 
		 
			 
			
			
			Ik ook, maar dat wil niet zeggen dat ze niet verdwaald zijn. Ik vind het niet erg gastvrij om je gasten lastig te vallen met kwesties uit je interne bedrijfsvoering. Gewoon zitten, verwend worden, betalen, donder op met je bureaucratische overwegingen. Dat is net zoiets als 'daarvoor moet u bij mijn collega zijn', nee, jij moet kennelijk bij je collega zijn. We gaan niet uit eten om ons te verdiepen in de details van de bedrijfsvoering in het restaurantwezen.quote:Op dinsdag 11 augustus 2015 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zo vermelden is natuurlijk niet erg uitnodigend, maar ik begrijp waar ze vandaan komen.
 
			 
			
			
			 
  ) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is
 ) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is   
  
			 
			
			
			 
   
   
											 
			 
			
			
			Heb hier als bediening echt geen moeite mee, juist vriendelijk dat ze je willen helpen. Of het uiteindelijk echt helpt is weer een ander verhaal.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:39 schreef Candaasje het volgende:
Best leerzaam topic dit
Ik ben zo'n gast die weinig van de etiquette weet (ik blijf wel gewoon beleefd en vriendelijk hoor, smijt niet met eten en geef ook gewoon fooi) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is

Zal er in het vervolg op letten!
 
			 
			
			
			Ik heb een vriend die er inderdaad wat panisch van wordt als je dat doet, om die redenquote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen


 
 Ja dat is wel een goede ja. Ik zal in elk geval stoppen met stapelen dan. Af en toe aangeven zal ik er wel niet helemaal uit krijgen denk ikquote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:44 schreef focal het volgende:
[..]
Heb hier als bediening echt geen moeite mee, juist vriendelijk dat ze je willen helpen. Of het uiteindelijk echt helpt is weer een ander verhaal.
 .
 .
											 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			Ja, ze worden natuurlijk altijd met de hand afgewassen en gedroogd in de spoelkeuken.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen


 
											 
			 
			
			
			Belachelijk en begrijpelijk dat je hebt afgezegd.quote:Op dinsdag 11 augustus 2015 16:24 schreef golfer het volgende:
Wat vinden jullie van een Michelinsterrenrestaurant dat in zijn voorwaarden vooraf mailt:
bij betaling per Visa/Master zijn wij genoodzaakt 3,50 ¤ kosten in rekening te brengen.
Ik heb de reservering meteen ongedaan gemaakt.
 
			 
			
			
			Zo kwam ik ooit een italiaan met een foodtruck tegen bij de aldi met een hele kar lasagne.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:53 schreef NutKees het volgende:
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl.
Die waren vast niet voor eigen gebruik.
 
			 
			
			
			Toen ik bij Van der Valk werkte gingen die gewoon in een machine.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Natuurlijk moet je borden niet stapelen, dan moet de onderkant namelijk ook afwassen


 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Het was een grapjequote:Op woensdag 12 augustus 2015 14:02 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Toen ik bij Van der Valk werkte gingen die gewoon in een machine.
 
			 
			
			
			Borden stapelen wordt vaak mank gedaan waardoor het een instabiele stapel is. En aan tafel afstapelen is ook weer zoiets wat je niet zo snel wilt doen. Daarnaast geef je min of meer aan dat je het te lang vind duren dit terwijl sommige 30 seconden nadat het op is al gaan stapelen. Dat wordt daarom dus als redelijk onbeschoft gezien.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:39 schreef Candaasje het volgende:
Best leerzaam topic dit
Ik ben zo'n gast die weinig van de etiquette weet (ik blijf wel gewoon beleefd en vriendelijk hoor, smijt niet met eten en geef ook gewoon fooi) en daarom dus wel borden stapelt. Dat is dan niet zozeer uit ongeduld, maar omdat ik het vanuit huis geleerd heb om te doen zodat degene die afruimt wat hulp krijgt. Voel me altijd wat ongemakkelijk als 'gast'. En borden/glazen aanpakken maak ik me ook wel eens schuldig aan, om dezelfde reden. Lees alleen nu dat het niet echt gewenst is

Zal er in het vervolg op letten!
 . Glazen aanpakken vind ik ook zo'n teken van ongeduld vooral als ze echt uit je handen gegrist worden. Daarnaast wordt een bord op bepaalde manier ingezet door het aanpakken verstoor je dit.
. Glazen aanpakken vind ik ook zo'n teken van ongeduld vooral als ze echt uit je handen gegrist worden. Daarnaast wordt een bord op bepaalde manier ingezet door het aanpakken verstoor je dit.  . Stilzitten niet wiebelen en meer dan 5 seconden geduld hebben wij krijgen goed betaalt om je uit te serveren no worrie
. Stilzitten niet wiebelen en meer dan 5 seconden geduld hebben wij krijgen goed betaalt om je uit te serveren no worrie  .
.
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Het heeft bij mij echt niks met ongeduld te maken, echt niet. Puur gewoon om even mee te helpen (hoewel het niet altijd erg helpt, zoals ik begrijpquote:Op woensdag 12 augustus 2015 18:10 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Borden stapelen wordt vaak mank gedaan waardoor het een instabiele stapel is. En aan tafel afstapelen is ook weer zoiets wat je niet zo snel wilt doen. Daarnaast geef je min of meer aan dat je het te lang vind duren dit terwijl sommige 30 seconden nadat het op is al gaan stapelen. Dat wordt daarom dus als redelijk onbeschoft gezien.
Borden aanpakken, je bent niet de eerste en niet de laatste gast die zijn klauwen verbrand. Als je een beetje geluk hebt kunnen borden een graad of 60-80 zijn. Glazen aanpakken vind ik ook zo'n teken van ongeduld vooral als ze echt uit je handen gegrist worden. Daarnaast wordt een bord op bepaalde manier ingezet door het aanpakken verstoor je dit.
Heel lullig vanaf mijn kant misschien maar in mijn hoofd schuif ik ze direct onder het hokje paupers. Stilzitten niet wiebelen en meer dan 5 seconden geduld hebben wij krijgen goed betaalt om je uit te serveren no worrie
.
 ) zodat iemand zich niet in vreemde bochten hoeft te wringen e.d. En ik wist tot nu toe ook nooit aan welke kant er uitgeserveerd dient te worden - nu wel! - dus eh ja, ik maakte me ook schuldig aan wiebelen. Maar enkel om zelf niet in de weg te willen zitten.
 ) zodat iemand zich niet in vreemde bochten hoeft te wringen e.d. En ik wist tot nu toe ook nooit aan welke kant er uitgeserveerd dient te worden - nu wel! - dus eh ja, ik maakte me ook schuldig aan wiebelen. Maar enkel om zelf niet in de weg te willen zitten.  
  
			 
			
			
			Ik had mij iets genuanceerder moeten uitdrukken. Ik bedoel niet dat jij bewust aangeeft dat je het te lang vindt duren. Het is een signaal wat je dan onbewust af geeft. Kijk in cafetaria moet je wellicht wat vaker wat aanpakken en soms wat meer naar links of rechts zwaaien zodat de bediening er bij kan. Maar in een beetje degelijk restaurant zijn de tafels zo opgesteld dat de bediening erbij kan.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 21:51 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Het heeft bij mij echt niks met ongeduld te maken, echt niet. Puur gewoon om even mee te helpen (hoewel het niet altijd erg helpt, zoals ik begrijp) zodat iemand zich niet in vreemde bochten hoeft te wringen e.d. En ik wist tot nu toe ook nooit aan welke kant er uitgeserveerd dient te worden - nu wel! - dus eh ja, ik maakte me ook schuldig aan wiebelen. Maar enkel om zelf niet in de weg te willen zitten.

 
  Je lijkt net mijn moeder die heeft deze (voor mij) ergerlijke eigenschap ook. Kijk de vraag is hoever je het wilt doorvoeren wil je ook je eigen drinken ophalen bij de bar? Je eigen fles wijn ontkurkenquote:Snap dat het niet per se hoeft en 'jullie' gewoon betaalt krijgen, maar het zit gewoon niet in mijn aard om alles maar voor me te laten doen. (Ik ben bijvoorbeeld ook echt geen type voor een (luxe) hotel.)
Niet omdat ik denk dat het personeel het niet zou kunnen (die kunnen het vaak beter, dat weet ik ook wel), maar omdat ik me bezwaard voel. Ik heb zelf ook een 'dienend'/'zorgend' beroep, dus het zit er gewoon dik ingebakken.
 ?
? Tsjah, het is hoe het overkomt bij veel mensenquote:En tja, pauper.... nouja, er zullen ook zat mensen zijn die het wel allemaal uit ongeduld doen, maar dat is hier dus echt niet aan de orde.
 . Mocht je ooit in een gezelschap verkeren voor je werk met mensen die belang hechten aan ettiquete dan ga je nat
. Mocht je ooit in een gezelschap verkeren voor je werk met mensen die belang hechten aan ettiquete dan ga je nat  
De bediening vraagt er wel om (niet perse verbaal) wanneer het nodig isquote:Op woensdag 12 augustus 2015 20:29 schreef Pap89 het volgende:
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen
 . Als je daarop een beetje inspeelt komt het wel goed. De basis zou gewoon stilzitten moeten zijn
. Als je daarop een beetje inspeelt komt het wel goed. De basis zou gewoon stilzitten moeten zijn   
											 
			 
			
			
			En bedankt...quote:Op woensdag 12 augustus 2015 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij alleen Pietbier en die is niet goed snik
 
			 
			
			
			Ik ben het helemaal met je eens hoor, ik vind 't ook grote onzin.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 01:51 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Hoever wil je dat we gaan met het doorrekenen van verschillen? Ik kan er nog wel wat noemen hoor :v.
-Extra betaling voor vrouwen ze gaan vaker naar de wc, gebruiken meer papier en handdoekjes.
-Extra voor Duitse en Franse gasten we moeten altijd personeel inplannen wat een van die talen beheerst.
-Extra voor cash betalen? Het kost tegenwoordig meer om cash te betalen dan per pin namelijk.
-Extra voor een tafel bij het raam? Kwestie van vraag en aanbod.
-Extra voor domme vragen? Kosten veel tijd en energie.
-Extra voor mensen met allergie? Dient vaak aparte bestelling voor gemaakt te worden met hogere kans op bederf en kost de keuken extra moeite.
-Extra geld voor ouderen? Een arm geven helpen jas aantrekken allemaal extra moeite.
-Extra geld voor geld voor mensen die hun steak well done bestellen? Gewoon omdat het idioten zijn?
Je kan als horeca-gelegenheid niet alles doorrekenen aan je gasten je maakt een mooie prijs waarvoor je je product aanbiedt. Betalingen verwerken valt daar ook gewoon onder. Wellicht niet als je een cafetaria bent waarin een CC-transactie de gehele nettowinst kan kosten op een transactie. Maar wel als sterrenrestaurant waarin de CC-transactie percentueel gezien echt in het niks valt.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Een automatiek is ook een veel praktischere optie dan in een restaurant gaan eten.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 20:29 schreef Pap89 het volgende:
Stapelen doe ik sowieso niet, maar in sommige restaurants (zeker als het druk is) is het aangeven, of in ieder geval naar voren schuiven, vaak een praktischere optie dan dat er iemand van de bediening overal overheen moet hangen en moeilijk doen
 
			 
			
			
			Nou dat gedoe met voldoende muntgeld verzamelen, het luikje openen, een plekje veroveren aan de statafel en dan nog de schijf van vijf niet rond hebben, vind ik toch vrij omslachtigquote:Op zaterdag 15 augustus 2015 09:25 schreef charon het volgende:
[..]
Een automatiek is ook een veel praktischere optie dan in een restaurant gaan eten.
 
											 
			 
			
			
			Een statafel? Oh, je bent zo'n snob die bij een upscale automatiek gaat eten..quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 09:27 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Nou dat gedoe met voldoende muntgeld verzamelen, het luikje openen, een plekje veroveren aan de statafel en dan nog de schijf van vijf niet rond hebben, vind ik toch vrij omslachtig

 
			 
			
			
			De enige momenten waarop ik zo'n automaat overweeg is bij hevig verlate treinreizen icm vreselijke hongerpijn. Dus inderdaad, op het station, waar er statafels zijn.quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 09:30 schreef charon het volgende:
[..]
Een statafel? Oh, je bent zo'n snob die bij een upscale automatiek gaat eten..
Enne, heb je geen klantenkaart dan?

 
			 
			
			
			Ik zag bij de Lidl eens iemand met een werkshirtje nog aan van een Italiaans restaurantje een flinke lading gnocchi inslaan. En nog wat dingetjes zoals de blikken tomaten enzo, maar dat is dan weer geen probleem.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:53 schreef NutKees het volgende:
De bediening even terzijde: ik zag afgelopen zaterdag de 'kok' van een eetcafe waar ik vrijdag was gaan eten, een kar diepvries frieten inslaan bij de Lidl.
Die waren vast niet voor eigen gebruik.

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |