abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155117879
OP
quote:
Naar aanleiding van CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm en de nodige discussie die daaruit voortkomt zo nu en dan, vraag ik me af wat er nou van de medewerkers of de gasten verwacht mag worden.
In hoeverre mag je de prijs als excuus aanhouden om bepaalde service wel of niet te leveren? Waar ga je meteen zitten, waar wacht je tot een tafel aangeboden wordt?

Van een smalend lachje op het antwoord dat iemand zijn vlees 'done' wil hebben tot klagen over een haar tussen een broodje dat al opgegeten was.

TS begint:
Een glas dat niet goed schoon was. Er kwam wel een 'u krijgt een nieuwe', maar ze was niet verbaasd en er kwam geen excuses. Ik verwacht eigenlijk overal wel een excuses bij onvoldoende hygiene.
Een 8-jarige puff schoot een stukje kip van haar saté in de vensterbank in een chinees restaurant. Ik durfde het niet te zeggen, maar mn ouders ook niet. Mag een gast er een troep van maken, of wordt op zijn minst verwacht dat dit aangegeven wordt?
Omdat ik het idee heb dat we nog niet uitgepraat zijn, hier een deel twee.
Wat heb ik intussen geleerd?
Hoe het hoort, vanuit de gast
- Je wacht tot je neergezet wordt. Indien dit niet gebeurd, vraag je ernaar.
- geen 'gereserveerd'-bordjes, betekent niet dat er geen gereserveerde tafels zijn
Wat ik al wel dacht
- geen borden aanpakken, drinken van een dienblad pakken of lege borden stapelen
- indien rotzooi door jou of een tafelgenoot: rotzooi opruimen of aangeven dat je er een rotzooi van gemaakt hebt
- geen sexuele opmerkingen/handtastelijkheden naar de bediening (nog nooit gedaan ook!)
- geef problemen aan, vooraf indien mogelijk, in elk geval voordat je uitgegeten bent of nog erger, betaald hebt en weg bent.
Wat mag ik verwachten als gast?
- iemand bij de deur/ daar ergens, om je neder te zetten/zeggen dat je zelf mag zitten.
- altijd vriendelijkheid, al lachen ze achteraf waarschijnlijk wel om het gebrek aan toepassen van conventies. Bij een goede bediening merk je dit niet.
- vragen naar allergieën, intoleranties of voorkeuren (ook met betrekking tot betaling bij groepen)
- een glas is niet leeg, tenzij op aanvraag
- de rekening kan lang duren, ze verdienen immers weinig meer aan je.
Wat ik al dacht
- hygiene, schoon spul. Of gebrek hieraan een excuses waard is, of alleen een verschoning, heeft nog geen unanimiteit opgeleverd.
- geen beledigingen/onbeschoft gedrag (al gebeurt dit wel zo nu en dan)

Help me met het compleet maken! :)
pi_155117946
Ik zal later ff aan de OP werken :P

-Laatste reactie

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 12:08 schreef El_Liberaliste het volgende:
Vervolgens bij het betalen die cheque gegeven en nog een bepaald bedrag bijbetaald, slaat ie 50 euro te veel aan op de pin om dat vervolgens weg te lachen 'oh haha tja, ik ben een oude man hé'. Je kunt het niet aantonen, maar vond het wel apart, hij had ons flink wat te drinken gegeven dus dan mis je dat nog wel eens.
Ik heb een gast ooit 10 keer te veel laten betalen :') omdat ik een cijfer te veel had ingedrukt. 126,65 werd toen 1266,55 :'). Gast controleerde het blijkbaar ook niet en de pintransactie vond gewoon plaats. Ik zie de PIN-bon en zeg; Meneer, er is een grote fout door mij gemaakt |:(. Kon wel door de grond zakken op dat moment :'( :'( :'(.

Uiteindelijk heb ik hem te veel betaalde contant mee laten nemen dat vond hij gelukkig geen enkel probleem *;.

Ik kreeg een fooi :(
pi_155118172
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 15:57 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik zal later ff aan de OP werken :P

-Laatste reactie

[..]

Ik heb een gast ooit 10 keer te veel laten betalen :') omdat ik een cijfer te veel had ingedrukt. 126,65 werd toen 1266,55 :'). Gast controleerde het blijkbaar ook niet en de pintransactie vond gewoon plaats. Ik zie de PIN-bon en zeg; Meneer, er is een grote fout door mij gemaakt |:(. Kon wel door de grond zakken op dat moment :'( :'( :'(.

Uiteindelijk heb ik hem te veel betaalde contant mee laten nemen dat vond hij gelukkig geen enkel probleem *;.

Ik kreeg een fooi :(
Dat is mij ook eens overkomen :D in plaats van 60 euro 600 betaald. Ze konden mij 100 euro meegeven, de rest werd de volgende dag overgemaakt. Kon er wel om lachen, meisje dat de fout maakte was echt 16 ofzo, die schaamde zich ook rot. :P
-nee-
pi_155118274
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 15:57 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik zal later ff aan de OP werken :P

-Laatste reactie

[..]

Ik heb een gast ooit 10 keer te veel laten betalen :') omdat ik een cijfer te veel had ingedrukt. 126,65 werd toen 1266,55 :'). Gast controleerde het blijkbaar ook niet en de pintransactie vond gewoon plaats. Ik zie de PIN-bon en zeg; Meneer, er is een grote fout door mij gemaakt |:(. Kon wel door de grond zakken op dat moment :'( :'( :'(.

Uiteindelijk heb ik hem te veel betaalde contant mee laten nemen dat vond hij gelukkig geen enkel probleem *;.

Ik kreeg een fooi :(
Ook wel eens meegemaakt als gast. Kreeg de volgende dag een bericht op facebook. Ze hadden er alles aan gedaan om me te vinden. Toch leuk.

En je bent boos dat je een fooi kreeg? :T
pi_155118943
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.

Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155118979
Het is maar waar je je druk over maakt.
pi_155119261
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:24 schreef golfer het volgende:
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.

Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
Ze zijn het helemaal niet genoodzaakt, maar wel netjes dat ze het vooraf melden. 'Brengen wij' zou je wel accepteren of gaat het je om drie vijftig terwijl je een half minimumloon naar ze toe brengt?
Al moet ik bekennen dat ik m'n cc soms 'onnodig' gebruik voor het loyalty programma, daar zullen niet alle zaken blij mee zijn. Dat kost hen natuurlijk meer dan gewone pin.
pi_155119532
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:34 schreef MevrouwPuff het volgende:

Ze zijn het helemaal niet genoodzaakt, maar wel netjes dat ze het vooraf melden. 'Brengen wij' zou je wel accepteren of gaat het je om drie vijftig terwijl je een half minimumloon naar ze toe brengt?
Al moet ik bekennen dat ik m'n cc soms 'onnodig' gebruik voor het loyalty programma, daar zullen niet alle zaken blij mee zijn. Dat kost hen natuurlijk meer dan gewone pin.
Als ik bij een snackbar eet kan ik mij het voorstellen maar als ik inderdaad voor een half minimumloon een avond doorbreng bij een Michelinsterrentent vind ik het van de zotte om nog eens extra te moeten betalen omdat ik met een creditcard wil afrekenen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155120039
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:24 schreef golfer het volgende:
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.

Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
Ik heb er begrip voor maar het zou mij ook storen. Wat restaurants/hotelketens in Nederland nodig moeten gaan doen is samenwerken op dit gebied en creditcardmaatschappijen even het vuur aan de schenen leggen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:07:58 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155121837
Als bediening zou ik gewoon zeggen bij het afrekenen: Creditcard? Natuurlijk kan dat meneer, maar als u pint krijgt u van mij nog een heerlijke espresso (of een grappa).
De klant vind dat vrijwel zeker leuk, als hij zakelijk eet begrijpt hij waarom je dat zegt en zal als hij toch met company cc betaald je fooi wat hoger maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:22:34 #11
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155122252
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:24 schreef golfer het volgende:
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.

Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
Dat dat restaurant op het punt is gekomen dat het gerund wordt door een managuur die het als melkkoe gebruikt.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:24:18 #12
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_155122309
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Als ik bij een snackbar eet kan ik mij het voorstellen maar als ik inderdaad voor een half minimumloon een avond doorbreng bij een Michelinsterrentent vind ik het van de zotte om nog eens extra te moeten betalen omdat ik met een creditcard wil afrekenen.
Die snackbar maakt wel veel meer nettomarge dan die sterrenzaak ;)
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:35:23 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155122710
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Als ik bij een snackbar eet kan ik mij het voorstellen maar als ik inderdaad voor een half minimumloon een avond doorbreng bij een Michelinsterrentent vind ik het van de zotte om nog eens extra te moeten betalen omdat ik met een creditcard wil afrekenen.
Het zo vermelden is natuurlijk niet erg uitnodigend, maar ik begrijp waar ze vandaan komen.
Waarom wil je met cc afrekenen trouwens, krijg je kickbacks?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 19:00:58 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155123719
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

Het zo vermelden is natuurlijk niet erg uitnodigend, maar ik begrijp waar ze vandaan komen.
Waarom wil je met cc afrekenen trouwens, krijg je kickbacks?
Ik hoef helemaal niet met CC af te rekenen, maar vind het vooraf vermelden door een tent die al de hoofdprijs voor z'n eten en drinken vraagt gewoon wat raar. Alsof ze niet veel meer dan ¤ 3,50 aan mij verdienen op zo'n avond. Kan natuurlijk ook vooraf dan bedenken om 3,50 in mindering op de ruime fooi te geven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155137534
Wat heb je liever?
Dat jij voor iedereen meebetaalt die met een creditcard betaalt? Of dat de mensen die met een creditcard willen betalen, zelf die kosten aftikken...

Ik zie sowieso het nut niet in van het afrekenen van een diner met een creditcard. Alsof je een halfjaar verzekering wilt op je eten :)
En daarnaast, iemand die een creditcard van de zaak heeft, betaalt sowieso de fooi uit eigen zak. Die ¤3,50 gaat gewoon op de kaart, daar ziet hij niets van.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 01:33:43 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155137696
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 01:27 schreef pietbier het volgende:
Wat heb je liever?
Dat jij voor iedereen meebetaalt die met een creditcard betaalt? Of dat de mensen die met een creditcard willen betalen, zelf die kosten aftikken...

Ik zie sowieso het nut niet in van het afrekenen van een diner met een creditcard. Alsof je een halfjaar verzekering wilt op je eten :)
En daarnaast, iemand die een creditcard van de zaak heeft, betaalt sowieso de fooi uit eigen zak. Die ¤3,50 gaat gewoon op de kaart, daar ziet hij niets van.
En in begrijpelijk Nederlands zeg je wat????
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155138109
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 01:27 schreef pietbier het volgende:
Wat heb je liever?
Dat jij voor iedereen meebetaalt die met een creditcard betaalt? Of dat de mensen die met een creditcard willen betalen, zelf die kosten aftikken...

Ik zie sowieso het nut niet in van het afrekenen van een diner met een creditcard. Alsof je een halfjaar verzekering wilt op je eten :)
En daarnaast, iemand die een creditcard van de zaak heeft, betaalt sowieso de fooi uit eigen zak. Die ¤3,50 gaat gewoon op de kaart, daar ziet hij niets van.
Hoever wil je dat we gaan met het doorrekenen van verschillen? Ik kan er nog wel wat noemen hoor :v.

-Extra betaling voor vrouwen ze gaan vaker naar de wc, gebruiken meer papier en handdoekjes.
-Extra voor Duitse en Franse gasten we moeten altijd personeel inplannen wat een van die talen beheerst.
-Extra voor cash betalen? Het kost tegenwoordig meer om cash te betalen dan per pin namelijk.
-Extra voor een tafel bij het raam? Kwestie van vraag en aanbod :+.
-Extra voor domme vragen? Kosten veel tijd en energie.
-Extra voor mensen met allergie? Dient vaak aparte bestelling voor gemaakt te worden met hogere kans op bederf en kost de keuken extra moeite.
-Extra geld voor ouderen? Een arm geven helpen jas aantrekken allemaal extra moeite ;(.
-Extra geld voor geld voor mensen die hun steak well done bestellen? Gewoon omdat het idioten zijn?

Je kan als horeca-gelegenheid niet alles doorrekenen aan je gasten je maakt een mooie prijs waarvoor je je product aanbiedt. Betalingen verwerken valt daar ook gewoon onder. Wellicht niet als je een cafetaria bent waarin een CC-transactie de gehele nettowinst kan kosten op een transactie. Maar wel als sterrenrestaurant waarin de CC-transactie percentueel gezien echt in het niks valt.
pi_155138157
Toch wel vreemd dat een CC betaling hier zoveel kost. Ik ga er gewoon even vanuit dat het in de VS zeker geen 3,50 kost, aangezien ik daar zonder problemen echt alles met mijn CC afrekende. Incl. 1 drankje op een terras.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_155138168
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 01:51 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Hoever wil je dat we gaan met het doorrekenen van verschillen? Ik kan er nog wel wat noemen hoor :v.

-Extra betaling voor vrouwen ze gaan vaker naar de wc, gebruiken meer papier en handdoekjes.
-Extra voor Duitse en Franse gasten we moeten altijd personeel inplannen wat een van die talen beheerst.
-Extra voor cash betalen? Het kost tegenwoordig meer om cash te betalen dan per pin namelijk.
-Extra voor een tafel bij het raam? Kwestie van vraag en aanbod :+.
-Extra voor domme vragen? Kosten veel tijd en energie.
-Extra voor mensen met allergie? Dient vaak aparte bestelling voor gemaakt te worden met hogere kans op bederf en kost de keuken extra moeite.
-Extra geld voor ouderen? Een arm geven helpen jas aantrekken allemaal extra moeite ;(.
-Extra geld voor geld voor mensen die hun steak well done bestellen? Gewoon omdat het idioten zijn?

Je kan als horeca-gelegenheid niet alles doorrekenen aan je gasten je maakt een mooie prijs waarvoor je je product aanbiedt. Betalingen verwerken valt daar ook gewoon onder. Wellicht niet als je een cafetaria bent waarin een CC-transactie de gehele nettowinst kan kosten op een transactie. Maar wel als sterrenrestaurant waarin de CC-transactie percentueel gezien echt in het niks valt.
Ik moest lachen om al je punten
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  woensdag 12 augustus 2015 @ 02:06:43 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155138431
Maar er zijn hier dus hoerecaffers die durven te verdedigen dat je 3,50 extra moet betalen als je een bepaalde kaart gebruikt?
En weten die precies hier hoe dat zit met die extra kosten, terwijl ze al de gasten voor een fles wijn van ca. 15 euro op de rekening 90 euro hebben laten betalen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155138462
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 01:54 schreef Isabeau het volgende:
Toch wel vreemd dat een CC betaling hier zoveel kost. Ik ga er gewoon even vanuit dat het in de VS zeker geen 3,50 kost, aangezien ik daar zonder problemen echt alles met mijn CC afrekende. Incl. 1 drankje op een terras.
Het heeft te maken met de omzet hoe hoger die is hoe minder je betaalt per transactie. In een land als Amerika betalen ze vrijwel alles met CC in Nederland gaat het echt om minder dan 2%. Dan zijn je tarieven per transactie veel hoger.
pi_155138494
quote:
11s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 02:06 schreef golfer het volgende:
Maar er zijn hier dus hoerecaffers die durven te verdedigen dat je 3,50 extra moet betalen als je een bepaalde kaart gebruikt?
En weten die precies hier hoe dat zit met die extra kosten, terwijl ze al de gasten voor een fles wijn van ca. 15 euro op de rekening 90 euro hebben laten betalen?
Het kan alleen maar bedacht zijn door een manager zonder horeca-ervaring of een hele zure horecacaffer :'(.

Zelfs als je het rechtvaardig vindt krijg je het gewoon niet verkocht aan je gasten. Lijkt me nogal kut als ik je net een flesje van 80 euro in de maag hebt gesplitst ik je mag gaan vragen om 3,50 op een gepeperde rekening ;(
  woensdag 12 augustus 2015 @ 09:38:32 #23
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_155141499
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 01:54 schreef Isabeau het volgende:
Toch wel vreemd dat een CC betaling hier zoveel kost. Ik ga er gewoon even vanuit dat het in de VS zeker geen 3,50 kost, aangezien ik daar zonder problemen echt alles met mijn CC afrekende. Incl. 1 drankje op een terras.
Het kost rond de 1,5% voor Mastercard en Visa. Voor American Express betaal je als horecazaak 2,5%. Volgens mij liggen die commissies wereldwijd ongeveer gelijk.
pi_155142653
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:24 schreef golfer het volgende:
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.

Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
Zou me aan mn reet roesten, ik betaal nooit met cc.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 10:35:47 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155142748
quote:
11s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 02:06 schreef golfer het volgende:
Maar er zijn hier dus hoerecaffers die durven te verdedigen dat je 3,50 extra moet betalen als je een bepaalde kaart gebruikt?
En weten die precies hier hoe dat zit met die extra kosten, terwijl ze al de gasten voor een fles wijn van ca. 15 euro op de rekening 90 euro hebben laten betalen?
Volgens mij alleen Pietbier en die is niet goed snik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155145890
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het zo vermelden is natuurlijk niet erg uitnodigend, maar ik begrijp waar ze vandaan komen.
Ik ook, maar dat wil niet zeggen dat ze niet verdwaald zijn. Ik vind het niet erg gastvrij om je gasten lastig te vallen met kwesties uit je interne bedrijfsvoering. Gewoon zitten, verwend worden, betalen, donder op met je bureaucratische overwegingen. Dat is net zoiets als 'daarvoor moet u bij mijn collega zijn', nee, jij moet kennelijk bij je collega zijn. We gaan niet uit eten om ons te verdiepen in de details van de bedrijfsvoering in het restaurantwezen.

Er zit hier ook een best aardige Italiaan die opslag rekent voor buffelmozarella, dat vind ik ook niet kunnen. Val mij niet lastig met je ingredientenkeuze, en zeker niet waar het een van de meest overschatte en oninteressante kazen ter wereld betreft. De gemiddelde gast rekent daar een euro of 30-40 af, mik er dan buffelmozarella bij als die andere niet goed genoeg is, bespaar mij de keuze die de uitbater al had moeten maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155147120
Best leerzaam topic dit :D

Ik ben zo'n gast die weinig van de etiquette weet (ik blijf wel gewoon beleefd en vriendelijk hoor, smijt niet met eten en geef ook gewoon fooi ;) ) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is :@

Zal er in het vervolg op letten!
  woensdag 12 augustus 2015 @ 13:42:59 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155147212
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen
>:) >:) >:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155147264
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:39 schreef Candaasje het volgende:
Best leerzaam topic dit :D

Ik ben zo'n gast die weinig van de etiquette weet (ik blijf wel gewoon beleefd en vriendelijk hoor, smijt niet met eten en geef ook gewoon fooi ;) ) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is :@

Zal er in het vervolg op letten!
Heb hier als bediening echt geen moeite mee, juist vriendelijk dat ze je willen helpen. Of het uiteindelijk echt helpt is weer een ander verhaal.
We komen hard, zo hard.
pi_155147314
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen
>:) >:) >:)
Ik heb een vriend die er inderdaad wat panisch van wordt als je dat doet, om die reden :P

quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:44 schreef focal het volgende:

[..]

Heb hier als bediening echt geen moeite mee, juist vriendelijk dat ze je willen helpen. Of het uiteindelijk echt helpt is weer een ander verhaal.
Ja dat is wel een goede ja. Ik zal in elk geval stoppen met stapelen dan. Af en toe aangeven zal ik er wel niet helemaal uit krijgen denk ik :D .
pi_155147508
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl. _O-

Die waren vast niet voor eigen gebruik.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 13:55:22 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155147558
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen
>:) >:) >:)
Ja, ze worden natuurlijk altijd met de hand afgewassen en gedroogd in de spoelkeuken. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155147679
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 16:24 schreef golfer het volgende:
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.

Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
Belachelijk en begrijpelijk dat je hebt afgezegd.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  woensdag 12 augustus 2015 @ 14:00:45 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155147720
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:53 schreef NutKees het volgende:
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl. _O-

Die waren vast niet voor eigen gebruik.
Zo kwam ik ooit een italiaan met een foodtruck tegen bij de aldi met een hele kar lasagne.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155147773
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen
>:) >:) >:)
Toen ik bij Van der Valk werkte gingen die gewoon in een machine.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  woensdag 12 augustus 2015 @ 14:03:35 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155147804
Oh, en vrienden van de horeca, houd eens op met het gebruiken van "truffelolie" overal doorheen te mikken om dan te zeggen dat het truffelmayo/dip/saus etc is, het spul is smaakt smerig chemisch.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 14:04:08 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155147832
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:02 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Toen ik bij Van der Valk werkte gingen die gewoon in een machine.
Het was een grapje
*zucht*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155147890
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het was een grapje
*zucht*
dacht ik eigenlijk ook wel :+
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_155154184
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:39 schreef Candaasje het volgende:
Best leerzaam topic dit :D

Ik ben zo'n gast die weinig van de etiquette weet (ik blijf wel gewoon beleefd en vriendelijk hoor, smijt niet met eten en geef ook gewoon fooi ;) ) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is :@

Zal er in het vervolg op letten!
Borden stapelen wordt vaak mank gedaan waardoor het een instabiele stapel is. En aan tafel afstapelen is ook weer zoiets wat je niet zo snel wilt doen. Daarnaast geef je min of meer aan dat je het te lang vind duren dit terwijl sommige 30 seconden nadat het op is al gaan stapelen. Dat wordt daarom dus als redelijk onbeschoft gezien.

Borden aanpakken, je bent niet de eerste en niet de laatste gast die zijn klauwen verbrand. Als je een beetje geluk hebt kunnen borden een graad of 60-80 zijn ;). Glazen aanpakken vind ik ook zo'n teken van ongeduld vooral als ze echt uit je handen gegrist worden. Daarnaast wordt een bord op bepaalde manier ingezet door het aanpakken verstoor je dit.

Heel lullig vanaf mijn kant misschien maar in mijn hoofd schuif ik ze direct onder het hokje paupers :'(. Stilzitten niet wiebelen en meer dan 5 seconden geduld hebben wij krijgen goed betaalt om je uit te serveren no worrie ;).
pi_155158181
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen :P
pi_155161251
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 18:10 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Borden stapelen wordt vaak mank gedaan waardoor het een instabiele stapel is. En aan tafel afstapelen is ook weer zoiets wat je niet zo snel wilt doen. Daarnaast geef je min of meer aan dat je het te lang vind duren dit terwijl sommige 30 seconden nadat het op is al gaan stapelen. Dat wordt daarom dus als redelijk onbeschoft gezien.

Borden aanpakken, je bent niet de eerste en niet de laatste gast die zijn klauwen verbrand. Als je een beetje geluk hebt kunnen borden een graad of 60-80 zijn ;). Glazen aanpakken vind ik ook zo'n teken van ongeduld vooral als ze echt uit je handen gegrist worden. Daarnaast wordt een bord op bepaalde manier ingezet door het aanpakken verstoor je dit.

Heel lullig vanaf mijn kant misschien maar in mijn hoofd schuif ik ze direct onder het hokje paupers :'(. Stilzitten niet wiebelen en meer dan 5 seconden geduld hebben wij krijgen goed betaalt om je uit te serveren no worrie ;).
Het heeft bij mij echt niks met ongeduld te maken, echt niet. Puur gewoon om even mee te helpen (hoewel het niet altijd erg helpt, zoals ik begrijp ;) ) zodat iemand zich niet in vreemde bochten hoeft te wringen e.d. En ik wist tot nu toe ook nooit aan welke kant er uitgeserveerd dient te worden - nu wel! - dus eh ja, ik maakte me ook schuldig aan wiebelen. Maar enkel om zelf niet in de weg te willen zitten. :@

Snap dat het niet per se hoeft en 'jullie' gewoon betaalt krijgen, maar het zit gewoon niet in mijn aard om alles maar voor me te laten doen. (Ik ben bijvoorbeeld ook echt geen type voor een (luxe) hotel.)
Niet omdat ik denk dat het personeel het niet zou kunnen (die kunnen het vaak beter, dat weet ik ook wel), maar omdat ik me bezwaard voel. Ik heb zelf ook een 'dienend'/'zorgend' beroep, dus het zit er gewoon dik ingebakken.

En tja, pauper.... nouja, er zullen ook zat mensen zijn die het wel allemaal uit ongeduld doen, maar dat is hier dus echt niet aan de orde.
pi_155166789
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 21:51 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Het heeft bij mij echt niks met ongeduld te maken, echt niet. Puur gewoon om even mee te helpen (hoewel het niet altijd erg helpt, zoals ik begrijp ;) ) zodat iemand zich niet in vreemde bochten hoeft te wringen e.d. En ik wist tot nu toe ook nooit aan welke kant er uitgeserveerd dient te worden - nu wel! - dus eh ja, ik maakte me ook schuldig aan wiebelen. Maar enkel om zelf niet in de weg te willen zitten. :@
Ik had mij iets genuanceerder moeten uitdrukken. Ik bedoel niet dat jij bewust aangeeft dat je het te lang vindt duren. Het is een signaal wat je dan onbewust af geeft. Kijk in cafetaria moet je wellicht wat vaker wat aanpakken en soms wat meer naar links of rechts zwaaien zodat de bediening er bij kan. Maar in een beetje degelijk restaurant zijn de tafels zo opgesteld dat de bediening erbij kan.

Daarnaast wordt een gerecht zo neergezet als de kok het bedoelt of volgens de etiquette wanneer het een maaltijd betreft. Dat verstoor je dan ook ;)
quote:
Snap dat het niet per se hoeft en 'jullie' gewoon betaalt krijgen, maar het zit gewoon niet in mijn aard om alles maar voor me te laten doen. (Ik ben bijvoorbeeld ook echt geen type voor een (luxe) hotel.)
Niet omdat ik denk dat het personeel het niet zou kunnen (die kunnen het vaak beter, dat weet ik ook wel), maar omdat ik me bezwaard voel. Ik heb zelf ook een 'dienend'/'zorgend' beroep, dus het zit er gewoon dik ingebakken.
Je lijkt net mijn moeder die heeft deze (voor mij) ergerlijke eigenschap ook. Kijk de vraag is hoever je het wilt doorvoeren wil je ook je eigen drinken ophalen bij de bar? Je eigen fles wijn ontkurken ;)?

Bedenk ook nog maar eens dat die minuut die je ons denkt te helpen we weer kwijt zijn in de spoelkeuken om alles fatsoenlijk te sorteren.
quote:
En tja, pauper.... nouja, er zullen ook zat mensen zijn die het wel allemaal uit ongeduld doen, maar dat is hier dus echt niet aan de orde.
Tsjah, het is hoe het overkomt bij veel mensen ;). Mocht je ooit in een gezelschap verkeren voor je werk met mensen die belang hechten aan ettiquete dan ga je nat -O-

quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 20:29 schreef Pap89 het volgende:
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen :P
De bediening vraagt er wel om (niet perse verbaal) wanneer het nodig is ;). Als je daarop een beetje inspeelt komt het wel goed. De basis zou gewoon stilzitten moeten zijn :6
pi_155190682
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij alleen Pietbier en die is niet goed snik
En bedankt...
Waar slaat dát nou weer op dan.
Ik geef alleen aan wat de gedachtengang is erachter.
Mij boeit het geen ene zier, ik betaal niet met een creditcard.

[ Bericht 2% gewijzigd door pietbier op 13-08-2015 21:20:32 ]
pi_155190778
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 01:51 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Hoever wil je dat we gaan met het doorrekenen van verschillen? Ik kan er nog wel wat noemen hoor :v.

-Extra betaling voor vrouwen ze gaan vaker naar de wc, gebruiken meer papier en handdoekjes.
-Extra voor Duitse en Franse gasten we moeten altijd personeel inplannen wat een van die talen beheerst.
-Extra voor cash betalen? Het kost tegenwoordig meer om cash te betalen dan per pin namelijk.
-Extra voor een tafel bij het raam? Kwestie van vraag en aanbod :+.
-Extra voor domme vragen? Kosten veel tijd en energie.
-Extra voor mensen met allergie? Dient vaak aparte bestelling voor gemaakt te worden met hogere kans op bederf en kost de keuken extra moeite.
-Extra geld voor ouderen? Een arm geven helpen jas aantrekken allemaal extra moeite ;(.
-Extra geld voor geld voor mensen die hun steak well done bestellen? Gewoon omdat het idioten zijn?

Je kan als horeca-gelegenheid niet alles doorrekenen aan je gasten je maakt een mooie prijs waarvoor je je product aanbiedt. Betalingen verwerken valt daar ook gewoon onder. Wellicht niet als je een cafetaria bent waarin een CC-transactie de gehele nettowinst kan kosten op een transactie. Maar wel als sterrenrestaurant waarin de CC-transactie percentueel gezien echt in het niks valt.
Ik ben het helemaal met je eens hoor, ik vind 't ook grote onzin.
pi_155233240
Per persoon apart af laten rekenen vind ik eigenlijk niet zo netjes. Sowieso lijkt me dat je dat van te voren moet vragen, bedragen gepersonaliseerd lijkt me helemaal geen doen, daar is het bonnetje voor.
pi_155233448
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 20:29 schreef Pap89 het volgende:
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen :P
Een automatiek is ook een veel praktischere optie dan in een restaurant gaan eten.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_155233462
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:25 schreef charon het volgende:

[..]

Een automatiek is ook een veel praktischere optie dan in een restaurant gaan eten.
Nou dat gedoe met voldoende muntgeld verzamelen, het luikje openen, een plekje veroveren aan de statafel en dan nog de schijf van vijf niet rond hebben, vind ik toch vrij omslachtig :P
pi_155233487
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:27 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Nou dat gedoe met voldoende muntgeld verzamelen, het luikje openen, een plekje veroveren aan de statafel en dan nog de schijf van vijf niet rond hebben, vind ik toch vrij omslachtig :P
Een statafel? Oh, je bent zo'n snob die bij een upscale automatiek gaat eten.. ;)
Enne, heb je geen klantenkaart dan?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_155233564
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:30 schreef charon het volgende:

[..]

Een statafel? Oh, je bent zo'n snob die bij een upscale automatiek gaat eten.. ;)
Enne, heb je geen klantenkaart dan?
De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn. :P
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
pi_155233633
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:53 schreef NutKees het volgende:
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl. _O-

Die waren vast niet voor eigen gebruik.
Ik zag bij de Lidl eens iemand met een werkshirtje nog aan van een Italiaans restaurantje een flinke lading gnocchi inslaan. En nog wat dingetjes zoals de blikken tomaten enzo, maar dat is dan weer geen probleem.
pi_155233645
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:40 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn. :P
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
Ik moet dan helaas teren op nevelachtige herinneringen uit een grijs studentenverleden, en waar ik nu woon hebben ze geen automatiek :).
Het had iets met het eten van diagonale, verticale of horizontale rijen te maken geloof ik.
Maar op zich wel een interessante vraag, de etiquette van de automatiek/snackbar? Misschien een nieuw topic?

[ Bericht 3% gewijzigd door charon op 15-08-2015 22:55:13 ]
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 10:23:13 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155234085
Febo-bingo _O_

quote:
14s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zag bij de Lidl eens iemand met een werkshirtje nog aan van een Italiaans restaurantje een flinke lading gnocchi inslaan. En nog wat dingetjes zoals de blikken tomaten enzo, maar dat is dan weer geen probleem.
Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligro :P
pi_155234090
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 10:23 schreef Erasmo het volgende:
Febo-bingo _O_

[..]

Hier zie ik ook regelmatig de Turk met winkelwagens vol met meel en ijsbergsla bij de Lidl. Zal wel goedkoper zijn dan de Sligro :P
Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad. :D
pi_155268824
wat een gezeur over gasten die borden opstapelen of wiebelen....
wat kan mij dat schelen of ze dat wel of niet doen, of een glas aan pakken.

mijn enige doel is als ik aan het werk ben elke gast met een erectie van tevredenheid naar buiten te laten lopen. of ze nu wel of geen borden opstapelen.
  zondag 16 augustus 2015 @ 17:53:17 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155269896
Gadver.
pi_155271002
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 10:24 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, dat zie ik bij ons ook standaard inderdaad. :D
Van de Aldi weet ik dat die op verzoek BTW-bonnetjes verstrekt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155271041
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 17:04 schreef markmarkmark het volgende:
wat een gezeur over gasten die borden opstapelen of wiebelen....
wat kan mij dat schelen of ze dat wel of niet doen, of een glas aan pakken.

mijn enige doel is als ik aan het werk ben elke gast met een erectie van tevredenheid naar buiten te laten lopen. of ze nu wel of geen borden opstapelen.
Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijt :') Nou, boehoe zwaar leven.

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

"etiquette" :')
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:50:14 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155271269
quote:
19s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.

Bij mij gaat dat anders. Ik zit niet in de horeca maar klaag en scheld de hele dag door. Op mijn collega's, op mijn baas, op mijn klanten, op de computer, op de procedures, op alles! Persoonlijk vind ik dat best normaal, lekker klagen.... Daar zijn we Hollanders voor.
pi_155271302
quote:
19s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:41 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Het komt op mij ook meer over als gezeur dat meneer of mevrouw van de bediening hierdoor een paar extra minuutjes kwijt :') Nou, boehoe zwaar leven.

Het is je werk en het zorgt voor je inkomen. suck it up en leef ermee.

"etiquette" :')
zo kan ik nog 100 ergernissen van collega kelners opnoemen...
zoals de keuken sluit om 22:00 uur en vijf voor tien komt er nog wat binnen lopen.
zeik er niet over en doe je werk of neem lekker een kantoorbaan als je er niet tegen kunt.
pi_155271494
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klaag jij nooit op je werk? Omdat je er een inkomen mee verdient, vind je alles allemaal leuk en aardig? Knap hoor.

Bij mij gaat dat anders. Ik zit niet in de horeca maar klaag en scheld de hele dag door. Op mijn collega's, op mijn baas, op mijn klanten, op de computer, op de procedures, op alles! Persoonlijk vind ik dat best normaal, lekker klagen.... Daar zijn we Hollanders voor.
Natuurlijk wel, maar ik ben mij er wel terdege van bewust dat mijn wensen op een tweede plek staan. En wanneer het er op aankomt doe ik zonder morren wat de klant van mij verwacht.
  zondag 16 augustus 2015 @ 19:00:36 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155271537
En jij denkt dat Kandijfijn & Co dat niet doet?
Dat die het bestek erbij neergooit en tegen de klanten gilt "breng het dan godverdomme maar zelf naar de keuken!!!" :?
pi_155271578
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 19:00 schreef RobinOok het volgende:
En jij denkt dat Kandijfijn & Co dat niet doet?
Dat die het bestek erbij neergooit en tegen de klanten gilt "breng het dan godverdomme maar zelf naar de keuken!!!" :?
Dat vind ik niet eens klacht waardig gezien de business waar ze inzitten. Al bouwen de klanten een toren van pisa met je borden, lekker interessant.
pi_155284507
En dan bij de keuken aankomen en omdat men lekker heeft lopen stapelen (als er al geen bord is gevallen ondertussen, potje mikado ipv toren van pisa vaak..) kun je lekker met je handen in de etensresten vrotten omdat alles maar op elkaar gekwakt is. Nee, soms is het inderdaad niet wenselijk dat je je borden stapelt :)
  maandag 17 augustus 2015 @ 04:46:23 #64
431144 Teydelyk
Bad, for the greater good
pi_155284514
borden stapelen

serieus

als ik dat doe word ik uit het testament geschrapt
Shake with your right hand but hold a rock in the left.
pi_155284637
Ik ben de baas van TwenteFC en voortaan geef ik hem op drukke tijden van de dag nog wat extra taken, dan mag hij er zelf wel uitkomen. Het is immers zijn werk en het zorgt voor zijn inkomen
Graag op anoniem
pi_155343316
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:51 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

zo kan ik nog 100 ergernissen van collega kelners opnoemen...
zoals de keuken sluit om 22:00 uur en vijf voor tien komt er nog wat binnen lopen.
zeik er niet over en doe je werk of neem lekker een kantoorbaan als je er niet tegen kunt.
Inderdaad, je moet juichen van geluk als je 11 uur durende shift word verlengt tot een dienst van 13 uur. Voor een tafel waar 9 van de 10 keer geen euro aan word verdient.
eten!!!
pi_155343597
Mijn grootste ergernissen:
- Niet reserveren terwijl je 5 gecombineerde allergieën hebt
- Iets niet lekker vinden verwarren met een allergie
- Klachten op iens zetten zonder ze op de avond zelf kenbaar gemaakt te hebben
- (Seksuele) intimidatie van vrouwelijke bedieningsmedewerkers,
- Vaste gasten die vinden dat alles maar voor ze geregeld moet worden, helemaal als ze te amicaal worden
- Groepen van meer dan 8 man die niet even de moeite nemen om te reserveren en wel verwachten dat het halve terras voor ze word omgebouwd en ze ala carte kunnen eten

En pas je alsjeblieft aan aan het soort gelegenheid waar je bent, in een sterrentent gedraag je je fatsoenlijk en neem je de etiquette in acht, in een eetcafe ga je niet lopen zeiken op een student die de borden niet correct serveert.

Pijs kwaliteit is wat mij betreft het enige waar draait in de horeca, als je de rekening krijgt moet je het gevoel hebben dat je waar voor je geld hebt gekregen. En of dat nou komt door een grote maar matige hamburger, malse spare rib met een goed getapt biertje, een mooi opgemaakt bord of een top sommelier met een prachtige wijn maakt eigenlijk niets uit.
eten!!!
pi_155343747
quote:
15s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 01:36 schreef janatwork het volgende:

[..]

Inderdaad, je moet juichen van geluk als je 11 uur durende shift word verlengt tot een dienst van 13 uur. Voor een tafel waar 9 van de 10 keer geen euro aan word verdient.
Het eeuwige dilemma van de horeca...

Je moet altijd blij zijn met gasten, ze zijn immers degene waar je het voor doet. Maar soms komt het zo slecht uit...
We komen hard, zo hard.
pi_155343852
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:10 schreef focal het volgende:

[..]

Het eeuwige dilemma van de horeca...

Je moet altijd blij zijn met gasten, ze zijn immers degene waar je het voor doet. Maar soms komt het zo slecht uit...
Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.

Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.

Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
eten!!!
pi_155343910
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:17 schreef janatwork het volgende:

[..]

Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.

Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.

Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
Variabele openingstijden vind ik zelf weer niet kunnen. Je hebt nou eenmaal vaste gasten die er van uit gaan dat ze tot een bepaalde tijd bij je kunnen eten. Zodra dat onzeker wordt gaan ze wel ergens anders heen en zie je ze ook niet op je drukke dagen als je keuken wel open is.

Wat ik persoonlijk doe is alleen een hoofdgerecht aanbieden als het erg rustig is en de keuken bijna sluit. Ik verzorg graag nog een maaltijd voor ze maar we kunnen geen keukenploeg 2 uur langer laten staan tot ze bij het desert aangekomen zijn.
We komen hard, zo hard.
pi_155344048
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:23 schreef focal het volgende:

[..]

Variabele openingstijden vind ik zelf weer niet kunnen. Je hebt nou eenmaal vaste gasten die er van uit gaan dat ze tot een bepaalde tijd bij je kunnen eten. Zodra dat onzeker wordt gaan ze wel ergens anders heen en zie je ze ook niet op je drukke dagen als je keuken wel open is.

Wat ik persoonlijk doe is alleen een hoofdgerecht aanbieden als het erg rustig is en de keuken bijna sluit. Ik verzorg graag nog een maaltijd voor ze maar we kunnen geen keukenploeg 2 uur langer laten staan tot ze bij het desert aangekomen zijn.
Mijn ervaring is dat na negenen er eigenlijk alleen nog maar toeristen komen eten, late vaste gasten heb ik nooit gehad. Leiden blijft toch een dorp.

Ik ben er trouwens geen fan van om mensen weg te sturen zonder eten, zeker als ik weet dat er niet iets anders open is. Ik heb een keer om half 12, terwijl ik al aan het bier zat, de kachel weer aangestoken om nog een hoofdgerecht te maken voor een Frans gezin die nog niet hadden gegeten.

Maar geld ga je dan nooit meer verdienen.
eten!!!
pi_155349397
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:34 schreef janatwork het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat na negenen er eigenlijk alleen nog maar toeristen komen eten, late vaste gasten heb ik nooit gehad. Leiden blijft toch een dorp.

Ik ben er trouwens geen fan van om mensen weg te sturen zonder eten, zeker als ik weet dat er niet iets anders open is. Ik heb een keer om half 12, terwijl ik al aan het bier zat, de kachel weer aangestoken om nog een hoofdgerecht te maken voor een Frans gezin die nog niet hadden gegeten.

Maar geld ga je dan nooit meer verdienen.
Leuk, ik woon/werk ook in leiden :P
We komen hard, zo hard.
pi_155351236
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 02:17 schreef janatwork het volgende:

[..]

Ik kost mijn baas pak en beet 25 euro per uur, de medewerker bediening een euro of 15 de afwasser 10. Als wij 2 uur langer moet werken ben je 100 euro aan personeelskosten kwijt, gemiddelde besteding bij ons is 45 euro pp.

Weinig dilemma zou ik zeggen. Kan niet uit, vandaag niet, morgen niet, nooit niet.

Oplossing? variabele openingstijden in de keuken aanhouden.
staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?
pi_155351698
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 09:40 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn. :P
Ben jij een kenner? Zo ja, hoe is de etiquette van de automatiek?
Als je met een groep mensen bij de automatiek gaat eten, dan ga je niet vlak voor de automaten 5 minuten lang nadenken wat je wilt eten, maar dat bedenk je al als je er heen loopt met de groep. Dan zorg je ervoor dat je je eigen geld kan wisselen voordat je voor de automaat gaat staan en niet als je voor de automaat staat geld van een ander lenen.

Om het goed te doen: Dan loop je met je kleingeld en keuze die je al hebt gemaakt, naar de automaat toe naar de plek waar je snack ligt, zonder uitzoeken, want dat wekt ergernis op bij de persoon die achter je staat. Je pakt het hapje eruit,(doet het luikje dicht!) en gaat meteen eten, zonder te wachten op de rest.



Aan de andere kant zie je heel veel mensen direct naar het binnenkomen voor de automaat staan wachten, in de broekzak graaien om te kijken of er kleingeld is, het kleingeld tellen, geld laten vallen, geld oppakken dan kijken welke de goedkoopste is. 3 keer opnieuw de muntjes van 5 cent er in stoppen die er steeds weer uitvallen.

Intussen blokkeren ze de mensen die dan het geld al in de hand hebben naar de automaat lopen, en als je het dan waagt om tussendoor te komen en iets uit de muur te halen :X
🐱
pi_155353328
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 13:34 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

staan jullie eind van de avond voor 1 tafel met 2 koks, 3 kelners en een afwasser?
Vaak wel. Probleem is dat je wel al je personeel naar huis kan sturen maar dan sta je tot diep in de nacht op te ruimen. In de meeste restaurants wordt in de avond alles weer klaargemaakt voor de volgende dag, dus je hebt je mankracht wel nodig later op de avond.
We komen hard, zo hard.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')