Verso is ook zeer de moeite waard. Als wij uit eten gaan, gaan we meestal daarheen. Pasta als voorgerecht uit zo'n grote uitgeholde parmezaanse kaas die even is gesmolten...daar mag je me 's nachts voor wakker maken. Reken daar wel op 150 euro voor 2 personen, als je een 5 gangenmenu neemt met wijn.quote:Op maandag 23 maart 2015 10:51 schreef HenkvonAnnie het volgende:
TAO heb ik meer goede verhalen over gehoord, binnenkort maar eens een vorkje stokje gaan prikken daar. Ik noteer je aanbevelingen even
Was er toen al kleurentv?quote:Op maandag 23 maart 2015 10:55 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb nog in de Groene Lantaarn gewerktIn mijn tienertijd. Tijdje terug dus.
Verder is de omgeving wel heel erg armoe troef op culinair gebied ja.
Ben al een keer bij Intenzo in Hengelo geweest, was ik ook zeker over te spreken. Zag het net op de kaart staan, inderdaad. Lijkt me ook geweldig lekker in zo'n uitgeholde kaas. Pittig geprijsd maar ach, dan maar een keer minder vaak eten in mindere tenten.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:12 schreef Kreator het volgende:
[..]
Verso is ook zeer de moeite waard. Als wij uit eten gaan, gaan we meestal daarheen. Pasta als voorgerecht uit zo'n grote uitgeholde parmezaanse kaas die even is gesmolten...daar mag je me 's nachts voor wakker maken. Reken daar wel op 150 euro voor 2 personen, als je een 5 gangenmenu neemt met wijn.
TAO is een stuk goedkoper.
Nee, maar die staat nog wel op mijn lijstje om eens naartoe te gaan. Locatie trekt me niet zo, omdat het ook een hotel is en het restaurant er een beetje ongezellig uitziet op de foto's.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:14 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Rodenbach in Enschede krijgt ook prima recensies. Daar al eens geweest?
Ben ik met je eens. Mijn oom had laatst gegeten bij Autrement in Enschede en was erg positief. Locatie trekt me echter niet zo.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:25 schreef Kreator het volgende:
[..]
Nee, maar die staat nog wel op mijn lijstje om eens naartoe te gaan. Locatie trekt me niet zo, omdat het ook een hotel is en het restaurant er een beetje ongezellig uitziet op de foto's.
Nou...staar je niet blind op de menukaart want de saus was voor mij extra heet gemaakt door de kokkin omdat ze weet dat ik een traditionalist ben.quote:
Echt kut is dat, die inhoudelijke discussies over restaurants waar we hebben gegeten.quote:Op maandag 23 maart 2015 15:00 schreef Molo het volgende:
Godverdomme, flikker toch op allemaal met die nutteloze kut discussies hier jn dit topic.
Jaaaa, dit is nou echt eten dat mij blij maakt.quote:Op donderdag 26 maart 2015 19:04 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waar?
Gotisches-Haus (Xanten/Duitsland)
[ afbeelding ]
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie & Op en aanmerkingen
Eten in Duitsland is altijd een ervaring op zich als je alleen maar in Nederland vertoeft en je bezig houdt met de 'Hollandse'smaak en bijbehorende 'Hollandse'porties. In Nederland zijn de porties bijna altijd zoals ons land is: Klein en afgemeten daar waar de Duitsers je altijd een mooi vol bord voorschotelen die voor mensen met een grote eetlust een welkome verandering is i.v.g met de Nederlandse afgemeten porties en ( vaak) te hoge prijzen.
In deze was een bezoek aan het plaatsje Xanten en het Eetablissement Gotisches-Haus een plezierige.Volgens de lokale bevolking de plek waar je een lekker traditionele hap kon krijgen. Los van dat ik hier naar uitkeek en dus enigzins bevoordeelt was, smaakte alles. Geef toe het voorgerecht, de Porree-Lauchsuppe met Speck und Croutons zag er misschien niet geweldig of bijzonder uit, maar smaakte prima.De opvolgende hoofdgerechten zagen er misschien wat doorgekookt uit maar smaakten juist het tegendeel: Gewoon lekker en smaakvol. En dat i.c.m. een lokaal biertje maakten dat ik met een tevreden gevoel dit plaatsje Xanten verliet op weg terug naar Nederland en de welbekende 'lunch'bowl![]()
Cijfer?
8- / 10
Haha je hebt gelijk! Misschien gaan ze dan op korte termijn een prijsverhoging doorvoeren of het was het broodje van de dag ofzo. Want op op de site staat ¤9,50 voor dit broodje maar zie nu op de bon dat ze 7,25 warenquote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:49 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het drinken in totaal voor 3,50? Dat klinkt wel heel voordelig..
Ah, okequote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:57 schreef Trusten het volgende:
[..]
Haha je hebt gelijk! Misschien gaan ze dan op korte termijn een prijsverhoging doorvoeren of het was het broodje van de dag ofzo. Want op op de site staat ¤9,50 voor dit broodje maar zie nu op de bon dat ze 7,25 waren
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 10% gewijzigd door megamandy op 29-03-2015 21:24:34 ]吴 曼 迪
quote:Op zondag 29 maart 2015 21:15 schreef megamandy het volgende:
Waar? Le Fou Fow, Elandsgracht Amsterdam
Wanneer? 29 maart
Wat at je? varken/groente Gyoza, 1x ramen met varkensbouillon (groot) en 1x ramen met kippenbouillon (classic) en extra shiitake.
Impressie? [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kosten? thee (wat steeda bijgevuld wordt) ¤2,- / Ramune ¤3,50 / gyoza ¤6,- / large (varken) ramen ¤14,50 / classic (kip) ramen ¤12,50 + ¤1,-
Dus in totaal ¤39,50
Cijfer? 8/10
Nu moet ik wel zeggen dat dit mijn eerste ervaring met ramen is maar ik vond het heerlijk! De gyoza was lekker en licht, de ramen smaakte ook zeer goed.
Zelf had ik de ramen gepakt met kippenbouillon omdat ik had gelezen dat varkensbouillon een specifieke smaak heeft. Wel geproeft bij mijn vriend en de varkensbouillon vond ik ook lekker dus dat ga ik de volgende keer proberen
Edit: en hier nog een slechte foto door het raam die ik eerder deze week had gemaaktWas er vorige week ook. Het was niet slecht, maar de noedels moeten ze echt aanpassen. Chinese noedels passen echt niet in Japanse ramen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Of te wel 'schilderij' maaltijd. Daarom moet je alvorens je in dit soort zaken gaat eten een goede bodem leggen thuis/ergens anders.quote:Op zondag 29 maart 2015 17:01 schreef MacorgaZ het volgende:
Jammer dat ik van mijn zakelijke diner bij De Wilmersberg in De Lutte geen foto's heb gemaakt, zéér artistiek maar als je van de 3 gangen alles op één bord legt is die voor 3/4 vol...
Typetje 'na het diner nog even langs de fastfoodzaak voor de honger'.
Haha ja, de term kende ik niet maar dat was het wel ja.quote:Op donderdag 9 april 2015 11:31 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Of te wel 'schilderij' maaltijd. Daarom moet je alvorens je in dit soort zaken gaat eten een goede bodem leggen thuis/ergens anders.
Inderdaad. Als ik ¤35 of meer voor een hoofdgerecht betaal wil ik wel een fatsoenlijk gerecht dat de naam 'hoofdgerecht' mag dragen.quote:Op donderdag 9 april 2015 16:01 schreef sirdanilot het volgende:
Lijkt me niks, zo'n sjiekdelafriemel restaurant waar je bijna niks krijgt. Je kunt ook hele mooie bordjes maken als je een wat groter stukje vis neemt, denk ik dan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat was dat niet lekker zeg, had totaal niks met pizza te maken! Pizza is een ondefieneerbare van brood/deeg/weet ik wat.
Ja sorry geen goed woord voor over, ook het beleg was smakeloos maar enfin..beetje peper erover
Niet heen gaan.
47 euro kwijt voor 4 rode wijn en 2 pizza's
2/10
[ Bericht 25% gewijzigd door uniekhoorn op 10-04-2015 20:00:45 ]Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Ziet er erg gezond uitquote:Op vrijdag 10 april 2015 19:54 schreef uniekhoorn het volgende:
Gisteren bij[url=lungomare] http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.lungomare.eu%2Flungomare%2F&ei=ewsoVebuJ8_daL_tgeAG&usg=AFQjCNEqezxH0U_WiLfZIUg1-ryC5XXvYg&bvm=bv.90491159,d.ZGU[/url]
[ link | afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Was zo lekker! Volgens mij zijn alle pizza's daar lekker
Een echte aanrader!
31 euro voor met 2x bier , 2 x rode wijn
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Was je in DH of Leiden?quote:Op zondag 12 april 2015 00:41 schreef sirdanilot het volgende:
Vanavond gegeten bij 'very italian pizza', valt natuurlijk volstrekt in het niet bij de meeste zaken in deze draad, maar ach.
Als je daar al wat gaat eten, neem dan wel de pizza's, die zijn lekker groot en redelijk goed gevuld (nou ja dingen erop), ik vond het in ieder geval prima voor de (lage) prijs. De lasagna had iemand maar was echt helemaal niks (waterig, weinig dingen erin, weinig vlees, lelijk gepresenteerd), de pasta's weet ik eigenlijk niet of die goed waren.
De bodems van de pizza's hebben een enigszins aparte smaak, maar die vind ik niet vies, eigenlijk best lekker.
Het toetje: ik zou er geen toetje nemen. Laten we het daarop houden.
DH, er zit er ook een in Leiden idd en volgens mij nog een in rotterdam.quote:Op zondag 12 april 2015 00:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Was je in DH of Leiden?
DH heeft best ok lasagne alleen beetje weinig. Ik kreeg gratis een 2e (grotere) portie toen ik zei dat ik het jammer vond dat het zo weinig was![]()
Van de pizza is pizza carpaccio zo lekker, en dan een bakje aīoli bijbestellen (die je gratis krijgt). Zo jum
Ja en vanaf gisteren dus niet eens een echte Italiaan meer, want er was dus op de nieuwe kaart ook opeens ''tapas'' te zien. Ze weten dus niet echt wat ze willen, en daar gaat het waarschijnlijk ook foutquote:Op vrijdag 24 april 2015 11:54 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Weer een Italiaan zonder vitello en scroppino op de kaart...
Jammer dat het tegenviel Windigo!
Bijna knap dat ze het zo kunnen verprutsen! Dan schaam je je als kok toch ontzettend? Hebben jullie er nog iets over gezegd en wat was de reactie?quote:Op zondag 26 april 2015 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag een zeer teleurstellende ervaring bij BasQ in Rotterdam. Had me er echt op verheugd, maar het was serieus waardeloos. Alleen de wijn was lekker.
Voorgerecht bestond uit diverse hapjes waaronder calamares met alioli, brood met tomatensalsa, salade met tonijn, paprika met ansjovis. De calamares waren taai en niet vers. De ansjovis was okee en de tonijn ook. Verder niets bijzonders.
Tweede gang was ronduit smerig. Verschrikkelijk taaie octopus met aardappelen. De octopus was zo taai dat het gewoon niet weg te krijgen was. Tafel naast ons had er ook grote moeite mee.
Hoofdgerecht was tournedos die er mooi rosé uitzag maar waar weinig smaak aan zat. Er zat een saus bij die zo zout was dat je wangen ervan samentrokken.
Dessert was broodpudding en cheesecake-ijs. Zowel dat ijs als de broodpudding waren lekker. Maar op het ijs zat een veel te zurig frambozenschuim dat er totaal niet bij paste.
Echt zonde van het eetmoment. Snap geen ruk van de overwegend positieve geluiden die ik over BasQ hoor.
Een 4.
Nee, niet echt iets gezegd, maar er werd ook niet oprecht naar gevraagd. Ik geloof niet dat het de bediening ook maar een ruk interesseerde of wij een leuke avond hadden.quote:Op zondag 26 april 2015 22:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bijna knap dat ze het zo kunnen verprutsen! Dan schaam je je als kok toch ontzettend? Hebben jullie er nog iets over gezegd en wat was de reactie?
Ik ken een kok die altijd zegt dat de staat van de wc's een goede voorspeller is van de staat van de keukenquote:Op zondag 26 april 2015 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Oh en het herentoilet was buiten gebruik en van het damestoilet lag de hele bril eraf. Plus het was vies.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |