Dank! Ik moet maar eens gaan experimenteren.quote:Op zondag 19 april 2015 19:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wij hebben voorkeur voor de eerste, maar er zijn ook mensen die de tweede rijs in de koelkast doen.
Waarschijnlijk wat te laat, maar na een tijdje zou ik het zelf toch wel koud zetten denk ik.quote:Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.
Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?
Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
Het is toch een van de populairdere. Vandaag waren er 9 stuks besteld!quote:
Dank. Hopelijk zijn ze dat ook; dit is de eerste keer dat ik ze gemaakt heb Heb er ook 1 voor mijzelf gebakken dus ik ga er achter komenquote:Verder zien ze er prachtig uit. Die vijg/walnoot lijkt me dan wel weer lekker.
Nee, er waren er wel meer.quote:Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?
5 stuks besteld, 6 gebakken. Nummer 6 voor onszelf.quote:Op vrijdag 24 april 2015 17:08 schreef n0a het volgende:
Ben ik de enige die het vijgen/walnoten brood heeft besteld?
Ik had nog een bosje rozemarijn liggen en dit klonk zo lekker dat ik het meteen gemaakt heb, deeg staat nu een uur of 5 in de koelkast, maar het is al bijna uit de kom gerezenquote:Op vrijdag 1 mei 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
Tipje, dit brood:
http://tworedbowls.com/20(...)cia-pimento-romesco/
Gisteren gemaakt, helaas geen foto's van. Verse kruiden uit de tuin gebruikt (citroentijm, rozemarijn en veeeeeeel oregano) en het was heel, héél erg lekker!
Zien er goed uit!quote:Op zondag 3 mei 2015 23:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een beetje, snel geschoten, resultaat van vandaag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.quote:Op zondag 10 mei 2015 13:04 schreef Heaven7 het volgende:
Korte vraag voor de kenners hier Ik heb al een paar broden gebakken met volkorenmeel maar krijg het niet goed gerezen. Witbrood is geen enkel probleem. Een mix van 50-50 gaat al een stuk beter maar is nog niet optimaal luchtig. Ik vraag me af welke verhouding volkoren/wit meel je kan aanhouden zodat het nog steeds een gezond vezelrijk brood is? Welke verhouding gebruiken bakkers?
Oh! Ja de smaak is erg lekker van 100% volkoren maar het is compact als een roggebrood Ik doe toch iets fout.quote:Op zondag 10 mei 2015 17:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als ik een volkorenbrood bak, is dat enkel volkorenmeel. Maar dat zal altijd iets compacter blijven. Je kan proberen iets meer water toe te voegen, of het een langere rijstijd te geven.
Hoe is dit afgelopen?quote:Op dinsdag 21 april 2015 18:32 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb een no knead deegje staan sinds vanmiddag. Op kamertemperatuur. Is dat wat?
Wil er morgen mee aan de slag om een Ciabatta te maken.
Als ik pizzadeeg maak zet ik het een uurtje of 2 op kamertemp, vorm bolletjes en gaan dan de hele nacht de koelkast in. Dit recept zegt (voor dit brooddeeg) bij kamertemp laten staan en nu slaan de twijfels toe?
Gebruikt:
•125 gram bloem
•125 gram La Tua Farina type 00
Minder dan een half theelepeltje gist
Minder dan een half theelepeltje zout
•1 eetlepel olijfolie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |