abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_151368037
:9 _O- Mijn paasstol:


Hij's wel heel lekker!
(naar dit recept)
freedom is just another word for nothing left to lose
  zaterdag 4 april 2015 @ 20:34:44 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151368067
Bastogne koek meets paasstol! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151368092
LOL!
pi_151368593
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 20:34 schreef Molo het volgende:
Bastogne koek meets paasstol! _O_
Haha, precies mijn gedachte :D

quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2015 20:34 schreef Lot_1 het volgende:
:9 _O- Mijn paasstol:
[ afbeelding ]

Hij's wel heel lekker!
(naar dit recept)
Hij zal er wel niet minder om smaken, enjoy morgen/overmorgen :9
mag het weten
pi_151389427


Aangesneden ziet het er wat beter uit, t was heerlijk!
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_151389989
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

vrij nat deeg?
66% hydratatie.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_151418257
Paasbrunchdingen gebakken voor mijn schoonfamilie gister!

Paar telefoonfoto's:

Spaanse olijfolie-anijswafels (tortas de aceite)


Piepkleine maanzaadbolletjes:


Pain d'epi met tomaat en eentje met bacon:


Brioche met palmsuiker en kokosmelk:


Klassieke Engelse hot cross buns naar recept van Paul Hollywood:


Citroen-meringuehapjes met Frans taartdeeg:
http://www.davidlebovitz.(...)ough-a-la-francaise/

Was lekker! *O*

[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 06-04-2015 15:39:17 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_151421455
(Had voor twaalf man uiteindelijk zeven soorten brood gebakken. Ik heb alleen geen kneedmachine dus heb nu wel een tikkie spierpijn :') )
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 6 april 2015 @ 17:20:03 #34
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151422376
Geen tijd voor eentje inmiddels? Je gebruikt 'm toch vaak genoeg
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151423015
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2015 17:20 schreef Molo het volgende:
Geen tijd voor eentje inmiddels? Je gebruikt 'm toch vaak genoeg
Ik vind ze echt te duur. En ik hou van het gevoel van met de hand kneden :)
Meestal bak ik natuurlijk ook maar voor twee personen, alleen gisteren niet..
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 6 april 2015 @ 17:37:45 #36
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151423076
Ja ok, zit wat in. Ik vind het niet lollig, het begin. Wel als het deeg heerlijk zacht en fluffy is O+

Net als kaas, courgettes en aubergines snijden, kan ik heel blij van worden.

(Ach ja, die mensen moeten er ook zijn he :P )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151425684
Nog eentje dan, van vandaag (voor bij het avondeten) :))



Witbrood, gebakken in een braadpan, met chilipeper, knoflook, tijm en olijfolie
Let me see you stripped down to the bone
pi_151425907
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2015 17:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vind ze echt te duur. En ik hou van het gevoel van met de hand kneden :)
Meestal bak ik natuurlijk ook maar voor twee personen, alleen gisteren niet..
Voor degen tot een kilo voldoet een handmixer ook wel.

Een kneedmachine (Dus geen planeetmenger) begint bij zo'n 600 euro, en heb je eigenlijk niet in het klein. En een planeetmenger met deeghaak levert, als je niet vaak veel bakt, vooral frustratie op. Ik ben blij dat ik straks in de bakkerij niet meer met die Kenwood aan het kutten ben.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_151427443
Mooie broden weer! Ik heb helaas geen tijd gehad om brood te bakken dit weekend. Hopelijk volgend weekend weer wel.

Ik heb een hekel aan met de hand kneden trouwens, ben ontzettend blij met de Bosch standmixer die ik mezelf vorig jaar cadeau heb gedaan; ook voor hakken e.d., maar ik gebruik hem toch het meest voor kneden. Doet-ie geweldig.
pi_151427445
Mijn handmixertje van vijftien euro is prima voor eiwit en slagroom opkloppen, maar trekt nog geen honderd gram brooddeeg :')

Maar deert niet, ik heb handen en vingers en die volstaan :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_151428620
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 19:45 schreef Bleie het volgende:
Ik heb een hekel aan met de hand kneden trouwens, ben ontzettend blij met de Bosch standmixer die ik mezelf vorig jaar cadeau heb gedaan; ook voor hakken e.d., maar ik gebruik hem toch het meest voor kneden. Doet-ie geweldig.
ik ook :D geen enkele frustratie.
maar ik kneed soms nog wel even na met de hand, al is het maar voor het gevoel :)
pi_151443199
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 20:18 schreef Elleska het volgende:

[..]

ik ook :D geen enkele frustratie.
maar ik kneed soms nog wel even na met de hand, al is het maar voor het gevoel :)
Ja, als het eenmaal helemaal zacht is, kneed het wel lekker. Doe ik ook vaak.

En de laatste keer dat ik krentenbollen maakte, dacht ik de krenten er makkelijk met de machine doorheen te kneden. Niet dus. De helft ging kapot, en de rest werd niet goed verdeeld, dus dat doe ik volgende keer gewoon weer met de hand.
pi_151804513
Stil hier. :o

Desembolletjes van vandaag:
pi_151804764
Mooooooi!

Maar waar is het kruiuiuiuim? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_151804811
Bij de klant. :')
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 18 april 2015 @ 18:55:31 #46
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_151805517
Tja, ik bak 2 a 3 broden per week en zo af en toe broodjes, maar het heeft niet zoveel zin om die allemaal hier te melden, denk ik.. :)
pi_151819352
Ik heb gisteren voor het eerst in enige tijd weer brood gebakken: recept van Levine, maar een beetje aangepast naar een mix van spelt-, volkoren- en tarwemeel. Erg lekker weer, maar geen foto.

Ik blijf timing bij brood lastig vinden. Op de dag dat je het bakt, is het het lekkerst, maar het is nog best lastig om een brood dan op tijd klaar te hebben voor de lunch. Kan je bij elk recept de eerste rijs een nacht in de koelkast doen? Of moet je dan de hoeveelheid gist aanpassen of zo?
pi_151821414
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2015 10:58 schreef Bleie het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst in enige tijd weer brood gebakken: recept van Levine, maar een beetje aangepast naar een mix van spelt-, volkoren- en tarwemeel. Erg lekker weer, maar geen foto.

Ik blijf timing bij brood lastig vinden. Op de dag dat je het bakt, is het het lekkerst, maar het is nog best lastig om een brood dan op tijd klaar te hebben voor de lunch. Kan je bij elk recept de eerste rijs een nacht in de koelkast doen? Of moet je dan de hoeveelheid gist aanpassen of zo?
Hangt mede af van de temperatuur van de koelkast. Maar in principe kan het gewoon. Maar het blijft altijd proberen en zoeken naar de optimale werkwijze. :Y
pi_151833822
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 12:49 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hangt mede af van de temperatuur van de koelkast. Maar in principe kan het gewoon. Maar het blijft altijd proberen en zoeken naar de optimale werkwijze. :Y
Geen idee hoe koud mijn koelkast precies staat. Maar ik ga het gewoon eens proberen. Maakt het nog uit of je de eerste of de tweede rijs in de koelkast doet?
pi_151833884
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2015 19:02 schreef Bleie het volgende:

[..]

Geen idee hoe koud mijn koelkast precies staat. Maar ik ga het gewoon eens proberen. Maakt het nog uit of je de eerste of de tweede rijs in de koelkast doet?
Wij hebben voorkeur voor de eerste, maar er zijn ook mensen die de tweede rijs in de koelkast doen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')