abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 mei 2015 @ 09:59:12 #76
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_152552041
Ik lees al een tijdje mee. Wil zelf ook wel een keer gaan bakken :) Aan de kenners: in mij woonplaats gaat Edwin Klaasen een broodbakworkshop geven. Is dat wat? http://www.kookwinkel.nl/(...)pmetedwinklaasen.asp
  woensdag 13 mei 2015 @ 10:22:55 #77
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152552647
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:59 schreef Aventura het volgende:
Ik lees al een tijdje mee. Wil zelf ook wel een keer gaan bakken :) Aan de kenners: in mij woonplaats gaat Edwin Klaasen een broodbakworkshop geven. Is dat wat? http://www.kookwinkel.nl/(...)pmetedwinklaasen.asp
Hij is in elk geval een goede bakker. Vrij bekend ook.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 mei 2015 @ 10:23:36 #78
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152552661
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 10:36 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mn 1e melk witbrood, erg lekker :)
Kruim heeft een heerlijke kleur! :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152628753
Ik heb 500 gram glutenpoeder weten te vinden, welke verhouding gebruik ik voor een 100% volkorenbrood zodat ie mooi rijst?
  zaterdag 16 mei 2015 @ 14:49:50 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152650354
Mag ik even een luie vraag stellen?
Ik wil zachte, lichte, fluffy hamburgerbroodjes maken, misschien een beetje brioche-achtig? Wie heeft een beproeft recept? Ik wil liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. En ik had het idee / de indruk dat de broodjes van Levine die vaak voorbij komen net iets steviger zijn dan wat ik zoek....

Wie kan me iets aanbevelen?
pi_152650818
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Mag ik even een luie vraag stellen?
Ik wil zachte, lichte, fluffy hamburgerbroodjes maken, misschien een beetje brioche-achtig? Wie heeft een beproeft recept? Ik wil liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. En ik had het idee / de indruk dat de broodjes van Levine die vaak voorbij komen net iets steviger zijn dan wat ik zoek....

Wie kan me iets aanbevelen?
Ikke!

Deze begin vd week gemaakt, voldoen exact aan je omschrijving: http://userealbutter.com/2015/05/06/brioche-recipe/
O+
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 16 mei 2015 @ 15:15:01 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152650873
Yes! Dat wordt hem. Dank je!
(alleen ga ik ze zwart maken :P )
pi_152651165
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2015 15:15 schreef RobinOok het volgende:
Yes! Dat wordt hem. Dank je!
(alleen ga ik ze zwart maken :P )
Tof! Nu al zin in de foto's :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_152652752






Witbrood met honing en rozemarijn, 70% hydratatie (ex honing).
  zaterdag 16 mei 2015 @ 16:41:43 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152653275
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 17 mei 2015 @ 22:48:38 #86
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_152697465
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.






http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_152697899
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?
  zondag 17 mei 2015 @ 23:04:17 #88
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_152698043
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat veel verschillende ook! Super leuk :D
pi_152698049
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 mei 2015 @ 23:18:33 #90
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152698575
OMG, dat ziet er toch verdorie lekker uit man! :9

(Bolussen en vlechtbroodjes, kun je me echt voor wakker maken O+ )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152699019
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishy :o
mag het weten
  zondag 17 mei 2015 @ 23:43:34 #92
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_152699537
Oef. Ik krijg wat trek hiervan :).
Meteen informatie opgezocht over zo'n workshop. Aardig aan de prijs :@. Maar het geld wel waard, SV?
pi_152703346
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
  maandag 18 mei 2015 @ 09:05:12 #94
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152704403
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die? :o
Lagere temperatuur.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 18 mei 2015 @ 09:09:09 #95
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152704473
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:

[..]

als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
Beetje teleurstellend dat hij dat soort producten gebruikt. -O- 'Zuurdesempoeder' heeft bijvoorbeeld niks met echt desem te maken en is gewoon een smaakstof...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 18 mei 2015 @ 10:07:07 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152705594
Dit zit er in kleinbroodpoeder:

Ingrediënten: dextrose, plantaardig vet (palm), weipoeder (MELK), TARWEgluten, suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, emulgator E471, E481, E472e, enzymen (TARWE), broodverbeteraar E300, E920.

-O- Dat wil je toch helemaal niet in je brood? Dat is bedoeld voor fabrieksbrood.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152706817
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Dit zit er in kleinbroodpoeder:

Ingrediënten: dextrose, plantaardig vet (palm), weipoeder (MELK), TARWEgluten, suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, emulgator E471, E481, E472e, enzymen (TARWE), broodverbeteraar E300, E920.

-O- Dat wil je toch helemaal niet in je brood? Dat is bedoeld voor fabrieksbrood.
waar haal je die info vandaan?
  maandag 18 mei 2015 @ 11:29:39 #98
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152707661
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 10:56 schreef computergirl het volgende:

[..]

waar haal je die info vandaan?
Bakkersgroothandel. Dit zijn standaard industrieproducten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152708103
quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 11:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Bakkersgroothandel. Dit zijn standaard industrieproducten.
aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.
E920: L-cysteïne, soms gemaakt van haar!
  maandag 18 mei 2015 @ 11:47:17 #100
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152708132
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 11:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.
E920: L-cysteïne, soms gemaakt van haar!
Yup. Zie ook KvW. Zit in elk fabrieksbrood.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')