Bedankt voor de tipquote:Op zondag 15 maart 2015 19:31 schreef RobinOok het volgende:
Dan is Ter Marsch & Co leuker/gezelliger.
Maar daar was geen plaats toen we even gauw iets wilden eten en die Burgerclub die loopt (nog?) niet. Vandaar. :-)
En kon er lekker voor de deur parkeren....
Ter Marsch & Co is de beste vind ik 1 die Robin al eerder noemde. Ook niet slecht is restaurant Hamburg in de witte de withstraat en waar ik zelf al eerder op aanraden een burger haalde was bij dutchdiner op de Meent.quote:Op zondag 15 maart 2015 19:27 schreef Isabeau het volgende:
Toevallig ben ik komend weekend in Rotterdam! En ik lust wel een goede hamburger (dus niet van de mcdonalds zooi en zo).
Hamburg op de wittedewithstraat!quote:Op zondag 15 maart 2015 19:27 schreef Isabeau het volgende:
Toevallig ben ik komend weekend in Rotterdam! En ik lust wel een goede hamburger (dus niet van de mcdonalds zooi en zo).
^quote:Op zondag 15 maart 2015 21:39 schreef zeefje het volgende:
[..]
Hamburg op de wittedewithstraat!
Nomnomnnomnom
Jup, is op fietsafstand voor mijquote:Op dinsdag 17 maart 2015 11:26 schreef Iwanius het volgende:
Vraag: zijn er al mensen hier geweest voor lunch of diner?
[ afbeelding ]
Schijnbaar is het wel goed eten daarquote:Op dinsdag 17 maart 2015 11:36 schreef icloud het volgende:
Is er iemand wel eens op kasteel terworm geweest?
De tuin is in de zomer zoo mooi! Leuke unieke plek, soms wat slecht qua bediening. Zeker leuk om een keer te gaan eten en een rondje door de tuin te maken.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 11:26 schreef Iwanius het volgende:
Vraag: zijn er al mensen hier geweest voor lunch of diner?
[ afbeelding ]
Een van de minder efficiënte manieren om te etenquote:Op woensdag 18 maart 2015 23:14 schreef Ole het volgende:
Eet je niet met stokjes?
Zier er goed uit verder.
in thailand eten mensen met vork en lepel.quote:Op woensdag 18 maart 2015 23:14 schreef Ole het volgende:
Eet je niet met stokjes?
Zier er goed uit verder.
Dat dus, ook nog nooit van het gerecht gehoord. Beetje te vergelijken met de typisch nederlandse chinese gerechten?quote:Op donderdag 19 maart 2015 07:08 schreef vats het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op woensdag 18 maart 2015 23:10 schreef Iwanius het volgende:
Waar?
ik ben vaak in thailand geweest; rund, kip en garnaal in 1 gerecht heeft weinig met thais eten te maken...
nee hoor... woon nu jaar of 4 in HK/China en stokjes vind ik een stuk fijner om mee te eten dan mes en vork.quote:Op donderdag 19 maart 2015 04:08 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Een van de minder efficiënte manieren om te eten
Fijner staat absoluut niet gelijk aan efficiënter.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 08:10 schreef vats het volgende:
[..]
nee hoor... woon nu jaar of 4 in HK/China en stokjes vind ik een stuk fijner om mee te eten dan mes en vork.
En je hebt mijn opmerking 'Bangkok style'niet gelezen. Iets wat ik in een eerdere reactie al omschreef als 'toeristenvoer' En ja, ik wist dat het een Thaise naam is voor een mengeling van verschillende gerechten op de 'Hollandse'manier. Desalniettemin smaakte het.quote:Op woensdag 18 maart 2015 23:10 schreef vats het volgende:
ik ben vaak in thailand geweest; rund, kip en garnaal in 1 gerecht heeft weinig met thais eten te maken...
Ik ook als ik een kommetje heb.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 08:10 schreef vats het volgende:
nee hoor... woon nu jaar of 4 in HK/China en stokjes vind ik een stuk fijner om mee te eten dan mes en vork.
efficienter voor mij is maximaal genieten...gaat niet om snelheid maar om smaak. eten neem ik de tijd voor.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 08:17 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Fijner staat absoluut niet gelijk aan efficiënter.
Nee, jij geeft weinig om efficiëntie omdat je liever geniet van je etenquote:Op vrijdag 20 maart 2015 08:29 schreef vats het volgende:
[..]
efficienter voor mij is maximaal genieten...gaat niet om snelheid maar om smaak. eten neem ik de tijd voor.
ik wens je succes aan en tafel met 10 man met mes en vork als al het eten in het midden van de draaiende tafel staatquote:Op vrijdag 20 maart 2015 08:42 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Nee, jij geeft weinig om efficiëntie omdat je liever geniet van je etenDie stokjes zullen dan effectiever zijn, omdat ze minder efficiënt zijn
ik pak hier een willekeurige foto van noedelsquote:Op vrijdag 20 maart 2015 08:55 schreef Vanyel het volgende:
Voor sommige soorten eten zijn stokjes wel degelijk efficiënter. Noodles uit de noodlesoep vissen of überhaupt noodles eten gaat bijvoorbeeld een stuk makkelijker en sneller met stokjes.
quote:Op vrijdag 20 maart 2015 11:50 schreef hugecooll het volgende:
[..]
ik pak hier een willekeurige foto van noedels
[ afbeelding ]
in welke wereld is het 'een stuk makkelijker' om dat met twee stokjes te pakken dan met een lepel (+ eventueel iets anders)?
Lol, hij leeft voor die aandacht. /nofi Iwaniusquote:Op vrijdag 20 maart 2015 16:22 schreef Curiosity het volgende:
Wat een zeik discussie weer. Stokjes of bestek pffff gaat weer nergens over. Dat Iwanius nog post hier blijft me verbazen, gezien de reacties hij altijd krijgt.
Eind vorig jaar geweest. Sommelier is uitstekend, restaurant is kaal en matig. Eten is niet spectaculair vergeleken met andere ster restaurants. Niets was 'wow'.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 14:28 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Iemand hier al eens gegeten bij 't Lansink in Hengelo? Heb plannen hier binnenkort een keer te reserveren en ben wel benieuwd naar ervaringen.
dat jij niet met stokjes kan eten wil niet zeggen dat andere dat wel kunnen. ik eet met stokjes net zo snel of sneller dat bord leeg dan jij met een vork.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 11:50 schreef hugecooll het volgende:
[..]
ik pak hier een willekeurige foto van noedels
[ afbeelding ]
in welke wereld is het 'een stuk makkelijker' om dat met twee stokjes te pakken dan met een lepel (+ eventueel iets anders)?
quote:Op vrijdag 20 maart 2015 20:51 schreef z80 het volgende:
[..]
dat jij niet met stokjes kan eten wil niet zeggen dat andere dat wel kunnen. ik eet met stokjes net zo snel of sneller dat bord leeg dan jij met een vork.
Dank voor je reactie en aanbeveling. Zal dit restaurant eens voorstellen aan mijn eega.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 17:57 schreef Kreator het volgende:
[..]
Eind vorig jaar geweest. Sommelier is uitstekend, restaurant is kaal en matig. Eten is niet spectaculair vergeleken met andere ster restaurants. Niets was 'wow'.
Als je gaat, zorg dan dat je in de keuken zit. Dat is wel leuk.
Voor mij niet voor herhaling vatbaar. Redelijk in de buurt zit 'De groene lantaarn'. Die raad ik wel aan.
In de buurt is wel 80 km verderop huhquote:Op vrijdag 20 maart 2015 17:57 schreef Kreator het volgende:
Voor mij niet voor herhaling vatbaar. Redelijk in de buurt zit 'De groene lantaarn'. Die raad ik wel aan.
Als je in Twente woont en je bent op zoek naar een ster-restaurant, dan is een uur rijden voor 1 vd beste niet veel natuurlijk.quote:Op maandag 23 maart 2015 10:22 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In de buurt is wel 80 km verderop huhAls je tenminste het Michelinster restaurant in Zuidwolde (dr) bedoeld.
Verso is ook zeer de moeite waard. Als wij uit eten gaan, gaan we meestal daarheen. Pasta als voorgerecht uit zo'n grote uitgeholde parmezaanse kaas die even is gesmolten...daar mag je me 's nachts voor wakker maken. Reken daar wel op 150 euro voor 2 personen, als je een 5 gangenmenu neemt met wijn.quote:Op maandag 23 maart 2015 10:51 schreef HenkvonAnnie het volgende:
TAO heb ik meer goede verhalen over gehoord, binnenkort maar eens een vorkje stokje gaan prikken daar. Ik noteer je aanbevelingen even
Was er toen al kleurentv?quote:Op maandag 23 maart 2015 10:55 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb nog in de Groene Lantaarn gewerktIn mijn tienertijd. Tijdje terug dus.
Verder is de omgeving wel heel erg armoe troef op culinair gebied ja.
Ben al een keer bij Intenzo in Hengelo geweest, was ik ook zeker over te spreken. Zag het net op de kaart staan, inderdaad. Lijkt me ook geweldig lekker in zo'n uitgeholde kaas. Pittig geprijsd maar ach, dan maar een keer minder vaak eten in mindere tenten.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:12 schreef Kreator het volgende:
[..]
Verso is ook zeer de moeite waard. Als wij uit eten gaan, gaan we meestal daarheen. Pasta als voorgerecht uit zo'n grote uitgeholde parmezaanse kaas die even is gesmolten...daar mag je me 's nachts voor wakker maken. Reken daar wel op 150 euro voor 2 personen, als je een 5 gangenmenu neemt met wijn.
TAO is een stuk goedkoper.
Nee, maar die staat nog wel op mijn lijstje om eens naartoe te gaan. Locatie trekt me niet zo, omdat het ook een hotel is en het restaurant er een beetje ongezellig uitziet op de foto's.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:14 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Rodenbach in Enschede krijgt ook prima recensies. Daar al eens geweest?
Ben ik met je eens. Mijn oom had laatst gegeten bij Autrement in Enschede en was erg positief. Locatie trekt me echter niet zo.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:25 schreef Kreator het volgende:
[..]
Nee, maar die staat nog wel op mijn lijstje om eens naartoe te gaan. Locatie trekt me niet zo, omdat het ook een hotel is en het restaurant er een beetje ongezellig uitziet op de foto's.
Nou...staar je niet blind op de menukaart want de saus was voor mij extra heet gemaakt door de kokkin omdat ze weet dat ik een traditionalist ben.quote:
Echt kut is dat, die inhoudelijke discussies over restaurants waar we hebben gegeten.quote:Op maandag 23 maart 2015 15:00 schreef Molo het volgende:
Godverdomme, flikker toch op allemaal met die nutteloze kut discussies hier jn dit topic.
Jaaaa, dit is nou echt eten dat mij blij maakt.quote:Op donderdag 26 maart 2015 19:04 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waar?
Gotisches-Haus (Xanten/Duitsland)
[ afbeelding ]
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie & Op en aanmerkingen
Eten in Duitsland is altijd een ervaring op zich als je alleen maar in Nederland vertoeft en je bezig houdt met de 'Hollandse'smaak en bijbehorende 'Hollandse'porties. In Nederland zijn de porties bijna altijd zoals ons land is: Klein en afgemeten daar waar de Duitsers je altijd een mooi vol bord voorschotelen die voor mensen met een grote eetlust een welkome verandering is i.v.g met de Nederlandse afgemeten porties en ( vaak) te hoge prijzen.
In deze was een bezoek aan het plaatsje Xanten en het Eetablissement Gotisches-Haus een plezierige.Volgens de lokale bevolking de plek waar je een lekker traditionele hap kon krijgen. Los van dat ik hier naar uitkeek en dus enigzins bevoordeelt was, smaakte alles. Geef toe het voorgerecht, de Porree-Lauchsuppe met Speck und Croutons zag er misschien niet geweldig of bijzonder uit, maar smaakte prima.De opvolgende hoofdgerechten zagen er misschien wat doorgekookt uit maar smaakten juist het tegendeel: Gewoon lekker en smaakvol. En dat i.c.m. een lokaal biertje maakten dat ik met een tevreden gevoel dit plaatsje Xanten verliet op weg terug naar Nederland en de welbekende 'lunch'bowl![]()
Cijfer?
8- / 10
Haha je hebt gelijk! Misschien gaan ze dan op korte termijn een prijsverhoging doorvoeren of het was het broodje van de dag ofzo. Want op op de site staat ¤9,50 voor dit broodje maar zie nu op de bon dat ze 7,25 warenquote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:49 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het drinken in totaal voor 3,50? Dat klinkt wel heel voordelig..
Ah, okequote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:57 schreef Trusten het volgende:
[..]
Haha je hebt gelijk! Misschien gaan ze dan op korte termijn een prijsverhoging doorvoeren of het was het broodje van de dag ofzo. Want op op de site staat ¤9,50 voor dit broodje maar zie nu op de bon dat ze 7,25 waren
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 10% gewijzigd door megamandy op 29-03-2015 21:24:34 ]吴 曼 迪
quote:Op zondag 29 maart 2015 21:15 schreef megamandy het volgende:
Waar? Le Fou Fow, Elandsgracht Amsterdam
Wanneer? 29 maart
Wat at je? varken/groente Gyoza, 1x ramen met varkensbouillon (groot) en 1x ramen met kippenbouillon (classic) en extra shiitake.
Impressie? [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kosten? thee (wat steeda bijgevuld wordt) ¤2,- / Ramune ¤3,50 / gyoza ¤6,- / large (varken) ramen ¤14,50 / classic (kip) ramen ¤12,50 + ¤1,-
Dus in totaal ¤39,50
Cijfer? 8/10
Nu moet ik wel zeggen dat dit mijn eerste ervaring met ramen is maar ik vond het heerlijk! De gyoza was lekker en licht, de ramen smaakte ook zeer goed.
Zelf had ik de ramen gepakt met kippenbouillon omdat ik had gelezen dat varkensbouillon een specifieke smaak heeft. Wel geproeft bij mijn vriend en de varkensbouillon vond ik ook lekker dus dat ga ik de volgende keer proberen
Edit: en hier nog een slechte foto door het raam die ik eerder deze week had gemaaktWas er vorige week ook. Het was niet slecht, maar de noedels moeten ze echt aanpassen. Chinese noedels passen echt niet in Japanse ramen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Of te wel 'schilderij' maaltijd. Daarom moet je alvorens je in dit soort zaken gaat eten een goede bodem leggen thuis/ergens anders.quote:Op zondag 29 maart 2015 17:01 schreef MacorgaZ het volgende:
Jammer dat ik van mijn zakelijke diner bij De Wilmersberg in De Lutte geen foto's heb gemaakt, zéér artistiek maar als je van de 3 gangen alles op één bord legt is die voor 3/4 vol...
Typetje 'na het diner nog even langs de fastfoodzaak voor de honger'.
Haha ja, de term kende ik niet maar dat was het wel ja.quote:Op donderdag 9 april 2015 11:31 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Of te wel 'schilderij' maaltijd. Daarom moet je alvorens je in dit soort zaken gaat eten een goede bodem leggen thuis/ergens anders.
Inderdaad. Als ik ¤35 of meer voor een hoofdgerecht betaal wil ik wel een fatsoenlijk gerecht dat de naam 'hoofdgerecht' mag dragen.quote:Op donderdag 9 april 2015 16:01 schreef sirdanilot het volgende:
Lijkt me niks, zo'n sjiekdelafriemel restaurant waar je bijna niks krijgt. Je kunt ook hele mooie bordjes maken als je een wat groter stukje vis neemt, denk ik dan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat was dat niet lekker zeg, had totaal niks met pizza te maken! Pizza is een ondefieneerbare van brood/deeg/weet ik wat.
Ja sorry geen goed woord voor over, ook het beleg was smakeloos maar enfin..beetje peper erover
Niet heen gaan.
47 euro kwijt voor 4 rode wijn en 2 pizza's
2/10
[ Bericht 25% gewijzigd door uniekhoorn op 10-04-2015 20:00:45 ]Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Ziet er erg gezond uitquote:Op vrijdag 10 april 2015 19:54 schreef uniekhoorn het volgende:
Gisteren bij[url=lungomare] http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.lungomare.eu%2Flungomare%2F&ei=ewsoVebuJ8_daL_tgeAG&usg=AFQjCNEqezxH0U_WiLfZIUg1-ryC5XXvYg&bvm=bv.90491159,d.ZGU[/url]
[ link | afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Was zo lekker! Volgens mij zijn alle pizza's daar lekker
Een echte aanrader!
31 euro voor met 2x bier , 2 x rode wijn
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Was je in DH of Leiden?quote:Op zondag 12 april 2015 00:41 schreef sirdanilot het volgende:
Vanavond gegeten bij 'very italian pizza', valt natuurlijk volstrekt in het niet bij de meeste zaken in deze draad, maar ach.
Als je daar al wat gaat eten, neem dan wel de pizza's, die zijn lekker groot en redelijk goed gevuld (nou ja dingen erop), ik vond het in ieder geval prima voor de (lage) prijs. De lasagna had iemand maar was echt helemaal niks (waterig, weinig dingen erin, weinig vlees, lelijk gepresenteerd), de pasta's weet ik eigenlijk niet of die goed waren.
De bodems van de pizza's hebben een enigszins aparte smaak, maar die vind ik niet vies, eigenlijk best lekker.
Het toetje: ik zou er geen toetje nemen. Laten we het daarop houden.
DH, er zit er ook een in Leiden idd en volgens mij nog een in rotterdam.quote:Op zondag 12 april 2015 00:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Was je in DH of Leiden?
DH heeft best ok lasagne alleen beetje weinig. Ik kreeg gratis een 2e (grotere) portie toen ik zei dat ik het jammer vond dat het zo weinig was![]()
Van de pizza is pizza carpaccio zo lekker, en dan een bakje aïoli bijbestellen (die je gratis krijgt). Zo jum
Ja en vanaf gisteren dus niet eens een echte Italiaan meer, want er was dus op de nieuwe kaart ook opeens ''tapas'' te zien. Ze weten dus niet echt wat ze willen, en daar gaat het waarschijnlijk ook foutquote:Op vrijdag 24 april 2015 11:54 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Weer een Italiaan zonder vitello en scroppino op de kaart...
Jammer dat het tegenviel Windigo!
Bijna knap dat ze het zo kunnen verprutsen! Dan schaam je je als kok toch ontzettend? Hebben jullie er nog iets over gezegd en wat was de reactie?quote:Op zondag 26 april 2015 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag een zeer teleurstellende ervaring bij BasQ in Rotterdam. Had me er echt op verheugd, maar het was serieus waardeloos. Alleen de wijn was lekker.
Voorgerecht bestond uit diverse hapjes waaronder calamares met alioli, brood met tomatensalsa, salade met tonijn, paprika met ansjovis. De calamares waren taai en niet vers. De ansjovis was okee en de tonijn ook. Verder niets bijzonders.
Tweede gang was ronduit smerig. Verschrikkelijk taaie octopus met aardappelen. De octopus was zo taai dat het gewoon niet weg te krijgen was. Tafel naast ons had er ook grote moeite mee.
Hoofdgerecht was tournedos die er mooi rosé uitzag maar waar weinig smaak aan zat. Er zat een saus bij die zo zout was dat je wangen ervan samentrokken.
Dessert was broodpudding en cheesecake-ijs. Zowel dat ijs als de broodpudding waren lekker. Maar op het ijs zat een veel te zurig frambozenschuim dat er totaal niet bij paste.
Echt zonde van het eetmoment. Snap geen ruk van de overwegend positieve geluiden die ik over BasQ hoor.
Een 4.
Nee, niet echt iets gezegd, maar er werd ook niet oprecht naar gevraagd. Ik geloof niet dat het de bediening ook maar een ruk interesseerde of wij een leuke avond hadden.quote:Op zondag 26 april 2015 22:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bijna knap dat ze het zo kunnen verprutsen! Dan schaam je je als kok toch ontzettend? Hebben jullie er nog iets over gezegd en wat was de reactie?
Ik ken een kok die altijd zegt dat de staat van de wc's een goede voorspeller is van de staat van de keukenquote:Op zondag 26 april 2015 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Oh en het herentoilet was buiten gebruik en van het damestoilet lag de hele bril eraf. Plus het was vies.
Ik vind het ook een belangrijke indicator. Toen we het aangaven leek de serveerster vooral geïrriteerd.quote:Op zondag 26 april 2015 22:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik ken een kok die altijd zegt dat de staat van de wc's een goede voorspeller is van de staat van de keuken
Standaard onderdeel van onze recensies, of we nou moeten of niet, is een bezoek aan het toilet om te zien of het er schoon is en of er gastendoekjes, geurtjes, (dames tampons) etc. aanwezig zijn.quote:
Haha, dat zou ik toch ietsiepietsie anders formuleren als ik jou was.quote:Op maandag 27 april 2015 05:58 schreef Iwanius het volgende:
Als toetje nam ik een cup koude 'macha vanille,inderdaad ook bereid uit poeder
We werden getrakteerd. Maar het was 200 euro voor 4 personen. Niet heel duur want we hebben twee flessen wijn gedronken. Maar wel zonde van het geld.quote:Op zondag 26 april 2015 23:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Ranzige toiletten![]()
Taaie octopusIs gewoon niet te eten. Jammer zeg. Hopelijk niet teveel voor betaald.
Hoe erg is het wel niet geweest dat de eigenaar vond dat jullie geen rekening hoefden te betalenquote:Op maandag 27 april 2015 08:50 schreef RobinOok het volgende:
Een 4 = "dit had ik liever niet gegeten". En dan is alles te duur.![]()
Heb 1 keer ergens alleen de wijn hoeven afrekenen en zelfs dat is dan eigenlijk nog te duur, maaaaaaaar het voelt wel een stuk beter bij het weggaan.
(oh nee, de eigenaar wilde alleen fooi voor zijn personeel, maar wij besloten zelf de wijn af te rekenen omdat die niet verneukt was en dus geld waard. Zo was het)
Weet je, het gaat me bij zo'n ervaring niet eens om de centen (al had ik zelf betaald). Het gaat me erom dat ik het zo zonde vind van het eetmoment. We hebben daarna een cocktail gehaald bij Level aan de Pannekoekstraat en die serveren bistrofood en dat zag er echt 10x lekkerder uit.quote:Op maandag 27 april 2015 08:50 schreef RobinOok het volgende:
Een 4 = "dit had ik liever niet gegeten". En dan is alles te duur.![]()
Heb 1 keer ergens alleen de wijn hoeven afrekenen en zelfs dat is dan eigenlijk nog te duur, maaaaaaaar het voelt wel een stuk beter bij het weggaan.
(oh nee, de eigenaar wilde alleen fooi voor zijn personeel, maar wij besloten zelf de wijn af te rekenen omdat die niet verneukt was en dus geld waard. Zo was het)
Volgens mij was de chef ietsiepietsie overwerkt. Het was niet eens superslecht, maar het sloeg allemaal nergens op, was te weinig en het was op belangrijke punten anders dan ons verteld was (we hadden bijvoorbeeld een wijn uitgekozen obv de mededelinlg vooraf "de chef serveert iets met bloedworst en we kregen uiteindelijk kabeljauw of zoiets sufs, met een halve wortel en een blokje courgette). Vooraf werd blijmoedig verteld dat ze 's middags een grote groep gehad hadden en dus helemaal geen tijd gehad hadden om iets voor te bereiden. Dat vond de troela zelf een goed excuus, denk ik, maar ja, ik niet! Het was er ook echt aan af te zien. En een prijs was vooraf ook niet bekend. En dat schoot bij mij allemaal in het verkeerde keelgat, dus ik zei er iets van.quote:Op maandag 27 april 2015 08:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hoe erg is het wel niet geweest dat de eigenaar vond dat jullie geen rekening hoefden te betalen
Dat staat ook heel duidelijk op het plaatje op de kaart.quote:Op maandag 27 april 2015 08:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Haha, dat zou ik toch ietsiepietsie anders formuleren als ik jou was.
Matcha is per definitie poeder:
[ link | afbeelding ]
Ik ben ook pickles fanquote:Op maandag 27 april 2015 18:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.firmapickles.nl/
Vandaag nog een keer in de Markthal gegeten, was 1000x beter dan gisteren.
Goeie burgers (ik had er eentje van dry aged beef), lekkere patat gekruid met salie en prima coleslaw. Gewoon lekker. Prima bediening.
Een 8,5.
Ik had niet door dat het een 'keten' (twee vestigingenquote:Op woensdag 29 april 2015 08:22 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik ben ook pickles fan![]()
Dan wel in m'n stadje utrecht, maar de zaak is natuurlijk hetzelfde. Lekkere burgers altijd! Lekkere wijn erbij
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het was 10 euro voor de pho, een grote en een kleine cola. Ik heb maar de helft opgekregen, het was echt heel veel.
9/10 was erg lekker!
Daar wilde ik vrijdag gaan eten.quote:Op maandag 27 april 2015 18:08 schreef Isegrim het volgende:
http://www.firmapickles.nl/
Vandaag nog een keer in de Markthal gegeten, was 1000x beter dan gisteren.
Goeie burgers (ik had er eentje van dry aged beef), lekkere patat gekruid met salie en prima coleslaw. Gewoon lekker. Prima bediening.
Een 8,5.
Ik ga er binnenkort eens naartoe denk ik, klinkt goedquote:Op woensdag 29 april 2015 12:27 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik had niet door dat het een 'keten' (twee vestigingen) was. Maar gewoon leuke tent. Leuke huisstijl, vrolijke bediening, goed vlees, lekkere drankjes.
Ik wil hier ook al een tijdje gaan eten maar de recensies zijn echt wisselend, van cijfers tussen de 8 en de 10 of diepe onvoldoendes met veel klachten over koud eten/ te zout/zoet/flauw etc.quote:Op woensdag 29 april 2015 05:48 schreef MiestOr het volgende:
http://gracelandbbq.com/ in Amsterdam vorige week.
Na een lekker middagje doorgebracht bij Deleriumcafe in Amsterdam, besloten we dat we zin hadden in BBQ, zo kwamen we uit bij Graceland en pakte de bus er naartoe..
T was druk, maar konden op de hoek van de bar zitten en vonden dat geen probleem.
Dan de kaart, uitgebreid en voor ieder wat wils.. echter wilde wij niet kiezen en kozen voor
The Graceland XXXL.
De bediening werkte er net een dag, maar was een heel aardig Australisch meisje wat absoluut haar best deed. Wat wel jammer was, was de baas/bedrijfsleider die sjago rondliep en zelfs ons ronduit negeerde toen we wat wilde vragen..
Efin, het eten.
Aangezien we niet van de desserts houden, wilden we de 2 stukken pie omruilen voor 1 van de sides, dat was gelukkig geen probleem.
De brisket was opzich een beetje droog, maar de smaak was goed, hier hielp de heerlijke chipotlesaus ons doorheen (enigszins spicy)
De porkribs waren geweldig, vielen zo van het bot en de smaak was top, heel erg lekker.
de pulled pork was ook erg lekker, had niet echt meer saus nodig en ging er vlot in, zoals pulled pork hoort.
Toen kregen we steak, beetje apart want hadden beefribs verwacht (zoals aangegeven bij meats op de kaart) Helaas was dit niet geweldig, de cuisson was opzich mooi rood, maar de kwaliteit was niet geweldig dus daardoor wat taai.
Dan de sides,
Jailhouse beans, waren echt heel lekker, stukken bacon erdoor en absoluut een aanrader!
Wedge salad, wederom heel lekker, met een heerlijke, subtiele blauwe-kaasdressing erover, rozijntjes erop en klaar, simpel, lekker, en fris zo bij alle zware gerechten.
Homemade pickles en coleslaw, was weinig op aan te merken, lekker fris en zonder bergen mayo erdoor, lekker appelazijn gebruikt, prima te doen
Brasied collard greens, tuinbonen en mais met roomboter, niet geweldig, maar toch van gegeten
Als extra side hadden wij Sweet patato fries met parmigiano, chili flakes en peterselie gekozen, deze waren lekker! echter had er van mij meer chili op gemogen, goede keus geweest desondanks.
We waren met zn 2en en damn wat was het veel eten! heel erg lekker, maar de porties waren flink (zoals je dat in n Amerikaanse BBQ restaurant mag verwachten) sommige dingen kregen we niet op, en toen we vroegen om n doggy-bag was die geen enkel probleem, alles werd apart in zn metalen bakje gestopt, netjes tasje erbij en klaar.
Zeker de ribs, daar kom ik absoluut voor terug, maar voor de rest was het allemaal goed te doen!
[ afbeelding ]
Een foto van t geheel.
Met drankjes erbij +/- 70 euro betaald en vol richting de trein gesjokt...
8.5 / 10
Snap ik niets van. Heb regelmatig in de VS 'Amerikaanse BBQ' gerechten gegeten en vond ze zonder uitzondering altijd beter. Vooral spareribs zijn daar gewoon veel beter gemarineerd en malser.quote:Op donderdag 30 april 2015 07:56 schreef Luuksor het volgende:
Ik denk dat veel van die klachten ook komen van het niet bekend zijn met echte Amerikaanse BBQ smaak. Ik werk hier op Curacao in een restaurant met twee chefs/eigenaren uit het zuiden van de USA en we hebben veel BBQ invloeden op de kaart. Ik merk dat het gemiddelde nederlandse bezoek daar best wel vaak op en aanmerkingen op heeft, terwijl onze Amerikaanse (en andere gasten die gewend zijn aan deze smaken) er helemaal mee wegloopt. Koud & flauw is natuurlijk nooit te excuseren, maar zoet, zout & spicy worden wel op een hele andere manier gebruikt dan in de Nederlandse keuken.
Wat wil je hiermee zeggen?quote:Op donderdag 30 april 2015 17:11 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Because everything is BIG in Texas.![]()
[ afbeelding ]
Als je in de buurt van Den Burg komt dan kan ik je De Luwte ten zeerste aanraden:quote:Op vrijdag 1 mei 2015 16:55 schreef borisz het volgende:
Dinsdagavond Quinty's http://www.quintystexel.nl/
Zag er van de gezellig en vol uit, dus besloten we ook binnen te lopen. Je hebt bij de meeste maaltijden de keuze uit Mini, medium of Large
Vooraf de Vitello en Carpaccio (beiden mini).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Beiden erg lekker. Vooral de crispy kappertjes bij de Carpaccio. Alleen voor beide gerechten gold wel: Meer saus de pestomayo of tonijnmayo was erg minimaal.
Hoofd
Lamsstoof (medium)
[ afbeelding ]
Erg lekker, goed vlees van het eiland.
Asperges met zalm - foto niet helemaal je van het - (was buiten de kaart om)
[ afbeelding ]
Die zalm, was gerookt en was erg lekker. Asperges goed, alleen dat ei had wel wat korter gekund. Alleen hier ook meer saus.
Dessert: Koffie met bonbons. Geen foto's Het was wel erg lekker
. Prima zaak, heerlijk gegeten en zou er zo nogmaals gaan eten.
Woensdag: Taj Mahal: http://www.texel-tajmahal.nl/
Indiaas omdat het kan. Alleen geen foto's. Gewoon vergeten
Vooraf: Sheek Kebab en Samosas
De Samosas tot twee keer toe te koud van binnen. Uiteindelijk werd deze niet in rekening gebracht. De Kebeb was prima.
Hoofd: Lams Dhansak: Pittige curry met lansvlees, linzen en stevig gekruid met oa kardemon, kruidnagel ea. Ma had de Lams Marco Polo. Curry met oa Garam Masala, uien en paprika. Daarbij rijst en Garlic Naan
Wat zullen we eens zeggen. Ja het was aardig. Het lekkerst was nog de naan, dat was gewoon goed. Verder was het eetbaar enzo, maar niet voor herhaling vatbaar.
Na de koffie zijn we vertrokken.
Donderdag: 't Pruttelhuus. Geen website: zag er van buiten leuk uit, zaak zat vol met mensen. Toen we de menukaart zagen hadden we zo iets van: Gewoon een te dure toeristenzaak.
We hebben het alleen bij de trio van lam gehouden a 25e, want de voorgerechten waren allemaal standaard en zagen er niet boeiend uit op de andere tafels (en niet het geld waard). Wat verder opviel: de omloopsnelheid was hoog. Men bleef niet zitten om na te tafelen. Maar goed de nieuwe gasten kwamen er weer aan, dus geen probleem.
Foto 1: Het lamstrio met een kotelet, biefstuk en spies en champignonroomsaus . Foto 2: Wat we erbij kregen: Patat, een twister, mayo, salsa, appelcompote en konijnenvoer (nauwelijks aangemaakte sla).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vlees was goed en daar is alles mee gezegd. Maar we hebben niet eens gewacht op de koffie. Het was onze zaak niet. Een ijsje en koffie hebben we ergens anders gehaald.
Conclusie: Van deze bezochte zaken in De Koog op Texel is allleen Quinty's de moeite waard om terug te komen. De overige twee lekker links en rechts laten liggen.
ach ja texelquote:Op vrijdag 1 mei 2015 16:55 schreef borisz het volgende:
Dinsdagavond Quinty's http://www.quintystexel.nl/
Zag er van de gezellig en vol uit, dus besloten we ook binnen te lopen. Je hebt bij de meeste maaltijden de keuze uit Mini, medium of Large
Vooraf de Vitello en Carpaccio (beiden mini).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Beiden erg lekker. Vooral de crispy kappertjes bij de Carpaccio. Alleen voor beide gerechten gold wel: Meer saus de pestomayo of tonijnmayo was erg minimaal.
Hoofd
Lamsstoof (medium)
[ afbeelding ]
Erg lekker, goed vlees van het eiland.
Asperges met zalm - foto niet helemaal je van het - (was buiten de kaart om)
[ afbeelding ]
Die zalm, was gerookt en was erg lekker. Asperges goed, alleen dat ei had wel wat korter gekund. Alleen hier ook meer saus.
Dessert: Koffie met bonbons. Geen foto's Het was wel erg lekker
. Prima zaak, heerlijk gegeten en zou er zo nogmaals gaan eten.
Woensdag: Taj Mahal: http://www.texel-tajmahal.nl/
Indiaas omdat het kan. Alleen geen foto's. Gewoon vergeten
Vooraf: Sheek Kebab en Samosas
De Samosas tot twee keer toe te koud van binnen. Uiteindelijk werd deze niet in rekening gebracht. De Kebeb was prima.
Hoofd: Lams Dhansak: Pittige curry met lansvlees, linzen en stevig gekruid met oa kardemon, kruidnagel ea. Ma had de Lams Marco Polo. Curry met oa Garam Masala, uien en paprika. Daarbij rijst en Garlic Naan
Wat zullen we eens zeggen. Ja het was aardig. Het lekkerst was nog de naan, dat was gewoon goed. Verder was het eetbaar enzo, maar niet voor herhaling vatbaar.
Na de koffie zijn we vertrokken.
Donderdag: 't Pruttelhuus. Geen website: zag er van buiten leuk uit, zaak zat vol met mensen. Toen we de menukaart zagen hadden we zo iets van: Gewoon een te dure toeristenzaak.
We hebben het alleen bij de trio van lam gehouden a 25e, want de voorgerechten waren allemaal standaard en zagen er niet boeiend uit op de andere tafels (en niet het geld waard). Wat verder opviel: de omloopsnelheid was hoog. Men bleef niet zitten om na te tafelen. Maar goed de nieuwe gasten kwamen er weer aan, dus geen probleem.
Foto 1: Het lamstrio met een kotelet, biefstuk en spies en champignonroomsaus . Foto 2: Wat we erbij kregen: Patat, een twister, mayo, salsa, appelcompote en konijnenvoer (nauwelijks aangemaakte sla).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vlees was goed en daar is alles mee gezegd. Maar we hebben niet eens gewacht op de koffie. Het was onze zaak niet. Een ijsje en koffie hebben we ergens anders gehaald.
Conclusie: Van deze bezochte zaken in De Koog op Texel is allleen Quinty's de moeite waard om terug te komen. De overige twee lekker links en rechts laten liggen.
Qua prijs valt het wel mee, beetje hetzelfde als wat de andere 5+ hamburgertenten in Rotterdam vragen.quote:Op dinsdag 5 mei 2015 19:27 schreef Molo het volgende:
Ziet er lekker uit! Wel prijzig hoor, dat dan weer wel.
En totaal off topic, maar die kleur groen van de gevel![]()
![]()
Ja. Hij had mij al een paar keer aangekeken.quote:Op dinsdag 5 mei 2015 23:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Robert had door dat je een foto van hem stiekem aan t maken was
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |