abonnement Unibet Coolblue
pi_151834293
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 19:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wij hebben voorkeur voor de eerste, maar er zijn ook mensen die de tweede rijs in de koelkast doen.
Dank! Ik moet maar eens gaan experimenteren.
pi_151899160
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.

Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?

Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
pi_151987794
Deel van de batch van vandaag:


Links boven & rechts onder zijn broden met 30% volkoren roggemeel en karwijzaad, de andere twee zijn witbroden met vijgen en walnoot.





pi_151987823
Karwijzaad :r sorry. Verder zien ze er prachtig uit. Die vijg/walnoot lijkt me dan wel weer lekker.
Somebody that I used to know
pi_151987825
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.

Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?

Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
Waarschijnlijk wat te laat, maar na een tijdje zou ik het zelf toch wel koud zetten denk ik.
pi_151987902
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 13:26 schreef Postbus100 het volgende:
Karwijzaad :r sorry.
Het is toch een van de populairdere. Vandaag waren er 9 stuks besteld! :)

quote:
Verder zien ze er prachtig uit. Die vijg/walnoot lijkt me dan wel weer lekker.
Dank. Hopelijk zijn ze dat ook; dit is de eerste keer dat ik ze gemaakt heb :D Heb er ook 1 voor mijzelf gebakken dus ik ga er achter komen :P
pi_151993318
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?

[ Bericht 34% gewijzigd door n0a op 24-04-2015 17:09:45 ((Te snel verzonden.)) ]
  vrijdag 24 april 2015 @ 17:18:01 #58
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151993522
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?

Nee, er waren er wel meer. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_151993638
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 17:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, er waren er wel meer. :Y
Ik moet beter lezen :D. Leek me al zo raar :). Ben benieuwd!
pi_151998825
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?

5 stuks besteld, 6 gebakken. Nummer 6 voor onszelf. :s)
  vrijdag 1 mei 2015 @ 09:43:37 #61
221912 minilot
Nancy boy
pi_152173419
Tipje, dit brood:
http://tworedbowls.com/20(...)cia-pimento-romesco/

Gisteren gemaakt, helaas geen foto's van. Verse kruiden uit de tuin gebruikt (citroentijm, rozemarijn en veeeeeeel oregano) en het was heel, héél erg lekker! :9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 3 mei 2015 @ 15:19:06 #62
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152234510
Dat brood klinkt heerlijk! Misschien dinsdag eens maken, dienst dus geen festival voor mij helaas. -O-

Vandaag twee meergranen busbroden met veel pitjes gebakken, per ongeluk voor de een de verkeerde gister gemaakte poolish gebruikt maar t is gelukkig allemaal goed gekomen :D

De verkeerde poolish was voor pitten en zaden pistoletjes dus die maar opnieuw gemaakt en vanavond bakken.
Er staat ook nog een desem brood te rijzen dus t ruikt al de hele dag lekker in huis! :9
pi_152249410
Ook weer eens brood gebakken. Twee Franse landbroden met zaden en pitten.





Erg lekker. De eerste is al op.
pi_152250704
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
Tipje, dit brood:
http://tworedbowls.com/20(...)cia-pimento-romesco/

Gisteren gemaakt, helaas geen foto's van. Verse kruiden uit de tuin gebruikt (citroentijm, rozemarijn en veeeeeeel oregano) en het was heel, héél erg lekker! :9
Ik had nog een bosje rozemarijn liggen en dit klonk zo lekker dat ik het meteen gemaakt heb, deeg staat nu een uur of 5 in de koelkast, maar het is al bijna uit de kom gerezen :@
  zondag 3 mei 2015 @ 23:41:03 #65
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152251327
Een beetje, snel geschoten, resultaat van vandaag:



pi_152254300
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 23:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een beetje, snel geschoten, resultaat van vandaag:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zien er goed uit!
pi_152449438
Vandaag als experiment voor onszelf een volkoren kamutbroodje meegebakken met 80% hydratatie. Hele mooie kruim, bijzondere smaak. Geen foto's gemaakt.
pi_152456149
Korte vraag voor de kenners hier :) Ik heb al een paar broden gebakken met volkorenmeel maar krijg het niet goed gerezen. Witbrood is geen enkel probleem. Een mix van 50-50 gaat al een stuk beter maar is nog niet optimaal luchtig. Ik vraag me af welke verhouding volkoren/wit meel je kan aanhouden zodat het nog steeds een gezond vezelrijk brood is? Welke verhouding gebruiken bakkers?
pi_152456344
Ik heb voor moederdag vandaag nog een paar 100% volkorenbroden gemaakt (eentje met pompoenpitten, rozijnen en gojibessen) Qua verhouding hield ik 500 gram volkorenmeel, 300 gram water, paar gram gist en zout aan. Verder eerst half uurtje op gang laten komen buiten de koelkast, vervolgens 24 uur in de koelkast, op kamertemperatuur laten komen en opbollen maar. Alvast op de schietplankje gelegd en met bloem bestoven huishoudfolie gebruikt om het in een paar uur te laten verdubbelen. Ondertussen de pizzasteen laten opwarmen in de oven en afbakken maar.

Een volkorenbatard en volkorenboule kwamen allebei prima de oven uit. Korst lekker crunchy, kruim prima. No pics maar mamlief vond ze lekker O+
mag het weten
pi_152463615
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 13:04 schreef Heaven7 het volgende:
Korte vraag voor de kenners hier :) Ik heb al een paar broden gebakken met volkorenmeel maar krijg het niet goed gerezen. Witbrood is geen enkel probleem. Een mix van 50-50 gaat al een stuk beter maar is nog niet optimaal luchtig. Ik vraag me af welke verhouding volkoren/wit meel je kan aanhouden zodat het nog steeds een gezond vezelrijk brood is? Welke verhouding gebruiken bakkers?
Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.
pi_152464355
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2015 17:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.
Oh! Ja de smaak is erg lekker van 100% volkoren maar het is compact als een roggebrood :( Ik doe toch iets fout.
  zondag 10 mei 2015 @ 21:05:42 #72
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152470266
Brood foto sessie O+



Broden met pitten en zaden en honing spelt broodjes, beide ook een met bonus poezel :D








pi_152470307
Zien er heerlijk uit zo-is-dat ^O^
pi_152483295




Mn 1e melk witbrood, erg lekker :)
pi_152497171
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.

Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?

Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
Hoe is dit afgelopen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')