Ja idd beetje bemoeiziek deze TS. Ik bepaal zelf wel waar ik m'n geld aan uitgeef, heb geen schulden, ok dank je gr gr.quote:Op dinsdag 25 november 2014 16:49 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Waar bemoei jij je nou weer mee, kloteklapper?
Ja, het klinkt als 'best veel' maar zo gek eet ik niet. Als ontbijt een handje rauwe amandelen. Haat ontbijten en hier haal je megaveel energie uit. Lunch meestal een stukje vis, vaak zalm die ik dan rauw eet, met een salade of soepje. Gezond en weinig bereidingstijd tussen het werk door. S-avonds kook ik wel uitgebreid, met wederom veel groente en ca. 250-350 gram vlees. Dat kan van alles zijn, een goedkopere karbonade of een duurdere ribeye. Lijkt misschien veel, maar ik eet geen pasta, rijst of aardappelen etc. dus dat compenseer je met meer van de rest.quote:Op woensdag 26 november 2014 19:12 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
WIj zitten voor 5 personen (3 kinderen) op 450 EUR/maand incl schoon en verzorgingsproducten.
10 euro per dag per persoon is echt schrikbarend veel!
quote:Op dinsdag 25 november 2014 17:19 schreef Me_Wesley het volgende:
[..]
Albert
En ze nemen de lege kratten en flessen ook nog eens mee.
Voor mij nooit meer kutten met karren, gesjouw, en tijdsverlies in de supermarkt
6 euro vlees zit je met 2 personen in ieder geval zo aan. 200 gram biologische kip zit al rond de 5 euro, betere stukken rund e.d. daar nog een stukje boven. Itt anderen in dit topic heb ik liever ook wat meer dan 75 gr. vlees trouwens.quote:Op woensdag 26 november 2014 19:44 schreef Piger het volgende:
- Goedkoop is niet per se ongezond en duur ook niet automatisch gezond. Leuk dat iemand 500 euro in de maand kwijt is, maar als je dat besteed en gesneden groentes, pakjes en kant en klare sausjes dan is dat zeker niet gezonder. En dat is waarschijnlijk ook grotendeels de reden als je zoveel uitgeeft aan voedsel. Je eet niet elke dag 6 euro aan vlees.
Precies, dit is mij ook opgevallen.quote:Op woensdag 26 november 2014 21:33 schreef JoPiDo het volgende:
Als ik via Albert bestel, geef ik een stuk minder uit, omdat ik geen rotzooi als koeken, snoep of chips koop. In de supermarkt als je voor het eten gaat, is de verleiding toch groter.
6 euro aan vlees vind ik best veel voor twee personen. Het duurste wat ik wel eens maak is beer&beef stew en daar gaat dan voor ¤7,50 aan rundvlees in. Daar eten we dan met 1 puber en 3 volwassenen goed van en houden nog 2 ruime porties over.quote:Op woensdag 26 november 2014 22:42 schreef Ciora het volgende:
6 euro vlees zit je met 2 personen in ieder geval zo aan. 200 gram biologische kip zit al rond de 5 euro, betere stukken rund e.d. daar nog een stukje boven. Itt anderen in dit topic heb ik liever ook wat meer dan 75 gr. vlees trouwens.
Bovendien hebben ze vaak een aanbieding, dat bij twee producten het bezorgen gratis is. Helaas niet altijd bruikbare dingen, zoals twee pakken magnums of vier flessen cola.quote:Op woensdag 26 november 2014 22:52 schreef Hallmark het volgende:
[..]
Precies, dit is mij ook opgevallen.
Bij mij gaat relatief veel geld zitten in de nootjes, de lekkere biertjes enz. Als ik niet zo zou snaaien naast de maaltijden, dan zou ik best wat overhouden.
Elke dag?!quote:Op donderdag 27 november 2014 10:26 schreef Myraela het volgende:
Mijn tip is om elke dag erwtensoep te eten. Ik heb gister een enorme pan gemaakt, genoeg voor 6 dagen met z'n 2en. En dat kostte me zo'n 10 euro.
Klinkt als een prima maalquote:Op donderdag 27 november 2014 10:16 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
6 euro aan vlees vind ik best veel voor twee personen. Het duurste wat ik wel eens maak is beer&beef stew en daar gaat dan voor ¤7,50 aan rundvlees in. Daar eten we dan met 1 puber en 3 volwassenen goed van en houden nog 2 ruime porties over.
Dat klopt. AH heeft in een poging om Lidl het hoofd te bieden de prijzen van de AH Basic-producten naar beneden geschroefd. Hoe hebben ze dat gedaan? Door louter de prijs concurrerend te maken? Welnee, de kwaliteit van de producten is gewoon naar beneden gemieterd. Zit er in de hazelnootpasta van Lidl nog 13 procent hazelnoten, vergelijkbaar met de A-merken, in AH Basic zit nog maar een verwaarloosbare 1,5 procent hazelnoten. Hetzelfde geldt voor pindakaas en jam. Hoe doen ze het bij AH Basic zo goedkoop maken? Simpel ze vervangen de pinda's en de vruchten voor een groot gedeelte door goedkope troep zoals meer suiker en palmvet. Je bent dus inderdaad goedkoper uit met AH Basic als je niet van lekker eten houdt, maar als je voor ultragoedkope kwaliteit wilt gaan dan ben je toch echt beter uit met de producten van Lidl.quote:Op woensdag 26 november 2014 15:22 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Dat is maf. Ik heb dat ook een aantal maanden gedaan en bij mij kwam de Lidl in veel dingen juist duurder uit dan de AH Basic.
Ik heb een hond en een vriezer.quote:Op donderdag 27 november 2014 10:33 schreef Ciora het volgende:
[..]
Klinkt als een prima maal![]()
Met z'n tweeën zul je echter wel bijna net zoveel kwijt zijn aan de ingrediënten ervoor, dus dan hangt het ervan af hoe vaak je het nog opgewarmd wil eten.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak eten bewaar onder het mom van 'dat eten we dan morgen of overmorgen nog een keer', terwijl ik het dan 3-4 dagen later in de prullenbak kieper vanwege 'vergeten' of geen zin meer in
Voornamelijk A-merken zijn o.h.a. in de aanbieding. Zelfs met korting zijn deze 9 van de 10 keer nog duurder dan de C-merken...quote:Op donderdag 27 november 2014 10:48 schreef gewoonmeppen het volgende:
TS loopt ook de koopjes mis, als hij maar 1 keer per maand naar de supermarkt gaat.
Iedere dag zijn er weer andere artikelen in de aanbieding.
Wasmiddelen en verzorgingsproducten zijn om de zoveel tijd in de aanbieding en dan kun je meteen inslaan. Koop wel alleen de artikelen die je ook echt gebruikt en laat je niet verleiden door andere acties. De goedkoopste artikelen staan meestal op de onderste plank.
Shampoo kun je ook op besparen, de extra kosten betaal je voor de verpakking en de naam.
Ik heb het hele topic gevolgd en TS heeft het dus alleen over zijn uitgaven bij zijn maandelijkse trip naar de supermarkt. Daarnaast koopt hij dus ook bij de boer en op de markt.quote:Op donderdag 27 november 2014 10:57 schreef PurePoisonPerfume het volgende:
ik vind het knap dat jullie het redden met ¤150 per maand, maar wat jij beschrijft is niet 'lekker en afwisselend'.
Deze begrijp ik niet helemaal. Fruit is best duur dus als je geen tussendoortjes eet vanwege een te krap budget dan vind ik het bijzonder dat je wel fruit eet. Voor ¤0,35 heb ik een zak pretzels waar we toch minimaal 3 dagen mee kunnen doen. Daar koop ik geen fruit van voor 3 dagen voor 3 personen en ook nog extra voor door het toetje.quote:Op donderdag 27 november 2014 11:22 schreef Postbus100 het volgende:
weinig tot geen tussendoortjes (behalve fruit van de markt of de Aldi), yoghurt als toetje (met fruit ).
Snap ik, maar pretzels zijn natuurlijk wel een beetje overbodigquote:Op donderdag 27 november 2014 11:27 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Deze begrijp ik niet helemaal. Fruit is best duur dus als je geen tussendoortjes eet vanwege een te krap budget dan vind ik het bijzonder dat je wel fruit eet. Voor ¤0,35 heb ik een zak pretzels waar we toch minimaal 3 dagen mee kunnen doen. Daar koop ik geen fruit van voor 3 dagen voor 3 personen en ook nog extra voor door het toetje.
Gezond is het wel, maar het gaat hier even om de kosten.
ts heeft een auto. ik zeg - het zijn keuzes.quote:Op donderdag 27 november 2014 11:40 schreef CoolGuy het volgende:
Godver, als je dan een topic als dit leest ga ik me bijna schuldig voelen met mijn uitgavenpatroon (in t algemeen) terwijl er mensen zijn die op deze manier zoals in dit topic beschreven moeten sappelen om rond te komen
Nee, je hebt gelijk, het lijkt inderdaad niet helemaal te kloppen. Ik ben nu wel eens benieuwd naar de echte cijfers, aangezien dit met die extra uitgaven erbij volgens mij toch hard richting de 250-300 per maand gaat... en als je daarvan boodschappen kunt doen, hoef je toch echt geen houdbare melk te drinkenquote:Op donderdag 27 november 2014 11:04 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Ik heb het hele topic gevolgd en TS heeft het dus alleen over zijn uitgaven bij zijn maandelijkse trip naar de supermarkt. Daarnaast koopt hij dus ook bij de boer en op de markt.
We kwamen er ook al snel achter dat hij het met dat vlees nooit kan redden een hele maand. Ik denk dus dat TS de basis fout maakt geen overzicht te hebben van wat hij precies uitgeeft.
1 volle kar is ook nooit voldoende voor 2 personen voor 1 maand. Denk alleen al aan brood en melk en wc papier.. dat neemt veel ruimte in in zo'n kar.
Ik heb het niet over TS. Die was alle credit al kwijt toen ie afgunstig iets riep over mensen die hun verdiende centjes uit wilden geven aan dure boodschappen ofzo.quote:Op donderdag 27 november 2014 11:47 schreef SuperFood het volgende:
[..]
ts heeft een auto. ik zeg - het zijn keuzes.
ow die lees ik niet daar word ik depressief van.quote:Op donderdag 27 november 2014 11:55 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Ik heb het niet over TS. Die was alle credit al kwijt toen ie afgunstig iets riep over mensen die hun verdiende centjes uit wilden geven aan dure boodschappen ofzo.
Nee ik bedoel de mensen die hier reageren waarbij de situatie dermate is dat ze wel moéten inkopen op de beschreven manieren.
Hoe weet je welke posts je moet overslaan dan als je ze niet op zn minste gedeeltelijk leest, en als je dan ziet welke kant t op gaat ben je eigenlijk al een beetje te laatquote:Op donderdag 27 november 2014 11:55 schreef SuperFood het volgende:
[..]
ow die lees ik niet daar word ik depressief van.
true. ik probeer ze te vergeten. dat lukt me meestal aardig tenzij mensen me eraan herinnerenquote:Op donderdag 27 november 2014 11:58 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Hoe weet je welke posts je moet overslaan dan als je ze niet op zn minste gedeeltelijk leest, en als je dan ziet welke kant t op gaat ben je eigenlijk al een beetje te laat
Het punt dat TS wil maken, denk ik, is dat goed en lekker eten niet duur hoeft te zijn.quote:Op donderdag 27 november 2014 11:53 schreef agter het volgende:
Ik snap de afgunst van TS niet naar mensen die wel graag meer uit willen geven aan goed en lekker eten.
Jawel. Maar TS is niet geheel eerlijk en die steken onder water naar mensen die wel meer uitgeven aan inkopen verraden dat er nog een ander doel lijkt te zijn voor dit topic.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:01 schreef Storneren het volgende:
[..]
Het punt dat TS wil maken, denk ik, is dat goed en lekker eten niet duur hoeft te zijn.
Waar hij aan voorbij gaat is dat duur, goed en lekker voor iedereen anders is.
Zoals ik al eerder zei in dit topicquote:Op donderdag 27 november 2014 12:05 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Jawel. Maar TS is niet geheel eerlijk en die steken onder water naar mensen die wel meer uitgeven aan inkopen verraden dat er nog een ander doel lijkt te zijn voor dit topic.
Daarnaast is wat TS beschrijft helemaal niet gevarieerd en 'goed' maar als daar opmerkingen op komen worden er ineens ook andere dingen gekocht (waarom staat dat dan niet in de OP?) en dan zijn die 150 euro of minder niet meer mogelijk.
Dus linksom of rechtsom lijkt er iets niet te kloppen.
quote:Op dinsdag 25 november 2014 21:45 schreef Storneren het volgende:
[..]
Conclusie.
Je lult dus maar wat met je 150 p/m voor 2 pers.
quote:Op donderdag 27 november 2014 12:07 schreef Storneren het volgende:
[..]
Zoals ik al eerder zei in dit topic
[..]
Leuke kinderverkrachter ui heb je.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:07 schreef Storneren het volgende:
[..]
Zoals ik al eerder zei in dit topic
[..]
Storneer hem maar.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:11 schreef MPC60 het volgende:
[..]
Leuke kinderverkrachter ui heb je.
Misschien moet je er echt een keer mee ophouden. Je begint te lijken op die oom van me die al 40 verjaardagen lang het zelfde flauwe verhaal verteltquote:
Welk doel zou dat dan kunnen zijn? Het enige wat ik me kan bedenken is dat hij een kloon is van iemand die graag uithaalt naar minima dat de uitkeringen best naar beneden kunnen.. Want van ¤150.- p.m. kan je volgens hem prima boodschappen doen en gevarieerd en gezond eten.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:05 schreef CoolGuy het volgende:
Jawel. Maar TS is niet geheel eerlijk en die steken onder water naar mensen die wel meer uitgeven aan inkopen verraden dat er nog een ander doel lijkt te zijn voor dit topic.
Misschien ben ik die oom wel.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:15 schreef Queller het volgende:
[..]
Misschien moet je er echt een keer mee ophouden. Je begint te lijken op die oom van me die al 40 verjaardagen lang het zelfde flauwe verhaal vertelt
BNW is de andere kant op.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:31 schreef Ouder1 het volgende:
Welk doel zou dat dan kunnen zijn? Het enige wat ik me kan bedenken is dat hij een kloon is van iemand die graag uithaalt naar minima dat de uitkeringen best naar beneden kunnen.. Want van ¤150.- p.m. kan je volgens hem prima boodschappen doen en gevarieerd en gezond eten.
Kom je hier nu alleen om te trollen en het topic te verzieken? Echt jammer.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:34 schreef Storneren het volgende:
[..]
Misschien ben ik die oom wel.
[..]
BNW is de andere kant op.
scheurbuik in nederlandquote:Op dinsdag 25 november 2014 21:41 schreef Harry_Turtle het volgende:
Hallo TS,
Ik heb je tips opgevolgd maar nu heb ik scheurbuik opgelopen wegens vitaminegebrek. De doktersrekening is 450,- .Hoe verdien ik dat terug?
Nee, half om half.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:36 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Kom je hier nu alleen om te trollen en het topic te verzieken? Echt jammer.
Komt nog steeds voor alleen zelden fataal. Mensen (vaak ouderen en minima) die onvoldoende vitamine C binnen krijgen (verse groente en fruit) en alcoholisten zijn risicogroepen.quote:
Als je quote van een website.. geef de link dan ook.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:45 schreef SuperFood het volgende:
Behandeling
Tegenwoordig is scheurbuik niet meer fataal omdat het op te lossen is door vitamine C binnen te krijgen. Sinds de twintigste eeuw zijn er geen fatale gevallen van scheurbuik geweest in Nederland. Af en toe zijn er nog mensen met scheurbuik, dat zijn vaak mensen die een onvolwaardige maaltijd nuttigen. Alcoholisten behoren ook tot de mensen met een vergrote kans op een vitamine C tekort.
quote:Op donderdag 27 november 2014 12:47 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Als je quote van een website.. geef de link dan ook.
http://mens-en-gezondheid(...)-als-scheurbuik.html
Nu lijkt het net alsof je dit zelf geschreven hebt.. pronken met andermans veren heet dat.
joh jij post dat het nog steeds voorkomt - binnen dit topic lijkt het te suggereren dat je er kans op hebt met de wijze waarop ts eet wat echt ontzettende onzin is. zet ik wat gegevens neer die dit ontkrachten ga je zeggen "geen linkje je wilt zelf zeker de creditsquote:
De Aldi is in alles behalve het vlees duurder dan AH basic.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:49 schreef Diqiu-Long het volgende:
Wel knap dat je een heel topic over goedkoop boodschappen kan schrijven, maar persoonlijk vind ik het gewoon een kwestie van aanbiedingen in gaten houden en het meeste bij de Aldi te kopen.
gewoon lidl omdat goed en goedkoop.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:50 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
De Aldi is in alles behalve het vlees duurder dan AH basic.
En met aanbiedingen zit je vaak ook nog duurder omdat dat bijna altijd over A merken gaat.
Ik ga altijd naar de Duitse Aldi i.p.v. de Nederlandse en om de zoveel tijd fiets ik naar de Kaufland voor de aanbiedingen.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:50 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
De Aldi is in alles behalve het vlees duurder dan AH basic.
En met aanbiedingen zit je vaak ook nog duurder omdat dat bijna altijd over A merken gaat.
Ik beweer niet dat de wijze waarop TS eet de kans op scheurbuik vergroot. Dat was een ander. Ik reageerde alleen op iemand die beweerde dat scheurbuik niet meer voorkomt in Nederland.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:49 schreef SuperFood het volgende:
[..]
joh jij post dat het nog steeds voorkomt - binnen dit topic lijkt het te suggereren dat je er kans op hebt met de wijze waarop ts eet wat echt ontzettende onzin is. zet ik wat gegevens neer die dit ontkrachten ga je zeggen "geen linkje je wilt zelf zeker de credits". je bent niet goed bij je hoofd jij.
Dit is echter erg ongezond omdat diepvriesgroente vrijwel alleen groenten zijn die je kookt en vitamine C kan niet tegen verhitting.quote:Op dinsdag 25 november 2014 16:46 schreef Jakio het volgende:
Groente halen wij uit het vriesvak. Deelblokjes spinazie, andijvie, sperzieboontjes....alles! Je kan precies genoeg pakken voor wat je kookt en de rest lekker in de vriezer laten thuis. Zo gooi je nooit veel weg. Al deze groenten kosten natuurlijk bijna niks uit de vriezer, en zijn bijna allemaal verkrijgbaar van het C-merk.
Hij eet dus waarschijnlijk (hij heeft het over 'eventueel') wel vers fruit en haalt daar zijn vitamine C uit. Waarbij je wel moet opmerken dat de echt vitamine rijke fruitsoorten doorgaans niet door de boer aan de weg verkocht worden (kiwi, citrusvruchten) maar voornamelijk de iets minder vitamine C rijke vruchten zoals appels en peren.quote:Als we dit optellen bij het eventuele fruit en eieren van de boer
Helaas is shoppen in het buitenland en ook nog op de fiets geen echte tip voor de meeste Nederlanders. Mijn vriend gaat wel langs bepaalde winkels als hij in België of Duitsland is voor zijn werk maar die luxe hebben de meeste Nederlanders ook niet.quote:Op donderdag 27 november 2014 12:56 schreef Diqiu-Long het volgende:
[..]
Ik ga altijd naar de Duitse Aldi i.p.v. de Nederlandse en om de zoveel tijd fiets ik naar de Kaufland voor de aanbiedingen.
Maar voor een persoon boodschappen doen gaat makkelijk op de fietsAl gaat voor een maand inslaan is dan wel teveel.
Ik woon tegen de Duitse grens aan en mijn vriendin is Duits dus die gaat lekker naar de Lidl, Aldi en Rewe. Maar er zijn dingen die men in Duitsland niet kent of niet lekker zijn daar en dus gaat ze op zaterdag altijd naar de duitse supermarkten, en op de weg terug ook nog naar de Plus en/of de AH. Alles in 1x. Het is ook niet zo dat ze er ver voor moet rijden. De verste winkel is de Rewe en die is vanaf mijn voordeur misschien 4kmquote:Op donderdag 27 november 2014 13:02 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Helaas is shoppen in het buitenland en ook nog op de fiets geen echte tip voor de meeste Nederlanders. Mijn vriend gaat wel langs bepaalde winkels als hij in België of Duitsland is voor zijn werk maar die luxe hebben de meeste Nederlanders ook niet.
En dat is jouw reactie op mijn post dat niet iedereen dat kan? Dat jij dat doet had je al gezegd dus je valt in herhaling.quote:Op donderdag 27 november 2014 13:31 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Ik woon tegen de Duitse grens aan en mijn vriendin is Duits dus die gaat lekker naar de Lidl, Aldi en Rewe. Maar er zijn dingen die men in Duitsland niet kent of niet lekker zijn daar en dus gaat ze op zaterdag altijd naar de duitse supermarkten, en op de weg terug ook nog naar de Plus en/of de AH. Alles in 1x. Het is ook niet zo dat ze er ver voor moet rijden. De verste winkel is de Rewe en die is vanaf mijn voordeur misschien 4km
Je bedoeld jouw reactie waarin je stelt dat niet elke Nederlander dat kan maar er in 1 adem door fijntjes achteraan vermeldt dar jouw vriend het wel doet als ie daar is? Die reactie?quote:Op donderdag 27 november 2014 13:38 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
En dat is jouw reactie op mijn post dat niet iedereen dat kan? Dat jij dat doet had je al gezegd dus je valt in herhaling.
je moet in Nederland echt heel hard je best doen om scheurbuik te krijgen hoorquote:Op donderdag 27 november 2014 13:21 schreef SuperFood het volgende:
vitamine c verdwijnt wel wat bij het koken maar bij een normaal eetpatroon krijg je nog meer dan voldoende binnen (iig om scheurbuik te voorkomen)
Vitamine C wordt vooral veel als conserveringsmiddel gebruikt in conserven enzo (als we het toch al over niet verse groente hebben). E300= vitamine C (en nee, niet alle E-nummers zijn rare chemische producten, de meesten niet zelfs), maar meestal staat op pakjes 'met toegevoegde vitamine C',quote:Op donderdag 27 november 2014 14:15 schreef Blik het volgende:
Idd zeg, scheurbuik is iets uit de VOC-tijd waarin mensen helemaal niks aan groentes en fruit binnen kregen.
TS eet alleen diepvriesgroente, geen vers en geen conserven.quote:Op donderdag 27 november 2014 14:56 schreef keko het volgende:
[..]
Vitamine C wordt vooral veel als conserveringsmiddel gebruikt in conserven enzo (als we het toch al over niet verse groente hebben). E300= vitamine C (en nee, niet alle E-nummers zijn rare chemische producten, de meesten niet zelfs), maar meestal staat op pakjes 'met toegevoegde vitamine C',
Lijkt me dus lastig om een vitamine-C-deficiëntie te krijgen...
Diepvriesgroente is zelfs nog verser dan groente uit de "vers"afdeling. Vaak ligt het daar al vele uren, zo niet dagen na de teelt. Diepvriesgroenten worden direct na de teelt ingevroren.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:22 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
TS eet alleen diepvriesgroente, geen vers en geen conserven.
bij vriezen gaat ook wel wat verloren. maar echt ongezond lijkt het me niet.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:29 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
[..]
Diepvriesgroente is zelfs nog verser dan groente uit de "vers"afdeling. Vaak ligt het daar al vele uren, zo niet dagen na de teelt. Diepvriesgroenten worden direct na de teelt ingevroren.
ho ho dat voorbeeld van kool kende ik (alhoewel me bijstond dat niet bewezen was dat het ook echt werkt zoals de theory aangeeft) maar om dat nou meteen door te trekken op alle groentes.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:32 schreef JoPiDo het volgende:
Als je kool snijdt, dan maakt deze stoffen aan die goed zijn tegen kanker en andere ziektes. Voorgesneden kool wordt meteen na het plukken gesneden en er zitten daardoor meer van deze stoffen in. Vaak is voorgesneden groente om die reden juist gezonder dan 'verse' groente.
Hier een bron:
http://www.npowetenschap.(...)ool-is-gezonder.html
Ik wil alleen maar duidelijk maken dat het nergens op slaat dat mensen hier dingen lopen te beweren over ingevroren groentes die ze ooit een keer ergens hebben gehoord. In sommige gevallen gaat de praktijk volledig tegen je gevoel in. Je gevoel zegt dat zelf thuis een prei snijden supergezond is, maar in de praktijk blijkt dat je hem beter voorgesneden kunt kopen.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:34 schreef SuperFood het volgende:
[..]
ho ho dat voorbeeld van kool kende ik (alhoewel me bijstond dat niet bewezen was dat het ook echt werkt zoals de theory aangeeft) maar om dat nou meteen door te trekken op alle groentes.
Zoals ik al eerder heb gezegd gaat het er niet om dat het ingevroren is geweest maar dat vrijwel alle diepvriesgroenten groenten zijn die je kookt. Koop je dus puur en alleen diepvriesgroenten dan eet je nooit rauwkost en krijg je dus o.a. weinig vitamine C binnen.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:29 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
[..]
Diepvriesgroente is zelfs nog verser dan groente uit de "vers"afdeling. Vaak ligt het daar al vele uren, zo niet dagen na de teelt. Diepvriesgroenten worden direct na de teelt ingevroren.
Ik begrijp het.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:44 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Zoals ik al eerder heb gezegd gaat het er niet om dat het ingevroren is geweest maar dat vrijwel alle diepvriesgroenten groenten zijn die je kookt. Koop je dus puur en alleen diepvriesgroenten dan eet je nooit rauwkost en krijg je dus o.a. weinig vitamine C binnen.
Kan je dan niet beter babyvoer kopen? Ik word echt een beetje onpasselijk bij deze verhalen.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:49 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
Daarnaast eet ik groenten en fruit vooral in smoothies / blenderpapjes. Bepaalde groenten, zoals broccoli, zijn rauw gezonder. Die doe ik dan weer niet rauw door het avondeten, maar in de blender.
Ik ben bang dat ik dan een babyface krijg.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:56 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Kan je dan niet beter babyvoer kopen? Ik word echt een beetje onpasselijk bij deze verhalen.
Heb je nog wel je eigen tanden?quote:Op donderdag 27 november 2014 16:49 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
[..]
Ik begrijp het.
Ikzelf doe voornamelijk diepvriesgroenten ( Italiaanse, Oosterse en Mexicaanse wokmix van de jumbo = het goedkoopst ) door het eten. Daarnaast doe ik nog champignons uit blik erbij. Champignons spoel ik eerst heel goed uit. Daarnaast eet ik groenten en fruit vooral in smoothies / blenderpapjes. Bepaalde groenten, zoals broccoli, zijn rauw gezonder. Die doe ik dan weer niet rauw door het avondeten, maar in de blender. Ook drink ik sinaasappelsap van de Basic, is maar 0,77 cent per liter, en is toch een lekkere aanvulling op de viitamientjes.
Groenten en fruit voor de blender haal ik vooral op de markt en ook wel uit de diepvries bij AH. Een kilo spinazie voor maar 1 euro en een paar cent?!
Waarom zou dat geen goede tip voor Nederlanders zijn? Of leven alle Nederlanders in de Polder zoals de politiek dat zo mooi verwoord soms. Uiteindelijk denk ik toch dat er heel veel Nederlanders zijn die redelijk dicht bij de grens wonen, al ben ik het uiteraard wel eens dat de meerderheid niet dicht bij de grens woont.quote:Op donderdag 27 november 2014 13:02 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Helaas is shoppen in het buitenland en ook nog op de fiets geen echte tip voor de meeste Nederlanders. Mijn vriend gaat wel langs bepaalde winkels als hij in België of Duitsland is voor zijn werk maar die luxe hebben de meeste Nederlanders ook niet.
quote:Op donderdag 27 november 2014 17:06 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
Een blik AH- basic snert van 1.2 liter voor maar 1.49.
3 sneetjes brood erbij van de Aldi. (79 cent voor een heel brood )
Biertje erbij a 20 cent per flesje van het merk Pitt ( te halen bij de jumbo voor 4,60 per krat )
Amigo's, jullie kunnen ook, net als ik, als een god in Frankrijk leven met maar weinig geld.![]()
Vooral soep kan je voor het bedrag wat een blik/pak kost echt niet zelf maken. Dus ik maak alleen soepsoorten zelf die ik niet in blik of pak kan kopen.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:29 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Als ik sommige dingen lees eet ik liever niet geloof ik![]()
Lees vooral heel veel blik voer.
Echt voor bijvoorbeeld soep maar een hele grote pan tomaten maaltijdsoep. Kun je meerdere keren van eten en gaat goed in de vriezer. En het kost als het het verdeeld over 4 maaltijden echt geen hol.
Tuurlijk lukt dat wel. Wat voor soep zou niet lukken?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:33 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Vooral soep kan je voor het bedrag wat een blik/pak kost echt niet zelf maken. Dus ik maak alleen soepsoorten zelf die ik niet in blik of pak kan kopen.
Voor ¤1,- tot ¤1,50 de liter lukt het gewoon niet.
Je staat niet te trappelen door 'meng wat meel met water, beetje tomatensaus en spek, en klaar is je pizza'?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:29 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Als ik sommige dingen lees eet ik liever niet geloof ik![]()
Lees vooral heel veel blik voer.
Echt voor bijvoorbeeld soep maar een hele grote pan tomaten maaltijdsoep. Kun je meerdere keren van eten en gaat goed in de vriezer. En het kost als het het verdeeld over 4 maaltijden echt geen hol.
Geef maar een recept met prijzen van de producten erbij.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Tuurlijk lukt dat wel. Wat voor soep zou niet lukken?
Ik krijg een raar soort jeuk van dit verhaal.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:49 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
[..]
Ik begrijp het.
Ikzelf doe voornamelijk diepvriesgroenten ( Italiaanse, Oosterse en Mexicaanse wokmix van de jumbo = het goedkoopst ) door het eten. Daarnaast doe ik nog champignons uit blik erbij. Champignons spoel ik eerst heel goed uit. Daarnaast eet ik groenten en fruit vooral in smoothies / blenderpapjes. Bepaalde groenten, zoals broccoli, zijn rauw gezonder. Die doe ik dan weer niet rauw door het avondeten, maar in de blender. Ook drink ik sinaasappelsap van de Basic, is maar 0,77 cent per liter, en is toch een lekkere aanvulling op de viitamientjes.
Groenten en fruit voor de blender haal ik vooral op de markt en ook wel uit de diepvries bij AH. Een kilo spinazie voor maar 1 euro en een paar cent?!
Waar? Onder je oksels of bij je balletjes.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:59 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Ik krijg een raar soort jeuk van dit verhaal.
Beetje achterin mijn keel.quote:Op donderdag 27 november 2014 18:04 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
[..]
Waar? Onder je oksels of bij je balletjes.
Baljeuk is altijd zo vervelend als je op de bus staat te wachten.
Ja maar een beetje meer heb je verse soep ipv blikvoer.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:33 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Vooral soep kan je voor het bedrag wat een blik/pak kost echt niet zelf maken. Dus ik maak alleen soepsoorten zelf die ik niet in blik of pak kan kopen.
Voor ¤1,- tot ¤1,50 de liter lukt het gewoon niet.
Als er dan nog wat kaas en verse groenten aan toegevoegd worden begin ik wat vrolijker te kijken.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:35 schreef mootie het volgende:
[..]
Je staat niet te trappelen door 'meng wat meel met water, beetje tomatensaus en spek, en klaar is je pizza'?
Met 3 struiken broccoli en 2 grote uien kun je minimaal een liter of vier soep maken. Ik heb gister met 250 gram broccoli anderhalve liter soep gemaakt; buillon, scheutje room, zal me verbazen als het een euro gekost heeft eerlijk gezegd. Broccoli was 40 cent in de aanbieding, kookroom was een klein scheutje uit zo'n verpakking van een euro en bouillonpoeder is ook twee eetlepels uit een potje van 1,18.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:40 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Geef maar een recept met prijzen van de producten erbij.
Als ik kijk naar bv broccolisoep:
- 3 struiken broccoli
- 2 grote uien
- 2 blikje bouillon
- Scheutje olie
- Handje spekreepjes
- Bakje creme fraiche
- Teentje knoflook
- Zout, peper, water, gas (staat 2 uur op)
Dan ben ik daar al ruim overheen.
Voor rundersoep of groentesoep op runderbasis ben je aan de schenkel alleen al meer kwijt.
quote:Op donderdag 27 november 2014 18:33 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Met 3 struiken broccoli en 2 grote uien kun je minimaal een liter of vier soep maken. Ik heb gister met 250 gram broccoli anderhalve liter soep gemaakt; buillon, scheutje room, zal me verbazen als het een euro gekost heeft eerlijk gezegd. Broccoli was 40 cent in de aanbieding, kookroom was een klein scheutje uit zo'n verpakking van een euro en bouillonpoeder is ook twee eetlepels uit een potje van 1,18.
En ik denk dat het oneerlijk is een versgemaakte soep met schenkel te vergelijken met een hap zout uit blik. Kan ook weleens lekker zijn, daar niet van, maar is van mindere kwaliteit.
Aardbeiencrème?quote:Op donderdag 27 november 2014 18:56 schreef JoPiDo het volgende:
Mmmm, pompoensoep! Maar dan wel een hele flespompoen op 2 liter bouillon, samen met twee appels, heel veel (verse) kruiden, een flinke lepel crème fraise en goed brood erbij.
Soep hoeft toch niet per se te vullen? Denk je dat courgettesoep met 0,3 procent geitenkaas van Unox uit pak méér vult? Maar goed, dan gooi je er spekjes, uien en pasta of vermicelli in. Wat kaas, als je er zin in hebt. Maar dan zit je aan véél meer en betere inhoud dan in een gemiddeld zakje, pakje of blikje. Dus ook dat is niet te vergelijken en qua hoeveelheid nog goedkoper dan kant en klaar.quote:Op donderdag 27 november 2014 18:53 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Je kunt ook een blikje tomatenpuree in wat water oplossen, dat geeft al net zulke gevulde soep als jij maakt.
Leer begrijpend lezen.quote:Op donderdag 27 november 2014 20:50 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Soep hoeft toch niet per se te vullen? Denk je dat courgettesoep met 0,3 procent geitenkaas van Unox uit pak méér vult? Maar goed, dan gooi je er spekjes, uien en pasta of vermicelli in. Wat kaas, als je er zin in hebt. Maar dan zit je aan véél meer en betere inhoud dan in een gemiddeld zakje, pakje of blikje. Dus ook dat is niet te vergelijken en qua hoeveelheid nog goedkoper dan kant en klaar.
Volgens mij ontkent ook niemand dat diepvriesgroente net zo gezond is als dezelfde groente vers, het gaat er vooral om dat je nogal beperkt wordt in je keuze.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:37 schreef Ikwilookevenwatzeggen het volgende:
http://www.foodlog.nl/art(...)d-en-veel-goedkoper/
Wat een onzin!quote:Op vrijdag 28 november 2014 07:53 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik vind het altijd lastig dat verse groente voor een persoon gewoon teveel is, want bij diepvries groente neem ik dan gewoon de helft.
Uiteraard doe ik dat bij verse groente ook maar dan moet ik de rest wel binnen een week opmaken. Verse groente is trouwens geregeld goedkoper dan blik of diepvries groente.
Als je een gerecht met 1 soort groente neemt is het geen probleem nee (op bloemkool en andere kolen na dan). Maar zodra je wat afwisselender wilt met meerdere groenten wilt blijf je altijd met halve groenten zitten.quote:Op vrijdag 28 november 2014 08:46 schreef gewoonmeppen het volgende:
[..]
Wat een onzin!
Kom je wel eens op de groenteafdeling?
Boontjes, spruitjes, broccoli, witlof etc. kun je gewoon afwegen of bepalen hoeveel stuks je neemt en zo zelf bepalen hoeveel je neemt.
Diepvries groente is op zich net zo gezond als verse groente, maar je moet wel opletten welke je neemt.
Aan sommige diepvriesgroente wordt nog van alles toegevoegd, zoals zout, suiker, kruiden, etc.
Ja ik kom er wel eens hoor, maar broccoli word gewoon per 500 gram verkocht en boontjes worden ook per een bepaalde hoeveelheid verkocht.quote:Op vrijdag 28 november 2014 08:46 schreef gewoonmeppen het volgende:
[..]
Wat een onzin!
Kom je wel eens op de groenteafdeling?
Boontjes, spruitjes, broccoli, witlof etc. kun je gewoon afwegen of bepalen hoeveel stuks je neemt en zo zelf bepalen hoeveel je neemt.
Diepvries groente is op zich net zo gezond als verse groente, maar je moet wel opletten welke je neemt.
Aan sommige diepvriesgroente wordt nog van alles toegevoegd, zoals zout, suiker, kruiden, etc.
De voorgesneden groente in zakken (nasi/bami/macronie, roerbakgroente, etc.) heb je meestal ook in kleinere verpakkingen. (200/250 gram)quote:Op vrijdag 28 november 2014 12:34 schreef LTVDK het volgende:
[..]
Als je een gerecht met 1 soort groente neemt is het geen probleem nee (op bloemkool en andere kolen na dan). Maar zodra je wat afwisselender wilt met meerdere groenten wilt blijf je altijd met halve groenten zitten.
En voor diepvriesgroenten moet je altijd maar één soort groente per zak willen, die mixen zit inderdaad nog wel eens wat door qua smaakmakers.
Maar daar wordt je dan weer keihard voor afgezet, betaal je ¤2,- voor een zakje prei/kool met 3 stukjes paprika en wat taugéquote:Op vrijdag 28 november 2014 12:39 schreef gewoonmeppen het volgende:
[..]
De voorgesneden groente in zakken (nasi/bami/macronie, roerbakgroente, etc.) heb je meestal ook in kleinere verpakkingen. (200/250 gram)
Ja omdat het werk al voor je gedaan is want jr hoeft niets meer zelf te snijden/schoon te maken. Het is of het een of het ander zegquote:Op vrijdag 28 november 2014 12:40 schreef LTVDK het volgende:
[..]
Maar daar wordt je dan weer keihard voor afgezet, betaal je ¤2,- voor een zakje prei/kool met 3 stukjes paprika en wat taugé
Dat, en je gooit meestal niks weg.quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:10 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Ja omdat het werk al voor je gedaan is want jr hoeft niets meer zelf te snijden/schoon te maken. Het is of het een of het ander zeg
Ja. Alsjeblieft zeg. Voorverpakt niet willen want afzetterij maar los ook niet willen want teveel. Ja, supermarkten zullen verschillende hoeveelheden in elke hoeveelheid gaan doen want jantje wil 345 gram en henkie wil 342 gram. Kom nou. Of zelf moeite doen of gaan voor gemak, maar je kunt niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.quote:Op vrijdag 28 november 2014 13:17 schreef Hallmark het volgende:
[..]
Dat, en je gooit meestal niks weg.
Als ik een bakje tauge koop, is het vaak te veel. Omdat dat spul supersnel verpietert, gooi ik aan het einde van de week gegarandeerd het restant weg.
Huh? Dan neem jij zeker altijd voorgewassen en voorverpakte groenten? Ik vond die opmerking van 250 gr broccoli al zo vreemd. Die wordt buiten de koeling namelijk (goedkoper) per struikje verkocht, niet per gram. En sperzieboontjes zijn hier ook altijd los te koop. Ook goedkoper dan die voorverpakte en gekoelde zooi.quote:Op vrijdag 28 november 2014 12:39 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ja ik kom er wel eens hoor, maar broccoli word gewoon per 500 gram verkocht en boontjes worden ook per een bepaalde hoeveelheid verkocht.
Samenvattingquote:Op dinsdag 25 november 2014 16:46 schreef Jakio het volgende:
Beste Allemaal,
Vroeger dan de meeste misschien, op de leeftijd van 17 en 19, zijn wij gaan samenwonen. We zijn niet de rijkste maar kunnen prima rondkomen. Altijd zijn we op zoek naar manieren om op dingen te besparen zonder er minder "luxe" van te hoeven leven. Nu gaan veel mensen om ons heen ook samenwonen of in ieder geval het huis uit. We worden bekogeld met vragen, en dan vooral over boodschappen. Ik kan er persoonlijk niet erg goed tegen als mensen voor 3 dagen boodschappen doen en vervolgens rond de ¤30 uitgeven aan van alles en nog wat. Met uitzondering natuurlijk op degene die dit graag betalen omdat ze van hun zuurverdiende centjes afmoeten.
Ik schrijf dit als tip-lijst voor mensen die samen gaan wonen of graag willen besparen op het een of ander. Hou er rekening mee dat het allemaal begint bij jezelf; genoegen nemen met meer moeite doen en er vooral plezier in hebben.
Benodigdheden:
Vriezer
De aller aller aller belangrijkste tip is de aanschaf van een (tweedehands) vriezer met ten minste drie laden. Via marktplaats hebben wij ooit voor ¤30,- een zuinige vriezer (a+) tweedehands opgehaald in de buurt.
Auto
Tenzij de supermarkt om de hoek zit, heb je voor de tips die ik ga geven zeker een auto nodig. We gaan namelijk boodschappen doen voor een hele maand. Verderop lees je hoe en waarom.
Supermarkt
Wanneer je de meeste vraagt waar je het goedkoopst boodschappen kan doen, zal men meestal de lidl of de aldi direct noemen. Als je erover nadenkt is dit verre van de goedkoopste optie. Bij deze winkels hebben van elke productsoort slechts keuze uit 1 merk. Dit merk kost ongeveer evenveel als het eigen merk van bijvoorbeeld de Albert Heijn. Maar, omdat je nu ineens geen A-merk ernaast heb staan om prijzen te vergelijken, en de prijs meestal centenwerk is, krijg je het gevoel dat je goedkoop bezig bent.
Nog veel belangrijker is dat je in de aldi en de lidl geen zogenaamd C-merk vinden kan:
Prijs A-Merk: 1,19
Prijs B-Merk: 0,89 (aldi, lidl en eigen merk Jumbo, AH etc.)
Prijs C-Merk: 0,65 (AH-basic, euroshopper, euromerk, onbekende merken)
Hierboven is natuurlijk maar een schets van elk willekeurig product, maar het is daadwerkelijk zo dat een C-merk altijd net iets meer dan de helft van het A-merk kost.
Je begrijpt al dat het belangrijkste dus nu is om een supermarkt te vinden waar veel C-merken te vinden zijn. Daarnaast moet de duurste kostenpost er goedkoop zijn,..Vlees!
Jumbo is inderdaad de goedkoopste, maar dan alleen in A-merken. Het vlees is gemiddeld van prijs maar het zijn vrijwel geen C-merken te vinden. Voor ons valt deze supermarkt dus al standaard af. Dit geld ook voor de Super de Boer, Plus en de C1000. De allerbeste keuze is, geloof het of niet, de Albert Heijn. Bij elke AH, en dan vooral de AH-XL (grotere winkels) hebben ze een enorm aanbod in C-merken. Daarnaast is het vlees bij de Albert Heijn goedkoop door een groot aanbod in voordeelverpakkingen. Net zo goedkoop in vlees en met veel C-merken is er dan ook nog de Dirk, Digros en Bas.
Waarom wij dan toch de AH prefereren is de nu veelal beschikbare zelfscanner. Alles direct in je tas kunnen doen is wel zo fijn als je een kar vol gaat proppen. Daarnaast wil je een overvolle kar niet nog eens uitpakken bij de kassa. Maar de totaalprijs in de gaten kunnen houden is ook wel fijn.
Boodschappen doen:
Daar gaan we dan, naar de Appie Heijn of wat je dan ook kiest. Vergeet niet lekker veel tasjes en kratten mee te nemen. Eerst het zwaarste, drinken. Het goedkoopste is natuurlijk limonade enzo maar we willen wel een beetje lekker leven. Ruil je A of B merk frisdrank eens in voor het C merk. Koop gelijk een 6pack flessen dan krijg je de 6de fles vaak nog gratis ook. IJsthee is te koop voor 30 cent en alle andere pakken en flessen niet uitzoeken op soort maar op prijs. Ze willen dat je het C-merk laat staan....de verpakking is vaak wit en saai. Maar de smaak verschilt nauwelijks.
Dan het vlees. Zoals ik al zei, ga voor de kiloverpakkingen. Wij gaan vaak alleen voor kip en gehakt. We maken er echt alles van. Ik kan me voorstellen dat mensen dat saai gaan vinden, maar het is maar wat je er mee doet. Wij eten van alles, hollandse pot met een kipfiletje of een gehaktballetje. Een hamburgertje, een wokgerecht met kip, een ovenschotel met gehakt, pasta met kip of gehakt. Noem het maar op! Als je dan gehakt neemt, neem dan lekker half-om-half. Goedkoper, lekkerder en ja...een beetje ongezonder maar dat nemen we voor lief.
Wij halen altijd 3 kilo kipfilet en 3 kilo half-om-half. Thuis verdeel ik dit in porties van twee kipfiletjes en porties van 375g gehakt. Elke dag haal ik het een of het ander uit de vriezer. Als je dit vergeet kun je het binnen 5 minuten zachtjes ontdooien in de magnetron.
Groente halen wij uit het vriesvak. Deelblokjes spinazie, andijvie, sperzieboontjes....alles! Je kan precies genoeg pakken voor wat je kookt en de rest lekker in de vriezer laten thuis. Zo gooi je nooit veel weg. Al deze groenten kosten natuurlijk bijna niks uit de vriezer, en zijn bijna allemaal verkrijgbaar van het C-merk. Aardappels kun je kopen per 5 kilo van het C-merk. Erg lekkere aardappels, alleen vaak klein....lastig schillen. Het is wat je zelf wil. Groentepakketten zijn ook bevroren per zak verkrijgbaar. Vaak in verschillende mixen. Kijk wel altijd eerst even bij de verse groentemixen. Er is er altijd wel een in de aanbieding voor weinig, en die kan je prima invriezen!
Kan je dus prima pasta, een wokgerecht of wat dan ook maken.
Kruiden zijn belangrijker dan je denkt. Zorg dat je van alles in huis heb voor een lage prijs. Koop je bijvoorbeeld altijd pastasaus van een A of B-merk, bedenk dan eens wat je koopt. Je koopt tomatensaus met kruiden. Een pakje tomatensaus kost van het C-merk maar 23 cent. Doe er wat peper, zout, knoflook(poeder), italiaanse kruiden en paprikapoeder in en het smaakt precies hetzelfde. geen recepten van een pakje, maar gewoon doen. Zo maak je alles zelf. Het is dus ook een beetje leren koken. Beetje meel en water mengen, uitrollen, deze saus erop, paar plakken euroshopper-kaas en stukjes euroshopper-spek. Et voila....een verse pizza van nog geen euro binnen een half uur. Niet net zo lekker als een pizza uit de vriezer, maar eerlijk is eerlijk, die kosten bijna 4 euro.
Brood kopen wij per heel brood. Het goedkoopste brood is misschien niet het lekkerste, dus kan je altijd een tijgertje wit of bruin kopen als je dat belangrijk vindt. Dat hele brood verdeel je thuis zelf gewoon in twee halfjes en klaar is kees. Klinkt stom maar een heel brood is vaak een heel stuk goedkoper dan twee halfjes. En als je 6 broden haalt scheelt je dat toch weer een hoop. Thuis kan je dit prima in de vriezer kwijt. Kaas kopen wij per blok van het C-merk. Dit is altijd meer dan een maand houdbaar. Als je thuis een kaasschaaf en een rasp gebruikt hoef je ook geen dure plakken en zakjes geraspte kaas te kopen. Spek(blokken, plakjes) ham en dat soort beleg kan je ook gewoon invriezen en per pakje invriezen. Niet dure verse vleeswaren halen. Alles is er van het C-merk! Voor het verdelen van het vlees(kip en gehakt) en brood kun je grote diepvrieszakken kopen.
Melk is lang houdbaar te koop voor nog geen 40 cent per liter. Prima om mee te koken en alhoewel het even wennen is, prima te drinken. Stuk goedkoper dan verse melk. Boter is ook supergoedkoop en enorm lang houdbaar. Harde boter is natuurlijk ongezond vergeleken bij vloeibare boter. Zelf maak ik me er niet zo druk om, maar als je dat wel doet, kies dan liever voor C-merk zonnebloemolie. Dat is relatief gezien een stuk goedkoper dan C-merk vloeibare boter en vergeet niet dat vloeibare bakboter geen boter is, maar gewoon olie met een creme/geel kleurtje.
Hollandse pot en pasta´s zijn zijn over het algemeen enorm goedkoop. Maar je wil wel eens wat anders. Sausjes om mee te wokken zijn zijn er op allerlei manieren. Het duurste zijn de kant en klare pakjes en flesjes saus. Een stuk lekkerder en goedkoper zijn boemboes. Dat zijn die bakjes of hangende zakjes van nog geen 60 cent. Meng dit in de pan met een beetje water, kipblokjes en groenten en kook er wat rijst bij. Goedkoop en lekker, toch weer eens wat anders dan hollandse pot en pasta.
Verder hoef ik natuurlijk niet uit te leggen dat je gewoon overal voor de goedkoopste keuze moet gaan en vooral niks kant en klaar moet kopen. Je kan bijna alles zelf maken. Dus geen suikerklontjes maar een pak suiker, geen gehaktkruiden maar zelf kruiden, geen toetjes maar kloppudding en saroma. Alles kan goedkoper zonder dat het minder lekker is.
Vergeet ook niet wat lekkers mee te nemen. Goedkoop boodschappen doen is wat anders dan verhongeren. Wij hebben elke avond wel een lekker koekje, chippie of wat dan ook. Kost ook enorm weinig.
Zojuist hebben wij boodschappen gedaan voor ¤122 euro. Hiermee gaan wij zowieso een maand rondkomen en zelfs overhouden. Hierbij zit alles inbegrepen, dus ook WC-papier, schoonmaakmiddel....alles! Een overvolle kar.
Wat er niet bij zit is een eventueel kratje bier, flesje wijn of tabak. Dat ligt natuurlijk helemaal aan jezelf.
Ook fruit heb ik niet besproken. Diepvriesfruit is best lekker, maar niet ideaal en heel goedkoop. Als je echt niet meer terug wil naar de supermarkt, bedenk dan eens waar je in de buurt toch nog goedkoop fruit kan halen. Wij hebben in de buurt een boer zitten die van huis alle soorten groenten, fruit en eieren verkoopt voor een spotprijs. Woon je in de stad heb je misschien een goedkope groenteboer om de hoek zitten.
Wasmiddel en verzorging (deodorant, gel etc.) haal je bij de drogist in de aanbieding. De Trekpleister, kruidvat, etos etc. hebben altijd om de week andere aanbiedingen. Zoek de goedkoopste aanbieding bij jou in de buurt en ook hier kun je kiezen voor C-merken. Als we dit optellen bij het eventuele fruit en eieren van de boer en de boodschappen ben je nog geen ¤150 kwijt voor een maand. Nog geen ¤40 per week dus met ze tweeën
Dierenbenodigdheden halen wij voor een prikkie bij de action. Je heb er altijd wel een in de buurt. Je kunt hier ook vrij goedkoop de spullen van de drogist halen, maar het C-merk van de drogist blijft goedkoper.
Dus, ik begrijp het als je bang bent minder lekker te kunnen leven als je zo boodschappen doet, maar geloof me, wij hebben altijd werkelijk alles in huis, en naar maanden boodschappen doen hebben we een enorme voorraad opgebouwd van extra oneindig houdbare dingen. Daarnaast eet je net zo lekker als je nu doet, sommige dingen gaan iets meer werk kosten. Voeg tips toe als je wil en ik hoor het wel als er vragen zijn. Succes!
Bij de appie betaal je voor een grote struik meer dan voor een kleine, ze gaan gewoon per 500 gram.quote:Op vrijdag 28 november 2014 14:03 schreef Ouder1 het volgende:
Ik vond die opmerking van 250 gr broccoli al zo vreemd. Die wordt buiten de koeling namelijk (goedkoper) per struikje verkocht, niet per gram.
Hier gaan ze bij de appie per stuk. En nu?quote:Op vrijdag 28 november 2014 15:04 schreef exelletor het volgende:
[..]
Bij de appie betaal je voor een grote struik meer dan voor een kleine, ze gaan gewoon per 500 gram.
Je rekent nog altijd per 500gr. Je kan idd niet zomaar een halve struik pakken. Maar goed, beetje off-topic.quote:Op vrijdag 28 november 2014 15:12 schreef Ouder1 het volgende:
Hier gaan ze bij de appie per stuk. En nu?
Recept met kosten? Ben wel benieuwdquote:Op zaterdag 29 november 2014 22:11 schreef Party_P het volgende:
pasta is bijvoorbeeld prima te maken voor onder onder de 1 euro per persoon
met ingredienten uit aanbieding, markt en/of c-merk.quote:Op zaterdag 29 november 2014 22:31 schreef laares het volgende:
[..]
Recept met kosten? Ben wel benieuwd
250 gram gehakt is (als je zo goedkoop mogelijk wilt doen) behoorlijk wat teveel. 80 gram is meer dan genoeg. van het verschil in geld zou ik er wat groentes bijdoen (alhoewel je al wel vrij hoog zit voor een pasta maar tochquote:Op zaterdag 29 november 2014 22:49 schreef Party_P het volgende:
[..]
met ingredienten uit aanbieding, markt en/of c-merk.
• 250gr gehakt ¤1,- (¤4 per kg)
• 1 grote ui ¤0.15 (markt)
• halve prei ¤0.20 (markt)
• pak gezeefde tomaten ¤0.35
• 200gr spaghetti ¤0.20 (500gr pak= ¤0.35)
• zout, peper, gedroogde oregano ¤0,10
Totaal ¤2
dit is voor 2 personen he. en mijn recept is ook voor twee flinke etersquote:Op zaterdag 29 november 2014 22:51 schreef SuperFood het volgende:
[..]
250 gram gehakt is (als je zo goedkoop mogelijk wilt doen) behoorlijk wat teveel. 80 gram is meer dan genoeg. van het verschil in geld zou ik er wat groentes bijdoen (alhoewel je al wel vrij hoog zit voor een pasta maar toch)
dan nog - 80 gram vlees per dag is meer dan voldoende en aangezien vlees duur is en je goedkoop wilt eten (of iig toch het doel van dit topic) zou ik daar toch een betere besteding voor zoekenquote:Op zaterdag 29 november 2014 22:58 schreef Party_P het volgende:
[..]
dit is voor 2 personen he. en mijn recept is ook voor twee flinke eters
quote:Op zaterdag 29 november 2014 22:49 schreef Party_P het volgende:
[..]
met ingredienten uit aanbieding, markt en/of c-merk.
edit: voor 2 personen
• 250gr gehakt ¤1,- (¤4 per kg)
• 1 grote ui ¤0.15 (markt)
• halve prei ¤0.20 (markt)
• pak gezeefde tomaten ¤0.35
• 200gr spaghetti ¤0.20 (500gr pak= ¤0.35)
• zout, peper, gedroogde oregano ¤0,10
Totaal ¤2
Of als je wat ultra cheaps wil met aardappels:
• 600gr aardappels ¤0.30 (5kg=¤2 bij Boni)
• halve grote pot doperwten ¤0.40
• 4 diepvrieshamburgers ¤0.50 (¤1.50 bij boni)
• bakboter ¤0.10
• peper, zout, kerrie/cayennepeper ¤0.10
aardappels in blokjes, voorkoken, opbakken.
Totaal ¤1.40
Een halve prei als verse groente voor twee personen? Beetje weinig, vind je niet?quote:Op zaterdag 29 november 2014 22:49 schreef Party_P het volgende:
[..]
met ingredienten uit aanbieding, markt en/of c-merk.
edit: voor 2 personen
• 250gr gehakt ¤1,- (¤4 per kg)
• 1 grote ui ¤0.15 (markt)
• halve prei ¤0.20 (markt)
• pak gezeefde tomaten ¤0.35
• 200gr spaghetti ¤0.20 (500gr pak= ¤0.35)
• zout, peper, gedroogde oregano ¤0,10
Totaal ¤2
Of als je wat ultra cheaps wil met aardappels:
• 600gr aardappels ¤0.30 (5kg=¤2 bij Boni)
• halve grote pot doperwten ¤0.40
• 4 diepvrieshamburgers ¤0.50 (¤1.50 bij boni)
• bakboter ¤0.10
• peper, zout, kerrie/cayennepeper ¤0.10
aardappels in blokjes, voorkoken, opbakken.
Totaal ¤1.40
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |