Ik moet dan helaas teren op nevelachtige herinneringen uit een grijs studentenverleden, en waar ik nu woon hebben ze geen automatiekquote:Op zaterdag 15 augustus 2015 09:40 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn.
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligroquote:Op zaterdag 15 augustus 2015 09:46 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zag bij de Lidl eens iemand met een werkshirtje nog aan van een Italiaans restaurantje een flinke lading gnocchi inslaan. En nog wat dingetjes zoals de blikken tomaten enzo, maar dat is dan weer geen probleem.
Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 10:23 schreef Erasmo het volgende:
Febo-bingo
[..]
Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligro
Van de Aldi weet ik dat die op verzoek BTW-bonnetjes verstrekt.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 10:24 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad.
Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijtquote:Op zondag 16 augustus 2015 17:04 schreef markmarkmark het volgende:
wat een gezeur over gasten die borden opstapelen of wiebelen....
wat kan mij dat schelen of ze dat wel of niet doen, of een glas aan pakken.
mijn enige doel is als ik aan het werk ben elke gast met een erectie van tevredenheid naar buiten te laten lopen. of ze nu wel of geen borden opstapelen.
Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.quote:Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:
Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.
zo kan ik nog 100 ergernissen van collega kelners opnoemen...quote:Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:
[..]
Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijtNou, boehoe zwaar leven.
Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.
"etiquette"
Natuurlijk wel, maar ik ben mij er wel terdege van bewust dat mijn wensen op een tweede plek staan. En wanneer het er op aankomt doe ik zonder morren wat de klant van mij verwacht.quote:Op zondag 16 augustus 2015 18:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.
Bij mij gaat dat anders. Ik zit niet in de horeca maar klaag en scheld de hele dag door. Op mijn collega's, op mijn baas, op mijn klanten, op de computer, op de procedures, op alles! Persoonlijk vind ik dat best normaal, lekker klagen.... Daar zijn we Hollanders voor.
Dat vind ik niet eens klacht waardig gezien de business waar ze inzitten. Al bouwen de klanten een toren van pisa met je borden, lekker interessant.quote:Op zondag 16 augustus 2015 19:00 schreef RobinOok het volgende:
En jij denkt dat Kandijfijn & Co dat niet doet?
Dat die het bestek erbij neergooit en tegen de klanten gilt "breng het dan godverdomme maar zelf naar de keuken!!!"
Inderdaad, je moet juichen van geluk als je 11 uur durende shift word verlengt tot een dienst van 13 uur. Voor een tafel waar 9 van de 10 keer geen euro aan word verdient.quote:Op zondag 16 augustus 2015 18:51 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
zo kan ik nog 100 ergernissen van collega kelners opnoemen...
zoals de keuken sluit om 22:00 uur en vijf voor tien komt er nog wat binnen lopen.
zeik er niet over en doe je werk of neem lekker een kantoorbaan als je er niet tegen kunt.
Het eeuwige dilemma van de horeca...quote:Op woensdag 19 augustus 2015 01:36 schreef janatwork het volgende:
[..]
Inderdaad, je moet juichen van geluk als je 11 uur durende shift word verlengt tot een dienst van 13 uur. Voor een tafel waar 9 van de 10 keer geen euro aan word verdient.
Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 02:10 schreef focal het volgende:
[..]
Het eeuwige dilemma van de horeca...
Je moet altijd blij zijn met gasten, ze zijn immers degene waar je het voor doet. Maar soms komt het zo slecht uit...
Variabele openingstijden vind ik zelf weer niet kunnen. Je hebt nou eenmaal vaste gasten die er van uit gaan dat ze tot een bepaalde tijd bij je kunnen eten. Zodra dat onzeker wordt gaan ze wel ergens anders heen en zie je ze ook niet op je drukke dagen als je keuken wel open is.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 02:17 schreef janatwork het volgende:
[..]
Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.
Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.
Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
Mijn ervaring is dat na negenen er eigenlijk alleen nog maar toeristen komen eten, late vaste gasten heb ik nooit gehad. Leiden blijft toch een dorp.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 02:23 schreef focal het volgende:
[..]
Variabele openingstijden vind ik zelf weer niet kunnen. Je hebt nou eenmaal vaste gasten die er van uit gaan dat ze tot een bepaalde tijd bij je kunnen eten. Zodra dat onzeker wordt gaan ze wel ergens anders heen en zie je ze ook niet op je drukke dagen als je keuken wel open is.
Wat ik persoonlijk doe is alleen een hoofdgerecht aanbieden als het erg rustig is en de keuken bijna sluit. Ik verzorg graag nog een maaltijd voor ze maar we kunnen geen keukenploeg 2 uur langer laten staan tot ze bij het desert aangekomen zijn.
Leuk, ik woon/werk ook in leidenquote:Op woensdag 19 augustus 2015 02:34 schreef janatwork het volgende:
[..]
Mijn ervaring is dat na negenen er eigenlijk alleen nog maar toeristen komen eten, late vaste gasten heb ik nooit gehad. Leiden blijft toch een dorp.
Ik ben er trouwens geen fan van om mensen weg te sturen zonder eten, zeker als ik weet dat er niet iets anders open is. Ik heb een keer om half 12, terwijl ik al aan het bier zat, de kachel weer aangestoken om nog een hoofdgerecht te maken voor een Frans gezin die nog niet hadden gegeten.
Maar geld ga je dan nooit meer verdienen.
staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?quote:Op woensdag 19 augustus 2015 02:17 schreef janatwork het volgende:
[..]
Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.
Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.
Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
Als je met een groep mensen bij de automatiek gaat eten, dan ga je niet vlak voor de automaten 5 minuten lang nadenken wat je wilt eten, maar dat bedenk je al als je er heen loopt met de groep. Dan zorg je ervoor dat je je eigen geld kan wisselen voordat je voor de automaat gaat staan en niet als je voor de automaat staat geld van een ander lenen.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 09:40 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn.
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
Vaak wel. Probleem is dat je wel al je personeel naar huis kan sturen maar dan sta je tot diep in de nacht op te ruimen. In de meeste restaurants wordt in de avond alles weer klaargemaakt voor de volgende dag, dus je hebt je mankracht wel nodig later op de avond.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 13:34 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |