Hij is in elk geval een goede bakker. Vrij bekend ook.quote:Op woensdag 13 mei 2015 09:59 schreef Aventura het volgende:
Ik lees al een tijdje mee. Wil zelf ook wel een keer gaan bakken Aan de kenners: in mij woonplaats gaat Edwin Klaasen een broodbakworkshop geven. Is dat wat? http://www.kookwinkel.nl/(...)pmetedwinklaasen.asp
Kruim heeft een heerlijke kleur!quote:Op maandag 11 mei 2015 10:36 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mn 1e melk witbrood, erg lekker
Ikke!quote:Op zaterdag 16 mei 2015 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Mag ik even een luie vraag stellen?
Ik wil zachte, lichte, fluffy hamburgerbroodjes maken, misschien een beetje brioche-achtig? Wie heeft een beproeft recept? Ik wil liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. En ik had het idee / de indruk dat de broodjes van Levine die vaak voorbij komen net iets steviger zijn dan wat ik zoek....
Wie kan me iets aanbevelen?
Tof! Nu al zin in de foto'squote:Op zaterdag 16 mei 2015 15:15 schreef RobinOok het volgende:
Yes! Dat wordt hem. Dank je!
(alleen ga ik ze zwart maken )
Foto 5 is net een AH pistoletje, hoe krijg je die zo mooi?quote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat veel verschillende ook! Super leukquote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
What ^^ said. Hoe krijg je die witte puntjes zo soft en squishyquote:Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die?
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die?
Lagere temperatuur.quote:Op zondag 17 mei 2015 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ben vooral benieuwd hoe je zachte puntjes maakt! Als mensen broodjes maken is de korst vrijwel altijd hard. Echt zachte puntjes of kadetjes, hoe maak je die?
Beetje teleurstellend dat hij dat soort producten gebruikt. 'Zuurdesempoeder' heeft bijvoorbeeld niks met echt desem te maken en is gewoon een smaakstof...quote:Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
als ik hier kijk dan zie ik allemaal poeders in de verkoop, KLEINBROODPOEDER ZACHTE LUXE en zo, staat verder geen ingredientenlijst bij en ben benieuwd of je daar bij workshops ook gebruik van maakt.
http://www.bijrobert.nl/w(...)es-voor-boulangerie/
waar haal je die info vandaan?quote:Op maandag 18 mei 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
Dit zit er in kleinbroodpoeder:
Ingrediënten: dextrose, plantaardig vet (palm), weipoeder (MELK), TARWEgluten, suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, emulgator E471, E481, E472e, enzymen (TARWE), broodverbeteraar E300, E920.
Dat wil je toch helemaal niet in je brood? Dat is bedoeld voor fabrieksbrood.
Bakkersgroothandel. Dit zijn standaard industrieproducten.quote:
aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.quote:Op maandag 18 mei 2015 11:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Bakkersgroothandel. Dit zijn standaard industrieproducten.
Yup. Zie ook KvW. Zit in elk fabrieksbrood.quote:Op maandag 18 mei 2015 11:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
aha, thanks. Even al die e nummers nagekeken.
E920: L-cysteïne, soms gemaakt van haar!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |