SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/PrefermentWasda
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje vanVincent Talleu
:
Wat resultaten van uit het vorige topic
Rorsach
Zo-is-dat
_Xbox_master_
Bleie
Ferdii
[ Bericht 1% gewijzigd door qltel op 26-03-2015 10:22:23 ]![]()
Nice! Heb je een foto van de binnenkant?quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:16 schreef qltel het volgende:
Laatste post:
Niet geknede broodjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En een recept?![]()
![]()
Wat ziet de korst er leuk en bijzonder uit!quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:16 schreef qltel het volgende:
Laatste post:
Niet geknede broodjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Had je er iets op gedaan vóór het bakken?
Let me see you stripped down to the bone![]()
Nou zeg, wat een belangstelling voor mijn simpele broodjes..
Eerst even een crumbshot:
Recept is gewoon dat van Vincent, maar dan met de halve hoeveelheden (dus 500 gram bloem, beetje gist en verse zout en water). Water wat minder dan normaal, zo'n 600 ml, zodat ik een wat steviger deeg zou krijgen waar broodjes van te vormen zijn. Dit met de hand kort door elkaar gekneed (omdat ik met de normale lepel-methode meer water nodig zou hebben).
Dit een nachtje laten rijzen, vanmorgen er een lange worst van gerold, deze met een deegschraper in broodjes verdeeld, 2 uur laten rijzen, en een half uurtje in de oven. Eerst 20 minuten met een bakje water erbij en een stuk karton eroverheen en toen dat karton bijna de fik in ging nog 10 minuten zonder het karton.
@Minilot. Niets meer dan dat bakje water. Ik heb laatst een brood gebakken met 3% boter er doorheen, dat gaf wel een prachtige korst (was een experiment om te kijken of het langer vers zou blijven).![]()
Brood blijft zeker langer goed met zaken als boter of volle melk erdoor. Paradox is echter: hoe 'verrijkter' het brood, hoe minder de kans dat er bij ons thuis iets van overblijft.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Vooral tof dat de kleur van de korst ook helemaal mooi is geworden terwijl de elementen dus uit waren. Die stralingswarmte is kennelijk genoeg.![]()
Heb nu 2 broden in de oven staan, lekker bakken op deze regenachtige zondag. Ben erg benieuwd naar het resultaat, dit is de eerste keer dat ik brood bak. Verder wel pizza en rolade klaargemaakt in mijn oven, maar dat reizen... geen idee of dat goed verlopen is.![]()
Waar wilde je dat het brood heen ging dan?
Foto's als ze klaar zijn?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Dat zou ik ook leuk vinden om te horen!quote:Op zondag 29 maart 2015 20:23 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De kleinste is voor 2 broodjes! Moet ik eens vragen wat die kost?
Edit: Hmm dat gaat er voorlopig niet komen![]()
![]()
Ik had de prijzen al een keer opgezocht, ik had al niet ingepland in de nieuwe keuken....
De warmhoudlade die komt er wel.![]()
![]()
Oh joh, de prijzen staan gewoon online tegenwoordig.quote:Op zondag 29 maart 2015 21:09 schreef Rorsach het volgende:
http://www.rofco.be/files/prijslijst.pdf
Dat krijg ik er nooit door bij m'n vrouw.![]()
![]()
Zo, bijna pasen, dus tijd voor een paasstol!![]()
Ik heb er ééntje in de oven zitten, maar helaas is die een beetje mislukt - de stol is open gegaan in de oven en het spijs is nu eruit komen zettenMaar volgens mijn man gaat het om de smaak
![]()
Ik zal zo even een fotootje plaatsen van dit hopelijk lekkere misbaksel
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Heb een chamotte steen in mijn oven gedaan en sindsdien bakken pizza en brood een stuk beterIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
vrij nat deeg?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 08:32 schreef Isegrim het volgende:
Experiment: Rofco op 280 en direct na het inschieten helemaal uit:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Experiment geslaagd!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Haha, precies mijn gedachtequote:
Hij zal er wel niet minder om smaken, enjoy morgen/overmorgenquote:Op zaterdag 4 april 2015 20:34 schreef Lot_1 het volgende:
![]()
Mijn paasstol:
[ afbeelding ]
Hij's wel heel lekker!
(naar dit recept)
mag het weten![]()
![]()
Aangesneden ziet het er wat beter uit, t was heerlijk!freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Paasbrunchdingen gebakken voor mijn schoonfamilie gister!
Paar telefoonfoto's:
Spaanse olijfolie-anijswafels (tortas de aceite)
Piepkleine maanzaadbolletjes:
Pain d'epi met tomaat en eentje met bacon:
Brioche met palmsuiker en kokosmelk:
Klassieke Engelse hot cross buns naar recept van Paul Hollywood:
Citroen-meringuehapjes met Frans taartdeeg:
http://www.davidlebovitz.(...)ough-a-la-francaise/
Was lekker!
[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 06-04-2015 15:39:17 ]Let me see you stripped down to the bone![]()
(Had voor twaalf man uiteindelijk zeven soorten brood gebakken. Ik heb alleen geen kneedmachine dus heb nu wel een tikkie spierpijn)
Let me see you stripped down to the bone![]()
Geen tijd voor eentje inmiddels? Je gebruikt 'm toch vaak genoegOh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Ik vind ze echt te duur. En ik hou van het gevoel van met de hand knedenquote:Op maandag 6 april 2015 17:20 schreef Molo het volgende:
Geen tijd voor eentje inmiddels? Je gebruikt 'm toch vaak genoeg![]()
Meestal bak ik natuurlijk ook maar voor twee personen, alleen gisteren niet..Let me see you stripped down to the bone![]()
Ja ok, zit wat in. Ik vind het niet lollig, het begin. Wel als het deeg heerlijk zacht en fluffy is
Net als kaas, courgettes en aubergines snijden, kan ik heel blij van worden.
(Ach ja, die mensen moeten er ook zijn he)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Voor degen tot een kilo voldoet een handmixer ook wel.quote:Op maandag 6 april 2015 17:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vind ze echt te duur. En ik hou van het gevoel van met de hand kneden![]()
Meestal bak ik natuurlijk ook maar voor twee personen, alleen gisteren niet..
Een kneedmachine (Dus geen planeetmenger) begint bij zo'n 600 euro, en heb je eigenlijk niet in het klein. En een planeetmenger met deeghaak levert, als je niet vaak veel bakt, vooral frustratie op. Ik ben blij dat ik straks in de bakkerij niet meer met die Kenwood aan het kutten ben.La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Mooie broden weer! Ik heb helaas geen tijd gehad om brood te bakken dit weekend. Hopelijk volgend weekend weer wel.
Ik heb een hekel aan met de hand kneden trouwens, ben ontzettend blij met de Bosch standmixer die ik mezelf vorig jaar cadeau heb gedaan; ook voor hakken e.d., maar ik gebruik hem toch het meest voor kneden. Doet-ie geweldig.![]()
Mijn handmixertje van vijftien euro is prima voor eiwit en slagroom opkloppen, maar trekt nog geen honderd gram brooddeeg
Maar deert niet, ik heb handen en vingers en die volstaan
Let me see you stripped down to the bone![]()
ik ookquote:Op maandag 6 april 2015 19:45 schreef Bleie het volgende:
Ik heb een hekel aan met de hand kneden trouwens, ben ontzettend blij met de Bosch standmixer die ik mezelf vorig jaar cadeau heb gedaan; ook voor hakken e.d., maar ik gebruik hem toch het meest voor kneden. Doet-ie geweldig.geen enkele frustratie.
maar ik kneed soms nog wel even na met de hand, al is het maar voor het gevoel![]()
![]()
Ja, als het eenmaal helemaal zacht is, kneed het wel lekker. Doe ik ook vaak.quote:Op maandag 6 april 2015 20:18 schreef Elleska het volgende:
[..]
ik ookgeen enkele frustratie.
maar ik kneed soms nog wel even na met de hand, al is het maar voor het gevoel
En de laatste keer dat ik krentenbollen maakte, dacht ik de krenten er makkelijk met de machine doorheen te kneden. Niet dus. De helft ging kapot, en de rest werd niet goed verdeeld, dus dat doe ik volgende keer gewoon weer met de hand.![]()
Tja, ik bak 2 a 3 broden per week en zo af en toe broodjes, maar het heeft niet zoveel zin om die allemaal hier te melden, denk ik..![]()
![]()
Ik heb gisteren voor het eerst in enige tijd weer brood gebakken: recept van Levine, maar een beetje aangepast naar een mix van spelt-, volkoren- en tarwemeel. Erg lekker weer, maar geen foto.
Ik blijf timing bij brood lastig vinden. Op de dag dat je het bakt, is het het lekkerst, maar het is nog best lastig om een brood dan op tijd klaar te hebben voor de lunch. Kan je bij elk recept de eerste rijs een nacht in de koelkast doen? Of moet je dan de hoeveelheid gist aanpassen of zo?![]()
Hangt mede af van de temperatuur van de koelkast. Maar in principe kan het gewoon. Maar het blijft altijd proberen en zoeken naar de optimale werkwijze.quote:Op zondag 19 april 2015 10:58 schreef Bleie het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst in enige tijd weer brood gebakken: recept van Levine, maar een beetje aangepast naar een mix van spelt-, volkoren- en tarwemeel. Erg lekker weer, maar geen foto.
Ik blijf timing bij brood lastig vinden. Op de dag dat je het bakt, is het het lekkerst, maar het is nog best lastig om een brood dan op tijd klaar te hebben voor de lunch. Kan je bij elk recept de eerste rijs een nacht in de koelkast doen? Of moet je dan de hoeveelheid gist aanpassen of zo?![]()
![]()
Geen idee hoe koud mijn koelkast precies staat. Maar ik ga het gewoon eens proberen. Maakt het nog uit of je de eerste of de tweede rijs in de koelkast doet?quote:Op zondag 19 april 2015 12:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hangt mede af van de temperatuur van de koelkast. Maar in principe kan het gewoon. Maar het blijft altijd proberen en zoeken naar de optimale werkwijze.![]()
Wij hebben voorkeur voor de eerste, maar er zijn ook mensen die de tweede rijs in de koelkast doen.quote:Op zondag 19 april 2015 19:02 schreef Bleie het volgende:
[..]
Geen idee hoe koud mijn koelkast precies staat. Maar ik ga het gewoon eens proberen. Maakt het nog uit of je de eerste of de tweede rijs in de koelkast doet?![]()
Dank! Ik moet maar eens gaan experimenteren.quote:Op zondag 19 april 2015 19:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wij hebben voorkeur voor de eerste, maar er zijn ook mensen die de tweede rijs in de koelkast doen.![]()
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.
Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?
Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie![]()
Deel van de batch van vandaag:
Links boven & rechts onder zijn broden met 30% volkoren roggemeel en karwijzaad, de andere twee zijn witbroden met vijgen en walnoot.
La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Karwijzaadsorry. Verder zien ze er prachtig uit. Die vijg/walnoot lijkt me dan wel weer lekker.
Somebody that I used to know![]()
Waarschijnlijk wat te laat, maar na een tijdje zou ik het zelf toch wel koud zetten denk ik.quote:Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.
Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?
Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolieLa derecha oprime, la izquierda libera![]()
Het is toch een van de populairdere. Vandaag waren er 9 stuks besteld!quote:
Dank. Hopelijk zijn ze dat ook; dit is de eerste keer dat ik ze gemaakt hebquote:Verder zien ze er prachtig uit. Die vijg/walnoot lijkt me dan wel weer lekker.Heb er ook 1 voor mijzelf gebakken dus ik ga er achter komen
La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?
[ Bericht 34% gewijzigd door n0a op 24-04-2015 17:09:45 ((Te snel verzonden.)) ]![]()
Nee, er waren er wel meer.quote:Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?![]()
![]()
5 stuks besteld, 6 gebakken. Nummer 6 voor onszelf.quote:Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?
La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Tipje, dit brood:
http://tworedbowls.com/20(...)cia-pimento-romesco/
Gisteren gemaakt, helaas geen foto's van. Verse kruiden uit de tuin gebruikt (citroentijm, rozemarijn en veeeeeeel oregano) en het was heel, héél erg lekker!
Let me see you stripped down to the bone![]()
Dat brood klinkt heerlijk! Misschien dinsdag eens maken, dienst dus geen festival voor mij helaas.![]()
Vandaag twee meergranen busbroden met veel pitjes gebakken, per ongeluk voor de een de verkeerde gister gemaakte poolish gebruikt maar t is gelukkig allemaal goed gekomen![]()
De verkeerde poolish was voor pitten en zaden pistoletjes dus die maar opnieuw gemaakt en vanavond bakken.
Er staat ook nog een desem brood te rijzen dus t ruikt al de hele dag lekker in huis!![]()
![]()
Ook weer eens brood gebakken. Twee Franse landbroden met zaden en pitten.
Erg lekker. De eerste is al op.![]()
Ik had nog een bosje rozemarijn liggen en dit klonk zo lekker dat ik het meteen gemaakt heb, deeg staat nu een uur of 5 in de koelkast, maar het is al bijna uit de kom gerezenquote:Op vrijdag 1 mei 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
Tipje, dit brood:
http://tworedbowls.com/20(...)cia-pimento-romesco/
Gisteren gemaakt, helaas geen foto's van. Verse kruiden uit de tuin gebruikt (citroentijm, rozemarijn en veeeeeeel oregano) en het was heel, héél erg lekker!![]()
![]()
Zien er goed uit!quote:Op zondag 3 mei 2015 23:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een beetje, snel geschoten, resultaat van vandaag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]![]()
Vandaag als experiment voor onszelf een volkoren kamutbroodje meegebakken met 80% hydratatie. Hele mooie kruim, bijzondere smaak. Geen foto's gemaakt.La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Korte vraag voor de kenners hierIk heb al een paar broden gebakken met volkorenmeel maar krijg het niet goed gerezen. Witbrood is geen enkel probleem. Een mix van 50-50 gaat al een stuk beter maar is nog niet optimaal luchtig. Ik vraag me af welke verhouding volkoren/wit meel je kan aanhouden zodat het nog steeds een gezond vezelrijk brood is? Welke verhouding gebruiken bakkers?
![]()
Ik heb voor moederdag vandaag nog een paar 100% volkorenbroden gemaakt (eentje met pompoenpitten, rozijnen en gojibessen) Qua verhouding hield ik 500 gram volkorenmeel, 300 gram water, paar gram gist en zout aan. Verder eerst half uurtje op gang laten komen buiten de koelkast, vervolgens 24 uur in de koelkast, op kamertemperatuur laten komen en opbollen maar. Alvast op de schietplankje gelegd en met bloem bestoven huishoudfolie gebruikt om het in een paar uur te laten verdubbelen. Ondertussen de pizzasteen laten opwarmen in de oven en afbakken maar.
Een volkorenbatard en volkorenboule kwamen allebei prima de oven uit. Korst lekker crunchy, kruim prima. No pics maar mamlief vond ze lekker
mag het weten![]()
Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.quote:Op zondag 10 mei 2015 13:04 schreef Heaven7 het volgende:
Korte vraag voor de kenners hierIk heb al een paar broden gebakken met volkorenmeel maar krijg het niet goed gerezen. Witbrood is geen enkel probleem. Een mix van 50-50 gaat al een stuk beter maar is nog niet optimaal luchtig. Ik vraag me af welke verhouding volkoren/wit meel je kan aanhouden zodat het nog steeds een gezond vezelrijk brood is? Welke verhouding gebruiken bakkers?
La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Oh! Ja de smaak is erg lekker van 100% volkoren maar het is compact als een roggebroodquote:Op zondag 10 mei 2015 17:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.Ik doe toch iets fout.
![]()
Brood foto sessie![]()
Broden met pitten en zaden en honing spelt broodjes, beide ook een met bonus poezel![]()
![]()
![]()
Hoe is dit afgelopen?quote:Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.
Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?
Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie![]()
Ik lees al een tijdje mee. Wil zelf ook wel een keer gaan bakkenAan de kenners: in mij woonplaats gaat Edwin Klaasen een broodbakworkshop geven. Is dat wat? http://www.kookwinkel.nl/(...)pmetedwinklaasen.asp
![]()
Hij is in elk geval een goede bakker. Vrij bekend ook.quote:Op woensdag 13 mei 2015 09:59 schreef Aventura het volgende:
Ik lees al een tijdje mee. Wil zelf ook wel een keer gaan bakkenAan de kenners: in mij woonplaats gaat Edwin Klaasen een broodbakworkshop geven. Is dat wat? http://www.kookwinkel.nl/(...)pmetedwinklaasen.asp
![]()
Kruim heeft een heerlijke kleur!quote:Op maandag 11 mei 2015 10:36 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mn 1e melk witbrood, erg lekker![]()
![]()
Ik heb 500 gram glutenpoeder weten te vinden, welke verhouding gebruik ik voor een 100% volkorenbrood zodat ie mooi rijst?![]()
Mag ik even een luie vraag stellen?
Ik wil zachte, lichte, fluffy hamburgerbroodjes maken, misschien een beetje brioche-achtig? Wie heeft een beproeft recept? Ik wil liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. En ik had het idee / de indruk dat de broodjes van Levine die vaak voorbij komen net iets steviger zijn dan wat ik zoek....
Wie kan me iets aanbevelen?Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Ikke!quote:Op zaterdag 16 mei 2015 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Mag ik even een luie vraag stellen?
Ik wil zachte, lichte, fluffy hamburgerbroodjes maken, misschien een beetje brioche-achtig? Wie heeft een beproeft recept? Ik wil liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. En ik had het idee / de indruk dat de broodjes van Levine die vaak voorbij komen net iets steviger zijn dan wat ik zoek....
Wie kan me iets aanbevelen?
Deze begin vd week gemaakt, voldoen exact aan je omschrijving: http://userealbutter.com/2015/05/06/brioche-recipe/
Let me see you stripped down to the bone![]()
Yes! Dat wordt hem. Dank je!
(alleen ga ik ze zwart maken)
Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Tof! Nu al zin in de foto'squote:Op zaterdag 16 mei 2015 15:15 schreef RobinOok het volgende:
Yes! Dat wordt hem. Dank je!
(alleen ga ik ze zwart maken)
Let me see you stripped down to the bone![]()
![]()
Witbrood met honing en rozemarijn, 70% hydratatie (ex honing).La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops![]()
Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?quote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]![]()
Wat veel verschillende ook! Super leukquote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]![]()
![]()
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
OMG, dat ziet er toch verdorie lekker uit man!
(Bolussen en vlechtbroodjes, kun je me echt voor wakker maken)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishyquote:Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die?
mag het weten![]()
Oef. Ik krijg wat trek hiervan.
Meteen informatie opgezocht over zo'n workshop. Aardig aan de prijs. Maar het geld wel waard, SV?
![]()
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die?
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/![]()
Lagere temperatuur.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die?![]()
Beetje teleurstellend dat hij dat soort producten gebruikt.quote:Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/'Zuurdesempoeder' heeft bijvoorbeeld niks met echt desem te maken en is gewoon een smaakstof...
![]()
Dit zit er in kleinbroodpoeder:
Ingrediënten: dextrose, plantaardig vet (palm), weipoeder (MELK), TARWEgluten, suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, emulgator E471, E481, E472e, enzymen (TARWE), broodverbeteraar E300, E920.Dat wil je toch helemaal niet in je brood? Dat is bedoeld voor fabrieksbrood.
![]()
waar haal je die info vandaan?quote:Op maandag 18 mei 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Dit zit er in kleinbroodpoeder:
Ingrediënten: dextrose, plantaardig vet (palm), weipoeder (MELK), TARWEgluten, suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, emulgator E471, E481, E472e, enzymen (TARWE), broodverbeteraar E300, E920.Dat wil je toch helemaal niet in je brood? Dat is bedoeld voor fabrieksbrood.
![]()
aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.quote:Op maandag 18 mei 2015 11:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Bakkersgroothandel. Dit zijn standaard industrieproducten.
E920: L-cysteïne, soms gemaakt van haar!![]()
Yup. Zie ook KvW. Zit in elk fabrieksbrood.quote:Op maandag 18 mei 2015 11:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.
E920: L-cysteïne, soms gemaakt van haar!
Forum Opties Forumhop: Hop naar: