quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:47 schreef Hiddendoe het volgende:
Al krijg ik geld toe, ik wil daar nog niet dood gevonden worden.
Jaren geleden eens geweest samen met een vriend. Al het voedsel smaakte naar karton, mijn cola werd in een middelgrote emmer geserveerd waar meer ijs in zat dan frisdrank.
Nooit meer.
Inderdaad. De prijzen zijn al niet laag, dus dan wil je in een fastfood toko ook gewoon snel je eten. Dát is het onderscheidende.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:51 schreef gianni61 het volgende:
punt 1 en 2 veranderen dus gewoon niet.
die paar keer dat ik er kom is er ook nooit iets klaar en moeten ze het naar de tafel brengen.
ik vind dat dus gewoon kut. ik wil mn tray meekrijgen en klaar. daarvoor is het fastfood. voor bediening aan tafel ga ik wel naar een restaurant
Die groenachtige? Die is heerlijk jaquote:Op woensdag 11 maart 2015 08:49 schreef Lastpost het volgende:
Met alle respect, maar bij menig (goed aangeschreven) burger-keten in Rotterdam heb je voor een euro of twee meer, een burger die daadwerkelijk smaakt naar een hamburger, gemaakt door mensen die echt genieten van het maken van die burger.![]()
Ik eet weleens bij de Mc, maar het is het allemaal net niet.
Alleen die frietsaus vind ik echt lekker.
Zie ze soms al een paar minuten dolend met een burger op een tray rondlopen door de zaak in de hoop dat iemand z'n hand opsteekt omdat ze iets moeten nabrengen. Vroeger zag ik nog weleens vestigingen waarbij ze met gekleurde bekertjes werkte die je mee kreeg, stuk efficiënter.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:04 schreef Fer het volgende:
Vergt dit niet teveel van de gemiddelde McDonalds mederwerker? Een bestelling opnemen of de mcdrive runnen is soms al te ingewikkeld.
Broodje aap, de echte klant wacht immers nog op zijn product en binnen enkele minuten zal de McDonalds dit altijd doorhebben.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:15 schreef Fer het volgende:
Kende iemand, die stak altijd zijn hand op, als ze te lang rondliep. Zat ie een keer met 3 extra bigmacs.
Ik haal m'n friet (en snacks) het liefst gewoon bij de lokale friture, daar kan geen McDonald's of franchiseketen tegenop...quote:
quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:47 schreef Hiddendoe het volgende:
Al krijg ik geld toe, ik wil daar nog niet dood gevonden worden.
serieus, een ex collega en we gingen bijna iedere week een keer met zijn alleen met een groepje, dan gaat ie wel stoer dan.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:16 schreef vaduz het volgende:
[..]
Broodje aap, de echte klant wacht immers nog op zijn product en binnen enkele minuten zal de McDonalds dit altijd doorhebben.
Bron of gtfoquote:Op woensdag 11 maart 2015 09:04 schreef vaduz het volgende:
En het grootste nieuws wat ze hier uiteraard strategisch 'vergeten' te melden: De prijzen gaan weer met 20% stijgen. Ik denk dat een groot probleem voor de Mac in Nederland is dat in sommige filialen de omloopsnelheid veel te laag is voor hun formule. Ik verwacht niet dat dit een structurele oplossing hiervoor is en vraag me oprecht af hoe klanten hierop reageren. Ook ben ik benieuwd hoe ze nu de McDrive willen gaan bedienen.
Daar sta ik rustig (en in NY moet dat ook gewoon soms) drie kwartier voor in de rij!quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:55 schreef pvdplanet het volgende:
Beter komt Shake Shack naar Europa (Londen zitten ze al)
beter stoppen ze eens met al die fastfood ketensquote:Op woensdag 11 maart 2015 08:55 schreef pvdplanet het volgende:
Beter komt Shake Shack naar Europa (Londen zitten ze al)
De Chinees bij de frituur hier maakt prima cheeseburgers op de grill. Stuk beter dan zo'n Mac cheeseburger.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:18 schreef vaduz het volgende:
Moet de lokale snackbar niet in handen gevallen zijn van een Chinees, die er niets van bakt.
Onze hond is in staat een betere burger te bakken dan de Mac.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:32 schreef Nielsch het volgende:
[..]
De Chinees bij de frituur hier maakt prima cheeseburgers op de grill. Stuk beter dan zo'n Mac cheeseburger.
quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:47 schreef Hiddendoe het volgende:
Al krijg ik geld toe, ik wil daar nog niet dood gevonden worden.
Jaren geleden eens geweest samen met een vriend. Al het voedsel smaakte naar karton, mijn cola werd in een middelgrote emmer geserveerd waar meer ijs in zat dan frisdrank.
Nooit meer.
Voor een lekker broodje gewoon naar Subway.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:30 schreef Nielsch het volgende:
Sinds we hier zaken als Meneer Smakers, Burgerbar, Pickles en Ruig hebben kom ik echt nooit meer bij de Mac. Dat zal met deze wijzigingen ook niet gaan veranderen.
Okee, de Big Tasty is nog wel smakelijk trouwens maar de rest is crap.
Nee hoor. Althans daar liggen ook gewoon burgers te wachtenquote:Op woensdag 11 maart 2015 10:57 schreef Jovatov het volgende:
Bij de Burger King werken ze toch al jaren met dat 'burger wordt op het moment gemaakt'?
Oké, ja zou kunnen. Maar hebben ze dan al die burgers met- en zonder kaas klaarliggen?quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:00 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Nee hoor. Althans daar liggen ook gewoon burgers te wachten
Eazie, 7 euro complete meeneem wok maaltijd.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Waarom is er anno 2015 nog steeds geen gezonde variant van de McDonalds waar je een gezonde roerbakmaaltijd met verhoudingsgewijs veel groenten (zonder saus) kan bestellen?
Ik heb wel in het buitenland zo'n tent gezien, in Nederland helaas nog niet.
Je bedoelt zoiets:quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Waarom is er anno 2015 nog steeds geen gezonde variant van de McDonalds waar je een gezonde roerbakmaaltijd met verhoudingsgewijs veel groenten (zonder saus) kan bestellen?
Ik heb wel in het buitenland zo'n tent gezien, in Nederland helaas nog niet. Zo'n tent zou de McGarbage toch kapot moeten concurreren voor iedereen die bereid is om tegen de 10 Euro voor een maaltijd te betalen?
Hier in de buurt heb je aantal vestigingen van Wok to go. Precies wat jij beschrijft.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Waarom is er anno 2015 nog steeds geen gezonde variant van de McDonalds waar je een gezonde roerbakmaaltijd met verhoudingsgewijs veel groenten (zonder saus) kan bestellen?
Ik heb wel in het buitenland zo'n tent gezien, in Nederland helaas nog niet. Zo'n tent zou de McGarbage toch kapot moeten concurreren voor iedereen die bereid is om tegen de 10 Euro voor een maaltijd te betalen?
Heerlijk om 2 keer per week te dineren. En er zitten tenminste genoeg calorieën in de burgers.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:47 schreef Hiddendoe het volgende:
Al krijg ik geld toe, ik wil daar nog niet dood gevonden worden.
Jaren geleden eens geweest samen met een vriend. Al het voedsel smaakte naar karton, mijn cola werd in een middelgrote emmer geserveerd waar meer ijs in zat dan frisdrank.
Nooit meer.
Een kinderhand is gauw gevuld.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:24 schreef Downwards het volgende:
[..]
Heerlijk om 2 keer per week te dineren. En er zitten tenminste genoeg calorieën in de burgers.
Wat een kutje moet je wel niet zijn om te haten op McDonald's.
Daar heb ik idd niet al te goeie ervaringen mee.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:18 schreef vaduz het volgende:
Moet de lokale snackbar niet in handen gevallen zijn van een Chinees, die er niets van bakt.
Meid toch.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:47 schreef Hiddendoe het volgende:
Al krijg ik geld toe, ik wil daar nog niet dood gevonden worden.
Jaren geleden eens geweest samen met een vriend. Al het voedsel smaakte naar karton, mijn cola werd in een middelgrote emmer geserveerd waar meer ijs in zat dan frisdrank.
Nooit meer.
Meh... Vind ik meestal ook een kleffe hap. Betaal graag iets meer voor kwaliteit.quote:Op woensdag 11 maart 2015 10:36 schreef Hathor het volgende:
[..]
Voor een lekker broodje gewoon naar Subway.
En als je het niet al te vaak doet, groeit iemand misschien niet uit tot een huilerig en pretentieus persoon.quote:
Hier in Utrecht heb je er daar diverse van.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Waarom is er anno 2015 nog steeds geen gezonde variant van de McDonalds waar je een gezonde roerbakmaaltijd met verhoudingsgewijs veel groenten (zonder saus) kan bestellen?
Ik heb wel in het buitenland zo'n tent gezien, in Nederland helaas nog niet. Zo'n tent zou de McGarbage toch kapot moeten concurreren voor iedereen die bereid is om tegen de 10 Euro voor een maaltijd te betalen?
Veel groenten, zonder saus, een redelijke prijs, geen zout etc. ?quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:28 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Hier in Utrecht heb je er daar diverse van.
Panos: lagere prijs, minstens dezelfde kwaliteit.quote:Op woensdag 11 maart 2015 10:36 schreef Hathor het volgende:
[..]
Voor een lekker broodje gewoon naar Subway.
Wat bedoel je?quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:28 schreef Downwards het volgende:
[..]
En als je het niet al te vaak doet, groeit iemand misschien niet uit tot een huilerig en pretentieus persoon.
Bij de Eazie kun je zoveel groenten kiezen als je wil. Saus kun je gewoon weigeren. Ik vind de prijs heel redelijk.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Veel groenten, zonder saus, een redelijke prijs, geen zout etc. ?
Zonder zout en zonder natriumglutamaat?quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:36 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Bij de Eazie kun je zoveel groenten kiezen als je wil. Saus kun je gewoon weigeren. Ik vind de prijs heel redelijk.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Zonder zout en zonder natriumglutamaat?Ja weet ik veel jongen...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij/zij is een "kutje", wat dat ook is, omdat hij/zij het niet te vreten vindt?quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:24 schreef Downwards het volgende:
Wat een kutje moet je wel niet zijn om te haten op McDonald's.
Hoho, dat soort shit behoor je weten als je ergens een bammetje gaat scoren.quote:
Je proeft dat nogal gemakkelijk.quote:
Alleen als je bewust met voeding bezig bent. Ieder zijn prioriteiten.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:44 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Hoho, dat soort shit behoor je weten als je ergens een bammetje gaat scoren.
Gewoon zoveel mogelijk lekker eten en zorgen dat je doordeweeks voldoende groenvoer naar binnen stampt.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Alleen als je bewust met voeding bezig bent. Ieder zijn prioriteiten.
Jouw ingrediënten zijn dan waarschijnlijk ook beter.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:31 schreef Galgeras het volgende:
Nooit begrepen wat mensen zo bijzonder aan de McDonalds vinden. Ik bak liever gewoon thuis 2 hamburgers, verse broodjes erbij en kan je zelf bepalen wat je er verder nog op doet. Vind mijn eigengemaakte hamburgers veel lekkerder dan die dingen van de mac.
Ik doe er ook altijd gebakken uien, sla en ketchup bij.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Jouw ingrediënten zijn dan waarschijnlijk ook beter.
Geef mij trouwens maar een vegetarische burger.
Nooit bij stilgestaan eigenlijk. Dacht altijd dat dat 1 van de gezondere sauzen was.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ketchup bevat trouwens schrikbarend veel suiker, het is maar dat je het weet.
20% van het gewicht van ketchup is suiker. Een van de best verstopte bronnen van suiker.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:44 schreef Galgeras het volgende:
[..]
Nooit bij stilgestaan eigenlijk. Dacht altijd dat dat 1 van de gezondere sauzen was.
Of te wel de stukjes vlees die men hamburgers noemt komen ddadelijk uit de warmhoud bak en kunnen veel langer blijven liggen omdat de klanten nu niet meer kunnen zien dat dingen lang blijven liggen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:44 schreef Fylax het volgende:
2. Je hamburger wordt pas gemaakt als je hem bestelt
Weg met de typerende warmhoudbakken waar de hamburgers onder lampen liggen te wachten tot ze worden besteld. Het huidige productiesysteem is te complex, legt Sempels uit. Werknemers moeten inschatten hoeveel hamburgers er nodig zijn. Maken ze er te weinig, dan moet de klant wachten. Maken ze er te veel, dan verdwijnen de burgers na tien minuten in de prullenbak.
Voortaan worden de hamburgers pas bereid als ze zijn besteld. Dat gaat even snel, bezweert Sempels (“dat hebben we uitvoerig getest”). De hamburgers hoeven niet meer te worden gebakken, maar alleen nog maar ‘in elkaar gezet’.
Vind jij oprecht mcdonalds niet lekker?quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Hij/zij is een "kutje", wat dat ook is, omdat hij/zij het niet te vreten vindt?
De friet vind ik goor en de burgers zijn belabberd vergeleken met de goede culinaire burgers. Dus ja.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:52 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Vind jij oprecht mcdonalds niet lekker?
Ik hoopte even op de inzet van drones. In dat geval was ik er voor de aardigheid wel een keer weer eens langs gegaan.quote:1. Je hamburger wordt naar je tafel gebracht
Ik ook, met een afstandsbediening om die drones te ontregelen en wat ongelukken te laten gebeuren.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:55 schreef Monolith het volgende:
[..]
Ik hoopte even op de inzet van drones. In dat geval was ik er voor de aardigheid wel een keer weer eens langs gegaan.
Dus als je een keer bij de mac eet, moet je direct kotsen? Mcdonalds serveert typisch iets wat iedereen wel lekker vindt.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:54 schreef Nielsch het volgende:
[..]
De friet vind ik goor en de burgers zijn belabberd vergeleken met de goede culinaire burgers. Dus ja.
Wat houd je tegen om een franchise te openen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:55 schreef pvdplanet het volgende:
Beter komt Shake Shack naar Europa (Londen zitten ze al)
je kan iig niet lezen, werk je bij de Mac?quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:58 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Dus als je een keer bij de mac eet, moet je direct kotsen? Mcdonalds serveert typisch iets wat iedereen wel lekker vindt.
Nee, ik hoef niet te kotsen. Maar de kwaliteit van het eten is belabberd vergeleken met andere plekken.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:58 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Dus als je een keer bij de mac eet, moet je direct kotsen? Mcdonalds serveert typisch iets wat iedereen wel lekker vindt.
ik trek gewoon conclusies van jullie stellingen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:09 schreef bijdehand het volgende:
[..]
je kan iig niet lezen, werk je bij de Mac?
Wel de verkeerde conclusies dan...quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:11 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
ik trek gewoon conclusies van jullie stellingen.
De kwaliteit is wel redelijk voor de prijs.quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:10 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Nee, ik hoef niet te kotsen. Maar de kwaliteit van het eten is belabberd vergeleken met andere plekken.
Iets wat goedkoop is kan ook lekker zijn.quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:17 schreef bloodymary1 het volgende:
Ach, het is toch mooi dat McDonalds er is. Dan kunnen de mensen die het wat minder hebben en de mensen die niet weten wat kwaliteit en lekker eten is toch ook eens uit eten gaan.
Zeker, maar in dit geval dus niet.quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:23 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Iets wat goedkoop is kan ook lekker zijn.
doe je slecht danquote:Op woensdag 11 maart 2015 13:11 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
ik trek gewoon conclusies van jullie stellingen.
Wel een toffe manier van foodfights houden.quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:58 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik ook, met een afstandsbediening om die drones te ontregelen en wat ongelukken te laten gebeuren.
Je gaat niet naar McDonald's om "uit eten te gaan", maar om snel even je maag te vullen als je eigenlijk druk met iets anders bezig of onderweg bent...quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:17 schreef bloodymary1 het volgende:
Ach, het is toch mooi dat McDonalds er is. Dan kunnen de mensen die het wat minder hebben en de mensen die niet weten wat kwaliteit en lekker eten is toch ook eens uit eten gaan.
...om vervolgens na een uur weer honger te hebbenquote:Op woensdag 11 maart 2015 13:58 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Je gaat niet naar McDonald's om "uit eten te gaan", maar om snel even je maag te vullen als je eigenlijk druk met iets anders bezig of onderweg bent...
Dat zegt waarschijnlijk meer over de hoeveelheden die je normaal eet.quote:Op woensdag 11 maart 2015 14:10 schreef RipMcPants het volgende:
[..]
...om vervolgens na een uur weer honger te hebben
Eh, dat valt mee. Ik ben helemaal niet zo'n grote eter. Ik hoor overigens veel mensen over het feit dat ze binnen no time weer honger hebben na een bezoekje aan de Mac.quote:Op woensdag 11 maart 2015 14:12 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Dat zegt waarschijnlijk meer over de hoeveelheden die je normaal eet.
Dat hoor ik ook van veel mensen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 14:13 schreef RipMcPants het volgende:
[..]
Eh, dat valt mee. Ik ben helemaal niet zo'n grote eter. Ik hoor overigens veel mensen over het feit dat ze binnen no time weer honger hebben na een bezoekje aan de Mac.
Daar stond ik nog niet eens bij stilquote:Op woensdag 11 maart 2015 14:14 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Dat hoor ik ook van veel mensen.
Jouw username is hilarisch in combinatie met dit topic
Hij heeft een punt, als je vetrijk en suikerrijk voedsel eet dan wordt je eetlust minder effectief gestild dan wanneer je vezelrijke voeding eet (veel groenten en vruchten). Alleen daarom al is het verstandig om veel groenten te eten als je wil afvallen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 14:12 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Dat zegt waarschijnlijk meer over de hoeveelheden die je normaal eet.
Maar nog niet de elektrische VW onder de hamburgers.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:44 schreef Fylax het volgende:
. “Wij zijn de Volkswagen Golf onder de hamburgers.”
Jij drinkt zeker ook niet en slaapt altijd minimaal 8 uur per nachtquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:23 schreef DUTCHKO het volgende:
McDonals is in de America's aan het zakken als een baksteen. Vorig jaar 30% minder sales.
Prima. Al die smerige ongezonde rommel de wereld uit!
Als je mcDonalds plezier noemt dan is het treurig met je gesteld....quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:25 schreef MadJackthePirate het volgende:
[..]
Jij drinkt zeker ook niet en slaapt altijd minimaal 8 uur per nachtMensen die geen plezier maken in het leven
Is toch chill om af en toe ongezonde hap te halen? Maar nee in Nederland moet alles weer voor iedereen bepaald worden wat wel en wat niet magquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:26 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
Als je mcDonalds plezier noemt dan is het treurig met je gesteld....
Ja klopt, die zijn nu vet aan het worden bij Wendy's, PF Chang's, TGI Fridays, of Taco Bell, echt veel gezonder ook.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:23 schreef DUTCHKO het volgende:
McDonals is in de America's aan het zakken als een baksteen. Vorig jaar 30% minder sales.
Prima. Al die smerige ongezonde rommel de wereld uit!
Een ongezonde hap is een kroket uit de muur.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:29 schreef MadJackthePirate het volgende:
[..]
Is toch chill om af en toe ongezonde hap te halen? Maar nee in Nederland moet alles weer voor iedereen bepaald worden wat wel en wat niet magStel je voor zeg dat mensen eens iets doen wat slecht voor ze is
zoveel waarheden in één zinquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:25 schreef MadJackthePirate het volgende:
[..]
Jij drinkt zeker ook niet en slaapt altijd minimaal 8 uur per nachtMensen die geen plezier maken in het leven
Het zal niet ver van elkaar afliggen, of denk je dat ze bij de macdonalds expres mensen proberen te vergiftigen?quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:31 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
Een ongezonde hap is een kroket uit de muur.
McDonalds is jezelf puur vergiftigen>
Idd niks mis met een ongezonde hap maar daar voor zou ik niet naar de mac gaan. Dan liever bij de Hollandse snackbar een patatje met een frikandel (voor mij persoonlijk).quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:29 schreef MadJackthePirate het volgende:
[..]
Is toch chill om af en toe ongezonde hap te halen? Maar nee in Nederland moet alles weer voor iedereen bepaald worden wat wel en wat niet magStel je voor zeg dat mensen eens iets doen wat slecht voor ze is
het vreemde is dat ik minder en minder mensen zie bij deze vreetschuren maar toch worden de mensen dikker.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:30 schreef Hathor het volgende:
[..]
Ja klopt, die zijn nu vet aan het worden bij Wendy's, PF Chang's, TGI Fridays, of Taco Bell, echt veel gezonder ook.
Wat is dat voor saus?quote:Op woensdag 11 maart 2015 12:55 schreef Dagoduck het volgende:
Ik kom eigenlijk vrijwel nooit bij fastfoodzaken maar als ik bij de McDonald's iets haal is het kipnuggets of Chicken Sensation of iets wat er op lijkt. De patat is er sowieso niet te vreten en die hamburgers smaken naar karton. Bij de KFC vind ik een Zinger Burger wel lekkerOf een grillburger bij de FEBO.
Maar zoals ik al zei, ik kom er misschien één keer per jaar. Ik ga liever naar de plaatselijke shoarmazaak om een broodje döner te halen.
Deze zomer ook maar eens een mitraillette halen als ik in België ben. (Broodje mexicano (of andere snack) + friet)
[ afbeelding ]
Ga maar gauw binnen schuilen voor de chemtrailsquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:35 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
het vreemde is dat ik minder en minder mensen zie bij deze vreetschuren maar toch worden de mensen dikker.
Nou ja, vreemd......het voedsel hier is zoooooooooo ongelofelijk gemanipuleerd dat het nergens meer naar smaakt....
http://www.foodmatters.tv/articles-1/whats-really-in-a-big-macquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:35 schreef MadJackthePirate het volgende:
[..]
Ga maar gauw binnen schuilen voor de chemtrails
Je bouwt dus meer weerstand op dan mensen die alleen maar gezonde meuk eten.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:38 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
http://www.foodmatters.tv/articles-1/whats-really-in-a-big-mac
Ingredients: Enriched Flour (Bleached Wheat Flour, Malted Barley Flour, Niacin, Reduced Iron, Thiamin Mononitrate, Riboflavin, Folic Acid), Water, High Fructose Corn Syrup and/or Sugar, Yeast, Soybean Oil and/or Canola Oil, Contains 2% or Less: Salt, Wheat Gluten, Calcium Sulfate, Calcium Carbonate, Ammonium Sulfate, Ammonium Chloride, Dough Conditioners (May Contain One or More of: Sodium Stearoyl Lactylate, DATEM, Ascorbic Acid, Azodicarbonamide, Mono and Diglycerides, Ethoxylated Monoglycerides, Monocalcium Phosphate, Enzymes, Guar Gum, Calcium Peroxide), Sorbic Acid, Calcium Propionate and/or Sodium Propionate (Preservatives), Soy Lecithin, Sesame Seed.
CONTAINS: WHEAT AND SOY LECITHIN.
Ga maar eens rustig lezen.
Dat je daar minder mensen ziet zegt weinig, vergeet niet dat dat soort tenten ook aan huis bezorgen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:35 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
het vreemde is dat ik minder en minder mensen zie bij deze vreetschuren maar toch worden de mensen dikker.
Nou ja, vreemd......het voedsel hier is zoooooooooo ongelofelijk gemanipuleerd dat het nergens meer naar smaakt....
Nee de algemene trend is dat de vreetschuren minder omzetten.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:39 schreef Hathor het volgende:
[..]
Dat je daar minder mensen ziet zegt weinig, vergeet niet dat dat soort tenten ook aan huis bezorgen.
Knap dat je weet hoe karton smaakt.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:47 schreef Hiddendoe het volgende:
Al krijg ik geld toe, ik wil daar nog niet dood gevonden worden.
Jaren geleden eens geweest samen met een vriend. Al het voedsel smaakte naar karton, mijn cola werd in een middelgrote emmer geserveerd waar meer ijs in zat dan frisdrank.
Nooit meer.
Zo goedkoop vind ik de Mcdonalds niet. Als je beetje fatsoenlijk gegeten wil hebben ben je zo 15 piek kwijtquote:Op woensdag 11 maart 2015 13:23 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Iets wat goedkoop is kan ook lekker zijn.
Dat heb ik nou precies andersom, zo'n mckroket smaakt eigenlijk veel beter als je hem thuis zelf maakt.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:43 schreef fathank het volgende:
McKroket en de McFlurry. Als ik een hamburger wil eten maak die wel zelf thuis.
Hier gaat het verhaal in de rondte dat er houtvuller word gebruikt als vulmiddel in het vlees.....dus dat kartonsmaakje kan wel eens kloppen....quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:45 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Knap dat je weet hoe karton smaakt.
Persoonlijk kom ik trouwens nooit meer bij een Burger King, maar dat terzijde.
Het probleem in de USA is dat een rondje McDonalds GOEDKOPER is dan een rondje normaal voedsel....quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:49 schreef fathank het volgende:
[..]
Zo goedkoop vind ik de Mcdonalds niet. Als je beetje fatsoenlijk gegeten wil hebben ben je zo 15 piek kwijt.
Oh vast wel, maar ik heb geen frietketel thuis en om nou op m'n gasfornuis te gaan frituren gaat me ook te ver.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:52 schreef Hathor het volgende:
[..]
Dat heb ik nou precies andersom, zo'n mckroket smaakt eigenlijk veel beter als je hem thuis zelf maakt.
Ik woon niet in de USA en het oorspronkelijke bericht gaat over McDonalds Nederland.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:53 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
Het probleem in de USA is dat een rondje McDonalds GOEDKOPER is dan een rondje normaal voedsel....
Ligt er aan wat je definitie van fatsoenlijk is, als je bij de mac 15 euro uitgeeft, zit je toch al snel aan 3 big macs, een grote franse friet en een grote cola, daar teer ik denk ik een heel weekend op.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:49 schreef fathank het volgende:
[..]
Zo goedkoop vind ik de Mcdonalds niet. Als je beetje fatsoenlijk gegeten wil hebben ben je zo 15 piek kwijt.
Ja, ik ben een ouwe taart. En ja ik weet hoe melk moet smaken en hoe ham moet smaken.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:45 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Knap dat je weet hoe karton smaakt.
Persoonlijk kom ik trouwens nooit meer bij een Burger King, maar dat terzijde.
Het zal mij ook een bal zijn. Als je geld wilt uitgeven aan een zooitje chemisch gif dan moet men het zelkf maar lekker weten.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:54 schreef fathank het volgende:
[..]
Ik woon niet in de USA en het oorspronkelijke bericht gaat over McDonalds Nederland.
Ergo; Ik geef geen neuk.
kerelquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:56 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
Het zal mij ook een bal zijn. Als je geld wilt uitgeven aan een zooitje chemisch gif dan moet men het zelkf maar lekker weten.
Vervelend alleen dat dit soort mensen later een flink beroep zullen doen op de gezondheidszorg omdat ze totaal verkloot zijn. En dat kan jij betalen....
2 Mcrkroket, 9 kipnuggets, grote Milkshake, grote patat en Mcflurry.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:55 schreef Hathor het volgende:
[..]
Ligt er aan wat je definitie van fatsoenlijk is, als je bij de mac 15 euro uitgeeft, zit je toch al snel aan 3 big macs, een grote franse friet en een grote cola, daar teer ik denk ik een heel weekend op.
Hoiquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:49 schreef fathank het volgende:
[..]
Zo goedkoop vind ik de Mcdonalds niet. Als je beetje fatsoenlijk gegeten wil hebben ben je zo 15 piek kwijt.
Het ging me niet om je leeftijd, het ging me erom dat je kennelijk weet hoe karton smaaktquote:Op woensdag 11 maart 2015 15:55 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ja, ik ben een ouwe taart. En ja ik weet hoe melk moet smaken en hoe ham moet smaken.
Vroeger smaakte melk naar melk en ham naar ham
Tegenwoordig smaakt melk naar water en ham smaakt zout en dat was het dan.
Het enige wat naar mijn smaak nog authentiek is, is versgeperst sinaasappelsap.
Maar misschien dat ik me met mijn hoge leeftijd er in kan vergissen.
En tuurlijk weet ik beter dan wie ook hoe karton smaakt.
Ik heb op jeugdige leeftijd heel wat potloden kleingesabbeld. Dat klinkt erotisch maar zo is het niet bedoeld.
Voorbeeldje: ik ben al zo oud dat ik kan vertellen dat ik mijn lagere schooljaren er voor moest zorgen altijd nieuwe kroontjespennen en een inktlap mee moest nemen anders kon ik niks opschrijven.
Iedereen weet dat toch.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:58 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Het ging me niet om je leeftijd, het ging me erom dat je kennelijk weet hoe karton smaakt
In je uppie?quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:49 schreef fathank het volgende:
[..]
Zo goedkoop vind ik de Mcdonalds niet. Als je beetje fatsoenlijk gegeten wil hebben ben je zo 15 piek kwijt.
Hehe ik was ook al effe in de war.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:57 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
HoiWe hebben sinds 2002 de euro...
Steeds minder vaak. Ik probeer af te kicken van die fetish....quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:59 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Iedereen weet dat toch.
Of lik jij nooit aan een postzegel of envelop?
15 piek kan best. Dat is 6,80 euro en daar zit je zo aan.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:59 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
In je uppie?
U weegt toevallig 140 kilo?
Nee ik sport veel.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:59 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
In je uppie?
U weegt toevallig 140 kilo?
Ja und? Ik zeg 15 piek als ik dat wil zeggen. En dan bedoel ik niet 6,80 euro.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:57 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
HoiWe hebben sinds 2002 de euro...
Piek was een synoniem voor gulden, niet voor de euro. Maar het staat je natuurlijk vrij om jezelf voor gek te zetten; jouw keuze.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:04 schreef fathank het volgende:
[..]
Ja und? Ik zeg 15 piek als ik dat wil zeggen. En dan bedoel ik niet 6,80 euro.
Piek zet je ook op een kerstboom. Misschien bedoel ik die wel.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:05 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Piek was een synoniem voor gulden, niet voor de euro. Maar het staat je natuurlijk vrij om jezelf voor gek te zetten; jouw keuze.
Misschien dat piek ooit synoniem was voor gulden. Anno 2015 wordt piek in de volksmond net zo goed gebruikt voor euro's.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:05 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Piek was een synoniem voor gulden, niet voor de euro. Maar het staat je natuurlijk vrij om jezelf voor gek te zetten; jouw keuze.
Ik heb het nog nooit iemand horen zeggen. Wel eens "tientje" voor 10 euro of "dubbeltje" voor het muntje van 10 cent, maar "piek"... nee, nog nooit gehoord.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:08 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Misschien dat piek ooit synoniem was voor gulden. Anno 2015 wordt piek in de volksmond net zo goed gebruikt voor euro's.
Er bestaat geen kwartje binnen het euro-muntgeld. Er is geen munt van 25 cent.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:08 schreef ArtistA het volgende:
Dubbeltje, kwartje en stuiver hoor je ook nog weleens, maar het is ook zoveel moeite om 10 cent te zeggen...
Ik wel.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:09 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Ik heb het nog nooit iemand horen zeggen. Wel eens "tientje" voor 10 euro of "dubbeltje" voor het muntje van 10 cent, maar "piek"... nee, nog nooit gehoord.
De foto komt van de Gaelic wikipedia zie ik net. Iers dus:quote:
Ah, oke.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:12 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
De foto komt van de Gaelic wikipedia zie ik net. Iers dus:
Dhá mitraillettes le hanlainn "riche" is "brésil".
Oftewel:
Twee mitraillettes met sauzen "riche" en "brésil".
https://en.wikipedia.org/wiki/Fry_sauce
En: Brasil sauce - mayonnaise with pureed pineapple, tomato and spices
Het kwartje is nog niet gevallen zeker.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:10 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Er bestaat geen kwartje binnen het euro-muntgeld. Er is geen munt van 25 cent.
Een frietketel?quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:54 schreef fathank het volgende:
[..]
Oh vast wel, maar ik heb geen frietketel thuis en om nou op m'n gasfornuis te gaan frituren gaat me ook te ver.
quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:55 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ja, ik ben een ouwe taart. En ja ik weet hoe melk moet smaken en hoe ham moet smaken.
Vroeger smaakte melk naar melk en ham naar ham
Tegenwoordig smaakt melk naar water en ham smaakt zout en dat was het dan.
Het enige wat naar mijn smaak nog authentiek is, is versgeperst sinaasappelsap.
Maar misschien dat ik me met mijn hoge leeftijd er in kan vergissen.
En tuurlijk weet ik beter dan wie ook hoe karton smaakt.
Ik heb op jeugdige leeftijd heel wat potloden kleingesabbeld. Dat klinkt erotisch maar zo is het niet bedoeld.
Voorbeeldje: ik ben al zo oud dat ik kan vertellen dat ik mijn lagere schooljaren er voor moest zorgen altijd nieuwe kroontjespennen en een inktlap mee moest nemen anders kon ik niks opschrijven.
Scheer je weg, graftak. Je hoort al lang onder de grond te liggen.quote:Geboortedatum 01-04-1900
Ik ga pas wanneer het mij belieft.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:43 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
[..]
Scheer je weg, graftak. Je hoort al lang onder de grond te liggen.
Frietketel, vetpot, friteuse. Lekker belangrijk.quote:
Vetpot?quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:50 schreef fathank het volgende:
[..]
Frietketel, vetpot, friteuse. Lekker belangrijk.
Nee... Vind ik niet.quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:15 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
De kwaliteit is wel redelijk voor de prijs.
Ik ben gek op een ongezonde hap! Frikandel speciaal, Een goede hamburger met gebakken uien en veel saus etc. Maar het moet wel lekker zijn McDonalds is een vieze hap. Maar goed smaken verschillen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:29 schreef MadJackthePirate het volgende:
[..]
Is toch chill om af en toe ongezonde hap te halen? Maar nee in Nederland moet alles weer voor iedereen bepaald worden wat wel en wat niet magStel je voor zeg dat mensen eens iets doen wat slecht voor ze is
dee man weetquote:Op woensdag 11 maart 2015 08:55 schreef pvdplanet het volgende:
Beter komt Shake Shack naar Europa (Londen zitten ze al)
Geef eens de referentie? Ik ben geneigd om dit te geloven (ik merk het zelf als ik bepaald spul eet, bijv. chips en koek) maar ik zou graag een betere onderbouwing zien. Sowieso is er geen twijfel over mogelijk dat het voedingspatroon van de meeste mensen zwaar verneukt is. Hoe dan ook, sinds ik ben overgeschakeld naar zo'n natuurlijk mogelijke voeding krijg ik veel minder snel trek. Het verband met andere granen is voor mij nogal vaag. Zelf eet ik trouwens altijd volkorenbrood en wel van een brood wat niet sponzig is. Roggebrood stilt zonder enige twijfel het best de honger, net als ander brood wat zuurdesem bevat.quote:Op woensdag 11 maart 2015 15:43 schreef DUTCHKO het volgende:
[..]
Nee de algemene trend is dat de vreetschuren minder omzetten.
Het probleem is dat cornsyrup en sodium vrijwel overal aanwezig zijn in al het voedsel.
Door manipulatie is hier de totale orginele opbouw van granen en corn veranderd.
Daar is een interessant boek over geschreven na jaren onderzoek. Men heeft stoffen toegevoegd waardoor je eetlust 2 x sneller word opgewekt na het eten van deze rommel. Vandaar dat de obesity meer en meer stijgt: mensen eten steeds meer vanwege deze chmische troep...
quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:32 schreef andreas612 het volgende:
Mensen moeten eens food inc. gaan kijken voordat ze mac donalds gaan verheerlijken (of elk andere fastfood toko resp.)
Ik kende die film/docu niet, het is niet aan mij besteed aangezien ik er nooit eet (wel eens daar geweest zonder wat te eten aangezien ik met een groep was terwijl ik van huis was) maar ik ga er wel eens naar kijken.quote:Op woensdag 11 maart 2015 11:32 schreef andreas612 het volgende:
Mensen moeten eens food inc. gaan kijken voordat ze mac donalds gaan verheerlijken (of elk andere fastfood toko resp.)
Zal er geen kippenpootje minder om eten.quote:Op woensdag 11 maart 2015 20:13 schreef Bram_van_Loon het volgende:
13de minuut. Geniet van je kip.
Het is zo erg dat een vrouw die kippen houdt het niet meer kan hebben en de cameraploeg laat filmen, ondanks dat dit haar inkomsten kan kosten.
Dat zegt veel over jou als jij over niet-biologische kippenpootjes spreekt. Dat geldt voor eenieder die zo redeneert.quote:Op woensdag 11 maart 2015 20:16 schreef betyar het volgende:
[..]
Zal er geen kippenpootje minder om eten.
Omdat ik geen reet geef om het welzijn van vee? Daar ben ik me van bewust.quote:Op woensdag 11 maart 2015 20:17 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat zegt veel over jou als jij over niet-biologische kippenpootjes spreekt. Dat geldt voor eenieder die zo redeneert.
Staat los van McDonalds. Geen vlees eten of enkel biologisch. Ik zag pas nog dat dit, gekeken naar de voedingswaarde dat een stuk vlees bevat, het even duur tot goedkoper is. Iig ook gezonder. Op Duitse zenders gaat het er geregeld over. Mogen ze in NL(want dat doen ze niet denk ik?) ook wel wat meer over uitzenden.quote:Op woensdag 11 maart 2015 20:13 schreef Bram_van_Loon het volgende:
13de minuut. Geniet van je kip.
Het is zo erg dat een vrouw die kippen houdt het niet meer kan hebben en de cameraploeg laat filmen, ondanks dat dit haar inkomsten kan kosten.
Ik begrijp sowieso niet waarom niet iedereen biologisch vlees eet. Ondertussen stouwen ze wel 2-3 ons per dag naar binnen maar 100-150 gram per dag maar dan biologisch (gezonder, betere smaak, fatsoenlijker) komt niet in hen op.quote:Op woensdag 11 maart 2015 20:20 schreef Speculant. het volgende:
[..]
Staat los van McDonalds. Geen vlees eten of enkel biologisch. Ik zag pas nog dat dit, gekeken naar de voedingswaarde dat een stuk vlees bevat, het even duur tot goedkoper is. Iig ook gezonder. Op Duitse zenders gaat het er geregeld over. Mogen ze in NL(want dat doen ze niet denk ik?) ook wel wat meer over uitzenden.
Ik begrijp op mijn beurt dan weer niet waarom jij je zo druk maakt over het eetpatroon van anderen...quote:Op woensdag 11 maart 2015 23:47 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik begrijp sowieso niet waarom niet iedereen biologisch vlees eet. Ondertussen stouwen ze wel 2-3 ons per dag naar binnen maar 100-150 gram per dag maar dan biologisch (gezonder, betere smaak, fatsoenlijker) komt niet in hen op.
1. Dierenwelzijnquote:Op donderdag 12 maart 2015 00:02 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Ik begrijp op mijn beurt dan weer niet waarom jij je zo druk maakt over het eetpatroon van anderen...
Misschien moet je toch nog eens opzoeken wat een carnivoor is.quote:Op donderdag 12 maart 2015 00:05 schreef Monolith het volgende:
Ik ben dan ook carnivoor uit principe.
Het moest met een k inderdaad.quote:Op donderdag 12 maart 2015 00:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Misschien moet je toch nog eens opzoeken wat een carnivoor is.
quote:Op donderdag 12 maart 2015 00:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
1. Dierenwelzijn
2. Maatschappelijk bewustzijn
3. Kosten van volksgezondheid die ook ik mee betaal
Genoeg redenen?
Ik kan er helaas weinig aan doen dat andere mensen egoïstisch zijn maar ik zal er een stelling over innemen zolang ik leef.
Voor wat betreft dierenwelzijn kan ik je niet helemaal ongelijk geven, het zijn in mijn optiek echter wel doodordinaire grondstoffen voor onze voedselvoorziening zoals gewassen als graan of mais dat ook zijn.quote:Op donderdag 12 maart 2015 00:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
1. Dierenwelzijn
2. Maatschappelijk bewustzijn
3. Kosten van volksgezondheid die ook ik mee betaal
Genoeg redenen?
Ik kan er helaas weinig aan doen dat andere mensen egoïstisch zijn maar ik zal er een stelling over innemen zolang ik leef.
Als iedereen biologisch vlees eet weet ik nog zo net niet of we daarvan profiteren: de uitstoot en het energieverbruik ervan is hoger.quote:Op donderdag 12 maart 2015 00:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
1. Dierenwelzijn
2. Maatschappelijk bewustzijn
3. Kosten van volksgezondheid die ook ik mee betaal
Genoeg redenen?
Ik kan er helaas weinig aan doen dat andere mensen egoïstisch zijn maar ik zal er een stelling over innemen zolang ik leef.
Dan geef je dus wel om smaak he. Beter gwn kk dronken naar de macquote:Op woensdag 11 maart 2015 17:59 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ik ben gek op een ongezonde hap! Frikandel speciaal, Een goede hamburger met gebakken uien en veel saus etc. Maar het moet wel lekker zijn McDonalds is een vieze hap. Maar goed smaken verschillen.
D'uh, ik had het dan ook over de combinatie van biologisch vlees eten en minder vlees eten. De meeste Nederlanders eten toch veel teveel vlees (gezondheid!) en dan nog het verkeerde vlees ook (het vette).quote:Op donderdag 12 maart 2015 00:54 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Als iedereen biologisch vlees eet weet ik nog zo net niet of we daarvan profiteren: de uitstoot en het energieverbruik ervan is hoger.
Vlees eten is helemaal niet ongezond. De meeste grote onderzoeken die "aantonen" dat vlees eten ongezond is gooien onterecht industrievleeseters en biologisch vleeseters op één hoop. Bovendien nemen zij niet mee dat vegetariërs vaak sowieso al iets bewuster zijn op de gezondheid. Er zijn ook onderzoeken die alleen naar normaal vlees kijken en die laten geen verschil zien.quote:Op donderdag 12 maart 2015 09:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
D'uh, ik had het dan ook over de combinatie van biologisch vlees eten en minder vlees eten. De meeste Nederlanders eten toch veel teveel vlees (gezondheid!) en dan nog het verkeerde vlees ook (het vette).
Wel als je 200-300 gram vet varkensvlees en vet koeienvlees per dag eet!quote:Op donderdag 12 maart 2015 09:32 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Vlees eten is helemaal niet ongezond.
Van 1 euro bij de Albert Heijn. Lees je nog even de rest? Vet is ook overhyped man, denk je dat onze grootouders daar zoveel op letten? Jus hier, roomboter daar, speklappen zus, slavinkjes zo.quote:Op donderdag 12 maart 2015 09:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Wel als je 200-300 gram vet varkensvlees en vet koeienvlees per dag eet!
Lekker stukje kip, helemaal niks mis mee.quote:Op woensdag 11 maart 2015 20:13 schreef Bram_van_Loon het volgende:
13de minuut. Geniet van je kip.
Het is zo erg dat een vrouw die kippen houdt het niet meer kan hebben en de cameraploeg laat filmen, ondanks dat dit haar inkomsten kan kosten. Een paar grote bedrijven, een stuk of 4, hebben momenteel exact dezelfde rol als de grootgrondbezitters een paar eeuwen geleden: schuld, een soort van slavernij en al.
Zeg Bram, ooit eens in je opgekomen waarom anderen een hekel krijgen aan mensen die gezond en biologisch voer aan anderen willen opdringen? Schei toch eens uit met je geblaat joh.quote:Op donderdag 12 maart 2015 09:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Wel als je 200-300 gram vet varkensvlees en vet koeienvlees per dag eet!
De rest deed er in dat verband niet toe, je stelling dat vlees eten gezond is klopt niet. Sowieso is het onzinnig om te stellen dat het eten van voedingsmiddel X (on)gezond is, het gaat altijd om de verhoudingen van de voedingsmiddelen. De vleesindustrie is een van de grootste en meest vermogende industrieën van Nederland (en de wereld). Zij hebben tientallen jaren lang een enorm budget besteed aan indoctrinatie (reclame). Het gaat nog een stapje verder: dit soort industrieën leveren mensen die later een overheidsfunctionaris worden en ze kopen (latere) hoge overheidsfunctionarissen om.quote:Op donderdag 12 maart 2015 09:34 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Van 1 euro bij de Albert Heijn. Lees je nog even de rest?
Ik denk dat jouw stelling dat dit in de USA een groter probleem is klopt maar het is helaas niet zo dat hetzelfde systeem niet bestaat in Nederland: zie mijn laatste reactie (Bleker, Bayer, bijensterfte).quote:Op donderdag 12 maart 2015 10:01 schreef waht het volgende:
Food Inc gaat over de VS, waar de regels heel wat meer in het voordeel van voedselproducenten zijn.
De EU heeft veel hele andere regels, en hier worden derhalve ook andere grondstoffen gebruikt.
Die docu gaat over de VS. Simpel stellen dat we in Nederland ook zulke problemen hebben is niet overtuigend genoeg om die docu te kijken. Mocht je een aantal bronnen hebben die jouw stelling bevestigen, dan ga ik het laatste stukje kijken.quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik raad trouwens iedereen aan om naar het laatste deel van de docu Foodinc te kijken. Het deel over de groteske corruptie bij de agrarische industrie waaronder Monsanto en de USA-overheid is uiterst leerzaam. In Nederland hebben wij ook dergelijke problemen, alleen op een kleinere schaal. Zo had bijvoorbeeld de baas van de FDA (toezicht op voedselveiligheid en farmaceutische middelen) een prominente functie bij een van die bedrijven, werd een senator omgekocht met een royale 'donatie', werd een bedrijf waar Rumsfeld de CEO van was verkocht aan Monsanto etc.
Heel erg veel dwarsverbanden die allen tezamen duidelijk aangeven dat het niet de politici maar de bedrijven zijn die bepalen wat er gebeurt. In Nederland hadden we Bleker die als belangrijkste adviseur inzake de massale bijensterfte een werknemer van Bayer gebruikte, het bedrijf wat het meest werd verdacht van het veroorzaken van die extra bijensterfte (nieuw zeer potent gif).
Dat was dan ook het punt niet. Mijn punt was dat wij ons er beter van bewust zijn dat je dergelijke mechanismes van corruptie en lobbyïsme (soms een vaag onderscheid, soms duidelijker) overal hebt, ook in Nederland. Alleen als voldoende mensen zich er bewust van zijn kan het volk hier weerbaar tegen zijn. Als het volk er moeilijk over doet dat een hooggeplaatste werknemer van Bayer, wat wordt verdacht van het veroorzaken van de massale bijensterfte, de belangrijkste adviseur is van het ministerie van landbouw inzake de bijensterfte dan heb je de kans dat het ministerie beter de adviseur selecteert op bias in plaats van de eerste de beste (bijzonder) hoogleraar van de Wageningen Universiteit in te huren. Om dezelfde reden is het bijvoorbeeld goed dat het volk zich er bewust van is hoe voedsel wordt gemaakt en wat mensen precies eten (dank god maar op je blote knieën dat wij in Europa een strengere gifwetgeving hebben dan in de USA), ook dat maakt het volk weerbaarder aangezien het volk met de portemonnee kiest wat er wordt gemaakt.quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:24 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Die docu gaat over de VS. Simpel stellen dat we in Nederland ook zulke problemen hebben is niet overtuigend genoeg om die docu te kijken.
Dat er in EU dezelfde krachten zijn klopt wel, maar doordat elke lidstaat feitelijk eigen belangen heeft hebben de grote bedrijven veel minder vrij spel dan in de VS. Komt ook nog eens bij dat de voedseleisen vanuit de EU gewoon veel strenger zijn. Dit geldt op talloze vlakken inzake voedselveiligheid, maar ook toegestane hoeveelheid giftige stoffen, toegestane toevoegingsmiddelen, etc.quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:23 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik denk dat jouw stelling dat dit in de USA een groter probleem is klopt maar het is helaas niet zo dat hetzelfde systeem niet bestaat in Nederland: zie mijn laatste reactie (Bleker, Bayer, bijensterfte).
quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik raad trouwens iedereen aan om naar het laatste deel van de docu Foodinc te kijken. Het deel over de groteske corruptie bij de agrarische industrie waaronder Monsanto en de USA-overheid is uiterst leerzaam. In Nederland hebben wij ook dergelijke problemen, alleen op een kleinere schaal. Zo had bijvoorbeeld de baas van de FDA (toezicht op voedselveiligheid en farmaceutische middelen) een prominente functie bij een van die bedrijven, werd een senator omgekocht met een royale 'donatie', werd een bedrijf waar Rumsfeld de CEO van was verkocht aan Monsanto etc.
Heel erg veel dwarsverbanden die allen tezamen duidelijk aangeven dat het niet de politici maar de bedrijven zijn die bepalen wat er gebeurt. In Nederland hadden we Bleker die als belangrijkste adviseur inzake de massale bijensterfte een werknemer van Bayer gebruikte, het bedrijf wat het meest werd verdacht van het veroorzaken van die extra bijensterfte (nieuw zeer potent gif).
Je leest mijn stelling dus niet. Alle onderzoeken die aantonen dat vlees eten ongezond zou zijn gooien eters van bio-industrievlees en industrieworsten zoals de salami's uit de supermarkt, filet american en al dat soort dingen op één hoop met mensen die normaal vlees eten. Bovendien nemen die onderzoeken niet mee dat vegetariërs sowieso een bewustere levensstijl lijden. Het statement "vlees eten is ongezond" klopt dus gewoon niet. Je moet kijken naar welk vlees er wordt geconsumeerd en wat de verdere levensstijl van die persoon is. Andere onderzoeken die dat wel hebben gedaan hebben geen significante verschillen kunnen aantonen tussen vleeseters en niet vleeseters.quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:10 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
De rest deed er in dat verband niet toe, je stelling dat vlees eten gezond is klopt niet. Sowieso is het onzinnig om te stellen dat het eten van voedingsmiddel X (on)gezond is, het gaat altijd om de verhoudingen van de voedingsmiddelen. De vleesindustrie is een van de grootste en meest vermogende industrieën van Nederland (en de wereld). Zij hebben tientallen jaren lang een enorm budget besteed aan indoctrinatie (reclame). Het gaat nog een stapje verder: dit soort industrieën leveren mensen die later een overheidsfunctionaris worden en ze kopen (latere) hoge overheidsfunctionarissen om.
Veel mensen hebben hierdoor allerlei verkeerde aannames omtrent vlees.
Feiten.
Vlees bevat veel mineralen en eiwitten maar die kan je ook (gemakkelijk) uit andere bronnen halen. Voor zo ver bekend is het enige nuttige stofje wat in vlees zit wat je niet gemakkelijk kan vervangen creatinefosfaat en het is uiterst discutabel of dat het überhaupt zin heeft om het in te nemen (te weinig goede onderzoeken naar gedaan) maar sowieso heeft bijna niemand het nodig.
Vlees bevat ook veel stoffen die niet goed zijn, in het bijzonder vet vlees. Ja, die verzadigde vetten daar moet je niet teveel van eten. Dat wil niet zeggen dat alle verzadigde vetten een probleem zijn in alle hoeveelheden (je kan rustig roomboter eten in plaats van margarine, ik raad het iedereen aan) maar als je al teveel verzadigde vetten eet uit vlees dan ben je voedingstechnisch gezien dom bezig. Het is ook maar zeer de vraag wat bijv. de invloed van al die antibiotica en hormonen is die jij eet met het vlees (niet volledig onderzocht en in bepaalde gevallen is het inmiddels bekend dat je lichaam dat spul opneemt). Tenslotte heb je natuurlijk nog een groter risico op voedselvergifiting bij het eten van vlees. Zo komt er nogal veel stront terecht op het vlees en raakt zodoende het vlees besmet met pathogene bacteriën. Helaas voor de vegetariërs is er ook wat transfer van het vlees naar de planten. Verder heb je natuurlijk nog het risico op besmetting met pathogene bacteriën die in het vlees zitten, waardoor je bijvoorbeeld Creutzfeldt-Jakob kan krijgen. Ook redenen om toch maar voor biologisch vlees te kiezen wat kleinschaliger is gemaakt waardoor dergelijke risico's veel kleiner zijn. Biologisch vlees schijnt ook beter te smaken maar die discussie moeten vleeseters onder elkaar maar voeren (vleeseters die biologisch vlees hebben gegeten).
Of dat vegetariërs i.h.a. gezonder eten weet ik niet (ik schrik er soms van hoe weinig bepaalde vegetariërs zich in voeding hebben verdiept) maar ik kan je wel uit ervaring vertellen dat het wel of niet (veel) vlees eten op zichzelf een groot verschil maakt voor de triglyceridenconcentratie in je bloed (lager is beter) en de HDL/LDL-verhouding. De theorie wijst er op, de praktijk heeft het voor mij bewezen (extreem goede bloedwaarden voor die twee parameters).
Bottomline, je kan beter 100 gram goed vlees eten per dag dan 200-300 gram slecht vlees.
Ook in het geval van hun frietjes: patat die ik zelf maak is veel lekkerder.quote:
Nog wel. Nu echter de EU steeds meer een federatie wordt zal, indien dit proces zich voortzet, het voor bedrijven en andere partijen die veel middelen hebben (miljardairs bijvoorbeeld) steeds effectiever worden om te lobbyën, te regelen dat mannetjes van hen bepaalde functies krijgen, de partij van de politicus in kwestie een royale donatie krijgt etc.quote:Op donderdag 12 maart 2015 12:06 schreef waht het volgende:
[..]
Dat er in EU dezelfde krachten zijn klopt wel, maar doordat elke lidstaat feitelijk eigen belangen heeft hebben de grote bedrijven veel minder vrij spel dan in de VS. Komt ook nog eens bij dat de voedseleisen vanuit de EU gewoon veel strenger zijn. Dit geldt op talloze vlakken inzake voedselveiligheid, maar ook toegestane hoeveelheid giftige stoffen, toegestane toevoegingsmiddelen, etc.
Deze reactie getuigt enkel van een extreme domheid en ignorantie (jij hebt duidelijk niet naar deze reportage gekeken) bij jou.quote:
quote:Op donderdag 12 maart 2015 13:42 schreef Richestorags het volgende:
Alle onderzoeken die aantonen dat vlees eten ongezond zou zijn gooien eters van bio-industrievlees en industrieworsten zoals de salami's uit de supermarkt, filet american en al dat soort dingen op één hoop met mensen die normaal vlees eten.
Ik maak hier toch echt duidelijk dat onderscheid.quote:Op donderdag 12 maart 2015 09:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
D'uh, ik had het dan ook over de combinatie van biologisch vlees eten en minder vlees eten. De meeste Nederlanders eten toch veel teveel vlees (gezondheid!) en dan nog het verkeerde vlees ook (het vette).
quote:Bovendien nemen die onderzoeken niet mee dat vegetariërs sowieso een bewustere levensstijl lijden.
quote:Op donderdag 12 maart 2015 11:10 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Of dat vegetariërs i.h.a. gezonder eten weet ik niet (ik schrik er soms van hoe weinig bepaalde vegetariërs zich in voeding hebben verdiept) maar ik kan je wel uit ervaring vertellen dat het wel of niet (veel) vlees eten op zichzelf een groot verschil maakt voor de triglyceridenconcentratie in je bloed (lager is beter) en de HDL/LDL-verhouding. De theorie wijst er op, de praktijk heeft het voor mij bewezen (extreem goede bloedwaarden voor die twee parameters).
Bram, ga je verhaaltjes op de site van de PVDD zetten, daar krijg je meer bijval.quote:Op donderdag 12 maart 2015 16:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Deze reactie getuigt enkel van een extreme domheid en ignorantie (jij hebt duidelijk niet naar deze reportage gekeken) bij jou.
Nog even terugkomende op Monsanto en het corruptie- en lobby-verhaal, dat we in Europa eveneens niet veilig zijn blijkt ook hieruit.quote:Op donderdag 12 maart 2015 10:01 schreef waht het volgende:
Food Inc gaat over de VS, waar de regels heel wat meer in het voordeel van voedselproducenten zijn.
De EU heeft veel hele andere regels, en hier worden derhalve ook andere grondstoffen gebruikt.
Inderdaad.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:18 schreef vaduz het volgende:
Moet de lokale snackbar niet in handen gevallen zijn van een Chinees, die er niets van bakt.
quote:Op donderdag 12 maart 2015 19:56 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nog even terugkomende op Monsanto en het corruptie- en lobby-verhaal, dat we in Europa eveneens niet veilig zijn blijkt ook hieruit.
http://www.makkelijkemoes(...)-blog/zaden-verboden
Wist je dat de Europese Commissie een wet aan het voorbereiden is die er voor zorgt dat heel veel zaden verboden zullen worden?
Er is een lijst opgesteld met zogenaamde ‘goedgekeurde’ zaden. Alle zaden die daar niet op staan worden illegaal.
60% van de zaden die daarop staan zijn van grote bedrijven zoals Monsanto, AstraZenecar en Bayer. Een groot deel van de zaden zijn zogenaamde hybryden - wat betekent dat je het zaad van deze planten het volgende jaar niet weer kan gebruiken.
http://www.mo.be/artikel/(...)tegen-zadenrichtlijn
Deze keer liep het met een sisser af maar het demonstreert hoe gevaarlijk het is om grote bedrijven en andere machtige partijen (miljardairs die slechte intenties hebben zoals de Koch-broers) toe te staan om de macht te grijpen via lobby's, overkopen van bedrijven van politici (Rumsfeld), het leveren van deskundigen aan overheidsorganisaties die het belang van de burger moeten dienen etc.
Wees op hoede mensen!
Amen brother. Met rode uien gebakken in rode wijn en wat suiker als garnering, cheddar kaas over de burger en een saus van mayo, mosterd, kurkuma en sambalquote:Op donderdag 12 maart 2015 22:39 schreef Revolution-NL het volgende:
De mcdrek chemische troep vol conserveringsmiddelen
Ik maak wel mijn eigen burger. Uitetaard vers van de slager, biologisch en handgemaakte patat![]()
Klinkt goed. Ik haal mn burgers altijd bij de Jumbo. Van die dikke Amerikaanse burgers met peper aan de zijkantenquote:Op donderdag 12 maart 2015 23:15 schreef Richestorags het volgende:
[..]
Amen brother. Met rode uien gebakken in rode wijn en wat suiker als garnering, cheddar kaas over de burger en een saus van mayo, mosterd, kurkuma en sambal![]()
![]()
Ge-wel-di-ge reactie, precies het niveau wat we van jou gewend zijn op dit forum.quote:
Daar begrijp ik ook niets van. Waarom doen mensen het zichzelf aan? Dat geldt ook voor 80% van wat de supermarkten verkopen.quote:Op donderdag 12 maart 2015 22:39 schreef Revolution-NL het volgende:
De mcdrek chemische troep vol conserveringsmiddelen
Wees op je hoeden mensen! Er staat namelijk op www.kneuzennieuws.nl een half bakken "nieuws"-berichtje met onzin, kijk zelf maar! En iedereen die hier niet serieus op reageert, heeft geen niveau!quote:Op vrijdag 13 maart 2015 00:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ge-wel-di-ge reactie, precies het niveau wat we van jou gewend zijn op dit forum.
lolquote:Op vrijdag 13 maart 2015 00:09 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Wees op je hoeden mensen! Er staat namelijk op www.kneuzennieuws.nl een half bakken "nieuws"-berichtje met onzin, kijk zelf maar! En iedereen die hier niet serieus op reageert, heeft geen niveau!
Tuttutut!
Misschien een idee om je eigen burger samen te stellen zoals bij Burger King in Japanquote:4. McKibbeling is de nieuwe McFish
“De bulk van onze omzet komt van klassiekers als de Big Mac, de Quarter Pounder en de McKroket. Maar alleen daarmee redden we het niet. Gasten blijven om variaties vragen.” En dus introduceert het hamburgerbedrijf de Tabasco-burger en vervangt het de McFish door de McKibbeling. Soms verdwijnen producten uit het assortiment, soms komen ze ook weer terug. Zoals de BigTasty.
Of gewoon eens wat meer tenten waar je iets gezonds kan bestellen wat als eten beschouwd kan worden en al die junkfoodtenten failliet laten gaan?quote:Op vrijdag 13 maart 2015 18:46 schreef Aether het volgende:
[..]
Misschien een idee om je eigen burger samen te stellen zoals bij Burger King in Japan
[ afbeelding ]
Ik kom nooit (meer) bij bijv. een McDonald's. Reageerde op het "variatie"-deel uit de OPquote:Op vrijdag 13 maart 2015 20:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Of gewoon eens wat meer tenten waar je iets gezonds kan bestellen wat als eten beschouwd kan worden en al die junkfoodtenten failliet laten gaan?
Heerlijk! Het is gek of juist veelzeggend dat de zogenaamde A-supermarkten zo weinig kokosolie verkopen.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 20:32 schreef Izzy73 het volgende:
Zelf gesneden aardappelen gebakken in kokosolie
Economisch gezien heb jij natuurlijk gelijk. Praktisch gezien zou ik het nog niet eten als ik ervoor betaald zou krijgen. Geen chemische troep in mijn lijf. Nu ja, zo weinig mogelijk.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:16 schreef Jackie-Treehorn het volgende:
Het probleem van de McDonalds is dat ze enorm duur zijn als je het afzet tegen de kwaliteit van het product. Ik wil me zo'n 1 à 2 keer per jaar ook heus wel eens laven aan zo'n kleffe hamburger met een stukje chemische komkommer en een klodder ondefinieerbare saus, maar tegenwoordig ben je voor een medium menu met fritesaus al een euro of 7 kwijt. Voor een euro meer koop ik bij De Burgermeester een kakelverse, grotendeels biologische hamburger van topkwaliteit, met frisse groenten waar je letterlijk je vingers bij aflikt.
Zo'n BigMac gaat qua kostprijs 20x over de kop, als het niet meer is.
Het staat je vrij om er een te beginnen als het zo'n gat in de markt is volgens jou.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 20:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Of gewoon eens wat meer tenten waar je iets gezonds kan bestellen wat als eten beschouwd kan worden en al die junkfoodtenten failliet laten gaan?
Dus een BigMac kost volgens jou slechts twaalf cent?quote:Op vrijdag 13 maart 2015 22:16 schreef Jackie-Treehorn het volgende:
Zo'n BigMac gaat qua kostprijs 20x over de kop, als het niet meer is.
Gay.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 20:32 schreef Izzy73 het volgende:
McDonald's, chemisch voedsel met kartonnen broodjes![]()
De lokale snackbar, kleffe vette aardappelpuree frietjes uit verbrand frietvet![]()
Zelf gesneden aardappelen gebakken in kokosolie
Dat zou zeer goed kunnen.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 12:10 schreef Erasmo het volgende:
Dus een BigMac kost volgens jou slechts twaalf cent?
Homo.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 20:32 schreef Izzy73 het volgende:
McDonald's, chemisch voedsel met kartonnen broodjes![]()
De lokale snackbar, kleffe vette aardappelpuree frietjes uit verbrand frietvet![]()
Zelf gesneden aardappelen gebakken in kokosolie
Begin een franchise.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 20:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Of gewoon eens wat meer tenten waar je iets gezonds kan bestellen wat als eten beschouwd kan worden en al die junkfoodtenten failliet laten gaan?
quote:
Trieste sukkelsquote:
Was dat maar waar! Er is een flink startkapitaal vereist om zo'n zaak te beginnen, banken lenen niet meer zomaar als je een goed idee hebt etc.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 12:10 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het staat je vrij om er een te beginnen als het zo'n gat in de markt is volgens jou.
Dat kun je tegenwoordig prima laten crowdfunden.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Was dat maar waar! Er is een flink startkapitaal vereist om zo'n zaak te beginnen, banken lenen niet meer zomaar als je een goed idee hebt etc.
Een nobrainer inderdaad. Als je zo arm bent (10% van de Nederlanders?) dat je zelfs niet af en toe dat kan betalen dan moet je helemaal niet buiten de deur eten en zelf koken.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 12:15 schreef Nielsch het volgende:
Bij de McDonalds betaal ik 7,50 voor een menu met een kleffe burger, ranzige lauwe frietjes die lijken op gefrituurde luciferstokjes en gore poedercola in een gigantische bak ijsklonten. Na een half uur heb ik dan weer honger.
Bij Meneer Smakers betaal ik 12,50 voor een geweldige grote verse burger op een heerlijk broodje vol met heerlijke groenten en lekkere saus, heerlijke dikke biologische friet en een fris lokaal gebrouwen Utrechts biertje van De Leckere erbij. Ik zit dan de rest van de dag vol.
Tsja, ik snap best dat mensen vanuit economisch oogpunt voor dat eerste gaan, maar ik heb het geld en ga dus voor optie 2.
Dat is te proberen.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:23 schreef Monolith het volgende:
[..]
Dat kun je tegenwoordig prima laten crowdfunden.
Bescheiden zaakje volgens je eigen formule beginnen en uitbreiden als t werkt. De Mc begon ook niet als multinationalquote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Was dat maar waar! Er is een flink startkapitaal vereist om zo'n zaak te beginnen, banken lenen niet meer zomaar als je een goed idee hebt etc.
Dat gaat echt niet zonder een startkapitaal te lenen! Niet voor normale mensen in ieder geval. Ik weet zeker dat er een gat in de markt is voor tenten die gezond eten verkopen voor een bescheiden prijs (mik rond de 10 Euro): veel diverse groenten, zilvervliesrijst, volkorenspaghettig, vegetarisch alternatief (quorn, soja, ei, noten), zoutarm, geen 'chemische' additieven etc.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:37 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Bescheiden zaakje volgens je eigen formule beginnen en uitbreiden als t werkt.
Net zoals de waarheid hard is.quote:
14, als het goed isquote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:40 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Net zoals de waarheid hard is.
En die frietjes, ik las laatst dat er zelfs 17 ingrediënten nodig zijn om die bagger te maken.![]()
eh.. sinds wanneer is de hoeveelheid ingredienten een indicator voor bagger.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:40 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Net zoals de waarheid hard is.
En die frietjes, ik las laatst dat er zelfs 17 ingrediënten nodig zijn om die bagger te maken.![]()
Op zich klopt dat maar zijn gedachtegang is natuurlijk dat je met slechts 3 ingrediënten heerlijke frietjes kan maken: aardappelen, olie en een beetje zout.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:45 schreef Beathoven het volgende:
[..]
eh.. sinds wanneer is de hoeveelheid ingredienten een indicator voor bagger.
Niet altijd.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:16 schreef vaduz het volgende:
[..]
Broodje aap, de echte klant wacht immers nog op zijn product en binnen enkele minuten zal de McDonalds dit altijd doorhebben.
Waarom zou je 17 ingrediënten nodig hebben om goede friet te makenquote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:45 schreef Beathoven het volgende:
[..]
eh.. sinds wanneer is de hoeveelheid ingredienten een indicator voor bagger.
Deze misvatting bestaat bij veel mensen. Evolutionaire selectiedruk heeft betrekking op inductieve reproductieratio's, niet op gezond 112 jaar oud worden.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het is geen ijzeren wet maar ik ga er van uit dat hoe natuurlijker je voeding is (groeit het aan een plant of komt het direct van een dier?) hoe beter het is. Na vele honderdduizenden jaren is het lichaam van de mens aangepast op wat in de natuur voorkomt, slechts sinds tientallen tot honderden jaren eten we stofjes die we zelf maken. Het kan natuurlijk dat door stom toeval of door moleculaire gelijkenissen zo'n stofje wat we zelf maken geen kwaad kan en er zijn ook stoffen die 'natuurlijk' zijn die uiterst dodelijk zijn maar het lijkt mij een goede vuistregel.
Dank je.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Op zich klopt dat maar zijn gedachtegang is natuurlijk dat je met slechts 3 ingrediënten heerlijke frietjes kan maken: aardappelen, olie en een beetje zout.
Maar goed, hij heeft wel gelijk. Zo gebruiken ze in ieder geval in de USA gehydrogeneerder olie (de laatste jaren als eufemisme gebruikt voor transvet).
Ja, of dequote:Op woensdag 11 maart 2015 08:55 schreef pvdplanet het volgende:
Beter komt Shake Shack naar Europa (Londen zitten ze al)
Ziet er smerig uit, was er nergens een behoorlijk broodje te vinden? Daarnaast heb je geen idee wat er in die kaas zit en aan het broodje te zien zal die kaas ook wel ergens uit het onderste vak gehaald zijn.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:54 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Waarom zou je 17 ingrediënten nodig hebben om goede friet te makenHet merendeel is overbodige zogenaamde smaakstof, en nog vaak ongezond ook.
Daarbij noemde ik het geen bagger vanwege de hoeveelheid ingrediënten, maar omdat de friet ook niet smaakt, ervaring dus.
Ik hou het wel lekker bij mijn homemade burger en friet.
[ afbeelding ]
De selectiedruk heeft betrekking op de grootste kans dat je een kind krijgt, wat bepaald wordt door het al dan niet lang genoeg gezond blijven en het al dan niet voldoende aantrekkelijk worden gevonden door de mensen van het andere geslacht. Dat wil toch niet zeggen dat je lichaam zich niet aanpast aan waar het aan bloot staat? Zoals dat bijv. de mensen die rond de evenaar wonen veel meer melanine zijn gaan krijgen onder invloed van het intense zonlicht. Waarom zou de voeding die wij vele honderdduizenden jaren lang hebben gegeten of in sommige gevallen duizenden jaren lang hebben gegeten niet iets zijn waar het lichaam aan aanpast? Het beter omgaan met die voeding levert je toch een competitief voordeel op in vergelijking met je soortgenoten?quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:56 schreef Monolith het volgende:
[..]
Deze misvatting bestaat bij veel mensen. Evolutionaire selectiedruk heeft betrekking op inductieve reproductieratio's, niet op gezond 112 jaar oud worden.
Ding smaakt goed, en indd het was niet het beste broodje dat er te krijgen is, daar ben ik het mee eens.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:00 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Ziet er smerig uit, was er nergens een behoorlijk broodje te vinden? Daarnaast heb je geen idee wat er in die kaas zit en aan het broodje te zien zal die kaas ook wel ergens uit het onderste vak gehaald zijn.
Poe poe.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:47 schreef Hiddendoe het volgende:
Al krijg ik geld toe, ik wil daar nog niet dood gevonden worden.
Jaren geleden eens geweest samen met een vriend. Al het voedsel smaakte naar karton, mijn cola werd in een middelgrote emmer geserveerd waar meer ijs in zat dan frisdrank.
Nooit meer.
Febo is dagvers, maar er zijn wel veel franchises die er een zooitje van maken.quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:17 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Ik haal m'n friet (en snacks) het liefst gewoon bij de lokale friture, daar kan geen McDonald's of franchiseketen tegenop...
Hipster.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:09 schreef Monolith het volgende:
Heel incidenteel kom ik nog wel eens in de burger bar in Utrecht voor een relatief snelle, maar toch vers bereide hap.
er werken anders zat studenten (ik heb er vroeger ook gewerkt) dus........quote:Op woensdag 11 maart 2015 09:04 schreef Fer het volgende:
rgt dit niet teveel van de gemiddelde McDonalds mederwerker? Een bestelling opnemen of de mcdrive runnen is som
Serieus, de Taco Bell? Heb daar één keer gegeten in San Francisco ofzo maar wat een ranzige vette bagger is dat zeg. Goor, vies, klef, zompig en niet lekker. Genoeg goede Mexicaanse restaurants in Nederland die prima taco's en aanverwante producten verkopen. Ik zou het Utrechtse Mex2Go elke dag verkiezen boven de Taco Bell.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:58 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Ja, of de
IHOP
Denny's
Wendy's
Maar voornamelijk de Taco Bell!
McDonalds een restaurant noemen.quote:Op woensdag 11 maart 2015 08:44 schreef Fylax het volgende:
Meer ontbijtjes, weg met de warmhoudbakken en bediening aan tafel. McDonald’s Nederland heeft nogal wat plannen voor het komende jaar. Vandaag komt de hamburgergigant met omzetcijfers voor Nederland.
Wat gaat er allemaal veranderen?
1. Je hamburger wordt naar je tafel gebracht
Nee, er komt straks geen serveerster met een schrijfblokje aan tafel, zegt Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald’s Nederland. Bestellen en afrekenen, dat moeten klanten nog altijd aan de balie doen of via een bestelscherm in de zaak. Maar het personeel brengt het eten wel naar zijn tafel.
“We gaan het dit najaar eerst bij één restaurant uitproberen”, zegt Sempels. Als het aanslaat, wordt de ‘table-service’ in alle 241 restaurants in Nederland ingevoerd. De keten wil zich hiermee onderscheiden van de concurrentie. “Waar kan McDonald’s het verschil maken? Op de service.”
2. Je hamburger wordt pas gemaakt als je hem bestelt
Weg met de typerende warmhoudbakken waar de hamburgers onder lampen liggen te wachten tot ze worden besteld. Het huidige productiesysteem is te complex, legt Sempels uit. Werknemers moeten inschatten hoeveel hamburgers er nodig zijn. Maken ze er te weinig, dan moet de klant wachten. Maken ze er te veel, dan verdwijnen de burgers na tien minuten in de prullenbak.
Voortaan worden de hamburgers pas bereid als ze zijn besteld. Dat gaat even snel, bezweert Sempels (“dat hebben we uitvoerig getest”). De hamburgers hoeven niet meer te worden gebakken, maar alleen nog maar ‘in elkaar gezet’. Het is flexibeler. “Moet er tussendoor een hamburger op een glutenvrij broodje worden gemaakt, dan kan dat. Zonder langer wachten.” Plus er wordt zo minder voedsel verspild. Nu werken vijftig restaurants zo. Aan het eind van het jaar is de helft van de restaurants ‘om’, eind 2016 allemaal.
3. Langer open = meer ontbijtjes
Verder verruimt McDonald’s de openingstijden van veel filialen, om zo de omzet te kunnen vergroten door meer ontbijtjes te verkopen. Het assortiment is uitgebreid met roerei, kaiserbroodjes, yoghurt met cruesli en vers fruit.
“De ontbijtmarkt groeit en daar moeten we op inspelen”, zegt Sempels. “Wat is er makkelijker dan je deuren een paar uur vroeger te openen?” Het ontbijt moet volgend jaar goed zijn voor 2,5 tot 3 procent van de totale omzet, zegt de directeur. Nu maakt het ontbijt nog geen 1 procent van de omzet uit.
4. McKibbeling is de nieuwe McFish
“De bulk van onze omzet komt van klassiekers als de Big Mac, de Quarter Pounder en de McKroket. Maar alleen daarmee redden we het niet. Gasten blijven om variaties vragen.” En dus introduceert het hamburgerbedrijf de Tabasco-burger en vervangt het de McFish door de McKibbeling. Soms verdwijnen producten uit het assortiment, soms komen ze ook weer terug. Zoals de BigTasty.
Tot slot: de opkomst van de culinaire burger?
“Fantastisch”, zegt Sempels. “De burger is hip.” Hij maakt zich geen zorgen over de gevolgen voor de fastfoodketen. De nieuwe hamburgerrestaurants hanteren een “totaal andere prijsstelling”, zegt hij. “Wij zijn de Volkswagen Golf onder de hamburgers.”
Bron: http://www.nrcq.nl/2015/0(...)ampaign=mcdonald%27s
Homo.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 20:32 schreef Izzy73 het volgende:
McDonald's, chemisch voedsel met kartonnen broodjes![]()
De lokale snackbar, kleffe vette aardappelpuree frietjes uit verbrand frietvet![]()
Zelf gesneden aardappelen gebakken in kokosolie
Je vergeet de in&out burgerquote:Op zaterdag 14 maart 2015 14:58 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Ja, of de
IHOP
Denny's
Wendy's
Maar voornamelijk de Taco Bell!
Ik voelde al dat er iets mis wasquote:Op maandag 16 maart 2015 11:13 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Je vergeet de in&out burger
Wendy's![]()
Wanneer ze die burgers nou gewoon verpakken als der om gevraagd word blijven ze al 10x langer beter denk ik.quote:Op maandag 16 maart 2015 09:53 schreef Goedzooi het volgende:
[..]
McDonalds een restaurant noemen.
Perfect goede burgers na 10 minuten weggooien... wat een verspilling.
Fijn voor je, probeer het eens op Grindr. Misschien heb je daar meer succes.quote:
Ben geen homo, homo.quote:Op maandag 16 maart 2015 16:02 schreef Izzy73 het volgende:
[..]
Fijn voor je, probeer het eens op Grindr. Misschien heb je daar meer succes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |