abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_151834293
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 19:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wij hebben voorkeur voor de eerste, maar er zijn ook mensen die de tweede rijs in de koelkast doen.
Dank! Ik moet maar eens gaan experimenteren.
pi_151899160
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.

Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?

Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
pi_151987794
Deel van de batch van vandaag:


Links boven & rechts onder zijn broden met 30% volkoren roggemeel en karwijzaad, de andere twee zijn witbroden met vijgen en walnoot.





La derecha oprime, la izquierda libera
pi_151987823
Karwijzaad :r sorry. Verder zien ze er prachtig uit. Die vijg/walnoot lijkt me dan wel weer lekker.
Somebody that I used to know
pi_151987825
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.

Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?

Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
Waarschijnlijk wat te laat, maar na een tijdje zou ik het zelf toch wel koud zetten denk ik.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_151987902
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 13:26 schreef Postbus100 het volgende:
Karwijzaad :r sorry.
Het is toch een van de populairdere. Vandaag waren er 9 stuks besteld! :)

quote:
Verder zien ze er prachtig uit. Die vijg/walnoot lijkt me dan wel weer lekker.
Dank. Hopelijk zijn ze dat ook; dit is de eerste keer dat ik ze gemaakt heb :D Heb er ook 1 voor mijzelf gebakken dus ik ga er achter komen :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_151993318
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?

[ Bericht 34% gewijzigd door n0a op 24-04-2015 17:09:45 ((Te snel verzonden.)) ]
pi_151993522
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?

Nee, er waren er wel meer. :Y
pi_151993638
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 17:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, er waren er wel meer. :Y
Ik moet beter lezen :D. Leek me al zo raar :). Ben benieuwd!
pi_151998825
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?

5 stuks besteld, 6 gebakken. Nummer 6 voor onszelf. :s)
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 1 mei 2015 @ 09:43:37 #61
221912 minilot
Nancy boy
pi_152173419
Tipje, dit brood:
http://tworedbowls.com/20(...)cia-pimento-romesco/

Gisteren gemaakt, helaas geen foto's van. Verse kruiden uit de tuin gebruikt (citroentijm, rozemarijn en veeeeeeel oregano) en het was heel, héél erg lekker! :9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 3 mei 2015 @ 15:19:06 #62
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152234510
Dat brood klinkt heerlijk! Misschien dinsdag eens maken, dienst dus geen festival voor mij helaas. -O-

Vandaag twee meergranen busbroden met veel pitjes gebakken, per ongeluk voor de een de verkeerde gister gemaakte poolish gebruikt maar t is gelukkig allemaal goed gekomen :D

De verkeerde poolish was voor pitten en zaden pistoletjes dus die maar opnieuw gemaakt en vanavond bakken.
Er staat ook nog een desem brood te rijzen dus t ruikt al de hele dag lekker in huis! :9
pi_152249410
Ook weer eens brood gebakken. Twee Franse landbroden met zaden en pitten.





Erg lekker. De eerste is al op.
pi_152250704
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
Tipje, dit brood:
http://tworedbowls.com/20(...)cia-pimento-romesco/

Gisteren gemaakt, helaas geen foto's van. Verse kruiden uit de tuin gebruikt (citroentijm, rozemarijn en veeeeeeel oregano) en het was heel, héél erg lekker! :9
Ik had nog een bosje rozemarijn liggen en dit klonk zo lekker dat ik het meteen gemaakt heb, deeg staat nu een uur of 5 in de koelkast, maar het is al bijna uit de kom gerezen :@
  zondag 3 mei 2015 @ 23:41:03 #65
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152251327
Een beetje, snel geschoten, resultaat van vandaag:



pi_152254300
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 23:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een beetje, snel geschoten, resultaat van vandaag:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zien er goed uit!
pi_152449438
Vandaag als experiment voor onszelf een volkoren kamutbroodje meegebakken met 80% hydratatie. Hele mooie kruim, bijzondere smaak. Geen foto's gemaakt.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_152456149
Korte vraag voor de kenners hier :) Ik heb al een paar broden gebakken met volkorenmeel maar krijg het niet goed gerezen. Witbrood is geen enkel probleem. Een mix van 50-50 gaat al een stuk beter maar is nog niet optimaal luchtig. Ik vraag me af welke verhouding volkoren/wit meel je kan aanhouden zodat het nog steeds een gezond vezelrijk brood is? Welke verhouding gebruiken bakkers?
pi_152456344
Ik heb voor moederdag vandaag nog een paar 100% volkorenbroden gemaakt (eentje met pompoenpitten, rozijnen en gojibessen) Qua verhouding hield ik 500 gram volkorenmeel, 300 gram water, paar gram gist en zout aan. Verder eerst half uurtje op gang laten komen buiten de koelkast, vervolgens 24 uur in de koelkast, op kamertemperatuur laten komen en opbollen maar. Alvast op de schietplankje gelegd en met bloem bestoven huishoudfolie gebruikt om het in een paar uur te laten verdubbelen. Ondertussen de pizzasteen laten opwarmen in de oven en afbakken maar.

Een volkorenbatard en volkorenboule kwamen allebei prima de oven uit. Korst lekker crunchy, kruim prima. No pics maar mamlief vond ze lekker O+
mag het weten
pi_152463615
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 13:04 schreef Heaven7 het volgende:
Korte vraag voor de kenners hier :) Ik heb al een paar broden gebakken met volkorenmeel maar krijg het niet goed gerezen. Witbrood is geen enkel probleem. Een mix van 50-50 gaat al een stuk beter maar is nog niet optimaal luchtig. Ik vraag me af welke verhouding volkoren/wit meel je kan aanhouden zodat het nog steeds een gezond vezelrijk brood is? Welke verhouding gebruiken bakkers?
Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_152464355
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2015 17:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.
Oh! Ja de smaak is erg lekker van 100% volkoren maar het is compact als een roggebrood :( Ik doe toch iets fout.
  zondag 10 mei 2015 @ 21:05:42 #72
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152470266
Brood foto sessie O+



Broden met pitten en zaden en honing spelt broodjes, beide ook een met bonus poezel :D








pi_152470307
Zien er heerlijk uit zo-is-dat ^O^
pi_152483295




Mn 1e melk witbrood, erg lekker :)
pi_152497171
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.

Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?

Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
Hoe is dit afgelopen?
  woensdag 13 mei 2015 @ 09:59:12 #76
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_152552041
Ik lees al een tijdje mee. Wil zelf ook wel een keer gaan bakken :) Aan de kenners: in mij woonplaats gaat Edwin Klaasen een broodbakworkshop geven. Is dat wat? http://www.kookwinkel.nl/(...)pmetedwinklaasen.asp
pi_152552647
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:59 schreef Aventura het volgende:
Ik lees al een tijdje mee. Wil zelf ook wel een keer gaan bakken :) Aan de kenners: in mij woonplaats gaat Edwin Klaasen een broodbakworkshop geven. Is dat wat? http://www.kookwinkel.nl/(...)pmetedwinklaasen.asp
Hij is in elk geval een goede bakker. Vrij bekend ook.
pi_152552661
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 10:36 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mn 1e melk witbrood, erg lekker :)
Kruim heeft een heerlijke kleur! :9
pi_152628753
Ik heb 500 gram glutenpoeder weten te vinden, welke verhouding gebruik ik voor een 100% volkorenbrood zodat ie mooi rijst?
  zaterdag 16 mei 2015 @ 14:49:50 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152650354
Mag ik even een luie vraag stellen?
Ik wil zachte, lichte, fluffy hamburgerbroodjes maken, misschien een beetje brioche-achtig? Wie heeft een beproeft recept? Ik wil liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. En ik had het idee / de indruk dat de broodjes van Levine die vaak voorbij komen net iets steviger zijn dan wat ik zoek....

Wie kan me iets aanbevelen?
pi_152650818
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Mag ik even een luie vraag stellen?
Ik wil zachte, lichte, fluffy hamburgerbroodjes maken, misschien een beetje brioche-achtig? Wie heeft een beproeft recept? Ik wil liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. En ik had het idee / de indruk dat de broodjes van Levine die vaak voorbij komen net iets steviger zijn dan wat ik zoek....

Wie kan me iets aanbevelen?
Ikke!

Deze begin vd week gemaakt, voldoen exact aan je omschrijving: http://userealbutter.com/2015/05/06/brioche-recipe/
O+
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 16 mei 2015 @ 15:15:01 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152650873
Yes! Dat wordt hem. Dank je!
(alleen ga ik ze zwart maken :P )
pi_152651165
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 15:15 schreef RobinOok het volgende:
Yes! Dat wordt hem. Dank je!
(alleen ga ik ze zwart maken :P )
Tof! Nu al zin in de foto's :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_152652752






Witbrood met honing en rozemarijn, 70% hydratatie (ex honing).
La derecha oprime, la izquierda libera
  zaterdag 16 mei 2015 @ 16:41:43 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152653275
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 17 mei 2015 @ 22:48:38 #86
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_152697465
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.






http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_152697899
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?
  zondag 17 mei 2015 @ 23:04:17 #88
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152698043
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat veel verschillende ook! Super leuk :D
pi_152698049
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 mei 2015 @ 23:18:33 #90
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152698575
OMG, dat ziet er toch verdorie lekker uit man! :9

(Bolussen en vlechtbroodjes, kun je me echt voor wakker maken O+ )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152699019
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishy :o
mag het weten
  zondag 17 mei 2015 @ 23:43:34 #92
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_152699537
Oef. Ik krijg wat trek hiervan :).
Meteen informatie opgezocht over zo'n workshop. Aardig aan de prijs :@. Maar het geld wel waard, SV?
pi_152703346
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
pi_152704403
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
Lagere temperatuur.
pi_152704473
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:

[..]

als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
Beetje teleurstellend dat hij dat soort producten gebruikt. -O- 'Zuurdesempoeder' heeft bijvoorbeeld niks met echt desem te maken en is gewoon een smaakstof...
pi_152705594
Dit zit er in kleinbroodpoeder:

Ingrediënten: dextrose, plantaardig vet (palm), weipoeder (MELK), TARWEgluten, suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, emulgator E471, E481, E472e, enzymen (TARWE), broodverbeteraar E300, E920.

-O- Dat wil je toch helemaal niet in je brood? Dat is bedoeld voor fabrieksbrood.
pi_152706817
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Dit zit er in kleinbroodpoeder:

Ingrediënten: dextrose, plantaardig vet (palm), weipoeder (MELK), TARWEgluten, suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, emulgator E471, E481, E472e, enzymen (TARWE), broodverbeteraar E300, E920.

-O- Dat wil je toch helemaal niet in je brood? Dat is bedoeld voor fabrieksbrood.
waar haal je die info vandaan?
pi_152707661
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 10:56 schreef computergirl het volgende:

[..]

waar haal je die info vandaan?
Bakkersgroothandel. Dit zijn standaard industrieproducten.
pi_152708103
quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 11:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Bakkersgroothandel. Dit zijn standaard industrieproducten.
aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.
E920: L-cysteïne, soms gemaakt van haar!
pi_152708132
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 11:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.
E920: L-cysteïne, soms gemaakt van haar!
Yup. Zie ook KvW. Zit in elk fabrieksbrood.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')