abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155233645
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:40 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn. :P
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
Ik moet dan helaas teren op nevelachtige herinneringen uit een grijs studentenverleden, en waar ik nu woon hebben ze geen automatiek :).
Het had iets met het eten van diagonale, verticale of horizontale rijen te maken geloof ik.
Maar op zich wel een interessante vraag, de etiquette van de automatiek/snackbar? Misschien een nieuw topic?

[ Bericht 3% gewijzigd door charon op 15-08-2015 22:55:13 ]
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 10:23:13 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155234085
Febo-bingo _O_

quote:
14s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zag bij de Lidl eens iemand met een werkshirtje nog aan van een Italiaans restaurantje een flinke lading gnocchi inslaan. En nog wat dingetjes zoals de blikken tomaten enzo, maar dat is dan weer geen probleem.
Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligro :P
pi_155234090
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 10:23 schreef Erasmo het volgende:
Febo-bingo _O_

[..]

Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligro :P
Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad. :D
pi_155268824
wat een gezeur over gasten die borden opstapelen of wiebelen....
wat kan mij dat schelen of ze dat wel of niet doen, of een glas aan pakken.

mijn enige doel is als ik aan het werk ben elke gast met een erectie van tevredenheid naar buiten te laten lopen. of ze nu wel of geen borden opstapelen.
  zondag 16 augustus 2015 @ 17:53:17 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155269896
Gadver.
pi_155271002
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 10:24 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad. :D
Van de Aldi weet ik dat die op verzoek BTW-bonnetjes verstrekt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155271041
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 17:04 schreef markmarkmark het volgende:
wat een gezeur over gasten die borden opstapelen of wiebelen....
wat kan mij dat schelen of ze dat wel of niet doen, of een glas aan pakken.

mijn enige doel is als ik aan het werk ben elke gast met een erectie van tevredenheid naar buiten te laten lopen. of ze nu wel of geen borden opstapelen.
Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijt :') Nou, boehoe zwaar leven.

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

"etiquette" :')
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:50:14 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155271269
quote:
19s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.

Bij mij gaat dat anders. Ik zit niet in de horeca maar klaag en scheld de hele dag door. Op mijn collega's, op mijn baas, op mijn klanten, op de computer, op de procedures, op alles! Persoonlijk vind ik dat best normaal, lekker klagen.... Daar zijn we Hollanders voor.
pi_155271302
quote:
19s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijt :') Nou, boehoe zwaar leven.

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

"etiquette" :')
zo kan ik nog 100 ergernissen van collega kelners opnoemen...
zoals de keuken sluit om 22:00 uur en vijf voor tien komt er nog wat binnen lopen.
zeik er niet over en doe je werk of neem lekker een kantoorbaan als je er niet tegen kunt.
pi_155271494
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.

Bij mij gaat dat anders. Ik zit niet in de horeca maar klaag en scheld de hele dag door. Op mijn collega's, op mijn baas, op mijn klanten, op de computer, op de procedures, op alles! Persoonlijk vind ik dat best normaal, lekker klagen.... Daar zijn we Hollanders voor.
Natuurlijk wel, maar ik ben mij er wel terdege van bewust dat mijn wensen op een tweede plek staan. En wanneer het er op aankomt doe ik zonder morren wat de klant van mij verwacht.
  zondag 16 augustus 2015 @ 19:00:36 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155271537
En jij denkt dat Kandijfijn & Co dat niet doet?
Dat die het bestek erbij neergooit en tegen de klanten gilt "breng het dan godverdomme maar zelf naar de keuken!!!" :?
pi_155271578
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 19:00 schreef RobinOok het volgende:
En jij denkt dat Kandijfijn & Co dat niet doet?
Dat die het bestek erbij neergooit en tegen de klanten gilt "breng het dan godverdomme maar zelf naar de keuken!!!" :?
Dat vind ik niet eens klacht waardig gezien de business waar ze inzitten. Al bouwen de klanten een toren van pisa met je borden, lekker interessant.
pi_155284507
En dan bij de keuken aankomen en omdat men lekker heeft lopen stapelen (als er al geen bord is gevallen ondertussen, potje mikado ipv toren van pisa vaak..) kun je lekker met je handen in de etensresten vrotten omdat alles maar op elkaar gekwakt is. Nee, soms is het inderdaad niet wenselijk dat je je borden stapelt :)
  maandag 17 augustus 2015 @ 04:46:23 #64
431144 Teydelyk
Bad, for the greater good
pi_155284514
borden stapelen

serieus

als ik dat doe word ik uit het testament geschrapt
Shake with your right hand but hold a rock in the left.
pi_155284637
Ik ben de baas van TwenteFC en voortaan geef ik hem op drukke tijden van de dag nog wat extra taken, dan mag hij er zelf wel uitkomen. Het is immers zijn werk en het zorgt voor zijn inkomen
Graag op anoniem
pi_155343316
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:51 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

zo kan ik nog 100 ergernissen van collega kelners opnoemen...
zoals de keuken sluit om 22:00 uur en vijf voor tien komt er nog wat binnen lopen.
zeik er niet over en doe je werk of neem lekker een kantoorbaan als je er niet tegen kunt.
Inderdaad, je moet juichen van geluk als je 11 uur durende shift word verlengt tot een dienst van 13 uur. Voor een tafel waar 9 van de 10 keer geen euro aan word verdient.
eten!!!
pi_155343597
Mijn grootste ergernissen:
- Niet reserveren terwijl je 5 gecombineerde allergieėn hebt
- Iets niet lekker vinden verwarren met een allergie
- Klachten op iens zetten zonder ze op de avond zelf kenbaar gemaakt te hebben
- (Seksuele) intimidatie van vrouwelijke bedieningsmedewerkers,
- Vaste gasten die vinden dat alles maar voor ze geregeld moet worden, helemaal als ze te amicaal worden
- Groepen van meer dan 8 man die niet even de moeite nemen om te reserveren en wel verwachten dat het halve terras voor ze word omgebouwd en ze ala carte kunnen eten

En pas je alsjeblieft aan aan het soort gelegenheid waar je bent, in een sterrentent gedraag je je fatsoenlijk en neem je de etiquette in acht, in een eetcafe ga je niet lopen zeiken op een student die de borden niet correct serveert.

Pijs kwaliteit is wat mij betreft het enige waar draait in de horeca, als je de rekening krijgt moet je het gevoel hebben dat je waar voor je geld hebt gekregen. En of dat nou komt door een grote maar matige hamburger, malse spare rib met een goed getapt biertje, een mooi opgemaakt bord of een top sommelier met een prachtige wijn maakt eigenlijk niets uit.
eten!!!
pi_155343747
quote:
15s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 01:36 schreef janatwork het volgende:

[..]

Inderdaad, je moet juichen van geluk als je 11 uur durende shift word verlengt tot een dienst van 13 uur. Voor een tafel waar 9 van de 10 keer geen euro aan word verdient.
Het eeuwige dilemma van de horeca...

Je moet altijd blij zijn met gasten, ze zijn immers degene waar je het voor doet. Maar soms komt het zo slecht uit...
We komen hard, zo hard.
pi_155343852
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:10 schreef focal het volgende:

[..]

Het eeuwige dilemma van de horeca...

Je moet altijd blij zijn met gasten, ze zijn immers degene waar je het voor doet. Maar soms komt het zo slecht uit...
Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.

Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.

Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
eten!!!
pi_155343910
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:17 schreef janatwork het volgende:

[..]

Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.

Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.

Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
Variabele openingstijden vind ik zelf weer niet kunnen. Je hebt nou eenmaal vaste gasten die er van uit gaan dat ze tot een bepaalde tijd bij je kunnen eten. Zodra dat onzeker wordt gaan ze wel ergens anders heen en zie je ze ook niet op je drukke dagen als je keuken wel open is.

Wat ik persoonlijk doe is alleen een hoofdgerecht aanbieden als het erg rustig is en de keuken bijna sluit. Ik verzorg graag nog een maaltijd voor ze maar we kunnen geen keukenploeg 2 uur langer laten staan tot ze bij het desert aangekomen zijn.
We komen hard, zo hard.
pi_155344048
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:23 schreef focal het volgende:

[..]

Variabele openingstijden vind ik zelf weer niet kunnen. Je hebt nou eenmaal vaste gasten die er van uit gaan dat ze tot een bepaalde tijd bij je kunnen eten. Zodra dat onzeker wordt gaan ze wel ergens anders heen en zie je ze ook niet op je drukke dagen als je keuken wel open is.

Wat ik persoonlijk doe is alleen een hoofdgerecht aanbieden als het erg rustig is en de keuken bijna sluit. Ik verzorg graag nog een maaltijd voor ze maar we kunnen geen keukenploeg 2 uur langer laten staan tot ze bij het desert aangekomen zijn.
Mijn ervaring is dat na negenen er eigenlijk alleen nog maar toeristen komen eten, late vaste gasten heb ik nooit gehad. Leiden blijft toch een dorp.

Ik ben er trouwens geen fan van om mensen weg te sturen zonder eten, zeker als ik weet dat er niet iets anders open is. Ik heb een keer om half 12, terwijl ik al aan het bier zat, de kachel weer aangestoken om nog een hoofdgerecht te maken voor een Frans gezin die nog niet hadden gegeten.

Maar geld ga je dan nooit meer verdienen.
eten!!!
pi_155349397
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:34 schreef janatwork het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat na negenen er eigenlijk alleen nog maar toeristen komen eten, late vaste gasten heb ik nooit gehad. Leiden blijft toch een dorp.

Ik ben er trouwens geen fan van om mensen weg te sturen zonder eten, zeker als ik weet dat er niet iets anders open is. Ik heb een keer om half 12, terwijl ik al aan het bier zat, de kachel weer aangestoken om nog een hoofdgerecht te maken voor een Frans gezin die nog niet hadden gegeten.

Maar geld ga je dan nooit meer verdienen.
Leuk, ik woon/werk ook in leiden :P
We komen hard, zo hard.
pi_155351236
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:17 schreef janatwork het volgende:

[..]

Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.

Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.

Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?
pi_155351698
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:40 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn. :P
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
Als je met een groep mensen bij de automatiek gaat eten, dan ga je niet vlak voor de automaten 5 minuten lang nadenken wat je wilt eten, maar dat bedenk je al als je er heen loopt met de groep. Dan zorg je ervoor dat je je eigen geld kan wisselen voordat je voor de automaat gaat staan en niet als je voor de automaat staat geld van een ander lenen.

Om het goed te doen: Dan loop je met je kleingeld en keuze die je al hebt gemaakt, naar de automaat toe naar de plek waar je snack ligt, zonder uitzoeken, want dat wekt ergernis op bij de persoon die achter je staat. Je pakt het hapje eruit,(doet het luikje dicht!) en gaat meteen eten, zonder te wachten op de rest.



Aan de andere kant zie je heel veel mensen direct naar het binnenkomen voor de automaat staan wachten, in de broekzak graaien om te kijken of er kleingeld is, het kleingeld tellen, geld laten vallen, geld oppakken dan kijken welke de goedkoopste is. 3 keer opnieuw de muntjes van 5 cent er in stoppen die er steeds weer uitvallen.

Intussen blokkeren ze de mensen die dan het geld al in de hand hebben naar de automaat lopen, en als je het dan waagt om tussendoor te komen en iets uit de muur te halen :X
🐱
pi_155353328
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 13:34 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?
Vaak wel. Probleem is dat je wel al je personeel naar huis kan sturen maar dan sta je tot diep in de nacht op te ruimen. In de meeste restaurants wordt in de avond alles weer klaargemaakt voor de volgende dag, dus je hebt je mankracht wel nodig later op de avond.
We komen hard, zo hard.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 15:05:09 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155353683
Volgens mij kan je beter een goedkope schoonmaker laten schoonmaken dan een dure kok
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155354047
Overal waar ik gewerkt heb ging de afwasser als laatste naar huis. Keuken dicht, koks naar huis, afwasser doet de rest.
pi_155356704
Interessant topic. Ik heb een maagoperatie gehad en eet kleine porties. Mijn ervaringen zijn wisselend, zelfs als ik het uitleg en mijn medisch kaartje laat zien. Het bestellen van een kleine portie is onmogelijk, dat verstoort de opmaak van de chef. Voor het kindermenu ben ik te oud, voor een seniorenmenu te jong. Een extra bord is voor kinderen, niet voor volwassenen. Waarom zo moeilijk doen? Ik vraag niet om korting, maar om minder eten. Ik bestel nu vaak maar een voorgerecht en laat die tegelijk met hoofdgerecht van mijn gezelschap komen, meestal gaat dat zonder problemen en uitleg.
pi_155356804
Edit: Ga weg

[ Bericht 98% gewijzigd door Mord_Sith op 19-08-2015 17:03:15 ]
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  woensdag 19 augustus 2015 @ 16:58:14 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155356885
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 16:51 schreef AnnaNiem het volgende:
Interessant topic. Ik heb een maagoperatie gehad en eet kleine porties. Mijn ervaringen zijn wisselend, zelfs als ik het uitleg en mijn medisch kaartje laat zien. Het bestellen van een kleine portie is onmogelijk, dat verstoort de opmaak van de chef. Voor het kindermenu ben ik te oud, voor een seniorenmenu te jong. Een extra bord is voor kinderen, niet voor volwassenen. Waarom zo moeilijk doen? Ik vraag niet om korting, maar om minder eten. Ik bestel nu vaak maar een voorgerecht en laat die tegelijk met hoofdgerecht van mijn gezelschap komen, meestal gaat dat zonder problemen en uitleg.
Ik maakte basissauzen, kookte aardappels etc altijd zonder zout, zout kan je er uit halen maar niet toevoegen. Leerlingen wilden dat nooit snappen, als ik ze uitlegde dat er mensen die zoutloos eten en dat dit dan mogelijk moest zijn, dan was het: We zijn toch geen dieet keuken?
Ik vind dat je als horeca zoveel mogelijk gastvrij moet zijn en als mensen vragen om een kleine portie omdat je bv een maagperforatie hebt gehad men vaak veel te moeilijk doet. Heb in mijn horecatijd menig bejaard echtpaar gelukkig gemaakt door voor één van de twee het gerecht zoutloos te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155356949
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 16:51 schreef AnnaNiem het volgende:
Interessant topic. Ik heb een maagoperatie gehad en eet kleine porties. Mijn ervaringen zijn wisselend, zelfs als ik het uitleg en mijn medisch kaartje laat zien. Het bestellen van een kleine portie is onmogelijk, dat verstoort de opmaak van de chef. Voor het kindermenu ben ik te oud, voor een seniorenmenu te jong. Een extra bord is voor kinderen, niet voor volwassenen. Waarom zo moeilijk doen? Ik vraag niet om korting, maar om minder eten. Ik bestel nu vaak maar een voorgerecht en laat die tegelijk met hoofdgerecht van mijn gezelschap komen, meestal gaat dat zonder problemen en uitleg.
Als het niet om korting te doen is bestel je toch een normale portie en flikker je de helft weg?
Hoewel ik vind dat ze je gewoon een kindermenu moeten geven, als er ook volwassenen mee zijn die een normale portie bestellen. Ik kan me voorstellen dat ze niet zitten te wachten op een tafel met enkel kindermenu's.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:05:30 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155357062
Of je gaat bij Villa Copera eten in Tolkamer, daar zijn de portie's zo klein als amuse's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155357450
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:16 schreef Stompzinnig het volgende:
Overal waar ik gewerkt heb ging de afwasser als laatste naar huis. Keuken dicht, koks naar huis, afwasser doet de rest.
Op deze, en de reactie van Pietverdriet: Als de keuken zelf schoonmaakt, geef je ze een verantwoordelijkheidsgevoel, het is HUN keuken. Het mag niet altijd leuk zijn, maar ook dat hoort erbij.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 17:24:10 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155357495
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:21 schreef Luuksor het volgende:

[..]

Op deze, en de reactie van Pietverdriet: Als de keuken zelf schoonmaakt, geef je ze een verantwoordelijkheidsgevoel, het is HUN keuken. Het mag niet altijd leuk zijn, maar ook dat hoort erbij.
Gaat het niet om, een schoonmaker is goedkoper en koks werken sowieso al keihard
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155357568
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gaat het niet om, een schoonmaker is goedkoper en koks werken sowieso al keihard
De schoonmaker doet de vloer etc, maar de keukenploeg heeft natuurlijk ook nog aardig wat werk aan alle etenswaren netjes afdekken en opbergen. Ook speciale apparatuur kun je niet zomaar aan een schoonmaker overlaten.
We komen hard, zo hard.
pi_155357620
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 16:51 schreef AnnaNiem het volgende:
Interessant topic. Ik heb een maagoperatie gehad en eet kleine porties. Mijn ervaringen zijn wisselend, zelfs als ik het uitleg en mijn medisch kaartje laat zien. Het bestellen van een kleine portie is onmogelijk, dat verstoort de opmaak van de chef. Voor het kindermenu ben ik te oud, voor een seniorenmenu te jong. Een extra bord is voor kinderen, niet voor volwassenen. Waarom zo moeilijk doen? Ik vraag niet om korting, maar om minder eten. Ik bestel nu vaak maar een voorgerecht en laat die tegelijk met hoofdgerecht van mijn gezelschap komen, meestal gaat dat zonder problemen en uitleg.
Niet vragen of het mogelijk is maar gewoon bestellen; "Ik wil graag gerecht x, maar een halve portie. Als het dezelfde prijs blijft is dat geen probleem. Dank u wel voor de moeite''.

Ik kan me voorstellen dat er restaurants zijn die moeilijk gaan doen als je ook verwacht minder te gaan betalen. Bijna alle vis/vlees is geportioneerd, dus als jij de helft bestelt betekent dat niet dat ze een halve entrecote kwijt kunnen.
We komen hard, zo hard.
pi_155357628
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:01 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Als het niet om korting te doen is bestel je toch een normale portie en flikker je de helft weg?
Voedselverspilling?
pi_155380601
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 14:54 schreef focal het volgende:

[..]

Vaak wel. Probleem is dat je wel al je personeel naar huis kan sturen maar dan sta je tot diep in de nacht op te ruimen. In de meeste restaurants wordt in de avond alles weer klaargemaakt voor de volgende dag, dus je hebt je mankracht wel nodig later op de avond.
restaurant recht trekken, vloer schrobben, bar bijvullen en schoonmaken kan niet tussendoor als je nog een tafel of drie hebt zitten?
als bij mij de laatste gasten weg lopen hoef ik alleen de koffiemachine nog te spoelen en schoon te maken.

kok en kelners heb ik dan al lang naar huis gestuurd en maak het af met de afwasser.
pi_155387443
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:01 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

restaurant recht trekken, vloer schrobben, bar bijvullen en schoonmaken kan niet tussendoor als je nog een tafel of drie hebt zitten?
als bij mij de laatste gasten weg lopen hoef ik alleen de koffiemachine nog te spoelen en schoon te maken.

kok en kelners heb ik dan al lang naar huis gestuurd en maak het af met de afwasser.
Bij ons doen de koks zelf de keuken, van de grill & frituur tot aan de grond. Ze doen dit allemaal samen, en lopen tegelijk de deur uit, inclusief de souschef. De afwasser doet alle potten en pannen en alles wat los kan uit de keuken. Schoonmaak van het restaurant gaat de dag erna, terwijl de tafels, bar, bijvul e.d. al wel door de bediening/bartender gedaan is. Laatste gast weg -> vuilnis naar buiten (moet via het restaurant) en terras naar binnen.

Bijkomend detail is wel dat alle koks op vast salaris zitten en de afwassers per uur betaalt worden, maar het komt zelden voor dat niet iedereen in een halfuur van elkaar klaar is. Daarbij moet ik wel zeggen dat de keuken elke dag zo grondig schoongemaakt word dat ze met 4 man een uur bezig zijn, maar dat heeft bij elke GGD (keuringsdienst hier op het eiland) wel tot een 100% score geleid.
pi_155394021
Over schoonmaken, ik werkte in een slagerij. En iemand vroeg ooit waarom ik schoon moest maken. en waarom er geen bedrijf werd ingehuurd? Ik zou dat niet willen. Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik klanten goed vlees verkoop. En ik ben dan ook verantwoordelijk voor de hygiene.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_155394561
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 13:34 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 13:34 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?
1 kok, 1 kelner en een afwasser.

quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kan je beter een goedkope schoonmaker laten schoonmaken dan een dure kok
Ik gebruik mijn dal uren om mijn wat grotere schoonmaak klussen te doen. mijn kantje heb ik meestal wel 90% schoon en afgesloten voordat het laatste dessert mee gaat, dat is ook gewoon een kwestie van netjes werken. De zwijnenstallen die sommige koks weten te produceren is echt ongelofelijk dan heb je inderdaad een schoonmaak bedrijf nodig...
eten!!!
pi_155394897
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 17:30 schreef focal het volgende:

[..]

Niet vragen of het mogelijk is maar gewoon bestellen; "Ik wil graag gerecht x, maar een halve portie. Als het dezelfde prijs blijft is dat geen probleem. Dank u wel voor de moeite''.

Ik kan me voorstellen dat er restaurants zijn die moeilijk gaan doen als je ook verwacht minder te gaan betalen. Bijna alle vis/vlees is geportioneerd, dus als jij de helft bestelt betekent dat niet dat ze een halve entrecote kwijt kunnen.
Ik bestel voor mijn kleuter ook wel eens een half portie. Komt er alsnog een kindermenu. Of alsnog een volwassenenportie. :D

Anyway, ik blijf het kindermenu mijden als er wat lekkerders op de gewone kaart staat (kind beslist zelf!!).
Professioneel gifmenger.
pi_155395272
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:01 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

restaurant recht trekken, vloer schrobben, bar bijvullen en schoonmaken kan niet tussendoor als je nog een tafel of drie hebt zitten?
als bij mij de laatste gasten weg lopen hoef ik alleen de koffiemachine nog te spoelen en schoon te maken.

kok en kelners heb ik dan al lang naar huis gestuurd en maak het af met de afwasser.
Jij schrobt de vloer terwijl de gasten nog in de zaak zitten? dan vraag je of ze even de benen omhoog willen doen?
eten!!!
pi_155398939
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 23:45 schreef janatwork het volgende:

[..]

Jij schrobt de vloer terwijl de gasten nog in de zaak zitten? dan vraag je of ze even de benen omhoog willen doen?
vloer in de keuken schrobben we dan al.
restaurant zelf komt elke ochtend een schoonmaakploeg stofzuigen en de rest schoonmaken.
pi_155416441
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 05:18 schreef Mainport het volgende:
Ik ben de baas van TwenteFC en voortaan geef ik hem op drukke tijden van de dag nog wat extra taken, dan mag hij er zelf wel uitkomen. Het is immers zijn werk en het zorgt voor zijn inkomen
Je maakt er grapjes over, maar het zou voor mij ook niet de eerste keer zijn dat ik op een nationale feestdag alleen in het pand zit, of om 2:00 snachts om zaken te regelen die niet tijdens onze werktijden kunnen maar wel binnen werktijden van externe bedrijven moeten vallen.

Dus inderdaad, zeur niet zo.
pi_155419231
Ach hoe het hoort heb ik gewoon schijt aan. Als het maar lekker smaakt en de bediening zich zich vriendelijk gedraagt ben ik tevreden.

Ik ben wel is in zo en sterren restaurant geweest (in Oegstgeest) waar ik half lauwe eenden plakjes kreeg en een bolletje ijs waarvan ik 100% zeker wist dat het van de supermarkt kwam (sterker nog uit de supermarkt heb ik wel lekkerder ijs gegeten). Dat was dus 100 euro voor drie couverts hoorde ik achteraf (er was ook nog een ranzig soepje bii ook, gelukkig heel er weinig...).

Toen stond er nog zo een ober op ons neer te kijken toen ie vroeg of wij wijn wilde, maar ik hou niet van wijn dus ik wilde bier (en met mij een stuk of 12 andere mensen ook (mijn meer down to earth collegae), Stond die ober ons aan te kijken of ik een stuk stont ben. (ik was uitgenodigd door de baas die want kicked op bekakte restaurants, ik hoefde niet te betalen anders was ik hem meteen al gepeerd)

Vind je het gek dat mensen liever naar de indonees gaan..... Tering veel geld vragen in zo een sterren restaurant voor eten wat echt zwaar beneden peil was. Fuck de horeca, vind je het gek dat iedereen failliet gaat met ranzige soep en een en wijn en van alles en nog wat. Het stelt in Nederland echt geen reet voor, het is meer een state of mind dat mensen denken dat het bijzonder is want het smaakt nergens naar.

In de meeste arme landen kan je een konings maaltijd krijgen voor een schijntje. Het heeft niks met "goedkoop" te maken maar meer dat de koks daar echt passie hebben voor wat ze serveren en ze hebben "trots" dat ze dat kunnen koken ipv status of dat soort dingen en al doen ze 100 keer meer hun best als wie dan ook ze weigeren gewoon fooi aan te nemen, als je ze fooi geeft komen ze achter je aan rennen om je geld terug te geven want ze zijn te trots om dat aan te nemen. Zelfs in Hong Kong, wat een van de duurste steden is ter wereld om te leven, kan je voor 2,5 euro een pond BBQ roasted duck of eend kopen waar de meeste sterren restaurants in Nederland niet aan kunnen tippen.(even een financiele vergelijking: een 2 kamer flat is daar 2500 euro ofzo (4 tot 5 keer zo duur als in Nederland), maar je kan daar wel goedkoop en zeeeeeer goed eten en zeer zeer zeer goed).

Dus fuck de horeca in Nederland Ze kunnen godvertdomme nog geen eens een fatsoenlijke koffie of cappuccino zetten. WTF fuck de nederlandse horeca, echt waar (tenzij ze wel de goede kwaliteit leveren en vriendelijk zijn en niet uit de hoogte, wat overigens enkel bij aziatische restaurants zo is naar mijn idee).

Afgelopen zondag was ik nog bij La Place in Leiden voor een Hawaian burger (nou ja ik was bij de V&D voor kleding eigenlijk en kreeg honger, het zat niet in de planning). Je zou denken wat kam je daar nou aan verklooien. zowel de patat als de burger waren niet te vreten. WTF hoe kan je nou een hawaian burger verneuken.

[ Bericht 3% gewijzigd door _Newman_ op 21-08-2015 21:46:33 ]
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 21:49:58 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155419834
Ik kom ook wel eens in restaurants met collega's die "niet gewend zijn dat de ober uitlegt wat voor wijn hij schenkt". En maak het ook regelmatig mee dat die collega's de dag erna dan vertellen hoe vreselijk er op hun werd neergekeken door de obers. En ik zweer, dat is gewoon NIET waar. Het is gewoon het eigen ongemak dat geprojecteerd wordt op de obers.
pi_155420194
Ik vind dat _Newman_ anders ook een aardig neerbuigend toontje heeft...
pi_155420385
Nou moet je eens luisteren ik wil best geloven dat die ober verstand heeft van de wijn die hij serveerd, of in elk geval dat hij iets geleerrd heeft van een somelier ofzo. Ik heb daar zelf geen verstand van dus ik wil daar best in meegaan dat daar iet mis gaat in de communicatie. Maar mijn punt is als die ober op mij neer kijkt dat ik me daar niet prettig bij voel en ik het idee krijg dat hij mij als een minderwaardig persoon ziet en ik gelijk zin krijg om weg te gaan.(en als restaurant wil je niet je klanten weg jagen denk ik??)

Maar als ik 5 plakjes eend krijg , eerder koud dan lauw, krijg en wat ijs wat nog niet eens zo goed is als diepvriesijs van de supermarkt dan klopt er echt egens iets niet, hoef je geen culinair expert voor te zijn.
pi_155420430
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 21:57 schreef Prego het volgende:
Ik vind dat _Newman_ anders ook een aardig neerbuigend toontje heeft...
Nou, nogal. Ik zou types als hij ook niet in mijn restaurant willen hebben. Ga maar lekker naar de frituur snackbar of afhaalchinees chin.ind.rest.afhaalcentrum.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')