Nee ik draai niet, jij geeft aan dat GS het vooral van PVV'ers moet hebben, en op mij komt dat over alsof die niet weten waar het over gaat, ik geef aan dat de meeste GS bezoekers hoogopgeleid zijn en dus als het al PVV'ers zijn, ze wel de hersens hebben om te begrijpen waar het over gaat....quote:Op woensdag 9 september 2015 13:42 schreef Kaas- het volgende:
Je draait. Toen ik zei dat Geenstijl/pijl het vooral van PVV'ers moeten hebben counterde je dat met het argument dat er veel hoogopgeleiden die website bezoeken en dat dus "niet vooral PVV-stemmers zouden zijn". Wat dus aantoonbaar wel het geval is, gezien de verkiezingspolls op die website. Kom je nu plotseling met een nieuw 'punt' (geen idee wat?) over iets waar ik het niet eens over gehad heb, maar dat je zelf onsuccesvol introduceerde.
Okee, je hebt gelijk, inlijven en lid maken dan, Wit-Rusland graag ook erbij en de landen rond Georgië gelijk ook uitnodigen, misschien gelijk doorpakken richting het Midden-Oosten en wie weet komen we tot Mongolië aan toe...quote:Op woensdag 9 september 2015 13:42 schreef Kaas- het volgende:
Oekraïne ligt niet dichtbij Europa? Het ligt in Europa. Het is het grootste land dat volledig op het Europese continent ligt. En als je niet in samenwerking gelooft, geloof je uiteraard inderdaad ook niet in de meerwaarde van unilaterale verdragen t.o.v. enkele bilaterale verdragen. De voordelen voor Georgië en Moldavië zijn in grote lijnen hetzelfde als voor Oekraïne.
Dat ze het voornamelijk van PVV'ers moeten hebben klopt dus ook. De aanname die je er vervolgens aan koppelt heb je mij niet zien maken hoor.quote:Op woensdag 9 september 2015 13:53 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Nee ik draai niet, jij geeft aan dat GS het vooral van PVV'ers moet hebben, en op mij komt dat over alsof die niet weten waar het over gaat, ik geef aan dat de meeste GS bezoekers hoogopgeleid zijn en dus als het al PVV'ers zijn, ze wel de hersens hebben om te begrijpen waar het over gaat....
[..]
Okee, je hebt gelijk, inlijven en lid maken dan, Wit-Rusland graag ook erbij en de landen rond Georgië gelijk ook uitnodigen, misschien gelijk doorpakken richting het Midden-Oosten en wie weet komen we tot Mongolië aan toe...
Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet anti-Europa, ik ben zelfs voor een vrijer en opener Europa dan menigeen, maar wel een die transparant en democratisch van opzet is, en de manier waarop het nu verloopt is niet de weg waar ik me in kan vinden.
De ongekende expansiedrift zoals ik die de laatste 15 jaar heb meegemaakt baart me grote zorgen, oncontroleerbaar, en met zoveel stemmen als er nu al mee moeten spreken is het een gedrocht, een papieren tijger, net als de VN die nog geen deuk in een pakje boter slaat als er echt moeilijke kwesties op tafel liggen, zie Griekenland, de Vluchtelingen crisis nu, het milieu, juist de dingen die in Europees verband goed geregeld zouden moeten worden krijgen ze niet voor elkaar, daarnaast is de hoogst ondemocratische manier van baantjes verdelen, het eindeloze heen en weer verhuizen naar Straatsburg en geldgraaierij van de Europarlementariërs mij een doorn in het oog, en wat doet de EU? Het liefst zo snel mogelijk nog groter worden, nog verder uitbreiden zonder eerst keihard orde op zaken te stellen.
Daar mag best wel eens tegen geageerd worden in plaats van eindeloos door denderen en proberen dat goed te praten.
Waarom is die opmerking dan gemaakt in deze context, want het was juist jij die die stelde dat "Geenstijl het vooral van PVV'ers moest hebben" daarmee toch iets implicerend...anyway done daarmee...quote:Op woensdag 9 september 2015 14:03 schreef Kaas- het volgende:
Dat ze het voornamelijk van PVV'ers moeten hebben klopt dus ook. De aanname die je er vervolgens aan koppelt heb je mij niet zien maken hoor.
Voor zover ik weet zijn de landen waarmee eerder een associatieverdrag is gesloten inmiddels allemaal EU lid dus zo gek is die aanname niet, wat je stelt dat Wit Rusland niet op het continent zou liggen is natuurlijk vreemd, ik zou eerder daar naar kijken dan dat gekke Georgië waarvan ik nog immer niet begrijp waarom die bij de andere 2 landen in dit verdrag is meegenomen...quote:Op woensdag 9 september 2015 14:03 schreef Kaas- het volgende:
De EU staat op termijn open voor alle landen die op het Europese continent liggen, lid willen worden en de noodzakelijke veranderingen daarvoor ook daadwerkelijk invoeren. Geen van de landen die je noemt vallen daaronder, dus dat is een merkwaardig statement. Zo'n associatieverdrag is dan ook helemaal niet iets dat automatisch tot een lidmaatschap leidt. Die landen zijn momenteel niet eens potentiële kandidaat-leden, laat staan kandidaat-leden.
Je kan een hoop vertellen, maar ik heb niet de indruk dat Poetin staat te springen van blijdschap als de Oekraïne (en Wit-Rusland, daarbij meegenomen...) lid zouden worden van de EU dat is natuurlijk wel een beetje tegen het zere been schoppen, zeker met het conflict wat in Oost Oekraïne nu aan de gang is, hoe meer we ons daar met de regionale politiek bemoeien, hoe harder Rusland daartegen zal ageren, en daar gaat de EU naar mijn idee hard aan voorbij, het is nou niet dat Poetin dingen makkelijk naast zich neerlegt als hij zich geschoffeerd voelt....quote:Op woensdag 9 september 2015 14:03 schreef Kaas- het volgende:
En hoe zou het positieve antwoord op de toenadering van Oekraïne naar ons in plaats van Rusland precies in de weg staan van het dealen met andere problemen? Dat kan prima tegelijk. Dat foutieve argument hoor je ook vaak over de Tweede Kamer; wanneer een willekeurige woordvoerder cultuur een cultuurplannetje lanceert roept het ongeïnformeerde volk direct massaal op NUjij "motte jullie je niet met belangrijkere zaken bemoeiuh?". Terwijl het een het ander natuurlijk niet uitsluit.
Je zou een middenweg kunnen bewandelen. Het referendum is bindend als één optie 67% of meer haalt. Bij een uitslag van bijvoorbeeld 69% tegen en 31% voor zou het kabinet dan gebonden moeten zijn aan de uitslag, maar bij een uitslag van 55% tegen en 45% voor niet.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:19 schreef Bieselke het volgende:
Ben sowieso tegen.
Het hele principe van een raadgevend referendum is te idioot om waar te zijn. Want: een referendum wordt toch nog toe enkel en alleen georganiseerd (of poging hiertoe) tegen bestaande plannen van een regering. Wil je als TEGEN-stemmer gewoon nog een tweede keer in de zeik gezet worden door de regering? Want die beslissing is toch al lang en al breed gevallen. Eigenlijk ben je nu dus geld aan het verkwanselen aan een campagne om mogelijks nog meer geld te verkwanselen, hetgeen vervolgens wordt genegeerd. Maar het volk heeft gesproken, meester! En in het torentje deden ze lustig verder.
Een bindend referendum ben ik trouwens ook niet voor (te makkelijk populisme over 1 onderwerp vind ik), maar daar vallen ten minste argumenten voor te bedenken waarvan ik de pro's ook zou moeten erkennen.
Vraag mij trouwens af welk percentage van de 140000 nu ondertekenden zich tot de stembus zouden begeven, mocht het tot een referendum komen.
Om je te overtuigen, doe het Elf!quote:Op woensdag 9 september 2015 01:31 schreef Elfletterig het volgende:
Ik twijfel sterk of ik GeenPeil steun.
Sowieso ben ik tegen een ongecontroleerde uitbreiding van de EU met allerlei dubieuze lidstaten. Los eerst eens de interne problemen op, vergroot de democratie binnen de EU. Wanneer dat goed is geregeld, kun je gaandeweg misschien weer eens aan uitbreiding gaan denken; nu niet.
Maar... Oekraïne is nou net zo'n land dat tussen wal en schip dreigt te vallen. De EU heeft zich met dat land bemoeid en heeft de bevolking daar hoop gegeven. Het land dreigt uiteen te vallen. Mocht het zover komen, dan ben ik niet tegen, maar juist vóór samenwerking van de EU met Oekraïne.
Valt iets voor te zeggen, als er dan ook een minimumopkomst geeist wordt, want voor een random referendum zal je geen toeloop mogen verwachten.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:26 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Je zou een middenweg kunnen bewandelen. Het referendum is bindend als één optie 67% of meer haalt. Bij een uitslag van bijvoorbeeld 69% tegen en 31% voor zou het kabinet dan gebonden moeten zijn aan de uitslag, maar bij een uitslag van 55% tegen en 45% voor niet.
Oh, een paar BN-ers willen het (waarvan ik van enkele nog nooit gehoord heb), nu ben ik verkocht.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:35 schreef Mani89 het volgende:
[..]
Om je te overtuigen, doe het Elf!
Mooi! Dat er nog maar velen mogen volgen.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:39 schreef Bieselke het volgende:
[..]
Oh, een paar BN-ers willen het (waarvan ik van enkele nog nooit gehoord heb), nu ben ik verkocht.
Ja hoor. Wat wil je daar dan mee zeggen? Omdat Zwitserland een mooi land is met een correctief referendum, krijgen wij ook een mooier land door een correctief referendum?quote:Op woensdag 9 september 2015 00:13 schreef Teydelyk het volgende:
[..]
Weet je hoe het in Zwitserland werkt?
Nee, een democratisch principe. Een vrij basale zelfs, niet hoog, dat principe is dat je samen met je landgenoten bepaalt hoe je land eruit komt te zien.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:37 schreef Bieselke het volgende:
Heel dit referendum lijkt mij ook weer uit te gaan van de "Alles gaat naar de klote tegenwoordig"-gevoel dat blijkbaar hangt in Nederland momenteel. Hetgeen uiteraard de schuld is van Den Haag, Brussel en voor de minder genuanceerden onder ons buitenlanders allerhande. HEt merendeel van de mensen tekenen voor zo'n referendum uit onvrede met het gevoerde beleid, niet omdat ze een hoger democratisch principe nastreven.
Wat veel met name hogeropgeleiden vergeten is dat als je iets half snapt, je het nog steeds niet snapt en net zo incompetent bent in het nemen van de juiste beslissing als iemand die het helemaal niet snapt, en minder competent dan iemand die beseft hoe weinig die er van snapt. De meeste kamerleden snappen er ook veel te weinig van. Wat bijna iedereen vergeet is dat wanneer je slaapt in een democratie je wakker wordt in een dictatuur.quote:+ Wat veel mensen vergeten is dat de vraagstelling bij een referendum enorm belangrijk is. Wat in dit specifieke geval een vraag (inclusief referentie naar het associatieverdrag) zou betekenen die de helft van je bevolking niet snapt.
Sowieso moesten ze eerst die 10.000 ingevulde (papieren!) formulieren zien te halen, anders mochten ze hier niet eens aan beginnen.quote:Op woensdag 9 september 2015 00:07 schreef freako het volgende:
[..]
Klopt, de campagne is nogal laat begonnen. Onbekendheid met de nieuwe wetgeving (de referendumwet is op 1 juli ingegaan) zal meegespeeld hebben. Het was ook geen idee van GeenStijl zelf geloof ik, maar van het Burgerforum EU.
Dat de handtekeningen in de vakantieperiode opgehaald worden, komt omdat er pas getekend kan worden na publicatie van de wet, dat is op 10 juli gebeurd.
Dat argument gaf Pauw ook.quote:Op woensdag 9 september 2015 21:40 schreef Dr_Strangelove het volgende:
[..]
Ja hoor. Wat wil je daar dan mee zeggen? Omdat Zwitserland een mooi land is met een correctief referendum, krijgen wij ook een mooier land door een correctief referendum?
Het punt is niet dat een bindend referendum de ondergang van de samenleving zou zijn. Door de bevolking meer macht te geven, dreigt wel eerder een zekere tirannie van de meerderheid.
Waarom zou de meerderheid een risico nemen door minderheden gelijke rechten te geven? Zie bijvoorbeeld de opmerkelijke ontwikkeling rond homorechten in Amerika, waar het homohuwelijk door referenda eerst vrijwel volledig onmogelijk werd gemaakt voordat de hoogste rechter feitelijk een veel meer democratische beslissing (want in het belang van de samenleving als geheel, alle belangen van meerheid en minderheid afwegend) nam.
Nu is het ondenkbaar nu we weten dat het geen problemen geeft, maar zouden wij als eerste land het homohuwelijk per referendum in 2001 hebben ingevoerd? Daarom is het (in mijn ogen) goed dat wij mensen kiezen, die op hun beurt voor de samenleving als geheel kiezen, zoals overigens ook grondwettelijk bepaald is. Met alle respect voor Zwitserland.
Want?quote:Op dinsdag 8 september 2015 22:26 schreef HPLC het volgende:
Is hier ook al eens langs geweest, week geleden ofzo. Mooi niet dat ik ga tekenen
Ik heb het ook ondertekend, afgelopen zondag als ik me niet vergis. Een goed initiatief! Los van hoe je over heel die EU en een mogelijk lidmaatschap van Oekraïne denkt, dit is een keuze die het volk moet maken, niet een paar politici. In het algemeen ben ik niet een voorstander van een referendumdemocratie maar bepaalde ingrijpende beslissingen kunnen prima op basis van een referendum worden genomen, indien er niet een goed maatschappelijk debat plaatsvindt voorafgaande aan de stemming (per referendum) dan ligt dat aan het falen van politici, niet aan het volk. Neem je verantwoordelijkheid als politicus!quote:Op dinsdag 8 september 2015 22:22 schreef OngeschiktX het volgende:
Nog geen berichtje van gezien op fok geloof ik. Geenpeil claimt inmiddels 140.000 handtekeningen binnen te hebben voor de aanvraag van het raadgevend referendum. Hieronder een inleidend tekstje van geenpeil voor degenen die niet bekend zijn met de aanleiding en het onderwerp van de referendumaanvraag.
[..]
Hoe denken jullie er over? Heeft het referendum nut of is het iets dat aan de landelijke en Europese politiek overgelaten moet worden?
Verder uiteraard de vraag of ze de laatste 160.000 ook binnen gaan halen. Het lijkt me erg krap worden voor 28 september. Ze zullen het voornamelijk van hun eigen bezoekers moeten hebben, aangezien ik er verder nergens iets van heb gezien.
Verder Geenstijl![]()
Waarom verwacht je van GeenStijl iets dat niet kinderachtig is? Ze zijn nooit anders geweest, het is een platform door en voor kleuters.quote:Op donderdag 10 september 2015 20:14 schreef vigen98 het volgende:
[ afbeelding ]
Kom op johDit zet je er toch niet op, zo kom je er niet professioneel uit te zien. Zeg gewoon bedankt voor het steunen maar zet dan niet zo'n domme plaatje op
Kinderachtig
Hoewel ik er geen moeite mee heb aangezien het klopt dat D66 en Pechtold nogal pro-EU en kritiekloos richting de EU lijken te zijn (en omdat ik graag zie dat de draak wordt gestoken met Pechtold) had het van mij ook niet gehoeven, het oogt inderdaad niet professioneel.quote:Op donderdag 10 september 2015 20:14 schreef vigen98 het volgende:
[ afbeelding ]
Kom op johDit zet je er toch niet op, zo kom je er niet professioneel uit te zien. Zeg gewoon bedankt voor het steunen maar zet dan niet zo'n domme plaatje op
Kinderachtig
Een geweldig weerwoord op GeenStijl.quote:Op vrijdag 11 september 2015 15:48 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Waarom verwacht je van GeenStijl iets dat niet kinderachtig is? Ze zijn nooit anders geweest, het is een platform door en voor kleuters.
Waar zie je dan een weerwoord? Inhoudelijk heb ik al diverse lange posts in dit topic geplaatst, hierboven constateer ik enkel dat GeenStijl een kinderachtig platform door en voor kleuters is en het daarom niemand zal moeten verbazen dat het weer door de nodige babyretoriek vergezeld is.quote:Op vrijdag 11 september 2015 15:50 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Een geweldig weerwoord op GeenStijl.
Kom op Kaas, houd het inhoudelijk.
Met 300.000 benodigde handtekeningen zou het een wonder zijn als dit democratische recht uberhaupt van start kan gaan.quote:Op woensdag 9 september 2015 14:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vind het maar een slechte campagne. Er is serieuze wetgeving met een serieus recht, en GeenStijl maakt er een quasilollig activistisch GS-item van. Alsof het vooral een intern GS feestje is waarin de redactie en de reaguurders gezellig samen in hun eigen taaltje met hun running gags elkaar gelijk aan het geven zijn.
Het zou toch jammer zijn als zo'n instrument met potentie meteen een valse start maakt door de incompetentie van GeenStijl om over de eigen borreltafel heen te kijken en zo alle serieuze kiezers met normaal taalgebruik af te schrikken.
Zelf heb ik besloten me daardoor niet te laten weerhouden en heb getekend, maar bijna had de ergernis over dit soort knulligheid dat wel gedaan.
Van jou hier en nu nergens, dat is juist het punt. Het is nogal flauw om de draak te steken terwijl je niet met argumentatie komt, vind je niet? Val GeenStijl rustig inhoudelijk aan als je dat wil maar dit onderwerp is wat te belangrijk om slechts de draak te steken met de boodschapper. Wat vind je van het pleidooi om per referendum te beslissen wat er verder met de EU gebeurt? Om de burgers zelf te laten bepalen wie wel en niet aansluit bij de EU, met welke hervorming van de EU wel en niet akkoord wordt gegaan, of dat TTIP wel of niet wordt aanvaardt etc.?quote:
Heb ik allemaal al verteld in dit topic. Doet verder niets af aan dat GeenStijl een platform door en voor kleuters is met bijbehorende babyretoriek.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:01 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Van jou hier en nu nergens, dat is juist het punt. Het is nogal flauw om de draak te steken terwijl je niet met argumentatie komt, vind je niet? Val GeenStijl rustig inhoudelijk aan als je dat wil maar dit onderwerp is wat te belangrijk om slechts de draak te steken met de boodschapper. Wat vind je van het pleidooi om per referendum te beslissen wat er verder met de EU gebeurt? Om de burgers zelf te laten bepalen wie wel en niet aansluit bij de EU, met welke hervorming van de EU wel en niet akkoord wordt gegaan, of dat TTIP wel of niet wordt aanvaardt etc.?
Kom nu alsjeblieft niet aan met representatieve democratie blablabla, kloof tussen de politiek en het volk en zo.
Waarom moet je daar niet meekomen? Volgens mij is dat de werkelijkheid en over alle verdragen een referendum houden lijkt mij echt onzinnig.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:01 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Kom nu alsjeblieft niet aan met representatieve democratie blablabla, kloof tussen de politiek en het volk en zo.
Het is niet zo'n extreem belangrijk onderwerp als de grondwet van de EU (nu Verdrag van Lissabon genoemdquote:Op woensdag 9 september 2015 00:12 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Daarvoor kiezen we ze natuurlijk, hen daarmee een mandaat verlenend om dergelijke zaken te beslissen. Nu ben ik het ermee eens dat je bij bepaalde zeer belangrijke alsmede gevoelige zaken het beste alsnog het volk via een referendum moet raadplegen, maar het onderwerp van nu voldoet daar mijns inziens totaal niet aan.
Gerotzooi in de achtertuin van Putin.quote:Op vrijdag 11 september 2015 15:59 schreef Wespensteek het volgende:
Wat is er mis met dat associatieverdrag dan?
Als Putin al iets te zeggen denkt te hebben over verdragen die wij sluiten dan is dat nog geen reden naar Putin te luisteren.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:07 schreef Geralt het volgende:
[..]
Gerotzooi in de achtertuin van Putin.
Jij vind het ook niet leuk als jouw achterbuurman in jouw tuin aan het rommelen is.
Ik heb net even vluchtig jouw reacties bekeken, ik ben er wel iets tegengekomen maar het antwoord op de fundamentele vraag om dit soort dingen door het volk te laten beslissen in plaats van door een paar politici daar ben ik weinig over tegengekomen. Excuses als ik het over het hoofd heb gezien.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:03 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Heb ik allemaal al verteld in dit topic.
Er zijn lang geleden wel toezeggingen door "ons" gedaan die met voeten getreden worden door de EU. Namelijk geen uitbreiding naar het oosten.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:08 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Als Putin al iets te zeggen denkt te hebben over verdragen die wij sluiten dan is dat nog geen reden naar Putin te luisteren.
Tja, als niemand anders het initiatief neemt...quote:Op woensdag 9 september 2015 14:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vind het maar een slechte campagne. Er is serieuze wetgeving met een serieus recht, en GeenStijl maakt er een quasilollig activistisch GS-item van. Alsof het vooral een intern GS feestje is waarin de redactie en de reaguurders gezellig samen in hun eigen taaltje met hun running gags elkaar gelijk aan het geven zijn.
Het zou toch jammer zijn als zo'n instrument met potentie meteen een valse start maakt door de incompetentie van GeenStijl om over de eigen borreltafel heen te kijken en zo alle serieuze kiezers met normaal taalgebruik af te schrikken.
Zelf heb ik besloten me daardoor niet te laten weerhouden en heb getekend, maar bijna had de ergernis over dit soort knulligheid dat wel gedaan.
Geen idee maar dan nog als mensen in de Oekraïne dit willen en wij ook heeft Putin er niets over te vertellen. Dat hij boos wordt is dan jammer.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:11 schreef Geralt het volgende:
[..]
Er zijn lang geleden wel toezeggingen door "ons" gedaan die met voeten getreden worden door de EU. Namelijk geen uitbreiding naar het oosten.
En daar is Rusland (terecht in mijn ogen) boos over.
Klein grut in vergelijking met het erdoor drukken van de grondweg (Verdrag van Lissabon) terwijl meerdere volkeren waaronder de Nederlanders en de Fransen tegenstemden.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:11 schreef Geralt het volgende:
[..]
Er zijn lang geleden wel toezeggingen door "ons" gedaan die met voeten getreden worden door de EU. Namelijk geen uitbreiding naar het oosten.
En daar is Rusland (terecht in mijn ogen) boos over.
Putin is iemand die je niet boos wilt maken. Iedereen kan daar wel lacherig over doen, maar Rusland is een geduchte speler op het wereldtoneel. Daar moet je geen confrontatie mee zoeken. Vind ik dan.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:12 schreef Wespensteek het volgende:
Dat hij boos wordt is dan jammer.
Dat ben ik met je eens, maar dit referendum staat compleet los van het referendum destijds.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:13 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Klein grut in vergelijking met het erdoor drukken van de grondweg (Verdrag van Lissabon) terwijl meerdere volkeren waaronder de Nederlanders en de Fransen tegenstemden.
Omdat de representatieve democratie niet representatief is!quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:04 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Waarom moet je daar niet meekomen?
Ja, maar wat ons destijds is geflikt - dit zeg ik terwijl ik niet categorisch tegen zo'n grondwet was, ik werd pas later tegen de EU (wijsheid komt met de jaren), niet tegen intensieve Europese samenwerking - is een mooie motivatie om het referendum te steunen. Ik hoop dat voldoende mensen er kennis van nemen dat we nu deze mogelijkheid hebben.quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:14 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens, maar dit referendum staat compleet los van het referendum destijds.
De andere krantjes (Volkskrant, NRC, Trouw) zouden ook wel op de voorpagina een artikel over dit referendum mogen plaatsen. Het gaat verdomme wel om iets belangrijks, zeker als je het afzet tegen wat doorgaans op de voorpagina staat.quote:Op donderdag 10 september 2015 08:23 schreef LXIV het volgende:
Geenstijl heeft nog één grote troefkaart die ze moeten uitspelen om op tijd de 300.000 te maken en dat is de Telegraaf. Als TGM dit echt steunt, dan zouden ze in De Telegraaf er een voorpagina-artikel van kunnen maken. Dat moet toch zeker goed zijn voor 100K handtekeningen. De rest is dan een kwestie van nog hard werken.
Dus jij zegt liever tegen de Oekraïne "ja, leuk dat jullie graag toenadering willen, maar Putin is tegen en daar zijn we nogal bang voor, dus doen we het liever niet."quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:13 schreef Geralt het volgende:
[..]
Putin is iemand die je niet boos wilt maken. Iedereen kan daar wel lacherig over doen, maar Rusland is een geduchte speler op het wereldtoneel. Daar moet je geen confrontatie mee zoeken. Vind ik dan.
Neen.quote:Op vrijdag 11 september 2015 19:13 schreef hpeopjes het volgende:
Zelfs als je vóór het verdrag bent, en tegelijk vóór democratie, zou je juist voor het referendum moeten tekenen.
Volgens mij is het je democratisch recht om niet te tekenen.quote:Op vrijdag 11 september 2015 19:13 schreef hpeopjes het volgende:
Zelfs als je vóór het verdrag bent, en tegelijk vóór democratie, zou je juist voor het referendum moeten tekenen. Als je het referendum dan 'wint', heb je in één klap voor de eerstkomende 15 jaar afgerekend met al die vervelende eurocritici.
Alleen fascisten tekenen niet.
Het komt van Burgercomite EU.quote:Op vrijdag 11 september 2015 19:28 schreef Slaro het volgende:
Het idee achter zo'n Referendum dat vind ik prima, maar helaas komt het van Geenpijl, dat weerhoudt mij ervan te tekenen.
Is die verschrikkelijke Thierry Baudet niet bij die organisatie betrokken?!quote:Op vrijdag 11 september 2015 19:29 schreef Physsic het volgende:
[..]
Het komt van Burgercomite EU.
Dan teken je toch daar.
Dat moet dan alleen wel schriftelijk.
Ik begrijp de hele argumentatie niet. Omdat je het kunt organiseren moet je het doen?quote:Op vrijdag 11 september 2015 16:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Omdat de representatieve democratie niet representatief is!
Dat was allemaal te billijken zolang er geen middelen waren om het wel meer representatief te maken, in deze tijd is het organiseren van een referendum en een groot maatschappelijk debat een fluitje van een cent, dan moet je dat ook doen. Voor elke beslissing zo'n debat organiseren gaat niet, je hebt een bepaalde tijd nodig om dat te doen (3-6 maanden is mijn schatting), voor alle grote beslissingen kan je dat wel doen.
Eh, het moet binnen 4 weken nadat de wet is aangenomen he. Dus er valt niets te kiezen mbt 'de periode'quote:Op dinsdag 8 september 2015 23:05 schreef karton2 het volgende:
[..]
Eigen schuld. Beginnen met je 'campagne' tijdens de vakantieperiode.
Nee. Als de 300.000 handtekeningen verzameld zijn, moet er binnen 3 tot 6 maanden een referendum worden georganiseerd. Vervolgens is het referendum geldig bij een opkomst van minimaal 30%.quote:Op vrijdag 11 september 2015 20:41 schreef DUTCHKO het volgende:
En zelfs al heeft men 300.000 handtekeningen verzamelt dan nog kan het kabinet deze aanvraag verwerpen....
mmmmmm.....ik vraag mij af of de politiek zomaar een uitslag kan negeren van een raadgevend referendum....maar uiteraard is er een addertje onder het gras. (zie dik gedrukte tekst)quote:Op vrijdag 11 september 2015 20:44 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Nee. Als de 300.000 handtekeningen verzameld zijn, moet er binnen 3 tot 6 maanden een referendum worden georganiseerd. Vervolgens is het referendum geldig bij een opkomst van minimaal 30%.
Maar omdat het een raadgevend referendum is kan de politiek de uitslag volkomen negeren.
Ja dat kan.quote:Op vrijdag 11 september 2015 20:53 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
mmmmmm.....ik vraag mij af of de politiek zomaar een uitslag kan negeren van een raadgevend referendum....maar uiteraard is er een addertje onder het gras. (zie dik gedrukte tekst)
quote:Er zijn drie scenario's mogelijk:
[*}Blijft de opkomst onder de 30%, dan is het referendum ongeldig en wordt de wet alsnog zo snel mogelijk ingevoerd, ongeacht de uitslag.
• Is het referendum geldig en is een meerderheid van de stemmen voor de wet, dan wordt de wet zo snel mogelijk van kracht.
• Is het referendum geldig en is een meerderheid van de stemmen tegen de wet, dan wordt zo snel mogelijk door de regering bij de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend om de wet weer in te trekken. De Tweede en Eerste Kamer moeten dan in feite de wet opnieuw behandelen. Indien het intrekkingsvoorstel door beide Kamers wordt aangenomen, wordt de wet definitief niet ingevoerd. Als het intrekkingsvoorstel door de Tweede of Eerste Kamer wordt verworpen, wordt de wet alsnog van kracht.
Waarom zouden ze dat niet kunnen negeren?quote:Op vrijdag 11 september 2015 20:53 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
mmmmmm.....ik vraag mij af of de politiek zomaar een uitslag kan negeren van een raadgevend referendum....maar uiteraard is er een addertje onder het gras. (zie dik gedrukte tekst)
-------------------------------
Situatie in Nederland
In Nederland bestaat de mogelijkheid om een raadgevend referendum te houden sinds 1 juli 2015 op basis van de Wet Raadgevend Referendum. In principe is dat mogelijk voor alle aangenomen wetten tenzij uitzonderingen van kracht zijn. Zo is het niet mogelijk om om een referendum te verzoeken over rijkswetten, de begroting, of het koningshuis. Aanvraag van een referendum verloopt in 2 stappen. In de eerste fase, kan een inleidend verzoek worden ingediend door 10 000 stemgerechtigde Nederlands binnen 4 weken na publicatie van de wet. Indien voldoende inleidende verzoeken zijn ontvangen treedt de 2e fase in werking en dienen binnen 6 weken 300 000 verzoeken te worden ingediend. Als aan die voorwaarde is voldaan wordt een referendum gehouden.
Als de meerderheid bij referendum tegen de wet stemt, en de opkomst is boven de 30%, wordt de wet niet van kracht, tenzij hij opnieuw wordt goedgekeurd door het parlement.
Waarom moet je Geen Stijl deze keer wel serieus nemen?quote:Op Geenvrijdag 11 september 2015 16:01 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Van jou hier en nu nergens, dat is juist het punt. Het is nogal flauw om de draak te steken terwijl je niet met argumentatie komt, vind je niet? Val GeenStijl rustig inhoudelijk aan als je dat wil maar dit onderwerp is wat te belangrijk om slechts de draak te steken met de boodschapper. Wat vind je van het pleidooi om per referendum te beslissen wat er verder met de EU gebeurt? Om de burgers zelf te laten bepalen wie wel en niet aansluit bij de EU, met welke hervorming van de EU wel en niet akkoord wordt gegaan, of dat TTIP wel of niet wordt aanvaardt etc.?
Kom nu alsjeblieft niet aan met representatieve democratie blablabla, kloof tussen de politiek en het volk en zo.
Ja, maar EU is slecht, dus je moet dan tegen zijn. Volgens hen dan. De argumenten voor en de inhoud van het verdrag doen er dan niet meer toe.quote:Op vrijdag 11 september 2015 21:45 schreef luxerobots het volgende:
Er zijn twee dingen die me tegenstaan bij deze handtekeningenactie van Geenstijl.
- Oekraïne is verscheurd tussen Europa en Rusland. Een deel wil bij Rusland horen en een ander deel bij Europa. Rusland is het land binnengevallen en heeft de Krim bezet. Dan lijkt he me goed als wij als West-Europese landen Oekraïne helpen door er verdragen mee te sluiten, mee te handelen en samen mee te werken. Zo'n slechte zaak is dit associatieverdrag dan ook helemaal niet.
Ik ben ook helemaal niet positief over de EU. Een veel te grote bureaucratische tussenlaag, Europa zou een middel moeten zijn, geen doel op zichzelf.quote:Op vrijdag 11 september 2015 21:50 schreef Wombcat het volgende:
[..]
Ja, maar EU is slecht, dus je moet dan tegen zijn. Volgens hen dan. De argumenten voor en de inhoud van het verdrag doen er dan niet meer toe.
Dat is ook zo'n beetje mijn conclusie na het lezen van dit topic.quote:Op vrijdag 11 september 2015 21:54 schreef luxerobots het volgende:
Dit verdrag echter lijkt me helemaal niet zo slecht.
In zekere zin wel ja. Als je niet tekent omdat je heel erg graag wil dat de EU nog groter en megalomaner en bureacratischer en zo wordt dan doe je dat uit angst. Als je ervan overtuigd bent dat het beter is om de EU verder uit te breiden dan ben je toch niet bang dat het volk anders beslist?quote:Op vrijdag 11 september 2015 19:13 schreef hpeopjes het volgende:
Zelfs als je vóór het verdrag bent, en tegelijk vóór democratie, zou je juist voor het referendum moeten tekenen. Als je het referendum dan 'wint', heb je in één klap voor de eerstkomende 15 jaar afgerekend met al die vervelende eurocritici.
Alleen fascisten tekenen niet.
Dan ben jij nogal hypocriet. Uiteindelijk wordt er slechts een ja/nee vraag voorgelegd, of dat iemand van GeenStijl, of via GeenStijl, dat doet of iemand anders, de vraag zal er niet veel door veranderen. Voor of tegen een begin wat moet leiden tot de uitbreiding van de EU met Oekraïne, ja of nee? Wat maakt het uit wie het initiatief neemt om die belangrijke vraag te stellen.quote:Op vrijdag 11 september 2015 19:28 schreef Slaro het volgende:
Het idee achter zo'n Referendum dat vind ik prima, maar helaas komt het van Geenpijl, dat weerhoudt mij ervan te tekenen.
Als ik moet tekenen dan is het ook niet echt democratisch te noemen.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dan ben jij nogal hypocriet.
Als het Referendum er komt dan zal ik stemmen, zoals gezegd vind ik een Referendum over dit onderwerp prima, alleen is Geenstijl of Geenpijl of hoe ze zich noemen in mijn ogen niet de juiste kandidaat om dit zo aan te kaarten in ieder geval.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dan ben jij nogal hypocriet. Uiteindelijk wordt er slechts een ja/nee vraag voorgelegd, of dat iemand van GeenStijl, of via GeenStijl, dat doet of iemand anders, de vraag zal er niet veel door veranderen. Voor of tegen de uitbreiding van de EU met Oekraïne, ja of nee? Wat maakt het uit wie het initiatief neemt om die belangrijke vraag te stellen.
Jij moet het tekenen als jij er een voorstander van bent dat het volk hierover beslist, zo simpel is het.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:26 schreef Slaro het volgende:
[..]
Als ik moet tekenen dan is het ook niet echt democratisch te noemen.
Nogmaals, wat maakt het uit wie diezelfde vraag stelt, GeenStijl of iemand van de PvdA/DCC/VVD/SP/Groenlinks/PvdD/CU/SGP of het CDA? Van mijn part stelt de Nederlandse vereniging van stratenmakers of De Huishoudbeurs die vraag, als die vraag maar wordt gesteld!quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:27 schreef Slaro het volgende:
[..]
Als het Referendum er komt dan zal ik stemmen, zoals gezegd vind ik een Referendum over dit onderwerp prima, alleen is Geenstijl of Geenpijl of hoe ze zich noemen in mijn ogen niet de juiste kandidaat om dit zo aan te kaarten in ieder geval.
Ik moet helemaal niets laten we dat maar even voorop stellen meneer de Democraat.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Jij moet het tekenen als jij er een voorstander van bent dat het volk hierover beslist, zo simpel is het.
Ik wil mijn belangen niet laten behartigen door een instelling als Geenstijl, simpel, mijn standpunt en daar zult u het mee moeten doen voorlopig, sommige partijen steun ik ook niet puur vanwege de partij, uitzonderingen bevestigen de regel.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nogmaals, wat maakt het uit wie diezelfde vraag stelt, GeenStijl of iemand van de PvdA/DCC/VVD/SP/Groenlinks/PvdD/CU/SGP of het CDA? Van mijn part stelt de Nederlandse vereniging van stratenmakers of De Huishoudbeurs die vraag, als die vraag maar wordt gesteld!
Nee, je kan dat (of het tegengestelde) niet uit de reacties in deze draad halen! Zelf ben ik niet a priori tegen het verdrag (wel tegen de EU) maar ik vind dat het volk het moet beslissen, daarom heb ik de oproep ondertekend.quote:Op vrijdag 11 september 2015 21:57 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Dat is ook zo'n beetje mijn conclusie na het lezen van dit topic.
Jij laat jouw belangen helemaal niet behartigen door GeenStijl als jij dat voorstel zou ondertekenen! Jij maakt het slechts mogelijk dat het volk per referendum mag beslissen. Je hoeft heus niet bang te zijn dat de vraag niet neutraal gesteld gaat worden.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:29 schreef Slaro het volgende:
[..]
Ik wil mijn belangen niet laten behartigen door een instelling als Geenstijl, simpel, mijn standpunt en daar zult u het mee moeten doen voorlopig, sommige partijen steun ik ook niet puur vanwege de partij, uitzonderingen bevestigen de regel.
Ik zal het anders formuleren, jij bent onvoldoende een voorstander van dit referendum als jij het enkel niet steunt omdat jij de persoon of de organisatie die het voorstel doet niet zo leuk vindt.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:29 schreef Slaro het volgende:
[..]
Ik moet helemaal niets laten we dat maar even voorop stellen meneer de Democraat.
Op basis van deze draad kan hij prima concluderen dat het verdrag helemaal niet zo'n slecht idee is.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nee, je kan dat (of het tegengestelde) niet uit de reacties in deze draad halen! Zelf ben ik niet a priori tegen het verdrag (wel tegen de EU) maar ik vind dat het volk het moet beslissen, daarom heb ik de oproep ondertekend.
Jawel, met het verdrag an sich is weinig mis blijkt uit dit topic.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nee, je kan dat (of het tegengestelde) niet uit de reacties in deze draad halen!
Daarvoor is de argumentatie in deze draad nogal dunnetjes. Dat is niet erg, het is tenslotte een forumpje, maar voor het complete plaatje heb je wat meer nodig.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:34 schreef Wombcat het volgende:
[..]
Op basis van deze draad kan hij prima concluderen dat het verdrag helemaal niet zo'n slecht idee is.
Je denkt toch niet dat de gemiddelde stemmer zich op meer zal baseren dan op dit draadje (of een vergelijkbare hoeveelheid informatie)?quote:Op zaterdag 12 september 2015 00:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Daarvoor is de argumentatie in deze draad nogal dunnetjes. Dat is niet erg, het is tenslotte een forumpje, maar voor het complete plaatje heb je wat meer nodig.
Ja, want er is een goedkeuringswet:quote:Op vrijdag 11 september 2015 20:57 schreef Wombcat het volgende:
Voor het associatieverdrag wordt toch geen wet opgesteld? Is het raadgevend referendum dan überhaupt wel van toepassing?
quote:
Dit geeft wel aan hoe onlogisch zo'n opkomstdrempel is. Als de opkomt 29% is, en iedereen stemt tegen, is de wet alsnog aangenomen. Is de opkomst 30% en 51% stemt tegen (15,3% van de bevolking stemt dus tegen), moet het parlement zich er nog eens over uitspreken.quote:• Is het referendum geldig en is een meerderheid van de stemmen voor de wet, dan wordt de wet zo snel mogelijk van kracht.
Ja, die grenzen zijn arbitrair, maar ja je moet ergens een streep in het zand trekken.quote:Op zaterdag 12 september 2015 09:20 schreef freako het volgende:
[..]
[..]
Dit geeft wel aan hoe onlogisch zo'n opkomstdrempel is. Als de opkomt 29% is, en iedereen stemt tegen, is de wet alsnog aangenomen. Is de opkomst 30% en 51% stemt tegen (15,3% van de bevolking stemt dus tegen), moet het parlement zich er nog eens over uitspreken.
We hebben er echter niets aan als onze politici de wil van het volk negeren zoals ze dat met de EU-grondwet deden.quote:Op zaterdag 12 september 2015 09:20 schreef freako het volgende:
[..]
[..]
Dit geeft wel aan hoe onlogisch zo'n opkomstdrempel is. Als de opkomt 29% is, en iedereen stemt tegen, is de wet alsnog aangenomen. Is de opkomst 30% en 51% stemt tegen (15,3% van de bevolking stemt dus tegen), moet het parlement zich er nog eens over uitspreken.
"De wil van het volk"quote:Op zaterdag 12 september 2015 15:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
We hebben er echter niets aan als onze politici de wil van het volk negeren zoals ze dat met de EU-grondwet deden.
Wat hield je tegen en wat gaf de doorslag?quote:Op zondag 13 september 2015 21:36 schreef Elfletterig het volgende:
Zojuist dan toch maar getekend. Het lijkt wel alsof we steeds minder over ons eigen land hebben te vertellen. En het lijkt wel alsof politici ziende blind en horende doof zijn als het gaat om de overdracht van bevoegdheden naar Brussel.
Omdat? Die wet is juist gemaakt dat iedereen het kan aanvragen, als er maar 300.000 handtekeningen zijn.quote:Op vrijdag 11 september 2015 22:27 schreef Slaro het volgende:
[..]
Als het Referendum er komt dan zal ik stemmen, zoals gezegd vind ik een Referendum over dit onderwerp prima, alleen is Geenstijl of Geenpijl of hoe ze zich noemen in mijn ogen niet de juiste kandidaat om dit zo aan te kaarten in ieder geval.
Alles für das REICH!quote:Op zondag 13 september 2015 21:36 schreef Elfletterig het volgende:
Zojuist dan toch maar getekend. Het lijkt wel alsof we steeds minder over ons eigen land hebben te vertellen. En het lijkt wel alsof politici ziende blind en horende doof zijn als het gaat om de overdracht van bevoegdheden naar Brussel.
quote:Op zondag 13 september 2015 21:36 schreef Elfletterig het volgende:
Zojuist dan toch maar getekend. Het lijkt wel alsof we steeds minder over ons eigen land hebben te vertellen. En het lijkt wel alsof politici ziende blind en horende doof zijn als het gaat om de overdracht van bevoegdheden naar Brussel.
Wat de doorslag gaf, was een verhaal over vluchtelingen met politiek-correcte antwoorden, zonder de realiteit onder ogen te zien. En het besef dat we zo onderhand geen moer over ons eigen land meer hebben te vertellen.quote:Op zondag 13 september 2015 21:45 schreef Physsic het volgende:
Wat hield je tegen en wat gaf de doorslag?
Nederland moet van de Nederlanders zijn, niet van een paar politici en al helemaal niet van overwegend een paar buitenlandse politici. Niet zolang Nederland een gescheiden land is. Het is in de 'EU-zone' niet zoals in de USA waarbij het allemaal Americanen zijn.quote:Op zondag 13 september 2015 22:58 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Wat de doorslag gaf, was een verhaal over vluchtelingen met politiek-correcte antwoorden, zonder de realiteit onder ogen te zien. En het besef dat we zo onderhand geen moer over ons eigen land meer hebben te vertellen.
Kan je dan wellicht ook uitleggen waarom er niets mis is met het verdrag, los van dit topic?quote:Op vrijdag 11 september 2015 23:11 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Jawel, met het verdrag an sich is weinig mis blijkt uit dit topic.
Het gaat er niet om dat ze het niet zouden mogen, natuurlijk mogen ze het aanvragen, maar de standpunten en methodes van Geenstijl en Geenpijl vind ik in veel gevallen verwerpelijk, hun aanvraag ga ik niet ondertekenen, wat betreft het Referendum zou ik wel mijn stem willen laten horen, maar ze moeten het maar zien te bereiken zonder mijn handtekening dus.quote:Op zondag 13 september 2015 21:52 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Omdat? Die wet is juist gemaakt dat iedereen het kan aanvragen, als er maar 300.000 handtekeningen zijn.
Zo werkt democratie.
Beter leesbaar en met linkjes:quote:Die Oekraïners valt het moeilijk kwalijk te nemen. Ze nemen het by proxy op tegen Rusland, en Oekraïne's capaciteiten verbleken nu eenmaal tegenover de Russische. Dan vraag en pak je alle hulp die je kunt krijgen. En volgens het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne, dat de Nederlandse regering heeft geratificeerd zonder het volk ook maar één keer te informeren, laat staan te raadplegen, moet Nederland bij gaan dragen aan het conflict, door Oekraïne te steunen. Uiteraard staat dit alles er in diffuse EU ambtenarentaal, maar het staat er wel degelijk. In de tekst worden de algemene beginselen van het verdrag een aantal keer herhaald: "De bevordering van respect voor de beginselen van soevereiniteit en territoriale integriteit, onschendbaarheid van de grenzen en onafhankelijkheid (…) vormen essentiële elementen van deze Overeenkomst." (bron) Het bevorderen van de soevereiniteit en territoriale integriteit van een land dat aan stukken wordt gescheurd door Russische separatisten. Dat is niet niks. Maar goed, het staat geschreven, dus dan ga je het als President Porosjenko opvragen ook. Hij vindt het sowieso onzin dat er überhaupt een discussie gaande is of het Westen hem wapens moet leveren: "Wat betekent dat? Het gaat hier om defensieve wapens. We verdedigen niet alleen ons land, maar ook vrijheid en democratie. We vechten met wapens uit de 20e eeuw tegen wapens uit de 21e eeuw." Misschien kan Nederland bijdragen aan Oekraïense soevereiniteit en territoriale integriteit door megafoons te leveren waardoor ons nationale volkswapen, de Pang-Roepert, nog angstaanjagender uit de verf komt. En heel veel diplomatieke hefboom heeft Nederland ook niet, want na een te grote muil gaat Poetin aan gaskranen draaien of worden buitenlandse diplomaten in elkaar gebeukt, waarna we andermaal gedwongen worden ons al vingerheffend terug te trekken in onze schulp. Het verdrag tussen de EU en Oekraïne betrekt Nederland direct bij een burgeroorlog, die door ons effectief gesteund noch gewonnen kan worden. Zulke gewichtige beslissingen moet eerst langs de Nederlandse bevolking, en dat is nu niet gebeurd. Dus daarom, teken voor dat EU-referendum, en vertel al uw democratie-minnende vriendjes (m/v) het zelfde te doen! We moeten nog zo'n 140.000 krabbels en daar gaan we nog twee weken vol voor strijden.
Dan ben je best hypocriet. Klaar.quote:Op maandag 14 september 2015 11:49 schreef Slaro het volgende:
[..]
Het gaat er niet om dat ze het niet zouden mogen, natuurlijk mogen ze het aanvragen, maar de standpunten en methodes van Geenstijl en Geenpijl vind ik in veel gevallen verwerpelijk, hun aanvraag ga ik niet ondertekenen, wat betreft het Referendum zou ik wel mijn stem willen laten horen, maar ze moeten het maar zien te bereiken zonder mijn handtekening dus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |