Chocoladetaart van Anouk uit HHBquote:Op maandag 7 december 2015 21:45 schreef Elvi het volgende:
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise
Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.
Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet
Groothandel bij de Sligro hebben ze hele fijne. Al haal ik meestal die wegwerpdingen, want te lui om schoon te maken.quote:Op dinsdag 8 december 2015 20:49 schreef Burdie het volgende:
Hoi! Ik bak ook dus kom hier eens buurten... met meteen een vraag. Ik wil heel graag een hazelnoot schuimtaart maken, maar wat voor spuitzak moet ik daarvoor kopen? En waar? De spuitzak die ik laatst bij Blokker kocht om mijn Bossche bollen mee te vullen ging bij het eerste gebruik al kapot .
Jazekerquote:Op dinsdag 8 december 2015 20:52 schreef Burdie het volgende:
Hebben ze daar ook met grote spuitmondjes? Op bijv. deleukstetaartenshop zie ik vooral van die hele smalle mondjes voor letters en decoraties. Ik wil er ook bijv. soezen mee kunnen opspuiten.
Ik had het over de sligro no problem, succes met de baksels. Kom je foto's plaatsen?quote:Op dinsdag 8 december 2015 21:15 schreef Burdie het volgende:
Woei!
Dat zullen ze dan vast ook bij de Sligro hebben, volgens mij zit hier in de stad geen Makro. Ik ga er kijken, bedankt!
Ik geloof vorig jaar bakte iemand bij heel Holland bakt ook een taart met mayonaise. Was als vervanging voor de boter die in een bepaalde periode heel duur was in Amerika. Werd met aardig wat gejuich ontvangen door Robert en Jannie.quote:Op maandag 7 december 2015 21:45 schreef Elvi het volgende:
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise
Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.
Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet
SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh de smaak was goed trouwens. Roggemeel + stroop + anijs =Kranplätze müssen verdichtet sein
quote:Op zondag 13 december 2015 21:51 schreef derLudolf het volgende:
Vandaag poging gedaan tot maken van oude wijvenkoek. Ik had verwacht dat ie iets hoger zou komen. In het recept stond ½ - ¾ tl baksoda. Ik heb ½ gedaan, zou die kwart lepel schelen? Of zou het kunnen komen doordat het beslag te waterig was? Ik heb zelf de glucosestroop gemaakt maar misschien was die wel te waterig. Of was het misschien gewoon te weinig beslag?Ik vind hem wel mooi hoog geworden hoor?SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Oh de smaak was goed trouwens. Roggemeel + stroop + anijs =
Misschien vergelijk ik hem teveel met die van de bakker? Die is vierkant als je hem door snijdt, maar volgens mij is deze in het midden alsnog lager als eentje van de bakker...quote:Op maandag 14 december 2015 10:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Ik vind hem wel mooi hoog geworden hoor?
ik googlede even en vond deze post van jou minilot (altijd als ik iets opzoek kom ik posts van jou tegen #stalker), ik wil deze week ook de crack pie gaan maken! kan ik een springvorm gebruiken in plaats van een taartvorm?quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:31 schreef minilot het volgende:
Je bakte Momofuku!
Crackpie: Die maak ik ook wel eens zelf, maar vind ik persoonlijk niet te zoet of machtig..
Maar goed, je was dus daar?! Wat heb je nog meer gegeten?
Hoi stalker!quote:Op maandag 14 december 2015 12:08 schreef ecstasy het volgende:
[..]
ik googlede even en vond deze post van jou minilot (altijd als ik iets opzoek kom ik posts van jou tegen #stalker), ik wil deze week ook de crack pie gaan maken! kan ik een springvorm gebruiken in plaats van een taartvorm?
ik heb trouwens magere melkpoeder in huis, kan ik dat ervoor gebruiken? thanks alvast!
dan ga ik op zoek naar volle melkpoeder! enig idee waar ik dat kan vinden (buiten de groothandel, daar ben ik net geweest, stom)?quote:Op maandag 14 december 2015 12:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Hoi stalker!
Springvorm kan denk ik prima.
Magere melkpoeder zal wat minder rijk smaken dan volle melkpoeder, da's wel zonde. Kan natuurlijk wel en maakt voor de structuur niks uit, maar ik zou voor de ware crackpiesmaak toch liever gewoon een potje volle melkpoeder kopen.
Ik kocht her vorige week nog bij de Jumbo. Een bus met twee blije koeien erop (het merk heet dan ook 'Two Cows') en je vindt het bij de babyvoeding in de buurtquote:Op maandag 14 december 2015 12:37 schreef ecstasy het volgende:
[..]
dan ga ik op zoek naar volle melkpoeder! enig idee waar ik dat kan vinden (buiten de groothandel, daar ben ik net geweest, stom)?
ben ik weer dank voor de two cows tip! wil ik alleen nog weten wat ik kan gebruiken als corn powder?quote:Op maandag 14 december 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kocht her vorige week nog bij de Jumbo. Een bus met twee blije koeien erop (het merk heet dan ook 'Two Cows') en je vindt het bij de babyvoeding in de buurt
Zou het niet weten, maar ik zou vooral oppassen dat ze niet zompig worden.quote:Op zaterdag 19 december 2015 21:06 schreef madeliefff het volgende:
Hoelang denken jullie dat je koekjes gevuld met botercreme kunt bewaren ?
Ik heb begrepen dat toko's en De Tuinen het verkopen. Ook wel back treacle of blackstrap molasses.quote:Op zondag 20 december 2015 00:06 schreef Keroppi het volgende:
Voor een gingerbreadmen recept heb ik 'molasses' nodig. Klinkt als iets van suikerstroop maar wat is het Nederlandse equivalent?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |