Oh is wel leuk als je dat doet, zo'n OP, maar je kunt je FIPO toch nog wijzigen als je weer niet mobiel bent?quote:Op maandag 7 september 2015 00:20 schreef starla het volgende:
Hier weer verder...
Het ging over gluten!
PS is die OP serieus nodig? Zit namelijk mobiel
Leuk onderzoek naar het eten van vlees in de middeleeuwen.quote:Op maandag 7 september 2015 10:40 schreef MevrouwPuff het volgende:
En vroeger was er geen geld voor vlees
2-3 pints of ale a dayquote:Op maandag 7 september 2015 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leuk onderzoek naar het eten van vlees in de middeleeuwen.
http://www.medievalists.n(...)medieval-people-eat/
Dit is ook een overtuigend uitziend overzicht
http://people.eku.edu/resorc/Medieval_peasant_diet.htm
Maar dan zie je
beans, ofwel, bonen.
Dat is ook hoe ik het op school leerde met geschiedenis, bonen werden gegeten.
Echter, Bonen zijn uit de nieuwe wereld, men kende in de middeleeuwen helemaal geen bonen in Europa
Hielden die mensen nu echt geen rekening met gluten?quote:
Gezonder dan water in die tijd volgens mijquote:Dat deed men vroeger, dus dan zal het wel gezond zijn. Proost!
Let wel, het dorst bier uit de middeleeuwen had minder alcohol, 2-3 procent. Men dronk een bier omdat het water vaak niet schoon genoeg was. Het bier was bovendien heel anders van smaak dan het ons bekende, hop werd niet zo veel gebruikt. Een goed idee geeft Berliner Weisse, dat is een witbier dat met een melkzuurgisting wordt gemaakt, bevat 2-3% en smaakt rins, het heeft een karnemelk achtige zure smaak. Erg lekker trouwensquote:Op maandag 7 september 2015 10:56 schreef DonJames het volgende:
[..]
2-3 pints of ale a day![]()
Dat deed men vroeger, dus dan zal het wel gezond zijn. Proost!
Waren er helemaal geen bonen in Europa of heb je het over "bruine bonen"?quote:Op maandag 7 september 2015 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is ook hoe ik het op school leerde met geschiedenis, bonen werden gegeten.
Echter, Bonen zijn uit de nieuwe wereld, men kende in de middeleeuwen helemaal geen bonen in Europa
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_boonquote:Op maandag 7 september 2015 11:03 schreef Chewie het volgende:
[..]
Waren er helemaal geen bonen in Europa of heb je het over "bruine bonen"?
Je kunt je beter druk maken over een duizend andere dingen die veel ernstiger zijn. Ik heb het al vaker gezegd dat het door de medische wetenschap niet aangetoond kan worden wil niet zeggen dat het niet zo is!quote:Op maandag 7 september 2015 07:37 schreef NiGeLaToR het volgende:
[..]
Oh is wel leuk als je dat doet, zo'n OP, maar je kunt je FIPO toch nog wijzigen als je weer niet mobiel bent?
En weer on the topic. De reden dat ik een beetje fel op de glutenvrij-hype ben is dat het mensen met echte problemen schaadt, de medische sector schaadt en de mensen die doorslaan in het nocebo effect schaadt. Vervolgens eindigt m'n aversie bij de voedingsindustrie die maar wat graag in springt op de glutenvrije hype - elke supermarkt heeft inmiddels glutenvrije ham in de aanbieding. Top.
Dan de onderliggende onderzoeken. De MaagLeverDarm Stichting, voor en door patienten van echte MLD aandoeningen zijn heel duidelijk:
De glutenvrij hype; elk wetenschappelijk bewijs ontbreekt
Ze zouden garen kunnen spinnen bij de hype, want iedereen is MLD patiënt.. maar nee, ze zetten zich er tegenaf, omdat hun echte patiënten er last van hebben.
VUmc: Glutengevoeligheid: hype of nieuwe epidemie?
Echte allergie is aantoonbaar, maar de schijnbare 'gevoeligheid' nog niet, dus daar maar onderzoek naar doen. Inmiddels wijst ander onderzoek dus naar een sterk nocebo effect, maar, dit laat uiteraard genoeg ruimte om je intolerantie de vrije loop te laten.
De coeliakie stichting, speciaal voor mensen met een gluten allergie of intolerantie, maakt zich zorgen om mensen die last van gluten hebben. Ze zeggen daarom het volgende:
Niet zelf dokteren
Huisarts kan met een bloedproef vaststellen of je coeliakie hebt en in welke mate. Das top! Al die mensen die in onzekerheid leven over hun gluten allergie of intolerantie - kunnen gewoon naar de dokter en weten dan met een paar dagen zeker of ze de aandoening hebben!
Dan een paar van de wij-van-wc-eend-adviseren-geen-gluten-sites:
1% van de mensen is volgens deze site 1 op de 141. En daar houdt het niet op, nee, ene moment is coeliakie onderwerp, ander moment intolerantie en dan is het weer een aandoening. Dus, de verschillende symptomen en intolerantie, allergie en andere varianten worden willekeurig gebruikt.
Enfin - overdaad schaadt, of het nu over gluten of over vaststelling van de gluten-vrij-nocebo-hype gaat, ga even m'n glutenvrije koffie opdrinken en naar m'n werk
Staat zo veel onzin in deze post dat ik hem maar ga negeren....Ook zonder bronnen of argumenten....quote:Op maandag 7 september 2015 10:10 schreef .SP. het volgende:
Nog even op een post van japie terug te komen, ik durf te stellen dat de mensen in de middeleeuwen relatief veel meer gluten-bevattende voeding aten dan tegenwoordig. Gluten zitten in een beperkt en makkelijk te identificeren aantal producten.
Dat is tekenend voor jou, alles waar je tegengesproken wordt of kritiek krijgt negeer jequote:Op maandag 7 september 2015 11:08 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Staat zo veel onzin in deze post dat ik hem maar ga negeren....Ook zonder bronnen of argumenten....
Ok duidelijk, zie namelijk in veel middeleeuwse recepten bonen terugkomen.quote:Op maandag 7 september 2015 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_boon
Speciebonen, bruine bonen, witte bonen, etc
Arrogant antwoord, ik heb nu net zoveel bronnen als jij gemiddeld gebruikt!quote:Op maandag 7 september 2015 11:08 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Staat zo veel onzin in deze post dat ik hem maar ga negeren....Ook zonder bronnen of argumenten....
Het schaadt de mensen die die overtuiging hebben niet, behalve in de portemonnee, het is alleen geen zinvolle gedachte.quote:Op maandag 7 september 2015 11:07 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Je kunt je beter druk maken over een duizend andere dingen die veel ernstiger zijn. Ik heb het al vaker gezegd dat het door de medische wetenschap niet aangetoond kan worden wil niet zeggen dat het niet zo is!
Hoe schaadt het mensen met echte problemen? Mag jij me uitleggen hoe het precies "verkeerd" of "erg" is als mensen die al jarenlang last van hun darmen hebben, stoppen met het eten van gluten en opeens veel minder last hebben. Hoe is dat nou slecht? Wat voor ENORM maatschappelijk probleem steekt daar in?
Erwten, Kapucijners en tuinbonen (geen echte bonen eigenlijk) kende men wel.quote:Op maandag 7 september 2015 11:12 schreef Chewie het volgende:
[..]
Ok duidelijk, zie namelijk in veel middeleeuwse recepten bonen terugkomen.
Als vervanging wellicht voor peulvruchten?
Ik heb eerder al aangegeven dat gluten in gigantisch veel producten zit (met bron).quote:Op maandag 7 september 2015 11:13 schreef .SP. het volgende:
[..]
Arrogant antwoord, ik heb nu net zoveel bronnen als jij gemiddeld gebruikt!
Omdat mensen mogelijk achter gekkies aan gaan lopen die heel hard roepen dat ze geen gluten meer moeten eten om al hun medische problemen op te lossen, terwijl die mensen met hun klachten gewoon naar een echte dokter zouden moeten gaan.quote:Op maandag 7 september 2015 11:07 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Je kunt je beter druk maken over een duizend andere dingen die veel ernstiger zijn. Ik heb het al vaker gezegd dat het door de medische wetenschap niet aangetoond kan worden wil niet zeggen dat het niet zo is!
Hoe schaadt het mensen met echte problemen? Mag jij me uitleggen hoe het precies "verkeerd" of "erg" is als mensen die al jarenlang last van hun darmen hebben, stoppen met het eten van gluten en opeens veel minder last hebben. Hoe is dat nou slecht? Wat voor ENORM maatschappelijk probleem steekt daar in?
Pure gluten? Gluten zijn gluten, daar zit verder geen verschil in.quote:Op maandag 7 september 2015 11:20 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Zou niet weten hoe er in de middelleeuwen dan meer gluten werden gegeten dan nu. Komt bij dat nu de gluten ook uit de granen worden gehaald en gebruikt in deze producten als lijm. Wat totaal onnatuurlijk is want dan krijg je dus pure gluten zonder de rest van de graan binnen.
Lees mijn ge-edite post maar.quote:Op maandag 7 september 2015 11:20 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik heb eerder al aangegeven dat gluten in gigantisch veel producten zit (met bron).
Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe (ook wel bekend als kamut®). Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier.
http://www.glutenvrij.nl/(...)et-glutenvrije-dieet
Zou niet weten hoe er in de middelleeuwen dan meer gluten werden gegeten dan nu. Komt bij dat nu de gluten ook uit de granen worden gehaald en gebruikt in deze producten als lijm. Wat totaal onnatuurlijk is want dan krijg je dus pure gluten zonder de rest van de graan binnen.
De wetenschap heeft niet dingen niet aangetoond... De wetenschap heeft aangetoond dat zelfverklaarde glutenovergevoeligheid onzin is. Als je echt denkt dat je van gluten ziek wordt: ga naar je huisarts en laat je testen.quote:Op maandag 7 september 2015 11:07 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Je kunt je beter druk maken over een duizend andere dingen die veel ernstiger zijn. Ik heb het al vaker gezegd dat het door de medische wetenschap niet aangetoond kan worden wil niet zeggen dat het niet zo is!
Hoe schaadt het mensen met echte problemen? Mag jij me uitleggen hoe het precies "verkeerd" of "erg" is als mensen die al jarenlang last van hun darmen hebben, stoppen met het eten van gluten en opeens veel minder last hebben. Hoe is dat nou slecht? Wat voor ENORM maatschappelijk probleem steekt daar in?
Er bestaat toch een lijm die gluton heet? Van die dikke witte lijm.quote:Op maandag 7 september 2015 11:20 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik heb eerder al aangegeven dat gluten in gigantisch veel producten zit (met bron).
Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe (ook wel bekend als kamut®). Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier.
http://www.glutenvrij.nl/(...)et-glutenvrije-dieet
Zou niet weten hoe er in de middelleeuwen dan meer gluten werden gegeten dan nu. Komt bij dat nu de gluten ook uit de granen worden gehaald en gebruikt in deze producten als lijm. Wat totaal onnatuurlijk is want dan krijg je dus pure gluten zonder de rest van de graan binnen.
Glutofix?quote:Op maandag 7 september 2015 21:22 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Er bestaat toch een lijm die gluton heet? Van die dikke witte lijm.
Glutofix glutenvrijquote:
Ja die bedoel ik denk ik. Alleen dacht ik dat het in witte potjes zat maar dat had ik dan mis.quote:
Kijk een echte wetenschapsgelovige. Als de huidige testen aantonen dat je ergens niet overgevoelig voor bent, ben je het ook niet. Klaar.quote:Op maandag 7 september 2015 21:04 schreef Fixers het volgende:
[..]
De wetenschap heeft niet dingen niet aangetoond... De wetenschap heeft aangetoond dat zelfverklaarde glutenovergevoeligheid onzin is. Als je echt denkt dat je van gluten ziek wordt: ga naar je huisarts en laat je testen.
Hier in hapklaar youtube formaat:
De bronnen van de info in dat filmpje kan je hier vinden:
http://theincidentalecono(...)at-gluten-free-diet/
Ik ben inmiddels een behoorlijke Youtube addict vooral voor de filmpjes uit de cirkel rond The Vlogbrothers. Tegenwoordig geeft hij in de Healthcare Triage filmpjes zelf ook de titels van de onderzoeken die hij citeert. HCT heeft altijd scherpe analyses, en ik heb mijn standpunt er al eens op moeten bijstellen. Dat je van meer bewegen niet afvalt, maar van gezonder en minder eten bijvoorbeeld.quote:Op maandag 7 september 2015 21:29 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Glutofix glutenvrijvoor kindjes zonder buikpijn.
Fijn fixers, zo'n filmpje. Dat doet de geloofwaardigheid altijd goed hier
Waar komt die doping ineens vandaan?quote:Op maandag 7 september 2015 21:52 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Kijk een echte wetenschapsgelovige. Als de huidige testen aantonen dat je ergens niet overgevoelig voor bent, ben je het ook niet. Klaar.
Komt niet in je op dat er bepaalde dingen zijn die de huidige onderzoeken misschien niet kunnen testen of vinden? Neem een voorbeeld aan dopingonderzoeken, die veranderen constant. Maar volgens jou waren de wielrenners die in het verleden getest zijn op doping en negatief testen 100% zuiver.....
Als we jouw redenatie volgen, moeten we wielrenners die negatief op doping testen ook uit de wedstrijd halen, want misschien zijn onze testen niet goed genoeg of fietsen ze zo goed door een stofje dat wij nog niet kunnen meten. Toch?quote:Op maandag 7 september 2015 21:52 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Kijk een echte wetenschapsgelovige. Als de huidige testen aantonen dat je ergens niet overgevoelig voor bent, ben je het ook niet. Klaar.
Komt niet in je op dat er bepaalde dingen zijn die de huidige onderzoeken misschien niet kunnen testen of vinden? Neem een voorbeeld aan dopingonderzoeken, die veranderen constant. Maar volgens jou waren de wielrenners die in het verleden getest zijn op doping en negatief testen 100% zuiver.....
Heb je het filmpje zelf wel bekeken? De wetenschap heeft dat helemaal niet aangetoond.... Er zijn meerdere onderzoeken met verschillende uitkomsten. Hij zegt zelf letterlijk in het filmpje dat hij niet kan zeggen dat gluten sensitiviteit niet bestaat.....quote:Op maandag 7 september 2015 22:07 schreef Fixers het volgende:
[..]
Waar komt die doping ineens vandaan?
In de onderzoeken naar zelfverklaarde glutenovergevoeligheid test men in een dubbelblinde opzet hoe mensen met zo'n overgevoeligheid reageren op een glutenvrij en glutenrijk dieet. Daarmee is al meerdere keren aangetoond dat glutenvrij eten het statistisch niet significant beter deed dan glutenrijk eten. Het onderzoek waar in het filmpje naar wordt verwezen is zelfs gedaan door de onderzoeker die in eerste instantie zelfverklaarde glutenovergevoeligheid dacht aangetoond te hebben.
Hoe je dat uit mijn redenatie kunt halen is mij een raadsel.quote:Op maandag 7 september 2015 22:23 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Als we jouw redenatie volgen, moeten we wielrenners die negatief op doping testen ook uit de wedstrijd halen, want misschien zijn onze testen niet goed genoeg of fietsen ze zo goed door een stofje dat wij nog niet kunnen meten. Toch?
Hoe kan dit ooit praktisch toegepast worden?
Laten we dan jouw mening uiteenhalen tot factoren, dan begrijp je het misschien:quote:Op maandag 7 september 2015 22:33 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Hoe je dat uit mijn redenatie kunt halen is mij een raadsel.
Ja ik zat al te denken, dat is toch gewoon de bloem die je voor die producten nodig hebt? Best leuk trouwens, zelf een saus from scratch makenquote:Op maandag 7 september 2015 11:22 schreef .SP. het volgende:
[..]
Lees mijn ge-edite post maar.
het enige wat jij laat zien is dat bloem in sommige producten wordt gestopt, niet bepaald een verassing en niets over hoeveelheden te lezen.
Nee hoor. Ik probeer mensen alleen duidelijk te maken dat als er iets niet gemeten kan worden door de huidige tools van de wetenschap dat je daar dan geen definitieve conclusies aan kan verbinden. Snap je?quote:Op maandag 7 september 2015 22:38 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Laten we dan jouw mening uiteenhalen tot factoren, dan begrijp je het misschien:
Als mensen last hebben van buikpijn (X) maar een darmziekte kan niet aangetoond worden (Y), kunnen we nìet zeggen dat glutenallergie (Z) niet aanwezig is, dus is een dieet (F) zinvol.
Als wielrenners hard fietsen ((X), maar doping kan niet aangetoond worden (Y), kunnen we niet zeggen dat er geen doping is (Z), zodat uitsluiting van een wedstrijd noodzakelijk is (F)
Zo zijn al jouw redenaties eigenlijk.
Je gaat dus er totaal overheen dat je logica onnavolgbaar was.quote:Op maandag 7 september 2015 23:15 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik probeer mensen alleen duidelijk te maken dat als er iets niet gemeten kan worden door de huidige tools van de wetenschap dat je daar dan geen definitieve conclusies aan kan verbinden. Snap je?
Mijn logica is prima. Jouw begrip van mijn logica schort misschien wat aan.quote:Op maandag 7 september 2015 23:19 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Je gaat dus er totaal overheen dat je logica onnavolgbaar was.
En ik probeer je duidelijk te maken dat we het niet hebben over definitieve conclusies, maar dat artsen werken met wat we wel weten. Werken met wat we niet weten is geen doen namelijk, dat laat je bovenstaande argumentatie ook wel zien
En waarom zou je een toename in algemene gezondheid niet kunnen meten?quote:Op maandag 7 september 2015 23:15 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik probeer mensen alleen duidelijk te maken dat als er iets niet gemeten kan worden door de huidige tools van de wetenschap dat je daar dan geen definitieve conclusies aan kan verbinden. Snap je?
Bloem is een heel veel gebruikt ingrediënt in de keuken. Als bindmiddel in sauzen, soepen en stoofgerechten bijvoorbeeld. Of voor een extra korstje om vlees en het binden jus. Paneermeel en panko wordt ook veel gebruikt.quote:Op maandag 7 september 2015 23:09 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Ja ik zat al te denken, dat is toch gewoon de bloem die je voor die producten nodig hebt? Best leuk trouwens, zelf een saus from scratch makenBloem, boter, melk etc.
Ik heb het over of gluten problemen veroorzaken in iemands lichaam....quote:Op dinsdag 8 september 2015 00:26 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
En waarom zou je een toename in algemene gezondheid niet kunnen meten?
Zelfs water is dodelijk...quote:Op dinsdag 8 september 2015 07:36 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik heb het over of gluten problemen veroorzaken in iemands lichaam....
En dat is dus maar bij een heel klein percentage van de mensen wat dus niet betekend dat gluten slecht zijn.quote:Op dinsdag 8 september 2015 07:36 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik heb het over of gluten problemen veroorzaken in iemands lichaam....
Ik krijg het zuur van Paprika, dus Paprika is een complot en ongezond, het zit ook overal in, van kipkruiden tot chipsquote:Op dinsdag 8 september 2015 08:32 schreef Chewie het volgende:
[..]
En dat is dus maar bij een heel klein percentage van de mensen wat dus niet betekend dat gluten slecht zijn.
Maar wel een voorlopige conclusie. En die is: "als er geen aanwijzingen zijn dat het bestaat, gaan we ervan uit dat het niet bestaat". Totdat het tegendeel wordt bewezen. En dat laatste kan jij niet, wil jij niet, doe jij niet.quote:Op maandag 7 september 2015 23:15 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik probeer mensen alleen duidelijk te maken dat als er iets niet gemeten kan worden door de huidige tools van de wetenschap dat je daar dan geen definitieve conclusies aan kan verbinden. Snap je?
Heb Japie al een lijstje laten zien hoe hij het verschil tussen wetenschap en geloof kan zien maar Japie vind mij niet lief dus dat negeert hij ook maar.quote:Op dinsdag 8 september 2015 09:01 schreef DonJames het volgende:
Kan je het wel hebben over "wetenschapsgelovigen", maar zelf heb jij heel wat meer kenmerken van een gelovige. Dingen geloven die op geen enkele manier aantoonbaar bestaan, bijvoorbeeld.
Japie vind ons niet Kritisch genoeg.quote:Op dinsdag 8 september 2015 09:29 schreef Chewie het volgende:
[..]
Heb Japie al een lijstje laten zien hoe hij het verschil tussen wetenschap en geloof kan zien maar Japie vind mij niet lief dus dat negeert hij ook maar.
Je hebt gelijk dat we niet zeker kunnen weten of gluten bij niemand, en nooit problemen veroorzaken.quote:Op dinsdag 8 september 2015 07:36 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik heb het over of gluten problemen veroorzaken in iemands lichaam....
Is ook wel vervelend als je om onderbouwing vraagt, zijn geloof is natuurlijk de enige waarheid en dan is vragen stellen ongepast.quote:Op dinsdag 8 september 2015 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Japie vind ons niet Kritisch genoeg.
quote:Op dinsdag 8 september 2015 09:31 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Je hebt gelijk dat we niet zeker kunnen weten of gluten bij niemand, en nooit problemen veroorzaken.
Wat wel gedaan is, is het volgende:
Ze hebben een groep mensen gepakt die zeggen dat ze last hebben van gluten.
Dan geven ze die mensen soms dingen met gluten en soms dingen zonder gluten, zonder die mensen te vertellen wanneer ze wel en wanneer ze geen gluten binnen krijgen. En dan meten ze elke keer hoe die mensen zich voelen. Wat blijkt, als die mensen niet weten of ze wel of geen gluten binnen krijgen, worden er geen negatieve effecten van gluten gevonden. De mensen voelen zich soms goed, soms slecht, maar dit is niet gecorreleerd met wanneer ze daadwerkelijk gluten binnen krijgen. Soms voelen ze zich slecht terwijl ze geen gluten ophebben, soms voelen ze zich goed terwijl ze wel gluten ophebben.
Ik ook. Waarom kan je dat niet meten?quote:Op dinsdag 8 september 2015 07:36 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik heb het over of gluten problemen veroorzaken in iemands lichaam....
Ja dat word hier altijd gebruikt als dooddoener. Het gaat erom dat je hier van die pipo's hebt rond hangen op het forum die denken dat als 'DE ALMACHTIGE WETENSCHAP" concludeert dat er niks gevonden kan worden bij mensen mbt glutensensitiviteit dat DE WAARHEID is. Zeg maar wetenschapsfanatici.quote:
Ja en dat is nou net het probleem met glutensensitiviteit. Het werkt zo langzaam dat het heel moeilijk te pinpointen is. Het is een stille sluipmoordenaar.quote:Op dinsdag 8 september 2015 09:31 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Je hebt gelijk dat we niet zeker kunnen weten of gluten bij niemand, en nooit problemen veroorzaken.
Wat wel gedaan is, is het volgende:
Ze hebben een groep mensen gepakt die zeggen dat ze last hebben van gluten.
Dan geven ze die mensen soms dingen met gluten en soms dingen zonder gluten, zonder die mensen te vertellen wanneer ze wel en wanneer ze geen gluten binnen krijgen. En dan meten ze elke keer hoe die mensen zich voelen. Wat blijkt, als die mensen niet weten of ze wel of geen gluten binnen krijgen, worden er geen negatieve effecten van gluten gevonden. De mensen voelen zich soms goed, soms slecht, maar dit is niet gecorreleerd met wanneer ze daadwerkelijk gluten binnen krijgen. Soms voelen ze zich slecht terwijl ze geen gluten ophebben, soms voelen ze zich goed terwijl ze wel gluten ophebben.
Omdat de wetenschap nou eenmaal nog niet zo ver is blijkbaar.quote:Op dinsdag 8 september 2015 10:13 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Ik ook. Waarom kan je dat niet meten?
En toch kon ik met een halve dag succesvol getest worden op glutenallergie...quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:07 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ja en dat is nou net het probleem met glutensensitiviteit. Het werkt zo langzaam dat het heel moeilijk te pinpointen is. Het is een stille sluipmoordenaar.
Wel heel stil danquote:Op dinsdag 8 september 2015 12:07 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ja en dat is nou net het probleem met glutensensitiviteit. Het werkt zo langzaam dat het heel moeilijk te pinpointen is. Het is een stille sluipmoordenaar.
En nu lijk je weer te zeggen dat gluten geen klachten geven, maar wel dodelijk kunnen zijn? Eerder hadden memsen nog klachtenverlichting bij een glutenvrij dieet, wat is het nou?quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:07 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ja en dat is nou net het probleem met glutensensitiviteit. Het werkt zo langzaam dat het heel moeilijk te pinpointen is. Het is een stille sluipmoordenaar.
Coeliakie inderdaad. Das wat anders als glutensensitiviteit.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:11 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
En toch kon ik met een halve dag succesvol getest worden op glutenallergie...
Als er iets tegenwoordig makkelijk te checken is is het dat wel.
Wat is jouw verschil dan tussen een allergie en een sensitiviteit?quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:13 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Coeliakie inderdaad. Das wat anders als glutensensitiviteit.
Sluipmoordenaar is een tikje overdreven, wat ik bedoel is dat het langzaam schade toebrengt. Maar dat snapte je al wel toch? Je blijft maar bezig met net doen alsof je me niet snapt maar ondertussen doe je dat wel. Je vind het gewoon leuk om een beetje vervelend te doen.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:11 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
En nu lijk je weer te zeggen dat gluten geen klachten geven, maar wel dodelijk kunnen zijn? Eerder hadden memsen nog klachtenverlichting bij een glutenvrij dieet, wat is het nou?
MBT de 'wetenschapsfanaten' lijk je wel een grammafoonplaaten je reageert niet als mensen je beantwoorden over het niet-definitieve karakter van zo'n uitspraak ipv definitief zoals jij ontetecht insinueert.
Bij Coeliakie hebben mensen al last als ze een heel klein beetje gluten binnen krijgen. Bij glutensensitiviteit zal je niet gelijk last hebben als je eens iets van gluten binnen krijgt maar heb je wel veel baat bij een glutenvrij dieet.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:14 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Wat is jouw verschil dan tussen een allergie en een sensitiviteit?
Als er al een effect zou zijn (buiten coeliaki dan), dan is het effect zo klein dat het niet meetbaar is en dat mensen het niet aan kunnen voelen. De vraag is dan of het de moeite waard is zo moeilijk te doen voor iets dat waarschijnlijk geen effect heeft, en als het al een effect heeft een verwaarloosbaar klein effect.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:07 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ja en dat is nou net het probleem met glutensensitiviteit. Het werkt zo langzaam dat het heel moeilijk te pinpointen is. Het is een stille sluipmoordenaar.
Dus hoe weet je dan dat je sensistief bent? Je hebt er last van of niet.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:17 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Bij Coeliakie hebben mensen al last als ze een heel klein beetje gluten binnen krijgen. Bij glutensensitiviteit zal je niet gelijk last hebben als je eens iets van gluten binnen krijgt maar heb je wel veel baat bij een glutenvrij dieet.
Als het effect van een glutenvrij dieet een merkbaar verschil oplevert lijkt me dat wel. Er zijn heel veel mensen die zich beter voelen door een glutenvrij dieet. Dus tja....quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:20 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Als er al een effect zou zijn (buiten coeliaki dan), dan is het effect zo klein dat het niet meetbaar is en dat mensen het niet aan kunnen voelen. De vraag is dan of het de moeite waard is zo moeilijk te doen voor iets dat waarschijnlijk geen effect heeft, en als het al een effect heeft een verwaarloosbaar klein effect.
Als je nergens last van hebt dan zal het misschien wel beter zijn maar dan zal niemand eraan beginnen natuurlijk.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:21 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Dus hoe weet je dan dat je sensistief bent? Je hebt er last van of niet.
Als je er geen directe last van hebt waar zit je baat dan in het glutenvrije dieet?
Ja maar dat blijkt dus psyhosomatisch te zijn, zoals ik eerder uitlegde. Als je mensen een glutenvrij bier geeft zonder te zeggen dat het glutenvrij is (dus wanneer ze denken gluten binnen te krijgen) hebben ze welde symptomen. Als je ze iets geeft waar normaal geen gluten in zitten maar waar gluten aan toegevoegd zijn, hebben ze niet de symptomen. In andere woorden, de symptomen komen niet door wel of niet gluten, maar door of mensen denken dat ze wel of niet gluten eten.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:23 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Als het effect van een glutenvrij dieet een merkbaar verschil oplevert lijkt me dat wel. Er zijn heel veel mensen die zich beter voelen door een glutenvrij dieet. Dus tja....
En, hoe wil jij vaststellen dat dit door het al dan niet eten van gluten komt, of door de aangeprate angst voor gluten?quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:23 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Als het effect van een glutenvrij dieet een merkbaar verschil oplevert lijkt me dat wel. Er zijn heel veel mensen die zich beter voelen door een glutenvrij dieet. Dus tja....
Doet me vooral denken aan volgers van deze oplichter; http://foodbabe.com/quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:23 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Als het effect van een glutenvrij dieet een merkbaar verschil oplevert lijkt me dat wel. Er zijn heel veel mensen die zich beter voelen door een glutenvrij dieet. Dus tja....
Onzin. Dat is een compleet verkeerde uitlegging van het onderzoek. Komt bij dat de manier waarop dat onderzoek is uitgevoerd niet klopt.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:26 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Ja maar dat blijkt dus psyhosomatisch te zijn, zoals ik eerder uitlegde. Als je mensen een glutenvrij bier geeft zonder te zeggen dat het glutenvrij is (dus wanneer ze denken gluten binnen te krijgen) hebben ze welde symptomen. Als je ze iets geeft waar normaal geen gluten in zitten maar waar gluten aan toegevoegd zijn, hebben ze niet de symptomen. In andere woorden, de symptomen komen niet door wel of niet gluten, maar door of mensen denken dat ze wel of niet gluten eten.
Kun je me uitleggen wat er verkeerd aan mn uitleg is en waarom het niet klopt?quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:33 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Onzin. Dat is een compleet verkeerde uitlegging van het onderzoek. Komt bij dat de manier waarop dat onderzoek is uitgevoerd niet klopt.
Vertel, hoe hoor je goed onderzoek uit te voeren?quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:33 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Onzin. Dat is een compleet verkeerde uitlegging van het onderzoek. Komt bij dat de manier waarop dat onderzoek is uitgevoerd niet klopt.
Wat is hier precies de oplichting aan? Een vrouw die vertelt over de voordelen voor je gezondheid van diverse kruiden en etenswaren.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:29 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Doet me vooral denken aan volgers van deze oplichter; http://foodbabe.com/
Als jij me eerst een link geeft naar het betreffende onderzoek. Ik ging er van uit dat je het had over het onderzoek wat eerder in dit topic is gepost.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:34 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Kun je me uitleggen wat er verkeerd aan mn uitleg is en waarom het niet klopt?
Dat is het nou juist, dat kan je prima meten. Oompa heeft hierboven nog een voorbeeld daarvan gegeven.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:08 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Omdat de wetenschap nou eenmaal nog niet zo ver is blijkbaar.
Zucht.....Wat jij wil jongen....quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:39 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Dat is het nou juist, dat kan je prima meten. Oompa heeft hierboven nog een voorbeeld daarvan gegeven.
Kijk dat is een betere reactie. Er is vrij veel onderzoek uitgevoerd naar gluten sensitivity dus ik had het niet over een specifiek onderzoek maar probeerde de algemene methode uit te leggen. Als je dan toch een link naar een voorbeeld wilt; http://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(13)00702-6/abstractquote:Op dinsdag 8 september 2015 12:36 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Als jij me eerst een link geeft naar het betreffende onderzoek. Ik ging er van uit dat je het had over het onderzoek wat eerder in dit topic is gepost.
Die als advies geeft 'if you can't pronounce it, don't eat it'.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:35 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Wat is hier precies de oplichting aan? Een vrouw die vertelt over de voordelen voor je gezondheid van diverse kruiden en etenswaren.
Zo moeilijk is het nietquote:
Lastercampagne? Iedereen die Starbucks op wat voor manier dan ook economische schade toe kan brengen is in mijn ogen heel goed bezig. Starbucks is nou precies het voorbeeld van hoe multinationals deze wereld totaal verpesten. Vooral door veel te weinig belasting te betalen.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:47 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Die als advies geeft 'if you can't pronounce it, don't eat it'.
En met dit soort laster-campagnes 'succes' boekt:
http://www.cbsnews.com/ne(...)swered-by-starbucks/
maar lees je vooral even in over haar als je haar nog niet kent.
Dat je het met het doel eens bent maakt het niet ineens geen lastercampagne meer..quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:54 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Lastercampagne? Iedereen die Starbucks op wat voor manier dan ook economische schade toe kan brengen is in mijn ogen heel goed bezig. Starbucks is nou precies het voorbeeld van hoe multinationals deze wereld totaal verpesten. Vooral door veel te weinig belasting te betalen.
Het erom op welke grond, ik heb niets met Starbucks en het slootwater wat voor koffie door moet gaan. Maar de manier waarop dit is gebeurd is pure laster.quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:54 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Lastercampagne? Iedereen die Starbucks op wat voor manier dan ook economische schade toe kan brengen is in mijn ogen heel goed bezig. Starbucks is nou precies het voorbeeld van hoe multinationals deze wereld totaal verpesten. Vooral door veel te weinig belasting te betalen.
WTF?quote:Op dinsdag 8 september 2015 12:49 schreef oompaloompa het volgende:
The air you are breathing on an airplane is recycled from directly outside of your window. That means you are breathing everything that the airplanes gives off and is flying through. The air that is pumped in isn’t pure oxygen either, it’s mixed with nitrogen, sometimes almost at 50%. To pump a greater amount of oxygen in costs money in terms of fuel and the airlines know this! The nitrogen may affect the times and dosages of medications, make you feel bloated and cause your ankles and joints swell.
dat is nog niksquote:
Omg...quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:17 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
dat is nog niks
“There is just no acceptable level of any chemical to ingest, ever.”
vertel me dat dat uit een Engelstalige De Speld komt..quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:17 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
dat is nog niks
“There is just no acceptable level of any chemical to ingest, ever.”
Gelukkig is Japie heel kritisch, toch, Japie?quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:26 schreef oompaloompa het volgende:
komt uit haar boek, waar ze enorm rijk mee geworden is
Teringquote:Op dinsdag 8 september 2015 13:26 schreef oompaloompa het volgende:
komt uit haar boek, waar ze enorm rijk mee geworden is
Dat klinkt zo eng, dat moet wel gevaarlijk zijn.quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:28 schreef DonJames het volgende:
[..]
Tering![]()
Oh my god! OH MY GOD! 78 PERCENT NITROGEN!!
Stikstof! STIK-stof!! De naam zegt het al! Iedereen, hou snel je adem in, anders ben je er geweest!!quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat klinkt zo eng, dat moet wel gevaarlijk zijn.
Ik doe nooit vervelendquote:Op dinsdag 8 september 2015 12:16 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Sluipmoordenaar is een tikje overdreven, wat ik bedoel is dat het langzaam schade toebrengt. Maar dat snapte je al wel toch? Je blijft maar bezig met net doen alsof je me niet snapt maar ondertussen doe je dat wel. Je vind het gewoon leuk om een beetje vervelend te doen.
Een van de belangrijkste punten waar je niet op reageert is hoe jij denkt dat een arts moet omgaan met de mogelijkheid van het onbekende.quote:Waar reageer ik dan niet op? Er zijn een aantal users wiens berichten ik niet eens meer lees omdat ze constant vol staan met beledigingen etc dus als de vragen daar tussen staan dan ga ik daar inderdaad niet op antwoorden.
NOOIT MEER VLIEGENquote:Op dinsdag 8 september 2015 13:31 schreef DonJames het volgende:
[..]
Stikstof! STIK-stof!! De naam zegt het al! Iedereen, hou snel je adem in, anders ben je er geweest!!
Nooit meer ademen zelfs. Onze atmosfeer bestaat voor maar 20% uit zuurstof. Foodbabe is echt een pareltje.quote:
pareltje idd:quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:45 schreef Fixers het volgende:
[..]
Nooit meer ademen zelfs. Onze atmosfeer bestaat voor maar 20% uit zuurstof. Foodbabe is echt een pareltje.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |