NijntjesUk | zondag 18 oktober 2015 @ 17:27 |
En gaan... | |
Goitske | zondag 18 oktober 2015 @ 17:30 |
Vorig jaar heeft een van mijn collegas als wraak actie kruitnoten gebakken met hele lading sambal omdat onze koekjes en pepernoten steeds werden gepikt Waren echt heeeeel vies ![]() | |
NijntjesUk | zondag 18 oktober 2015 @ 18:21 |
![]() Wel briljant! | |
Goitske | zondag 18 oktober 2015 @ 19:15 |
En uitdelen aam de mensen van wie we wisten dat ze jatte he! Gezichtsuitdrukking onbetaalbaar! | |
Joosie200 | zondag 18 oktober 2015 @ 19:29 |
![]() ![]() ![]() | |
Goitske | zondag 18 oktober 2015 @ 19:33 |
Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de wraak van het secretariaat ![]() ![]() Eens kijken wat we dit jaar flikken... Koekjes die aan de datum zijn voeren we ze al op ![]() | |
zeefje | zondag 18 oktober 2015 @ 19:36 |
Pepernoten meer Heel Veel zout? Zal vast niet lekker zijn haha | |
Goitske | zondag 18 oktober 2015 @ 19:55 |
Ranzige kerstkransjes ook optie! Heeft hier iemand trouwens van die spuculaas plankjes? Werkt dat? | |
Molo | zondag 18 oktober 2015 @ 19:56 |
Ja ik, gisteren een tweede gekocht, met een Pietje erop ![]() Werkt prima hoor, alleen moet je je deeg dus weg echt goed erin duwen voor patroon ![]() | |
Goitske | zondag 18 oktober 2015 @ 20:01 |
Ok dus de moeite waard om aan te schaffen! Twijfelde elke x | |
_Liek | maandag 19 oktober 2015 @ 13:43 |
Inmiddels al een recept gevonden? Ik heb dit gebruikt: https://bakverhalen.wordp(...)-het-nou-kruidnoten/ | |
NijntjesUk | maandag 19 oktober 2015 @ 13:53 |
Thanks! Nu heb ik er twee om te proberen. Wat jammer dat ik ze dan ook allemaal moet opeten. ![]() | |
_Liek | maandag 19 oktober 2015 @ 13:56 |
Ik heb de eerste keer kleiner recept gemaakt, scheelt opeten, alhoewel ze wel sneller op waren ![]() | |
Goitske | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:06 |
Ik heb een recept van pepernoten gevonden in de nieuwste jamie! Wat ik me alleen gijk afvraag wat is het verschil tussem wijnsteen bakpoeder en normale bakpoeder? | |
Isegrim | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:12 |
Sorry voor het prijsje erbij, was voor FB. ![]() ![]() http://www.davidlebovitz.(...)e-cheesecake-recipe/ | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:13 |
![]() Zuurdesem grahamcrackers? ![]() | |
Isegrim | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:15 |
Volgende week wil ik pumpkin pie maken. Heb 20 blikken pompoenpuree gescoord. Pumpkin pie en pompoenbrood. ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:16 |
Waar koop je die puree? Zit er suiker in of alleen gepureerde pompoen? | |
Isegrim | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:32 |
Het enige ingrediënt is pompoen. Gekocht bij USfoodz.nl. Niet echt goedkoop, maar heb vooralsnog geen Nederlands equivalent gevonden en met de hoeveelheden die er bij ons dan door gaan zit ik niet zo te wachten op tig pompoenen slachten. Maar achteraf bekeken vind ik het ook weer niet zo tof dat dit import is. | |
Negentiendertig | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:44 |
Pumpkin puree kun je ook kopen met de Amazing Oriental toko in Amsterdam ![]() | |
Joosie200 | vrijdag 23 oktober 2015 @ 22:58 |
Red velvetcake staat op het programma dit weekend. Hebben jullie nog juweeltjes van een recept? | |
Isegrim | zaterdag 24 oktober 2015 @ 04:03 |
Bij de AO hier heb ik het niet kunnen vinden... | |
Negentiendertig | zaterdag 24 oktober 2015 @ 09:06 |
Vreemd, ik heb het gister nog zien staan hier.. Maar goed, gelukkig ben je inmiddels voorzien | |
Goitske | zondag 25 oktober 2015 @ 12:55 |
Vandaag de oudste 3 jaar geworden dus traktatie voor bij de gastouder. Geen hoogstandje maja.... Vanille cupcakes met fondant in brandweer thema en spuit 11 de brandweer olifant boekjes Hij is in elk geval blij dus morgen trakteren ![]() ![]() | |
Dot. | zondag 25 oktober 2015 @ 13:42 |
Bij de AH verkopen ze pompoenblokjes in de vriezer. Welk recept gebruik je voor de taart? Ik heb een keer een Jamie Oliver recept gebruikt, maar die werd helemaal niet stijf in het midden. | |
Joosie200 | zondag 25 oktober 2015 @ 14:30 |
Het hoeft ook niet hoogstaand te zijn om een leuke traktatie te hebben ![]() ![]() ![]() Mijn red velvet'cakerol' *ahum* ![]() ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door Joosie200 op 25-10-2015 17:04:49 ] | |
Vikingsmeisje | zondag 25 oktober 2015 @ 17:06 |
Niet echt bakken, maar ik heb even jullie hulp nodig! Ik heb geprobeerd om deze honingrotsjes te maken. Maar werd erg plakkerig, terwijl dat er zo op de foto niet zo lijkt. Hoe krijg ik het wat minder plakkerig zodat ik het inderdaad echt kan bewaren en nog belangrijker: uitdelen op het werk ;-) | |
Isegrim | zondag 25 oktober 2015 @ 17:44 |
Ik weet nog niet. Misschien wel gewoon het recept dat op het blik staat. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 25 oktober 2015 @ 20:53 |
leuke boltaart in het vorige deel. Grappig hoe ze dat gebakken deeg in stukken in een holle schaal stoppen. Doen ze dat vaak zo? Ik heb het een keer gewoon in een rvs schaal gebakken die bolvormig was en niet voor bakken bedoeld was :p | |
_Liek | maandag 26 oktober 2015 @ 11:31 |
Je foto doet het niet? Wat voor recept heb je gebruikt? | |
Goitske | maandag 26 oktober 2015 @ 18:46 |
Je moet daarvoor heel dun deeg bakken op de plaat werkt het beste en dan mbv bak papier rollen. Ik heb hem nu niet gemaakt geen tijd door jan zijn 3de verjaardag | |
laziness | maandag 26 oktober 2015 @ 19:03 |
Ik heb in het verleden wel van zulke cakerolls zelf gemaakt. Het kost minder tijd dan een taart maken. Van belang is een plaat waar het dun op uitgesmeerd kan worden en zodra het warm uit de oven komt met bakpapier strak oprollen en dan later pas terug rollen, vullen en weer oprollen. ![]() ![]() ![]() | |
PM-girl | maandag 26 oktober 2015 @ 19:37 |
Mooi Laziness! Hoe krijg je zo'n motiefje erin? Ik zag dat ook ooit bij the GBBO, maar ik kan me niet herinneren hoe. Klein deeltje van het beslag kleuren en op de bakplaat spuiten, en daarna de rest erop smeren? | |
laziness | maandag 26 oktober 2015 @ 19:50 |
Je spuit eerst het patroon en dan doe je dat een minuutje in de oven tot het ingedroogd is en dan stort je de rest er overheen. | |
#ANONIEM | maandag 26 oktober 2015 @ 20:41 |
leuk ![]() | |
Vikingsmeisje | maandag 26 oktober 2015 @ 21:05 |
Op mijn foto stond het recept, ik probeer het nog eens: ![]() | |
PM-girl | maandag 26 oktober 2015 @ 21:13 |
Thanks! | |
laziness | maandag 26 oktober 2015 @ 21:15 |
Zwitserse cakeroll recept. Is net een wat ander consistentie dan gewoon deeg. | |
_Liek | dinsdag 27 oktober 2015 @ 10:20 |
Nu doet ie t wel ![]() | |
Vikingsmeisje | dinsdag 27 oktober 2015 @ 10:52 |
Dankjewel! Daar ligt het vast aan. Heb het gewoon even laten koken en toen gelijk op de bakplaat gedaan. Ik ga het gewoon nog eens proberen! | |
Manonster | woensdag 28 oktober 2015 @ 15:44 |
Heb je vloeibare honing gebruikt? | |
Vikingsmeisje | donderdag 29 oktober 2015 @ 09:25 |
Ja, in een knijpfles! | |
Dragonberry | donderdag 29 oktober 2015 @ 09:27 |
Bestaat er ook niet vloeibare honing dan? ![]() | |
Isegrim | donderdag 29 oktober 2015 @ 09:34 |
Lidl heeft vandaag een mooie profi keukenmachine met een kom van 6,3 liter. 1.300 Watt. | |
Manonster | vrijdag 30 oktober 2015 @ 13:18 |
Dan zou ik het eens met "ouderwetse" honing proberen | |
Stimorol- | vrijdag 30 oktober 2015 @ 13:22 |
![]() | |
MutedFaith | vrijdag 30 oktober 2015 @ 16:56 |
We gaan op 't werk een bakesale houden met onze afdeling. Iedereen bakt *iets* en 't gaat verkocht worden aan onze collega's van andere afdelingen. Ik ga sowieso de 'brownies' van Robinook maken. Maar zoek eigenlijk nog iets voor ernaast. Goeie ideeën zijn welkom. Enige vereisten zijn dat 't enigszins makkelijk mee te nemen moet zijn, niet superduur of mega ingewikkeld om te maken en geen cupcakes (want die maken al 4 anderen). | |
Goitske | vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:45 |
Lekkere soorten cake? Kaneeltaart Appeltaart Vlaai Koekjes Havermout koekjes of appeltaart | |
derLudolf | vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:47 |
Van die honingcreme toch? | |
nikky | vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:48 |
Wit met roze of wit met groen? Ik heb de roze. Tof ding! Heb hem gelijk uitgeprobeerd met pandancake ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:51 |
Puntjes cheesecake of Parijse flan? Magic custard cake doet het vaak ook goed en is nog simpeler te maken. | |
Molo | vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:53 |
Old skool cake met vleugje citroenschil is ook heerlijk. Boterkoek, speculaascake, etc. Niet te moeilijk doen met zoiets ![]() | |
Joosie200 | vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:57 |
Vanavond en/of morgenochtend maar aan de laatste challenge. Een pantervlekkentaart ![]() | |
Molo | vrijdag 30 oktober 2015 @ 19:11 |
Een wattus? | |
Joosie200 | vrijdag 30 oktober 2015 @ 19:27 |
http://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/pantervlekken-taart.html ![]() Fugly as hell ![]() Of zoals ik zou zeggen: marsepeinen kiekeboetaart ![]() | |
Goitske | vrijdag 30 oktober 2015 @ 19:49 |
Mooi!!! Helaas echt geen tijd om mee te doen wil hem nog wel een keer maken | |
#ANONIEM | vrijdag 30 oktober 2015 @ 20:13 |
moet t zoet zijn? Anders,kun je ook juist een quiche maken. Dan is er iets hartigs als afwisseling bij. Vooral handig als er mensen ( vaak mannen in mijn ervaring) zijn die niet zo van de zoete dingen zijn [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2015 20:15:10 ] | |
Goitske | vrijdag 30 oktober 2015 @ 20:17 |
Saucijzen broodjes ook nog een idee | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 30 oktober 2015 @ 20:54 |
idd, of brabo worstenbroodjes | |
Rijst | zondag 1 november 2015 @ 09:34 |
Gisteren voor het eerst een cheesecake gebakken![]() | |
Goitske | zondag 1 november 2015 @ 09:45 |
Loopt altijd goed bij mannen! ![]() | |
Goitske | zondag 1 november 2015 @ 09:46 |
Ziet er mooi uit! | |
MutedFaith | zondag 1 november 2015 @ 12:15 |
Dat is best een idee. Is dat ook koud te eten? Want ter plekke opwarmen wordt een probleem. | |
Goitske | zondag 1 november 2015 @ 12:21 |
Prima koud te eten | |
Isegrim | zondag 1 november 2015 @ 12:22 |
Die was een paar weken terug, met die zoete kleurtjes. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 1 november 2015 @ 16:01 |
jawel dat kan | |
Rijst | zondag 1 november 2015 @ 16:03 |
Thanks. ![]() | |
RobinOok | zondag 1 november 2015 @ 16:44 |
Ik kreeg een zak appels van een collega. En daar "moest" ik dus appeltaart mee bakken. Toch maar een stukje getestproeft en hij is ondanks zwartige bovenkant toch goedgekeurd. ![]() Appel en Kaneel Taart Recept van Mary Berry, in het Nederlands: hier. Ik heb alleen de sultana's eerst even geweekt in spekkoeklikeur en ik gebruikte amandelen ipv walnoten. Oh en een extra eitje, want ik vond ze zooo klein. Misschien dat het daaom iets meer cake-achtig was dan de bedoeling? Hoe dan ook, de bodem was gaar. En de zwarte bovenkant proeft net niet aangebrand. | |
Njosnavelin | zondag 1 november 2015 @ 18:24 |
Ziet er goed uit ![]() Waarom geen walnoten? | |
RobinOok | zondag 1 november 2015 @ 18:45 |
Die had ik niet in huis. ![]() En amandelen wel. Gingen die ook eens op. En stiekem, heel stiekem vind ik walnoten niet altijd even lekker uitpakken. Dus misschien vind ik amandelen wel beter. | |
_Liek | maandag 2 november 2015 @ 10:31 |
Dit weekend bezig geweest met stoofpeertjes, deze tartelette ervan gemaakt ![]() | |
Bleie | maandag 2 november 2015 @ 12:57 |
Wow! Dat ziet er mooi en lekker uit! | |
_Liek | woensdag 4 november 2015 @ 11:17 |
Dank je ![]() | |
Vikingsmeisje | woensdag 4 november 2015 @ 11:46 |
Prachtig vorkje! Mooi geheel zo. Krijg echt zin om mijn tanden er in te zetten ![]() | |
ieniminimuis | woensdag 4 november 2015 @ 17:51 |
Mijn chocoladetaartje met frambozen. Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen. ![]() | |
Molo | woensdag 4 november 2015 @ 17:52 |
Dot mascarpone erbij, en je hebt de hemel volgens mij ![]() * Molo maar eens sla gaat wassen enzo voor avondeten ![]() | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 november 2015 @ 19:37 |
Oooohhhh. Mag ik een stukje? ![]() | |
ieniminimuis | woensdag 4 november 2015 @ 20:16 |
Net geproefd. Hij is heel lekker en heel machtig. Maar hij is ook een beetje compact. De frambozencoulis middenin maakt dat de cake toch een beetje dat zuurtje en frisje krijgt. Ik vind het een lekkere cake, want hij smaakt echt naar chocolade. De topping van alleen chocolade de volgende keer toch iets aan toevoegen zoals een klein beetje boter of olie zodat hij niet geheel hard wordt, eet iets makkelijker. | |
Molo | woensdag 4 november 2015 @ 20:29 |
Beetje room doorheen doen, verhouding gewicht van de (dondere) chocolade in millimeter room, warmen tot chocolade net gesmolten is, beetje af laten koelen tot het niet meer al te vloeibaar is en dan erop gieten. Stolt wel maat blijft mooi hapbaar zonder te breken, goeie structuur ![]() | |
ieniminimuis | woensdag 4 november 2015 @ 20:41 |
Voor de liefhebbers het recept:Hij was wel wat massief. Zou hij luchtiger worden als je de eiwitten apart opklopt en die later door het beslag vouwt? | |
Molo | woensdag 4 november 2015 @ 20:43 |
Yep, al is massief juist wel lekker bij chocolade vind ik ![]() | |
Donna | woensdag 4 november 2015 @ 20:45 |
Ohhhhhh ziet er zooooo lekker uit!! ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 4 november 2015 @ 22:15 |
Ziet er heerlijk uit hoor maar help ![]() | |
ieniminimuis | woensdag 4 november 2015 @ 22:16 |
Sorry ik kijk teveel kookprogramma's ![]() | |
HenkPietKlaasWim | donderdag 5 november 2015 @ 08:41 |
Qua uiterlijk lijkt de taart heel erg op de taart van dit recept: http://www.kokenmetkarin.nl/gebak/chocotaart.html Maar die is dus wel lekker luchtig en niet te zwaar. ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 21 november 2015 @ 17:01 |
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden. ![]() Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar. ![]() En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha. ![]() Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken. ![]() | |
PerryVogelbekdier | woensdag 25 november 2015 @ 07:11 |
KitchenAid Artisan voor 379 als iemand interesse heeft: http://www.ibood.com/home(...)n-keukenmachine.html | |
Goitske | woensdag 25 november 2015 @ 07:23 |
![]() Ziet er super uit alleen ik krijg nav hhb een veetje uitslag van frisjes en zuurtjes in teksten, mis nu nog het woord mondgevoel ![]() | |
Goitske | woensdag 25 november 2015 @ 07:23 |
Hele mooie broodjes! | |
Vikingsmeisje | woensdag 25 november 2015 @ 08:54 |
Jammer van de paprika (dat lust ik echt niet!) maar het ziet er echt lekker uit! | |
minilot | woensdag 25 november 2015 @ 10:09 |
Fraai hoor! Leuk hè, broodbakken? ![]() Overigens is deze topicreeks vooral voor andersoortige baksels (taarten, koekjes, dat soort spul) en voor het magische wonder van brood kun je het beste hier terecht: CUL / Brood bakken in de oven #21: We bakken ze bruin! ![]() | |
Donna | woensdag 25 november 2015 @ 12:29 |
Mooie bolletjes! | |
vinnypassy | woensdag 25 november 2015 @ 14:52 |
Ohja sorry, dat komt dus omdat ik niet zoveel bak. ![]() | |
_Liek | maandag 30 november 2015 @ 12:51 |
Die broodjes zien er echt heerlijk uit!! Meer in de keuken geweest dan hier online laatste tijd ![]() ![]() Pompoen biscuitkoekjes uit de kidde en kokos bonbons ![]() | |
Joosie200 | maandag 30 november 2015 @ 17:44 |
Zien er allebei ![]() Kokos ![]() | |
_Liek | maandag 30 november 2015 @ 20:20 |
Thnx ![]() | |
_Liek | donderdag 3 december 2015 @ 15:03 |
Hoe gaat t met al jullie Sinterklaas baksels?! Twijfel of ik nog chocolade lettters zal halen en die zelf opspuiten en versieren... ![]() | |
Elvi | maandag 7 december 2015 @ 21:45 |
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise ![]() Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen. Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken ![]() ![]() | |
Molo | maandag 7 december 2015 @ 21:47 |
Kan prima hoor, wat je moeder zegt klopt en een zuur achtig iets is ook niet gek in gebak. Gewoon proberen dus ![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 7 december 2015 @ 21:49 |
nooit gemaakt, maar brownies schijnen ze in usa ook wel met hellman's te maken | |
Joosie200 | maandag 7 december 2015 @ 23:08 |
Chocoladetaart van Anouk ![]() http://heelhollandbakt.om(...)t-black-forest-cake/ | |
Elvi | maandag 7 december 2015 @ 23:38 |
Ok bedankt voor de aanmoediging ![]() ![]() Ik denk dat ik het voor de kerst eens ga proberen ![]() | |
Burdie | dinsdag 8 december 2015 @ 20:49 |
Hoi! Ik bak ook ![]() ![]() | |
Negentiendertig | dinsdag 8 december 2015 @ 20:50 |
Groothandel ![]() | |
Burdie | dinsdag 8 december 2015 @ 20:52 |
Hebben ze daar ook met grote spuitmondjes? Op bijv. deleukstetaartenshop zie ik vooral van die hele smalle mondjes voor letters en decoraties. Ik wil er ook bijv. soezen mee kunnen opspuiten. | |
Negentiendertig | dinsdag 8 december 2015 @ 20:57 |
Jazeker ![]() | |
Burdie | dinsdag 8 december 2015 @ 21:15 |
Woei! ![]() Dat zullen ze dan vast ook bij de Sligro hebben, volgens mij zit hier in de stad geen Makro. Ik ga er kijken, bedankt! | |
Negentiendertig | dinsdag 8 december 2015 @ 21:17 |
Ik had het over de sligro ![]() ![]() | |
Burdie | dinsdag 8 december 2015 @ 21:19 |
Echt he ![]() ![]() Ik plaats wel een foto ja ![]() Mits het toonbaar is ![]() ![]() ![]() | |
kvd | donderdag 10 december 2015 @ 11:25 |
Ik geloof vorig jaar bakte iemand bij heel Holland bakt ook een taart met mayonaise. Was als vervanging voor de boter die in een bepaalde periode heel duur was in Amerika. Werd met aardig wat gejuich ontvangen door Robert en Jannie. | |
derLudolf | zondag 13 december 2015 @ 21:51 |
Vandaag poging gedaan tot maken van oude wijvenkoek. Ik had verwacht dat ie iets hoger zou komen. In het recept stond ½ - ¾ tl baksoda. Ik heb ½ gedaan, zou die kwart lepel schelen? Of zou het kunnen komen doordat het beslag te waterig was? Ik heb zelf de glucosestroop gemaakt maar misschien was die wel te waterig. Of was het misschien gewoon te weinig beslag?
![]() Oh de smaak was goed trouwens. Roggemeel + stroop + anijs = ![]() | |
SnoepTomaatje | maandag 14 december 2015 @ 10:44 |
Ik vind hem wel mooi hoog geworden hoor? | |
derLudolf | maandag 14 december 2015 @ 11:16 |
Misschien vergelijk ik hem teveel met die van de bakker? Die is vierkant als je hem door snijdt, maar volgens mij is deze in het midden alsnog lager als eentje van de bakker... | |
ecstasy | maandag 14 december 2015 @ 12:08 |
ik googlede even en vond deze post van jou minilot (altijd als ik iets opzoek kom ik posts van jou tegen #stalker), ik wil deze week ook de crack pie gaan maken! kan ik een springvorm gebruiken in plaats van een taartvorm? ik heb trouwens magere melkpoeder in huis, kan ik dat ervoor gebruiken? thanks alvast! | |
minilot | maandag 14 december 2015 @ 12:17 |
Hoi stalker! ![]() Springvorm kan denk ik prima. ![]() Magere melkpoeder zal wat minder rijk smaken dan volle melkpoeder, da's wel zonde. Kan natuurlijk wel en maakt voor de structuur niks uit, maar ik zou voor de ware crackpiesmaak toch liever gewoon een potje volle melkpoeder kopen. ![]() | |
ecstasy | maandag 14 december 2015 @ 12:37 |
![]() | |
minilot | maandag 14 december 2015 @ 12:39 |
Ik kocht her vorige week nog bij de Jumbo. Een bus met twee blije koeien erop (het merk heet dan ook 'Two Cows') en je vindt het bij de babyvoeding in de buurt ![]() | |
Bleie | maandag 14 december 2015 @ 14:50 |
Bij mjn AH hebben ze het ook, ligt bij de Turkse, Mexicaanse, Amerikaanse eetwaren. | |
ecstasy | dinsdag 15 december 2015 @ 13:09 |
ben ik weer ![]() | |
Isegrim | dinsdag 15 december 2015 @ 13:11 |
Aziatische supermarkt. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 19 december 2015 @ 21:06 |
Hoelang denken jullie dat je koekjes gevuld met botercreme kunt bewaren ? | |
Negentiendertig | zaterdag 19 december 2015 @ 21:20 |
Zou het niet weten, maar ik zou vooral oppassen dat ze niet zompig worden. Vandaag bananencake gebakken zonder suiker. Verbazingwekkend genoeg nog lekker ook ![]() | |
Keroppi | zondag 20 december 2015 @ 00:06 |
Voor een gingerbreadmen recept heb ik 'molasses' nodig. Klinkt als iets van suikerstroop maar wat is het Nederlandse equivalent? | |
Molo | zondag 20 december 2015 @ 00:07 |
Donkere stroop is dat | |
Lienekien | zondag 20 december 2015 @ 00:10 |
Ik heb begrepen dat toko's en De Tuinen het verkopen. Ook wel back treacle of blackstrap molasses. http://www.detuinen.nl/meridian-melasse-stroop.html | |
Burdie | zondag 20 december 2015 @ 08:23 |
Melasse heet het idd in het Nederlands ![]() Vrijdag heb ik deze worteltaart gebakken ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 20 december 2015 @ 08:32 |
Ik heb wel eens crackpie gemaakt en daar ging geen corn powder in. Waar heb jij je recept vandaan? | |
_Ophelia_ | zondag 20 december 2015 @ 09:32 |
Baking soda heeft zuur nodig om actief te worden. Misschien volgende keer bakpoeder gebruiken? | |
HaverMoutKoekje | zondag 20 december 2015 @ 09:39 |
is roggemeel niet zuur? | |
Bleie | zondag 20 december 2015 @ 17:10 |
Hmm, ziet er goed uit! Ik had vandaag familie over de vloer die ik met Kerst niet zie, dus vast een voorproefje genomen, en een 'buche de noel' gebakken. De botercrème brokkelde helaas wat af bij het aansnijden (had toch iets voor tijd uit de koelkast gemoeten), maar hij smaakte prima. ![]() ![]() | |
Goitske | zondag 20 december 2015 @ 17:44 |
Vandaag met mijn zoontje gingerbread cookies gemaakt... Ze zijn wel iets aan de harde kant prima qua smaak maar ik hou er niet zo van ![]() Koekjes bakken is hij dol op ![]() ![]() ![]() | |
Bleie | zondag 20 december 2015 @ 17:46 |
![]() | |
Zo-is-dat | zondag 20 december 2015 @ 17:53 |
Koekjes en een echte boomstam! Kerst ![]() ![]() ![]() | |
Goitske | zondag 20 december 2015 @ 18:16 |
Ooh super!! Wil ik ook nog eens maken ![]() | |
derLudolf | zondag 20 december 2015 @ 19:51 |
Ik heb 1tl azijn gebruikt, volgens recept. | |
HaverMoutKoekje | zondag 20 december 2015 @ 20:07 |
wat is dat witte ding op tafel, lijkt me handig. Of is het een placemat die groot lijkt door formaat van de bakker? ![]() | |
Goitske | zondag 20 december 2015 @ 20:11 |
Is een hele grote placemat van de action! 89 cent ofzo gebruik voor het bakkrn altijd de achterkant op de voorkant zijn div prints verkrijgbaar | |
HaverMoutKoekje | zondag 20 december 2015 @ 20:13 |
![]() | |
Goitske | zondag 20 december 2015 @ 20:14 |
![]() Normale maat bakplaat en normale deegroller Liggen hier bij de action vlakbij de kinderklei enzo | |
Bleie | zondag 20 december 2015 @ 20:24 |
Was echt veeeeeel makkelijker dan ik van tevoren dacht. | |
Goitske | zondag 20 december 2015 @ 21:19 |
Ik moet er even de rust voor vinden + geen peuters om me heen hebben ![]() | |
Woelwater | zondag 20 december 2015 @ 22:08 |
Appeltaart ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 20 december 2015 @ 22:15 |
![]() | |
NijntjesUk | zondag 20 december 2015 @ 22:25 |
Oeh, ziet er lekker uit! Kan me niet heugen dat ik dat gemaakt heb. Vanavond weer een chocolade-courgettebrood gemaakt, maar met nu met gemengde noten. Heb m ook wat langer afgedekt gelaten in de oven, nu zijn de noten bovenop tenminste niet te donker. ![]() ![]() | |
Keroppi | zondag 20 december 2015 @ 22:30 |
Bedankt! Als het experiment goed afloopt zal ik het resultaat hier laten zien ![]() | |
Lienekien | zondag 20 december 2015 @ 22:35 |
Ben benieuwd. ![]() Ik heb het in dit recept gebruikt: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/ginger_and_treacle_60494 Maar dan deze, meegenomen uit Engeland: ![]() | |
ecstasy | maandag 21 december 2015 @ 11:12 |
op de website van momofuku zelf staat dat in het recept. bedankt nog allen voor de tips, hij is fantastisch gelukt! | |
RobinOok | maandag 21 december 2015 @ 13:35 |
24 g (1/4 cup) corn powder Grappig, dat staat dus niet in het recept in het boek! Waarschijnlijk teveel klachten van mensen bij wie de vulling in de schift raakte. ![]() Maar goed, het zal dus maïzena zijn. | |
ecstasy | maandag 21 december 2015 @ 13:43 |
ja ik had ook al gezien dat de recepten overal ietsje anders zijn. volgens momofuku (de website weer) is het geen maizena maar echt gemalen mais. heb dat zelf ook aangehouden (gelukkig in de toko gevonden) | |
minilot | maandag 21 december 2015 @ 13:44 |
Jup, klopt. Beetje cornstarch, ofwel maizena, is wat veel gebruikt wordt in variaties op de crack pie. ![]() | |
RobinOok | maandag 21 december 2015 @ 15:50 |
Lijkt me niks, maismeel ipv maizena. Zou ik echt niet doen. Maar gelukkig dat je crackpie evengoed lekker was! | |
Burdie | dinsdag 22 december 2015 @ 22:16 |
Vraagje! Ik wil met kerst een pavlova maken, en heb vandaag alvast geoefend met het kloppen van het eiwit met mijn nieuwe ![]() ![]() Alleen zijn die erg plakkerig/taai geworden, en met een soort karamelrandje er omheen daar waar ze op de bakplaat lagen. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik wil de pavlova graag lekker bros hebben, iemand een tip? | |
Joosie200 | dinsdag 22 december 2015 @ 22:18 |
Het brosse krijg je sneller als je hem op lagere temperatuur laat garen. Taai worden is ook juist het idee. Bros van buiten, taai van binnen. ![]() | |
Burdie | dinsdag 22 december 2015 @ 22:54 |
Ze waren ook taai van buiten... Onze oven kan niet lager dan 100 graden. Ja, op 40 maar dan houdt het op ![]() | |
Joosie200 | dinsdag 22 december 2015 @ 22:57 |
Anders eerder uit de oven die op 100 graden staat? Elke oven is weer anders. Tis wat dat betreft echt erbij blijven staan en weten hoe je oven reageert op welk baksel. | |
Molo | dinsdag 22 december 2015 @ 23:00 |
Kan je oven open als hij aan staat? | |
Burdie | dinsdag 22 december 2015 @ 23:01 |
Wat bedoel je, dat ik het korter bak? | |
Burdie | dinsdag 22 december 2015 @ 23:01 |
Helaas niet, dan gaat hij uit. | |
Joosie200 | dinsdag 22 december 2015 @ 23:02 |
Ja of oven uitschakelen en pavlova laten nagaren in de nog warme oven. | |
Molo | dinsdag 22 december 2015 @ 23:02 |
Combi magnetron? Daar is het mij namelijk nog nooit in gelukt merengue te maken | |
Burdie | woensdag 23 december 2015 @ 16:07 |
Combi oven ![]() Ik heb het net nog eens geprobeerd, geen schuimpjes maar een pavlova. Gebakken op 130 graden dit keer, en het is erg lekker geworden ![]() Van de restjes eigeel heb ik crème brulee gemaakt. Gaan we vanavond eten, ik ben benieuwd hoe dat gelukt is ![]() | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 16:10 |
![]() | |
_Liek | donderdag 24 december 2015 @ 12:53 |
Ziet er goed uit Bleie !! Ik heb vanochtend alvast deze candy cane chocolates/bonbonnetjes gemaakt ![]() ![]() | |
Burdie | donderdag 24 december 2015 @ 13:16 |
Lekker, zijn ze ook gevuld met iets of massief chocola? De crème brulee was binnenin nog vloeibaar, dus helaas... ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 13:27 |
Recept klinkt lekker en ze zien er knus uit zeg! ![]() Alleen, is het tempereren wel goed gegaan? De chocoladelaag lijkt zo mat op de foto.. | |
_Liek | donderdag 24 december 2015 @ 13:47 |
Thnx ![]() | |
Goitske | vrijdag 25 december 2015 @ 10:54 |
![]() Deze stond ik vanmorgen om 7 uur al te maken ![]() | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 10:58 |
Leuk! | |
Bleie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:16 |
Mooi Liek en Goitske! | |
Goitske | vrijdag 25 december 2015 @ 12:12 |
![]() En de rocky road niet echt bakken want er komt geen oven bij kijken maar toch ![]() ![]() | |
Joosie200 | vrijdag 25 december 2015 @ 12:23 |
Die pinguïns, te schattig om op te eten ![]() | |
Keroppi | zondag 27 december 2015 @ 22:22 |
En hier zijn ze! ![]() Wat ik persoonlijk een beetje irritant vindt aan amerikaanse foodbloggers, is er een hoop zijn dat die eerst een ellelange intro schrijven voordat eindelijk het recept komt. Dus dat had ik maar een beetje doorgescrolled, waarbij ik even over het feit heen gelezen had dat het deeg minimaal drie uur moest koelen. En zoveel tijd had ik niet meer toen ik ging bakken. Maar een uurtje in de vriezer werkte ook ![]() | |
Goitske | maandag 28 december 2015 @ 08:35 |
Oooh mooi geworden! | |
_Liek | woensdag 30 december 2015 @ 10:33 |
Ziet er goed uit Keroppi! | |
_Hestia_ | zaterdag 13 februari 2016 @ 22:26 |
*schopje* Goitske, wat een super leuke dingen maak jij! ![]() Keroppi, die zandmannetjes zijn ook leuk ![]() Vandaag voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens wat gebakken ![]() Een cheesecake met een bodem van speculaas en in het beslag monchou, banaan, suiker, koekkruiden, kaneel en ei. De bedoeling was eigenlijk om met een spuitzak een beetje chocoladestreepjes erop te spuiten, maar de saus was te dun/veel te veel en het werd 1 kliederzooi ![]() Dus toen heb ik maar gewoon de hele bovenkant bedekt met chocola en bij de winkel wat aardbeien gekocht ![]() Hij smaakte wel echt superlekker ![]() ![]() ![]() | |
vlindertje89 | zaterdag 13 februari 2016 @ 22:35 |
Oooh dat ziet er lekker uit.. heb je een recept? | |
Burdie | zaterdag 13 februari 2016 @ 22:39 |
Oja dit topic was er ook nog ![]() Ik bak best vaak tegenwoordig, zal wel weer eens wat foto's plaatsen ![]() | |
Burdie | zaterdag 13 februari 2016 @ 22:39 |
Hij ziet er mooi uit Sylvana! | |
_Hestia_ | zaterdag 13 februari 2016 @ 22:54 |
Ik ben benieuwd, leuk topic dit ![]() Dankje ![]() | |
Negentiendertig | zaterdag 13 februari 2016 @ 23:20 |
Ik bakte vandaag een goddelijke banana oatmeal bread met griekse boter ipv boter en volkorenbloem. Oh, en chocolate chips. Góddelijk. | |
HaverMoutKoekje | zondag 14 februari 2016 @ 07:24 |
Wat is er bijzonder aan griekse boter? | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 07:34 |
Dát, is best een goeie vraag ![]() | |
Burdie | zondag 14 februari 2016 @ 07:41 |
Die kan de Sirtaki dansen ![]() Ik maakte laatst hazelnootschuimtaart: ![]() | |
Burdie | zondag 14 februari 2016 @ 07:43 |
En cupcakes ![]() ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 07:45 |
Die hazelnootschuimtaart ![]() | |
Isabeau | zondag 14 februari 2016 @ 09:23 |
Nou, dat en ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 11:43 |
Nooit zelf gemaakt, in Haagse contreien haal je die namelijk altijd bij Maison Kelder ![]() Maar het lijkt me dat je een zooi merengue plakken met hazelnoot moet maken enzo. Daar ben ik zeer slecht in, zoals sowieso in bakwerk, dus ik haal wel gewoon ![]() | |
derLudolf | zondag 14 februari 2016 @ 13:00 |
Die koop je op krediet ![]() | |
Burdie | zondag 14 februari 2016 @ 13:11 |
Dat laatste ja, gewoon doen! Ik heb er zoooo lang tegen aan gehikt, maar vond het eigenlijk enorm simpel ![]() Het was wel even zoeken ook naar een goed recept, want ik kon niet vinden wat ik precies wilde. Dus heb uiteindelijk een aantal recepten met elkaar gecombineerd. Je moet wel een keukenmachine hebben, of heel geduldig zijn met het handmatig stijf kloppen van eieren ![]() ![]() | |
Burdie | zondag 14 februari 2016 @ 13:12 |
Als ik nog in DH had gewoond, had ik ze daar ook gewoon gehaald ja ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 13:12 |
Ok, op met dat recept ![]() | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 13:13 |
Als ik het nu wil eten (woon nu in regio Rotterdam) ga ik het alsnog halen ![]() Luie vlerk ![]() | |
derLudolf | zondag 14 februari 2016 @ 13:32 |
Denk dat ik maar es een zakje hazelnoten meeneem van de winkel binnenkort ![]() Laatst Schwarzwalder Kirsch gemaakt, moest ik ook eieren opkloppen, volgens mij ben ik daar ruim 15 minuten mee bezig geweest. Best irritant met een handmixer ![]() | |
Goitske | zondag 14 februari 2016 @ 14:30 |
Oooh die hazelnootschuim! | |
Goitske | zondag 14 februari 2016 @ 14:32 |
300/350 gram chocolade naar wens 125 gram boter Dit samen smelten Er door heen 80/90 gram biscuitjes 60 gram mini marshmallows Handje gehakte walnoten Handje gehakte cashewnoten Handje of wat meer (meer vind ik lekkerder) gedroogde cranberries Alles door elkaar mengen, op bakpapier uit smeren en afkoelen Beetje poedersuiker er over en in stukken snijden | |
Isabeau | zondag 14 februari 2016 @ 14:36 |
Foolproof?! Whut! ![]() Heb je het recept online? Oh wacht, je hebt recepten gecombineerd! Wat zocht je precies dan? | |
Diconnected | zondag 14 februari 2016 @ 14:47 |
Hazelnootschuimgebak was ik vroeger echt onwijs dol op ![]() ![]() | |
Negentiendertig | zondag 14 februari 2016 @ 14:58 |
Jezus, oops! ![]() Griekse yoghurt dus ![]() | |
Burdie | zondag 14 februari 2016 @ 15:04 |
Voor het hazelnootschuim: 150 gr hazelnoten 150 gr eiwit (dat zijn 4-5 eieren) 300 gr poedersuiker Verwarm de oven voor op 170C. Spreid de hazelnoten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de hazelnoten 8 tot 10 minuten in de oven. Roer halverwege even door. Laat afkoelen op een rooster. Verlaag de oventemperatuur naar 130C. Houd wat hazelnoten apart voor de garnering. Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine of met een hamer. Klop de eiwitten samen met het poedersuiker in een vetvrije beslagkom tot glanzende, stijve pieken. Vouw de gehakte hazelnoten door de eiwitten. Doe dit voorzichtig zodat u niet alle lucht uit de eiwitten klopt. Doe het hazelnotenbeslag in een spuitzak. Spuit drie ronde taartbodems met een diameter van 18 centimeter op de bakplaat. Bak deze in 75 minuten droog. Laat helemaal afkoelen op een rooster. Mokka-boterceme: 300gr roomboter op kamertemperatuur 300gr poedersuiker 2 eetlepels oploskoffie Bereidingswijze: Alles door elkaar mengen ![]() Nougatine: 50 gram suiker 100 gram hazelnoten Rooster de hazelnoten in een over op ongeveer 170 graden een klein kwartiertje. Verwarm de suiker in een pan. Zet het gas niet te hoog, laat de suiker langzaam karameliseren. Laat het rustig wat donkerder van kleur worden. Roer de nootjes door de karamel heel. Pas op! De suiker is heel heet. Laat de karamel met nootjes op bakpapier afkoelen. Hak het na afkoeling fijn met bijvoorbeeld een hamer. Taart opbouwen: Dotje botercrème op de bodem smeren/spuien zodat de taart niet gaat schuiven. Daar op leg je de eerste plaat, daarop een laag botercrème, daarop laag twee, daarop nog eens botercrème en daarop laag drie. Vervolgens smeer je de zijkanten helemaal dicht met botercrème en als he wilt de bovenkant ook. Nougatine op de zijkant doen. Daarna de taart decoreren met toefjes botercrème en hazelnoten. | |
Burdie | zondag 14 februari 2016 @ 15:07 |
Nougatine kan je ook kant en klaar kopen btw, maar het was mijn eer te na om dan niet ook echt alles aan de taart zelf te maken ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 14 februari 2016 @ 15:45 |
ik alleen voor dat bruine vliesje, als ze schoongemaakt zijn kan ik ze wel hebben | |
Isabeau | zondag 14 februari 2016 @ 18:41 |
Je hebt zelfs de nougatine zelf gedaan ![]() ![]() Ik kan overigens alleen niet tegen rauwe hazelnoten, als ze geroosterd zijn krijg ik geen problemen. Allemaal een andere vorm van hazelnootallergie? ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 14 februari 2016 @ 18:44 |
ik denk dat wij dezelfde hebben, vorm van pollenallergie, die is door verhitting uit te schakelen. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Oral_allergy_syndrome | |
Isabeau | zondag 14 februari 2016 @ 18:52 |
Offtopic, maar ik ben ook allergisch voor appel, peer, kersen en berk ![]() ![]() | |
Bleie | zondag 14 februari 2016 @ 19:08 |
Wow, die hazelnootschuimtaart! Respect! Ik heb een jaar of 5 in Den Haag gewerkt, dat was inderdaad Maison Kelder bij elke verjaardag (lag ook nog op de route van station naar mijn werk, dus nogal voor de hand liggend) ![]() ![]() ![]() Ik heb - veel eenvoudiger - gisteren vanillecupcakes met chocoladeglazuur gemaakt. Waren lekker, maar een beetje klef. Hadden misschien toch net wat langer in de oven gemoeten. | |
Molo | zondag 14 februari 2016 @ 19:13 |
Ik heb die taart van de zomer bij iemand gegeten die 'm als bruidstaart had, HOE gaaf is dat ![]() | |
#ANONIEM | zondag 14 februari 2016 @ 21:34 |
chocoladetaart met karamel en zeezout ( die rare witte bubbeltjes :p ) Hij is niet helemaal smooth kwa looks maar wel lekker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 14 februari 2016 @ 21:36 |
Dat ziet er super machtig uit, maar ik zou geen nee zeggen tegen een klein puntje! Zou dat niet zo snel zelf maken. | |
#ANONIEM | zondag 14 februari 2016 @ 21:39 |
ik moet zeggen dat de chocolade , de genache, dat best is. Het karamel waarvan ik het juist verwacht had is minder zoet. Ik vond de taart erg lekker ( ik hou ook best van zoet) maar de volgende keer doe ik er meer karamel in en iets minder ganache. | |
derLudolf | maandag 15 februari 2016 @ 10:54 |
Deze heb ik vorige week gemaakt trouwens. Het opmaken van de taart is niet mijn sterkste punt maar ik wou hem toch even showen want op de smaak was ik toch wel trots ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 15 februari 2016 @ 11:20 |
Madelieffff, welk recept is dat? ![]() | |
Burdie | maandag 15 februari 2016 @ 11:52 |
Mmmmmmm! Chocolade-kersentaart. Dat was de lievelingstaart van mijn opa, nog lang na zijn dood hebben we elk jaar zo'n taartje gegeten op zijn verjaardag (iig totdat mijn oma overleed, en ik sluit niet uit dat mijn ouders het nog steeds doen ![]() Als kind vond ik het trouwens niet lekker ![]() Madelief dat ziet er goed uit! Karamel met zeezout ![]() (Offtopic, maar we hebben laatst in een restaurant karamel-zeezoutfondue gehad als nagerecht. Wil ik ook altijd nog eens zelf maken, zo lekker ![]() Hoe heb je de karamel gemaakt, gewoon van suiker of van dulche de leche? | |
Negentiendertig | maandag 15 februari 2016 @ 11:58 |
Kan je foto's niet zien.. Die chocoladetaart hierboven ![]() | |
#ANONIEM | maandag 15 februari 2016 @ 12:06 |
deze : http://www.mytaste.be/Jan(...)-taart-18784717.html ik heb dan alleen nog zelf gekarameliseerde suiker gemaakt ter decoratie bovenop de taart. | |
derLudolf | maandag 15 februari 2016 @ 12:09 |
Dat ligt aan jou denk ik. Ververs eens? Er is in elk geval een niet superstrakke Schwarzwalder Kirsch te zien ![]() | |
derLudolf | maandag 15 februari 2016 @ 12:11 |
Wat gebruiken jullie trouwens om slagroom mooi te houden? Van dat 'Sahne steif' (koop bakspul in D, weet niet hoe het in NL heet) of gelatine? | |
Negentiendertig | maandag 15 februari 2016 @ 12:16 |
Klopfix ![]() Ligt aan mij dan, kan ze nog steeds niet zien ![]() | |
Burdie | maandag 15 februari 2016 @ 12:37 |
Mascarpone of extra vette slagroom (40% vet) | |
Isegrim | maandag 15 februari 2016 @ 12:52 |
Dat lijkt me een mooi recept voor in de bakkerij dit weekend. ![]() | |
_Hestia_ | maandag 15 februari 2016 @ 13:05 |
Oeh lekkere taarten! Vooral die chocoladetaart! ![]() | |
HenkPietKlaasWim | maandag 15 februari 2016 @ 13:19 |
Ik heb deze wel eens gemaakt: http://www.elleeten.nl/Re(...)rt-met-zoute-karamel Redelijk vergelijkbaar, alleen met nog meer chocolade! | |
derLudolf | maandag 15 februari 2016 @ 13:43 |
Es zien of ik die laatste kan vinden ![]() | |
Burdie | maandag 15 februari 2016 @ 14:10 |
Meestal alleen bij de groothandel te koop ![]() | |
#ANONIEM | maandag 15 februari 2016 @ 14:51 |
oke ![]() | |
#ANONIEM | maandag 15 februari 2016 @ 14:59 |
dankje. van suiker, slagroom en boter. O zo een fondue klinkt erg lekker ja ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 15:00:06 ] | |
Negentiendertig | maandag 15 februari 2016 @ 15:02 |
![]() ![]() | |
derLudolf | maandag 15 februari 2016 @ 15:05 |
En dan moet je direct weer een 5 liter verpakking kopen natuurlijk ![]() Ik kijk wel even in Dld, daar hebben ze sowieso meer soorten | |
Negentiendertig | maandag 15 februari 2016 @ 15:20 |
De overige 4,x liter gebruiken in warme chocomel <3 #viesdik | |
derLudolf | maandag 15 februari 2016 @ 15:22 |
Maak ik wel wat meer taarten en zet die in de diepvries ![]() Chocolademelk ![]() | |
Negentiendertig | maandag 15 februari 2016 @ 15:23 |
Ook een idee ![]() Chocolademelk ![]() Maar ach, ik vreet alles. Anywho, ik wil spritzen maken. Morgen. Iemand een heerlijk recept? | |
Negentiendertig | maandag 15 februari 2016 @ 15:27 |
http://www.ah.nl/producten/product/wi211474/inex-slagroom | |
Goitske | zaterdag 20 februari 2016 @ 14:32 |
Eierkoeken gebakken volgens het recept uit de bakbijbel van rutger![]() | |
Trusten | zaterdag 20 februari 2016 @ 23:08 |
Cute, zijn ze lekker? | |
Goitske | zondag 21 februari 2016 @ 07:02 |
Ja! Alleen ik doe zelf volgende x minder of geen citroen er in | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 02:54 |
Boterkoek met kokos ![]() De rest zit al in de trommel. Voorlopig ben ik nog simpel uit pakjes aan het bakken maar sta er steeds weer versteld van hoeveel lekkerder het is dan kant&klaar halen.. ![]() | |
Isegrim | maandag 22 februari 2016 @ 09:14 |
Huh? Boterkoek uit een pakje? Maar dat heeft maar drie basisingrediënten (en iets als kokos kun je gewoon toevoegen). Wat zit er in dat pakje dan? ![]() http://foodtube.nl/boterkoek/ | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 09:18 |
Volgens dat pakje tarwebloem, suiker, magere melkpoeder, zout en aroma.. | |
Molo | maandag 22 februari 2016 @ 09:20 |
En wat moet je dan nog toevoegen dan? Alleen boter ofzo? | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 09:21 |
Haha en een ei ![]() | |
Molo | maandag 22 februari 2016 @ 09:22 |
Oh ja, tuurlijk. Nou ja, zonder pakje is dus aanrader. En super makkelijk ![]() | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 09:27 |
Ben pas een half jaartje ofzo voor het eerst in mijn leven aan het bakken. Voor mij is het sowieso al een wonder dat alles lukt.. Alleen de baklava (niet uit pakje) was geen succes en daarom toen maar een stapje terug gedaan.. | |
Molo | maandag 22 februari 2016 @ 09:29 |
Basis dingen als cake, appeltaart, boterkoek en soesjes zijn leuk en makkelijk zelf te maken. En dan steeds uitbreiden ![]() Leer je veel van, is lekker en is leuk ![]() | |
Isegrim | maandag 22 februari 2016 @ 09:33 |
Boterkoek kan bijna niet mislukken. ![]() De schil van een geraspte citroen toevoegen is ook heerlijk. | |
Molo | maandag 22 februari 2016 @ 09:34 |
Of kaneel en kardemom ![]() | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 09:36 |
Maar dan kom je weer zoveel verschillende recepten tegen voor hetzelfde product en dan is het net als voor het schap met waspoeders "welke moet ik nou kiezen ![]() Dit was voorlopig even de weg van minste weerstand, trek een pakje van het schap en ik kon gaan bakken. Appeltaart en cake hebben toch een eigen specifieke smaak waarin ik me nog niet had verdiept in hoe die te verkrijgen.. | |
Molo | maandag 22 februari 2016 @ 09:38 |
Gewoon recept van internet trekken en proberen ![]() | |
Donna | maandag 22 februari 2016 @ 09:42 |
Zo doe ik het ook met alles. Had ik eindelijk alle taarten voor m`n verjaardag bedacht, kom ik ineens een bokkenpootjestaart tegen. ![]() | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 09:42 |
Gaat nog wel gebeuren ![]() Cake had ik trouwens ook al gevarieerd met kokos en walnoten+chocolade.. Appeltaart pas ik ook al wat aan door minder suiker te gebruiken dan staat aangegeven.. En nu dus een keer kokos door de boterkoek. Zou wel eens een hazelnoot/slagroomtaartje willen maken, en dat heb ik dus nog niet in pakje gezien ![]() | |
Myraela | maandag 22 februari 2016 @ 09:47 |
Hij ziet er een beetje droog uit voor boterkoek. ![]() | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 09:50 |
Dat klopt, maar vind ik juist niet erg, expres wat langer doorgebakken ![]() | |
Molo | maandag 22 februari 2016 @ 09:51 |
Kokos slurpt ook veel vocht en vet op, dus dat kan er ook mee te maken hebben gehad | |
Isegrim | maandag 22 februari 2016 @ 09:59 |
When in doubt, neem een recept van Holtkamp. Zijn boek De banketbakker is een aanrader voor beginnend bakkers. ![]() | |
Mry | maandag 22 februari 2016 @ 10:01 |
Niks mis met een pakje om mee te beginnen hoor! Maar als je eenmaal een paar dingen zonder pakjes hebt gemaakt wil je in mijn ervaring niet meer terug ![]() Ik heb een paar keer boterkoek gemaakt met dit basisrecept, het resultaat was erg lekker. http://www.laurasbakery.nl/boterkoek/ | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 10:02 |
Zat net deze te bekijken, dat is eigenlijk de taart die ik in gedachte heb, van die bakkerij: http://www.smulweb.nl/recepten/1427453/Hazelnoottaart Maar wat is klopfix? Oh, Google wist het ook.. | |
Isegrim | maandag 22 februari 2016 @ 10:04 |
Klopfix verkopen ze bij de super. Daarmee kun je slagroom langer stijf houden. Mascarpone schijnt ook te werken daarvoor. | |
Donna | maandag 22 februari 2016 @ 10:12 |
Ik had van de week zo`n boterkoektaartje van de Jumbo, jemig dat smaakt bijna meer naar spijs in plaats van boterkoek. Vond het echt niet lekker. | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 10:18 |
Precies, zoiets bedoelde ik dus. Daarvan krijg ik na een puntje al het zuur terwijl als ik zelf bak nergens last van heb. Net als appeltaart, als ik die k&k koop kom ik steeds stukjes klokhuis tegen of steeltjes van de krenten/rozijnen. Als ik zelf bak heb ik tenminste ook zelf de kwaliteit in de hand.. | |
NijntjesUk | maandag 22 februari 2016 @ 10:24 |
Ik legde altijd stukjes gekonfijte gember bovenop de boterkoek voor het bakken. Was 1 van de weinige dingen waar ik mn oma echt blij mee kon maken op t gebied van gebak. ![]() | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 11:37 |
Zijn dat gewoon dezelfde gehakte hazelnoten waar de buitenkant mee afgewerkt is? En hoe krijg ik dat er makkelijk op als ik hem in een springvorm samen stel? http://www.brokkingbanket.nl/webshop/taarten/ http://www.smulweb.nl/recepten/1427453/Hazelnoottaart | |
Molo | maandag 22 februari 2016 @ 11:39 |
Yep. Gewoon ongeschilde ongeroosterde hazelnoten. Op taartplateau of bord/schaal leggen voor je gaat afwerken. In bakblik of springvorm gaat dat niet. | |
Woelwater | maandag 22 februari 2016 @ 12:32 |
Ok bedankt.. Heb nu al geschild en gebrande gehaald, smaken hetzelfde als ik in dat gebak verwachte ![]() ![]() Maar op gebak zit weer geschild, dus komt niet zo nauw denk ik.. Dat slagroom bovenop zit daar ook die klopfix in, of zou dat zonder zijn? Weet niet hoe lang gewone slagroom goed blijft op een taartje..
| |
Woelwater | woensdag 24 februari 2016 @ 01:51 |
Nou, dit is hem geworden ![]() ![]() Kan me alleen helemaal niet voorstellen hoe dat straks als 1 geheel uit de springvorm moet gaan komen met die aparte lagen van losse kruimels.
| |
Lot_1 | woensdag 24 februari 2016 @ 09:46 |
Ziet er mooi en lekker uit hoor! | |
SnoepTomaatje | woensdag 24 februari 2016 @ 12:08 |
Oh dat ziet er wel heel lekker uit! Maak je ook nog een foto als je hem doorgesneden hebt? ![]() | |
zeefje | woensdag 24 februari 2016 @ 12:21 |
Ziet er heerlijk uit, Krijg er trek van ![]() | |
Woelwater | woensdag 24 februari 2016 @ 12:46 |
Bij deze ![]() ![]() ![]() Hij is echt lekker, deze ga ik zeker nog een keer maken. De volgende keer doe ik er iets minder rietsuiker in (250g ipv 300g ofzo) want hij is wel erg zoet. Ook zouden de laagjes iets dunner mogen zodat het een vaster geheel wordt. Verder vind ik hem erg geslaagd ![]() | |
Burdie | woensdag 24 februari 2016 @ 13:18 |
Zonde wel om het schuim te verkruimelen ![]() | |
SnoepTomaatje | woensdag 24 februari 2016 @ 13:25 |
Ziet er heerlijk uit! | |
fietsie | vrijdag 26 februari 2016 @ 22:38 |
Schandalige kijk-mijn-taart-eens-post ![]() Ukkie is 6 geworden en heeft morgen de familie over de vloer ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Mazou | vrijdag 26 februari 2016 @ 22:42 |
Wauw, fantastische taart! Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig geweest? | |
fietsie | vrijdag 26 februari 2016 @ 22:44 |
Euh om 16:45 heb ik 1e taart-deegje gemaakt... en om 22:00 begon ik de vaatwasser weer in te ruimen... Tussendoor nog ffies wat gegeten en kopje koffie... Zijn 3 taartbodems (2 rechthoekige en 1 ronde) en een vulling van frambozenroom, banketbakkersroom en frambozenjam... De torentjes zijn kunststof, uit een "taart pakket" van de Action, de puntdakjes zijn marsepijn met chocolade binnenkant ![]() | |
Woelwater | vrijdag 26 februari 2016 @ 22:47 |
Touwen van de ophaalbrug gevlochten aardbeiveter? | |
fietsie | vrijdag 26 februari 2016 @ 22:48 |
Jup ![]() | |
Woelwater | vrijdag 26 februari 2016 @ 22:49 |
Lekkerr ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 26 februari 2016 @ 23:45 |
Ik wil ook weer 6 worden ![]() | |
Joosie200 | zaterdag 27 februari 2016 @ 00:11 |
Lekker en leuk om met de kleine te maken. Heb sinds kort ook de Bakbijbel. Verzamel zo meer en meer bakboeken gewoon als inspiratiebron om doorheen te bladeren ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 maart 2016 @ 16:45 |
![]() Ik weet niet hoe dat zwarte gat in mijn cake komt, maar lekker is hij wel. Met veel vanille en een shitload maanzaad. Geweldige combi. | |
Zo-is-dat | zondag 6 maart 2016 @ 20:55 |
Vandaag de verjaardag van m'n broertje van lekkers voorzien, oa deze hazelnoot schuimtaart ![]() ![]() En slagroomtaart ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door Zo-is-dat op 06-03-2016 21:03:52 ] | |
Goitske | zondag 6 maart 2016 @ 21:43 |
Ik heb te veel bak en kookboeken volgens mijn man ![]() ![]() Maja eerst verhuizen grotere keuken en grote oven ![]() | |
Goitske | zondag 6 maart 2016 @ 21:43 |
![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 6 maart 2016 @ 21:45 |
ziet er professioneel uit! ![]() | |
Goitske | zondag 6 maart 2016 @ 21:47 |
Kaneel broodjes mbv danerol dus snelle versie ipv zelf deeg maken wel zo handig met 2 stuiterende peuters in de keuken ![]() ![]() Volgende x doe ik wat minder suiker en glazuur vond het wat te zoet maar zeer geslaagd | |
Burdie | zondag 6 maart 2016 @ 22:46 |
Nice ![]() De broodjes van Goitske ook, lekker en makkelijk ![]() | |
Burdie | zondag 6 maart 2016 @ 22:47 |
Mijn zoon was jarig.![]() | |
Molo | zondag 6 maart 2016 @ 22:49 |
![]() | |
Goitske | maandag 7 maart 2016 @ 06:20 |
Wauw! Echt super mooi | |
#ANONIEM | maandag 7 maart 2016 @ 07:28 |
Wauw, wat gaaf ![]() | |
j0k3 | maandag 7 maart 2016 @ 10:46 |
Hallo iedereen, ik heb even een vraagje. Voor mijn verjaardag wil ik graag op pudding-kruimelvlaai trakteren op mijn koor, maar er zitten een paar hardcore veganisten bij. Dus wou ik 2 vlaaien bakken. Een gewone, en een aangepaste. Voor de bodem had ik al dit recept gevonden, en de kruimels is ook maar een kwestie van plantaardige margarine in plaats van boter gebruiken, maar hoe maak ik in hemelsnaam banketbakkersroom (die niet gaat schiften als hij meegebakken wordt) zonder melk of eieren? | |
Burdie | maandag 7 maart 2016 @ 10:59 |
Brrrr wat een gedrocht van een recept. Amandelmelk, eivervanger... Ik zou gewoon appels voor ze meenemen ![]() Of anders die sojaroom uit het recept en dat dan niet meebakken. | |
empa1010 | maandag 7 maart 2016 @ 11:26 |
Je zou ook instant banketbakkersroom kunnen gebruiken. Dat is volgens mij vnl. zetmeel. Totaal niet zo lekker natuurlijk en ik denk dat er ook melkpoeder bij in zit. Maar dan heb je iig een soort van banketbakkersroom. Kun je ipv dit misschien amandelspijs maken, maar dan zonder ei. Of frangipane zonder ei en met plantaardig vet ipv roomboter (geen idee of dat kan hoor ![]() | |
j0k3 | maandag 7 maart 2016 @ 11:29 |
Ja die eierprut is voor de rijstevulling van de rijstevlaai. Ik wil alleen het deeg gebruiken, dus amandelmelk-gist-suiker-bloem. Op zich heb ik al eerder met amandelmelk gebakken voor een vriendin met melkbestanddelen allergie, en voor second-best is het best te eten. | |
j0k3 | maandag 7 maart 2016 @ 11:31 |
Oh ja instant, dat zou wel eens kunnen. En dan de niet zo luxe, daar zit meestal geen melk in, zie je vooral bij paprikachips. | |
minilot | maandag 7 maart 2016 @ 15:26 |
Wow, doe hazelnootschuimtaart! Wat strak! Erg goed! ![]() Heb je toevallig ook een foto van de binnenkant? ![]() | |
Merode32 | maandag 7 maart 2016 @ 17:07 |
Als ik meel met bakpoeder wil vervangen door zelfrijzend meel, wat is dan de verhouding? 1 op 1? 100 gram gewone meel is 100 gram zelfrijzende meel? | |
Zo-is-dat | maandag 7 maart 2016 @ 18:39 |
Nee, en dat is maar goed ook ![]() ![]() ![]() | |
vinnypassy | maandag 7 maart 2016 @ 19:11 |
Ik wil die hazalnoot-schuimtaart ook voor mijn verjaardag. ![]() | |
Negentiendertig | dinsdag 8 maart 2016 @ 12:21 |
Ik wil dadelijk samoas gaan bakken, en heb dus caramels nodig. Zouden die caramel/fudge dingen van Lonka volstaan? | |
Burdie | dinsdag 8 maart 2016 @ 13:23 |
Ik zou ze zelf maken, maar het lijkt me dat die lonka dingen ook wel voldoen. Of toffees. Karamel ![]() | |
Koningin | dinsdag 8 maart 2016 @ 13:44 |
Wie heeft er een lekker recept voor kaneelbroodjes? Ik vind er verschillende met en zonder deeg rijzen. Wat is het best? | |
Negentiendertig | dinsdag 8 maart 2016 @ 14:44 |
Geen tijd voor helaas, moet die koekjes vanavond laat maken. Maar Lonka it is, thanks! ![]() | |
Trusten | zaterdag 12 maart 2016 @ 14:20 |
Een klassieker, slagroomtaart ![]() ![]() |