar thuis gezeten tot ik toch een beetje door begon te draaien. Heb toen 5 weken in een kliniek gezeten maar omdat dit absoluut geen goeie plek was voor mij uiteindelijk daar er uit gezet door een stomme fout van mezelf. Sindsdien 15 weken op straat geleefd en nu weer sinds een week onderdak op een begeleid wonen traject binnen de psychiatrie bij GGZ centraal. En nu binnenkort behandeling voor PTSS. Dit om naja heel grofweg heel globaal toch wat in grove lijnen te schetsen hoe mijn leven afgelopen tijd is geweest :P

Mvg,

Raggingbull
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 20:42 schreef Raggingbull het volgende:

[..]

Ach kweet niet. Voel me wel goed wel positief enzo. Maar dat gaat momenteel niet verder dan de hele dag gamen en blij zijn dat ik weer een eigen plekje heb en gewoon kan eten. Zonder daar gekke dingen voor te moeten doen. Verder totaal niet mijn mijn hoofd en gevoel bezig dat heb ik volledig geparkeerd kan ik zelf niet meer veel te groot en veel te veel.
Zorg goed voor jezelf en hen waar je om geeft. Neem rust, zelfs al denk je nog uren te kunnen gaan. Waak voor verslavingen, bijvoorbeeld gamen.

Fijn dat je weer een plekje hebt en brood op tafel; dat scheelt enorm in de zorgen. :)

Stay cool!

quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 10:58 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb een relatie. Ineens. En het is heel vreemd, want hij is heel erg voorzichtig met me. Het is heel ingewikkeld om met een man om te gaan die niet gewelddadig is. Het is nog vreemder dan iemand die zo lief en zacht is, voor mij valt. Ik heb hem gewaarschuwd en gezegd dat hij een beter vriendinnetje moet uitzoeken en verdiende, maar dat wil hij niet (volgens hem bestaat er geen betere :@)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is heel erg vreemd om me zo veilig te voelen bij iemand. Het is echt een schat en ik wist niet dat ik in staat zou zijn verliefd op iemand te zijn en van iemand te houden.

Dus wauw en wtf.
Whoa, leuk joh! *O* Geniet ervan!
pi_157632391
Ik wou deze link toch even hier delen, omdat het een vorm van manipulatie betreft waar een aantal mensen hier wellicht mee bekend zullen zijn

R&P / Gaslighting

Herkenbaar voor de mensen hier?
  dinsdag 17 november 2015 @ 23:52:48 #24
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_157639101
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 17:02 schreef zomie het volgende:

[..]

Fijn om te lezen dat t zo wel beter gaat. Op straat leven is niet echt bevorderlijk voor wat er in je hoofd gebeurd lijkt me.

Ego post: het rommelt weer, ik voel me t ene moment goed en t andere moment niet. Weet niet wat eraan te doen.
Soms moet je hier helemaal niks aan doen en je gevoel je gevoel laten. Zelf veel ook wel gemerkt dat als je als het ff goed gaat je gaat afvragen waarom gaat het nu zo goed je negatieve gedachte patronen gaat creeren waardoor een poosje later het minder kan gaan. Dan ga je je afvragen waarom gaat het nu ineens zo slecht. Waardoor je heel erg op de kleine positieve dingetjes gaat letten en ga je je weer beter voelen. En naja ga je het cirkeltje rond maken. Soms voel je gewoon wat je voelt zonder dat er direct een reden voor is omdat die reden in het onderbewuste zit. Dus gewoon laten gaan zou ik zegge.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
  dinsdag 17 november 2015 @ 23:56:26 #25
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_157639174
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 20:36 schreef magnetronkoffie het volgende:
Ik wou deze link toch even hier delen, omdat het een vorm van manipulatie betreft waar een aantal mensen hier wellicht mee bekend zullen zijn

R&P / Gaslighting

Herkenbaar voor de mensen hier?
Zekers zekers alleen de fout die daarmee gemaakt word is dat jij niet in ander mans belevingswereld kan stappen en bepalen hoe dat voor die persoon voelt. Dus als bij jou bijvoorbeeld je buurman overlijd kan dat een grote inpact hebben. Terwijl als dat bijv. bij mij gebeurd dan haal ik me schouders op en leef verder. Iedereen moet voor zichzelf bepalen hoe ernstig het gebeurde voor hem of haar is een ander kan dat niet doen. Het voorbeeld wat ik gaf is volledig fictief trouwens. Maar is om de boel wat uit te leggen.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
pi_157639355
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 23:56 schreef Raggingbull het volgende:

[..]

Zekers zekers alleen de fout die daarmee gemaakt word is dat jij niet in ander mans belevingswereld kan stappen en bepalen hoe dat voor die persoon voelt. Dus als bij jou bijvoorbeeld je buurman overlijd kan dat een grote inpact hebben. Terwijl als dat bijv. bij mij gebeurd dan haal ik me schouders op en leef verder. Iedereen moet voor zichzelf bepalen hoe ernstig het gebeurde voor hem of haar is een ander kan dat niet doen. Het voorbeeld wat ik gaf is volledig fictief trouwens. Maar is om de boel wat uit te leggen.
Ik weet niet precies op wie je doelt met "jij", ik vroeg om o.a. of jij het herkende (aangezien je hier ook al langer post :P ) en ik neem aan dat je dat niet in mij herkende (tenminste, mag ik hopen).
Maar waarin dan wel?
  woensdag 18 november 2015 @ 00:07:13 #27
334030 Raggingbull
Raw to the core!
pi_157639402
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 00:04 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik weet niet precies op wie je doelt met "jij", ik vroeg om o.a. of jij het herkende (aangezien je hier ook al langer post :P ) en ik neem aan dat je dat niet in mij herkende (tenminste, mag ik hopen).
Maar waarin dan wel?
Als in algemeen niet per direct doelgericht 1 persoon haha sorry teveel op facebook gezeten vandaar. Nee bedoelde het algemeen. Maar dan iets meer op de persoon gezegd waarbij mensen zich vaak iets beter zich iets er bij voor kunnen stellen. haha foutje zegmaar lol.
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Niemand kent het gewicht van de last waaronder een ander gebukt gaat - George Herbert.
pi_157639818
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 00:07 schreef Raggingbull het volgende:

[..]

Als in algemeen niet per direct doelgericht 1 persoon haha sorry teveel op facebook gezeten vandaar. Nee bedoelde het algemeen. Maar dan iets meer op de persoon gezegd waarbij mensen zich vaak iets beter zich iets er bij voor kunnen stellen. haha foutje zegmaar lol.
Ik heb je vorige post herlezen, maar ik stel voor dat als we hierover verder willen gaan dialogen, dat we dat dan in dat topic doen en niet hier, goed? :).
pi_157717330
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 18:01 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Gevoelens onderdrukken doe je (of deed ik tenminste) vooral uit zelfbescherming (denk ik), maar het nadeel is dat je dan niet leert hoe je ermee om moet gaan.

Ik stopte ze weg, was me niet eens bewust dat ik gevoelens had (maar had er wel last van).

Het is misschien niet vanzelfsprekend, maar dat weet ik niet. Wel begrijp ik waarom mensen dit doen. Wie ben ik om daarover te veroordelen? Ik deed het ten slotte zelf ook :P

[..]

Jij ook al?
Ik had er gisteren even de pestpleures in :@ Maar ik weet nu ook dat ik het ook kan relativeren en na een nachtje erover geslapen te hebben, zijn dingen wat helderder voor me en kan ik die dingen dan toch weer wegzetten (soms heb ik wel meer tijd nodig).
Ik weet dat ik nogal heftig kan reageren (ook emotioneel), maar dit geldt ook als ik me goed voel :)

Ik vind het trouwens vreselijk om anderen met mijn shit lastig te vallen, dus van nature houd ik dat zoveel mogelijk voor me. Maar dan ga ik opkroppen en op een gegeven moment moet het er toch uit, maar als ik het op de ene manier indam, dan zal het wel via een andere route eruit komt (waar precies is van tevoren moeilijk te voorspellen soms).

Ik vind het knap dat je het vol blijft houden, ook dat je vriendin je steunt (in elk geval tot nu toe, maar probeer haar wel te ontzien als je je moet "ontladen").

[..]

Ik ben dit ook steeds minder gaan doen, doe dit tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer, vooral omdat dat zinloos is. De achterstand die ik nu heb...die haal ik nooit never meer in..maar dat betekent niet dat het voorbij is, ik heb het gevoel dat ik nog steeds dingen kan bereiken.

Je kunt veel van jezelf zeggen, maar je probeert wel allerlei verschillende wegen uit, wat mij zegt dat je op zich wel openstaat voor alternatieven die misschien niet gelijk in je straatje passen.
Ja, ik probeer haar ook grotendeels te ontzien. Ze weet dat ik het soms moeilijk heb, alleen wat je al zegt, ik zie het nut er niet van in om continu over hetzelfde aan iemands kop te zeiken. Af en toe moet het er gewoon even uit. Ik dam dat wel in meestal, maar soms is er gewoon iemand bij. Meestal doe ik het liever alleen, of ga ik naar de sportschool om al die woede eruit te trainen. In de lijn van die dingen.Als de frustratie haar betreft probeer ik altijd eerst te zien in hoeverre dat gegrond is, welk gedeelte gewoon met dat angstgedeelte van mijn brein te maken heeft, en of er wel echt iets is. Zo houd ik het meestal wel voor me en kaart ik alleen échte issues aan.

Ach, je moet wel alternatieven hebben he. Wat moet je anders. :) Mijn zusje loopt inmiddels ook bij de crisisdienst nu. Liep zichzelf ook te snijden en zag het leven even niet meer zitten. Hele gezin heeft er nu aan geloofd. :P Mooie familie ook haha.
Ignorance is bliss
pi_157718987
I heb bezoek, maar wil toch even snel reageren :D :P
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 16:09 schreef duracellkonijntje het volgende:

[..]

Ja, ik probeer haar ook grotendeels te ontzien. Ze weet dat ik het soms moeilijk heb, alleen wat je al zegt, ik zie het nut er niet van in om continu over hetzelfde aan iemands kop te zeiken. Af en toe moet het er gewoon even uit. Ik dam dat wel in meestal, maar soms is er gewoon iemand bij. Meestal doe ik het liever alleen, of ga ik naar de sportschool om al die woede eruit te trainen. In de lijn van die dingen.Als de frustratie haar betreft probeer ik altijd eerst te zien in hoeverre dat gegrond is, welk gedeelte gewoon met dat angstgedeelte van mijn brein te maken heeft, en of er wel echt iets is. Zo houd ik het meestal wel voor me en kaart ik alleen échte issues aan.

Ach, je moet wel alternatieven hebben he. Wat moet je anders. :) Mijn zusje loopt inmiddels ook bij de crisisdienst nu. Liep zichzelf ook te snijden en zag het leven even niet meer zitten. Hele gezin heeft er nu aan geloofd. :P Mooie familie ook haha.
Vetgedrukte doe je goed. Onderstreepte dan weer minder :P

Het is niet erg om te laten zien hoe je je echt voelt. Maar als je constant mooi weer speelt, dan wordt het stuwmeer steeds groter, dus zelf vind ik het handiger om het meer gedoceerd te doen.

Speel je teveel mooi weer voor je gevoel? Ik snap het wel hoor, als je dat doet. Het had nog veel slechter gekund, maar kan ook beter :P Zelf ben ik van mening dat als ik doe alsof er niks aan de hand is, dat ik anderen ook niet de kans geef om te laten zien wat mijn werkelijke stemming is. Het nadeel daarvan is dat ik dat niet helemaal eerlijk vind ook, dus echt fijn voelde dat voor mij ook niet.

Ik heb een heel web aan coping-strategieën ontwikkeld in de loop der jaren, steeds ietsje minder schadelijk (ik kreeg geen therapie ervoor, wat ik nog steeds wel nogal jammer vind, had het gevoel dat ik alles alleen moest doen de hele tijd. Dat gun ik niemand) maar niet altijd onschadelijk.
pi_157737004
De feestdagen komen er weer aan.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
edit: O en wel ook goed nieuws:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door magnetronkoffie op 22-11-2015 13:14:41 ]
pi_157737237
quote:
15s.gif Op zondag 22 november 2015 13:09 schreef magnetronkoffie het volgende:
De feestdagen komen er weer aan.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
edit: O en wel ook goed nieuws:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat jouw probleem niet zit n het sinterklaasfeest, maar in de manier waarop ze je voor het blok zetten. Even bedenktijd is heel normaal, ik zou ook niet blij zijn met zo'n telefoontje. Best kans dat ik niet eens zou hebben opgenomen, te druk met gezellig doen.
pi_157737258
Ego post: mn stemming en 'mensen zijn stom' gevoel is weer verbeterd de laatste dagen. Ik verdenk toch mn hormonen..... iets met vrouw en overgang :(
pi_157737529
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 13:23 schreef zomie het volgende:

[..]

Ik denk dat jouw probleem niet zit n het sinterklaasfeest, maar in de manier waarop ze je voor het blok zetten. Even bedenktijd is heel normaal, ik zou ook niet blij zijn met zo'n telefoontje. Best kans dat ik niet eens zou hebben opgenomen, te druk met gezellig doen.
Ja idd. Ik weet ook wel dat ze het goed bedoelen en ze (mijn zus en haar man) hebben me al eerder uit de shit gehaald ( _O_ ) en omdat ik weet dat ze (ondanks dat ze me nu wel voor het blok zetten (ovt) ) me ook wel proberen te helpen op hun manier.

Maar ik kon gewoon niet goed nadenken omdat ik al zoveel aan m'n hoofd heb en daar werd vervolgens op gereageerd door nog harder te vragen (of ik wou opschieten bla bla), ja dan word het in m'n bovenkamer al helemaal een puinhoop en m'n stemming begint dan ook langzaam te zakken.

Heb uiteindelijk maar wat pillen genomen en ben gaan slapen, wat op zich wel oké ging :)
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 13:24 schreef zomie het volgende:
Ego post: mn stemming en 'mensen zijn stom' gevoel is weer verbeterd de laatste dagen. Ik verdenk toch mn hormonen..... iets met vrouw en overgang :(
Gelukkig :)

Heb jij iets met feestdagen? :P
pi_157739414
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 13:23 schreef zomie het volgende:

[..]

Ik denk dat jouw probleem niet zit n het sinterklaasfeest, maar in de manier waarop ze je voor het blok zetten. Even bedenktijd is heel normaal, ik zou ook niet blij zijn met zo'n telefoontje. Best kans dat ik niet eens zou hebben opgenomen, te druk met gezellig doen.
De manier waarop is inderdaad echt niet netjes. Daar zou ik ook echt niet tegen kunnen.

Het niet respecteren van je keuzes aangaande de 'verplichte feestdagen' vind ik overigens ook gewoon stuitend. Als je aangeeft er geen behoefte aan te hebben is dat ook gewoon ok. Beter dat je daar dan tegen je zin in gaat doen alsof je vrolijk bent.

Ik zie ook wel op tegen kerst en vooral oud en nieuw. Maar dat zit 'm vooral in mijn angst om alleen achter te blijven en buiten de boot te vallen. (En die pas verbroken relatie)
  zondag 22 november 2015 @ 16:07:47 #36
267824 duracellkonijntje
Oplaadbare batterij
pi_157740630
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 17:25 schreef magnetronkoffie het volgende:
I heb bezoek, maar wil toch even snel reageren :D :P

[..]

Vetgedrukte doe je goed. Onderstreepte dan weer minder :P

Het is niet erg om te laten zien hoe je je echt voelt. Maar als je constant mooi weer speelt, dan wordt het stuwmeer steeds groter, dus zelf vind ik het handiger om het meer gedoceerd te doen.

Speel je teveel mooi weer voor je gevoel? Ik snap het wel hoor, als je dat doet. Het had nog veel slechter gekund, maar kan ook beter :P Zelf ben ik van mening dat als ik doe alsof er niks aan de hand is, dat ik anderen ook niet de kans geef om te laten zien wat mijn werkelijke stemming is. Het nadeel daarvan is dat ik dat niet helemaal eerlijk vind ook, dus echt fijn voelde dat voor mij ook niet.

Ik heb een heel web aan coping-strategieën ontwikkeld in de loop der jaren, steeds ietsje minder schadelijk (ik kreeg geen therapie ervoor, wat ik nog steeds wel nogal jammer vind, had het gevoel dat ik alles alleen moest doen de hele tijd. Dat gun ik niemand) maar niet altijd onschadelijk.
Ik bedoel met indammen dat ik het probeer in mijn eigen tijd te doen, zonder dat iemand erbij is. Even schreeuwen in een kussen, een dag boos zijn of flink sporten. Soms dan heb ik zo'n momentje waarop ik alles gewoon echt kut vindt en er iemand bij is, alleen voor de rest probeer ik het zo veel mogelijk bij mezelf te houden. Ik geef wel wat vrij, maar ik wil niet zo'n type zijn die continu over hetzelfde loopt te klagen. Ik geloof meer in de situatie zo goed mogelijk beheersen en af en toe even stoom afblazen. ;)
Ignorance is bliss
pi_157740771
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 16:07 schreef duracellkonijntje het volgende:

[..]

Ik bedoel met indammen dat ik het probeer in mijn eigen tijd te doen, zonder dat iemand erbij is. Even schreeuwen in een kussen, een dag boos zijn of flink sporten. Soms dan heb ik zo'n momentje waarop ik alles gewoon echt kut vindt en er iemand bij is, alleen voor de rest probeer ik het zo veel mogelijk bij mezelf te houden. Ik geef wel wat vrij, maar ik wil niet zo'n type zijn die continu over hetzelfde loopt te klagen. Ik geloof meer in de situatie zo goed mogelijk beheersen en af en toe even stoom afblazen. ;)
Maar dan maak je jezelf wel afhankelijk van de momenten dat je alleen bent (dit hoeft niet een groot probleem te zijn, maar voor mij werkt dat toch niet zo super omdat ik dan moet gaan faken en dat drukt mijn stemming ook weer (heb nogal een hekel aan alles wat met liegen en misleiding en zo te maken heeft). Dus als ik me kut voel terwijl er iemand bij is, dan ga ik ook op die momenten niet mooi weer spelen (maar ik probeer dan wel nog redelijk normaal te doen :P ).

Als ik klaag, dan is dat meestal omdat ik me even wil uiten (gewoonlijk is één of enkele keren wel weer genoeg) of graag feedback wil of dat dat mijn manier is om aan te geven dat ik er eventjes niks bij kan hebben in m'n hoofd (dit laatste wordt door de meesten heel slecht opgepikt btw).
pi_157748234
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 13:42 schreef magnetronkoffie het volgende:
[..]

Gelukkig :)

Heb jij iets met feestdagen? :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_157749625
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 15:19 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik zie ook wel op tegen kerst en vooral oud en nieuw. Maar dat zit 'm vooral in mijn angst om alleen achter te blijven en buiten de boot te vallen. (En die pas verbroken relatie)
Ik vind december niet echt leuk (of in elk geval niet meer).
Oud en nieuw vind ik niks ivm die knallen en de idioten die dat spul afsteken, het begint al weken van tevoren.

Ik vind het op zich ook niet echt erg om het niet te vieren en er doorheen te slapen. Maar als ik elders welkom ben, dan zit ik meestal toch wel liever daar :P
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 20:40 schreef zomie het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb vorig jaar voor het eerst zelf wat georganiseerd. De belangrijkste reden dat ik dat vorig jaar voor het eerst heb gedaan, is omdat ik elk jaar altijd wel ergens terecht kon als ik O&N niet alleen wou doorbrengen en het me ook gewoon leuk leek het zelf eens een keertje op te zetten :P (had dat idee al jaaaaren in m'n achterhoofd zitten, maar gewoon nooit wat mee gedaan tot afgelopen O&N dus :P ).

Maar het ergste aan O&N vind ik die knallen (en de idioten die dat spul elk jaar dagelijks wekenlang afsteken). Liefst zou ik O&N ergens afgelegen willen vieren (had al eens iets gelezen over een bungalowpark of zo speciaal voor mensen die ...niet zo dol zijn op vuurwerk zeg maar :P ), zonder vuurwerk en zonder idioten en in een leuke omgeving (dit kan heel breed zijn, maar "leuk" is toch wel de kern :P ) en nog leuker is met gelijkgestemden (zolang ik mezelf maar on-demand ffsnel kan isoleren :P ).

En liefst met open haard _O_
In een oud huis _O_
En genoeg drank _O_
En leuke mensen _O_
En een kat _O_
En een lekker zacht warm bed _O_
pi_157752657
Vuurwerk doet me ook weinig. Als ik dat wil zien ga im wel naar de shows in scheveningen tijdens het vuurwerkfestival.

Oud en nieuw heeft voor mij een hoge symbolische waarde. Je kan het linken aan de midwinter zonnewende een week eerder. Het is vooral de nieuwe start van het jaar waar ik aan hecht. Dat de jaarcyclus weer is voltooid, de drukte van kerst achter de rug is en we de lei schoon kunnen vegen om weer fris te kunnen beginnen. Overigens doe ik niet aan goede voornemens.

Ik vind het dan ook erg fijn, en belangrijk zelfs, om oud en nieuw te vieren met geliefden. Bij voorkeur chosen family en anders zit ik graag bij mijn ouders.
pi_157767631
Kleine update:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 23 november 2015 @ 20:14:41 #42
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157770368
Wil je serieus aan het werk gaan als ervaringsdeskundige?
pi_157770404
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:14 schreef Luchtbel het volgende:
Wil je serieus aan het werk gaan als ervaringsdeskundige?
Lees nog een keer.

:9
  maandag 23 november 2015 @ 20:18:37 #44
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157770455
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 20:16 schreef hardromacore2.0 het volgende:

[..]

Lees nog een keer.

:9
Ja.
Gedaan.
En nu?
pi_157770490
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:18 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ja.
Gedaan.
En nu?
Wachten.
pi_157770611
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:14 schreef Luchtbel het volgende:
Wil je serieus aan het werk gaan als ervaringsdeskundige?
Heb deze plannen al sinds afgelopen april (ook geregeld in deze reeks gemeld).

Vanwaar je vraag? En heb je tips? :P
  maandag 23 november 2015 @ 20:25:26 #47
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157770638
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 20:19 schreef hardromacore2.0 het volgende:

[..]

Wachten.
Wat wilde je nou eigenlijk zeggen?
pi_157770694
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:25 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Wat wilde je nou eigenlijk zeggen?
pi_157770708
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:25 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Wat wilde je nou eigenlijk zeggen?
Ik las dat hij begeleidt zou worden door ervaringsdeskundigen, niet dat hij het zelf wilde worden.

Anders mijn fout.
:*
  maandag 23 november 2015 @ 20:31:47 #50
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157770782
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:24 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Heb deze plannen al sinds afgelopen april (ook geregeld in deze reeks gemeld).

Vanwaar je vraag? En heb je tips? :P
Ja. Ik denk dat ik niet door had dat het een serieus plan was.
Nee, ik heb geen tips of wat dan ook. Ik ben verbaasd.
  maandag 23 november 2015 @ 20:34:56 #51
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157770871
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 20:28 schreef hardromacore2.0 het volgende:

[..]

Ik las dat hij begeleidt zou worden door ervaringsdeskundigen, niet dat hij het zelf wilde worden.

Anders mijn fout.
:*
Niks aan de hand. Ik heb allang geen idee meer waar het over gaat.
pi_157770992
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:31 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ja. Ik denk dat ik niet door had dat het een serieus plan was.
Nee, ik heb geen tips of wat dan ook. Ik ben verbaasd.
Ben eigenlijk wel benieuwd waarom je verbaasd bent :P

Anders geef ik je effe een korte samenvatting per PM of zo? Ben een beetje te brak om nu m'n oude posts te gaan opzoeken.
  maandag 23 november 2015 @ 20:42:43 #53
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157771067
Nee nee niet nodig. Ik geloof het wel.
pi_157771192
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:42 schreef Luchtbel het volgende:
Nee nee niet nodig. Ik geloof het wel.
Ik ben dol op feedback, wil nog steeds wel weten waarom je verbaasd was eigenlijk :@ :P
pi_157771231
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:46 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik ben dol op feedback, wil nog steeds wel weten waarom je verbaasd was eigenlijk :@ :P
Ik heb je pm gestuurd voordat ik deze discussie las, dus die heeft andere insteek haha
Hell To The Liars
  maandag 23 november 2015 @ 20:52:46 #56
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157771447
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:46 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik ben dol op feedback, wil nog steeds wel weten waarom je verbaasd was eigenlijk :@ :P
Nou ja. Iets met interactie en chaos en mensen enzo.

Daarnaast heb ik nogal een mening over de manier waarop ervaringsdeskundigen worden ingezet binnen de GGZ.
pi_157771502
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:52 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Nou ja. Iets met interactie en chaos en mensen enzo.

Daarnaast heb ik nogal een mening over de manier waarop ervaringsdeskundigen worden ingezet binnen de GGZ.
Ik zou ook wel ervaringsdeskundige willen worden, wat is jouw mening dan?
Hell To The Liars
pi_157771596
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 20:47 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ik heb je pm gestuurd voordat ik deze discussie las, dus die heeft andere insteek haha
Zie het nu pas. Net even gelezen, maar ik denk niet dat ik de beste persoon ben om je vragen te beantwoorden. Misschien is het voor jou handiger hier een apart topic over te maken?

Het gaat er mij vooral om dat ik met de kennis die ik heb opgedaan in de loop van m'n leven, iets nuttigs kan doen (liefst zodat ik anderen de ellende bespaar waar ik zelf doorheen moest ploegen. Ik had niemand om me te helpen, niemand die een lichtpuntje voor me was toen ik moest lijden) en de kans dat ik nu dood was geweest, was denk ik een stuk groter dan de kans dat ik nu nog zou leven. Dat gun ik niemand die hetzelfde door moet maken waar ik doorheen ben gegaan.

Het gaat mij niet om zomaar een baan, maar om betekenis te hebben, om de kennis die ik heb opgedaan, aan anderen door te geven zodat (hopelijk) ik de enige ben en blijf die heeft moeten ondergaan waar ikzelf doorheen heb moeten gaan. Want de kans dat je na mijn ervaringen nog leeft, is gewoon niet erg groot.

Dat ik het lichtpuntje kan zijn voor mensen die nu mijn shit voelen waar ikzelf dat lichtpuntje nooit heb gehad...want dat is echt superklote
pi_157771756
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:52 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Nou ja. Iets met interactie en chaos en mensen enzo.

Daarnaast heb ik nogal een mening over de manier waarop ervaringsdeskundigen worden ingezet binnen de GGZ.
Ik weet dat het niet echt een goeie kans is (er zijn vast betere banen met ook een beter toekomstperspectief te bedenken).

Maar ik wil ook realistisch zijn. Ik heb zelf met een ervaringsdeskundige gesproken over mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt en afgezien van ervaringsdeskundige...er is gewoon nniet veel anders dan dat behalve dan lopendebandwerk (nou, dan hoeft het wat mij betreft niet meer hoor :') )
pi_157771775
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:57 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Zie het nu pas. Net even gelezen, maar ik denk niet dat ik de beste persoon ben om je vragen te beantwoorden. Misschien is het voor jou handiger hier een apart topic over te maken?

Het gaat er mij vooral om dat ik met de kennis die ik heb opgedaan in de loop van m'n leven, iets nuttigs kan doen (liefst zodat ik anderen de ellende bespaar waar ik zelf doorheen moest ploegen. Ik had niemand om me te helpen, niemand die een lichtpuntje voor me was toen ik moest lijden) en de kans dat ik nu dood was geweest, was denk ik een stuk groter dan de kans dat ik nu nog zou leven. Dat gun ik niemand die hetzelfde door moet maken waar ik doorheen ben gegaan.

Het gaat mij niet om zomaar een baan, maar om betekenis te hebben, om de kennis die ik heb opgedaan, aan anderen door te geven zodat (hopelijk) ik de enige ben en blijf die heeft moeten ondergaan waar ikzelf doorheen heb moeten gaan. Want de kans dat je na mijn ervaringen nog leeft, is gewoon niet erg groot.

Dat ik het lichtpuntje kan zijn voor mensen die nu mijn shit voelen waar ikzelf dat lichtpuntje nooit heb gehad...want dat is echt superklote
Dat heb ik precies hetzelfde, met 1 verschil. Ik had mijn vader die mij geholpen heeft, maar ik zag ook dat veel mensen in de kliniek en groepen helemaal niemand meer hebben.

Ik wil ook dat stukje extra stukje hulp aan mensen geven die dat nodig hebben en in hun omgeving dat niet kunnen vinden.
Hell To The Liars
pi_157771895
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 21:01 schreef Droopie het volgende:

[..]

Dat heb ik precies hetzelfde, met 1 verschil. Ik had mijn vader die mij geholpen heeft, maar ik zag ook dat veel mensen in de kliniek en groepen helemaal niemand meer hebben.

Ik wil ook dat stukje extra stukje hulp aan mensen geven die dat nodig hebben en in hun omgeving dat niet kunnen vinden.
Vergeet niet dat je het niet voor het geld hoeft te doen.

Mij kan geld me gestolen worden. Ik heb (VEEL!!!) liever een baan waarbij ik hetzelfde inkomen behoud maar waarbij ik betekenisvol kan zijn dan een één of ander kutbaantje ergens in de (ik zeg maar even wat :') ) aandelenhandel of makelarij.

Wat is geld nou nog waard als je niemand hebt om je geluk mee te delen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_157772098
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:05 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Vergeet niet dat je het niet voor het geld hoeft te doen.

Mij kan geld me gestolen worden. Ik heb (VEEL!!!) liever een baan waarbij ik hetzelfde inkomen behoud maar waarbij ik betekenisvol kan zijn dan een één of ander kutbaantje ergens in de (ik zeg maar even wat :') ) aandelenhandel of makelarij.

Wat is geld nou nog waard als je niemand hebt om je geluk mee te delen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben mijn leven aan het inrichten, dat ik vanaf juni minder kan gaan verdienen en ben met mijn huidige werkgever al in zo'n conflict dat er advocaat bezig is.

Nu krijg ik vanaf januari ook schematherapie voor 20 weken en als ik dan met mezelf door een deur kan is er ook ruimte voor iemand in mijn leven.

Het liefst zou ik normale leuke baan willen hebben voor 32 uur per week en op dinsdag en donderdagmiddag/ avond het 'deskundige' erbij willen doen.
Hell To The Liars
  maandag 23 november 2015 @ 21:21:09 #63
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157772427
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 20:54 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ik zou ook wel ervaringsdeskundige willen worden, wat is jouw mening dan?
Dat verkeerde inzet van ervaringsdeskundigen (en ik vind dat het op dit moment vaak zo gebeurd, ervaringsdeskundigen die als vervangende psychiatrisch verpleegkundigen/ persoonlijk begeleiders etc aan het werk zijn) is schadelijk voor patiënten en de ervaringsdeskundigen zelf. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan wil je eigen ervaring kritisch kunnen inzetten. Zodat je daadwerkelijk iemand kan helpen en niet alleen maar je eigen ervaring overdraagt met alle gevolgen van dien.
pi_157772437
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 21:11 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ik ben mijn leven aan het inrichten, dat ik vanaf juni minder kan gaan verdienen en ben met mijn huidige werkgever al in zo'n conflict dat er advocaat bezig is.

Nu krijg ik vanaf januari ook schematherapie voor 20 weken en als ik dan met mezelf door een deur kan is er ook ruimte voor iemand in mijn leven.

Het liefst zou ik normale leuke baan willen hebben voor 32 uur per week en op dinsdag en donderdagmiddag/ avond het 'deskundige' erbij willen doen.
Ik weet niet hoe je dit het beste kunt realiseren in iets concreets.

Ik weet zelfs niet eens hoe -ik- het moet doen! Ik doe ook maar wat, maar ik heb wel motivatie.

Ik heb ontzettend veel motivatie om te helpen daar waar ik kan.
Omdat ik weet hoe klote het is om alles altijd maar alleen te moeten doen en om er altijd alleen voor te staan. Ik weet hoe het is als je het gevoel hebt er chronisch alleen voor te moeten staan en hoe het is om te moeten ploeteren (om te lijden!) zonder dat er ook maar -iemand- is die je begrijpt. Ik begrijp absolute hopeloosheid, ik heb ervan geproefd en gegeten.

Ik weet hoe het is om alleen te zijn in een wereld gevuld met mensen die allemaal anders zijn en, ondanks je inzet en ondanks je goede bedoelingen, denken dat juist jij de tumor bent. Dat juist jij -de- uitschot en de kots bent.

Ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen!
pi_157772520
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:21 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Dat verkeerde inzet van ervaringsdeskundigen (en ik vind dat het op dit moment vaak zo gebeurd, ervaringsdeskundigen die als vervangende psychiatrisch verpleegkundigen/ persoonlijk begeleiders etc aan het werk zijn) is schadelijk voor patiënten en de ervaringsdeskundigen zelf. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan wil je eigen ervaring kritisch kunnen inzetten. Zodat je daadwerkelijk iemand kan helpen en niet alleen maar je eigen ervaring overdraagt met alle gevolgen van dien.
Daarom hoor ik maar al te graag kritiek, want daar kan ik tenminste meer mee dan met zwijgen :P

Ik heb trouwens vergelijkbare verhalen gehoord, over mensen die "dan maar ervaringsdeskundige worden" gemotiveerd doordat ze anders helemaal geen baan kunnen krijgen...als je zoiemand in dienst neemt, dan bega je naar mijn mening een grote fout (kan mensenlevens kosten).
  maandag 23 november 2015 @ 21:23:47 #66
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157772530
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:01 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik weet dat het niet echt een goeie kans is (er zijn vast betere banen met ook een beter toekomstperspectief te bedenken).

Maar ik wil ook realistisch zijn. Ik heb zelf met een ervaringsdeskundige gesproken over mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt en afgezien van ervaringsdeskundige...er is gewoon nniet veel anders dan dat behalve dan lopendebandwerk (nou, dan hoeft het wat mij betreft niet meer hoor :') )
Ja? En als er nou iets anders was dan lopendebandwerk? Zou je dan nog kiezen om ervaringsdeskundige te worden?
pi_157772584
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:23 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ja? En als er nou iets anders was dan lopendebandwerk? Zou je dan nog kiezen om ervaringsdeskundige te worden?
Ik zou niet weten wat ik liever zou willen?

Dit gesprek heb ik verleden April al gevoerd (meerdere gesprekken) en dit was de meest logische uitkomst.

Als dit niks gaat worden, dan zie ik wel verder, maar zover is het nog niet.
  maandag 23 november 2015 @ 21:26:22 #68
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157772646
Ik ben het niet helemaal eens met dit artikel. Maar wellicht interessant.
http://blogs.kenniscentrum-kjp.nl/2015/10/27/yvonne-van-r/ervaringsdeskundigen
pi_157772819
Ik snap je bijna helemaal..
Het herstel heb ik aan de hand kunnen doen met mijn pa, mijn huidige situatie (die niet slecht is) en mijn weg naar de afgrond (die was echt klote).

Maar de chronische eenzaamheid en weinig binding met gelijkstemden hebben komt mij bekend voor.

Nu heb ik meestal wel als ik jouw posts lees, veel zaken die ik ook herken uit mijn verleden en huidige fase
Hell To The Liars
  maandag 23 november 2015 @ 21:31:08 #70
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157772836
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:25 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik zou niet weten wat ik liever zou willen?

Dit gesprek heb ik verleden April al gevoerd (meerdere gesprekken) en dit was de meest logische uitkomst.

Als dit niks gaat worden, dan zie ik wel verder, maar zover is het nog niet.
Dat zeg ik ook niet. En je hebt dit gesprek vast al eens gevoerd.
Ik vraag me het wel gewoon af. Of je dit doet omdat je niet zou weten wat je liever zou willen of dat wat je liever zou willen niet kan.
Maar je hoeft je niet te verantwoorden ofzo hoor. Zo bedoel ik het niet. Ik begrijp zulke dingen slecht en zie te veel van dit soort shit.
pi_157772877
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:26 schreef Luchtbel het volgende:
Ik ben het niet helemaal eens met dit artikel. Maar wellicht interessant.
http://blogs.kenniscentrum-kjp.nl/2015/10/27/yvonne-van-r/ervaringsdeskundigen
Ik ben het ook niet helemaal eens met dat artikel en het lijkt op het eerste gezicht idd wel interessant...maar ik kan niet echt opmaken wat dit artikel wil vertellen behalve dan dat ervaringsdeskundigen geen heilige graal zijn...maar dat laatste is toch ook gewoon logisch?

Een beetje een waarschuwing dat je niet door rood mag oversteken terwijl je al 30 jaar bekend bent met stoplichten of zo :P
  maandag 23 november 2015 @ 21:35:25 #72
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157773002
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:23 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Daarom hoor ik maar al te graag kritiek, want daar kan ik tenminste meer mee dan met zwijgen :P

Ik heb trouwens vergelijkbare verhalen gehoord, over mensen die "dan maar ervaringsdeskundige worden" gemotiveerd doordat ze anders helemaal geen baan kunnen krijgen...als je zoiemand in dienst neemt, dan bega je naar mijn mening een grote fout (kan mensenlevens kosten).
Ook maar ook de mensen die zeg maar euhm te betrokken zijn. Dat leidt nergens toe.
pi_157773008
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:31 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Dat zeg ik ook niet. En je hebt dit gesprek vast al eens gevoerd.
Ik vraag me het wel gewoon af. Of je dit doet omdat je niet zou weten wat je liever zou willen of dat wat je liever zou willen niet kan.
Maar je hoeft je niet te verantwoorden ofzo hoor. Zo bedoel ik het niet. Ik begrijp zulke dingen slecht en zie te veel van dit soort shit.
Vreemd...ik vind over de gehele linie genomen jouw posts juist scherper en nuttiger dan de posts van vele anderen hier.

Jij stelt kritische (en goede!) vragen en dat is waar er wat mij betreft best wel meer van mogen zijn :P

Wat dit betreft: "Of je dit doet omdat je niet zou weten wat je liever zou willen of dat wat je liever zou willen niet kan.", dingen zijn niet zo zwart-wit. Dit is een gebalanceerde keuze geweest, we hebben heel wat opties afgewogen.

Nou is het zo dat elke rage (want je kunt dit idd zien als een soort rage ergens) ook bagger meebrengt, mensen die ervan willen profiteren. Dit is niet te voorkomen en zal je altijd hebben, ongeacht wat voor baan je ook kiest...ongeacht wat voor baan ik zou willen nastreven.
pi_157773018
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:35 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ook maar ook de mensen die zeg maar euhm te betrokken zijn. Dat leidt nergens toe.
Te betrokken?
pi_157773266
Ik denk dat het meer te maken hebt met waar je terecht komt als ervaringsdeskundige en hoe je wordt ingezet. Volgens mij is magnetronkoffie vooral ervaringsdeskundigen tegen gekomen die over hun eigen ervaring praten en voorlichting kunnen geven over bepaalde trajecten (correct me if I'm wrong MK ;) ) en ik denk dat dat een goed beeld is van wat een ervaringsdeskundige moet zijn; iemand die het traject al eens heeft doorlopen en anderen voorlichting kan geven. In die zin vind ik het een aanvulling op de GGZ en ik denk dat MK daar prima geschikt voor is en ook zijn grenzen kan aangeven ;)

Een ervaringsdeskundige kan ook niet de taak van de hulpverlener overnemen en dat hoeft ook niet. Daar is het niet voor, maar ik kan me voorstellen dat door de bezuinigingen de ervaringsdeskundige wel als goedkope hulpverlener wordt ingezet bij een aantal instellingen.

Overigens heb ik er ook wel eens over nagedacht om ervaringsdeskundige te worden. Maar ik denk dat dat meer kwam uit de gedachte "ik kan niks anders meer" wat natuurlijk onzin is. Dat ik een GGZ-verleden (en heden :P ) heb betekent niet dat ik daar nooit meer weg kan. De ervaring heb ik nou eenmaal en die kan ik niet ongedaan maken. Maar ik kan het integreren met welke baan ik op dat moment ook heb. Soms lijkt het alsof cliënten het idee krijgen alsof ze niks anders meer kunnen doen. En misschien komt dat ook door het cliëntencontact onderling. Zo kreeg ik het idee voor ervaringsdeskundige op een forum over automutilatie (er waren daar meerdere die de opleiding gingen doen). Maar je hoeft natuurlijk niet te blijven hangen in de GGZ.
Uiteindelijk denk ik ook niet dat het wat voor me is. Het is me net te intensief denk ik.

Overigens stond er in het tweede boek van Myrthe van der Meer (UP, het vervolg van PAAZ) ook een stukje over een ervaringsdeskundige. Die kwam er ook niet goed vanaf maar dat stukje ging ook meer over stigma's en problemen opzoeken. Het staat niet online dus ik kan het niet linken, maar mocht je de boeken tegenkomen in de bibliotheek zijn het wel aanraders :P
  maandag 23 november 2015 @ 21:44:53 #76
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157773342
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:31 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik ben het ook niet helemaal eens met dat artikel en het lijkt op het eerste gezicht idd wel interessant...maar ik kan niet echt opmaken wat dit artikel wil vertellen behalve dan dat ervaringsdeskundigen geen heilige graal zijn...maar dat laatste is toch ook gewoon logisch?

Een beetje een waarschuwing dat je niet door rood mag oversteken terwijl je al 30 jaar bekend bent met stoplichten of zo :P
Mjah. Maar soms is het nodig om dingen weer even omhoog te halen.... Dat je weet dat je niet bij rood niet moet oversteken betekent niet dat je altijd door hebt dat het gevaarlijk is.
pi_157773364
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:26 schreef Luchtbel het volgende:
Ik ben het niet helemaal eens met dit artikel. Maar wellicht interessant.
http://blogs.kenniscentrum-kjp.nl/2015/10/27/yvonne-van-r/ervaringsdeskundigen
Goed stuk, ik herken dit bij een aantal mensen die bij de AA deelnemen.

Die doen het idd om de leegte op te vullen, sterker nog heb soms het idee dat ze maar mensen gaan helpen zodat ze niet aan hun eigen problemen hoeven te denken.

Ik zelf heb gemerkt dat heel veel huismoeders met een gehandicapt kind na een behandeltraject denken "oh zit dat zo, dat kunnen wij ook uitleggen".

Toch zou ik het zelf tot op zekere hoogte ook willen doen, al is het maar een ex-verslaafde helpen in zijn herstel door een luisterend oor te zijn of een hand op de schouder..
Zelf de expert spelen is nooit een goed plan
Hell To The Liars
pi_157773507
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:44 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Mjah. Maar soms is het nodig om dingen weer even omhoog te halen.... Dat je weet dat je niet bij rood niet moet oversteken betekent niet dat je altijd door hebt dat het gevaarlijk is.
Naja, voor mij niet echt dus. Het stukje komt voor mij over als hoofdzakelijk een stemmingmakerij-artikel om zoveel mogelijk clicks te verzamelen.

Misschien dat anderen er wel wat aan hebben, maar ik kan niet zoveel met dit soort artikelen die zeg maar aan "stating the obvious" doen :P

Moment, effe op Elvi's post reageren :P
  maandag 23 november 2015 @ 21:49:37 #79
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157773516
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:35 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Te betrokken?
Verkeerde woordkeuze.
Ik bedoel de mensen die alle shit die ze over zich heen krijgen niet aankunnen.
En zij die alleen hun eigen ervaring overdragen.

'Wat jij hebt meegemaakt, heb ik ook meegemaakt. Dit is mijn verhaal. Blablabla.'
Wie helpt nou wie?
pi_157773527
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:35 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ook maar ook de mensen die zeg maar euhm te betrokken zijn. Dat leidt nergens toe.
En hier zou ik wel graag nog antwoord op willen hebben :P
  maandag 23 november 2015 @ 21:51:55 #81
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157773606
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:49 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Naja, voor mij niet echt dus. Het stukje komt voor mij over als hoofdzakelijk een stemmingmakerij-artikel om zoveel mogelijk clicks te verzamelen.

Misschien dat anderen er wel wat aan hebben, maar ik kan niet zoveel met dit soort artikelen die zeg maar aan "stating the obvious" doen :P

Moment, effe op Elvi's post reageren :P
Voor jou niet. Maar voor een ander misschien wel.
pi_157773682
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:49 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Verkeerde woordkeuze.
Ik bedoel de mensen die alle shit die ze over zich heen krijgen niet aankunnen.
En zij die alleen hun eigen ervaring overdragen.

'Wat jij hebt meegemaakt, heb ik ook meegemaakt. Dit is mijn verhaal. Blablabla.'
Wie helpt nou wie?
Ligt eraan in welke branche je helpt ook he.
De AA heeft mij tot nu toe meer goed gedaan dan de GGZ, wederzijds begrip deed mij goed.

Maar het moet idd niet zijn dat de 'deskundige' het helpen doet in het kader van zijn eigen therapie
Hell To The Liars
  maandag 23 november 2015 @ 21:56:33 #83
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_157773779
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:57 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Zie het nu pas. Net even gelezen, maar ik denk niet dat ik de beste persoon ben om je vragen te beantwoorden. Misschien is het voor jou handiger hier een apart topic over te maken?

Het gaat er mij vooral om dat ik met de kennis die ik heb opgedaan in de loop van m'n leven, iets nuttigs kan doen (liefst zodat ik anderen de ellende bespaar waar ik zelf doorheen moest ploegen. Ik had niemand om me te helpen, niemand die een lichtpuntje voor me was toen ik moest lijden) en de kans dat ik nu dood was geweest, was denk ik een stuk groter dan de kans dat ik nu nog zou leven. Dat gun ik niemand die hetzelfde door moet maken waar ik doorheen ben gegaan.

Het gaat mij niet om zomaar een baan, maar om betekenis te hebben, om de kennis die ik heb opgedaan, aan anderen door te geven zodat (hopelijk) ik de enige ben en blijf die heeft moeten ondergaan waar ikzelf doorheen heb moeten gaan. Want de kans dat je na mijn ervaringen nog leeft, is gewoon niet erg groot.

Dat ik het lichtpuntje kan zijn voor mensen die nu mijn shit voelen waar ikzelf dat lichtpuntje nooit heb gehad...want dat is echt superklote
Ik denk niet dat je de enige bent.
Er zijn zoveel mensen die ook door gruwelijke shit heen hebben gemoeten. Waarschijnlijk ieder weer anders.

Wel nobel dat je je ervaringen zo positief wilt inzetten. Ergens zit het in mijn hoofd ook wel ooit zoiets te doen.

En ook knap hoe ver je er al uit bent gekomen.
Overigens denk ik dat er voor jou qua werk best veel mogelijk is, als de economie wat aantrekt. Dan zijn er meer bedrijven die het "risico" dat je misschien bent met je depressieverleden en je autisme graag willen nemen omdat je volgens mij een hele slimme man bent én oprecht bent.
En dat je dan misschien een "rare" bent ;) ach.... Daar zijn er meer van. Ik ben ook nog steeds niet ontslagen ;)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_157773797
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 21:54 schreef Droopie het volgende:

Maar het moet idd niet zijn dat de 'deskundige' het helpen doet in het kader van zijn eigen therapie
Maar daarom doe je ook eerst de cursus "herstel & empowerment" (bij ons heet het iets met "herstel en werk" ofzo... maar het principe is hetzelfde); je gaat dan eerst aan jezelf werken en aan je eigen herstel en daarna pas kijk je of je zover bent dat je de opleiding kan gaan doen. En dan ligt het weer aan de opleiding zelf hoe het in elkaar zit. Je hebt de opleiding bijvoorbeeld ook op MBO niveau en op HBO niveau. Daar zul je ook gesprekstechnieken leren, reflecteren, je grenzen bewaken...
pi_157773798
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:42 schreef Elvi het volgende:
Ik denk dat het meer te maken hebt met waar je terecht komt als ervaringsdeskundige en hoe je wordt ingezet. Volgens mij is magnetronkoffie vooral ervaringsdeskundigen tegen gekomen die over hun eigen ervaring praten en voorlichting kunnen geven over bepaalde trajecten (correct me if I'm wrong MK ;) ) en ik denk dat dat een goed beeld is van wat een ervaringsdeskundige moet zijn; iemand die het traject al eens heeft doorlopen en anderen voorlichting kan geven. In die zin vind ik het een aanvulling op de GGZ en ik denk dat MK daar prima geschikt voor is en ook zijn grenzen kan aangeven ;)
Thanks! :P

Het ding is ook dat de twee ervaringsdeskundigen die ik het beste ken, een andere achtergrond hebben dan ik. Maar het mechanisme is gewoon hetzelfde dus dat zou geen probleem moeten zijn (voor mij in elk geval niet).

Die die ikzelf ben tegengekomen, begrijpen juist heel goed dat ik een andere achtergrond heb maar zelfs zij snappen hoe ik mijn kennis het beste kan overdragen. Dat maakt die twee m.i. juist tot goede ervaringsdeskundigen. Er komt ook een stukje relativeren en op de juiste manier kunnen projecteren bij.
quote:
Een ervaringsdeskundige kan ook niet de taak van de hulpverlener overnemen en dat hoeft ook niet. Daar is het niet voor, maar ik kan me voorstellen dat door de bezuinigingen de ervaringsdeskundige wel als goedkope hulpverlener wordt ingezet bij een aantal instellingen.
Klopt.

En sowieso zijn de "betere" opleidingen voor mij gewoon niet zo praktisch dus beter begin ik hiermee :P
quote:
Overigens heb ik er ook wel eens over nagedacht om ervaringsdeskundige te worden. Maar ik denk dat dat meer kwam uit de gedachte "ik kan niks anders meer" wat natuurlijk onzin is. Dat ik een GGZ-verleden (en heden :P ) heb betekent niet dat ik daar nooit meer weg kan. De ervaring heb ik nou eenmaal en die kan ik niet ongedaan maken. Maar ik kan het integreren met welke baan ik op dat moment ook heb. Soms lijkt het alsof cliënten het idee krijgen alsof ze niks anders meer kunnen doen. En misschien komt dat ook door het cliëntencontact onderling. Zo kreeg ik het idee voor ervaringsdeskundige op een forum over automutilatie (er waren daar meerdere die de opleiding gingen doen). Maar je hoeft natuurlijk niet te blijven hangen in de GGZ.
Uiteindelijk denk ik ook niet dat het wat voor me is. Het is me net te intensief denk ik.
Uiteindelijk moet je gewoon doen wat je denkt dat het beste voor je is. Ik heb zelf zoveel verschillende interesses dat ik op zich keuze zat heb (game-designer, ik zeg maar even wat :P ).

Maar ik heb hier al meermalen met meerdere mensen over gesproken en zoals de dingen er nu voor staan, lijkt dit me op het moment de beste keus.
quote:
Overigens stond er in het tweede boek van Myrthe van der Meer (UP, het vervolg van PAAZ) ook een stukje over een ervaringsdeskundige. Die kwam er ook niet goed vanaf maar dat stukje ging ook meer over stigma's en problemen opzoeken. Het staat niet online dus ik kan het niet linken, maar mocht je de boeken tegenkomen in de bibliotheek zijn het wel aanraders :P
Ik heb zelfs van m'n eigen jobcoach dit soort verhalen gehoord. Dit soort "ervaringsdeskundigen" maken zelfs dat dit "beroep" een nare bijsmaak aan het krijgen zijn, maar nogmaals ik denk dat dit standaard is en ik elk gehypete beroep voorkomt. Dit is iets waar ik toch niks aan kan veranderen dus dan probeer ik dat dan ook maar niet :P
pi_157773857
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:49 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Verkeerde woordkeuze.
Ik bedoel de mensen die alle shit die ze over zich heen krijgen niet aankunnen.
En zij die alleen hun eigen ervaring overdragen.

'Wat jij hebt meegemaakt, heb ik ook meegemaakt. Dit is mijn verhaal. Blablabla.'
Wie helpt nou wie?
Vetgedrukte is dan ook een valkuil denk ik.

Het is niet makkelijk, maar bedenk je wel dat ik op dit moment totaal geen (professionele) opleiding voor gevolgd heb, so don't be too harsh :P

edit:
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:51 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Voor jou niet. Maar voor een ander misschien wel.
Klopt.
pi_157773908
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:51 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Voor jou niet. Maar voor een ander misschien wel.
Gelukkig is iedereen anders ;)
pi_157773947
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 21:56 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Ik denk niet dat je de enige bent.
Er zijn zoveel mensen die ook door gruwelijke shit heen hebben gemoeten. Waarschijnlijk ieder weer anders.

Wel nobel dat je je ervaringen zo positief wilt inzetten. Ergens zit het in mijn hoofd ook wel ooit zoiets te doen.

En ook knap hoe ver je er al uit bent gekomen.
Overigens denk ik dat er voor jou qua werk best veel mogelijk is, als de economie wat aantrekt. Dan zijn er meer bedrijven die het "risico" dat je misschien bent met je depressieverleden en je autisme graag willen nemen omdat je volgens mij een hele slimme man bent én oprecht bent.
En dat je dan misschien een "rare" bent ;) ach.... Daar zijn er meer van. Ik ben ook nog steeds niet ontslagen ;)
Ik hoop dat je gelijk hebt. En thanks! :D :P
En raar maakt niks uit, zolang het maar werkt en logisch is en zo, toch? :P
  maandag 23 november 2015 @ 22:04:29 #89
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157774042
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 21:54 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ligt eraan in welke branche je helpt ook he.
De AA heeft mij tot nu toe meer goed gedaan dan de GGZ, wederzijds begrip deed mij goed.

Maar het moet idd niet zijn dat de 'deskundige' het helpen doet in het kader van zijn eigen therapie
Ja dat is ook zo.
Ik denk dat in 'de branche' waar ik ervaring met ervaringsdeskundigen heb :P een gebied is waarbij het al snel glad ijs is.

Maar ik heb het ook binnen de algemene GGZ vaak gezien, dat ondanks de cursussen en de opleidingen, het toch voorkomt.
pi_157774055
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:57 schreef Elvi het volgende:

[..]

Maar daarom doe je ook eerst de cursus "herstel & empowerment" (bij ons heet het iets met "herstel en werk" ofzo... maar het principe is hetzelfde); je gaat dan eerst aan jezelf werken en aan je eigen herstel en daarna pas kijk je of je zover bent dat je de opleiding kan gaan doen. En dan ligt het weer aan de opleiding zelf hoe het in elkaar zit. Je hebt de opleiding bijvoorbeeld ook op MBO niveau en op HBO niveau. Daar zul je ook gesprekstechnieken leren, reflecteren, je grenzen bewaken...
Volgens mij was de mijne het laagste niveau, maar iets "beters" is effe financieel gewoon geen optie, dus dan maar effe zo en de rest zie ik later wel dit dat :P

En wat iemand anders hier al zei, ik besef maar al te goed dat mij aannemen niet zonder risico's is, maar misschien dat ik dat met andere skillz kan compenseren ofzoiets :') :P
  maandag 23 november 2015 @ 22:06:28 #91
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157774097
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 21:58 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Vetgedrukte is dan ook een valkuil denk ik.

Het is niet makkelijk, maar bedenk je wel dat ik op dit moment totaal geen (professionele) opleiding voor gevolgd heb, so don't be too harsh :P

edit:

[..]

Klopt.
Dat ben ik niet want ik had het daar toch ook niet over jou.
pi_157774108
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:04 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ja dat is ook zo.
Ik denk dat in 'de branche' waar ik ervaring met ervaringsdeskundigen heb :P een gebied is waarbij het al snel glad ijs is.

Maar ik heb het ook binnen de algemene GGZ vaak gezien, dat ondanks de cursussen en de opleidingen, het toch voorkomt.
Dit is toch met -alle- beroepen zo?

Ik heb ooit als vrijwilliger gewerkt, computers repareren. Nou, je moest eens weten wat voor randdebielen ik als collega's had! :')__!!!!!

Echt, het komt overal voor, dus gewoon accepteren dat dit gewoon zo is. Move along, nothing to see here :P
pi_157774149
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:06 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Dat ben ik niet want ik had het daar toch ook niet over jou.
Dat een tip niet voor mij bedoeld is, betekent nog niet dat ik er niet van kan leren :P
pi_157774151
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:04 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ja dat is ook zo.
Ik denk dat in 'de branche' waar ik ervaring met ervaringsdeskundigen heb :P een gebied is waarbij het al snel glad ijs is.

Maar ik heb het ook binnen de algemene GGZ vaak gezien, dat ondanks de cursussen en de opleidingen, het toch voorkomt.
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:05 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Volgens mij was de mijne het laagste niveau, maar iets "beters" is effe financieel gewoon geen optie, dus dan maar effe zo en de rest zie ik later wel dit dat :P

En wat iemand anders hier al zei, ik besef maar al te goed dat mij aannemen niet zonder risico's is, maar misschien dat ik dat met andere skillz kan compenseren ofzoiets :') :P
Er zijn gewoon zoveel variabelen dat je niet het hele concept "ervaringsdeskundige" kan afschrijven. Hoe het beroep wordt ingevuld ligt aan de persoon, de inhoud van de cursus/ opleiding, degene die de cursus/opleiding geeft, de organisatie waar je komt te werken, de mensen met wie je gaat samenwerken...

Je wordt er in ieder geval niet slechter op door de cursus te gaan volgen, al is het maar voor je eigen persoonlijke ontwikkeling :)
pi_157774254
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:08 schreef Elvi het volgende:

[..]

[..]

Er zijn gewoon zoveel variabelen dat je niet het hele concept "ervaringsdeskundige" kan afschrijven. Hoe het beroep wordt ingevuld ligt aan de persoon, de inhoud van de cursus/ opleiding, degene die de cursus/opleiding geeft, de organisatie waar je komt te werken, de mensen met wie je gaat samenwerken...

Je wordt er in ieder geval niet slechter op door de cursus te gaan volgen, al is het maar voor je eigen persoonlijke ontwikkeling :)
Klopt.

En dit is ook (zoals het er nu voor staat) een beetje nattevingerwerk, een beetje een koehandel, dus dan maar zo :P

Ik maak me eerlijk gezegd meer druk over onkundige collega's dan over mijn eigen kunnen.

De hiaten in mijn eigen kunnen zijn makkelijker te repareren dan rotte collega's, dus de plek waar ik uiteindelijk terecht zal komen (als dat gaat gebeuren) is wel van forse invloed op mijn prestaties.
  maandag 23 november 2015 @ 22:11:20 #96
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157774273
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:06 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Dit is toch met -alle- beroepen zo?

Ik heb ooit als vrijwilliger gewerkt, computers repareren. Nou, je moest eens weten wat voor randdebielen ik als collega's had! :')__!!!!!

Echt, het komt overal voor, dus gewoon accepteren dat dit gewoon zo is. Move along, nothing to see here :P
Nou ik zou niet weten waarom dat iets is wat ik gewoon zou moeten accepteren.
pi_157774313
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:11 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Nou ik zou niet weten waarom dat iets is wat ik gewoon zou moeten accepteren.
Wat accepteren betreft, doelde ik meer op accepteren dat dit gebeurt en dat het niet uitzonderlijk is.

Accepteren dat dit soort mensen een spoor van vernieling kunnen achterlaten vind ik weer hele andere koek (sorry als ik hierin niet duidelijk genoeg was).
  maandag 23 november 2015 @ 22:13:40 #98
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_157774345
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:01 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik hoop dat je gelijk hebt. En thanks! :D :P
En raar maakt niks uit, zolang het maar werkt en logisch is en zo, toch? :P
Ja maar wij, rare mensen, zijn toch per definitie niet logisch? ;)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  maandag 23 november 2015 @ 22:17:48 #99
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157774474
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:12 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Wat accepteren betreft, doelde ik meer op accepteren dat dit gebeurt en dat het niet uitzonderlijk is.

Accepteren dat dit soort mensen een spoor van vernieling kunnen achterlaten vind ik weer hele andere koek (sorry als ik hierin niet duidelijk genoeg was).
Ik weet heus wel dat het niet uitzonderlijk is en dat het in iedere beroepsgroep voorkomt.
Maar dat is voor mij geen reden om er niks van te zeggen. Wat mij betreft is er wel wat te zien.
  maandag 23 november 2015 @ 22:18:19 #100
47102 Elvi
miemkwien
pi_157774491
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:10 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Klopt.

En dit is ook (zoals het er nu voor staat) een beetje nattevingerwerk, een beetje een koehandel, dus dan maar zo :P

Ik maak me eerlijk gezegd meer druk over onkundige collega's dan over mijn eigen kunnen.

De hiaten in mijn eigen kunnen zijn makkelijker te repareren dan rotte collega's, dus de plek waar ik uiteindelijk terecht zal komen (als dat gaat gebeuren) is wel van forse invloed op mijn prestaties.
Daar heb ik ook wel vaak last van hoor :@ die omgang met collega's en bijvoorbeeld klanten. Afgelopen week was er weer een voorval waarbij iemand herhaaldelijk over mn grenzen heen gaat en ik ben dan te verbouwereerd om wat terug te zeggen.
Ik ben zelf van plan om me te verdiepen in 'geweldloze communicatie'. Schijnt een methode te zijn om om te gaan met mensen met wie je het lastig vind om mee om te gaan (ondiplomatieke versie: om te leren omgaan met hufters :P ). Misschien is het ook wat voor jou?
pi_157774739
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 22:13 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Ja maar wij, rare mensen, zijn toch per definitie niet logisch? ;)
Ligt aan je definitie van wat logisch is en dat is weer afhankelijk van veel dingen :P
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:17 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ik weet heus wel dat het niet uitzonderlijk is en dat het in iedere beroepsgroep voorkomt.
Maar dat is voor mij geen reden om er niks van te zeggen. Wat mij betreft is er wel wat te zien.
Ding is dat er zoveel mensen zijn met zoveel meningen. Ik kan die allemaal toch niet bijhouden en uit alle bagger de essentie extracten. Dat is voor mij onbegonnen werk. En sowieso is het voor mij handiger om uit te gaan van mijn eigen principes en eigen normen en waarden en mijn eigen regels.

Autodidact ftw! *O*
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:18 schreef Elvi het volgende:

[..]

Daar heb ik ook wel vaak last van hoor :@ die omgang met collega's en bijvoorbeeld klanten. Afgelopen week was er weer een voorval waarbij iemand herhaaldelijk over mn grenzen heen gaat en ik ben dan te verbouwereerd om wat terug te zeggen.
Ik ben zelf van plan om me te verdiepen in 'geweldloze communicatie'. Schijnt een methode te zijn om om te gaan met mensen met wie je het lastig vind om mee om te gaan (ondiplomatieke versie: om te leren omgaan met hufters :P ). Misschien is het ook wat voor jou?
Je wilt niet weten wat ik allemaal over communicatie heb lopen opzoeken de laatste maanden :')

Tig links gespammed in het ASS topic o.a. :P

Niet dat het uitmaakt want al heb je gelijk, er is toch niemand die naar je gaat luisteren want het boeit niemand :P

Anders lees je even het topic over gaslighting na, das alvast een leuk instapje :P
  maandag 23 november 2015 @ 22:31:52 #102
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157774895
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:26 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ligt aan je definitie van wat logisch is en dat is weer afhankelijk van veel dingen :P

[..]

Ding is dat er zoveel mensen zijn met zoveel meningen. Ik kan die allemaal toch niet bijhouden en uit alle bagger de essentie extracten. Dat is voor mij onbegonnen werk. En sowieso is het voor mij handiger om uit te gaan van mijn eigen principes en eigen normen en waarden en mijn eigen regels.

Autodidact ftw! *O*

Maar ik vraag dat ook helemaal niet van je?
pi_157775026
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:31 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Maar ik vraag dat ook helemaal niet van je?
Wat vraag je ook helemaal niet van me precies? Want ik denk dat ik je ergens niet helemaal volg?
  maandag 23 november 2015 @ 22:38:58 #104
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_157775085
Logisch.... Uhhh..... Dat 1+1 2 Is misschien?
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  maandag 23 november 2015 @ 22:40:15 #105
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_157775125
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:37 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Wat vraag je ook helemaal niet van me precies? Want ik denk dat ik je ergens niet helemaal volg?
Dat je alle meningen van alle mensen gaat volgen.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_157775184
quote:
1s.gif Op maandag 23 november 2015 22:40 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Dat je alle meningen van alle mensen gaat volgen.
Dat is dus dan ook totaal onlogisch.

Maar ik ga in elk geval in eerste instantie niet de mening van het artikel dat eerder hier gepost is, volgen :P
  maandag 23 november 2015 @ 22:42:43 #107
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157775187
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:37 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Wat vraag je ook helemaal niet van me precies? Want ik denk dat ik je ergens niet helemaal volg?
Dat denk ik ook. In mijn ogen:
Ik geef ergens mijn mening over, dan zeg schrijf jij dat het iets is dat ik 'gewoon moet accepteren' en ik vind dat ik dat niet hoef. Dan schrijf jij dat je toch niet met alle meningen rekening kunt houden etc. En dat is dus wat ik helemaal niet heb gevraagd. Je hoeft van mij helemaal niks.
Ik heb alleen mijn mening gegeven.
pi_157775361
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 22:42 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Dat denk ik ook. In mijn ogen:
Ik geef ergens mijn mening over, dan zeg schrijf jij dat het iets is dat ik 'gewoon moet accepteren' en ik vind dat ik dat niet hoef. Dan schrijf jij dat je toch niet met alle meningen rekening kunt houden etc. En dat is dus wat ik helemaal niet heb gevraagd. Je hoeft van mij helemaal niks.
Ik heb alleen mijn mening gegeven.
Doel je als mening op het stukje dat ik in deze post vetgedrukt heb? R&P / Depressie & Angst #131

Naja, in elk geval staat het concept wat jij als mening gaf, niet vast aan het concept "ervaringsdeskundigheid" (wat mij betreft) daar ditzelfde concept overal wel lijkt voor te komen.

Derhalve zal ik ook niet snel zelf zeggen dat dit bij ervaringsdeskundigen het geval is, daar dit het beeld geeft dat dit iets te maken zou hebben met het concept ervaringsdeskundigheid, terwijl dat beeld m.i. gewoon niet juist is (want het komt overal voor).

Een beetje vergelijkbaar met het fictieve voorbeeld dat "iemand" zegt dat mensen met rood haar weleens snoep jatten bij de slager (nvm, gaat om het idee :P ) terwijl statistisch gezien mensen met blond, zwart en bruin haar (en de pechvogels zonder haar :P ) net zo vaak snoep jatten bij de slager.
Alleen al de uitspraak "mensen met rood haar jatten bij de slager" zal mensen met rood haar onterecht een slechte indruk laten geven, zelfs al is dat onterecht (en dan doel ik op de imagoschade die door zo'n opmerking toegebracht kan worden aan mensen met rood haar) en zelfs al is de opmerking dat mensen met rood haar snoep jatten bij de slager op zich niet eens onwaar.

Beetje zo dus :P
  maandag 23 november 2015 @ 23:14:37 #109
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157776004
Ik heb mijn mening ergens over gegeven, geen concept of iets van dien aard. Ik heb niet gevraagd of iemand rekening wil houden met die mening. Ik vind alleen wel dat ik die mening gewoon mag hebben en uitten en dat ik het niet gewoon moet accepteren omdat het in andere branches ook voorkomt. In deze reeks gaat het bijvoorbeeld ook geregeld over behandelaren die cliënten als nummer zien. Dat mag toch ook genoemd worden en dat hoef je toch ook niet te accepteren omdat bijvoorbeeld de verzekeringsman dat ook doet. Of omdat andere behandelaren er last van kunnen hebben.

Maar dit is mijn slotpleidooi want dit gaat een kant op waar ik niet zo veel behoefte aan heb. Ik ga wakker liggen over andere dingen.
pi_157776138
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 23:14 schreef Luchtbel het volgende:
Ik heb mijn mening ergens over gegeven, geen concept of iets van dien aard. Ik heb niet gevraagd of iemand rekening wil houden met die mening. Ik vind alleen wel dat ik die mening gewoon mag hebben en uitten en dat ik het niet gewoon moet accepteren omdat het in andere branches ook voorkomt. In deze reeks gaat het bijvoorbeeld ook geregeld over behandelaren die cliënten als nummer zien. Dat mag toch ook genoemd worden en dat hoef je toch ook niet te accepteren omdat bijvoorbeeld de verzekeringsman dat ook doet. Of omdat andere behandelaren er last van kunnen hebben.

Maar dit is mijn slotpleidooi want dit gaat een kant op waar ik niet zo veel behoefte aan heb. Ik ga wakker liggen over andere dingen.
Is goed.
  maandag 23 november 2015 @ 23:51:44 #111
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_157776986
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 23:14 schreef Luchtbel het volgende:
Ik heb mijn mening ergens over gegeven, geen concept of iets van dien aard. Ik heb niet gevraagd of iemand rekening wil houden met die mening. Ik vind alleen wel dat ik die mening gewoon mag hebben en uitten en dat ik het niet gewoon moet accepteren omdat het in andere branches ook voorkomt. In deze reeks gaat het bijvoorbeeld ook geregeld over behandelaren die cliënten als nummer zien. Dat mag toch ook genoemd worden en dat hoef je toch ook niet te accepteren omdat bijvoorbeeld de verzekeringsman dat ook doet. Of omdat andere behandelaren er last van kunnen hebben.

Maar dit is mijn slotpleidooi want dit gaat een kant op waar ik niet zo veel behoefte aan heb. Ik ga wakker liggen over andere dingen.
Wakker liggen :(
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_157814952
ik heb een hele discussie gemist zie ik. Heb er zelf ook wel eens over nagedacht. Maar zag zelf de meerwaarde dan in het vertrouwen makkelijker krijgen als een hulpverlener en helpen met praktische dingen :) Maar of ik er ooit wat mee ga doen, geen idee.

Vanmiddag naar de tandarts geweest en heb nog steeds n lamme bakkes....
pi_157815194
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 17:39 schreef zomie het volgende:
ik heb een hele discussie gemist zie ik. Heb er zelf ook wel eens over nagedacht. Maar zag zelf de meerwaarde dan in het vertrouwen makkelijker krijgen als een hulpverlener en helpen met praktische dingen :) Maar of ik er ooit wat mee ga doen, geen idee.

Vanmiddag naar de tandarts geweest en heb nog steeds n lamme bakkes....
Ja ik weet, het liep een beetje uit de hand maar dat was mijn bedoeling ook niet. Het liep gewoon zo :@
Ik denk dat veel mensen die psychische issues (gehad) hebben, graag anderen willen helpen. Ding is ook meer dat ik deze optie heb en de andere opties zijn voor mij specifiek gewoon een stuk minder realistisch.

En je kunt natuurlijk ook gewoon mensen helpen zonder dat je er je beroep van hoeft te maken. Tenminste, zolang dat goed voor je voelt :)

Morgen heb ik een gesprek met m'n SPV waarin ik een voor mij belangrijk onderwerp wil aankaarten, maar ik weet morgen pas meer dus ik heb op 't moment eventjes niet zoveel te melden :P
pi_157820886
quote:
14s.gif Op woensdag 25 november 2015 17:53 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja ik weet, het liep een beetje uit de hand maar dat was mijn bedoeling ook niet. Het liep gewoon zo :@
Ik denk dat veel mensen die psychische issues (gehad) hebben, graag anderen willen helpen. Ding is ook meer dat ik deze optie heb en de andere opties zijn voor mij specifiek gewoon een stuk minder realistisch.

En je kunt natuurlijk ook gewoon mensen helpen zonder dat je er je beroep van hoeft te maken. Tenminste, zolang dat goed voor je voelt :)

Morgen heb ik een gesprek met m'n SPV waarin ik een voor mij belangrijk onderwerp wil aankaarten, maar ik weet morgen pas meer dus ik heb op 't moment eventjes niet zoveel te melden :P
Ik voel me een beetje overreden, maar op zich valt t nog mee na de stressdag vandaag. Had wel even een 'ik kruip weg op de bank' momentje rond etenstijd.
pi_157823613
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 21:15 schreef zomie het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje overreden, maar op zich valt t nog mee na de stressdag vandaag. Had wel even een 'ik kruip weg op de bank' momentje rond etenstijd.
Ja ik ken dat. Als ik moe word, dan word ik ook echt goed moe en kan ik gewoon niks meer. Alleen maar lanterfanteren en "niksdoen". Gaat nog leuk worden mocht ik uiteindelijk kunnen werken, maar ik ga er nu wel vanuit dat ik qua uren niet de 40 uur ga halen (denk eerder 20 uur en zelfs dat was in het verleden al vrij utopisch). Maar wat ik wel kan, is dingen doen die voor anderen heel moeilijk zijn (of misschien vaak ook gewoon onmogelijk). Het is niet voor niets dat ik steeds van bepaalde mensen de wind mee krijg. Blijkbaar zien ze iets in mij. Iets positiefs.

Daar moet ik gewoon wat mee doen (of het op z'n minst gaan proberen) en ik weet dat ik potentieel heb en dat potentieel wil ik heel graag kunnen gaan inzetten (het maakt mij niks uit dat ik werkweken van 40 uur niet trek, ik heb al die extra luxe en extra vakanties ook gewoon niet nodig..maar af en toe is wel leuk natuurlijk :P ).
pi_157827665
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 22:27 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja ik ken dat. Als ik moe word, dan word ik ook echt goed moe en kan ik gewoon niks meer. Alleen maar lanterfanteren en "niksdoen". Gaat nog leuk worden mocht ik uiteindelijk kunnen werken, maar ik ga er nu wel vanuit dat ik qua uren niet de 40 uur ga halen (denk eerder 20 uur en zelfs dat was in het verleden al vrij utopisch). Maar wat ik wel kan, is dingen doen die voor anderen heel moeilijk zijn (of misschien vaak ook gewoon onmogelijk). Het is niet voor niets dat ik steeds van bepaalde mensen de wind mee krijg. Blijkbaar zien ze iets in mij. Iets positiefs.

Daar moet ik gewoon wat mee doen (of het op z'n minst gaan proberen) en ik weet dat ik potentieel heb en dat potentieel wil ik heel graag kunnen gaan inzetten (het maakt mij niks uit dat ik werkweken van 40 uur niet trek, ik heb al die extra luxe en extra vakanties ook gewoon niet nodig..maar af en toe is wel leuk natuurlijk :P ).
Ik krijg dan niks uit mn handen en ben niet erg in staat tot communiceren.

Wel goed dat je ermee bezig bent :)
pi_157828138
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 03:03 schreef zomie het volgende:

[..]

Ik krijg dan niks uit mn handen en ben niet erg in staat tot communiceren.

Wel goed dat je ermee bezig bent :)
Ik ook niet, en als ik het toch doe (toch proberen te forceren) dan wordt het alleen maar erger.
Ik merkte ook dat dingen zoals drank, ritalin, koffie, dat hielp hooguit een beetje en het kwam daarna dubbel zo hard terug. Negeren ging dus moeilijk en ik heb mezelf gehaat daardoor. Want waarom kon ik dat niet terwijl anderen dat wel konden?
Nu heb ik er wel vrede mee, het heeft ook voordelen.

Vroeger had ik heel veel moeite om dat te accepteren maar nu heb ik er wel vrede mee dat dit voor mij wel gewoon is (en m'n vrienden accepteren ook dat ik soms gewoon een uurtje op de bank ga bijpitten terwijl zij nog urenlang door blijven gamen).

Paar weken terug echt ver over m'n grenzen gegaan en uiteindelijk was ik rond 20u zo moe dat ik niet eens meer fatsoenlijk kon praten (het was meer brabbelen) en ben toen ingestort :') Binnen een minuut sliep ik, wel knap voor iemand met insomnia _O-

Thanks :).
Ik moest ook wel. Het was voor mij noodzakelijk om daar toch rekening mee te houden (was aan het overleven).
pi_157838420
Ik ben vorige week naar the prodigy geweest.. eerste 5 minuten van het concert heb ik zoveel prikkels gehad dat mijn lichaam zich zelf uitlogde en in safe mode ging haha..

Daarna lekker aan de bar gehangen en genoten, maar paar dagen lang moest ik echt even bijkomen.
Hell To The Liars
  vrijdag 27 november 2015 @ 19:20:10 #119
267824 duracellkonijntje
Oplaadbare batterij
pi_157865619
Mijn zusje krijgt nu oxazepam voorgeschreven om de paniekaanvallen tegen te gaan. Ook helpt dit enigszins tegen de derealisatie die ze best wel hevig heeft momenteel. Ze zegt zichzelf regelmatig niet meer te herkennen in de spiegel.

Ik weet hoe ik er voor haar wil zijn, maar jezus wat is het naar om mijn kleine zusje zo kapot te zien gaan. Werd de psychiater in het bijzijn van mijn ouders ook nog boos op haar omdat ze geen antipsychotica wilde (vorige poging maakte dit het alleen maar erger en daar was ze bang voor).

Ik hoop echt dat het goed met haar komt. Ik heb haar nog nooit in zo'n slechte doen gezien en ik maak me soms best erg zorgen en het doet me veel pijn. Ik hoop dat die klootzakken haar niet uit budgetredenen wegsijpelen naar een of andere groepstherapie, en dat ze dan niet de hulp krijgt die ze nodig heeft.
Ignorance is bliss
  vrijdag 27 november 2015 @ 21:43:50 #120
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_157869383
Sterkte Duracellkonijntje. ik heb niet gevolgd wat er met je zusje is maar dit klinkt heel naar.
pi_157870138
Sterkte Duracell. :)
  zondag 29 november 2015 @ 10:01:34 #122
267824 duracellkonijntje
Oplaadbare batterij
pi_157895152
Bedankt allebei. :) Het is momenteel echt weer zo'n periode waar alles even samenkomt. Zusje die in een depressie valt, mijn vriendin is ook niet in haar beste humeur en is regelmatig erg kortaf daardoor, of barst in tranen uit omdat ze denkt dat niemand haar aardig vindt of ze zichzelf een slecht persoon vindt, wat ik ook best wel kut vind allemaal. Ik moet het allemaal steeds maar weer ondergaan, terwijl ze zelf ook weet dat ze niet het beste gezelschap is momenteel. Die amgstklachten maken vervolgens ook nog weer een heel stuk meer van in mijn hoofd, waardoor ik me zorgen ga maken en dat levert dan ook weer stress op (ook al is het niks relatie-gerelateerds, hebben we al uitgebreid besproken). En dan is er nog de verhuizing waar ik ook een heleboel voor moet regelen. Dit is verder wel leuk, maar wel veel georganiseer.

Nouja. Ik heb eerder in dit soort fases gezeten. Wie niet eigenlijk.. Het gaat ook wel weer over. Het zou alleen wel fijn zijn als dit snel zou gaan.

In ieder geval bedankt voor het aanhoren van mijn gezeur. :p
Ignorance is bliss
pi_157895773
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 10:01 schreef duracellkonijntje het volgende:
Bedankt allebei. :) Het is momenteel echt weer zo'n periode waar alles even samenkomt. Zusje die in een depressie valt, mijn vriendin is ook niet in haar beste humeur en is regelmatig erg kortaf daardoor, of barst in tranen uit omdat ze denkt dat niemand haar aardig vindt of ze zichzelf een slecht persoon vindt, wat ik ook best wel kut vind allemaal. Ik moet het allemaal steeds maar weer ondergaan, terwijl ze zelf ook weet dat ze niet het beste gezelschap is momenteel. Die amgstklachten maken vervolgens ook nog weer een heel stuk meer van in mijn hoofd, waardoor ik me zorgen ga maken en dat levert dan ook weer stress op (ook al is het niks relatie-gerelateerds, hebben we al uitgebreid besproken). En dan is er nog de verhuizing waar ik ook een heleboel voor moet regelen. Dit is verder wel leuk, maar wel veel georganiseer.

Nouja. Ik heb eerder in dit soort fases gezeten. Wie niet eigenlijk.. Het gaat ook wel weer over. Het zou alleen wel fijn zijn als dit snel zou gaan.

In ieder geval bedankt voor het aanhoren van mijn gezeur. :p
Sterkte man. Hoe gaat het op het werk?
pi_157895916
Hier gaat het echt zoveel beter in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar rond deze tijd was ik echt de hele dag met de angstproblematiek bezig en ontweek ik veel sociale activiteiten.

De laatste maanden heb ik enorme stappen gezet. Een verandering van baan heeft wat dat betreft veel geholpen. Veel nieuwe mensen (van mijn leeftijd) ontmoet en qua werkzaamheden veel uit m'n comfortzone moeten komen. Zo had ik een enorme hekel aan bellen, maar daar heb ik nu totaal geen probleem meer mee. Ook qua sociale activiteiten onderneem ik weer een stuk meer. Het gaat de goede kant op. *O*
  zondag 29 november 2015 @ 16:15:32 #125
47102 Elvi
miemkwien
pi_157901933
Ik begin dinsdag bij mn nieuwe baan maar ik schijt echt 7 kleuren :') Uiteraard weer onzeker of ik het wel kan, angst om het vele autorijden wat ik zal moeten gaan doen (ik hoop dat het niet gaat sneeuwen :o ) maar de gedachte "omg ik kan dit niet ze gaan erachter komen en dan word ik ontslagen en ik krijg dan nooit meer een baan want ik kan niks" overheerst.

Soms word ik daar zo moe van. Ik weet dat de gedachte niet realistisch is, maar ik krijg het gewoon niet weg.
  zondag 29 november 2015 @ 17:08:35 #126
267824 duracellkonijntje
Oplaadbare batterij
pi_157903077
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 11:02 schreef TvhN het volgende:

[..]

Sterkte man. Hoe gaat het op het werk?
Best goed eigenlijk. Toffe mensen in het team en het werk ligt me wel. :) So far, so good. :)

Bij jou ook lekker lees ik?
Ignorance is bliss
pi_157903268
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 16:15 schreef Elvi het volgende:
Ik begin dinsdag bij mn nieuwe baan maar ik schijt echt 7 kleuren :') Uiteraard weer onzeker of ik het wel kan, angst om het vele autorijden wat ik zal moeten gaan doen (ik hoop dat het niet gaat sneeuwen :o ) maar de gedachte "omg ik kan dit niet ze gaan erachter komen en dan word ik ontslagen en ik krijg dan nooit meer een baan want ik kan niks" overheerst.

Soms word ik daar zo moe van. Ik weet dat de gedachte niet realistisch is, maar ik krijg het gewoon niet weg.
Ik weet niet hoe laat je die dag moet beginnen, maar ik zou (zeker de eerste tijd) overwegen om ruim (en dan bedoel ik heel ruim!!) van tevoren alvast weg te gaan. Dan leer je de route een beetje kennen en kan je eventueel ook goeie rustplekjes vinden (zoals een tankstation waar je effesnel een bifi worstje kan halen of zo :9 :P ).
Dat is tenminste hoe ik het zou aanpakken.
pi_157903355
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 17:15 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe laat je die dag moet beginnen, maar ik zou (zeker de eerste tijd) overwegen om ruim (en dan bedoel ik heel ruim!!) van tevoren alvast weg te gaan. Dan leer je de route een beetje kennen en kan je eventueel ook goeie rustplekjes vinden (zoals een tankstation waar je effesnel een bifi worstje kan halen of zo :9 :P ).
Dat is tenminste hoe ik het zou aanpakken.
Goeie oplossing :)

Hier toch teveel voor mn kiezen gehad de afgelopen dagen(tandarts, fysio, enz), ben mezelf ff lekker tegengekomen. Pyjama dag vandaag
pi_157903711
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 17:18 schreef zomie het volgende:

[..]

Goeie oplossing :)

Hier toch teveel voor mn kiezen gehad de afgelopen dagen(tandarts, fysio, enz), ben mezelf ff lekker tegengekomen. Pyjama dag vandaag
Ik heb een pyjama-dag sinds vrijdagmiddag :')
Had ik ook wel even nodig.

Heb een hoop gedoe de laatste tijd en een aantal flinke hordes die ik nog moet nemen. M'n stemming wordt er niet beter op :')
  zondag 29 november 2015 @ 19:45:16 #130
47102 Elvi
miemkwien
pi_157907086
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 17:15 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe laat je die dag moet beginnen, maar ik zou (zeker de eerste tijd) overwegen om ruim (en dan bedoel ik heel ruim!!) van tevoren alvast weg te gaan. Dan leer je de route een beetje kennen en kan je eventueel ook goeie rustplekjes vinden (zoals een tankstation waar je effesnel een bifi worstje kan halen of zo :9 :P ).
Dat is tenminste hoe ik het zou aanpakken.
Haha naja de weg naar het kantoor weet ik :P Die is simpel en heb ik al 2 keer gereden :P Maar naar de andere locaties dus nog niet. Hopelijk krijg ik een lijst met adressen, dan kan ik komend weekend nog even oefenen :P
pi_157911138
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 19:45 schreef Elvi het volgende:

[..]

Haha naja de weg naar het kantoor weet ik :P Die is simpel en heb ik al 2 keer gereden :P Maar naar de andere locaties dus nog niet. Hopelijk krijg ik een lijst met adressen, dan kan ik komend weekend nog even oefenen :P
Beat, practice makes art saying they :)

Ik heb jou trouwens nog nooit zien rijden :o

Maar heel veel succes in elk geval, joe ken doe dis! ^O^ Gewoon rustig en kalm blijven (en ga ruim van tevoren weg, dan schiet je niet in de stress omdat je te laat komt).
pi_157943663
Blij met de Zyprexa 5mg nu(gaat naar 15) ipv Seroquel 800mg. Voel mij veel minder hangerig. En helemaal veel beter dan Seroquel XR of Risperdal. Of abilify. Of dipipamperidon. :) Of clozapine. Bovenop wat andere medicijnen onder andere Paroxetine 20mg en Depakine 1500mg.
pi_157946674
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 december 2015 13:17 schreef ScarFace- het volgende:
Blij met de Zyprexa 5mg nu(gaat naar 15) ipv Seroquel 800mg. Voel mij veel minder hangerig. En helemaal veel beter dan Seroquel XR of Risperdal. Of abilify. Of dipipamperidon. :) Of clozapine. Bovenop wat andere medicijnen onder andere Paroxetine 20mg en Depakine 1500mg.
Klinkt als een flinke dosis medicijnen. Maar als t helpt is t goed lijkt me :)

Hier merk ik een kortsluitingsmomentje als iemand wat van me wil. Afgelopen tijd is het teveel geweest ben ik bang :{
  woensdag 2 december 2015 @ 04:56:16 #134
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157960680
Ik heb van de week een recept gekregen voor Wellbutrin die ik bovenop Lexapro (15 mg) ga gebruiken. Iemand ervaring met deze combinatie?
pi_157961167
quote:
4s.gif Op woensdag 2 december 2015 04:56 schreef Gary_Oak het volgende:
Ik heb van de week een recept gekregen voor Wellbutrin die ik bovenop Lexapro (15 mg) ga gebruiken. Iemand ervaring met deze combinatie?
Ik heb een paar maanden Wellbutrin geslikt, daarvoor moest ik stoppen met de Lexapro, omdat ik beide middelen niet tegelijk mocht nemen. Geen idee wat daarvan verder de reden was. Ik werd er niet gelukkig van, was blij dat ik met de Wellbutrin mocht stoppen ;)

Inmiddels weer aan de Lexapro ivm "de winterblues", erg fijn O+
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_157961671
quote:
4s.gif Op woensdag 2 december 2015 04:56 schreef Gary_Oak het volgende:
Ik heb van de week een recept gekregen voor Wellbutrin die ik bovenop Lexapro (15 mg) ga gebruiken. Iemand ervaring met deze combinatie?
Om nog even aan Minthy's post toe te voegen, ik weet nog wel dat toen ik aan de abilify begon, ik met de lexapro moest stoppen vanwege een contra-indicatie. Misschien dat dat bij jou ook een rol speelt. Maar in principe zou je arts hiervan op de hoogte moeten zijn, zou een beetje niet zo slim zijn als ie jou met zo'n extra risico zou opschepen zonder je daarvan op de hoogte te stellen :P
  woensdag 2 december 2015 @ 17:33:16 #137
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157968009
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2015 11:44 schreef minthy het volgende:

[..]

Ik heb een paar maanden Wellbutrin geslikt, daarvoor moest ik stoppen met de Lexapro, omdat ik beide middelen niet tegelijk mocht nemen. Geen idee wat daarvan verder de reden was. Ik werd er niet gelukkig van, was blij dat ik met de Wellbutrin mocht stoppen ;)

Inmiddels weer aan de Lexapro ivm "de winterblues", erg fijn O+
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 12:07 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Om nog even aan Minthy's post toe te voegen, ik weet nog wel dat toen ik aan de abilify begon, ik met de lexapro moest stoppen vanwege een contra-indicatie. Misschien dat dat bij jou ook een rol speelt. Maar in principe zou je arts hiervan op de hoogte moeten zijn, zou een beetje niet zo slim zijn als ie jou met zo'n extra risico zou opschepen zonder je daarvan op de hoogte te stellen :P
Hmmm, lees op internet meer ervaringen van deze combo. Dus denk niet dat het ongebruikelijk is. Zijn de bijwerkingen van Wellbutrin vervelend? :{ En hoelang duren die?
  woensdag 2 december 2015 @ 17:56:32 #138
399061 kuolema
vermaledijd
pi_157968398
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 12:09 schreef Spatzmann het volgende:
Voor het eerst in 18-19 maanden zonder oxazepam 'geslapen '. Ben al 6 maanden bezig om van 10mg naar 0 te gaan. Maar gisteravond de stap genomen. Gaat best okish eigenlijk. Maar het afkicken van benzos is echt 100x moeilijker dan het afkicken van morfine (pijnbestrijding voor enkele maanden).

Pfff
Ik hoop voor je dat het goed blijft gaan :).

Ik ga vanaf vandaag stoppen met de flurazepam. Slik het al een half jaar ongeveer maar wel met korte tussenpozen. Waarschijnlijk heeft het zijn werking al verloren dus hopelijk merk ik geen verschil. En als ik het ben ontwend kan ik het zo nu en dan nemen zodat het wel werkt.

Er is iets fout gegaan met het recept dus ik heb toch niets meer :P Wat een gedoe bij de apotheek net. Olanzapine hadden ze niet op voorraad, venlafaxine en flurazepam hadden ze geen recept van gekregen. Medewerkster zei dat die naar een andere apotheek (die bij de kliniek) was gestuurd. Dus ik heb mijn stiefvader daar langs laten gaan (anders moest ik helemaal daarheen met de trein), blijkt dat ze het daar ook niet hebben ontvangen ... dat ging om het vorige recept. Pff ... Morgen even de psychiater bellen. (ai, bellen ... :{ ) Gelukkig heb ik venlafaxine nog op voorraad en een paar olanzapine meegekregen, anders had ik wel een probleempje gehad.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_157968719
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 17:56 schreef kuolema het volgende:

[..]

Er is iets fout gegaan met het recept dus ik heb toch niets meer :P
Nou, dat gebeurt verder anders nooit hoor _O-
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2015 02:17 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

ego: Afgelopen vrijdag dan toch eindelijk naar de apotheek gegaan, hadden ze m'n recept niet gekregen :') (had ruim een week geleden daarvoor gebeld en al die tijd niet ertoe gekomen nieuwe medicatie te halen, dit doe ik altijd ruim van tevoren omdat ik weet dat ik dit nog weleens wil uitstellen).
Echt niet :D :P
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 17:56 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ik hoop voor je dat het goed blijft gaan :).

Ik ga vanaf vandaag stoppen met de flurazepam. Slik het al een half jaar ongeveer maar wel met korte tussenpozen. Waarschijnlijk heeft het zijn werking al verloren dus hopelijk merk ik geen verschil. En als ik het ben ontwend kan ik het zo nu en dan nemen zodat het wel werkt.

Er is iets fout gegaan met het recept dus ik heb toch niets meer :P Wat een gedoe bij de apotheek net. Olanzapine hadden ze niet op voorraad, venlafaxine en flurazepam hadden ze geen recept van gekregen. Medewerkster zei dat die naar een andere apotheek (die bij de kliniek) was gestuurd. Dus ik heb mijn stiefvader daar langs laten gaan (anders moest ik helemaal daarheen met de trein), blijkt dat ze het daar ook niet hebben ontvangen ... dat ging om het vorige recept. Pff ... Morgen even de psychiater bellen. (ai, bellen ... :{ ) Gelukkig heb ik venlafaxine nog op voorraad en een paar olanzapine meegekregen, anders had ik wel een probleempje gehad.

Gelukkig heb je ten minste nog een alternatief, ik hoop voor je dat dat werkt en dat je niet al te veel last zal krijgen van het niet meer nemen van de flurazepam.
quote:
14s.gif Op woensdag 2 december 2015 17:33 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

[..]

Hmmm, lees op internet meer ervaringen van deze combo. Dus denk niet dat het ongebruikelijk is. Zijn de bijwerkingen van Wellbutrin vervelend? :{ En hoelang duren die?
Hier staan de bijwerkingen van het door jou opgegeven middel (was een snelle google, weet niet precies welke variant je gaat gebruiken).
Ik ken dit middel niet, maar het is echt lastig te zeggen in hoeverre je last gaat krijgen van welke bijwerkingen en of het medicijn zelf wel of niet bij je werkt (dat is per persoon wisselend).
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 12:09 schreef Spatzmann het volgende:
Voor het eerst in 18-19 maanden zonder oxazepam 'geslapen '. Ben al 6 maanden bezig om van 10mg naar 0 te gaan. Maar gisteravond de stap genomen. Gaat best okish eigenlijk. Maar het afkicken van benzos is echt 100x moeilijker dan het afkicken van morfine (pijnbestrijding voor enkele maanden).

Pfff
Ik zie om de zoveel tijd dit soort berichten en heb ook mensen gekend die nauwelijks meer zonder konden. Knap dat het je toch gelukt is :)
pi_157969225
quote:
14s.gif Op woensdag 2 december 2015 17:33 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]


[..]

Hmmm, lees op internet meer ervaringen van deze combo. Dus denk niet dat het ongebruikelijk is. Zijn de bijwerkingen van Wellbutrin vervelend? :{ En hoelang duren die?
Zoals MK aangeeft; dat verschilt per persoon.
Ik werd er duizelig van, sliep slecht (doe ik bij alle medicatie) en zakte weer terug in depressie. Kreeg een buikgriep en ben daardoor zonder afbouwen gestopt, geen aanrader. Sinds die tijd erge oorsuizingen op rechts die ik daarvoor niet had.
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
  woensdag 2 december 2015 @ 19:29:45 #141
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157970689
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:12 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Nou, dat gebeurt verder anders nooit hoor _O-

[..]

Echt niet :D :P

[..]

Gelukkig heb je ten minste nog een alternatief, ik hoop voor je dat dat werkt en dat je niet al te veel last zal krijgen van het niet meer nemen van de flurazepam.

[..]

Hier staan de bijwerkingen van het door jou opgegeven middel (was een snelle google, weet niet precies welke variant je gaat gebruiken).
Ik ken dit middel niet, maar het is echt lastig te zeggen in hoeverre je last gaat krijgen van welke bijwerkingen en of het medicijn zelf wel of niet bij je werkt (dat is per persoon wisselend).

[..]

Ik zie om de zoveel tijd dit soort berichten en heb ook mensen gekend die nauwelijks meer zonder konden. Knap dat het je toch gelukt is :)
Thanks, zal eens kijken.

quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:34 schreef minthy het volgende:

[..]

Zoals MK aangeeft; dat verschilt per persoon.
Ik werd er duizelig van, sliep slecht (doe ik bij alle medicatie) en zakte weer terug in depressie. Kreeg een buikgriep en ben daardoor zonder afbouwen gestopt, geen aanrader. Sinds die tijd erge oorsuizingen op rechts die ik daarvoor niet had.
Je hebt me best wel bang gemaakt. ;(
pi_157970778
quote:
11s.gif Op woensdag 2 december 2015 19:29 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Thanks, zal eens kijken.

[..]

Je hebt me best wel bang gemaakt. ;(
Daarom kan je ook beter niet naar ervaringen vragen :P
Ik ken ook mensen die er veel baat bij hebben, helaas is het een kwestie van uitproberen.
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
  woensdag 2 december 2015 @ 19:33:58 #143
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157970805
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2015 19:32 schreef minthy het volgende:

[..]

Daarom kan je ook beter niet naar ervaringen vragen :P
Ik ken ook mensen die er veel baat bij hebben, helaas is het een kwestie van uitproberen.
Ik hou jullie op de hoogte. :P
pi_157970873
quote:
10s.gif Op woensdag 2 december 2015 19:33 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik hou jullie op de hoogte. :P
Graag! En succes jong!!
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
  woensdag 2 december 2015 @ 19:39:50 #145
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157970958
quote:
14s.gif Op woensdag 2 december 2015 19:37 schreef minthy het volgende:

[..]

Graag! En succes jong!!
O+
pi_157977475
quote:
14s.gif Op woensdag 2 december 2015 19:39 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

O+
Succes, ik heb mijn ervaringen een topic eerder al gedeeld.
Verschilt bij ieder persoon.
Hell To The Liars
pi_157978737
Heeft iemand van jullie ervaring met een casemanager? Daar begon mijn spv vandaag over.

Er komen geen mensjes van de PCT meer bij me thuis want ik vind het niet meer nodig. Dat heb ik vandaag aangegeven bij de evaluatie. Het gaat best goed. En het is best lastig als er steeds iemand anders komt ook al was dat niet de bedoeling (4 verschillende mensen). En heel onregelmatig. Ik wist ook niet zo goed wat ik ermee moest soms. De spv wilde dat het doorgezet werd waardoor ik wel ging twijfelen. Maar ik denk dat het wel goed is zo.
quote:
10s.gif Op woensdag 2 december 2015 19:33 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik hou jullie op de hoogte. :P
Ben je er al mee begonnen?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_157979377
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 00:07 schreef kuolema het volgende:
Heeft iemand van jullie ervaring met een casemanager? Daar begon mijn spv vandaag over.

Er komen geen mensjes van de PCT meer bij me thuis want ik vind het niet meer nodig. Dat heb ik vandaag aangegeven bij de evaluatie. Het gaat best goed. En het is best lastig als er steeds iemand anders komt ook al was dat niet de bedoeling (4 verschillende mensen). En heel onregelmatig. Ik wist ook niet zo goed wat ik ermee moest soms. De spv wilde dat het doorgezet werd waardoor ik wel ging twijfelen. Maar ik denk dat het wel goed is zo.

[..]

Ben je er al mee begonnen?
Ik heb een casemanager. Bij het FACT-team waar ik zit, werken meerdere mensen en de casemanager is eigenlijk gewoon mijn hoofd-aanspreekpunt (de naam verraadt eigenlijk al een beetje hoe het werkt, mijn casemanager is eigenlijk de manager van zeg maar mijn dossier en de persoon die daaraan vastgeplakt zit (ikke dus :P )).
Maar wat een casemanager doet, is ook afhankelijk van waar die casemanager voor werkt (dus welke instantie).

Vier verschillende mensen is niks, dan moet je steeds je verhaal weer opnieuw gaan vertellen en de dingen die ze uit het dossier hebben gehaald (wat natuurlijk weer vatbaar is voor honderden verschillende interpretaties) corrigeren.

Ik zou het wel doen, die casemanager. Als het echt goed gaat, dan kan je altijd nog het aantal gesprekken laten afbouwen en als het moet dan kan de frequentie weer opgevoerd worden (in principe dan).
pi_157979524
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:12 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Nou, dat gebeurt verder anders nooit hoor _O-

[..]

Echt niet :D :P

[..]

Gelukkig heb je ten minste nog een alternatief, ik hoop voor je dat dat werkt en dat je niet al te veel last zal krijgen van het niet meer nemen van de flurazepam.
Ja ik hoor vaker faalverhalen en de meeste komen van jou :P

Ik wil daarna ook stoppen met de olanzapine.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_157979543
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 00:39 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik heb een casemanager. Bij het FACT-team waar ik zit, werken meerdere mensen en de casemanager is eigenlijk gewoon mijn hoofd-aanspreekpunt (de naam verraadt eigenlijk al een beetje hoe het werkt, mijn casemanager is eigenlijk de manager van zeg maar mijn dossier en de persoon die daaraan vastgeplakt zit (ikke dus :P )).
Maar wat een casemanager doet, is ook afhankelijk van waar die casemanager voor werkt (dus welke instantie).

Vier verschillende mensen is niks, dan moet je steeds je verhaal weer opnieuw gaan vertellen en de dingen die ze uit het dossier hebben gehaald (wat natuurlijk weer vatbaar is voor honderden verschillende interpretaties) corrigeren.

Ik zou het wel doen, die casemanager. Als het echt goed gaat, dan kan je altijd nog het aantal gesprekken laten afbouwen en als het moet dan kan de frequentie weer opgevoerd worden (in principe dan).
De casemanager zou ook iemand uit het autismeteam zijn. En ik zou nog steeds gesprekken met mijn spv hebben.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_157979580
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 00:50 schreef kuolema het volgende:

[..]

De casemanager zou ook iemand uit het autismeteam zijn. En ik zou nog steeds gesprekken met mijn spv hebben.
Misschien dat ze dat (dus een nieuwe casemanager en gelijktijdig nog je (oude SPV)) doet als overbruggingsperiode?

Het beste kun je je SPV zelf vragen hoe het precies werkt, ik heb het idee dat het per regio steeds weer een beetje anders zit.
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 00:49 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ja ik hoor vaker faalverhalen en de meeste komen van jou :P

Ik wil daarna ook stoppen met de olanzapine.
Ik heb dan ook al aardig wat pillen geslikt ;(
pi_157979663
Tis trouwens sowieso een goed idee om zo min mogelijk medicatie te gebruiken.

Nu ik de laatste tijd weer wat beter slaap (of beter technisch gezegd: minder slecht slaap), gebruik ik de alprazolam ook weer steeds minder (zit nu denk ik op misschien een enkele keer per week of minder).
  donderdag 3 december 2015 @ 01:11:50 #153
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157979819
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 00:07 schreef kuolema het volgende:
Heeft iemand van jullie ervaring met een casemanager? Daar begon mijn spv vandaag over.

Er komen geen mensjes van de PCT meer bij me thuis want ik vind het niet meer nodig. Dat heb ik vandaag aangegeven bij de evaluatie. Het gaat best goed. En het is best lastig als er steeds iemand anders komt ook al was dat niet de bedoeling (4 verschillende mensen). En heel onregelmatig. Ik wist ook niet zo goed wat ik ermee moest soms. De spv wilde dat het doorgezet werd waardoor ik wel ging twijfelen. Maar ik denk dat het wel goed is zo.

[..]

Ben je er al mee begonnen?
Morgen haal ik het op. :)
pi_157979854
quote:
12s.gif Op donderdag 3 december 2015 01:11 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Morgen haal ik het op. :)
Dan zet ik even jouw pohi in m'n browser zodat ik morgen kan checken of jouw postgedrag merkbaar veranderd is :P

Maar succes in elk geval! :)
  donderdag 3 december 2015 @ 01:15:10 #155
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157979870
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 01:14 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Dan zet ik even jouw pohi in m'n browser zodat ik morgen kan checken of jouw postgedrag merkbaar veranderd is :P

Maar succes in elk geval! :)
:D _O-

Denk misschien dat ik iets manischer kan worden als het goed aanslaat. :P
pi_157982704
quote:
10s.gif Op donderdag 3 december 2015 01:15 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

:D _O-

Denk misschien dat ik iets manischer kan worden als het goed aanslaat. :P
Tip!!
Ik had rond week 2/3 zo'n manische periode door de Welbutrin.. resultaat was dat ik geschrokken en verbijsterd was in een superschoon huis :)

In 6 uur tijd heel mijn huis incl badkamer tegels glimmend schoon haha.
Hell To The Liars
  donderdag 3 december 2015 @ 20:43:15 #157
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_157995019
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2015 10:22 schreef Droopie het volgende:

[..]

Tip!!
Ik had rond week 2/3 zo'n manische periode door de Welbutrin.. resultaat was dat ik geschrokken en verbijsterd was in een superschoon huis :)

In 6 uur tijd heel mijn huis incl badkamer tegels glimmend schoon haha.
Niet zo handig met mijn OCD dan. _O-
  vrijdag 4 december 2015 @ 15:53:22 #158
267824 duracellkonijntje
Oplaadbare batterij
pi_158011608
Mijn zusje zit nu met mijn ouders bij Lentis. Vanochtend hebben we gebeld en ze zei gewoon dat ze dood wilde, ze ziet het niet meer zitten. Ze heeft de hoop en kracht niet meer om door te gaan.

Ik hoop echt dat ze nu opgenomen wordt, want AD helpt niet, kalmeringspillen ook niet. Ik weet dat het de depressie is die praat, maar jezus wat is dit even allemaal kut. Het is nu wachten op bericht van mijn ouders wat er gaat gebeuren. Moet dat arme meisje misschien daar zitten in haar eentje. Ik hoop echt dat ze het nu serieus nemen en haar gewoon de hulp geven die ze nodig heeft want dit kan niet meer.

Ik zie vooral mijn moeder er ook echt aan kapot gaan. Ik hoop zo dat dit mijn ouders op de beurt ook niet weer in het diepe sleurt. Nouja. Allemaal erg veel onzekerheid momenteel. Ik zal proberen te doen wat ik kan.
Ignorance is bliss
pi_158013401
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 15:53 schreef duracellkonijntje het volgende:
Mijn zusje zit nu met mijn ouders bij Lentis. Vanochtend hebben we gebeld en ze zei gewoon dat ze dood wilde, ze ziet het niet meer zitten. Ze heeft de hoop en kracht niet meer om door te gaan.

Ik hoop echt dat ze nu opgenomen wordt, want AD helpt niet, kalmeringspillen ook niet. Ik weet dat het de depressie is die praat, maar jezus wat is dit even allemaal kut. Het is nu wachten op bericht van mijn ouders wat er gaat gebeuren. Moet dat arme meisje misschien daar zitten in haar eentje. Ik hoop echt dat ze het nu serieus nemen en haar gewoon de hulp geven die ze nodig heeft want dit kan niet meer.

Ik zie vooral mijn moeder er ook echt aan kapot gaan. Ik hoop zo dat dit mijn ouders op de beurt ook niet weer in het diepe sleurt. Nouja. Allemaal erg veel onzekerheid momenteel. Ik zal proberen te doen wat ik kan.
oxazepam is ook niet heel zwaar, die werkten bij mij ook niet. lorazepam werkte beter. Ik hoop dat ze haar kunnen helpen. AD duurt een poos voor je goed bent ingesteld en het echt werkt.
pi_158013578
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 15:53 schreef duracellkonijntje het volgende:
Mijn zusje zit nu met mijn ouders bij Lentis. Vanochtend hebben we gebeld en ze zei gewoon dat ze dood wilde, ze ziet het niet meer zitten. Ze heeft de hoop en kracht niet meer om door te gaan.

Ik hoop echt dat ze nu opgenomen wordt, want AD helpt niet, kalmeringspillen ook niet. Ik weet dat het de depressie is die praat, maar jezus wat is dit even allemaal kut. Het is nu wachten op bericht van mijn ouders wat er gaat gebeuren. Moet dat arme meisje misschien daar zitten in haar eentje. Ik hoop echt dat ze het nu serieus nemen en haar gewoon de hulp geven die ze nodig heeft want dit kan niet meer.

Ik zie vooral mijn moeder er ook echt aan kapot gaan. Ik hoop zo dat dit mijn ouders op de beurt ook niet weer in het diepe sleurt. Nouja. Allemaal erg veel onzekerheid momenteel. Ik zal proberen te doen wat ik kan.
Vetgedrukte: Bezoek haar! :)
Doe leuke dingen met haar en luister naar haar (ook als ze niks te zeggen heeft, luisteren gaat om meer dan alleen maar stembanden).

edit:
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 17:28 schreef zomie het volgende:

[..]

oxazepam is ook niet heel zwaar, die werkten bij mij ook niet. lorazepam werkte beter. Ik hoop dat ze haar kunnen helpen. AD duurt een poos voor je goed bent ingesteld en het echt werkt.
En dit. Het is erg afhankelijk van de dosis. De ene reageert beter op een lagere dosering dan een ander. AD moet je idd opbouwen en sterker nog, in de opbouwfase kan de hoeveelheid negatieve gedachtes zelfs toenemen (raar maar waar).

late edit:

Kleine update:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 16% gewijzigd door magnetronkoffie op 04-12-2015 23:07:29 ]
  zaterdag 5 december 2015 @ 12:58:20 #161
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158030740
Net m'n eerste pil Wellbutrin gepopt. Voel me net zo gespannen als bij m'n eerste spacecake. _O-
pi_158030965
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 december 2015 12:58 schreef Gary_Oak het volgende:
Net m'n eerste pil Wellbutrin gepopt. Voel me net zo gespannen als bij m'n eerste spacecake. _O-
Haha, niet doen joh.
Ik kan wel opsommen hoe het mij ging, maar ieder persoon reageert er anders op.
De eerste dagen zal je misschien nog niets merken, loop je straks jezelf alleen gek te maken
Hell To The Liars
  zaterdag 5 december 2015 @ 13:47:16 #163
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158031566
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 13:13 schreef Droopie het volgende:

[..]

Haha, niet doen joh.
Ik kan wel opsommen hoe het mij ging, maar ieder persoon reageert er anders op.
De eerste dagen zal je misschien nog niets merken, loop je straks jezelf alleen gek te maken
Hoop dat ik me een beetje energieker ga voelen en shit gedaan kan krijgen. Maar ben nogal huiverig voor de bijwerkingen: koppijn, misselijk, convulsies en vooral: buikkrampen. Niet zo'n zin om tijdens college aan de spetterpoep te zitten. :')
pi_158031811
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 december 2015 13:47 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Hoop dat ik me een beetje energieker ga voelen en shit gedaan kan krijgen. Maar ben nogal huiverig voor de bijwerkingen: koppijn, misselijk, convulsies en vooral: buikkrampen. Niet zo'n zin om tijdens college aan de spetterpoep te zitten. :')
Die bijwerkingen heb ik niet gehad.
Buikkrampen heb ik nu wel van de diclofenac ivm wat kleine nierproblemen.

Ging vorige week s'avonds mc donalds eten..Grootste fout van 2015
Hell To The Liars
  zaterdag 5 december 2015 @ 14:00:24 #165
267824 duracellkonijntje
Oplaadbare batterij
pi_158031833
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 17:38 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Vetgedrukte: Bezoek haar! :)
Doe leuke dingen met haar en luister naar haar (ook als ze niks te zeggen heeft, luisteren gaat om meer dan alleen maar stembanden).

edit:

[..]

En dit. Het is erg afhankelijk van de dosis. De ene reageert beter op een lagere dosering dan een ander. AD moet je idd opbouwen en sterker nog, in de opbouwfase kan de hoeveelheid negatieve gedachtes zelfs toenemen (raar maar waar).

late edit:

Kleine update:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze zit gewoon weer thuis bij mijn ouders momenteel. Ze was niet depressief genoeg schijnbaar. :') Volgende week krijgt ze te horen of ze eventueel psychotherapie krijgt. Ik hoop dat dit iets uitricht.

Serieus, wat moet je tegenwoordig doen om hulp te krijgen. Ik wist niet dat het zo somber gesteld was met de psychiatrische gezondheidszorg in Nederland..
Ignorance is bliss
pi_158032205
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:00 schreef duracellkonijntje het volgende:

[..]

Ze zit gewoon weer thuis bij mijn ouders momenteel. Ze was niet depressief genoeg schijnbaar. :') Volgende week krijgt ze te horen of ze eventueel psychotherapie krijgt. Ik hoop dat dit iets uitricht.

Serieus, wat moet je tegenwoordig doen om hulp te krijgen. Ik wist niet dat het zo somber gesteld was met de psychiatrische gezondheidszorg in Nederland..
Ik vrees dat zolang de politiek het huidige beleid gaat voortzetten waarbij mensen die laag op de maatschappelijke ladder staan nog meer onder druk worden gezet, dit alleen maar erger gaat worden.

Populaire maatregelen zoals "je moet maar verhuizen daar waar werk is" en het door de PvdA gesteunde beleid het aantal sociale huurwoningen te verminderen (er zijn in 2015 ongeveer 20000 minder sociale huurwoningen beschikbaar dan in het jaar 2000 terwijl de woningnood toen al schrijnend was icm de toegenomen behoefte aan deze woningen) gaat mensen met een verminderd vermogen met stress om te gaan, alleen maar verder de wanhoop indrijven.

Nog zo'n populaire maatregel is (sorry voor de zuurstokken die hier meelezen, stokpaardje incoming) dat veel mensen denken dat vroegtijdige diagnostisering van autisme zoveel mogelijk wegbezuinigd MOET worden, wat natuurlijk statistisch gezien gewoon waanzin is als aan dit idee idd gehoor zal worden gegeven. En zo zijn er wel meer van dat soort ideeën.

Ik kan zo wel even doorgaan, maar dat laat ik maar even want anders hebben we er in deze reeks in no time 100+ nieuwe regulars bij! *O* :') :')
  zaterdag 5 december 2015 @ 14:26:13 #167
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_158032451
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:16 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik vrees dat zolang de politiek het huidige beleid gaat voortzetten waarbij mensen die laag op de maatschappelijke ladder staan nog meer onder druk worden gezet, dit alleen maar erger gaat worden.

Populaire maatregelen zoals "je moet maar verhuizen daar waar werk is" en het door de PvdA gesteunde beleid het aantal sociale huurwoningen te verminderen (er zijn in 2015 ongeveer 20000 minder sociale huurwoningen beschikbaar dan in het jaar 2000 terwijl de woningnood toen al schrijnend was icm de toegenomen behoefte aan deze woningen) gaat mensen met een verminderd vermogen met stress om te gaan, alleen maar verder de wanhoop indrijven.

Nog zo'n populaire maatregel is (sorry voor de zuurstokken die hier meelezen, stokpaardje incoming) dat veel mensen denken dat vroegtijdige diagnostisering van autisme zoveel mogelijk wegbezuinigd MOET worden, wat natuurlijk statistisch gezien gewoon waanzin is als aan dit idee idd gehoor zal worden gegeven. En zo zijn er wel meer van dat soort ideeën.

Ik kan zo wel even doorgaan, maar dat laat ik maar even want anders hebben we er in deze reeks in no time 100+ nieuwe regulars bij! *O* :') :')
Deze maatregelen werken misschien wel voor de zgn hoog functionerende (oid) autisten (en adhd-ers en andere aandoeningen). Die komen wellicht verder qua opleiding etc als ze niet het idee hebben dat er wat mis Is met ze. Geldt voor mij wel n beetje denk ik.
Maar verder denk ik dat een beetje bijtijds diagnosticeren wel beter Is Ja.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  zaterdag 5 december 2015 @ 14:26:55 #168
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158032476
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 13:59 schreef Droopie het volgende:

[..]

Die bijwerkingen heb ik niet gehad.
Buikkrampen heb ik nu wel van de diclofenac ivm wat kleine nierproblemen.

Ging vorige week s'avonds mc donalds eten..Grootste fout van 2015
Wat gebeurde er toen? :o
pi_158032633
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:26 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Wat gebeurde er toen? :o
De Maestro burger wou er niet uit.
En dat was echt geen pretje

Nu eet ik heel de week licht voedsel.
Hell To The Liars
pi_158032826
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:00 schreef duracellkonijntje het volgende:

[..]


Serieus, wat moet je tegenwoordig doen om hulp te krijgen. Ik wist niet dat het zo somber gesteld was met de psychiatrische gezondheidszorg in Nederland..
In mijn omgeving heb ik ook wat mensen met klachten rondlopen en zelf bij mijn laatste inschrijving gemerkt dat het bizar is hoeveel intake gesprekken en lang het duurt voordat je aan de behandeling begint.
Bij deze GGZ 6 maanden ?!

Maar wat mij wel heel erg mee en opviel, toen ik in de verslavingskliniek zat ik bij het verlaten van het pand een heel papiertje had met hulpverleners en afspraken op zeer korte termijn.
De verslavingszorg heeft een heel groot sociaal en medisch vangnet.

Toen ik later in de reguliere zorg tegenwerking ervaarde, lange wachttijden etc. ,omdat ik toen tegen een muur van van regeltjes opliep ben ik maar gaan schreeuwen.
"O willen jullie soms dat ik tzt in een crisissituatie beland met dat lange wachten??
Dan haal ik al mijn geld van de bank, zuip me klem op Ibiza en bij terugkomst staat er gelijk hulp klaar"

Binnen een uur belde de huisarts, Indigo en psyQ

Soms kan wekelijks even een praatje in afwachting van de behandeling veel erger voorkomen, zoals in mijn geval
Hell To The Liars
pi_158032949
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:26 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Deze maatregelen werken misschien wel voor de zgn hoog functionerende (oid) autisten (en adhd-ers en andere aandoeningen). Die komen wellicht verder qua opleiding etc als ze niet het idee hebben dat er wat mis Is met ze. Geldt voor mij wel n beetje denk ik.
Maar verder denk ik dat een beetje bijtijds diagnosticeren wel beter Is Ja.
Ehm...neen.

Voorbeeld met de woningnood: Als ik niet toen een woning had moeten zoeken via woningnet maar nu, dan had ik eruit gestapt en dan kan ik theoretisch gezien nog zo hoogfunctionerend zijn...maar nee. Dan was het wat mij betreft schluss geweest want het hing toen al aan een zijden draadje.
  zaterdag 5 december 2015 @ 15:10:48 #172
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_158033418
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:48 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ehm...neen.

Voorbeeld met de woningnood: Als ik niet toen een woning had moeten zoeken via woningnet maar nu, dan had ik eruit gestapt en dan kan ik theoretisch gezien nog zo hoogfunctionerend zijn...maar nee. Dan was het wat mij betreft schluss geweest want het hing toen al aan een zijden draadje.
Ik doelde op het niet op jonge leeftijd diagnosticeren. Dat zei ik niet duidelijk inderdaad.

Woningverhaal is een heel ander ding ja. Waar ze die logica vandaan halen snap ik niet.

Eigenlijk snap ik sowieso niks van de zorg. Het wordt hier een beetje van: heb je geen geld? Oh jammer dan, dan zoek je t maar uit.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_158033460
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 15:10 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Ik doelde op het niet op jonge leeftijd diagnosticeren. Dat zei ik niet duidelijk inderdaad.

Woningverhaal is een heel ander ding ja. Waar ze die logica vandaan halen snap ik niet.

Eigenlijk snap ik sowieso niks van de zorg. Het wordt hier een beetje van: heb je geen geld? Oh jammer dan, dan zoek je t maar uit.
Daar ging ik niet verder op in, omdat dit in het heden gewoon vrijwel nog steeds zo ruk gaat als toen, dus dat had mij nauwelijks sneller aan een diagnose geholpen, maar de nog verder toegenomen woningnood had er wel voor gezorgd dat die tijd die ik nu langer had moeten rekken (wegens het niet hebben van eigen woonruimte), gewoon niet gehaald had.
pi_158044089
Sinterklaas met mn neefje van bijna 1, het was superleuk. Alleen die prikkels nu.....
pi_158046528
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 22:15 schreef zomie het volgende:
Sinterklaas met mn neefje van bijna 1, het was superleuk. Alleen die prikkels nu.....
Hier viel het uiteindelijk wel mee.

En blijkbaar is Duracell niet de enige met een problematisch zusje
  zaterdag 5 december 2015 @ 23:53:31 #176
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158046658
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:34 schreef Droopie het volgende:

[..]

De Maestro burger wou er niet uit.
En dat was echt geen pretje

Nu eet ik heel de week licht voedsel.
Ok, junkfood vermijden dus. Net trouwens al aan de buikkrampen en spetterpoep gezeten. :'(
  zondag 6 december 2015 @ 00:36:53 #177
47102 Elvi
miemkwien
pi_158047770
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 23:47 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Hier viel het uiteindelijk wel mee.

En blijkbaar is Duracell niet de enige met een problematisch zusje
Ojee -O-
pi_158048004
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 00:36 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ojee -O-
DM
pi_158049575
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:00 schreef duracellkonijntje het volgende:

[..]

Ze zit gewoon weer thuis bij mijn ouders momenteel. Ze was niet depressief genoeg schijnbaar. :') Volgende week krijgt ze te horen of ze eventueel psychotherapie krijgt. Ik hoop dat dit iets uitricht.

Serieus, wat moet je tegenwoordig doen om hulp te krijgen. Ik wist niet dat het zo somber gesteld was met de psychiatrische gezondheidszorg in Nederland..
Helaas behoorlijk somber gesteld en helaas leven we in een maatschappij waar steeds meer mensen psychische klachten krijgen. Alleen de zeer extreme gevallen worden opgenomen.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
pi_158058470
Zo, even een kleine update dan maar:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
edit: Aanvulling
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door magnetronkoffie op 06-12-2015 16:10:16 ]
  zondag 6 december 2015 @ 19:53:39 #181
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158064482
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:53 schreef magnetronkoffie het volgende:
Zo, even een kleine update dan maar:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
edit: Aanvulling
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ten eerste (want het belangrijkst :P): Het is 'een jaar dat', omdat 'jaar' onzijdig is.

Ik zet de rest van mijn reactie voor de zekerheid in een spoiler omdat jouw tekst ook in spoilers staat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158065197
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 19:53 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ten eerste (want het belangrijkst :P): Het is 'een jaar dat', omdat 'jaar' onzijdig is.

Ik zet de rest van mijn reactie voor de zekerheid in een spoiler omdat jouw tekst ook in spoilers staat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dank voor je reactie.

Het terugdenken voelt overwegend positief, vooral omdat ik uit zo'n diep dal heb kunnen klimmen en m'n leven nu veel beter is. Ik had dat toen nooit durven denken.
Het is meer de verbazing dat ik dit zelf meegemaakt heb, een beetje irreëel of zo. Ik kan me gewoon moeilijk voorstellen dat ik dat zelf ben geweest en dan probeer ik me voor te stellen dat ik met een tijdmachine terugga naar toen en mezelf dan zie. Gewoon...raar _O-

Wat het toch familieleden bezoeken betreft, dit ben ik met je eens. Ik ga daarom ook zeker naar de verjaardag van m'n vader, ook al weet ik dat mijn zusje daarbij zal zijn (ik weet dat het heel zwaar gaat worden, maar toch wil ik het zo. Als bonus ga ik daar weer een stoppoging wagen. Mijn twijfels waren ook gebaseerd op het kostenplaatje, maar dat is nu opgelost).

Wat wel/niet gaan betreft weet ik uit ervaring dat het meestal meevalt (ook bijvoorbeeld fok!meets, om maar even wat anders te noemen) en die overprikkeling kan ik ook veel beter rekening mee houden nu, vandaar dat vandaag voor mij een uitbrakdagje was :P.

Was idd in een ander topic (het dilemma-topic).

Wat dat onzijdige dinges betreft, dyslexietest heeft wat vertraging opgelopen :P

En morgen ook maar even bellen voor de uitslag van die bloedtest (vnl vitamine D).

Ik denk trouwens wel dat het gaat lukken. Ik moet wel, want ik wil niet levenslang iemand anders moeten zijn zeg maar (weet niet hoe ik dit beter uit moet leggen).
pi_158068644
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 20:20 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Dank voor je reactie.

Het terugdenken voelt overwegend positief, vooral omdat ik uit zo'n diep dal heb kunnen klimmen en m'n leven nu veel beter is. Ik had dat toen nooit durven denken.
Het is meer de verbazing dat ik dit zelf meegemaakt heb, een beetje irreëel of zo. Ik kan me gewoon moeilijk voorstellen dat ik dat zelf ben geweest en dan probeer ik me voor te stellen dat ik met een tijdmachine terugga naar toen en mezelf dan zie. Gewoon...raar _O-

Wat het toch familieleden bezoeken betreft, dit ben ik met je eens. Ik ga daarom ook zeker naar de verjaardag van m'n vader, ook al weet ik dat mijn zusje daarbij zal zijn (ik weet dat het heel zwaar gaat worden, maar toch wil ik het zo. Als bonus ga ik daar weer een stoppoging wagen. Mijn twijfels waren ook gebaseerd op het kostenplaatje, maar dat is nu opgelost).

Wat wel/niet gaan betreft weet ik uit ervaring dat het meestal meevalt (ook bijvoorbeeld fok!meets, om maar even wat anders te noemen) en die overprikkeling kan ik ook veel beter rekening mee houden nu, vandaar dat vandaag voor mij een uitbrakdagje was :P.

Was idd in een ander topic (het dilemma-topic).

Wat dat onzijdige dinges betreft, dyslexietest heeft wat vertraging opgelopen :P

En morgen ook maar even bellen voor de uitslag van die bloedtest (vnl vitamine D).

Ik denk trouwens wel dat het gaat lukken. Ik moet wel, want ik wil niet levenslang iemand anders moeten zijn zeg maar (weet niet hoe ik dit beter uit moet leggen).
Als jij vooral last hebt van depressie klachten in de winter dan is een daglichtlamp misschien wel nuttig :)
pi_158068984
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 22:30 schreef zomie het volgende:

[..]

Als jij vooral last hebt van depressie klachten in de winter dan is een daglichtlamp misschien wel nuttig :)
Ik vind winters nooit zo super eigenlijk, ben echt meer van de zomers :P

En ben niet echt depressief aan het worden, tenminste zo voel het voor mij nu niet, maar ik moet wel wennen aan die donkere dagen. Er kwam ook best wel veel voorbij voor mij dit jaar, dus dat was ook gewoon raar :P
Zodra de dagen weer langer worden (over enkele weken al! *O* ), heb ik voor m'n gevoel het ergste wel weer gehad en dan ben ik wel weer een beetje geacclimatiseerd. Alleen al die liedjes in de supermarkt :'(

Ik wacht eerst de vitamine D uitslag af en ik kan het tijdens dat gesprek wel hebben over die winterlamp-dinges (M'n SPV zal vast wel begrijpen waar ik naar refereer :P ).
  zondag 6 december 2015 @ 23:04:14 #185
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158069776
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 22:40 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik vind winters nooit zo super eigenlijk, ben echt meer van de zomers :P

En ben niet echt depressief aan het worden, tenminste zo voel het voor mij nu niet, maar ik moet wel wennen aan die donkere dagen. Er kwam ook best wel veel voorbij voor mij dit jaar, dus dat was ook gewoon raar :P
Zodra de dagen weer langer worden (over enkele weken al! *O* ), heb ik voor m'n gevoel het ergste wel weer gehad en dan ben ik wel weer een beetje geacclimatiseerd. Alleen al die liedjes in de supermarkt :'(

Ik wacht eerst de vitamine D uitslag af en ik kan het tijdens dat gesprek wel hebben over die winterlamp-dinges (M'n SPV zal vast wel begrijpen waar ik naar refereer :P ).
Toevallig, heb me ook laten testen op vitamine D. Hoop dat ik die extra hoog gedoseerde dingen krijg, heb niet echt geduld. :P Ben wel benieuwd wanneer Wellbutrin aan gaat slaat. Heb die dopaminerush wel snel nodig om aan m'n tentamen te zitten. :')
pi_158069924
quote:
14s.gif Op zondag 6 december 2015 23:04 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Toevallig, heb me ook laten testen op vitamine D. Hoop dat ik die extra hoog gedoseerde dingen krijg, heb niet echt geduld. :P Ben wel benieuwd wanneer Wellbutrin aan gaat slaat. Heb die dopaminerush wel snel nodig om aan m'n tentamen te zitten. :')
Volgens mij vorige week al laten prikken en vergeten voor de uitslag te bellen, maar ik denk dat ik gewoon afwacht totdat ik m'n SPV spreek en dat is komende week al. Ik laat me wel verrassen...denk ik, kan ook zijn dat ik ongeduldig wordt en het numeteen wil weten en toch bel _O- ik zie wel :P

Je slikt dat spul nu enkele dagen als 't goed is?

Ook geen last van bijwerkingen?

Ik weet nog dat bij de Lexapro (een AD en geen AP) de bijwerkingen gelijk de volgende dag waren en de hoofdwerking kwam niet opdagen _O-
Kan best zijn dat het meerder dagen (of misschien wel paar weken?) duurt voordat je merkbaar wat gaat opmerken van de hoofdwerking.
  zondag 6 december 2015 @ 23:09:51 #187
47102 Elvi
miemkwien
pi_158069933
Speaking of vitamine D; ik ben overgestapt naar druppels. Mn buik zwol steeds op en dat was vrij pijnlijk en toen kwam ik erachter dat de Kruidvat lactose als vulmiddel gebruikt :') Ja dat werkt niet goed als je lactose intolerant bent dus na een paar weken dagelijks pure lactose binnen krijgen ging het even niet goed :')
  zondag 6 december 2015 @ 23:15:26 #188
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158070063
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 23:09 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Volgens mij vorige week al laten prikken en vergeten voor de uitslag te bellen, maar ik denk dat ik gewoon afwacht totdat ik m'n SPV spreek en dat is komende week al. Ik laat me wel verrassen...denk ik, kan ook zijn dat ik ongeduldig wordt en het numeteen wil weten en toch bel _O- ik zie wel :P

Je slikt dat spul nu enkele dagen als 't goed is?

Ook geen last van bijwerkingen?

Ik weet nog dat bij de Lexapro (een AD en geen AP) de bijwerkingen gelijk de volgende dag waren en de hoofdwerking kwam niet opdagen _O-
Kan best zijn dat het meerder dagen (of misschien wel paar weken?) duurt voordat je merkbaar wat gaat opmerken van de hoofdwerking.
Zo'n lamp die zomie noemt, schijnt echt goed te werken. :) En gewoon wachten joh. Is geen zwangerschapstest. :P Heb me ook laten testen op bloedarmoede, schildklierhormonen en vitamine B12. Kan ook daar aan liggen. Jij?

Ehm, gister aan de spetterpoep. Maar kan ook aan de enorme kom Brinta liggen. :') Buikkrampen zijn wel een bijwerking heb ik gelezen. En ik word iets makkelijker wakker (blijf niet een uur lang me moe voelen in bed). Maar ik slik het bovenop mijn Lexapro hè. Dus in totaal wordt er gesleuteld aan serotonine, dopamine en noradrenaline. Ben benieuwd.
  zondag 6 december 2015 @ 23:15:39 #189
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158070070
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 23:09 schreef Elvi het volgende:
Speaking of vitamine D; ik ben overgestapt naar druppels. Mn buik zwol steeds op en dat was vrij pijnlijk en toen kwam ik erachter dat de Kruidvat lactose als vulmiddel gebruikt :') Ja dat werkt niet goed als je lactose intolerant bent dus na een paar weken dagelijks pure lactose binnen krijgen ging het even niet goed :')
Hoe kom je aan die druppels?
  zondag 6 december 2015 @ 23:17:36 #190
47102 Elvi
miemkwien
pi_158070114
quote:
11s.gif Op zondag 6 december 2015 23:15 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Hoe kom je aan die druppels?
Bij de Vitamin Store. Toch maar overgestapt naar een duurder merk ivm de vulmiddelen :P Maar ik vind zelf de tabletjes op de 1 of andere manier toch beter werker. Ik heb het idee dat de druppels al verdampt zijn voor ze wat doen zeg maar :P
  zondag 6 december 2015 @ 23:18:46 #191
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158070146
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 23:17 schreef Elvi het volgende:

[..]

Bij de Vitamin Store. Toch maar overgestapt naar een duurder merk ivm de vulmiddelen :P Maar ik vind zelf de tabletjes op de 1 of andere manier toch beter werker. Ik heb het idee dat de druppels al verdampt zijn voor ze wat doen zeg maar :P
Ik heb nooit het idee gehad dat een middel echt werkte bij mij. AD niet, vitamines niet ... Alleen ibuprofen als ik rugpijn heb. Of ik ben niet echt mindful met m'n lichaam.
pi_158070331
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 23:09 schreef Elvi het volgende:
Speaking of vitamine D; ik ben overgestapt naar druppels. Mn buik zwol steeds op en dat was vrij pijnlijk en toen kwam ik erachter dat de Kruidvat lactose als vulmiddel gebruikt :') Ja dat werkt niet goed als je lactose intolerant bent dus na een paar weken dagelijks pure lactose binnen krijgen ging het even niet goed :')
Oww, that sucks _O-
Ik heb voor de zekerheid maar even op mijn potje gekeken, geen lactose (is die van de etos).

edit:
quote:
99s.gif Op zondag 6 december 2015 23:15 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Zo'n lamp die zomie noemt, schijnt echt goed te werken. :) En gewoon wachten joh. Is geen zwangerschapstest. :P Heb me ook laten testen op bloedarmoede, schildklierhormonen en vitamine B12. Kan ook daar aan liggen. Jij?

Ehm, gister aan de spetterpoep. Maar kan ook aan de enorme kom Brinta liggen. :') Buikkrampen zijn wel een bijwerking heb ik gelezen. En ik word iets makkelijker wakker (blijf niet een uur lang me moe voelen in bed). Maar ik slik het bovenop mijn Lexapro hè. Dus in totaal wordt er gesleuteld aan serotonine, dopamine en noradrenaline. Ben benieuwd.
Ik zal ernaar vragen :)

Nee, verder alleen maar leverwaarden, maar ik verwcht dat die wel in orde zullen zijn.

Weet je toevallig of die dingen ook vergoed worden? Want met een beetje pech gaat dat me komend jaar sowieso niet lukken :P
pi_158070501
Kan ik niet gewoon wat aan de instellingen van m'n monitor knutselen of zo? :P
Lees net dat daglichtlampen vaak gebruik maken van LEDs en die zitten in m'n scherm ook :D :P
  zondag 6 december 2015 @ 23:41:54 #194
47102 Elvi
miemkwien
pi_158070559
Een lichtlamp kan vergoed worden ja... Ik dacht dat het in de aanvullende verzekering zat.
  maandag 7 december 2015 @ 00:06:43 #195
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158070905
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 23:28 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Oww, that sucks _O-
Ik heb voor de zekerheid maar even op mijn potje gekeken, geen lactose (is die van de etos).

edit:

[..]

Ik zal ernaar vragen :)

Nee, verder alleen maar leverwaarden, maar ik verwcht dat die wel in orde zullen zijn.

Weet je toevallig of die dingen ook vergoed worden? Want met een beetje pech gaat dat me komend jaar sowieso niet lukken :P
Hou me op de hoogte!

quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 23:41 schreef Elvi het volgende:
Een lichtlamp kan vergoed worden ja... Ik dacht dat het in de aanvullende verzekering zat.
Oh mooi, even kijken! :D
  maandag 7 december 2015 @ 00:16:18 #196
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158072048
quote:
14s.gif Op maandag 7 december 2015 00:16 schreef Gary_Oak het volgende:
Vergoedingen lichttherapie voor depressie.

http://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/depressie
Mijn verzekering zit er niet bij _O-
Maar maakt ook niet uit, zo te zien zijn die dingen sowieso niet zo duur :P

quote:
14s.gif Op maandag 7 december 2015 00:06 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Hou me op de hoogte!
Ik houd wel een muffin voor je apart :P
  maandag 7 december 2015 @ 08:18:57 #198
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_158072409
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 07:03 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Mijn verzekering zit er niet bij _O-
Maar maakt ook niet uit, zo te zien zijn die dingen sowieso niet zo duur :P

[..]

Ik houd wel een muffin voor je apart :P
Je moet wel n goeie hebben he. Maar kan zijn dat die ook goedkoper zijn nu. 10.000 lux moet ie zijn, zeiden ze van psyq tegen mij.

Edit: ik zie nu inderdaad dat ze onder de 100 euro te koop zijn. Nice!!
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_158072429
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 08:18 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Je moet wel n goeie hebben he. Maar kan zijn dat die ook goedkoper zijn nu. 10.000 lux moet ie zijn, zeiden ze van psyq tegen mij.

Edit: ik zie nu inderdaad dat ze onder de 100 euro te koop zijn. Nice!!
Ik las al iets over 10000 lux. Alleen heb ik ook gelezen dat voor een goede werkzaamheid het licht in elk geval ook in je ogen moet komen (anders hadden ze van deze LEDlampjes ook bijvoorbeeld polsbandjes kunnen maken) en ik kan niet zo goed tegen fel licht (zonlicht heb ik er wel minder last van, maar bijvoorbeeld lampen in een supermarkt of andere locatie doe ik altijd even m'n ogen dicht).

Maar ik ga het in elk geval wel even bespreken met m'n SPV deze week :)

edit: Klopt, dus tis financieel op zich nog wel haalbaar :P
  maandag 7 december 2015 @ 08:42:45 #200
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_158072636
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 08:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik las al iets over 10000 lux. Alleen heb ik ook gelezen dat voor een goede werkzaamheid het licht in elk geval ook in je ogen moet komen (anders hadden ze van deze LEDlampjes ook bijvoorbeeld polsbandjes kunnen maken) en ik kan niet zo goed tegen fel licht (zonlicht heb ik er wel minder last van, maar bijvoorbeeld lampen in een supermarkt of andere locatie doe ik altijd even m'n ogen dicht).

Maar ik ga het in elk geval wel even bespreken met m'n SPV deze week :)

edit: Klopt, dus tis financieel op zich nog wel haalbaar :P
Je hoeft er niet recht in te kijken en het Is geen enorm schel licht. Denk dat t wel meevalt voor je. (ik kan ook slecht tegen fel licht en trek dit ook wel).
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_158072707
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 08:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik las al iets over 10000 lux. Alleen heb ik ook gelezen dat voor een goede werkzaamheid het licht in elk geval ook in je ogen moet komen (anders hadden ze van deze LEDlampjes ook bijvoorbeeld polsbandjes kunnen maken) en ik kan niet zo goed tegen fel licht (zonlicht heb ik er wel minder last van, maar bijvoorbeeld lampen in een supermarkt of andere locatie doe ik altijd even m'n ogen dicht).

Maar ik ga het in elk geval wel even bespreken met m'n SPV deze week :)

edit: Klopt, dus tis financieel op zich nog wel haalbaar :P
Wij hebben zo'n lamp al een paar jaar. Ik zet hem naast mn monitor en dan schijnt ie half van opzij op je gezicht. Je hoeft er niet in te kijken. Wij (ik en mn lief) gebruiken hem voor meer energie, dus niet speciaal winterdepri.
  maandag 7 december 2015 @ 08:56:57 #202
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158072796
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 07:03 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Mijn verzekering zit er niet bij _O-
Maar maakt ook niet uit, zo te zien zijn die dingen sowieso niet zo duur :P

[..]

Ik houd wel een muffin voor je apart :P
Nee klopt, en denk dat ze rond deze tijd ook wel een leuke aanbieding hebben. Hahaha, ouwe stoner! :D Wat ik eigenlijk altijd benieuwd naar ben, wat vindt je SPH'er van je wietgebruik eigenlijk? :o

En ik heb volgens mij vannacht een paniekaanval gehad. :{ Lag in bed op m'n telefoon naar Vsauce te kijken en ineens hartkloppingen, kracht weg in handen en ledematen, 'vergeten' te ademen, zweten, gedesoriënteerd, duizelig en een drukkend gevoel onder m'n middenrif. Was dat een paniekaanval? :{ En is dat een bijwerking van Wellbutrin?
pi_158073074
quote:
99s.gif Op maandag 7 december 2015 08:56 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

En ik heb volgens mij vannacht een paniekaanval gehad. :{ Lag in bed op m'n telefoon naar Vsauce te kijken en ineens hartkloppingen, kracht weg in handen en ledematen, 'vergeten' te ademen, zweten, gedesoriënteerd, duizelig en een drukkend gevoel onder m'n middenrif. Was dat een paniekaanval? :{ En is dat een bijwerking van Wellbutrin?
Vetgedrukte is de clou. Toen ik die hyperventilatie-aanval kreeg een paar maanden geleden, wist ik dat ik aan de stress en de prikkels sowieso niet kon ontkomen gezien de locatie en m'n vermoeidheid van dat moment, dus ben ik me op m'n ademhaling gaan richten en heb heel bewust m'n ademhaling geregeld waardoor het hyperventileren weer ophield (het uitbrakken moest maar even wachten, dus ik zat vooral naar buiten te staren, ook al was er niets te zien omdat het al donker was).

Naja, het gaat niet om of het nou een paniekaanval of hyperventilatie was of wat dan ook, maar adenhaling is iets waar je in principe altijd macht/controle over kunt hebben, alleen vergeten veel mensen dat en/of de beleving is te intens op dat moment.
quote:
99s.gif Op maandag 7 december 2015 08:56 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Nee klopt, en denk dat ze rond deze tijd ook wel een leuke aanbieding hebben. Hahaha, ouwe stoner! :D Wat ik eigenlijk altijd benieuwd naar ben, wat vindt je SPH'er van je wietgebruik eigenlijk? :o
Mijn wietgebruik wordt (terecht) niet als een probleem gezien, omdat ik daar heel goed mee om kan gaan.
Vergelijkbaar met m'n alprazolamgebruik, ik heb van m'n psychiater min of meer carte blanche gekregen, iets wat me heel erg goed heeft gedaan.
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 08:48 schreef zomie het volgende:

[..]

Wij hebben zo'n lamp al een paar jaar. Ik zet hem naast mn monitor en dan schijnt ie half van opzij op je gezicht. Je hoeft er niet in te kijken. Wij (ik en mn lief) gebruiken hem voor meer energie, dus niet speciaal winterdepri.
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 08:42 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Je hoeft er niet recht in te kijken en het Is geen enorm schel licht. Denk dat t wel meevalt voor je. (ik kan ook slecht tegen fel licht en trek dit ook wel).
Ik heb er ook last van als ik er niet direct in hoef te kijken. Ik heb er ook last van als er bijvoorbeeld een sterke lamp vanaf de zijkant op me gericht staat en op zomerse dagen knijp ik vaak al m'n ogen een beetje dicht, zelfs als ik in de schaduw sta (weet niet of dat iets met oogkleur te maken heeft, dit kan net zo goed een broodje aap zijn, maar last van (fel) licht heb ik absoluut wel).
  maandag 7 december 2015 @ 09:29:10 #204
47102 Elvi
miemkwien
pi_158073117
Ik heb bruine ogen en kan ook niet tegen fel licht :P ik draag het grootste deel van het jaar ook een zonnebril buiten.
pi_158073635
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 09:29 schreef Elvi het volgende:
Ik heb bruine ogen en kan ook niet tegen fel licht :P ik draag het grootste deel van het jaar ook een zonnebril buiten.
Ja, je bent ook vast niet de enige met bruine ogen die niet goed tegen fel licht kan.

Het leek me op het eerste gezicht dan ook een broodje aap, maar ik heb maar gewoon geen conclusie getrokken, omdat ik het gewoon niet weet (er zullen vast wel meer factoren een rol spelen, zoals gevoeligheid van je netvlies en gevoeligheid voor prikkels in het algemeen en voor visuele prikkels specifiek)
pi_158083581
Magnetronkoffie, ben je niet bang dat de wiet zich tegen je gaat keren?

Ik ben na 10 jaar ermee gestopt omdat ik tijdens het blowen paniekaanvallen kreeg en er helemaal paranoide van werd.

Schijnbaar heb ik die angst en paniek zolang weggeblowd dat het een keer een pittige trigger werd.

Daarna in totaal nog 2 keer gedaan en toen kreeg ik het weer
Hell To The Liars
pi_158084293
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 16:56 schreef Droopie het volgende:
Magnetronkoffie, ben je niet bang dat de wiet zich tegen je gaat keren?

Ik ben na 10 jaar ermee gestopt omdat ik tijdens het blowen paniekaanvallen kreeg en er helemaal paranoide van werd.

Schijnbaar heb ik die angst en paniek zolang weggeblowd dat het een keer een pittige trigger werd.

Daarna in totaal nog 2 keer gedaan en toen kreeg ik het weer
Neen, echt totaal niet. Ik weet wat ik doe en hoe ik hiermee om moet gaan.
Ben wat dit betreft nu ook wel ervaringsdeskundig en kan er verantwoord mee omgaan.

Ook nooit last van dingen gehad als ik al veel blowde, enige waar ik last van kreeg was paranoïde gedachtes, maar dat was voor mij toen al in de hand te houden omdat ik wist dat het wsl door de wiet kwam (gewoon patroon herkennen van "veel blowen, dan paranoïde gedachtes krijgen -dus- komt vast door de wiet" en dit bleek ook het geval te zijn.

Ik ben al jaren bezig met niet meer oppotten en dat werkt voor mij ook het beste (oppotten werkt voor mij gewoon niet, daar word ik gewoon niet gelukkig van).
  maandag 7 december 2015 @ 19:39:39 #208
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158087910
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 09:25 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Vetgedrukte is de clou. Toen ik die hyperventilatie-aanval kreeg een paar maanden geleden, wist ik dat ik aan de stress en de prikkels sowieso niet kon ontkomen gezien de locatie en m'n vermoeidheid van dat moment, dus ben ik me op m'n ademhaling gaan richten en heb heel bewust m'n ademhaling geregeld waardoor het hyperventileren weer ophield (het uitbrakken moest maar even wachten, dus ik zat vooral naar buiten te staren, ook al was er niets te zien omdat het al donker was).

Naja, het gaat niet om of het nou een paniekaanval of hyperventilatie was of wat dan ook, maar adenhaling is iets waar je in principe altijd macht/controle over kunt hebben, alleen vergeten veel mensen dat en/of de beleving is te intens op dat moment.

[..]

Mijn wietgebruik wordt (terecht) niet als een probleem gezien, omdat ik daar heel goed mee om kan gaan.
Vergelijkbaar met m'n alprazolamgebruik, ik heb van m'n psychiater min of meer carte blanche gekregen, iets wat me heel erg goed heeft gedaan.
Maar wat was dat dan wat ik had? Een paniekaanval dus? Ik stikte of hyperventileerde niet, maar was me heel bewust van m'n ademhaling ineens. En m'n lichaam was extreem onrustig, alsof ik liters koffie had gedronken. Ook begon ik tot slot nog te klappertanden. Vet raar. :') Het was ook geen stressvolle situatie, integendeel: was daarvoor heel ontspannen, maar ik voelde die aanval wel opkomen. :{

Maar met welke intentie gebruik je wiet eigenlijk nu? :P Want als ik je posts moet geloven, eet je om de dag wel een spacemuffin. :D Maar goed om te lezen dat je niet verslaafd bent en dat je psychiater het weet. :)
pi_158088074
quote:
14s.gif Op maandag 7 december 2015 19:39 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Maar wat was dat dan wat ik had? Een paniekaanval dus? Ik stikte of hyperventileerde niet, maar was me heel bewust van m'n ademhaling ineens. En m'n lichaam was extreem onrustig, alsof ik liters koffie had gedronken. Ook begon ik tot slot nog te klappertanden. Vet raar. :') Het was ook geen stressvolle situatie, integendeel: was daarvoor heel ontspannen, maar ik voelde die aanval wel opkomen. :{
Ik weet dat ik het één keer gehad heb, echt nooit eerder meegemaakt, maar op dat moment lag mijn prioriteit in stabilisatie. Ik heb het erover gehad met m'n SPV en met wat andere mensen (o.a. ook hier) en een exacte naam weet ik er niet voor (alleen maar een waarschijnlijkheid), maar ik weet waar het van kwam (drukte, vermoeidheid, overprikkeling, geuren, warmte), ik weet wat ik kan doen op de momenten zelf en ik weet hoe ik de kans op herhaling in de toekomst kan verkleinen.

En wat het nou -precies- was? Geen idee, doet er voor mij ook niet toe :)
quote:
Maar met welke intentie gebruik je wiet eigenlijk nu? :P Want als ik je posts moet geloven, eet je om de dag wel een spacemuffin. :D Maar goed om te lezen dat je niet verslaafd bent en dat je psychiater het weet. :)
Roes. Lekker. Afleiding. Dat soort dingen.

Nee hoor, dat heb je dan fout gelezen, want als ik echt een muffin op heb, dan merken jullie het snel genoeg! :P

Nu alweer iets van twee weken geleden denk ik voor het laatst? Ik heb ook nog geen plannen op dit moment om nieuwe te halen,dus voorlopig zijn jullie veilig :D :P

Het kan erg wisselend zijn waarom ik dat spul gebruik. De ene keer uit gewoonte (bijvoorbeeld een biertje in de kroeg of zo), de andere keer omdat ik me kut voel en gewoon even m'n negatieve stemming wil ombuigen, verveling of omdat ik er gewoon zin in heb zonder bijbedoelingen :P

edit: Ik vind mezelf dan echt supergrappig _O- :P

[ Bericht 5% gewijzigd door magnetronkoffie op 07-12-2015 20:00:26 ]
  maandag 7 december 2015 @ 22:42:18 #210
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158094291
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 19:44 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik weet dat ik het één keer gehad heb, echt nooit eerder meegemaakt, maar op dat moment lag mijn prioriteit in stabilisatie. Ik heb het erover gehad met m'n SPV en met wat andere mensen (o.a. ook hier) en een exacte naam weet ik er niet voor (alleen maar een waarschijnlijkheid), maar ik weet waar het van kwam (drukte, vermoeidheid, overprikkeling, geuren, warmte), ik weet wat ik kan doen op de momenten zelf en ik weet hoe ik de kans op herhaling in de toekomst kan verkleinen.

En wat het nou -precies- was? Geen idee, doet er voor mij ook niet toe :)

[..]

Roes. Lekker. Afleiding. Dat soort dingen.

Nee hoor, dat heb je dan fout gelezen, want als ik echt een muffin op heb, dan merken jullie het snel genoeg! :P

Nu alweer iets van twee weken geleden denk ik voor het laatst? Ik heb ook nog geen plannen op dit moment om nieuwe te halen,dus voorlopig zijn jullie veilig :D :P

Het kan erg wisselend zijn waarom ik dat spul gebruik. De ene keer uit gewoonte (bijvoorbeeld een biertje in de kroeg of zo), de andere keer omdat ik me kut voel en gewoon even m'n negatieve stemming wil ombuigen, verveling of omdat ik er gewoon zin in heb zonder bijbedoelingen :P

edit: Ik vind mezelf dan echt supergrappig _O- :P
Ah, ok. :) Dat van afgelopen nacht was de derde keer in vier maanden. Daarvoor nog nooit gehad. Hoop niet dat het terugkomt en ik ook nog eens een paniekstoornis ontwikkel. :') Zat vandaag ook zenuwachtig bij college. Wat doe jij om de kans op herhaling te voorkomen?

Hahaha, klinkt heel herkenbaar! :D Ik zie het ook als een biertje, niet iets om m'n angsten of emoties mee weg te stoppen. Gelukkig heeft m'n psychiater er ook geen problemen mee, zolang het maar met mate is. Dus hoogstens elke week een joint. En de laatste was in augustus. :P Alcohol mag ik niet, dat mis ik wel een beetje. ;( Ben wel benieuwd of ik truffels, salvia, DMT, LSD etc. mag gebruiken. Maar durf dat niet te vragen. :@ Wil niet de indruk wekken dat ik een junk ben die z'n behandeling niet serieus neemt. _O-
pi_158097892
quote:
10s.gif Op maandag 7 december 2015 22:42 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ah, ok. :) Dat van afgelopen nacht was de derde keer in vier maanden. Daarvoor nog nooit gehad. Hoop niet dat het terugkomt en ik ook nog eens een paniekstoornis ontwikkel. :') Zat vandaag ook zenuwachtig bij college. Wat doe jij om de kans op herhaling te voorkomen?

Hahaha, klinkt heel herkenbaar! :D Ik zie het ook als een biertje, niet iets om m'n angsten of emoties mee weg te stoppen. Gelukkig heeft m'n psychiater er ook geen problemen mee, zolang het maar met mate is. Dus hoogstens elke week een joint. En de laatste was in augustus. :P Alcohol mag ik niet, dat mis ik wel een beetje. ;( Ben wel benieuwd of ik truffels, salvia, DMT, LSD etc. mag gebruiken. Maar durf dat niet te vragen. :@ Wil niet de indruk wekken dat ik een junk ben die z'n behandeling niet serieus neemt. _O-
Heb je ervaring met paddo's en lsd?
Volgens mij moeten mensen uit dit topic zich heel ver weg houden van deze 'genotsmiddelen'

Wiet vind ik anders, ik heb mijn pilletjes om mijn rust te pakken maar blowen kan hetzelfde effect hebben. Sterker nog bij mij begon de ellende pas toen ik ermee stopte haha.

Maar hoe is het met je Welbutrin?
Met een beetje geluk krijg je over een paar dagen/ week je gewenste space-moment.
Dat is het moment dat sommige mensen afhaken omdat ze het te heftig vinden,
ik als 'drugservaringsdeskundige' ;) herkende en heb het maar ondergaan.
Hell To The Liars
  dinsdag 8 december 2015 @ 03:16:29 #212
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158098265
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 01:40 schreef Droopie het volgende:

[..]

Heb je ervaring met paddo's en lsd?
Volgens mij moeten mensen uit dit topic zich heel ver weg houden van deze 'genotsmiddelen'

Wiet vind ik anders, ik heb mijn pilletjes om mijn rust te pakken maar blowen kan hetzelfde effect hebben. Sterker nog bij mij begon de ellende pas toen ik ermee stopte haha.

Maar hoe is het met je Welbutrin?
Met een beetje geluk krijg je over een paar dagen/ week je gewenste space-moment.
Dat is het moment dat sommige mensen afhaken omdat ze het te heftig vinden,
ik als 'drugservaringsdeskundige' ;) herkende en heb het maar ondergaan.
Wel met truffels (thee getrokken), maar merkte er bar weinig van. Wat tintelingen in m'n lichaam en dat was het. :') Ja, I know. Maar ben nu op een leeftijd dat ik toch wel wil experimenteren. :P Vandaar de twijfel. Wil het toch tactisch kunnen aankaarten bij mijn pillendokter de volgende keer. :@

Van wiet ga ik juist heel veel denken. Moet eens de volgende keer een kladblok erbij houden. Mijn lichaam wordt er rustig van, maar m'n hoofd niet zo. Maar ik doe het echt eens in de twee maanden. Dus niet zo vaak als jij. :P

En merk nog geen drol van Wellbutrin. _O- Misschien op de eerste dag dat spetterpoep, maar had ook aan de grote kom Brinta kunnen liggen. :') Ik merk sowieso weinig van medicatie: van Lexapro ook weinig. Tenzij ik het twee dagen vergeet, dan ben ik heel gedesoriënteerd. Hoe is die beleving van dat spacemoment? Dan weet ik waar ik op moet letten. :P
pi_158098302
quote:
10s.gif Op maandag 7 december 2015 22:42 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ah, ok. :) Dat van afgelopen nacht was de derde keer in vier maanden. Daarvoor nog nooit gehad. Hoop niet dat het terugkomt en ik ook nog eens een paniekstoornis ontwikkel. :') Zat vandaag ook zenuwachtig bij college. Wat doe jij om de kans op herhaling te voorkomen?
Mij maakt het labeltje dus niet uit. Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die een paniekaanval als geweldig ervaren, dus dat snap ik wel ja! :D :P

Vooral mezelf niet overbelasten, mezelf sparen en niet teveel van mezelf vragen, niet steeds verder over die grens heen gaan "omdat anderen dat ook doen en iedereen dat normaal lijkt te vinden dus moet ik dat ook kunnen" en een beetje dat dus. En mezelf ook dingen gunnen, ook al loop ik eigenlijk achter met dingen die ik nog moet doen.
quote:
Hahaha, klinkt heel herkenbaar! :D Ik zie het ook als een biertje, niet iets om m'n angsten of emoties mee weg te stoppen. Gelukkig heeft m'n psychiater er ook geen problemen mee, zolang het maar met mate is. Dus hoogstens elke week een joint. En de laatste was in augustus. :P Alcohol mag ik niet, dat mis ik wel een beetje. ;( Ben wel benieuwd of ik truffels, salvia, DMT, LSD etc. mag gebruiken. Maar durf dat niet te vragen. :@ Wil niet de indruk wekken dat ik een junk ben die z'n behandeling niet serieus neemt. _O-
Waarom mag je geen alcohol?

Ik heb weleens geëxperimenteerd met paddo's, maar merkte eigenlijk vrijwel niets (ik had net zo goed een bak goeie thee kunnen drinken, is nog lekkerder ook :P ). Misschien dat ik te weinig had genomen, maar misschien ben ik gewoon niet zo gevoelig voor hallucinogenen. Maar mijn lichaam is sowieso wel raar als het om dat soort stoffen gaat.

Heel klein beetje wiet en ik ben helemaal knetter _O-
Alcohol valt dan nog wel mee qua gevoeligheid, maar ik zat toevallig gisteravond terug te denken aan m'n tijd voordat ik op mezelf woonde. Ik heb een hele tijd (denk meer dan een jaar) elke nacht alcohol gedronken (meestal bier omdat dat gewoon het goedkoopst was) en in meer dan een jaar tijd had ik geen last van gewenning (ik stopte cold-turkey maar alle klachten waren psychisch, geen trillen of zelfs behoefte aan specifiek alcohol).
Met wiet had ik ook nooit gewenning en met alprazolam dus ook niet. Met alcohol weet ik niet zeker, maar de toegenomen gewenning die ik kon opmerken, kan ook heel makkelijk verklaard worden met andere zaken, zoals toegenomen gewicht (daardoor heb je meer alcohol nodig voor hetzelfde roesje) of medicatiegebruik (ivm lever).
Ik weet niet of die dingen met elkaar gelinkt zijn. Niet dat ik hier de hele tijd over zit te malen (het wel of niet weten verandert toch niets) maar ik vind het wel leuk om alles op z'n plekje te zetten. Dan kan ik het laten rusten en weer nieuwe dingen aangaan (nieuwe uitdagingen etc, mijn nieuwsgierigheid naar dingen weten en ze ook begrijpen is best wel eindeloos en grenzeloos. Hoofdzaak is dat het me boeit).
pi_158098352
Iets anders: Ik merk dat ik momenteel minder productief ben of zo. Ik ben een stuk moeilijker te bewegen om dingen aan te pakken en uiteindelijk doe ik wel de dingen die moeten gebeuren, maar in een (soms veel) lager tempo doe dan ik bijvoorbeeld afgelopen zomer deed (ik kan niet vaststellen dat dit ook daadwerkelijk met de zomer of winter te maken heeft, het kan in principe ook nog toeval zijn). Mijn stemming is niet veel minder (denk zelf dat dat meer te maken heeft met de dingen die me bezig houden dan met het seizoen) maar het is alsof ik een stuk luier ben (luier...niet zo'n kakding dus. Wat kan taal soms belemmerend zijn, maar dat terzijde).

Wist het al langer, in de zomers barst ik gewoonlijk zowat van de energie en in de winters kak ik weer in. Overigens zie ik mijn "zomerfase" totaal niet als probleem, dus dat laat ik liever zo :P

..maar zijn er misschien mensen die tips kunnen geven over wat eraan te doen is of die me meer kunnen vertellen dan een standaard-riedeltje over winterdepressie en zo? :P
pi_158100291
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 december 2015 03:16 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Wel met truffels (thee getrokken), maar merkte er bar weinig van. Wat tintelingen in m'n lichaam en dat was het. :') Ja, I know. Maar ben nu op een leeftijd dat ik toch wel wil experimenteren. :P Vandaar de twijfel. Wil het toch tactisch kunnen aankaarten bij mijn pillendokter de volgende keer. :@

Van wiet ga ik juist heel veel denken. Moet eens de volgende keer een kladblok erbij houden. Mijn lichaam wordt er rustig van, maar m'n hoofd niet zo. Maar ik doe het echt eens in de twee maanden. Dus niet zo vaak als jij. :P

En merk nog geen drol van Wellbutrin. _O- Misschien op de eerste dag dat spetterpoep, maar had ook aan de grote kom Brinta kunnen liggen. :') Ik merk sowieso weinig van medicatie: van Lexapro ook weinig. Tenzij ik het twee dagen vergeet, dan ben ik heel gedesoriënteerd. Hoe is die beleving van dat spacemoment? Dan weet ik waar ik op moet letten. :P
Nou bij mij zijn de paddo's dus compleet verkeerd gegaan. 15 jaar geleden hoor
Wij deden het met 20 man tegelijk, waarvan 15 man het leuk hadden en de andere 5 compleet doordraaide. Statistisch gezien bleek van die 5 man er 4, jaren later, psyschische probleem te hebben. Van die andere 15 maar 1.

Mijn mening is daarom ook, gebruik van deze middelen kan ervoor zorgen dat de inhoud van je hoofd helemaal uitvergroot wordt en dat kan behoorlijk angstig zijn als je er aanleg voor hebt.

Dit in een combinatie met de Welbutrin, die bij mij ook een ravage in mijn hoofd aanbracht na 5 weken, zou ik echt te bizar vinden en absoluut afraden.

Maar dat is mijn ervaring met beide middelen apart, neem het mee in je beslissing.

Nou ik kreeg last van de-realisatie en het leek of heel mijn hoofd vol met zware watten zat, vooral s'morgens viel dat hoofd naar achter en voelde het net of dat hoofd niet erbij hoorde haha
Hell To The Liars
pi_158103379
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 december 2015 03:16 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Wel met truffels (thee getrokken), maar merkte er bar weinig van. Wat tintelingen in m'n lichaam en dat was het. :') Ja, I know. Maar ben nu op een leeftijd dat ik toch wel wil experimenteren. :P Vandaar de twijfel. Wil het toch tactisch kunnen aankaarten bij mijn pillendokter de volgende keer. :@

Van wiet ga ik juist heel veel denken. Moet eens de volgende keer een kladblok erbij houden. Mijn lichaam wordt er rustig van, maar m'n hoofd niet zo. Maar ik doe het echt eens in de twee maanden. Dus niet zo vaak als jij. :P

En merk nog geen drol van Wellbutrin. _O- Misschien op de eerste dag dat spetterpoep, maar had ook aan de grote kom Brinta kunnen liggen. :') Ik merk sowieso weinig van medicatie: van Lexapro ook weinig. Tenzij ik het twee dagen vergeet, dan ben ik heel gedesoriënteerd. Hoe is die beleving van dat spacemoment? Dan weet ik waar ik op moet letten. :P
Doe het niet. Het ging al niet goed met me en ik heb in een yolo bui die dingen opgewreten. Het maakt je kapot als je niet sterk genoeg in je schoenen staat, en wat ik daarmee bedoel merk je pas op het moment dat je slecht gaat en dan is het te laat. P
pi_158103568
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:06 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Doe het niet. Het ging al niet goed met me en ik heb in een yolo bui die dingen opgewreten. Het maakt je kapot als je niet sterk genoeg in je schoenen staat, en wat ik daarmee bedoel merk je pas op het moment dat je slecht gaat en dan is het te laat. P
+1

en vergeet niet, zo'n trip duurt ook geen uurtje he.
Kan best een halve dag/ nacht duren.
Hell To The Liars
pi_158103623
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:14 schreef Droopie het volgende:

[..]

+1

en vergeet niet, zo'n trip duurt ook geen uurtje he.
Kan best een halve dag/ nacht duren.
Ik heb 8 uur slecht liggen gaan op die dingen. Ik ben stuk.
  dinsdag 8 december 2015 @ 13:50:30 #219
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158104408
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 04:20 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Mij maakt het labeltje dus niet uit. Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die een paniekaanval als geweldig ervaren, dus dat snap ik wel ja! :D :P

Vooral mezelf niet overbelasten, mezelf sparen en niet teveel van mezelf vragen, niet steeds verder over die grens heen gaan "omdat anderen dat ook doen en iedereen dat normaal lijkt te vinden dus moet ik dat ook kunnen" en een beetje dat dus. En mezelf ook dingen gunnen, ook al loop ik eigenlijk achter met dingen die ik nog moet doen.

[..]

Waarom mag je geen alcohol?

Ik heb weleens geëxperimenteerd met paddo's, maar merkte eigenlijk vrijwel niets (ik had net zo goed een bak goeie thee kunnen drinken, is nog lekkerder ook :P ). Misschien dat ik te weinig had genomen, maar misschien ben ik gewoon niet zo gevoelig voor hallucinogenen. Maar mijn lichaam is sowieso wel raar als het om dat soort stoffen gaat.

Heel klein beetje wiet en ik ben helemaal knetter _O-
Alcohol valt dan nog wel mee qua gevoeligheid, maar ik zat toevallig gisteravond terug te denken aan m'n tijd voordat ik op mezelf woonde. Ik heb een hele tijd (denk meer dan een jaar) elke nacht alcohol gedronken (meestal bier omdat dat gewoon het goedkoopst was) en in meer dan een jaar tijd had ik geen last van gewenning (ik stopte cold-turkey maar alle klachten waren psychisch, geen trillen of zelfs behoefte aan specifiek alcohol).
Met wiet had ik ook nooit gewenning en met alprazolam dus ook niet. Met alcohol weet ik niet zeker, maar de toegenomen gewenning die ik kon opmerken, kan ook heel makkelijk verklaard worden met andere zaken, zoals toegenomen gewicht (daardoor heb je meer alcohol nodig voor hetzelfde roesje) of medicatiegebruik (ivm lever).
Ik weet niet of die dingen met elkaar gelinkt zijn. Niet dat ik hier de hele tijd over zit te malen (het wel of niet weten verandert toch niets) maar ik vind het wel leuk om alles op z'n plekje te zetten. Dan kan ik het laten rusten en weer nieuwe dingen aangaan (nieuwe uitdagingen etc, mijn nieuwsgierigheid naar dingen weten en ze ook begrijpen is best wel eindeloos en grenzeloos. Hoofdzaak is dat het me boeit).
Okok, gezond leefpatroon dus. :) Duidelijk.

Alcohol geeft interacties met de huidige medicaties. :Y En volgens mij ben ik net als jij ook niet zo gevoelig voor al die hallucinogenen. Drink je nu nog met regelmaat alcohol dan? Wel raar dat je niet gewend raakt aan wiet, je gebruikt het best veel namelijk. :P

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:40 schreef Droopie het volgende:

[..]

Nou bij mij zijn de paddo's dus compleet verkeerd gegaan. 15 jaar geleden hoor
Wij deden het met 20 man tegelijk, waarvan 15 man het leuk hadden en de andere 5 compleet doordraaide. Statistisch gezien bleek van die 5 man er 4, jaren later, psyschische probleem te hebben. Van die andere 15 maar 1.

Mijn mening is daarom ook, gebruik van deze middelen kan ervoor zorgen dat de inhoud van je hoofd helemaal uitvergroot wordt en dat kan behoorlijk angstig zijn als je er aanleg voor hebt.

Dit in een combinatie met de Welbutrin, die bij mij ook een ravage in mijn hoofd aanbracht na 5 weken, zou ik echt te bizar vinden en absoluut afraden.

Maar dat is mijn ervaring met beide middelen apart, neem het mee in je beslissing.

Nou ik kreeg last van de-realisatie en het leek of heel mijn hoofd vol met zware watten zat, vooral s'morgens viel dat hoofd naar achter en voelde het net of dat hoofd niet erbij hoorde haha
Hmmm, m'n psychiater heeft er geen problemen mee als ik af en toe een joint rook, maar nu ik jou hoor over paddo's, ga ik wel twijfelen of ik dat nog eens moet doen. :P Zeker nu ik nog de effecten van Wellbutrin nog niet heb ervaren. Wow, klinkt wel heftig. :o Was dat echt van de een op de andere dag?

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:06 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Doe het niet. Het ging al niet goed met me en ik heb in een yolo bui die dingen opgewreten. Het maakt je kapot als je niet sterk genoeg in je schoenen staat, en wat ik daarmee bedoel merk je pas op het moment dat je slecht gaat en dan is het te laat. P
Ik snap wat je bedoelt. :P Van spacecake werd ik weken later ook eventjes depressief. Ze drempel wordt lager, zeg maar.
pi_158104577
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:50 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Okok, gezond leefpatroon dus. :) Duidelijk.

Alcohol geeft interacties met de huidige medicaties. :Y En volgens mij ben ik net als jij ook niet zo gevoelig voor al die hallucinogenen. Drink je nu nog met regelmaat alcohol dan? Wel raar dat je niet gewend raakt aan wiet, je gebruikt het best veel namelijk. :P
Klopt, zowel psychisch alsook lichamelijk (lever o.a.). Ik probeer zo min mogelijk te mengen, maar moet eerlijk zeggen dat zolang ik beide stoffen heel goed ken, het mengen me ook wel redelijk afgaat (stronken zijn :P ), maar qua medicatie meng ik echt zo min mogelijk tenzij ik weet dat het geen of nauwelijks kwaad kan (bijvoorbeeld ritalin met alcohol, levert mij nooit extra problemen op, maar echt helpen doet het dan ook niet dus gewoonlijk spaar ik me dan gewoon een pilletje uit :P ).
pi_158104649
Ik zie het op m'n werk zeer regelmatig verkeerd gaan, middelengebruik naast medicatie. Ook zonder medicatiegebruik gaat het mis. Echt; bespaar je de (mogelijke) ellende.

Ergens vind ik dit ook niet het topic om over drugs te praten, zéker niet om het te "verheerlijken".
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_158104730
quote:
13s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:59 schreef minthy het volgende:
Ik zie het op m'n werk zeer regelmatig verkeerd gaan, middelengebruik naast medicatie. Ook zonder medicatiegebruik gaat het mis. Echt; bespaar je de (mogelijke) ellende.

Ergens vind ik dit ook niet het topic om over drugs te praten, zéker niet om het te "verheerlijken".
Het heeft echt wel een verbinding Minthy (zeker als het om alcohol gaat en dat is ook een drug) en dat verheerlijken is echt wel overdreven. Ik snap je punt wel en ben 't ook met je eens dat dit geen drugstopic zou moeten mogen worden, maar "verheerlijken" is echt een (schromelijk) overdreven term voor wat hier nu gaande is hoor.
pi_158104758
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:03 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Het heeft echt wel een verbinding Minthy (zeker als het om alcohol gaat en dat is ook een drug) en dat verheerlijken is echt wel overdreven. Ik snap je punt wel en ben 't ook met je eens dat dit geen drugstopic zou moeten mogen worden, maar "verheerlijken" is echt een (schromelijk) overdreven term voor wat hier nu gaande is hoor.
Vandaar de aanhalingstekens.
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_158104813
Ik mag hier wel officieel mee gaan posten geloof ik. Heb net m'n psycholoog gesproken, die bang is dat ik depressiever ben dan ik toe wil geven en zich zorgen maakt om m'n gewicht. Ze gaat me doorverwijzen naar een tweedelijns psycholoog voor een intensiever traject en raad me aan om antidepressiva te proberen.
pi_158104856
Good luck Frip.
pi_158104995
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:07 schreef Fripsel het volgende:
Ik mag hier wel officieel mee gaan posten geloof ik. Heb net m'n psycholoog gesproken, die bang is dat ik depressiever ben dan ik toe wil geven en zich zorgen maakt om m'n gewicht. Ze gaat me doorverwijzen naar een tweedelijns psycholoog voor een intensiever traject en raad me aan om antidepressiva te proberen.
Oké, das gewoon niet echt tof nieuws, maar wel goed dat er wat voor je in de pijplijn zit.

Wel apart trouwens dat je zo snel al aan de AD geholpen wordt (ik dacht dat de effectiviteit van AD's ietswat beperkt waren?), of is dat al (uitgebreider) besproken met je doorverwijzer?
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:05 schreef minthy het volgende:

[..]

Vandaar de aanhalingstekens.
Nogmaals, het verheerlijken (of iets in de richting daarvan) vindt denk ik niemand hier kunnen (tenminste, niet iemand die serieus wil meeposten), maar drugsgebruik en angsten/depressies zijn nou eenmaal iets waar best wel veel link tussen zit, dus op zich heb ik er geen moeite mee als dat ook eens een keertje voorbij komt.
pi_158105022
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:17 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Oké, das gewoon niet echt tof nieuws, maar wel goed dat er wat voor je in de pijplijn zit.

Wel apart trouwens dat je zo snel al aan de AD geholpen wordt (ik dacht dat de effectiviteit van AD's ietswat beperkt waren?), of is dat al (uitgebreider) besproken met je doorverwijzer?

[..]

Nogmaals, het verheerlijken (of iets in de richting daarvan) vindt denk ik niemand hier kunnen (tenminste, niet iemand die serieus wil meeposten), maar drugsgebruik en angsten/depressies zijn nou eenmaal iets waar best wel veel link tussen zit, dus op zich heb ik er geen moeite mee als dat ook eens een keertje voorbij komt.
Je punt was al duidelijk ;)
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_158105044
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:07 schreef Fripsel het volgende:
Ik mag hier wel officieel mee gaan posten geloof ik. Heb net m'n psycholoog gesproken, die bang is dat ik depressiever ben dan ik toe wil geven en zich zorgen maakt om m'n gewicht. Ze gaat me doorverwijzen naar een tweedelijns psycholoog voor een intensiever traject en raad me aan om antidepressiva te proberen.
Sterkte! En vooral meeposten hier, dat heeft voor mij in ieder geval erg goed geholpen :)
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_158105079
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:18 schreef minthy het volgende:

[..]

Je punt was al duidelijk ;)
Je reageerde alleen op de aanhalingstekens en niet op de rest, dacht dat het niet aangekomen was of zo :P
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:19 schreef minthy het volgende:

[..]

Sterkte! En vooral meeposten hier, dat heeft voor mij in ieder geval erg goed geholpen :)
Ja, je was ineens maaaaaandenlang MIA :D :P
pi_158105113
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:17 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Oké, das gewoon niet echt tof nieuws, maar wel goed dat er wat voor je in de pijplijn zit.

Wel apart trouwens dat je zo snel al aan de AD geholpen wordt (ik dacht dat de effectiviteit van AD's ietswat beperkt waren?), of is dat al (uitgebreider) besproken met je doorverwijzer?

[..]

Nogmaals, het verheerlijken (of iets in de richting daarvan) vindt denk ik niemand hier kunnen (tenminste, niet iemand die serieus wil meeposten), maar drugsgebruik en angsten/depressies zijn nou eenmaal iets waar best wel veel link tussen zit, dus op zich heb ik er geen moeite mee als dat ook eens een keertje voorbij komt.
Daar gaat wel iets meer aan vooraf, eerst een revalidatietraject vanwege fibromyalgie. Gestopt met werk, school, intensieve fysiotherapie gevolgd met psychische begeleiding. Pijnmedicatie uitproberen, slaappillen, eerste lijns psycholoog. Tegenslag na tegenslag en wat ik fysiek heb proberen te winnen is me psychisch nog harder afgepakt lijkt het wel.
pi_158105169
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:22 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Daar gaat wel iets meer aan vooraf, eerst een revalidatietraject vanwege fibromyalgie. Gestopt met werk, school, intensieve fysiotherapie gevolgd met psychische begeleiding. Pijnmedicatie uitproberen, slaappillen, eerste lijns psycholoog. Tegenslag na tegenslag en wat ik fysiek heb proberen te winnen is me psychisch nog harder afgepakt lijkt het wel.
k, wist niet dat er al zoveel gespeeld had -O-
pi_158105216
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:24 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

k, wist niet dat er al zoveel gespeeld had -O-
En dan heb ik heel het psychische traject van m'n andere helft en de zorger zijn daarin nog niet meegenomen ;( Ik heb me stuk laten maken.
pi_158105270
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:26 schreef Fripsel het volgende:

[..]

En dan heb ik heel het psychische traject van m'n andere helft en de zorger zijn daarin nog niet meegenomen ;( Ik heb me stuk laten maken.
Hoe gaat die relatie nu? Want iemand zo dicht in je nabijheid hebben die zoveel energie opslokt, dat kan bijna geen goede uitwerking hebben voor jou op lange termijn.
pi_158105294
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:28 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Hoe gaat die relatie nu? Want iemand zo dicht in je nabijheid hebben die zoveel energie opslokt, dat kan bijna geen goede uitwerking hebben voor jou op lange termijn.
We wonen samen. Up and down, we proberen. :)
pi_158105309
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:29 schreef Fripsel het volgende:

[..]

We wonen samen. Up and down, we proberen. :)
Succes :)
  dinsdag 8 december 2015 @ 14:54:10 #236
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158105927
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:56 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Klopt, zowel psychisch alsook lichamelijk (lever o.a.). Ik probeer zo min mogelijk te mengen, maar moet eerlijk zeggen dat zolang ik beide stoffen heel goed ken, het mengen me ook wel redelijk afgaat (stronken zijn :P ), maar qua medicatie meng ik echt zo min mogelijk tenzij ik weet dat het geen of nauwelijks kwaad kan (bijvoorbeeld ritalin met alcohol, levert mij nooit extra problemen op, maar echt helpen doet het dan ook niet dus gewoonlijk spaar ik me dan gewoon een pilletje uit :P ).
Helder. :D

quote:
13s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:59 schreef minthy het volgende:
Ik zie het op m'n werk zeer regelmatig verkeerd gaan, middelengebruik naast medicatie. Ook zonder medicatiegebruik gaat het mis. Echt; bespaar je de (mogelijke) ellende.

Ergens vind ik dit ook niet het topic om over drugs te praten, zéker niet om het te "verheerlijken".
Sorry. ;( Het is alleen dat het een deel van m'n nieuwsgierige leeftijdsfase is, maar zal erover ophouden dan.
  dinsdag 8 december 2015 @ 14:54:34 #237
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158105939
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:07 schreef Fripsel het volgende:
Ik mag hier wel officieel mee gaan posten geloof ik. Heb net m'n psycholoog gesproken, die bang is dat ik depressiever ben dan ik toe wil geven en zich zorgen maakt om m'n gewicht. Ze gaat me doorverwijzen naar een tweedelijns psycholoog voor een intensiever traject en raad me aan om antidepressiva te proberen.
Je woont toch in Rotterdam? Blijf uit de buurt van PsyQ. :r
  dinsdag 8 december 2015 @ 14:56:07 #238
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158105991
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:19 schreef minthy het volgende:

[..]

Sterkte! En vooral meeposten hier, dat heeft voor mij in ieder geval erg goed geholpen :)
Mij niet eerlijk gezegd. :@ Op de een of andere manier werd ik hier steeds aan de negativiteit herinnerd, maar dat zal wel voor iedereen anders zijn. Ik kom hier vooral voor vragen over medicatie.
pi_158106051
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:50 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Okok, gezond leefpatroon dus. :) Duidelijk.

Alcohol geeft interacties met de huidige medicaties. :Y En volgens mij ben ik net als jij ook niet zo gevoelig voor al die hallucinogenen. Drink je nu nog met regelmaat alcohol dan? Wel raar dat je niet gewend raakt aan wiet, je gebruikt het best veel namelijk. :P

[..]

Hmmm, m'n psychiater heeft er geen problemen mee als ik af en toe een joint rook, maar nu ik jou hoor over paddo's, ga ik wel twijfelen of ik dat nog eens moet doen. :P Zeker nu ik nog de effecten van Wellbutrin nog niet heb ervaren. Wow, klinkt wel heftig. :o Was dat echt van de een op de andere dag?

[..]


Ja ik begon er op een vrijdag mee en 11 dagen later wereld ik wakker alsof ik nog lag na te spacen na een nachtje aan de drugs.
Duurde 3 dagen, maar alleen in de ochtenden.

Nu heb ik wel discussie gehad met magnetronkoffie gehad over Welbutrin.
Onze conclusie was dat mijn klachten te mild waren voor zo'n heftig middel :)

Stevig punt van kritiek van mij (maar wel goed bedoeld)

Hoe kan je zo makkelijk praten over paddo's en zo slecht geinformeerd zijn hierover.

Ongeinformeerde mensen (ggz of niet) worden de slachtoffers/ toeristen die uit ramen springen en het nieuws halen doordat ze paranoide worden door verkeerd drugsgebruik.

Paddo's vergroten alles in je hoofd en helaas heb je zelf geen keuze of hij de leuke of slechte gedeelten kiest.

Een voordeel, mocht de Welbutrin je dat watten hoofd gevoel geven is dat iig geen reden voor jou om er mee te stoppen :p
Voor grote groepen, wat ik begreep, is dat het moment dat ze ermee stoppen.

Rook je trouwens?? Hoe smaken je sigaretten haha
Hell To The Liars
pi_158106067
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:54 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Je woont toch in Rotterdam? Blijf uit de buurt van PsyQ. :r
PsyQ Spijkenisse vond ik prettig.
Hell To The Liars
pi_158106186
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:54 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Je woont toch in Rotterdam? Blijf uit de buurt van PsyQ. :r
Nee ik ben een Brabander :)
  dinsdag 8 december 2015 @ 15:06:10 #242
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158106244
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:57 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ja ik begon er op een vrijdag mee en 11 dagen later wereld ik wakker alsof ik nog lag na te spacen na een nachtje aan de drugs.
Duurde 3 dagen, maar alleen in de ochtenden.

Nu heb ik wel discussie gehad met magnetronkoffie gehad over Welbutrin.
Onze conclusie was dat mijn klachten te mild waren voor zo'n heftig middel :)

Stevig punt van kritiek van mij (maar wel goed bedoeld)

Hoe kan je zo makkelijk praten over paddo's en zo slecht geinformeerd zijn hierover.

Ongeinformeerde mensen (ggz of niet) worden de slachtoffers/ toeristen die uit ramen springen en het nieuws halen doordat ze paranoide worden door verkeerd drugsgebruik.

Paddo's vergroten alles in je hoofd en helaas heb je zelf geen keuze of hij de leuke of slechte gedeelten kiest.

Een voordeel, mocht de Welbutrin je dat watten hoofd gevoel geven is dat iig geen reden voor jou om er mee te stoppen :p
Voor grote groepen, wat ik begreep, is dat het moment dat ze ermee stoppen.

Rook je trouwens?? Hoe smaken je sigaretten haha
Apart dat het niet geleidelijk gebeurde. Maar zal volgende week eens opletten. Vooralsnog merk ik helemaal niks. Hoe hoog was je dosering? En nam je de XR-versie (geleidelijke afgifte)? Nou, ik heb me wel ingelezen over truffels hoor. :) Laatste keer dat ik het gebruikte, was ook in een goede en chille setting. Dat ik er niks van merkte, is een ander verhaal. Juist die ongevoeligheid van mij, drijft die nieuwsgierigheid. Maar goed, denk dat het op dit punt wel duidelijk is. Zal het eens aan mijn psychiater vragen hoe hij dit ziet. Hij erkende ook dat hij wel begreep dat ik in een nieuwsgierige fase zit. En waarom zette je niet door met Wellbutrin dan? :o Nee, ik rook niet. :P
  dinsdag 8 december 2015 @ 15:07:09 #243
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158106271
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:58 schreef Droopie het volgende:

[..]

PsyQ Spijkenisse vond ik prettig.
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:03 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Nee ik ben een Brabander :)
Dan haal ik je door de war met een andere user. :) PsyQ vind ik veel te bedrijfsmatig. Gevalletje zo snel mogelijk wachtlijsten wegwerken. Vet onpersoonlijk daar.
pi_158106423
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ja, je was ineens maaaaaandenlang MIA :D :P
Klopt! :D
Het ging (én gaat) hartstikke goed hier. Veel te druk om veel op het forum te posten.
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:54 schreef Gary_Oak het volgende:

Sorry. ;( Het is alleen dat het een deel van m'n nieuwsgierige leeftijdsfase is, maar zal erover ophouden dan.
Het was niet specifiek naar een persoon gericht, meer algemeen :P
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 14:57 schreef Droopie het volgende:

Rook je trouwens?? Hoe smaken je sigaretten haha
Ik was, zonder er actief mee bezig te zijn, bijna van het roken af na een week of 5. Dat was een vage gewaarwording :D
In de avond jezelf afvragen "had ik nou al gerookt vandaag?!" :')
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
pi_158106460
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:07 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]


[..]

Dan haal ik je door de war met een andere user. :) PsyQ vind ik veel te bedrijfsmatig. Gevalletje zo snel mogelijk wachtlijsten wegwerken. Vet onpersoonlijk daar.
Dat klopt in theorie wel, maar toen ik in afwachting was van vervolgbehandeling ergens anders hebben ze me toch een wekelijks praatje gegeven ondanks dat mijn budget op was
Hell To The Liars
pi_158106545
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:06 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Apart dat het niet geleidelijk gebeurde. Maar zal volgende week eens opletten. Vooralsnog merk ik helemaal niks. Hoe hoog was je dosering? En nam je de XR-versie (geleidelijke afgifte)? Nou, ik heb me wel ingelezen over truffels hoor. :) Laatste keer dat ik het gebruikte, was ook in een goede en chille setting. Dat ik er niks van merkte, is een ander verhaal. Juist die ongevoeligheid van mij, drijft die nieuwsgierigheid. Maar goed, denk dat het op dit punt wel duidelijk is. Zal het eens aan mijn psychiater vragen hoe hij dit ziet. Hij erkende ook dat hij wel begreep dat ik in een nieuwsgierige fase zit. En waarom zette je niet door met Wellbutrin dan? :o Nee, ik rook niet. :P
Hey, ik snap best dat je nieuwsgierig bent en zo, maar als je ook al medicatie neemt, dan kan je de paddo's beter even laten staan :)

En ik snap best dat het af en toe wel oké is om ook over drugs te praten, maar Minthy heeft gelijk, het is niet de bedoeling dat dit een soort alternatieve drugs-ervaringentopic voor depressieven wordt.

Even voor de toekomst :)
pi_158106605
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:06 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Apart dat het niet geleidelijk gebeurde. Maar zal volgende week eens opletten. Vooralsnog merk ik helemaal niks. Hoe hoog was je dosering? En nam je de XR-versie (geleidelijke afgifte)? Nou, ik heb me wel ingelezen over truffels hoor. :) Laatste keer dat ik het gebruikte, was ook in een goede en chille setting. Dat ik er niks van merkte, is een ander verhaal. Juist die ongevoeligheid van mij, drijft die nieuwsgierigheid. Maar goed, denk dat het op dit punt wel duidelijk is. Zal het eens aan mijn psychiater vragen hoe hij dit ziet. Hij erkende ook dat hij wel begreep dat ik in een nieuwsgierige fase zit. En waarom zette je niet door met Wellbutrin dan? :o Nee, ik rook niet. :P
Ja ik had die XR 300mg volgens mij
Nou na een week zat ik te roken en kreeg ik er geen voldoening meer van. Geen genot, alleen maar roken zonder gevoel of 'kick' van.
Dus het dopamine of beloningsgevoel was compleet afwezig.

Na 5 weken werd ik heel, heel erg depressief ervan. Dat heeft mij heel, heel erg laten schrikken.
Daarom weet ik nu heel goed wat het is om depressief te zijn en prijs ik mij gelukkig dat ik alleen maar somber ben.

Maar zoals gezegd, waarschijnlijk deed het middel de kwaal alleen maar verergeren. Mijn hoofd heeft meer nut aan fine-tuning ipv complete renovatie ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Droopie op 08-12-2015 15:30:49 ]
Hell To The Liars
pi_158110712
Mijn psycholoog was toenstraks allemaal vragen aan het stellen, en nu zit ik een beetje online te lezen etc. En nu krijg ik het idee dat ze bang is dat ik manisch ben, en ik word er zelf ook een beetje bang van :'(
pi_158111775
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 18:32 schreef Fripsel het volgende:
Mijn psycholoog was toenstraks allemaal vragen aan het stellen, en nu zit ik een beetje online te lezen etc. En nu krijg ik het idee dat ze bang is dat ik manisch ben, en ik word er zelf ook een beetje bang van :'(
Wat zit je te lezen dan?
En waarom word je zo bang?
En niet teveel lezen, dat werkt gewoonlijk niet zo super voor je stemming en zo, probeer kalm te blijven. Op dit moment is er toch niet zoveel wat je eraan kunt veranderen.

Beter wacht je je gesprek af, maar je zou eventueel alvast wat dingen kunnen opschrijven? Maar je hebt zelf ook aangegeven dat je al langer bezig bent, dus soortgelijks zal je vast wel vaker voorgeschoteld hebben gekregen.
pi_158115176
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:13 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Wat zit je te lezen dan?
En waarom word je zo bang?
En niet teveel lezen, dat werkt gewoonlijk niet zo super voor je stemming en zo, probeer kalm te blijven. Op dit moment is er toch niet zoveel wat je eraan kunt veranderen.

Beter wacht je je gesprek af, maar je zou eventueel alvast wat dingen kunnen opschrijven? Maar je hebt zelf ook aangegeven dat je al langer bezig bent, dus soortgelijks zal je vast wel vaker voorgeschoteld hebben gekregen.
Ik zou niet weten hoe ik zoiets moet accepteren -O-
  dinsdag 8 december 2015 @ 21:00:14 #251
47102 Elvi
miemkwien
pi_158115404
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 18:32 schreef Fripsel het volgende:
Mijn psycholoog was toenstraks allemaal vragen aan het stellen, en nu zit ik een beetje online te lezen etc. En nu krijg ik het idee dat ze bang is dat ik manisch ben, en ik word er zelf ook een beetje bang van :'(
Als je manisch bent dan heb je zelf niet door dat je manisch bent :P Ze vragen gewoon veel en soms heb je wel door waar ze naartoe willen "hoor je stemmen van mensen die niet fysiek in de ruimte zijn?" Ehm ja maar dan heb ik mn headset op :')
  dinsdag 8 december 2015 @ 21:11:45 #252
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158115878
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:17 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Hey, ik snap best dat je nieuwsgierig bent en zo, maar als je ook al medicatie neemt, dan kan je de paddo's beter even laten staan :)

En ik snap best dat het af en toe wel oké is om ook over drugs te praten, maar Minthy heeft gelijk, het is niet de bedoeling dat dit een soort alternatieve drugs-ervaringentopic voor depressieven wordt.

Even voor de toekomst :)
Ach, anders DM ik jou wel, ouwe junk! :D

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:21 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ja ik had die XR 300mg volgens mij
Nou na een week zat ik te roken en kreeg ik er geen voldoening meer van. Geen genot, alleen maar roken zonder gevoel of 'kick' van.
Dus het dopamine of beloningsgevoel was compleet afwezig.

Na 5 weken werd ik heel, heel erg depressief ervan. Dat heeft mij heel, heel erg laten schrikken.
Daarom weet ik nu heel goed wat het is om depressief te zijn en prijs ik mij gelukkig dat ik alleen maar somber ben.

Maar zoals gezegd, waarschijnlijk deed het middel de kwaal alleen maar verergeren. Mijn hoofd heeft meer nut aan fine-tuning ipv complete renovatie ;)
Ok, ik zit nog op 15o mg, dus denk niet dat het zo heftig gaat worden. Wel raar dat je geen dopaminegevoel meer had, aangezien het juist de bedoeling dat je er meer van gaat hebben. 8)7
  dinsdag 8 december 2015 @ 21:12:54 #253
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158115924
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 18:32 schreef Fripsel het volgende:
Mijn psycholoog was toenstraks allemaal vragen aan het stellen, en nu zit ik een beetje online te lezen etc. En nu krijg ik het idee dat ze bang is dat ik manisch ben, en ik word er zelf ook een beetje bang van :'(
Als het zo is, dan zal het zo zijn. Maar zelfdiagnoses op internet zijn sowieso geen aanraders. :P
  dinsdag 8 december 2015 @ 21:35:06 #254
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158116804
quote:
10s.gif Op maandag 7 december 2015 22:42 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ah, ok. :) Dat van afgelopen nacht was de derde keer in vier maanden. Daarvoor nog nooit gehad. Hoop niet dat het terugkomt en ik ook nog eens een paniekstoornis ontwikkel. :') Zat vandaag ook zenuwachtig bij college. Wat doe jij om de kans op herhaling te voorkomen?

Hahaha, klinkt heel herkenbaar! :D Ik zie het ook als een biertje, niet iets om m'n angsten of emoties mee weg te stoppen. Gelukkig heeft m'n psychiater er ook geen problemen mee, zolang het maar met mate is. Dus hoogstens elke week een joint. En de laatste was in augustus. :P Alcohol mag ik niet, dat mis ik wel een beetje. ;( Ben wel benieuwd of ik truffels, salvia, DMT, LSD etc. mag gebruiken. Maar durf dat niet te vragen. :@ Wil niet de indruk wekken dat ik een junk ben die z'n behandeling niet serieus neemt. _O-
Snap ik en herken ik :D
Van LSD weet ik dat het aan serotoninereceptoren bindt, daarom is het niet verstandig om het te gebruiken als je een antidepressivum gebruikt want dan kun je een serotonine-overdosis krijgen. Het leuke is dat het ooit als therapie bij depressie is gebruikt/getest, net als MDMA. En volgens mij ook een positief effect had. Hierbij stel ik me beschikbaar voor psychiaters die daarmee experimenteren :P Gratis, begeleid, veilig drugsgebruik *O*
En ik heb een oom die beweert dat cocaïne hem van zijn depressie heeft genezen. Ik was nooit geïnteresseerd in pepmiddelen totdat hij me dat vertelde.
Verder is het gewoon niet verstandig om drugs te gebruiken als je niet goed in je vel zit omdat dan de kans groter is dat het misgaat (denk ik, omdat het je gevoelens versterkt).

Toch ben ik ook geïnteresseerd in drugs, ondanks en dankzij alles wat ik erover gelezen heb, vooral in LSD en paddo's. Wel met tripsitter (ik heb een vriendin die dat wil zijn) en op een veilige locatie.
Van wiet merk ik nooit wat (op 1 nare ervaring na), verder niets geprobeerd. Het is er nooit van gekomen omdat ik heel brave vrienden heb en ik niet uitga en zo.
Why are you wearing that stupid man suit?
  dinsdag 8 december 2015 @ 23:21:18 #255
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158120634
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 21:35 schreef kuolema het volgende:

[..]

Snap ik en herken ik :D
Van LSD weet ik dat het aan serotoninereceptoren bindt, daarom is het niet verstandig om het te gebruiken als je een antidepressivum gebruikt want dan kun je een serotonine-overdosis krijgen. Het leuke is dat het ooit als therapie bij depressie is gebruikt/getest, net als MDMA. En volgens mij ook een positief effect had. Hierbij stel ik me beschikbaar voor psychiaters die daarmee experimenteren :P Gratis, begeleid, veilig drugsgebruik *O*
En ik heb een oom die beweert dat cocaïne hem van zijn depressie heeft genezen. Ik was nooit geïnteresseerd in pepmiddelen totdat hij me dat vertelde.
Verder is het gewoon niet verstandig om drugs te gebruiken als je niet goed in je vel zit omdat dan de kans groter is dat het misgaat (denk ik, omdat het je gevoelens versterkt).

Toch ben ik ook geïnteresseerd in drugs, ondanks en dankzij alles wat ik erover gelezen heb, vooral in LSD en paddo's. Wel met tripsitter (ik heb een vriendin die dat wil zijn) en op een veilige locatie.
Van wiet merk ik nooit wat (op 1 nare ervaring na), verder niets geprobeerd. Het is er nooit van gekomen omdat ik heel brave vrienden heb en ik niet uitga en zo.
Ja, heb je helemaal gelijk in. :) Ik heb het ook alleen gebruikt met vrienden in de buurt én als ik me goed voelde op dat moment. Het is bij mij dan ook nooit misgegaan. :D Ze weten ook dat ze niet hoeven te pushen als ik er geen behoefte aan heb. Dus wat betreft ga ik er moet beleid mee om. Hey, als je het ooit wil proberen, wil ik wel met je mee. :P

Hoe staat het met de verhuizing eigenlijk? :)
pi_158121687
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 december 2015 21:11 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ach, anders DM ik jou wel, ouwe junk! :D

[..]

Ok, ik zit nog op 15o mg, dus denk niet dat het zo heftig gaat worden. Wel raar dat je geen dopaminegevoel meer had, aangezien het juist de bedoeling dat je er meer van gaat hebben. 8)7
Oja ik had 2x 150mg per dag

Kijk maar bij apotheek.nl
En gaat volgens mij niet dat er meer dopamine afgegeven gaat worden, maar dat de pieken en dalen minder worden.

Ik heb ook verhalen gelezen over experiment met iedere dag klein beetje mdma onder medisch toezicht.
Klinkt leuk, maar op het einde kan dat nooit goed zijn voor je ego.

Leg jij maar uit aan de gemiddelde werkgever/ familielid wat het verschil is tussen een dagelijkse portie methadon of mdma ophalen.

Misschien is het een idee om een ander topic hierover te openen.

Straks gaan er nog mensen uit wanhoop naar de plaatselijke dealer om zelf uit hun depressie te komen.
Hell To The Liars
  woensdag 9 december 2015 @ 00:16:59 #257
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158121713
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 00:14 schreef Droopie het volgende:

[..]

Oja ik had 2x 150mg per dag

Kijk maar bij apotheek.nl
En gaat volgens mij niet dat er meer dopamine afgegeven gaat worden, maar dat de pieken en dalen minder worden.

Ik heb ook verhalen gelezen over experiment met iedere dag klein beetje mdma onder medisch toezicht.
Klinkt leuk, maar op het einde kan dat nooit goed zijn voor je ego.

Leg jij maar uit aan de gemiddelde werkgever/ familielid wat het verschil is tussen een dagelijkse portie methadon of mdma ophalen.

Misschien is het een idee om een ander topic hierover te openen.

Straks gaan er nog mensen uit wanhoop naar de plaatselijke dealer om zelf uit hun depressie te komen.
Laten we inderdaad ophouden. :@ Ik ga wel naar UVT met m'n drugsvragen. :P
  woensdag 9 december 2015 @ 00:31:53 #258
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158121853
Ik ben ongeveer een week geleden gestopt met de flurazepam en het gaat goed. Vandaag ook met de olanzapine gestopt, ik hoop zo dat ik gewoon kan slapen.
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 december 2015 23:21 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, heb je helemaal gelijk in. :) Ik heb het ook alleen gebruikt met vrienden in de buurt én als ik me goed voelde op dat moment. Het is bij mij dan ook nooit misgegaan. :D Ze weten ook dat ze niet hoeven te pushen als ik er geen behoefte aan heb. Dus wat betreft ga ik er moet beleid mee om. Hey, als je het ooit wil proberen, wil ik wel met je mee. :P

Hoe staat het met de verhuizing eigenlijk? :)
Deal!
Die keer dat het fout ging bij mij was bij mijn oom en tante, ik weet nu dat dat dus niet de juiste plek en personen waren. Ik voelde me al niet vrij genoeg om aan te kunnen geven dat het niet goed ging, ik probeerde het te verbergen - met succes- maar dat was echt heel zwaar.

Verhuizing is alweer 3 weken geleden, het voelt prettiger om hier te zijn :). Ik woon overigens nog thuis hoor, ben van mijn vader naar mijn moeder verhuisd dus niet zo bijzonder.
Ik ben nu ook bezig met een intake voor een woontraining en als dat doorgaat moet ik over een tijdje weer verhuizen. Maar eerst eens afwachten of ik word toegelaten. En er kan wel een jaar wachttijd overheen gaan.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158122155
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 00:31 schreef kuolema het volgende:
Ik ben ongeveer een week geleden gestopt met de flurazepam en het gaat goed. Vandaag ook met de olanzapine gestopt, ik hoop zo dat ik gewoon kan slapen.

[..]

Deal!
Die keer dat het fout ging bij mij was bij mijn oom en tante, ik weet nu dat dat dus niet de juiste plek en personen waren. Ik voelde me al niet vrij genoeg om aan te kunnen geven dat het niet goed ging, ik probeerde het te verbergen - met succes- maar dat was echt heel zwaar.

Verhuizing is alweer 3 weken geleden, het voelt prettiger om hier te zijn :). Ik woon overigens nog thuis hoor, ben van mijn vader naar mijn moeder verhuisd dus niet zo bijzonder.
Ik ben nu ook bezig met een intake voor een woontraining en als dat doorgaat moet ik over een tijdje weer verhuizen. Maar eerst eens afwachten of ik word toegelaten. En er kan wel een jaar wachttijd overheen gaan.
Ik duim voor je! ^O^

Paddo's merkte ik dan weer niks van, maar misschien was ik met doseren te conservatief. LSD nooit geprobeerd (kwam er niet van en die vriendin van mij is er wel bekend mee, maar had geen connecties meer omdat er moeilijk aan te komen was of zo), dus geen idee wat voor effect dat op me zou hebben.

En een jaar is best wel lang!
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 00:14 schreef Droopie het volgende:

[..]

Straks gaan er nog mensen uit wanhoop naar de plaatselijke dealer om zelf uit hun depressie te komen.
Heeft voor mij nooit gewerkt, zeker niet om uit de depressie te komen. Dat moest toch op een andere manier.
  woensdag 9 december 2015 @ 01:08:40 #260
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158122264
Niet iedereen weet de plaatselijke dealer te vinden natuurlijk :P
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158123981
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 01:08 schreef kuolema het volgende:
Niet iedereen weet de plaatselijke dealer te vinden natuurlijk :P
Ik zou t niet weten inderdaad, ik blijf verre van zelfmedicatie. Heb mensen bij de ggz zien binnenkomen op de crisisafdeling met een psychose door drugsgebruik.
pi_158124511
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 09:39 schreef zomie het volgende:

[..]

Ik zou t niet weten inderdaad, ik blijf verre van zelfmedicatie. Heb mensen bij de ggz zien binnenkomen op de crisisafdeling met een psychose door drugsgebruik.
Ik wil hier op dit moment ook niet dieper op ingaan, omdat dat m.i. een ander topic verdient.
Maar ik denk dat drugsgebruik wellicht ook een beetje inherent is aan de zwaardere psychische problematiek die vaak vooraf gaat aan het krijgen (en houden) van depressie- en angstklachten.

Over de gehele linie ben ik van mening dat je met drugsgebruik zoveel mogelijk moet uitkijken, om wel meerdere goede redenen, en lukraak maar wat van dat spul tot je nemen kan vreselijke gevolgen hebben.

Zelf weet ik ondertussen wel wat ik doe, maar het is bij mij ook wel een paar keer misgegaan (meestal door spacecake maar met alcohol is het ook al eens misgegaan. En met blowen ook. Ik heb best wel wat geluk gehad, ook omdat een aantal keer ik de juiste mensen in mijn nabijheid had).

En het blijft altijd giswerk, want meestal geeft je nachtapotheker geen bijsluiter mee :P
  woensdag 9 december 2015 @ 11:36:25 #263
311209 Amnistia
Zolderautist
pi_158125620
Ben aan het afbouwen met venlafaxine... zit nu op 12.5 mg en dat was ooit 3x 37.5.
Ben alleen beetje bang voor het compleet stoppen wat er binnekort toch aan zit te komen.
pi_158125964
Zijn hier ook mensen die last hebben van paniekstoornis (met of zonder agorafobie) die al een succesvolle behandeling hebben gehad? Ik zelf heb, zoals sommige hier weten, last van een paniekstoornis en behandeling bij psycholoog is geëindigd in de eerste week van september.

Ik heb nu bijna 4 maanden geen paniekaanval meer gehad, dus dat is helemaal top. Maar op momenten met veel stress (tentamens op dit moment bijvoorbeeld) merk ik dat ik nog erg vatbaar ben, dat zal ook altijd zo blijven, maar kan er toch moeilijk mee om gaan.

Voel me dan weer erg alleen, slaap slecht en ben enorm aan het doemdenken. Ik heb geen last van paniek aanvallen, maar het doet me dan weer denken aan de periode waar ik het wel had en wordt ik dus weer hartstikke bang.

Andere die dit herkennen en tips hoe er mee om te gaan?
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
  woensdag 9 december 2015 @ 12:06:00 #265
311209 Amnistia
Zolderautist
pi_158126174
Bij mij hebben behandelingen niet geholpen. Probeer eens acupunctuur... dat heeft bjj mij wel geholpen.

Het ws zo erg dat toen ik ging verhuizen, ik 2 weken van tevoren ziek was van de spanning.. kotsen niet kunnen eten, trillen enz. Pure spanning en paniek...
pi_158126520
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 12:06 schreef Amnistia het volgende:
Bij mij hebben behandelingen niet geholpen. Probeer eens acupunctuur... dat heeft bjj mij wel geholpen.

Het ws zo erg dat toen ik ging verhuizen, ik 2 weken van tevoren ziek was van de spanning.. kotsen niet kunnen eten, trillen enz. Pure spanning en paniek...
Ik wil dus ook altijd nog een keer laten masseren en sauna, misschien acupunctuur ook wel wat ja. In zulk soort periodes zit mijn hele rug vast. Voel gewoon knopen in mijn rug zitten.

Het niet kunnen eten, slapen en trillen herken ik ja. Wordt dan ook echt moe van mezelf, echt zo'n gevoel van 'waarom kan het nu niet een keer gewoon normaal'.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
  woensdag 9 december 2015 @ 12:36:47 #267
311209 Amnistia
Zolderautist
pi_158126620
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 12:30 schreef Donnie-Brasco het volgende:

[..]

Ik wil dus ook altijd nog een keer laten masseren en sauna, misschien acupunctuur ook wel wat ja. In zulk soort periodes zit mijn hele rug vast. Voel gewoon knopen in mijn rug zitten.

Het niet kunnen eten, slapen en trillen herken ik ja. Wordt dan ook echt moe van mezelf, echt zo'n gevoel van 'waarom kan het nu niet een keer gewoon normaal'.
Precies! Ik weet ook dat ik me niet druk moest maken want ik ging er qua ruimte allemaal maar op vooruit.. maar het bang zijn voor nieuwe dingen... tja.. Daar kan ik niks aan doen..
  woensdag 9 december 2015 @ 12:53:31 #268
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158126878
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 00:57 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik duim voor je! ^O^
-knip-
Mislukt -O-
Na ruim een uur sliep ik nog niet terwijl ik heel moe was, dus toen maar een flurazepam genomen. Vanavond weer proberen ...
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158127011
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 12:53 schreef kuolema het volgende:

[..]

Mislukt -O-
Na ruim een uur sliep ik nog niet terwijl ik heel moe was, dus toen maar een flurazepam genomen. Vanavond weer proberen ...
Jammer -O-

Maar je hebt het tenminste geprobeerd en ik weet uit eigen ervaring dat het heel lastig is om een bestaand slaappatroon te veranderen/doorbreken in hooguit enkele weken tijd. Aan je inzet heeft het in elk geval niet gelegen :)
Sommige dingen kosten nou eenmaal meer tijd.
  woensdag 9 december 2015 @ 16:21:02 #270
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158130543
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 00:31 schreef kuolema het volgende:
Ik ben ongeveer een week geleden gestopt met de flurazepam en het gaat goed. Vandaag ook met de olanzapine gestopt, ik hoop zo dat ik gewoon kan slapen.

[..]

Deal!
Die keer dat het fout ging bij mij was bij mijn oom en tante, ik weet nu dat dat dus niet de juiste plek en personen waren. Ik voelde me al niet vrij genoeg om aan te kunnen geven dat het niet goed ging, ik probeerde het te verbergen - met succes- maar dat was echt heel zwaar.

Verhuizing is alweer 3 weken geleden, het voelt prettiger om hier te zijn :). Ik woon overigens nog thuis hoor, ben van mijn vader naar mijn moeder verhuisd dus niet zo bijzonder.
Ik ben nu ook bezig met een intake voor een woontraining en als dat doorgaat moet ik over een tijdje weer verhuizen. Maar eerst eens afwachten of ik word toegelaten. En er kan wel een jaar wachttijd overheen gaan.
*O*

Nah, ok. Je weet nu in ieder geval dat een goede setting en bui echt heel belangrijk is. :) Ach, op je bek gaan, hoort erbij. :Y

Ah, ok. Ik wist niet dat het al zo snel ging, hahaha. Ik kom niet zo vaak in dit topic, sorry. Merk je ook dat je stemming vooruit is gegaan nu? En waarom ben je nu pas verhuisd naar je moeder en niet eerder? Ik zou niet te veel haasten met nog een keer verhuizen. Lijkt me verstandiger als je eerst de tijd neemt om tot rust te komen van de afgelopen drie weken. :) Ook ik duim voor je! ^O^
pi_158130798
Zie hier toch wel dat redelijk wat mensen vaak verhuizen, hoe kunnen jullie dat aan? Ik woon nu nog bij mijn ouders (net 24). Ik zou inprincipe op mijn 20e op kamers gaan, maar toen kreeg mijn moeder zeer hevige depressie. Toen gekozen om thuis te blijven wonen. Dat heeft toen twee jaar geduurd. Heb toen nog een half jaar thuis gewoond en begon langzaam te zoeken naar een kamer, maar kreeg toen zelf klachten. Zijn nu 1,5 jaar verder en voel nu pas dat ik weer klaar voor ben om op mezelf te gaan. Had ik 4 maanden geleden nog niet aan moeten denken.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
pi_158131397
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 16:31 schreef Donnie-Brasco het volgende:
Zie hier toch wel dat redelijk wat mensen vaak verhuizen, hoe kunnen jullie dat aan? Ik woon nu nog bij mijn ouders (net 24). Ik zou inprincipe op mijn 20e op kamers gaan, maar toen kreeg mijn moeder zeer hevige depressie. Toen gekozen om thuis te blijven wonen. Dat heeft toen twee jaar geduurd. Heb toen nog een half jaar thuis gewoond en begon langzaam te zoeken naar een kamer, maar kreeg toen zelf klachten. Zijn nu 1,5 jaar verder en voel nu pas dat ik weer klaar voor ben om op mezelf te gaan. Had ik 4 maanden geleden nog niet aan moeten denken.
Ehm...bij mij is dit dan ook een aantal keer niet helemaal goed gegaan _O-
  woensdag 9 december 2015 @ 17:52:02 #273
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158132238
quote:
14s.gif Op woensdag 9 december 2015 16:21 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

*O*

Nah, ok. Je weet nu in ieder geval dat een goede setting en bui echt heel belangrijk is. :) Ach, op je bek gaan, hoort erbij. :Y

Ah, ok. Ik wist niet dat het al zo snel ging, hahaha. Ik kom niet zo vaak in dit topic, sorry. Merk je ook dat je stemming vooruit is gegaan nu? En waarom ben je nu pas verhuisd naar je moeder en niet eerder? Ik zou niet te veel haasten met nog een keer verhuizen. Lijkt me verstandiger als je eerst de tijd neemt om tot rust te komen van de afgelopen drie weken. :) Ook ik duim voor je! ^O^
Ja ik zie het ook als een interessante ervaring, het heeft me er niet van weerhouden om het later weer te proberen.

Mijn stemming is verbeterd ja, maar ik weet niet of dat door de verhuizing komt. Ik ben namelijk niet lang na mijn opname verhuisd en toen ging het echt niet goed, dus kan het makkelijk beter gaan. Ik had dezelfde ervaring na mijn vorige opname. Zodra ik weer thuis was ging het steeds iets beter.
Dank!
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 16:31 schreef Donnie-Brasco het volgende:
Zie hier toch wel dat redelijk wat mensen vaak verhuizen, hoe kunnen jullie dat aan? Ik woon nu nog bij mijn ouders (net 24). Ik zou inprincipe op mijn 20e op kamers gaan, maar toen kreeg mijn moeder zeer hevige depressie. Toen gekozen om thuis te blijven wonen. Dat heeft toen twee jaar geduurd. Heb toen nog een half jaar thuis gewoond en begon langzaam te zoeken naar een kamer, maar kreeg toen zelf klachten. Zijn nu 1,5 jaar verder en voel nu pas dat ik weer klaar voor ben om op mezelf te gaan. Had ik 4 maanden geleden nog niet aan moeten denken.
Het is ook niet leuk en geeft stress. Het is wel fijn als je fit genoeg bent om al dat gedoe aan te kunnen, rustig te blijven en overzicht te houden. Maar ik ben niet op mezelf gaan wonen, dat is wat anders, daar komt veel meer bij kijken. Ik zie het overigens wel zitten om alleen te wonen, alleen het proces dat eraan vooraf gaat lijkt me niets. Dat lijkt me ook makkelijker als je goed in je vel zit, wanneer je zin hebt in dingen aanschaffen en inrichten.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158132418
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:52 schreef kuolema het volgende:

[..]


Het is ook niet leuk en geeft stress. Het is wel fijn als je fit genoeg bent om al dat gedoe aan te kunnen, rustig te blijven en overzicht te houden. Maar ik ben niet op mezelf gaan wonen, dat is wat anders, daar komt veel meer bij kijken. Ik zie het overigens wel zitten om alleen te wonen, alleen het proces dat eraan vooraf gaat lijkt me niets. Dat lijkt me ook makkelijker als je goed in je vel zit, wanneer je zin hebt in dingen aanschaffen en inrichten.
Aanloop er naar toe zou ik wel kunnen, maar gewoon de angst mocht ik een paniek aanval krijgen als ik niet bij ouders/zus ben. Daar wordt ik echt helemaal gek van.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
  woensdag 9 december 2015 @ 18:05:11 #275
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158132454
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 18:02 schreef Donnie-Brasco het volgende:

[..]

Aanloop er naar toe zou ik wel kunnen, maar gewoon de angst mocht ik een paniek aanval krijgen als ik niet bij ouders/zus ben. Daar wordt ik echt helemaal gek van.
Daar heb ik geen last van. Verheug me op het alleen zijn.
Vervelend voor je :(
Wat is er anders dan wanneer je ouders of zus er zijn? Doen zij iets wat je helpt?

[ Bericht 7% gewijzigd door kuolema op 09-12-2015 18:33:25 ]
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158133135
Ik ben tijdens mijn herstel een halfjaar bij mijn ouders gaan wonen.
Toen heb ik een studio gehuurd op 700 meter van mijn ouders vandaan, zodat ik niet in isolement zou raken.
Mijn vader komt soms langs, zonder dat het irritant wordt.

Daarop heb ik goed gesprek gehad met mijn ouders, en per mei heb ik een nieuwbouwwoning gekocht op 400 meter van mijn ouders huis :)

Wel duidelijk aangegeven, niet de deur platlopen en ik ben ook geen mantelzorger of hondenuitlaat dienst voor mijn hulpbehoevende moeder.

Egoïstisch ?? Mwah.
Grenzen aangeven, ik heb soms al moeilijk zat met mijzelf.
Als het goed gaat kan ik vanzelf wel een helpende hand bieden, in plaats van andersom
Hell To The Liars
pi_158133211
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 18:37 schreef Droopie het volgende:
Ik ben tijdens mijn herstel een halfjaar bij mijn ouders gaan wonen.
Toen heb ik een studio gehuurd op 700 meter van mijn ouders vandaan, zodat ik niet in isolement zou raken.
Mijn vader komt soms langs, zonder dat het irritant wordt.

Daarop heb ik goed gesprek gehad met mijn ouders, en per mei heb ik een nieuwbouwwoning gekocht op 400 meter van mijn ouders huis :)

Wel duidelijk aangegeven, niet de deur platlopen en ik ben ook geen mantelzorger of hondenuitlaat dienst voor mijn hulpbehoevende moeder.

Egoïstisch ?? Mwah.
Grenzen aangeven, ik heb soms al moeilijk zat met mijzelf.
Als het goed gaat kan ik vanzelf wel een helpende hand bieden, in plaats van andersom
Hier kan ik me wel in vinden.

Toen ik op mezelf ging wonen, was dat hooguit een kwartiertje op de fiets en dat was wel handig, omdat ik nog geen wasmachine had :P

Volgens mij is mijn moeder toen nooit meer langsgeweest (alleen in het begin een paar keer, maar dat was nog voordat ik helemaal over was).

Maar ik vond het wel praktisch, zeker in het begin.

quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 18:02 schreef Donnie-Brasco het volgende:

[..]

Aanloop er naar toe zou ik wel kunnen, maar gewoon de angst mocht ik een paniek aanval krijgen als ik niet bij ouders/zus ben. Daar wordt ik echt helemaal gek van.
Wat kan er mis gaan als je tijdens het alleen zijn een paniekaanval krijgt?
Zijn er geen mogelijkheden voor jou om ze te beheersen?

edit:
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:52 schreef kuolema het volgende:

[..]

Het is ook niet leuk en geeft stress. Het is wel fijn als je fit genoeg bent om al dat gedoe aan te kunnen, rustig te blijven en overzicht te houden. Maar ik ben niet op mezelf gaan wonen, dat is wat anders, daar komt veel meer bij kijken. Ik zie het overigens wel zitten om alleen te wonen, alleen het proces dat eraan vooraf gaat lijkt me niets. Dat lijkt me ook makkelijker als je goed in je vel zit, wanneer je zin hebt in dingen aanschaffen en inrichten.
Ik kan je trouwens voor een verhuizing ten zeerste aanbevelen om je hele sociale kring te mobiliseren (tenzij je eeecht heel weinig spul hebt en/of met minder man meer dan genoeg uitkomt :P ), want het spreekwoord "vele handen maken licht werk"...ik heb toen ontdekt dat dat echt waar was _O- :P
En sowieso zijn er op het laatst natuurlijk altijd de afmelders/ziekmelders bla bla enz dus beter om daar een beetje rekening mee te houden.
En vraag de mensen met een auto als eerst :P

[ Bericht 22% gewijzigd door magnetronkoffie op 09-12-2015 18:54:36 ]
pi_158135402
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 18:05 schreef kuolema het volgende:

[..]

Daar heb ik geen last van. Verheug me op het alleen zijn.
Vervelend voor je :(
Wat is er anders dan wanneer je ouders of zus er zijn? Doen zij iets wat je helpt?
Zij zijn de enige die mij weer rustig krijgen.Het voorkomen van paniek aanvallen kan ik goed, maar als ik er eenmaal 1 heb is er geen houden meer aan. Ik wacht in ieder geval tot lente/zomer. Heb ik nog een poosje om te kijken of ik helemaal aanval vrij blijf en ook wat minder last van de donkere dagen dan.

Eigenlijk ben ik ook een stakker _O- ach ja, iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
pi_158135466
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 18:37 schreef Droopie het volgende:
Ik ben tijdens mijn herstel een halfjaar bij mijn ouders gaan wonen.
Toen heb ik een studio gehuurd op 700 meter van mijn ouders vandaan, zodat ik niet in isolement zou raken.
Mijn vader komt soms langs, zonder dat het irritant wordt.

Daarop heb ik goed gesprek gehad met mijn ouders, en per mei heb ik een nieuwbouwwoning gekocht op 400 meter van mijn ouders huis :)

Wel duidelijk aangegeven, niet de deur platlopen en ik ben ook geen mantelzorger of hondenuitlaat dienst voor mijn hulpbehoevende moeder.

Egoïstisch ?? Mwah.
Grenzen aangeven, ik heb soms al moeilijk zat met mijzelf.
Als het goed gaat kan ik vanzelf wel een helpende hand bieden, in plaats van andersom
Vind ik niet egoïstisch in ieder geval, niemand is er bij gebaat als je er zelf aan onder door gaat.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
pi_158153844
De uitslagen van mijn bloedonderzoek waren goed!

Leverwaardes waren dik in orde (die waarde die eerder verhoogd was, was zelfs zeer sterk afgenomen tot ruim onder de maximale waarde).

Vitamine D was ook wat hoger (niet extreem hoog, maar wel ruim boven de 50 dit keer), dus het slikken van die tabletten lijkt wel te helpen :)
pi_158169313
In hoeverre voelden/voelen jullie je door je omgeving begrepen als je in een depressie zit?

De laatste tijd gaat het gelukkig weer een stukje beter, maar de afgelopen maanden heb ik behoorlijk in een depressie gezeten. Ik deed ook eigenlijk niets met mijn leven : Was na jaren op kamers weer bij mijn ouders gaan wonen om mijn scriptie te schrijven. Mijn ouders wonen in een dorp zonder OV, en de auto's waren vaak weg.

Ik raakte echt snel in een sociaal isolement, ook omdat een aantal van mijn vrienden in diezelfde periode een relatie kregen, waardoor ik ze in plaats van wekelijks misschien nog eens in de maand sprak.

Zat de hele dag binnen, op mijn kamer, kwam amper het huis uit. Voelde me enorm slecht, een loser, voornamelijk omdat mijn jongere zusjes juist een enorm druk (sociaal) leven hebben, en je dus tijdens het avondeten en dergelijke steeds weer werd geconfronteerd met je eigen 'falen' omdat je als oudste broer alleen maar thuis binnen zit, terwijl je zusjes wel werken, veel met vriendinnen doen, nieuwe mensen leren kennen, relaties aan gaan, stedentripjes doen en dergelijke.

In het weekend met vrienden viel het me ook op dat men eigenlijk vooral bezig was met het 'promoten' van zichzelf : De een na de ander leek alleen maar bezig met duidelijk te maken hoe tof zijn eigen leven was. Daardoor begon ik ook de sporadische avondjes met vrienden te vermijden : Omdat toch niemand echt interesse toonde in mij en alleen maar over zichzelf wilden vertellen.

Het verbaasde me vooral dat mijn ouders zo weinig begrip hadden. Het enige waar ik eigenlijk op kon rekenen waren verwijten en afstandelijkheid : Als mijn zussen binnen kwamen, begon mijn moeder helemaal te stralen en deed ze enorm enthousiast, terwijl ik eigenlijk maar werd genegeerd. Als ik een poging deed om haar advies in te winnen / ergens over te praten, raakte ik alleen maar van de regen in de drup, want dan kreeg ik de wind van voren met dat ik het allemaal aan mijzelf te danken had, gewoon een slappe hap ben, en dat ik dit en dat al veel eerder had moeten doen..

Vooral mijn moeder is altijd heel erg betrokken geweest bij mij en heeft vanaf de dag dat ik werd geboren eigenlijk alles gedaan om mij goed op te voeden. Het verbaast me daarom zo dat toen ik echt behoorlijk depressief was, ze echt totaal geen moeite deed om zich een beetje in mijn situatie te verdiepen of enigszins opbouwende kritiek te leveren, alleen maar neerbuigende kritiek waardoor ik me alleen maar nog slechter ging voelen en waar ik eigenlijk helemaal niets mee kon, met als toppunt eigenlijk het feit dat ik min of meer werd genegeerd door iedereen thuis...

Nu gaat het weer wat beter met me, maar ik merk wel dat ik flink ben afgeknapt op mijn sociale omgeving in die zin dat niemand eigenlijk ooit echt interesse heeft getoond en heeft aangetoond het beste met mij voor te hebben...

Is dit normaal, is het moeilijker om een depressie te begrijpen dan ik denk? Hoe was jullie sociale omgeving?
pi_158170057
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 12:08 schreef BenjaminLinus het volgende:
Is dit normaal, is het moeilijker om een depressie te begrijpen dan ik denk? Hoe was jullie sociale omgeving?
Ik denk het wel. Ik merkte het zelf ook bij burn-out klachten en andere klachten.

Ik vond het heel moeilijk om dat begrip te kweken, uiteindelijk is het me thuis eigenlijk nooit echt gelukt maar het is ook heel lastig om je zoiets heftigs en doordringends voor te stellen zonder dat je het ooit zelf hebt ervaren of iets hebt meegemaakt wat een beetje een vergelijkbaar gevoel kan geven.

Naja, normaal in de zin van dat dit een best wel veel voorkomende respons is bedoelde ik dan :P
pi_158172666
Het is ontzettend moeilijk iemand uit te leggen hoe depressie is, wanneer zij nog nooit depressief zijn geweest. Ze zien het vaak als een dipje, maar kunnen niet begrijpen dat zelfs in een depressie je nog dipjes hebt, al noem ik dat meestal dalen.

Het is een beetje alsof je kleur aan een geboren blinde uitlegt.

Een keer heb ik het uitgelegd aan de hand van een lange verliefdheid. Dus toen ik vroeg of ze dat gevoel kennen, waarop het antwoord ja was, volgde ik het op met: "en dan compleet het omgekeerde!". Of ze het begrepen weet ik niet, maar zag wel die glimlach direct van het gezicht glijden. :D
  vrijdag 11 december 2015 @ 16:27:32 #284
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158174245
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 december 2015 15:15 schreef Gray het volgende:
Het is ontzettend moeilijk iemand uit te leggen hoe depressie is, wanneer zij nog nooit depressief zijn geweest. Ze zien het vaak als een dipje, maar kunnen niet begrijpen dat zelfs in een depressie je nog dipjes hebt, al noem ik dat meestal dalen.

Het is een beetje alsof je kleur aan een geboren blinde uitlegt.

Een keer heb ik het uitgelegd aan de hand van een lange verliefdheid. Dus toen ik vroeg of ze dat gevoel kennen, waarop het antwoord ja was, volgde ik het op met: "en dan compleet het omgekeerde!". Of ze het begrepen weet ik niet, maar zag wel die glimlach direct van het gezicht glijden. :D
Ik zeg altijd dat het voelt als rouwen en liefdesverdriet hebben om jezelf. :Y

Tevens: therapeute tegengekomen op Tinder. :')
pi_158175181
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 december 2015 15:15 schreef Gray het volgende:
Het is ontzettend moeilijk iemand uit te leggen hoe depressie is, wanneer zij nog nooit depressief zijn geweest. Ze zien het vaak als een dipje, maar kunnen niet begrijpen dat zelfs in een depressie je nog dipjes hebt, al noem ik dat meestal dalen.

Het is een beetje alsof je kleur aan een geboren blinde uitlegt.

Een keer heb ik het uitgelegd aan de hand van een lange verliefdheid. Dus toen ik vroeg of ze dat gevoel kennen, waarop het antwoord ja was, volgde ik het op met: "en dan compleet het omgekeerde!". Of ze het begrepen weet ik niet, maar zag wel die glimlach direct van het gezicht glijden. :D
Vetgedrukte: Bedoel je dat ze juist niet blij waren met jouw uitleg? En nog begrepen ze het niet?
pi_158175226
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 17:13 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Vetgedrukte: Bedoel je dat ze juist niet blij waren met jouw uitleg? En nog begrepen ze het niet?
Geheel begrijpen doen ze het nooit, maar het contrast in de gevoelens die het verhaal met zich meebrengt geeft een redelijke indicatie van hoe rot het kan zijn.

Kortom, ze begrijpen het beter. :)
pi_158175297
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2015 17:16 schreef Gray het volgende:

[..]

Geheel begrijpen doen ze het nooit, maar het contrast in de gevoelens die het verhaal met zich meebrengt geeft een redelijke indicatie van hoe rot het kan zijn.

Kortom, ze begrijpen het beter. :)
Beter, want jouw uitleg (over het omkeren van verliefdheid) is best wel geniaal :P

Ik ben hetzelfde ook al vaker tegengekomen. Eén vrouw die ervan overtuigd was dat burn-out niet bestond en dat iedereen met een burn-out zich gewoon aan het aanstellen was :')

Maar het is ook echt heel lastig om dit uit te leggen, zelfs aan iemand die er zelf last van heeft maar bij wie dat kwartje nog niet is gevallen.
  vrijdag 11 december 2015 @ 17:36:41 #288
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158175486
De aanmelding voor het FACT-team is een feit. In januari heb ik een kennismakingsgesprek.
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 december 2015 16:27 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik zeg altijd dat het voelt als rouwen en liefdesverdriet hebben om jezelf. :Y

Tevens: therapeute tegengekomen op Tinder. :')
_O- Dat soort dingen hoef je gewoon niet te weten ... En, date gepland? :P

Ach ja, het zijn ook gewoon mensen.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158175567
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 17:36 schreef kuolema het volgende:
De aanmelding voor het FACT-team is een feit. In januari heb ik een kennismakingsgesprek.
Ow, dat is wel lekker snel!

Ik kan me niet meer herinneren hoe het bij mij precies gegaan is (en dan doel ik eigenlijk meer op de wachttijd), maar toen ik er eenmaal zat, ging het (eindelijk!) een stuk minder stroperig.

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe bekwaam de mensen bij jouw FACT-team zullen zijn :P

Wel is het handig dat je een casemanager daar krijgt waar je een goede klik mee hebt (of waarbij het in elk geval duidelijk is dat er geen sprake is van een anti-klik zeg maar).
Ik heb bij mijn FACT-team een stuk of (even tellen) 5 verschillende casemanagers gehad waar ik wel wat mee kon en één waar ik echt niks aan had _O- maar dat kun je gewoon aangeven :P
  vrijdag 11 december 2015 @ 20:08:38 #290
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158178630
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 17:36 schreef kuolema het volgende:
De aanmelding voor het FACT-team is een feit. In januari heb ik een kennismakingsgesprek.

[..]

_O- Dat soort dingen hoef je gewoon niet te weten ... En, date gepland? :P

Ach ja, het zijn ook gewoon mensen.
Meh, ze is wel knap, maar niet zo m'n type. :P

Wat is FACT? Soort groepstherapie? :)
  vrijdag 11 december 2015 @ 20:25:40 #291
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_158179105
quote:
11s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:08 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Meh, ze is wel knap, maar niet zo m'n type. :P

Misschien kan ze dan wel een keer uitgebreid de tijd voor je nemen :P
  vrijdag 11 december 2015 @ 20:33:31 #292
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158179365
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:25 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Misschien kan ze dan wel een keer uitgebreid de tijd voor je nemen :P
Er werkt daar een andere psychologe die ik wel heel O+ vind. :P
  vrijdag 11 december 2015 @ 20:36:33 #293
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158179448
quote:
11s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:08 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Meh, ze is wel knap, maar niet zo m'n type. :P

Wat is FACT? Soort groepstherapie? :)
Nee, het is geen groepstherapie. Het gaat om hulp in je eigen omgeving door wijkteams. Ik krijg ook een casemanager. Ik weet nog niet zo goed wat het in gaat houden, alleen dat ze ook bij me thuis kunnen komen. Hier uitgebreide uitleg.
Why are you wearing that stupid man suit?
  vrijdag 11 december 2015 @ 20:37:52 #294
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_158179490
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:33 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Er werkt daar een andere psychologe die ik wel heel O+ vind. :P
Nou goed zoeken, misschien kun je bij haar terecht voor een speciale behandeling :o
  vrijdag 11 december 2015 @ 20:46:37 #295
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_158179741
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:36 schreef kuolema het volgende:

[..]

Nee, het is geen groepstherapie. Het gaat om hulp in je eigen omgeving door wijkteams. Ik krijg ook een casemanager. Ik weet nog niet zo goed wat het in gaat houden, alleen dat ze ook bij me thuis kunnen komen. Hier uitgebreide uitleg.
Wow, ziet er echt superintensief uit! :o Hoop echt dat je er wat aan hebt. Denk het wel, want ze zijn in die therapie echt diep geïntegreerd in je privéleven. Hou ons op de hoogte! ^O^

quote:
10s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:37 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Nou goed zoeken, misschien kun je bij haar terecht voor een speciale behandeling :o
Ik heb altijd van die onmogelijke crushes. :P
pi_158181507
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:46 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Wow, ziet er echt superintensief uit! :o Hoop echt dat je er wat aan hebt. Denk het wel, want ze zijn in die therapie echt diep geïntegreerd in je privéleven. Hou ons op de hoogte! ^O^
Ik vond de intensiviteit wel een stuk hoger, maar moet eerlijk zeggen dat ik de zorg voordat ik bij een FACT-team terecht kwam, gewoon erg ondoelmatig vond.

Alles duurde lang, weinig interesse, steeds maar weer die wachtlijsten, steeds weer andere diagnoses en andere behandelaars met andere ideeën en steeds opnieuw je verhaal doen en daarna nog meer wachtlijsten en ondertussen ging alles stuk. Schoot niet op zo.

En wat ik het meeste merkte is dat de mensen daar ook veel capabeler en gemotiveerder waren/zijn en dat het allemaal een stuk flexibeler is ook. Gaat het slecht? Dan kan je meer afspraken krijgen en zodra het allemaal weer loopt, wordt het weer afgebouwd (in overleg met jou). Is je behandelaar ziek? Dan kan je een andere behandelaar krijgen met het grote verschil dat die jouw eigen behandelaar persoonlijk kent en al op de hoogte was van jou en jouw situatie nog voordat ie jouw dossier heeft ingezien (daar is dat whiteboard in de spreekkamer voor).

Toen het bij mij heel slecht ging, heb ik een psychologe als casemanager gehad (ze zou daar niet permanent blijven maar ze was wel zeer capabel) en daarna kreeg ik zelfs 2 casemanagers die elkaar afwisselden en elkaar geregeld spraken zodat er zo min mogelijk onderbreking was, mocht er één op vakantie gaan of ziek zijn.

Het was wel intensief, maar het heeft wel geholpen ^O^

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 17:36 schreef kuolema het volgende:
De aanmelding voor het FACT-team is een feit. In januari heb ik een kennismakingsgesprek.
Ik vergat iets belangrijkers :@
Betekent dit dat (als het uiteindelijk ook doorgaat) je bij je huidige behandelaar(s) gaat stoppen?

[ Bericht 7% gewijzigd door magnetronkoffie op 11-12-2015 21:51:12 ]
  vrijdag 11 december 2015 @ 22:19:22 #297
399061 kuolema
vermaledijd
pi_158182949
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:46 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Wow, ziet er echt superintensief uit! :o Hoop echt dat je er wat aan hebt. Denk het wel, want ze zijn in die therapie echt diep geïntegreerd in je privéleven. Hou ons op de hoogte! ^O^

[..]

Ik heb altijd van die onmogelijke crushes. :P
Zal ik doen :)

Misschien zit zij ook wel op tinder? :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:38 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik vond de intensiviteit wel een stuk hoger, maar moet eerlijk zeggen dat ik de zorg voordat ik bij een FACT-team terecht kwam, gewoon erg ondoelmatig vond.

Alles duurde lang, weinig interesse, steeds maar weer die wachtlijsten, steeds weer andere diagnoses en andere behandelaars met andere ideeën en steeds opnieuw je verhaal doen en daarna nog meer wachtlijsten en ondertussen ging alles stuk. Schoot niet op zo.

En wat ik het meeste merkte is dat de mensen daar ook veel capabeler en gemotiveerder waren/zijn en dat het allemaal een stuk flexibeler is ook. Gaat het slecht? Dan kan je meer afspraken krijgen en zodra het allemaal weer loopt, wordt het weer afgebouwd (in overleg met jou). Is je behandelaar ziek? Dan kan je een andere behandelaar krijgen met het grote verschil dat die jouw eigen behandelaar persoonlijk kent en al op de hoogte was van jou en jouw situatie nog voordat ie jouw dossier heeft ingezien (daar is dat whiteboard in de spreekkamer voor).

Toen het bij mij heel slecht ging, heb ik een psychologe als casemanager gehad (ze zou daar niet permanent blijven maar ze was wel zeer capabel) en daarna kreeg ik zelfs 2 casemanagers die elkaar afwisselden en elkaar geregeld spraken zodat er zo min mogelijk onderbreking was, mocht er één op vakantie gaan of ziek zijn.

Het was wel intensief, maar het heeft wel geholpen ^O^

[..]

Ik vergat iets belangrijkers :@
Betekent dit dat (als het uiteindelijk ook doorgaat) je bij je huidige behandelaar(s) gaat stoppen?
Nee, ik blijf nog gesprekken hebben met de spv die ik nu heb.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158189621
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 december 2015 16:27 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik zeg altijd dat het voelt als rouwen en liefdesverdriet hebben om jezelf. :Y
Dat is ook een mooie. :Y
pi_158190333
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 22:19 schreef kuolema het volgende:

[..]

Zal ik doen :)

Misschien zit zij ook wel op tinder? :P

[..]

Nee, ik blijf nog gesprekken hebben met de spv die ik nu heb.
Misschien dat het in jouw regio wat anders werkt (er blijken wel vaker (subtiele) verschillen te zijn in hoe psychische zorg uitgevoerd wordt). Ik moest wel bij mijn oude behandelaar weg, wat ik toch wel vervelend vond.

En het lijkt me best wel awkward om je eigen behandelaar ergens heel anders tegen te komen (sauna lijkt me trouwens nog meer awkward _O- ) en het is wel al een aantal keer gebeurd, maar gewoonlijk was dat dan tijdens verkeersdeelname.

edit: Iemand de lapo pakken? Ik skip em dit keer maar _O- :P
pi_158192084
132 tinten grijs.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')