abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155147508
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl. _O-

Die waren vast niet voor eigen gebruik.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 13:55:22 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155147558
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen
>:) >:) >:)
Ja, ze worden natuurlijk altijd met de hand afgewassen en gedroogd in de spoelkeuken. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155147679
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:24 schreef golfer het volgende:
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.

Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
Belachelijk en begrijpelijk dat je hebt afgezegd.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  woensdag 12 augustus 2015 @ 14:00:45 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155147720
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:53 schreef NutKees het volgende:
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl. _O-

Die waren vast niet voor eigen gebruik.
Zo kwam ik ooit een italiaan met een foodtruck tegen bij de aldi met een hele kar lasagne.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155147773
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen
>:) >:) >:)
Toen ik bij Van der Valk werkte gingen die gewoon in een machine.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  woensdag 12 augustus 2015 @ 14:03:35 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155147804
Oh, en vrienden van de horeca, houd eens op met het gebruiken van "truffelolie" overal doorheen te mikken om dan te zeggen dat het truffelmayo/dip/saus etc is, het spul is smaakt smerig chemisch.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 14:04:08 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155147832
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:02 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Toen ik bij Van der Valk werkte gingen die gewoon in een machine.
Het was een grapje
*zucht*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155147890
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het was een grapje
*zucht*
dacht ik eigenlijk ook wel :+
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_155154184
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:39 schreef Candaasje het volgende:
Best leerzaam topic dit :D

Ik ben zo'n gast die weinig van de etiquette weet (ik blijf wel gewoon beleefd en vriendelijk hoor, smijt niet met eten en geef ook gewoon fooi ;) ) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is :@

Zal er in het vervolg op letten!
Borden stapelen wordt vaak mank gedaan waardoor het een instabiele stapel is. En aan tafel afstapelen is ook weer zoiets wat je niet zo snel wilt doen. Daarnaast geef je min of meer aan dat je het te lang vind duren dit terwijl sommige 30 seconden nadat het op is al gaan stapelen. Dat wordt daarom dus als redelijk onbeschoft gezien.

Borden aanpakken, je bent niet de eerste en niet de laatste gast die zijn klauwen verbrand. Als je een beetje geluk hebt kunnen borden een graad of 60-80 zijn ;). Glazen aanpakken vind ik ook zo'n teken van ongeduld vooral als ze echt uit je handen gegrist worden. Daarnaast wordt een bord op bepaalde manier ingezet door het aanpakken verstoor je dit.

Heel lullig vanaf mijn kant misschien maar in mijn hoofd schuif ik ze direct onder het hokje paupers :'(. Stilzitten niet wiebelen en meer dan 5 seconden geduld hebben wij krijgen goed betaalt om je uit te serveren no worrie ;).
pi_155158181
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen :P
pi_155161251
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 18:10 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Borden stapelen wordt vaak mank gedaan waardoor het een instabiele stapel is. En aan tafel afstapelen is ook weer zoiets wat je niet zo snel wilt doen. Daarnaast geef je min of meer aan dat je het te lang vind duren dit terwijl sommige 30 seconden nadat het op is al gaan stapelen. Dat wordt daarom dus als redelijk onbeschoft gezien.

Borden aanpakken, je bent niet de eerste en niet de laatste gast die zijn klauwen verbrand. Als je een beetje geluk hebt kunnen borden een graad of 60-80 zijn ;). Glazen aanpakken vind ik ook zo'n teken van ongeduld vooral als ze echt uit je handen gegrist worden. Daarnaast wordt een bord op bepaalde manier ingezet door het aanpakken verstoor je dit.

Heel lullig vanaf mijn kant misschien maar in mijn hoofd schuif ik ze direct onder het hokje paupers :'(. Stilzitten niet wiebelen en meer dan 5 seconden geduld hebben wij krijgen goed betaalt om je uit te serveren no worrie ;).
Het heeft bij mij echt niks met ongeduld te maken, echt niet. Puur gewoon om even mee te helpen (hoewel het niet altijd erg helpt, zoals ik begrijp ;) ) zodat iemand zich niet in vreemde bochten hoeft te wringen e.d. En ik wist tot nu toe ook nooit aan welke kant er uitgeserveerd dient te worden - nu wel! - dus eh ja, ik maakte me ook schuldig aan wiebelen. Maar enkel om zelf niet in de weg te willen zitten. :@

Snap dat het niet per se hoeft en 'jullie' gewoon betaalt krijgen, maar het zit gewoon niet in mijn aard om alles maar voor me te laten doen. (Ik ben bijvoorbeeld ook echt geen type voor een (luxe) hotel.)
Niet omdat ik denk dat het personeel het niet zou kunnen (die kunnen het vaak beter, dat weet ik ook wel), maar omdat ik me bezwaard voel. Ik heb zelf ook een 'dienend'/'zorgend' beroep, dus het zit er gewoon dik ingebakken.

En tja, pauper.... nouja, er zullen ook zat mensen zijn die het wel allemaal uit ongeduld doen, maar dat is hier dus echt niet aan de orde.
pi_155166789
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 21:51 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Het heeft bij mij echt niks met ongeduld te maken, echt niet. Puur gewoon om even mee te helpen (hoewel het niet altijd erg helpt, zoals ik begrijp ;) ) zodat iemand zich niet in vreemde bochten hoeft te wringen e.d. En ik wist tot nu toe ook nooit aan welke kant er uitgeserveerd dient te worden - nu wel! - dus eh ja, ik maakte me ook schuldig aan wiebelen. Maar enkel om zelf niet in de weg te willen zitten. :@
Ik had mij iets genuanceerder moeten uitdrukken. Ik bedoel niet dat jij bewust aangeeft dat je het te lang vindt duren. Het is een signaal wat je dan onbewust af geeft. Kijk in cafetaria moet je wellicht wat vaker wat aanpakken en soms wat meer naar links of rechts zwaaien zodat de bediening er bij kan. Maar in een beetje degelijk restaurant zijn de tafels zo opgesteld dat de bediening erbij kan.

Daarnaast wordt een gerecht zo neergezet als de kok het bedoelt of volgens de etiquette wanneer het een maaltijd betreft. Dat verstoor je dan ook ;)
quote:
Snap dat het niet per se hoeft en 'jullie' gewoon betaalt krijgen, maar het zit gewoon niet in mijn aard om alles maar voor me te laten doen. (Ik ben bijvoorbeeld ook echt geen type voor een (luxe) hotel.)
Niet omdat ik denk dat het personeel het niet zou kunnen (die kunnen het vaak beter, dat weet ik ook wel), maar omdat ik me bezwaard voel. Ik heb zelf ook een 'dienend'/'zorgend' beroep, dus het zit er gewoon dik ingebakken.
Je lijkt net mijn moeder die heeft deze (voor mij) ergerlijke eigenschap ook. Kijk de vraag is hoever je het wilt doorvoeren wil je ook je eigen drinken ophalen bij de bar? Je eigen fles wijn ontkurken ;)?

Bedenk ook nog maar eens dat die minuut die je ons denkt te helpen we weer kwijt zijn in de spoelkeuken om alles fatsoenlijk te sorteren.
quote:
En tja, pauper.... nouja, er zullen ook zat mensen zijn die het wel allemaal uit ongeduld doen, maar dat is hier dus echt niet aan de orde.
Tsjah, het is hoe het overkomt bij veel mensen ;). Mocht je ooit in een gezelschap verkeren voor je werk met mensen die belang hechten aan ettiquete dan ga je nat -O-

quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 20:29 schreef Pap89 het volgende:
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen :P
De bediening vraagt er wel om (niet perse verbaal) wanneer het nodig is ;). Als je daarop een beetje inspeelt komt het wel goed. De basis zou gewoon stilzitten moeten zijn :6
pi_155190682
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij alleen Pietbier en die is niet goed snik
En bedankt...
Waar slaat dįt nou weer op dan.
Ik geef alleen aan wat de gedachtengang is erachter.
Mij boeit het geen ene zier, ik betaal niet met een creditcard.

[ Bericht 2% gewijzigd door pietbier op 13-08-2015 21:20:32 ]
pi_155190778
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 01:51 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Hoever wil je dat we gaan met het doorrekenen van verschillen? Ik kan er nog wel wat noemen hoor :v.

-Extra betaling voor vrouwen ze gaan vaker naar de wc, gebruiken meer papier en handdoekjes.
-Extra voor Duitse en Franse gasten we moeten altijd personeel inplannen wat een van die talen beheerst.
-Extra voor cash betalen? Het kost tegenwoordig meer om cash te betalen dan per pin namelijk.
-Extra voor een tafel bij het raam? Kwestie van vraag en aanbod :+.
-Extra voor domme vragen? Kosten veel tijd en energie.
-Extra voor mensen met allergie? Dient vaak aparte bestelling voor gemaakt te worden met hogere kans op bederf en kost de keuken extra moeite.
-Extra geld voor ouderen? Een arm geven helpen jas aantrekken allemaal extra moeite ;(.
-Extra geld voor geld voor mensen die hun steak well done bestellen? Gewoon omdat het idioten zijn?

Je kan als horeca-gelegenheid niet alles doorrekenen aan je gasten je maakt een mooie prijs waarvoor je je product aanbiedt. Betalingen verwerken valt daar ook gewoon onder. Wellicht niet als je een cafetaria bent waarin een CC-transactie de gehele nettowinst kan kosten op een transactie. Maar wel als sterrenrestaurant waarin de CC-transactie percentueel gezien echt in het niks valt.
Ik ben het helemaal met je eens hoor, ik vind 't ook grote onzin.
pi_155233240
Per persoon apart af laten rekenen vind ik eigenlijk niet zo netjes. Sowieso lijkt me dat je dat van te voren moet vragen, bedragen gepersonaliseerd lijkt me helemaal geen doen, daar is het bonnetje voor.
pi_155233448
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 20:29 schreef Pap89 het volgende:
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen :P
Een automatiek is ook een veel praktischere optie dan in een restaurant gaan eten.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_155233462
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:25 schreef charon het volgende:

[..]

Een automatiek is ook een veel praktischere optie dan in een restaurant gaan eten.
Nou dat gedoe met voldoende muntgeld verzamelen, het luikje openen, een plekje veroveren aan de statafel en dan nog de schijf van vijf niet rond hebben, vind ik toch vrij omslachtig :P
pi_155233487
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:27 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Nou dat gedoe met voldoende muntgeld verzamelen, het luikje openen, een plekje veroveren aan de statafel en dan nog de schijf van vijf niet rond hebben, vind ik toch vrij omslachtig :P
Een statafel? Oh, je bent zo'n snob die bij een upscale automatiek gaat eten.. ;)
Enne, heb je geen klantenkaart dan?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_155233564
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:30 schreef charon het volgende:

[..]

Een statafel? Oh, je bent zo'n snob die bij een upscale automatiek gaat eten.. ;)
Enne, heb je geen klantenkaart dan?
De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn. :P
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
pi_155233633
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:53 schreef NutKees het volgende:
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl. _O-

Die waren vast niet voor eigen gebruik.
Ik zag bij de Lidl eens iemand met een werkshirtje nog aan van een Italiaans restaurantje een flinke lading gnocchi inslaan. En nog wat dingetjes zoals de blikken tomaten enzo, maar dat is dan weer geen probleem.
pi_155233645
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:40 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn. :P
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
Ik moet dan helaas teren op nevelachtige herinneringen uit een grijs studentenverleden, en waar ik nu woon hebben ze geen automatiek :).
Het had iets met het eten van diagonale, verticale of horizontale rijen te maken geloof ik.
Maar op zich wel een interessante vraag, de etiquette van de automatiek/snackbar? Misschien een nieuw topic?

[ Bericht 3% gewijzigd door charon op 15-08-2015 22:55:13 ]
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 10:23:13 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155234085
Febo-bingo _O_

quote:
14s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zag bij de Lidl eens iemand met een werkshirtje nog aan van een Italiaans restaurantje een flinke lading gnocchi inslaan. En nog wat dingetjes zoals de blikken tomaten enzo, maar dat is dan weer geen probleem.
Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligro :P
pi_155234090
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 10:23 schreef Erasmo het volgende:
Febo-bingo _O_

[..]

Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligro :P
Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad. :D
pi_155268824
wat een gezeur over gasten die borden opstapelen of wiebelen....
wat kan mij dat schelen of ze dat wel of niet doen, of een glas aan pakken.

mijn enige doel is als ik aan het werk ben elke gast met een erectie van tevredenheid naar buiten te laten lopen. of ze nu wel of geen borden opstapelen.
  zondag 16 augustus 2015 @ 17:53:17 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155269896
Gadver.
pi_155271002
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 10:24 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad. :D
Van de Aldi weet ik dat die op verzoek BTW-bonnetjes verstrekt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155271041
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 17:04 schreef markmarkmark het volgende:
wat een gezeur over gasten die borden opstapelen of wiebelen....
wat kan mij dat schelen of ze dat wel of niet doen, of een glas aan pakken.

mijn enige doel is als ik aan het werk ben elke gast met een erectie van tevredenheid naar buiten te laten lopen. of ze nu wel of geen borden opstapelen.
Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijt :') Nou, boehoe zwaar leven.

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

"etiquette" :')
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:50:14 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155271269
quote:
19s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.

Bij mij gaat dat anders. Ik zit niet in de horeca maar klaag en scheld de hele dag door. Op mijn collega's, op mijn baas, op mijn klanten, op de computer, op de procedures, op alles! Persoonlijk vind ik dat best normaal, lekker klagen.... Daar zijn we Hollanders voor.
pi_155271302
quote:
19s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijt :') Nou, boehoe zwaar leven.

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

"etiquette" :')
zo kan ik nog 100 ergernissen van collega kelners opnoemen...
zoals de keuken sluit om 22:00 uur en vijf voor tien komt er nog wat binnen lopen.
zeik er niet over en doe je werk of neem lekker een kantoorbaan als je er niet tegen kunt.
pi_155271494
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.

Bij mij gaat dat anders. Ik zit niet in de horeca maar klaag en scheld de hele dag door. Op mijn collega's, op mijn baas, op mijn klanten, op de computer, op de procedures, op alles! Persoonlijk vind ik dat best normaal, lekker klagen.... Daar zijn we Hollanders voor.
Natuurlijk wel, maar ik ben mij er wel terdege van bewust dat mijn wensen op een tweede plek staan. En wanneer het er op aankomt doe ik zonder morren wat de klant van mij verwacht.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')