abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 18 oktober 2015 @ 17:27:03 #1
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_156924629
En gaan...
pi_156924690
Vorig jaar heeft een van mijn collegas als wraak actie kruitnoten gebakken met hele lading sambal omdat onze koekjes en pepernoten steeds werden gepikt

Waren echt heeeeel vies _O-
  zondag 18 oktober 2015 @ 18:21:23 #3
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_156925682
_O-
Wel briljant!
pi_156926748
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2015 18:21 schreef NijntjesUk het volgende:
_O-
Wel briljant!
En uitdelen aam de mensen van wie we wisten dat ze jatte he! Gezichtsuitdrukking onbetaalbaar!
pi_156927157
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 19:15 schreef Goitske het volgende:

[..]

En uitdelen aam de mensen van wie we wisten dat ze jatte he! Gezichtsuitdrukking onbetaalbaar!
oO/ 8} Kan me voorstellen dat je zo'n soort reactie had :D
mag het weten
pi_156927260
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2015 19:29 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

oO/ 8} Kan me voorstellen dat je zo'n soort reactie had :D
Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de wraak van het secretariaat _O- *O*

Eens kijken wat we dit jaar flikken... Koekjes die aan de datum zijn voeren we ze al op _O-
  zondag 18 oktober 2015 @ 19:36:50 #7
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_156927334
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 19:33 schreef Goitske het volgende:

[..]

Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de wraak van het secretariaat _O- *O*

Eens kijken wat we dit jaar flikken... Koekjes die aan de datum zijn voeren we ze al op _O-
Pepernoten meer Heel Veel zout? Zal vast niet lekker zijn haha
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_156927799
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 19:36 schreef zeefje het volgende:

[..]

Pepernoten meer Heel Veel zout? Zal vast niet lekker zijn haha
Ranzige kerstkransjes ook optie!

Heeft hier iemand trouwens van die spuculaas plankjes? Werkt dat?
  zondag 18 oktober 2015 @ 19:56:32 #9
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156927827
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 19:55 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ranzige kerstkransjes ook optie!

Heeft hier iemand trouwens van die spuculaas plankjes? Werkt dat?
Ja ik, gisteren een tweede gekocht, met een Pietje erop O+

Werkt prima hoor, alleen moet je je deeg dus weg echt goed erin duwen voor patroon :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156927943
quote:
1s.gif Op zondag 18 oktober 2015 19:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja ik, gisteren een tweede gekocht, met een Pietje erop O+

Werkt prima hoor, alleen moet je je deeg dus weg echt goed erin duwen voor patroon :)
Ok dus de moeite waard om aan te schaffen! Twijfelde elke x
pi_156943333
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2015 15:20 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik zie mooie dingen voorbij komen!
Paar blz terug zag ik ook pepernoten. Heeft iemand daarvan het recept voor mij? (Het liefst met honing indien mogelijk). Via Google vind ik meestal kruidnoten. :'(
Inmiddels al een recept gevonden? Ik heb dit gebruikt: https://bakverhalen.wordp(...)-het-nou-kruidnoten/
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 19 oktober 2015 @ 13:53:05 #12
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_156943499
Thanks! Nu heb ik er twee om te proberen. Wat jammer dat ik ze dan ook allemaal moet opeten. :+
pi_156943570
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2015 13:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Thanks! Nu heb ik er twee om te proberen. Wat jammer dat ik ze dan ook allemaal moet opeten. :+
Ik heb de eerste keer kleiner recept gemaakt, scheelt opeten, alhoewel ze wel sneller op waren :')
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_157052782
Ik heb een recept van pepernoten gevonden in de nieuwste jamie!

Wat ik me alleen gijk afvraag wat is het verschil tussem wijnsteen bakpoeder en normale bakpoeder?
pi_157052984
Sorry voor het prijsje erbij, was voor FB. :D Erg lekker!



http://www.davidlebovitz.(...)e-cheesecake-recipe/
pi_157053020
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 22:12 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor het prijsje erbij, was voor FB. :D Erg lekker!

[ afbeelding ]

http://www.davidlebovitz.(...)e-cheesecake-recipe/
:Y)
Zuurdesem grahamcrackers? :D
pi_157053085
Volgende week wil ik pumpkin pie maken. Heb 20 blikken pompoenpuree gescoord. Pumpkin pie en pompoenbrood. :9
pi_157053113
Waar koop je die puree? Zit er suiker in of alleen gepureerde pompoen?
pi_157053661
Het enige ingrediënt is pompoen. Gekocht bij USfoodz.nl. Niet echt goedkoop, maar heb vooralsnog geen Nederlands equivalent gevonden en met de hoeveelheden die er bij ons dan door gaan zit ik niet zo te wachten op tig pompoenen slachten. Maar achteraf bekeken vind ik het ook weer niet zo tof dat dit import is.
pi_157054015
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 22:16 schreef computergirl het volgende:
Waar koop je die puree? Zit er suiker in of alleen gepureerde pompoen?
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 22:15 schreef Isegrim het volgende:
Volgende week wil ik pumpkin pie maken. Heb 20 blikken pompoenpuree gescoord. Pumpkin pie en pompoenbrood. :9
Pumpkin puree kun je ook kopen met de Amazing Oriental toko in Amsterdam :)
pi_157054369
Red velvetcake staat op het programma dit weekend. Hebben jullie nog juweeltjes van een recept?
mag het weten
pi_157057872
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 22:44 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]


[..]

Pumpkin puree kun je ook kopen met de Amazing Oriental toko in Amsterdam :)
Bij de AO hier heb ik het niet kunnen vinden...
pi_157058272
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 04:03 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Bij de AO hier heb ik het niet kunnen vinden...
Vreemd, ik heb het gister nog zien staan hier.. Maar goed, gelukkig ben je inmiddels voorzien
pi_157082313
Vandaag de oudste 3 jaar geworden dus traktatie voor bij de gastouder. Geen hoogstandje maja.... Vanille cupcakes met fondant in brandweer thema en spuit 11 de brandweer olifant boekjes

Hij is in elk geval blij dus morgen trakteren


pi_157083335
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 22:32 schreef Isegrim het volgende:
Het enige ingrediënt is pompoen. Gekocht bij USfoodz.nl. Niet echt goedkoop, maar heb vooralsnog geen Nederlands equivalent gevonden en met de hoeveelheden die er bij ons dan door gaan zit ik niet zo te wachten op tig pompoenen slachten. Maar achteraf bekeken vind ik het ook weer niet zo tof dat dit import is.
Bij de AH verkopen ze pompoenblokjes in de vriezer.

Welk recept gebruik je voor de taart? Ik heb een keer een Jamie Oliver recept gebruikt, maar die werd helemaal niet stijf in het midden.
pi_157084526
quote:
1s.gif Op zondag 25 oktober 2015 12:55 schreef Goitske het volgende:
Vandaag de oudste 3 jaar geworden dus traktatie voor bij de gastouder. Geen hoogstandje maja.... Vanille cupcakes met fondant in brandweer thema en spuit 11 de brandweer olifant boekjes

Hij is in elk geval blij dus morgen trakteren
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Het hoeft ook niet hoogstaand te zijn om een leuke traktatie te hebben :) Die spuit-elf though :D



Mijn red velvet'cakerol' *ahum* :@ Wist dat zo'n cakerol toch niet goed zou komen, had al gespiekt bij andere inzendingen en om zo'n ding zonder scheurtjes rond te krijgen. Naah, mij niet gezien. Van frambozen puree gemaakt voor de kleur, maar dat viel tegen. Verder crème fraîche gemixt met boter gemixt met Griekse yoghurt + gelatine om de boel bij elkaar te houden. Taart doormidden snijden, royaal met topping uitsmeren, op elkaar en aftoppen met frambozen en chocosnippers :Y)

[ Bericht 13% gewijzigd door Joosie200 op 25-10-2015 17:04:49 ]
mag het weten
pi_157089143
Niet echt bakken, maar ik heb even jullie hulp nodig!

Ik heb geprobeerd om deze honingrotsjes te maken. Maar werd erg plakkerig, terwijl dat er zo op de foto niet zo lijkt. Hoe krijg ik het wat minder plakkerig zodat ik het inderdaad echt kan bewaren en nog belangrijker: uitdelen op het werk ;-)

Ook leeg
pi_157090178
quote:
1s.gif Op zondag 25 oktober 2015 13:42 schreef Dot. het volgende:

[..]

Bij de AH verkopen ze pompoenblokjes in de vriezer.

Welk recept gebruik je voor de taart? Ik heb een keer een Jamie Oliver recept gebruikt, maar die werd helemaal niet stijf in het midden.
Ik weet nog niet. Misschien wel gewoon het recept dat op het blik staat. :D
pi_157096615
quote:
1s.gif Op zondag 25 oktober 2015 12:55 schreef Goitske het volgende:
Vandaag de oudste 3 jaar geworden dus traktatie voor bij de gastouder. Geen hoogstandje maja.... Vanille cupcakes met fondant in brandweer thema en spuit 11 de brandweer olifant boekjes

Hij is in elk geval blij dus morgen trakteren
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
leuke boltaart in het vorige deel. Grappig hoe ze dat gebakken deeg in stukken in een holle schaal stoppen. Doen ze dat vaak zo? Ik heb het een keer gewoon in een rvs schaal gebakken die bolvormig was en niet voor bakken bedoeld was :p
pi_157108009
quote:
2s.gif Op zondag 25 oktober 2015 17:06 schreef Vikingsmeisje het volgende:
Niet echt bakken, maar ik heb even jullie hulp nodig!

Ik heb geprobeerd om deze honingrotsjes te maken. Maar werd erg plakkerig, terwijl dat er zo op de foto niet zo lijkt. Hoe krijg ik het wat minder plakkerig zodat ik het inderdaad echt kan bewaren en nog belangrijker: uitdelen op het werk ;-)

[ afbeelding ]
Je foto doet het niet? Wat voor recept heb je gebruikt?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_157116120
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 14:30 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Het hoeft ook niet hoogstaand te zijn om een leuke traktatie te hebben :) Die spuit-elf though :D

[ afbeelding ]

Mijn red velvet'cakerol' *ahum* :@ Wist dat zo'n cakerol toch niet goed zou komen, had al gespiekt bij andere inzendingen en om zo'n ding zonder scheurtjes rond te krijgen. Naah, mij niet gezien. Van frambozen puree gemaakt voor de kleur, maar dat viel tegen. Verder crème fraîche gemixt met boter gemixt met Griekse yoghurt + gelatine om de boel bij elkaar te houden. Taart doormidden snijden, royaal met topping uitsmeren, op elkaar en aftoppen met frambozen en chocosnippers :Y)
Je moet daarvoor heel dun deeg bakken op de plaat werkt het beste en dan mbv bak papier rollen. Ik heb hem nu niet gemaakt geen tijd door jan zijn 3de verjaardag
  maandag 26 oktober 2015 @ 19:03:37 #32
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_157116555
Ik heb in het verleden wel van zulke cakerolls zelf gemaakt.
Het kost minder tijd dan een taart maken.
Van belang is een plaat waar het dun op uitgesmeerd kan worden en zodra het warm uit de oven komt met bakpapier strak oprollen en dan later pas terug rollen, vullen en weer oprollen.



Ik heb je lief mijn hele leven
  maandag 26 oktober 2015 @ 19:37:52 #33
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_157117737
Mooi Laziness! Hoe krijg je zo'n motiefje erin? Ik zag dat ook ooit bij the GBBO, maar ik kan me niet herinneren hoe.
Klein deeltje van het beslag kleuren en op de bakplaat spuiten, en daarna de rest erop smeren?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  maandag 26 oktober 2015 @ 19:50:40 #34
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_157118241
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 19:37 schreef PM-girl het volgende:
Mooi Laziness! Hoe krijg je zo'n motiefje erin? Ik zag dat ook ooit bij the GBBO, maar ik kan me niet herinneren hoe.
Klein deeltje van het beslag kleuren en op de bakplaat spuiten, en daarna de rest erop smeren?
Je spuit eerst het patroon en dan doe je dat een minuutje in de oven tot het ingedroogd is en dan stort je de rest er overheen.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_157119839
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 19:03 schreef laziness het volgende:
Ik heb in het verleden wel van zulke cakerolls zelf gemaakt.
Het kost minder tijd dan een taart maken.
Van belang is een plaat waar het dun op uitgesmeerd kan worden en zodra het warm uit de oven komt met bakpapier strak oprollen en dan later pas terug rollen, vullen en weer oprollen.

[ [url=http://i946.photobucket.com/albums/ad304/dizzy-miss-lizzy_photo/2A06B3B5-B3C8-41FC-9BA6-3BD1EA4FD861_zpstjratkl3.jpg]afbeelding
][/URL]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
leuk :) is dat gewoon cakedeeg ?
pi_157120786
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 11:31 schreef _Liek het volgende:

[..]

Je foto doet het niet? Wat voor recept heb je gebruikt?
Op mijn foto stond het recept, ik probeer het nog eens:

Ook leeg
  maandag 26 oktober 2015 @ 21:13:52 #37
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_157121119
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 19:50 schreef laziness het volgende:

[..]

Je spuit eerst het patroon en dan doe je dat een minuutje in de oven tot het ingedroogd is en dan stort je de rest er overheen.
Thanks!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  maandag 26 oktober 2015 @ 21:15:28 #38
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_157121177
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 20:41 schreef madeliefff het volgende:

[..]

leuk :) is dat gewoon cakedeeg ?
Zwitserse cakeroll recept. Is net een wat ander consistentie dan gewoon deeg.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_157129983
quote:
2s.gif Op maandag 26 oktober 2015 21:05 schreef Vikingsmeisje het volgende:

[..]

Op mijn foto stond het recept, ik probeer het nog eens:

[ afbeelding ]
Nu doet ie t wel :) Karamel is gevoelig door vocht, dus daar kan het aan liggen of misschien was het niet heet genoeg. Om harde karamel te krijgen moet de siroop tussen 150-165 graden zijn, dus lijkt me hiermee ook...
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_157130474
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 10:20 schreef _Liek het volgende:

[..]

Nu doet ie t wel :) Karamel is gevoelig door vocht, dus daar kan het aan liggen of misschien was het niet heet genoeg. Om harde karamel te krijgen moet de siroop tussen 150-165 graden zijn, dus lijkt me hiermee ook...
Dankjewel! Daar ligt het vast aan. Heb het gewoon even laten koken en toen gelijk op de bakplaat gedaan. Ik ga het gewoon nog eens proberen!
Ook leeg
pi_157160681
Heb je vloeibare honing gebruikt?
pi_157177773
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 15:44 schreef Manonster het volgende:
Heb je vloeibare honing gebruikt?
Ja, in een knijpfles!
Ook leeg
pi_157177802
Bestaat er ook niet vloeibare honing dan? :?
pi_157177918
Lidl heeft vandaag een mooie profi keukenmachine met een kom van 6,3 liter. 1.300 Watt.
pi_157202868
quote:
11s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 09:25 schreef Vikingsmeisje het volgende:

[..]

Ja, in een knijpfles!
Dan zou ik het eens met "ouderwetse" honing proberen
pi_157202923
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 19:03 schreef laziness het volgende:
Ik heb in het verleden wel van zulke cakerolls zelf gemaakt.
Het kost minder tijd dan een taart maken.
Van belang is een plaat waar het dun op uitgesmeerd kan worden en zodra het warm uit de oven komt met bakpapier strak oprollen en dan later pas terug rollen, vullen en weer oprollen.

[ [url=http://i946.photobucket.com/albums/ad304/dizzy-miss-lizzy_photo/2A06B3B5-B3C8-41FC-9BA6-3BD1EA4FD861_zpstjratkl3.jpg]afbeelding
][/URL]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
:9~
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 16:56:19 #47
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157206681
We gaan op 't werk een bakesale houden met onze afdeling. Iedereen bakt *iets* en 't gaat verkocht worden aan onze collega's van andere afdelingen.

Ik ga sowieso de 'brownies' van Robinook maken. Maar zoek eigenlijk nog iets voor ernaast. Goeie ideeën zijn welkom. Enige vereisten zijn dat 't enigszins makkelijk mee te nemen moet zijn, niet superduur of mega ingewikkeld om te maken en geen cupcakes (want die maken al 4 anderen).
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157208544
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
We gaan op 't werk een bakesale houden met onze afdeling. Iedereen bakt *iets* en 't gaat verkocht worden aan onze collega's van andere afdelingen.

Ik ga sowieso de 'brownies' van Robinook maken. Maar zoek eigenlijk nog iets voor ernaast. Goeie ideeën zijn welkom. Enige vereisten zijn dat 't enigszins makkelijk mee te nemen moet zijn, niet superduur of mega ingewikkeld om te maken en geen cupcakes (want die maken al 4 anderen).
Lekkere soorten cake?
Kaneeltaart
Appeltaart
Vlaai
Koekjes
Havermout koekjes of appeltaart
  Moderator vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:47:47 #49
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157208592
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 09:27 schreef Dragonberry het volgende:
Bestaat er ook niet vloeibare honing dan? :?
Van die honingcreme toch?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Milf vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:48:09 #50
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_157208601
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 09:34 schreef Isegrim het volgende:
Lidl heeft vandaag een mooie profi keukenmachine met een kom van 6,3 liter. 1.300 Watt.
Wit met roze of wit met groen?

Ik heb de roze. Tof ding! Heb hem gelijk uitgeprobeerd met pandancake :9
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_157208652
Puntjes cheesecake of Parijse flan?
Magic custard cake doet het vaak ook goed en is nog simpeler te maken.
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:53:41 #52
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157208711
Old skool cake met vleugje citroenschil is ook heerlijk. Boterkoek, speculaascake, etc. Niet te moeilijk doen met zoiets :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157208761
Vanavond en/of morgenochtend maar aan de laatste challenge. Een pantervlekkentaart _O-
mag het weten
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 19:11:52 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157208984
Een wattus?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157209249
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 19:11 schreef Molo het volgende:
Een wattus?
http://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/pantervlekken-taart.html



Fugly as hell :')

Of zoals ik zou zeggen: marsepeinen kiekeboetaart :+
mag het weten
pi_157209622
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 19:27 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

http://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/pantervlekken-taart.html

[ afbeelding ]

Fugly as hell :')

Of zoals ik zou zeggen: marsepeinen kiekeboetaart :+
Mooi!!! Helaas echt geen tijd om mee te doen wil hem nog wel een keer maken
pi_157210091
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
We gaan op 't werk een bakesale houden met onze afdeling. Iedereen bakt *iets* en 't gaat verkocht worden aan onze collega's van andere afdelingen.

Ik ga sowieso de 'brownies' van Robinook maken. Maar zoek eigenlijk nog iets voor ernaast. Goeie ideeën zijn welkom. Enige vereisten zijn dat 't enigszins makkelijk mee te nemen moet zijn, niet superduur of mega ingewikkeld om te maken en geen cupcakes (want die maken al 4 anderen).
moet t zoet zijn? Anders,kun je ook juist een quiche maken. Dan is er iets hartigs als afwisseling bij.

Vooral handig als er mensen ( vaak mannen in mijn ervaring) zijn die niet zo van de zoete dingen zijn

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2015 20:15:10 ]
pi_157210151
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 20:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

moet t zoet zijn? Anders,kun je ook juist een quiche maken. Dan is er iets hartigs als afwisseling bij.

Vooral handig als er mensen ( vaak mannen in mijn ervaring) zijn die niet zo van de zoete dingen zijn
Saucijzen broodjes ook nog een idee
pi_157211143
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 20:17 schreef Goitske het volgende:

[..]

Saucijzen broodjes ook nog een idee
idd, of brabo worstenbroodjes
pi_157240148
Gisteren voor het eerst een cheesecake gebakken

pi_157240215
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 20:54 schreef computergirl het volgende:

[..]

idd, of brabo worstenbroodjes
Loopt altijd goed bij mannen! ^O^
pi_157240220
quote:
1s.gif Op zondag 1 november 2015 09:34 schreef Rijst het volgende:
Gisteren voor het eerst een cheesecake gebakken

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit!
  zondag 1 november 2015 @ 12:15:22 #63
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157241904
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 20:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

moet t zoet zijn? Anders,kun je ook juist een quiche maken. Dan is er iets hartigs als afwisseling bij.

Vooral handig als er mensen ( vaak mannen in mijn ervaring) zijn die niet zo van de zoete dingen zijn
Dat is best een idee. Is dat ook koud te eten? Want ter plekke opwarmen wordt een probleem.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157242026
quote:
1s.gif Op zondag 1 november 2015 12:15 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dat is best een idee. Is dat ook koud te eten? Want ter plekke opwarmen wordt een probleem.
Prima koud te eten
pi_157242040
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 18:48 schreef nikky het volgende:

[..]

Wit met roze of wit met groen?

Ik heb de roze. Tof ding! Heb hem gelijk uitgeprobeerd met pandancake :9
Die was een paar weken terug, met die zoete kleurtjes. :Y
pi_157247124
quote:
1s.gif Op zondag 1 november 2015 12:15 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dat is best een idee. Is dat ook koud te eten? Want ter plekke opwarmen wordt een probleem.
jawel dat kan
pi_157247175
quote:
1s.gif Op zondag 1 november 2015 09:46 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit!
Thanks. :)
  zondag 1 november 2015 @ 16:44:54 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157248289
Ik kreeg een zak appels van een collega. En daar "moest" ik dus appeltaart mee bakken.
Toch maar een stukje getestproeft en hij is ondanks zwartige bovenkant toch goedgekeurd.


Appel en Kaneel Taart


Recept van Mary Berry, in het Nederlands: hier.

Ik heb alleen de sultana's eerst even geweekt in spekkoeklikeur en ik gebruikte amandelen ipv walnoten. Oh en een extra eitje, want ik vond ze zooo klein. Misschien dat het daaom iets meer cake-achtig was dan de bedoeling? Hoe dan ook, de bodem was gaar. En de zwarte bovenkant proeft net niet aangebrand.
pi_157251073
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 16:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik kreeg een zak appels van een collega. En daar "moest" ik dus appeltaart mee bakken.
Toch maar een stukje getestproeft en hij is ondanks zwartige bovenkant toch goedgekeurd.

[ link | afbeelding ]
Appel en Kaneel Taart


Recept van Mary Berry, in het Nederlands: hier.

Ik heb alleen de sultana's eerst even geweekt in spekkoeklikeur en ik gebruikte amandelen ipv walnoten. Oh en een extra eitje, want ik vond ze zooo klein. Misschien dat het daaom iets meer cake-achtig was dan de bedoeling? Hoe dan ook, de bodem was gaar. En de zwarte bovenkant proeft net niet aangebrand.
Ziet er goed uit :9
Waarom geen walnoten?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zondag 1 november 2015 @ 18:45:41 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157251551
Die had ik niet in huis. :D
En amandelen wel. Gingen die ook eens op.

En stiekem, heel stiekem vind ik walnoten niet altijd even lekker uitpakken. Dus misschien vind ik amandelen wel beter.
pi_157264654
Dit weekend bezig geweest met stoofpeertjes, deze tartelette ervan gemaakt

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_157267005
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 10:31 schreef _Liek het volgende:
Dit weekend bezig geweest met stoofpeertjes, deze tartelette ervan gemaakt

[ afbeelding ]
Wow! Dat ziet er mooi en lekker uit!
pi_157309976
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 12:57 schreef Bleie het volgende:

[..]

Wow! Dat ziet er mooi en lekker uit!
Dank je :) Wil zo kruidkoek gaan maken... Iemand nog een lekker receptje?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_157310387
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2015 16:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik kreeg een zak appels van een collega. En daar "moest" ik dus appeltaart mee bakken.
Toch maar een stukje getestproeft en hij is ondanks zwartige bovenkant toch goedgekeurd.

[ link | afbeelding ]
Appel en Kaneel Taart


Recept van Mary Berry, in het Nederlands: hier.

Ik heb alleen de sultana's eerst even geweekt in spekkoeklikeur en ik gebruikte amandelen ipv walnoten. Oh en een extra eitje, want ik vond ze zooo klein. Misschien dat het daaom iets meer cake-achtig was dan de bedoeling? Hoe dan ook, de bodem was gaar. En de zwarte bovenkant proeft net niet aangebrand.
Prachtig vorkje! Mooi geheel zo. Krijg echt zin om mijn tanden er in te zetten ;)
Ook leeg
  woensdag 4 november 2015 @ 17:51:31 #75
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_157318008
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
  woensdag 4 november 2015 @ 17:52:32 #76
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157318035
Dot mascarpone erbij, en je hebt de hemel volgens mij O+

* Molo maar eens sla gaat wassen enzo voor avondeten _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157320294
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
Oooohhhh. Mag ik een stukje? :Y)
  woensdag 4 november 2015 @ 20:16:42 #78
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_157321180
Net geproefd. Hij is heel lekker en heel machtig. Maar hij is ook een beetje compact. De frambozencoulis middenin maakt dat de cake toch een beetje dat zuurtje en frisje krijgt. Ik vind het een lekkere cake, want hij smaakt echt naar chocolade. De topping van alleen chocolade de volgende keer toch iets aan toevoegen zoals een klein beetje boter of olie zodat hij niet geheel hard wordt, eet iets makkelijker.
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
  woensdag 4 november 2015 @ 20:29:08 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157321568
Beetje room doorheen doen, verhouding gewicht van de (dondere) chocolade in millimeter room, warmen tot chocolade net gesmolten is, beetje af laten koelen tot het niet meer al te vloeibaar is en dan erop gieten.
Stolt wel maat blijft mooi hapbaar zonder te breken, goeie structuur :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 4 november 2015 @ 20:41:04 #80
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_157321832
Voor de liefhebbers het recept:
quote:
Ik heb zelf een springvorm gebruikt van 18 cm, dus een wat kleinere taart dan normaal.

2 eieren (ik had niet meer in huis mss 1tje meer toevoegen voor wat meer luchtigheid)
150 gram lichtbruine of donkere basterd suiker / rietsuiker
150 gram bloem
125 gram boter
100 gram chocolade
2 eetlepels cacoapoeder
1 eetlepel bakpoeder

180 graden (ik heb gasoven) voor ongeveer 30-45 min. Toen ik de prikker in het midden erin stak was de cake nog nat maar korrelig.

Voor de afwerking heb ik de cake door de lengte gesneden en besmeert met frambozencoulis gemaakt van ongeveer 75 gram bevroren frambozen, beetje suiker en ietsiepietsie water. Natuurlijk kun je ook jam gebruiken.
Voor bovenop heb ik chocolade gesmolten, hier iets olie of boter toevoegen zodat het iets zachter blijft als het afkoelt. Framboosjes erop en klaar.
Hij was wel wat massief. Zou hij luchtiger worden als je de eiwitten apart opklopt en die later door het beslag vouwt?
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
  woensdag 4 november 2015 @ 20:43:19 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157321894
Yep, al is massief juist wel lekker bij chocolade vind ik :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator woensdag 4 november 2015 @ 20:45:56 #82
382129 crew  Donna
pi_157321981
Ohhhhhh ziet er zooooo lekker uit!! O+
pi_157324904
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 20:16 schreef ieniminimuis het volgende:
zuurtje
frisje
Ziet er heerlijk uit hoor maar help ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 4 november 2015 @ 22:16:31 #84
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_157324929
quote:
1s.gif Op woensdag 4 november 2015 22:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Help ;(
Sorry ik kijk teveel kookprogramma's ;(
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_157329444
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
Qua uiterlijk lijkt de taart heel erg op de taart van dit recept: http://www.kokenmetkarin.nl/gebak/chocotaart.html

Maar die is dus wel lekker luchtig en niet te zwaar. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
  zaterdag 21 november 2015 @ 17:01:53 #86
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157718423
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.



Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.



En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.



Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken. :9
pi_157803679
KitchenAid Artisan voor 379 als iemand interesse heeft:

http://www.ibood.com/home(...)n-keukenmachine.html
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_157803709
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 17:51 schreef ieniminimuis het volgende:
Mijn chocoladetaartje met frambozen.
Zelf verzonnen recept voor chocoladecake met daartussen een laagje frambozencoulis (niet te zien op foto) met bovenop een laag chocolade en frambozen.
[ afbeelding ]
:9
Ziet er super uit alleen ik krijg nav hhb een veetje uitslag van frisjes en zuurtjes in teksten, mis nu nog het woord mondgevoel :X
pi_157803712
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.

[ afbeelding ]

Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.

[ afbeelding ]

En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.

[ afbeelding ]

Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken. :9
Hele mooie broodjes!
pi_157804278
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.

[ afbeelding ]

Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.

[ afbeelding ]

En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.

[ afbeelding ]

Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken. :9
Jammer van de paprika (dat lust ik echt niet!) maar het ziet er echt lekker uit!
Ook leeg
pi_157805190
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 17:01 schreef vinnypassy het volgende:
Laat ik voorop stellen: ik ben geen bakker. Recepten nauwkeurig volgen, afwegen, onevenredig veel afwas... Ik kook vele malen liever. Maar goed, je moet jezelf uitdagen en ontwikkelen, dus ik blijf het gewoon proberen. Gisteren voor het eerst in mijn leven brood gebakken en ik ben zeer tevreden.

[ afbeelding ]

Deze ging nog eventjes de oven in, omdat ik het nog te zwaar vond aanvoelen. Paar minuutjes later was het gelukkig gewoon gaar.

[ afbeelding ]

En kon ik er lekker een lamsgehaktburger van maken met tzatziki, paprika, rode ui, koriander en extra pittige sriracha.

[ afbeelding ]

Ik denk dat ik deze broodjes vaker ga maken. :9
Fraai hoor! Leuk hè, broodbakken? O+
Overigens is deze topicreeks vooral voor andersoortige baksels (taarten, koekjes, dat soort spul) en voor het magische wonder van brood kun je het beste hier terecht:
CUL / Brood bakken in de oven #21: We bakken ze bruin! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 25 november 2015 @ 12:29:23 #92
382129 crew  Donna
pi_157807871
Mooie bolletjes!
  woensdag 25 november 2015 @ 14:52:04 #93
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157811040
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 10:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Fraai hoor! Leuk hè, broodbakken? O+
Overigens is deze topicreeks vooral voor andersoortige baksels (taarten, koekjes, dat soort spul) en voor het magische wonder van brood kun je het beste hier terecht:
CUL / Brood bakken in de oven #21: We bakken ze bruin! ^O^
Ohja sorry, dat komt dus omdat ik niet zoveel bak. ;) Maar brood ging inderdaad wel leuker en makkelijker dan zoet, dus deze broodjes komen zeker nog vaker om mijn hamburgers te liggen.
pi_157919354
Die broodjes zien er echt heerlijk uit!!

Meer in de keuken geweest dan hier online laatste tijd ;)



Pompoen biscuitkoekjes uit de kidde en kokos bonbons

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_157925275
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 12:51 schreef _Liek het volgende:
Die broodjes zien er echt heerlijk uit!!

Meer in de keuken geweest dan hier online laatste tijd ;)

[ afbeelding ]

Pompoen biscuitkoekjes uit de kidde en kokos bonbons

[ afbeelding ]
Zien er allebei :9 uit.

Kokos :9~
mag het weten
pi_157929055
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 17:44 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Zien er allebei :9 uit.

Kokos :9~
Thnx :D De bovenste helft was kokosvulling zoals een bounty met daaronder een laagje kokos ganache
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_157987701
Hoe gaat t met al jullie Sinterklaas baksels?!

Twijfel of ik nog chocolade lettters zal halen en die zelf opspuiten en versieren...

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_158092212
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise :o

Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.

Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken _O- dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet :P
  maandag 7 december 2015 @ 21:47:20 #99
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158092276
Kan prima hoor, wat je moeder zegt klopt en een zuur achtig iets is ook niet gek in gebak.
Gewoon proberen dus :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158092352
quote:
5s.gif Op maandag 7 december 2015 21:45 schreef Elvi het volgende:
Ik heb gisteren een kookboek van Delicious (het blad) gekocht. Er stond een chocoladetaart in met... mayonaise :o

Ik vond het erg raar, maar mn moeder zei dat dat waarschijnlijk ter vervanging van een los ei en olie is. Alleen zit er in mayonaise ook azijn of citroen.

Heeft er iemand ooit eerder een taart met mayonaise gemaakt en hoe smaakte dat? Ik vind het toch wat gek om zo te maken _O- dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het met de textuur en smaak doet :P
nooit gemaakt, maar brownies schijnen ze in usa ook wel met hellman's te maken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')